Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! Pillanatok alatt képesek megfázni, pl. ezért szokták mondani, hogy X hétig ne vidd ki, mert a kinti-benti hőmérsékletkülönbség is "megtaknyosítja" sokukat. Írtad, hogy mentetek anyukádhoz:lehet, hogy megizzadt az autóban, és amikor kivetted is elég volt neki.
Tegnap mi is csak fetrgentgünk itt délután Sanyival, szintén fejfájás miatt, de más is panaszkodott erre. Szerintem a front.
Kétfogú Lili most nyomott be egy fél üveg sütőtökpürét. Hattól kukorékol, remélem elalszik, megyek még adok neki egy kis cicit.
:wink:
Kittina nem jön közénk?
Edit! remélem jól telt az első éjszaka, gondolok itt arra, hogy el mertetek aludni. :lol: (Mi nem nagyon, csak én már hulla fáradt voltam...azért feltételezek ilyeneket. Amúgy én mai napig képes vagyok felkelni és megnézni, hogy Lili lélegzik-e :oops: :shock: :mrgreen: )

KépKép
pedina
 
 


Ezt a csokrot kaptam Imitől tegnap ,amikor hazaértünk:Kép
[/img]

KépKép
editmaci
 
 


Persze,estére már én is hulla voltam, úgyhogy csak azért aludtam, ha néha felébredtem akkor rögtön mentem én is nézni, hogy lélegzik -e!! :D :shock: Csak nálam még annyi a különbség, hogy nappal is figyelgetem! :oops: :shock: :roll:

KépKép
editmaci
 
 

 
 

Sziasztok,
Igazán jó olvasni, Edit, hogy jól vagytok... Érezhetően. Nagyon sokat gondoltunk rád. Elhiszem, hogy sokkal jobb otthon. Tesómék is nagyon örültek a jó hírnek, ők is üdvözölnek mindannyiótokat! :wink:
vbea
 
 


Mostmár én is reklamálok férjnél! :wink:

Ma mást sem csinálok, csak fejek. Megbolondultak a melleim... Csak jön és jön... Nem bánom, mert ugye mennünk kell időre és a fiam tuti nem kell fel enni előtte enni, így biztosan ott akar majd éhen halni.

Pelenkákról inkább semmit. A pampers 1,5 órát se bírt ki, kifolyt a pisi. Én meg nyugtatom szegény gyereket, hogy nem lehet éhes, tisztába is tettem, büfi is volt. Erre nem elázott szegény! De a Huggies is ugyanez. Talán a Liberó bírja nálunk a legjobban és a Pampersnek a sleep and play. Az este 7-től reggel 6-ig bírta és csak 999 volt a profiban 38 db. Szóval 26 ft darabja, ami nagyon jó! Persze csak annyi volt ,amennyi ki volt téve, nem is rendelnek... Így 2 csomagot vettünk. Így is jó!

Valamit még akartam, de nem jut most eszembe. Ja, az én fejem is fáj, de lehet csak a nem alvástól.

Kép
tokajkincse
 
 


Ja, igen. A chiccos cumiból simán kiszívta pillanatok alatt a tejet. Most Aventesből kapta! Simán meg kellett neki állnia közben, mert melózni kell azért is! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Gyönyörű a csokrod, Edit!
Örülök, hogy jól érzed magad. Pihenj sokat, hagyd, hogy körülugráljanak egy kicsit. :lol: Tényleg! Te be tudtad tartani, hogy külön szobában van Lili? :?: :wink:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Edit, nagyon szép a csokrod! Nekem is vett a párom, de Zsombor besárgult és tovább tartottak bent minket, mire hazaértünk kissé megrggyant a melegben.
Az jó ha már van sok tejcsid, de azért szerintem este nem kell felkölteni etetni. Én nem költöttem, nekem is aludt egybe 5-6 órát. Az utolsó etetés 10 körül volt. Ez ma már 8-9 között, van hogy 1/2 8. Aztán vígan alszik 3-ig. Mostanában ez a menetrend.

Pihenj sokat!!!

Tényleg! Ki alszik együtt a gyerkőccel? Nálunk külön szobában van, de én ott alszok a szobában vele. Addig akarom így amíg éjszaka is felkel enni. Volt már úgy is hogy a hajnali etetés után együtt aludtunk. Nagyon szeretek vele aludni, olyan megnyugtató hogy ott van mellettem. Zsombor sokszor el is alszik hajnali szopi közben...

Az én fejem is fájt tegnap..

Látom Orsi, megy a pelenkaharc.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Nincs vkinek Brendon katalógusa?
Most láttam a Baba magazinban Brevi szúnyogriasztós készüléket, ami vegyi anyag, kellemetlen szag nélkül ultrahanggal véd.
Kíváncsi lennék mennyit kóstál.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Mi együtt alszunk :lol: . És imádom, amikor hozzámbújik, meg szuszog az arcomba, beletapos a gyomromba, szóval hogy ott van. A "jó reggelt mami!" mosolyt se adnám semmiért.

KépKép
pedina
 
 


Szilvi, 2990. Júniusban volt kuponos, most nem lesz az egy ideig.

Doki néni mindent rendben talált, nem volt gond. Kicsit sejtes a légzése, az nem tudom mit jelent, mert ugye pont telefonált, amikor én kérdezni akartam.... :cry:

Mi nem alszunk együtt, szerencsére ezt eddig ki tudtam védeni, bár amikor apa éjszakás volt velem aludt vagy 1,5 órát ugyanis én aludtam bele a szopiba... De Robi nagyon figyelmetlen, ma is fejbevágta szegény gyereket álmában, pedig ott voltam mellette, de lassú voltam. Szóval nem merném. Lehet megszoknánk, de úgy vagyok vele, amíg elvan a kiságyban is, addig legyen ott. Nappal általában a nagy ágyon alszik.

Kép
tokajkincse
 
 


Forgalmas volt a mai napunk, mert délután még a dpktornő is volt nálunk; mindent rendben talált, a terpeszbetétes pelust javasolta,mert nem teljesen negatív a csípője.

Még az első éjszaka elég jól ment a különalvás,de tényleg szinte minden órában megnéztem! :D

KépKép
editmaci
 
 


Add rá, ha láttak valamit, szerintem. Ilyen korán állítólag nem zavarja őket.
Jól vagytok? Bár ebből a pár sorból úgy tűnik, hogy nagyon :lol: . Megnéztem a képeket, hát őnagysága is egy kis hajasbaba! :wink: Ne görcsölj rá semmire, szeressétek, a többi le van sz*rva (hogy külön, vagy eggyütt, hogy igény szerint vagy 3óránként, hogy ciciből vagy üvegből, tej vagy táp etc.)
Miénk Lili egész nap sikongat meg kiabál, igen jól érzi magát. Szopizni meg nem nagyon akar, keveseket eszik ma. :?

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Bocsánat hogy kéretlenül írok nektek, egy idehe olvasgatlak benneteket, igazából nem tudom milyen apropóból kezdtem el, talán kerestem valamit és ide hozott a google vagy nemtom....

Gratulálok minden újszülött és már nem újszülött babához, igazán gyönyörűségesek mind :)
És ahogy látom a férjek is igazi kincsek itt :)

Szóval a hosszú bevezető után igazából csak azt akartam mondani, hogy:

Editmaci: Nekem a kórházban mondták, hogy 4 óránként legkésőbb ébresszem fel szopizni a lánykát, aztán mikor ezt mondtam a védőnőnek meg a doktor néninknek, azt mondták, hogy ez hülyeség...föl ne ébresszem!!! Ha éhes lesz, úgyis egyértelműen jelezni fogja...egy éhes baba nem tud aludni!!!
Mi is úgy hoztuk haza a kórházból Grétit, hogy 4-5 órát aludt egyhuzamban esténként. Szerencsére mostanában is egész jó alvó, bár ébred 1-2x még szopizni.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Szia Bea! Üdv nálunk. Gréti babád még fölkel éjjel szopizni?! Az én lányom is, de nekemmindenki azt mondta, hogy lassan át fgoja aludni az éjszakát. Ezek szerint ez csak kampányduma volt. :lol: Na, nem azért mondom, mert zavarna...De jó, hogy még mindig van tejed, én most némi válsággal küzdök ezen a téren... :cry:

KépKép
pedina
 
 


Megnézegettem Gréti képeit. Állati jók a babás összehasonlítósok...
Én megint kreatív voltam.Ők a szívem két csücske:
Kép

KépKép
pedina
 
 


Pedina: Köszi, aranyos vagy :)
Normál körülmények közt Gréti 1x ébred éjszaka, alszik 7-8 órát, ébred, szopizik és alszik még 3-4 órát. Van hogy 2x ébred, de ha nagyon nyűgös, meleg van, front vagy bármi más kellemetlen dolog, akkor előfordul hogyh 3x ébred, az már negatív rekord nálunk :) De ez így van születése óta. 3-nál többször meg tudnám számolni egy kezemen hogy hányszor kelt föl egy éjszaka.
Viszont van olyan ismerősöm ahol 14 hós a baba és még mindig másfél óránként fölkel szopizni....
Szerintem ez is mint annyi sok minden más, babafüggő. Vannak ilyen meg olyan babák.
Tejem van, gondolom :lol: Gréti 6 hós és 1 hetes volt mikor elkezdtük a hozzátáplálást. Most már "csak" délutáni alvása előtt, esti alvás előtt meg éjszaka szopizik ha ébred. Magyarán szopival alszik el. Aztán csempésszük át az ágyába. Ha épp nem alszunk el mindhárman :)
Szopi válságra meg a megoldás a soksoksok szoptatás. De gondolom ezt úgyis tudod, minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Tudni tudom :lol: , csak nem jön be. :cry: Mondjuk most kevesebbet evett a fogzás miatt. Lehet, hogy pár nap, és beáll vissza. Most fejek ezerrel, hátha. De ha nem lesz több, nem fogom fejbelőni magam. Inkább kevesebb anyatej és több kaja, mint egy idegbeteg, teljesítménykényszeres anya legyek. :lol:
Szilvi! Az Urtica urens nálad bejött?
Fiús mamák! Köztetek is olyan nagy a szerelem a fiatokkal, mint a lányos apák és lányaik között? Sanyi imádja Lilit, amint látom Imi is az ő Lilijét, de így vannak a fiúkkal is?Őket is babausgatják, vagy inkább "férfias" a kapcsolat? Semmi jelentősége, csak úgy elgondolkodtam rajta, hogy akkor is ekkora lenne-e a szerelem, ha Lili Bálint lett volna... :roll: :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Pedina: Ne idegeskedj! Lesz elég tejed, tuti. Fogzáskor Gréti is kevesebbet szopizott, evett, eszik....én nem fejtem, csak nagyon az elején, mert rengeteg tejem volt, de lassan elhagytam, nem akartam a fagyasztót tömni tejjel, így is kidobtuk azt az alig 1 litert amit lefejtem. Szóval szerintem nem kell fejned, bár nem tudom mennyire kevés az a kevés...de amint visszajön az étvágya, úgyis többször kér enni, és utána úgyis lesz megint tejed. Ez csak az én tapasztalatom, te csináld úgy ahogy érzed :) Nem az észt akarom osztani, csak a tapasztalatom mondom.
Nekem is voltak ideges pillanataim, amikor úgy éreztem nincs egy csöpp tejem sem már, főleg esténként, olyankor megittam 1 bögre Laktoherbet és éjszaka eláztattam mindent tejjel :) Aztán ezt is elhagytam mert tényleg rájöttem, hogy úgy működik a dolog, hogy úgyis annyi tej van amennyi kell.
És nyilván nem kell főbelőni magad, nem erről szól a dolog. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Szia Bea! Üdv itt!

Edina, nekem bejött a urtica. Próbáld ki. Ártani nem árthat.

Nálunk is nagy a szerelem!!!!!!!!!!!! A párom mindig mondja hogy annyit csókolgatom ezt a gyereket hogy lány lesz belőle ha felnő..................., meg hogy elkényeztetem. Mondtam neki hogy odébb van az még!!!

Edina az a kép nagyon jó!!!!!!!!! Hogy csináltad ilyen színűre?

Edit, el is felejtettem írni, hogy köszi a képeket, megkaptam. Én a videót nem tudtam megnézni.... nemtommér??? Pedig van ezen a gépen minden program.

Gyerekek, szeptembertől kezdem itt az egyetemen a jogot, felvettek. Hát, unatkozni nem fogok.... Az az igazság már hiányzott a tanulás a 4 év fősuli után, ez most jó kis kihívás lesz. Már ha ki nem pergek az elején..... Mondjuk az elején gáz lesz bejárni, de szerencsére van ismerős, aki most másodéves, majd elmondja mi a pálya. Meg amúgy is ingyen lesz. Vagy dili vagyok? Vmire csak jó lesz...

KépKép
sz.szilvia
 
 


Szilvi! Gratula neked. Én is gondolkodtam valamin, de 7 éve diplomáztam, és már olyan jól eltespedtem :lol: meg most imádok babázni. Szóval:minden elismerésem, hogy egy gyerek mellett bevállalod. Eü. végzettséged van, ugye? Szerintem az joggal nem sok embernek van, hátha megcsípsz vele majd valami jó kis állást. :wink:
A képeket egy Picasa nevű programmal szépítgetem http://picasa.google.co.hu/ innen tudod letölteni. Tudsz vele javítani a képeken és különböző effekteket beletenni. Nagyon alap kis program, de én szeretem.
Editék vidóját lementetted? Asszem Winamp-pal nyílik.
Amúgy a tejcsiről csak annyit, hogy természetesen igyekszem szoptatni Lilit, de nem gyúrok a Kismama-újság címlapjára, és a többszöri mellretétel, fejés, Laktoherb (napi 6...) nekem eddig nem jött be. :cry: Ill. most nem jön be, eddig igen. De Lili már eszik zöldséget, gyümölcsöt, van lefagyzstott tejem is sok, úgyhogy megoldás van, csak azért próbálkozom. És nem görcsösen, csak úgy mértékkel. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Edi drága! Lili és Sanyi annyira édesek a képen, baromi jó lett! Nagyon tetszik. :D
Szilvi! Ne izgulj, szerintem mindenképp megér egy próbát. Körülöttem is vannak emberek, akik elkezdték a másoddiplomás képzést, van aki különösebb gond nélkül be is fejezte, más útközben rájött, hogy mégsem neki való. De egy próbát abszolút megér. Én is mindig agyalok, csak nem tudom, mikor és mit kellene...
A szoptatás témáról csak annyit, így, első gyermekemet várva, hogy nálunk sosem volt teljesítménykényszer, mindenki magasról leizéli, hogy fog-e menni vagy nem. Ez nem elvárás. Ha tápos lesz a baba, akkor tápos. Nem csak rajtunk múlik. Természetesen én is úgy gondolom, hogy jó lenne, de a babával kapcsolatban biztos nem fogom ezt a szoptatás dolgot középpontba helyezni. A legrosszabb egy idegbeteg, teljesítménykényszerekkel és versenyérzettel telt anyuka... lsd. Kismama "sikersztorijai". Na, ne üssetek agyon. Ez meg az én véleményem volt... :o :oops:
vbea
 
 


Sziasztok!
Edina,nagyon jó a kép Liliékről.Megsem mutatom Iminek, mert így is állandóan a képeken meg a videókon "dolgozik".Persze csak akkor ha éppen nem gyönyörködik legújabb szerelmében! :D :D :D
Egyébként nagyon jól vagyunk, isteni így hárman itthon;kár hogy csak néhány hétig fog tartani. :? :( Lili imádnivaló, szinte csak enni ébred fel egész nap.Tegnap ugyan megküzdöttünk a fürdéssel, de majd belejövünk!
A szopizással nincs gond,csak annyi talán, hogy néha 1,5 óráig eltart.Egy kis cici,utána büfi; megint cici,büfi.Nem tudom, hogy ez így jó-e? :shock:

Nekem most kezd el fájogatni a gátmetszés helye, gondolom többet kellene pihennem vele; de fekve sem az igazi. :( Hordozom magammal mindenhová a kispárnámat! :mrgreen:

Eni! Már otthon vagy? Hogy érzed magad? Nem tudjátok még, hogy Emma vagy Benedek?

KépKép
editmaci
 
 


Egyetértünk, sajnos a "magazin-anyukák" mindig a szoptatást helyezik a középpontba, mintha az lenne egyenlő azzal, hogy valaki jó anya. Én elhiszem, hogy kell a propaganda a szoptatásnak, bár az én ismerőseim közül minden mama szoptat, vagy szeretett volna szoptatni, olyannal személy szerint nem találkoztam, aki nem akart. De én azt sem ítélem el, aki így dönt. Attól még ugyanúgy lehet szeretni egy gyereket és kiválóan gondoskodni róla.
Utálom, amikor mindenki azzal jött nekem is:és szopik rendesen, van tejed? Ilyenkor szívem szerint visszakérdeznék: széklet-vizelet rendben? :lol: :lol:
Jaj, Lili megint az ágy alatt van. Lemászott a habtapiról!
Edit?Hogy vagytok?

KépKép
pedina
 
 


Edit! Szerintem tök rendben van így a szopi, enyém Lili is így kezdte. Manapság már 10 perc alatt végez. :wink: Gátmetszésről nem tudok nyilatkozni, császáros mami voltam, de biztos tök normális, hogy egy gyógyuló seb húzódik...
Eni! Hajrá annak a karfiolnak! Jövőre úgyis csínján kell vele bánnod... :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Edit, ha a csecsemősöket kérdezed, akkor nem jó.... Gyerek alszik utána rendesen? Te úgy érzed elégedett? Akkor jó! Mi is próbálunk büfizni közben, mert mohón eszik Marcell. És állítólag túletetem a gyereket. :?: :?: :?: Na, ha éhes, adok neki.Ha nem, akkor ordít. Hülye én, most jöttem rá, hogy nem mindig a hasa fáj evés után, hanem egyszerüen még éhes. Most két ciciből eszik mindig. Hízik rendesen, mert már kis pufi. Az 56-os bobyk legalább jók voltak eddig, most már igencsak húzni kell, hogy összeérjen! :lol:
DM-es pelus jól vizsgázott. Eddig az és a Libero meg a Pampers Sleep and Play. Annyi, hogy a dm-es vastagabb és nagy a csomag a lába között!

Édes a kép! Én is szeretnék majd sok képet apáról és fiáról! Szerintem a lányokba jobban beleszerelmesednek az apukák. A fiúkra büszkék! Robi szúrja szegényt, így nem puszilgatja anyon.

Mennem kell fejni. Vártam hátha eláll, de nem. Inkább legyen! Tegnap Robi kapott tejserkentőt, de azt mondta nehogy szedjem! :lol: Így is foltos vagyok a tejtől állandóan!

Kép
tokajkincse
 
 


Nekem tegnap nem fájt először a sebem, Edit. Ha sokat mozogsz és emeled Lilit, akkor jobban fog fájni. Teljesen normális, gondolom a belső varratok miatt van. Meghát csak egy seb!

Kép
tokajkincse
 
 


Tegnap nekem is felsorolta a dokinő, hogy mit nem ehetek, és miből keveset!Hááát!!!! :( Elég sok mindent el kell hagyni sajna.

Egyébként a dokinő és a védőnő egy csomó dologról tök ellentéteseket mondott tegnap.Ahhoz képest, hogy ugyanaz a körzet! :shock:
A dokinő szerint kell alkohol a köldökre, a védőnő szerint nem :!: :idea:
A dokinő szerint négy óránál tovább ne aludjon kajcsi nélkül; a védőnő szerint háromnál tovább ne hagyjam :!: :?: :idea:
Most még jobban összekavartak! :x Csinálom úgy ahogy én jónak találom, és talán Lilinek is az lesz a jó! Majd beállunk mi is egy idő után valamilyen ritmusra!

Imi tett fel egy csomó képet,meg egy új videót,de innen tőlünk egyenlőre nem lehet megnyitni az oldalt; majd szólok, hogy bütyköljön vele valamit!

KépKép
editmaci
 
 


Edit, nekem a kep.tar.hu/sveda-n nem is jelez képet...

Köldök: kórház: csak porpzni, Védőnő: alkohol+por, gyerekorvos: csak alkohol. Az én javaslatom neked: alkohol és por. Az orvosra hallgattam és nagyon nehezen esett le Marci köldöke, mert nem volt ami szárítsa. Kivérzett, ronda volt. Elkezdtem porozni is és 2 nap alatt leesett. alkohol meg kell szerintem, mert nekem fiú lévén a géz néha felszívta a pisit is és féltem, hogy elfertőzik. A száját nézzed, mert én sem vettem észre a szájpenészt. Az elején megcsíptük anyós lévén, így 2 nap alatt el is múlt.

Alvás: hagyd, ameddig jólesik neki! Ha éhes úgyis felkel. Nekem is aludt 5 órát is Marci. És? Baja nem lesz tőle! Nálunk semmi rendszer nincsen a nappalokban. Éjjel ok, de a nappal. Tiszta káosz!

Hallgass az ösztöneidre, minden menni fog! Marci is ordított az első fürdéseknél, azt sem tudtam hogy fogjam, mert csúszott az olajtól. Most élvezni nagyon!

Kép
tokajkincse
 
 


Jelentem, életem első rakott karfiolja sikeresen vizsgázott. Bár még csak én ettem belőle, de elégedett vagyok. Már nagyon "hiányzott" a karfiol. Képes voltam piacra menni érte... :roll:
Edit, még nem tudjuk, mi a baba neme, legutóbb, amikor láttuk, még csak 6 cm volt, hátha legközelebb már látja dokibácsi. Legközelebb szerintem lesz a kismaki már vagy 12-13 cm. :shock: De tudod, még mindig azt mondjuk, hogy mindegy. Ha őszinte akarok lenni, akkor meg azt mondom, hogy mindketten tartunk attól, hogy fiú. Valahogy úgy érezzük, jobb dolgunk lenne kislánnyal. Majd meglátjuk, lényeg, hogy nagyon várjuk már... :D Edit, gát-, illetve alármilyen sebre megoldás lehet (nem akarok reklámozni), de egy bizonyos aloe verát tartalmazó spray. Nálam egész komoly dolgokat rendbehozott. :wink: Vagy egy emberre hallgass, vagy senkire. Szerintem a legrosszabb, amikor a sok "jó" tanács közül a végén már azt sem tudod, ki mit mondott.
Nem akarok mindenáron feszültséget kelteni a korábbiakkal, csak szeretném mindenkiben (köztük magamban is) eloszlatni a tévhiteket és jó lenne, ha a sok elvárás nem válna kényszerré. Még csak a 16. hétben járok, máris úgy érzem, kész listát, akciótervet készíthetnék mit, hogyan csináljak. És akkor tényleg, hol van a szülővé VÁLÁS, a TANULÁS?
vbea
 
 


Edit, előbb-utöbb Lili megtanul hatékonyan szopizni, és nem tart másfél óráig. Szerintem ha hamarabb elveszed tőle a cicit, akkor éhes marad. Ők még hamar elfáradnak, pihengetnek, szunyókálnak, cumiznak, "anyáznak" kicsit közben. :lol: Nekem a védőnő mindig azt mondta, hogy 3/4 óra sok. Akkor se vettem el Lilitől, és mégis leszokott az órás cicilésekről...
Köldök:alkohollal kitöröltem és sebhintővel beszórtam. Nekem kórházi védőnő, enyém védőnő és dokinő is így mondta. :shock:
Kb. 2 hét alatt esett ígyis le.
Rousseau és Kosztolányi szavaival élve:"szeresséteka gyermekeket", a többi meg le van szarva. Bocs,a profanitásért, de Eni is pedzegette ezeket az elvárás-dolgokat, csak felhúzom magam, amikor a "szuperanyuk" a 2 évig szopi, készségfejlesztés 5 hónapos kortól, gyerekbarát lakás közben elfelejtik SZERETNI a gyereket. Szívem szerint felrúgnám némelyik anyukát, akiket séta meg játszóterezés közben látok:pl. azzal villog, hogy a kétévese még szopik,közben a 4 évesen fegyelmezési bemutatót tart nekünk, mert kiszórta a homokozóból a homokot,és látszik a gyereken, hogy fél az anyjától mert veri!!! És 2 percig még kergeti a játszótéren, hogy "gyere ide, beszélni akarok veled", a gyerek sírva menekül előle, de 3 perc múlva bepöccen, és már ordít hogy:"azonanl gyerek ide, mert úgy megpofozlak, hogy megemlegetd". Ilyenkor szívem szerint sírnék, és jól megrugdosnám "anyukát".
Ja, vannak új képek Lili oldalán. Alant a www-re kattintva megtekinthető...

KépKép
pedina
 
 


Boldog egy hetes szülinapot Lilinek! Kép
Én az enyémet most szedtem ki a virágcserépből. :lol: Négykézláb hintázik, meg hátrafelé halad, de gurulós módszerrel bárhová eljut. :lol: Megyünk Tégelbe ma, majd szétnézek mit érdemes esetleg venni.
Kép Kép

KépKép
pedina
 
 


Listát írok anyukámnak én is, hogy mit kell vennie!
Kicsit nyűgös Marci. Nem hajlandó délelőtt bent lenni, annyira megszokta, hogy kint alszik délelőtt. De csak most tudom kivinni, mert azért reggel még hűvös volt. Reggel óránkánt evett 4.30-9.30-ig. Mondtam, hogy délig semmi! Már jön vissza a tejcsi, de ő még enne! Kis zabagép!

Lili ügyes! Már látom, hogy később sem lesz több időm! :lol:

Edit, mi újság? Minden rendben?

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok!
Minden rendben,csak tegnap délutántól nem volt internet;mert megint valami karban tartás volt. Kezd elegem lenni a UPC-ből! :evil:
Eddig mi is az alkoholos sebhintőporos változattal kezeltük a köldököt,ma délelőtt már le is esett,bár még olyan mintha egy pici darabka maradt volna, úgyhogy még azért ma is lekezeljük!
Ma éjszaka egy kicsit virrasztottunk, bár nem sokat; két szopizással 2 órát.Fura még ez éjszakai készenlét!

Egyet nem tudok még! Ha csuklik akkor mit csináljak? Szopiztassam, itassam,vagy ne csináljak vele semmit? Egy nap kétszer szokott általában csuklani,főleg ha sokat alszik,és utána mohón eszik! Cumisüveggel próbálkoztam már kétszer, de nem nagyon akarta szívni.
Egyébként nekünk a dokinéni csipketeát írt fel addig,amíg szopizik!

Most átrakta Imi a képeket a www.sveda.atw.hu-ra a képeket; remélem itt már működni fog.

KépKép
editmaci
 
 


Olyan gyorsan eltelt ez az első hét, szinte észre sem vettem. :shock:
Pedig a kórházban milyen lassan telt az idő.Volt olyan,hogy amikor elaludt 2 órán keresztűl csak néztem ott magam mellett.
Tudjátok, hogy én hogy utáltam a kórházban az angolpólyát,meg azt a fordítva rájuk adott inget? :!: :?: Reggel amikor kihozták olyan szép volt,én meg egyszer szétszedtem és az istennek nem tudtam úgy szegényt visszacsomagolni. :? :shock:
A szuperanyukról: Olyan kórteremben voltam,ahol olyan anyukák voltak akik már 2.-3.gyereküket szűlték, vagyis tapasztaltak voltak;álmukban is meg tudták szoptatni a gyereküket,nem volt nekik gond, hogy fogják meg,stb. Mi még 2. nap is elég sokat bénáztunk az evéssel,és én éjszakára is beadtam, mert még én is elég gyengusz voltam,úgy gondoltam mind a kettőnknek jobb úgy.Ezért én olyan lenézést kaptam tőlük, hogy a fél éjszakát végig bőgtem! :cry: :(
Pedig nem hinném, hogy ettől leszek rosszabb anyja Lilinek! A harmadik után biztos jobban megy már mindenkinek!

KépKép
editmaci
 
 


Marci is csuklik sokat. Nálunk csak a citromlé vált be. Lehet próbálkozni a szopival, teával, de nekem nem jött be. Kanállal 1 csepp citromlevet adjál neki. Fog pofákat vágni hozzá, de semmi baja nem lesz tőle. Marci mikor csuklik, már cuppog is, mert tudja, hogy jön a citrom! :lol: Milyen teát írt fel? Gyógyszertárban keverik vagy lehet kapni Herbáriában?

Azt akartam kérdezni, hogy azt a szaros igazolást, hogy 4x voltam tanácsadáson hol adják ki? Mert nekem kérnem kell a Semmw.-ből- Ott a terhestanácsadóban?

Kép
tokajkincse
 
 


Nagyon sokat számítanak a szobatársak! Én 2 ágyasban voltam és pont egy Corás csaj került mellém. Nem ismertük egymást, mert neki már a 2. baba volt és előttem jött el gyesre. mi nagyon jól megvoltunk. Volt olyan anyuka, aki egész nap a gyereket a karjában tartotta ( 2,. volt neki is). GOndoltam, milyen mákom van, mert ha vele lettem volna, akkor azt gondoltam volna helyesnek...
Közben Marci seggét hintáztatom a hordozóban. Jól elvan benne, míg rá nem jön, hogy átvágtam a fejét, mert nem megyünk autókázni! Azért írok kicsit össze-vissza.

Kép
tokajkincse
 
 


Csipkebogyó teát írt fel, gyógyszertárban váltottuk ki. A citromlevet még nem hallottam, de ki fogom próbálni,mert szegénykém olyan nagyokat csuklik, összerázza mindenét vele! :(
Az igazolást a terhestanácsadáson adják ki,nekem is Imi kérte ki szerdán.

KépKép
editmaci
 
 


Na, megjöttünk. Tégelben semmi értelmeset nem láttam, én gatyókát akartam venni Lilinek, mert azokat kinőtte. Tipegőket is, némelyiket szekrényben, de azt már nem is veszek neki. Na, szóval volt kb. 1féle lánynadrág 3 színben, 4000-ért. Lofütyike. Majd benézek a Kabócába valamelyik nap.
Képzeljétek el:akartam venni Lilinek rizspépet, vagy hypoallergén tejpépet, hogy kicsit dúsítsam már neki a gyümölcsöket, és mind receptköteles! Ami nem hypoallergén, azt akár a DM-ben is megveheted...De miért?! Úgyhogy ha valaki lát valahol risz- vagy gabonapépet, jól jegyezze meg, és mesélje el nekem, hogy hol? :lol: Ja, persze doktornénink szabadságon. Védőnőnek meg mondhatok akármit...
Lili most hozta ránka szívbajt:magára borította a virágcserepet! Tiszta föld lett, és vigyorgott ki alóla. Azt hittem a pakolás később jön. :? Hát nem.
Amíg nem húzódott össze a köldöke Lilinek, addig én törölgettem alkohollal.
Csuklás: Lili mai napig sokat csuklik, főleg, hogy szopi után fél perccel már hason van. Nekünk Cebiont írt a doktornéni, ez C-vitamin csepp, de recept nélkül lehet venni. és ha csuklott, evbből adtam neki. Így ugye nem tartósítószeres citromlevet adtam és nem is kellett egy csomó citromot felvagdosnom miatta. Meg kell az a kis C vitamin is. Amúgy Lili is szereti a savanyút...Meg egy időben én adtam neki kamillateát, vagy megszoptattam, de mióta ilyen kis önálló, eldönti, hogy óhajt-e szopizni vagy inni, úgyhogy marad a Cebion.
Ja, lányok: van 7 db original K-vitamin (Konakion)ampullám. Maradt is, meg kiváltottam egy dobozzal, amit ki se nyitottunk, mert Lili már kap a tejen kívül mást is, így nem kell adnom. Kéri valaki? Mert akkor nem dobnám ki.
Edit, én mondtam:szívem szerint felgyújtottam volna azt a ruhát, amit ott rájuk adtak... :evil: :lol: Álmomban se jöjjön elő. :lol:
Ne foglalkozz azal, hogy ki mit gondol arról, hogy neveled a gyerekedet. Imivel egyezzetek meg, aztán mindenki más le van tojva. Úgyis mindenki jön a hülye tanácsaival (még olyan is, akinek gyereke sincs), mindenkinek úgysem tudsz megfelelni, meg nem is kell, és ráadásul egymásnak ellentétes dolgokat is fogsz hallani. Majd lesz egy kis csönd, de a hozzátáplálás időszakánál majd megint jönnek az önjelölt táplálkozási szakértők, majd a nevelési tanácsadók stb.
Orsi, nekem az igazolást az utolsó tanácsadáson adták ide. Szerintem oda kell majd érte menni, ahová jártál. Vagy ahová -esetedben- utoljára jártál.

KépKép
pedina
 
 


A Megyeiben nekem nem adtak semmit sem, mivel ott csak egyszer voltam uh-n és párszor nst-n. A miskolci védőnő azt mondta a Semmw. kiadja. Kell még valami papír az anyasági segélyhez? Mert nyomtatványom nincsen. Drága munkahelyem küldi.... 2 hete...

Edit, az oké, hogy gyógyszertári a tea, de ilyen filteres , amit lehet kapni boltban is és van neki neve mint ez a Mecsek Baby tea vagy a Herbária Babamosoly tea vagy csak ilyen kevert gyógyszertári? Bonyolult vagyok? Csak arra vagyok kíváncsi tulajdonképpen, ha bemegyek a gyógyszertárba, és azt mondom, hogy kell nekem gyereknek való csipkebogyó tea tudni fogják vagy fel kell íratni?

Én egyszer merészeltem összegombolni az inget hátul ( véletlenül volt gomb rajta ) . Jól lecsesztek érte... Amúgy a gyerek szájában volt állandóan.

Kép
tokajkincse
 
 


Óh Edit! Gondoltam rád sokat, hogy fogod vészelni ezeket a dolgokat... Nekem is nehéz lesz. De ahogy Edi is mondta, csak Imivel egyeztess, aztán ehhez tartsátok magatokat, a környezet meg lesz szíves alkalmazkodni az elveitekhez. Ti vagytok Lilibaba szülei. Én is kiválasztok 1-2 embert, akinek a véleményére adni fogok, akik már most fontosak, és megbízom bennük... De a többi kéretlen tanácsadó! Tudod mit? Én is "be fogom adni" a babát a csecsemősöknek, ha úgy érzem. A kórház pláne nem arról szól, hogy megmutasd, te vagy a legszupibb mami. Lilinek te leszel a legszupibb mami, meglátod.

Én még csak próbálkozom, remélem, sikerrel járok majd az elvek bevezetésével, meg az útmutatás elmagyarázásával. Még a baba születése előtt szeretném elmagyarázni mindenkinek, merre-hány méter van. Tudom, morbid.
vbea
 
 


A megyeiben hivatalos keretek között nincs terhesgondozás, én is ezért jártam a Semmelweisbe.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Meg történt éjszaka a "beavatás". :mrgreen: Lili felébredt kb. 10-kor,és onnantól kezdve mint akinek nincs jobb dolga ébren volt majdnem 3-ig néha egy kis szopi,egy kis alvás. a végén már alíg bírtuk nyitva tartani a szemünket Imivel. :shock: Mondjuk utána aludt 9-ig, de minket nagyon kifárasztott! :D Édes volt ahogy mosolygott ránk,miután könyörögtünk neki, hogy aludjon el! :P

Orsi, amit mi vettünk az szárított csipkebogyó,és gyógyszertárilag csomagolt fehér papírzacskóban van.Az van ráírva, hogy "csipkebogyó áltermés".

A tanácsadáson amit adnak igazolást abba beleszámolják a kórházi megjelenéseket is, mert nekem 15 alkalmat igazoltak le, az SZTK-ban pedig csak 8x voltam.
A nyomtatványokat elvileg a munkahely adja, és azokhoz kell még a születési anyakönyv, és az igazolás.

KépKép
editmaci
 
 


Ez jó :lol: . Én összesen a kötelező 4 alkalommal voltam hajlandó a Semmelweisbe, mint ter. ill. terhesgondozóba elmenni, de a dokim is sokszor írt a kiskönyvembe, pecsétestül. Ahhoz képest nekem a Semmelweis 4 alkalmat igazolt csak le. :wink: Bár én elég határozottan közöltem, hogy én csak azért jövök ide, mert "muszáj". :lol: meg kiosztottam egyszer a dokit. :lol: Lehet, hogy nekem azért adták ide, mert nem akartak többször látni, de még rokonomat se. :mrgreen: A csajtól hánytam:"Edina-cica". Miért kell egy kismamával gügyögni, én azt se szeretem, ha a gyerekkel gügyögnek...?! :shock:
Edit! Lili biztos nem volt fáradt. :lol:
Tegnap immáron 50-edszer megnéztem a Nicsak, ki beszél?-t, de így, hogy sok szitu ismerős, még nagyobbakat röhögtem rajta :lol: :lol: :lol: .

KépKép
pedina
 
 


Én csak megszerettem volna nézni,beájultam az első percben.Igazából akkor érzem milyen fáradt vagyok,ha leteszem a fejem a párnára,és már alszom is.

Nem tudnátok nekem elküldeni elküldeni azt a listát,amin rajta van, hogy mit lehet enni,és mit nem. Nem tudom már kinek volt meg,és lusta vagyok visszakeresni. :mrgreen: Köszi! :P

Edina,akkor te nem loptad be magad a szívükbe. :D Mondjuk én is utáltam oda járni, teljesen fölöslegesnek tartottam.Lehet, hogy más,akinek ott a dokija. :D

Lili 9 óra után felébredt, kajcsizott, kapott tiszta pelust,és most lelkiismeretfurdalás nélkül alszik,mint aki jól végezte dolgát! :D

KépKép
editmaci
 
 


Kis drága, de jó alvókája van. Én már nem is emlékszem, hogy Lili mennyit aludt kezdetben, manapság reggel alszik fél/ egy órát, délben vagy 2-őt, este megint vagy felet/egyet. Tegnap anyuéknál voltunk estefelé, fél nyolckor ihletett kapott és cicit óhajtott, holott két órája evett. Hazafelé elaludt az autóban, és arra se kelt fel, hogy felhoztuk, levetkőztettem és bedugtam az ágyba. Fél 11-kor kicsit ébredezett, akkor gyorsan átöltöztettem, peluscsere, szopi, és fél 5-ig aludt :shock: . Végre elmúlt az nagy meleg, és nem ébred fel kétóránként éjjel. Amúgy effektíve nem jó alvó, legalábbis nappal nem az. Állandóan addig húzza az elalvást, amíg gyakorlatilag elájul, mert folyton figyel, attól fél, hogy lemarad valamiről. :mrgreen: De szerencsére nem nyűgös, csak akkor ha már rettentő álmos, és csak este. De olyan is van, hogy szopizik, meghallgatja a kedvenc dalát, befordul a falhoz és alszik. :shock:
Eni, MSN-en megosztott mappába tettem új videókat arról, ahogy Lili mászik. :lol:
Marika! Mi legyen a két Liberós macival vagy nyúllal vagy mi ez? :wink:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok

Edit, átküldtem neked a listát.

Én is vettem anno csipkebogyó teát, de Zsombornak az sem jött be.

Nálam úgy néz ki kevés a tej úgy hogy hozzá kell táplálni...
Olyan hülyén eszik Zsombor, elkapkodja fejét a ciciről.

Majd még jövök

KépKép
sz.szilvia
 
 


Szilvi, nem a foga jön? Kb. 2 hete Lili is ezt csinálta, és ugye már van is 2 foga...

KépKép
pedina
 
 


Nem tudom, általában a j.o. cicinél van ez, így megy 20 percig kb, aztán adom neki a másikat és akkor már jól eszik. Mértem is, a j.o-ból evett 70-et, aztán még a b.o-ból 90-et. Ezért gondolom, hogy kevés neki.

KépKép
sz.szilvia
 
 


A tegnapi napunk katasztrófa volt! Marci csak etetett minket eddig milyen jó fiú! :wink: De végülis neki is lehet rossz napja! Már kipihentem az éjszakát, mert délelőtt anyós vállalta, így mi az apjával aludtunk egy jót! Persze a gyerek is bealudt. Nekem meg nem volt hajlandó elaludni!
Tegnap este meséltem neki. Figyelgetett rá. Nem igazán tudom mit is csinálhatnék vele, amikor fent van. Így mesélek neki. Legalább a hangomat hallja.
Az evéssel nálunk is hiszti van néha. Össze-vissza eszik még, mindig más mennyiséget.
Mióta nincsen meleg Marcell sem iszik teát. Így hogy adjam neki be a cseppeket? Mert eddig teában kapta. Rakjam tejbe? Egyébként azóta nehezebben kakil, szóval tényleg van valami hatása annak az édesköménynek!

Megyek, mert felkelt. Most csak fél órákat alszik!

Kép
tokajkincse
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?