Új privát üzeneted érkezett!

Nóra!
tedd ki szellőzni néhány napra az esővédőt, a szag nagyrésze eltűnik


a képeket meg lehet nézni
szilvamag
 
 


Szilvi
Mail ment.

Már az erkélyen szellőzik.
boglarka
 
 


Nincs valakinek dm-be kedvezménye (15%)? Holnap, max. utána elfogy a peluskészlet, aztán tápi, meg egyéb dolgok is kellenének!

Tegnap voltunk Budakalászon úszni, csak mi voltunk! :lol: Kép
meg egy játszós kép: Kép
nikcsi
 
 

 
 

sziasztok!

nem tüntem el, de mindíg jött valami amikor végre leültem a géphez.
Köszönjük a gratulációkat:)

Nikcsi
asszem Te kérdztél a csecsemősökről....
Megmondom őszintén, hogy nekem sem most sem korábban nem volt velük semmilyen konfliktusom. Mindkétszer a síma osztályon voltam, így napjában jó párszor találkoztam velük amikor kihozták a babákat. Nem mondom volt aki kedvesebb és volt aki mufurc volt, de ennyi.
A fiam az első napokban sokat aludt, nem csak kint nálam, hanem bent is. Nem csináltak belőle titkot én meg gondot ha kapott egy kis tápszert vagy teát. De azt is mindíg megmondták ha kapott, amikor pedig már volt tejem akkor azt adták neki éjszaka.
Egyébként én még most is úgy gondolom, hogy sokkal több segítséget kapnak azok akik nem a roomiba vannak, mert ott be sem nézett egész nap senki, ha valamit akartál akkor hajkurászni kellett egy nővért aki vagy ráért éppen vagy nem. Míg az osztályon amikor átadják a babát akkor lehet tőlük kérdezni, sőt van aki utánna minden babához külön oda megy és "ellenőrzi" hogy megy a szopi.
Sokaknak nem könnyű, de azt a pár napot sztem ki lehet bírni csak meg kell találni velük a közös hangot.
Ne gondolj bájolgásra, nekem az az egyik gyengém :)

Móni
nekem is mindkettő előbb jött két héttel. Sztem Te is számolhatsz vele. Itt lesz az Neked is mindjárt :lol:
Talán kicsit össze is cuccolhatnál, főleg ha olyan gyorsan szülős típus vagy.

Szülés
az első sem tartott sokáig, és akkor azt mondtam, hogy egy olyannal kiegyezek másodiknak is.
De ez a mostani túltett rajta. Nagyon gyors és nagyon rövid volt az egész. Itthon viszonylag gyenge és ritka fájásokkal ami egyik pillanatról a másikra felgyorsult de annyira, hogy a kh-ba éppen hogy beértünk.:) Már semmire nem volt idő, 4 ujjnyi volt a méhszáj, expressz jött az orvos is aztán meg a baba is kifelé:)
Talán Myrának volt hasonló.....

képet majd teszek fel, csak túl nagyok...
mucus
Tm
 
 


nikcsi!
OK akkor a hét elején beváltjuk a 15%-öt
szerdán Saci előtt jó lesz? vagy sürgősebb???
Mindenki! lehet rendelni is, de kérem, hoyg úgy számítsatok rá, hogy ha szerdán enm viszitek el, csak szeptemberben találkozunk újra!
szilvamag
 
 


Akkor jól olvasom, hogy a szerdai tali meg lett szavazva... :)
Szóval akkor:

TALI!
Szerdán nálunk a szokásos időben és kondíciókkal! :)
Ki jön? (Mennyi palcsit süssek?)

DM
Énisénis! Nemtom el tudok-e majd szabadulni, Sebi mostanság már csak ebéd után alszik, így amikor jöttök talizni is valszeg durmolni fog még... Bár nekem most csak pelus kéne, szóval nem baj, ha tőletek kérem, hogy hozzatok?

Felújítás
Végre megtaláltuk álmaink csempéit mindenhová, jövő héten meg is rendeljük, remélhetőleg 2-3 nap alatt meg is érkezik.
A kivitelező adott egy 2,5 millás árajánlatot, viccnek jó volt, szóval vele biztosan nem fogunk dolgoztatni (ebből nem tudunk annyit alkudni, hogy beleférjen a költségvetésbe).
Viszont ma volt itt egy barátnőm vőlegénye, aki ilyesmivel is foglalkozik, felmérte, pár nap múlva ő is mond egy árat (de első blikkre is csak harmadannyit mondott, mint a fenti). Még vacillálunk, hogy jó dolog-e ismerőssel dolgoztatni, vagy pont nem, de mivel ő baráti árat szab, valszeg mégis inkább mellette döntünk majd.
cas
 
 


Cas
Sajnálom, hogy éppen nem volt az eszénél a kivitelező. Nálunk teljesen "normál" árakkal dolgoztak, pl. 1200,-/m2 volt a burkolás ragasztóval és fugával együtt, a szinezés (alapozással, anyaggal együtt) max. 3000,-/m2 volt. Tehát valamit nagyon elnézhetett, de nem kell vele foglalkozni.

Mucus
Babonából nem akarok még összepakolni. Jövőhét csütörtökön elmegyek a dokihoz és meglátjuk mit mond. De azért alaphangon még jó lenne 1 hónapot kibírni. Nekem is megvan az esélyem, hogy a legkisebb is hamarabb jöjjön,mint két hét, mivel a két nagyobb is két héttel korábban jött és a két terhesség között nagyon rövid idő telt el. A méretei alapján pedig nagyobbnak tűnik, mint a nővérei voltak, tehát az időpont még nem teljesen tisztázott. Most kb. a 32-34. héten járhatok (méretek alapján inkább 34).
De nagyon irigyellek, hogy te már túl vagy a szülésen. Én még nagyon tartok tőle, főleg attól, hogy még időben beérjünk. A legjobb lenne éjszaka indulni, mert akkor nincs akkora forgalom. De szerintem ti sem laktok sokkal közelebb a kórházhoz :)
hmmc
 
 


Hmmc
Amúgy nagyon szimpi volt a fickó, és a ti házatokat elnézve biztosan nagyon szépre megcsinálták volna a kérót. De ennyi pénzünk egyszerűen nincs. (Nálunk a burkolás már 1800/m2 lett volna...)
Már a 34. hét?! Tényleg mindjárt itt lesz a pici! Túl korán meg nem jöhet, megígértétek a dokinknak, hogy most megvárjátok! :)
Szerdán tali ?
cas
 
 


Cas
Azt hiszem, hogy most nem is megy szabadságra már a nyáron a dokibácsi, de ha el mer indulni 100%, hogy én megyek szülni :) Holnap fogok időpontot kérni csütörtökre, 16-án kell mennem az utolsó vérvételre is.
A szerdát még nem tudom. Most vettük észre, hogy fürdés után Sára tele lett kiütéssel, a hasa és a háta. Meglátom, hogy reggelre mi lesz és ha nem változik a helyzet elviszem, vagy kihívom a dokit. Semmi új kaját nem evett, csak főtt kukoricát, attól pedig nem hiszem, hogy lehet valami baja.
hmmc
 
 


Mucus
Mesélj! Hogy telnek az első hetek? Mennyire vagytok hulla fáradtak? Mit szólt a nagylegény a kistesóhoz?!
cas
 
 


Hmmc
Remélem semmi komolyak azok a kiütések, és jöttök!
Ja, és ne parázz a "beérünk-e a városba" kérdésen, max. innen tőlünk egy taliról mész majd szülni. :) Innen tuti beérsz! :lol:
cas
 
 


Cas
Szeptember közepéig minden nap lesz nálatok tali?
Mind a két csajjal éjfél után jött rám a szülhetnék. Nem hiszem, hogy maradunk olyan sokáig :)
Ja! és az odaköltözést sem tartom jó ötletnek :)
hmmc
 
 


Sziasztok!
Pár órája sikerült hazaérkeznünk. Holnap lesz mit pakolnom. :shock:
Még nem volt időm visszaolvasni (nem is tudom lesz-e egyáltalán). Ha esetleg valaki kisegítene egy "eseménykivonattal" azt megköszönném. :oops:
myra
 
 


Myra!
a lényeg: szerdán tali
a többit élőben elmeséljük :)
szilvamag
 
 


Hmmc
:lol:

Myra
Üdv újra itt! Inkább Te mesélj, milyen volt a nyaralás?
Gyertek szerdán hozzánk pali-talira!
cas
 
 


Mucus
Akkor úgy látom tényleg érdemes inkognitóba lenni, én elég rossz dolgokat tapasztaltam bent! Viszont az meglepett, hogy nem voltál roomis szobában. Azt gondoltam, hogy aki már a második gyerekkel van bent, azt tuti roomis lesz.

Szilvi
Bocs, hogy itt nyilvánosan nem válaszoltam, de nem volt energiám éjjel! Amúgy kitart addig a dolog, legfeljebb nem lesz Korin pelus. :lol: De ez a felhívás nem Neked szólt ám! Mert tudtam, hogy nem akarod felhasználni.

Cas
Tali mi benne vagyunk!
Felújításnál: árkülönbség adódik (ill. adódhat) abból, hogy vidékről járnak fel Bp.-re. Nekünk ismerős csinálta a konyhabútort, ami hátrány volt, hogy időben késett és a barátság miatt kerültünk szinte mindig a sor végére, de egyszer elkészült!

Mucus, Hmmc
Mi az hogy 2 héttel korábban 40. hét – 2, vagyis 38 hét, vagy 38-ból 2?

Tündike
Hol vagy? Mi van veletek?
nikcsi
 
 


Kép
Enikő kertészkedik a szobában
szilvamag
 
 


Sziasztok!


Bekukk :)

Mucus,
Sok boldogságot a kisfiatokhoz ! Én tényleg elhiszem, hogy nincs idő most másra, na de képet kicsinyíteni az még az én leépült agyammal és bárgyú tekintetemmel is csak 1 pillanat :D Szóval ácsingózok egy nagyon újszülöttes fotóra itten :lol:

Cas,
Általában kisebb munkáknál hajlamosak felmenni a nm-árral a "szaki"bácsik, hogy meglegyen a betevő akkor is, ha nem csípnek el egy egész házépítést. Ezt tapasztalatból tudom és egy mester szájából hallottam, diszkrétebb megfogalmazásban! Nálunk anno egy olyan kőműves munkálkodott, aki a megrendelőre ránézett és anyagi megítélés alapján mondott árat. Akkor szerencsére csóróbbnak látszódtunk és tök normális áron szépen dolgozott, nekünk meg elárulta, hogy pár utcával odébb gazdagéknál 3-szor ennyiért vállal munkát :) Hát így kacagjatok rajtuk és tereljétek kifelé őket.
Na és egy kedvenc "szállóigém" a felújításból, egy festőbácsi szájából, akinek átlagáron elég büdös volt a meló: "Hát, lekaparom én a régi festéket is, ha azt akarják, de az nagyon sokba fog ám maguknak kerülni! :lol:

Szilvamag,

Ó, naggyon klassz Enikő a "veteményesében" :lol:

Nikcsi, Cas,
Örültem az utóbbi fotóknak is, nagyon rendesek vagytok, őrizzétek meg jó szokásotokat :)

Mára ennyi és jöjjön vissza már a nyár, persze szolidab strandidő is jó lesz, mint a múltkori kánikula, Olivér egész napját ázottan töltötte odakint:
Kép

Csaó,
Viki
ccviki
 
 


Enikőnek és Olivérnek jó kertészkedést! :shock:

Cas
Nálunk két-három kőműves brigád húzta fel a házat, mármint a téglákat, vasalat, ajzatbeton. Ha gondolod, az ők elérhetőségét is megadom. DE: eleinte csak az árral van gond, na aztán jön a nehezebb része, amivel már egy kicsit szembesültél (viszont Gyed alatt ez könnyebb). Mi akkor építkeztünk, amikor dolgoztunk mindketten. Volt, hogy itthon kellett valakinek lenni, mert hoztak ezt-azt, fizetni kellett, idegeneket nem engedtünk a lakásba, mert nem volt üres.... stb. Szóval időpont lefixálva pl.: szept. 15. szerda 8-ra kezdés. Szerda reggel 8 óra, fél 9, 9 sehol senki, rátelefonálok a kőművesre, mi a penész van? Ja ma mégsem tudnak jönni, mert a másik melóval csúsztak. De fel nem hívott volna! Én pedig szabit vettem ki, de szerencsére, akkor még motorral jártam dolgozni és 5 perc alatt bent voltam, így még a szabinapom is át tudtam tenni (köszönhetően annak, hogy a munkahelyem ilyen rugalmas volt!). Több ilyen negatív tapasztalat után döntöttünk úgy (és persze anyagi meggondolásból is), hogy amit tudunk mi csinálunk meg saját kezüleg (pl.: gipszkartonozás, tetősík ablak berakás, burkolás, parkettázás, stb.). Büszkék vagyunk arra amit csináltunk, de majdnem a házasságunk ment rá! Szóval ha van pénze az embernek azért az kapcsolat kímélőbb. Befejeztem az okoskodásom! :roll:
nikcsi
 
 


Mindenki!!!!
akkor pontosítsunk!!! mikor találkozunk a DM-ben? vagy csak megrendelést kapunk és Nikcsivel ketten + 3 gyerek szedjük össze? :?
várom a jelentkezőket és a visszajelzéseket!!!
aki esetleg gyalog jönne, annak természetesen elszállítom Sacihoz a cuccát.
(Saci neked természetesen visszük, amit kértél :) )
szilvamag
 
 


Nikcsi
Ajaj! Ismerős a helyzet!
A barátnőm pasijában az is jó, hogy pontos. 8-ra beszéltük meg a randit, de ő már 5 perccel előbb ott volt. Úgyhogy ma reggel el is kezdték a melót. Még csak rombolnak, "kicsomagolják" a lakást. :) Asszem most kezdjük megalapozni a jószomszédi viszonyokat.
:lol:
Nálunk nemcsak az a baj, hogy nincs sok pénzünk, viszont nem is értünk hozzá, ráadásul Sebit nem tudjuk hová tenni (összes nagyszülő lakásfelújít), illetve egyelőre Zs. jobban keres, mint egy burkoló (asszem)... :)
Szóval inkább a szakemberek! Az meg szerencse, hogy sikerült olyat találni, aki megbízható (évek óta ismerjük egymást).
Hogy hogyan dolgozik, majd még meglátjuk, de amikor kijött felmérni, tett 1-2 megjegyzést, amiből az tűnik ki, hogy igényes munkát végeznek majd.
És hát tényleg csak a másik ajánlat harmadáért vállalták...
1 gondom van csak, ha vmi mégse tetszik vmelyik félnek, akkor arra rámehet a barátság. :(

Szilvi
Köszi! Azért majd csörögjetek rám, mikor indultok, hátha éppen nem alszik a fiatalember, akkor el tudok ugrani én is.
Ha nem megyünk, akkor 2 kis csomag (vagy 1 nagy) zöld bugyi-Liberót kérek szépen (össz kb. 40 db). Vagy ha a Babylove olcsóbb, akkor abból ugyanezt, ugyanennyit (rózsaszín, bugyi). Majd meglátjátok. Köszi!!!!!

Viki
Festőbácsi vicces bácsi! :)
Hogy álltok az építkezéssel? Karácsonyra azért beköltöztök? :lol:
Ja, és te is rakj fel még képeket a nagyokról is!
cas
 
 


Sziasztok!
Cas! Elvileg mi is megyünk holnap, de valszeg a pogi most lemarad! Most jöttünk haza anyuéktól és üres a hűtő, szalad a lakás, ráadásul este még programom is van. :cry: De a szokásos töltelékeket visszük, meg szétnézek mi van itthon, és hátha össze tudok még dobni valamit holnap délelőtt! :wink:

Nekünk nem kell semmi a DM-ből, köszi!

Szilvi! A csőrős üvegünket elhozod, ugye? Szeptemberig nem tudjuk azért nélkülözni! :roll:
aranyhold
 
 


Ja, még valami!

Myra! Ha jöttök holnap, akkor dobj rám egy sms-t! Ha gondolod elviszünk szívesen. Kb. 3 felé tervezünk indulni!
aranyhold
 
 


Ó, jaj, Livi-féle-pogi, mi lesz velem nélküled holnap?! :)

Aranyhold
Na jó, azért pogi nélkül is örülünk ám nektek! :)
cas
 
 


Szilvi
Holnap kb. mikor? És be tudjuk az újságot dobni a gyűjtőbe?

Cas
Na igen, azóta (barát csinálta a konyhabútort) már nem olyan a kapcsolatunk, mint azelőtt! :cry:
nikcsi
 
 


Nikcsi
Hát ezaz! :(

Ja, és egy elfeledett gyöngyszem még a nyaralásból:
Kép
cas
 
 


Cas
Mi is megyünk bulizni.

Szilvi
Dm-be mikor és melyikbe mentek? Lehet, hogy én is megyek.
boglarka
 
 


De jó!!!! Tök sokan leszünk a bulin! :)
Jönnek Coryék is, ha minden igaz.
(Viszont ők egy kicsit előbb, így jó eséllyel mégse tudok menni a dm-be, bocsi.)

Fontos információ!
A kaputelefon rossz! Csörögjetek rám, és lemegyek elétek.
cas
 
 


Ma Sebi életében először a bilibe pisilt!
Már marhára unom egy ideje, hogy minden fürdés előtt, amint leveszem a pelust, előbb-utóbb lepisili a szőnyeget, vagy bele a vizébe. így az utóbbi időben már addig tartottam a kibontott pelust, amíg abba nem pisilt, utána ment a vízbe.
Mióta hazajöttünk a nyaralásból, már ő mondta, hogy pisi, és tudatosan pisilt is az elé tartott pelusba (ha a bilit tartottam elé, vagy ráültettem, azt nem akarta, így egy ideje azt hanyagoltuk, és maradtunk a pelusnál).
De ma ellökte a kezemet a pelussal együtt, és mutogatta, meg mondta is, hogy bili, és egyedül ráült, és némi koncentrálás után belepisilt! :)
Na kíváncsi vagyok, megismétlődik-e ez még?!
(Ja, és minden alkalommal, mikor én megyek pisilni kitárgyaljuk, hogy anya a wc-re megy pisilni, Sebinek meg van pelusa meg bilije, ő meg oda megy majd pisilni. Lehet, hogy mostmár megértette?!)
cas
 
 


Szilvi
Csak nem válaszol, pedig fontos, hogy ébresszem, altassam a gyereket....

Cas
Holnap jó mozgalmas napod lesz, ha mindenki elé le kell menni. :oops:
Bilibe pisilés: Kori pont akkor pisilt bele, majd öntötte magára, amikor múltkor Szilvivel beszéltem telefonon. Utána nem ismétlődött meg, pedig én is bíztam benne.... :roll: De a főnököm kisfia 1 évesen lett szobatiszta, Sebi meg amúgy is mindent korábban csinál! :D
nikcsi
 
 


Csak most nézem a talis képeket! De szép Luca rajta! 35-ig nem is volt Koriról kép, már majdnem reklamáltam. Látom Kinga esés is van megörökítve. :wink:
nikcsi
 
 


Gyorsan pár mondat, mert még rengeteg dolgom van. Sok minden felhalmozódott míg nem voltunk itthon. :?

Saci,
Eddig úgy néz ki tudunk menni. Remélem semmi nem jön közbe. :P

Nyaralás nagyon szuper volt. :P Lilla is hihetetlenül élvezte. A tengert és a kavicsokat is imádta. Amikor meglátta teljesen extázist kapott és csak azt ismételgette, hogy "pancsi-pancsi-pancsi".
Utána pedig a telken is rettentő jól elvolt. Rengeteg új állattal ismerkedett, etette őket. Igazából a majdnem 1 hónap alatt csak addig volt lakásban amíg aludt. Végig a szabadban volt, és minden percben foglalkozott vele valaki. Rajtunk kívűl nyaraláskor a szüleim, a barátaink, az ő 5,5 éves kislányuk, akit imádott. A telken padig az unokatestvérem, a Keresztszüleim, a nagymamám. Ő az egyetlen kisgyerek ezen a rokoni ágon, ezért hihetetlen mennyire odavan érte mindenki. :lol: Be is bizonyosodott, hogy Lillának a folyamatos új inger kell. Ha 2 percenként mást mutat neki az ember, és nem hagyja magára akkor nagyon jól elvan. Ez idő alatt egy nyűszit nem hallottam tőle. Viszont egyáltalán nem tudja, vagy akarja önmagát lekötni. Itthon újra is kezdte a nyűgit, mert most sok dolgom van.
A telken igazi alvó baba lett. A kristálytiszta levegő és a végtelen csönd megtette hatását. A 2 hónapja hajnalban kelő lányom 14 órákat aludt minden éjjel, :shock: plusz délután is 2-3 órát, és mindig mosolyogva ébredt és nyugiban elbeszélgetett az állataival. Sajnos itthon pici kora óta minden alvásából sírva kel, és azonnal ki kell hozni nem fekszik tovább. Kíváncsi vagyok itthon most milyen menetrendet vesz fel. Ez alatt a 2 nap alatt 1/2 8-kor ébredt.
Olyan lett mint a papagáj. Kívétel nélkül mindent megismétel. A szókincsét már meg se tudom számolni. 100 fölött van, és 2 szavas mondatokat mond.
A bilizés szerintem nálunk még messze van. Na nem azért mert nem tudja, hanem mert ott se marad nyugton. Még a kaki elött is gyakran szól, de egyszerűen nem lehet ülve tartani. Véletlenül szokott belepisilni. Másodpercenként ugrál fel. :( Még Anyukám is feladta a próbálkozást. Igazából ez a legnagyobb problémám vele. Sehol, semmilyen körülmények között nem tud egy helyben maradni. Még evés közben is rohanhatok utána. Eszik magától pár kanálnyit és már megy is. Ha lekötözöm, ordítva vergődik és azért nem eszik. Ha éhesen hagyom az nem érdekli, csak ha már nagyon éhes akkor kezelhetetlenűl nyűgössé válik, de még akkor se marad meg. Így marad a rohangálás. Olyan esetre nem is emlékszem, hogy 2 percnél tovább bármikor is megült volna az ölemben. Egyszerűen már tudjuk mit csináljunk. Szerintetek?

Folyt. Köv.
A képeket most fogom letölteni, majd teszek fel.
myra
 
 


Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
myra
 
 


Nikcsi!

bocs, de végre egyszer időben felmentem, bár aludni nem sikerült . . .

2-kor megyek értetek, akkor még időben Saciékhoz érhetünk.
Lehet, hogy ma nem maradunk olyan sokáig, mert este még be kell rámolnunk a holnapi induláshoz

Nóra és aki még esetleg DM-ezne

1/2-3/4 3-kor a Bécsi úti DM-ben találkozunk!!!

Saci!
a könyvet vigyem, vagy nem Te kérted?
szilvamag
 
 


Szilvi
Az indiai recepteset? De én kértem! (Főleg ha vmi európai nyelven van, akkor meg is értem talán... :))
Coryék nemsoká itt lesznek, Sebi alszik, így sajna nem tudok menni a dm-be. Bocsi!

Felújítás
Kiverték a falat, és igazam lett!!! Megszűnt a zegzugosság, a sötétség és a zsúfoltság! Gyönyörű lesz!
(Szegény srácok szívnak is vele, mert egy csomó minden ment abban a falban... :))
cas
 
 


Sziasztok!

Myra,
Szuper kis csajszi ez a Lilla, a fotókból ítélve is meg a mozgásigénye is meghaladja a gyerek "szupervomenét" is :lol: Hát ő valszeg tényleg hiperaktív, de amit leírtál, hogy nagyon érdeklődő és az új dolgok lekötik, az arra utálhat, hogy neki is komoly igénye van az agyállományfejlesztő foglalkozásokra. Meglátod, hamarosan megtérül a vele való intenzívebb foglalkozás ! Én nagyon is megértem, hogy vannak házimelók meg egyéb halaszthatatlan tennivalók, de saját tapasztalatból ajánlom, hogy próbáld ilyenkor bevonni a munkádba, úgy végezd a dolgokat, hogy ő is részese lehessen, ne számítson, hogy pl. újabb takarítani valót von maga után a kis segítség :) majd utána játszásiból ki is
takaríthat :lol:

A szobatisztaság nálunk is nyögve nyelős, Oli is csak este közvetve fürdés előtt meg időnként az udvaron pisil kérésre. Néha szól azért, hogy kaki, de akkor már késő :) a bilire fél évvel ezelőtt ült utoljára ismerkedni, azóta haragban van vele, fene tudja miért. Egyik este kérdeztem tőle, hogy vegyek neked esetleg autós bilit? Erre ő, hogy ja-ja (igen). Na, apja röhögött, hogy bármire igennel válaszol, ha nem csak a bilit kérdezzük tőle. Aszongya figyuzzak és megkérdezte a kisfiát:
- Oli, vegyünk neked inkább hagyományos bilit?
Oli: - Neem!!
Jót röhögtem apján, hogy hülének nézi a gyereket ilyen kényes ügyben :lol:

Nikcsi,
Hát jó, de én azért csak mosolygok , ha valaki 1 éves korban szobatisztának nevezi a gyerekét, mert egész nap tartja neki a bilit, hogy elkapja a felesleget :lol: Egy orvosi cikkben olvastam régebben, hogy vizelési inger másfél éves kor előtt NEM alakul ki. Legelső ezen a rögös úton a széklet érzékelése és annak tudatos visszatartása, mert az fizikailag is egyszerűbb. Meg a Szobatisztasághoz kell bizonyos "intellektuális fejlettség" is szégyen érzet formájában, ami 1 éves korban ugye nem jellemző
Marci és Hanna is másfél évesen kezdte a bilizést (a "könyv szerinti" kakilással), szobatiszták 2 és fél éves korukra lettek. Az akkori babás ismerőseim gyerkőcei között elsőként, az övéik általában 3 éves korukra szoktak rá a rendszeres bilizésre.
Szóval ehhez az atttrakcióhoz hosszú kitartásra és sok váltás apró fehérneműre lesz szükség :lol:

Cas,
Mutizom a nagyokat is kérésedre:
Marci zacskóból és elszáradt borsóhéjból készült virágkompozíciójával:

Kép

Hanna "befigyel":
Kép

Csaó,
Viki
ccviki
 
 


Cas
Köszi a talit. Jó volt ilyen sokan együtt lennünk. Lehet, hogy neked nem annyira, a sok mosogatnivalóval. :lol:

Szilvi
Nektek jó nyaralást.

Viki
Aranyosak a nagyobb gyerkőcök is, és bár rég találkoztunk, de még talán megismerném őket, nem változtak annyit. :)
boglarka
 
 


Cas
Köszönjük szépen a talit! Nagyon jó volt, főleg Szilvi "gyerekkel" hülyülni! :D Tőletek lefelé annyit röhögtünk, gondolom örültek a ház lakói, bár az elsőn vagy hol ki volt írva: BULIZZ!
:lol: Cory odatalált a kórházba?

Szilvi gyerek: játszópajtás hiányozni fogsz! :evil: Majd' egy hónap múlva találkozunk csak :?: :?: :?:
És apás tali? Arról volt szó lesz még egy, de csak mi éreztük ilyen jól magunkat. Apukák: többiek nem volt annyira jó? Még a hasatokkal se lehet megfogni titeket? Csak mi propagáljuk ezt az összeröfit? Apukák: akkor inkább legközelebb nálunk egy kis kerti fizikai munka?????

Na azt hiszem mára elég volt belőlem ugye Cas??!!
nikcsi
 
 


Saci!
én is köszönöm a bulit, és hogy eltűrted a fáradt-hülyeségem, amire úgy vettem észre csak Nikcsi volt vevő :? :lol: :shock:

mostanra pakoltunk össze, megyek még Enikő hajnali riadója előtt szunnyadni egyet
a mérlegre még nem mertük feltenni a csomagokat, de remélem a 40 kg-ot nem érjük el, cipelni nagyon nem szeretnék annyit :wink:

mindenkinek minden jót, ha esetleg már nem tudnék bekukkantani.
néha gondoljatok ránk és leheljetek egy kis meleg észak-nyugat felé :?

Cory, remélem gyakrabban látunk majd!!!
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Megvagyok, csak kicsit zűrös az életünk. Engem még őrizni kell, mármint, nem emelhetem a Laura csöppnyi 6900 gr-át, így mindig van itt valaki, és tökre elmegy az idő. Közben a férjem nagymamájával vannak gondok, bekerült a Margitba, sajnos már vagy itthoni teljes ápolásra szorul, vagy most próbálunk valami normális otthont intézni.
Komolyan ebbe a Margitba, én már úgy megyek, mint aki hazamegy (már igen unom).
3 nap alatt itthon is voltam. Sokkal „jobb” volt mint a nőgyógyászati műtétem és a császár, szinte alig fájt a seb, a hátam fájt, oda sugárzott ki, és a vállam még most is, mert felfúják a beleket, és valahogy a rekeszizomtól oda sugárzik ki, ahogy rendeződnek vissza, valami ilyesmi. 12 követ kaptam ajándékba, és még morzsalékok voltak bennem. 2 bélösszenövést is megcsináltak, ez útközben derült ki.

Még nem olvastam utánatok, de nemsokára bepótolom. Ha ezóta valaki gyarapodott, akkor nagyon sok boldogságot, és szurkolok annak aki még előtte van, és ha van beteg babó, azoknak gyógyulást.
Mi holnap megyünk a 3 hónapos szurira :?
tundike
 
 


Tundike
Gyors gyógyulást Neked! Kár, hogy tegnap nem tudtatok jönni talizni, nagy buli volt! Sebaj, majd legközelebb!!! :)

Tali
Örülök, hogy mindenki ilyen jól érezte magát, szerintem fergeteges volt a hangulat! Csináljunk ilyet máskor is! :)

Nikcsi
Cory végül nem ment be a kórházba, nem úgy jött ki a lépés odabent.

Viki
Tök jó az a kompozíció! Látom Hanna pedig zenei pályára készül? :)
Bah, művészek... :lol:

Felújítás
Hű, elkapott minket a gépszíj rendesen. Csak úgy folyik ki a pénz a kezünk közül! Ma megrendeltük a csempéket (még mindig gyönyörűek), meg még 1-2 dolgot megvettünk (szaniterek, fürdőbútorok).
Jövő héten szállítják is. Nagyon szépek leszünk, csak legyen egyszer kész, mert most hadiállapotok uralkodnak! A szomszédok szeretnek is minket rendesen. :( De egyelőre bírják. A gyerekek csendepienője miatt meg 1-3 között nem zajonganak a fiúk, bár nehezen tűrik.
A srácok kellően önállóak, nagyon jó, hogy csapatban jöttek, így nem nekem kell ütemeznem, melyik szakember mikor jöjjön (nem is tudnám). Csak azt kell kitalálnom, mit hova szeretnék, és kívánságom máris teljesül.
Egy baj van: nincs kibélelve a kémény. Ezt cirka 200 eFt pluszkiadást jelent kibéleltetni, ami nagyon nem hiányzott... :(
cas
 
 


Tündike
Ez nem semmi mennyiség! Látod érdemes volt elmenni! Viszont arról nem meséltél, hogy végül bent szoptattál-e? Meg hogy minden okés-e a tejeddel?

Cas
Bulin, ha jól számoltam 10 gyerek volt! :)
Felújítás/építkezés: mi felvettünk 8 M hitelt, hogy, az szerintünk laikusok szerint elég lesz egy tetőtér felhúzásához. Hát nem lett elég, még min. 2 M kéne. Tudod mennyi olyan váratlan költség jött még? :roll:

Én is feltehetem azt a bizonyos kérdést, tudjátok tegnap azaz aug. 10-én mi történt 11 éve? Hát igen, 11 éve csattant el köztünk az első csók! :P

Tegnap voltam az üdülési csekkem hosszabbítását intézni, Hattyúháznál van. Na mondom, ha már ott vagyok bemegyek a baby fun-ba. A Hattyú u. és a Csalogány u. között van egy lekerített játszótér, szép fákkal, tehát jó árnyékos is. Na amit ott láttam? :shock: Az összes padon csövik feküdtek, az egyiken pedig egy buzi pár (2 férfi). :o

Babyfun-ba pedig lehet kapni olyan olcsó pelust, mint a pelenkafutárnál (és ua-k a pelusok). Akinek ez jó volt, vagy szeretné kipróbálni, akkor érdemes ide elmenni, mert akár 2 db-ot is lehet venni. Én vettem (10 db-ot), Laci fürdetéskor vetkőztette Korit és kérdezte: mi ez a jó pelus?
nikcsi
 
 


Aranyhold
Mikor küldöd az almás pite receptjét?
"Kár" volt felhívjalak. Igazad volt, Kori sokszor fent volt éjjel... :cry:
nikcsi
 
 


Nikcsi
10?! Hát meg is volt tőlük az alapzaj rendesen! :)
De nagyon jó volt nézni a nyüzsgést, meg hogy milyen jól elvoltak. Mini-bölcsit nyithatunk. :)
Mi is annyi hitelt vettünk fel, hogy legyen lóvé a felújításra is, jó vastagon számoltunk, mégis csak remélni tudjuk, hogy futni fogja mindenre. :(
Évforduló: és hogy ünnepeltetek? Remélem megtört már a jég! (Ha mégse akkor itt a remek alkalom egy kettesben töltött romantikus estére... :))

Palacsinta
ígértem a receptet újra:
1 tojás
3 dl tej
1 dl szódavíz
15 dkg liszt
1 csipet só
3 csipet cukor
1 ek. olaj
(A folyadékmennyiséggel lehet kicsit játszani, ha "gyengébb" kicsit a liszt, akkor 1/2 dl-vel kevesebb elég, különben könnyen szakad.)
cas
 
 


Cas
Nem volt ünneplés. :cry: Anyagilag pedig nincs is rá lehetőség! Hétfőtől Laci szabin lesz, és talán sikerül megcsinálnunk a külső bejárati lépcsőt. Talán - mind az anyagiakon múlik. Ünneplés, buli, kikapcsolódás: hát lenne egy álmom/ötletem (mega Budakalász), de sok minden tesz keresztbe! :(

Ez nem ér, hogy felraktad a receptet! Akkor mivel fogom Livit zsarolni, hogy cserébe megkapjam az almás receptet????? :roll:
nikcsi
 
 


Köszönöm!! Már próbálom emelgetni a röpke 7 kilóját.
Nem szoptattam bent, mert a higénia nem az erőssége a sebészetnek, nem egy szülészet. De mindenki tök rendes volt, 24 óra múlva lehetett volna, de a végén kiöntöttem, mert hiába lakunk közel, nehézkes lett volna megoldani a hazavitelt. Fejtem rendesen, és minden rendben is van a tejjel, ahogy hazajöttem, jól megfürödtem (végre) és rögtön kapta, nagyon elégedett lett. A Drágám, kiskanállal ette a tápszert, elég keveseket, és úgy elfáradt, hogy rögtön elaludt apa karjában. Azon a héten 10 gr-ot fogyott, de a következő héten a szokásos 20 deka már megvolt.
Az nagyon rossz volt, hogy utána itthon nem emelhettem fel, nagyon hiányzott, és neki is biztos rossz volt, hogy ott vagyok, és még a szopinál is párna van köztünk (mert hát egyfolytában jár a lába, és a hasamat sem kíméli).

Nikcsi!
Gratulálok!!!!!! :)
Mi is 11 éve vagyunk együtt (3 éve a férjem), én június 5.-én csábítottam el a páromat.

A Talikat nagy irigységgel olvasom, remélem nemsokára személyesen is megismerhetlek titeket.
tundike
 
 


Tündike
Nem semmi!!! Mi 1995-be jöttünk össze, és 2003-ba esküdtünk.... Akkor tán még ez is megegyezik! :lol:

Nagyon várjuk, hogy egyszer elgyere talira! Szerinted mikor leszel olyan állapotban :?:
nikcsi
 
 


Nikcsi: Nem gondoltam én se nagy ünneplésre, nekünk már az is romantikus este, ha kölcsönadjuk Sebit anyuéknak, sétálunk egyet vhol kettesben, eszünk esetleg egy fagyit vagy itthon gyertyafényes vacsi (hú, ez utóbbi már jó régen volt, na sebaj, most jön a házassági évfordulónk, nekünk is a 3.! :), majd bepótoljuk), aztán miénk az éjszaka! :wink: :lol: Ehhez nem kellenek anyagiak... (Azért az valahol mélyen elkeserítő, hogy az a k...va pénz mennyi bonyodalmat tud okozni, nálunk is szinte csak ebből kifolyólag vannak veszekedések... :()
cas
 
 


Tundike
Tényleg nagyon várunk a köv. talira!!!
És nagyon ügyesek vagytok, hogy a bonyodalmak ellenére ilyen jól megy a szopizás!

Nikcsi
Palcsirecept: bocsi!!! Micsoda maffia-módszerek! :lol:
cas
 
 


Korinak 39 fokos láza van, mindjárt megyünk a Budai kh.-ba :x
nikcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?