Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Brik
Kitartás (bár úútálom ezt a szót :twisted: ), de hamarosan babázhatsz, én a végén annyira nehézkes voltam és türelemtlen, hogy énekeltem a :Csigabiga gyere ki...Kezdetű nótát! Nem hallgatott rám! (Már akkor sem ez a kölyök! :roll: ) Nekem hideg frontra indult be!

Saara, Gyöngyusz
Úgy látszik a gyerekorvosnak kötelező a dúrvaság, lehet, hogy ezt tanítják! én most olvastam, hogy feszegetik a tanárok pályaalkamassági vizsgálatát (egyetértek + anyagi megbecsülés)), szerintem az orvosoknak is kellenne ilyen vizsgálat! (Tisztelet a kivételnek, ill.akinek nem inge..)
Mi is így jártunk lakásügyileg! A gyerkőcé a kis szoba (igaz a gardrób ott maradt, mert a nagyszobában már nem maradt hely, hátha nem zavarja a tükör), mi meg beköltöztünk hálószobügyileg a napaliba! Az elmúlt 3 hónapban kétszer rendeztük át ezt a 24 négyzetmétert!!
Azt már látom, ha tesók jönnek költöznünk kell! (Bár, mikor rossz napjai vannak Katának, hááááááááát?!)

Hajnalszeme
Ha jól tudom csak az anyagcsere rendellenesség miatt vesznek vért(legalábbis én nem láttam Katán szúrásnyomkat), ill. ha sárgaságba esett a gyerkőc.

Hajhullás
Nem veszélyes, tehát nem csomókban jön, hanem csak úgy. Szerintem még normális.CSak eddig nem volt! A hosszából pedig nekem is vágatnom kell, mert már nagyon hosszú, apa is kifogásolta már!
A vasat szedem,igaz attól meg hasmenésem van! :oops:

Képzeljétek, itt ülök és fejnem kell, mert a gyerkőc alszik(az elmúlt két három napban jól viselkedett, csak el ne kiabáljam), és a tej meg csöpög belőlem!!!!!!!!!
:P :P :P :P :P
Van úgy hogy egy ciciből már le tudok fejni 100ml-t, így a hajnali etetés is anyatejes!!!!! :P :P :P :P
Azért ezt se gondoltam volna!

Talival kapcsolatban: csak olyan hely legyen, amit el lehet érni.Ági, ha esetleg kisütöttük a helyet, segíts nekem útvonalat tervezni (nem vagyok eredeti pesti) :oops: , hogy merrre tudok babakocsival könnyedén közlekedni!

Kép
anid
 
 


Sziasztok :)

Tegnap csak olvasni volt erőm, Blankával jöttünk-mentünk, ügyintéztünk, rendeltem neki bútort a leendő könyveinek és játékainak, mert egyelőre csak a pelenkázó van és a kiságy. :lol: Meg bent voltunk a cégnél bemutatkozni 8) , szóval jól elfáradtunk mindketten.

Nekünk a keddi tali val'szeg nem jó, mert aznap 10-11-ig baba-mama klubba járunk itthon. De velünk se számoljatok, mert jövő hét közepén hazaruccanunk Blankával anyuékhoz, utána hét végefelé pedig irány Nagyatád és a hosszú távú triatlon OB apával. :) Éljen! Már nagyon várom, és egy nap sátorozás lesz... :shock: :) Kicsit félek is tőle.

Csinga,
Kösz a tippet! :) Ezt a könyvet már kinéztem egyszer az interneten, de nem vettem meg, majd most beszerzem. Jó, hogy eszembe juttattad.

Lilló,
Fentiek miatt mi a következő 2 hétben biztos nem megyünk majd jógára :? , de majd megírom milyen volt és szeptemberben már mehetünk együtt. :wink:

Anid,
Ha már a pocakban érezte a felhőket Kata, akkor frontos valószínűleg. És a hajhullásról én is azt olvastam, hogy hormonális eredetű és a 6. hónap végére áll helyre ez is. Nekem a dokim azt mondta, ha aggaszt, akkor csinálhatunk egy vérképet és az alapján javasol valami vitamit, de egyébként azt mondta ne szedjek most semmit. És hiszek neki. :)

Mesa,
Gratula a fogacskákhoz, a mászáshoz és Luca étvágyához. :wink:

Angyalka,
Jobbulást Jencikének! A gyógymanók remélem segítenek neki. :P :P :P

Brik,
Pocakból nekem a "régi" maradt, de azzal már megtanultam együtt élni, nem vagyok jó fogyózós alkat, mert efélékhez semmi kitartásom. Egyszer 4 hónapig "Norbiztam", az jó volt (kb mínusz 4 kg), de a mostani életmódomba nem biztos, hogy be tudnám illeszteni. :roll: Bár valószínűleg ez is elhatározás kérdése...

Ranpo,
Anyós hívogatást átérzem, nálunk is ez volt. :roll: Mindig a "hogy vagyok?" kérdések jöttek, meg az aggódás, hogy nem kéne vezetnem már...
Drukkolok neked is nagyon és remélem jó szülésed lesz - már amennyire egy császár jó lehet. :)

Timi,
Hannának is gratula a felüléshez! :D
Remélem Zsolti oviba szoktatása is ilyen jól fog menni. :wink:

Ági,
Hogy áll a kecó? A kertben sikerült kialakítani a Dani-birodalmat?

Most megyek takarítani, ez a mai előirányzat. :lol:
Szép napot mindenkinek! Végre megint süt a nap és kék az ég! :lol: :lol: :lol:

puszi,
Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök
hol lehet ilyen lányos sapit venni????

Kép
anid
 
 

 
 

Hát én ezt a sapit otthon vettem Ajkán, kb. 850 Ft-ért. Ha gondolod veszek neked és elküldöm postán, jövő héten megyek haza.

Skype-ol valaki Omardada38 néven?
Márti, az'szem hétvégén lecsúsztam rólad msn-en.... :( Bocs, nem vettem észre, mert épp hazaértünk és közben még főztem is.

Na tényleg takarítok. :)

prucsok
 
 


Sziasztok!

Többen is kérdeztétek mi is ez a 3 napos láz:
Vírus okozta fertőző, kiütéssel járó betegség, mely három napos lázas szakot követően a láz megszűnésekor jelenik meg. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a fogékonyság nem nagy. Hat hónapostól a 3 éves korig gyakori gyermekbetegség. 1-2 éves kor közt a leggyakoribb. A betegség lezajlását tartós immunitás követi.
Szövődmény: A magas láz alatt néha lázas görcs jelentkezik.
.(
Ez a leírás teljesen illik arra, amit a baráti körükben a már tapasztalt anyukák elmondtak) Nekünk azt javasolta a dokinéni, hogy 3X5ml panadolt adjak a gyereknek. Az ize nem nagyon jött be a csöppségnek....és amint írtam éjszaka kénytelen voltam kúpozni, mert már nem hatott.
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a drukkokat.
Nem győzök csodálkozni, hogy mindenkinek milyen édes és ügyes a babája. Úgy szeretném már én is a karomban tartani a babónkat! :D Igaz, van bennem egy adag félsz is, hiszen annyira új lesz minden. Ugye egy kis félelem még normális? :roll:

Lilla
Megvan a számod a mobilomban. Természetesen dobok majd egy sms-t, ha már kibújt a babó. :wink:

Timi
Gratulálok Hannának! :D

Brik
Tegnap reggel voltam CTG-n, ez volt a második. Legközelebb jövő héten kedden megyek reggel 8-ra.
Régebben nagyon aktív volt a pocilakóm, de mostanában nem akar annyit mozogni, Ctg-n is állandóan bökdösnöm kell. Lehet, hogy már annyira nem fér el a hasamban?

Prücsök
Köszi az együttérzést anyóssal kapcsolatban. Tényleg, Te le tudtad szerelni Őt amikor már nagyon kezdett az agyadra menni?
Egyébként nagyon kedvelem, nem szeretném megbántani. Első unoka, szóval érthető, hogy nagyon várja, de az állandó kérdezősködéstől nem fog hamarabb kibújni. :twisted:

Aysegül
Mi is nagyon szeretjük a török ételeket és a török sört! Számíthatsz ránk. Hmm, Efes söri. :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Tegnap próbáltam irni, de elszállt az egész litániám és már nem volt kanalam előlről kezdeni.

Évi, Brigi!

Én is szurkolok nektek, pihenjetek sokat! A nyári meleg nagyon fárasztó a kismamáknak, én is kész voltam tőle. Feküdtem, mint egy darab fa és fogadtam a nagymamák ételhordóit! :D :D

Prücsök, Gabi!
Ugye ti kérdeztétek a MOM-os babamasszázst? Szereztem szórólapot, azt irják, hogy keddenként van 10-től, 3 hetes turnusokban, de azt nem tudom, hogy most is van-e vagy csak ősztől. Szeritnem is nyaralnak.

PP!
Ti hol laktok, hogy a MOM-ba jársz babamasszázsra? Mi a Böszörményi úton.

Sára!
Babahinta :) : le kell menni a Gesztenyéskertbe és bemenni a játszótérre, ami tul.képpen a Kongresszusi Kp-hoz közel eső vége a parknak. A hinták az oldalsó nagykapu mellett vannak.
Ti is jártok már játszóterezni? Mi most, hogy hazajöttünk, le fogunk járni, ha jó idő van, remélem, találkozunk majd!


Képzeljétek, kicsi Botink tegnap 1 éves lett!!!!!!!!!!!!!!!!
El se hiszem! Azért ez nagy dolog, nem? Az 1 éves kor olyan távoli volt mindig, mint a diplomaosztó, most meg túl is vagyunk rajta!
A héten megtanulta mondani, hogy anya és ha megkérdezem tőle, hány éves, mutatja a kis ujjával, hogy egy. Olyan édi!

Nem tudom, Terika jár-e erre, vagy olvas-e minket néha, de ha igen, Zalánnak nagyon sok puszit küldök, mert egy napon születtek Botival, csak két óra különbség van köztük! :)

Tali: Nekem sajnos nem jó a jövő hét / már meg se lepődtök, mi? :) /, mert kicsit visszanézek dolgozni! A jövő héten egyedül lenne egy kolléganőm és felhivott, hogy nem tudnék-e bemenni segéderőnek, mert új titkárnő jön hétfőtől és be kell tanitani őt. Izgi helyzet, kiváncsi vagyok, hogy sül el!

Egy kis praktikus info: akinek nem muszáj, ne jöjjön babakocsizni a Böszörményi útra és környékére, mert a UPC most fekteti le a kis kábelkéit errefelé, és effektive nem lehet közlekedni babakocsival, mert fel van túrva az egész környék. Ma lementünk Botival a MOM-ba, hát hatszor leizzadtam, amig emelgettem a kocsit az útakadályokon át.

:twisted:

Márti!

Ha kinyit az étterem, mi is jövünk ám! Jó munkát, és sok kitartást a készülődéshez!

Puszi mindenkinek!
kgk
 
 


Sziasztok!

Isten éltesse a kis Botit! :D

Nagyon köszönöm a segítőkészségeteket!

Nagyon megnyugtatattok a dokimmal, és a kórházzal kapcsolatban is, jó választásnak tűnik.
Egyébként egyre jobban élvezem a terhességet.

Jövök majd időnként hozzátok, nagyon kedvesek vagytok! :)

Azért produkáltok itt írásmennyiséget, alig bírom követni. 8)

Nekem most elég sok munkám van, költözni is kéne a baba előtt. Ha van egy kis szabadidőm, akkor babacuccokat vadászgatok a neten, hátha találok jó áron használt dolgokat.

Sziasztok, köszönöm még egyszer, és szép délutánt Nektek!
csillagfény
 
 


Kedves Saara !

Úgy láttam nemrég nyaraltatok. Repülővel. Mi is megyünk nem sokára és van 1-2 nyitott kérdés ezzel kapcsolatban.Esetleg érdeklődhetnék nálad?

A gyerekorvos durvasága érdekes. Azt hiszem visszaolvasom ezt a részt. Felcsigázott.

Amúgy köszönöm a választ a vérvételes dologra.Tavaly szültem a klinikán. 10 hónaposak vagyunk. Nem voltunk sárgák, nem kék-fényeztünk, csak szurkáltak. (extra kifogással) Neked mekkora a babád?
hajnalszeme
 
 


Sziasztok!!

Lilivel én is nagyon hamar lefogytam, igaz ott is sok volt a víz, ahogy most is. De mondjuk ez nem annyira zavar.

Évi kár hogy nem találkozunk legközelebb se, mert én akkor csütörtökön megyek 9-re. De jó neked már csak 15 nap és a kezedbe fogod a babádat:-) Szorítok nagyon nektek!!:-) Igen ilyenkor kevés nekik a hely a pociba, már én is érzem hogy Ákos alig fér el:-)

Anid én is énekelek Ákosnak meg beszélek hozzá, olyankor jól beindul, meg akkor is amikor gépelek:-) Porszívót nem szereti:-)

Gyöngyusz örülök, hogy jól vagytok!!:-) Nekünk szerencsénk van nagyon ari dokinénink van:-)

Kgk köszi a drukkot:-)))

Prucsok nagyon édes Blanka a sapiba:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Kgk, isten éltesse a nagyfiút!!! Nekünk ugyan van még fél évünk addig, de már én is alig várom az első szülinapokat. Az olyan mérföldkő (legalábbis nekem) mint a születés, a 6. hónap. Olyan hamar megnőnek.

Gyöngusz, köszi az infót. Remélem azért a csajok megússzák. Kicsit félek attól, ha egyszerre lennének betegek.

Anid, gratula a csöpögösségért. Ez nagyon jó!

Kis lakás... Hát ez ismerős. 35 négyzetméteren 1,5 szobában lakunk immár négyen. Hát mit ne mondjak, nem tévedünk le benne. Hiába, egyesével terveztük a gyerkekeket. De hát ember tervez... Tudjátok mekkora helyet foglal el kettő darab gyerekágy. Hatalmasat!!! :lol: Ezért is lottózunk!

KépKép
kgiulia
 
 


Ranpo Évi, Brik! Nagyon drukkolok nektek! Jó, hogy felbukkantatok, és kismamik is emelik jelenlétükkel a fórum fényét ("hogy egy ilyen képzavarral éljek")! Megvan még a régi ctg-s néni? No, ő egy külön színfoltja (volt) a klinikának. Mert mintha úgy hírlett volna, hogy végleg elment nyugdíjba. Az időpontosdit én azért értékeltem, így nem kellett sokat várakozni, és a Nagy Várakozás kellős közepén, elég uncsi még gépekre is várakozni...

Anid! Ez a tejcsi csöpögés tényleg szenzációs! Miért nem szereted a kitartás szót? Mert neked aztán tényleg van? Én talán már feladtam volna ezt a szopi témát ebben a helyzetben, de tényleg érdemes volt.

Hajnalfény! 10 hós a babád, és újra várandós vagy?

KépKép
toreau
 
 


Ranpo, Brik
Belegondoltam, hogy ti még csak most várjátok... tisztára terhes nosztalgiám lett :)

Kgk
Gratula Boti szülinapjához :-) mi még csaka 100. napot várjuk, húúú de messze vagyunk még a 365-től :P
Jól emlékszem, hogy Te jártál erre a MOM féle babamasszázsra? Milyen volt, vagy csak szerettél volna?
Nekem nagyon tetszik, én kipróbálnám. Mikortól lehet kezdeni? Ha adsz egy telefonszámot szívesen utánaérdeklődöm.

Prücsök, megyünk együtt?

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok. Köszönöm Nektek, hogy így drukkoltok. Nagyon jó érzés.

Brik
Tényleg jó lett volna talizni. Én is drukkolok Nektek, hiszen hamarosan te is magadhoz ölelheted a pici Ákost. :wink: :D
Már én is egyre türelmetlenebbül várom a pillanatot.

Toreau
Szerintem már nyugdíjba ment az a Ctg-s néni, vagy legalábbis én eddig nem találkoztam vele. Pedig szívesen megnéztem volna, annyit meséltetek róla. :twisted:
Szerencsére az időpontosdi megmaradt, amit én is nagyon értékelek. :)

Kgk
Isten éltesse a kis Botit! :D :D

Kgiulia
Kis lakás? Ez nekem is ismerős. Mi is 1,5 szobában lakunk, igaz egyenlőre 2 kiskutyával, egy teknőssel és 200 darab hallal. Tényleg kicsi a 35 nm két kis lurkóval. Teljesen megértelek.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Helló

Kgk
Isten éltesse Botit! :D :D :D :D :D

Gabek
A barátnőm is így kezdte, terhes nosztalgiája lett mikor én terhes lettem, és most tervezik a babát! :P :P :P :P

Toreau
Babamasszás és a baba-mamatorna érdekelne a Váci uti Brendonben, lassan tervezem a kiruccanást, betöltjük a 6 hetet és menék(persze a csajszitól függ), majd egyeztessünk, ha nem gond!
A kitartás szóval meg az a bajom, hogy a gyerkőc nagyon nyügös, és család messze van, a telefonban pedig mindenki ezt mondja:Kitartás!, ill. a terhesség vége felé amikor mondtam, hogy nehéz már ez a súly,amit cipelek, szintén ez volt a válasz!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ma reggel a mérleg 81,8 kilót mutatott, úgyhogy stabilizálódni látszik az augusztusi cél (82 kiló). Ha ügyes vagyok, akkor talán a 81 is meglesz. Minden esetre, akik most vannak a nagy terhességi súlygyarapodás előtt, és egyébként sem nádszál alkatúak, inkább vigyázzanak a kilókkal. Nem oly könnyű ez szülés után, bármit mondjanak is a szoptatás alatti fogyásról egyesek!

Hajnalszeme! Bocs az elírásért, csak hát csillagszem, hajnalfény...

Prücsök! Tényleg aranyos ez a sapi! Az egyik multinacionális babaáruházban (tudjátok melyik) dupla/tripla ennyibe kerül a sapi, és valszeg nem magyar termék. Ha fiam lenne, hozatnék én is veled ilyet Ajkáról :D

Anid! A Rosszcsont Katát inkább ne! Tudod mi van! Önmagát beteljesítő jóslat... Inkább keress egy mesét, ami Tündér Katáról szól. (Ilyet miért nem tudnak írni a meseírók??)

Tali: Nagyon sokan laktok a BAH csomópont környékén. Tényleg praktikusnak látszik a MOM, különösen, hogy tornára, stb-re is oda jártok. Itt Újpest, és Angyalföld térségében csak ketten vagyunk, és a Margitsziget, Városliget talihelyszínek már kilőve. Mi legyen hát? Ági! Nagyon eltűntél! Látod ilyen az, ha elkényeztetsz minket a tanácsaiddal, meg a jelenléteddel, aztál meg egyszer csak nem vagy!

KépKép
toreau
 
 


Anid! Oké egyeztessünk! Jaj de jó, nemsoká letelik a hat heted! Már én is úgy vártam ennek a végét? Mikor mész dokihoz?

KépKép
toreau
 
 


Toeau
A dokis látogatás jövő héten esedékes, csütörtökön, kérek tőle "engédlyt" :? , bár már itthon tornázgatok! :wink: Muszály valamit csinálni a combommal, meg a fenekemmel.
De dokiról jut esze,be, a gyerkőc dokiját is fel kell hívnom, mert noha ŐŐŐ úgy gondolta, hogy ahathetes kontrollvizsgálatokat kihagyhatjuk bátran, mondván a kórházban úgyis megcsinálták, ÉÉÉn azért szeretném megvizsáltatni a gyereket!!!!

A Kata név valóban önmagában hordja tulajdonosának a jellemét? Ezen sokat törpöltünk, de hátha az apja jó természetéből is örököl valamit a gyerek, nemcsak az anyja Ikrek "sokszínűségét", ha lehet ezt így fogalmazni, plusz még Rák jegyben született. Hátha nem ő lesz az ügyeletes rosszaság az oktatási intézményekben!
Tali ügyben:
Ahogy nézegetme a táblát, hát tényleg összve-visznya lakunk, s ilyen messziről a MOMparkot megcélozni még nem biztos, hogy van lélekjelenlétem!

Ranpo,Brik
Ha még tudtok, tényleg vigyázzatok a kilókkal, különösen a combra figyeljetek, állítólag ott lehet mérni a tényleges növekedést, ha az nő a terhesség alatt, akkor az a te hízásod és nem a víz és nem a pocak!!!!

Feltünk, hogy mennyit írok mostanság! "Rosszcsont Kata" két- három napja jó kislány!!! :P :P :P :P :P :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Hajnalszeme, persze kérdezz nyugodtan. Mire vagy kivancsi? Vasarnap elutazunk és utana nem nagyon leszek netközelben 3 hétig. Szoval kérdezz! Irhatsz privit is vagy mélt (sarahhh12@hotmail.com), ahogy gondolod.
Ha késön olvasod ezt, megkérdezheted Pöttöm Pannat is, ö is repült mar babaval. Viszont nem tudom nyaral-e most... Ha visszaolvasol par oldalt (juli 21 elött) talasz majd néhany hozzaszollast erröl.
A lényeg, hogy fel- és leszallasnak itatni/szoptatni kell a babot és nem art néhany uj jatékot vinni, ami leköti a figyelmét.
A kisfickom 9 honapos. Jol értettem, babat varsz??

Anid, szuper, hogy ilyen sok tejed van. Na és bocs, irtam, hogy "kitartas", visszavonom :)! Akkor inkabb drukkolok, hogy tovabbra is rendben menjen minden Tündér Kataval :)!

Agi tényleg jol eltüntél! remélem minden rendben!

Juli, akkor szépen befogom a szamat a 48 m2-remmel!

Kinga, BOLDOG SZÜLINAPOT BOTINAK! Nem semmi, hogy mar 1 éves! Volt torta is? Hogy reagalt ra? Még abszolut bennem van, hogy egyszer ott ültünk boldogan, tudatlanul a felkészitön pocakkal... Mikor is? 100 éve?? :)
Nem tudom irtam-e, de nagyon cukor volt a multkori motoros kép, zabalnivalo ez a Boti :)! Olyan kis értelmes arcocskaja van. Milyen jo, hogy mar "beszél" is!
Majd megyünk jatszotérre, de lehet, hogy csak szeptemberben. Ezek szerint van hinta csak nem lattam :shock:...
Remélem minden rendben lesz a munkahelyeden, biztos mokas lesz csak ugy beugrani egy kicsit...

Toreau, én mar kezdem azt gondolni, hogy csak legenda ez a szoptatas alatti fogyas....

Evi, Brik, nektek mennek a drukkok! Evi élvezd ezt a par hetet, az elsö terhesség a legszebb dolog a vilagon :)!
saara
 
 


Sziasztok!

Kgk!
BOLDOG SZÜLINAPOT A KISFICKÓNAK!

Kép


Köszönöm a gratulációkat csücsülés ügyben,igaz Hanna baba azóta egyszer sem csinálta!De majd belejön! :lol:

Sára,Ági várom a malit,persze ha az időtök úgy engedi! :lol:

Mindenkinek szép estét!

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Anid !

Ki is a dokid? Hol a rendelője?

Én is csütörtökön megyek az enyémhez. Vicces lenne, ha ugyanoda mennénk:)

Akkor megy a szopi rendesen?

Nálunk továbbra is "győzelem" van:) Kíváncsi vagyok a szombati viasatos szopis filmre.)

Jó éjt

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk baba-mama jógán! :) Olyan jó volt, Blanka nagyon élvezte, végig mosolygott és kíváncsian nézte a többi babát. És rájöttem, hogy a gyakorlatok egy részét már csináltam Blankával itthon, hogy kicsit átmozgassam pont a héten. Lehet, hogy tudatalatt tudok jógázni? :lol: Fel is lelkesültem, hogy legközelebbi shopping túrámon veszek egy fitt-ball-t, mert azon fektetve, ültetve is lehet őket kicsit hintáztatni.

Ranpo,
Anyós ügyben olykor nemes egyszerűséggel nem vettem fel a telefont és elfelejtettem még 1-2 napig visszahívni. De általában tényleg nem direkt, hanem mert jöttem-mentem-sürögtem és sose hallom meg, ha már van egy kicsi alapzaj, visszahívásban meg abszolút rossz vagyok egy ideje. :oops: :roll: Na de túl vagyunk rajta. Mióta megszületett Blanka, nem hív olyan gyakran.

Kinga,
Igen, a babamasszázst részben én kérdeztem. Remélem ősztől indul. Ti jártatok Botival?
Gratulálok a fiatalember 1 éves szülinapjához!!! :D :D :D
Ha visszamész dolgozni, amíg a kolleganőd szabin van, hova tudod tenni a kicsit? Apa lesz otthon vele?

Hajnalszeme,
Én nem tapasztaltam szurkálást a kórházban Blankánál. Remélem a következő babával jobb tapasztalataid lesznek!

Anid,
Gratula a tejcsöpögéshez! :P
Mit jelent amúgy a Kata név, ha már szóba került tulajdonosának jelleme? Nekem nincs utónévkönyvem, talán 1x kukkantottam bele egybe egy ismerősnél...

Gabek,
Persze, menjünk majd babamasszázsra. A kedd ugyan nem olyan jó nekem a helyi klub miatt, de ha 3 hetes egy turnus, akkor azért ki tudjuk hagyni. :) Sőt, ki is fogjuk. Aztán majd mondhatom, hogy "ha én ezt a klubban elmesélem..." :lol:
A Művelődési Központ telefonszáma amúgy 1/319 9854. Ha felhívnád és megtudakolnád a részleteket az szuper lenne és köszi.

Csinga,
Csak így tovább a győzelem útján! :wink: :)

Toreau,
Robika annyira, de annyira helyes lett! Csudahelyes kisfiú! :) És még1x köszi a tejcsit.

Majd elfelejtettem írni: ma hajnalban Blanka elérte a 200g-os szopi csúcsot! :D
Na megyek főzni.

Jó hétvégét midenkienk!
Prücsök

prucsok
 
 


Helló

Prücsök
A Kata név: mindig tiszta, királynő (tiszta,m ert mosom a fenekét, királynő, mert nyügösködik)
hogy lehet 200g-ot suzoptatni, nekem azért még nem megy ennyire, a csöpögés nálam csak max100 ml-t jelent! de már ennek is örülnöm kell, mert már ez azt jelenti hogy 5 hete tudom szoptatni manó, ahhoz képest, ogy abszolút nem volt tejcsim.

Csinga
Csütörtök 18.30-ra megyek és Dr. Melcer a dokim

Ági
Minden rendben???? :shock:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Kedves Toreau!
Nem tünt fel, hogy a hajnalfény én lennék. Bevallom kerestem is a hozzászólások között, hogy ki vár babát 10 hónapos baba mellett. Furcsállottam is, hogy milyen érdekes, nekem még meg sem jött rendesen, más meg megint terhes. A köv. levélben rájöttem, hogy rám gondoltál. Fogamzásgátlási okokból keresek dokit. Na meg állandó hormonális probléma miatt, amit remélek, hogy a szülés helyrehozott, de nem úgy tűnik. De azért bizakodom.

Kedves Saara!
Akkor majd kérdezgetek, de csak ha visszajössz. Nekünk még 5 hét az indulás. Most úgyis olyan sok a változás a terror-cselekmények miatt a reptereken.Olyan jellegű kérdéseim vannak, hogy füldugulás, mivel etetted, hogy bírta az idegen környezetet. Végül is nem tudom merre jártál. Egy topikban már feltettem, hogy segítséget, tanácsot várok a témában, de a legtöbben nagyon negatívak voltak. Gyakorlatilag nem tartottak normálisnak, hogy kiteszem a gyereket a füldugulásnak, a klímaváltozásnak, meg úgy általában az utazásnak.

dvözlettel: Hajnalszeme.
hajnalszeme
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Botinak és boldog névnapot Blankának utólagosan is! :)

Úgy látszik a csütörtök a dokijárós nap, mert én is akkor megyek. Sajnos...

Jó hétvégét mindenkinek!

lilló
 
 


Sziasztok,

Hajnalszeme,

Repülés terén én is tudok egy kis tanácsot adni, de a legfontosabbat már Saara leírta. A mi rep.utunk 1 óra 40 perces általában.

A lányom 4 hónaposan repült elöször. Ilyen kisbabáknál a szopizás a fontos füldugulás ellen, le és felszállásnál. Na meg menetközben is ha érzed, hogy süllyed vagy emelkedik a gép és neked dugulni kezd a füled, akkor meg kell a babát is kínálni. De nem biztos, hogy reagálnak rá, mármint a légnyomáskülönbségre. Az én fülem is ritkán dugul be, a férjemé mindig és fáj is neki. Kérdés, hogy a gyerek kire ütött, ez változó.

Ahogy nöttek a gyerekek és már lehetett, rágót adtam nekik. Legutóbbi repülésnél az ötévesem panaszkodott a füldugulásra, a rágó nem segített. A háromévesnek nem volt baja. Mondtam, hogy fogja be az orrát és próbálja erösen kifújni a levegöt. Ez segített.

De olyan erösen kell kipréselni a levegöt, hogy egy kis kattanást érezz a füledben, akkor jó, akkor kigyenlítödött a nyomás. Akkor könnyebben megy ha becsukod a szemed.

Az útra szerelkezz fel néhány játékkal, új is legyen köztük, ami felkelti még jobban az érdeklödését. Hány órás lesz az út?

A két év alatti gyereket fel és leszállásnál az öledben kell tartanod, mivel öt még nem lehet külön becsatolni. Ö is kap biztonsági övet, amit a te övedhez kell csatolni.

Idegen környezet- jól viselték kisbabaként, egy csomó új hatás éri öket, nézelödtek.

Remélem egy kicsit tudtam segíteni. kérdezz nyugodtan.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés...
Hajnalszeme, melyik topikban irtal??
Nekünk teljesen pozitiv tapasztalatunk volt. Baboka nagyon jol birta az uj környezetet, de nagyon nagyon! Semmi baja nem lett. Szerintem az a lényeg, hogy Te jol érezd magad és akkor vele is rendben lesz minden.

Hany oras az utad? Nekünk 1,5 oras volt.
Arra viszont készülj, hogy az indulas elött altalaban sokat kell varni, szorakoztatni kell a manot ott is.

Csak hazafele dugult be a füle, mert allandoan fel-le ment a gép és nem volt se éhes, se szomjas, szopizni sem akart. Annyi volt, hogy 10 percet sirt aztan semmi. Szoval az sem a vilag vége :)!
En szoptattam és gyümölcslével itattam (PP tippje). Direkt olyat vettem, ami jo édes, amit tutira meg fog inni (amugy sosem adok neki ilyeneket). Rendes kajat is vittem, de végül nem adtam neki, mert egyedül utaztam és egyszerübb volt elövenni a cicit :)!

Most mennem kell, de remélem megnyugtattalak egy picit! Ne parazz, ez a lényeg!
saara
 
 


Sziasztok!

Punnyadt ez a mai nap, bár ma egy fontos dolgot alkottunk a férjemmel: az eddig lomosként használt szobát részben rendbe raktuk, hála az újonnan felszerelt polcoknak, és új számítógép asztalnak.

Hajnalszeme! Remélem rendbejön a hormonális bajod. Talán tudnak ajánlani a lányok olyan dokit, akinek az endokrinológia az asztala.

Kinga! Boldog szülinapot Botinak. Ez az egy év tényleg nagy mérföldkő! Aztán mire észbe kapsz, már érettségizik. :P

Én is kíváncsi vagyok a Viasaton a szoptatós anyukára! Most már valszeg sikerül észben tartani, ha addig letudtuk a sétát. Amúgy szopi témában jelzem, ha dinnyét eszem, úgy megugrik tőle a tejem, hogy vagy 3 dl-t is kiszippant belőlem a gyerek. Én nem szoktam mérni, de kíváncsi lennék, mennyi is az annyi. Ja, és most, hogy írok róla, érzem, hogy feszülnek a melleim. :lol:

KépKép
toreau
 
 


Hali!
Erdeklodni szeretnek csaszar utan normalan szulo anyukaktol, hogy mi tortent a szules utan veluk a klinikan, mi a gyakorlat, nem lehet-e vhogy kibekkelni, hogy ne altassanak a meh betapintasnal-varrasnal. Semmikepp nem szeretnek kicsit sem aludni szules utan...
Ha mar sikerul rendesen, nem akarok elkabulni... :cry:
VArom a valaszokat.
Udv: dorye (32+2)
dory
 
 


Húúú, először nem értettem ezt a névnaposdit, mert az asztali naptáram nem tud augusztusban Blankáról. :shock: Aztán megnéztem a névnaptárat a neten és aszerint 3x is van Blanka névnap egy évben: augusztusban, októberben és decemberben. Szóval köszönjük a jókívánságokat! :) (Az asztali naptáram egyébként csak az októberit írja.)

Ma elkészült az első közös családi kép, amin mind3an rajta vagyunk apával! :P Tudom, nem siettük el a dolgot, de jobb későn, mint soha.

Jó éjt, én lassan elteszem magunkat.
Prücsök

prucsok
 
 


Szia Dory!

Hát,mint kivülálló szeretnék reagálni a leveledre!Én nem a klinikán szültem és nem volt császárom,de a negyedik szülés után betapintottak.Mivel új vagy,nekem legalábbis,nem tudhatod,hogy,mint szülésznő adok tanácsot.Igaz a klinikai gyakorlatot nem ismerem,csak az előírást tudom megosztani veled!
Szóval a császár után a betap.kötelező,mert ilyenkor meg kell nézni,hogy a vajúdás alatt és a tolófájásoknál a császár hege nem ment szét,ez nagyon fontos,mert elvérzik a nő,és akkor bekövetkezik a tragédia.A lányok már tudják,hogy én nem akarok rémísztgetni,csak őszinte lenni.Tehát ez nagyon fontos!
Ami a velejáró altatást illeti,inkább örülj neki,hogy nem 20 évvel ezelőtt kell ilyet átélned altatás nélkül!!!!!!!!!!Nem egy kellemes érzés lehet,mert szerencsére nekem sem kellett átélnem,mert altattak.Kb.5 percet fogsz aludni,és egyáltalán nem fogsz kábultan ébredni,mert ez egy rövid narkózis és teljesen más anyagot használnak itt,mint egy nagy műtétnél.Én utána saját lábamon mentem át egy másik szobába,igaz nem szoptathattam,mert ki kellett ürülni az altatószernek,de mivel ilyenkor még nincs annyi tejcsi,ezért csak egy szopit kelett kihagynom,ami inkább csak az örömről szól nem a táplálásról.Szerintem inkább altassanak,minthogy a nem éppen kellemes beavatkozást el kéne viselnem!

Különben mindenkinek jó reggelt!Sajnos elég pocsék időre ébredtünk!


Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Szia Dory! Gratulálok a természetes szülés lehetőségéhez! Ilyen esetben nem lehet epidurál? Vagy teljesen át akarod élni a dolgot, annak minden kínjával együtt? Azért ne tedd kockára az életed amiatt az első mellretétel miatt! Én még csak egy kisfiút szültem, és császárral, amit nem kell bemutatnom. Estére lett meg, és másnap délelőtt került mellre. Volt egy-két átmeneti nehézségünk a szopi elején, de aztán olyan jól belejöttünk. Érzelmileg pedig nagyon kiegyensúlyozott baba, mert a kezdetet leszámítva, amire csak a tudatalattija emlékezhet, szoros közöttünk a kötelék, mert azóta mindent úgy csinálunk, ahogy a az ösztönök diktálják (ami a kórházban nem mindig lehetséges!). Szerintem ebben az első mellretétel ügyben is van egy-két mítosz elem. A rosszul működő anya-gyerek kapcsolatot fogni kell valamire, én legalábbis így látom. Hidd el, az igazi zsigereket nem lehet kiölni!

Nos hogy tetszett tegnap az Emberi történetek? Így is lehet csinálni, nekem ez jött le. Ezekben a nőkben mindent tarolt az anyai ösztön. Érdekes volt a férjek reakciója. A 8 évig szoptató anyukánál már végletekig toleráns volt a férj. Én megértem azokat, akik 1-1,5 év után már "vissza szeretnék nyerni a testüket". Kíváncsi lennék, hogy ezek a gyerekek később milyen stratégiákat alakítanak ki maguknak az önmaguk megnyugtatására, hisz 8 évig rendelkezésükre állt ez a kényelmes lehetőség.

KépKép
toreau
 
 


Helló

Mikor kezdődött az a rész, amelyik a szopiról szólt, Én fél kilencig néztem, addig szó sem volt erről a témáról. Utána menni kellett fürdetni, s mire végeztünk addigra apa lecsapott a tévére.
Emberek !!! Most esett le, hogy nem is a Spektrumon volt, hanem a Viasat 3-on!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ó! Én hülye!!!
Szóval!
Milyen volt????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Kaptam egy webkamerát,teszek fek képet a Hannáról,remélem ezt a formátumot használja,amivel a rendszer is dolgozik.

Hát,nem sikerült,mert a fájl nem megfelelő! :cry: Megpróbálunk állítani a kamarán,hogy másik formátumban fotozzon!
timiban
 
 


Sziasztok,

Timiban
Mi az a méhbe betapintás a császár után? Kimondva nem annyira félelmetes, de amit Te írtál attól azért megrémültem egy kicsit :oops: Ez akkor is lesz ha a másodikat is császárral szülöm, vagy csak akkor ha természetes úton?
Mikor lehet természetes úton szülni császár után (merthogy én is azzal szültem)? Szeretnék tesót is, persze nem most, de nem árt ha informálódok, főleg ha egy képzett szülésznőtől kérdezhetek :wink:

Toreau
Mivel úgy tűnik többen nem láttuk a szoptatós filmet, ezért összefoglalnád, hogy mi volt benne?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gabek, Anid! A tv műsor dióhéjban: három nő volt, az egyik 2,5 éves ikreit próbálta leszoktatni a cicizésről (Csingának érdekes lett volna látni), mert már a férje sokallta, hogy az éjszakáik rovására megy a dolog. A másik egy 2 év körüli kisfiú mellett fogadott örökbe egy távolkeleti kislányt, ottani árvaházból. Hiába tette mellre, a kis árva nem fogadta el, csak a cumisüveget. (Hasonló történet volt Kismamában 1X). A harmadik anyuka, az az ominózus, aki három lánya közül a legkisebbet, aki 8 éves, még mindig szoptatta. Nagyon muris volt, ahogy odafeküdt cicilni egy "anyányi" fejű gyerek, az anyja melléhez. Itt a férj nagyon be volt "idomítva" mert nem emelt szót a dolgok ellen. Érdekes vallásuk is volt, a Földanyához imádkoztak. Mindez Angliában. Lányok! Jó helyen élünk! Szó volt arról, (és a híradóban hallottam, hogy Amerikában is ez ellen tüntettek), hogy egy parkban nőt rendőr megbüntetett, mert nyilvánosan szoptatott. Nálunk is nyilvánosan űzheti az "ipart" bárki, szinte félmeztelenül, azért nem jár bünti, az lenne még a durva, ha azért mert a gyereked eteted megbüntetnének. :?

Lányok! Akkor lesz tali? Mikor, és hol? Nem vagytok túl lelkesek e téren. Halasszuk el a dolgot? Igazából én egy szerdai napra szavaznék, és valami pesti helyszínre, mert úgy látom a budai oldalról érkezők többségének van autójuk. A Népligetben mindenhol "űzik az ipart?" (hogy e szép kifejezésnél maradjak). Ha ez alaklommal mégis marad Buda, és a kedd, akkor most kihagyjuk a találkát, ha nem haragszotok.

Hirdetek itt közöttetek: ha valakinek az ismerősi körében szüksége van egy kisiskolás íróasztalra, ingyen elviheti. Fekete színű, 100*75*55 cm-es, három polca van. Még a keres-kínál részben is felteszem.

KépKép
toreau
 
 


Helló

Toreau
Szerintem a héten nem lesz tali, még javában nyár van.

Érdekes ez a nyilvános szoptatási téma, én a múltkor a dokinőnél a váróban szoptattam és az anyukák néztek, nekem fúrcsának tünt az egész. De lehet, hogy csak üldözési mániám van.
Te szoptattál már nyilvánosan?
Azért az dúrva, hogy 8 éves gyerkőcöt szoptatnai, nem?
Én már annak is örülök, hogy reggel majd szét durran a cicim a tejtől, nem hogy 8 évig bírjam!

Volna egy -két kérdésem:

A szülés után mennyi idővel menstruál újra az ember?
Emlékeim szerint nekem nagyon fájt olyankor a hasam. Lehet bevenni fájdalomcsillapítót?
Illetve fejfájás esetén lehet gyógyszert bevenni?

Timi
Csatlakozom Gabehez, én sem tudom miről beszéltek Doryval?
Ha császár volt az első, akkor császár lesz a második is? vagy csak az esélye nő meg?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Bálintnak kibújt az első fogacskája. :) Alul középen az egyik már rendesen látszik, de már mellette a másik is elő akar nagyon törni. Amelyik kint van, az már előbújt az ínyből, lehet érezni az ujjammal, hogy nagyon kis recés. Szerencsére egyelőre szopinál nem érzékelem, remélem így is marad.

Van valakinek tapasztalata fülészeten??? Holnap viszem Bálintot, de annyi rosszat hallottam, hogy felszúrják a gyerek fülét azonnal a Heim Pálban meg ilyenek. Pedig mi a Heim Pálba készülünk, mert nekem semmi gondom nem volt a hellyel, mikor UH-n ott voltunk, de mindenki paráztat. Az van vele, hogy iszonyatosan folyik és nem túl kellemes illatú. Nem tudom, hogy mi lehet vele, pedig fürdésnél nagyon figyelünk, hogy ne érjen a vízbe.

Toreau: Számomra nagyon bizarr volt a nyolc éves gyerekét szoptató anyuka. Bár én szoptatás párti vagyok, de azért szerintem mindenképpen húzni kell egy határt. Ráadásul nem kis törést okozott a kislányban, mikor nyolc éves korában "elválasztódott" a gyerek. De egyébként az feltűnt nekem is, hogy minden esetben nagyon toleránsak voltak az apukák.
Nagyon-nagyon édes a vonalzón Robika új képe! :) Tök kis punk frizuja van!

Sajnos nekünk a héten már nem jó a tali, mert szerdától orbitális nagytakarítást tervezek, ablakpucolással, konyha atomokra szedéssel, már hívtam is anyukámat babysitternek. Holnap fülészet, csütörtökön meg nekem kell elugranom orvoshoz a nagytakarítás közepette. :( Jó kis hetem lesz.
Bár Toreau, ha van kedved holnap összefuthatunk fülészet után, meg még akinek esetleg van kedve...
Már olyan jó lenne beszélgetni egy jót.

Huh, de rémisztően hangzik egy a betapintásosdi :shock: Köszi Timi, hogy leírtad, így legalább világos, hogy miről is van szó. Jó hogy vagy nekünk :) :) :)

Anid:Bár nem engem kérdeztél... Szerintem ne feszélyezd magad a szoptatás miatt. Semmi rossz nincs abban, hogy enni adsz a gyerekednek. Én is megszoptattam múltkor Bálintot a kórházban (hasi- koponya UH után) a folyosón, mert éhes volt. Ne foglalkozz mások véleményével, tedd azt, amit az ösztöneid diktálnak. :)
A mensi változó, hogy kinek mikor jön meg, van akinek már csak akkor ha nem szoptat.
Szerintem kérdezd meg a dokidat csütörtökön, hogy mit javasol, milyen gyógyszert vegyél be.

Prücsök: Gratula a közös képhez! Nem árt, ha van ilyen a családi albumban :)

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 


Hali!

Lilla! Bálint rekord teljesítményt produkál a fogakkal kapcsolatban! Hát jól érzékelted! Gratulálok! Egy kis bíztatás fül ügyben: képzeld, egy időben Robika is literszám termelte a fülzsírt, és én is a fürdetésre gyanakodtam. A fülkagylója volt érzékeny, egyébként nem fájt neki. Ráadásul tök büdi volt az egész. Ez abban az időben volt, amikor az arca is ki volt pattogva, és a gyerekorvos semmit nem tudott mondani vele kapcsolatban. Aztán elkezdtük azt is kenni sudocrémmel, és szépen eltűnt a "fülzsír". Szóval nem is a kagyló belsejéből jött a cucc, hanem kívül termelődött. Bálintkának is lehet, hogy semmi baj nincs a fülével, legalábbis ha nem sír, stb. De a Heim Pálban lesz illetékes, aki ezt biztosra megmondja, jó, ha elviszed. Benne lennék a taliban holnap, csak mi meg tornára megyünk, és az már nagyon pörgős nap lenne így mindkettőnknek. De ami késik... Kösz a bókot Robi nevében!

Anid! A doki valóban elmondott mindent menszesz ügyben, nem is kellett kérdezni se. A császár volt az első, császár lesz a második is kérdést is felttettem neki. Amúgy a nyilvános szopival úgy állok, hogy kissé szemérmes vagyok, pld tömegközlekedési eszközön nem nyomnám, (inkább hagynám egy kicsit bömbölni a gyereket) de áruház előtt parkoló autóban, rendelőben, tornaterem öltözőjében szoktam. Itt azért valamelyest el tudsz zárkózni, vagy éppen nők látnak. Az is fontos, hogy valahogy megmossam a kezem előtte, hogy tisztán lássunk hozzá a fiacskámmal. Intim dolog ez a szoptatás, amiben nem olyan könnyű kitárulkozni, de az éhség nagy úr!

Dory: Betapintás: most jut eszembe, hogy egy lány szüléstörténetében olvastam, hogy neki volt ilyen, mert a placenta nem megfelelően vált le, és vérzést okozott. Azt mondta kissé kellemetlen volt, de túl lehetett élni. Nos a szülés után a kissé kellemetlen kategória sem lehet túl rózsás, de ha valaki nagyon elszánt...

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Botinak boldog szülinapot!
Ugye milyen gyorsan elszállt az év?

Hannának gratula a felüléshez!

Bálintnak /és Lillának/ meg a fogacskához.

Prücsök, én voltam az msn-en? Akkor én miért nem láttalak?

Ranpo, EFES sör? Hmm..

Gabek írt a terhesnosztalgiáról, nos nekem minden hónap elején van, mikor megveszem a mamis újságokat. Akkor pár napig tesón gondolkozom.

Toreau, mit mondott a doki végül is a császár-ügyben?
Nekem azt, hogy lehet a következő természetes szülés. Bár olvasva erről a betapintásról...

Hajnalszeme, a le- és felszállásnál való szopiról vagy itatásról már nem írnék, de ha a kint töltött idő alatt is megpróbálod tartani a napirendjét, akkor nagy baj nem lehet. A sok idegen hatás mellett megmaradnak a számára megszokott dolgok, jól fogja érezni magát.

Anid, nem biztos hogy rosszallóan néztek,
a múltkor az orvosnál én is megnéztem egy szopiztató anyukát.
Egy: rácsodálkoztam, hogy a gyereke pont úgy teszi a nyakába a lábát, mint Ayse nekem.
Kettő: olyan szép látvány.

Ezt az üzenetet negyedszerre remélem sikerül elküldenem. Megőrülök :twisted: Aysegül legújabb hóbortja, hogy kikapcsolja a gépet, ha már nem látja a monitoron a saját képét. Amin épp dolgozom minden elszáll, kezdhetem újra. De rends, mert rögtön visszakapcsolja, biztos jót tesz a gépnek...

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Toreau!
Nekem is azért volt betap.om,mert nem vált le rendesen az egész lepény,de nem tudom mi lehetett a lánynak kellemetlen,mivel altatásban végzik,tehát nem érez semmit.

Lányok!
Császár után lehet a második sima szülés,ha nem orvosi indok miatt volt az első császár.(pl:szemészet,szív betegség,gerinccel kapcsolatos próblémák,stb.)
Szóval,ha a császár után sima szülés van,akkor kell betapintást végezni,mert az esetleges hegszétválást így lehet ellenőrizni!5 perc az egész,persze,ha nincs semmi gond.Én kértem,hamár úgyis alszom,akkor altatás alatt varjon össze,mert sajnos kicsit repedtem.De nekem semmi rossz élményem nem volt,se hányinger se szédülés.
Gabek,nem akartalak megrémíszteni,nem olyan szörnyűség,de én inkább altatásba kérném,mint annélkül.A vajúdás és a szülés elég fájdalmas,nem kell még utána is a fájdalmas beavatkozás!Ezért fogalmaztam Dorynak egy kicsit erősebben,de nem elrémíszteni akarok!

Lilló,
gratulálok Bálintka fogacskáihoz!Most mi a fölső néggyel küzdünk!

Na,megyek mert Hanna eléggé nyüglődik!
Üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Lilló,
Ez a fog dolog nagyon gyors volt! Igazán gyorsan fejlődik Bálint és gratulálok! :)

Márti,
Msn-en Cetin névvel kaptam valamelyik hétvégén egy üzit, hogy "hi", azért gondoltam rád. De már csak utólag láttam 2 nappal később. Hmmm... ???

Mostanában előfordul az ilyesmi. Egy Omardada38 is megtalált, de fogalmam sincs róla ki az... Utálom az ismeretlen megkeresőket. Egy időben folyton hívogatott valaki telefonon. Brrrr. :evil:

A postán lehet csináltatni babás személyes bélyeget. Ma láttam és olyan édi! :) El is gondolkodtam rajta.
http://www.posta.hu/object.14eba6b2-965 ... 57fb79.ivy

Megyünk kutyát sétáltatni Blankával.
ági

prucsok
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Az idegen környezettől nem tartok, voltunk már idén nyaralni, a törpét nem zavarta az a hely. Imádott ismerkedni. Abszolut nem fél az idegenektől. Csak hát ugye ez itt volt kishazánkban. Sokak szerint nem jó, hogy ilyen "közösségi embert" nevelek belőle. Bár a nagy is ilyen volt, most meg rettenetesen félénk. Tapasztaltatok hasonlót? :?:


Valakinek esetleg van tapasztalata a repülőgépen adott bébimenüről? El sem tudom képzelni. Üveges bébiétel vagy borsó főzelék? Ma beszéltem velük, nyugodtan felvihetem a gyerek holmiját az utastérbe. Simán etethetem még a nagyot is. Szóval a terror-szigorítások miatt nem kell ilyenért paráznom. Még baba kocsit is kapunk állítólag felszállás után. :) Na majd meglátjuk!

A betapintásos dologhoz: Nekem nem volt császárom, de lepény-problémáim igen. Engem nem altattak. Erre utána rákérdeztem, hogy miért nem. Állítólag ilyenkor laza a méh, meg lehet csinálni nélküle is. De attól is függ, hogy ki hogy bírja a fájdalmat. Azt hiszem ezt a dolgot mindenki ismeri. Minden ember más. Az lenne a legjobb, ha erről egy doki mondana véleményt.

Mindenkinek kellemes estét és jó éjszakát! A babócáknak kisbárányos szép álmokat! :wink:
hajnalszeme
 
 


HAli!
Koszi a valaszokat. En nem a szopi miatt aggodom, bar az elso csaszarnal jol megkavartak a "hozzaerto" csecsemosok, jo par hetbe es egy szoptatasi ambulancia-latogatasba kerult, mire kikeveredtunk belole, de mostmar ezzel sztem nem lesz nagy gond. Az idegesit, hogy ket eve sokat fekudtem bent a path-on es sok venas altatasbol ebredt embert lattam. Es egy mogottem levo jo esetben szerencses, termeszetes szules utan a parommal es a kolykommel akarok egyutt tolteni idot, nem pedig felkomasan sirdogalni - egyedul... Az elozonel en pont 24 oraval a mutet utan foghattam meg a gyereket, mert delben mutottek es az orzobe ugye csak
1X, 11h-kor viszik a gyerekeket... Ezutan masnap delelott meg azt sem tudtak, hova visznek, mert nem volt a csecsemos oszt-on hely... CSak delutanra...
Betapintas OK, de alvas nem OK... :(
Udv: dorye
dory
 
 


Sziasztok!

Köszi a drukkokat:-)) Aranyosak vagytok:-)

Csütörtökön megyek UH-ra, ctg-re már alig várom. Nagyon szeretném már látni a gyermekem, pedig van még idő.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a kis fejecskéje mikor helyezkedik be a szülőcsatornába?

Én sajnos lemaradtam az Emberi történetekről szombaton. Pedig nagyon szerettem volna látni. Helyette kerti partyn voltunk.
Vasárnap meg babáztam a hugom babájával. Olyan szép kislány és dajkálgattam.
De képzeljétek a hugomnak tejláza lett és úgy izgulok miatta mert valószinű azt mondták neki ne szoptasson, mert nem szoptat, csak fej és tápszerrel egészíti ki a pici hamiját, de cumisüvegből. Én azért is izgulok miatta, nehogy a pici leszokjon a ciciről a cumisüveg miatt.

Megyek dolgozom egy kicsit, felmegyek a kezelőbe.

Puszi mindenkinek!! :lol:

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Helló!

Brik!
Ne izgulj, nálunk kevert üzemmódben megy a ygerek, tehát táp és cici, nos a cicit símán beveszi, de a cumisüveggel moindig küzdünk, alig akarja elfogadni, sőt a múltkor megpróbáltam a sima cumit, azt pedig nagyívben kiköpte. Ennek örültem, legalább ezzel nem kell küzdeni.

Azt viszont enm tudom, hogy mitől fog megnőni a ygerkőc, mert keveset eszik ,elcsodálkoztam, mikorPrücsök írta, hogy Blanka 100-150 ml-ket eszik! Én soha nem tudok ennyit belediktálni!
Van valakinek valamilyen ötlete? Igaz gyakrabban can cicin, bár mostanság reggelenként visszaalszik és alszik 3 - 4 órát, úgy hogy átalussza az éjszakát.
Még csak most értük el a 4 kg-t. ez vajon okozhat később gondot a fejlődésében?
Nektek mit csinál a gyerkőc mikor nem eszik és alszik? Kata egyekőre csak nyekereg, még nem tudom hosszabb ideig lekötni a figyelmét, ez később gondolom változik!

Liló
Ez gyors volt! :) Nyügösködött Bálint?
Ha belegondolok, hogy Kata eddig majdnem folyamatosan sírt, s már 3 hónaposan nőhet a foga, akkor ez nálunk nonstop sírás lesz? persze, ha ilyen gyorsan nőne a foga, de ezt kétlem, mert nem eszik rendesen. :(

Mi az a tejláz?

Márti
tudom én, hogy nem rosszallóan néztek, csak nagyon furi volt, nekem, hogy szoptatok! Sajnos azért incs annyi tejem, hogy bárhol tudnék szoptatni, mi a termoszos csajok vagyunk. Viszem a melegvizet és atápot és kotyvasztok.

A hipoallergén tápot mmeddig írják fel? Azt hallottám ,hogy ha gyerek tápot eszik egy idő után nem ezt a fajtát írják fel, hanem a tehéntejeset. Én azt nem akarom adni a gyereknek 1 éves koráig.
Ha a tejcsi nem elég és tápos mint nálunk, akkor a hozzátáplálás elkezdődhet korábban? Mondjuk úgy 3 - 4 hónaposan?

Tureau
Mikor jártok tornázni?
A jövő héten, ha tudunk elmegyünk a Brendonhoz és feltérképezzük a helyzetet!
vinném a hordozó kendőt, és ha nem gond segítenél?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ma sajna elaludtunk, így nem mentünk tornázni :oops:

Márti! Megkérdeztem a dokit, hogy így hány szülésem lehet, és azt mondta max 3 császár javasolt. Erre adta magát a köv. kérdés, h. de ugye a következőnek nem muszáj császárnak lennie. Azt mondta, ha rendesen tágulok, akkor nem. Szóval adva van a feladat!

Timi! Ennél a lánynál nem volt altatás, (ugyanaz az orvosa mint nekem.) Lehet nála is úgy volt, mint ahogy Hajnalszeme írta. Szóval Dory, ha ragaszkodsz hozzá, hogy ne altassanak, úgy tűnik nem fognak, legalábbis ez úgy látszik nem kötelező a Klinikán.

Brik
! A gyerekágyon volt egy anyuka, akinek tejláza lett, és emiatt tovább kellett bent feküdnie. Neki azt mondták, nyugodtan szoptasson, éppen amiatt, amire most rákérdeztél. Elég durva lenne, ha a gyerek utána leszokna a ciciről, hisz éppen annak van tejláza, akinek túl sok van belőle. Utána hová teszi azt a sok tejet?vagy a ciciről nem szokik le csak úgy az ember fia?

Anid! Írok mélt a találka kapcsán!

KépKép
toreau
 
 


Helló!

Csak egy jótanács szülés előtt állóknak! Ha a sors úgy hozná hogy császámetszésre kerül sor és azt teljes altatás mellett végzik, akkor ne hallgassatok senkire, minnél hamarabb tegyétek cicire a gyerkőcöt!! :!: nekem nem volt tejem egyből, s mikor szóltam,hogy talán éhes a gyerek azt a választ kaptam, hogy még nem lehet, legyek nyugodt! meggyőződésem, ha a kórházban egyből ciciztetem a gyereket és nem várok vele ma nem kínlódnánk! ja, és erősködni kell, hogy mihamarabb láthasd a gyereked! Nekem másnap délben (délután született) sikerült megkapnom, én mentem érte, és a kutya nem mondta,hogy már azonnal szopiztassam, és keltsem fel!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Hát szombaton mi is Spektrumot néztünk Viasat helyett :? Na mindegy, majd legközelebb. Látszik, hogy nem vagyok egy nagy tévézős alkat.

Dory,
Nálunk az őrzőbe 2x hozták fel a babákat. Délelőtt és délután is, sőt még egy esti látogatást is kilátásba helyeztek, de aztán az elmaradt. Nem tudom ez mitől függhet... :roll:

Anid,
A szopi miatt ne aggódj, nekünk is nagyon nehezen indult be. Blanka 1 hónaposan szopizott először 100g-ot, aztán egy időre ezt pihentette is a kis ravasz :P és visszatért a 30-60g-os átlaghoz. Akkoriban naponta 8-10x volt mellen és volt, hogy semmit sem evett, pedig sírt, hogy baj van. :roll: Blanka 1 hónaposan még nem hízott 1 kg-ot sem.
Ne aggódj amiatt, hogy mitől fog megnőni Kata! Hidd el, meg fog nőni! :wink: Én 3 végigküzdött hét után (2,5 óránként kelés, cicire tevés, és evés helyetti alvás után - utóbbit Blanka adta elő :roll: ) határoztam úgy, hogy majd felkel és jelzi ha éhes és eszik, amennyit eszik. Akkor már 60-at kellett volna szopiznia rendszeresen, de csak akkor kapott pótlásnak anyatejet, ha nem aludt be. És mégis miylen szépen cseperedik. :D
Az, hogy mikor éri el a 4kg-ot, biztosan nem okoz gondot a fejlődésében. Szerintem teljesen átlagosan és normálisan nő. Ha nem így lenne, már tudnál róla.
Hypoallaergén tápot a Beba HA Start szerint legalább 7-8 hónapos korig biztosan lehet adni, de ehhez nem értek.
Blanka figyelmét kb. a 8. héttől lehetett lekötni a kiságyba lógatott játékokkal.

üdv,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!!

Köszi mindenkinek!!!:-))

Ági köszi hogy felhívtál:-)) Mondtam a hugomnak és egyből ciciztette a picit. Remélem minden okés:-))

A hugom is köszöni mindenkinek!!!:-))

Én még két hetet dolgozom, aztán szerintem vége, muszáj most már a teljes pihi:-) A párom se igazán szeretné most már hogy menjek, meg Lilinek jön a suli is:-)

Biztos buta vagyok, de sokszor úgy elgondolkozom, hogy vajon milyen lesz a haja, vagy hogy kopasz e lesz. Tiszta dili vagyok:-))


Anid itt irta valaki hogy mitől lesz több tejed szerintem probáld ki azokat, hátha bejön és ne izgulj, megnő és felhizik a gyerkőc:-) Én Lilit sajnos anno csak 4,5hónapig szoptattam, mert nem tudtam mi a jó hogy lehet vagy nem lehet, nekem mint irtam már sokszor anno azt mondták nem tápláló a tejem, de mint ti is irtátok ilyen nincs. Úgy hogy tanultam a hibámból és mindent megteszek hogy most sokáig tudjam szoptatni a kicsit. Előtejem már most van és egyre sárgább:-))

Toreau én sokszor halottam már hogyha cumisüvegezik hamar le tud szokni a ciciről, mert azt könyebb szívni. De nagyon boldog vagyok mert már szoptatott ma:-))Már szerettem volna írni, hogy olyan szép nagyok letettek:-)

Ritáékkal nem tudjátok mi lehet nagyon rég hallottam róluk.


Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?