Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pont írni akartam, hogy kérünk képet Ágostonról, de úgy látszik Réka gondolatolvasó :lol:. Annyira jók a képek :!: :!: , nagyon aranyos a kis kukta, de az utolsó kópémosoly :D :D viszi a pálmát.

Az éjszakák nálunk is visszatértek a régi kerékvágásba :( . Réka, ti hogy álltok a szopival? Hányszor van naponta?

Jack ma már úgy is álldogált, hogy nem volt a kezében semmi, olyan furcsa látni, olyan nagyfiús olyankor.

Tegnap este gondoltam egyet, és csináltam habos fürdővizet Jacknek (eddig fürdetőkenőcssel fürdött), hogy majd milyen jót fog játszani a habbal. Hát nagyon nem tetszett neki, bele sem volt hajlandó ülni, csak visított, megfeszítette magát, alig bírtam tartani. Úgy kell nekem, mit flancolok itt a habfürdővel.

Végezetül egy kép a "Nagy zsömleevés"-ről :D
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Réka, nekünk is van olyan mézesbödönünk :) .

Kinéztem Jacknek a szülinapjára egy Chicco kétfunkciós terepasztalt (bár eddig a FP dömpert nézegettem), nekem nagyon tetszik, alig várom, hogy játszhassak vele :lol: .
Kép Kép
Van olyan is, amin hangszerek vannak, de az 4500Ft-tal drágább :? .
Kép

Már ilyen hülyeségeken gondolkodom, hogy mit kapjon Jack az 1 éves szülinapjára, de az ír rokonság ezt nagyon fontosnak tartja, már többször kérdezték :? :roll: . Karácsonykor is, amikor Írországban voltunk, teljesen kiakadtak, hogy nem vittünk magunkkal semmit, amit a karácsonyfa alá teszünk Jacknek, úgyhogy 24-én még be kellett menni a városba játékot vásárolni :roll: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Manka!
Köszi! Közben arra is rájöttem, hol bénáztam el a dolgot, hogy ilyen rossz minőségben sikerült felrakni a képeket.
Kb. 1 hete már napközben nem szopizik. Csak este, éjjel 3-4 szer :x , és reggel.
Ágoston habban szokott fürdeni, és ő nagyon élvezi. Ha felkenjük a fürdőkád szélére letörölgeti.
Jó kis terepasztalokat néztél ki! Biztos jókat fogsz vele játszani :D
És végül: Jack nagyon jól néz ki a zsömleevős képen! Helyes pasi lesz! Dögleni fognak utána a lányok!

KépKép
KépKép
oréka
 
 

 
 

Réka, köszi Jack nevében is :D . Szopi nálunk is dettó ugyanaz, nappal már nem, éjszaka viszont bepótolja :( .

Timi, te is szoptatsz még ugye?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Hahóóóóóóóóóóóó

Réka, de jó, h végre vannak Ágós képek is fent!Mindegyiken ari!
Abban a patkányfarokban lehet valami, h állandóan azt csócsálja Fanni is.
Lakásfelújítás hogy áll?

Igen, Manka még szoptatok, átlag naponta 2-3*: reggel, és este az tuti, illetve egy ideje ugye éjjel is.Már próbálkoztam vizet adni, de az csak a nagy melegben jött be, utána volt 1 hét mikor fel sem kelt.
Mostanában az járja, h este alig akar normálisan cicizni.Bezzeg hajnalban, 8 percig folyamatosan és utána beájul.

Tegnap pl alig evett uzsira meg vacsira valamit, úgyhogy éjjel be kellett pótolnia.

Jó, hogy írtátok a habfürdőt, a hét elején én is kipróbáltam(Gabival-állítólag ebben meg a Nivea babyben kevesebb allergizáló anyag van), de ugyanúgy reagált rá mint Jack.Menekült a vízből.

Nagyon klassz a terepasztal! És igazuk van a rokonoknak, tessék annak a kisfiúnak is ajit tenni a fa alá!Karácsonykor mi is odatettük neki, bár 3 hónaposan a csomagolópapírt értékelte. A karácsonyfától inkább félt.

Írtam, h megnéztük a Pólusban a babymoon-os játékokat? Jó színesek, és ha a netről kinyomtatsz egy kupont akkor a neten található árakon vásárolhatsz, különben kb 20%-al drágábbak.
Elég kevés játék volt ott, mert egylőre csak egy asztalon árulnak, de nyár végére lesz boltjuk is.

Kaptunk kölcsön az egyik anyukától a házban egy kismotort.A lányomnak nagyon tetszik, igaz inkább csak tolja maga elött csiszatolva ezzel a parkettát.

Én is rakok fel egy képet, hétfőn ügyintézni voltunk az önkormányzatnál, és hazafelé jött ki rajtunk a fáradtság az alábbi módon:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi, úgy látszik először az éhség jött, majd zoknievés közben az álommanók :lol: . Úgy bírom Fincsfancs alvómódszereit :lol: .

A karácsonnyal kapcsolatban, az más, ha itthon karácsonyozunk, de Írországban tele volt a karácsonyfa alja a Jack ajándékaival (tudjátok, nagy az ír rokonság), és az ajik fele be sem fért a bőröndbe. Mondjuk ezt nem is bántam, mert azokat a játékokat amik nem voltak szimpik (idegesítő hangú diszkólabda, rezgő visító telefon, világoskék giccsmaci...stb.), szépen otthagytam. Persze anyósék márciusban utánunkhozták őket, amikor eljöttek meglátogatni :( :x .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


HIPP HIPP HURRÁ!! BENDEGÚZ KIJÖTT A KÓRHÁZBÓÓÓÓÓL!!!!
Kép Kép Kép Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Nem tudok aludni...
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Éljen éljen éljen :lol: :lol: :lol:

Mi most kivételesen két éjszakát ismét átaludtunk, de mikor felébred Fanni utána én sem tudok visszaaludni és csak forgolódok össze-vissza.A gép sajnos velünk van 1 szobában így a netezés kizárva ilyenkor.
De valamelyik hajnalban kijöttem csinálni egy kis csokis langyos tejet ( la festa forro csokis porból )és az hatott mert kb 10 percen belül sikerült elaludni.

Milyen undok idő van ma!
Ha F felébred, elmegyek az Üllői útra vmelyik kreatív boltba venni hőre puffadó festéket, mert tegnap az Árkádban csak szett volt, a darabos elfogyott.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Krisna völgy:

Kép Kép

Kép Kép

Balaton:

Kép Kép

Majd jövök bővebben estefelé.
Vendég
 


Először is nagyon örülök, hogy Bendegúz jobban van, és hazamehettek!
Mártit kérdeztem, asszem kedden mennek haza Bp-re.

Szóval a nyaralás: a tanulás része most nem tetszett annyira, nem nagyon tudtam koncentrálni, de azért a koszon kívül ragadt rám valami. Délelőttönként kirándultunk, elmentünk idén is Somogyvámosra, a Krisna völgybe. Ha meglegyezzük Krisnát, lehet kívánni, és teljesül!!!
A táborban vega koszt volt, ami idén inkább szánhidrát-táborra sikerült, sok tészta volt, gondolom szűk volt a költségvetés, 3 éve ua.-ba kerül. A szállásunk jó volt, egy néninél laktunk, teljesen külön házban, volt minden, és kaptunk sütit, gyümit is. Egy ismerős családdal laktunk, a kislány nagyon megszerette Zitát, kedvenc játékuk az volt, hogy Zita volt a kutyus, Míra pedig a gazdija. Íme:

Kép

Ma hazafelé rendeltünk ebédet, finom husisat, hmm....., de jó volt végre egy jót kajálni! :D:D:D

Réka, Ágó képek nagyon jók!

Jack-nek, Fincsnek gratulálok az álláshoz!!!
Vendég
 


Lányok, Nektek milyenek a gyerekek?
Zita hihetetlenül hisztis lett az elmúlt pár hétben. Ha vmi nem tetszik, jönnek a krokodilkönnyek és üvölt, ahogy a csövön kifér.
Basszus, most éjjel is ahogy leért a feje az ágyba, már bömbölt. Mivel nem egyedül voltunk, kivettem, és végül velem aludt. Pontosabban a kisasszony aludt, én meg védtem magam az ütések és rúgások elől. :D:D szóval nem tudom, mi lesz így, de igyekszem nem hagyni rá a hisztiket, és nem akarom, hogy az legyen, amit ő akar, ha azt nem szabad. Sajnos néha reflexből adom a kezbe, amiért sír, mert akkora hangja van, hogy a másik fülemre is megsüketülök, utána meg persze hülyén jön ki, hogy kapcsolok, és elveszem mégis, mert veszélyes lehet rá.

Megtanulta viszont, hogy hol a lámpa, és néha mondja is. :D
Ha pedig nevetünk, nevet velünk, néha fáziskéséssel, amikor mi már abbahagytuk, de nagyon édes.
Vendég
 


A hisztiről: Zita így elkeseredett, hogy nem írtatok, amióta hazajöttünk.

Kép
Vendég
 


Jaj, neeeeee sírj Zita, már itt is vagyok :D !

A hiszti dolog nálunk is aktuális, vannak jobb és rosszabb napok, a rosszabbakon csak az jó, ha lent ülök a földön vele. Ha a kanapén ülök, akkor már mászik fel a lábamon sírva, a számítógép elé ülni meg kész tragédia :( .

Jók a képek, látom Zita jól érezte magát. Mikor mentek Horvátországba?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


szept 3 éjjel
Vendég
 


Tünde!

Annyira megsajnáltam Zitát!
Imádom az őszibarackosfejűeket! Azok a kis pihécskék

ayse
 
 


Timi, Zita is így "lazul" a kocsiban az ülésében, kiteszi oldalra a lábát.

Ayse :wink: :) :D :lol:
Vendég
 


Gyorsan bekukkantok, írok pár sort!
Építkezünk ezerrel, mert Apa szabin van, olyan jó nézni, ahogy napról-napra valami elkészül, és mindezt saját kezűleg! Apa a főnök, én vagyok az inas, meg a gyerekek, ha az Emmus alszik, amúgy pedig a gyerekek a bébiszityók. Valamelyik délután az egész utca az Emmát dajkálta, sétálgatnak, játszanak vele :D :D
Szerdán elutazunk Zalaegerszegre három napra. Sógornőm kibérelt egy házat, az egész családnak, jó buli lesz! Szombaton már haza kell jönnünk, mert esküvőre megyünk, de az is tuti jó lesz, mert családi barát nősül, úgyhogy reggelig tart majd a mulatság. Emmát csak az esküvőre visszük, aztán Anyumék elviszik Hajósra, így vasárnap pihenhetünk. Val.szeg Apára rá is fog férni, nem szoktak keveset inni :lol: :x !
Hisztivel mi is most ismerkedünk, ugyanis a nagyok nem hisztiztek, először a dackorszakban voltak sértődős bömbik!
Ettől függetlenül következetesek vagyunk Emmával, amire azt mondom, hogy nem szabad, azt a könnyek után sem szabad, pl.mobil, szgép gombjai, egér. Tudja a kis betyár, hogy nem szabad, mert ahogy nyúl felé, folyamatosan néz minket, hogy mikor szólunk, de próbálkozik!
Ennek ellenére már egészen jól eljátszogat magában, persze neki is vannak rosszabb napjai, amikor üvölt, ha kilépek a szobából!
Higgyétek el, százszor inkább ez mint a prépubi korszak, meg aztán majd a kamaszkor! Én azt mondtam Apának, hogy elköltözök, ha a lányom kamaszodni kezd, és majd szóljon, ha hazajöhetek, mert hogy én abba beleőszülök az tuti!
Dobok egy-két képet és már itt sem vagyok!
Üdv! Kép Kép

KépKépKép
angella0923
 
 


Angi, tyűűűha, jó nagy melóban vagytok! Most itt laktok?
Vendég
 


Na mi van Lányok, sztrájkoltok?????
Vendég
 


Felfüggesztem a sztrájkot :D :D .

Úúúgy fáj a fejem :( . Apa egész héten fent van Csillebércen, summer camp a gyerekeknek, én meg holnap lemegyek a szüleimhez Jackkel.

Hú, nagyon ramatyul vagyok, megyek aludni, amíg lehet.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Felfüggesztem a sztrájkot :D :D .

Úúúgy fáj a fejem :( . Apa egész héten fent van Csillebércen, summer camp a gyerekeknek, én meg holnap lemegyek a szüleimhez Jackkel.

Hú, nagyon ramatyul vagyok, megyek aludni, amíg lehet.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Tünde, jó hogy megjöttettek!

Nagyon helyesek vagytok a családi fotón, amúgy tök jó az a balatoni háttér is :D
Remélem sok izgalmas dolgot tanultál.

Hiszti: nálunkúgy 4 hónapos kora óta van, úgyhogy meg kéne már szokni, de néha szét robban a fejem a nyekergéstől.Főleg ha céltalanul nyomja, pl várnia kell, amíg én is felöltözöm.
Most, h jön a foga talán nyűgösebb, de még nem vészes. Ha én idegbeteg vagyok, persze ő is érzi és még jobban rázendít.
Bevásárlóközpontokba már nem nagyon tudunk menni, mert sétálni akar és minden egyes kirakatnál órákig piszmogunk, cipőboltba be se merem vin ni, mert azonnal pakol.
Sajnos megszokta, h nekem sok cipőm van, és imádja a dobozokból ki-be rámolni.De legalább nem eszi meg.

Angi, jó nagy munkában vagytok!Emma már ebbe született bele?

Manka, jó pihit a szüleidnél!

Csütörtökig vagyok, mert pénteken megyünk Balcsira és jövő hét szombaton este jövünk csak haza.32
,32
Re,mélem 02l20,z020 jó lesz-közben Fanni itt rosszalkodik.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!!!!

Megjöttünk a "nagy nyaralás"ból, már hétfőn este, de tegnap egész nap almoltam, takarítottam, mostam, stb. Ma meg jön egy pécsi barátnőm a gyerkőceivel, úgyhogy épp csak bejelentkezek, hogy megvagyunk ám.

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak belekukkantottam, de mindenkinek köszönjük a név-szülinapi jókívánságokat, meg a Bendegúznak küldött drukkokat, és gyógypuszikat.
Még nem volt teljesen rendben a hétfői laborja sem, úgyhogy sajnos még egyszer le kell ellenőrizni, pedig szegénykém biztos elege van már a böködésekből. De remélem szépen helyrejön, és vége lesz a betegségsorozatunknak.

Most rohanok, de este vagy holnap majd bővebben is jövök.
Ja, és minden gyerkőcnek aki egyedül álldigál nagy gratula!
:)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, de jó, hogy megjöttetek!
Sajnálom, hogy Bendegúz még nem tökéletes, de otthon biztos hamar helyre jön!
Vendég
 


Szia Márti!

De jó, hogy Bendgúz jobban van!!!
Nagyon szorítottam értetek!!!

ayse
 
 


Márti!

Hú, én is örülök, hogy Bendegúz jobban van, remélem hamar felgyógyul teljesen!
Én is voltam egyszer Nolcsival kórházban, mikor olyan 10 hónapos volt, de az nem volt ilyen komoly. Hát szar volt nagyon. :(
Sok-sok gyógypuszit küldök Neki!!!!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Sziasztok!
Na, most talán tényleg van időm írni rendesebben is.

Ayse, Barbi, Tünde!
Köszi! Aranyosak vagytok, rá is fért Bendegúzra a drukkolás. Annyira szörnyű volt ez a kórházban töltött hat nap, és rohadt hosszúnak tűnt. Az első két nap volt a legrosszabb, mert akkor Bendegúz tényleg nagyon betegnek nézett ki, csak elhevert, olyan kis elesett volt, állandóan aludt, nem volt ereje játszani se. Néha felült, hogy játszon, aztán visszafeküdt mint aki nagyon fáradt. Annyira sajnáltam, és közben folyt a lábickójába kötött kanülbe az infúzió. És ő, aki tudjátok milyen hiperaktív, megmaradt a kiságyban nyugisan, nem akart kimászni, és nem cincálta ki az infúziót, olyan kis okos volt. Aztán persze egyik éjszaka kimozdult neki, és újra bökték, hát összevissza bökdösték mindkét kezét, mire találtak neki egy jó kis vénát a másik lábijában. Szegénykém ordított mint a sakál, hárman fogták le. :(
Az első éjszakát bent töltöttem vele, de nem lehet ott aludni, csak nekem megengedték hogy ott üljek az ágya mellett, de aztán nem volt erőm minden éjjel ott gubbasztani, úgyhogy éjfél előtt elhúztam aludni, kivettünk egy szobát egy közeli panzióban (Laci is ott volt végig, merthogy szabin volt), és reggel hatra már ott voltam, hogy ha ébred akkor ott legyek. De biztos sokat sírt éjszakánként, mert tökre berekedt, alig volt hangja a végére. Persze a nővérek azt mondták, nem volt semmi gond, nem sírt sokat. Ja, persze. :roll: :(
Egyébként még mindig misztikus az egész betegség, hogy a lábán lévő kis csípésszerű valamiből, ami begennyesedett ilyen szepszist kaphatott? Először aki látta és leküldött minket Pécsre (egyébként a gyerekklinika professzora) azt mondta lehet még szövődményes bárányhimlő is, mert vannak ilyen ritka esetek is, hogy csak egy vagy két kiütés, esetleg a szájában (és volt is neki valami aftaszerű dolog előtte). De aztán a laborok egyértelműen bakteriális fertőzést mutattak. De olyan volt, mintha nem igazán jól reagált volna az immunrendszere az egészre, mert az elején nem volt magas a fehérvérsejtszáma, valószínűleg ezért tudtak a bacik ilyen nagy bajt csinálni, és aztán viszont felment neki, de még az utolsó vérvételkor is magas maradt a fehérvérsejtszám. Remélem ez tényleg csak ilyen reaktív dolog, és semmi rosszabb ki sem mondom micsoda. Azt mindják lehet hogy az előző lázas kiütéses cucc miatt legyengült az immunrendszere és azért lehetett ez, de mindenesetre ritka az ilyen.
Közben kiderült, hogy baromi vérszegény, úgyhogy mától szedjük a vasat meg fólsavat. Ja, és amit addig felszedett, azt a klinikán le is adta mert alig evett szegénykém. Most már megint jó az étvágya szerencsére, úgyhogy etetem minden jóval, friss gyümivel, joghurtokkal, főzelékkel, babapisivel.
És képzeljétek ma megevett tízóraira egy fél szelet kenyeret kis katonákra csipkedtem neki, és baracklekivel adogadtam a kis falatokat a szájába. Tökre ízlett neki, de a lekvárt már otthon is kóstolta, és imádta nagyon.
Viszont megviselte a kórház, mert utána éjszakáko át 8-9szer ébredt fel sírva, engem keresett. És iszonyú anyás lett, ha eltűnök előle és nem foglalja el magát éppen valami jó játékkal, akkor úgy sír utánam. Biztos azt hiszi megint otthagyom. De talán majd javul ez is, ma már csak kétszer ébredt fel éjjel.
Na, ennyit a kórházasdiról.

Amúgy megtanult tapsolni, megmutatja az okos fejét, kinyújtja a nyelvét ha kérjük rá (ezt a kórházban tanultuk :) ), és mondja hogy apa, papa, ana (ez vagyok én), de néha egészen anyára sikeredik. És egy jópár játékát megtanulta már beazonosítani név alapján, és a patkány lett az egyik fő éjszakai hálótárs a kórházban. És ha mondjuk hogy hogy csinál a boci múúú, ő is mondja hogy mmmmm, olya édes meg kell zabálni.
Vizsont még kapaszkodás nélkül nem áll meg egyedül, és éppen csak araszolva lépeget. De majd ráérez az ízére, van még időnk.
Ja, és közben hétfogú lett, csak az egyik alsó kismetsző nincs még kint a sorból.

Basszus valaki elkezdett kalapálni alattunk, Bendegúz meg alig félórája alszik, de már mocorog. A francba. :(

Majd rakok fel pár új képet is, nem igazán sok nyaralós van, de azért akad az is.
Még jó, hogy megyünk ősszel is egy hétre (remélem tényleg megyünk, és nem lesz semmi betegség) Olaszországba, talán az a nyaralás jobban sikerül majd.

Timi, Manka!
Nektek jó pihit. Bár Manka már elutazott, de talán néha olvas minket.

Tünde!
Klasszak a képek Rólatok! Jól áll a rövid haj! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!

Nem is tudom, mit írjak! Te, mint szakmabeli, nem ijedtél meg nagyon, hogy egyből Pécsre küldtek Titeket? A vérszegénység a betegségtől függetlenül is volt, csak most derült ki? És olyan komoly betegségre pedig ne is gondolj, akkor Bendegúz nem lenne/lett volna eddig olyan kis eleven! Azért gondolom az jó volt, hogy nem voltál egyedül, hanem Laci is ott volt Veletek.
Bendegúz mit szólt, amikor hazaértetek? Megismerte a lakást, a szobáját? Hány hétig nem volt otthon?
Gratulálok az új tudományokhoz, és ne aggódj, Zita se áll kapaszkodás nélkül. Egyrészt még tényleg ráérnek, másrészt azért ilyen súlyos betegség után természetes, hogy kicsit lelassul, de úgyis behozza!

Timi, ha még nem késtem el, akkor jó nyaralást Nektek, és jó utat, időt kívánok!
Ha elkéstem, akkor is! :D

Köszi mindenkinek a dicséreteket, sztem is jó így a hajam. :oops: :lol: Jobban is érzem magam, bár most meg az a bajom, hogy tök sovány lettem, olyanok a lábaim, mint két piszkafa. Még mindig "csak" 54 kiló vagyok, szóval nem híztam, talán 1 kilót, nem is emlékszem, mennyiről indultam.

Lányok, Nálatok mi a bébimenü? Én Zitának adom a miénket, kivétel ha tojásfehérjés vagy tejes a kaja, bár a tejet kiváltom az ő tápijával, és így majdnem uazt eszi.
Vendég
 


A mosógép bébiszittyó funkciója, nemhiába mondják, hogy intelligens:

Kép Kép
Vendég
 


Márti!
Jajj, úgy összeszorult a szívem a kórházi napok olvastán! Azért ez felháborító, hogy nem tudják megoldani, hogy a szülő ott lehessen a gyerekével, pláne ilyen picivel!
Bocsi, de a babapisi-n, mint finomságon, kidőltem!!! :lol:

Tünde!
Zitát már a másik topikban is megcsodáltam, nagyon jópofa!
A mosógép tényleg nagyon szupi, amúgy milyen típus?
Zita hányas bodyt hord?

ayse
 
 


Ayse, ez azt hiszem 80-as body, de vannak 86-ak is. A mosógép LG, nem rossz, csak kicsi, 3,5 kg ruha fér bele, így gyakran csodálhatja majd Zita. De intelligens, rá is van írva, be lehet programozni, hogy mikor kezdjen mosni. Hát hiába, még egyedülálló voltam, amikor vettem. :)
Vendég
 


Ayse!
Azért nem lehetett ott aludni Bendegúzzal, mert az intenzíven volt, és ott a szülők amúgy szigorúan délelőtt 11-től délután 6-ig lehettek bent. Velem kivételt tettek, mivel orvos vagyok, meg volt ismerős is, ezért lehettem bent annyit amennyit akartam. Ha bírtam volna a nem alvást több éjszakát is maradtam volna, de reggel 6-tól estig a 17-18 órákban is kipurcantam, muszáj volt aludnom. De nekem is majd a szívem szakadt meg, amikor alvó állapotban otthagytam Bendegúzt és tudtam, ha felriad nem leszek ott. Márpedig az ilyen helyeken vannak zajok, csipogások, csörrenések, lámpák, stb. Szóval nagyon rossz volt, de már megfigyeltem, hogy elég jól bírom az ilyen lelki tortúrákat és csak egyszer sírtam a kocsiban este, amikor olyan nővérekre hagytam ott Bendegúzt, akiken látszott hogy rá se fognak bagózni, ha sírdogál. :( Majdnem visszamentem hogy saját felelősségre kiviszem a panzióba éjszakára és köztünk alszik inkább, de aztán győzött a józanabb felem.
Egyébként van olyan osztály ahol ott lehet aludni a gyerkőccel, de az intezíven nem. :(
No, mindegy, elmúlt szerencsére.
De úúúúgy tud bújni, azóta még jobban, mint régen. És ott a kórházban is, amikor felébredt reggel és meglátott, szinte rámugrott, úgy tapadt rám, meg ölelt mint egy kis bogáncstapadáncs.

Tünde!
De gondolhatod, hogy betojtam. Ráadásul az aluszékonyság miatt mindenféle agyhártya és agyvelőgyulladások lebegtek a szemem előtt egész úton. Hosszú út volt Pécsre..pedig mentünk mint a meszes.

Zita nagyon cuki, ahogy lesi a motyógépet. Azt hiszem én is megmutatom működő állapotában Bendegúznak, ő eddig csak az ajtaját csapkodta amikor nyitva volt. A mienk is LG, nagyon hasonló, az is intelligens, majd rábízom Bendegúzt.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Tünde!
Ezeket elfelejtettem:
A vérszegénység szerintem már megvolt, de a fertőzés tuti súlyosbította. De nekem már régebben is olyan kis sápadtnak tűnt Bendegúz, de a dokinéni sose vetette fel a dolgot.
Egyébként három hétig nem volt itthon, és szerintem iszonyúan élvezte a helyzetet amikor megjöttünk, mert vigyorgott a kiságyban is, és körbeszaglászott, és a medencében is sokkal tovább eljátszott mint régen. De a leglátványosabb az volt, amikor a klinikáról visszavittük a Balcsira és aznap este az ottani kiságyába betettem, úgymond aludni, félálomban. Erre ő felpattant, és elkezdett fel alá rohangászni négykézláb a kiságyban, meg hempergőzni, és dumált, és annyira látszott rajta, hogy megismeri, és örül neki. Csak ültünk Lacival az ágy mellett, na és akkor majdnem bőgtem.

Én magunknak nem nagyon főzök, abszolút igénytelen lettem, szinte csak hideget eszem itthon, már nem rendelek kaját meguntam, úgyhogy Bendegúznak főzök külön. De amúgy ha főznék, én is így csinálnáám, mint Te és azért néha fogok is ilyen egyszerűbbeket, mint spenót, meg pl hétvégén ki akarom próbálni Bendegúzon a kelkápifőzeléket pörkölttel, és azt fogjuk mi is enni.

Most megyek alukálni.
Jóéjszakát!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!

Bizti ufó vagyok, de azért csinálhatnának egy mama szobát az intenzívesek szüleinek is. Hogyha pl. nagyon sír éjszaka, megvígasztalhasd. Vagy csak szopó babáknak ott ér véget a szopizás, mert nem mehetnek be a szülők??? Ezt nem látom jónak és indokoltnak, akkor se ha intenzív ellátásról van szó.


Tünde!

Az enyém Siemens és szintén 3,5 kilós. Eddig még minden mosás belefért. Nagyon megvagyok elégedve, hogy kevés vizet fogyaszt. Gyakran így is a féladagos mosást választom.

ayse
 
 


Márti

Hál Istennek Bendegúz már jobban van.

A kórház dolgot abszolót át tudom érezni. Lacit pár órásan vitték az intenzívre és nem lehetett ott maradni mellette.
Anyukám is ki volt akadva, hogy az újszülött intenzíven az anyukáknak szülés után egy műanyag kerti széken lehet ott ülni a baba mellett. Én pl. 6 órúval a szülés után ültem végig 10 napot Lacival azon a bizonyos műanyag széken. Hát nem volt leányállom, de akkor szinte fel sem tűnt.
Ott reggel 9-től este 6-ig lehetett ott lenni. Éjszaka az anytejet cumisüvegből adták a babáknak.
Annyi volt a szerencse, hogy ott nem volt olyan nővér, akiben ne bíztam volna meg maximálisan. Mindegyik nagyon aranyosan bánt a gyerekekkel.
A vénakeresgélés az tényleg borzasztó volt.

Az a szerencse, hogy jól van Bendegúz. Minden esetre rémísztő, hogy micsoda fertőzések vannak.

Képzeljétek el, hogy a védőnőnk tavaly előtt egy olyan bakteriális fertőzést szedett össze, ami általában egy hasmenéssel átszalad az emberen, de van akiknek megtámadja az izületeit. Ő spec. 1,5 évig volt táppénzen emiatt.

Kép
Kép Kép
sildike
 
 


Ayse

Szerintem nem vagy ufó. Az egészségügyi törvény szar. Ahhoz van jogod, hogy ott legyél a gyereked mellett, de sajnos a kórházak nem tudják biztosítani ezt.

Kép
Kép Kép
sildike
 
 


Ayse!
Szerintem se vagy ufó :lol: . Szerintem is baromi nagy hülyeség, hogy ilyen pici babáknál is fix látogatási idő van, mikor ők még annyira tőlünk függnek, hogy lennének már el egyedül a kórházi ágyban. És az is eszembe jutott, ha mindez még kisebb korában történik, lehet hogy most én fekszem valahol kipurcanva, mert akkor tuti nem hagytam volna ott, hanem ott ülök mellette egész éjjel, hogy ha szopizni akar, ott legyek. Én sose tudtam fejni, ő csak ciczett, amíg volt mit és akart. :) Persze a nővérek közül jópáran gondolom forgatták a szemüket, hogy mit keresek még ott este 11kor is, de nem igazán érdekelt. De a többségük nagyon normális volt, és rendesnek meg lelkiismeretesnek tűntek.

Amúgy ma voltunk dokinéninél elmesélni a horrorsztorit, és jövő héten megyünk vérvételre szerdán/csütörtökön. Szegény kis pockom még nem tudja mi vár rá megint.

Tünde!
Remélem jobban vagy már, heverésszél sokat délután! És szerintem ha van otthon igyál valami kicsi piát, az nem árthat, viszont izomrelaxáns hatása van. (régen a veszélyeztetett terheseknek még alkohol infúziót is adtak állítólag a koraszülés megelőzésére)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, kicsit jobb a helyzet, de nem az igazi. Asszem apával borozunk egyet este, jó az ötlet.
Erre az alkoholos infúzióra emlékszem, az egyik barátnőm is kapott. De már nem adják.
Vendég
 


Nnaa, hol vagytok?? Nagyon leült a topic. :(:(:(

Anya, táncolok, nem látod?
Kép

Alvókutyus, úúgy szeretlek, majd megeszlek!
Kép

Amikor egyáltalán nem sugárzik az értelemben a szememben:
Kép

Aszta, ez meg micsoda????
Kép

Apa, ugráljunk, mégmégmég!!!

Kép Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Tényleg eléggé kihalófélben vagyunk, de most hétvége is van, meg nyár is, majdcsak életre kel a topic ősszel. :)

Tünde!
Annyira aranyos ez a szerelés Zitán! Meg persze a szerkóban Zita! :lol: Legjobban az a valamit szemlélődős meg az utolsó kicsit durcás kép tetszett, de az ugrálós is nagyon aranyos.

Tényleg mit szeretnél Kistesónak kisfiút vagy kislányt inkább? Lehet hogy már kérdeztem, nem emlékszem. Most már lassan látszódhat is a következő UHon, nem?
Lassan mi is elkezdhetünk gondolkozni a Kistesóprojekten (nekem most jött meg először rendesen augusztusban mióta Bendegúz megszületett, szóval eddig esélyünk se lett volna) , de még mindig kicsit tartok a dologtól, úgyhogy csak ráérősen. :D Kicsit le vagyok passzolva fizikailag, belefogytam ebbe a kórházasdiba rendesen, de most nagy erőkkel elkezdtem vitamint szedni, meg enni, és fogok tornászni is kicsit. De néha olyan fáradt vagyok esténként, hogy elég nehezen tudom elképzelni, hogy terelgetem majd Bendegúzt egész nap, ha még terhes is leszek. A harmadikra babakocsicipelésre meg gondolni se merek. Persze az ember mindig megbirkózik az adott helyzettel valahogy. Mindemellett meg annyira szerettem terhes lenni, hogy alig várom megint.
Tünde Te hogy bírod?

Tegnap próbáltunk venni Bendegúznak rendes autósülést, mert a hordozóban már nem marad meg, és láthatóan tök kényelmetlenül ül. De végül nem tudtunk dönteni, hát elég horrorárban vannak, volt egy Römer ami nagyon tetszett, lehet hogy az lesz végül, csak kicsit merev a biztonsági öve, ezért nem mertük megvenni. Amúgy nagyon kényelmesnek néz ki, és tuti biztonságos is.
Nektek már van, vagy még a hordozóban ülnek a gyerkőcök?

Ma ha minden igaz mi is elnézünk a Várba, bár biztos iszonyú tömeg lesz.

Szép vasárnapot Nektek!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, de jó, hogy írtál, már éppen arra gondoltam, sztrájkolni fogok. :cry:
Péntekig jól bírtam a terhességet, azóta elég cefetül vagyok. Vagyis már kicsit jobban. Bevallom, ha visszatekerhetném az órát, megvárnám a terhességgel, hogy Zita már biztosan menjen, és ne kelljen cipelni mindenhova. végülis sztem ettől nehéz most nekem.
Én inkább kislányt szeretnék, apa természetesen fiút, de igazából mindegy. Mostanában egyre többet gondolok arra, hogy sztem fiú lesz, mert ez a terhesség annyira más, mint Zitával volt.
Nagyon aktív a kis pocaklakó, tök sokat mocorog esténként. Zitával ugye eleve később éreztem, meg Ő olyan kis lustinka vot.

Ezt Ő üzeni Nektek:
ncv ff,hfffffffff fdyrzfdfffffffffffffffgh hjcf h ccccccccccccccccccccccccccf

Zita már kb 7 hós kora óta gyerekülésben utazik, szeretjük, nincs gond vele. Ha csak az a baj a Römerrel, hogy merev a biztonsági öve, sztem nyugodtan vedd meg. Ha netán gáz van, úgyis az a jó, ha megtartja Bendegúzt, de mivel úgyse lesz semmi, tökmindegy, Őt hidd el, nem zavarja.
Vendég
 


Zsong a fejem. Ha Apa itthon van, mást se hallok egész nap, mint hogy : apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-
apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-
apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa-apa

És ugye nem kell mondanom, hogy NEM Zita hajtogatja egész nap...
Vendég
 


Sziasztok!

Húú, nem semi mi volt itt az este. Reggel én is csak néztem a híradóban. Mondjuk amilyen hirtelen becsapódott ez az orkánerejű szél, meg zuhogó eső, gondoltuk hogy nagy gáz lehetett a tűzijátéknál. Nem volt időnk elfektetni a virágokat a teraszon, már döntötte is őket a szél, és úgy szakadt az eső, csak úgy verte a redőnyöket. Még szerencse, hogy nem vagyunk nagy tüzijátéknézők, így Bendegúzzal meg főként eszünkbe se jutott kimenni bárhova is. Ő még úgyse értékelné, mi meg láthattuk már párszor.
De el tudom képzelni micsoda pánikhangulat lehetett ott a tömegben. :(

Mi voltunk ebédelni a Tabánban, aztán elsétáltunk a Lánchídhoz, és megnéztük a légibemutató egy részét, de aztán Bendegúz elaludt a legnagyobb repülőgépzúgás mellett, és nekünk is elég volt az ácsorgásból, úgyhogy felsétáltunk a Várba, és vettünk Bendegúznak tökaranyos fajátékokat, meg a falra egy csigabiga formájó akasztót. Közben ő is felébredt és nagyon élvezte a tömeget, meg a sok látnivalót. Persze aztán lefele már kézben kellett cipelni, de így is klassz volt, annyian megnézték, olyan büszke volta rá. De aztán majdnem megbántuk, mert több mint egy órába telt hazafurikázni, olyan dugók voltak mindenfele, Bendegúz is hisztis lett a kocsiban, meg én is tisztára idegbeteg voltam a tömegtől, úgyhogy jó hangulatban értünk haza. :( :lol:
Amúgy is elég idegbajos vagyok mostanság, minden bajt felfújok (állítólag, ezt Laci mondja mindig, de utólag én is így érzem), hogy teljesen beleélem magam, ha valami nem úgy sül el ahogy terveztem, ahelyett hogy legyintenék egyet, és örülnék annak ami sikerül, meg ami jó. Mindenesetre muszáj lesz ezen valahogy változtatni, mert tönkre tudom tenni az egész napomat, meg sajna nemcsak az enyémet.. :(

Ja, és
Sildike!!
Láttam Lacikát élőben is a Dunaparton, és már majdnem odarontottam, de aztán észleltem, hogy nem Te vagy aki tolja a babakocsit, hanem egy ismeretlen szőke csajszi, vagy a férjeddel, vagy valakivel aki nagyon hasonlít rá (mondjuk a tesója?? :?: :roll: :lol: ), úgyhogy mégse mentem. De nagyon kis helyes volt, már Lacika. :lol: :lol:

Tünde!
Igyen én is a cipekedés miatt gondolom, hogy nem árt megvárni amíg a nagytesó önjáró valamennyire. Nekem az előző terhesség sem volt töksima, szedtem Duphastont is az elején, meg aztán Terbutalint mert annyit keményedett a hasam.

Nekem egyébként olyan érzésem van, hogy kislányod lesz másodszorra is, nem tudom miért.

Bendegúz olyan édes volt ma reggel, amikor ébredt azt hallottam a bébicsőszben, hogy aaaanya, aaanaa. Majdnem megzabáltam, ahogy ott ácsorgott a kiságyban. Talán most már lassan elhiszi, hogy nem kell sírni, mert nem a kórházban van, hanem anya hallja, és jön is. :)

Manka!
Még Anyukádéknál vagytok??

Réka!
Hogy áll a felújítás? Gondolom van dolgod bőven.

Timiék most nyaralnak??

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, eddig nekem is kislány érzésem volt, de remélem jövő héten kiderül a tuti!
Ezeket a gyógyszereket szerencsére nem ismerem, de elég ijesztő volt, hogy mennyire keményedtem a hétvégén. Vasárnap este lettem tuti jól, ahogy bejött a hideg.
Mikor mentek vérvételre?

Timiék sztem már hazajöttek, csak még nem írt. :cry:

Voltunk méreckedni, Zita kerek 9 kg, nem nőtt semmit, maradt 77 centi, vagyis először csak 76 volt. :lol: :lol: Így papíron maradt 77, mert hát ugye össze mégse mehet, és 90 fokon se mostuk. :wink:
Én pedig 1 kilóval vagyok több a kezdő súlyomnál.
Vendég
 


Tünde!
Végülis a dokinénivel nagy egyetértésben úgy döntöttünk, hogy célszerűbb még kicsit várni, hogy több idejük legyen normalizálódni az értékeknek, így csak a hét második felében megyünk, azt hiszem csütörtökön reggel. És állítólag délután meg is vannak az eredmények, be lehet telefonálni. Remélem minden rendben lesz, és felsóhajthatok.

Nálatok nem volt ilyen ítéletidő?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, hát olyan vihar, mint Bp-en, nem volt. De itt is fújt a szél, és esett is nagyon.
Komolyan mondom, ez olyan izé, mintha felsőbb hatalmak akarata lett volna, hogy pont ott, pont akkor olyan vihar legyen. Bár az időjósok szóltak előre...
Vendég
 


Tünde!
Nekem is ez jutott eszembe, hogy miért pont akkor és pont ott kellett ennek történni?? Ha 4-5 órával később érkezik a nagy vihar, csak a fák meg a tetőcserepek bánják.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Én is éppígy fel tudom dúlni magam ezeken a dolgokon. Én gyes-betegségnek diagnosztizálom. A beszűkült élettérből adódóan minden nagyobbnak tűnik. Gyógymódja a munka, de legalább is a minél színesebb, változatosabb programok (gyerek nélkül is).

Tünde!
Szerintem is lányod lesz!

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?