Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timiban: Köszönöm!!!:-))

Csillah: Örülök, hogy minden rendben Viktorral:-)))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Prücsök
Nálunk is ez volt, olyan a BCG oltás mint egy iszonyat nagy, dagi, fehér tetejű pattanás :-( majd egyszercsak kifolydogál belőle a fehér trutyi ne aggódj.Persze nem egyszerre az összes hanem mindig egy kicsi, aztán lelapul, olyan lesz mintha egy seb lenne, aztán az is leszárad.

A Gergőé már tök szép, alig látszik hogy ott valaha egy gusztustalanság volt :D

Brik
A Lilin micsoda csodaszép ruha van! hova készült éppen, talán bálba?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok :)!

Csak egy gyors bekukk, felugrottunk Pestre, most megint vidékre kültöztünk, de szerencsére nem vagyok egyedül, mint a multkor 8)!

Gyors segitség kéllene!
Az egyik baratnöm gyerköce nagyon szemved a fogzas miatt (5-6x is felkel éjszaka :().
Homeos bogyokat melyik patikaban lehet venni a 11. kerületben? :?:
Agi mintha egyszer irtad volna, hogy ott van egy nagyon jo patika...

Nagyon köszi a segitséget!
Kb 2 hét mulva hazaköltözünk és akkor gyakrabban jövök. Remélem mindenki jol van!

A finishelö mamiknak drukkolok!

Puszi: Sara
saara
 
 

 
 

Sára,
Bár Ági ígérte, hogy benéz éjszaka, de azért én is megírom. A gazdagréti téri patika a homeós patika fent a dombtetőn. Örülök, hogy jól érzitek magatokat, további jó nyarat! :)

Drukkoljatok, hogy hétvégén jó idő legyen! Nem egy álom esőben egy 14-15 órás triatlon verseny. Hetfőn jövünk.

Jó éjt,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök köszi! Na ezt nevezem expressz valasznak :D!

Drukkolok, hogy jo idötök legyen! Remélem beszamolsz majd a versenyröl. Asszem Apa is megcsinalta néhanyszor (ez most a Nagyatadi? Vagy keverem vmi massal :roll: ??).

Jo éjt!
Sara
saara
 
 


Helló
Hát akkor elmesélem a kalandunkat az orvosnál! :(
Kedden reggel elmentünk a Madarász utcai kórházban lévő alváslaborba, mivel a fő gond az volt, hogy KAta napközben csak sírt, bömbölt, üvöltött, :cry: ,de ezt már tudjátok. A dokinő mondta, hogy nem olyan jó, hogy napközben semmit nem pihen a gyerek és anyuka, este viszont egyhuzamban alszik 6-7 órát a gyerek, és még plusz nem eszik rendesen agyerkőc! Ugye Kata borzasztó rosszul eszik, 23- 30- 40 ml-k 40-50 perc alatt, vagy még ennyi sem, és csak nagyon ritkán eszi meg a korának megfelelő mennyiséget. :cry: 7 hetesen még nem hízott egy kilót , vagyis még most sem( tegnap volt a heti mérlegelés) érte el a születési súlyát megtoldva 1 kg-val. :cry:
Nos a doktronő egyből azt mondta, hogy ennyi idősen még nincs alvási probléma, hanem evési problémáról van szó!
Mi ezt sejtettük, de a védőnő szerint majd belejön Kata! A dokinő sem tartotta ezt probklémának!
Nos bentartottak minket kivizsgáláson. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Persze én bőgtem, nem a gyerek!
Kikérdeztek minket az evési és alvási szokásainkról és megnézték, hogy eszik Kata!Kivizsgálták szegénykémet tetőtől talpig: hasi és koponya UH (ezért legalább nem kell külön orvoshoz mennünk) :? ,
vérvétel (itt megint és sírtam), neuorológusi vizsgálat, szemész, belgyógyász is látta! :o :wink:
Nos HÁLA AZ ÉGNAK mindene negatív!!!! :P :P :P Tehát a gyerek egészsége és nőtt is 1cm-t mióta megszületett! (MItől nő nem tudom?) :?
Az étkezésével van baj! Méghozzá az igény szerinti szoptatás nálunk nem vált be! Állandóan tele van a hasa, a vércukorszintje állanó volt, nem éhezett meg!
Gyógymód: 3 óránkénti kaja és ne legyen állandóan cicin, ill. kézben. hát most gyakorolunk! :?
Ja! tegnap és tegapelőtt aludt napközben! Majd kiderül, hogy bírjuk
A kórházban más tápot kapott, hamarabb is megette, de lehet azért mert más volt a cumi!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Anid,

Az nagyon megnyugtató, hogy minden rendben Katával egészségileg. Drukkolok, hogy a többi probléma is megoldódjon.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Prücsök, nem tudom, mikor indultok ma, hátha még olvasod. Végülis agykontrollal is hasonlókat tapasztaltam relaxáció közben. Pld. egyszer mikor már régen beszélgettem Robikával gondolatban, újra találkozáskor mintha azt mondta volna, örül, hogy megint itt vagyok, hiányoztam neki. Nagyon szép álmaim is voltak terhességem alatt, és amióta idekint van, azóta is az a tudat van álmomban, hogy anya vagyok, és rá vigyázok. Szerintem nagyon jó, hogy elmentél erre a kapcsolatanalízisre. Van egy barátnőm, akinek már több komoly vetélése volt, és annyira ajánlanám ezt neki, de cikinek érzi ezeket a lelkizős dolgokat, pedig egy olyan egészséges fiatal nőnek, amilyen ő is, biztos, hogy a problémája lelki eredetű. Én is nagyon sok mindent megértettem relaxáció közben a fogantatásról, az "áldott" állapotról.

Anid! Örülök, hogy végre fény derült a problémátokra, és ráadásul mindez leletekkel van alátámasztva. Hát úgy tűnik, ez már meghaladta a védőnőtök tudományát. Az a lényeg, hogy még annyira pici Kata, hogy szerintem könnyen új rendre tudod majd szoktatni, és ez most már biztos jó lesz neki, ráadásul neked is több időd jut magadra, a párodra, stb. Remélem most már megnyugodtál! Milyen tápszert kaptatok?

Sára! Itt vagy? Te milyen bogyót szedtél allergiára, amitől meggyógyultál? Gabek ajánlotta az Allium Cepát (=vöröshagyma). Közben kaptam egy homeós füzetet, és abban a parlagfű ellen az Ambrosia Artemisiaefolia (=parlagfű)nevű szerpel. Most ezt teszteli a férjem. Neked is parlagfű allergiád volt?

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Toreau, még itt vagyok, holnap reggel indulunk vissza.
Nem egy féle bogyot szedtem, ez egy komplett kura volt. De vagy 15 évvel ezelött volt ugyhogy nem emlékszem miket szedtem. Nagyon jo homeos dokink volt akkoriban (sajnos nyugdijba ment azota), anyukank mindig hozza vitt, ha valami bajunk volt. Ö összeallitott nekem egy személyes kurat a pollen allergiara (nem parlagfü volt). Szerintem a férjedet érdemes lenne ilyen dokihoz küldeni, mert ilyenkor az egyénhez alakitjat a kurat, nem biztos, hogy mindenki egyforman reagal a különbözö bogyeszokra. Mindenféle fura kérdést tesz fel a doki, igy méri fel a terepet.
A mi dokink pl. emlékszem, hogy olyanokat kérdezett kivanom-e mostanaban a savanyu vagy az édes izeket... HA alszom inkabb takaro ala teszem-e a labamat vagy nem (tehat meleg helyre vagy hidegre), ilyenek. Elég viccesen hangzik, de mindig bejött, amit adott.
Sajnos nem tudok jo dokit.... Az egyik ismerösöm ajanlott egyet, ha gondolod elküldöm majd az elérhetöségeit.

Anid remélem bevallik, amit ajanlottak! Katat jol megvizsgaltak, szuper, hogy minden rendben!

Jo éjt mindenkinek!
saara
 
 


Sziasztok!

Köszi, akkor megnyugszom!
Tényleg ,mint egy sajtkukac annyit mozog.

Tanácsot szeretnék kérni, mert úgy néz ki, hogy a sógóornőmnek is Babója lesz! 4hetes.
Most költözik le a párjához Taksonyba és arra felé nem vagyunk ismerősők.
Tudna valamelyikőtök ajánlani dokit arra felé?!
Nem fizetős kellene elsősorban.
Melyik kórházhoz tartozik Taksony?

Köszi!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hellóka

A változás annyi enyelőre, hogy nyugisabbak így a anpok, hogy Kata kb 600-650 ml kaját fixen megeszik, sokkal kevesebbet sír, de a napközbeni alvással még bajok vannak, illetve a pelenkázó aztallapon érzi jól magát! :P Lehet hogy leteszem a földre és ott fog aludni! :P
A tápszer neve, amit a kórházban adtak:Nutrilon pepti, de tegnao olyan szépen megette a Humanát is, igaz a cumit megpreparálta apa!, kicsit jobban jön neki és így nem gond a kajálással!

JA! Képzeljétek a neurológus doki szerint ne foglalkozzak annyit a gyerekkel, mert túlságosan tartja a szemkontaktust, ennyi idős gyereknek még nem kell így figyeknie! Hát ilyet?! :twisted:
Na ja, majd bezárom egy üres szobába, hagy nézze a falat! :twisted:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy megint lemaradtam rólatok hosszú időre, valahogy mindig akkor adódik valami tennivaló, mikor leülnék a gép elé.

Ranporól van valami hiretek? Szerintem is már babázik! :) :)

Brik, Panzej! Jó pihenést, már ti is vágjátok a centit! :)
Remélem, mindent sikerült szépen összekésziteni és már nincs más hátra, minthogy a kiságyba megérkezzen a kis lakója !
Anid!
Nálunk is volt hasonló probléma Botival, mint Katával.
Boti születése óta három óránként evett és szépen aludt, de kb. 2 hónapos korában egyik nap kitalálta, hogy nem eszik rendesen, hanem, ahogy te is irtad, 40 perc alatt 30-40 ml-t szopizott csak. Persze fél óra múlva megint sirt, hogy éhes.
A megoldás nálunk is az lett, hogy eltűrve egy óra orditást :(
3 óránként kapott enni és ez szinte rögtön megoldotta a dolgot. Azóta sem volt ilyen probléma vele.

A védőnő mondta, hogy azért jobb tartani ezt a három órás periódust, mert addigra tényleg megéhezik a baba és rendesen fog enni, nem nassolja végig az egész napot, ahelyett, hogy valóban jóllakna 3 óránként. A nassolástól meg is fájdulhat a hasa, mert a gyomra nem tud megnyugodni az egyes kajálások után.
Nem mellesleg pedig az anyukának is sokkal több ideje van két etetés közt.

Érdekes, amit a neurológusotok mondott - miért baj az, ha Kata figyelmes és nyitott a világra? Lehet, hogy a sok információtól felpörög?

Lányok, szeretnék kérdezni egyet! Botinak kiscipőt kell vennünk és ajánlották a Salus cipőkészitőt. Állitólag a Fehérvári úton van valahol, de nem tudom a pontos helyet. Nem ismeritek véletlenül?

A másik, hogy a bababörzére érdemes-e kimenni.
Szoktak lenni ruházati cégek? Ezt még mindig a cipő miatt kérdezem, mert nem akarom apát feleslegesen kirángatni oda.

Előre is köszi!

Kinga
kgk
 
 


Hellóka!

Hol van mindenki?????

:P Képzeljétek ma Katát megetettem ktészer (9 és 12) és utána elaludt!!!!! :P Sőt el tudtam menni a boltba vele és nem üvöltött!!!!!
Mégiscsak haladunk valamerre! Most is alszik a drága! Hátha növekszik egy kicsit a súlya, szept. 4-én kapná az első oltását, de vajon akkor is beoltják, ha nem éri el az 5kg-t? Van doki aki nem olt 5 kg alatt. Na majd meglátjuk!

Kinga
A börzén kifejezetten gyerekruhaforgalmazót én nem láttam, de lehet hogy van! Hátha valaki, aki figyelmesebb jobb választ ad! Szerintem érdemes kimenni, de korai időpontot ajánlok, míg nincs tömeg!

Kép
anid
 
 


Hahó! VAlaki adjon tanácsot!
A 3 óránkénti kajálásnál fel kel lkelteni a ygerkőcör? 12 kor evett Kata 1 kor elaludt, most akkor keltsem fel??????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ranponak kedden este 9 kor megszületett a kisfia 3370gr és 54 cm. Mindketten jól vannak:-) Azt irta még Évi ha kijönnek többet mesél.

Ranpo sok boldogságot! Sok tejcsit! Jó egészséget kivánok nektek!!!:-)))

Kgk már nagyon várjuk Ákost tényleg nem sok van hátra:-) Ma voltam ctg-n elején nem akart mozogni, pedig ettem, ittam. Csoki, kóla, de még ctg közben is kellett inni, de a végén beindult:-)) És jó lett:-))Kedden megint ctg. Reméljük ott is minden oké lesz:-))

Anid nagyon örülök, hogy jól vagytok és hogy alszik Kata. Látod a tápszer ludas volt a sírásban.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Ranpo gratula! :P :P :P :P :P :P :P :P
Sok boldogságot és tejcsit! :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
anid
 
 


Hali!

Anid! Én az elején felkeltettem Robit 3 óránként. Akkoriban még sokat aludt, és utána könnyen visszaaludt. Aztán néha a hasfájás miatt már a 3 órás periudús vége előtt elkezdett bömbölni, de egy kicsit hagytam sírni, hogy legyen rendszer az életünkban. Aztán volt idő, hogy hozzá lehetett volna igazítani az órát 3 óránként. Ennek az a hátránya, hogy utána a napirendedet is az etetéshez kell igazítani, ha már ez beállt. Nos a babatornára úgy járunk, hogy 2 etetés közé beférne a program, de inkább nyugtatásként megetetem előtte-utána. Ilyenkor nem eszik olyan sokat, és amikor már itthon vagyunk újra produkálja a 3 órás ritmust, szóval nem borult fel nála a rendszer. Eleinte szerintem keltegesd, és egy idő után, ha éppen alszik, és a szokott időben odamész az ágyához elkezdi nyitogatni a szemét, ébredezik. Ilyenkor valami finom módszerrel fel lehet ébreszetni, megcirógatni, beszélni hozzá. A tápszernél ez az időszakos etetés még egyszerűbb is talán.
Szemkontaktus: érdekes kérdés. Lilló írta, hogy a fia elsírja magát, ha nem tartja vele a szemkontaktust (amiről minden könyv ír )szopi közben. Az én fiam egyáltalán nem tart szemkontaktust szopi közben, úgy beleréved, hogy szinte fennakad a szeme. Nem tartja lényegesnek, hogy közben rámnézzen. Igaz, én is kezdettől fogva "bambulok" szoptatásnál, vagy csukott szemmel vagyok. lehet így szokta meg. Szóval úgy tűnik minden baba más, és más. Ha a babádnak van alaklma időnként egyedül is lenni, bizti nem gond, hogy folyton rád néz, ha veled van. :D

KépKép
toreau
 
 


RANPO ÉVI: SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK SZÉP FIADNAK, ÉS NEKED! VÁRJUK AZ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT!

KépKép
toreau
 
 


Ranpo sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcsit!!!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Eloszor is gratulahegyek Ranponak, remelem minden siman ment!
Barcsak mar en is itt tartanek... :roll:

Anid, klassz, hogy a dolgok rendbejottek, en csak olvastam a kalvariadat, de eleg kiborito volt. Szerintem egyebkent ne keltsd fel. En sem keltettem a Lackot, pedig mindig mondtak, hogy kellene harom orankent kelteni, en abbol indultam ki, hogy en nagyon utalom, ha epp jol alszom es felkeltenek. Miert lenne ez maskepp a babanal?

Mi ma voltunk a Lackoval baranyhimlo elleni oltason, mindenkinek melegen ajanlom. Allitolag a baranyhimlo manapsag mar nem olyan artatlan, sot, egyre agresszivabb, es ha belegondoltok mennyi mindent sporol meg ezzel a szurival az ember..
Meg mellekhatasai (laz stb) sincsenek, raadasul ez a szuperbator fiu meg eszre sem vette a szurit, szoval hos is volt.

Jo ejszakat mindenkinek:
P
panzej
 
 


Sziasztok,

Anid
Tedd amit a szíved diktál. Nekünk is azt mondták, hogy fel kell kelteni a babákat 3 óránként, de ha jól aludt Gergő én hagytam, mivel én sem szeretem ha felkeltenek.

Kinga
Múltkor én sem láttam céges ruhás kitelepülést, de mi későn mentünk. Most viszont a támogatók között láttam a Minimanót, a Lollipopot, Mamminát, Baba Diszkontboltot és egy csomó más céget is, de nem mindegyikről tudom, hogy melyik micsoda pontosan. Cipő ügyben nem tudok neked segíteni, mert mi még ott nem tartunk

Na jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


tudom, h mar kerdeztem. de mivel nem kaptam valaszt, ujra megkiserlem. szoval van vmelyikotoknek tapasztalata radvanyi krisztinaval? es a szulesznokkel? vallalnak pl. gatvedelmet?

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok!

Először is GRATULÁLOK ÉVINEK!Sok boldogságot,egészséget és sok tejcsit kívánok!
Kép

Anid,
örülök,hogy sikeresen végződött a szakorvos látogatásod!Örömmel olvastam,hogy a picilánykád be állt a 3 órás rendre!A te példádd is bizonyítja,hogy az igény szerinti szopi,csak a tényleges szopinál működhet,tehet ha már tápi is van a dologban,akkor tényleg be kell tartani a 3 órát,hiszen a tápit lassabban emészti meg a babó.
De azért amikor nagyon mélyen alszik és netán etetési idő lenne,akkor én is várnék a felkeléssel,mert nem biztos,hogy abban az estben megeszi az adagját.Szerintem az éjszakával is ez a helyzet,de te ismered a babádat,éjszaka nem hiszem,hogy 3 óránként fel kellene keltened.Ha a nappalok már elfogadhatóak és eszik rendesen akkor szépen fejlődni fog,éjszaka pedig hadjad pihenni,amikor éhes lesz úgyis felébred enni!
Különben én mindegyik gyereknél azt a tápit használtam,használom,amit a kórházban kaptatok,Nutrilon peptit.Szerintem nagyon jó,könnyen emészthető,mert nagyon kevés a tejfehérje tartalma.Mi azért kaptuk,mert mindegyik gyerekem allergiás lett a HA tápszerektől.Szerencsére mindenki kinőtte a fehérje allergiát.
Ami az oltást illeti,nem hiszem,hogy a kiló számít.Kor alapján oltanak,csak akkor nem ,ha beteg a baba.Gondolj bele egy 2 kg-os baba se lesz 5kg 2 hónaposan! :lol:

Képzeljétek tegnap este én is teljesen tanácstalan voltam.Hannának egésznap rossz napja volt,napközben sem úgy aludt mint szokott!Du.1/2 5 kor le kellett fürdetnem ,mert annyit kakilt.Lehet,hogy ez a korai fürdes megzavarta?Este 7-kor már nagyon nyügős volt csak sírt.Bevittem aludni,de csak sírt...Ezt többször eljátszottuk,enni nem akart,de már nagyon fáradt volt és végül 9 után elaludt.Többször felkelt az éjjel,3-kor meg is etettem,de nem akart visszaaludni,pedig álmos volt,4-re sikerült neki.De már fél hétkor felkellet,azóta is ébren van,de most legalább nem nyügös!Nem tudom mi lehetett vele,remélem csak egy napos program volt,mert annyira sajnáltam és nem tudtam mi baja lehetett!

Mindenkinek szép napot,itt nálunk szép idő van,remélem nálatok sem esik!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Felixanyul!

Nem igazán ismerem a klinikát és az általad említett dokit,csak a gátvédelemhez szólnék,ha nem haragszol.
Nem tudom hányadik babádat várod,de a mai gyakorlatban,nem a gátmetszés a cél!Nyilván először szülő mamiknál az esetek döntő többségében ez a gyakorlat,de vannak kivételek.Ha a szülésznő úgy ítéli meg,hogy sérülés nélkül,vagy esetleg egy minimális hámsérüléssel ki tudja védeni,nyilván az orvos beleegyezésével,akkor lehet róla szó.Ezt az aktuális viszonyok döntik el.De ilyenkor is lehet nagyobb sérülés,mert azt nem lehet látni,hogyha a baba keze esetleg ott van a fej mellett.Én először szülő anyukáknak tanácsolom,hogy annyira ne ragaszkodjanak a gátvédelemhez,kis vágással is meg lehet oldani,ami mindig jobb,mint egy estleges repedés,mert jobban gyógyul és a vágott sebet könnyebb összevarrni,mint a repedtet.
Én mindegyik gyerekemet gátmetszéssel szültem,a negyediket nem,mert nem volt rá idő,de ott meg a kezecske okozott sérülést!Nekem egyik gátsebemmel sem volt gond,a mai napig se!
Még amit fontos tudni a gátvédelemről.Nagyon fontos,hogy a kismama együtt tudjon működni a szülésznővel,mert ilyenkor nem szabad rányomni,pedig a tolófájások ezt idézik elő.Hagyni kell magától jönni a babát és csak akkor nyomni és addig amíg azt a szülésznő v.az orvos mondja.Tehát nagy fegyelemre van szükség,ami nem mindenkinek sikerül.Pl.én tudom magamról,hogy nekem nem sikerült volna gátvédelemben szülni. :lol: :lol:

Bocs,hogy ilyen litániát tartottam! :lol:

Üdv.

T.
timiban
 
 


Hellóka!

Képzeljétek Kata alszik!!!!! Olyan, mint egy jó baba! Nem mindig van meg a 3 óra, de igyekszünk! Már a boltba is eljutottunk ketten és nem üvöltött! Csak egy két igazi jó tanács kellett, illetve bátorság, hogy elvittük a gyerkőcöt a Madarász utcai klinikára! A tápszert még nem cseréltük le, a dokinő majd felírja, de így mikor megéhezik a Humanát is befalja! Az igény szerinti szoptatás tényleg nem válik be, ha tápszert is kap a gyerkőc! Bár tegnap este 100ml tejcsit sikerült termelni!! :P Olyan büszke voltam magamra!

Félixanyu
Szerintem, ha választasz szülésznőt vele egyeztess a gátvédelemről, illetve azt is tudnod kell, hogy a te szülésterved egészen addig van érvényben, míg minden rendben van! Egy ponton túl már ők döntenek! Lásd nálam is ez volt! Tök könnyen haladtunk, fájdalomcsillapítás nélkül ment minden, s az utolsó fázisban kiderült, hogy Kata rosszul fordítja a fejét és már vittek is a műtőbe. Valami biztos volt még, mert a kicsi Abgarja 8/9-es lett, de ezt sajna már nem tudom meg soha miért!

Kép
anid
 
 


Szia Anid!

A 8/9-es Apgar az jó,nem kell miatta aggódni!Nyilván egy kicsit elfáradt a kijövetelbe,meg hát a forgása sem sikerült.Nálunk a legtöbb császáros baba ilyen Apgar-ral születik! :lol:

Látom a többiek kihasználják a jó időt és kirándulnak!Én mára a lakásba szorultam,mert a párom ügyel! :(

Hanna baba próbálkozik a felállással!Mindenhol megkapaszkodik és feltérdel,de tovább még nem megy a művelet!De már nagyon jól közlekedik,ami a mászást illeti,eljut mindenhova a lakásba!

Lilló,merre vagy ezer éve nem hallottam rólatok!A wiwen Bálintka már az ismerősöm :lol: de többet nem tudok rólatok!

Na meg a többiek is bújkálnak!Prücsök és Sára vidéken,azt tudom,de PP merre jár?Ági te is beugorhatnál néha!Tudom ezer munkád van,sikerült már felköltöznötök?

Üdv.mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csak most nem túl jól :( Inkább nem jöttem rontani a hangulatot.

Timi, pont ma jártunk Felétek! Voltunk Tihanyban kiscsaládommal, és eszembe jutottál, mikor elmentünk a munkahelyed mellett, mert hazafelé arra jöttünk a 8-ason :) De nem volt nálam a számod, pedig annyira Rád csörögtem volna. Tihanyban nagyon jó volt. Apa vitte Bálintkát kenguruban, nagyon élvezte, már kifelé van benne fordítva, olyan békésen szemlélődött. Aztán mikor elfáradt beraktuk a babakocsiba, és ott meg tök jót aludt. Nagyon klassz volt, egy kis erőleves a léleknek :)

Anid: Örülök, hogy Katával kapcsolatban javuló a helyzet. Én nem kelteném fel a helyedben, csak ha tényleg úgy érzed, hogy már nagyon túllépte az időt, mikor ennie kéne (mondjuk már 5 órája alszik). Én soha nem keltettem fel Bálintot enni, bár nálunk nem voltak hasonló problémák, mint Nálatok, szóval nem akarok rossz tanácsot adni.

Csinga: Köszi az ötletet a könyvre (Anya,taníts engem!). Isteni jó! Nagyon sokat tanultam belőle! :) Remélem Bálint is fog! Az meg annyira jó érzés volt nekem, hogy az első három hónapban könyv nélkül szinte mindent csináltam vele, amit a könyv ír. Ezek szerint van anyai ösztönöm, ez jó hír.

Kérdeztétek mi volt a fülészeten. Igazából nem mondtak semmi specifikusat, túl sok váladékot termel a füle, és ettől kaphat középfül gyulát ezért kapott fülcseppet, meg orrcseppet, meg kanalas gyógyszert, ezeket már több mint egy hete nyomom neki, meg porszívózom az orrát ész nélkül (naponta többször). Most már nem folyik a füle, és nincs rossz szaga sem. Azt mondta a doktornő, hogy mivel ő a héten szabin van, ha nem szűnik meg a dolog vigyem vissza valakinek megmutatni ott a kórházban, ha javul, akkor hívjam fel őt szeptemberben, ha visszajött szabiról. Javult, így most várakozó állásponton vagyok.

Majdnem elfelejtettem:
Nagy-nagy gratula, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok Évinek!!!

Jó éjt!
Lilla

lilló
 
 


Sok szeretettel gratulálok, boldogságot és sok tejcsit kívánok Ranponak.

Anid,
De jó, hogy minden rendben veletek.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Helló

Mi a baj Lilló? :shock:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Panzej! A bárányhimlő oltás nem kötelező?

Gabek! Mi is készültünk a baba-mama vásárra, de sajna úgy néz ki, hogy másként alakul a program. Majd írjatok, hogy mit láttatok! Ez is egy újabb tali-lehetőség :)

Timi! Nagyon ügyes Hanna! Te használtál a nagyobb gyerekeknél anno olyan játékot, amit elindulásnál tologathat? Nem bébikompra gondolok. Én gondoltam kéne ilyet szerezni majd Robikának, ha éppen a járást tanulja. Neked vannak ilyen tapasztalataid?

Lilla! Azért jó, hogy hallunk felőled, és hogy minden oké Bálintkával.

Én a 7végén nagyon le vagyok pukkanva. Az energiaszintem a béka feneke alatt van. És ti hogy vagytok?

KépKép
toreau
 
 


Szia Toreau!

Én nem vettem járnitanulót egyik gyereknek sem,szerintem most sem fogok.Nem vagyok ellene biztosan segít,de nekem nincs tapasztalatom.Igaz,lehet,hogy Zsoltikánál vehettünk volna,mert 1,5 évesen indult el,addíg csak mászott.
Szerintem egy egészséges,jól fejlődő baba tudja mikor érzi már azt a biztonságot,hogy elinduljon!Én semmit nem erőltettem egyik gyereknél se,hagytam,hogy mindenre maga jöjjön rá.
Gondolom te se ezért kérdezted,de manapság sokan azt hiszik,hogy az a jó,ha egy gyerek minnél hamarabb csinál mindent,mintha valamivel összefüggne!De ez a járnitanuló nagyon felkapott lett,gondolom a pozitív tapasztalatok miatt!
A gyerekfejlődésben csak egy zavar,hogy Zsoltika még mingig nem beszél,és már elkönyveltem,hogy elég nehéz éveknek nézek elébe,és nem lesz egy jó tanuló gyerek,vagyis lesznek tanulási problémái!
Kiváncsi vagyok a szakember véleményére,de kell pár foglalkozás,hogy véleményt mondjon!

Lilló,
örülök,hogy benéztél,és minden oké Bálintkával!Írtam mailt a freemailedre!Kár,hogy nem találkoztunk!

Mindenkinek üdv.

T.

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy régen nem jutottam internethez, mert most alig győzlek titeket visszaolvasni. Volt ám forgalom!!!
Én is gratulálok az újdonsült anyukának és minden jót kívánok Nekik!


Toreau!

Én vettem Babusnak ilyen lépegetőjátékot. Chicco-t szerettem volna, mert az tetszett a legjobban, de egy játéknagyker átvert és hónapokig nem küldték, aztán vettem egy "little tikes járássegítőt, postaládával, levelekkel, pörgettyűvel". A gyerek a mai napig postást játszik vele, hozza-viszi a leveleket és nem ezt tolja, hanem a szobában raktározott sportbabakocsinkat.....Az egyik szemem sír a másik nevet...Nem bántam meg, hogy megvettem, mert tényleg jól szórakozunk vele, de ugyanakkor eddig az alapfunkciót, amiért beszereztük, még nem sikerült gyakorolni. Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdi el tologatni a picur, mert már a bútorok mentén nagyon jól jár-kel, sőt ma először felállt segítség nélkül. :lol:

Kép



Nekem most épp az a bajom, hogy nem tudok neki cipőt beszerezni. 18-as körül van a lába, de a 21-es cipők sem mentek fel rá a magas lábfeje miatt tegnap a cipőboltokban. :? Ha tudtok olyan helyet, ahol lehet csináltatni vagy árulnak nem szabvány méretezésű cipőket, akkor légyszíves írjátok meg. Köszi előre is!!!
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Toreau, a baranyhimlo elleni oltas fakultativ, az oltoanyag 6000 Ft korul van, de meg tudom nezni pontosabban ha erdekel. Elore meg kellett rendelni a gyogyszertarban, fel eves kortol adhato egyszeri oltas. Ha 12 ev felett oltatnad agyerekedet, akkor ketszer kap oltast hathetes kulonbseggel. Szoval erdemesebb korabban beadatni.

Mindenkinek jo ejszakat!
P
panzej
 
 


Csak egy gyors bekukk.

Dorka, azt hiszem Te kérdezted, hogy Taksonyon ismer-e valaki dokit. Hát mi is erre fele lakunk, de a szigethalmi sztk-t nem ajánlom. De biztos van azon kívül is itt a környéken, én nem tudom. Azt hogy melyik korházhoz tartozik Taksony szintén nem tudom, mert én egyből a klinikára mentem. Végülis ha Taksonyon felszáll a buszra a Népligeten teszi le, és onnan egy metrómeglállo a korház.
Hát sokat nem tudtam segíteni, de hátha a párja ismerősei tudnak majd.

Ranpoéknak nagy-nagy gratula, és sok tejcsi.

pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok,

Toreau,
Én is vettem egy tologatós kis kocsit anno, még Daniellának. Nem használta, Kriszti sem. Csak amikor nagyobbak lettek, babákat tettek bele. Majd meglátjuk, hogy Viktornak tetszeni fog-e.
Kép

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok, csak nyaraltunk, meg miegymás. :) Próbáltam visszaolvasni a pár ezer hozzászólásnyi lemaradásomat, de csak felületesen sikerült.

Ranponak óriási gratula! :D

Lilló,
Jó hír, hogy javul Bálint füle! És neked miért rossz a kedved?

Kgk,
talán te kérdezted: mi az I. kerben lakunk, de nincs túl messze tőlünk a MOM, oda jár(t)unk babamasszázsra és Tücsökzenére is.
Most éppen a két éves lányomnak keresek errefelé valami manótorna-félét, ha valaki tud ilyenről, szóljon!

Timi,
Hanna nagyon kis ügyes! A párod ezek szerint orvos?

Gyöngyusz,
én azt tudom, hogy a Salus egyedileg készít gyermekcipőket. Egy korababás topikban írtak róluk, de gondolom tudnak nem gyógycipőket, hanem csak simán eltérő méretezésűt is. Esetleg hívd fel őket: www.salus.hu Meg a dr.Leo márkájúról írták még, hogy egyedileg mérik le a gyerek lábát, de az nem derült ki, hogy azt hol csinálják. Megkérdezzem?

Tali végül is volt vagy lesz vagy mi? :lol: Ági eltűnt és más meg nem szervez semmit? :wink: Most, ha mindenki visszaér a nyaralásból, megpróbálhatnánk összehozni valamit, nem?
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!:-)

Lilló örülök, hogy Bálintka fülecskéje jól van:-))

PP örülök, hogy hallani rólatok, már rég voltál:-))

Timi Hanna nagyon ügyes:-)))

Én meg itthon idegeskedem, Ákos alig mozog, de lehet hogy csak azért mert kevés a hely. Meg a lágyékom egésznap fáj kb egy-másfél hete. Nektek is volt ilyen?

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Helló Mindenkinek!

" It van az ősz, itt van újra..."

Brik
Már nincs sok hátra, türelem. Valószínüleg azért nincs nagy mozgás,mert már nincs táncparkett a hasdban. :? A fájás is normális, én néha úgy éreztem, mintha terpeszállásban járnék! :?

Én egy kicsit aggódom a felhők miatt, Ktaának ez jó alkalo ma sírásra, sajnos visszatért a sírásmanó, :cry: tegnap régi fényében pompázott a gyerek! De legalább már jókat eszik! Mióta áttértünk a három óránkénti kajálásra azóta felkel éjszaka! de legalább napközben is tud aludni! Igyekszem megtalálni a jót is ebben a sok sírásban!
Most két napig itt van agyapja és szórakoztatja. Jött leellenőrizni, hogy tényleg annyit sír, mint mondjuk.A nagyim nem hitte el! Hát tényleg sokat sír!
Mindegy!
Mondtam Katának, hogy oké sírjon, de akkor a ygerekkorában már ne próbálkozzon sírással!

PP, Lilló, Ági
Hol vagytok? Gyertek többet!

Timi,Toreau
Olyan jó, hogy ilyen ügyes gyerkőceitek vannak!
Már én is várom azt az időt, mikor Kata már egy kicsit erősebb lesz és lehet gyömöszkölni!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Timi! Teljesen egyet értek veled, amit a gyereknek meg kell tanulnia, azt előbb-utóbb úgyis produkálni fogja, ráadásul a hozzászólásokból az derül ki, hogy a gyerekek eme játék segítsége nélkül tök jól megtanultak járni. Mondanom se kell, engem is egy játéknagyker katalógusa "fűzött be".

Panna! Megnéztem a Salus oldalait. Vajon ők felnőttnek is készítenek ilyen cipőket? A férjemnek 46-os, jó torkos, lúdtalpas lába van. Minden szezonban gond a cipővásárlás, különösen mióta a kínai áruk ellepték a piacot. Kínaiaknak végképp fogalmuk nincs milyen egy ilyen láb. Logikus lenne csináltatni a férjem lábára ilyen cipőt. A slussz poén az a dologban, hogy a fiacskám a férjem lábát örökölte, úgyhogy már előre koncentrálok az ügyre, neki ne legyenek felnőtt korában ilyen ortopédiai problémái.

Brik! Szépen közeleg a "vég"! :) :D Biztos azért is rossz neked, mert most, hogy már otthon vagy, ami eddig szokatlan volt, most csak magadra figyelsz. Ilyen nagy bölcsességekkel tudlak traktálni, hogy már azt a 2 hetet "fél lábbal is kibírod". Fészekrakó ösztönöd hogy van?

Anid! Lesz még itt jó idő! Akkor hátha elmennek a sírásmanók! Látod nem hülyeség ez a 3 órás beidegződés. Az én fiam is magától kelt éjszaka eleinte 3 óránként, pedig akkor igazán nem ébresztgettem! Majd ha eléri azt a testsúlyt, amit el kell érnie a kis szervezetének, már átalussza az éjszakát. Nekünk ez most 3 hónapos korra alakult ki. Aztán jöhet a fogzás! Akkor majd attól sír :? :( Erre szoktam azt mondani, hadd sírjon, ha sírnia kell. Nem direkt csinálják. (Ellenben a "nagy lovakkal". Tudod kikre célzok...)

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

PP,
örülök,hogy jelentkeztél,és minden renben nálatok!A párom nem orvos,szakasszisztens a dokik jobb keze! :lol: Sajnos az ő munkája is háttérben van a betegek előtt!Pedig az ő jelenléte a műtéteknél igen fontos és felelősség teljes!

Brik,
már tényleg helyezkedik a baba a megfelelő pózba,érzi,hogy nem sokára itt az idő a megszületéshez!Azért a mozgásokat figyelgesd,és ha nem lenne meg a húsz akkor szólj a dokidnak!
Kitartás,már tényleg közel a vége!

A tali engem is érdekelne,mert megpróbálnék eljutni rá! :lol:

Üdv.mindenkinek!
T.

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Angyalka2 azért köszi!
Sajnos a sógórnőm nem ismer ott semmit.
A párjának meg jó lesz az is ha az Sztk-ba fog járni.
Azt mondta,hogy ő nem fizet orvosnak.
Szegény sógórnőm.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így örültök Nekem, meg érdeklődtök, meg hiányoltok... ez most extrán jól esik. :)
Semmi különös nincs, csak szerintem nálam is bekövetkezett, amin már Dorka, meg Saara meg páran átestek, hogy feléltem a tartalék energiáimat és kicsit befordultam.
Fáradt vagyok és letört, és nem akarom, hogy Bálint ezt megérezze (persze biztos érzi). Ez meg bűntudatot kelt bennem, tök rossz anyának érzem magam ettől.
Mostmár kétszer kel egy éjszaka, és volt már rá példa, hogy vissza se aludt, fent volt két órát. Nappal több részletben 10 perceket alszik. Tehát no pihenés mostanában. De majd csak túl leszünk ezen a nehéz időszakon. Szerencsére mostmár mindkét fogacska teljesen kint van alul.
Az a rossz, hogy annyi aggályom volt/van, és nem tudom a védőnővel megbeszélni, mert valahogy nem beszélünk egy nyelvet, és nem bízom benne, meg a tanácsaiban. Esküszöm fizetnék is érte, de olyan jó lenne, ha az ember megválaszthatná a védőnőjét is, mint az orvosát. Én nem szeretek kételkedni szakemberekben, de amikor valaki azt tanácsolja, hogy a két hónapos gyerekemnek adjak limonádét, meg a hányós, de egyébként nagyon egészséges, mosolygós gyerekre azt mondja, hogy lelkibeteg és kezeljem homeopátiával a lelki bajait az számomra hiteltelenné válik.
Odáig fajult a dolog, hogy ma a LLL füzetében találtam egy gyermekorvos telefonszámát, és őt hívtam fel, szerencsére ő nagyon megnyugtatott és nagyon kedves volt. De mégse hívhatom fel minden alkalommal, ha valami van.
Az volt a nagy aggályom, hogy Bálint egy két hete beállt a 7200 grammra és azóta nem hízott egy grammot sem, ezt meg összekapcsoltam az éjszakai felkelésekkel, azt hittem nem evett eleget, vagy nem táplálja a tejem eléggé. Nem terveztem, hgoy 6 hónapos koráig adnék Neki anyatejen kívül mást, de már ez is megfordult a fejemben. Azt mondta ez a doktornő, hogy ez egy nagyon szép súly egy 4 hónaposnak és ne aggódjak, ha stagnál, mert ebben a korban ez előfordul, és ő az éjszakai felkelésekben sokkal inkább azt látja, hogy a nyáron sokat lett dajkálva a gyerek (4 hétig a nagyiéknál voltunk) és vágyik a társaságra, szóval kicsit el lett kapatva, meg talán a fogzás is közrejátszik.
Az esti üvöltés meg a fáradtság miatt van, hiszen már sokmindent csinál (mászik, üldögél stb) meg sokat is vittük mostanában mindenfelé, értelemszerű ,hgoy kifárad. Na meg nagyon keveset alszik a korához képest.
Ne haragudjatok, hogy így Rátok zúdítottam a dolgokat, na ezért nem írtam mostanában, mert ezt nem akartam...

Jó lenne egy tali, beszélgetni egy kicsit. Itt miért nem laknak a lakóparkban olyan csajszik, mint Ti??? Egyszerűen nincs olyan, akivel két értelmes mondatot tudnék váltani, pedig kismama kismama hátán. Pedig nekem aztán soha életemben nem voltak beilleszkedési problémáim. Aztán lehet mégis velem van a gáz. Tök jó lenne itt a közelben valaki, akivel eljárhatnánk sétálni, csavizni, ide-oda a gyerkőcökkel, de asszem nem itt fogom megtalálni a barátnőmet. Így jár, aki elköltözik. :(

Na befejeztem! Visszaállok olvasó üzemmódba!

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló: NYUGI!!!!!!
Tényleg szépen fejlődik Bálintka, már lehagyta a Norbit a súlyával és az ücsörgéssel is!
Ugyan ez volt az én bajom is, hogy stagnált a súlya és Aysegül megnyugtatott, hogy ez így normális.
Nekem is felkel többször éjszaka szopizik és alszik tovább.De néha üvöltve ébred.
Nappal is van úgy, mint pl. tegnap, hogy 15 percet alutd 11- este 6-ig. Utána kifeküdt. Hál isten!
Engem is ez is kimerít, hogy már mindent csinálok vele csakhogy elaludjon.Mert nyüglődik és ltszik rajta, hogy fáradt, de nem alszik.
Tegnap is épp hogy elszundított megcsörrent az a k.. telefon és mintha kialudta volna magát úgy fickándozott tovább.
Szóval összegzésül: NO para!
Nekem is TI segítettetek a nehéz napjaimon!

Köszi Mindenkinek!

Puszi!

UI.: én már nem is viszem a Norbit a védőnőhöz, csak a doki nénihez.
Irigylem, hogy nektek már kinnt vannak a fogaitok, én már zsibbasztóval kenem az ínyét.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hali!

No Lilla, jól kiadtad magadból! Nem kell parázni, ha a magadról itt kialakított pozitív imidzs egy kicsit megdől! Hisz így teljes a kép! Ha ez megnyugtat, az elmúlt hétben az én energiaszintem is a béka s...e alatt volt. (Lsd fentebb). Én nem tudom ilyen szép logikusan levezetni az okát, mint te. Semmihez nem volt se fizikai se lelki erőm. Se főzni, se porszívózni, a gyerekhez szerencsére még igen. A www.astronet.hu oldalon, bal felől, alul van egy bioenergia kalkulátor. Lehet, hogy baromság, de engem ilyenkor megnyugtat, ha az is zuhanórepülést jelez nálam. Állítólag ilyenkor nem szbad hadakozni, ilyenkor gyűjtesz erőt a későbbiekre.
Robi mostanában csak hajnalban ébred, szóval az alvásom oké. Viszont ez a fogzás téma kimerítő bír lenni, pedig olyan össze-vissza jelentkezik nála. Bálintnál meg már tart egy ideje! Sikerült végül nagytakarítani? Szerintem a súlygyarapodása nagyon oké! Hagyjad már a fiadat egy kicsit stagnálni! Most mást "növeszt" magán! Fogakat, "mászóreflexet" stb. Hét és fél kiló négy hónaposan szerintem még akkor is átlagon felüli, ha most leállt vele egy időre. Úgy látszik erre az időszakra gyűjtött tartalékot.
Hát a védőnő, az egy külön állatfaj. Remélem nem olvassa az enyém :roll: Képzeld, mikor először itt járt nálunk, a gyereket meg se nézte, csak a lépcsőházi pletykáink foglalkoztatták. No komment... Továbbra is neked kell ügyes anyukának lenni, úgy ahogy eddig is csináltad :) :D

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok,

Lilló
Ne búslakodj, minden rendbe fog jönni. Az a lényeg, hogy a saját megérzéseidre hallgass, ne másokéra. Én tisztára kivagyok a mi orvosunktól pl. múltkor kitalálta, hogy Gergőnek kötöttek az izmai és majd biztos valami kínzó tornára vagy masszírozásra kell járnia, ahol üvölteni szoktak a gyerekek. No persze én, mint rendes anyuka ettől tökre megijedtem, elvittem szakorvosokhoz, akik azt mondták nincs semmi baja, biztos csak a doktor bácsink nem tetszett neki és attól görcsölt be. Na így hallgass a gyerekorvosra. Mostanában gyerekorvos kutató lettem, keresem az igazit, mert ezt biztos lecseréljük, nemcsak azért mert nem mond semmit, hanem azért mert a gyerek sem érzi nála jól magát.

Na jól kipanaszkodtam magam én is.

Viszont van egy jó hírem is :D azért forszíroztam, hogy ki megy a szombati bababörzére, mert van néhány felesleges jegyem(kb. 10), :) amit szívesen odaadnék annak aki szintén szeretne jönni. Várom a jelentkezőket :lol: :lol:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Először is Ranponak hatalmas gratula!

Anid!- Örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok.

Lilló- Ne szomorkodj és főleg ne fordulj be, nézz csak rá a gyönyörű szép kisfiadra és máris elszáll minden bajod, az a lényeg, hogy egészséges. A másik meg az én kislányom 7 hónaposan volt 7500 gramm, úgyhogy szerintem semmi okod aggódni. Nagyon szép kis súly majdnem 5 hónaposan a 7200 gramm szerintem.

Képzeljétek!- Luca a hétvége óta feláll a kiságyban, ja és jelentem már az 5-ik fogunknak is kinnt a hegye. Nem tudom mi van vele, de csak úgy jönnek sorba, bár anyu azt mondta, hogy nekem is 1 éves koromra 12 fogam volt. Szerencsére a fogak jövetelét nem nagyon vesszük észre, vagyis nem tudom, hogy attól- e , de Luca mostnában nem akar napközben aludni. Este is csak úgy alszik el, ha odaveszem magam mellé, bár szerintem ez az elkényeztetéstől van.

Na most ennyi

Kép

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Hellóka!

Gabek
Mi mennénk! Mit jelent, hogy van jegyed? Ezek belépők? Minket érdekelne?
Kérdés!!!!!
Szeretnék harisnyákat venni a lánykának az őszre! De mekkora méretet vegyek???
Az 56-os méretet mi követi?

Érdekes, nekünk sem jó a védőnőnk! Én egy olyat vártam ,akinek több gyerektapasztalata van, a miénk fiatalabb tőlem!

Timi
Kaptam időpontot a csípőszűrésre! szept. 18. KAta már akkor 11 hetes lesz! Nincs ez későn!

Lilló
Ne parázz! Ezen tényleg mindenki átesik! Én még csak most nyugsszom le a szülés óta! Most kezd úgy tejem. Ez van! Azt mondják 9 hónap előre, kilenc hónap vissza!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Na megjöttünk és hulla fáradt vagyok, de azért nagyon jól éreztük magunkat - persze nem nekem kellett triatlonoznom. :D Az eső nagyjából elkerült minket, legalábbis a verseny napján alig esett, apa sikeresen teljesítette a távot immár 11-edszer és ezzel jogosult az örök rajtszámra :wink: (ez volt a cél), a panzió pedig szuper volt. Apa sátorozott, amiben az volt a kalandos, hogy a belső sátrat itthon hagytuk :roll: (tavaly nem sikerült egy helyre pakolni), de valahogy így sem ázott be a külső és Bálint is jókat aludt.
Sára, igen, ez a nagyatádi verseny. De jó, hogy a te párod is űzi ezt a sportot. :) Te is voltál már Nagyatádon?

Anid,
Nálunk az vált be, ha nem keltegettem Blankát. Ha többet aludt, éhesebb is kellett legyen.
Harisnyát illetően ott más a számozás. 00-val kezdődik, aztán jön a 0-ás, 1-es stb... Ezek szerintem elég jól nyúlnak, a 0-ás például még tök nagy Blankára, de őszre talán már jó lesz. A héten el is viszem a védőnőhöz megmérni mekkorát nőtt a csöpp lányom. :)
Ruhában 56-os után a 62-es jön. Itt 6-osával megy felfelé a számozás. De nekünk van amiből már jó a 62-es és van olyan 56-os rugi, ami még mindig nagy. Gyártótól függ a méret gyerekruhában is - mint felnőttben. :D
A szemkontaktus meg szerintem jó. Hadd nézegessen a baba, főleg az anyukáját, ha egyszer te jelented számára a biztonságot! Hallgass az ösztöneidre! :wink:

Toreau,
A kapcsolatanalízises időszakban nekem is sok babás, anyás álmom volt, pedig amúgy nem nagyon szoktam álmodni. Mostanában már megint ritkán álmodom, de a héten pl. azt álmodtam, hogy Blanka elkezdett beszélni és valami i betűs szó volt az első szava (de nem emlékszem rá micsoda). :)
A http://homeopatia.lap.hu/-n rá tudsz keresni budapesti dokikra.

Ranponak gratula! :D Jó egészséget és sok tejcsit nekik!

Félixanyúl,
Megnéztem a táblázatot, az aktívak közül senki nem szült Radványi doktornőnél, de találtam azért néhány nevet. Próbálj meg rájuk keresni és írni nekik privit. (Anitq, Dorka34, Orsoly és Titti).

Timi,
Hanna baba nagyon ügyes. :) Olyan jó látni, mikor próbálkoznak és igyekeznek.
Zsoltikával ezek szerint már elkezdtetek logopédushoz járni?

Lilló,
Nyugi, mindenkinek vannak rossz napjai. És még hány lesz!? Timi a 4 gyerek mellett biztos kisregényeket tudna erről írni.
Addig is, amíg lesz tali, pénteken egy babás jóga? :) Mi megyünk.

Gyöngyusz,
A postás játékos történet nagyon édes. Nem raksz fel a picurról is képet? Vagy amit feltettél, az ő? :oops:

Panna,
1-3 éves gyerkőcöknek az alábbi linken találsz tornát és helyszíneket.
http://csiri-biri.hu/joomla/index.php?o ... &Itemid=27

Brik,
Természetes, hogy Ákos már kevesebbet mozog, de már nemsokára ott fog fickándozni a karodban. :D

Mesa,
Gratula az ácsorgáshoz és az 5. fogacskához! :P

Hát remélem senkit nem felejtettem ki. Most elmegyünk sétálni.
puszi,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Most már én is gyakrabban leszek, mert apa visszament dolgozni és mostmár ideülhetek a gép elé :)

Ranponak nagy gratula, jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Ha cipő ügyben sikerül valakinek felderítenie egy jó helyet, ne felejtse el megosztani velünk, mert engem is nagyon érdekelne. Nekem nő létemre 43-as lábam van (szülés óta még ezek a cipők is szorosak) és egy rémálom a cipővásárlás, sajna. Jó eséllyel Sanyikának sem lesz kis lába :) :roll:

Egy jó tanács: egy csomó helyen nem lehet ősszel és télen rövid ujjú és ujjatlan bodyt kapni, ezért érdemes előre feltankolni belőle vagy találni egy olyan üzletet, ahol télen is lesznek ilyen rucik. Pedig télen a fűtött szobában lehet h szükség lesz rá.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Anid
Ha minden igaz holnap kapom meg a belépőket, a cég, ahol dolgoztam támogatja a rendezvényt. Engem kérdeztek meg, én meg mondtam, hogy naná, hogy támogassuk, sőt kérjünk belépőket is, és azok persze hogy nekem kellenek :-) :wink:
Ti merre fele laktok? El tudnád küldeni a férjedet érte? Persze Téged is szívesen látnálak, de gondolom neki egyszerrűbb a közlekedés.
Postán nem adnám fel, nehogy hétfőn kapd meg :x
Hány jegyet szeretnél?
Írsz nekem mailt, hogy megdumáljuk?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?