Hódocska!
Birsalmalé!!!!!!!
Ez most jutott eszembe, amikor Viki írta az őszilét. Amikor Cicót szoptattam, ez volt az ügyletes csodaszer. Még én is próbáltam egyszer, este ittam, reggelre tök agyon volt telítődve minden
Jaj, bár adhatnék át neked egy kis tejecskét, nekem még mindig dől, Zeze meg már csak nagyon piciket szopizik, megint nem tudom, mit kezdjek a két dinnyémmel
Kaja, én mondjuk egy ideig még tejet sem ittam. Ne vidd túlzásba a témát, párolt vagy csőben sült zöldség vele párolt husival (Viki római tálas ötlete nagyon jó) - vagy ha nincs időtök megcsinálni, akkor nyers, saláta sajttal, kemény tojással, joghurttal, kefirrel, azzal nem kell sokat vacakolni. Én ha pl. krumplit akarok gyorsan, azt csak megmosom, héjastól be a sütőbe vagy egy kiluggatott, lezárt zacsiban a mikróba (kb. 3 perc kell krumplinként). Egy-egy nagyobb husit meg lehet egyszerre sütni, abból eszegethetsz salátával, krumplival rizzsel napokig. Én sok sajtot, gyümölcsjoghurtot is ettem, azt is csak előkapod a hűtőből, többet ér, mint az édesség. Ha meg éppen csak rágcsálnál gyorsan valamit, akkor törökmogyoró (az még tejszaporító is), aszalt alma ill. barack, én ezeket szoktam enni, ha le akarok állni az édességről egy időre
Mondjuk a tejterméket ki kell kísérletezni, Zezének csak a színtejjel volt baja, azzal se sokáig, a savanyított cuccokat meg a sajtot jobban szokták bírni.
Gyümi, hét igen, most főleg barack meg alma, de hamarosan jön a szőlő, a körte, ezek is nagyon jók, a szilvával persze vigyázni kell. De amíg Tami ennyi pelust pakol tele, addg érdemes csak almát-banánt, nehogy még külön hajtson a barack is.
Én azért szenvedtem nagyon, mert imádom a hagymát meg a hüvelyes zöldségeket
Tudod, írtam egy hosszút a kendőről, de behalt a netünk, és elveszett... a lényeg, amit a lányok is írtak: nagyon kényelmes, ha egyszer meg tudod kötni, és nagyon sokoldalú, én a kenguruval szemben is erre szavazok (a kendő után nekem nagyon kényelmetlen volt), persze apukán jobban mutat a kenguru
Lehet venni egyébként bababoltban is (pl. Babacenter, Brendon), csak ott nem biztos, hogy kapsz hozzá kötési útmutatót.
Ha ráérsz (haha, rém vicces vagyok, mi?), van itt az Életmód témban egy Hordozókendők topik, ott veterán kendőzők gyűlnek össze, és van sok tipp, titkos kötések meg ilyenek
Ami a hozzászokást illeti, Zeze féléves kora után nem igényelte többé a hordozást, pedig előtte hónapokig jóformán csa kendőben, mászkálva aludt. Előtte Cicó ugyanígy volt: hét hónaposan egyszercsak nem igényelte a kengurut. Persze most is szeretik, ha cepeljük őket, de már Zeze is csak max. pár percig marad meg karban, aztán megy felfedezni
Kistesó, nálunk én mondtam Cicó pici korában, az idegösszeomlás szélén, hogy a következőt majd inkább örökbe fogadjuk... de kár lett volna érte, ha Zeze nem születik meg, most már nagyon jó
Cicó kb. másfél éves volt, amikor elkezdtünk egymásra nézegetni, hogy akkor lassan... emlékszem, augusztus elején (Cicó 19 hónapos volt) eldöntöttük, hogy na akkor most már jöhet a tesó, és szeptemberre Zeze a pocakban volt
Ja igen, boldog évfordulót!
Monee, szia!
Na látod, ez az együtt olvasgatás egy (két, stb.) kis sajtkukac zsarnok mellett jó ideig nemigen megy... A múltkor, az ötödik házassági évfordulónkon végre mi is kiszabadultunk egy-két órára, és elmentünk vacsorázni a Tettyébe, asztalt is foglaltunk, szépen kiöltöztünk, meg minden (nekem direkt erre az alkalomra volt egy új turis ruhám
), és hattól fél kilencig élveztük, hogy együtt - ehetünk
))))))))))))))))))))))))))) Végre anélkül, hogy egyikünk csupa maszat lenne közben, a másiknak meg percenként rá kellete hörrennie a nagyobbikra, hogy ne álljon fel a széken, ne feküdjön el, egyen már, ne lökje fel a poharat. Együtt olvasgatás pedig utoljára akkor volt, amikor Cicó átállt a napközbeni egy alvásra a kettőről, és átmenetileg már fél kilenckor (!!!) le lehetett nyomni este. Jó gyerekezni, de jó előtte "élni" is egy kicsit...
Gira,
nyugi, nyugi, majd legfeljebb együtt sírtok néha mind a hárman...
Na jó, ez vicc volt, ilyen pici korkülönbségnél nagyon hamar összenőnek, a pár hónapos már ezerrel fog csüggni Rékán - neki meg lesz egy saját, igazi, élő játéka
Na az enyém a nagyobbik Bak, a kisebbik Ikrek, meg fogok velük bolondulni később...
Ügyes legyél, mindjárt itt a nyolcadika
Marcsy,
kicsit megkésve én is boldog névnapot kívánok Krisztinek!
Üdv
Kriszi