Új privát üzeneted érkezett!

Natasa,
mi is ugyenezzel a problémával küzdünk. Rövid ujjú, rövid nadrágos pizsi + hajnalban takaró, amit azonnal lerúg. Ha most jön a hüvösebb idő, akkor hosszú, picit vastagabb pizsi lesz, arról nem baj, ha lerúgja a takarót, mert önmagában is elég meleg.
A hálózsák nem igazán jött be nálunk, mert ha ráadom vacsi előtt (amikor is tápit iszik cumisüvegből és ált. belealszik) és nem alszik el, hanem még fél órát nyüzsög utána, akkor vehetem le, mert mozogni nem tud benne és bele is izzad, és utólag, mikor elaludt meg nem lehet ráadni, mert felébred rá. Erre mondják, hogy sok a baj, és mind nagy! :lol:

Nemtom lesz-e, de a tévében még nem modták. :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Köszönjük a kedves névnapi üdvözléseket! :)

Mi is hasonlóan vagyunk a hálózsákkal, Bence egy percig bír benne aludni, amíg el nem kezd mocorogni, amikor is áttekeredik rajta teljesen, és erre felébred. :shock:
Én most bodyban és hosszúujjú rugiban altatom, egyelőre elég. Télen nem tudom mi lesz, de mondjuk ez viszonylag meleg lakás, és újszülöttként sem adtam ennél több rucit rá. Remélem elég lesz, mert a takaró csak bujinak van ott, abba szeret "kapaszkodni".

Natasa, szuper jól növekszik a csajod, Bence egészen elbújhat mellette, nem is merne szerintem udvarolni, pedig jól csinálja mostanában. :lol: :wink:

Bubek, valamikor elugranánk a hálózsákért, meg a babakocsiról leesett PP matricáért, ha nem gond. Na?

Most akkor lesz tali???
Vendég
 


Sziaszto
Most jöttünk fel a sétából,találkoztunk Vaniliával,Gabusékkal.Szilvi tolta egy kicsit Ádit,igy tehermentesitette az anyukáját :D

Meg kell mondjam,hogy az éjszakáink nekünk is szörnyűek :shock:
Szilvi 9-kor elalszik,de éjfélkor már fent van,aztán onnan szinte 2 óránként hepajozik.Ráadásul mostanában nemtudok gyorsan visszaaludni és mire elalszom már kelhetek is fel.Mikor fogja az éjszakát végigaludni.?????

Ilba:
Ha Szilvi 8-iig alszik akkor 11 körül vissza tudom altatni,de ha 9-kor kel akkor kihúzza ebéd utánig és fél egy felé alszik el.És mostanában délután már nem alszik.
Mi ia mennénk esküvőre a hétvégén,de valószinű én Szilvivel itthon maradok,mert nem tudom,hogy birnék ott vele a vacsora asztalnál.Ti hogy oldjátok meg ezt Benivel?Nem ugyanoda vagyunk esetleg meghivva? :D

Hálózsák:nálunk is hasonló a probléma!

Natasa:
Szép helyre költöztök!

Eszti:
BOLDOG NÉVNAPOT BENCÉNEK!!!!

Kép

Kép
novum
 
 

 
 

Timi,
állítólag csináltál két ölelkezős képet ... :wink:

Mi meg kint voltunk a játszón, és végre találkoztunk Mamacékkal. Áron baby nagyon édes, szép nagy baba, hajilag úgy van megeresztve mint Beni :D , tavaszra már nagy játszópajtik lesznek az tuti. :wink:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba:

Itt a két kép,még ha nem is annyira ölelkezős:
Kép Kép

Viszo nt nem irtál semmit az es küvői kérdésemre!! :wink:

Kép

Kép
novum
 
 


Timi,
tényleg. Bocsi, nem direkt. :oops:
Mi 9-én megyünk Ráckevére a kastélyba és van szállásunk is.
Hát biztosan nem lesz egyszerű, de ott lesznek Anyuék is és legfeljebb valaki mindig pesztrálni fogja. Ott is alszunk.
Persze én is tartokaz egésztől, de kihagyni se szerettem volna. (iráni-magyar lagzi)

Jók a képek, Szilvi mennyivel magasabb Livinél.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba
Jó volt végre találkozni! :) nagyon kedves a férjed is! Örülök, hogy majdnemszomszédok leszünk! :)
Még itt vagyunk anyuméknál... most ébredt fel a tökös, elfáradt a gyaloglásba... ugyanis haza gyalogoltunk... nem kell túlzásba vinni a buszozást! :roll: viszont most nem tudom így mi lesz az éjjszakai alvással... attól félek semmi! :(


Gabuska
Olyan furcsa, hogy Áron is majdnem akkora mint Lívicsek! :)
Hányas ruhákat hord?
Mi hét és fél kilósak vagyunk és a 74-es rucikat nyűjjük...


Mikor lesz tali?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Hűha
Mentek bulizni!
Mi Július végén voltunk.... szerencsére az épületben volt szoba ahova letettük Áront amikor elaludt és füleltük a bébiőrt. Mellesleg abban a szobában vagy négy rendőr aludt így be volt biztosítva a védelem! :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nekünk a hálózsák zippzárja véresre marta Áron tokázmányát... :( pedig nálunk bevált... valahogy meg kellene preparálni...


Megyünk szopizni, vége a pancsinak... utánna gurulunk haza...



sziasztok

otthonról még lehet benézek, bár jobban tenném ha aludnék...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Halihó!

Jó volt a délutáni séta. Lívi és Szilvi ketten három irányba indultak el, mi Ádusszal meg valaki után. :lol: De Szilvi nagyon édesen toszta Áduszt tényleg. :P

Ilba nekünk is voltak hasonló éjszakáink mostanában, aztán elmúlt. Most viszonylag jól alszik. Egyszer kel fel hepajozni. :o
Ádi mióta megtanult állni semmi játék nem köti le. Nyomul az ágyhoz és ácsorog. Ja, fél órát elvolt a porszívóval míg gyötrődött rajta.
Jók a Mamackás képek!

A lakás mizériához. Én sem a panelban akarok meghalni, csak sajna most semmi kilátás arra, hogy 10 év múlva jobb lesz.
Nézzük a jó oldalát van idő netezni és nem kell füvet nyírni, .............
Azt tudom, hogy a kertes házban mindíg van mit tenni. Én is ottt nőttem fel, nagyon hiányzik.

Jó éjt anyukák!! :lol:

Kép
vanília
 
 


Vanília,
ne haragudj, de mit csinált Szilvi Ádusszal? :shock: :lol: :lol: :lol:
Kiráááááály, hogy végre veletek is sikerült előre megfontolt szándékból randizni, nem csak véletlenül. Mostmár biztos sűrűbben összejön. :wink:

Timi,
a 2. képen olyanok, mintha Szilvi vígasztalná valamiért Livit. Nagyon aranyosak! Olyan jó volt látni, hogy hogy örülnek egymásnak! Meg ahogy kölcsönösen kielemezték egymás pólóján a mintákat! Asszem az első képen az látható, csak amikor már telefonáltam (Diával :) ) Sziszkó már arra figyelt inkább.

Én meg leejtettem a fényképezőmet, nem tudtam fotózni, szerencsére Zoli ezermester megbuherálta és már jó.

Mamacka,
Livi 7,6 és 74-es és 80-as ruhái vannak. Majd Árontól örökölheti a kinőtt ruhákat. :lol:

Ilba,
a 2. képen Szilvi a lejtős útpadka tetején áll, Livi meg az alján. :D De magasabb nála, az egyszer biztos! :wink: Ha jól láttam, úgy szemmagasságig érhet Szilvinek.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mamac,
a hálózsák nekünk is nagyon jó volt, amíg Livi nem kezdett mászni. Utána is még egy ideig, mert vacsi közben/után 10-ből 10-szer elaludt, de mikor már csak 10-ből 7-szer és mászott az ágyban, akkor már nem.
Valamit mindig kitalálnak nekünk ezek a kis pöttömök. :roll: :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Gabi!
Legalább akkor zavartalak amikor sétibe voltatok? :oops:
Azért köszi a segítséget!Voltak a fiúk,tök korrekt papírt írtunk és még a szomszédot is áthívtuk tanunak. :wink:

Bocsi most másnak nem írok mert szétmegy a fejem a fronttól.Úúúúúgy fáj,hogy szédülök tőle. :evil: :evil:
Sasha!A Te fejed is hasogat? :twisted:
Mindenkinek szép álmokat!Cupp.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia,
semmi gond! Sőt, így legalább Te is részt vettél a talin valamilyen formában. :lol:

Mellesleg ha úgy jön össze, Ti is átruccanhattok az Üllőinek arra a részére! :wink:

Örülök, hogy jól végződött a dolog! Nem kapok tőlük jutalékot, de télleg jó fejek!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus!
Látom hasonlítgatás van a súlyok között... én se értem egyébként, Geri is már 8 kg, de hogy hány cm azt nemtudom, de a 74-be már nem veszik bele, pedig ő a fiaim közül a legkevesebbet hízó a maga havi 1 kg-val. Pedig Livi egyáltalán nem sovány, de még soványkának se mondható... nem értem. Ez már tuti genetikai kérdés, meg lehet a csontocskái se valami nehezek, meg ha az anyukáját megnézzük, lehet sose lesz egy 2 m 80 kg-os debella... Úgyhogy hozzád nézve nagoyn jól fejlett a Lívi.

Dia!
Hasogat hát... de félek ezzel már dokihoz kell mennem már és baj van. :( A baj az, hogy 2 hete minden áldott nap fáj!!!!!!!!!! De úgy, hogy a napi 1 szem algopirint be kell vennem, mert különben ágynak dőlök. Attól félek, hogy a vérnyomásommal függ össze és gyógyszert kell szedjek, úgyhogy mostantól fogyókúra... illetve majd, ha lesz lóvém rá.
Ez azért röhelyes, hogy a fogyókúrához pénz kell, hiszen a fogyókúra nem másról szól, mint az egészséges ételekről, úgy mint zöldség és gyümölcs és mégis ezek a legdrágább élelmiszerek. A 90 napos fogyókúrát tervezem elkezdeni és remélem be is fejezem majd sikeresen. A mindmegette.hu-n vannak receptek is hozzá, meg útmutató is úgyhogy most már talán sikerülni fog. Eddig is tetszett ez a fajta fogyási módszer, csak nem tudtam mit hogyan szabad enni és mivel, így meg elég egyhangú volt.

Nagyon jók a minitalis képek!:)))))))))))

megyek alukálni, mert beleállt a fejembe a fájás. Nagyon rossz:( A homlokom fáj, de úgy, hogy ha hozzáérek akkor még a bőröm is, szinte olyan mintha beütöttem volna, pedig nem...


Ja még annyit, hogy voltam ma bölcsis szülői értekezleten. Jó másfél órát tartott. Megismerkedtünk a csoportvezetővel és a gondozónőkkel, beszélgettünk, elmondták a napirendet. Kész röhej, hogy az oviba 9-ig kell beérni a bölcsibe meg 7:45-re... Megnéztük a csoportszobát ami nagyon aranyos, barátságos, bár én kissé keveselltem a játékok mennyiségét, talán nem néztem eléggé körül. Azért volt ott mindenféle. Konyha, kis búvóhely, meg nagy műanyag alagút amiben lehet mászni, babák, autók, vasalóból pl 3, telefonok... A csoportban elvileg 24-e lesznek, de 2 szobában ami egybe nyílik, így 1 szobában 12 gyerek lesz. Az azért nem olyan rossz. A mosdó része most lett a nyáron felújítva, minden ragyog a tisztaságtól és nagyon szép, új kis wc-k mosdók, csempék, pelenkázó, kiskád ami a falba van beépítve... szóval tetszett. A Danci jele a halacska lesz. Minden héten két gyerek szokik be a Dancika a 11-ei hétfőn kezdi, akkor kell befizetni az ebédet is. Elmondták, hogy fokozatos anyás beszoktatás lesz és először végig ottmaradhatok vele, aztán majd fél órára megyek el és így tovább míg már be nem szokott. Modnták, hogy ez elhúzódthat, gyereke válogatja. Szerintem Danci hamar beszoki, hiszen anyukáméknál már volt nélkülem 1 hetet is. De persze az más, de hát őket se látja mindig...
Lesz családlátogatás, 7-én jönnek fél 1-re. Megpróbálom puccba vágni a lakást, mert most is momentán levetett ruhák mindenhol, a konyhában áll a szennyes, meg csupa maszat a padló, és a ruhák is várják a behajtogatást a szekrénybe, meg a játékok is szanaszéjjel..., ez sajna mindennapos, mert kiloccsan egy kis víz, a padlóra és ha belelép egy gyerek a szandijával, már a sáros maszatot viszi tovább... Komolyan, azért 3 gyerek után már dukálna egy takarítónő is legalább!
Ja igen, elvileg csak a környezetet szeretnék felmérni, meg azt, hogy milyen játékok vannak, mikkel játszik meg ilyenek.
Kértek egy üzenőfüzetet is, abba le kell írni az elérhetőségemet, miegymást, meg a Danci napirendjét és kis heppjeit, meg miegymást. Érdekes volt még az is, ahogy hozzááltak a betegség kezeléséhez, meg a gyerek hazaadásával kapcsolatban. Pl kiadják ők a nagyszülőknek is a gyereket, de csak úgy, ha az anya beadja a személyi igazolvány számukat előre, mert nem tudnak minden arcot megjegyezni, ami érthető. Elég nekik a 24 gyerek anyját-apját észben tartani, nemhogy még a minden gyerekhez tartozó 2-2 nagyszülőt. A csoportvezető azt mondta, hogy ha anya idejében nem tud a gyerekért jönni és egy számára idegen jön érte, akkor nemadja ki, inkább hazaviszi és a lakására lehet érte menni, mert ővé a felelősség.... érdekes,de bíztató, hiszen így senki illetéktelen el nem viheti a gyereket. Biztos volt már rá példa a múltban azért ilyen szigorúak brrr. Ha tényleg úgy van, akkor a gyermekjogokat is szigorúan veszik és ha bántalmazást észlelnek a gyereken szintén nem adják ki,hanem szólnak a hatóságoknak... Szóval sok bíztató jel van, de remélem azért egy esésből szerzett sérülést meg tudnak külömböztetni egy ütéstől... Danci olyan szerncsétlenül tud esni és néha akkora puklik vannak a fején. Bár, most már legalább 2 hete nincs puklija, csak egy jó nagy égési seb a karján, szegénykém balcsin nekiment a forró fazéknak, mert valamelyik nagyszülő az asztal széléhez rakta és a kempingasztalok nem a magasságukról híresek...

na most már aztán megyek aludni, mert lefordulok a székről, pedig karfája is van...

Kép
sasha
 
 


Sasha,
melyik bölcsi ez?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Pancsi:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
vegyétek már ki azt a szerencsétlen macit a kádból! Livi tuti a fejemhez vágná, ha egy ilyennel foglalnám benne a helyet! :twisted: :twisted: :twisted:

Beni, aludni éjjel! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus!

Eötvös bölcsi, a pontos nevét most nem tudom... Talán Csillagfény...

Ilba!
Beni aranyaos a fürcsikádban. NEm zavarja a maci?

Képzeljétek, éjjel felébredtem valamire és látom, hogy a fürdőben ég a villany, keresem a Gabit az emeletes ágyon felül, a helyén. Hát nincs. Fürdőben sincs már. Hát ott alszika fotelban, amit az emeletes ágy aljához toltam, hogy a Danci ne essen le. Gondolom pisilnie kellett, lefelé még lemászott, de vissza már csak a fotelig jutott. Jó nagy öblös és kényelmes fotel, de úgy aludt benne, hogy a lába a háttámlán az égnek állt:) Jól megmosolyogtam hajnalban, aztán betakartam. Danci sem ébresztett, Geri sem jelzett kajáért... Nyugis éjszaka volt.

Na vagyok, csak közben kiteregettem, meg felébredt az egész család.... már szopin is túl vagyunk, és két kakán...

megyek elolvasom ki mit írt közben.

Kép
sasha
 
 


Senki semmit? még ilyet!
sasha
 
 


Halihó!

na ne már, hogy csak sasha és én vagyunk ébren! :twisted: Mindenki gyereke alszik, csak Ádusz ébreszt hatkor? Nem ér.

Sasha amit a bölcsiről írtál nagyon bíztató. Nálunk is aktuális lesz egy év múlva. Ott alvós lesz Danci? Én annyira tartok a bölcsitől. Állandóan az a kép van bennem, hogy a gyerek nyakig a kakiban üvölt és senki felé sem néz. :cry: Sírhatnékom támad ilyenkor!

Ilba én már nem merek állványon fürdteni, igy a kiskád a nyagykádban verzió van érvényben. Anya meg gubbaszt a kád mellett.

Gabus a toszta szó kérdéses? Toszta=tolta. Vili?

Kép
vanília
 
 


Jó reggelt!

Vanília,
Marci is fél7h-kor kel minden nap.

Mostanában nekünk is katasztrófák az éjszakák.... :cry:
Egyszerűen nem tudom mi van vele. Forgolódik, meg nyögdécsel, bekapja a cicit, kettőt szopizik, azt annyi - akkor elpilled egy kicsit, aztán egy óra múlva kezdi előröl. és ez így megy kb 1h-től hajnal 5-6-ig. Én is kezdek mosott k@kivá változni....még jó hogy alszunk délutánonként. :roll:

Jóreggelt mindenkinek, Babanet híradó, híreket mondunk :wink: :

Tücsökmamival beszéltem, már itthon vannak, majd ír, ha máskor nem jövő héten.

Coolasa írt sms-t, idézem, mert érdemes:
"Hahó Bubek, gondoltam eldicsekszem, hogy Noki múlt héten barackot evett, ehétre pedig a banán kipróbálása jutott. Következő lépcsőfok a pacal....üdv Sopronból!"

Híradónk végére értünk, köszönjük figyelmüket!

Eszti, gyertek bármikor, cska amikor indultok csörögj rám, hogy ha esetleg sétálunk, vagy kertben vagyunk, akkor is talákozzunk. :lol:

Ja csináltatok ilyen volt, ilyen lett képeket, most én is csináltam, hát íme:

1 napos Marci:
Kép

8 hónapos Marci:
Kép

Na megyek, mert felébredt, gyümizni kell.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Jó reggelt!

Le merjem írni, mikor keltünk? Fél tízkor.

Hopp, szól a kaputelefon, rohanok. Majd jövök!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska!

Hogy merted ezt leírni! Ez istenkáromlás! :twisted:
Örülök, hogy sikreült kipihenni magatokat!

Bubek!
Nagyon jó, az ilyen volt/lett kép Marciról!

Köszi a Babanet híradót!
Coolasaról ám gondoltam, csak azt nem, hogy pacalt ad neki. Én azt hittem már rég tepertőkrémes kenyeret ad Nokinak!

pusza

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Gabi!
Pedig már 10% is szép jutalék lenne a pénzből. :lol:
Bocsi,hogy már megint malacságokat küldözgetek :oops: ha zavar kérlek szólj! :wink:
Tényleg jó lenne egyszer már együtt sétizni bár Domi nem egy sétálós tipus. :roll: Inkább a játszótéren homokozik vagy rohangál egyik játékról a másikra. :lol:
Fél 10 :twisted: :twisted: Mi meg fél 7kor. :evil: :evil:

Sasha!
Igazad van sajna a fogyihoz pénz kell. :evil: Én jelenleg kenem a hájam fogyikrémmel és nem vacsizom,plusz méregtelenítő tapaszt használok.Ez utóbbit tudom ajálani nagyon jó de persze drága is. :roll: (fogytam 4 kilót ami nem nagyon látszik a többi fölös 30 mellett :evil: )
A 90 napos diétát én is elkezdtem 1x de csak 4 napig birtam. :lol: :oops: Elég kemény főleg a víznap. :twisted:
Bölcsi:Ez az a bölcsi amelyik a Spárnál van?Központi?Én nem mertem beadni Domit"sajnálom" :oops: meg,hát vannak rossz tapasztalataim is a bölcsi,ovival kapcsolatban.......Te azért adod be mert így jobban tudsz Gerire koncentrálni????
Tessék elmenni a dokihoz!!!Én beszélek akit 5 ló se tudna elhúzni a dokihoz. :lol:

Mindenkinek cupp!Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!

Gabi, Sasha,
Csak hogy ne gyötörjétek magatokat és ne aggódjatok feleslegesen: BENI SZERETI NAGYON A MACIJÁT!!!!!!
Szeret rajta elterülni, lábait hanyagul felcsapja a kád valamelyik oldalára és a pocakján játszik a kacsáival. Arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem kell így fogni és ezért nekem is nagyon kényelmes.
A fotó a fürdés végén készült, mikor a kacsákat elvettem tőle és felült, hogy próbálja visszaszerezni. Sőt mikor berakom, akkor is felül és kéri a kacsákat, de már fekszik is el a kis kényelmes.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Fogyókúra: hú, most lehet, hogy sok ellenséget szerzek magamnak :oops: , de én a sok "csodaszerben" nem hiszek. Igaz rajtam annyi + nincsen, de ugye a közvetlen környezetemben tapasztaltam már pár dolgot.
Ami segített: MOZGÁS!!!!, este 6 után nem evés, kenyér és társai elhagyása.
Mozgás alatt nem a legdrágább fitness termet értem, elég napi 5 perc tornával kezdeni és ezt növelni.
Nem szeretnék senkit megbántani, de ha +20-30 kilóról beszélünk, akkor csak ennyivel is már megindul a fogyás és látványosan.
Persze ez mind saját tapasztalat, de András "csak ennyivel" (tehát nem evett több gyümölcsöt, zöldséget, drága csodaszereket) 2 hónap alatt kb. 10 kilót fogyott.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Nekem csak 1 barátnőm van, akinek végig kísértem a fogyását, ő is hasonlóan csinálta, mint ahogy Ilba írta. Nem evett kenyeret, a húsokhoz csak zöldségköretet, délután már csak gyümölcsöt. Igaz, ő nem mozgott, csak annyit, amennyit a munkája kapcsán rohangálnia kellett egész nap (nem kocsival persze), és 20 kilót leadott két hónap alatt. Igaz, hogy rajta nagyon sok plusz volt, szinte meg sem látszott külső szemmel, de ő igencsak érezte a különbséget és valószínűleg már sokkal több mínusznál jár azóta, csak régen nem láttam, ezért nem tudom.
Ez csak 1 eset, meg nem is értek hozzá egyáltalán, csak azért meslétem el, hogy egy pozitív példával bíztassam a fogyni vágyókat. :wink:

Vagy esetleg lehet jönni velünk focizni! :lol:
Kép

Ez az új szerkó. 80/86-os, "egy kicsit" még nagy. :oops: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Dia!

Nem értelek! Ha 4 napig csináltad, akkor hogy jutottál el a víznaphoz??? Azt ugyanis két hetente kell csinálni... havonta 1x!!!
Nézd csak:

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12381
Itt leír mindent róla és a lapon vannak további okosságok és receptek amik nem tűnnek valami bonyolultanak és túl keménynek sem!!!! Az volt nekem is a bajom eddig, hogy nem tudtam, hogy pl a keményítő napon mit lehet enni.. vagy a fehérje és a szénhidrát napon... de itt vannak tök jó receptek. A havi 1 víznap meg kibírhatónak tűnik, ha már benne van az ember...
A víznap a fehérjenap, a keményítő, a szénhidrát és a gyümölcsnap után következhet!!! Tehát akkor valamit elrontottál.

Nem tudom én jókat hallottam a bölcsiről is meg az oviról is... Danci meg nem azért megy bölcsibe, hogy a Gerire tudjak koncentrálni, hanem mert úgy érzem szeretne menni. Ez így egy kicsit bután hangzik, de a Gabin pl ilyet egyáltatlán nem éreztem, sőt!!!
Az az igazság, hogy amikor vittük a Gabit oviba még a nyár előtt (nyáron ugye itthon tartottam) akkor a Danci mindig fél órákat hisztizett, hogy ő is akar menni. meguntam és beírattam májusban, hogy majd most ősszel együtt kezdjék az évet. Így a Gabi is megy, meg a Danci is és majd meglátjuk mi sül ki belőle. Úgy vagyok vele, hogy ha simán megy a beszoktatás akkor megy, de ha elhúzódik és látom, hogy nem akar menni, hogy sír, ha otthagyom, hogy tombol, akkor nem erőltetem, mert akkor valószínűleg félreértettem valamit. Egy biztos, hogy itthon nem sokat tud kezdeni magával. Néha eljátszik egyedül, de mindig megy a Gabi után, sokat tanul tőle. Én se mindig vagyok számára partner ám, inkább a gyerekekhez húz. És mint írtam nekem kényelmesebb lenne, ha itthon maradna a Dani, mert akkor nem kéne kétfelé szakadni Eötvös bölcsi (a Spar mellett van igen), onnan meg a Dobó Katica utcába a rendőrséghez a Katica oviba... és mindezt még nem tudom hogyan csinálom, mert ha a tesókocsival indulok el ami a Dancinak még kéne, akkor hazáig az egyik ülés üresben van ami tök idiótán néz ki. Vagy kendőzök... tényleg kendőzök, hogy miért csak most jutott eszembe :lol: Szóval bonyolult lesz és hosszadalmas procedúra, mire szétszórom őket. De vagy most megy bölcsibe, vagy 2 év múlva oviba! Mivel decemberi ezért évvesztes. A Gabinak 2x kell majd járnia a nagycsoportot, és a Dancinál ezt nem akarom. Így 4 évesen megy majd oviba. A Geri meg kérdéses mi lesz vele. Úgy tervezem, hogy ő rendesen kezdi az ovit, hiszen nem évvesztes, de egyre szarabbul állunk anyagilag. Lehet jövő ősszel már megy ő is bölcsibe és munka után kell nézzek. Hiába tiltakozik a párom, látom,hogy nem bírja egyedül, az a kb 60000 forint amit kapok összesen az meg marha kevés. Akkor a Geri másfél éves lesz. Ha meg innen nézem akkor meg mégjobb, ha a Dani már idén beszokik a bölcsibe és jövőre nem kettőt kell szoktatni!
Fránya anyagiak
Ja és most emelték a háznak a törlesztő részletét egy tízessel! :evil:

Dokihoz!? Azt is elfelejtettem, hogy hogy hívják... most váltottam dokit ugyanis....


Ilba!
Kérek kacsás játszós képet!!! :D :D :D Biztos nagyon cuki lehet úgy:)))))

Ilba!
Rajtam legalább 40 kg plusz van! 2,5 hónapig tartottam egy hasonló fogyókúrát. Reggelire gyümölcs, ebéd félfogás amit épp a családnak főztem, direkt kistányérról, vacsira meg saláta. Kenyér, cukrok elhagyása, se kis csokika se semmi! Minden másnap fél óra torna + bemelegítés alias Norbiné dvd-re. Így fogytam 3 kg-t!!!! 2,5 hónap alatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát azért ennél többre gondoltam! Majd megevett a fene! A 90 napos diétában meg nincs semmi csodaszer, nem kell semmit inni, semmi port enni. Olvasd el belinkeltem a Diának! Tornával egyetértek, de nekem miért nem segített? Vagy csak türelmetlen voltam és nálam később indul meg és nem látványosan? Hát így akár évekig is fogyózhatok se lesze normál súlyú. Ez még a Danci és a Geri között volt, mikor már összeszedtem magamat a szülés után, aztán meg nem bírtam már az egészet, na akkor derült ki, hogy miért nem megy mikor csináltam egy tesztet. Lehet a szervezet a fogantatás miatt nem engedett fogyni.. vagy nem istudom. Azt hiszem kb 6 hónapos volt a Dani mikor elkezdtem fogyózni. Az első hónapban lement a 3 kg, a következő hónapban terhes lettem, de még nem tudtam és akkor már semmi nem ment le. Az utolsó két hét meg pokoli volt, mert a tornákat alig bírtam, és folyton éhes voltam... meg folyamatosan aludtam volna, míg a végén már torna helyett inkább én is aludtam a gyerekekkel... Így maradt abba ez a fogyókúra, aztán meg kiderült, hogy mi volt az oka.
Na eleget boncolgattam már a témát

Lehet, hogy most így baba mentesen menne ugyanaz a fogyókúra amit a Geri előtt csináltam, de most akkor inkább ezt próbálom meg biztos ami biztos.

Kép
sasha
 
 


Halihóka!

sasha úgy látom jövőre szokatjuk gyerkőcöket együtt bölcsibe. Addig jól össze kéne haverkodniuk és nem lesznek nagyon egyedül. :lol:
megnéztem a diétát és az első nap elvéreztem sajna tejből naponta 1/2 l. a fejadagom. :cry:
Ilyen diéta melett hogy alakul a tejtermelődés? Én úgy halottam, hogy szoptatás közben nem ajánlatos keményen diétázni.
én is a sport és a kenyérmentes kajálás melett szavazok. Sajna lusta vagyok sportolni, de legalább rozs kenyeret eszünk. De randa és kövérke maradok. :evil:

gabus látom megvan az új fradi mez!

Kép
vanília
 
 


Az kimaradt, hogy Ádusz már a kiságyban is ácsorog. Így hiába teszem az ágyikóba a nyuszival nincs ingerenciája aludni.

Esztipeszti oly nagyon dícsérted a riszes kaját, hogy ma én is főztem rizst, paradicsomot egy kis csirkemellel. És láss csodát végre ezt megette ebédre. Eddig miníg kuka lett a vége. Köszi!!! :lol:

Kép
vanília
 
 


A 90 napos szerintem is jó... olyasmi mint a Norbi féle...
De az az igazság, hogy mozgás nélkül szerintem semmi nem ér olyan sokat! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vanília!

Majd meglátjuk:) Tejből nekem is minimum fél liter a fejadagom... az nagyon fog hiányozni, de megpróbálom, mert valamit valamiért. Nos én úgy látom, hogy ebben a diétában nem az a lényeg, hogy ne együnk, hanem azt, hogy együnk, de ésszel feleslegest viszont ne. És nincs megtilva semmise, csak épp egy nap egyféle csoportból lehet enni. A diétában benne van az összes létfontosságú alap élelmiszer amit a szervezet nem nélkülözhet. Az anyatejben is úgyanúgy meglesz, de a fő a folyadék és az nincs megtiltva.
Vitamin, meg jut bőven, hiszen a gyümölcsnapon annyit lehet enni amennyi jólesik...

a testmozgás meg alap...

Kép
sasha
 
 


Na mi van már?
Végre van egy szabad percem erre senki nem ír? Na most sírok! :cry: Pedig milyen jó kikapcsolódás idejönni, és olvasni tikteket.

Gabus, alszotok már?
Ilba! megvolt a macis fürdés?
Mamacka! hogysmint?
Vanília! Örülök, hogy jól evett a gyerkőc!
Dia! Már alszotok?
Bubek! Ritkán jársz errefelé!
Mancsék! Ti is hol kószáltok.
coolasa! Jó lenne már vissza méltóztatnál jönni, mert hiányzol!
Jucus akárhány! Rég jelentkeztél!
Ilba?
Novum! Mi újs a nyúlánk kisasszonnyal?

Na kit hagytam ki?

puszak

Kép
sasha
 
 


Kukuccs!
Hol vagytok mamák, babák?

Voltak nálunk barátaink, a kisebbik gyerek 4 nappal idősebb Livinél, anno a kórházban váltottuk egymást. Figyuzzátok:

2005. aug. 25.
Kép

2006. aug 24.
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jajj, elfelejtettem!
Gabikám tegnap eltüntette az összes cumiját. Igaz egy volt még eltéve, de a 8 db cumiból csak az az egy van meg. Megbeszéltem vele, hogy sötétbe már nem keressük meg nem látunk úgyse semmit így elvolt nélküle, elaludt, igaz volt éjjel egy kis nyaff. Ma találtam 2-öt a gurulós kisszekrények alatt, jól eldugtam, meg a kertben is találtam, azt is eldugtam. Egész nap nem volt cumi a szájában végre!!!!!!! Rengetegszer kereste és hiányolta, de mindig csak 1-1 kérdés erejéig és pár nyaffig. ha már eddig kibírta most már nem adom vissza neki. Itt az ideje, hogy leszokjon róla. Nem számítok egy laza menetre, vele a szobatisztaság kérdése se volt valami gyors és egyszerű... Már lassan 4 éves! Igaz én 6 éves elmúltam mikor leszoktam róla, de most már ott tartottunk, hogy egész nap a szájában lógott és mindig rá kellett szólni, hogy ha beszél akkor vegye ki, mert nem lehetett érteni mit mond.
Szóval drukkoljatok, hogy ne találjon sehol cumit, mert még lehet vagy 4 valamerre... Igyekszem módszeresen a lehetséges helyeket kikutatni amikor ő nem látja... Remélem sikerül leszoknia róla teljesen.

na megyek altatni...
Hihetetlen egyébként, hogy azén gyereim alszanak a legkésőbb el és kelnek már 7-8-kor...

Kép
sasha
 
 


Sasha,
egyszerre reklamáltuk a többieket! :lol: :lol: :lol:

Figyi, lehet, hogy hülyeség, akkor bocs, de mi lenne, ha inkább kidobnád a cumikat, nem csak eldugnád. Mert akkor nincs mese, cumi nincs és kész. Családban volt "szerencsém" látni, hogy kínlódnak a gyerekkel a cumiról való leszoktatással. Kész rémregény volt. Gyerek őrjöngött, szülők egy ideig ellenálltak, majd odadták. Kissrác pontosan tudta, hogy van cumija, sőt néha még olyan helyen is hagyták, ahol látta, mégsem adták oda neki. Csak 2 óra balhé után. Ha kihajítják, akkor csak egy eset van: nincs cumi. Sztem hamarabb túllettek volna rajta, mint így.
Ez csak egy példa, nehogy magaddra vedd! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Sasha!
Én itt vagyok,nem alszom még. :wink: Aha,értem .Képzeld hasonló cipőben járok én is.
Szerintem Domi már tök unatkozik itthon,jó lenne Neki a gyerektársaság.De mégis vacilálok még a bölcsin nem tom miért. :roll:
A víznapot nem csináltam :lol: csak olvastam és hallottam róla.
Miért pont a Katica ovit választottad?Tudatos volt vagy csak így alakult?Én az Arany oviban fogok dolgozni a Katica mellett van. :wink:
Ááááá,nem tudok többet írni mert Domi már 3xra ébred fel. :evil: Pussz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Gabus!

Dehát pont azt írom, hogy a gyerek úgy tudja, hogy nincs egy db cumi se a háznál!!!! Azért dugtam el, hogy meg tudjam mutatni, hogy a helyén sincs egy se. (konyhaszekrényben a kis fonott kosaracskában) Ha látná, vagy tudná, hogy van, ne félj, őrjöngene a GAbcsi is. Szegénykém, mit össze kínlódott az este. Később aludt el mint én, de azt nem tudom, hogy mikor! Mondogatta, hogy nagyon hiányzik neki a cumikája, én meg, hogy most nem tudok venni, mert nincs pénzem rá, majd 2 hét múlva... Remélem addig leszokik róla...

Dia!
Azért Katica ovi, mert a régi lakóhelyem szerint oda tartozik (hunyadi utca panel) és oda írattam. Meg én is oda jártam, és képzeld még ugyanabba a csoportszobába is került amiben én voltam :lol: Nem bántam meg. Te is óvónéni vagy? De jó! Barátnőmet most vették fel az óvónői fősulira... és az anyukája is óvónő.
Azért vacilálsz szerintem amiért én anno a Gabival. Mert első gyerek és nem lehet tudni, hogy anya nélkül is jól ellene-e vgy csak anyának kéne új programokat kitalálnia... Én azért vagyok előnyösebb helyzetben, mert már a Danci a második és látom a külömbséget a két gyerek között. És mi lenne, ha beíratnád a bölcsibe úgy ahoyg én, hogy ha nem válnak be a hozzá fűzött remények, ha úgy érzed, még korai volt, vagy nem jól vetted a gyerek jelzéseit akkor kiveszed és majd oviba megy?!?!?
Arany oviban van egy két ismerős gyerkőc egyébként...
Szegény Domi, remélem nem nyűglődte végig az éjszakát! Danci is kelt egyszer, de nem akart, csak leesett az ágyról... Pedig ott a fotel, de mellette...

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Hát, nagyon jók ezek az "ilyen volt, ilyen most" képek. Lassan majd rólunk is anyukákról lehet egy ilyet amikor mindenki elérte álmai súlyát :wink:
Sasha, én anno csináltam 90 napost és volt is eredménye, de soha többet! Én nagyon sokat szédelegtem és a szénhidrát napot sem nekem találták ki :? De lehet neked ez való?! Egyébként simán lehet hormonális a hízás és akkor lehet fogyózni, hiába. No meg ahogy írtad is van, hogy a szervezeted az elején kitart és csak később indul be a fogyás,....
Tudom, hogy te NEM azért választod az ovit, de én azt sem látom bűnnek ha vki azért iratja oviban az egyik gyerekét, hogy több ideje jusson a másikra vagy éppen magára. Főleg ha az ovi jó és a gyerkőc szeret oda járni.
Mamac, már akartam írni, hogy te viszont szerintem fogytál (ha már vesázzük a témát). Áront általában magad előtt tartod, de az arcodon szerintem látszik. Szólj ha tévedek. Remélem nem az idegeskedéstől van a lakás miatt?!

Mennem kell, mert Szonja felébredt és apát keresi aki meg a víz alatt ázik,....

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Sziasztok!

Gyorsan irok,mert Szilvi még alszik!Igaz 5x kelt ma éjszaka :cry:

Sasha:
Köszi,hogy hiányoltál,de nincs semmi különös velünk ,azért irok ritkábban,mert a gépet Fanni birtokolja legtöbbször.

Bölcsi:Szerintem nemolyan rossz dolog a bölcsizés,főleg ha a gyerek igényli is a gyerektársaságot.Nekem a nagylányom is járt bölcsibe 2 éves korától,nekünk is anyás beszoktatás volt,de már második nap Fanni tök jól elvolt ,úgyhogy amikor az udvarra mentek haza is küldtek,hogy ebéd után menjek csak érte.Hipp-hopp beszokott.Csak akkor sajnáltam amikor már dolgoztam,mert ha déleleőttös voltam már reggel 6-kor be kellett adnom,hogy 7-re beérjek.Ő vele nyitották a bölcsit.De mindig rögtön felébredt,soha nem sirt,hogy korán megyünk,csak nekem volt lelkiismeretfurim.Szilvi is bölcsis lesz valószinű,de,hogy ő mennyire szoki be gyorsan még nem tudom.

Gabus:

Aranyosak a gyerekek együtt!!!!Jól eljátszottak egymással?

Mennem kell!!
Sziasztok!

Kép

Kép
novum
 
 


csak goyrsan!

Itt olvaslak tikteket, már a Danci is fennvan. Erre piszkája apája gépén. Fogtam, magammal szembe fordítottam és mondtam neki:
Figyelj Dániel. apa gépén ne piszkáld, mert tönkremegy és akkor apa mérges lesz és neked is bajod lehet. Rendben? Erre ő : rendben (enbe) Majd felfaltam! És tegnap óta tud cuppanós puszikat adni és már mondja, hogy Gergő! (gegő) és olyan édesen, hogy megzabálom!

Natasa!
Téged hagytalak ki bocsi :oops:
geri ébredt....

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Sasha!
Áá,tegnap már nem tudtam visszajönni mert Domi nem volt hajlandó aludni nélkülem. :evil:
Éjjel még 2x kelt.1x szomjas volt,1x pedig elindult a konyhába kakaót inni.De gyorsan visszapateroltam az ágyba és megbeszéltük,hogy csak reggel lesz kakaó. :wink:
Domikám már nagyon locsogós be nem áll a szája. :lol: A leghosszabb szó az édesanya amit mond és én ilyenkor elolvadok. :wink:
Aha,értem,hogy miért Katica.De nem szabad ovi választás van?Pl:Én tuti,hogy az Aranyba íratom Domit(nem azért mert én is ott leszek)de lehet,hogy utca szerint a Berzsenyibe kéne.
Igazad van,még átrágom ezt a bölcsi témát.Csak az a gond,hogy mivel én is kezdek dolgozni nem lesz időm beszoktatásra járni vele. :roll:
Különben csak dadus leszek nem ovónéni. :lol:

Ilba,Mamacka,Gabi!
Igazatok van a tornával kapcsolatban,de bevallom én lusti vagyok. :oops: De ha nem lennék az,akkor se nagyon lenne rá erőm Domi mellett,hisz lótok-futok eleget utána nap mint nap.Pluszba még a derekam is leamortizálódott a szülés óta. :evil: Szóval marad a nyavajgás,koplalás,csodaszerek. :roll:Aztán pedig a manöken alkatúak könnyen beszélnek!!
:twisted: Én szóltam UFF! :lol:
Mindenkinek cupp!Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia,
én nem írtam a tornát. Vagyis azt írtam, hogy barinőm nem tornázott. UFF! :twisted: :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihó!

A babanet nálam lassú, az eső nemsoká eszik. A gyerkőc nyűgi. Hát ez a helyzet. :lol:

Kép
vanília
 
 


Vanília,
és mit eszik az eső? :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Timi,
aha, jól eljátszottak, meg a 4 éves nővére is a kissrácnak.

Sasha,
a Te szempontodból gpndpltam a kidobást, mert akkor nem kell mérlegelni, ha esetleg tombol a gyerkőc a cumiért, hogy odaadd-e vagy sem. Ez nem azt jelenti, hogy Gabi tombolni fog, csak az én példámban volt úgy. Szal érted! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gpndpltam = gondoltam :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus értem én, hogy nem értjük egymást... DE AKKOR IS ÚGY TUDJA, HOGY NICS CUMI MERT ELVESZETT!!! :twisted:
Szarul aludt:( Túlságosan cumifüggő, de nem mondta, csak rákérdeztem...

Vanília!
Jó kérdés Gabustól... szal mit is eszik az eső??? :twisted: De jót nevettem az íráson, és Gabus kérdésén így egyben :lol:

Dia!
De szabad oviválasztás van... Csak körzetekre van osztva... és mégse vették fel a Gabit az Eötvös oviba... pedig mostmár körzetileg oda tartoznánk... na ennyit erről.

pusz

Kép
sasha
 
 


Sasha,
dehogynem értjük egymást! Csak elbeszélünk egymás mellett. A mondanivalóm lényegét tekintve mindegy, hogy Gabi mit hisz, én a szívszaggató tépelődésről hintem az igét, hogy odaadjuk vagy ne. Na, akkor ezt megbeszéltük! :lol: :lol: :lol: Úgy szép az élet, ha zajlik! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?