Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Zseboroszlán - Almodo
Nagyon de nagyon szép pocakotok van, élvezzétek a sok sok pihenést, úgysem sokáig pihenhettek, úgy irigyellek titeket, én nagyon szerettem pocakos lenni, mondjuk a mostani állapotot sem adnám oda semmiért.
Növesszétek jó nagyra a babócákat.

Sziasztok - Szép napot mindenkinek

Erika

Ill. még azt szeretném megkérdezni, hogy a picifiam most 6,5 hónapos, és a cici naponta csak 1xkell neki, a tápszert is csak vacsorára fogadja el. Alig eszik valamit, a gyümölcslevet ill. a teákat eddig mindegy milyen ízű megissza, de az ételeket nem igazán. Talán kivétel a tejbepapik amihez nekem csak vizet kell raknom, ill. a gyümipépeket ezeket megeszi. De amúgy bármivel próbálkozom - én főzök, v. bolti üveges kaja hát több jön ki a száján mint amennyi lemegy a torkán. Bármit csinálok nem akar rendesen enni. És sajnos az itthoni mérleg szerint is fogyogat. Szerintetek fog ez változni? Vagy tudtok valamilyen tanácsal szolgálni.

Előre is mindent köszönök.

Erika
erika13
 
 


Kedves Zsebike, és Almodo!
Gyönyörü pocakotok van!
Zsebike, a tarkóredő 2-ig jó, ugy tudom. Hajdu Kriszta pedig tényleg profi, én is nála voltam 2x, Krizsánk ajánlotta, hogy vele végeztessem el a tarkóredőt. És én ugy vagyok vele, hogy akit Ő ajánl, az biztos oké, és tényleg az volt. De ha majd elmennél 4D-re, akkor a Praxisban is rendel, ott viszont a 4D-ben Győrffy Mátyás a profi.
Unique kedves!
Ugy várom már a talit én is, és Rátok különösen kiváncsi vagyok. Még lehet, hogy eljön az uram is. Már megvettem Andornak, amit akartam, hát az csucs volt, mert Pöri meglátott 1 babát, aminek elkezdett rugdalózni, halandzsázni, mondta egyfolytában, hogy babababa, odadtam Neki, és olyan szeretettel megölelte, hogy ugy döntöttem, megveszem Neki a 9 hónapos fordulója alkalmából. Próbára tettem azért, vajon a többi baba hogy tetszik, de csak ez az 1 volt, aminek igy lelkesedett, ugyhogy velünk jött ez a hosszu haju szépség, aki a Panka nevet kapta. Egész nap hurcolta magával mindenhová, nagyon boldog vele. Érdemes volt megvenni.
A kevesebb hizás miatt ne aggódj, nem növekszenek egyenletesen, és a 3. hónap után le is lassul 1 kicsit a sulygyarapodás. Ha szemmel láthatóan elégedett és jókedvü, akkor nincs ok az aggodalomra.

Erika kedves!
Neked viszont nem irhatom ugyanezt, a fogyás azért nem az igazi csecsemőkorban, beszélj a védőnővel. Milyen főzelékkel próbálkozol? Én krumplival kezdtem, aztán a répa és a sütőtök, de nálunk minden nagyon bejött, egyedül a spenótot nem kedveli igazán. És a sóskán kivül semmibe nem teszek cukrot, viszont icipici sót igen. Hiába irják, hogy só nélkül, hát azért ugy teljesen izetlenek az ételek szerintem. Kitartás, biztos előbb-utóbb megszereti, ha eszi a pépet, akkor nem a kanállal van a gond.
Jössza a talira?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi! Sajnálom a 3. babát, de vigasztaljon az, hogy nagyon veszélyes lett volna a 3-as ikerterhesség, a babáknak is sokkal nagyobb az esélyük hogy nagyobb sullyal születnek hogy 2en vannak. Ök már biztosan jol érzik magukat, szépen fognak növögetni! Vigyázz magatokra!

Parásoknak! Orsi 2,5 éves, 11kg. És még magasabb is mint az átlat. Másfél éves koráig a mokkáskanál hegyét kapta csak be, ugy gyürtünk le minden falatot, azt hittem sosem fog nekiállni enni. Tejpépeket ette csak meg, meg fözelékekböl pár kanállal. Kenyeret is csak ezután fogadta el, és csak piritva. Már az egész kajáltatás miatt tök ideges voltam mindig, volt amikor két falat után elég volt neki. Az üveges bébiétel, 6 hós másfél évesen sem fogyott el 2 nap alatt!! Aztán rájöttem, ha éhes lesz enni fog, amennyi jolesik ugyis megeszi. A vérképe akkor is és most is csodálatos, az orvos szerint gyereknél ritka hogy ilyen jo legyen, pedig most sem eszik sokat. Igaz amit eszik és adok föleg a fözelékek, gyümik.
Régen sem pörkölttel, sültkrumplival tömtem, ha már keveset eszik legalább egészségeset. Én 1 éve eldobtam mindenféle aggodalmat, elfogadtam hogy ö ilyen, ettöl még egészséges, beteg sem volt amig 2 évesen bölcsibe nem dugtam.
Szerintem mindenki átmegy ezen a jaj, mi lesz most nem eszik meg fogy dolgon, ha nem vészesen csökken a súlya felesleges aggodni.

Karmen
karmen
 
 

 
 

Halló!!!

Amit az etetéshez hozzá tudok szólni az annyi lenne, hogy a családban volt egy hasonló étvágyú menyecske, aki ez év augusztusáig még a kenyeret is megszagolta mielőtt megette. Nagyon keveset evett, és elég soványka volt, csak azt akarta ami a foga alá való volt. Most elkezdett enni és szépen növekszik a súlya, ja most 6 éves. Szóval ki tudja meddig tart. Amit láttunk rajta az annyi, hogy otthon is ezt látta, apuka borzalmasan válógatós - és ezt a gyerek előtt is csinálta-, anyukát kevésbé érdekelte hogy mit eszik- erre most ahogy nő a gyerek, kezdi az iskolát, hirtelen elkezdett enni, de rémisztő mennyiségben, sőt rá kell szólni, hogy lassan és szépen. Olyan mintha folyamatosan éhes lenne.
Nekünk az volt vele a tapasztalatunk vele, hogy amikor velünk volt akkor meg kellett kóstolni mindent és utána mondani hogy eszik-e ilyet vagy olyat. Most ő mondja, hogy eddig azért nem evett dolgokat, mert hogy nem tudta milyen ízű.
Szóval kitartás, és nagy odafigyelés!
Azt azért javasolnám hogy egy vérvételt kérj most és akkor kiderül, hogy minden rendben van-e csak a gyerkőc így van beállítva, így Te is megnyugodhatsz.

Holnap Tali!

Zsebeském,
Remélem minden Ok veletek, nem haragszol a múltkoriért, néha akkora őszinte tudok lenni, hogy még nekem is fáj. Bocsi.

Almodo,
Nem gyenge hogy végigdolgoztad az egészet, épp hogy kiveszed a jogilag járó 4 hetet, utána azért gondolom maradsz otthon a fiatalemberrel! Milyen volt ma az UH? Ja a pocód alapján az egész egy nagy gyerkőc, nem is kúszott fel semmi plussz. Hol is szülsz?

Farkasok J
farkasok
 
 


Sziasztok!

Megjártuk az ultrahangot. A bébikénk 6,4 mm és szépen dobog a szíve :)
Nagyon jó érzés volt. :D

A családi kupaktanács úgy döntött, hogy a talira mi most nem megyünk. De jó szórakozást kívánunk és várjuk róla a képeket.

wish
 
 


Zsebike
Bocsi érte, de csak ma tudtam megnézni mit írtatok. És mit látok... :shock: egy aranyos formásodo pocakot :!: :lol: :lol: :lol:
És még milyen szép kerek lesz majd :!: :wink:
Azért még tegyél fel légyszi... szeretném látni milyen gömbölyű lesz majd :wink:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Zsebi :)
az 1.2es tarkedő tökéletes :D :D
a pasiknak is pont ennyi volt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :)
az 1.2es tarkedő tökéletes :D :D
a pasiknak is pont ennyi volt :D

Unique :)
egy 4 hós babánál ez teljesen normális már, hogy ha kevesebbet hízik. havi 200-250 gr legyen meg, az elég. a heti 100-150gr az első 2-3-4 hónapra ""előírás :D de van aki már akkor sem tartja be (pl. LeviBaba :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Karmen :D
akkor kezet foghat Levivel :D ő már 22 hónapos, és még nincs 10 kg :D de magasságban abszolút hozzaa korát. Mondjuk Máté is csak 10.5 kg max :D de ő még 2-3 cm-rel alacsonyabb is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves Wish!
Gyönyörü méret, gratula! :D Megértelek, pihenj szépen otthon, holnap ugyis dögmeleg lesz megint. Vigyázz csak a manókádra, majd találkozunk máskor.
Nagyon várom már a talit, jó lesz Benneteket élőben látni.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

Annyi mindent irtatok hogy már nem tudok mindenre válaszolni, reagálni, de mindent elolvastam :):):):)

Zsebikém,
Szuper helyes a pocid, azért mégiscsak igy lett a legjobb, ketten is le fognak kötni teljesen a babócák titeket :):):) Nagyon izgulunk értetek, hogy továbbra is minden rendben legyen...persze csak feküdj ameddi g bírsz, hogy szép nagy és egészséges babók legyenek. Bár ha visszaemlékszünk Stellára, aki a harmincvalahanyadik héten ablakot mosott :):):)
Hajdú Kriszta tényleg a legismertebb genetikai profi, engem is hozzá akart küldeni a nőgyógyászom, de 'csak' a Győrfy-hez jutottam el.
A tarkóredőt Orsi már írta, én nem is tudtam az értékeket, elég ha a dokik azt mondják hogy jó...nem kell nekünk mindent tudni :):):) Húúúú mennyi para lesz még előtted mostantól:):):)

Wish,
Örülök hogy nálatok is minden ok a kis tökössel(szerintem fiú lesz :)). Vigyázz magatokra, most az egyszer megbocsátok ha nem jöttök a talira, de remélem azért majd láthatunk még pocakosan, Zsebivel karöltve :):):)

Almodo,
Mindjárt itt a szülés ideje nálad is, hogy elrohant ez a pár hónap :):) Nagyon csini a pocakod. Nem semmi hogy ebben az őrült kánikulában is az utolsó pillanatig dolgoztál.....

Farkasok,
Jogosítvány a pelenkázótáskába lett rendszeresítve, állandóan én vagyok a sofőr :(:(
Tök jó hogy jöttök !!! Lara még azt mondta, hogy más programotok van...nem is értettem az hogy lehet :):):)

Melcsi, Unique,
Hamarosan végre megismerhetjük egymást, majd mindent jól kitárgyalunk :) Máté is 'csak' 560 gr-ot hízott a 4. hónapban, a múlt héten meg csak 80 gr-ot, de én is úgy hallottam hogy ez már normális, ilyenkor már lassabb a gyarapodás...a lényeg hogy jó legyen a közérzete és fejlődjön szépen....

Erika,
Azért ha fogy a bébi, az már gyanús...Nincs már több tejcid, vagy csak nem akarja a babád ? Bár azt hiszem Kármen és Orsi már megnyugtatott - vannak rossz evő babák, mint ahogy felnőttek között is vannak jó és rossz evők.....nálunk az étvággyal nincs gond.....nem tudok jó ötletet adni sajnos...

Nálunk ez a bizonyos tejpép nem jött be....Máté ette, azzal nem volt hiba, forgatta a nyelvét meg minden, édes volt, de a pocija még nem bírja....alig bírta kinyomni utána a kakit....ezért ezt felfüggesztettük....jövő héten a gyümivel fogunk próbálkozni. Szerencsére most kezdem élvezni a szoptatást, illetve már most sajnálom hogy hamarosan már nem fog annyira függeni a cicitől....úgyhogy amíg van tejcim, inkább maradunk annál, még ha kétóránként is kell adnom Máténak. Persze megfigyeltem, hogy ha programunk van, sétálunk, vendégek vannak, akkor simán kibírja a 3-4 órát, csak ha 'unatkozik' akkor követel....nagyon rafkós már most !!

Na jó, akkor holnap Gárdonyban....remélem időben odaérünk...attól függ őfelsége hajlandó lesz -e aludni délelőtt.... de nagyon igyekszünk !

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.

Melcsi
a védőnőnk nem egy nagy ász, saját dokinénink meg sajnos csak 1 hét múlva lesz. Én próbálkoztam már sokféleképpen, picit sós, édes, natúr. Azzal hogy ami ízlett neki abba kevertem bele pl. a krumplit v. mást. De ezt a túrpisságot azonnal észreveszi és akkor sajna legközelebb már ami ízlik neki azzal is bizalmatlan.
A talira sajnos nem tudunk elmenni, nem pestiek vagyunk (Esztergom melett Kesztölcön lakunk).
De azért mindenkinek jó szórakozást kívánunk. És nagyon várjuk a képeket.

Kriszta
tejcsi sajnos nem igazán van, kb 3 hónapig volt elég. Amúgy meg sajnos nem is kell neki csak reggel, v. néha napközben. Hiába rakom oda elkezd sírni és majd kiugrik a kezeim közül, hogy hagyjam abba, utána ok.

Amúgy nem látszik rajta, hogy nem igazán eszik fogyni is 100g-ot fogyot amiből már 40-et visszahízott.

Mégegyszer mindenkinek köszönök mindent

Szép álmokat mindenkinek

és holnap

Mindenkinek jó szórakozást

Erika
erika13
 
 


Lara!
Enged meg hogy ilyen távolról is de nagyon sok boldog születésnapot kívánjak a kisfiadnak. :)

Kép

Akik voltak Gárdonyban és van kedve képekkel meg szöveggel elmesélni milyen is volt én nagyon sok szeretettel veszem.

Almodo!
Neked igazán pici pocid van. :) Nagyon nagyon aranyos. Már nem sok van hátra mostmár valóban pihenj meg és csak a babára és magadra koncentrálj. :)

Wish!
Ezek nagyon nagyon jó hírek. Nincs is annál jobb mikor meglátod a babád ici-pici szívét és már akkor úgy zakatol. :)

Melcsi!
Tudom hogy tökéleste Hajdú Krisztina, nem is amiatt aggodtam hogy nem jó az eredményünk mert arra is azt mondta tökéletes csak úgy érdekelt hogy mettől meddig tartják jónak a tarkóredő méretét. :)

Farkasok!
Nem bántottál meg. Az eszem tudja hogy ennek így kellett lennie és így sem lesz könnyű az életünk, de a lelke, a szíve az embernek nagyon dolgozik ilyenkor és hát amúgy is érzékenyebbek vagyunk. De neked pont nem kell ezt bemutatni, bár nyilván nem lehet egy lapon említeni mert az én esetem kívülálló szempontjából sokkal kevésbé fájdalmas és ezt én is így gondolom. De egy baba elvesztését sajnos ettől függetlenül meg kell magamba élnem. Amíg nem kerültem be ebbe a körbe soha nem tudtam megérteni sem hogy akiknek ikrek indultak és "csak" egy lett miért "kesereg" aztán most rájöttem nekem 10 hétig az volt a tudtomban hogy három és mind a hármat úgy szerettem mint más azt az egyet ami a pocijában lakik szóval a lényeg fáj megéltem megsírattam és megyünk tovább.
Remélem hamarosa neked is berajzolhatom már azt a bizonyos zebrát amire már oly rég várok.
Fagyis akcióra mikor kerül sor? Írtad hogy lejár az egy év gondolom hosszabbítást nem nagyon akartok fizetni nem? Az mennyibe kerül?

Kagyló!
Aranyos vagy! Teszek majd még fel képet a pocimról, de várni kell míg nő azért talán nem fog olyan rohamosan mert most az elmúlt két hétben nagyon beindult.

Kriszta!
Érdekes ez a szopiztatás előbb utóbb szinte minden kismami megszeretni aztán nyilván van aki nem. Nehéz ügy.
Igen mindig lesz miért izgulnom. hihi de ezzel ti sem voltatok másképpen.

Hétfőn megyek uh-ra és vizsgálatra dokibácsimhoz remélem kapok képet a Bambinoimról és megoszthatom veletek is a boldogságunkat.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Hát jól elsuhant mellettünk az élet! :shock: Magyarán, le is maradtam erről arról!

Lara Andorkáját isten éltesse, küldök neki egy szeretetteljes fülhúzást és puszit a hasára! :wink:

Kriszta! Ugyanezt csinálja Bogi is: tud szépen 4 órákat kivárni napközben, ha olyanja van, pl. autózunk, sétálunk, alszik előtte-utána, nem hal éhen. De estefele, amikor már nincs program és fent van és nyűglődik (nekünk az a nehéz napszak), akkor 2 óránként kíván enni... :? Persze nem nagy adagokat, csak unaloműzőként tömi a hasát szép komótosan...

Zsebi, szenzációs a kis pocakod, jól megjegyzem magamnak, mert innentől nagyon gyorsan nőni fog! Megkérdezhetem, milyen magas vagy? csak hogy tudjam, mire lehessen készülni... :lol:

Farkaslány, tulajdonképpen nálatok most mi lesz a program babaügyileg? fagyi? spontán? terminált?

Erika, a parádat megértem... annál is inkább, mert én majdnem sokkot kaptam, amikor hazahoztuk Bogit a kórházból 5 naposan, és újabb 5 nap múlva még 120 gr-mal volt kevesebb... egyszerűen nagyon keveset szopizott a sárgaság miatt. Ezután kezdtem el pótolni, igaz akkor még csak lefejt tejjel... de az a lényeg, hogy mostmár újra hízogat.

Wish, gratulálok a dobogó szívhez, innentől már egyenes az út, boldog áldott állapotot kívánok neked, minél kevesebb parával!

Almodo, nagyon csinoska vagy! Az én pocim is hasonló kaliber volt, de én többet híztam szerintem. (le se tudom adni) És hát igen, megcsináltad, hogy a nyarat is végigdolgoztad, pedig nem hittem el, mikor még tél végén mondtad ezt a szándékodat... tökös csaj vagy! :lol:


Én szégyellem szinte mondani is, hogy Bogi mekkora, de igazság szerint nincs 11 hetes, és elhagytuk a 6 kilót... :roll: Amikor szoptatok, akkor az egész ölem egy merő gyerek... :lol:

Nem is tudtunk volna menni Gárdonyba, épp most járta meg a kiscsaládunk anyámat vidéken, ottalvással... hát ez bőven elég volt Bogibabának. Tegnap elég sokat kiabált, megrémült a sok idegentől. Mondjuk nem is értem ezt a fordulatot nála, és elszomorít. Pár héttel ezelőttig még az eladónénire is vigyorgott, de tényleg nyitott volt. Aztán kb. két héttel ezelőtt valami elkattant nála, és tök bizalmatlan, ha kikerül az ölemből, sír, ha szólnak hozzá, görbül le a szája, utál mindenkit. :( Tiszta méregzsák lett. Nem nagyon tudom mihez kötni a dolgot, mert nem láttam, hogy sérelem érte volna, jó, anyósom a múltkor elég erőszakosan közelített hozzá, de igyekeztem vigyázni rá. Na a lényeg, hogy vendégségbe járni most nem nagyon lehet vele, elég merev a kis drágám, és úgy lefárasztotta magát, hogy éjjel egyhuzamban 8 órát aludt...
Anyum látta, hogy szoptatok, és a kommentárja után eltört nálam a mécses. Közölte, hogy látja a cicim alakjából, hogy apad el a tejem, abban már nem sok minden van. Mondjuk tényleg igaz (napi 4 deci tápszernél járunk), de akkor is nagyon fáj. Nem tudom, meddig fogom még magamat marcangolni ezen, de annyira szerettem volna még legalább a 4.hó végéig szoptatni... :cry: Így meg tényleg csak 1-2 hét kérdése, és fogalmam sincs, hogyan lehetne visszahozni a tejemet, ha egyszer Bogi nem hajlandó dolgozni rajta...
Másrészt meg az önző párom várja, hogy legyen már ennek vége, mert úgy néz ki, hormonilag eléggé kiüti egymást ez a két dolog, a szopi meg a házasélet... :roll:

Haj, lányok, senki nem mondta, hogy ez ennyire nem lesz könnyű, hogy a meglevő gyerek mellé még a férj is visszamegy gyerekbe...

Ráadásul, hogy kerek legyen a dolog, anyum megint beteg, igaz, nem a daganat újult ki, hanem depressziós. Egyszerűen nincs erőm mindenkire figyelni...

na abba is hagyom a siránkozást, csak most kicsit lemerültem.

pusz Norka
Vendég
 


Nori!
Ne szégyeld azért nem is lesz ő olyan kicsi ahogy elnéztem az esküvői képeket ti sem vagytok törpék. Illetve nem is 2 kilóval született. Stram egészséges kislány ez a lényeg.

Én 162 cm vagyok és ehhez kezdtem 52 kg val a pocakosodást. Reggel mértem magam még mindig annyi vagyok. :)

Lányok segíenétek hogy nekem amúgy is 100/60 a vérnyomásom és most napok óta szédelgek csak 100/55, 100/50-et mér a párom mit lehet tenni hogy feljebb kusszon egy picikét?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kedves Norka!
Ne engedd elvenni az önbizalmad, szerintem a mell alakjából nem lehet következtetni a tej mennyiségére. Szoptasd csak annyit, amennyit gondolod, aztán ha mégse lesz tovább, ne edd Magad, attól Te még nagyon jó (a legjobb) mamája vagy Boginak.
Az uradtól se engedd Magad terrorizálni... Valahogy át kell hidalni ezeket a hónapokat, nehogy tényleg megsértődjön. Próbálj ráhangolódni, de ne engedd Magad lebeszélni a szoptatásról. Sajnos nem biztos hogy a hormonok okozzák a nőben ezt a fajta érdektelenséget, még én is küzdök vele 1 kicsit, pedig már 9 hónap eltelt, és rég nincs tejci. Talán inkább az, hogy kielégül az ölelési vágy a babával, meg fáradt az ember estére, és végülis valamilyen szinten azért bezárva vagyunk. Szerintem ez mind együtt hat. De muszáj kicsit ráhangolódni a szexre tudatosan, mert a férfiak ilyenkor is férfiak maradnak...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Üdv Mindenkinek

Nora
ne izgulj a tejcsi miatt, én is igazán csak jó ha 3 hónapig tudtam szoptatni úgy igazán, de akkor mind a 2 kellett hogy jól lakjon. Azóta tápszert is kap, mondjuk én iszom a teát is a mai napig, igazhogy már nem annyit amennyit kéne, de annyi tej még van amennyire igény is. Mert a drága sokszor nem is igényli, még akkor sem amikor odateszem - sír, megmerevedik, majd kiugrik a kezeim közül, de pl ma nem csak reggel kellett neki hanem most délben is (igazhogy az ebéd viszont nem kellett neki - még az sem amit eddig megevett) és még most is van annyi amennyi kell neki. Úgyhogy ne izgulj, nehogy az izgulás legyen a baj.

Zsebi
szerintem szólj a Gimesnek akár már holnap is bemehetsz hozzá a klinikára, hogy a vérnyomásoddal bajvan, és majd ő megmondja, hogy mit csinálj, rosszabb esetben Te is járhatsz majd a belgyógyászhoz (én a cukor miatt jártam hozzá), elégé egy fura alak de hát ami muszáj az muszáj. Nagyon vigyázz magadra - volt hogy a sógórnőmet is befektette a vérnyomása miatt, úgy hogy szerintem szólj neki nehogy baj legyen - feküdj nagyon nagyon sokat és igyál sok sok folyadékot.

Erika

Mindenkinek szép napokat
erika13
 
 


Sziasztok,

A Tali szuper volt, mindjárt teszek fel képeket..... Apa mindenkit megtanított irányítani, az ágyas pálinka hatásos volt, a gyerekek meg édesek...... csak hát a lányok igy nem nagyon tudnak már zavartalanul beszélgetni 2 percnél hosszabb ideig, mert mindig egyik szemünk a babán....
Laura és Máté méregették egymást a székekből, Pörike 'megmászta' a homokozót, a nagyobb gyerekek meg Andorral az élen pancsoltak a medencében :):):)
Nagyon köszönjük Laráéknak a meghívást, Farkaséknak meg a finom husit....gondolom este még rádolgoztatok a délutánra :):)
Mi este negyed kilencre értünk haza, Mátét úgy kellett ébreszteni fürdéshez, de aztán gyorsan visszaaludt...

Kép szülinapi torta Kép Andor szülinapja Kép Apa megygyújtja a tüzijátékot Kép a csapat Kép Andor kíván egyet Kép Laura és Unique Kép Laura és Máté Kép Pörike kimászik Kép Pörike és Laura beszélgetnek

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Milyen jók lettek a képek! A tali tényleg jól sikerült, bár beszélgetni keveset tudtunk, de a gyerekek szemmel láthatólag jól elvoltak. Lara, köszönjük szépen!
Mi mentünk tovább, 1 másik buliba, és majdnem 10 óra volt, mire ágybakerült Pöri, de jól birta, ott is csak mászott,mászott,mászott.
Még jó, hogy hazafelé Gárdonyból aludt 1 nagyot...
Unique, elhoztam a takarót, mindig van itthon valaki, persze legtöbbször én, ugyhogy gyere bármikor!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebike drága!
Szerintem a vörösbor, Krizsa biztos azt mondaná, hatásos. Csak 1 pohárkával! Esetleg 1 kávé. Nem kell attól félni, hogy bajt okzol, kis mennyiségben semmi nem árt. Mert ha gyógyszert adnak esetleg, hát az is bizonyos méreg, akkor már jobbak a házi szerek. De a dokid megmondja, hivd fel bátran. Ne habozz, biztos megfizeted azt is, hogy nyaggasd kicsit, ez egy különleges terhesség!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi :)
Kávé :D
tök komolyan :D

Lara és Andor :)
boldog születésnapot Nektek!!!
Sajnálom, hogy nem tudtuk menni. Ezért nem is írtam már Neked sms-t csütörtökön/pénteken, mert kezdett bizonytalanná válni a hétvége.
Látom, nagyon jól sikerült a találkozó!

velünk nem sok minden történik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Köszönjük a képeket igazán jó hangulatban zajlott a buli örülök hogy mindenki jól érezte magát. Hihetetlen hogy már egy éves Andor baba.

Ma voltam dokinál. A dokim nagyon rendes volt viszont a genetikai uh-t aki csinálta faszi az egy totál bunkó. Akkor lássam legközelebb mikor a hátam közepét. A monitoron sem mutatta meg a babákat azt se mondta hogy rendben van-e minden. Mikor rákérdeztem várjon kint majd kiadjuk a papírt és mehet az orvosához. Ne tudjátok meg mit életem át azt hittem hogy nagy a baj a babákkal és azért nem mondja. Majd kiadja a papírt miszerint egészségesek mint a makk és már 5,8 és 6 cm. :) Sajnálo9m hogy nem láttam őket de jó érzés tudni hogy minden rendben.

Doki az nagyonkedves most most is mint mindig. :) Megnézte a méhszájamat azzal is minden rendben amúgy meg további fokozott fekvést írt elő. Azt mondta hogy még négy hét fekvés aztán lesz egy kicsit lazább négy hét és ennyi. Ez van bármit megteszem azért hogy egészséges minél nagyobb babáknak tudjak életet adni fél év múlva.

A vérnyomásra azt mondta ezzel jár nem tud igazából vele mit tenni.

Ja képet gondolhatjátok ezek után nem is kaptam. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztoklányok! Aki tud, segítsen nekem! A genetikai uh-t a Szabolcs u-ban szeretném megcsináltatni, és elérhetőséget keresek a Hajdúu Krisztinához. Ha valaki tud erről, írjon nekem mielőbb, mert szerdán 12 hetes leszek, de ahol lakom, a múltkor is elmérték a babót és csak jövő hét végére hívtak vissza. Ha meg nem jó az eredmény, hogy ismételtetem meg, már 14 hetes leszek... Van ennek feltétele, hogy ne itt csináltassam a vizsgálatot, hanem ahol én szeretném?

Bocs hogy így össze-vissza írok, de sürgős lenne a dolog. Előre is köszönöm!

dkata
 
 


Sziasztok

Mindenkinek szép napokat kívánok

Zsebi
Az UH-ot nem egy Meritin Mercil vagy hogy hívják doki csinálta? Az olyin bunkó, legalábbis a tapasztalataim szerint. Mert nekem a többi nagyon rendesen mindenki elmondta ha nem is magától de ha kérdeztem igen, és szerencsémre mindig nagyon szépen ki is fejtették, egyedül ő nem szólt hozzám soha egy szót sem.
A vérnyomásodra mit mondott?

Mégegyszer mindenkinek szép napokat

Erika
erika13
 
 


Kata!
A Szabolcsba én kedden voltam nála 11-től rendelt nem kellett előre semmit csinálnom oda mentem leültem és érkezési sorrendben bemehetsz bár engem a Kaáliból küldtek oda.

Én úgy tudom hogy a saját orvosod is (kórház) megcsinálja a genetikát legalábbis nekem is megcsinálták attól függetelnül hogy egy hete voltam a szabolcsban.

a papíromon van egy központi szám 350-4760 több nincs nekem.

Erika!
Azt mondta nem tud vele mit csinálni még mindig jobb mintha magas lenne. amúgy is alacsony és valamit mondott hogy a babák miatt.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia Zsebi! Köszi!!!
Hogy vagy? Progeszteront kapsz még? Én még szedem a Duphastont, biztos ami biztos, ha a jövő heti uh-n minden ok, akkor kezdem majd csökkenteni. És nekem még a hányingerem is megvan, bár már nem olyan gáz, mint eddig. Enni is tudok, kivéve ami savas, mert fáj a gyomrom. Ezzel az a baj, hogy kevés gyümölcsöt eszek, azt is inkább csak betuszkolom. Próbálok helyette zöldségeket enni.
Holnap megyek a védőnőhöz, pont 12 hetes leszek (a kórház szerint 11 :roll: ). Aztán csütörtökön pótvizsgáztatom a gyerekeimet (mindenképp én szeretném, mert én tanítottam őket), utána végre itthon "tétlenkedhetek". Már kinéztem ezer kötni és varrnivalót a babának, de még nem mertem belekezdeni, mert a múltkorról is maradt egy fél babapulcsi meg takaró, lassan 2 éve el van rejtve a szemem elől. :cry:
Láttam a pocakfotót, nagyon cuki! Én is lefényképeztettem magam a párommal, kb. akkora a pocakom, mint a tiéd, csak nálam 1 baba lapul. Persze én jóval súlyosabb és magasabb vagyok nálad! :lol:

Wish! Hogy vagy? Tünetek?

A többieknek jó babázást kívánok!

dkata
 
 


Nos, megvan a cukorterhelésem, jó lett - legalábbis így laikus szemmel, így remélem Kr. dokinak is tetszeni fog.
Csüt megyünk hozzá. Ha minden OK, akkor felírja a fogigátlót, és valamikor 28-29 felé el is kezdem szedni.

szóval megint a lovak közé csaptunk :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Halihó!

Zsebi!
Nagyon csini a pocakod. Sajnálom, hogy itthagyott benneteket a 3. babóca. Tényleg mindennek megvan az oka.

A gynevacot szorgosan adatom, de még nem jártunk sikerrel. A fránya télapó ma meglátogatott. Azért még bízom abban, hogy összejön a baba. Tudom, nem csodaszer, de már annyi embernek segített.

Lara!
A képek alapján nagyon jól sikerülhetett a buli. Kár, hogy nem tudtunk elmenni.

Timi
latimi
 
 


Sziasztok,

Nagyon klassz volt a tali, Lara, köszönjük! :) Andornak még 1x boldog szülinapot, bár bevallom, bennem kicsit későn tudatosult, hogy Andornak volt szülinapja :evil:

Melcsi :)
nagyon köszönöm! :) Jó volt dumcsizni! :) Pörike egy kis tündérke! :)

Zsebi :)
Örülök, hogy minden OK. Fel a fejjel, hülye orvosok mindig vannak :(

Norka :)
Nem szabad magad ilyeneken rágnod, mert a tejci csökkenésének egy oka lehet simán pszichés is, hogy ti. belemagyarázod, meg elkenődsz :( Nekem, amikor depis napjaim voltak/vannak, akkor is kevesebb a tejcim.

Orsi :)
Sajnlom, hogy nem tudtatok jönni, hiányoltalak Benneteket! :( Majd legközelebb!

Kriszta :)
Jó volt személyesen is megismerkedni Veletek! Máté egy kis angyal! Férjem nagyon odavolt érte, milyen jó fiú!!! :)

Farkaslány :)
Olyan jó volt újra látni Téged! Jó pihit kívánok a hajtós hétköznapok után! Jó lesz kicsit kikapcsolódni, meglátod!

Lányok,
Most ennyi vagyok, pár nap szünet jön, kicsit megfáztam, torok, orrfújás, stb-stb :( :( Ha újra erőre kapok, jövök!

Puszi

KépKép
unique
 
 


Hali Csajok!

Ezer bocsi, de mostanában napokig nincs érkezésem a netre.
Nagyon igénybe vesznek a fiúk, de hát ez a dolguk :D!

Emellett a sok ugrálástól (leül-etet-feláll-ringat-leül...) úgy kikészült a térdem. hogy alig tudok járni, de ezt is túlélem majd valahogy.

Zsebi!
Most olvasom, hogy ketten maradtak.
Sajnálom az angyalkátokat, de azért meg is könnyebbültem picit. Minden nap eszembe jutottál és nagyon aggódtam értetek.
Így könnyebb lesz és ki tudja mikor kopogtat majd be újra az a kis angyal!

Pocakod nagyon alakul.
Még mindig fekvésre vagy ítélve? Vagy most már lazítottak a gyeplőn? Ha bármiben tudok segíteni, tudod hol találsz!
Drukkolok nektek nagyon és légyszi add át virtuális pocaksimimet a Manóknak!

Wish Drága!
Rád is gondolok ám, nem keveset!
Hogy érzed? Röpülnek a napok, vagy vánszorognak?
Én az elején alig vártam, hogy teljen már el annyi idő, hogy érezzem őket...
Remélem rókáék kíméletesek Veled!
Neked is pocaksimi és hatalmas drukkok!

Lara és Nagyfiú Andor!
Isten éltessen Titket!
Talis képek szuperek!
Csak így tovább! Jövőre is jó lenne egy szülinap, ha 0. is!

Kriszta, Unique, Norka, Melcsi és Mindenki!
Képtelenség képben lenni, legalábbis nekem nem megy!
Légyszi nézzétek ezt el nekem. Apa most is reklamál, mert 10 perce foglalom a gépet, hetek óta először...
No, mindegy!
Gondolok Rátok és néha majd igyekszem jelentkezni!
Sziasztok!

Kép
stella9
 
 


Kedves Kismamik!
Kérlek segítsetek tudom hogy a házassági anyakönyvi kivontaból nem tudom én hány napnál régebbit nem fogadnak el a babák születésénél ez érdekelne hogy mennyi időnél nem lehet régebbi?????????????

Stella!
Hát igen így könnyebb lesz bár így sem lesz egyszerű, de vannak már kérdéseim amire keresgélem a választ idővel majd felteszem. Ilyenek foglalkoztatnak hogy hogy is lehet megoldani az egyszerre szopiztatást vagy azt csak külső segítséggel, vagy hogy hogy lehet jó napirendet kialakítani hogy "mindenre" legyen időm. Szóval ilyeneken gondolkodom olvasok sokat itt a neten.
Remélem Ti jól vagytok már rakhatnál fel friss képet már oly rég láttam a srácaidat.

Kata!
Progit szurit már nem kapom ma vettem be utoljára a 3X2 duphastont holnaptól 4 napig 3X1 és ennyi el is fogyott. :) Már dolgoznak a lepények ez amolyna biztosíték de semmi baj nem lehet belőle. A szuriknak örülök hogy vége mert azért már sajgott a popim. :oops:

És nem mutatod meg a poci képet? Ez így nem ér.

Én még mindig el se tudom hinni hogy majd pár hónap és akkora hatalmas lesz a pocakom, de annyira jó érzés hogy laknak odabent. :)

Na megyek aludni mert már későre jár az idő.

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Csak nem megy ez az alvás nekem inkább még kimorgom magam. Utána néztem hogy ikrek esetén milyen támogatás jár. Kiakadtam van az az egyszeri anyasági támogatás ami egy gyerek esetén 2006-ban 58050 forint volt ikrek esetén 2006-ban 77400 forint kérdem én nekem a második gyerekem miért kap kevesebb támaogatást nem úgy illene hogy akkor a dupla összeg jár? VAgy én látom rosszul a dolgokat? Ha külön külön születnek megkapjuk az 58050 forintot kétszer így nem ez számomra érthetetlen és nincs a trövényben ragozva hogy az ikrek ha mondjuk hárman vannak akkor is 77400 forintot kap a család? Azért ez elgondolkodtató.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


ZSebi!
Bár nem vagyok kismami (Még :D ), de -legalábbis nálunk a helyi önkormányzatnál-, 30 napnál frissebb kellett lenni az anykönyvnek. Csak azért tudom, mert én mentem a nővéremékéért, mert ők bár itt kötöttek házasságot, nem itteni lakosok voltak. De azt mondták ha ugyanabban a körzetben szülsz, mint ahol házasodtál akkor jó a régi is. Nem tudom mennyire egységes a szabályozás.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Louis!
Köszi akkor mivel mi Tolcsván házasodtunk össze és itt lakunk Újpesten akkor elvileg 30 napnál nem lehet régebbi az anyakönyvi kivonat. Azt akkor másnak is kiadják akkor nincs baj majd anyósommal beszereztetem. Köszönöm a segítséget.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Az biztos, hogy kiadják másnak is. A nővérem odatelefonált, és mire mentem érte már kész is volt. Azért a 30 nap nem 1000%, csak így emlékszem. Ami biztos, ők júliusban házasodtak és január elején már nem fogadták el azt. (Tehát a még a 90 nap lehetne logikus határidő)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Zsebi!
Ne akadj ki! Az anyasági támogatás gyerkenként 77500 Ft!!!!!
Így már nem is olyan rossz, ugye?

Csak gyüjtögetsd a kérdéseket.
Ha lesz időm e-mailben válaszolok, hogy ne untassuk itt a népet az ikres praktikákkal!
Pusza, rohanok, mert hiányolnak

Kép
stella9
 
 


zseboroszlán írta:Kedves Kismamik!
Kérlek segítsetek tudom hogy a házassági anyakönyvi kivontaból nem tudom én hány napnál régebbit nem fogadnak el a babák születésénél ez érdekelne hogy mennyi időnél nem lehet régebbi?????????????

valami 300 nap rémlik... a lényeg, hogy amikor terhes lettél házasok voltatok. Ha most kéred ki, az már jó lesz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :)
2x77500 Ft :D nem összesen :)

ami ikreknél még jár: a dupla gyes, 6 éves korig, ha otthon maradsz. Családipótlék értelemszerűen 2 gyerek után.
Tgyás, és gyed alapja a korábbi jövedelmed,í gy ott a gyerekszám nem számít.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi!

A szent Imre kórházban, ahol én fogok szülni, 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kérnek a gyerek anyakönyvezéséhez, ez tuti. nem tudom, hogy minden kórházban egységes-e a gyakorlat, de szerintem kérdezd majd meg egy II-es klinika fórumon, ott biztosan tudnak segíteni...

Én sem tudtam soha elképzelni, hogy nekem valaha meg fog nőni a hasam, és mégis :lol: . Már egyértelműen látszódott, úgy a 23-24-ik hét környékén, és már több hete éreztem a baba mozgását, mégis felfoghatatlan volt. Mostmár hatalmas a pocakom, állandóan mocorog, mégis felfoghatatlan, hogy ezt egy eleven kisbaba okozza odabenn. :lol:
Már csak néhány hét, és te is érzed majd a mocorgásukat, és a nemüket tudni fogjátok (már ha akarjátok :lol: )

puszi, Almodo
almodo
 
 


Stella, Orsi!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó kicsit úgy látszik álmos voltam és már arra nem figyeltem hogy gyerekenként. Hihi. De azért ez így tényleg jó úgyhogy visszaszívtam a tegnapit. bocsi. Jaja de jóhogy vagytok itt nekem. Jó hogy már nem kell annyira szigorúan feküdnöm és itt halmozom a hülyeségeket mi?

Almodo, Orsi!
Akkor rákérdezek konkrétan hány napos kell mert nekünk azt vidéken kell kikérni majd anyós kikéri. Köszönöm a segítséget.

Hát bizony hihetetlen ma éjjel is azt álmodtam hogy már kint vannak a babák és egyszerűen tényleg felfoghatatlan hogy hat hónap és két kisbaba édesanyja leszek. fúúúúúúúúúúú izgi.

Ikreske!
Az ikreknél előbb vagy később vagy ugyanakkor lehet érezni hogy mozgolódnak? Jaj annyi kérdésem van ne haragudjatok érte.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :)
összes kérdésed nagyon szívesen megválaszoljuk.

Az, hogy mikor érzed őket nagyban függ attól, hogy hol tapad a lepény. Nagy általánosságban, ha elöl tapad, akkor később érzed, mintha hátul.

Mi jártunk kapcsolatanalízisre, így én már a 15. héten egyértelműen éreztem a mozgásukat. Egy barátnőm meg a 20. héten kezdte.
Szóval nagyon-nagyon egyéni.


egyébként meg nem hazabeszélés: http://www.ikresek.hu :D sok jó fej csajszi van :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Igen szoktam olvasni sőt regisztráltam is a hétvégén de még nem írtam az ikresekre. :) Sok okaosságot lehet megtudni. :)

Nekem a lepényemmel kapcsolatban a következőt írta az a kedves uh-s orovso aki ugye mondani nem mondott semmit Placentáció mellső falon törétnt. Ez akkor most jó????? A dokitól el is felejtettem kérdezni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Jó nem jó :D ott van :D :D
gondot nem jelent, de ezek szerint elöl tapad, tehát lehet, hogy később fogod őket érezni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ritkán jelentkezek de ezt muszály megosztanom veletek:):):):):)!

http://ziza.ru/2006/08/17/otlichnaya-fleshka.html


Mindenkinek drukkolok:):):)

Zsu!
bzsuska
 
 


Sziasztok

Üdv Mindenkinek

Zsebi
házassági anyakönyvi kivonat = sok helyen 30 napot írnak, de én úgy emlékszem, hogy a gyerekágyas osztályon kifüggesztett papíron 300 nap van, és ott kell kérni a másolatot, ahol összeházasodtatok. Mi Esztergomban házasodtunk mert akkor ott laktunk, most kesztölcön lakunk és itt az ismerős a hivatalban azt mondta hogy ott kell kérni ahol eredetileg összeházasodtunk, az egész legalábbis nálunk a férjemnek pár perc volt.
Egyébként pedig én inkább a születés (a gyerek) utáni papírok beszerzésétől rémültem meg (születési anyakönyvi kivonat lakcím, taj kártya stb.) ezeket mind a VIII. kerületben kellett elintéznie, én azt hittem hogy lesz ez 1 hét is de a végén fél nap sem kellett neki és mindent elintézett, azt mondta hogy mindenhol félmillió ember, a szervezettségnek köszönhetően ment mint a karikacsapás.

nekem a lepény a méh mellső falán mélyen tapadt az előlfekvő részen - nekem ezt a doki aláhúzta és azt mondta, hogy nem a legjobb de nem is legrosszabb

én a bébi mozgását már 16-17. hét körül éreztem, vagyis akkor még nem tudtam, hogy az, csak utána mondták hogy az az - én olyat éreztem mintha lent egészen lent a hasamban elől mintha apró pici lufik lennének és mozognának - hát ezt nem valami értelmesen írtam le

Mindenkinek szép napokat

Erika
erika13
 
 


Sziasztok lányok!

Gyorsan csak annyit, hogy a méhlepény tapadása ALUL azért rossz, mert a méhszájhoz közel kerülve sérülékenyebb, könnyebben leválhat. Ha elől tapad, de fönt, akkor semmi baj. És ha lent tapad is, a méh növekedésével vándorol ill. a lepény is fejlődik. Egy kolléganőmet végig fektettek emiatt, picit előbb, de egészséges kislánya született. Erre szoktak figyelni, mert fontos.

Zsebi! a képet felteszem holnap!

dkata
 
 


Kép Kép

Kata!
Megírod az adataidat és akkor beteszlek téged is a táblába már szerintem nyugodtan megkaphatod te is a megérdemelt zebrádat nem? Vagy még mindig várnál?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zsebi
újból te csinálod a táblázatot?

Mindenkinek szép álmokat

Erika
erika13
 
 


Sziasztok!
Ha megengeditek csatlakoznék hozzátok a Kaális párok fórumáról a babásba is! Az ok: sikerült az első lombikom!
Július 23.-án volt az ET-m, és a mai első Uh-n megtudtam, hogy egy kicsikém megtapadt és már láttam a kis pulzáló szivecskéjét is!
Leírhatatlan élmény volt, alig bírtam ki, hogy ne bőgjem el magam a doki előtt!
Ha nem haragszotok felrakom az Uh képem, mert teljesen odavagyok tőle! :oops:

Üdvözlök minden kismamit:samyke
Kép
samyke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: