Új privát üzeneted érkezett!

sajnos nem megy valamiért a melléklettöltés:(

majd

pusza

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!

Toreau: kb olyan 2 hónapos kora óta örül az ilyen csüngő-lógó állatkáknak, amit a játszószőnyegére aggattam. De olyan 1-2 hete vettem észre, hogy nyúl is feléjük, egy rövid időre megérinti őket, vagy lökdösi a játékait, amiket mellé teszek. Néha beszél is hozzájuk, olyankor nagyon édes. Van egy keljfeljancsija, azzal rendszerint kiabál, mert mindig visszapattan. :)
Nagyon erős, ma reggel már kereken 7 kiló volt és 68 cm.

Jut eszembe, múlktor beszéltünk Sárával arról a talin, hogy a nicked az a horoszkópodat takarja???

Anid: Ne aggódj, Bálintnak sincs még alul szempillája. Az majd gondolom később alakul ki. A felső meg folyamatosan erősebb neki, és egyre sűrűbb, sötétebb. A homlokáról meg majd el fog múlni a pihe, nekünk már az nincs meg, de volt.

Lilla

lilló
 
 


Hello Mindenki!

Jo ujra itt lenni, sikerült mindent visszaolvasnom... :D
Mi is hazajöttünk, nagyon nagyon jol telt a kis nyaralasunk, egész jol megszoktuk az allando tarsasagot, a jövés-menést. Anyukam is hianyzik.... Most ujra meg kell szokni, hogy föleg kettesben vagyunk... Sebaj, tök jol kipihentem magam ééés ujra a régi mama vagyok, éljen :lol: !!!
A repüléssel nem volt semmi különös gond, csak hazafele üvöltött a leszallasnal. Nem volt éhes és nem tudtam itatni valoszinüleg fajt a füle + faradt volt. Odafele is meg visszafele is kifogtunk tök jo fej embereket, szorakoztattak Vincét, igy pihenni is tudtam egy kicsit :lol:!

Azt talaltam ki, hogy szervezek magunknak mindenféle programot, mert lathatoan unatkozik itthon a draga, miota hazajöttünk és nyugi van, na meg én is bekattanok egy idö utan, ami szerintem normalis. Most jönnek a kérdések: Tücsökzene milyen? Hany hos kortol lehet menni? Mit csinalnak ott a gyerköcök?
A MOM féle baba-mama torna ill. joga engem is éredekelne? Megy majd valaki?
A babamasszazs csak néhany hos babakkal ajanlott, nem?
Kinga! A multkor azt mondtad van hinta a gesztenyésben. Hol??? Nem lattam :shock: !

Mindenféle mas ötlet érdekel!!

üdv az ujaknak és a régi ujaknak, bövül a csapat, tök jo!
Erikavince én oktober végén szültem, viszont nekem is Vincém van :)!

Anid, kitartas, a hasfajas tényleg nem egy leanyalom föleg, hogy elsö gyereknél azt sem tudja az ember sokszor, hogy fiu-e vagy lany olyan faradt és akkor jön az üvöltés... EGyre jobb lesz, én ezzel tudlak biztatni.... Szoval kitartas, az elsö 1-2 honap nem egyszerü!

Marti, a hugom most volt 2 hetet Törökorszagban, teljesen beleszerett (+ a zöldszemü pasikba :wink:), az elmondasa alapjan nagyon szuper hely. Hiszek neki, én is szivesen elmennék!
A 20 oras kocsizas viszont :( :cry:. Mi most 2x 5 orat utaztunk éjszaka (hogy végigalussza a gyerköc), mind2 alkalommal felébredt és bömbölés volt. Nem lenne egyszerübb ott kocsit bérelni?

Toreau, nekem homeos kezeléssel mult el a pollen allergiam, elég latvanyos volt. én hiszek benne.

Gabek gratula az 5 kilohoz, nagyon belehuzott a kissrac!

Lanyok lenne néhany kérdésem a napi ritmussal kapcsolatban!
Nalatok mindig ugyanaz a napi program? Fix idöben mentek babakocsizni pl.?
Az alvassal kapcsolatos tapasztalatok is érdekelnek. Hogyan lehet ahoz szoktatani a gyerköcöt, hogy fix idöben aludjon napközben? Este mar beallt a 9 orai lefekvés. Vagy ezzel még ne foglalkozzak (9 hos a fiatalur).

Most Libby Purves-t olvasok: Hogyan ne legyünk tökéletes anyak. Egész jo vicces kis könyv. Ö ezt nagyon fontosnak tartja és én is ugy gondolom inkabb elönyös, ha mi alakitjuk a programot és nem forditva.

Ja Vincus mar fel tud ülni magatol, maszik és 4 kézlab is közlekedik kicsit (huzza a fenekét maga utan :)). 2 ujabb foga is jön, szoval dolgozik rendesen! A kajaval viszont még küzdünk kicsit, most is csak az édeset szereti... A krumplit tovabbra is utalja, ez van!

Na megyek felébredt!

Timi, jo, hogy ujra itt vagy!
saara
 
 

 
 

Lilló,
Bálint igazán belehúzott. Az'szem Peti és Szabi nyomdokaiba kíván lépni. :) Gratula a terpesz pelus elhagyáshoz és a mozgolódáshoz. Nagyon ügyes baba! :wink:
A éjszakai ébredést illetően Blankának a 7. hete volt ilyen, hogy hajnali 2-kor felkelt és szopizott. Aztán egyik napról a másikra abbahagyta és most megint csak 4-5 óra felé ébred először enni. Szerintem semmi különösebb oka nincs.

Anid,
A pihék normálisak. Blankámnak egyelőre még a felkarja és a háta is "szőrösebb", és a homloka is pihés. Mókás. :D Mikor megszületett, apa egyik első mondata is az volt állítólag, hogy szőrös a homloka. :lol: Majd elmúlik.
És ne hergeld magad, addig semmiképp sem, amíg nem találsz a nutellánál hatékonyabb szert. :) A sírós gyerekek is jó gyerekek, csak kicsit érzékenyebben reagálnak a világ történéseire, de majd megszokják és elmúlik. No para, jó anyuka vagy! :wink: :P

Nekünk megint nincs 3 napja kaki, így most őszibarack-kamillatea kúrára fogom magam a védőnéni javaslatára, meg azért majd Blankába is megpróbálok belediktálni egy kis teát. :roll:

Csinga,
Nagyon jól hangzik ez a nyaralóhely. Ez falusi turizmusos szállás? Mi mondjuk nem hiszem, hogy készülünk oda mostanában :P , de azért nem árt tudni róla.

Na megyek kamillateát főzni. :? :)
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a táblázatot, ha nem lesz ennyi munkám visszaolvasom a hozzászólásokat.
Érdekes, amiket írtok a kicsikről.

Nem tudom, hogy ez normális-e, én most vagyok a 4. hónapban, de már szorítanak a ruháim, valamelyik rám se jön. Gondolkodom egy kismamaövön. Nektek van ilyesmivel tapasztalatotok? Talán kihíznám, még 2 hónapig, és nem kellene vennem őszig ruhákat, akkor meg úgyis muszáj lesz.
Van valami ötletetek, hogy hol lehet elfogadható áron, jó minőségű kismamaruhát kapni? Esetleg használtan is akár.

Ha tudtok segíteni, köszönöm! Sok örömöt kívánok Nektek a gyerekeitekkel kapcsolatos mindennapokhoz! Nemsokára én is megtudom... Egy kicsit félek is tőle, na meg persze kihívás is.
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Csillagfény, teljesen normális ha 4 hónaposan elkezd nőni a hasad, mégha nem is hízol, a derekad most egy darabig nem lesz normál méretű. El se tudod képzelni mekkora pocakkal fogsz rohangálni!!!
Egyébként fent a segédletekre rákattintasz, legördül az ablak, ott van a keresés. Ráklikkelsz, beírod a doki nevét, a rendszer kiválogatja azokat a hozzászólásokat amiben róla van szó. Most épp nem mükszik. De próbálkozz. :D

Anid, valszeg hasfájósság a sírás oka, próbáld minnél jobban kiiktatni az okokat, amik kiválthatják, kicsit kényeztesd. Ne ess kétségbe attól, hogy ilyenkor nem tudod megvigasztalni, hidd el más se tudná!
Nyugodj meg jól csinálod.

Saara, jó ötlet az autóbérlés, csak eddig mindig vittünk valamit, ami túlsúlyt képzett volna a repcsin, így egyszerűbb.
Aysegül is utálja a krumplit, nem rám ütött, én krumplimatyi vagyok.

Ági, az új amibe belevágtunk (még sose csináltunk ilyet) egy kebab étterem a körúton. Hihetetlen mocskos, lelakott, szocreál mediterrán stílus, egy ccsomó minden nem működik. Gondolhatod lesz vele elég munka, tervezgetés, de nagyon izgi. Majd kiderül jól tettük-e.

Lillo, gratula nektek a terpeszbugyi elhagyásához! :D

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Lillo, egyszerre irtunk! Gratula a 7 kilohoz, nem semmi!
PP, Lillo, szuper, hogy ilyen hamar a szekrénybe került a terpeszbugyi!

Marti, én a helyedben tuti nem mennék kocsival, dehat Te tudod és vegülis megcsinaltatok mar, nem?... A sajat gyerköcömmel biztos megöszülnék és megsüketülnék mire odaérünk :lol:! Sok sikert az uj üzlethez, nem fogtok unatkozni, az fix :)! A nyitast mikorra tervezitek?

Na menek program van.
saara
 
 


Sziasztok!

Először is üvd újra itt Timi, Lilla, Sára! Jó, hogy újra itt vagytok. Na nem mintha én olyan sűrűn jönnék mostanság. :D


Anid, mint ahogy már a többiek is írták, ne izgulj, a szörösség és a hasfájjóság is el fog múlni. A Jencikének a fülétől kezdve mindene, pihés volt. És mi is megszenvedtünk a hasfájással a 2-6. hétig. Nem volt egyszerű, főleg az utolsó hét volt nagyon szörnyű, akkor már egyfolytába üvőltött, de valahogy túléltük. Kitartás, és pihenj sokat, amikor csak tudsz.

Timi, tényleg jó, hogy újra itt vagy. Gratula Hanna fejlődéséhez. Édik a képek a nyaralásról, gondolom jó volt egy kicsit pihenni. Remélem tényleg megjön az esze a volt fönöködnek, és vissza vesz dolgozni.

Csinga, nagyon jól hangzik az a hely, látom Peti sem unatkozott a sok tennivaló között. De a legjobb az egészben Panni kis műve. remélem még mindig áll a dolog, és elfogadja, hogy fáj a cicid. Gratula hozzá.

Lilla, nektek is gratula a pelus elhagyásához. Ügyesek vagytok hogy ilyen hamar megszabadultatok tőle. A felébredést meg biztos hamar elfelejti Bálint. Most ilyen korszaka van.

Sára, jó olvasni, hogy kipihented magad, és újra a régi vagy. Látod, megy ez Neked. Vince is nagyon ügyes, hogy ennyi mindent tud már, és szorítok hogy könnyen átvészelje a fogzást.

Mi most nem vagyunk túl jól, mert estére belázasodott a lelkem, de remélem éjszaka nem lesz vele gond. Biztos ez a hülye idő. :(
A beszéd nagyon megindult Jencikénél, már annyi mindent mond. De lehet, hogy már írtam. Tegnap lenéztünk a bátyámhoz a vizitúrára, és elmentünk kenuzni. Nagyon élvezte a kis Manó. Na megyek megnézem, remélem nem ment följebb a láza

Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


na még futok egy kört, hátha sikerülnek a képek Kép

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Kép

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Kép

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Kép

KépKép
KépKép
csinga
 
 


A fenti kép elkészítésénél a hideg rázott, olyan de olyan gyönyörű volt.

Ez a régi kapu még amikor a Báróé volt a birtok, abbol az időből maradt, a kert végében van, mögötte nagy rét, és a hegyek.... A kert emelkedik a kapu felé. Én lenn álltam, onnan fényképeztem. A szivárvány olyan szép volt, hogy elállt a szavam. A fényképező ennyire hozta vissza.
Képzeljétek el, milyen gyönyörű lehetett ez a naplementés kertkapu élőben, ha a kép ezt adja vissza...

KépKép
KépKép
csinga
 
 


mármint az első kapus képet fényképeztem lentről. A másikat közelről persze....

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!
Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat. Átnéztem a 100.-ig. Utána már csak találomra kattintgattam. Van 1-2 fan klub, de nagyon sok dokiról szinte semmi, vagy egyátalán semmi nincs.
Kérdésem azt hiszem jobb, ha azokhoz intézem, akik az utóbbi 1 évben megfordultak a klinika terhespatológiáján. Volt ott egy doktornő, a neve Katalin. A teljes nevét nem tudom. Szőke, rövid hajú, kb 30-32 éves. Tudtok róla valamit? Szült nála valaki? A fiatalabb generációról mi a véleményetek?
Megnézem a többi hozzászólást is( 100-230-ig) talán találok még infókat, csak próbálok begyorsítani.
Előre is köszönöm a segítségeket!
hajnalszeme
 
 


Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtok!

Gyönyörűek a képek. A természeti, meg a gyerekes képek is :-)
A hozzászólásokat visszaolvasom majd, most bazi sok meló van, de lesz ez még másképp is. :-)

Hát igen, ti mennyit híztazok a terhesség alatt? Én már 3-4 kilónál tartok, pedig nem eszek sokkal többet mint előtte. És azért nem voltam egy vékonyság előtte sem....
Szeptemberig talán kihúzom kismamarucik nélkül, aztán muszáj lesz.

Ez a kismamajóga engem is érdekel. Járt valamelyikőtök? Van a sotén is? Vagy hová jártatok?
Most úszni járok, ált 1 héten 1x, ennyi a sport. Ez is csak addig megy, amíg jó lesz rám a fürdőrucim :-)

Legyen szép napotok!
csillagfény
 
 


Hajnalszeme!

A Katalin doktornőről annyit tudok írni, hogy mikor én szültem, akkor a gyerekágyon volt egy anyuka, aki nála szült, ő volt ügyeletben. Ő meg volt vele elégedve, bár nála minden annyira simán, és zökkenőmentesen ment, hogy annál kívánni sem lehet szebbet. A doktornőről akkor is elég nehéz volt kideríteni, akár a vezetéknevét is. Még nem régtől lehet a klinikán. Itt nem hiszem, hogy van olyan, aki nála szült, mert úgy látszik, ez itt a befutott dokik fóruma. Ha szimpinek találtad a doktornőt, szerintem érdemes kitartani mellette.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok,

Véget ért apa szabija :-( így mindent végig tudtam olvasni :lol:

Csillagfény
Én nagyon szeretek úszni, a terhességem alatt mégsem jártam, mert beparáztatott valaki, hogy fertőzést kaphatok el. De aztán még a 6. hónapban elmentünk nyaralni, ahol nagyon jó idő volt, volt medence és annyira jó volt nagy hassal úszni, hogy mindenképpen ajánlom, hogy ne hagyd abba. Vegyél terhes fürdőruhát, viccesen néz ki, de jó, mert jobban védi a hasadat, és az outletben a Calzedoniában vettem és nem is volt drága.
Most éppen azon gondolkodom, hogy megint elkezdek járni én is úszni, mert nagyon hiányzik a mozgás.
A Klinikán a felkészítő után van torna is, azt se hagyd ki, az nagyon jó!!! :D Jóga nincs :(

Aysegül
Én imádom a török kaját :) :D , csak hát úl fűszeres és még nem merek enni amíg szoptatok. De mond meg melyik lesz a tiétek és akkor oda fogok járni, viszem a barátaimat, hogy fellendítsük az üzletet. :wink:

Saara
Én is pont ezen gondolkodtam, hogy mindenfelé ki kellene már mozdulnunk, mert azt hiszem a Gergő kezd unatkozni velem :? Utánanéztem a babaúszásnak, de azt csak a 4 hós oltás után lehet, a tücsökzenére is várnunk kell még egy-két hónapot, de nektek szerintem az már jó. Én is úgy veszem észre, hogy nyáron kevesebb a program. Így maradnak a szokásos barátok, ill. kitaláltam, hogy családi ünnepséget szervezek a jövő héten, ha Gergő betölti a 100. napját :)

Mivel nem találtam semmi 3 hónaposnak való programot, ezért marad a babanetes találka, mikor is lesz a következő??
Ági légyszi tűzz ki új időpontot!!!

Mi már szinte rendszeresen átaluszuk az éjszakát :) ha tudnátok mekkora boldogság ez nekem :) :D

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Helló!

Én nem vagyok annyira biztos abban, hogy hasfájós a gyerkőc, szerintem néha csak unatkozik, pl. nézi, hogy ott vagyunk e és ha lát vagy érzi, hogy ott vagyunk, akkor jobban kezd sírni. Meg nem is eszem semmi olyat, ami bolygathatná a pociját, legalábbis azt hiszem. Ma pl. még hangját sem hallottuk, alszik, eszik. Éjszaka meg csak alszik békésen, este 9kor fekszik, 4kor kel kajálni, utána 8kor eszik megint.

Aysegül
Sok melótok lesz azt hiszem. Hol lesz az üzlet, mikor nyittok? Ha elmúlt a tilalmi idő biztos felkeresünk, ugyanis szeretjük a török kaját!

Ági
Ha esetleg tényleg lenne tali, azért most már lehet hogy el tudnánk menni, végre!

Csillagfény
Nem akarlak elkeseríteni, de én már az első hónap után terhes nadrágot hordtam, s a végére 20 kg-t híztam, mondjuk ebből a végén szaladt fel rám a víz, mikor már nem dolgoztam, 57-ről kezdtem 77-en fejeztem be, 112cs haskörfogattal, Shrekné voltam, csak apa szandija, pólója, trénigrucija jött fel rám, vicces vlt, most kezdem végre visszakapni az alakom, 65kg-nál tarok és a jegygyűrűm is feljön már!

Csinga
Ez falusi turizmus volt? Nagyobb gyereknek biztos tök jó, mi a kiruccanást az őszre tervezzük, kell egy kis kikapcsolódás nekem is! Bár már az is nagy kaland lenne, ha el tudnék jutni bevásárolni, ugyanis május óta nem voltam boltban. :P ja, a cicis sztori nagyon jópofa, hogy bírjátok?

Kép
anid
 
 


Anid, szerintem ha 1 hónap után 65-nél tartasz, az tök jó! Diétázol, vagy magától? Szoptatás közben hogy lehet diétázni?

Én 66/67nél keztdtem, és most tartok 70/71nél. Pedig tényleg nem eszem többet, mint előtte!
Nja, én a nyarat még megpróbálom megúszni, bő ruhákban el lehet járni, mert a telet nem lehet. És annyi minden kell.... Fehérnemű, haskötő, munkábajárós rucik, otthoni se ártana. Nálunk a férjem cuccai most jók rám kb, meg úgy saccra méh két hónapig. Szandál? A lábad is megnő?????????????? Én most akarok majd őszi cipőt venni....

Gabek, köszi szépen. Én legutóbb a doki rendelőjében szedtem össze valamit, a mosdóban. Uszodában, ah kevesen voltak még nem kaptam semmit. De ki lehet kezelni, kis lactacid, kamilla, canesten... Ha az elején elkapod, nincs semmi vész, nem?
A felkészítőre szeretnék menni mindenképpen. Jóga merre van?

Szept 2 lesz babaörze a BNVn. Állítólag nagyon olcsó babacuccok vannak. Ti voltatok már ilyenen? Jöttök?
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Lilla! A nickem valóban a horoszkópom. (=Bika). Szóval a 68-as ruha, még kb egy hónapig jó lesz az én fiamra is?

Sára! Akkor neked bejöttek a homeós bogyeszok? Még a végén meggyőztök! Engem is érdekelne a könyv, amit olvasol, osztom az elveit, mert szerintem, ha nem én diktálom a tempót, akkor kiakadok, és az végül úgyis a babának lesz rossz, és amúgy is kell neki valamilyen napirend.

Ági! Csatlakozom Anid, és Gabek felvetéséhez! Mikor lesz a következő tali? És hol? Olyan jó ötleteid vannak, és nekem egy kicsit olyan ismerd meg Budapestet jellege is van a dolognak :)


Csillagfény! A doki rendelőjében összeszedni valamit? Ez jó! Nekem idáig eszembe se jutottt, hogy parázzak, pedig tényleg ott van talán a legnagyobb esély. A kilókkal jobb vigyázni, mert a végén, amikor a baba turbóban nőni kezd (8-9 hónap), még jobb lesz az étvágyad. Szerintem se hagyd abba az úszást, és mellette nyugodtan járj jógázni, állítólag jobb minél előbb elkezdeni.

KépKép
toreau
 
 


Csillagfény

Nem diétázom, szerintem ami lement rólam az víz, iszonyú mennyisségben, és a gyerek+a járulékos részek.Ami most van, na az a maradék az igazi súlygyarapodás, ami háj!Szandi csak azért volt az apáé, mert a víz miatt nőtt meg a lábam, ill. a súly miatt kicsit torkosabb lett most. Van akinek nő a lába, de inkább szélesedik.
A Blahánál van jó kismamabutik, de nem kell túlságosan sokat költeni (persze, ha több babát akarsz akkor igen), olyanokat vegyék,amelyek variálhatóakill.később is hordhatóak!
A börze jó dolog, korán kell menni, tömeg előtt.
Jóga a Brendonnál van, az biztos, Toreau jár is, ő adhat több infót!

Gyerkőc ma angyali, ebéd után alvás! Akkor most mi van vele? Tegnap egésznap sír ma meg semmi? Frontérzékenység lehet? Van ilyen náluk is? Vagy tegnap annyira elfáradt, hogy am alszik?

Kép
anid
 
 


Sziasztok! Újra itt.

Anid, nálunk dorinám volt a kezdetekben, hogy minden éjjel éjféltől hajnali kettőig üvöltött. Próbálkoztunk mindennel és mivel semmi nem vált be, hagytam sírni. Én meg az ágyon ülve néztem(nem volt lelkiismeretem lefeküdni). Jó pár napig csinálta aztán mindeig kevesebbet sírt. Utólag szerintem az csak olyan hisztiféle lehetett, de még ma sem vagyok benne biztos. Amit a lányok írtak teljesen igaz. El fog múlni, hidd el. Bújj össze vele, hátha a közelséged segít neki. Sajnos vannak helyzetek amikor semmit nem tudsz segíteni. Nálunk ilyen volt ill. van a fogzás. Ciki nem ciki én néha velük sírok amikor tudom, hogy valamilyük fáj. Ez a szülősors. Próbálj meg minél többet pihenni és nem idegeskedni. Nehogy a tejcsi kárára menjen. Lazíts, ez is el fog múlni. Aztán jön a fogzás, a járás megatulásakor az állandó orraesés, a dackorszak és még sok ilyen finomság.

Csinga tetszett ez a nyaralás leírás. Tudsz valami elérhetőséget adni? Megcsillantanám apának hátha... Oda amúgy lehet menni ilyen picikkel is mint mi? Ez a bibis cici sztori meg nagyon jó. Esküszöm megjegyzem. Most nem ment a szopi, de ha lenne még egy babám akkor is optimista lennék, hátha vele menne.

Lilla, nem semmi a kicsi fiad. Jól megerősödött!

Csillagfény, én az Ács dokinál szültem. Írj nyugodtan ha kérdésed van, szívesen válaszolok. Mi szándékozunk menni a börzére. Ismerős átlag két zsák ruhával szokott hazamenni onnan, pár ezer forintért. Mondjuk a tavaszi nekünk annyira nem jött be, de őszre azért több ruha kell a két kölöknek. Nekem a terhesség vége felé csak és kizárólag a férjem edzőcipője jött rám (ami már jól ki volt taposva és lazára is be lehetett fűzni), és egyetlen egy terhesnadrág. Kilóra nem híztam sokat, de a hasam az mindig előttem járt két utcasarokkal. Brutál voltam. Csoda hogy nem pukkantam ki. Amúgy, hogy viseled a terhességet?

Ági, talira én is feliratkozok. :lol: :lol: Szervezkedjünk!

Aysegül, ha majd kinyit az hamilda kérünk címet, segítünk fellendíteni az üzletet.

Angyalka, Jencike hogy van? Remélem nincs már láza. Unokaöcsém valami vírust nyalt be szegény jó beteg. Vigyázz arra a kis csacsogóra.

Saara, napi ritmusban nem tudok segíteni. Nekem a lányok maguktól kialakították elég hamar. Ebéd előtt alszanak egy nagyobbat és a hat órás uzsi előtt. Én szerencsés vagyok. A gáz az, hogy ritkán alszanak egyszerre és akkor az ébren lévő gyereket szórakoztani kell, nehogy felkeltse a másikat.

Kicsit rólunk: Dorinámnak kibújt az első foga. Szerencsére Livnek is beindult a fogzás, csak hogy tuti ne unatkozzak. Mindkettő csajszi eszeveszettül mászik és pakol. Dorina kedvenc "rágókája" a szürke, egyhangú ajtótámasz, még véletlenül se a sok színes játék. Amire pedig szükség lenne eredeti funkciójában, merthogy olyan vicces az ajtót lökdösni. Én meg kapjak frászt, hogy kizárnak és nem tudok értük bemenni. :? Livi próbálkozik a bukfenccel, ha egyszer sikerül neki tuti meglepődik. Lerakja a fejét, kinyújtja a kezét és a lábát. Hát ha esetleg átpördül tornásznak nevelem. Imádják egymást... enni. Meg tényleg tök jó látni, hogy mennyire szeretik egymást sokszor keresik a másik közelségét. Elkezdtek veszekedni a játékokon, merthogy a másiké mindig érdekesebb. Hiába van mindenből kettő...

KépKép
kgiulia
 
 


Ma meglátogattuk a helyi baba-mama klubot. :) Ismét kis edzés volt Blankának, mert a nagyobb gyerekek jó kis zajt csinálnak, de jól bírta. Csak 2x szontyolodott el kissé, akkor felvettem és pár perc múlva le is tudtam tenni, onnantól megint gőgicsélt, mosolygott, nézelődött. Egy csomó játék van és tök kellemes hely, fiatal szülők - na persze a játékok még váratnak magukra. :lol:
Pénteken megpróbálkozom a jógával... Nem tudja valaki van-e parkoló az Astoria környékén a Madách téren kívül? Bár valószínűbb, hogy a Kosztolányiról villamosozunk hordozókendővel.

Tali engem is érdekel. :D Nem a MOM park a következő célállomás? Mintha az már felvetődött volna korábban...

Gabek,
Úgy tudtam úszni 3 hós kortól lehet vinni a csemetéket. Ki mondta a 4 hós oltást? Ennek nekem is utána kell néznem.
Most ajánlották, hogy Érden is van babaúszás, állítólag az Egerszegi Kriszta csinálja, de még van időnk addig. :)
A 100. nap megünneplése tök jó ötlet! :wink:

Márti,
Az üzlet fellendítésébe én is bekapcsolódom, ha aktuális lesz. Igaz nem nagyon ismerem a török konyhát, de szinte mindent kipróbálok. (Na jó, sóskát nekem azért ne főzzenek. :roll: :lol: )

Anid,
Frontérzékenység lehet a babáknál is, de az már a pocakban is megvolt, ha volt. De szerintem most már tart egy ideje ez a hidegfront... nem tudom... Blanka nem frontos szerencsémre.

Csillagfény,
4 hónaposan 4kg plusz teljesen normális. Én csak 2 kismama nadrágra ruháztam be, felsőnek a szokásos pamutokat hordtam (hadd feszüljön a pocakomon :) ). Mondjuk szerencsére nem kosztümös munkám volt. Tavasszal aztánkaptamkölcsön még 1 vékony kismama nacit, meg pár felsőt a sógornőmtől, de utóbbiakra nem nagyon volt szükségem.
A babaszobán amúgy hirdetnek használt kismama ruhákat is és valahol van kismama turki úgy emlékszem (a neten találtam még anno, talán a kismama.lap.hu-n megtalálod).
Cipőre figyelj, a végén nekem is csak a puha velúrbőr volt hordható, normál bőrcipőre gondolni se akartam. :)
Amúgy jógázni a Sattva jógaközpontba készülök, remélem bejön.

Csinga,
Nagyon jók a képek. A csigás különösen édes Panniról. :P

Sára,
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a francia út. :) Vince is biztos nagy sikert aratott. Milyen gyakran jártok haza? Nem lehet könnyű ilyen messze a családodtól.
A napi ritmus nálunk még változó, bár ez rajtam is múlik. :? Blanka most már kezd beállni a 3 óránkénti szopira és este általában fél 10 körül teszem le aludni. A reggeli séta ideje attól függ, mikor lehelek elég életet magamba vagy mennyire szöszmögök el egyéb háztartásbeli dolgokkal. Délután fürdés előtt megyünk újabban sétálni, de a fürdést át fogom ütemezni, hogy egyrészt télen is jó legyen (ne túl későn), másrészt kész legyünk az esti szopival is, mire mi vacsoráznánk Bálinttal, mert ez utóbbi, mots elég későire alakult. Persze Blanka még csak 2 hónapos, de a mostani időbeosztása tetszik nekem, ezért kéne ezt finomítanom, hogy később ne legyen gond. :roll:

Kérdés: Otthon ki hogyan és mennyit foglalkozik a picivel?
Én általában fél-egy órát mondókázok, verselek, mesét olvasok. "játszom" vele és próbálom átmozgatni kicsit. Meg sokszor szopi közben is olvasok neki (néha meg magamnak :) ). Mit lehet még ilyen csöppekkel csinálni?

Na most már biztosan elég belőlem.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Bálint nevében is gratulációkat :)
Tényleg nagyon erős, én is sokszor megdöbbenek mikre képes már.
Ja, és éjszaka újra aludt, nem kelt fel egyszer sem. Lehet ez csak átmeneti üzemzavar volt Nála egy hétig??? Remélem.

Gabek: Gratulálok Gergőnek! Elhiszem, hogy boldog vagy, hogy végre tudtok pihenni. Használjátok ki az apás időszakot! :)

Prücsök: Még nem válaszoltam a mailedre... Ne haragudj! Viszont a babás jóga érdekelne. Elmeséled majd, hogy milyen volt? Aztán lehet legközelebb csatlakozunk, most pénteken biztos nem, mert itt van nálunk a párom huga, és péntekre már van progink.

Foglalkozás: változó, hogy mennyit vagyok Vele. Attól függ milyen hangulata van Neki, van amikor egész nap Vele foglalkozom, és csak akkor tudok csinálni valamit, ha alszik, de van amikor csak néhány órát kell Vele lenni, mert leköti Magát. Mi is verselni szoktunk, főleg Weöres Sándor mondókákat, zenét hallgatunk, táncolunk, énekelünk. Szoktam neki karaokezni, mert tetszik Neki a zene, meg a hangom is megnyugtatja (fura ízlése van :roll: ). Ezen kívül csörgőzünk, játszunk. Most a legújabb kedvence, ha egy tetrapelust lebegtetek a feje felett, annak nagyon tud örülni. Na meg sétálunk naponta legalább egyszer.
Szopi közben nem tudok mást csinálni, mert szemkontaktus van, és mérges lesz, ha elnézek :) Kicsit irigyellek az olvasgatásért...

Parkolóhely: én az Astoriánál dolgoztam, szerintem nincs a városnak még egy olyan rossz pontja parkolás ügyileg, mint ez a környék. Van parkolóház a Kálvinnál a Korona szállónál, de nagyon drága. Szerintem csináld a hordozókendős verziót. Jobban jársz.

Sára: Örülök, hogy épségben megérkeztetek és pihentetek egyet. Gondolom nagyon örültek Nektek! Biztos volt kényeztetés :)

Nálunk nincs sajna kialakult napirend még. Egy fix dolog van az a fürdetés fél9-kor és utána levő procedúrák egész az alvásig, de napközben nagyon változó, hogy melyik időpontban mit csinálunk, főleg hogy három hónapos kora óta tök megváltozott a fiatalúr, már enni sem olyan időpontokban eszik, mint régen.

Csinga: nagyon szépek a képek. :)

Giulia: Csoda ügyesek a csajok! :) Mikor írsz Róluk kicsit irigyellek, mert arra gondolok, hogy Neked dupla öröm minden :lol:

Márti: Imádom a török kaját. Mielőtt terhes lettem, meg szoptatni nem kezdtem gyakori vendég voltam a Három testvér török étkezdében. Szóval én is szívesen ellátogatok majd Hozzátok, ha már Bálint nem szopizik, mert az erős fűszerezéstől még kicsit féltem :wink: A joghurtos padlizsán nálam a favorit, az legyen ám Nálatok! :)
A tesóm dolgozott Törökországban, és tök jól beszél törökül, ezt nemtom mondtam-e már.

Angyalka: Én is örülök, hogy újra felbukkantál. Nagyon eltűntél ám Te is! Milyen volt a lagzi? A tesóm ismeri a sógornődet, és mutatta a boltjukat is most hogy otthon voltunk.
Ja, és megnéztük az általatok ajánlott fagyizókat, tényleg fini a fagyi. :)

Toreau: Szerintem biztos jó lesz rá a 68-as, bár olyan hülyén vannak számozva a babaruhák, hogy mi mindenféle méretet hordunk szinte az 56-ostól a 80-asig, attól függ honnan van a cucc.
Az én kisfiam is bika :)

Csillagfény: Nagyon jó dolog a kismama jóga, én jártam az Örsre a Padmába. Tudom Neked ajánlani. Testileg, lelkileg kikapcsol. www.jogastudio.hu a honlapjuk, nézd meg, ott van órarend, árak is.

Szép napot!
Lilla

Szerintetek lesz még nyáron jó idő???

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló,Sára de jó,hogy itt vagytok,nagyon hiányoztatok!

Lilló,Hanna is átaludta az éjszakát,de az utóbbi 1 hónapban több éjszaka is fent volt 2-4 között,ilyenkor én mindig megetetem,valószínű,hogy kevés volt az aznapi adag és éjszaka pótólja a hiányt! :D

Csinga,szuper képeket csináltatok!Biztos élőben még szebb lehetett.(a kapusra gondolok)

Majd még jövök!

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Köszönöm az infot Toraeu!
Vojőr be-benéz még hozzátok? Lehet még tőle kérdezni? Régen a háttérből figyelt. Nem véletlen a névválasztása, gondolom.
hajnalszeme
 
 


Sziasztok!

Csinga, nagyon szép képeket raktal fel! Majd lehet én is elkérem ezt a cimet. Van egy baratnöm, aki teljesen odavan a Zemplénért, mostmar én is kivancsi vagyok... Nalunk csak az utazas problémas kicsit, utalja a hordozot a draga fiam. De csak megoldjuk valahogy!

Csillagfény, én 13 kg-t hiztam a terhességem alatt, örültem is, hogy nem annyira sok (ahoz képest, hogy mennyi fagyit zabaltam, esküszöm felnyomtam a Szamos bevételeit), de ra kellett jönnöm, hogy a szoptatas alatt nagyon nehezen mennek le a kilok, föleg az elején, ugyhogy mar nem is foglalkozom vele. Végülis logikus valahol (vagy nem ? :roll:), raktarozik a szervezetünk, hogy mindig legyen miböl gyartani a tejcsit :D! Hmm, hm aztan meglatjuk mi lesz késöbb :wink:!

Hasznalt kismamaruha: Latomas, Dohany utca 20., az Astorianal, kb 100 méter a zsinagogatol (ugyanazon az oldalon van).

Gabek boldog 100 napot! Mi most Vince dédnagypapajanak a 100. szülinapjat ünnepeltük! 99 és fél év van közöttük, mokas.

Toreau, a homeos bogyeszok nekem nagyon bejöttek. A pollen allergia elég csunya dolog, vörös viszketö szem, viszketö torok, folyamatos tüsszentés, orrfujas, mikor ram jött kb ugy néztem ki, mint egy albino béka aztan mintha elvagtak volna! Azota nagy haverok vagyunk a homeoékkal :wink:!
A könyvet ajanlom, kicsit mas szemszögböl közeliti meg a "problémat".

Tali tényleg jo lenne mar! Bar mi megint kicsit össze-vissza leszünk Pesten, de remélem sikerül csatlakoznunk, ha kialakul valami.
Lilla, nagyon remélem, hogy lesz még jo idö! Különben :cry:

Juli (hivhatlak Julinak :) ??), nem lehet semmi két kis örökmozgoval, biztos nem unatkozol! Megnézném öket egyszer mar végre!
Nalunk megvolt a napi ritmus nagyabol, de most a két hét alatt a sok jövés-menéssel ugy voltam, hogy majd a gyerek igazitja az alvasat a programjainkhoz. Eredmény: viszlat napirend! Alszik ugyan napközben, de egyelöre eléggé kiszamithatatlan, hogy mikor. Mindegy, majd csak kialakul valami... Meglatjuk.
Egy baratnöm mondta egyszer, hogy a gyerköcöket meg kell tanitani fix idöpontban aludni, neki mondjuk kicsit nagyobbak a csemetéi (2 és 4 évesek). Azért érdekelne, hogy Nalatok mi a helyzet. A baratnömet is megkérdezem majd, de most békénhagyom kicsit, most szülte a harmadik gyerekét (kislany)!

Prücsök, profi vagy, hogy igy jöttök mentek Blankaval! Baba-mama klub jol hagzik.
Amugy köszi az érdeklödést, Vincének valoban nagy sikere volt (elsö unoka, nana!). Eddig elég ritkan jartam ki, de mostmar mindenképp gyakrabban fogok.
Foglalkozas a gyerekkel: Most max 10-20 perceket jatszik egyedül Vincus, szoval sokat foglalkozom vele (egész nap :mrgreen:)... Blanka biztos sokkal többet alszik napközben, még idömilliomos vagy :wink:!....
Mi is énekelünk, beszélgetünk, kiabalunk (ezt nagyon csipi most :) ), jatszunk (csörgö, ki-be pakolos jaték...). Jo a pelenka féle dolog is, amit Lilla irt. Ha mar nagyon unja a banant pancsizunk egyet, ettöl mindig jo kedve lesz.

Na ez kicsit hosszura sikerült, megyek elteszem magam... Jo éjt!
saara
 
 


Lilla, igen én is úgy fogom fel, hogy minden dupla öröm, na meg persze dupla kín. Estére már a hajam tépem, de nem tudok rájuk sokáig "haragudni", mert mindig levesznek a lábamról. Dupla fáradság, de megéri.

Saara, szerintem ha már volt egyszer egy napirend féleség akkor vissza fog zökkenni. Én nem tanítottam őket időben aludni (nappal) csak figyeltem a jelzéseiket. Ha látom, hogy aludnának akkor megteremtem a körülményeket. Szerencsére valóban jó alvókájuk van, a nehézség, hogy ritkán egyidőben. Most ezért küzdök, hogy egyszerre aludjanak el. Mert eddig ha letettem őket, hogy na most szunya, akkor mire az egyik gyerek elaludna a másik már fel is ébredt. Ez elég gáz és nagyon fárasztó. De hát ez van, nem vagyunk egyformák, ők se azok, minek lennének egyszerre álmosak. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Helló

Azt szeretném megkérdezni, hogy szedtek e valami vitamin féleséget? Én a terhesség alatt szedtem vasat, c-vitamint, folsavat, kálciumot, magnéziumot, ill.Supradint, a hagyományos magzatvédők bevonójára,( ill. mindenantibiotikum bevonójára)allergiás vagyok,ezért a szatyornyi vitamin. de most mit lehet enni, a dokinő azt mondta, hogy egyek rendesen, akkor nem kell semmi, de azt vettem észre, hogy fáradékonyabb vagyok, és hullik a hajam, ami eddig nem volt. Ha meg mindent eszem, akkor lehet hogy fáj manó hasa. Ez a klasszikus 22-es csapdája?

Prücsök
A babám már a hasamban érezte az időjárás változást, volt olyan, hogy az egész gyerek egy-egy felhősebb napon a hasam közepén kicsúcsosodott.

De nagyon bízom abban, hogy nem fog 3 hónapos koráig sírni egyhuzamban, így nem igazán lehet kimenni emberek közé, pedig már úgy várom ,hogy nagyobb legyen( leteljen ez a 6 hét), s mehessünk bóklászni, ne csak kertes házak között sétáljunk. Lassan úgy érzem, hogy minden fa előre köszön.

Képzeljétek!
Találtam egy mesét, amely rosszcsont Katáról szól! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Na szépen leszünk!
A címe: Rosszcsont Kata és a három mackó
Elolvassam neki? Vagy ne adjak ötleteket?, :P :P :P :P
Azt hiszem enyelőre maradok a toldinál, azt nagyon szeretem

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Timi! - tényleg jó rég voltál már közöttünk, de reméljük most már minden ok.

Anid!- szerintem ne aggódj és kis mértékben egyél mindent a babónak meg kell szoknia, tudom ez most tök hülyén hangzik, de nekem is ezt mondták. Meg az is lehet, hogy rájátszik egy kicsit, dehát ezt mi sohasem tudjuk meg.

Nagy gratula minden terpeszpelus elhagyónak. Le a terpeszpelussal!!!! :D

Rólunk: Meglátogattuk a mamáékat a nyaralásuk közepette. Luca imádja a vizet, ez kiderült, csak úgy szelte a habokat. :lol: Vettünk neki gyerekeknek való úszógumit, amiből nem tud kicsúszni, de az nem jött be neki, inkább maradt a "régi hagyományosnál"- talán azért mert közelebbi kapcsolatot tudott teremteni a vízzel. Képzeljétek már 2 fogunk van, és mászunk is, ja és majdnem mindenevők vagyunk, a zöldborsót nem szereti, na meg amiben brokkoli van.
Dédiék jól elkényeztették, :cry: mostanában nem lehet lerakni, mert akkor jön a rapli, ha meg felveszi az ember akkor meg nevet. Ja és mindig állni akarunk. A kompban csak úgy száguld, persze mindig az érdekli amihez nem kéne nyúlni. (szemetes, fiókok). Valaki írta is régebben, hogy mennyire csábítja a gyerekeket a szemetes, hát ezt meg kell erősítenem. Remélem azért leszokik róla. Na most megyek főzni, amíg a babó alszik.

Jók legyetek.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Lilla, örülök, hogy ízlett a fagyi, szerintünk is nagyon fincsi, igaz azóta se voltunk egyikben sem, de közben Harasztin is találtunk egy tutit, fincsi sütik is vannak, ha érdekel megírom pontosabban.
Mendén nem a sogórnőmék laknak, - egy kicsit el is gondolkoztam, hogy miről is beszélsz, lévén, hogy a Jenci egyke - hanem a Jenci unokatesója. Végülis unokasogórnőnek lehet nevezni. De nem igazán ismerem őket, kb 3-szor találkoztunk. A lagzi elég jó volt, a gyerek 7-től 11-ig, mármint este a kocsi csomagtartójában aludt. Édi volt.
Ezeknek a gyerekeknek tényleg fura izlésük van, a Jencike is nagyon szereti ha énekelek. Előbb-utóbb úgyis rájönnek, hogy ajjjjaajjjj!

Giulia, tényleg nagyon érdekes ez az iker dolog, hogy duplán kell idegeskedni, de dupla öröm is. Szépen haladnak már a fogacskákkal, gondolom Lívia sem akar lemaradni, anyuci nagy örömére. :D A játékokkal tényleg mindig így vannak, hogy az egyszerű, snassz valamik sokkal jobban tetszenek nekik, mint a drága játékok. Szerintem 1 éves kor alatt kár is drágákat venni nekik. A Jencike a vizesüvegbe belerakott dobokockákért volt nagyon oda. Mindig cseréltem az üvegeket, és tök jól el volt velük.

Mi sajna még mindig nem vagyunk túl jól, tegnap is lázas volt, du. voltunk dokinál, és torokgyulladása van. Még most éjszaka is lázas volt, de reggel óta már szerencsére nem. A tegnapi nap elég húzos volt, azért is mentünk dokihoz, mert amúgy észre sem lehet venni a Jencikén ha beteg, de tegnap 2 órán keresztűl üvőltött, akármit csináltam. Ma már szerencsére jobban viselte. Sőt a hintán elaludt, de persze bejönni nem akart. :D na megyek mert felébredt

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Szombaton este a viasat 3-on az Emberi történetek című sorozatban arról lesz szó, hogy mikor és hogyan szoknak le a szopiról a gyerekek.....Mostanában sok szó esett róla a fórumon, gondoltam sokakat érdekelhet. A beharangozóban volt egy 8,5 éves kislány, aki még mindig szopik...

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Jé, ezt a műsört én is kinéztem magamnak!
De biztos nem tudom megnézni, fürdetési program miatt!
Majd beszámoltok!

Kép
anid
 
 


Anid! A hajhullás vashiánytól van. Semmilyen vaskészítmény nem jön be? Egyél sok sóskát, spenótot, brokkolit, céklát, hátha helyre jössz. A szoptatás sok vasat kivesz belőlünk.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!!

Képzeljétek ma meg voltam lepődve a BKV-n ahányszor felszálltam ma járműre annyiszor adták át a helyet:-)) Jól esett:-))

Szerintetek 35hetesen furcsa ha az ember sokkal fáradékonyabb és álmosabb? Ma dolgoztam holnaptól pihi keddig már alig vártam:-)

Elkezdtem tegnap a málnalevél teát. Egyenlőre csak egy bögrével, Eta így mondta.

Györgyusz hogy vagytok? Meggyógyultatok?

Lányok nektek mikor ment le a pocitok?

Ne haragdjon akinek még nem válaszoltam, de egyfolytában fekszem és aluszékony vagyok, sőt alszom:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok !

Azt tudja valaki, hogy hány órakkor lesz? Engem nagyon érdekelne....... :lol:

most sajna megőrültek az ifjak, jövök majd, de most

1.) festünk
2.) cikk cakk vágunk
3.) gyurmázunk
4.) illatos filctollal rajzolunk:)


Prücsök:kérdezted, mit csináltunk a gyerekkel picinek, van egy isteni könyv: Deákné B. Katalin: Anya taníts engem a címe
Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolás korig.
Havonta van bontva, később napi feladatokra, miket lehet vele csinálni.
Például:

Blanka aki 2 hónapos:

Fejlesztési lehetőségek 1 - 3 hós korig:

Látás:
- fektesse hasra, hogy különböző irányokba láthasson
- A kiságy oldalára terítsen nagy alakos színes sálat, kendőt
- a lepedője lehetne mintás, állatkás
- Függesszen a kiságy oldalára csillogó tárgyat, műanyag karácsonyfadíszt
- Kössön a baba feje fölé lógó, illetve csillogó tárgyakat.
- Valami színes játékkal próbálja meg a figyelmét koncentrálni, rávenni, hogy kövesse a tárgyakat
- vigye az ablakhoz, majd lassqn sétáljanak a sötétebb helyiségekbe, majd újra a világosba
-stb

Hallás: - Beszéljen hozzá, akkor is, ha nem látja önt
- Játszon vele bújócskát. A kiságynál más más helyeken
tűnjön fel, és mondja: kukucs!! De ne ilyessze meg !
- Naponta 1/2 - 1 órát szólhat a szobájában a rádió
(alkalmanként 15-20 percet)
- Csörgő segítségével irányítsa a figyelmét. A más-más
helyen megszólaló csörgő hangjára fejmozgással válaszol

Érzelmek: Sokat legyenek szabadban
- fürdetésével ne kapőkodjon, hagyja, hogy élvezze
- sokat mosolyogjon rá
Beszédét gügyögését utánozza, prüttyögjön neki.

Önálló játék: már egyre többször nem alszik el etetés után. Sírva hívja a játszópartnertét, jelen esetben a szülőt. Elég ha megáll az ágynál, beszélget vele. Próbálja meg az ágya körül lévő tárgyakra irányítani a figyelmét, hogy el tudja magát foglalni pár percre, különben a következő két évben egy perc szabad ideje sem lesz.
- A kiságy fölé húzott szalagra akasszon színes mozgatható figurákat, csörgőt. Irányítsa rá a figyelmét, amikor kimegy a szobából, és ne zavarja meg nyugodt játékát, és másnak se engedje ezt !
Vigye át a másik helyiségbe, egy vastag pokrócra a hátára, hadd nézelődjön az "új" helyen

4-5 hónaposnak már egész hónapra bontva napi program van:
Hétfő
a.) Adjon a kezébe madártollat, selymet, papírt
b:) Kéztesse a tárgy nézésére

Kedd: a.) Adjon a kezébe rongybabát, kanalat, műanyag kockát
b:) érdekes dolgokkal ismertesse meg: ragtapasz, szivacs, aufólia.

Szerda: akasszon úgy táregyat az ágyára hogy elérje

csütörtök: ütögessenek különböző tárgyakat az asztalhoz
feküdjenek a szőnyegre hallgassanak zenét

péntek: nézzenek tükörbe


stb stb egész hónapra

megyek, mert szólít az uram:)
-

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!

Először is: hol bújkál Ranpo Évi?????? Ezer éve nem adtál hírt Magatok felől! Jelentkezz, hogy mi újság plííííííííz!

Megkaptuk ma a 3 hós oltást. Egyelőre még nem lázasodott be, de nagyon nyűgi Bálint. Azért este kap egy kúpot a bizti kedvéért.

Csinga: Nagyon jó, amiket írtál! Ezt a könyvet mindenképpen be fogom szerezni. Nincs esetleg tipped, hogy hol lehet kapni?

Brik: Már a 35. héten jártok? Hogy megy az idő. Tök természetes, hogy már fáradtabb vagy, hiszen egyre nagyobb súlyt cipelsz. Örülj neki, hogy ilyen figyelmesek az emberek, én nem mondhattam el ugyanezt a várandósságom idején... Bár lehet azért, mert télen nyomtam, és nem látszódott rajtam a dolog a kabát alatt?!
A pocim az még most se ment le teljesen, szóval olyan kis formás szülés előttire. Már 22 kilót fogytam szülés óta, de ami még rajtam van plusz 1 :!: kiló az a hasamon van. :(
Pihenj sokat a hátralevő időben, olyan sokat amennyit csak bírsz!!! Én az utsó hetekben mást se csináltam csak aludtam, bár mondjuk mi mást csináltam volna a pathológián, nem volt egy ingergazdag környezet... :(

Angyalka: Bocsi akkor vmit összekevertem, félrehallottam, azt hittem Jenci huga a lány.
Én is felfedeztem ám azóta egy nagggyon jó fagyizót itt helyben. Páratlan cukrászda Tököli út (Nem a Thököly, hanem a sima Tököli). Istenséges fagyijuk van, tegnap nagyon befagyiztunk.
Azt szerettem volna még Tőled kérdezni, hogy hol vettétek Jencikének azt a zöld kígyót, amit a fülére raktatok alvásnál??? Nekem az nagyon tetszett.

Giulia: Hááát igen, nyilván megvan a másik oldala is a dolgoknak, azért már nem annyira irigyellek :roll:
Jut eszembe, már akartam Neked írni, hogy itt a lakóparkban összecimbiztem egy lánnyal, akinek szintén ikrei vannak, két lány és januárban szült, neki egypetéjűek a csajai.

Mesa:Nagyon ügyes már Luca! :) 6 hónaposan már így szeret strandolni? Ez bíztató a mi jövőnket tekintve, mert elvileg októberben készülünk "nyaralni".

A tali minket is érdekelne. Ági, ha kipihented Magad akkor akár elő is állhatsz valami ötlettel... :wink:

Timi:Olyan keveset írsz. Ott van megint az összes gyermek Nálatok és lefoglalnak?

Lilla

lilló
 
 


http://www.addel.hu/template/temp1/deta ... ctid=24668


remélem bejön az okdal. De ha nem, beírod a google keresőbe: Anya, taníts engem ! és rögtön első találatnak ezt hozza ki:)

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!

Lilló
Köszi az érdeklődést, itt vagyok a háttérben. Egyenlőre olvasom mit írtok, de azt hiszem hamarosan babás kérdésekkel foglak zargatni Titeket. :D Talán meg is fogtok unni. :wink: :lol:

Szorgalmasan járok CTG-re, minden héten egyszer. Egyenlőre még zárt a méhszáj, viszont már vannak jóslófájások, görcsök, keményedések. A dokimmal úgy beszéltük meg, hogy jövő héten péntek körül majd befekszem (tervezett császáros vagyok), aztán majd meglátjuk. Szerintem Ricsi még nagyon jól érzi magát bent a pociban és egyáltalán nem akar kibújni, pedig már nagyon várjuk.
Főleg anyósom van bezsongva teljesen, már mindennap felhív telefonon, kérdezi hogy vagyok, mikor milyen vizsgálat van, mi lett az eredmény, mikorra várható, hogy megszületik a picuri? Már kezd az agyamra menni. :evil: :evil: Szerintem nálam jobban senki sem várja, hogy megszülessen. :wink:

Sajnos már én is hamar elfáradok, viszont még mindig van mit takarítani és így estére sikerül teljesen kimeríteni magam. Tudom, ilyenkor már inkább többet kellene pihenni, de...

Bocsi, hogy ilyen sokat írtam. :roll: :oops:
Megpróbálok többször jönni majd.

Puszi mindenkinek!

Évi

KépKép
ranpo
 
 


Köszi Csinga :)

Évi! Örülök, hogy írtál. Hú már nagyon a végén vagy! Nagyon drukkolok Neked! Ha megvan a baba küldesz majd egy sms-t (a táblázatban bent van a számom) ? Vagy pofátlan kérés? :oops:

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok :)

Bocsi hogy elvesztem, de már vagy 5 napja szenvedek a drága tonlinével, szar a netünk, vagyis az volt.... koppp koppp.

Megprobálok majd holnap bővebben jönni, ha apa ide enged.

Talival kapcsolatban:

Mondjuk jövőhét kedd??? kinek hogy tetszik???

Helyszin nem tudom mi lenne jó, időjárás függő a dolog.... (csendben megjegyzem hogy a MOM parkot sajna nem ismerem)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Lilló,
Mostanában olvasó módban vagyok,de azért pár sort írogatok!
A Rebi már oviban a Zsoli böliben van,élvezi az utolsó napokat a megszokott bölcsijében.Szeptembertől megy oviba,hát az se lesz könnyű megmagyarázni neki,hogy már nincs böli.Az ovi meg a böli egymással szemben van,szegénykém nem tudom hogy fogja megérteni,hogy ő már odavaló.A kommunikáció elég nehézkes nálunk,én mondogatom neki,de nem tudom mit ért meg az egészből,mert nem tud beszéddel reagálni.A Rebi csoportjába fog menni,remélem ez könnyiti majd az átállást.
Az a könyv amit Csinga írt nekem is meg van nagyon jó dolgokat írnak benne.sajnos nem tudom hol lehet kapni,mert én még akkor kaptam amikor az Áki születtett az egyik rokontól.

Még egy jó hír Hanna fejlődéséről ma reggel egyedül felült,rendesen.Eddíg félíg már sikerült ,de a lábait még nem tudta magaelé rakni,na ez reggel sikerült neki!!!:lol: :lol:

Évi,
látom már nagyon a vége felé jársz,kitartás,drukkolok,hogy minden simán menjen. :lol:

Küldök egy puszit mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!!

Lillo te jól lefogytál gratulálok, hogy már csak egy kilo van rajtad:-) Igen a pociról megy le a legnehezebben:-))Nagyon gyorsan telik az idő, és szerintem Ákos elöbb fog jönni mint szept. 13.

Ranpo te mikor voltál a héten ctg-n? Én hétfőn voltam. Drukkolok neked ezerrel, hát már nem sok van hátra:-)) Neked is aktív a pocaklakód?

Ági hogy vagytok?

Timiban gratulálok Hannának!!!!:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Szombaton 20:05-kor lesz a viasaton az "Emberi történetek", amit már említettem.

Brikancs!
Köszönöm érdeklődésedet, most már jól van Babó. Valami vírus verte le és napokig lázas volt. Vártam, hogy majd jönnek a kiütések és akkor a 3 napos láz kipipálva....de nem jöttek ki, így ez valami más volt, de hogy mi, azt a dokinőnk sem tudta megmondani pontosan. Egy picit piros volt a torka, de más tünetet nem produkált.....Nem tudom más anyukák hogy vészelik át gyerekük első betegségét, de én nagyon paráztam, 3 éjszaka ott ültem az ágya mellett és mértem a lázát, borogattam stb.... Az volt a döbbenetes és ijesztő, hogy lázasan annyira mélyen aludt, hogy nem ébredt fel sem a lázmérésre, sem a pelenkacserére....Mindig éjfél körül kezdett újra felmenni a láza az esti lázcsillapító ellenére....
Mondanom sem kell, hogy a dokinőnk kiröhögött.....Nem esett jól még ha túlparáztam is a dolgot. Amikor a gyereket elvittem ellenőrzésre, akkor pedig az volt a legfőbb gondja, hogy nem jelentkeztem be (előző nap beszéltünk telefonon, hogy majd megyünk...) pedig egy árva ember nem volt rajtunk kívül a rendelőben.....Azt csak 5 perc "fejmosás" után kérdezte meg, hogy egyébként mi van a gyerekkel....Na mindegy, az a lényeg, hogy nem lett nagyobb probléma.
Hamarosan hazajutunk (és akkor mennek neked a ruhák), csak hozzák meg a mosógépemet végre. Ezzel is 2 hete szenvedünk. A Sugárban kinéztünk egyet, de csak a mintapéldány volt, amit én nem kértem. Nagy nehezen jött egy új, erre nem kaptunk áruhitelt...mert az a kislány aki aznap, amikor mentünk nem az volt, akivel korábban beszéltük és nem fogadta el az elektronikus számlacsomagból kinyomtatott számlalevelünket (megjegyzem rá van írva, hogy aláírás és pecsét nélkül is hiteles). Az volt az indoka, hogy azt "nem a postát hozta ki"...Na erre eldurrant az agyunk és hazajöttünk. Az interneten körbenézve, találtam ugyanilyen mosógépet jóval olcsóbban és ingyenes kiszállítással az elektrolux márkaboltban (éppen beakciózták). Na itt most azt várjuk, hogy végre visszaigazolják az átutalásunkat.....Hihetetlen, hogy a 21. században ennyire analfabéta a rendszer és az online banki szolgáltatásokat ennyire ne legyenek képesek kezelni.....

BOCS AZ OFF TOPIC-ért!!!!
gyöngyusz
 
 


Brik, pihenj sokat, nem baj az. Aludj, feküdj, olvass.

Anid, a hajhullás hormonális eredetű is lehet. Legalábbis nekem a fodrászom mondta, hogy erre készüljek fel, mert csomókban fog hullani a hajam. De sztem szedhetsz vitaminokat, ami nem kell a szervezetednek azt nem szívja fel. Persze inkább a természetes vitaminok a legjobbak, de pl. ha a babucidnak fáj a hasa attól az ételtől...

Timi, gartula a csücsülésért.

Évi, kitartás! Hú hogy telik az idő, te is mindjárt babázol.

Gyöngyusz, most nagyon hülyéket fogok kérdezni. A 3 napos láz az olyan mint a kötelező gyermekbetegségek? Tehát nagy valószínűség szerint el fogják "kapni"? És ezek szerint az kiütésekkel is jár? Ezt csak azért kérdezem, mert tudom, hogy van ilyen de ennél többet nem is tudok róla. Szeretnék felkészülni. Az áruhiteles részhez nem tok mit szólni. Nekem a hajam az égnek szokott állni a bugyuta, ostoba ügyintézésektől!!! Felesleges papirok kitöltése, 42 X feleslegesen...

KépKép
kgiulia
 
 


Ági és a többiek

Léci-lécci ne kedden legyen a tali, mert akkor mi nagy valószínűséggel megint lemaradnánk, ugyanis hétfőn megyünk oltásra. Lehetne inkább csütörtök pl??

Szeretnélek látni titeket,

Köszi,

Gabi és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gyöngyusz, engem is érdekelne, amit Juli kérdezett! 3 napos laz??

A mi dokinönk is hasonlo sajnos :( és nem birja ugy megvizsgalni a gyereket, hogy az ne üvöltsön. Ugy fogja, ugy kezeli, mintha hentes lenne. Nem értem erre miért van szükség...

ügyintézés: ajajajj!

Anid, én is ugy hallottam, hogy hormonalis a hajhullas, teljesen normalis. En havonta vagattam a hajam, hogy megerösödjön, sokat segitett.

Timi: gratula Hanna babanak! Majd valaszolok am a mailedre, ha lesz egy kis idöm! Prücsök, majd Neked is irok am!

Tali: Nekünk is jobb talan csütörtök, de nem biztos, hogy el tudunk menni, jön az anyukam és nem teljesen vilagos még a program. Szoval velünk ne foglalkozzatok! Azért remélem tudunk menni.

Mi most 2 napja nagy lakas atalakitasban vagyunk, kiköltöztünk a nagyszobaba, hogy Vincének legyen sajat szobaja (vagy, hogy nekünk legyen sajat szobant :wink:!). Még a feje tetején all minden, hihetetlen mennyi szart képes összegyüjteni az ember. Pedig csak 48 m2 a lakas és mar egy csomo mindent kidobaltunk....
Vince közben boldogan tur a sok kupacban, a drotokat különösen kedveli (de jo!), de ezzel gondolom nincs egyedül. Ajaj, Mi lesz még itt :roll: ...
saara
 
 


Sziasztok!
Tovább olvastam a fórumot, és arra a véleményre
jutottam, hogy ez tényleg a favorit orvosok fóruma. Sajnos tavaly a terhességem alatt, volt részem jól megismerni a kórházat. A sajnos a problámáimnak szól, nem a kórháznak. Az itt megnevezett orvosok tényleg jók! (egy kivétellel, de hát a kivétel erősíti a szabályt) Érdeklődtem, egy doktornő után kicsit fentebb. Sajnos kórházat váltott, és az ahová ment nekem nem jön be. Szóval tovább keresek. Esetleg tudja valaki a Dr Sára vagy a Dr Börzsönyi orvosok rendelési idejét és helyét?
Még egy kérdés. Amikor ti szültetek a ti gyerkőceiteket is nagyon összeszurkálták ? Akkor napi vérvétel, volt hogy 3x is. A gyereknek mai napig hegges a kézfeje. Rákérdeztem, hogy miért is kell ez, na a választ nem írom le, de a lényeg, hogy a gyerekemnek semmi baja nem volt. Jó hát régen is vettek vért tőlük, ha sárgultak, meg az anyagcsere rendellenesség kiszűrésére, de nem ennyiszer! Ti találkoztatok ezzel a problémával? :idea:
hajnalszeme
 
 


Szia Hajnalszeme!

A gyerköcöm kezét is agyonszurkaltak (besargult + volt még par dolog), nagyon csunya volt, de mar nem latszik semmi.
Hany éves a gyereket?
Nem lehet, hogy olyan a böre, hogy nagyon "fog"?
saara
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?