Új privát üzeneted érkezett!


Stella
Nagyon édik a pasik :D És milyen nagyok már :D

Edina
Hidd el, engem jobban megviselt az 1 hét Kristóf nélkül, mint őt. Annyi kényeztetést, amit azalatt kapott, 2 nagymama és 2 nagypapa leste minden kívánságát, olyan dolga volt, mint a kiskirálynak:lol:
Fantasztikusakat aludt, akár 2,5 órá is ebéd után, amit nekem sose, átaludta az éjszakákat, másnap sokszor csak de. 9-10-kor ébredt fel, mindenki szerint remekül érezte magát és utólag is látszik, hogy lelkileg sem viselte meg a dolog, nem lett sem anyásabb, nem fél attól, hogy itt hagyjuk, ugyanúgy elalszik este egyedül, minden úgy megy, mint előtte :D

És örülök, hogy jól sikerült a ti nyaralásotok is :lol:
Várjuk a képeket :D


Judit
Én nem vagyok nagy Pest-ismerő, de nincs minden nagyobb bevásárlóközpontban játszóház? Nekem úgy rémlik, hogy bármelyikben voltunk is, mindegyikben volt.
A Campona-s Pán péter játszóházat pedig különösen dícsérik :D


Rólunk:
Kristófnak kint van a 16.!!!! foga (bár már vagy 1 hete kint van :lol: , csak most jutott eszembe megírni :lol: ), mindösszesen 3 hét lefolyása alatt növesztett ki 8 fogat, 4 rágó- és 4 szemfogat. Nappal ugyan nyűgösködött , de ha lefoglaltuk, akkor elvolt, de éjszaka még csak fel sem sírt. Igazán hősiesen tűrte, pedig állítólag ezek fájnak a legjobban.
Már csak 4 rágófog és mind megvan :D

Oltást is kapott múlt héten, a 18 hónaposat, akkor is hős volt, megbeszéltük, hogy mit fog csinálni a doktornéni, és hogyha nem sír, akkor elmegyünk nagypapiék kis sárga autójával autókázni (ez a mániája :lol: , leginkább az álló autót szokta kormányozni, rázza a sebváltót, ablaktörlőzik, indexel, rádiót kapcsol, vagy nagy ritkán a nagypapi ölében ülve tesznek pár kört itt a lakótelepen), és megértette, mert 1 mp-et sírt, míg beszúrták a tűt, aztán már dalolt is, viszont nem felejtette el, amit ígértem neki, és pucolnunk kellett apukámékhoz és autókáztak pár kört :lol: :lol:


Még gyorsan dobok fel pár képet kispasimról:

Imádott hátizsákjával :D , mindenhová vinni kell magunkkal, hozza, belerakja a kismaciját, a kisautóját és mutogatja a hátát és mondja, hogy "ide-ide" tegyem :lol: :
Kép Kép

Stoppos fiú:
Kép

Vigyor a kádból:
Kép

Laza fiú vagyok én :lol: :
Kép

Eszegetem a barackot: (izmos férfitestemet nem ám figyelmen kívül hagyni :lol: :lol: )
Kép


És így próbálkozom egyedül enni:
Kép Kép



Végül anyáékról egy pár nyaralós kép:
Anya a Balcsiban illetve az apartmanuk előtt:
[Kép Kép

Apa pedig a hévízi tó partján:
Kép



Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Megyunk holnap a csodak palotajaba :)
Tegnap a Lurdy hazban voltunk egy oriasi kalandparkban. Nagyon szuper volt. Atti imadta. Nem volt az, hogy "ezt nem szabad" Imadta. Nyertunk meg 40percet a kovetkezo alkalomra :)

Nicol!
Koszi, de az tenyleg messze van

Babus!
Hihetetlenul lefogytal. Nagyon csinos vagy! Gondolom apuci nagyon buszke Rad. En nem birnam ezt a koplalos fogyokurat. Foleg most nem. Igaz undorodom mindentol, de enni azert eszem :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Most van pár percem és bekukkantottam az uccsó oldalra!

Judit!

Gratula a kicsi pocaklakóhoz!

Babus!

Ejnye, milyen csini vagy!!!

Na megyek, mert kezdődik az esti nyűg. Én még a régi topikba írkálok, itt csak a képeket jövök kukkolni :-)

tjuca
 
 

 
 


Juca, Judit
Köszi :)

Judit
Mint már írtam régebben is, én abszolút nem koplaltam, soha, egy percig sem. Gondolhatod, hogy kaja nélkül nem bírtam volna Kristóf egész napos hiperpörgését, el is ájultam volna itt vele, ha hónapokon át koplaltam volna.
Na meg az sem bizonyítja jobban, hogy nem éheztem, hogy a tejcsim mindvégig megmaradt annyinak (annak a kevéskének), mint amennyi előtte volt. Ha koplaltam volna, tuti elapadt volna a tejcsim. (Íme a cáfolat arra, hogyan kell szoptatás alatt úgy lefogyni 18kg-ot, hogy a tejcsi is megmaradjon)
Egyszerűen csak ésszel kezdtem el enni. Többször keveset. Délután 5 után már semmit. A Szénhidrátokból kevesebbet. a nasikkal óvatosan.
Fehér kenyér helyett barnát, mindenféle édes üdítő helyett ásványvizet, rengeteg gyümölcsöt, cukor helyett édesítőszert. Sok főzeléket, hisz az szinte csupa fehérje, abból meg akármennyit lehet enni, persze kenyér nélkül, bár ez nálam nem volt gond, mert mindig is anélkül ettem.
De semmiről nem mondtam le teljesen, ettem sütiket, krumlpit, tésztát, mindent, mégis jöttek le rólam a kilók. Anyósom csodálkozott is, hogyan fogyok én, ha mindent megeszek, amit ő küld nekünk. És tényleg mindent ettem, sosem éheztem, csak ésszel és mértékkel ettem. Az első 1-2 hét nem volt túl könnyű, de azóta ez a természetes.
Ja, és semmi torna meg ilyesmi. Nem is lett volna hozzá Kristóf mellett energiám.
Én nem is fogyókúrának tekintem ezt már, hanem egészséges életmódnak.
És akár önteltségnek tűnik, akár nem, igenis büszke vagyok magamra, mert nálunk a családban, illetve csak Apucim családjában, (az ő kivételével) mindenki nem kis túlsúllyal rendelkezik. Az anyósomtól kezdve a sógoromig mindegyik csak panaszkodik, hogy jajj, fogyni kéne, mától nem eszem, meg káposztalevel-diéta, meg minden hülyeség, aztán mikor találkozunk, látom, ahogy degeszre tömik magukat mindenféle kajával, még nézni is rossz, hogy mennyit és hogy hogyan esznek.
Aztán míg ők sopánkodtak, addig én "gyorsan" septiben :lol: ledobtam 18kg-ot és vékonyabb vagyok, mint lánykoromban. Az esküvőnkön 55kg voltam, a szülés után 68kg, most pedig 50kg vagyok :D
Na mindeegyis, bocsi, ha kicsit hosszú lett :lol:

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy nevetek van már a kis pocaklakónak? Persze, tudom, még korai, de akkoris, hátha :D
És ha jól számoltam, valamikor nőnap körül fog megszületni, ugye?


Juca
Gyere máskor is :D
És tegyél fel nekünk is képet kicsi Kingáról :D


Babus

Kép
babus2005
 
 


Szia!

Hat nem is hangzik olyan neheznek :) Ez az 5 ora utani nem eves menne a legnehezebben, mert az Atti olyan 6korul jon haza, es akkor egyutt szoktunk enni. En imadok enni, es esz nelkul :) Tudom, hogy valtanom kell. Szeretnek lefogyni, de most a terhesseg miatt csak plusz kilok jonnek majd. Attival nagyon odafigyeltem, 6honapig szinte semmit nem hiztam, az egesz terhesseg alatt csak 8kilot hiztam. Az a franya hormonkezeles tett be Atti elott, amikor 2ho alatt 15kilo jott fel, aztan plusz 8 a terhesseg alatt. Szoval nem keves. Azota lejott ugy 8-10, de most ujra kusznak fel :( Megprobalok tenyleg odafigyelni mit es mikor eszem.

Nevunk fiuban mar Atti elott is megvolt. Akkor beszeltuk, hogy az elso fiu Attila a masodik Gergo lesz. Azota sem tudunk a lanyban megegyezni. Nekem az Eszter tetszik az Attinak meg Luca es Dora tetszik. Amugy, ha fiu kap masodik nevet, ehhez apukaja ragaszkodik, hogy legyen Almos,mert 3szor almodtam arrol, hogy babat varok, pedig elvileg nem lehettem az, mert volt verzesem a 26.nap korul. Aztan megis :)

es tenyleg nonapra vagyok kiirva :) a tunetek kicsit masok, mint Attival. Hanyingerem van, de nem hanyok, csak egyszer volt ugyan azon a napon,mint Attival (8.het elso napjan) Nem voltam rosszul az alkoholtol. Majd meglatjuk.

Most dokit keresek, es korhazat is valtok. A Szent Istvanba megyunk, az is kozel van hozzank.

Azert nem semmi, hogy sovanyabb vagy,mint szules elott! Parod mit szol? :)
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Babus!

Köszi az invitálást, majd ahogy időm engedi.
Én is soványabb vagyok 10 kilóval, mint szülés előtt voltam! Apám fejébe vette, hogy pszichoszomatikus gondjaim vannak :evil: és kínoz, hogy márpedig egyek. 70 kilóval futottam neki a terhességnek a csúcs 90 volt, mert toxémiás voltam, olyan volt a lábam, mint az elefántnak, és a kórházból a 4. napon 65 kilóval jöttem ki, most meg 60 vagyok. Rendesen eszek, és szoptatok, én is értetlenül állok a dolog előtt, de ez van.

Judit!

Nagyon tetszik az Álmos név, de nálunk pont fordított a helyzet, Kofa szavazta le annak idején.

Képek a www menüpont alatt, ott a Family címszó alatt találhatók :wink:
Azért egy kedvenc:
Kép

Nekem ilyen kis tarajosgőtém van, aki az orrán is szokott szunyálni!

tjuca
 
 


Na jó egy kép szemből, ez msot készült a napokban. A fején olyan az a bili, mint a segédkocsis motorososk siakja 8) Kép

Na most mennem kell, mert lassan kezdődik az esti menetrend! :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok! :)

jó rég jöttem, de nálunkm minden ok, csak megyünk mindenfelé :)
Lívike továbbra is jókat alszik este 7-től reggel 7-ig.

Jó kislány eddig, és nem is hisztis(még). :D

6 foga van, most már kb. 2 hónapja megáltunk ennyinél de most megint ömlik a nyála szegénynek, úgy hogy gondolom hamarosan lesz újabb.

[b]Babus! :) [/b]

Eszméletlenül jól nézel ki és ennyit fogyni, nem semmi!
Olyasmi típus vagy alakra, mint én.

Én anno 53 kilóval lettem terhes és most vagyok 51.
Szülés előtt voltam 68 kiló :)

GRATULÁLOK NEKED TÉNYLEG!!!!!! :)

Tjuca!

Hát nagyon édes a bébitek, de komolyan tűndéri az alvós kép róla!!!!
Lívike is ugyanilyen tarajos volt és ő is sűrű sötét hajú volt egészen fél éves koráig, mikor elkezdett neki szőkülni és most már aranyszőke a kiscsaj. :)

Mea
mea
 
 


Lívike (a piros szemekért elnézást!!!) :)

Kép

Mea
mea
 
 


Amúgy szép kék a szeme, csak bénáztam........

Mea
mea
 
 


Szia Mea!

Lívi nagyon édi, kis mosolygós!
Ti mikor nyisszantottátok le a sörényét? Gondolom a feje tetején nem forogja ki. Na meg hátul tépi a saját haját :shock: Abba kapaszkodik :roll:
Kingának is kék szeme van, így lehet, hogy ő is kiszőkül :P

tjuca
 
 


Tjuca!

Köszi :)

Mi tavasszal, kb. 6-7 hós kora körül vágtuk le sünire géppel, jól tűrte.
Mert neki akkor már az égnek állt a 10 cm haja :D

Azóta megint így megnőtt neki. :)

Szőke valaki nálatok?

Mert mi mindketten azok voltunk párommal kicsinek.

Én most már sötétszőke vagyok, ő meg barna.

Mea
mea
 
 


Babus!

Kristóf meg már kész férfi :D
Nagyon helyes :)

Mea
mea
 
 


Sziasztok,

Na én is előkerültem :) Nagyon nehezen jutok ide a babanetre, dolgozgatok még mindig, és hát a lányom sem napi 1 órás elfoglaltság :lol: és eddig még a napi kajámat is én főztem meg minden nap frissen :?
De védelmemre mondom/írom, hogy nagyon rendszeresen olvasgatlak Benneteket!

Babus :)
nagyon klassz, hogy így lefogytál! Nagyon csini vagy a képeken. Apa büszke lehet ám Rád! Én kb. 2 éve fogytam le 1 év alatt kb. 15 kg-t. Mozgással (akkor még nem volt ugye babó), meg étrend változtatással. Én is mindent ettem, de 6 után már csak almát, illetve gyümiket. Én akkor nem ettem sok édességet, kenyeret egyáltalán semmit. Én nehezen tolerálom a lisztet, de most eszem azért kenyeret is a szopi alatt még. Osztom a nézeted 100%-ban azzal kapcsolatban, hogy szopi alatt minden fogyira irányuló tett csökkenti a tejci mennyiségét. Kb. 1 hónapja fogytam 2 kilót, kevesebb is lett a tejcim. Érezhetően kevesebb. Na több se kellett nekem. Egyből visszaszedtem. :twisted: Jó ürügy volt :twisted:
Gondolom, ha már nem fogok 100%-ban szoptatni, akkor egyszerűbb lesz. Egyelőre megvettem egy baba-mama torna kazit (sosem jutok el élőben ilyen tornára, Laura napirendje egyelőre kiszámíthatatlan :(), azt próbálgatom. :)
Kristóf nagyon helyes srác lett! Mindig is az volt, hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő...

Mea :)
Livi csodaszép szőke tündérlány! :) Nagyon édi!

Ironram/Eszti :)
Jól vagytok? Minden rendben?

Juca :)
Itt is megzabálom Kingát!!!! Az a kép a satyekkal! Nem semmi! :)

Judit :)
Örülök, hogy rendeződnek a dolgok és kórházad is van már. Szt Istvánban csak azt tudom, kihez NE menj. Dr.nő, VH a monogramja. Nagyon bűbájos meg minden, de engem pl. hormonálisan totál ellökött. És borzasztó pénzéhes. :(
Egyébként jó kh, anyukám ott dolgozott gyógyszerészként vagy 25 évig. :)

Rólunk: jól vagyunk, Laura kis gézengúz már. 6.250g, 64 cm. Szépen növöget (bár most két hete ez egy picit leállt, illetve csak heti 50-60g volt, amin nagyon le vagyok döbbenve az előző 150-200-ak után :(), fejlődik. Kezd forogni, egyelőre inkább hátról hasra, mert ha hason van, azt nagyon szereti és nem szeret visszafordulni hátra. :)
Még mindig csak szopizunk, most vette fel azt az új szokását, hogy éjjel 6 óra alvás után felkel cicizni. Igaz, most nem este 12-kor, hanem 9-10 körül alszik el. Majd alszik reggel 7-ig/8-ig. Szóval nem panaszkodom. Napközben van, hogy többet alszik, van, hogy kevesebet, ez nagyon változó. Ha magamhoz veszem és háttal van felém, akkor már próbálgatja emelni magát ülő helyzetbe,de ezt nem én kezdeményezem, magától tanulgatja. :)
Kúszni még nem kúszik (bár nagyon szeretne), és még fogai sem jönnek. Ami késik, nem múlik. Mennénk babaúszásra, holnap lesz az eligazító. Imádja a vizet. :)
És keresek új babakocsit, olyan nagy kerekűt, amit lhet terepre is vinni. Tudom, hülyén hangzik, hogy most, de most jöttünk rá, hogy jó a babakocsija, de inkább csak pici babának való. Neki már egy sokkal komolyabb kellene. Sport, nagy kerekű, fékezhető a karon, ha lehet váltható karral, lábzsákkal télire. Rugós. Kb. Gondoltam, használtan is jó, ha van megkímélt állapotú, szóljatok, ha tudtok ilyet. Ha lehet, ne kék/fiús színű legyen. :)

na jó, eldugulok, vigyázzatok magatokra! Ki jön a szeptemberi topic talira( másik topicban irogatják) ?

Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok :)
Babus :)
Atyám, hogy telik az idő :) Még annyira előttem él mikor meséltél nekünk Kristóf maciról, hogy hogy rugkapál a pocidban, most meg nézem és kész férfi! :lol: Nagyon kis vagány :D
Te meg eszméletlenül jól nézel ki! A párod tényleg nagyon büszke lehet rád! :lol:

Judit :)
Nagyon szép név a Gergő Álmos :) Egyébként Gergő vagy Gergely lesz?
Sikerült találnod dokit?

Mea :)
Nagyon édes Lídi :) Igazi bűbáj :D

Unique :)
Örülök, hogy téged is látni :)
Szép nagy már Laura, le is köörözött minket :D
Látom ő is szeret szundizni :) Legalább éjjel hagy pihenni :)
Hová mentek úszni?
Babakocsiban sajna nem tudok segíteni. Nekünk Bergon van és én meg vagyok vele elégedve. Igaz a súlya komoly, de nagyon srapabíró. Annamarival teszteltük :lol:

Rólunk:
Petike nagyon jó fiú :) A múlt héten 5840 gramm volt és 64 cm. Lassan, de biztosan haladunk előre :) Forog most már mindkét irányba, de jobban szeret hátról hasra fordulni.
Az alvással semmi gondunk, ha csak az nem gond, hogy 10-12 órát egyfolytában durmol :D Este 9-10 körül alszik és 8 előtt nem igen kel fel. Az első evés után fél-egy óra játszás az ágyban, majd a következő szopcsiig alvás :) Napközben is alszik még a szopcsik között. Szóval egy árva szavam nem lehet. Sírni nemigen szokott, csak ha valami komoly baja van. Állandóan mosolyog, magyazáz :) Újabb szokása a sikongatás :D

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]http://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]http://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Judit!

Én is az Istvánban szültem, és ha dokit keresel, én nagyon szívesen ajánlom az enyémet! Írj, ha érdekel!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Tjuca!
Nagyon edes Kinga, ahogy a hasan alszik. Nem semmi :)
Olyan jo Nektek, hogy igy lementek a kilok. Rolam nem, es ugyan annyival kezdem most, mint Attival :(

Unique!
Koszi az infot!

Annacska!
Gerot szeretnenk. A heten viszont Attit a Gergellyel gyozkodtek, hogyha idos lesz milyen hulyen hangzik majd, hogy Gergo bacsi. Szerintem hulyeseg. Az Almos bacsi vicces lenne.
Azon poenkodtunk multkor, hogy majd oda jon: "Anya, almos vagyok" mire mi:"Tudom fiam mi, hisz mi neveztunk el igy" :)

Evi!
Koszi a segitseget, majd kuldom a kerdeseket.

Rolunk:
Atti tunemeny gyerek mostanaban. Elojott az allergiam, alig elek. Mintha erezne, es tudna, hogy nagyon rossz most nekem. EGYEGUL ELJATSZIK fel orat :) Alvas: nappal 30-45perc osszesen, este viszont 8-6ig. Szoval most minden nagyon jo, az allergiat es a hanyingert leszamitva.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok :D

Judit
a gergő név nekem is nagyon tetszik :D
És az Eszter, Luca, Dóra is mind nagyon klassz név:D A Dóra nálunk is számításba jött anno, amíg ki nem derült, hogy fütyisünk lesz :lol:
Allergiám nekem is kijött :( ...

Juca
Nagyon tündéri Kinga baba :D

Mea
Nem semmi szőkeség lett Livikéből :lol:
Pedig annyira vagány volt a hatalmas, sűrű fekete hajával :lol: Persze így is nagyon-nagyon csini kiscsaj :lol:

Unique
Laura is nagyon ügyi már :lol:
A kúszással és a fogakkal pedig bőven ráér még :lol:

Annácska
Nem semmi alvókája van Peti babának :lol: Irigyellek ám érte :lol:


Rólunk:
Hétvégén a Tiszánál voltunk, Kristóffal együtt, és anyósomékkal, ott van nekik nyaralójuk.
Kristóf fergetegesen jól érezte magát, viszont az alvással nem kis problémák akadtak.
Szombat reggel 7-től késő este fél 10-ig mindösszesen 25 percet aludt az autóban, ezt is délelőtt 10 körül. Semi többet, pedig délután másfél órán át próbáltuk bealtatni, én is, Apuci is, anyósom is, lehetetlen volt. Pedig már zombi volt, de akkor sem. Hisztizett egy kört, aztán átesett a holtponton és pörgött tovább, de aludni idegen helyen és idegen ágyban, soha. Pedig itthon szoktattuk az utazóágyhoz, játszani el is játszott benne, de aludni soha, azt szerinte kizárólag a kiságyában lehet, sehol máshol.
Na este fél 10-re aztán totál kész volt, egy mese és már horkolt is, egészen hajnali 1-ig, amikor is irdatlan üvöltés közepette tudomásul vette, hogy hol és miben alszik. Szinte kivetkőzött magából. Csak ordított és ordított. Mondtuk neki, hogy semmi baj, feküdjön ide anya és apa közé, hozzánk bújik és együtt alszunk. Nem, ordított tovább. Kapcsoltunk villanyt, hátha fél a sötétben. Nem, zavarta a nagy fény, ordított tovább. Sötétben megint ordított. Hoztunk neki inni. Nem, az se kellett. Sétáltam vele, nem, az se volt jó. mondtam neki, hogy mondok mesét vagy énekelek, de befogta a számat és üvöltött. állt az ágyunkon és csak üvöltött, üvöltött. Elképesztő volt.
Kb. fél óra után tudtam csak lenyugtatni, Apucinkat átküldük másik szobába aludni és reggel 5-ig feküdtünk Kristóffal kettesben, ébren az ágyon. Szerintem nem mert elaludni, mert kb. 2-3 percente felült, végigtapizott engem, hogy ott vagyok-e, volt, hogy mellém ült és simogatott engem. de már teljesen csendben, gondolom azt hitte, hogy alszom. Néha énekelt magában, de mindig szorosan hozzám bújt és még órák múlva is rendszeresen ellenőrizgetett engem.
Egyszer merészeltem hajnali fél 4-kor kiszökni mellőle a WC-re, tuti, hogy fél percen belül kiszúrta és ordítva állt fel és kifutópályának használva az ágyat, úgy megindult, hogy a falról pattant vissza, iszonyú koppanás közepette. Még szerencse, hogy nem a másik irányba indult, mert akkor az ágyról esett volna le.
Már világosodott mire elaludtunk, legalábbis én, Kristóf nem tudom meddig bírta, ennek ellenére már 7-kor keltünk és egész nap megint nem volt hajlandó aludni, pedig ismét teljesen zombi volt, délelőtt elvittük autóval egy körre, hogy el tudjon aludjon, meg hazafelé este aludt egy nagyot az autóban. De ott a házban semmi pénzért el nem aludt volna.
Mondanom se kell, mind rendesen leamortizálódtunk, az tutifix, hogy egy jó darabig elég volt a közös nyaralásból.
Ettől függetlenül azért jó volt, és ha épp nem nyűgizett meg zombizott Kristóf, akkor ugyanúgy bohóckodott meg huncutkodott, mint máskor és nagyon jól érezte magát :lol:
Készült sok jó kép is, majd teszek fel egy párat :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Íme a képek: (Vigyázat!!! Rengeteg!!! :lol: )


A kedvenceim:
Kristóf a vízibiciklin a kötelező mentőmellényben :lol:
Kép Kép
Kép


Anyával a vízibiciklin:
Kép Kép


Így szeretem anyát és apát:
Kép Kép


Átjöttek hozzánk vendégségbe kutyás ismerősök.
Kristóf az első perctől kezdve odavolt Henky kutyáért :lol:

"Úgyis elkaplak kutyus!"
Kép

"Gyere, megsimizlek!
Kép

"Így szeretlek kutyus!"
Kép

"Na gyere, viszlek a kezemben!"
Kép


Apával a Tisza-tóban:
Kép Kép
Kép

Kis csónakomban:
Kép


A kerti kismedencében:
Kép


Udvarlás közben:
Kép


Apa magyarázza a homokvárépítés fortélyait:
Kép

Hintázás:
Kép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Unique!
Köszi kérdésed, megvagyunk, bár inkább csak olvasgatok mostanság, ha nem vasalok, vagy borulok az ágyba. Hát itt nem lesz harmadik baba az fix! Még ha terveznénk se! Tuti fogamzásgátlo hatása van ennek a kettőnek!
Laura nagyon ügyes, kapkodni meg minek.
Képek????
Főleg úszósat!
Mi is gondolkodunk rajta, hogy gyerkőcöket úszni vigyük, csak a hol és mennyiért is talány még. Majd utána nézek!
A vízhez való viszony meg kiderül majd jövő héten Zalakaroson. Olivér szeretni fogja, Marcit meg meglátjuk. Mozogni már ő is nagyon akar!
Babakocsi! Csak legyen is kényelmes nektek és Laurának is!



Babus!
Nagyon csini vagy! Kristóf meg nagy kópé!
Alvás sajnos sok babának nem megy máshol. Főleg, ha ritkán mentek el idegen helyekre.
Azt hiszem nálunk Marci majd nehezebb eset lesz, zárkózottabb, mint Olivér. Most még úgy tűnik.

Mea!
Gratula a fogakhoz! Néha nagyobb szünet van két fog között, de az normális, csak kicsit tovább nyáladzanak szegények ilyenkor.

Annácska!
Hogy szalad az idő!!!
Jó alvókája van Petinek!

EzVicc!
Részvétem allergia ügyben. Nálam még nem komoly, bár Nasonexezem már régóta, talán azért. Te használsz valamit?
Rosszullétre kitartás, lassan túl vagy ezen a szakaszon! :)

Tjuca!
Bár én is kevesebb lennék kilóban.... Na de nem panaszkodom, nem vészes a kuffer, de azért lecserélhetném az irhámat egy számmal kissebre. Azonban ráérek. Tejcsi fontosabb, hirtelen fogyás pedig ronthatja a tejem minőségét, hiszen a felszabadló méreganyagok atejjel is távozhatnak, arra meg semmi szükség!
Lányka sérója dögös! De most is egészen mást jelent, mint esetleg 16 évvel később! Akkor hiába fontolgatnád a vágást! :)


Nálunk minden rendben. Holnap megyünk 4hós oltásra és mérésre, ami várhatóan ledöbbentő lesz. Marci Olivér 74-es ruháit hordja, azokat, mikben Olivér 10 hónaposan állt és puffasztós festékkel csuszigátlót maszatoltam a talpára. Kiságyban keresztben már szűken fér, í lába kilóg és reklamál a fennakadásért. Olivér is növöget, jelöljük az ajtófélfán! Már 90,5cm volt a múlt héten, egy hónap alatt jó másfél centit nőtt.
Nagyobbik gyermekünk szája be sem áll. Tán még álmában is mondja. Komplett monológokra képes, fűszerezve a "kínait" általunk is érthető szavakkal. Ha meg nem értjük, rém mérgesen csettintget a nyelvével és addig mutogat, amíg fel nem fogja ez a birka család. Szóval nevelődünk szorgalmasan. :D
Még mindig nem lehet őket együtt hagyni. Épp ma borította fel Marcit Olivér a hordozójában. Gondolom hintáztatni akarta, és nagy lett a lendület, így hátradőlt. Marcit sem kell félteni, mert csak akkor kezdett méltatlankodni, amikor biztos volt benne, látom szorult helyzetét.
Járókaban pedig nem akar megmaradni, mert látni, mozogni akar (oldalára kifordul), de azt sem bánja ha ülhet az ölünkben, csak feküdni ne kelljen, mert már így is kikopott a haja a buksi hátsóján!

"röviden" ennyi.
Majd jelentkezem Marci méreteivel!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!

Marci méretei 67cm, 6460gr!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!

Babus!
Nagyon édi Kristóf a képeken. Olyan nagyfiú már!:) Sajnálom, hogy ilyen rosszul aludt. :(

Eszti!
Nagyon jó súlyban van Marci! :)

Mea!
Nagyon sokat nőt Livike :). És nagyon csini szőkén is. :lol:


Rólunk:
Én jó sokat dolgozom, a héten is négy nap dolgoztam. Már lelkiismeretfurdalásom is van ennyit egyedül hagyni a lányzót. Bár ő nagyon jól viseli. Nagyon szeret nagyizni. :)
Hétvégén volt a keresztelő, nagyon jól sikerült. Itt van a keresztanya fia is aki 18 hónapos. Írtó jókat játszanak a Vivivel. :)
És megtanult a kicsim cuppanós puszit adni. Így tegnap óta ez a legjobb játék. Mindent megpuszil és nevet egyet.
Itt van pár kép is.

Kép Érkezés a templomba

Kép Apával

Kép A szülőkkel és keresztszülőkkel

Kép A templomi halastó partján

Kép Otthon a hintaágyban

Kép Rokon kisfiúval a homokozóban

Nicol[/img]

Kép
nicol
 
 


Ja és még egy kedvencem: :lol:

A legjobb játék a szemetes lapátba lecsücsülni:

Kép Csücsükélés a szemeteslapátban

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok!

Hat mi is visszatertunk jol megerdemelt 2 honapos nyari szabadsagunkrol :oops:

Orommel lattam, hogy mindenkivel rendben mennek a dolgok es minden baba szebb es helyesebb, mint volt. Mar ha lehet ezt fokozni... :D

Mi nagyon jol toltottuk a nyarat, Balcsin voltunk vegig. Eloszor 3 hetet az eszaki parton, majd 1 jo honapot a delin. Mondanom sem kell, Mate nagyon elemeben volt, egyedul ay ejszakaink voltak kicsit zurosebbek, mint itthon, de ez szerintem az utazoagy kenyelmetlensegenek volt betudhato.
Miota itthon vagyunk helyre allt a rend ujra, nyugiban atalussza az ejszakakat.

A kajalas is egeszen jol megy mar. Vegre eszik mast is, mint tapszer. Napi egy fozelek mindig bejon, es plusszba Danonino, turokrem, ilyesmi. A gyumolcsoket szerencsere nagyon szereti, banant, dinnyet, osyibarackor, kortet mindig eszik, ezert nem kell konyorognom.

A legnagyobb hir viszont meg csak most jon! :lol:
Matenak is kistesoja szuletik tavasszal, ha minden jol alakul... :D
Tegnap voltam a dokimnal, es egz kb 5 hetes babszemet lattunk a monitoron. 2 het mulva megyek ujra, addigra mar szivhang is lesz remelhetoleg...

Hat velunk ennyi van diohejban, mostantol gyakrabban jovok majd, es ezt vehetitek fenyegetesnek is 8)

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok:)

Itt vagyunk ám mi is!!!

VAnda:)

Szívből gratulálok a kistesóhoz.
Mi is tervezzük, de mi csak ha Vikim betölti a 2. évét akkor kezdünk "probálkozni".

Judit:)

Veletek mi van voltatok dokinál?
Minden rendben van?
Remélem már nincs ott az a vérömleny!!!!


BAbus:)

Tényleg jól ledobálad a kilókat!!
Biztos van valami titkod:)
Rólam alig ment le kár kiló:(
Igaz nem is tettem az ellenkezőjeért semmit:)

Nicol:) :)

Nagyon szép Vivienn.
Sokat fejlődött ő is.
ÉS hát rajtad sincs felesleges kiló!!!

Rólunk:)

Viki egész nap huncutkodik:)
Pörög ezerrel.
Továbbra sincs az alvással gondunk.
Délelött-du-tán is alszik másfél órákat!!
Elég jól eszik,de egy kicsit válogatós!!!
Imádja a nasit, na nem is tudom hol szokott hozzá :P
Nagyon anyás állandóan a nyakamba lógna.
11fogunk van , és most jön a 4 metcő foga!!!
HAjunk továbbra sem nagy, de már eltudja aludni
:lol:

Képet még mindig nem tettem fel.
Lusta dög vagyok:)

További szép napot!!

Lehet hogy nemsokára megint be babásodik a topic?????? :shock:

Kép

Kép
edinka
 
 


Vanda!
Micsoda hírek! :D Gratulálunk a pocaklakóhoz! Problémamentes babásodást kívánunk. :D Nagyon jó hogy már Máté más ételeket is megeszik.

Judit!
Írj majd ha van újabb hír a pocilakóról. :)

Nicol

Kép
nicol
 
 


SZiasztok:)

Most van egy kis időm, teszek fel Vikiről pár képet!!

Kép
Kép
Kép
Kép

SZiasztok

Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok!

A gyerekek csudaedesek! Mekkorat nottek.


Jon valaki a borzere?

Holnap reggel megyek a 12hetes uh-ra, es szerdan meg az uj dokihoz. Nagyon varom mar.

Eszter!
Probalkozom a homeobogyokkal, de most valami ujat is ki fogunk probalni, mert elviselhetetlen a helyzet. Megegetik a fulem hegyet :)
Amugy a rosszullet meg vagy 3-4hetig fenn all majd :( Legalabbis Attinal igy volt

Edinka!
Aranyos vagy, remelem mar tenyleg nincs ott sehol a kornyeken veromleny.

Vanda!
GRATULALOK!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Voltam uh-n, hat nem jo hireket hoztam. Egy 33mm myoma nyomja a kicsit a lepenyben. Az ugyeletes doki nagyon borulato volt. Majd holnap este megyek az uj dokimhoz, meglatjuk mit mond O. Ma meg a 4D Brendonba is elszaladtam, de azt mondta, azzal a vizsgalattal nem leszunk okosabbak, csak szegenyebbek. Fekudnom kene 5hetig. Atti mellett vicces lesz :) Hat mar sosem lehet nyugodt az ember. Nem eleg a hanyinger, a hanyas, az allergia, a folytonos migren, hat meg ez is. Na befejezem a panaszkodast.

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit!
Annyira sajnálom! :( Ezek nem túl jó hírek. Remélem nem lesz semmi baj ebből.
Mi amúgy megyünk a bőrzére párommal.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok!

Na voltunk a dokinal. Nagyon rendes volt. Mindent megbeszeltunk. Turelmesen, es erthetoen elmondott mindent. A lenyeg, hogy bizunk benne, hogy ez a myoma nem no, es a kicsi rendesen fog fejlodni tole. Nagyon meg vagyok elegedve ezzel az uj dokival. Megneztuk babot uh-n, es hat olyan reszletesseggel mutatott meg mindent, hogy csak lestunk. Meg az ujjacskait is megszamolta, az orrocskajat is, a szajat is vegig mutatta. Remelem vegig ilyen rendes lesz.
Hiszem, hogy nem lesz semmi baj!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok,

Vanda :)
Gratulálok a kis pocaklakóhoz! Boldog babavárást kívánok! :)

Judit :)
Amikor először olvastam a myomadról, lekonyult a szám széle. Örülök neki, hogy végülis találtatok egy jó dokit, akinél biztonságban érzed magad, hiszen én úgy gondolom, hogy ez már fél siker! :)

Nicol :)
Csodaszép kislány Vivike! Milyen nagy már! A gyerekeken látszik, hogy hogy repül az idő... :) vagy inkább: :( ???
Nagyon szép volt a keresztelő ruhája is! Hol vettétek? Hol volt a keresztelő? Nektek milyen papírokat kellett hozzá intézni?
Mit dolgozol?

Eszter :)
Úszós képet még nem tudok feltenni, jövő héten csüt-ön megyünk először. Be vagyok rezelve rendesen, hogy mennyire fogja szeretni őnagysága a nagy vizet. A kádban a múltkor volt bömbi :( Pedig imád fürödni!
Mi a Rubin Hotelbe visszük, XI.ker. Árat itt tudok mondani, ez a www.babauszas.hu-n is fenn van, spéci, mert nem klórozzák a vizet, meg nemcsak úszásról szól, hanem torna, játék, pancsi is egyben. Havi 12e Ft, ebben van 4 alkalom. Pótlás mindig van, vasárnap, ha valami közbejön hétközben. Akkor tud apa is jönni, így az kicsit más jellegű, mint az éles úszás. Én már nagyon várom. :)
Jó nagy baba már Marci is! Le a kalappal!!! Tejci van még rendesen?
Én úgy fejek, hogy napi 1x este lefekvés előtt, a megkönnyebbülés végett.
Laura egy ideje éjjel ébred, 6 óra alvás után 1x, majd alszik tovább reggelig. Kicsit be vagyok tojva, mert egy hónap alatt csak kb. 300 g-ot hízott most. :( Nem nagyon értem, miért. Cicic sosem ürül ki szopi után, tehát tejci van elég. Elkezdett mozogni, forog hasról hátra, hátról hasra. Próbálgat ülni, illetve kis segítséggek kúszni. Nagyon édes. :)
Holnap megyünk doki nénihez oltásra (beteg voltam, aztán elmaradt a 4 hós oltás), majd megkérdem tőle is a tutit. :)

Edinka :)
Viki már kész nő! Ez igen! Olyan helyes kislány!!! :) Kis tündérke!

Babus :)
Szédületesen jó látni, hogy ilyen összhangban van a kis családotok. Látszik, hogy Kristóffal együtt teljes a család. Nagyon nagy élmény volt nézegetni a képeiteket, köszönöm! :)

Annácska :)
Nálunk is játszik a sikongás :) Meg a durmolás is mostanság visszajött a divatba. Napi 2x alszik nappal, egyet délelőtt kb. 2-3 órát, egyet pedig délután, 1/2-1 órát. Így most már sokkal több idő van dolgozni :) :)
Úszás: írtam Esztinek, Rubin Hotel. A www.babauszas.hu-n vannak fenn részletek. :)

Puszi mindenkinek!

KépKép
unique
 
 


Képek (kislány és nagymamija):

Kép

Kép

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!

Judit!
Örülök, hogy jó orvost sikerült találnod. Remélem minden rendben lesz. :)

Unique!
Tényleg rohan az idő, főleg miután elindilt magától sokkal könnyebb Vivivel és így még inkább röpül az idő. A keresztelőrucit anyukám vette, majd megkérdezem hol. A keresztelőt a XI.ker. Gellért kápolnában tartottuk a Bartók Béla út végén. Itt semmi papirt nem kellett vinnünk. Bementem szoltam, hogy szeretnénk megkeresztelni a lányt és kaptam rá időpontot. A keresztelő előtt pár nappal volt csak egy találkozó a pappal, amikor elmondta a keresztelő menetét.
Dolgozni, hát én a számítógépeket bűvölöm, informatikus vagyok. 2-3 szégnek dolgozom 1-2 napokat.
Tényleg a Rubinba jöttök úszni?! :lol: Pont a Rubin melletti utcában lakom. Egyszer igazán bemutathatnád nekem a kicsi lányodat. Olyan édi a képeken. Biztosan tetszeni fog neki a nagyvíz. A legtöbb baba szereti. :D

Nicol

Kép
nicol
 
 


Vanda! :)
Gratulálok én is a pocilakóhoz! :D

Unique! :)
Nagyon édike Laura baba :)

Lányok, akiknek idősebb a babájuk!


Nektek babáitok kb. miket ettek egy nap 1 éves korukban????
Segítsetek!

Nálunk most ez megy:
reggel tápi 250 ml
délelőtt gyümi
délben valami főzi
délután 1 nagy sima joghurt(Danone)
este 250 ml tápszer

Ez elég vagy többet kellene????

még egy kérdés, Lívi még nem áll meg magától és nem akar menni.
Nem is bánt ez engem, csak az a kérdésem belefér még ennyi idősen ugye hogy nem jár meg áll egyedül csak kapaszkodva????

viszont kezét fogva sem igazán lépeget még.

Ezerrel teper a földön + feláll bármibe kapaszkodva és tegnap megállt pár mp-ig egyedül.

várom válaszaitokat!

Pusza

Mea
mea
 
 




Sziasztok:)

Mea:)

CSak hogy megnyugodj.
Nekem Viktória 1 éves mult 1 héttel amikor önállóan elindult:)
Addig ő sem szerette ha sétáltatni próbáltam akkor ő mindig leült.
A szekrényekbe kapaszkodva persze; ment 11hósan,de nem merte elengedni.
Aztán egyszer csak elindult, mindig pár lépést tett meg csak.
Nemtudom rajtatok volt terpeszpelus?
Mert mi hortuk 7 hétig!!!
Lehet hogy nekem is Vikim azért indult el "későn"
Nekem anno a vnő mindig azt mondta,hogy nem szabad sietettni!!
És igaza volt!!!!:)
Megláttod Livia is hamarosan elindul,ha majd ő érzi az idejét annak.
Nyugi

KAJA:
Szerintem jó.
Esetleg megprobálhatod a délutáni uzsira is főzeléket adni ,lehet azt amit ebédre csak más feltéttel!!!
Nekünk ebédre mindig főzelék van vagy leves ez max11-12 között, és 14kor kapja a gyümit és 4 fél5 a főzelék. És este a tejcsi

ugyhogy ne aggódj.
üdv edina


HA van még vmi kérdésed nyugodtan írd meg

Kép

Kép
edinka
 
 


Babus hol vagy??
Rég nem írtál?
Minden rendben van veletek??

Kép

Kép
edinka
 
 


Mea!
Szerintem is jó ahogy Livike eszik. :D A menés miatt pedig ne aggódj, az én lányom 14 hónapos kora után indult csak el egyedül. Mondjuk kézenfogva már 9 hónappsan is imádott menni. :lol:

Más: hátha érdekel valakit:

Eladnám Vivi keresztelő ruciját, 3 részes egy bugyika, egy ruha és van egy sapka is hozzá. Ár: 2500 -Ft. 68-as méret de az én 78 cm magas lányomra is még bőven jó volt.

Kép

Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok!

Nehany napja eltunt az uzenetem, megsertodtem, nem irtam ujra :?

De azert jol vagyunk, 4 napot videken voltunk a jo idore valo tekintettel es arra, hogy kedvenc ferjem ismet fiuturan vett reszt. Akkor meg minek legyek itthon Mateval egyedul?

Mult het csutortok ota nalam is jelentkeznek a rosszullet tunetei, amelyek azert nem elviselhetetlenek, de kellemetlenek nagyon.

Mea,
a kajalas miatt es a jaras miatt se izgasd magad. Eszrevenned, ha nem lenne eleg Livikenek a kaja. Kikovetelne maganak, ebben biztos vagyok.
A jaras pedig nagyon egyeni, ahogy a tobbiek is irtak, nem szabad surgetni. Ha mar all, nagy baj nem lehet. Majd amikor ugy erzi, hogy mindene felkeszult a jarasra, elkezd o is maszkalni. Aztan rohangalhatsz utana, amig rendesen megtanul :)

Nicol,
vicces ez a ruhameret. Matenak is vannak meg 68/as ruhai, pedig mar elegge a 80cm kozeleben jarhat.

4 napja megint rendesen eszik, de nem bizom el magam, ismerem mar, hogy hamarosan ismet konyorogni kell majd neki.

Most tanult meg puszit adni, de nem szorja am akarkinek. A kedvenc nyuszija es en kapunk csak. :lol: Most rajott a puszidobalas muveszetere is, most is ugy aludt el, hogy meg dobalta a cuppanos puszikat. Tunderi!

Judit,
Nagyon orultem a hireknek, es tenyleg rengeteget szamit az orvos, valamint a pozitiv hozzaallas! Csak igy tovabb!
Hogy allsz a pihenessel egyebkent, sikerul kicsit kevesebbet strapalnod magad?

Na most ennyi, remelem ezt nem feleslegesen irtam!

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok,

Olyan jó olvasni, végre újra benépesül a topic! :) És olyan nagy gyerekek már mind! Emlékszem még amikor a téma a forgás, szopi, stb volt... :) :)

Vanda :)
Csináld úgy, hogy Ctrl+C amiután megírod a szöveget és kijelölöd és akkor ha el is tűnik, újra be tudod tenni úgy, hogy Ctrl+V. Így kevésbé fog frusztrálni ha eltűnik, amit írtál :)
Édi lehet Máté a puszidobálással! Nagyfiú már!

Nicol :)
Hááát. én is úgy gondoltam, hogy nem fog kelleni mindenféle papír a kereszteléshez. Max. a mi keresztlevelünk, hogy mégiscsak katolikusak vagyunk :) De a ciszterciek a Szt Imre templomban (ott volt az esküvőnk is :) ) egy csomó papírt kérnek. :( Így nem ott lesz a keresztelő. Bár igazából még a leendő keresztszülőkkel sem tudtunk beszélni, mert ott is kisbaba van, 2 hónapos, és még nem mehetünk nézőbe. Telefonon meg mégsem kérdez olyat az ember, hogy "figyu, lennél Laura keresztapuja"? :shock:
Talizhatunk! Nem lakunk messze a Rubintól amúgy, csak kifele a városból. Egyébként én tőzsgyökeres XI.ker. lakos vagyok, ott laktunk a Szt Imre kh mögött egészen 18 éves koromig. Én is ott születtem a kh-ban és Laura is ott született. oda vagyok láncolva :) :) Még nem ígérem, hogy az első pár alkalom után menne a tali, de pár hét, belejövünk, kialakul a menet és akkor benézünk, meglátogatunk szívesen Titeket! :) Kíváncsi vagyok élőben is a nagylányodra!
Mi őszre tervezzük a keresztelőt, így a rucitok nem igazán lenne jó szerintem (lehet, hogy kicsit szellős lenne...), de ha átcsúszunk jövőre, akkor még lehet, hogy jelentkezem :)

Lányok :)
Voltatok bababörzén? Milyen volt?
Másik kérdés: most megyünk rucikat venni Laurára. Tudom, hogy viccesek a méretek, de abban talán van némi tapasztalatotok, hogy ha most 68-ast hord H&M méretben és 5 hónapos, akkor őszre/télire milyen méreteket vegyek neki? 68? 74? 80? 86? :shock: :shock: :shock: Mennyit nőnek ilyenkor? Csak mert pl. én most szembesültem azzal a ténnyel is, hogy már nem hízik heti 150 g-okat és állítólag ez is teljesen normális, hogy ilyenkor már nem híznak annyit.

Mea :)
Köszi, aranyos vagy! Tápit akkor is kap a baba, ha anyatejes? Hogy van ez? Vagy amikor úgy gondolom, hogy már nem szoptatok, akkor át kell állítani tápira? vagy van helyette más?
(bocsi, ha hülyét kérdezek...)
Azt tudom, hogy nem kell aggódni amiatt, hogy mikor mit csinálnak a gyerekek, mert nagyon gyerekfüggő. :) Szerintem se aggódj! :)


Babus :)
Merre vagy? Minden OK?


Mi jól vagyunk, a megszokott hétköznapi rutinunk az utolsó oltástól kicsit felborult, azóta ismét nehezen alszik el esténként, olyan 11 fele tud csak elaludni, pedig füri után már nagyon álmos, szopizik, majd egy idő múlva kipattannak a szemei és nem lehet lelőni :(
6.510 g és 66 cm volt pénteken. És Holnap után leszünk 5 hónaposak. :)
Még mindig csak szopizik, a barackot próbálgatjuk, sokszor fintorog, azt nem tudom, miért. Talán nem ízlik neki olyankor? Máskor meg követeli... :)
Forog hasról hátra, hátraól hasra, de csak rapszodikus jelleggel, nem ez a kedvenc időtöltése. :) Próbálgat felülni, gyúr hasizomra rendesen. :) És tegnap óta elkezdtett úgy igazán beszélgetni. Ez az a dadadadanananananadada korszak :) Még biztosan emlékeztek rá Ti is :P Nagyon édes!

Puszi mindenkinek!

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!

Megint itt.

Mea!

Lányod, nem lassú, csak ahogy azt anyám nekem mondta racionális :twisted: és látod én is megtanultam járni! Legalább nem esik bukik. Meglátod egyszer csak elindul, helyből átlép minden küszöböt, és szaladni fog. Nyugi nincs elkésve semmiről :wink:

Nicol!

Nagyon aranyos Vivi abban a keresztelős ruciban. Nekünk már megvolt a keresztelő a nagy nyári télben, így egy sárga szettet adtam rá. Nekünk nem kellettek papírok, utólag töltöttem ki, ahogy a sekrestye leghátsó bugyrában szopizott Kinga :lol: Bár nekünk ismerős a pap, és mivel most helyezték át, mentünk utána

Eszter!

Értem én, én nem akartam fogyni, pláne nem ennyit. Most 10 kiló mínusz a mérlegen megboldogult lánykoromhoz képest. Remélem sem Kingának sem nekem nem lesz semmi bajom. Ilyen voltam két éve:
Kép

és ilyen lettem most:
Kép

hát durva, pláne, hogy semmit sem (t)ettem másképp.

Vanda!

Nagyon szépen köszönöm a levelet!

Rólunk:

Kingával megjártuk a sátoraljaújhelyi csibetábort. Ez olyan, mint a gólytábor csak gimiseknek, és kicsit mások az elvek, itt játékok vannak, és nem iszunk hányunk belefekszünk bulik. Kinga volt a legkisebb, a köv. generáció 14 volt :wink: Úgy mentünk, hogy hátországnak ott voltak a rokonaink. Mondanom sem kell nem volt szükség rájuk, Kinga egész nap radarozott a kabriójából, pörgött, élvezte, hogy mindig történik valami izgi, szólt a zene, és ahol mintegy háromszázan vannak, tehát csak akad valami érdekes. Na mikor hazajöttünk kellett vagy négy nap, mire visszrázódtunk, és megszokta, hogy itt nincs mindennap pörgés :twisted: Nem tudom mit fogunk kezdeni egy ennyire extravertált kis Csipisszel!
Most megint elkezdett forogni, de más technikával egyelőre a hasáról a hátára. Vigyorog, beszél, markol, csócsál, és nyálzik. Amerre mi járunk, otthagyjuk a nyomunkat 8) A haja egyre kezelhetetlenebb, önálló életet él. Legalább a csibéknek tetszett az újhullám

Sok kép a csibetáborról itt:
http://kofa.smugmug.com/gallery/1822062 :lol:

ízelítőül:
indulás előtti logisztikai problémák
Kép

babakocsi cabrio, máshogy már nem is menő:
Kép

és végül kisasszony megszemlélte a képeket, és vigyorral díjazta a jól sikerülteket :wink:
Kép

Kicsit hosszúra nyúltam, de tömbösítve írtam :twisted:
Pusza!

tjuca
 
 


Sziasztok :D

Megvagyok ám én is, arik vagytok, hogy hiányoltatok :D

Jól vagyunk, csak épp sose jutok géphez. Nappal Kristóf már abszolút nem enged számítógépezni, egyébként sincs el még most se nagyon egyedül, de amint meglátja, hogy leülök, egyből mászik rám. De ha netán a számítógéphez próbálnék leülni, szalad oda, és veszi el az egeret, nyomkodja, meg a billentyűzetet is, szóval lehetetlen mellette írni.
Ha meg aludja aztokat a hatalmas 30-40 perces alvásait, akkor meg inkább lepihizek én is arra a pár percre.
Este meg Apucié a gép.
Most épp szunyál Kristóf, én pedig feláldoztam a pihenésre szánt időmet :lol:


Vanda
Nagy-nagy gratula a kistesóhoz Kép


Mea
Livinek kicsit megkésve, de nagyon-nagyon boldog 1.szülinapot kívánok!!!! :D
Ezt neki küldöm:
Kép

Járás miatt tényleg ne aggódj, Kristóf se ment még 1 évesen, megállni is alig bírt még egyedül. Aztán hipp-hopp, 2 hét múlva már totyogott is :D
És a kaja is jó szerintem, bár Kristóf ennyi idősen már dupla vacsizott, ami annyit jelentett nálunk, hogy fürdés előtt vacsizott rendesen főzeléket, vagy ami volt , utána pancsi és pancsi után ivott tápit. Mert neki a tápi már önmagában kevés volt, akármilyen laktatót vettem neki, volt, hogy 400-500ml-t (!) is megivott, mégis éjszaka ébredt, mint utólag kiderült az éhség miatt. Utána hogy bevezettük a dupla vacsit, egyre jobban aludt, végül teljesen átaludta az éjszakát :D

Edina, Juca, Nicol, Unique
Nagyon szépségesek a leányzók :D
Lesz kik közül válogatnia kispasimnak :lol:

Judit
Bizti nem lesz semmi gond :D Pihizz amennyit csak tudsz Atti mellett!

Judit, Vanda
Rég láttunk már képeket a pasikról :D

Unique
Nekünk mind a védőnő, mind a gyerekdoki azt mondta, hogy ha már NEM szopizik a baba, akkor utána még legalább 2 éves koráig mindenképpen kapjon tápszert/babatejet (attól függ mennyi idős, a babatejek tulajdonképpen a 3-as jelölésű tápszerek), mert addig még szükségük van az azokban lévő ásványi anyagokra, vitaminokra, stb.

Ruhákról pedig: hát, nehéz kérdés.
Az igaz ugyan, hogy már nem híznak annyira ilyenkor a babák, viszont hosszúságra meg nagyon nőnek, és végülis ruháknál ez a fő szempont.
Meg arra is gondolj, hogy télen több rétegben is öltözteted, tehát mindenképp nagyobbat kell venned, hogy alá férjen még másik ruha is.
Kristóf tavaly télen 1 évesen 80-as ruhákat hordott, ebből kiindulva, gondolom én, Laurának talán a 74-es elég.
Szerintem a 80, de főleg a 86-os még hatalmas lenne Laurának, mert Kristóf (aki közel 20 hónapos, 12 kg és 86cm) hord ilyen méretű nadrágokat (rövidlábú a drágám :lol: ), viszont érdekes, mert felsőből meg 92-98-asakat kell neki venni, olyan pocakos :lol:
Cipőt pedig 23-asat :lol: Mert a talpa meg nagy :lol:
Vicces lehet így elképelve, nagy talp, rövid láb, óriás pocak :lol: :lol: :lol: De azért az összhang nagyon jó :lol:
Na összezagyváltam itt mindenfélét, azért remélem picit segítettem :D


Kicsit rólunk:
Mostanság kicsit betegeskedett Krizsi, nózifolyás, köhögés, meg ilyenek, inkább a köhögés viselte meg, 5-6 napig minden éjszaka annyira köhögött, hogy éjszaka 10-11 körül a vacsit rendszeresen visszahányta.
Nagyon sajnáltam szegénykét, volt olyan, hogy olyan kimerült volt már a köhögés miatti nem-alvástól, hogy hányás közben, miközben állt a lavór felett és hányt (merthogy már előre bekészítettük neki), állva elaludt és dőlt el, alig tudtuk legalább egy kicsit meitatni a hányás után.
Reggel 5-6 körül is köhögésre ébredt, nappal is még annyit se aludt, mint szokott. Nagyon kimerült a drága.

Szombaton pedig voltunk vele Pesten az Állatkertben, hát, maga az Állatkert csalódás volt, minden csupa átalakítás, mindenesetre Krizsi nagyon-nagyon élvezte, gyalogosan sétálta végig, etette zoo-csemegével a zebrát, a báránykát, sikoltozott örömében, de a sláger a kis kecskék simogatása volt, attól a fellegekben járt, a tenyeréből etette őket, iszonyúan élvezte :D, alig lehetett kihozni onnan :lol:
Csináltunk rengeteg képet, de még a gépre sincsenek feltéve, de igyekszem :lol:

Holnap pedig esküvőre megyünk, Apucim bátyuskája, végre, 35 évesen megnősül :D
Visszük persze Krizsit is, tuti ő lesz a legmenőbb pasi, sötét gatya, fehér ing, fekete melény (elől bőr, hátul selyem), fekete csokornyakkendő, oldalra nyalt haj :lol:
Tuti olvadoznak majd érte a csajok :lol: Majd erről is teszek fel képet :D

Na, most már kiírtam magam, ÉS, nagyon halkan jegyzem csak meg, Krizsi még mindig alszik, már 1 órája!!!!!!!!!! De nem mondtam semmit :lol: :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Csajok! :)

Köszönöm a sok sok hozzászólást evés, menés stb. ügyben :)

Babus!

Köszönjük a micimacis lapot, nagyon cuki!!!
Remélem Kristóf már teljesen jól van azóta.

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Mea,
Mi is nagyon boldog szulinapot kivanunk Livinek!

Babus,
nem semmi ez a hanyos dolog Kristofnal. Biztosan ehhez is hozza lehet szokni, de engem nagyon megviselt, mikor Mate eleteben 1x hanyt. Jol van mar egyebkent?

Judit,
hogy megy a pihenes?

Mi tegnap voltunk UH-on. Mar hallottuk a szivecskejet, nagyon jo volt :D
Egyetlen dolog miatt aggodom csak. Szamitasaim szerint betoltottuk mar a 7. hetet szerdan, az UH viszont csak 6 hetes 3 naposnak nezte a babat, vagyis 1 het lemaradasban vagyunk. Matenal ez nem igy volt, mindig a koranak megfelelo meretet mertek az UH-on. Ez nem gond szerintetek?

Egyebkent eleg nehez igy Mate mellett babatvarni, alig elek, mire este hazaer a ferjem. Persze napkozben ugyanugy kell mennunk jatszoterre, bevasarolni, ugyanugy fozok, mosok es egesz nap lehetne ramolni. Iszonyat faraszto, pedig most Matet vegre raszoktattam a napi 1x-i alvasra, igy atlagban 1,5 orat azert huny delben, amikor en is pihegek vele, de megis hulla vagyok. Hat nem tudom hogy lesz ez meg 7 honapon at...
Na nem nyavogok tovabb, bocsanat :oops:

Nekem a babafalva nem kuldi el a mercet, pedig mar vagy 3x megcsinaltam :cry:

Mas bajom nincs, mar megyek is.

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Vanda!

Nekem mndig kisebbnek mérték Kingát, de mindig pont egy héttel a számítottnál. Így a kiírás dátumát is módosították. A lényeg, hogy magához képest jól fejlődjön a bébike :lol:

Ezzel kapcs. kérdésem: nektek tökéletesen helyrezöttyent magától Piros? Mert nekem most óraműszerűen van, holott eddig olyan volt, mint a mesében, hol volt, hol nem volt... Tartok tőle, hogy amikor beindul a tesóprojekt, akkor majd megint visszaáll a régi "rend".

tjuca
 
 


Tjuca!

Koszi a megnyugtatast!

Nekem pirossal sosem voltak osszetuzeseim, mindig 28 napra jott meg, nagy ritka 1-1 napot csuszott erre vagy arra, es egy igy volt szules utan is.

Remeljuk a tesogyartas idejen sem lesz mashogy, mint most!

Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok :)

Vanda
Köszi kérdésed, igen, már jobban van Kristóf, bár néha még picit köhög :D


Most pedig bombázlak titeket egy csomó képpel :lol:
Bocsi érte, de annyi van, hogy alig tudtam szelektálni közülük :lol:

Először a szombati esküvős képek:

Így festett Krizsi :lol: :
Kép Kép

A következő képeken már kicsit bamba Kristóf, mert már elég késő volt és fáradt volt a srác :lol:

Anyával és apával:
Kép Kép

És tánc közben:
Kép Kép


Most a 2 héttel ezelőtti állatkertes képekből egy pár:

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Anyával a városligeti tónál:
Kép


Végül néhány itthoni kép:

Ágyneműtartóban:
Kép

Nagy huligán-fej :lol: :
Kép

És a minta-apa :lol: :
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 




Sziasztok:)

Lányok szeretnék vmit kérdezni,nem tudom,hogy
van e közetetek aki ért ilyesmihez.

Szóval:
Mivel mi is szeretnék kistesót így elgondolkozatam az anyagi részén is.
Ha én a kistesót akkorra szülném meg amikor Viktória 3 éves lesz,
akkor én mi utánn kapnám a Gyást? Meg a Gyedet?
Ez a 2.nem igazán világos előttem :evil:
Ugy tervezzük,hogy nem mennék vissza a munkahelyemre.
Hanem terveink szerint kb októberben kéne hogy terhes legyek és a kistesó pont Májusban érkezne.
( De ugy hallottunk már olyanról hogy az elsővel gyorsan össze jött, a kistesó meg nehezen akar megfoganni)

Nem tudom érthetően kérdeztem!!
Kicsit mostanában zavart vagyok:(

Babus:)

Nagyon sokat nőtt Kristóf!!!
Tényleg talán a mi gyerekeink állnak a legközelebb egymáshoz (korban) !!
Ti hogyan tervezitek ezt a kistesó kérdést!!??
Gondolom most kislányt szertnétek?!!



Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok!

Edinka,
nem tudom pontosan mi alapjan szamitjak, de az interneten szerintem ha kicsit rakeresel, biztosan talalsz valamit ezugyben. Vagy ha nagyon nem birod ki, esetlek az OEP-et is felhivhatod, hatha valami kedves emberbe botlasz, aki segit.

Mi hetfon elutazunk 1 hetre, 25-en leszunk legkozelebb. Addig is mindenkinek tovabbi jo gyerekezest, babazast, pocaknovesztest, stb.

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Edina
Én úgy tudom, hogy ilyen esetekben a GYES, stb. olyan, mintha nem is lett volna, vagyis az előző terhesség előtti fizudat veszik majd ismét alapul.
Anyagi szempontból elvileg az a legjobb, ha valakinek akkorra jön össze a kistesó, mire a nagyobb betölti a 2 évet, így az akkortól járó, eléggé nevetséges 30ezer körüli összeg (bocsi, tájékozatlan vagyok, hogy mennyi is pontosan) helyett újra a táppénzt kapja, ami azért mindenképpen több.
De én úgy tudom, Unique nagy szakértője ennek a témának :lol: , talán ha olvassa majd, mond néhány jó tanácsot :D

Kistesót mi is hasonlóan tervezzük, mint ti, akkorra, mire Krizsi oviba megy. És természetesen lányra hajtunk, begyűjtöttem már minden titkos receptet (mit kell enni hozzá,stb.), de Krizsi is lánynak lett tervezve :lol: , úgyhogy ki tudja. Mindegy, mindennek örülni fogunk.
Csak nekem is az a fő bajom, hogy ki tudja, mennyi idő alatt fog majd összejönni a tesó. Kristófra 8 hónapot vártunk, lehet, hogy a tesó egyből összejön majd, de lehet, hogy éveket várunk majd rá, hisz ilyet is hallani nem egyszer. Pláne az én 'hol van mensim, hol nincs'-emmel. Irigyelve olvastam, hogy sokaknak milyen pontosan megjön a mensijük, hát nekem ilyen csak akkor van, ha fogigátlót szedek, mint most is, egyébként, terhesség előtt és szülés után is 50-60 naponta jött csak meg. Félek, megint ez lesz, aztán jöhet megint a doki, meg UH, hormonlaborok, végül a Closty. Jajj, csak megúsznám!!!
Egyelőre a terv, hogy idén még szedem a fogigátlót, januártól leállok vele, 3 hónap pihi, aztán indulhat a hugi-gyártás :lol:
Na persze Apucink még nincs teljesen oda az ötletért, ő bőven kiegyezne egy gyerekkel, pláne egy ilyen energiabombával, mint Kristóf, de sajna ehhez az egyhez ragaszkodom, én egyke voltam, Kristóf tuti nem lesz az, mindenképpen kell neki egy tesó. Na meg persze már nekem is igencsak babázhatnékom van :lol:

Még az jutott eszembe, hogyha májusra akartok kistesót, akkor augusztusban kell összehozni a kistesót, nem októberben, mert a szülés várható ideje az utolsó mensi - 3 hónap + 7 nap.
Ha októberben jönne össze a kistesó, akkor csak július közepe táján születne meg.


Na egyelőre ennyi, megyek, leellenőrzöm, bealudt-e a kissrác. 8 körül szoktuk lefektetni, és kb. 20 perc kell neki, míg bealtatja magát :D


Babus

Kép
babus2005
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: