Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Megjöttünk ám mi is a tizenegy-két napos zalakarosi nyaralásunkból. Nagyon jól sikeredet, egész jól kipihentük magunkat.
Sajnos Petrán kijött az Anya-fóbia, egyfolytában bújik hozzám, keservesen sír, ha nem vagyok a közelében, így sajnos napközben nem tudok a géphez jönni. Most éppen alszik ezért talán sikerül pár sort leírnom, hogy életjelet adjak magamról.
Mondanom se kell, hogy a lakás úszik ezerrel, vár rám egy csomó szennyes és vasalni való, a férjecském meg ma estére már vendégek hoz. Valakinek a sz.gépét szereli, úgyhogy csináltam egy kis látszatrendet, de másra nem volt energiám, pedig egy porszívózás nem ártana.
Képeket majd egyszer dobok fel, ha eljutok odáig, hogy kicsinyítsek. Na Petra felébredt mennem kell.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Halihó,
megvagyok ám én is, csak ma elég sok dolgom volt. Tegnap besz@rt a mosógépónk, kifolyt belőle az összes ví, úszott a fürdőszoba, és még ki sem centrifugázta a ruhákat. Mindezt úgy, hogy pénteken már itt volt a szerelő és kicserélt benne valamit, megpiszkálta 8500ért. Jól megpiszkálta, mert előtte, csak centrifuga baja volt, most már a víz is folyik belőle :twisted:
Ma 6 után újra jön. Addig is a szomszéd utcába viszem a mosatlan ruhát a barátnőmhöz.

Sasha, a csömöri Auchan, majd figyelem a táblát, hogy tényleg kicserélik-e.

Hogy ezek a gyerekek itt tényleg milyen édesek! Kíváncsi vagyok már rájuk élőben. Igaz, most valószínűleg nem megyek, de a téli talikra :D van ötletem.
majd mingyá, csak hív a lányom
jumam
 
 


Most nézem, tudok ám én is helyesen írni (akkor ugye ide tartozom??)
jumam
 
 

 
 

Gabus, dejó a videjó, és milyen remekül látszik benne az orrod.
(mielőtt megpüfölnél, engem meg a duplaállam /angolosok előnyben, ők tudják ez mi/ felemlegetésével lehet az őrületbe kergetni, Nokipapa időnként megdícséri, de úgy, mint ahogy egy biológus méltat egy kócsagot....)

Kép Kép
coolasa
 
 


Most nézem, tudok ám én is helyesen írni (akkor ugye ide tartozom??)
jumam
 
 


Jumam, Kistarcsa az rémlik nekem, már bicikliztünk arra rákosligeti rezidenciánkról. A csömöri ósön emlegetéséről döbbentem rá, hgoy te is ezen a fertályon élsz..

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa, aranyos vagy, de legalább olyan képekre mondtad volna,hogy jó fényképarcom van, amin nem vágok ilyen idióta-vicces-furcsa arcot.... :roll: Azért köszi, jól esett 8)

Mancsusz, Vuka, sziasztok!
Mancs, egyre csinibb vagy, komolyan, mint aki nem is szült. :) Petike meg tök ari. :)
Megadnád a Zalakarosi hely internetcímét? Kösszencs. Egy őszi turnéra kellene. :)

Vuka, jó takarítást :x (én tegnap gyorsban letudtam)
Vendég
 


És duplán is!!

Kolmol, szia, én vagyok az új motoros. a nagylányom farfekvéssel született és mikor segítették kifelé, kicsit húzták és ettől a fejbiccentő izma megsérült. 2 hetes volt mikor egy duzzanatot fedeztünk fel a nyakán, egyből orvos, ultrahang, egyebek, végül mi is a Dévény Annáéknál kötöttünk ki. kb ennyi idős korában jártunk mint most a te fiad, és kb 1,5 hónapig. Teljesen rendbejött, és nagyon gyors volt a mozgásfejlődése, fél évesen már állva körbejárt a járókában. Én ezt a masszírozásnak tudom be.

Nem tudom, írtam-e már, de nem igazán a hagyományos kismamaéletet élem (jaj de rossz, de nem tom máshogy). Könyvkiadónk van, és a lakás egyik szobájában van az iroda. Van egy kolléganőm aki velünk dolgozik és a párom is minden másnap itthonról intézi az ügyeket. Így hát én kismama is vagyok meg dolgozom is, ill. a kolléganőm dolgozik is meg kismama is. Nagyon szereti Julcsit, rendszeresen meg van sértődve, ha bekakil és nekem van képem tisztábatenni! (mert akkor nem ő teheti)
És a háztartásban is segít időnként, és ha el kell mennem valahová rövid időre, boldog, mert addig ővé Julcsi.
Úgyhogy ha nem jelentkezem napközben akkor nem férek géphez azért. De igyekszem lépést tartani, mert látom nagyon le lehet maradni.
jumam
 
 


Isten hozott minden nyaralásból megjött jött-mentet! :)

Gabuska
Szerintem Livicsek mamája... :)


Mancs
Nagyon jók a képek!
Nem is fogtam, hogy együtt nyaraltok... egy kicsit szétszórva olvasok... talán mert egy kicsit szétszórt vagyok...



Ilba
Most értünk haza, de mivel szét pakoltam az egész lakásban a képeket, így most csak pár percre ugrottam be, de ígérem küldöm, ha eleget nógatsz :wink: meg a postát is ürítenem kell....

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Jumam
Így, hogy kiderült, hogy könyvkiadód van már abszolút illesz a csapatba... :wink: nemrégiben összeraktuk, hogy milyen jó kis csapat vagyunk... már nem emlékszem pontosan, de Coolasa iji anyai tapasztalataiból készültünk könyvet kiadni amihez remekbe szabott illusztrációkat készítenék... a többi kismama ilyen-olyan-amolyan, de nélkülözhetetlen tudásával egyetemben...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


nemtom ki kérdezte,de Photoshop-al dolgozom....

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Helló lányok!

Most csak gyorsan minitalis képek, hogy sárguljatok, aztán megyek közértbe.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Mancs,Vuka,Kolmol üdv újra itthon!!!

Mancs:

Nagyon szép volt a szálloda ahol laktatok!
Petike is édes ahogy elaludt a kenguruba,a sapija is csúcs!
Amig kajáltatok az étteremben Petikét hová tettétek?Babakocsiban ott volt veletek?

Ilba:

Igen azok az evések ritka alkalmak egyike.Vagy a foga miatt nincs étvágya,nam tudom.
Hogy mikor megyek vissza dolgozni még nem döntöttem el.Ha az anyagiak engedik szeretném kihúzni amig lehet vagy a gyes mellett vállalok 4 órás munkát.Mondjuk gyerekmegőrzést! :D
Tejem még van,de inkább már csak dudlizásra kell a cici.
Igen Fanni 8.-ba megy,és ezerrel készülünk a pályaválasztásra.Vagyis mi lesz,ha nagy lesz.

Gabus:

Jók a képek,de az én széles mosolyomat kihagyhattad volna! :oops:

Kép

Kép
novum
 
 


Timi, ne csináld már, olyan jó az a kép! Nem beállított kamerábamosoly, hanem igazi nevetés! UFF! :evil:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Minitalis képek nagyon jók, Timi, szerintem meg tök ari vagy a nevetősön. :)
Vanília! Fiadra meg tessék figyelni, Livike már ugyanis foglalt!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Na, mán megint egyet gondolunk ... :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Vagyok-vagyogatok. Magam alatt épp...
Gyerkőcök ma totál kikészítettek, és többnyire egyedül voltam velük. Néha ideültem olvasgatni, azt mindig lehiggaszt (most legalább volt mit olvasni, szerencsétek! :twisted: :P )

Mindenkinek nagyon örülök mégegyszer (ha írtam volna már akkor bocsi, de ma már egyszer örültem nektek és nem tudom leírtam-e már, v. nem)

sajna mennem kell, altatás van.

nemtom jövök-e még
jóccakát.

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam a napi teljesítményt. Nagyon beindult a topic mióta a nyaralók megérkeztek.
Üdvözlet Mancséknak Vukáéknak. Petike és Petra óriásit nőtt!!!

Timi szerintem nagyon szép az a mosoly. A telcsi számod elküldöd, hogy holnap is csapja a szelet Szilvi Ádusznak? :lol:

Bubek mi a helyzet Marci hőemelkedésével és fogával? Jól elvoltak Bencével. jók a képek. :D

Ilba nehogy Beni elpüfölje Áduszt a következő talin, mert harag lesz :twisted: !!

Jumam üdv. köztünk! A képek alapján nem hinné el az ember, hogy három gyerek anyukája vagy. Ügye élőben egy csúnya öreg asszony vagy. :lol: Julcsi vonalzója olyan mint Áduszé.

Sasha fel a fejjel. Nekem momentán női gondom van. Kész vagyok! :cry:

Mamacka képzseni vagy! :o

És végül két kép:
Kép Tagadhatatlanul itt az ősz

Kép

Kép
vanília
 
 


Ilba,
aggodalomra semmi ok, Ádinak Szilvi tetszik! :wink: Nem is csoda, olyan kedvesen néz rá Szilvi. Meghát ugye az első toszogatás is megvolt már. :lol:

Mi meg nagy fába vágtuk a fejszénket ma, lementünk Livivel közértbe bkocsi nélkül. Kiprószáltuk, mit csinál, ha beültetjük a bevásárló kocsiba. Királyság!!!!! Nagyon tetszik neki, egyelőre még a polcokat sem éri el, csak a sorban állást nem díjazza, de nem annyira gáz, odaadtam neki a kulcsomat meg ilyenek. Meg a mögöttünk állókkal is elcseverészett. :D

Szia Kolmol, Vuka! Ez a hét a visszatéréseké. :)

Lányok, akkor jelen állás szerint csütörtökön lesz a banzáj?

Vanília,
remélem nem haraxol, kicsit belefirkáltam a képedbe: :oops:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


ja, és NEM AKAROK ŐSZT!!!!!! NYARAT AKAROK MINDIG!!!!! Az idei úgy múlt el, hogy észre sem vettem. :cry:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Eszti,
a MenDan hotelben voltunk, www.mendan.hu nagyon tudom ajánlani! Ősszel 1 éjszakát voltunk, de minimum 2-re érdemes menni, így jobban ki tudod használni a wellness szolgáltatásokat is, és marad idő pihire is.

Timi,
rátapintottál a lényegre... Petikét hordozóban vittük magunkkal reggelire és vacsira is (babakocsival még körülményesebb lett volna). Büdös kölke viszont megérezte, hogy enni szeretnénk (mindig ráérez) és az addig tök aranyosan elnézegető édibébiből süvöltő hiénakölyökké változott :lol: Úgyhogy a felállás ez volt: vmelyikünk evett, a másikunk szórakoztatta a gyereket, vagy legvégső esetben sétált vele. Van 2 óriási akvárium az étteremben, azt szerette nézegetni. Jópár karján fekvő sétáló apuka-anyuka volt ám ott! :lol:

Natasa,
Isten bizony, télleg alkeszmentes volt a koktél! Kérdeztem a pincért, hogy a Mojitoba hány cent fehérrumot tesznek (2-ig bevállaltam volna :oops: ) Közölte, hogy természetesen 4 cent, úgyhogy kihagytam, maradtak a mentes koktélok. Fini volt, de Mbá sokkal-sokkal jobbakat kever itthon. Nagy mágusa a szebbnél szebb, finomabbnál finomabb (és ütősebb :lol: ) koktéloknak. A házatok iszonyúan tetszik, én szeretem, ha van emelet. Vhogy megadja a hangulatát... A kertről inkább egy szót se szólok, magáért beszél.... Csúúúúúcs!

Gabi,
az úszópelusra adtam rá ezt a kis fürdőbugyit (asszem így hívják). Le lehet róla szedni, mint egy gumibugyit, elől tépőzáras (később is jó lesz rá, mert a méretét itt lehet állítani) és megkötős. Elasztikus fürdőruhaanyagból van. Nem akartam, hogy a szállodában esetleges kicsorgás miatt meglincseljenek, ezért szereztem be.

Jumam,
üdv itt! Olvastam én is folyt.köv. írásod odaát, és vártam a folytatást... Jó, hogy átjöttél!

Kolmol,
örülök, hogy azért egy kicsit be tudsz nézegetni... Kormival sikerált taliznotok?

Mamacka,
az ősös-montázst én már a weboldalatokon megnéztem régebben bebebeeeee! Nem tudtál újat mutatni :twisted: Viccen kívül: az új képeidnél nekem is az volt az első benyomásom, hogy FOGYTÁL. Áronbaba nagyon aranyos!!!!

Coolasa,
végülis sikerült Nokit becsempészni a medencébe?

Nem tom ki kérdezte, de Petikének úgy látszik, ez a specialitása, a mosolyogva buksizás. Van már pár ilyen kép. Egyébként az utóbbi időben nagyon keveset bukik, van úgy, hogy napokig semmi. Ha van, akkor is inkább csak nyálszerű túrócska jön föl :lol:

Első közös pancsink alkalmával odajött az úszómester, hogy van-e úszópelus a gyereken. Mutatom neki, hogy van az úszógatya alatt, a felső réteg csak extra védelem. Aszonta, ennek a mintáját még nem ismeri, azért jött ide megkérdezni, de így már látja. Mondtam neki, hogy nem akartam esetleges kellemetlenséget, ezért adtam rá mégegy réteget. Mesélte, hogy előtte való nap egyik vendégnek nem tetszett, hogy babák vannak a vízben. Erre én azt mondtam, hogy én inkább jobban féltem a gyerekemet a sunyin vízbebrunyáló felnőttektől :twisted: Nem mondott semmit, de sztem egyetértett velem. Egyébként nem az a nyugdíjas seggáztató fíling uralkodott a szállodában, sőt! 40-50-es német házaspárok, családok, magyar családok. Szerencsére. Egész nap a vízben ülő, belepisilő, lógógatyás apókás vízbe nem vinném Petikét :lol:

Kép
mancs
 
 


Nekünk sirály a csütörtök, és jól tudom, hogy a Néplgetben lesz? Az még sirályabb!!!! :lol: :lol: :lol:

A kép alapján próbálom behatárolni a Vanília-lakot. Aha. Megvagytok.

Kép
mancs
 
 


Voltunk pecázni is (én 2 órát, Mbá majdnem egész nap) ilyen gyönyörű helyen. A neve Arló, Ózd mellett található.
Kép
Kép
Kép

Kép
mancs
 
 


Az a mi lakunk hékás!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jajj Gabi, ennyire hüjje azért nem vagyok!!!! :lol: Kiindulópont a lakásotok és a Spar. Onnan tájoltam be Vaníliáékat!!!! :lol: Éééérteeed?!?!

Kép
mancs
 
 


Tutkó a pecahely! Nagyon szép!

Mancsi,
nem akarok vészmadárkodni, de szerintem a 40-50-es német házaspárok nem bebrunya-biztosak. :evil:

A nyugdíjas seggásztató fíling meghatározást pedig szabadalmaztasd, beszarás! Semmi bajom a pisimeleg vízben ázó nyugdíjasokkal, de ezt nagyon találóan megfogalmaztad. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Készülök ám én is ilyen volt-ilyen lett-szerű nosztalgiaképekkel, reszkessetek!

Voltunk du. a Baby outletben, vettünk Petikének tök kafa dzsekit.

Gabi,
a Skálában vannak jó babacuccok? Lehet már őszi-téli rucikat kapni?

Kép
mancs
 
 


természetesen seggáZtató :oops:

Ja, télleg! Erre nem is gondoltam! Szorrrrrri!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vannak jó babacuccok, de főleg lányoknak. Holnap úgyis benézünk, megnézem van-e már meleg holmi.
Intersparban is szoktak jó gyerekruhák lenni!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabi,
ezért nem mentünk bele a termálvizes medencébe :lol: Ahol mi voltunk, ott 33 fokos volt a víz. A termálban voltak ücsörgők, bár nem néztem, mennyi ideig csücsültek benne emberkék :lol: Volt mégegy kicsitt hüsibb medence is, ez 28 fokos. Ebben örvényfürdő van 20 percenként. Ősszel viszont csak ebben voltam, pocak miatt nem mentem meleg vízbe. Dokibácsi letiltott. A fürdőköpenyes képen talán látszik, a nagy kered mödanszé mögöttem, na abban voltunk mi, jobbra fent a seggáztató :lol: és jobbra lent egy picit lehet látni, az az örvényes.

Kép
mancs
 
 


Mire nem gondoltál?

Kép
mancs
 
 


Hát arra, hogy nem minket tájolsz be, hanem Vanikát.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vanilkát.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Akkorjóvanakkor.

Jó éjt mindenkinek, pá-pá! 8)

Kép
mancs
 
 


Azé van ám ez a sok elírásom, mert Livicsek érzékeny a billentyűzet hangjára, ezért éppenhogy leütöm a betűket. Némelyiket annyira éppenhogy, hogy sehogysem. Szalértitek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hát mi is itt vagyunk ezekkel a képekkel.
illyen volt :arrow: ilyen lett:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Halihó!

Látom zajlik az élet, nem győzök olvasni, de tök jó. Petra végre bealudt, én is megyek pihizni, de felrakom még a kedvenc Petrás képemet, annyira huncut a kiscsaj.

Kép

Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na jó akkor már én is rakok fel ilyen volt, ilyen lett képeket, mert ezek legalább már le vannak kicsinyítve. Egyébként nagyon jó visszanézni mindegyik babánál a változást, tök jó, hogy ezt kitaláltátok.

Kép
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Petra olyan sokat változott!
Tényleg huncutka! :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Na, az előző hsz-em a nyaralós képre értettem.
Az ilyen volt-lett képen Petra tök felismerhető, már akkor is tök csajos volt. :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ezt nem lehet abbahagyni :lol:
Pont most néztem mennyire le vagyok maradva a hozzászólásokban, kb. Manccsal megegyezett az üzeneteim száma, látszik, hogy két hétig nem voltam.
Csütörtöki tali tök jó lenne és a Népliget még közel is van, hú nagyon várom már, remélem jó idő lesz.
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Petra a medencés képen milyen nagycsajos arcot vág! Mint egy iskoláslány. :)
Az uccsón meg a ruhája nagyon tecccik!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Még valami, aztán tente: van 3 db patiszonom, kedves ismerőstől kaptuk, saját kertből, permet meg miegymás nélkül. Amennyit el tudtam tenni a mélyhűtőbe, annyit megfőztem, de maradt 3. Ha van rá jelentkező elviszem a talira. Livi szereti, hátha bejön valamelyik gyerkőcnek is még. :wink:
Ha szükséges, meg is főzőm, lefagyasztom holnap és elviszem frigós táskában 2-3 jégakku társaságában, hogy megmaradjon frissnek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kicsi Ilba:
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Tök édi Petra, mennyit változott!

Coolasa, de jó, hogy valaki lakik errefelé is. Azért te is óvatosan fogalmazol Kistarcsával kapcsolatban. Higgyétek el nem a világ vége (innen nézve :lol: )

Vanília, most hogy így rákérdeztél, bevallom, hogy húsz évvel ezelőtti képet raktam fe, azt is jól kiretusálva, karomon ez öcsémmel (ő ugyan valójában csak 1 évvel kisebb nálam, de sebaj.)

Volt egy hozzászólásom, de úgy látom nem ment el.
A téli-tali-val kapcsolatban. Ezelőtt találkoztatok már télen, vagy csak tavasszal kezdtétek? Szóval, mi lenne, ha összekötnénk a kellemest a hasznossal, és mivel egy terembérletért :D is fizetni kéne, fizessünk úgy, hogy élőzene is szóljon, és táncházban találkoznánk? Mi nagyon szeretjük a Kolompos együttest, nekik remek táncházaik vannak kicsiknek (a korosztály kb 0-tól 6-7 évig, de a kicsik vannak többségben) Bővebben róluk a www.kolompos.hu oldalon.
Kicsit hazabeszélek, mert erre felénk van több helyen táncházuk, de a Fonóban is, ill. biztos találunk olyat emi mindenkinek jó.
vélemények? Végül mikor találkoztok?

Drukkoljatok légyszi, mert van néhány időzített bomba a számban, hidegre, melegre belesajdul egy-egy fogam és a fogorvosom szabadságon van, hétfőn lesz legközelebb. Persze, ha vmelyik beindulna elmennék, de azt úgy szeretem, ott nem félek egyáltalán, nem akarok mást!

Mancs, ez a Zalakaros hasonló lehet a Kolping hotelhez, Alsópáhokon. Az is egy családi szálloda, több épülettel, uszodával, kiskáddal, utazóággyal és gyerekvécéülőkével. Az étteremben büféreggeli, és büfévacsora, gyerek etetőszék, bébiétel, mellette egy játszószoba, mert a kicsik mindig hamarabb fejezik be az evést. Mi oda szoktunk megengedni magunknak egy egy hosszú hétvégét 1x, 2x egy évben. nem olcsó, de jó. info: www.kolpinghotel.hu
jumam
 
 


Gabi,
3 patiszon mínusz amennyi a fagyasztóba elfér = 3 patiszon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Gyengébbek kedvéért: nem 3-at kaptam, hanem annyim van most. Amit nem tudtam elrakni, az megmaradt originálba, és az 3 db. Kedves szkájpos beszélgetőpartner. :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Üzenem azoknak, de csak ők figyeljenek, akiknek még nem sikerült visszanyerni leánykori alakjukat, hogy tapasztalatom szerint, szoptatás alatt hiába erőlködik az ember lánya. Nálam nem jött be, amiket olvasni, hogy szopi alatt szép lassan lemegy minden felesleg. Utána viszont, nagyon hamar, szinte leolvadt, 10,15 kg. Persze ahogy öregszik az ember :P , egyre több marad vissza.
Én Zsozsóval kb 80 kg (+175 cm-ez nem a szélesség :lol: )voltam terhesen, aztán sokáig 75 körül, a lefogyáskor pedig kerültem 60 alá is. Másfél éves korából vannak képek, akkor már jó voltam.
Dadával már 90 kg fölé híztam rendesen, sokáig 86-87, aztán vissza 65ig.
Julcsival már 70el kezdtem, majdnem 90 voltam a végén (csak kb, mert addigra elromlott a mérleg hihi). most pedig még nem sikerült 82 alá mennem egy dekával sem.
Próbálkozom néha kenyérnemevéssel , de mindig elgyengülök.
Sasha, mint írtad, hogy nem bírsz édességnek ellenállni, nekem is az a gyengém.

Szóval ne adjátok fel, van remény, különben meg mindenki másképp működik, lehet h vkinél télleg bejön a szopitól fogyás is.

Esetleg a következő ilyen volt-ilyen lett, lehetne az anyákról ?!!!?????:oops: :oops: :oops: :oops:
jumam
 
 


Dühöngj csak, reggel úgyis mástól kaptad volna meg. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


mint újonc megkérdezhetem, mi az a habtapi? Hab-oké, tapi=tápszer?
jumam
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?