Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Hát probálom a vonalzot rendületlenül beilleszteni de valami miatt nagyon nem sikerül:(

Kép
zsenge

Hurrrááááááááááááááááá:DDDDD
remény hal + utoljára :lol:

Kép
zsenge

Zsenge! :)

Ügyes vagy! :)

Melcsi! :)

Képzeld, mi is egy baráti házaspárral megyünk...ill.a páromnak gyerekkori barátja a srác, én túlzottan nem rajongok értük.
Mérges is voltam a páromra, hogy amikor felmerült benne két hónapja, hogy meglep engem ezzel az úttal, említette a srácnak, hogy mire készül, az meg kapott az alkalmon, hogy akkor ők is jönnek...én jobb szerettem volna kettesben, elvégre nászút helyett megyünk...mindegy, nem hagyom elrontani, régi vágyam volt eljutni Rómába :)

egyébként most, hogy egyre közeledik ( holnap reggel megyünk ) inkább izgatott vagyok és várom.
A gyerekekek meg hozunk valami szép meglepit...és hogy Velük is utazzunk, lefoglaltam egy hosszú hétvégét aug. végére Sümegre, egy új wellness hotelbe, a Kapitányba.
Itt van lovaglási lehetőség is ( Melissával imádjuk a lovakat ), és a páromnak is nagy szüksége van kikapcs.ra, mert megígérte, hogy a héten már itthon lesz "szabin" ehhez képest már hajnalban indult Bp-re :evil:
mérges vagyok, mert tudom, hogy már nagyon kimerült és mióta Melissa megszületett még SOHA nem volt itthon egy hetet egyhuzamban...

anyuéknél Patrik is Melissával lesz, ez vigaszt nyújt a kislánynak...
megígérte, hogy esténként mesél Neki és elénekli a Bóbitát, helyettem...csak eltelik ez a négy éjszaka.

Igen, tényleg nagy boldogság megmutatni a kicsinyeinknek a világot...én s folyamatos lemaradásban vagyok, mióta van Melissám, de nem bánom.
ezek a csodálatos évek úgyis elrepülnek, és nem pótolhatjuk utólag...én olyanra nem is emlékszem, hogy a szüleim valaha meséltek volna, vagy játszottak volna velem...nagyszülőnek is első osztályúak :evil:

Kriszta!

Megnyugodtam, hogy Balázs is ilyen kitartó :)
akkor remélhetőleg ez csak egy múló életkori sajátosság :)

legyetek jók, legközelebb vasárnap jövök

puszi Mindenkinek

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila!
Jó utat Nektek! Érezzétek nagyon jól magatokat! Gyerekek kibírják ezt a pát napot :wink:
A repüléstől meg ne félj, én imádok repülni.
Róma biztos csodálatos lesz, én még nem jártam ott,de szeretnék oda is eljutni.

Bea
beátab

Sheila!
Jó utat! irigy irigy irigy. Én már jártam Rómában gyönyörű. Úgy volt, hogy idén megyünk, de a dokim eltiltott az utazástól :( Nem tudom mikor jutok el oda még1x. Sok fényképet csinálj, hogy feltölthesd nekünk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Sheila kedves!
Jó utat Nektek, érezzétek nagyon jól Magatokat. (csak halkan jegyzem meg, ha már nem kettesben, akkor miért a barátokkal, miért nem a gyerekekkel? De lehet hogy ez hülyeség...)

Lányok, most Shela is azt irja, az Ő szülei sem a legjobbak voltak. Erről már beszéltünk párszor, sokan vagyunk itt igy. Nem tudjátok mi lehet az oka, hogy ebben a generációban ilyen sok a gyerek-szülő probléma? Talán mert dolgozott anyuka is, és nem ért rá anyaként kiteljesedni?
Ugy féltem, hogy esetleg én is igy leszek Emesével, hogy nem leszek a lányomnak jó anyja, de mostmár tudom, hogy ez nem fordulhat elő! Örökre nyomot hagy bennem a kedvessége, rajongása, amivel körülvesz engem nap mint nap. Ahogy rámnéz, abból kiolvasom, mennyire szeret. Hát erről soha nem feledkezhetek meg annyira, hogy bármikor is ne segitsek Neki!
De talán én is ilyen rajongással néztem az anyukámra valaha, Ő mégis elfelejtette már, és a hugomon kivül sajnos rám már nem tud időt szakitani a nyugdijas éveiben. Biztos én is ráteszek 1 lapáttal, mert nagyon haragtartó és makacs tudok ám lenni, de az évek mulásával nem közeledünk egymáshoz...
Ugy látom, nem járok egyedül ebben a cipőben. Bár megszoktam már, és kárpótol a családom, Dezső, de legbelül mégis érzem, hogy nem jól van ez igy. De nem tudok tenni semmit, és lehet hogy nem is akarok.

Nagyon vágyom én is Rómába! Gondoltam, majd ha nagyok lesznek a gyerekek, együtt elmegyünk... Aztán nem lett Máté után, nem mentünk el, most meg itt ez a Sajtkukac Kisasszony, megint évek fognak eltelni. Na majd nyugdijas koromban :lol: (Ugye gyesről nyugdijba :lol: :lol: :lol: )

Nyanyuska drága!
Blanka jobban kezd aludni? Fejfájásod megszünt?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!
Nem volt időm írni, mert elárasztottak határidős munkákkal. Képzeljétek el teljesen abban voltam, hogy ma kedd van, bőven ráérek még a csütörtök délutáni munkával, délután fél kettőkor ránéztem a gépemre: új üzenet, elolvastam hát nem azt írták, hogy nem holnap hanem ma délutánra kell beküldeni a táblázatokat. Akkor jöttem rá, hogy ma már szerda van, fél kettőtől negyed hatig güzültem, de kész lett.
Itthon rendeződött a helyzet, semmi gond, apa meg van táltosodva!
Melcsi az a korlátos kép isteni a gyerekről! Megnéztem a honlapot, csak azt hiányoltam,hogy az árak nincsenek feltüntetve, de egyébként nagyon szép dolgok vannak.
Fermel: a fiad a szekrényben....mindig az az érzésem, mikor őt nézem,hogy úgy megdögönyözném, biztos olyan nagyon bújos kisfiú.
Na nem áradozok már a gyerekekről, mert jóbol is megárt a sok.
Lányok nem tudjátok körülnelül, hogy egy petesejt a mini mérettől mennyi idő alatt nő meg 18-20 mm-re, ami már használható valamire?
Ancsi már nem is olvasol minket?

Jó éjt, Fanny
fanny01

Melcsi!
El se tudom képzelni rólad, hogy haragtartó vagy. A nem tudok tenni semmit, szerintem nem igaz, inkább az utóbbi, hogy nem is akarsz, azt viszont meg tudom érteni. Szerencsére nekem nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal, de meg tudom érteni a haragod. Egy anya soha nem felejtheti el a gyerekét, nincs az az ok. Én biztos nem bírnám elviselni, ha a gyerekem eltávolodna tőlem és mindent megtennék, hogy visszaszerezzem a szeretetét és ezt várnám anyukámtól is adott esetben. Tudom bíztatnom kellen hogy Te lépjél, de én se tenném, mert én is ilyen makacs vagyok.
Fejem már rég nem fáj, de Blanka még éjszakázik.

Fanny!
szerintem 3 hét alatt kb 18mm-ert nő. kb napi 1mm a növekedés, de inkább egy icipicit kevesebb.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
El is felejtettem a halk megjegyzésel kapcsolatban. Én tuti nem mennék gyerekkel Rómába. Az egyikőnknek sem lenne élvezet. Szóval én megértem Sheilát, hogy inkább barátokkal megy. Külföldre csak akkor vinném a gyereket, ha tengerpartra megyünk.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatod van a nagyszülőkkel kapcsolatban. Szerencsére én az ellenkezőjéről tudok beszámolni. Emlékszem, hogy az édesanyám milyen sokat foglalkozott velünk (nem kizárt például, hogy ennek köszönhetem a matematika szeretetét), pedig ő is dolgozó nő volt. Most ugyanez a helyzet az unokákkal. Bármilyen témában érdemben tud foglalkozni velük. Az édesapám is messzemenőkig segít, csak ő kicsit elfoglaltabb. (annak idején például mindig vele kötöttük be év elején a tankönyveket)
Az anyósomékkal egy telken lakunk. Rájuk is bármikor lehet számítani. Tegnap például egész nap náluk volt Benji, mert én nagytakarítás előtti selejtezést csináltam. Velük csak az a probléma, hogy nehezen fogadták el, hogy attól, hogy egy kertben vagyunk, még nem élünk együtt. Bele került egy kis küzdelmembe, mire megértették, hogy én ragaszkodom a függetlenségemhez. Bizonyára más lenne a helyzet, ha kezdetektől fogva így laknánk. A 23 év házassághoz képest csak 3 éve lakunk így. Annak idején mérlegelnem kellett, hogy vagy maradunk a panelban vagy ezt a megoldást választjuk, mert önálló telekre már nem lett volna pénzünk.

Fanny!
Jó, hogy végül időre be tudtad fejezni a munkádat. Örülök, hogy otthon minden rendben van. Az ilyen apró mosolyszünetek után csak édesebb a kibékülés.
Benji valóban nagyon bújós kisfiú. Nemcsak hozzám, hanem a család többi tagjához is nagyon ragaszkodik. Odamegy hozzájuk, átöleli a lábukat. Napközben többször emlegeti őket, repdes az örömtől, mikor hazajönnek.
Egész nap csacsog, minden nap bővül a szókincse. Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy korához képest nagyon szépen beszél. Főképp, ha figyelembe vesszük, hogy fiú.(bár érdekes módon a bátyjai is nagyon hamar kezdtek beszélni, ja és ők is nagyon jó alvók voltak)
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de korábban írtam, hogy szívesen látunk valamikor, hogy megdögönyözhesd Benjit. Ha direkt nem reagáltál rá, akkor elnézést, nem akarok véletlenül sem erőszakos lenni.

Sheila!
Jó utat! Végül biztos nagyon jól fogod érezni magad.

Bea!
Csak ámultam, mikor láttam, hogy Kyra olyan ügyes, hogy már görkorizik. Nem kicsi még hozzá? Én úgy emlékszem, hogy a fiaim nagyobbak voltak, mikor megtanultak görkorcsolyázni. Marcell minden képen nagyon huncut. Szaladgálhatsz majd utána rendesen!

Zsenge!
Egyetértek veled, ezek az élmények, gyermekeink öröme élteti az embert. Látom nagyon jól sikerült a szülinap, Niki nagyon csinos volt.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Van egy kis időm,gyorsan írok míg Marcell alszik.

Melcsi!
Hasonló a helyzet nálunk is. Bár én is hulla fáradt vagyok estére,azért nagyon élvezem az együttlétet a két kis örörkmozgómmal. :D Csak az éjszakáink lennének gyugodtabbak :D :roll: Nem lenne semmi bajom,ha tudnék éjjel pihenni.
Marcell 2 napja végre előre is tud mászni. Nagyon boldog az új tudományával. Meg sem áll egész nap. Mindent körbejár,mindent meg kell néznie. :) A játékai már nem is olyan érdekesek számára. Sokkal inkább minden más:fotóalbumok a polcon,ruhák a fiókban,újságok az asztal alatt. Ja és fel is tud már állni. A lépcsőt is kezdi felfedezni,legnagyobb rémületemre. Van biztonsági rácsunk,de egyenlőre az előszoba és a nappali között,a kutya miatt. Lehet,hogy hamarosan át kell helyezni a lépcsőhőz,vagy venni oda egyet.
Ha nyitva van a rács, egyből indul a kutyához. Már sikerült kiborítania Peggi vizét,kajáját. A kutya a kosarából szemlélte a dolgot. De ő sem úszta meg, Marcus bemászott hozzá és belekapaszkodva a kutyába akart felállni. Peggi kétségbeesve menekült kifelé :lol:
Szóval nem unatkozunk. :wink: És még itt van Kyra akivel szintén foglakozni kell. Néha azt sem tudom hol áll a fejem. Kedden este a férjem kenyeret keresett, hát elfelejtettem elmenni a boltba :oops: :lol:

Melinda!
Eleinte én is úgy gondoltam,hogy korai még Kyrának a görkori. A szomszédban több hasonló koru kislány van és az egyikük ayukája találta ki,hogy vegyünk a csajoknak görkorit. /Majdnem mindig hasonló dolgokat veszünk,és így nincs balhé,ha kint játszanak/
Kyrának épp névnapja volt,így megkapta. Nagyon ügyes,napról napra jobban megy neki. Nagyon jól fejleszti az egyensúlyérzékét.
Ősszel megy majd a jégpályára korcsolyaoktatásra. Dani fiam évekig jégkorongozott és az edzője mondta,hogy már vihetem Kyrát oktatásra. Dani elsős korában tanult meg korizni,de az edző szerint korábban könnyebben megy. Majd meglátjuk.
Kyra imád táncolni is,nem lenne rossz valami táncoktatást is elkezdeni. Az angolt is lehetne tanulni már. Úgyhogy egyenlőre nem is tudom melyiket válasszuk. :) Mindegyik túl sok lenne.
Irigylem a jó alvó gyerekeidet!!! Én már annak is örülnék,ha Marcell 1-2x kelne fel éjjelente.

Fanny!
Örülök,hogy rendeződtek a dolgok a férjeddel. Nélküle nehezen teljesülhetne a vágyad :wink:
Mindent bele :!: Drukkolok Nektek :!:

Zsenge!
Jó lett Niki vonalzója.

Bea

beátab

Sziasztok!
Fermel, nagyon köszönöm a meghívást, élek is vele ha tudunk időpontot egyeztetni. Merre laktok?
A szülőkkel való együtt lakás mindig gond, akármilyen jó a kapcsolat. Mi is már 15 éve egyedül éltünk mikor ide költöztünk, anyukám is ide költözött és hiába 86 éves, hibáa van külön "rezidenciája" bizony nem egyszerű úgy élni, hogy érzem hogy soha nem vagyok teljesen magamban (akár kettesben) a saját lakásomban. Na mindegy ez van.
Rómát én is szívesen megnézném. Mi most háromszor is fogunk hosszú hétvégére menni, ez mind ilyen ajándék hétvége, amiket az öröküdülési jogos előadásokon adnak. Augusztus végén megyünk Bükkfürdőre, szeptember közepén Gyulára, szept. végén meg Hévízre, úgy hogy lesz alkalmunk kettesben lenni apával.
ÜdvFanny
fanny01

Fanny!
Privát üzenetben elküldtem a telefonszámomat. Hívj fel és egyeztetünk időpontot. Egyébként Csepelen lakunk.

Szerencsére mi azért nem egy lakásban lakunk , teljesen külön bejáratú a mi házunk(mindössze egy közös falunk van). Mégis sokszor zavar ez a túlzott közelség. Persze azért vannak előnyei is. A gyerekek például nagyon élvezik, hogy ilyen közel vannak a nagyszülők. (Mama nagyon finomakat tud főzni)

Várom a hívásodat.
Melinda
fermel

Fanny!
akkor fogd farkán az uradat! :oops: Mert sajnos gyorsabban nőnek, mint ahogy Nyanyuska azt gondolja, kb. 12-13 nap is elég nekik, attól függ, milyen hosszu a ciklusod, és nem a közepén van a tüszőrepedés, hanem az 1. naptól visszafelé 14 napot kell számolni. Tehát ha rövidebb mint 28 nap, akkor gyorsabban nőnek, ha hosszabb, akkor lassabban. Remélem érthető.
Azért szerencse, hogy még a tévedés ellenére is készen lettél a munkáddal. Otthon dolgozol?

Bea kedves!
Már áll az a csöppség is! :D Isten éltesse a névnapja alkalmából, ha jól hallottam, a napokban volt.
Szerintem jó ötlet volt a görkori, biztos nagyot lendit az ügyességén. Hasonló elven müködik a jégkori is, meg a sielés, és mindkettőből látni már egész kicsi bajnokpalántákat.

Szerintem Ancsiék nyaralnak.

Szombaton megyünk lombikbaba-talira, amit a másik általam látogatott topicon szervezett 1 csaj. Nagyon várom, ikrek is lesznek ott.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!

Tegnap elfelejtettem Neked írni,hogy megnéztem a honlapotokat. Nagyon szép bútorokat láttam. Ti gyártjátok,vagy csak forgalmazzátok? A babakocsiüzlet is a Tiétek?
Mi is szervezünk babatalit a győriekkel. Most én vagyok soron,most hozzánk jönnek a mamák a babáikkal. Ahogy látom most leszünk a legtöbben. Ennyi jelentkező még sohse volt. Remélem el fogunk férni. :D
Marcell hihetetlen változáson megy át. Annyira gyors ez most,hogy csak kapkodom a fejem. Mászás,felállás,délelőtti alvás elhagyása,sőt dumálni is kezd már:lát egy gyereket és mondja baba, a kutyának meg vava. Olyan édes. Tegnap anyuéknál amikor ebédeltünk kiabált a mi ebédünkért,a saját bébikajája bezzeg nem kellett neki :lol: Adtunk neki egy kis nokedlit húsival,hát azt a cuppogást......,nagyon ízlett neki :wink:
Köszi a névnapi köszöntést.

Bea
beátab

Sziasztok!

Fermel, köszi a számot, hívlak!
Bea! Nagyon édesek ebben a korban a gyerekek, nekem nagyon furcsa hogy mostanában annyira kitolódik a "rendes" ételek adhatósága. Emlékszem, az enyimek 2 hónaposan már kezdtük a szőlőlé, narancslé, krumpli adását, aztán a házi húsleves összetörve, az akkora babák mint a Te fiad, már szinte ugyanazt ették mint a család, legfeljebb az anyatej vagy a tápszer volt a kiegészítés.
Soha nem felejtem el 6 hónapos volt a nagyobbik fiam mikor anyósomék krumplis galuskát főzet /ugyan az mint a krumplis tészta, csak tészta helyett nagy nokedlikat főztek ki) és rendes felnőtt evőkanállal úgy megtömte anyósom a fiamat, hogy csak álltam és azt vártam, hogy mikor fullad meg a gyerek. (akkor még nem mertem szóvá tenni, bezzeg ha most látnék ilyet!!!) Szóval nem csináltunk nagy ügyet az evésből, szerintem az a lényeg hogy kiegyensúlyozott, jól fejlődő legyen a baba. Hát a Te kisfiad ilyen!! Kis vasgyúró!
Melcsi! Köszi az infót, teljesen érthető. csak azt nem értem, hogy ha a 15. napon voltam dokinál és akkor csak egy pici sejtecskét látott, és ha azt mondom, hogy 10-12 nap alatt érnek meg akkor nekem pont a mensi előtt lesz peteérésem? (a lényeg hogy kefélni kell nyakra-főre!)
Lehet hogy hétvégén elmegyünk a Hartobágyi Híd Vásárra.
Mindenkinek jó hétvégét, Fanny
fanny01

Kedves Bea!
Mi csak forgalmazzuk, de közvetlenül gyártóktól, és mind magyar termék. Figyelünk a minőségre, vastag, erős anyagokból készül minden, nem Kika minőség. Minden butort összeszerelünk a helyszinen, szóval nem kell vele a tulajnak bajlódni. Sok visszatérő vásárlónk van, és az Ikeából is sokan átjönnek szerencsére. A babakocsit is mi áruljuk, mióta Emesét vártam, bővitettünk, de azt is magyar gyártó késziti. Teljes babafelszerelésünk van, hordozó, etetőszék, pelenkázó, kiságy, stb. Még légzésfigyelő és szunyogháló is.
Akkor Marcell is mindent gyors egymásutánban produkál. Olyan furcsa volt ez, mintha Máté nem igy csinálta volna. És a délelőtti alvás nálunk is kezd problémás lenni. De olyan korainak tünik, nem?
Kedves Fanny!
Bennem is felmerültek ezek a táplálási mizériák, Mátét egész máshogy kellett etetni, de a dokinéni szerint régebben nem volt jelen ennyi káros anyag, tartósitó, stb, és most sokkal több az allergia, ezért kell óvatosnak lenni. Mondjuk adogatok Neki már a mi ételünkből, mindig velünk van, ha eszünk, de óvatos vagyok azért, ezek csak kóstolók. Nem késik le semmiről, és még csak 2 foga van, vigyázni kell a darabosakkal.
Jó hidi vásározást, egyszer mi is voltunk, olyan hangulatos. Biztos jól érzitek majd Magatokat.
Nem kérdezted a dokit, mekkora az a kicsi sejt? Milyen hosszu a ciklusod?

Bea, jó talizást Nektek is! Remélem jól sikerül, ha teszel fel képet valahova, megnézném szivesen.

melcsi1967

Szia Melcsi!

Nem tudom mi van velem már megint negyed hatkor fenn voltam. (pedig imádok aludni).
Nem mondta a doki hogy mekkora csak azt hogy nagyon pici.
Persze nagyon kell vigyázni a baba kajálással - főleg ha csak két foga van - én már nem emlékszem az enyémnek hány foga volt mikor anyósom megtömte, de tudom, hogy úgy féltem -valósággal attól, hogy megfullad - hogy alig vártam, hogy anyósom befejezze a "tömést". Én minsif saját főzésű babakaját adtam nekik, akkor még nem is volt ekkora kínálat, meg olyan jó kotyvolni a gyereknek, én legalábbis nagyon élveztem.
Visszatérve a mostani helyzetre, úgy gondolom, hogy megérzném ha terhes lennék, de egyenlőre nem érzek semmit. Nagyon aranyos vagy mikor mindenkinek azt írod, hogy mindennap eggyel közelebb visz a babához, de sajna én pont az ellenkezőjét érzem, mint ahogy azt már írtam is, hogy minden nap egy re távolodok a dologtól. De azért még nem adtam fel!
Jó hétvégét, remélem lassan a többiek is elő kerülnek!
Fanny
fanny01

Fanny!
Akkor bocsi lehet, hogy félreértettem én a már megtermékenyült petesejtre gondoltam, ami már UH-on is látszik. Melcsi jobban tudja, neki most aktuális.
Azért a "nyakra főre kefélés" se tuti módszer, kicsit hagyni kell éhezni, hogy aztán jól megerősödjön. Hajrá :)

Tényleg Melcsi mi a helyzet nálatok baba ügyben?

Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jövök és olvasni is alig van időm. Az a helyzet, hogy éppenhogy el tudom olvasni a másik topikot is, ahova babázni járok és elég nehéz most Blanka mellett két topik életét követni. Azétr én szeretlek titeket, csak most az a topik aktuálisabb nekem. (2006. nyári babák) Néha benézek ide és bele-bele olvasgatok. Remélem nemsokára Ti is így lesztek, hogy baba mellett nem lesz annyi időtök. Én drukkolok mindenkinek.

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny kedves!
Nehogy elhitesd Magaddal, hogy Te már távolodsz az álmodtól! Épp most hallottam, hogy Fehér Anna (Szomszédok), aki 48 éves, a Dévaiba jár, mert gyereket szeretne. Szóval a 41 év az még nem késő! Ha ezzel a dokival sem érsz el eredményt pár hónapon belül, érdemes elmenned 1 meddőségi központba, valszeg a lombik lenne Neked az üdvözitő abban az esetben.
Nyanyuska!
Majd megnézem azt a topicot is, csak mostmár én is ugy vagyok, hogy alig van időm, ez a kis Sajtkukac Királylány teljesen kisajátit.
Mi 25-én megyünk a jó Krizsa doktorhoz, és ott döntjük el a következő lombik időpontját.

melcsi1967

Ja, a sajtról jutott eszembe, hogy a mai reggelen megfogtuk a 10.egeret! Jubileum, hurrá! De félek, hogy még legalább 10 él!!!

melcsi1967

Sziasztok!

Én csak olvasó üzemmódban, de vagyok.
Igaz, azt terveztük egy hónapja, hogy még egy hét nyaralást összehozunk a Balatonnál. Aztán több mint 2 hétre elromlott az idő. Ráadásul osztottam-szoroztam és sajnos nagyon drága lenne. Így kicsit szomorkodom, de azért nem vészes. Pár napja megint lehet medencézni. Tegnap is, ma is olyan jót játszottunk a gyerekekkel, hogy 2 óra úgy eltelt, észre sem vettük. És idén többet mentünk pecázni is, az viszonylag olcsó, de nagyon jó kikapcsolódás. Szerdán is lesz telepítés a helyi tónál, úgyhogy péntekre összehozunk egy szabadnapot.

Melcsi
Nálatok jó szolgálatot tennének a cicáink. Rendkívül jó vadászok. És annyira tiszták és tisztaságmániások, hogy a múltkor a férjemet is "megmosdatta" az egyik. Ült a napozóágyon, a macska pedig odafeküdt mellé és tértől bokáig hosszasan végignyalogatta. Kár, hogy nem tudtam lekamerázni, ilyen nem történik minden nap.
regina3

Kedves Regina!
Épp gondoltam a cicáidra, hogy lerakták az ajtóba az egereket...
Most tartunk a 13.-nál! Kb 3-4 felnőtt volt, a többi növendék, szóval beköltözött egy teljes család! És még mindig van, mert van ellopott szalámi, és üres egérfogó, kezdenek rutinosak lenni!

A tegnapi babataliról.
Alig tudtam beszélgetni, mert nem ugy vagyunk ám mint régen, Emese megy mint akit felhuztak. Nagyon jól érezte Magát, mert volt pancsoló,tele labdákkal, a medence partjáról akkurátusan rakosgatta ki-be a labdákat a vizbe, közben nagyokat pancsolva a kezével. Tiszta viz volt, a labdák meg csak nem akartak elfogyni. Volt 1 régi tó, amiben most játékok vannak, beleraktam, hát állandóan fel akart mászni a falán, rendületlenül. Evett turótortát, sajtot, csirkét, és mászott,mászott,mászott. A társaság jóval fiatalabb volt, mint ez a csapat, és sajnos sokkal kevesebb gyerekkel rendelkeztünk. Ennek ellenére jó volt, bár kicsit furcsán éreztem magam a fiatalok között.
Itt pedig kellene megint találkozni, majd ha az uj bébik nagyobbacskák lesznek, nem gondoljátok? Hogy megcsodálhassuk Őket is.

Regina, kár hogy igy alakult a nyaratok. Pedig a héten megint jó idő lett.
Sajnos mi sem használtuk ki, ma tudtunk volna lemenni Velencére, de Dezső megint az apjához ment. Majdnem minden vasárnap igy van ez, ill. csak 1x nem ment el. Már megemlitettem Neki, hogy mehetne hétköznap is, az apjának mindegy, nekünk meg nem.

melcsi1967

Sziasztok!

Remélem mindenki épségben hazaért, aki tűzijátékot volt nézni. Igen ijesztő híreket lehet hallani. Én alapból nem szeretem a tömeget, ezért nem mentem ki. Viszont Péter elment a haverjaival, Bence pedig az édesapjával. Bence még fel is vetette, hogy Benjit magukkal viszik, de szerencsére lebeszéltem róla. Családom tagjai agyonázva, de épségben hazaértek.
A legborzasztóbb, hogy a hírekben még gyerekáldozatról is beszéltek. Szörnyű!!

Vidámabb dolgokról:

Bea!
Marcellnek én is boldog névnapot kívánok!
Hát igen! Nagyon gyorsan múlik az idő és a gyerekek ugrásszerű változásokon tudnak keresztülmenni. Jól el kell raktározni ezeknek az éveknek az élményeit, mert ezek az események már nem ismétlődnek meg.

Melcsi!
Nem irigyellek az egerek miatt. Remélem mihamarabb elfogynak.
A babataliról: Ne zavarjon a korod. Tudod, akinek pici gyereke van, az visszafiatalodik. A múltkor nálunk tartott babapartin, az anyukák átlagéletkora 30 év volt, de én egyáltalán nem éreztem feszélyezve magam köztük. Igaz őket még akkor ismertem meg, amikor még mindannyian várandósok voltunk.
Az étkezésről: Benji még most is általában 2-szer egy nap főzeléket kap, de persze már előfordul, hogy a többiek ételéből eszik. Én nagyon nem vagyok híve annak, hogy korán a felnőtteknek szánt ételeket kapja egy pici gyerek. Igaz, hogy nekem szerencsém volt abban, hogy nem volt gond 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplálni, s csak 13 hónapos korában választotta el teljesen magát.

Teszek fel új képeket Benjiről.

Melinda
fermel

Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Bocs hogy ritkán jelentkezem, de eléggé lefoglal a lányka.
A szopival nyűglődünk, napok óta a két hete lefejt adagokat olvasztom fel vacsihoz, de már nincs mit. Kevés már neki amit szopni tud, és két napja már muszáj pici pótlást tápszerből adni, sajnos... Azért remélem ha pótlással is, de még sokáig fogom tudni szoptatni a kis Tündérkémet. Napközben sűrűn szopizik, déltől már szinte óránként, mert mindig csak keveset talál és hamar megéhezik. Hajnalban még talál 70-90 ml-t, de napközben már 40-50 ml után bealszik a cicin, gondolom mikor már nem jön a tej. Mindenesetre fejni már nem marad...Ez van...Ettől kissé kivagyok, mert mindenütt a kizárólagos szoptatást reklámozzák, de hát mit csináljak, ha nincs elég, pedig iszom a tejserkentő teát, meg a homeós bogyót. A gyakori szopitól szinte semmire sincs időm, mire valamibe belekezdenék már megint éhes, éjjel is 2 óránként eszik. De nem bánom, csak abban bízom hogy ha kicsit kevés is, de legalább ennyi tejcsi megmarad még pár hónapig.
A tápit szívesen megette, legalább annyi szerencse van vele hogy elfogadta és nem jött ki belőle. Most már nem görcsölök rajta.
Azért nagy baj nem lehetett, mert Anna baba szépen fejlődik, 2800 volt a születési súlya, 2700-zal hoztam haza, és most 3800 körül van. 1 hónap alatt 1 kg-t hízott, abból is a javát az utóbbi 2 hétben. Vagy ez már túl sok? Mennyi a normális gyarapodás? Úgy tudom, fél éves korára kell megduplázni a születési súlyát, de ha így haladunk... ? Úgy ki van kerekedve a pofija hogy csuda.
A férjem meg, ahogy dajkálja...egyszerűen erre termett, hogy APA legyen. Olyan jó nézni őket együtt! Ha hazajön munkából, onnantól éjfélig ő dajkálja Annát, és annyi türelme van hozzá, nem is hittem volna.
Kb. egy hete Anna pofiján apró piros pöttyöcskék jöttek ki, pedig eddig olyan szép volt a bőre hogy öröm volt ránézni, mindenki dícsérte. De ez babáknál gyakori, ugye nem kell aggódnom miatta? Majd csak elmúlik, szerintetek mikor, vagy mitől múlik el?
Eddig Pöttöm Pannának hívtuk, most Pöttyös Panna lett... :D :D :D

Tegnap este mikor jött az a szörnyű szélvihar, Anna is nyűgös lett nagyon. Abszolút kézzel fogható az összefüggés a nyűglődése és a frontok között. Remélem idővel kinövi.

Szörnyű a tüzijáték-baleset, nem is tudok mit írni, megrázó nagyon... :( :( :(

Melcsi
Nagyon édes Pöri baba változatlanul. Abban a kis ruhában a korlátnál, igazi kis hölgy. Tüneményes!Édes lehet ahogy a vevőkkel kommunikál. :D
És a balesetetek... gyorsan megtanulja hogy vigyázzon magára. Örülök hogy nem sérültetek meg.
Én is megnéztem a honlapotokat, szép dolgokat árultok!

Zsenge
Nagyon csinik voltatok a szülinapi partyn!

Sheila
Az ujj köré csavarás már rég megtörtént, valóban...
Milyen volt Róma? Biztos jól éreztétek magatokat. Kérünk képeket és élménybeszámolót.

Bea
Csuda helyes Marcell ott a bútorok alatt. Biztos nagyon élvezi a bújócskát.
Kyra nagyon ügyes a görkorival. Nem minden gyerek képes 4 évesen görkorizni! Ettől meg még ügyesebb lesz. A tánc is jó ötlet. De az angol tanulást én iskoláskorra hagynám, semmit nem veszít vele ha akkor kezdi, és azt sem elsőben. Én ebben a korban csak akkor tartom jónak az idegen nyelvet, ha olyan nyelvi környezetben él a gyerek pl. a családban nap mint nap hallja. De a heti 2x fél óra abszolút felesleges, ez persze csak az én szubjektív véleményem, tudom sokan másképp gondolják, nem akarlak befolyásolni.

Rabkri
Lili ahogy „mosogat”... én is imádtam a csokis lábost kinyalni mikor a nagymamám sütött.

Kriszta
Blanka tényleg halkan sír? Mindig? Ezt a mázlit :D ... hogy csináljátok?

Fermel
Gyönyörű a kis Benji! És milyen jó lehet neki abban a gyönyörű zöld fűben játszani a nagy melegben. Folyton csak irigykedem a kertetek miatt.

Szép napot mindenkinek!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Egy kis nézegetnivaló...

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Hortobágyi Dóra Anna baba gyönyörű!
Szücsi szerintem se kell a szoptatási mizériával átseni a ló túlsó oldalára! Nagyon szépen fejlődik Pöttöm Panna és szerintem a doki nénik is mindig azt mondják,hogy az a lényeg,hogy a baba jól fejlődjön. Én határozottan emlékszem, hogy az én fiam is 2750 gr-al született, nekem se volt nagyon tejem és mikor behozta a "lemaradást" szinte havonta hízott egy kilót, de aztán lelassult ez a folyamat, nem kell aggódni,hogy "bálna " lesz a gyerekből.
Ja, és nem csak a babához gratulálok, hanem a papához is. Már a múltkor is akartam mondani, hogy mindenki szídja a mai fiatalokat, hogy hogy lehet interneten ismerkedni. Te is jó példa vagy rá, hogy lehet. Az én fiamék is ott jöttek össze és összeilőbb partnert, ha ezerből választ, akkor sem talált volna.
Fermel! Próbáltam apát puhítani, hogy jöjjön el velem ismerkedni, de amint azt már mondtam ő nem egy ilyen ismerkedős fajta, úgyhogy valószínű egyedül megyek. Ma, holnap még nagyon sok dolgom van, de utána hívlak.
Melcsi! EGEREK???????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, meghalnék...
Voltunk hétvégén Poroszlón és képzeljétek el, este kaja, pia, élő zenés hely, sokat beszélgettünk és apa megkérdezte, hogy mi van ha vele van a BAJ. Mondta, hogy semmi, azt legalább gyorsan és hathatósan lehet orvosolni. Azt mondta, ha ebben a hónapban sem jön össze (márpedig úgy tűnik nem) akkor eljön velem a dokihoz. Ezek szerint ő is komolyan gondolja. Ez azért nagyon megnyugtat.
Van a házunk előtt egy 4 m magas platánfa, a viharban majdnem földig hajolt, úgy féltünk, hogy derékba törik, de szerencsére megúszta. Hál istennek a gyerekeim sem mentek tüzijáték nézőbe, nem kellett értük izgulnom. Nálunk 1-2 órára még áram sem volt.
Borzalmas lehetett a rakparton az a pánik!
Sziasztok Fanny
fanny01

Helló Lányok!

Hazajöttünk a nyaralásból - vasárnap helyett már szombaton...
Nagyon jó helyünk volt, klassz ház, szép udvar, a kert végében a Kőrös egyik csatornája, és sikerült jó időt is kifognunk. A halakkal már nem volt István ilyen szerencsés, ráadásul péntekről szombatra virradó éjszaka kb. fél méterrel csökkentették a csatorna vízszintjét, és a szákban lévő halak nem bírták a kiképzést...
Ezért inkább hazajöttünk szombat délután, így a tegnapi falunapról sem maradtunk le.

Gyerekek jól érezték magukat, bár a környéken kevés a látnivaló, de legalább tudtunk végre csak egymással foglalkozni, mégha most fáradtabb is vagyok, mint a nyaralás előtt.
Békéscsabán megnéztük a Munkácsy kiállítást, gyönyörű volt! Utána a sétálóutcában fagyiztunk, de Luca végigbőgte az utat, mert a rengeteg fagyiból neki sikerült kiválasztania a viagra nevezetűt, sőt a mögöttünk álló sor nem kis derültségére jó hangosan közölte is, hogy ő márpedig azt kéri (pedig mondtunk neki, hogy az fiúknak való :wink: ), Dorka röhögve átvonult az utca túloldalára, majd amikor odébb mentünk, elmondta Lucának, hogy az mire is való - na, akkkor nagyon kiborult, elkezdett sírni, hisztizni. Végül én ettem meg a valószínűleg hupikék törpikék néven unalmassá vált fagyit...
Úgyhogy a fagyi segítségével megtörtént Luca felvilágosítása is...

Míg Lucával küszködtem, Lili úgy itta az ice teáját, hogy vákuumot csinált a palackban, és az orra alatti részen erős véraláfutás keletkezett...

Úgyhogy nem mindenapi látványt nyújtottunk, egy röhögő, egy bőgő és egy bajszos gyerekkel 8) :shock: :lol:

Szerencsére a többi napunk nyugisabban telt, de ezt sokáig nem felejtjük...

Voltunk pl. lovagolni is! Luca rendszeresen lovagol, de Lili még nem ült egyedül lóra. Most azonban a kezdeti félelmeit leküzdve gyönyörű tartással, boldogan ült az Olga nevezetű pónin.
Ja, és találtam kosárboltokat, és sikerült nagyon olcsón mindenféle méretű és formájú kosarakat beszereznem - ugyanis ez a gyengém...

Tűzijáték: Dorka kiment tegnap, de szerencsére csak az Árpád-hídig jutott. Kb. a 10. percben hívott, hogy tart-e még a tűzijáték, mert ők semmit nem látnak, a híd alatt állnak, közvetítsem az eseményeket...
Én speciel már előző nap tudtam róla (mert hallottam Németh Lajostól :wink: ), hogy pont akkor és ott vihar lesz, erre azonban szerintem senki nem gondolt. Ráadásul ha az időjárás miatt lefújták volna az egészet, akkor mindenki a Demszky-féle tornádóval vont volna párhuzamot. És lefújni (itt ugyanis nem a tűzijátékkal volt gond, hanem a tömeggel!) legkésőbb du. 5-6 körül lett volna értelme, hogy ne is verődjön össze a tömeg.
Rettenetes, ami történt, de nekem most már a bűnbakkereséstől van hányingerem...
Néhány éve, Luca még ovis volt, akkor voltunk kint utoljára. Jó idő volt, pánik sem volt, mégis a lányok kezét szorítva sodort magával a tömeg, nem is abban a metrómegállóban kötöttünk ki, ahova indultunk. Az félelmetes volt, így nem tudom, Lilit mikor merem kivinni az "igazi" tűzijátékra, mert bár itt is volt tegnap, de mégis a rakpartról az igazi...
Ja, és engem az borzaszt el legjobban, hogy elsodródtak gyerekek a szüleiktől - mit élhettek át ők :( :cry: ?

Na, beszéljünk másról!

Fanny!
Nyugi, a babaklubban hamarosan mi is tagok leszünk! :wink:
Aranyos a férjed, ha már magában is keresi a "hibát", de Te csak bíztasd őt, sokkal érzékenyebb a lelkük, mint a miénk :wink: .
Megtáltosodott :wink:
Nyakra-főre :wink: - de - ahogy KrisztaNyanya is írta, a gyakorisággal okosan! Most nálunk is megszorítások vannak, a mennyiség helyett a minőségre helyezzük a hangsúlyt :wink:
A mi "gyerekcsinálós napjaink" pont a nyaralás közepére estek, de minden mozdulatra rettenetesen nyikorgott a faház, úgyhogy szinte csoda lenne, ha most sikeresek lennénk...

Bea!
Marcellnek mi is boldog névnapot kívánunk!

Zsenge!
Téged meg ma köszönthetünk, ugye?
Szóval boldog szülinapot!!! :D
Ma nem kávéztál, vagy ágyba vitte uracskád? :wink:

Melcsi!
Olyan életszerűen írsz, hogy magam előtt látom, ahogy másztok az asztal alatt, meg álltok egy félelmetes, vadul ugató kutyuval szemben, és vigyorog Sajtkukac Kisasszony :lol: :lol: :lol:
Valóban kéne egy újabb tali, márcsak Pöri-dögönyözés apropóján is, kérdés, hogy Blanka és Anna mikor ér rá. :wink:

Sheila!
Remélem, jól éreztétek magatokat Rómában! Írj majd róla! :)
Lili szereti az ovit, bár barátai nemigen vannak. Általában az óvónénikkel beszélget, a többieket inkább csak szemléli. Kicsit aggaszt a viselkedése, de a nagyok is hasonlóak voltak, sőt, állítólag én is :?
A Bóbita nálunk is menő :wink:

Icus!
Szoptatás miatt ne görcsölj! Senki nem örül, ha nem tud szoptatni, de nem szabad, hogy lelkismeretfurdalással megkeserítsd a magad számára ezt a gyönyörű időszakot. :)
A leányzó pedig csodálatos, és gratula Apukához is!

KrisztaNyanya!
Azért innen se tűnj el! :wink: (bár bevallom, én olvaslak ott is 8) )

Paga!
Hazajöttetek? Milyen volt?

Mandula!
Ha tudsz, jelentkezz!

Sziasztok, holnap jövök, most hozott a szomszéd néni egy rakás babot, el kell rakjam a fagyasztóba!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk tegnap a nyaralásból, és jó volt nagyon. Bocsi, hogy most nem reagálok senkinek, de kicsit fáradt vagyok, a nyaralás kifárasztja az embert, de ez azért olyan jóleső fáradtság.

Azért szerdán egy kicsit megszakítottuk a nyaralást, mint ahogy írtam már, mert vérvételre kellett mennem, s ha már feljöttünk Pestre (csak kettesben, a többiek maradtak), akkor Ozsika is elment vérvételre, neki is aktuális volt már, és volt egy kis határidős munkája azt is megcsinálta, addig én kimostam a hazahozott koszos, saras ruháinkat, volt belőle bőven, mert minden nap volt eső, meg ágyneműt húztam, aztán amikor Ozsika végzett mentünk vissza.

Voltunk egy párszor kirándulni, megnéztük Debrecenben a Református Nagytemplomot, felmásztunk a tornyába, meg a Déri Múzeumot is megnéztük, szerintem nagyon jó volt. És ott is voltak Munkácsí festmények. Volt kirakodó vásár is, ez Barna kedvence, mindig megfűz minket, hogy vegyünk valami ócskaságot, meg ugrálóvárazik ilyenkor, meg lépten nyomon éhes meg szomjas. Mert csak testileg kezd Ő felnőtt méretet venni, de lelkületileg még nagyon gyerek, még ha ez ellen tiltakozik is, ma is egész nap meseadót nézett.

Aztán megnéztük a Nyíregyházi állatkertet, meg a skanzent, és voltunk a Hortobágyon is, ahol szintén volt kirakodóvásár, meg Pásztormúzeum, meg megnéztük a hídat is. Meg voltunk Tokajon is, megnéztünk ott is egy helytörténeti jellegű múzeumot, meg voltunk Szerencsen is, ott egy játék kiállítást néztünk meg, meg még a Cukormúzeumot akartuk, de többszöri nekirugaszkodás ellenére sem találtuk meg, egyáltalán nem volt kitáblázva, így az kimaradt az életünkből.

Ja és megnéztük még Tállyát ahol az útikönyv szerint Európa geometriai közepe van, de csak egy kis falu volt, egy emlékművel ami Európa közepét szimbólizálta, de felejthető volt, és még csak nem is egy szép parkban volt, hanem a poros útszélen.

Hát ennyit kirándultunk, meg a fiúk sokat fürödtek a Tiszában, meg a holtágban, sokat bringáztunk (na én nem sokat, de a fiúk igen). Ozsika horgászott kevés szerencsével! D

Szóval összességében jó volt!

Én még szerdáig szabin leszek. És szerdán 2-re megyek a volt cégemhez, mert az exfőnök beszélni szeretne velem. Meg ugyanezen a napon megyek a leendő munkahelyemre is, hogy bemutassanak a kollégáknak, ja és a mostani helyen még nem is szóltam, hogy eljönnék, de csütörtökön majd szólók, és remélhetőleg nem gördítenek akadályt az elmenésemmel kapcsolatban.

A babák és gyerekek nagyon szépek, örülök a sok képnek öröm volt nézegetni őket. És Fanny ne aggódj ebben a topikban csak gyönyörű gyerekek vannak, így aztán semmi rizikó, a mieink is szépek lesznek. Csak már jöjjenek!

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!
RKriszti! Szép is a nagy család .... plána, ha ilyen szórakoztatóak!
Paga! Igazán tartalmas volt a nyaralásotok, amíg kicsik voltak a gyerekek én is mindig úgy szerveztem,hogy legyenek ilyen programok, mert az unatkozó gyerekeknél nincs fárasztóbb!
Sok sikert az új munkahelyhez, remélem több szerencséd lesz mint evvel.
Ma még sok a dolgom, beindult itt a mrelóhelyen az élet! Majd jövök Fanny
fanny01

Sziasztok!

Most rövid leszek, mert mikor kilopóztam, hogy leüljek a gép elé, Melissa hamarosan megjelent :)

Róma gyönyörű volt, de három nap alatt nem tudtunk eléggé betelni vele, és persze a fő nevezetességek megtekintésére jutott csak idő...ezért én is remélem, hogy egyszer valamikor még eljutok oda...

és SOHA SOHA többé "barátokkal", csakis a párommal és a gyerekekkel, ha nagyobbak lesznek, Patrikot már most elvihettük volna ha előbb gondolkodunk, és a párom "barátja" nem akaszkodik ránk mindenáron...

tudtam, hogy velük gond lesz, mert én igazából soha nem kedveltem őket és viszont, de most a tanulópénzt megfizettük.

azért szép emlék lesz így is remélem, ha elpárolog a méreg :(

nekem a Vatikán tetszett a legjobban, minden vágyam volt egyszer eljutni oda...és a Trevi kút az esti fényárban...

a pizza, lasagne és fagyi szintén szenzációs :)

Melcsinek annyiból igaza volt a gyerekekkel kapcs., hogy Patrik jöhetett volna, szegény mondta is, hogy kipróbálta volna Ő is a repülést, de Melissának ez a túra fárasztó és unalmas lett volna.
Kicsit pityergett a mamáéknál, érdekes épp aznap este sírtam én is utána, annyira hiányzott és annyira dühítettek kisstílű primitív "barátaink", de végül is anyu szervezett Neki programokat és állítólag apám is foglalkozott Vele, tehát jó helye volt...

Jövő héten szerdán megyünk Sümegre, egy utolsó tanévkezdés előtti hétvégére, de Patrik nem akar velünk jönni :(

ez lesz az első alkalom, hogy hármasban megyünk csak, Patrik nem akar lemaradni az első tanítási napról (péntek), nehogy
valami "hülyegyerek" mellé ültessék...ezt Ő mondta így :)

elnézést, hogy nem írtam külön-külön Nektek, jövök még és pótolom.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!
Az egerek mellé szerezz be egy macskát. Már nem emlékszem melyikőtök írta, hogy a cicája meglepi egereket tesz a küszöbre, de legalább nem neked kell utánaszaladni :) Közben látom írtad, hogy Regina cicái vadásztak. Szerintem kérd kölcsön pár napra :)
Tali: ok
Milyen babatalin voltál? Egy másik topikkal? Én most megyek majd a 2006 nyári babásokkal. Hát pár évet vissza kell fiatalodnom nekem is :)

Icus!
Ne nézd a reklámokat, mert csak meghülyitik az embert. Csak csináld úgy hogy mindkettőtöknek jó legyen. Az az egy pótlás semmi, ne idegeskedj miatta. Amúgy még abban sem vagyok biztos, hogy tápi kéne. Ezt a védőnő vagy gyerekorvos mondta? Szerintem az is elég, ha kidobod a mérleged :) Egyen amennyit akar a lényeg, hogy gyarapodjon. Hetente 2x mérd le és ha gyarapszik a súlya, meg van elég pisis pelusa akkor minden ok. 1 kg? ne viccelj 600g-ot kéne 1 hónap alatt hízniuk. Nincs itt semmi probléma. Amúgy én is már csak napi 1x fejek kb 40-60milit és azt is nekiadom cumisüvegből. Lefagyasztani már régóta nem tudok. Bár ha nagyon megerőltetném magam és elkezdeném a laktoherbet inni vagy betartanám a napi 3 litert, ami nálam legjobb esetben is max 2, akkor biztos több lenne, de nekem így kényelmesebb és egyenlőre Blanka is elégedett, bár én nem tudom mennyiket szopizik, sose tudtam.
Helyes a Pöttyös Panna is :) Az csak tejkiütés, az annyatejtől. Sok babának van.
Sírás: Azért mostanában már kiereszti a hangját. Balázsnál volt egy jó módszerünk a halkításra, ezt Blankánál még nem alkalmaztuk. Fordítsd hasra és akkor nem tud olyan hangosan ordítani :)

Fanny!
Én még nem hallottam senkitől, hogy szídta volna a fiatalokat az internetes ismerkedés miatt. Egy barátnőm is ott ismerkedett és már a gyereket tervezik. Nekem pl sok barátságom alakult itt ki. Ti is persze, de most nem erre gondoltam, hanem 3 éve még a fiammal babáztunk itt és az akkori csajokkal azóta napi kapcsolatben vagyunk. És legalább 1-2 hetente találkozunk.

Kriszta!
Ok nem tűnök el. Olvaslak titeket, csak nem mindig írok.

Sheila!
Remélem a Trevi kútba dobtál be pénzt bal kézzel a jobb váll felett, mert csak akkor jutsz vissza még1x Rómába.

babák: még jó hogy ebben a topikban csak szép babák születhetnek, úgyhogy lányok húzzatok bele. Itt a minta

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Még, még, még ezekből a csodás babaképekből!!! :)

Hát igen, Blanka, Anna baba és Pöri fotói gondoskodnak arról, hogy az ember lelkesedése folyamatos maradjon :)

GYÖNYÖRŰEK a MINIMANÓK!!!! :)

Icus!

Szerintem is fenébe a mérleggel és a fejéssel!
Amíg Anna ilyen szépen fejlődik, nincs ok aggodalomra :)
Én elkövettem azt a hibát, hogy folyton lelkiismeretfurdalásom volt, egész éjjel fejtem a semmit, ezért nagyon kimerültem...

inkább pihenj, amikor csak tudsz, az tesz a legjobbat a tejtermelésnek :)
ha néha tápit kell adnod az sem tragédia, Annának elsősorban egy boldog, kiegyensúlyozott anyukára van szüksége :)

egyébként a kislányod hatalmasat nőtt, és olyan nyugodt, derűt árasztó a kis pofija, látszik, hogy hatalmas nyugalom és rengeteg szeretet veszi körül...
bármikor bevállalnék egy ilyen szépséget :)

Kriszta!

Blanka is sokat fejlődött, nagyon szép, formás kislány :)
és a két gyerek együtt: nagyon tetszenek ezek a képek :)

hát azt sajnos nem tudtam, hogy így kell bedobni a Trevibe a pénzt, a párom dobott be 1 Euro-t, nem volt kisebb aprónk...
remélem, azért visszajutunk majd Patrikkal és Melissával, akkor majd úgy dobunk, ahogy írtad... :)

Melcsi!

Kíváncsi vagyok, hogy krizsa doki mit mond a lombik kezdésre...
én nagyon szurkolok, és remélem, hamarosan együtt számoljuk a heteinket :)

Fanny!

Én hiszek benne, hogy a kikapcsolódás/környezetváltozás meghozza a várt eredményt :)
lazuljatok el, és szeressétek egymást nagyon :)
Bükfürdőt mi is szeretjük, a Répce Gold-ban voltunk már többször, legutóbb a szüleimet is elvittük ( nem volt túl jó ötlet :cry: )
a környék gyönyörű, nyugalmat árasztó...

Hévízen télen voltunk, jó volt ott is.
biztosan jó lesz Nektek, velünk csodát tesznek ezek a hosszú hétvégék...
már várom én is Sümeget a jövő héten, bár furcsa lesz , hogy csak Melissa jön :)

puszi Mindenkinek, legyen szép napotok

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Fanny
Az internetes ismerkedéshez annyit hogy én jobb ötlet híján próbáltam meg és nekem bejött, igaz nem elsőre. Amikor elváltam évekig keresgéltem, de hogy hol, hogyan, ez nem volt egyszerű. Elősztör is a szórakozóhelyek: 30 évesen az ember a diszkókból már kiöregedett, a magányosok klubja meg nyugdíjas gyülekezet, szóval nincs átmenet annak a korosztálynak. A legjobb bulizós rendezvény az én korosztályomnak akkoriban az Old Boys rock’n roll bulijai voltak a Petőfi Csarnokban, ott voltak is single pasik sokan, de hamar rájöttem hogy akik ilyen helyen ismerkednek, azok nem komoly, tartós kapcsolatot keresnek, én legalábbis ilyen szándékút nem találtam köztük.
Manapság már a férfiak is el vannak kényelmesedve, ebben a nagy emancipációban a sült galambot várják. És a mai lányok ennek megfelelően rámenősek. Ez meg nem az én világom.
Elgondolkodtam azon, hogy mások hogy csinálják. A legtöbb kapcsolat a munkahelyeken, vagy a munkahelyek kapcsán jön létre. Nos ez nálunk az oviban abszolute esélytelen. Az egyetlen férfi kollégám a 60 éves kertész bácsi... :lol: :lol: :lol:
Ovis apukák meg ugye szóba sem jöhettek, szóval munkahely kilőve. Utcán? Nem az én műfajom. Baráti társaság? Nem volt szóba jöhető pasi a színen. Így kizárásos alapon maradt a társkereső rovat és az internet. Lehet hogy mások cikinek találják, nekem bevált és ez számít. A lényeg a végeredmény. Kareszről első pillanatban sugárzott hogy JÓ EMBER, kedves és megbízható, és egyébként is vonzott mint a mágnes. Az ő szolíd stílusával utcán sosem ismerkedtünk volna össze, úgyhogy hála az internet feltalálóinak :D

Kriszta
Halkítás :lol:
Anna utálja. Blanka szeret hason lenni? És kaja után is lehet hasra tenni, vagy mikor? Ha alszik, nem akarom mozgatni, örülök hogy béke van. Ha meg ébren van és hasra teszem, pár perc múlva sír.
Hát igen, az 1 kg elég sok, aggódom is miatta. Lehet hogy tényleg nem is kellene pótlás, de mit csináljak ha éhesen tátog, cuppog, rágja az öklét és ha kézbe veszem már fordítja is a fejét és rögtön keresi a cicit, és kétségbeesve sír ha nem kap. A cici meg sokszor szinte üres, ő éhes, ezért gondoltam a pótlást.

Tegnap felhívtam a doktornénit és eléggé kiborultam. Elmondtam az 1 kg hízást, mire mondta hogy ez már a felső határ, és NE TÖMJEM :shock: azt a gyereket. Ráadásul ennek javát az utolsó héten hízta, 40 dkg-ot, és érzem én is hogy ez tényleg túl sok... azt mondta olyan mint ha egy felnőtt 110 kg lenne, és hogy megterheli a szervezetét a hirtelen hízás. Ezt értem én, egyet is értek vele, csak nem tudom mit tegyek. Kb. 600-at eszik naponta, ez nagyjából jó, nem tudom miért hízott tőle hirtelen ennyire. ( Tápit csak 2 nap kapott és keveset, attól nem lehet). Szóval csak annyit mondott hogy ne egyen a gyerek 8x egy nap, max 6x. Ezzel szemben a modern szoptatási felfogás szerint és a védőnőnk szerint az a jó minél többször szopik, igény szerint.

Most borzasztó éjszakánk volt, a doki néni tanácsára kevesebb szopit kapott, viszont így nem aludt el, nyűglődött és csak percekre volt nyugalom. Próbáltuk vízzel itatni de az is csak pillanatnyilag használ, attól ugye éhes marad és kezdődik az ordítás elölről. A fürdés után éjfélig így ment, aztán adtam cicit, de az éjjeli evést is próbáltam húzni hogy ritkábban egyen, persze csak nyűglődött szegénykém. Fogalmam sincs mit tegyek, megszakad a szívem hogy éhes, de hát tényleg nem hízhat ilyen hirtelen. :( :( :(
Ma bemegyünk megmutatom őt az orvosnak és próbálom kiszedni belőle mit csináljak szopi helyett, ordítás ellen... :?: Azt mondja a doki, hogy találjam ki mi más baja van, mert ő ebben a korban ezzel az egyetlen móddal fejezi ki a bánatát és a szopiban keresi a vígaszt bármi bántja. Ezt is értem, és már mindent végigpróbáltunk, peluscsere, hassimizés, átöltöztetés, dajkálás, de semmi sem jó, csak az evés... Lehet hogy tényleg kap egy nyugtató cumit bár sosem voltam híve, de hátha erre most megoldás lesz, ha egyáltalán beéri vele.

Rabkri
Jó a fagyizós story
A nagytesók legalább megoldják a felvilágosítást. Azért ilyen hülye módra elnevezni egy fagylaltot... :shock:

Paga
Klassz lehetett a nyaralásotok. Én is szeretem a jó programokat. Mi ha valahová megyünk, az én dolgom hogy az utikönyvből kinézzem mit érdemes/akarok megnézni, navigálok és persze ha a látnivaló nem elég érdekes, az is az én hibám :D

Sheila
Róma biztos nagyon szép volt, a Vatikánt ( meg a többit) én is nagyon szeretném látni. A „barátokkal” sokszor nem könnyű együtt nyaralni, mert pár órára lehet hogy jól kijön az ember de az egész napot összehangolni nem lehet könnyű, főleg ha más az életritmusuk mint a tiétek. Ez nekem sosem jön be, max. a kölcsönös alkalmazkodással, amitől viszont feszélyezetté válik a dolog...
És Patrik milyen lelkes tanévkezdés ügyben. :shock: :D

Akinek van valami jó ötlete Annával kapcsolatban evés/hízás/ordítás ügyben, ne tartsa magában...

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nem csak akkor tátognak, ha éhesek, azt persze elég nehéz megállni, hogy az ember ne tegye cicire, mikor tátog és rágja az öklét. Próbáld meg ilyenkor apának átadni, mert anyán érzi a tejszagot és ez is tátogásra készteti. Hátha bejön. Az én módszerem még erre az esetre, hogy lefejtem a tejet és úgy adtam üvegből, mert így tutira látom a mennyiséget és tudom, hogy éhes nem lehet. Persze a mérleg is megmutatja nagyjából, de az nem olyan pontos. Ha pedig biztosra tudom, hogy nem lehet éhes akkor próbálkozom mással. Hasmasszírozással vagy csak a hasamra fektetem és lökdösöm a fenekét, azt szereti és többnyire el is alszik. Persze sokszór felébred, ha ilyenkor alva az ágyába viszem, de a hasamon órákat is el van nyugiban, tehát nem éhes volt, mert akkor nem hallgat el, míg kaját nem lát.

Blanka 2890 grammal született és tegnapi mérés 4240g. Nekem a védőnő mondta, hogy ne tömjem. Férjem szerint amíg anyatejes addig nem lehet túletetni. Szerintem sem. A felesleget visszabüfizi vagy kihányja. Nem kell minden szót elhinni az orvosnak vagy védőnőnek. Te érzed mi a jó Annának. A tápszert mindenesetre tedd félre inségessebb időkre.

Én most edzem magunkat, mármint Blankát és magamat, mert üvölt a szobájában, de ma reggel óta csak cicin és ölben akar lenni. Nagyon nehéz megállni, hogy ne szaladjak oda és ne vegyem ki, de muszáj.

Ja a 8x-i etetésről csak annyit, hogy mindenhol azt hajtogatják, hogy 3 óránként szoptassuk és 24/3=8 szóval nem értem mi ezzel a probléma. Fiam ennyi idősen 10x evett egy nap, de volt, hogy többször is. Mondjuk Ő ennek ellenére nem hízott 1kg-ot 1 hónap alatt. Minden gyerekfüggő. És persze nem is egyformán dolgozza fel a szervezetük.

Kép

KépKép
nyanya67

Na épp itt van az ölemben és cumisüvegből eszik :) eddig bírtam hagyni sírni.

Kép

KépKép
nyanya67

Lányok, lányok!
De jó nektek, hogy ilyen problémáitok vannak. Szívesen cserélnék veletek. Bezzeg nekem csak az adatszolgáltatások jutnak.Ez az új minisztérium (munkaügyi) meg van háborodva, az egyiket el sem küldöm már jön a másik. Látnátok mi van az asztalomon... akkor már inkább a hasamon való altatás, az én hasamon két baba is elférne!
ÜdvFanny
fanny01

Sziasztok,

Néha, ha az idöm engedi olvasgatlak titeket. 40 éves anyuka vagyok, 3 gyerekkel.

Icus,
Viktor fiam egy hónap alatt 1,11 kg-ot hízott. (elsö hónap alatt). Csak anyatejet kap, akkor eszik amikor akar. A felesleget úgyis kiböfögi. Most hét hetes (5,76kg, 60 cm), úgy néz ki, hogy beáll a 3-4 óránkénti evésre. Ha szomorú, én is a mellemet kínálom elöször, de nem mindig szopizik, csak a szájában tartja. A cicizés sokkal több mint evés, nem csak erröl szól. Az ilyen pici babákat más nem nyugtatja meg, ezt tapasztaltad Te is.

Ma voltam vele a kötelezö kontrollon. Direkt rákérdeztem a dokinénitöl és a védönötöl is, hogy mit szólnak a súlyához (olvasva a magyar tanácsokról). Mondták, hogy amíg csak anyatejet kap nincs gond, folytassam ahogy eddig.

Hallottam már mástól is (Magyaro-ról), hogy hasonló tanácsot kaptak az orvostól mint Te. Nehéz árral szemben menni, és föleg a letolásokat hallani, de szerintem a gyerekedre hallgass, szoptasd nyugodtan, ettöl nem lesz semmi baja. Én Svédo-ban élek, és itt a dokik is a szabad szoptatás hívei, nagyon támogatják. Kitartás, remélem sikerül.

Üdv
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok,

Fanny01,

Itt egy oldal az emberi embriókról.

http://embryo.soad.umich.edu/carnStages/carnStages.html

Rögtön az elsö oldalon választ kapsz kérdésedre. Kb. 22 nap alatt nö meg ekkorára a petesejt.

Bocs, hogy belekotyogtam.

Üdv
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Fanny01,

Bocs, 54 nap alatt, rosszul láttam. :wink:

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok Lányok!
Csillah!
Üdv közöttünk! Csak dolgoztok kint, vagy ott élsz állandóan?
Icuskám!
Először is, boldog névnapot!
Eszembe jutott, hogy 8 hónapja ugyanigy szenvedtem.
Sajnos én ugy tapasztaltam, hogy amig nem kezd el rácsodálkozni a világra (kb 8-10 hetesen), addig semmi más nem létezik a baba számára, mint az evés. Pöri is állandóan tátogott. Szerintem nem éhségből, csak egyszerüen nem tudják hogy más is létezik ezen a Földön, mint a kaja. De nem tudom, mit lehetne csinálni, ha csak a cici nyugtatja meg. Talán a cumi, próbáld meg, ne idegenkedj tőle, arról is leszokik 1x. Meg aztán azért is sir, mert nemigen köti le még semmi. Vesd be az éneklést, a hordozóban való hurcolást, vidd Magaddal, ahol csak dolgod van, beszélj Hozzá, aztán majd elkezd érdeklődni és kitisztul a köd. Még kb 1-1 1/2 hónap!
Sheila!
Örülök, hogy szép emlékekkel tértél haza Rómából, és legközelebb vidd a gyerekeket!
Paga!
Ez igazán tartalmas nyaralás volt. A fiuk is érdeklődnek a muzeumok iránt? Nálunk azért nem jön be ennyire sürün, bár mindenhol megnézünk 1-2 muzeumot. De bevallom engem sem köt le hosszu órákig. Vérvétel eredmény mikorra várható?
Rabkri!
Hát Veletek mindig történik valami! Jó lehetett a kép a gyerekekkel! Gyulára nem mentetek át? Gyönyörü város. És Békéscsaba is szép.
Fanny!
Már 15 egérnél tartunk, és 2 napja semmi, le sincs lopva az egérfogó, tehát lehet hogy vége.
Ugy látom a párod komolyan akarja ezt a babát. A férfiak nehezen szánják rá magukat, mind azt hiszi hogy tökéletes ezen a téren (is). Poroszló olyan jó hely! Nagyon szeretem a Tisza-tót.
Nyanyuska!
Blanka nagyot nőtt, gyönyörü!
Icuskám!
Pöttöm Panna szintén kikerekedett! A pöttyök a tejtől vannak, 1-2 hét és elmulik. Gyönyörü bébi.
Fermel!
Ez a férfipalánta kezd nagyon fius formát ölteni! És láthatóan deltásodik!

Pöri kivillantotta 3. fogát! Ezt is megusztuk nyüszi nélkül, csak a kajával volt kicsit bizalmatlan kb. 1 hetet, de mostmár aztán tátog mint az éhezők.
A legujabb, hogy este fürdés után szó szerint hancurozni kezd az ágyunkon. Kiugrik a türcsiből, gyorsan felmászik a párnákhoz, visszanéz, befurja a fejét a párnába, és hangosan kacag, mi meg keressük. Előbujik, nagy nevetés, és kezdi előlről.
Ha meglátja Apát, nyujtja felé a karját, hogy vegye fel, és mindenféle módon Magára vonja a figyelmét.
Elkezdett beszélni: Freddy-Vedi, labda-adda, gyere-deje, na és hammmm.
Tud mérges is lenni, ha nem akarja az öltözést, ugy hajitja a sarokba a kezében levő dolgot, hogy csak ugy porzik. Még mindig vannak vitáink ezen a téren...
Evés közben bele akar nyulni az ételbe, amit nem engedek persze, olyankor meg a kanalat hajitja le a földre, közben merőn néz engem, hogy mérges vagyok-e.

Ma gurlut gurult a labda, mindig hozzáért és továbbgurult, nyargalt utána, és mondta neki, adda,deje,adda,deje.

Máté a Petőfi hidnál volt a tüzijáték alatt, 1 telefonfülkébe menekültek be, és megázás nélkül nézték végig a pánikot. De 1 barátja komolyabban megsérült, ráesett 1 cserép, össze kellett varrni. Csak a 3.mentő állt szóba a gyerekekkel, az első kettő azt mondta, nem tud segiteni, pedig el is ájult a gyerek...
Semmi tömegközlekedés nem volt, gyalog mentek el az Etele térre, ahová bement az egyik apuka értük kocsival. Fél egyre értek haza.

melcsi1967

Sziasztok!

Kicsit zsúfolt volt a szabadságom utolsó három napja, ezért nem is nagyon tudtam jelentkezni.

Voltam ügyfélkapuba regisztrálni, házidoki váltás kapcsán az új és a régi háziorvosnál is végigvártam a soromat. És az Oláh doktornő mellett döntöttünk, köszönöm az ajánlást tényleg szimpatikus volt. Aztán elmentem szemészetre mert elég gyengének éreztem a szemem, írtak, egy nem túl erős szemüveget. Amit még nem volt időm kiváltani.
Tegnap meg voltam az előző munkahelyemen, ahol a volt főnököm, annak ellenére beszélni szeretett volna velem, hogy tudta elfogadtam egy másik állásajánlatot. Nagyon rendes volt, azt mondta, hogy ha az új munkahely sem jön be, akkor keressem nyugodtan szeretne velem dolgozni. Akár GYES után is, vagy GYES melletti bedolgozás is lehet majd. Ennek nagyon örültem, mert ez most egy háttér nekem, amivel élhetek szükség esetén. Aztán voltam még a leendő munkahelyemen is, ahol bemutattak a leendő kollégáknak. Nagyon szimpatikusak voltak. És ma meg jöttem dolgozni a jelenlegi munkahelyemre, ahol felmondtam, és nem lehet okom panaszra, mert normálisan viszonyult a főnök a dologhoz, és azt mondta, hogy sajnálja. Bár szerintem kölcsönösen nem jöttünk be egymásnak, ennek ellenére korrekten állt a dolgokhoz.

Na és utoljára hagytam a jó hírt, megvan a progi eredményem, és jó lett (24,4), hívtam a dokit is, és azt mondta, hogy akkor hajrá, próbálkozhatunk. De a clostylbegytet azért még szednem kell 2 hónapig.

Csillah!

Írj bővebben is magatokról. Érdekes, hogy milyen más felfogás van ott mindenről.

Sheila!

Nem is üdvözöltelek még! Örülök, hogy megint köztünk vagy. És hogy a barátok ellenére jól sikerült a nyaralásotok. Sümegen is biztosan jól fogjátok érezni magatokat.

Melcsi!

Pöri napról napra ügyesebb, okosabb. Nagyon hamar kezdi a beszédet.

Igen, Barna is szereti a múzeumokat, de persze csak a kedvére valót, és azért mi sem vagyunk vevők mindenre, de hát az igényeinknek megfelelően válogatunk, mindig bújom az útikönyveket- van belőle egy rakás -, hogy jó programokat tudjunk szervezni magunknak.

Jó, hogy már egérmentesek vagytok, és remélhetőleg végleges marad ez az állapot.

Rabkri!

Sajnos Békés megye tényleg nem bővelkedik látnivalókkal, de azért mégiscsak volt mindenkinek kedvére való elfoglaltság, és együtt voltatok, és még a falunapról sem maradtatok le. Minden rendben veletek? Már jársz be a suliba?

Nyanyus!

Megértem, hogy nem hagytad sokáig sírni Blankát. Hát ilyen az anyai szív! Hogy nőnek ezek a csöppségek, épp ma csodálkoztam rá, hogy már elmúlt egy hónapos kicsi lánykád!

A babák és a gyerekek és minig gyönyörűek!!! És örülök, hogy a nagyobbak viszonylag szerencsésen megúszták a tűzijűték nézést.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Csillah üdvözöllek közöttünk, gyere minél gyakrabban. Nagyon szépek a gyerekeid!
Az oldalt megnéztem, amit ajánlottál, csak két dolog "hibádzik", nem tudok ilyen szinten angolul - még internetes szótárral sem, a másik, hogy én a petesejt növekedési idejére voltam kiváncsi, hogy a piciből - amit a doki HU-val látott a petefészekben - mennyi idő alatt lesz megtermékenyíthető állapotban. De azért köszi nagyon aranyos vagy.
Paga! Ezen az új munkahelyen mi lesz a feladat? Ez is metro építés? Mióta írtad, hogy a metro építésen dolgozol, nekem mindig úgy jutsz az eszembe, hogy olyan sárga "kalap" van a fejeden és nagy sötét alagutakban "mászkálsz" és osztogatod a parancsokat, a nagyon koszos, izzadt, szintén sárga "kalapos" pasiknak!Ja, és mindenkin gumicsizma van és mindig nagyon gyorsan kell valamit megoldani! (mint a filmekben)
Persze tudom, hogy nem ilyen a munkád, de azért én mindig így gondolok rád.
Csillah! Tegyél fel rendes képeket is a gyerekekről!Imádjuk nézegetni a gyerkőcöket.
Pá, Fanny
fanny01

Fanny!

A munkavédelmi sisakom fehér, és saras időben tényleg kell bakancs, vagy gumicsizma. De mivel végül is nem metróépítésben vettem részt, ezért nem világítós a kobak. De néha füles (a nagy zaj miatt), mert a réselési munkák meg elég zajosak.

Most egy olyan céghez megyek, ami önkormányzati tulajdonú, és az önkormányzati beruházásokat bonyolítja, hogy ezen belül nekem milyen részfeladat jut, az majd az első hetekben kialakul.

Gabi
paga

Csillah!

Látom, hogy a II. női klinikás topikba szoktál írni. Ez azt is jelenti, hogy ott szülted a gyerekeidet? Elvileg, ha összejön majd a baba, akkor én is ott fogok szülni, mert a dokim ott vezet le szüléseket.

Gabi
paga

Sziasztok!

Voltunk tegnap a dokinéninél, megnézte Annát és mondta hogy nem beteg, semmi baj nincs, a súlygyarapodás majd beáll.
Elég nagy tortúra volt a BKV, meg az 1 óra várakozás a rendelőben ahol persze felébredt szegény és bömbizett :( , pedig indulás előtt szopizott.
Azt találtam ki, hogy inkább kigyalogolok a távolabbi buszhosz 15 percet, mert ott alacsonypadlójú buszok járnak amire könnyebb felszállni a babakocsival. A közeli buszvonalon normál buszok járnak és arra nem merek felszállni a kocsival, félek hogy elesek vagy beakad a lépcsőbe a kocsi kereke, elég nehéz, egyedül nem tudom jól megemelni, meg se merem próbálni. :(

Csillah
Üdv köztünk! Jó ha bővül a csapat!
Írj magadról kicsit többet. Hogy kerültél Svédországba? Szeretsz ott élni?
Köszi a megnyugtatást a súlygyarapodás ügyében :D
Szívesen megnéznénk a gyerkőceidet nagyobb képeken is :D

Kriszta
Nálunk délutántól estig apáé a gyerek, én ilyenkor szoktam kicsit pihenni, de ha nyűgös, nála se nagyon nyugszik meg. Az ő módszere ( mivel nála a cici kiesik :lol: ) hogy vízzel itatja, azzal ideig-óráig elvan. A cumisüveges módszer nekünk nem működik, mert ahhoz lefejt mennyiség kéne... Bár – nem akarom elkiabálni – de tegnap megint tudtam fejni kicsit :lol: , amire 2 hete nem volt példa, és megúsztuk a tápit mert elég volt Annának amit szopizott. Szóval hullámhegyek-hullámvölgyek váltakoznak. Én meg újra bizakodó vagyok :D :D :D
A 3 óránkénti szopival nincs probléma, csak a dokinéni szerint éjjel nem kéne már ennie, csak este 9 kor és aztán reggel 6kor. Na ezt magyarázza meg ő a gyereknek... :shock:
Az „edzésért” nem irigyellek, én sem tudom elhallgatni ha bömbizik, bármit megteszek hogy megnyugodjon. Ilyenkor jön a cici, jobb híján, és ebből lett az 1 kg, amiért lebaltáztak...

Fanny
2 baba a hasadon? Ha sokat gondolsz rá, még a végén ikreid lesznek. Mit szólnál hozzá? :?: :lol:
Akartam már írni, milyen jó hogy apa ilyen komolyan veszi a baba dolgot és vizsgálatra is elmenne. Remélhetőleg nincs semmi gond de ez azt mutatja hogy neki is fontos. Hajrá!

Melcsi
Köszi a névnapi köszöntést :D
Az énekelgetést sokszor próbáltam, óvónő vagyok, ez az első a ringatáson kívül ami eszembe jut, és Anna már figyel is rá néha ha nyugodt, de amikor nyűgös nem hatja meg.
Hát, végül is megvettük a cumit, bár nem voltam híve, viszont ha kevesebbet kell szopizni, akkor valami kell helyette, mert valóban a szopási öröm az egyetlen most még, és úgy tűnik erre a cumi is megteszi. Bekapta rögtön, kicsit idegenkedve forgatta a szájában de 5 perc múlva aludt édesen. Ez bizonyítja, hogy tényleg nem éhes volt, mert akkor nem nyugodott volna el.
Olyan szemléletesen írsz Pöriről, csuda élvezet olvasni, ahogy minden szavadból árad a szeretet. Írsz babanaplót vagy valami hasonlót? Vagy ha mást nem, ollózd össze az itteni hozzászólásaidat Pöri babáról egy doksiba, jó lesz később visszaolvasgatni az élményeket.
Igazán helyes kis hölgy lehet, ahogy próbálgatja az akaratát és provokálja anyáját, mit szól ehhez... :lol: :lol: :lol:
Melcsi, a tejkiütés magától elmúlik? A doki néni szerint ne nagyon igyak tejet...

Bea
Úgy látszik, mégis a cumi lesz a megoldás, emlékszem Te írtad nemrég hogy ezzel oldottad meg a szopizási igényt. Csak félek, nehogy leszokjon a rendes szopiról, mert ilyeneket lehet olvasni . Ezért úgy tervezem, hogy csak akkor adom ha muszáj, folyton ne lógjon a szájában, ne legyen cumifüggő, csak ha már nagyon nyűgös és más nem használ, akkor vígasztalódjon rajta.

Paga
Örülök hogy szimpatikus volt az Oláh doktornő, én is kedvelem.
Jó híreket írtál a munkahellyel kapcsolatban, nagy megnyugvás neked, hogy a régi helyedre is visszavárnak, ha úgy alakul. De most új lehetőség az új helyen, biztos jó lesz!

Szép napot!
Icus

UI: emlékszem pár hónapja téma volt itt a cumi. Emlékszik valaki mikor? Visszakeresném az akkori véleményeket csak nem tudom hol kezdjem a keresést.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Apa átveszi Annát mikor hazajön a munkából. Kicuccol vele a nappaliba hogy én nyugodtan aludjak egy kicsit...

Kép

Kép

Hát nem imádnivalóak :lol: :?:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Helló!

Paga! Akkor nem is sokat tévedtem, a munkádat illetően.

Szücsi! Tényleg édes apa-baba duó! nagyon szerencsés vagy a férjeddel, hogy ilyen "lelkes" apuka.Ezen a második fotón látszik, hogy Anna milyen sokat nőtt.
Ja, ikreket nem szeretnék "vénségemre", csak a hasam méretére gondoltam, hogy simán két babát is eltudnék altatni rajta.
Melcsi! Te mennyit híztál Pörivel? Nem piszkált a doki a súlyoddal? Hüvelyi szülés volt vagy császáros? Lehet hogy volt már szó ilyesmiről, de én nem emlékszem.
Fanny
fanny01

Paga!
de jó, hogy benéztem :) remélem elsőre összejön a baba

Icus!
"edzésnek" vége. Voltunk doktornéninél és Blankának köldöksérve van. Nem veszélyes, de a sírás nem tesz jót neki. Most már legalább orvosi utasításra kényeztethetem :)
Hasonfekvéshez el felejtettem válaszolni. Igen evés után is hasra teszem, de csak büfi után. Sőt ha sokat bukik, szerintem jobb is hason, mert háton visszanyelheti.
Az este 9-től reggel 6-ig alvást Blankának is elmagyarázhatná valaki. Amióta hazajöttünk 2x volt olyan, hogy éjféltől reggel 5-ig aludt, amúgy 3 óránként eszik éjjel is.

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?