Új privát üzeneted érkezett!

Madárka,
KépKépKép

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág: engem nem befolyásolt Claudia ripacssága, mert kiváncsi voltam a show-ra. Azt gondolom, hogy nagyon érdekes lehet, hogy bírják az emberek az összezártságot stb. DE! Utálom, hogy ennyire a szexre mentek rá, hogy ennyire rettenetes társaságot szedtek össze stb. Kiváncsian várom a ValóVilágot, hátha jobb lesz. A Bárt néztem, és az tetszett, nem is volt benne szexrõl szó, csak emberi kapcsolatokról. Élték az átlag fiatalok életét. Dolgozni jártak, fõztek, takarítottak, buliztak...

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!!
Hát ez nagyonKép,hogy semelyikötöknek nem hiányoztam!Kép!!!

Annyi minden történt velünk a nagy tali óta!Voltunk nyaralni a velencei tónál.Dórikát ki se lehetet hozni a tóból!Nekem meg addigra el is múlt a havim,végre volt egy jó nyaralásom mert mindig akkor csap le a mikulás!Szóval jó barnán tértünk haza.Majd utaztunk IC vel anyósékhóz.Vonaton nem jön elö a pánik betegségem aminek nagyonKépKép!Képzeljétek el a Dóri egyszerüen egésznap rohangál én meg uána mint pók a falon efektus!Már 10 foga van és mondja azt,hogy anya,bibi ha elesik nem,nem dá-dá nem jó, szia.Szóval egy zabálni való égetöen eleven kis fruska!Ja és akaratos néha már a türelmemmel játszik.Múltkor lefektettem este addig sírt még a könnye ki nem csordúlt.Megsajnálatm ki vettem és a szemembe röhögöt!Na ilyen az én rossz csontom!Hiszti is van böven,de most már nem fogalkozom vele!!!Ne haragudjatok most nem tudtam olvasni igérem jövök sürübben.Csak itthon kiborúlt a bili anyámékkal így januárig lakást kell néznünk vagy albérletet!Szóval bankoktól-bankokig önkormányzattól expressz újságig nézünk.Ja és max 3milliónk van rá az is ha add valamelyik bank hitelt!Ennyi a lényeg!A héten a Dórikám édess kipróbálta milyen egy 13 fokból álló lépcsön gumi labdának lenni úgy legurult,hogy az csak na.Hála Istennek csak a homolkán jött le a bör egy kicsit és a keze lett kék.Szóval szerencséssen eset.Én meg majdnem kiakadtam.Egész éjjel néztem,De nem lett semmi komoly baja.Másnap orvos,hogy õ is igazolja semmi komoly baj!Ennyi dióhéjban!

Felksi:Gartulálok a babához!KépKép!

PIldi:Adást vettem!!!!KépKépKép!TVicáéknál tudok csak levlistát olvasni!

Evey:Ha még szükségetek van építészmérnökre akkor hívj,nekem az ismerösöm az ugyanis!!

Az összes kismamának üzenem nagyon vigyázzatok magatokra és babáitokra!!!
Születésnaposok,Névnaposok,Házassági évfordulósoknak Nagyon Sok Boldogságot!Minden új Topicost Én is nagy Szeretettel Üdvözlök!
Megyek aludni mert fáradt vagyok!Ja meg az öcsém már vár 10 éves és félös tipus anyámék meg elutaztak!Párom vidéken anyukájáéknál.Szóval 2 gyerekkel vagyok!SzokjamKépKépKép!!
Sziasztok remélem tudok most már sürrüben jönni!!!!
barika_andi
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Én meg nem nézek semmit a tv-be, mert a párom kezeli a távirányítot. Kép Sajnos mi már ezen nagyon sokat veszekedtünk ugyhogy én feladtam. Sokszor azaz érzésem, hogy az internetet is azért csinálta meg nekem, hogy békénhagyjam õt távkapcsolót nyomogatni.
Azért egy mûsor nézek, de azt szenvedélyesen, a Star Treket. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Te jó ég!!! BB miatt nem tudtam netezni (úgy látszik, a V-net nem bírja a forgalmat)? és közben micsoda események történtek!!!
Szeretem az ilyen névtelen-féléket!!!!

Márti, Kata, Borcsa!

Üdv itt közöttünk!!! Gyertyek gyakran!

Momó!
Az jutott eszembe, hogy szopis babáknál is gyakran van ennyi idõsen, hogy csak anyatejen élnek, és ezzel semmi gond nincs. Tehát elvileg az sem baj, hogy csak tápszert eszik. Szeintem hagyd nyugodtan, csak adjál neki tápszert mindig, ahányszor megéhezik. Aztán majdcsak megjön az étvágya.

Kanga!
Örülök, hogy sikerült beazonosítaniKépKép
A másik topikban (Terhesség alatt is szoptatni) leírtam a tapasztalataimat, onnan ki tudod nyomtatni. Mennyi idõs a babája a barátnõdnek? Szerintem is sokat jelentett Hanna kitartásában az, hogy már nagyobb volt, és tejcsi mellett mindent evett. Meg nekem a tejallergia miatt fontos volt, hogy ha csak egy mód van rá, szopizzon.

Madárka!
KépKép
Úgy látszik, mi szerencsésen megúsztuk ezt a szurit. Rossz és egészséges gyerkõc kérdésével egyetértek!!!KépKépAz egyik legszívfacsaróbb látvány, amikor Áron ül egyhelyben az ágyon...

Verus!
Azért így is szép lehetszKépKép
Jancsi, TomiKép

Jó éjt mindenkinek: Pele
Pele
 


Bigacsiga,
nálunk is ez van... Mondtam is neki, ha egyszer sok pénzünk lesz, veszünk nekem egy külön tv-t...
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka!

Nálunk volt... de tudod hol? a hálószobába. Addig ügyeskedtem míg kiüldöztem onnan (mármint a tv-t).

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Ráhel csücsüüüüüül!!!!!!!!!!!

Virág
Virág (fiore)
 


Ügyi!!!KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Virág!

Gratula Ráhelnek! Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszi! Kép Bigacsiga Kata, légyszi dobd a linket, ahol ezeket a helyes kis smileykat le lehet tölteni, OK? Köszi,

Virág
Fiore
 


Virág!

Egérrel rámutatsz a képre, jobb gomb, kép mentése másnéven...
szövegbe meg úgy szúrod be mint egy képet
1


bigacsiga Kata


ui: az aaa topicba is feldobtam egyszer egy csomót

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

végre sikerült kicsit több idõt fentlennem a netenKép
Pele, látom nálatok is gondot okoz a netben a BB. Tegnap írtam is egy levelet a vnet-nek, hogy nem igazán veszem jó néven amit nyújtanak az elõfizetési díjamért. (Adsl-ünk van havi 15600.-ért) Drága párom 1 éve beleugrott, és van még egy évünk a szerzõdésbõlKépKépKép

Szóval olvasgattam próbáltam a lemaradásomat behozni.Látom felélénkül a net suli-ovi ketdetévelKépKép

Kata
Hova lett a tv ami a hálóban volt?? Miért nem üzemeled be magadnak?

Virág
Ráhel ügyi baba!

Mimikém ráérzett a fini hammák ízéreKép mostmár megnyugodtam, párolom a zöldségeket neki, és ha nem igazán menne le kis rizspéppel turmixolom össze. Így aztán minden gond nélkül lecsúszik. Gyümik meg válogatás nélkülKépKép
Most 7 és fél hónapos, gyönyõrûen mászik, kapaszkodva feláll, és ha a kezünket fogja lépeget. Igaz ezt kevésszer, mert úgy érzem egy picit korai lenne még Neki a menésKép

Hoppsz, felébredtekKépApa is. most mennem kell.
Sziasztok

Hajni
0611viki
 
 


Sziasztok!

Jó kis forgalmat csinál Madárka KépKépKép Szóval nem vagyok rendmániás csak a város iszonyatosan koszos, fõleg itt a 6. emeleten. Felmosok és rá 3 órára már nem járkálhatok mezítláb, mert koszos lesz a talpam. Pedig én utálom a papucsot. És ezt az állapotot tûröm 3 napig, aztán megelégelem és felmosok. Ennyi. Ja és a bukóablakok mocskolódnak, de nagyon kilátni is alig lehet rajtuk, így kénytelen vagyok letakarítani. De nem mentegetõzöm KépKép Szeretem magam körül a tisztaságot, még, ha rendet nem igazán tudok tartani és nem is mindig akarok.

Virág! Gratula Rahelnek ügyi kicccsssaj!!!

Momo! Nem irigyellek a kaják miatt. Én is betegre aggódnám magam, de azért vigyázz magadra és ne idegeskedj sokad a pocaklakód miatt se.

Egész hétvégén Pankamamáékkal idõztünk, lejöttek hozzánk vendégségbe. Nagyon jó volt. Ugyi Móni??? KépKép

Most megyek, pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Ugyi bizony Anikó! Szóval gyönyörû lakásuk van Anikóéknak, akkora terasszal amin akár bált is lehetne rendezni. Mi csajok eggyütt voltunk a fiúk meg züllöttek a Balcsin. A két lányzó/Lili meg Panka / tök jól eljátszottak együtt is, bár leginkább egymás mellett. Lili gyönyörûen beszél.

Anikó! Köszi még1xKép

Mi jól vagyunk, beléptünk a 31. hétbe és nagggyon bálnának érzem magam. Ráadásul meghúztam a derekamat is, így most hajolgatni sem bírok. Zsoma egész nap bulizik bennt, már olyan kiváncsi vagyok Rá. Csak Pankát ne kellene itthon hagyni arra a pár napra. Nagyon anyás lett az utóbbi idõben. Újra szopizik esténként, gondolom izlik neki az elõtej.

Kanga! Nekem is elfogyott a tejem az 5. hónapra, bár tudod, hogy a görcsök miatt én lecsökkentettem a szopikat 6-ról napi 2-re. És Panka mivel már mindent evett, nem is strapálta magát az üres cicivel. Viszont mint fentebb írtam, most újra kezdi.

Verus! Hát nagyon nem irigyellek titeket most. Jobbulást a kicsinek. Leégetésem nekem is volt az orromon és tényleg nem fájt.

Momo! Kép

Virág! Örülök az ücsörgésnek.

Én nem nézem a BB-t, amúgy nagyon mást sem, és ha valaki nézi, akkor másik szobába megyek KépInkább olvasok vagy netezek.

Panka fél egy óta alszik.......Napok óta ilyen sokatKép remélem nem beteg.

Puszi:Pankamama
PM
 


Helló Lányok!

Ma levették az AFP-t. Izgatottan várom az eredményeket. (Elõzmények: Jancsival "túl" magas lett az érték, azaz megközelítette a max. értéket..a "sima" UH-n nem találtak semmit, így elküldtek genetikai UH-ra. Ahol 3 órás várakozás után lecsesztek, hogy "ennek a gyereknek nincs semmi baja, minek jött ide???" Remélem nem kell most is ugyanezt a procedúrát végigcsinálni.)
Tomit is visszavittük kontrollra, szépen javulKép Vettek tõle is vért, meg elküldték csontsûrûség vizsgálatra: kiderült, hogy kis mértékû csontritkulása vanKép, ezért calciumot kell szednie...
Ez mitõl lehet? A gyógyszerektõl? Megjegyzem, hogy én az a tipusú anyuka vagyok, aki csak ha nagyon muszáj, akkor adom a szetroidot, feleslegesen nem adom neki a "talán beválik" gyógyszereket..
A gyógypuszikat köszi mindenkinekKépKép

PIldi, claritine-t mi csak most kezdtük el, mert eddig nem volt igazolt pollen-allergia. Viszont anno szedte már a bõrére (talán emlékszel, meséltem, hogy milyen furcsa betegsége volt: M. Mucha-Habermann..), akkor használt. Az az orrspray (Allergodil) Tominak is és Zalánnak is bevált, de az nem a megelõzõ, hanem az akut orrváladékozást/viszketést...stb szünteti meg, így csak akkor használják, ha már nagyon prüszkölnek. Zali használt tavaly egy itt ajánlott homeo-orrspray, de nagyon nem vált be, mert csak felerõsödtek a panaszai, oly' annyira, hogy többször befulladt. NApok múlva jöttünk rá, hogy mi is okozhatta a hirtelen jött rohamokat.Kép Azóta nem merem megpendíteni Neki, hogy "van máááásik"..Kép)

Pele, én mindig az vagyokKépKépKép

Virág, gratulálok Ráhelnek/hez...Kép Ügyes lány!

Barika, nem irigyellek a költözködés miatt, nem lesz egyszerû..sem a hitelhez jutás (csak ha van pénzetek, akkor kaptok..), sem az albérlet keresés. Nagyon drágák, kauciót kérnek és elõbb kapja meg a lakást a kutyás, mint a kisgyerekes...
Örülök, hogy Dórikának nem lett semmi (max. pukli?) baja..

BB-"ügy"(?)höz, elõször nem is tudtam mirõl írtok..aztán miután pénteken egy egész napos autókázásra voltunk kényszerülve, a Bumerángot hallgattuk a rádióban. Ott elég rendesen kitárgyalták, hogy ki-mit-kivel csinál/t..A mai rádiómûsorból kiderült -számomra legalábbis-, hogy vmelyik csajszi lefeküdt egy fiúval. Ami gondolom nem olyan nagy gáz, csak, hogy állítólag nem rejtettek véka alá semmit..Én ezen teljesen megdöbbentem..mert ilyen jellegû eseményre már az elsõ héten nálunk sor kerül és ennyire közönségesen. Azon gondolkozom, hogy ez esetleg nem egy jól megírt, elõre megbeszélt "produkció", márcsak a nézettség miatt...Vagy ez hülyeség??
És mi ez a Farm? Ez is ilyesmi, vagy olyan, mint a Bár volt? Ja, azt én is néztem..

Momo, akkor csak én vagyok az a "kis"terhes, aki hízik??? Egy hónap alatt több, mint 3 kg-t híztam..Remélem, ez azért nem marad így, mert akkor bizony ütném a mázsát a 9.-ik hónap végére.Kép)

Bigacsiga, fiaidal mi van? Olyan régen nem írtál Róluk..vagy csak felületesen olvastam volna? (szégyellem, de nem lehet elképzelhetetlen..)

Zsóka, az az igazság, hogy úgy döntöttünk, hogy kiárusítunk mindent, osz' befejezzük...így nem igazán áll szándékunkban új cuccokat hozni..bocsi.
Tényleg jó lenne már találkozni...de, hogy mikor fogok rá érni??? A jó ég tudja!

Be kéne fejeznem, még megszólnak, hogy milyen sokat "pofázok"..KépKépKépKép

Na, puszika mindenkinek!!

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Apa és Adrian elkapta a fosós-hányós vírust. KépA csodával határos módon én és Kikkó nem kaptuk el (eddig). Biztosan fájhat a baba hasa, mert sokszor felébred éjjelente és például ma úgy döntött, hogy hajnali háromkor keljünk fel. Aztán ö persze kialudta magát, én pedig hulla vagyok. Ma akartam olvasgatni, de örülök, hogy be tudtam legalább jelentkezni hozzátok. Ráadásul két napja úgy fáj a méhem, nem tudom miért? Abbahagytam a continuin szedését, mert szerintem felesleges, úgysem jött még meg. Nem mintha hiányozna, de jobb lenne már, ha meg lenne. Meddig fog ez tartani még?
Remélem ti mindannyian jól vagytok.

Puszi, Evey
evey
 
 


Halihali bébik és mamik!
Elökerültem! Na??? Kép Megint észak, otthon sok minden történt, majd mesélek, de elöbb megpróbálok képbe kerülni!
Anikó! Küljed el légyszi a címed, mert Mamócám postázza a csomagot, amint megadom a koordinátákat. A többi gatyó is benne van.
Akkor most ennyi, olvasok, olvasok....
Puszi:
skandiadri és nagyszájú, csacsogó "lávi"-je (ahogy ö hívja magátKép)
kadri
 
 


Sziasztok!

Verus, jó hogy már kifelé kecmeregtek a nyavalyákból, és Evey Ti is!
Hát az ovival még mindig küzdünk, pénteken, tegnap és ma is sírva ment be a csoportba. Mit ment be?! Bevittem nagy nehezen, illetve az ovónõvel közösen. Az a gond, hogy szerintem azt nem érti meg hogy õ miért nem járhat az Anna csoportjába. Az udvaron együtt játszanak, de az azért mégsem ugyanaz mintha együtt lennének!

KAdri! Na végre hogy elõkerültél!Kép Miért nem jelentkeztél eddig amíg itthon voltatok?
Írd meg légyszi, hogy kapunk majd mi is gatyót? (Köszi.)

Nyugodalmas jóéjszakát, puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Fáradt vagyok, általános lakás-nagytakarításban és rámolásban vagyok...
Kölyköknek egyelõre jó a suli, Fanni nagyon izgult, ma mentek elõször busszal.

Majd írok róluk, ha pihentebb leszek... (ajaj, mikor lesz az?)

Verus! Hol is van a boltotok? 20-án megyek Dabasra. Ha arrafelé, megnézném.

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!
Kadri!
Jó , hogy megint itt vagy köztünk!!!
Boldog névnapot!

Virág!
Gratula a legkissebb hercegnõnek!

Edóka!
Kipihentnek lenni?! Ha sikerült írd meg hogy tuttad elérni!Kép
Viktornak Boldog névnapot!

Feksi , Zorkanya , Móni!
Boldog szülinapot!!!

Ági!
Bálintnak is sok boldogságot!

Pár szösszenet Gergõmtõl!
-Mostanában úúútálja a hajmosást. Vasárnap is hasonló volt , de még kiabált is , hogy segíííítség , apa kérlek segíts!!! Mikor mondtam , hogy nincs itthon apa akkor tovább kiabált , hogy valaki segítsen!!!Kép (Én anno az õ szülésekor mondtam a sz.szobán , hogy segítség,valaki.Bár nem kiabáltam , de lehet hogy ez volt az elsõ amit meghallott és ez most elõjött!Kép)
-Tegnap amikor meglátta a Kozsót a tv-ben , akkor megkérdezte miért van olyan hosszú feje a bácsinak? A hajára gondolt.
-A múltkor meg amikor valami új "csillag" (már nem tudom melyik) "énekelt" a tv-ben akkor megkérdezte , hogy miért kiabál a néni ,fáj a hasa? Kép

Az ovi tatszik csak az elsõ 10-15 perc rossz , de mindíg akkor hagyom ott amikor elenged.Mindíg megérti , hogy jövök érte és elmehetek. M délután megy hozzájuk a Kolompos együttes.
Ebéd után elhozom mindíg (kivéve ma) , mert nem alszik bent (itthon sem) délután és így nem lehet ott hagyni , pláne , hogy én itthon vagyok.

A kicsi édes! Sokat alszik (remélem most nem kiabáltam el).
Szopja az ujjacskáját , dumál egésznap és nem szeret velünk aludni. Gyakran csak három óránként akr szopizni. Gyanítom , hogy titokban a régi babagondozási szakkönyveket olvassa! KépKépKép

Evey!
Amikor Gergõnek szalmonellája volt akkor a Smektát sugûárban hányta rám. Akkor próbáltuk ki a homeopata szenet és nagyon bejött. 5 golyócskát kell elszopogatni és hamar hat.(Carbo Vegetabilis 9CH )

Na most már eldugulok!Mindenkinek kellemes napot!

Kanga és az aprónép
Kanga-Zsebibabák
 


Pocakosok!
Aki érgeklõdött a szüléskönnyítõ homobogyók iránt :
-Caulophyllum Thalictroides 5CH
-Cimicifuga Racemosa 9CH
Rendszeres fájásoknál kell elkezdeni , fél óránként 5 golyócskát nyelv alá. Egyszer az egyikbõl majd fél óra múlva a másikból.Így óránként kerül sor ugyanarra.
Ha elfolyt a magzatvíz akkor marad a sorrend csak negyed óránként kell szedni.

És van az Arnika , amit az esemény után jó szedni.A babának egy golyócska forralt , visszahûtött vízben oldva még a szülõszobán. Anyukának meg napi 2×5 golyócska 5 napon át. Ez segít a szervezetne regenerálódni.

Ezekrõl jó tudni (homeopátiás szerekrõl) , hogy elõtte - utánna fél órával nem jó erõs fogkrémmel fogat mosni , illóolajat használni.
Norcsi van még amit kihagytam?

Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Kanga!

Nagyon ügyi voltál! Enni, inni sem szabad legalább 20 perccel a szer bevétele elõtt illetve után, a szereket nem szabad sugárzó dolog közelében (tévé), direkt napon tárolni, a szerek nem érintkezhetnek fémmel csak mûanyaggal, vagy a kezelendõ személy kezével, és a mentolos fogkrém használata úgy tudom hogy a kezelés teljes idejére nem ajánlott mert hatástalaníthatja a szert. Nagyjából ennyi, ha Iboly vagy Evey még eszetekbe jut valami tilalom akkor légyszi írjátok le! (Az is idetartozik még, hogy a homeopata szerek általában az elsõ bevétel után felerõsítik az amúgyis meglevõ tüneteket, de ilyenkor nem szabad a kezelést abbahagyni, utána már használni fognak. A másik ami még ide tartozik az az, ezeket a szereket nem lehet túladagolni, úgyhogy nincs gond ha véletlenül többet vesz be belõle az ember.)

Puszi, ovi-menet már készülõben, Julcsi nyávizik (Kanga de jó nektek hogy egész simán mennek felétek a dolgok, Gergõ Kép), Bánk éjszaka lázas volt, de remélem semmi komolyabb!!!

KAdri, én is nagyon boldog névnapot kívánok, az összes többi szüli- és névnaposnak is sok boldogságot!

Norcsi(ék)
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

KAdri! Végre jelentkeztél, már naggggyon hiányoltunk. Azt hittem, tudunk veletek talizni is, amíg itthon vagytok.

Kanga! Nem adsz túl sok kólát Blankának? Kép Szerintem azért akar csak 3 óránként enni. (Ha lángos vagy kolbászt is kap, majd beáll a 4 órára.)Kép
A bogyókról majd kérdezek, ha már ott tartok, addigra úgyis elfelejteném...

Virág! Ráhelnek gratula! Kép

Norcsi! Nálunk hétfõ reggel volt nagy sírás-rívás az oviban, de állítólag pár perc alatt abba is hagyta. (Tegnap reggel nevetve ment be) Napközben semmi gond vele. Azért az óvónéni (nem a legkedvesebb stílusban + a gyerek elõtt) megjegyezte, amikor meglátta Lucát a babakocsiban: ja, ha kedves anyuka gyesen van, ugyan miért nem viszi haza délben a gyereket? Én még haza is hoznám, de az a baj, hogy gyalog elég hosszú, és két nyûgös kialvatlan gyereket nincs sok kedvem nap mint nap magam után vonszolni. Arról nem is beszélek, mi van, ha rossz az idõ. Inkább odamegyek érte rögtön alvás után. Ha bármi gond lenne Zsófival, vagy nem akarna ott aludni, persze elhoznám korábban is. Addig az óvónéni is azt mondta, hogy a kis Zsófikával minden rendben, nagyon jókedvû egész nap, önálló, stb, amíg meg nem tudta, hogy van egy kishuga is....
Persze írathatuk volna helyi oviba is, hogy közelebb legyen, de gyalog az is messze van tõlünk, és nem részletezem, de nem túl szimpi hely. Kép Így reggel általában apucija viszi, délután én megyek érte, játszóterezünk egy kicsit, és szintén apucival jövünk haza.

Pele! Hogy tetszik Bálintnak az új pelus? Szerintem egész jó.

Minden szüli- és névnaposnak sok boldogságot!
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

KAdri! Végre jelentkeztél, már naggggyon hiányoltunk. Azt hittem, tudunk veletek talizni is, amíg itthon vagytok.

Kanga! Nem adsz túl sok kólát Blankának? Kép Szerintem azért akar csak 3 óránként enni. (Ha lángos vagy kolbászt is kap, majd beáll a 4 órára.)Kép
A bogyókról majd kérdezek, ha már ott tartok, addigra úgyis elfelejteném...

Virág! Ráhelnek gratula! Kép

Norcsi! Nálunk hétfõ reggel volt nagy sírás-rívás az oviban, de állítólag pár perc alatt abba is hagyta. (Tegnap reggel nevetve ment be) Napközben semmi gond vele. Azért az óvónéni (nem a legkedvesebb stílusban + a gyerek elõtt) megjegyezte, amikor meglátta Lucát a babakocsiban: ja, ha kedves anyuka gyesen van, ugyan miért nem viszi haza délben a gyereket? Én még haza is hoznám, de az a baj, hogy gyalog elég hosszú, és két nyûgös kialvatlan gyereket nincs sok kedvem nap mint nap magam után vonszolni. Arról nem is beszélek, mi van, ha rossz az idõ. Inkább odamegyek érte rögtön alvás után. Ha bármi gond lenne Zsófival, vagy nem akarna ott aludni, persze elhoznám korábban is. Addig az óvónéni is azt mondta, hogy a kis Zsófikával minden rendben, nagyon jókedvû egész nap, önálló, stb, amíg meg nem tudta, hogy van egy kishuga is....
Persze írathatuk volna helyi oviba is, hogy közelebb legyen, de gyalog az is messze van tõlünk, és nem részletezem, de nem túl szimpi hely. Kép Így reggel általában apucija viszi, délután én megyek érte, játszóterezünk egy kicsit, és szintén apucival jövünk haza.

Pele! Hogy tetszik Bálintnak az új pelus? Szerintem egész jó.

Minden szüli- és névnaposnak sok boldogságot!
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


bocsi Kép

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Bejelentkezem, mert nem tudom mikor fogok legközelebb íráshoz jutni.

Holnap kezdõdik a fõiskola, úgyhogy azt hiszem sokkal ritkában látott "vendég" leszek.
Persze, hogy nem menjen minden rendben, ma reggelre Csongi betaknyosodott, tüsszög, és estére volt egy kis láza is. Csak remélni merem, hogy "sima" megfázás, mert a fél játszótér torokgyusziban szenvedett.
Már elõre lelkiismeretfurdalásom van, amiért a beteg gyereket küldöm anyuhoz két napra + 1 nap apa.
Ilyen még sosem fordult elõ, nem tudom, hogy fogja viselni sem õ sem az anyja (énKép)
De holnap lesz az elsõ nap, nem szeretnék hiányozni. De majd reggel meglátom, szerintem megyek.
Közben az jutott eszembe, hogy mi lesz, ha legközelebb vizsga elõtt produkál ilyet?Kép
Egy ismerõsöm azt mondta, lehet pszichésen jött ki rajta, érzi, hogy izgulok, és õ így reagált rá. Elgondolkodtató!

Na, abbahagyom a panaszkodást, hetek óta mindig van valami nálunk, már kezdem "unni"!

Adriiiiiiii!!! De jó, várjuk a beszámolót!

Kanga, ez a "miért kiabál a néni a TV-ben" nagggyon tetszettKép

Verus, látom nálatok is baj hátán baj! Légy optimista, én is az vagyok!
Talán jobban jártok, ha attól a bolttól megszabadultok. Sok lehet ott a szemellenzõs ember, érdemesebb lenne valami mást kitalálni. Remélem azért pénzt nem vesztetek rajta!
Jól elmentünk hozzátok a nyáron, mi?! Na, majd legközelebb!

Virág, gratula a kis Ráhelnak!

Barika Andi, nem lesz egyszerû ez a költözés. Nem akarlak kiábrándítani, de annyi pénzbõl Pesten lehet valamit kapni?
Vagy félreértettem még a 3milkához akartok hitelt felvenni?
Dórika nagyon ügyi, ugye mondtam a talin, hogy lesz ez még rosszabb is?Kép

Hajni, Mimike nagyon ügyes, jó gyorsan csinál õ is mindent. Csongi ilyen idõs korában hasonló produkcióra volt képes, és mit mondjak, nem volt 10 hónapos, hogy elindult!

Mindenkinek jó éjszakát!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom én is a tanulók, és ennek következtében a gyerkõc miatt aggódók táboráhozKép
A dolog elsõ része nagyon nagy öröm számomra, merthogy felvettek mentálhigiénés képzésre. Ehhez tudni kell, hogy ezt a képzést 3 évente indítják, alapvetõen "segítõ" foglakozásúak (pl. pedagógusok, lelkészek, orvosok - apácák is voltak felvételizni!) számára, és az én közgazdász végzettségem azért nem igazán sorolható ideKép. Ráadásul csak a nyáron sikerült kideríteni, hogy hol van, s a pótfelvételin 18-an voltunk 2 helyre. Vissza is kérdeztem, amikor a telefonba mondták, hogy felvettek, hogy "Tényleg?"Kép Pénteken kezdõdik a suli, és este fél 9-ig tart. Már konzultáltam is Pelével, mert nem tünt túl jó ötletnek egyik napról a másikra ennyi idõre eltünni Borcsa lányunk (13hó) közelébõl. Pénteken anyósom fog vigyázni rá, szombaton meg az apukája. Hálistennek nagyon nagyon jól elvan anyósommal, látszik, hogy nagyon biztonságban érzi magát mellette (én is nyugodtan rá merem bízni), de úgy fogjuk csinálni, hogy ebédszünetre a párom behozza. S már elõre készülök (Pele tanácsára), hogy utána néhány napig "csak az övé" legyek.
Nagyon örülök annak, hogy újra tanulni fogok, és ez pont az, amit nagyon nagyon szerettem volna, meg jó lesz felnõttek között lenni, de azért be vagyok sz.va rendesen, fõleg a csemete miatt. Már maga a felvételi is komoly kihívás volt, és igaz nagyon jól éreztem aznap magam, de hiányzott Borika és nagyon siettem haza hozzá. Pedig csak 9-kor mentem el, és fél 4-re már itthon is voltam. Nagyon nehéz elképzelnem, hogy alszik majd, mire hazaérekKép
Na mindegy, nem nyüszögök tovább. Alapvetõen nagyon örülök, és majd megoldom valahogy, hogy Borcsinak is a lehetõ legjobb legyen.

Virág! Gratula Ráhelnek, nagyon ügyes!

TV-nk nincs, de a leveleitek után azt hiszem muszáj lesz átmennünk szomszédolni egy BB idejéreKép

Szile
Szile
 


Ibolya!
Gergõnek Boldog harmadik évet!!!Kép

Cory!
Balunak is hasonló jókat kívcánunk e jeles napon! Persze nem a harmadikra!KépKépKép

Kenguru - család
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Jó régen írtam!
Tegnap vették le az AFP-met (így sajnos nem találkoztam Verussal!). Elsõre nem találták el a vénámat, kicsit rossz volt, de ilyen szerencsére most történt elõször. Megvizsgált az orvosom is, és mindent rendben talált. Kép
Szeptember 6-a óta egyre gyakrabban és intenzívebben érzem a baba mozgását! Kép Kép Végre!

Verus!
Sajnálom, és mindenkinek jobbulást!!!

PM!
Én is tartok attól az idõtõl, amit a kórházban fogok tölteni, pedig Zalán addigra 5,5 éves lesz, de nagyon anyás! Már kérdezgeti, hogy ugye csak 5 nap lesz?

Szile!
Szép a házatok!
TV ügyben nagyon irigyellek! Nekem olyan TV kellene, ami eltüntethetõ. Foci VB, olimpia, Forma-1 (a kicsi nézi) és Vészhelyzet esetén elõvarázsolnám, utána minél messzebb!
Pankamamához hasonlóan még hallani sem szeretem. A BB-t sem, pedig azt hittem érdekelni fog. De nem érdekel, és idõm sincs rá.

KAdri!
De jó, hogy elõkerültél skandináv tudósítónk!

Cory, BOLDOG SZÜLINAPOT BALUNAK!!!

Puszi: Judó
judó
 
 


Cory,
én is boldog szülinapot kívánok Balunak!!!!! Kép

Lányok, annyi mindent írhatnék, de az egészre nincs idõm, kicsit meg nem érdemes. Itthon vagyunk (ma itt voltak Madárkáék)(Tök jó volt, hogy meglátogattatok, Roni!Kép), egészségesek vagyunk, kiccsé depi vagyok, ami ideig-óráig javul, aztán visszazuhanok, de majd elmúlik, ha nem is magától. Holnap megyünk az angyalföldi babamama csoportba. (Bár inkább pszihomókushoz kéne. Kép) Valaki velünk tart? (XIII. ker. Gyermek tér 2. Anyatejgyûjtõ állomás épülete.) Ha jön valaki, küldjön sms-t légyszi, találkozhatunk elõtte valahol.

Judó,
muszáj bennmaradnod szülés után?

Kanga,
most inkább itt. A pontrajz nagyon tetszett! Imádom az ilyeneket. Ennél jobban talán csak a 3D-s képeket szeretem. Ha valakinek van, küldhet! Kép

Bigacsiga Kata,
a te képeid is naggyon jók! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Minimum 1000 éve nem írtam, hát most jöjjön egy kisregény!
Legrégebbi elmaradásom, hogy szó és hang nélkül maradtunk távol Andiék bulijáról. Nagyon-nagyon szerettem volna ott lenni, de sajnos nem jött össze. Pedig igazán hiányzik a személyes találkozás, mert mindig erõt tudok meríteni ebbõl a jó bandából Kép és mostanság igazán szükségem is lenne rá Kép. Andi, kösz, hogy felajánlottál egy billentyûzetet, de látod, már eljutottam odáig, hogy végre vegyek egyet. (Ezentúl semmi nem kímél meg Benneteket tõlem.)
Evey, az árvíz alatt soxor gondoltam rátok és örülök, hogy nem lett semmi bajotok/károtok.
Verus, sajnálom a boltot, de Ti jó csapat vagytok együtt, majd kitaláltok valami jót helyette. Esetleg egy saját focicsapat a gyerekeitekbõl? Kép Kép Kép Kép Kép

és most a panaszáradat...
Nincs túl jó kedvem mostanság. Bálint PKU-eredménye csak holnap lesz meg, mert az itteni orvosnál levett ismétlés elveszett a postán, addig hívogattuk a labort, míg tegnap azt mondták, menjünk személyesen és 2 nap alatt kész. Nagyon rendesek, kedvesek voltak, bár csak már múlt héten oda mentünk volna! Mostanra már nyugodtan alhatnánk...
A TB júli 3. óta egy kanyi vasat sem küldött, több ízben elkeverték az irataimat, a férjem hosszú napokig állt sorba, hogy mindent elintézzen. Hétfõre ígérték az átutalást, a számlán még kedden se volt a lé, de kaptam egy levelet, hogy 3 féle irat hiányzik, pótoljam, mert addig nem folyósítanak. Mit ne mondjak, felment bennem a pumpa! Írtam nekik egy finom kis levelet, átvételi elismervények számával, ügyintézõk nevével és mellesleg megkérdeztem, mi a sz*r folyik abban a hivatalban, minek ülnek a számítógép elõtt, ha meg sem próbálják használni??? Emlegettem még családügyi minisztert, állampolgári jogok biztosát, ilyesmit. Zsolt nem értette minek strapálom magam, úgysem olvassa senki az emileket, de láss csodát! Mire másnap bement bemutatni a papírokat, már tudtak az esetrõl és ma fel is hívtak, közölték mikor utalnak, melyik idõszakra és mennyit Kép.
Aztán, hogy a tegnapnak ne legyen olyan simán vége, csipõuh-ra vittük a kisfiút a Kútvölgyibe. Szerda este 6-7-ig lehet vinni a babákat, jó sokan összejöttünk, ment a nagyüzem. Behívtak, nõvér mondja, vetkõztessem le teljesen a kicsit, majd szólítanak. Én, gyarló anya a pelust nem vettem le teljesen, csak kilazítotam a tépõzárat, megnéztem, nincs-e "anyag", aztán rajtahagytam, addig se fázzon a popsija, ki tudja, mikor hívnak? Na, nõvér ki: "nem megmondtam, hogy teljesen meztelenre?" - itt már nyiladozott az a bizonyos bicska -, aztán nagytiszteletû és méltóságos dokkktor úr kioktatott, hogy ez itt nem wc (sic!), hanem uh vizsgáló, kint kellett volna megpisiltetni a gyereket úgy, hogy meztelenül hagyom, mert "a gyerekek meztelenül MINDIG pisilnek és kakilnak". Nem fogtam magyarázkodásba, hogy ahol én kibírom a nadrágot-pulcsit, ott a 7 hetes csecsemõt sem fogom hosszú percekre meztelenül hagyni. És igenis nagyon sajnálom, hogy picurim nem nézte wc-nek a rendelõjét, mert egy kis babapisi ráférne egy ilyen rossz modorú orvosra. Nem szoktam szó nélkül hagyni, ha totál bárgyúnak néznek, de a tegnapi nap már addig is túl sok volt nekem, ha vitába szálltam volna vele, akkor még most is ott üvöltöznék Kép.
Na, jól kisírtam magam a virtuális vállatokon, most még benézek a földijeim topikjába, aztán álomra hajtom a fejem.

Jó éjt mindenkinek, és ne felejtsétek...visszatérek!

ildikó
ld
 


Virág! Kép Sajnálom a depit...

Úgy írnék, de most is hullafáradt vagyok, viszont jókedvû, lassan sikerül eldöntenem, hol fogok dolgozni.
Most 90%, hogy Érden, hosszas fontolgatás után.

Még mindig glancolom a lakást, és még mindig nem kész Kép Vagy ne is reménykedjek, hogy kész lesz a nagytakarítás? Persze az én tempómmal kezdhetem elölrõl, mire befejezem.

Pussz, legközelebb próbálok részletesebb lenni.

Edóka
Edóka
 


Szia Virág!

Igen, olvastam, hogy Te hazamentél a kicsikkel, de én egy besz.ri nõ vagyok. Egyáltalán mikor lehet leghamarabb? És ha úgy kérném, hogy mondjuk csak 2 éjszakát maradnék bent, azt lehet?
Ha tudsz, légyszi írj errõl!
Depihez jobbulást! Kiváncsi vagyok én megkapom-e ( Kép) a téli szülés után. Kisfiammal szerencsére elkerült.
Nekem annyi elõnyöm van, hogy egy kedves rokonom pszichiáter, és ha valami bajom van, felhívom telefonon.

Puszi: Judó
judó
 
 


Szia, Judó!
Annyit maradsz bent, amennyit akarsz. Kép Én 2 órát voltam bent, de ez egyéni. Fontos, hogy homályosítsd fel elõtte a nõgyógyászodat. Ja, és ne azt mondd, hogy szeretnél hazamenni ekkor és ekkor, hanem azt, hogy hazamész. És ez legyen annyira határozott, hogy senkinek se jusson eszébe ellentmondani. (Azért ne harapd le a fejüket...!Kép) Egyébként mi az, amitõl félsz? Mi történhet otthon? (A sárgaság legbiztosabban szerintem úgy kerülhetõ el, ha csak és kizárólag veled van a kicsi, és így 1000 %, hogy nem kap sem vizet, sem tápszert, csak a te tejedet, azt viszont akármikor, akárhányszor. Persze csak az élettani sárgaságra gondolok.) Hol fogsz szülni?
Ja, és a pszihiáter nem pszihológus... Kép Bár kétségkívül tud segíteni. Ha valamire még kíváncsi vagy, írj. Írhatsz magánba is. (Profiban a címem.)Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztooooook!
Ha még egyáltalán megismertek... Kép
Miután telefonon több letolást is kaptam (Kati, Pele, Zsóka Kép), nem bírom megtenni, hogy ne írjak pár sort!

Se írni, se olvasni nem nagyon volt idõm mostanában. Még mindig halomban áll a munka a fejem fölött, ráadásul Daninak elkezdõdött az iskola, Gergõnek az ovi, Lili itthon velem. Így most reggel és délután a 3 gyereket 3felé hurcibálom, ami igen pihentetõ. Kép

Egyáltalán nem vagyok képben még mindig, hogy veletek mi van, mert a levlista folyton letilt valami maitt. Aztán Napocska néha visszavarázsol, pár napig jönnek a levelek, aztán megint semmi!Kép

Annyit azért tudok, hogy PIldinek gartulálhatok a babához! Ildi: Gratulálok!!!! KépKépKépKépKép

Ismét csak ígérni tudom, hogy gyakran jövök, bár lassan olyan vagyok, mint a farksos mesében a kiskakas, lehet, hogy nem hisztek nekem! Mostantól kezdhetek bizonyítani! Kép

Nagy pusssz mindenkinek!

Emese
emese
 
 


Sziasztok csajok!

Délután már volt egy próbálkozásom, ami kútba esett. Pedig van már kábelnetünk. Ami csak akkor nem szolgáltat a 24 órából, amikor el szeretném küldeni a hozzászólásomat. Kép

A másik tudomány és technika világából való hír, hogy ismét van mûködõ gépünk!!!!
Ugyanis a vadifriss vinyónk úgy döntött, hogy elköltözik az örök vadászmezõkre, de lehetõleg az adatokat is viszi, amivel együtt élt eddig.
Utolsó rúgásait nagy részben sikerült leápolni, így most a garanciában kidobott helyett próbálkozunk egy még újabbal.

Elõször is. A máltai játszóteres meghívás él, csak eddig ugye nem volt elérhetõ fórum, mára meg az idõ is minõsíthetetlen lett. A medencét azért leengedtük már... Kép
Ennek megfelelõen depibe süppedtem. Meleg, napfényes nyarat akarok!!!!!! KépKépKép

Verus!
Együttérzés hegyek. Fel a fejjel!
Újabb ötlet? Vagy csak szabadulni akartok az egésztõl?

Kadri!
Tök jó hallani Rólatok! Kép
Miért is nem találkoztunk nyáron???

Évi!
Szerintem a megfejtés az, hogy minél inkább biztosnak tûnj a dolgodban.
Olyan gyakorisággal betegszik meg Csongi stessz-szituációidban, hogy majdhogynem biztosan pszichésen érzékeny rá a szervezete. Ezt pedig nem azzal lehet leküzdeni, hogy mindketten tökre elkerülitek az ilyen helyzeteket, hanem, hogy hozzáedzõdtök. Legalábbis szerintem. Úgyhogy légy bátor és vidám, hogy azt csinálhatod, amit szeretnél. Ha megfutamodnál, akkor utána azon izgulhatnál, hogy meg ne tudja késõbb, hogy miatta nem tanultál. Mert akkor neki lenne lelkiismeretfurdalása.

BarikAndi!
Hová költöztök? Lemaradtam.

Mazsola nagyon aranyos mostanában. Huncut, kópé. Még ha meg is kell csapkodnom néha a kezét, ha mûködés közben kapcsolja ki a gépet pl.
Már berreg, ha jármûvet tologat!
Mindent megpróbál utánozni, mozdulatot, hanghatást, amit mi mutatunk neki.
Azt, hogy "apa" nem hajlandó mondani, hiába trenírozom a gyereket lépten nyomon, hogy éjjel eszerint sírjon fel! KépKépKép

Üres az agyam. Így mára ennyi.

Snoopy
snoopy
 


Jaj, megint itt vagyok!!!

Ildi! Ezer és ezer bocsánat! Így jár, aki folyton le van tiltva a levilstáról! Ne haragudj! Nem akartam!!!! Csak a tiltásról lemaradtam!!!! BOCSÁNAT!!!!! Kép
(Csak most kaptam meg a figyelmeztetést, hogy nem kellett volna...)

Ezek után is írhatok még?

Puszi:
Emese
emese
 
 


Eszterkém (lassan 3 éves) aranyköpései a mai napon:
(Tudom, hogy én értékelem leginkább, most mégis megosztom veletek, hátha Ti is Kép

ventillátor = ventilvántol, késõbb: "ventil és vántol"

Az elõszobában lógott Juló két dzsekije:
"Az egyik Julóé, a másik a Csengõé " (Csengéé - juló barátnõje)

A szomszéd kutyáját megláttuk:

" Sok lába van, azért tud menni"

Valami nem tetszett neki:

"Ez nem csodálatos, Anya"

Kép Kép Kép

Sziasztok
Edóka
Edóka
 


Edó,
KépKépKép

Virág
Fiore
 


Sziasztok!

Képtelenség veletek lépést tartani, fõleg így szeptember elején.

Kanga, köszönöm szépen Gergõ nevében! Olyan figyelmes vagy! Gergõ fiad aranyköpései nagyon tetszenek. Írod õket? Mármint a neten kívül? Mert én már annyiszor elhatároztam, hogy feljegyzem a jó szövegüket, de mindig elfelejtem.

Emese..., Emese..., ja tudom már, az a vörös, kontyos, ugye?!

Na, végre. Szerencséd, hogy írtál, mert a hétvége elmúltával szándékoztam egy méltatlankodó telefonhívást megereszteni feléd. Bár a hívásról még nem mondtam le.
Hogy tetszik Daninak a suliba járás?
Andris kissé unatkozik, remélem, a tanító néni kitalál majd valamit neki, mert a színezést és vonalrajzolást nagyon unja. Viszont kapott már csillagokat és piros pontokat, rém büszkén mutogatja. Olyan édes, amikor hazajön és magától leül leckét írni!

Szile, Évi, kitartás! Olyan sokan tanulnak család mellett, biztos nálatok is kivitelezhetõ lesz.
Habár én elhatároztam, hogy egy több éves iskolába nem vágok bele, míg a gyerekek meg nem nõnek, most azért megint részt veszek egy képzésen, bár tanulnom nemigen kell, mert az eddigi tanulmányaim lefedik a tudnivalókat. Professional Liason leszek az LLL-nél, vagyis szakmai összekötõ. Hozzám fordulhatnak majd az LLL vezetõk, ha orvosi kérdésben kérnek tõlük tanácsot, vagy olyan kényesebb esettel találkoznak, amire nem találnak választ a kézikönyvekben. +tarthatom a kapcsolatot az egészségügyi dolgozókkal. Tudjátok, úgy gondoltam, akár sikerül a vizsgám, akár nem, legalább az LLL-nek hasznára lehet az eddig megszerzett tudásom.

Adri, na épp jókor hiányoltalak a levlistán. De jó, hogy megérkeztél, de tényleg, miért nem jelentkeztél, míg itthon voltatok? A szopis séta is kimaradt megint. Aztán küldjél ám pár képet a nagyfiadról!

Ld, én is bicskanyitogatós hangulatba kerültem, csodállak, hogy nyugodt tudtál maradni a dokinál. TB a másik fele. PKU... Mostmár mindjárt meglesz az eredmény, nyugi! Írd meg rögtön, jó, ne izguljunk mi se tovább!

Snoopy, hamarosan élnék a lehetõséggel és kölcsönkéremszépen a könyvet! Egyik nap felhívlak, ha fel tudok érte ugrani, hátha pont otthon vagytok, jó? Zoli szeme hogy szuperál?

Edóka, Esztered megnyilatkozásai nagyon aranyosak!

Ha lenne egy lányom, holnap lenne a névnapja: Enikõ. De még nincs veszve minden: lehet ilyen nevû menyem vagy unokám, nem igaz?
Még nem is meséltem, nálunk milyen bonyodalmakat tud okozni a névválasztás. A nagyanyám rettentõen megsértõdött, amiért én nem az õ nevét kaptam és hetekig felém se néztek, ellenben az unokatesómat ajnározták, akit a nagyapámról neveztek el. Amikor Gergõt vártuk és még nem találtunk neki fiúnevet, a nagyanyám azt javasolta, nevezzük el Oszkárnak az apám után. Sajnos,nekem nem esetem az Oszkár név és hamarosan megálmodtam a szerintem gyönyörû Gergõ nevet. Azóta a nagyanyám valahogy nem akar emlékezni Andris nevére, akit, szerinte, a nevelõapámról neveztünk el. Folyton eltéveszti vagy "nem jön a nyelvére". Úgy gondolta, hogy ha Isti az apai nagyapjáról kapta a nevét, Andris pedig az én nevelõapámról, akkor a harmadik csemete az Oszkár névre kellene, hogy hallgasson. Nem akarja megérteni, hogy családtagoktól függetlenül kapták a gyerekek a nevüket. Tudott valaki követni?

Most megpróbálok figyelmes lenni, hiszen Bigacsiga Katától már kaptam táblázatot.
Edóka, Feksi, Dia és FDia, boldog névnapot kívánok nektek már elõre!

Nem ígérek semmit, de ha ideférek a géphez, jövök.
Pusszancs
Iboly
iboly
 
 


SZIasztok!
Gergõmnek a férjem családi hagyományai szerint Jenõnek Kép kellett volna lennie. De szerencsére senki nem szólt senki amiatt , hogy mégsem az lett. Bár a biztonság kedvéért második névnek megkapta a Tibort az apuja után.
Elhatároztuk , hogy nem engedünk beleszólást!
Az egyik szomszéd vénasszony amikor megtudta , hogy Blanka lett a kicsilány , akkor megkérdezte , hogy szebb nevet nem találtunk? Hát azt hittem fejbe nyomom! Még tetézte , hogy szólt a picimnek , hogy ne sírjon , mert azt nem szabad. Azért visszakérdeztem , hogy és hogy gondolja majd egy három hónapos baba szavakkal fogja elmondani , hogy mi a baja. Hát csak nézett rám bután.

A szomszédokból különben elegem van! A majdnem közvetlen sz. kiadta a lakását egy kínainak. Ez még nem lenne gond , de napjában háromszor olyan szörnyen büdöset süt , hogy nem lehet bírni! Csak egy kis szellõzõ ablak van nálunk de az egész lakás bûzlik. Tegnap elõtt éppen jöttünk haza amikor valami szörnyû bûz jött ki. Nem lehetett levegõt venni úgy marta a légutat.A két gyerek majdnem megfulladt.Meg persze mi is de az lényegtelen.Blanka még fél óra múlva is köhögött.

Iboly!
Néhány aranyköpést le szoktam írni , ha nem felejtem el! Kép

Emese!
Örülök , hogy visszatértél!

Ld!
Én is nagyon várom a fejleményeket!
Nagyon felháborított az orthopédiai eset. Nálunk szerencsére idõpontot adnak és csak akkor kell vetkõztetni amikor már a doki is ott van.

Mi különben jól vagyunk!
Blanka állandóan hasról hanyatt fordul és utána üvõlt , mert utálja ezt a testhelyzetet!Kép
Gergõ meg még mindíg imádja az õ hugicáját és ha engedném egésznap puszilgatná!Kép Azért a kiscsaj se semmi , ha megyünk az oviba a tesóért akkor majd elszáll az örömtõl amikor találkoznak. És vigyorog , mint a tejbetök!Kép

Na ennyi , mert jól elszálltam!
Mindenkinek szép napot!!!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok Lányok!

Itt rostokolok a gép elõtt és várom Pankapapát, aki nem átallott elmenni vadvizekre evezni pénteken. Te, Zsóka fogalmam sincs hogy lehet hónapokat kibírni a párod nélkül és, hogy a gyerekek hogy bírják. De a szüleim és anyósom versenyeztek, hogy ki segítsen nekem itthon, ugyhogy nagggyon jó dolgom van. Panka egyre több szót mond, úgy látom nem kinaiul fog beszélni felnõtt korában. Már csak 8 hetem van hátra. Kedden megyek UH-ra és vérvételre, hajnalban. Innen már gyakoribb vendég leszek a MÁV-ban. Lányok! Ti mit szoktatok a gyerkõcökkel játszani?

Virág! Mi a baj?

Snoopy! Mi van Zolival?

Ildi! Ez röhej, de a TB dolog nekem is ismerõs. Azon morfondíroztunk, hogyha egyedülálló anya lennék a gyerekemmel már éhen is haltunk volna, mert fél évig nem kaptunk pénzt. Az orvost írd be a negatív oldalra, megdöbbentõ. Az eredmények miatt ne aggódj.

Kanga! Én az ilyen megjegyzésekre csak vigyorgok bambán. Ugyse értik mi nem tetszik.

Szomszéd! Képzeljétek, a felettünk lakó idegbeteg bérlõcsalád férfi tagja elköltözött a gyerekkel, a nõ átköltözött a szomszédba az 50-es szomszédjához, annak a felesége is elment valahová. Új bérlõk jöttek felénk 2 gyerekkel és reggel 6-kor az egész család arra ébred, hogy a pasi artikulátlan hangon üvültözik a gyerekeivel 1 órán keresztül. Meg vagyunk mi szomszédügyileg átkozva. Az, hogy a gyerekek ugrálnak, hisztiznek már nem is izgat. Jövõ héten szólnunk kellene nekik.

Iboly! Hajrá! Jó ez a névválasztós sztori.

Évi! Amennyire lehet ne furdaljon az ismereted. Azt érezheti Csongi is. Meglátod minden rendben lesz. Milyen volt az elsõ nap?

Szile és neked?

Barika! Mi is leszünk hasonló cipõben 2 gyerekkel, magunkat sem irigylem.

EdókaKép

Emese! Mi mindent elhiszünk neked, kitartás!

Na eldugulok, mert még oldalakat bírnék írni.

Jó éjt:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

PM, köszi a kérdést, mindjárt válaszolok!
Snoppy és mindenki más, köszi a tanácsokat! Azért Snoopy-t emeltem ki, mert azt hiszem nagyon fején találta a szöget! Én is sokszor érzem, hogy túl izgulok, túl aggódok dolgokat. Tudom, hogy lazábban kellene felfognom, de nem nagyon megy nekem. Ötlet?

Fõsuli. Nos elsõ nap majdnem nem is mentem, mert éjjel Csongi belázasodott, de amikor burrogva és gólova szaladgált kora reggel, akkor azt mondtam, na én itthon nem maradok.
Azért hamarabb eljöttem, mert még látni akartam a gyereket, milyen állapotban van. Eszméletlen rossz órarendünk van, csüt-pén-szombat is 6-7 óra körül lenne vége. És nekem utána még haza kell utaznom ami vonattal másfél óra, de a fõiskola a város másik végén van.
Este meg törtem a fejem, mert anyósomék hívtak szüretelni, és a férjem nagyon menni akart. Összekészítettem mindent, de mire ágyhoz jutottam már nagyon fáradt voltam.
A péntek még húzósabb volt, mert reggel 6-kor indultam, aztán suli, majd este át Romániába. Éjjel rövid alvás, szombat reggel kocsival határon át suliba, majd fél 5-kor nem bírtam és leléptem.
A suli egész jó lenne, pont olyan dolgokat tanulunk amik engem mindig is nagyon érdekeltek. Pszichológia, kommunikáció, szociológia stb. Csak eszméletlen nehéz, mert ugye ezek csak konzultációk, itthon kellene utánanézni, utána járni dolgoknak. Most az a kérdés, hogy szervezzem át az életem, hogy meg tudjam csinálni, és ne adjam fel.
Még annyit, Csongi jól bírta a "kiképzést" mindkét mamánál jól érezte magát, egy hangja nem volt!!!Kép
Az orra viszont még mindig folyik, már 5 napja. Holnap csak megmutatom az orvosnak.

Snoopy, én is majd meg fagyok! Csatlakozom, jó meleg nyarat akarok! Még egyszer köszi, sokat segítettél az írásoddal!

Iboly, majd figyeld meg Te leszel az országban a második...Kép

Ld, nem is tudom mit csinálnék ilyen orvossal! Egyáltalán orvos az ilyen?!

Szile, neked mikor kezdõdik a suli?

Cory! Utólag ugyan, de NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok a kisfiadnak.

És minden név és szülinaposnak nagyon sok boldogságot!

Sziasztok Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

õrületesek ezek a szomszéd sztorik, nem gyõzök örülni a kertes háznak!!!
Ráadásul a legkevésbé kedvelt szomszédaink elköltöztek, egy teljesen normális fiatal pár van helyettük, a többi is mind kedves, a soklábú kutyás Kép különösen szereti a gyerekeinket, kaptak már tõle ezer dolgot, legutóbb tollaskészleteket, gördeszkát (nem vadiúj, de akkor is)!

Melóról majd hamarosan írok sokat, ha már biztos lesz!

Gyerekeim már megszokták a sulis napirendet, egyelõre még kevés a lecke. Fanni nagyon lelkes, Viktor meg nagyfiúsan segít neki a leckében, elolvassa a feladatot, ilyesmiKép
ja, pénzügyileg az iskolakezdéssel már 50-60 ezer között járunk, igaz, néhány cipõ is kellett, táska viszont egy se...
Ki vagyok akadva, hogy minden tankönyv eldobandó, mert mind munkafüzet jellegû, bele kell írni... Felsõsöknél már jobb a helyzet, ott talán lesznek örökölhetõ dolgok, ha addig nem fognak más sorozatot használni...
Egy hete már busszal mennek suliba, Fanni rém büszke magára, hogy fel tudja mutatni a bérletet, és roppant aranyosak hárman táskával a hátukon, ahogy vonulnak...
Eszterkém kakilásával továbbra is problémázik , de eldöntöttem, hogy én már nem... Lesz ami lesz, csak nem fog iskoláskoráig félni a kakitól!
A nappali alvás alatti bepisilésrõl viszont le kéne szoknia, csak úgy alhat ott az oviban.
Ötletek????
A pelust már nem adom rá nappalra, hátha ez ösztönzõleg hat, egyelõre nem jártunk még sikerrel. Pelussal is idõnként száraz marad, néha éjszaka is, de ez még esetleges.
És újabban nem nagoyn akar menni a cicás ovijába. Nem erõltetem, a nagy ovi viszont tetszett, mikor ott voltunk, és szimpik az óvónõk is. Ezért szeretném, ha már mehetne oda, idõnként nekem is vannak elintéznivalóim, nagyszülõk meg a Holdban....legalább nem kellene 2 helyre beszoknia.

Eszter újabb beszólásai:

"Ez jó munkás volt!" (jó mókás helyett)

csinált valami mulatságosat: "Nagyon vicces vagyok!"
Kép Kép

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy szorítottatok nekünk, TERMÉSZETESEN Kép jó lett a PKU. (Rég voltam olyan jókedvû, mint mikor megtudtam.)

A Gergõ névrõl meg csak annyit, hogy Anyuék rendszeresen így szólítják Bálintomat Kép, mert kicsit tökfejek Kép és képtelenek megjegyezni, ráadásul náluk vendégeskedik egy unokanõvérem, akinek Gergõ a fia, ugye így meg még könnyebb keverni. Ha ráadásul még azt is tudnák, hogy én eredetileg Csongort akartam...na, legfeljebb Szabolcsot...Aztán, mikor Krisztámat megkérdeztem, mi legyen a baba neve, Õ szégyenlõsen a fülembe súgta: "Bánind" - tehát nem lehetett ellenvetés Kép.
Én meg Ildi volnék, de a család+az összes régi ismerõs és barát Babinak szólít (Kép - sajnos rühellem), Anyu száján soha, még véletlenül se fért ki egy Ildikó, maximum egy Zsuzsikám, mert hát ez a 2. nevem.

Kanga, le a hülye szomszédokkal! A mienk ugyan nem kínai, de egész nap fõz, hajnaltól napestig. Egyedülálló öreglány, talán titkos kifõzdét üzemeltet??? Külónben ki a fene enne meg annyi kaját? Amúgy is rosszul vagyok tõle, múltkor azt mondja, ne nénizzem, szólítsam csak Évának, de nagyon nem áll a számra egy hetvenes nõt letegezni. Megeresztette a tipikus felnõtt viccet is: "elviszem a kisbabát, olyan aranyos", a lányomat meg hiába nyugtatgattam, egy hétig rettegett, hogy mi lesz a Bálintkával. Ott tartottam, hogy becsöngetek hozzá és megkérem, mondja meg a Krisztinek, hogy csak viccelt. Aztán amikor összefutottunk a folyósón, mondtam, hogy megijesztette a gyereket, de legyen kedves, mondja meg neki, hogy nem gondolta komolyan. Erre mit mondott? Nem adod az öcsit? Akkor viszlek téged! Kép Kép Kép Közöltem, hogy ezzel nem nyugtatta meg a kislányt, de csak mosolygott, nem értette, mi a bajom. Ezek után mit mondjak neki? AZT inkább nem Kép. És helyes, vagy sem, megtanítottam a Krinek, hogy a szomszéd néni butaságokat beszél, nem kell vele foglalkozni. De az eset úgy megmaradt a pici fejében, hogy hallom, amikor elalvás elõtt sokszor azt motyogja magának, "butaságot mond, nem is adjuk neki a kisbabánkat, és engem se, és anyut se, és aput se".

Nem írok ma többet, mert ki leszek tiltva a sok háborgásom miatt Közületek Kép.

Jó éjt, álmodjatok szépet, és ne féljetek, egyõtöket sem adlak a szomszéd néninek!

ildikó
ld
 


PM,
köszi az érdeklõdést. Röviden nem lehet leírni, hosszan meg nem akarom. Kép Talán majd személyesen. Tegnap összefutottam a régi pszihológusommal, ezentúl gyakrabban fogom látni. Remélem, segíteni fog. Kép

Edó,
Eszter: Kép

ld, PM,
szomszédok: borzasztó. Nekem is van egy ilyen: az anyám. Kép Kell valakinek? Viheti. Én nem fogom esténként azt motyogni, hogy nem adjuk neki... Kép

Rebeka péntek este divatbemutatón volt, mint "manöken". Igazi kis nõ volt! És a ruha, amit bemutatott! Sajna fénykép nincs, csak videó. Nagyon ügyes volt és bátor. Én egész este tiszta ideg voltam. De állta a sarat. Láttátok volna az ürgét, aki körbevitte! Úúúúúúúúúúúúúú. Vadító volt. Kép Mikor Rebeka közölte, hogy õ egyszer már körbe ment (Jonatánnal, egy barátnõm vele egyidõs kisfiával), és többet nem fog, kicsit kétségbe estek a stáb tagjai, de Ádám (bácsi), ez a fiúka, felajánlotta, hogy a karjaiba veszi, úgy körbemegy-e vele. Naná, hogy igent mondott. Kép Fizetségképpen kapott 4 Avanglion napszemüveget és egy ezrest. (a ruhának jobban örültem volna, de már elhappolták elõlünk. Nem baj, így is olcsóbban juthatunk hozzá.)

Ruben meg állandóan mosogat. De igaziból! Bizti látta az apjától. Imádom. Teljesen le vagyok döbbenve! Meg vagyok áldva ezekkel a kölykökkel. Kép Imádom õket. Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Virág!
Gergõ is állandóan mosogatni akar meg fõzni! Kép

Az ovi még mindíg tetszik neki! Ma sürgetett , hogy menjünk már. Ma már nem ûltem be hozzá és ezt nem vette jó néven , de amikor az Enikõnéni felajánlotta , hogy integethet az ablakban , akkor elengedett.

Ld!
Gergõt alig tudtam megnyugtatni (nagyon sírt) amikor az egyik "értelmes" szomszéd poénkodott , hogy viszi a Hugicát!Kép Nagyon sokáig nem engedte meg SENKINEK , hogy akárcsak megnézze a tesót!!!
Nagyon örülök , hogy jók lettek az eredmények!Kép

Edó!
Gyülnek a ruhák! Már csak találkozni kéne!Kép

PM!
Annyira szalad az idõ!!! El sem hiszem , hogy már itt tartotok!Kép

Évi!
Csemete jobban van már?

Mennem kell mert az én kis hercegnõm ébred! Tegnap óta kínozza az a hülye pocifájás!!!Nekem meg megszakad a szívem!Kép Pedig már alig eszem valamit annyi a tilalmi listás!Lehet , hogy azért fáj neki , mert nekem sincs valami rendben. Most éppen diétázom.Kép

Puszka
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Hát ha már így alakult, akkor ezennel feloldom a titokzárat, végül is tényleg h*lyeség tõlem. Ha meg pont így derül ki valakinek, hát legyen. Elõbb-utóbb idebent is lebukok. Fõleg, hogy én azok közé fogok most tartozni, akik kezdetektõl híznak. LÉvén egy: még nem hánytam (kop-kop), kettõ:az a tuti módszer,h ogy a legelsõ gyanús gyomorérzésre enni kell. Ugyanis korogni nem tud a pocim, csak émelyegni. Szóval mindegy minden gyömbér, meg b6, a tuti most a gyakori evés. Eredménye már kezd lenni.
Nevek. Hát Iboly, én nem tudom, hogy mért vagyunk névügyileg egyformán, a Gergõ után, még az Enikõ is stimmel... Ha Gergõ fiam lány lett volna, Enikõ lett volna. Viszont azóta Ilcsi barátnõjét az oviban így hívták, így azóta a lánynevünk módosult, Anikóra. Erre mondta a nõvérem, hogy mért pont? pedig még csak terv név. A Gergõ nálunk anno nagyon simán jött, mikor BÁlint kicsi volt, és gagyogott: göj-göj, akkor kitaláltuk, hogy ha Gergõnek hívnák, máris tudná a nevét. Bálintnak viszont utolsó éjjel lett meg a neve. Sokáig vaciláltunk, mi legyen, nem igazán volt jó név. Õ végül is Zoltán is, apja után, de egy az egyben nem akartuk így hagyni. És szülés elõtti éjjel találtuk ki a Zoltán BÁlintot. Ilcsi viszont meg volt, már Bálint Ilona lett volna lánynak. MOst megint nincs igazán eldõlt fiúnevünk... ez a fiú mellett szól. (de nem hánytam, ez meg a lány mellett)Ja, ha már itt tartok. Valamirõl szóba jött, és meséltem az ikrek tannénijének, hogy baba lesz. Annak, aki már évek óta ismer, BÁlintnak is tannénije volt. Erre õ: látszik rajtad, már gondolta is, hogy rákérdez. Na, szép. MOndjuk kissé ragyás lettem szerintem, de egyébként... ezek szerint elõbb utóbb lebukok idebent is? Mondjuk anno Bálinttal 7.5 hónaposan mentem vizsgázni, még szorgalmi idõszakban (vége felé), nem igazán tudtam felkészülni. Vizsgáztató kérdi: miért is akartam én hamarabb vizsgázni? Ja, mondom, mert hamarosan szülök és még 8 vizsga van vissza....

Úgy tûnik, Bálintnál múltkor nemcsak az allergia volt a ludas, mert szerencsére most megint egész normális, nem vörös a szeme, és nem köhög éjjelente. Közben meg a család többi része is orrdugul, torokkapar stb.

Szomszédok. Hiába, kertes ház, de nekünk van h*lye szomszédunk. Azóta mástól is olvastam olyat, amit én is vallok: fuvaros mellé -közelébe - ne költözz! Akinek még nem késõ, szívlelje meg!

Közelekedés. Na, majd írok valahova ma reggeli élményeimrõl. Édesek a srácok nálunk is hárman a táskájukkal, de a buszra rendre nem férünk föl...

Ildi, örülök, hogy rendben van a PKU!

Évi:tényleg lazítani kell, piszok sokat számít. Amúgy az ember minden további gyerekkel egy kicsit lazább lesz! Kép

Ja, tudom már, mit akartam mesélni még. Ikrek jönnek haza tán csütörtök, mesélik, hogy lehet csinálni gyakorló füzetet, és ha egy egész oldalnyit gyakoroltak, akkor arra lehet kapni méhecskét. És csináljak nekik ilyen füzetet! És rögtön elõ is kellett nekik írnom, és elvonultak (du. 5 magassága, egész napos suli után), és megírták egy-egy oldalt! Na, Isten tartsa meg ezen jó szokásukat! Bálint bezzeg még azért is nyafog, ha szólni merek, hogy tán pakoljon be, avagy kezembe kerül valami füzete, és felolvasom a remek h*lyeségeket, amiket sikerül leírnia (helyesírási jellegûen h*lyeségek).

Emese, KAdri, örülök, hogy elõkerültetek, írjatok sûrûbben! (Emese, ezennel kijelentem, hogy írhatsz még, de vezeklésül hetente minimum 3-4-szer kell írnod ide!)

Na, még biztos akartam valamit, de most egyszerre elég belõlem ennyi. Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Virág!

Vidításul még egy aranyköpés Esztertõl:
ma reggel túrós batyut evett
"Szeretem a túlós gatyót" Kép Kép

Én megõrülnék, ha édes, jó anyám olyan közel lakna, mint hozzád a tiéd... Kép

Kanga! Összehozzuk elõbb-utóbb a talit! Jó lett a cicifix? Vagy írtad?

Edóka
Edóka
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?