Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is kaptunk annó PKU-s levelt.
A doki néni vett vért megint, visszaküldtük és azóta semmi hír.
Elvileg jó lett az eredmény.

Nem ír a doki beutalót a csípőszűrésre?!
Válts dokit!

Mi egyszer voltunk 7 hetesen, utána 3,5 hónaposan, legközelebb akkor kell vinnem, ha már járunk.
És semmi bajunk nincs, kop,kop,kop.

Tejcsi ügyben:hát nem vagy semmi, hogy ennyi ideje szopiztatod!
Úgy voltam vele én is, hogy csak legyen tejem, utána meg én is az időpontokat tolom kifelé.
Már csak 1,5 hónap és fél évesek leszünk, aztán majd meglátjuk...
de szeretném minél tovább!

Bocsi, de nem tudom melyikőtök ajánlotta az András apartman házat, de oda megyünk és remélem szupi lesz!
KÖSZI!
Tudtok programokat ajánlani?
A Tihanyi apátságot tudom.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Anid, ne fogyózz!! A szoptatással majd leolvad rólad a felesleg. (persze nem napi egy üveg Nutellával :lol: )
A barátnőm 25kg-t hízott már kétszer is, mire a gyerkőcök elérték az egyéves korukat, minden visszaállt a helyére.
Remélem ez másnál is bejött már és nem egyedi eset a barátnőm :?
Az ortopédiára pedig mindenféleképpen kell beutaló, de ne félj nem vagytok elkésve.

Dorka, Tihany szuper hely, van egy Belső tónak nevezett tengerszem, nagyon szép, sétáljatok sokat, jó pihenést kívánok.

Kgiulia, én is azt hittem, hogy az Aventos poharazás rögtön működni fog, de Ayse is mindenfélét művelt vele, amit nem kellett volna. A normális pohárból ivást rögtön megtanulta, ezt nem. Én is, mint Ági, kivettem először a szelepet, úgy jött rá, mit is kell vele csinálni :D
Mert a kocsiban nélkülözhetetlen, akármi történhet vele, nem folyik az anyag kifelé.

Ági, de jó, hogy írtál. Milyen volt "egy gyerekes" anyukaként?
Kipihented magad? Ááá, neeem. Kész lett a lakás?
Teljesen igaz amit írtál, nem izgatom már magam szopi ügyben, majd Aysegül eldönti hogyan tovább. Mindig azt képzeltem, ha majd meg lehet vele beszélni, akkor abbahagyjuk. Csingát olvasva, ez se biztos. :shock:
Az Anyu viszont beszélt a dokimmal (ő is hozzájár), aki szerint ez teljesen természetes dolog, addig jó annak a gyereknek amíg tud szopni, na azóta már nem néz rám furán.
Törökországba nem tudom mikor megyünk, ez az üzlettől függ. Most kezdünk egy új dologba, szerintem hülyeség most menni, próbáltam lebeszélni, de nem tudom sikerült-e. Nincs kedvem menni. Nagyon nincs. :oops:

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Timi! De jó, hogy megint itt vagy! Hiányoztál nagyon, nemcsak mint szülésznő, hanem mint 4 gyerekes anyuka is a maga tapasztalatával! Egy hónap kihagyás, nem semmi! Már régen meg akartam kérdezni, hogy te vissza akarsz még térni "praktizálni" a gyerkők mellett?

Anid! Jó ez a Nutella-teória, de ezt nem az LLL tanácsolta, ugye? :wink: Minden estre nagyon ügyes vagy, hogy így felszaporítottad a tejedet, aztán nehogy az legyen a "baj", hogy úgy jársz, mint Csinga! A csípőszűrés egyébként ahogy Dorka írta, azokban az időpontokban kötelező, mert a csípőizületek is fejlődnek, és folyamatosan nézni kell, nem elég, hogy a kórházban megvizsgálták. (A védőnő így magyarázta). Megy már a hordikendő-kötés? Robika tök jól megtanulta benne tartani a fejét! Meleg pattikra én is a Sudocrém+szellőzést javaslom. Kezelésre naponta3X, megelőzésre este 1X. (Nekünk még tart a kórházi termékminta. )

Márti! Miért nem szeretnél menni Törökországba? Van itt meleg épp elég? Messze lakik a férjed családja a tengertől? Honnan jön/ mit jelent az Aysegül név?

KépKép
toreau
 
 

 
 

Toreau: persze, hogy nem a szopi tanácsadó ajánlotta a Nutellát :P
Szerintem 6 hetes korában felhívom a doktornőt és kérek beutalót a szűrésekre!Már mint a ygerek 6 hetes korában A pöttyök akkor pirosodnak ki a gyereken, mikor sír, mikor meg felébred olyan szép a bőre! Így is kenegessem?

Nálatok is úgy van, hogy a ygerkőc nem produkál két egyforma napot, tegnap 2-8 között üvöltött és nem lehetett megnyugtatni, csak, míg cicin volt, ma meg nagyon aranyos jó baba, eszik,alszik, nézelődik. Bár mostanában mintha kezdene kiegyensúlyozottabb lenni, mint korábban.
A kendőt meg tudom kötni, csak kata valahogy nem bírja, egyelőre sír benne.De nem adom fel, mint a tejcsit sem.

Kép
anid
 
 


Dorka,
Tihanyban tudom ajánlani a bazalttufába vájt barlanglakásokat. Bővebben a http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=199 címen találsz róla infót. Régen "geocachingeltünk " a párommal, akkor jártunk arra, nagyon érdekes. Irányadónak sajnos GPS koordináták vannak megadva, de talán a helyiek tudnak segítséget adni. :? :wink:

Anid,
Éljen a Nutella, mindent a cél érdekében! :P
A gyerkőc egyébként nem produkál 2 egyforma napot nálunk se és talán most kezd majd beállni egy közel fix napi ritmus. Legalábbis bízom benne. :) :roll:

Márti,
Törökországba végleg készültök vagy átmenetileg?
Ayse egyébként mindkét nyelvet tanulgatja? Ezt már Sárától is akartam kérdezni - persze náluk még nem aktuális a kérdés. :lol:

Toreau,
Bocs, hogy nem hívtalak még.
Tegnap beállt a szocpol kérdés és 1,5 napja ahhoz keresek papírokat, hogy a párom intézni tudja. Persze még a házassági ak. kivonatunk nemrég készített példányát sem találtam meg, de szerencsére előkotortam az újat. :roll: Mindig ez a sok papír... :? Vajon ez külföldön is ilyen burokratikus? :roll:

Mi 2 napja megint széklet problémával küzdünk. :( Ma vettem egy csomó barackot, hogy tudjak enni, mert az elvileg hajtja őt is a tejcsin keresztül... És kamillateát is csináltam, de az nem nagyon ízlik Blankának, 10 miliket tudok belediktálni.

Jó éjt mindenkinek!
prücsök

prucsok
 
 


Dorka,
Tihanyhoz közel Örvényesen van egy régi vizimalom, ami még érdekes lehet, de ott még nem jártam. Az'szem. :)

Na tényleg jó éjt!

prucsok
 
 


Sziasztok!

Olvaslak titeket, csak írni nem tudok mindig, amikor meg idejövök, hogy írjak, addigra már nem emlékszem, kinek mit akartam. :)

Csőrös pohár: nekünk sem sikerült megszokunk, Flóra mindig félrenyelt vele, úgyhogy végül kimaradt, a cumisüveg után rögtön jött a normál pohár és a sportkupakos palack (különös tekintettel az Aquarelre, mert azon még Csőrike is van) :lol:

Súlyleadás szoptatás alatt: általában valóban így van, de azért nem mindig. Egy ismerősöm, 50kg-s csajszi a szoptatás alatt szedett fel 9 kilót! És bár Flórával nekem is tök gyorsan visszement a súlyom, most Patrikkal fentmaradt pár kiló és nem hajlandó lemenni. De én is azzal nyugtatom magam, hogy most úgysem fogyózhatok, fontos az anyatej, éljen a Nutella! :wink:

Nálunk időközben jó hír, hogy Patrikról 3 hét után lekerült a terpeszpelus, nem kell tovább szenvednünk vele. Nagyon jól megúsztuk ezt.
Voltunk Zalakaroson, nagyon jól sikerült az első nyaralásunk négyesben.
Flórának meg ma volt a 2. szülinapja, volt nagy ünneplés. Olyan aranyos volt, tavaly még egyáltalán nem fogta, hogy itt most őt ünnepeljük, most meg már igen. Tudta, hogy kap tortát, virágot, ajándékot, meg hogy ő most "kettő" éves. :)

Na, most ennyire futotta tőlem, sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Ági! Köszi az oldalt, jó kis összefoglaló!

Prücsök! Szerintem ne edd meg az egész zacskó barackot egyszerre, kicsit legyél óvatos, ha még nem ettél. Én napi kettőt szoktam enni, mert a kis Huncutnak fáj a hasa tőle.

Nekünk a tegnapi napunk borzalmas volt, szegény egész nap szenvedett, sírt, nem igazán tudtam megvígasztalni. Jön a foga plusz ez a jó kis időjárás kibabrált vele. Mihelyt elkezdett esni az eső, fokozatosan megnyugodott. Ma reggel még egy kicsit nyűgi volt, de aludt egy nagyot és azóta minden oké.
Az az igazság, hogy nem is tudom melyik foga jön, mert alul és felül is nagyon kemény az ínye. Felül mintha mindkét fogát látnám már, de még nem pattant ki. Lehetséges, hogy egyszerre vagy pár nap különbséggel bújik ki mind a kettő?

Anid! A Sudokrémet én is tudom ajánlani, nálunk is bevált.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg sok volt a kihagyás,sok minden történt veletek!

Anid,
nekem se lett jó a PKU-m,mert tejem se volt,így meg kellett ismételni,igaz akkor már szinte csak tápszert evett a baba,de nem jött visszajelzés,tehát jó lett.
Milyen volt a szülés?

Toreau,
igen szeretnék visszamenni dolgozni,de még nem tudom mikor és hogyan tudjuk megoldani.Most egy 4 órás állást keresek,mert éjszakázni talán még nem kéne ennyi gyerek mellett.
Különben hiányzik a szülőszoba,de még odébb van,hogy szüléseket vezessek!

Nálunk minden rendben,Hanna baba egy örökmozgó csajszi lett.Még nem tud mászni,de már próbálgatja,a kutya póz már nagyon jól megy neki.Ismét jönnek a fogacskák.A felső négy teljesen meg van duzzadva,a nagy fiamnak is egyszerre jött ki!
Zsoltika még mindig nem beszél,de szebtemberben megyünk nev.tanácsadóba.Kiváncsi leszek milyen módszerrel érik majd el,hogy beszéljen!

Ági,
hogyan álltok a lakással?
A tali képek nagyon jók lettek,remélem egyszer én is el tudok menni és megismerhetlek személyesen is titeket!

Na majd még jövök!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Huncut, sajnos nekünk sikerült egyszerre 4 fogat is növesztenünk. Hát nem volt egy leányálom, már neki.
Bár a metszőkkel nem volt sok probléma, az alsót (az elsőt) úgy vettem észre, hogy benyúltam a szájába, mert Ayse szösz-evő volt. Még most is. :D
Félelmetes, milyen hamar jönnek a fogacskák Sanyikánál. Próbáld ki Te is a homeos bogyikat.
Tapasztalatom szerint, ha már látod a fogat, akkor már nem fáj.

Panna, de jó, hogy ilyen hamar lekerült az a fránya terpeszbugyi!
Flóra szülinapi bulijáról nincs képed?

Anid, kitartás a hordozó-kendővel! Előbb utóbb megszereti, rá fog jönni milyen jó a mamihoz símulni.

Toreau, Prücsök, azért nem akarok most menni T.o-ba, mert szivesebben foglalkoznék az új üzlettel, mint 20 órát ülnék a kocsiban. Amikor utoljára utaztunk, este fürdés és szopi után indultunk, átaludta az egész éjszakát, napközben se volt vele gond, csak az utolsó 120 km-t nem bírta. De most mit csinálok vele, olyan mozgásigénye van. Óránként meg kell állnunk, hogy rohangáljon félórát? Utána visszarakni az ülésbe és hallgatni ahogy ordít? Á, ettől most nagyon fázom! :?
Azért nem repülővel megyünk, mert mennünk kell esküvőre, az nagyon messze van Ankarától, ahol a férjem családja él. Mennénk a tengerpartra is, szóval az autó nélkülözhetetlen abban a hülye nagy országban.
Amikor terhes voltam megegyeztünk, hogy ő csak törökül beszél vele, én csak magyarul, így egyszerre tanulja a két nyelvet, Hát nem nagyon jön ez össze, mivel Medet általában magyarul beszél, nem mindig vált törökre, ha Aysegülhöz beszél.
Törököknél minden név jelent valamit, nekem sikerült egy olyat választani aminek senki sem tudja a jelentését. Ayse (Aisha) Mohamed proféta 4. felesége volt, gül rózsát jelent. De van olyan magyar név Ajsa, ez valami madárkaféle.
Ha ezt összerakjuk, akkor madárka szállott a rózsabokorra, egy kis vallási töltettel. :lol:
Na, jó hosszú voltam.

Márti

Prücsök, szilvát aszalva, bármilyen formában nem próbáltad még?
Egyébként miért csodálkozol, hogy Blanka nem szereti a kamilla teát. Kóstoltad már?

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Mielőtt nekiállok a lakás kitakarításának rakok fel képet a Balcsi déli partjáról.Ismét nem virítok vmi fényesen,de hát a fodrász és a Balaton nem fér össze! :lol: :lol:



Kép

Kép

Kép


A többi gyerkőcről sajnos nincs kép,mert a barátunk csinálta őket és éppen máshol játszottak!

Na,pusz,irány a takarítás!

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!


Remélem, jól vagytok, sajnos nem volt időm végigolvasni rendesen a hozzászólásokat. Azt azért láttam, hogy vannak új levelezőpajtásaink, én is üdvözlöm őket!

Szerencsésen megérkeztünk a kéthetes balatoni nyaralásból!

A nyaralásunk nagyon jól sikerült, pont kifogtuk a legforróbb napokat, igy aztán lehetett strandolni és pancsizni nagyokat.
Boti nagyon megszerette a Balatont, már megtanulta megmutatni, hol a tó és nagyon örült, ha látta az előkészületeket a strandoláshoz :).

Úgy tűnik, nemsokára járni fog:)! Lent Balcsin egész nap a kertben volt és a kezünket fogva sétált. Egyre ügyesebb, már egyik kezét elengedve is tud menni, sőt néha szinte fut, mászni már nem is akar.

Képzeljétek, megismeri a sörösüveget is:):):)! Nem mintha nagy alkeszek lennénk, de a párom a vendég fiúkkal azért megivott egy-egy üveggel a nagy melegben. Mikor Boti látta, hogy nyitják az üveget, közölte, hogy: "pssszzzz".


Tihanyba egyébként mi is átruccantunk - mi a déli parton nyaraltunk, Balatonszéplakon-, megnéztük az apátságot, aztán mentünk tovább Kapolcsra.
Mi Botit Szántódpusztára vittük el, ahol egy skanzen található.
Itt lovakat is tartanak, meg csacsival is találkoztunk, illetve van egy akvárium, ahol a Balaton élővilágát lehet megismerni.
Ez már kicsit nagyobbaknak érdekes szerintem, akik érdeklődnek az állatok iránt.
Szántódpuszta egyébként a déli parton van Szántód mellett, de ha Tihanyból átkel az ember a komppal, kábé húsz perc alatt elérhető a hely.

Igyekszem most majd felvenni a fonalat és bekapcsolódni a társalgásba.

Ha sikerül, felteszek egy fotót Botiról, aki kapott egy kismotort és ezen pompázik a képen:).

Sziasztok!

Kinga Kép Izirájder [/img]
kgk
 
 


Sziasztok,

gyorsan végigolvastam mindent, de nálunk apa szabin van, így csak ritkán jövök egy hétig.

Anid
Nekem nem volt PKU-val kapcsolatom mióta kijöttem a kórházból
Csípőszűrésre pedig én is szóltam a dokinak, hogy adjon már beutalót, így mi is 2 héttel később mentünk, mint kellett volna, de nem volt gond.

:!: És a nagy hír, amit gondoltam megosztok veletek, hogy ma 7. 30-kor keltünk, tehát Gergő (is) átaludta az éjszakát!!!!!! :!:

Na megyek, mert most ugyebár kötelező ebédet főzni,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Panna,
Gratula a terpesz pelus elhagyáshoz! :) És a sikeres nyaraláshoz is. És persze Boldog Szülinapot Flórának! :D

Huncut,
Persze, nem eszem meg az egész barackot egyszerre, csak betáraztam. Majd kiegészítem baracklével. :) Amúgy ettem már és úgy tűnik Blanka nem hasfájós tőle.
Remélem kipihentétek a keddi nap fáradalmait. Hogy áll a fog helyzet?

Timi,
Nálatok a kórházbanvan 4 órás állás vagy egész máshol, más területen keresel?
A főiskolán az egyik tanárom már 10 évell ezelőtt azt hangoztatta, hogy Magyarországonis mennyi anyabarát munkahely van. :shock: Hol? - kérdem én. Persze pasi volt az illető, no komment.
Az én cégem addig valószínűleg tönkre vája magát, mire visszamennék vagy jobb esetben megveszi egy másik cég. Mindenesetre úgy tűnik a legjobbkor született Blanka. :wink:
Jók a nyaralós képek. :) Tetszett Hannának a víz?

Márti,
Aysenek nagyon szép neve van. :)
Aszalt szilvát mostanában nem ettem, de majd ma veszek. És a kamillateát már kóstoltam, tányleg pocsék (még cukorral, citrommal is :? ), dehát más ötletem nincs. 2-3 hetesen még megitta, de most már huncut. :)

Kinga,
Nagy gratula Botinak a járás tanuláshoz. És igazán vagány motoros a fiatalember. :wink:
Nem tudod, a MOM művházban nyáron szünet van baba-masszázs téren. Tegnap néztem a honlapjukat és híre-hamva nem volt a dolognak. Pedig lassan szívesen elmennék Blnakával 1x-2x. Ma megnézem megint a baba-mama jógás honlapot addig is...

Gabek,
Nektek gratula az átaludt éjszakához! :D Milyen volt sokat aludni? :wink: Remélem Gergő megörvendeztet mostantól ezzel az új szokással.

Na felébredt a csöppöm.
puszi,
prücsök

prucsok
 
 


Helló Timi!

Nos a szülésről csak jó élményeim vannak. Nagyon gyorsan és könnyen ment minden, 15 perces fájásokkal indultunk a kórházba, miután felkeltünk, megregeliztünk, felöltöztünk, apa megborotválkozott, s bekocsiztunk. A szülésznő már nem is engedett haza a vizsgálat után, felvettem a hálóingem és beköltöztünk a szülőszobába, és már jöttekis 10 perces fájások, s utána szépen sorba a többi fájás, 12.30kor vettek fel a kórházba és 16 órakor már az infúziót is bekötötték, sőt a doki a vártnál hamarabb jött be, mert olyan gyorsan haladtunk, és itt elakadt a folyamat. Sajna a babánk rossz irányba fordítta a fejét, s 16.15 után úgy döntöttek, hogy császár téraránytalanság miatt, s a gyerkőc 17.49-re meglett!!! :D Semmilyen fájdalomcsillapítót nem kértem, nagyon símán ment volna minden, de így alakult! Én nagyon büsszke voltam magamra, ugyanis nyafka vagyok, de most hős kuty voltam. :D
Majd a következő!!! :D

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Prücsök! Örülök, hogy beszéltünk, és várlak kedden. Kár, hogy a város másik végén laksz, mert járhatnánk együtt a baba-mama tornára, jógára. (Brendon, Váci út) Tényleg érdemes eljárni, jó kikapcsolódás mindkettőtöknek!

Timi! Látom jól sikerült a nyaralás! Nagyon szeretheted a munkádat, hogy így négy gyerkőc mellett is ringbe készülsz szállni. Le a kalappal! Amúgy engem is érdekel, hogy a 4 órás baba-barát munkalehetőséget hogyan sikerül megoldani?

Gabek! Átérzem az átaludt éjszaka örömét! Robika is egyre hosszabban alszik már éjszakánként, tegnap pld 7 órát nyomott egybe, és reggel így volt erőm visszarakni a kiságyába is. (Eddig úgy volt, hogy a hajnali szopi után ott maradt mellettem.) De jó visszanyerni az ágyunkat! Hat órakor viszont mindig megébred, mindegy, hogy mikor szopott előtte. Lehet a kórházi reflex teszi? Lányok! Ha átaludta a gyerek az éjszakát, akkor hogy etetitek reggel, és délelőtt? Hogy bírja ezt a nagy böjtöt? Ugye azért nem kell óránként szoptatni?

Márti! Valóban nagyon szép a kislány neve! (A Gül baba is beugrott!) Valami hatása azért lehet a török tanulásnak, mert írtad hogy dzidzi! Lassabban tanulja így a két nyelvet, de egy idő után mindkettő menni fog. Vannak itt török közösségek, ahová később tanulni járhat majd?

Puszi mindenkinek! Én is takarításra adom a fejem!

KépKép
toreau
 
 


Toreau,
Blankát én este 9-10 körül teszem le aludni, ezután általában hajnali 4-5 magasságában ébred az első szopiért, aztán vissza a kiságyba és alvás. Most kb. 3-3,5 óránkénti evésre kalibrálta magát, mióta 100-170-eket eszik :D és így napi 5-6 evéssel kihúzzuk. (Remélem most már így marad!) Szóval valószínűleg Robikát sem kell óránként etetned, ha átalussza az éjszakát. :)
Ha mentek tornázni, hogy csinálod, hogy ne essen közbe etetés? Vagy A napközbeni szopi-alvás ritmusba pont beilleszkedik a torna időzítése?

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Hát nem igazán baba-barát munkahely a kórház és a két műszak,ezért várok még vele.4 órás munka van a kórházban,de akkor is kell éjszakázni,mert ugyanúgy műszak van,de fele a nyolcórásnak.
Most olyan munka kéne,mint amilyen volt.Egy asszisztensi állás egy háziorvosi rendelőben.Szeretnék a régi helyemre visszamenni,de a kolléganőm egyedül akar lenni,mert így több pénzt kap.A doki szeretné,ha visszamennék,mert azt mondta jobb volt amikkor én is dolgoztam,de a kolléganőmet is megérti,hogy így több a pénze,de tudja,hogy nekem is kell a pénz,hát nem igazán értem,akkor miért nem dönt,hiszen ő a főnök!Szóval most várok,hátha mégis azt mondja a kollégámnak,hogy visszavesz,mert jobb volt akkor.Hiszen egyre több az adminisztratív munka a körzetekben is,amit ketten jobban és gyorsabban el tudnánk látni!
De ha időközben találok vmit akkor lecsapok rá! :lol:

Prücsök,
igen jól sikerült a nyaralás,Hanna élvezte a vízet,Zsoltika kevésbé,őt egyszerűen nem lehetett berakni a vízbe,csak a kis kocsijába lehetett bevinni.Bezzeg Hanna baba rugdalta a vízet!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak így berobbanok Hozzátok.
A sote 2-n szeretnék szülni, ott van az orvosom, és szeretnék tanácsot kérni Tőletek, hogy jó választás-e.

Most vagyok 14 hetes.

Köszönöm, ha segítetek.
Csilla
csillagfény
 
 


Csilla,
Nem egészen világos, hogy az orvosodról szeretnél-e megerősítést kapni vagy a klinikáról, de itt azt hiszem mindenki meg van/volt elégedve mindkettővel. :) Én is az elégedettek táborába tartozom. :D
Neked ki az orvosod?
gratula a pocakossághoz és jó egészséget! :wink:

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Jó sokat írtatok, remélem vissza tudom olvasni még ma. Ahogy végigfutottam az oldalakat a fényképeket megnéztem. Nagyon szépek a gyerekek.

Látom sokan voltatok nyaralni is, gondolom jót tett mindenkinek a kikapcsolódás. A nyaralás számunkra az idén kimaradt, de szerencsére eddig nagyon szép, meleg nyár volt itt is. Az országban kirándulgattunk, a lányoknak és apjuknak maradt az itteni tengerpart. Én pedig Viktorral a kertben a fa alatt szórakoztattuk egymást.

Tegnap hült le a levegö, volt egy nagy zuhi is. Most 18 fok van. Viktor ma egy hónapos, elérte az 5 kg-ot, 57 cm hosszú.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Kedves Prücsök!

Igazából mind a kettőről. Ács Nándorhoz járok, eddig 3x voltam nála, nem tudom. Sok problémám volt, és több orvosnál jártam, ő a legszimpibb, de nem tudom.

A klinikáról meg nem nagyon tudok semmit, a neten se találtam sokat, de alapban inkább jókat hallottam.
Milyenek a szülőszobák? A nővérek, szülésznők? Figyelnek rád? Szülés után láthatod a babát? veled lehet?
Gátmetszést automatice kap mindenki? Vajúdás közben ha nagyon elmúlik, lehet inni? Borotválás van? Összességében mindent összevetve milyen?

Igazából nem is tudom pontosan miket érdezzek még. Félek a szüléstől, és szeretnék minél jobb helyet találni.

Köszi szépen
csillagfény
 
 


Sziasztok :)

Egy pill beugrás.... már nem is mondok semmit... ugy is tudjátok ... :oops: :wink:

Timi

Nagyon jók a képek és nagyon király hogy sikerült együtt nyaralnotok egy kicsit, az olyan szuper.
Reméljük, hogy mostmár a gépetek müködni fog. A munkához meg drukkolok és remélem megjön a fönököd jobbik esze és rájön hogy Te is kellesz neki újra és mivel ő a boss igy ő mondja ki a végső szót és nem a kollegád...

Márti

Nem csodálom hogy most nem akarsz menni, és főleg ilyen hosszú útra kocsival. Megkérdezhetem hogy milyen új üzletbe vágtatok bele, vegy szuper titkos? :):)

PP

Boldog szülinapot Flóra királylánynak :) Dani a szülinapján tanulta meg a kettő szót és olyan büszkén mondogatta hogy kettűűűűű :) éves
Fotót azért dobhatnál fel a kiscsajról: ilyen volt és ilyen lett :)

Jah jut eszembe, tegnap vélelten nem jártál a budaörsi Ikea felé??? Olyan volt mintha téged láttalak volna, csak nem tudtam odamenni mert a két gyerekkel rodeoztam éppen a kocsik között egyedül....



Prücsök

Olyan jó olvasni a soraidat amikor Blanka kajolásáról irsz, tökre átérezni az örömödet amikor jól bepakolja a pociját.
Baba tornához mennek a drukkok hogy találj jót és nem tul messze...

Csilla

Üdv a pocakosok táborában:) Osztom a véleményem a többiekkel, hogy itt általában mindenki meg van elégedve az orvosával és a klinikával is, szal inkább konkrétan kérdezz hogy mire vagy kiváncsi...

Csillah

Hát itt most akkora viharok voltak a héten hogy kemény husz fokot esett a hőmérséklet, a hét elején még pelusban voltak a kölkök, ma már meg termo anyagú nadrágot adtam Danira hogy kint játszhasson mert elég hideg van...
A tenger mennyire meleg nálatok, mármint fürdés szempontjából...

Multkor akartam irni, de hát az agyam likas... hogy szép kis sztorit éltetek meg Viktorral, nem irigyeltelek érte.


Toreau

Gratula az átaludt éjszakához, gondolom most jó kipihetnek érzed magad. Nálunk sajna a nagy melegben elromlott PEpe alvókája, de most hogy hült a levegő sokkal kevesebbet ébredt az éjjel.
Nálunk nincs óránkén szopi délelött azért mert átaludta az éjjelt, kb 5 és fél hat között ébred akkor szopizik és belalszik, 8 ig durmol, akkor ébred ujra játszik egy kicsit nézelődik, majd 9 körül szopizik és alszik 11 ig kb , vagyis attól nem eszik többet mert átaludta az éjszakát :)


Anid

Nagyon tetszett az utcsó mondatot a hős kutyról :) Drukkok mennek hogy a következő simán menjen, majd jó előre beszéld meg vele hogy helyes irányba forditsa a kis fejét és akkor nem lesz semmi probléma :)


nah letelt az időm mennem kell sajna....

Pepe egyre többet közlekedik az ágyban körbe körbe, mindent megvizsgál alaposan, nagyon édi. Viszont a szopinál már simán megharapott a két fogával, igy amitől Joe tartott az nálunk van éppen, ha nagyon fáradt és nem kapja elég gyorsan a tejet akkor képes ráharapni... mit ne mondjak nem leányálom, Dani ilyet nem csinált anno, igy most ki kell találnom hogy mivel szoktassam le róla...

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ágiboszi :-)

Írtam én konkrétabban is, csak pont egyszerre küldtük el. A dokira külön kíváncsi lennék. Járt valamelyikőtök hozzá?
csillagfény
 
 


No én is csak gyorsan:

Prücsök+Kgk
Ha megtudtok valamit a MOM-ban tartandó babamasszázsról akkor szóljatok, mert oda én is szívesen mennék :wink:

Toreau
Te tényleg már jársz baba-mama tornára? Milyen? Lenne néhány hülye gyakorlati kérdésem pl. mennyire kimerítő neked és a babónak?, mit csinálsz vele, amíg öltözöl?, a gyerkőcök miben tornáznak?, amíg zuhanyzol addig őt hová teszed, vagy annyira nem izzasztó?, és tényleg a kajálás előtte megeteted (gondlom az nem jó, mert kijön belőle)vagy üres hassal tornázik (de akkor meg sír, nem?)

Csillagfény
Korábban van valahol egy táblázat, amiben benne van mindenki, keress rá, hogy ki jár Ács dokihoz én nem) ill. az ő írásaikat olvasd vissza. Itt rengeteg infót tudhatsz meg róla, sőt szinte mindent.

Unatkozom sírás van, megyek,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Ma megkaptuk a 4 hónapos védőoltást (egy kis csúszásban vagyunk az oltásokkal) és szerencsére most sem lázasodtunk be. :) A doktor néni agyondicsérte Sanyikát, persze kihúztam magam rendesen. 7,5 kg és 66 centi. :)
Ami viszont kevésbé örömteli: egyszerre három (!) fogunk jön!
Ezért vagyunk ennyire nyűgösek egész héten...
A doktor néni a Chamomilla mellett a Viburcol kúpot ajánlotta. Ismeri valaki? Milyen tapasztalatotok van róla?

Szép hétvégét mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,

Honnét lehet tudni, hogy elindult a fogzás? Mert ugyebár ha már kint van az már nem fáj, no de előtte még nem látom, szóval...?

És főleg azt, hogy három....nem irígyellek, de legalább hamar túl lesztek rajta.

Csak az elsők fájnak, vagy az összes minden alkalommal fájni fog? A fog :-)

Mikor jelenik meg az első? és hol?

Na nincs több fogas kérdésem,

Várom a válaszokat, hogy mire készüljek,

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gabek! Köszi, sajnos 228 oldalt nincs időm végigolvasni. Nincs valami ötleted, kb hol keressem?

Azért, ha valaki netán ismeri Ács dokit, akkor nagyon kérem, dobjon rám egy pü-t!
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Gabek, sajna ez nem ilyen egyszerű... Mindenkinél máshogy és máshol jönnek a fogak és persze nem is ugyana kkor :):) Ez benne a szép. Különben fel lehetne rá készülni, túl egyszerű lenne! :lol: A "könyv" szerint először az alsó metszők jönnek, majd felettük, aztán sorban a kettesek, stb. Elvileg 4-6 hós kortól lehet rá számítani, de ez sem biztos, mert Bence pl. majdnem 11 hónapos volt, amikor kibújt az első foga, és ráadásul a bal felső kettes... :):) A fájdalom is változó, van akit egyáltalán nem visel meg, de van aki sokat kínlódik vele. Összefoglalva: semmi sem biztos! :lol: :lol:

Csilla, délután küldök pü-t.

Huncut, gratula Sanyikához, tényleg szuperül csináljátok!

Ági, már írtam korábban Joe-nak, nálunk csak az azonnali megvonás használt harapás ügyben! Hamar rájön, hogy mi a szabály!!

PP, boldog szülinapot Flórának!

Timi, jó, hogy visszajöttél!

Bocs, de most mennünk kell dínókiállításra :):), sziasztok!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt a koponya-hasi UH-nk, persze negatív. A koponya az nem tetszett Blankának, de azért jól bírta. És tegnap először hordozókendőztünk! :) Merthogy 1/4 4-re kaptunk időpontot és úgy gondoltam péntek délután nem olyan vicces átkocsikázni a városon a Heim Pálba. Úgy tűnik Blankának tetszett, kicsit aludt közben, nézegetett, figyelt engem + a zajokat és mindenkit megmosolyogtatott. :D És minden BKV-n volt, aki átadja nekem a helyet!
És még valami, képzeljétek el, hogy ma hajnalban a kiságy fejvégében talláltam rá! :shock: Pedig mindig középre teszem le, hihetetlen hogy miként tornázta odáig magát a kis ügyes.

A fogzás téma engem is érdekel. Blanka mostanában sokszor nyáladzik... ez is lehet jele, nem? Bár 2 hónaposan... :roll: Remélem még nem.

Csillagfény,
Joe, Kgiulia és Tjutka és Mesa az Ács dokinál szültek. Nem tudom ők mikor járnak erre.
Nekem 2 szobatársamnál az'szem ő votl az altatóorvos (császárosok voltak) és tök rendes volt velük. Minden nap bejött és beszélgetett velük, hgy hogy vannak + persze még beadta az aktuális fájdalomcsillapító adagot.

Most ébredés van, megyek.
Szép hétvégét mindenkinek! :)

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök, Gabek!
Sajnos nem tudok semmi pontosat a MOM-beli babamasszázsról, de elsétálok majd és megérdeklődöm. Mivel szerdán jöttünk haza Balatonról, még csak most kezdem felvenni a fonalat.
A masszázs jó ötlet, jó lenne programnak is, csak tartok tőle, hogy Boti már türelmetlen lenne hozzá, mert minden helyett járni akar.
De azért lehet, hogy kipróbáljuk.
Ha megtudok valami konkrétumot, mindenképpen szólok nektek.

A fogzás nálunk úgy indult, hogy Boti 4 hónapos korától rettenetesen nyáladzott és mindent rágott, ami a kezébe került, de fogacska nem látszott. Fájdalmai nem voltak sokáig, de nyolc hónaposan komolyan beindult a dolog. Sokat felkelt éjjel és nagyon érzékeny volt az inye.

Végül kilenc hónaposan egyszerre négy foga bújt ki, igy érthető volt a nagy nyűgösség.

Most szerdán lesz 1 éves és most úgy tűnik, újabb fogak kezdenek előbújni.

Adtam neki nyűgösségre Chamomillát :D, nagyon szereti, úgy tűnik, be is válik, mert éjjel sokkal jobban alszik.

Egyébként nem törvényszerű, hogy megviselje a babát a fogzás. Egy barátnőm kisfiának 5 hónaposan bújt ki az első foga és abszolút semmi előjele nem volt. Egyik nap észrevettek az inyén egy nagy dudort, másnapra pedig kint volt a fogacska.


Ági!

Én a harapós szopira eléggé ráfaragtam, mert ez okozta a mellgyuszimat.
Azt hiszem, azért is szokhatott rá Boti, mert nem igazán akart már szopizni 10 hónaposan, én viszont próbáltam erőltetni, hogy 1 éves korig kihúzzuk.
Amikor úgy éreztem, hogy nagyon fáj a seb, amit okozott, tartást váltottam, igy pihenhetett kicsit a sebes rész.
Mivel nem jutottunk semmire, azon kivül, hogy ágynak estem



:( , úgy döntöttünk, hogy ennyi volt a szopizás, azóta kap joghurtot, túrót, sajtot.

Próbáltam egyébként visszacsempészni a bimbóvédőt, de azonnal kiszúrta és leszedte :).

Te Danit ugye 20 hónapig szoptattad? Neki mikor indult a fogzás?
Remélem, sikerül Pepét megfelelő mederbe terelni :) és leszokik a harapásról.

Majd ird meg légyszi, mit találtál ki, érdekelne, mit lehet tenni ilyen esetben.

Most sajnos mennem kell, mindenkienk szép napot!
kgk
 
 


Csilla itt van a tábla bemásolva, mazsoláz hogy kinek a dokija még :)


[quote="indigo"][ írta:indigoimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1150571066.92.jpg[/img]
Kép
Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


sziasztok!

Képzeljétek! Tegnap Robi hangosan és vagy fél percig felkacagott! Tüneményes volt. Ma azon mesterkedem, hogy újra előcsaljam belőle!

Gabek, Prücsök! Nálunk is az a helyzet, hogy Robika egyre többet nyáladzik, rágókendőzik, és ha úgy van, hogy a fog kijövetele előtt már 2-3 hónappal ez előfordul, akkor a babáinknak is lesz fogacskájuk 4-5 hónaposan. Ez érdekes :shock: +Engem is szoptatás miatt érdekel élénken a dolog.

Baba-mama torna: Úgy oldjuk meg, hogy előtte és utána is megszoptatom a babát, bár be lehetne ikatatni két szopi közé, de a közlekedésben nagyon elfárad, és emiatt hamarabb megéhezik, ill. nyűgi lesz. Amíg én öltözöm, addig van pelus asztal, ahová leteszem, szerencsére innen még nem ugrik le, bár már egyre izgágább. Aki autós hordiban hozza, az abban tartja. Zuhanyozni senki nem szokott, ciki nem ciki, pedig lenne lehetőség, de a gyereket helyezed magad elé, mert addig valóban hova tennéd? Így is mikor wc-re kell mennem rohanok vissza, mert hiába van valaki az öltözőben, ő a saját babucival van elfoglalva. A torna/jóga alatt nem annyira bukik a gyerek, inkább megnyugszik, ha tele a poci. Ha közben sír, ott is meg lehet etetni, és előfordul, hogy felváltva sírdogál valamelyik baba, de ezen senki nem parázik, mert akkor nem lenne értelme odamenni. Tornaruha csak az anyukának kell. Egyszerűbben meg lehet oldani, mint a bébiúszást, bár az is jó. (Egyébként akinek nehezebben van teje, annak nem ajánlom a tornát, inkább jóga-félét, mert átmenetileg nekem is megcsappantja a tejemet.)

Fogyás szoptatás alatt: én inkább nem kapcsolok rá a nutellára, mert én "jól tejelő fajta" vagyok, viszont lassan vonulnak le rólam a kilók. Eddig 2 kilót fogytam, úgy hogy minden este van fél óra séta (kivétel, ha esik), nem vacsorázom, hetente 2* járunk a fenti tornára, és onnan ha tehetem gyalog jövünk vissza (rajtam a gyerek), és ez szintén kb 20 perc séta. Most az a tervem, hogy havonta 1 kiló le. Augusztusban így 82-nek kell lennem. 75-re szeretnék lemenni, és ezt tartani, és a következő terhességem alatt szigorúan 10 kilót szabad max felszednem. Nem a hiúság, inkább az egészség miatt teszem, mert eszméletlen, hogy el bír terpedni az ember, és 20 kilókat nem olyan könnyű csak úgy ledobálni. Ez nyáron szerintem menni is fog, a téltől félek egy kicsit, mert ugye ott vannak a zaba-ünnepek, a hóban nem sétálsz kilómétereket, és még kérdés akkor hogy járunk majd el. Azért beszámolok, az eredményekről, és fogyásra buzdítok mindenkit! Hátha így együtt ez is könnyebb!

Pusszantok mindenkit! Toreau

KépKép
toreau
 
 


Helló Mindenkinek!

Képzeljétek, ma aludt a gyerkőc először délután, ilyenkor eddig a 2-5-ig ment a sírás! :P :P :P :P :P :P

Ha minden nap ugyabban az időben sír, nyüszizik a gyerek, akkor az tényleg azt jelenti, hogy hasfájós?

A hordozó kendőt meg tudom kötni, illetve a csomót meg tudom csinálni, csak gyereket nem tudom bele tenni, s mivel érzi, hogy bizonytalankodom, ezért bőg. Ez a róka fogta csuka esete kezd lenni. :twisted:

Én a fogyást azért erőltetem, mert semmilyen de tényleg semmilyen nadrág, szoknya, blúz nem jön rám. Nekem van egy kis agyi defektem, mindig kövérebbnek gondolom magam, mint amilyen vagyok, s ezért állandóan figyeletem, hogy mit eszem, sőt volt hogy hánytam kaja előtt,utánhelyett. ennyek eredménye, hogy a régi nadrágjaim most a térdemig jönnyek fel. Így nekem a mostani 65kg nagyon soknak tűnik, anyagi csődnek gondolnám az újra felruházkodást, most erre nincs pénzünk!
Képzeljétek, reggel arra keltem, hogy folyt a tejcsi a cicimből, tényleges folyt! S ezt azzal értem el, hoogy rengeteget ittam tegnap, illetve megettem végre egy ehető dinnyét! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:


Lassan ébresztő lesz!!!!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt!

Képzeljétek Hanna elkezdett mászni! :lol:
Igaz még csak pár "lépést"de nagyon próbálkozik!
Nálunk is egyszerre jön négy foga,nagyon nyügi szegény,na meg ez a bolond idő is megviseli!

Ági,
én is abban reménykedem,hogy a főnökömnek megjön a jobbik esze,mert nagyon kéne az a plusz kis pénz!Reménykedem,mert tényleg jó meló a gyerekek mellett!

Mennem kell,mert megy a nyügi ezerrel!

Pusz

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!!

Remélem mindenki jól van:-) Én mostanában nem tudtam jönni, feküdnöm kellett kinyílt a külső méhszáj egy picit ez hétfőn derült ki, azóta nem tudom mi lehet. A pocim teljesen fent van alig tudok enni:-) És képzeljétek mindennap mérnem kell a vérnyomásomat mert az is magas volt. De most nagyon jó:-))

A húgom megszült kislánya lett egészséges, nagyon édes:-) 2750gr és 53cm. Ha irtam már akkor bocsánat:-))

Valaki írt fel egy kókuszmatracot még régebben, nem tudom ki volt és nem tudom, hogy meg e van még, ha meg van még minket érdekelne.

El tudná nekem küldeni valaki mailben, hogy mit kell bevinnem a kórházba? Előre is köszönöm!!:-))

Nektek így a 35héthez közeledve voltak már jóslófájásaitok?

Nagyon tetszenek a képek amiket feltesztek:-)) Nagyon édesek, szépek a babák:-))

Puszi mindenkinek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Toreau
Most akkor Te baba-mama tornára, vagy baba-mama jógára jársz? Vagy netán kipróbáltad már mind a kettőt? Írnál róla, lehet hogy én is kipróbálnám.

Gratula a fogat növesztett gyerkőcöknek, azért érdeklődtem ennyire utána, mert mintha Gergőnek sokkal több nyála lenne, de akkor nem jön ki az még olyan hamar :o

Brikancs
Anno Lillo ajánlotta a kókuszmatracot, írj neki lehet, hogy megvan még.

Várnám a nyaralós beszámolókat, ha már mi nem megyünk nyaralni legalább más boldogságának had' örüljek :lol:

Na megyek, mert főzök,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Gabek!

Köszi!!:-) Irtm Lillonak privit, remélem megkapja:-))

Jó főzést!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Helló!
valakinek van valami ötlete,arra nézve, hogy mi lehet a pici baja, ha minden nap délután egyhuzamban üvölt??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
anid
 
 


Szia Anid!

Szegénykém,nem vagy könnyű helyzetben!Talán a pocija,nehéz kitalálni,hogy ekkora csöppségnek éppen mi baja lehet.És mindíg ugyanabban az időben sír?
Kitartás,majd túl lesztek rajta.Tudom innen könnyű beszélni,de szerintem mindannyian átestünk ezen,amikor nem tudtuk miért sír a baba.
Fel a fejjel,dédelgesd,szeretgesd,talán így könnyebb lesz átvészelni.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Hát Anid,
bíztatni nem tudlak, csak elmesélni a szomszédasszonyom történetét. Nála mindkét gyerek délután 6 és 9 között sírt. Tisztába tette, megetette, büfiztette, nem fázott, nem volt melege, mégis sírt. Aztán abbahagyta 9-kor és ez ment minden nap jódarabig, míg egyszer elmúlt. :?
Remélem Kata is túl lesz rajta hamar. A hordozókendőzés nem nyugtatja meg? Esetleg hintázás, hintaszékezés? Mindenesetre drukkolok! +++

Brik,
Küldök kelengye listát mailben. És gratulálok a húgodnak! :)

Megyünk sétálni.
Prücsök

prucsok
 
 


:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
hát nem dobtatok fel

igen nagyjábol minden du. ugyan az a műsor megy, csak akkor van csend ha eszik ˙(de nem ehet mindig); a hordozókendőt nem szereti,ill. nem tudom beletenni úgy,hogy jól érezze magát.
Rekord ! cicizés közben is tud sírni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!!

Prücsök köszi:-) Ment mail:-)

Anid lehet hogy tényleg hasfájós én is csak azt tudom mondani, hogy dédelgesd, szeretgesd:-)) Nyugodj meg hamar megnyugszik:-) Ügyes vagy!!:-)

Igen az elején ez nagyon rossz amikor nem tudjuk mi a bajuk és néha sajnos tehetetlenek vagyunk.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Anid,
A hordozőkendőzést ne add fel! Az elején nekem sem ment, sírás-rívás volt, ha próbálkoztam, meg sem tudtam kötni persze rendesen. A tesómnál bezzeg jól elvolt. :oops:
Aztán most úgy kötöm magamra, mintha kenguruban lenne és ha kell, rá tudom húzni a fejére a kendőt és akkor nem nyetlik hátra (bár Blanka már tartja a fejét). Először ennél is volt nyekergés, de már sima ügy. Toreau már sokkal kisebb kora óta így hordja Robikát mindenfelé.

Na megyek, mert fáradt vagyok, elteszem magunkat holnapra. :)
Jó éjt,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, majdnem 3 hetet töltöttünk anyukáméknál, szóval nagyon nehéz szívvel jöttünk haza, főleg hogy anyukám nagyon sírt. :(

Most kb 1 órája már csak visszaolvastam, de így is csak nagyon felületesen sikerült...

A mailekre illetve privikre is válaszolok majd. Na de ennyi mindenre reagálni képtelenség.
A babák nagyon édesek a képeken.

Üdv az újaknak, és a régi visszatérőknek is!

Ami velünk közben történt, hogy Pannáékhoz hasonlóan elhagytuk a terpeszpelust, mert helyrejött a csípője a kicsifiamnak. :) :) :) Azt mondta a doki, hogy a bizti kedvéért éjszakára még adjam rá 4 hónapos koráig, de azt a kis időt már féllábon is kibírjuk.
Már stabilan ülünk, ha anya (azaz én) fogja a kezünket, illetve már többször elmászunk az ágy egyik végéből a másikba, na meg forgolódunk hasról oldalra illetve hátra, meg fordítva.

Láttam a fogzás volt a téma. Bálint is nagyon-nagyon nyálzik, és erőteljesen gyömöszöli a szájába a kezét. Na meg kicsit sírósabb, mint volt. Elképzelhető, hogy ez már a fogzás előjele? Már nagyon fehéredik az ínye is.

Még valami. Bálint már nagyon régóta végigaludta az éjszakát, de most kb 1 hete újra felkel éjjel enni egyszer úgy 3 óra körül. Volt valakinél ilyen? Pedig már nincs is kánikula, hogy szomjas legyen. Lehet, hogy már nagyobb a táplálékigénye, és este nem tud annyit szopizni, hogy elég legyen reggelig? Vagy mivel sokat mozog ettől felébred és akkor már gondolja eszik is egyet?

Na megyek alukálni, mert nagyon álmos vagyok és az új rendszer szerint nemsokára kelek.
Viszlát holnap!

Lilla

lilló
 
 


Anid,
ez sajnos valóban hasfájásnak hangzik. Kitartás, 3 hónapos korukra mérséklődik, 6 hónapos korukra meg elmúlik. :)

Brikancs,
35. héten már teljesen normális, hogy vanak jóslóid! Nyugi! :wink:

MOM-os babamasszázs: biztos nyári szünet van, ilyenkor minden babás program szünetel. Szerintem szeptembertől kezdődnek újra. Mi Tücsökzenére járunk a MOM-ba, az is szeptember közepén indul csak újra.

Timi,
Hannának gratula a mászáshoz!

Fogzó babákhoz kitartást és türelmet! :)

Ági,
de-de, én voltam csütörtökön az IKEÁban! Jó lett volna látni titeket!
Flóra szülinapjáról itt vannak képek:
http://www.kep.tar.hu/applebaum/50235980?o=12#2
az utolsó 3 kép. Ilyen volt-ilyen lett képhez túl lusta vagyok, bocsi. De kicsi, vörös, ráncos újszülött volt, mint az össze többi.:lol:

puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Robika azt csinálja, hogy a hosszú ujjú body ujját rágja, és közben a szemével összekancsít, és az éppen aktuális mintákat, macikat, csíkokat figyeli a ruhán. Nagyon vicces! Ha sikerül lefotóznom, ide teszem a képet. :) tegnap képzeljétek, kifakdt az oltása. hát volt nagy sírás-rívás :cry:

Gabek! Úgy járunk tornára, és jógára 1-szerre, hogy a bérlet többféle progira járható le, és ez a kettő a legjobb nekünk.

Lilla! nagyon sokat fejlődött Bálintka 3 hét alatt! Tök jó, hogy újra itt vagy! A fiad érdeklődik a műanyag/plüs kütyük iránt, amiket mellé raksz? Ha igen, mikor kezdett el érdeklődni iránta? Az éjszakai keléssel az lehet szerintem, hogy nagyobb az energiaigénye. Valamiből fejlődnie kell a kis izmocskáinak. Stram kis kölyök lehet már!

Anid! Hordi-kendővel tényleg ne add fel! Szoktasd hozzá Katát, mert utána meglátod milyen nagy segítségedre lesz a közlekedésben! Amúgy a menetrendszerinti sírást Robi is produkálta egy időben, csak ő nem volt ilyen tapintatos, hogy délutánra időzítse, hanem reggel hatkor indult be nála. Igaz előbb leállt vele, de akkor már mindegy volt, mert kivert minket az ágyból. És van olyan gyerek, aki mindezt az esti lefekvés előtt produkálja. Az is izgi lehet! Nem hiszem, hogy a hasfájás az oka, semmi oka nincs, hadd sírjon, ha sírni van kedve! Azzal nem használsz, ha jobban felspanolod magad, mert átragad rá, és nehezebben hagyja abba.

Brik! nagyon tuti! mindjárt kinn a pici baba ! lehet, hogy már csak 3 hét! hogy bírod?

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!!

Toreau már nagyon várom hogy láthassam Ákost:-)) Nagyon jó lett a ctg, jól beindult a gyermekem nem győztem nyomkodni a gombot, annyira aktív volt, hogy alig találtuk meg a szivhangot:-))

Jövő hét csütörtökön megyek UH-ra, vérvételre, ctg-re, meg valami hüvelyváladék tenyésztésre, ilyen volt nektek, ezt a klinikán csinálták nektek?

Prücsök köszi a mailt, irok ma!!

Lillo neked is irok ma, köszönöm!!:-))

PP most is látunk egy magas fájást a ctg-n, de csak egyet. :-) Majd lesz még több.


Puszi nektek!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Hát nem tudom, néha elég kilátástalan ez a sok sírás, kicsit csalódom magamban, mikor nem tudom megvígasztalni.

Azt hiszem mindent túl parázok, figyelem a ygereket és töprengek, hogy jól működik e?
Pl: Szempillája alul miért nincs? Egyáltalán ilyen hosszúnak kell lennie a szempillának ennyi idősen?
Miért van pihe a homlokán, most ott is lesz haj?
Azt hiszem ki kellenne kapcsolnom, mert így nincs az a Nutelle mennyiség ami ezt feloldaná! :roll: :wink:

Kép
anid
 
 


Sziasztok !

Megjöttünk a nyaralásból, majd teszek fel képet.

Baskón voltunk a Zempléni hg legmagasabb pontján (és mégis völgyben) - mert a legmagasabban fekvő falu:)
Egy zsákfalu, csak az jön, aki itt lakik. Jó levegő, nagyon finom koszt, állatok, nagy udvar, cica, tehén, kutya, egy Peti korú rosszcsont kisfiú, hát fergeteges volt !
A kisfiú elvitte Petit a 10 házzal arrébb lakó nagymamához tojást szedni, felmásztak a tetőre egy meredek létrán, megetették a tyúkokat, fogtak békát, csigát vödörszám (brrrrr), malacot etettek, nagyon de nagyon jó volt ! Nagyon olcsó volt, és iszonyú jókat ettünk/pihentünk. Láttunk egy csodás szivárványt, naplementét (képeket mellékelem). Nagyon jó volt. Naaagyon!!!!
A múlt évben is voltuk, teszek majd fel egy olyan képet : oilyen volt - ilyen lett. Anna ugyanannál a kapunál (nem ugyanazzal a csigával) pont egy év múlva.
Akit érdekel, mondok elérhetőségeket. Ősszel lehet menni szarvasbőgést nézni, télen szánkózni (megtöltenek szalmával szemeteszsákot, és uzsgyiii), lovasszánozni az erdőben........nyáron biztosan, télen valószínű, hogy megyünk !!!!

A legjobb: beszélgetek a háziasszonnyal a szopiról, hogy nem megy a leszokás...... meséli, az Ő kisfia (a most 5 éves Attila) 3,5 évesen szokott le. Kérdem: hogyan? Mondja: bekentem a melltartómat ketchuppal, és mondtam, hogy bibis.
Hát, nem fűztem vérmes reményeket az ötlethez, miután Panniank már volt, hogy sírva könyörögtem, hogy nem jó már, ne cicizzen.
Hazajöttünk csütörtökön este, elaludtak a kocsiban. Éjjel Anna egy csomószor szopott, és hajnaltól regel nyolcig is adta elő a szokásos műsort: cici. Szopik, én elaludni nem tudok addig, mert azért erősen szopik. Végre elenged (hosszas kérlelésemre: - Anya még nagyon álmos, kérlek, had aludjak egy kicsit, engedj el..), megfordul, alszik, én is elhelyezkedem, szem becsuk, alfa állapot, Panni: Anya ciciiii!!!! És üvöltve, muszáj megint adni, mert felébreszti a fiúkat.... és így tovább, így tovább reggel 8-ig. Megint kéri: én hulla fáradtan: Pannikám, már nagyon fáj anyának, kicsit hagyjál már pihenni!" És hagy, visszaalszik....
Majd kelés, (ez péntek reggel ugye), ülök itt a gépnél, Panni idejön, kérdi: Anya, fáj még a cicid? Mondom én szórakozottan: Nem. Errre szegényem nagy örömmel: Akkor cicizhetek? Én meg: jajj, rosszul hallottam, azt hittem, a fejemet kérdezed. De sajnos a cicim még fáj. Anna: Megmutatod? Én összenézek a párommal, mindketten egyre gondolunk, mondom: rögtön, csak kimegyek egy percre.
Spuri ki, két kis gézkockára egy egy nyomat ketchup, cicitartóba be. Megnézi: tényleg..... Aznap jó párszor leellenőrizte, éjszaka se kérte. Másnap kétszer nézte meg, éjjel kérte, mondtam neki, tudod, anya cicije bibis. Erre: Jó, akkor menjünk ki a nagyszobába. Vasárnap egyszer kérdezte csak meg, hogy fáj e. Ma is eddig egyszer kérdezte meg. Így már három napja így állunk, remélem így is marad......
Ma voltunk szegényekkel allergia vizsgálaton (Panni bedurrant a mogyorótól egy hónapja, így mindkettőt megnézettem, állatszőrre is) ugyanis nagyon nagyon nagyon szeretnénk a gyerekek is, de én főleg egy brit rövidszőrű lánycicát vöröset, vagy cirmosat (ami a wiskas reklámban van). Apát még puhítjuk, nagyjából amire meglesz az allergia teszt eredménye (és remélem negatív), addigra szeretnék egyet. Nem tudtok véletlenül? Men kell törzskönyv, meg semmi exytra, csak kedves legyen, és barátságos. Állítólag a legbarátságosabb cica az összes közül. Cicás tapasztalatok valakinek? Pro és kontra???

Anid: Az üvöltés nálunk is megvolt ugyxanígy, néha már vittem volna az ügyeletre úgy üvöltött, de másnap délelőtt mindig angyali volt. Aztán este újra és újra.... mi a hálóban a franciaágyon jó pár romantikus dvd társaságában vészeltük át néhány szendvics és pár liter tea társaságában. Úgy este 7-11-ig. JA elfelejtettem: szopott ez idő alatt, így nem üvöltött mert tele volt a szája :lol:

puszi, megyek girost sütni.

a képek a következőben mennek

KépKép
KépKép
csinga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?