Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ranpo!

A nyákdugót volt :D . Mindjárt szülsz :lol: . Lehet, hogy már ma beindul, de az is lehet, hogy még 1-2 nap!
Ez már a vég kezdete :lol: :lol: :lol: ! Lehet készülődni, úgy igazából a nagy eseményre...

Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Évi nyákdugó elment:-) Nemsokára beindul a szülés, De jó nemsokára megláthatod a babádat:-)) Drukkolok neked ezerrel:-)) Ha valami van valahogy értesíts majd minket:-))

Anid köszi a tanácsod!!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brik
Pont most írtam neked privit.

Mohácska, Brik
Szóval szerintetek nemsokára beindulunk? :shock:
Ugye ilyenkor még nem illeszkedik be a buksija a szülőcsatornába? Csak azért kérdezem, mert gyakorlatilag császáros leszek a régi balesetem miatt. Szóval nekem ott lent nem fér ki a baba.
Mégis hívjam föl a dokimat? Vagy még nem kell? :?
Én azt hittem, hogy a nyákdugó sokkal több nyálkás valami, nem csak pár "pötty". :oops:

Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Most egy kicsit beparáztam megint.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 

 
 

Évi: Ne paráz! Nyugi, hivd fel a dokid nyugodtan, ő el fogja mondani mit tegyél:-)

Az jó kérdés, fejvégű volt a babád az utolsó uh.-nál? Mert ha igen már lehet hogy beilleszkedett a buksija. Én felhivnám a dokit a helyedben. És mondom nyugi, ügyesek vagytok!! Megy a drukk ezerrel!!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Évi!

NA,mi újság veled?lehet,hogy már benn is vagy a kórházban?
A gondolatod a nyák dugóról helyes,inkább több,nem pöttyszerű,hanem dugó,ahogy a nevében is benn van.De vannak kivételek.A szülőcsatorna kifejezés nem tudom számodra mit takar,a koponya a medencebementbe illeszkedik be,de ez teljesen normális dolog a terminus előtt,ez még nem feltétlenül jelenti azt,hogy beindul a szülés.Nyilván te az első fájások megjelenésekor már szólhatsz az orvosodnak,mert a gerinced miatt császár leszel.Nem kell aggodnod,hogy olyan gyorsan halad majd át a baba feje a medencén,hogy ne érjél be időben.Szorítok neked,minden rendben lesz!

Pusz

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!
kreáltam másik vonalzót,remélem felteszi.Az Ákiról is,de akkor már túl hosszú az aláírás így megpróbálom ide a szöveg végére bemásolni. :lol:
Szép napot mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Látom ma mindenki csavarog! :lol:
Gondolom sokan élőben nézitek a tüzijátékot!
Akkor lesz tali vmikor?Megpróbálnék én is elmenni! :lol:
Mindenkinek szép estét!

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Helló

Remélem ,aki volt a tüzijátékon szerencsésen hazaért! Szörnyű
lehetett! BRRR!
Most az egyszer a meteorológusok eltalálták a várható időjárást!

Mi még mindig a sírásos fázisban vagyunk! Én még ilyen gyereket nem láttam, ha nem alszik, akkor sír, üvölt! Tök mindegy, mit csinálunk vele! Tiszta a pelus, evett (bár mostanában cicivel vagy cumival a szájában is tud sírni), nem szomja, büfizett, nem lázas (ezt is állandóan mérem), foglalkozunk vele, rázzuk a fenekét...stb. Azért ez eléggé kétségbeejtő!ÖTLETE VAN VALAKINEK? Testvérke? Most nem!

Helló Éva! mi újs?
pocakosk hogy bírjátok a lehüklést?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!!

Remélem tegnap senki nem sérült meg, mi otthonról néztük, hogy mi történik.
Szörnyűű, hogy ilyen történt.:-(

Mi jól vagyunk igaz tegnap ahogy jött a vihar az én pocim bekeményedett, és alul erőteljesen elkezdett fájni a csont, de hajnalban már minden okés volt. Csak ne kéne annyit pisilni mennem:-)))))))

Ranpo én úgy tudom még egybe van:-))

Anid: Nekem Lili is sírós baba volt, nyugi elmúlik. Úgye te adsz tápszert? Nem fáj a pocija töle?

Timiban nagyon tetszenek a vonalzóid :-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Brik
De annyira, hogy nem tudod letenni egész nap? se a kocsizás, se a ringatás, se az evés, prüntyögés nem használ? Ha véletlenül elaludna, s a feneke találkozik a kisággyal már üvölt? Mellettem sem alszik, a hasamon se az apja hasán sem! Napközben egyszerűen semmit nem alszik, már karikás a szeme, de akkor sem, mintha fájna elaludni! Igen kap tápt is, ezt a Humana Ha1-et.

Kép
anid
 
 


Helló
Tudna nekem valaki segíteni!
A klinikán a 128-as szobában feküdtem, s ez a szoba Ica nénihez tartozott, aki segített nekünk a szoptatás ill. az ellátás megtanulásában (naja)!
Tudja valaki a teljes nevét? Vettem a klinikán légzésmonitort, tőle, s azt mondta, hogy postán elküldi a garancia levelet, de ez sajnos a mai napig nem történt meg! Telefonon meg bajos eléni, ugyanis több Ica nővér dolgozik a klinikán! :oops: :twisted:

Kép
anid
 
 


Anid

Nem lehet hogy ez a táp nem jó neki, valami van benne amitől mégis fáj a pocija? És a dokitok mit mond? Én anno a Beba tápot adtam Lilinek, nem tudom, hogy létezik e még, de akkor az jó volt. Szerintem beszélj a dokitokkal, mert az se jó ha egésznap sír a kis drága. Szegénykém:-(
De te is nyugodj meg mert ha érzi a baba hogy ideges vagy, vagy türelmetlen, átveszi és akkor ő is nyugtalan lesz és sokat sír!


Puszi!
Vigyázz a kis csöppségre!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Brik
A doki szerint egészséges!Erős baba :twisted: :P Tehát bír ordítani!
De holnap elviszem a Madarász utcai alvás klinikára, és ott Uh-val megvizsgálják, mivel szerintük is belgyógyászati a probléma és nem alvászavarról van szó! Úgyis menni kell, majd szept. 2-án kapnánk beutalót hasi, koponya és csípőszűrésre. Hát akkor et legalább hamarabb letudjuk! De majd rákérdezek a tápra!
Tegnap ketten próbáltuk nyugtatni! Hát elmondhatjuk hogy kétemberes a ygerekünk! Apa teljesen lefáradt! :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Láttam én is ezt a hatalmas vihart, remélem veletek minden rendben.

Anid,

Nekem sincs más ötletem, ti már mindent kipróbáltatok vele. Nem lehetne elöbb elvinni vizsgálatra, ha ennyire sír biztos fogadnak elöbb is? Neki se jó és nektek se, ez az állapot.

Üdv

Csillah

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Anid,

Bocs, most olvasom, hogy holnap már viszed.

Csillah

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Hát ez a tegnapi vihar ami lesúlytott Pestre nem semmi volt.Én is a tvben értesültem róla.Szerencsétlen emberek,szörnyű lehetett!!!!
Nálunk is volt,de nagy károk nem voltak,elég ami Pesten történt!!!!

Anid,
osztom Brik tanácsát,mindenképpen keresd fel a gyerekorvosotokat,mert ez tényleg nem állapot,hogy egésznap sír a pici!Nagyon sajnállak titeket,rossz lehet látni,hogy bármit teszel nem tudod megnyugtatni a drágát!!Fontoss,hogy keresd meg a szakembert,mert nincs annál rosszabb amikor tehetetlen az ember!!!!
Lehet a tápi is ludas,mert a tápik összetételben eltérnek egymástól,ezért piszkálhatja a pici pociját ez is!!Sok minden okozhat fájdalmat a babáknak,mindenképpen fordulj a dokitokhoz!!
És tényleg próbálj meg nyugodt maradni-tudom ilyenkor nehéz-de a baba érzi,hogy nyugtalan és ideges vagy-ami érthető ebben az állapotban,amikor nem tudsz rajta segíteni-de ő is ezt érzi,akitől megnyugvást várna az is feszült,ezért nem érzékeli a biztonságot,amit az anya nyújt neki!!!Úgy szeretnék segíteni nektek,de remélem ez a pár sor is az!!Sajnos innen többet nem tudok,de ha tényleg fáj a pocija,akkor tudom ajánlani a mi porunkat,amit Ritának is felajánlottam.Nem tudom,hogy végül is használta-e,de nekünk bevált és még sok ismerősömnek is!!!
Akkor kitartás,lélekben veled vagyok és keresd meg a dokit!!!!

Pusz

TIMI
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Bocsi Anid,megelőztél,most olvasom,hogy már mentek dokihoz!


A pocakosoknak kitartást,a finiselőknek,lehet,hogy az idő meghozza a fájásokat!! :lol: :lol:
timiban
 
 


Sziasztok!

Először is nagyon remélem, hogy aki kinnt volt a tüzijátékon az sérülésmentesen hazaérkezett. Nálunk a vihar az 8-kor kezdődött és itt is elég rendesen "pusztított". Iszonyat volt itt is, hát még akkor ott ahol sajnos még emberéletet is követelt. Na abba is hagyom ezt a témát, mert csak lehangol.

Anid!- lehet, hogy a tápi, szerencsére Lucának ilyen gondja a tápival nem volt, viszont ő is hasfájós volt kb. úgy a 3-ik hónapig, nekünk a Gripe Watter használt, viszont szerintem ő azért volt hasfájós, mert evés után nem nagyon akart böfizni.

Lányok!- mi csak úgy "ontjuk a fogakat- már a negyedik is kibújt. Eddig hála a jó égnek csak annyit vettem észre belőle, hogy : Jé még egy kinnt van. De le is kopogom: kop kop kop. Ja és elkezdtünk úgy igazán mászni. Voltunk tanácsadáson is. Luca 7,5 kg és 70 cm.

Brik!- Kitartás, már tényleg nincs sok hátra.
Ranpo- neked is, ha egyáltalán még egyben vagytok.

Tényleg! - hány kismamánk van még?

Indigó- Te is régen jelentkeztél!

Na most nagy hirtelenséggel ennyi!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Minket tegnap a tuzijatekra tartva az autoban kapott el a vihar, rogton hazaindultunk. Orulet, hogy mi volt, az Alkotas utcanfolyoszeruen omlott le a viz, egy fa kidolt stb. Orultunk, hogy ep borrel megusztuk, en nem is tudom mi lett volna, ha a Lackoval kinn a parton igy terhesen kap el a vihar. Futni sem tudok mar a nagy hasammal, ha meg valaki fellokott volna.. Jobb nem belegondolni.
Nagyon szelsoseges kezd lenni az idojaras, es ezek a tajfunszeru viharok egeszen ijesztoek.
Remelem mindenki meguszta a tegnapot baleset nelkul!!

Brik, en szept.16-ra vagyok kiirva, es kislanyom lesz. Te mikor szulsz?
Most csutortokon megyek megint ctg-re fel11-re, remelem most odaerek pontosan.

Nem tudom, hogy hulyeseg-e, de mostanaban tele vagyok ketsegekkel. Egyik dolog, ami nagyon foglalkoztat, hogy a masodik babamat is ugyanugy fogom-e szeretni mint az elsot. Annyival kevesebb felhajtast csapunk korulotte mar most, mint a Lacko korul. Mit gondoltok?
P
panzej
 
 


Ranpo, Brik, Panzej! Küldöm nektek az energiákat! Minden szépen zökkenőmentesen történjen! Rossz ez a végső visszaszámlálás, én már rettentő türelmetlen voltam a végén. Szinte sehová nem lehet kimozdulni. Főleg első terhességgel nehéz, mert már nagyon unatkozol a végén, és csak vársz-vársz. Ha kinn lesz a baba, akkor bár szintén otthon kell lenned vele, már igazán elfoglalt leszel, és micsoda örömteli elfoglaltság! Panzej! Még nem is várok másik babát, de sokszor eszembe jut, hogy annyira szeretem, hogy szinte már nem is jutna ebből egy tesónak. De a férjem megnyugtatott, hogy ez inkább megsokszorozódik! Tesók szeretik egymást, mindketten téged, te még jobban őket, párod mindannyiótokat, és így tovább. Timi! Erősíts meg!

Huncut! Kösz a Viburcol tippet, ezt is kipróbálom! Jó a Camomilla, csak lefáraszt a golyóporlasztás. Szombaton, 10perces pepecselés után leporítottam a bogyót, anyatejben feloldottam, és egy kiskanállal a gyerekem szájába próbáltam egyensúlyozni, mire ő kiverte a kanalat a kezemből, cucc a ruhára, és utána jót kacagott :oops: A kanalat a sutba dobtam, és mérgemben nem adtam be neki több anyagot, inább hagytam bömbölni, meg cicire tettem, kb óránként.

Anid! Remélem megnyugatató eredménnyel zárul a mai vizsgálat! Lányok, nagyon aranyosak ezek az új vonalzók!

7végi kalandunk: Tiszaújvárosban strandoltunk nagyszülőstül. Nagyon jó sikerült, szép idő volt, mindenki jól érezte magát. Ellenben a hazajövetel elhúzódott. 1,5 óra alatt értünk oda reggel, a visszaút kb 5 órás lett. Az M3-ason egy bazi nagy dugóba kerültünk. 6-kor kiálltunk egy pihenőbe, és este 9-kor lett olyan a forgalom, hogy vissza mertünk kapcsolódni a pályára. Ekkor már 15 km/h-val lehetett menni! Képzeljétek, egy kereskedelmi rádió, de még az útinform se bírt kielégítő tájékoztatást nyújtani, mi az oka a dugónak, meddig tart stb. Mindenki a "nagyszerű" tűzijátékkal volt elfoglalva, jóformán senki nem jött intézkedni, hogy az a sok ezer ember végre célba érjen. Rengeteg külföldi is volt ott, nesze neked országimázs! A digitális kijelzőtáblákon semmi érdemi infó nem volt feltüntetve! Mire kikerültünk belőle, kiderült, hogy az egésznek idétlen útlezárás volt az oka, amit aug 20-ra - jóformán az egyetlen olyan alkalomra, amikor ez az ország felbolydul- nem bírtak helyre rakni. Éltem már meg ilyet Németországban, de ott a torlódás oka váratlan esemény volt, amit szinte azonnal orvosolni próbáltak! Még szerencse, hogy jól fel voltunk szerelkezve mindennel, és így csak annyi történt, hogy elmaradt az esti fürdetés. Robika is nagyon jól bírta az egészet, akárcsak a pihenőben veszteglő másik fiatal pár vele egykorú babucija. Csilla! Mesélj már nekünk lécci, hogy is zajlik egy ilyen "vészhelyzet" egy olyan országban, ahol gondolkodnak, és van felelősségtudat!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Tegnap mi is hazaértünk Blankával a nagyiéktól és aug. 20. ellenére olyan jó volt a forgalom, mintha hétköznap lett volna. Pedig vasárnap délután már Várpalotánál be szokott állni a 8-as. Szerencse, hogy a vihar csak később jött, mert biztos halálfélelmem lett volna kettesben a csöppel. :shock: Az egyik barátunk fel is hívott este, hogy minden oké-e, mert hallott Herceghalomról a hírekben. Nos, 1 órás áramszünet volt és befolyt a zárt :!: teraszajtón a víz, de azért megúsztuk szárazon. Érdekes volt gyertyafénynél vizet felitatni a nappaliban :roll: , viszont a gyertyafénynél zuhanyzás nagyon bejött. :)
A kollegám pont most küldött képeket a cégemről (logisztikai központ Bián), kicsit leszaggatta az oldalát a vihar. (Szabad a vásár! :) )

Anid,
Hogy tudom megoldani mindezt Blanka mellett? Nem tudom. Néha az az érzésem, Blanka tudja mikor van nagyobb kaliberű elintéznivalóm és hagyja, hogy elvégezzem. :wink: Igazán jó gyerek. Bár én jártam vele kapcsolatanalízisre és nagyon élveztem, talán ez is benne van a pakliban.
A hason fekvést illetően, ha fent van, Blanka is inkább háton szeret lenni. Hason csak akkor van, ha ott vagyok vele és játszunk, olyankor az ágyra fektetem és leülök vele szemben a földre. Amúgy csak akkor teszem hasra, ha fáradt és tudom, hogy aludni akar. :)
Remélem az UH-on mondanank valami érdemlegeset és bíztatót nektek!

Lilló, Gabek,
Gyönyörűek a fiúk!!! :P :P :P Olyan kiegyensúlyozottak, csak úgy ragyognak. (Remélem nekem is lesz majd fiam is!)

Toreau,
A Rubint Rékás torna nincs rossz hatással a tejcire?

Nagyon jók az új babafalvás vonalzók! :D
Minden jót a pocakosoknak! :wink:

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Toreau! Mi sokat autózunk az M3-on és az M5-ön és már megtanultuk (sajnos), hogy ünnepekkor pénteken délután és vasárnap délután/este egyszerűen lehetetlen normálisan közlekedni. Vagy hamarabb vagy később kell menni, mert a csúcs az borzasztó. És mindig van valami útlezárás, felújítás, ami tovább rontja a helyzetet. Mindegy, a lényeg, hogy szerencsésen alakultak a dolgok és mint előrelátó anya elegendő munícióval készültél az útra. Néha én is el szoktam gondolkodni, hogy biztos szükség van-e ennyi holmira (jó sok cuccot szoktam bepakolni), de aztán akad valami váratlan szitu és kiderül, hogy igen.

Kíváncsi vagyok nálatok beválik-e a Viburcol. Remélem igen.

Csajok lenne egy kérdésem: a tgyás-ból nektek vonnak nyugdíjjárulékot? Nekem nem és nem vagyok benne biztos, h jól csinálják. Ha beszámít a szolgálati időbe, akkor nem kellene vonni? Ági te ezt biztosan tudod, ha erre jársz légyszi segíts.

A finiselőknek én is nagyon drukkolok!

Sziasztok,
Móni
huncut
 
 


helló
Ma rekordot döntöttünk!!! 110ml-t evett Kata!!!!!!

Toreau
Robika fogai?
M3-as már csak ilyen, de szerintem minden autópálya ilyen! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A hordozókendő nem teszi tönkre a hátukat a még ilyen piciknek?
Nektek melyik póz :oops: jön be?
Jé én is Rékázom! HIHI, de engem is kifáraszt!

Prücsök
Mi ez a kapcsolatanalízis?

Lilló
Mi volt a fülészeten?

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Toreau,
Nem semmi ez az öt órás visszaút.
Itt is "dugul" az autópálya, de a németekhez hasonlóan, a rádió azonnal felvilágosítást ad, hogy mire számíthatsz és merre kerülj, elég sürün vannak fel és lejárók és ezért viszonylag könnyen terelik a forgalmat baleset esetén is.

Panzej,
Szerencse, hogy visszafordultatok. Belegondolni is rossz, hogy mi történhetett volna, nagy pocakkal nem lett volna túl sok esélyed.

Ranpo, Brik nektek is mennek a drukkok.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!!

Örülök, hogy mindenkivel minden rendben!!!:-)

Köszönjük az energiákat, drukkokat:-))

Panzej: Én szeptember 13-ra vagyok kiírva:-) Én most szerdán délre megyek ctg-re. Megint nem találkozunk:-((

Anid: Örülök, hogy Kata ma ilyen jól evett, ha viszed orvoshoz kérlek mond el hogy mit mondott, mert érdekel:-) Szorítok nektek!!:-)A tápra meg nyugodtan kérdezz rá:-))

Ma voltam dokinál a vérnyomásom nagyon jó lett, a méhszáj a belső még zárt, a külső nyitva van egy picit. Szerdán ctg-re megyek aztán meglátjuk hogy mi lesz. Eddig még oké minden:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Prücsök!
Azért annyira nem kimerítő ez a RR torna. Épp az a jó benne, hogy épp kellemesen lefáraszt, és inkább arra kell koncentrálni, hogy minden nap csináld, mert akkor érsz el eredményt. A kapcsolati tréning engem is érdekel! Olvastam róla többször a terhességem alatt, és én agykontrolloztam Robikával (ami szerintem szintén bevált, én is ennek tulajdonítom, hogy ilyen jól kijövünk), de elhatároztam, hogy a köv. terhességemnél kipróbálom a módszert. Mesélj már nekünk valami szépet, amit a foglalkozásokon tapasztaltál! Hol végezted?

Anid! Hát nem tudom hogy is van ez a fogakkal. Tegnap, tegnapelőtt szinte semmi jele nem volt fogzásnak, ma délelőtt már piszkálja az ujjacskájával a felső ínyét. Egyáltalán meddig tart, míg kijön egy fog?
Hordikendővel úgy megyünk, hogy arccal velem szembe, lába terpeszben a gyereknek. Olvastam olyat, hogy gyengébb izomtónusú gyerekek nem bírják a kendőt, de Robi inkább csak erősödött tőle. Ha az ölembe ültetem kagylótartásban, már erőlködik, hogy egyenesbe hozza a gerincét, és felüljön. :P Az, hogy esetleg árt a hátának, anno bennem is felmerült, de a Kismamában is ebben a tartásban van lefotózva az ott reklámozott kendő egy újszülöttel. Meg ha ártana neki, akkor nem engednék forgalomba hozni az újszülött kortól felirattal. Én ezekkel nyugtattam magam annak idején, és mostanmra bebizonyosodott, hogy tényleg nem árt, pedig 1X-2X jól elgémberedve szedtem ki Robikát belőle, amikor elaludt rajtam. Szerintem a kisbabák izomzata is úgy működik mint a felnőtteké, ha edzés alatt van, fejlődik!
Ügyesen növelitek a tejcsiadagot! Van egy buta kérdésem: ha pld 4 l folyadékot megiszol, akkor pisi lesz belőle? Nálam a folyadékbevitellel nagyban lehet növelni a tejet. A sör, dinnye szintén beváltak. Az nem válik be, ha egyhúzásra megiszom 2 l vizet, mert ilyenkor a kiválasztásom gyorsabb, mint a tejtermelés.

Csilla! Jó lenne, ha az autópálya kritikáimat is olyan szorgosan olvasnák az illetékesek, mint ezeket az oldalakat a "kedvenc klinikánkon", akkor talán lenne változás! Minden esetre tanultunk belőle, már a horvátországi utunkat is ennek fényében tervezzük!

Ma megyünk tanácsadásra. Kíváncsi vagyok mennyit nőtt Robi az elmúlt hónapban. Most úgy tűnik nem hozta már az eddigi +1kilós átlagot. Íratok fel neki agyhártyagyuszi elleni oltást is.

Lányok! Szerintem Ranpo megszült! Gyanúsan eltűnt...

KépKép
toreau
 
 


Ági! Nekem is lenne egy kérdésem! EU egészségkártyát akartunk kiváltani a horvátországi nyaralásunkhoz. A két Robi részére pik-pak sikerült. Az enyém nem (most nem off-topikolok, bár nagyon dühítő a történet), viszont kiderült, hogy bár kapom a gyást, és a gyerekem már 3 hónapos, nem vagyok benne az egészségpénztár rendszerében. Huncut is kérdezte, hogy a gyásból vonnak-e nyugdíjjárulékot? Ez engem is érdekelne, meg hogy normális-e hogy 3 hónap után nem vagyok az Egészségbiztosítási rendszerben. Remélem olvasod ezeket, és tudsz nekünk válaszolni, ha visszatértél. Köszi

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok,

A 20-i vihart Gergő szépen átaludta én pedig egész este vasaltam :-)

Anid
Cseréld le a tápszert, mi is először Humanat kaptunk, de 3 napig bírtuk, Gergőnek nagyon nem jött be, sírt, fájt a has, nem tudott kakilni sem. Azóta Mildibét eszik és azzal nincs semmi gond. Szólj a dokinak, hogy írjon fel másikat!!!!

Üdv nektek,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


sziasztok

Szorgalmasan próbállak olvasni titeket de hát nem nagyon van időm írni :(

Nagyon drukkolok a kismamiknak hogy szép síma szülésük legyen.

Lányok lenne 1 kérdésem.

Laci 14 hónapos. Ti egy ennyi idős gyereknek milyen gyakran mossátok a haját. Laci hajas bab olyasmi mint Jencike :D :D
Mindenki mást mond erről a témáról.

Ja és köszönöm a receptet Timinek és Lillónak is.Régen kaptam de komolyan szinta semmi időm nincs írni

Puszi

L
lini
 
 


Sziasztok!

T-gyásból nekem se vontak le nyugdíjjárulékot, csak a gyedből. Miért, nem értem?

Lini, Aysegül születése óta mindennap mosom a haját, nem volt még problémánk emiatt. Még télen is elég hamar melege lesz, leizzad abban a nagy munkában :lol: , szép is lenne másnap csatakos hajjal.
De úgy látszik jól tűri a bőre a kemikáliákat.
Miért, mi a problémád?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Márti

Most biztos borzongani fogsz de körülöttem lévő anyukák 2-3 hetente mossák a gyerekek haját. Szerintük elég. A Lacinak koszmós volt a feje és még most is néha látok itt ott egy kis darabkát. A fő gond hogy Laci üvölt a hajmosásnál. És ezért én is utálok neki hajat mosni. A te lányod hogy viseli? Van valami trükköd?

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Ranpo, Brik, Panzej mennek a drukkok, kitartás nincs sok hátra.

Lilla, tényleg számolj be mi volt a fülészeten. Hogy bírta Bálint?

Timi, de jó hogy írtad ezt a betapintás dolgot. Én is császárral szültem , de ha következőt sikerül rendesen, akkor jó erről tudni. Szerinted, ha itt a klinikán nem rutinszerű az altatás, mint nálatok, attól én még kérhetem, hogy elkábítsanak? Mert ha ez tényleg csak öt perc, és utána teljesen jól vagyok akkor inkább ezt kérném. Persze lehet hogy nem is lesz rá szükségem, mert a köv. is csaszi lesz, de azért reménykedem. Hátha én is szerencsés leszek, mint Indigo.
Nagyon édik a vonalzóid.

Lini, hát mi is szenvedünk egy kicsit Jencike hajával, mert tényleg sűrű, és hamar megizzad, de szerintem Márti egy kicsit túlzásba viszi. Mert én úgy hallottam, hogy a sűrű mosás is tönkreteheti a hajat és a fejbőrt. A koszmó szerintem attól van hogy nagyon sűrű a haja és nem tud szellőzni. Én régebben babaolajjal dörzsöltem be jól Jencike fejét, és fél napig rajta hagytam. Este a kádban megfésültem, és megmostam a haját. Nekem ez bevált. Változó, hogy mikor mosom, pl nyáron ha megizzad, vagy homokozik, akkor persze mindig meg kell mosni, de télen volt hogy csak hetente mostam neki. Mondjuk szerencsés, mert egyáltalán nem zsírosodik a haja. De mostanában mi is szenvedünk, mert Ő sem akarja engedni, hogy megmossam, pedig régen nagyon szerette. De én ezt összekötöm azzal, hogy már rég voltunk úszáson, és elszokott tőle. Van valakinek valami jó tippje?

Ági, azért lassan benézhetnél hozzánk. Vagy majd ha vége a nyárnak?

Pirus is nagyon eltünt, Pöttöm Pannával együtt.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok:)


Megjöttünk, itt vagyok, remélem mostmár sürübben tudok jönni, de még mindig nem tudunk teljesen felköltözni, igy még nem sok időm van netezni. Az utcsó hozzászólásokat olvastam csak még vissza, igy most csak azokra reagálnék, ha valaki kimaradna és sürgős volt a kérdése, akkor légyszi tegye fel újra és igérem éjjel megválaszolom.

Tgyás

Ebből az ellátásból ugy mint a táppénzből csak adót vonnak, szal nyugdijjárulékot nem, viszont ugyanugy biztositási időt ad. Vagyis jól tették hogy nem vontak belőle. A gyedből és a gyesből fognak majd 8,5% nyugdijjárulékot vonni, a gyednél még persze adót is, de akinek jövőre már csak gyede lesz annak érdemes bejelölni az igénylésnél hogy kéri az alkalmazotti kedvezményt, másnéven adójóváirást (havi 9 ezer Ft is lehet)

Homeos bogyó

A feloldásukhoz tudom javasolni, hogy kis müanyag kanálba forró vizet kell tenni, abba bele a bogyó, nagyon gyorsan felolvad. Az poritás nem a legjobb, mert ugye ahhoz hozzá kell érni és csak müanyaggal szabad, szal szerintem macerás. A másik, hogy nagyobb babónak már simán be lehet adni a kicsi szájába és elszopizza.

Pocakos finiselőknek mennek a drukkok, kitartás lányok.

Eu kártya

Nah ehhez igazán nem tudok hozzászólni, mert ilyet még nem igényeltem, de azért ciki ha nem vagy a rendszerben, jó lassan dolgoznak...

Lini

Mi nagyon sokáig szinte minden nap mostuk Dani haját, majd lassan heti egyre redukáltuk, amikor el kezdett nőni és szép hosszu lett neki. Ebben a 40 fokos időben ami volt nyáron többször is én simán minden nap mostam, hiszen vagy napjában husszor leizzadt a kis feje. Bár azt is hozzáteszem, hogy mi kétszer is lenyirtuk ugy 3 mm re a haját. Amugy a hajmosást utálja a legjobban, pedig pancsolni imád. Pepének minden fürdéskor átmosom a gyógyszertári fürdetővel még mindig a fejecskéjét, hála mi egyik fiunál se koszmosodtunk.

Magunkról gyorsan:
Nagyon jó volt a balcsin, pihentem egy kicsit, mert ugye inkább bulizni mentünk és nem alukálni :wink: :P . Pepét csak csonakban vittük be a tóba, szal szárazon meguszta, mert tul hideg volt a viz ahhoz hogy megmeritsük benne őkelmét. Hazafelé kaptunk egy klasz kis defektet, egy órát a dög hőségben szenvedtünk, mert a pótkerék nem jó méretű volt az autónkra, igy meg kellett várnunk hogy valaki a családból hozzon nekünk egy kereket. Ebből kifolyólag később értünk haza jóval mint terveztük, igy már nem volt kedvünk tűzijátékra menni, de milyen jól is tettük hogy itthon maradtunk. Ezt a defektet betudtam isteni védelemnek, nagyon figyeltek fentről ránk :) :)

Most mennem kell, mert éhesek a fiúk, éjjel még ha tudok jövök és irjatok hogy kinek mire nem válaszoltam még....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Jó estét mindenkinek!:-)

Ranpo a kórházban van, holnap vagy holnapután mütik:-) Ha meg lesz a babája megirom:-) Most találtam meg a töltöt és láttam üzent, ezért bocs, hogy ilyen késön irtam ide be:-)

Puszi!

Jó éjt mindenkinek!!:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok,

Brik,
Üdv Ranponak. Megy a drukk.

Jó éjt,
Csillah

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Ranpo megy a sok drukk:-))

Az én hasam meg olyan mintha lement volna még jobban.:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Ági! De jó, hogy újra itt vagy, és megosztottad velünk a tudományod. Még egy kérdésem lenne homeó-bogyó ügyben. Pollen allergiára melyik jó? Lehet azt ilyenkor is szedni, amikor már nyakig benne van az illető? Sára írta, hogy neki használt, csak most nem tudja megosztani a tapasztalatait. Tök jó, hogy végül sikeresen hazaértetek. Vannak képeid a Balcsiról?

Ranponak én is nagyon szurkolok! Brik! Neked azért még van egy kis időd, bár lehet örülnél, ha már holnap kinn lenne a pici?

Lini! Mi Robika haját mindennap mossuk vízzel, és egy héten egyszer fürdetővel. Szerintem is annak a függvénye a dolog, hogy milyen a gyerek haja, bár a 3 hetetente egy kicsit sok nekem.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok

Ranpo megg a drukk :D

Köszi a hozzászolásokat. Sajna még mindig egy kicsit tanácstalan vagyok.Mindenki mást mond mindenfeé. Félek hogy a napi hajmosás árt a fejbőrének meg az én lelkemnek is úgy sír :(

Ha csak vizzel öblitem le a haját az is elég? az is tisztit valamit szerintetek?

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Toreau igen nagyon örülnék neki, de még erősödjön:-) Ma megyek ctg-re már alig várom, remélem minden okés lesz.

Lányok tegnap óta fáj a lábamnál az ágyékom az mitől lehet, mert még soha nem fájt. Nincs ötletetek?

Lini én Lilike haját amikor pici volt kétnaponta mostam, de viszont mindennap fürdésnél leöblítettem.


Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Végre itt!
Nem tudom, hogy vissza tudok-e mindent olvasni, de kismamiknak drukk!!

Voltunk mi is Tihanyban, hát mit ne mondjak nem fürödtünk egyszer sem a Balcsiban, mert örültünk, hogyha a nap kisütött.
Jól meg..tuk.
Mindegy, de végül is nem itthon voltunk!
Apával kártyáztunk egy csomót és kirándultunk, amikor nem esett az eső.
Végre felavattuk a Nandut is.
Élvezet volt hegynek felfele menni vele :lol:

Remélem én is, hogy a tűzijátékot mindenki megúszta!

Nekünk még mindig nincs fogunk, csak szenvedünk :twisted:

Viszont a Balcsin a Norbi négykézlábra állt és ringatja magát!
Már volt, hogy megkapaszkodott a járókába és egy picit húzott magán.
Ez normális, hogy előbb fog kúszni, felállni a gyerek, mint ülni?
És most kb. 3 hete stagnált a súllyunk is.
Lehet a sok ficergéstől?
Vagy már nem jó neki a tejem?
Van úgy, hogy megkínálom és nem eszik, úgyhogy nem éhes.
De akkor mi lehet?

Lesz még idén tali?

Puszi!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok,

Ezt az oldalt már régen el akartam küldeni. Az emberi embriót scanningolja, kívülröl, belülröl.

http://embryo.soad.umich.edu/index.html

Szép napot!

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok,

Dorka,

Daniella nem kúszott, nem mászott, pedig próbáltuk rábírni, eredmény nélkül. 11 hónaposan elindult. Majd ezzel egy idöben elkezdte a kúszást és a mászást is. Azt mondták, hogy az a lényeg, hogy megtanulja ezeket a mozgásokat, nem a sorrend a fontos. Hogy a sorrend felborult, nem hatott károsan a mozgására.

Kriszti, szépen végigcsinált mindent, ahogy a könyvekben áll. Viktorra kíváncsi leszek.

E miatt ne izgulj.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Hajmosás
Gyereke (haja) válogatja, hogy melyik módszer jön be igazán.
Mivel Aysegülnek mindig is rengeteg haja volt és képes szopás alatt is leizzadni, nekem ez volt a kézenfekvő hogy mindennap mossuk. Megszokta és a "csöppetsemcsíp" sampont használjuk. Nem volt koszmós sem, de ez nem a mosástól függ. Arra az a legjobb megoldás amit Angyalka írt.
Különben is muszlimoknál illik naponta hajat mosni.
(A ti gyerkőceitek nem lesznek csurom vizesek fürdés közben?)

Dorka, most már egyre többet mozog majd a fiacskád, ezért a súly-stagnálás. Eszedbe ne jusson, hogy nem jó a tejed!!!

Ranponak drukk ezerrel! De jó lesz neki!

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok,

Toreau
Pollen allergiára az allium cepa nevű homeos bogyó a jó, legalábbis én azt szedem és használ :-)
Úgy tudom mivel ez nem rendes gyógyszer, ezért ezt lehet szedni, így szoptatás alatt is.

Jövő szombaton lesz megint bababörze, ki az aki megy? Mi biztosan, ugyanis ma átpakoltam Gergő ruháit és elég sokminden hiányzik télire :-(

Brik
Nekem amikor leereszkedett a hasam, én másnap szültem :D

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Kapcsolatanalízis
Én a Hidashoz profhoz jártam, mert közelebb esett (Vár), a Raffai doktor úgy tudom az Üllői úton fogad.
Számomra azért volt fontos, mert korábban volt egy spontán vetélésem, ami eléggé megviselt, ki is hagytunk pár évet és mivel a terhesség elején volt egy bevérzésem is, ki akartam zárni a lelki problémáimat a későbbiekben. Szóval nem akartam, hogy feldolgozatlan és tudatalatti belső vívódásaim legyenek, mert nagyon akartam Blankát.
Igazából nem relaxáltam sose és elég távol állnak tőlem az efféle dolgok, de gondoltam majd eldől az első 1-2 alkalom után. És már az elején nagyon pozitív élményeim voltak. Gyakorlatilag úgy működik a dolog, hogy van egy kb. 10 perces szöveg, aminek az eleje testi-lelki ellazulás, ezt követően pedig befelé fordul az ember és megpróbál kapcsolatot teremteni a babával. Ez kb. 30 perc. Nekem ez mindig úgy ment, ha énekeltem neki. :) És akkor mindenféle képek, színek, mozgások "jöttek" vissza, 1x még hangot is hallottam.
Amúgy az volt még érdekes, hogy mindig ugyanazok a színek jöttek elő. A prof szerint lehet, hogy az aurája, de az aurásdi felől is szkeptikus vagyok, pedig talán érdekes lehet...

Toreau,
Az agykontroll milyen?

Tényleg, a koszmó hogyan is néz ki?
Énmaúgy 2 naponta mosom a babafürdetővel Blanka haját, de minden nap bevizezem.

Kérdés: A BCG heg kinek szakadt fel esetleg?
Blankának most elég nagy a dudor és váladék lehet alatta, alig merek hozzáérni, bár a védőnő szerint nem fáj és nem kell vele semmit sem csinálni, ha netán kifakad.
Tapasztalatok?

Dorka,
A súlystagnálás tényleg nem gond. A Kismama gyerekorvosa is írta, hogy volt olyan hónap, mikor 5 dkg-ot gyarapodott a kislánya. Most van egy sorozat épp, ami az ő növekedését követki nyomon, mert kb. 7 hónapos most. No para! :)

Pocakosoknak megy a drukk. :P :P :P
Megyek pakolni! Holnap utazunk.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Angyalka,
remélem engedik majd az altatást ha arra kerül a sor,de ebbe nem foglalok állást,mert nem ott dolgozom,és hülyén jön le,hogy egy kivülálló okoskodik.Szerencsére nálunk automatikusan működik ez a dolog,így azt gondoltam,hogy máshol is így van.

Prücsök,
teljesen normális dolog,ha a BCG helyén ilyen alakul ki.Úgy néz ki,mintha kelés lenne és egy idő után kifakad.nem kell semmit se tenned,ha megtörténik,majd szépen behámosodik.Nekem csak a Hannával volt ennyire"csúnya",de hagytam,hogy szépen megfakaodjon.A Zsoltikánál meg éppen a fordított reakció lett.Alíg eredt meg,határesetnek mondta a doktornénink,de mégse oltotta újra.Majd a későbbiekben megtudjuk,hogy van e védettség,amikor lesz a tuberculin próba,ha negatív lesz akkor úgy is adnak oltást!

Ranpo,drukkolok ezerrel!! :lol:

Brik,neked is kitartást már nem sok van vissza! :lol:

Ági,
de jó,hogy ismét vagy nagyon hiányoztál!!!!

Mindenkinek üdv.

Timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!!:-))

Gabek akkor te jó gyorsan szültél poci leereszkedés után:-))

Prücsök jó utat nektek holnapra:-))

Csajok ma voltam utoljára dolgozni, most pihi van:-))

Ma voltam ctg-n jó lett, pénteken megint megyek majd kiderül milyen lesz:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Timiban!

Megcsináltam a babafalván a vonalzót, de nem illeszti be, te mit csináltál, hogy neked megjelent?

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Brik,

hát én elküldettem emailben a kódokat és onnét kimásoltam a PHPBB kódot az aláírásba.

puszi

Timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok,

Du. voltam Viktorral a "nyolchetes" orvosi ellenörzésen.

Most hét hetes 5,76 kg és 60 cm. Mosolygott, "beszélgetett" a dokinénivel. Minden rendben vele.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?