Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

No, talán most tudok kicsit lenni, Kende babám a tegnapi nyűgi után (érezte a frontot, múltkor is volt ilyen) most nagyon jól alszik (le is kopogom: kop-kop…). Meg is jegyeztük itthon, hogy a gyerkőc nagyon jó barométer… :D

Enci!!!
Ezerrel drukkolok Neked!!!

Reni és Honey!
Üdv a csapatban!

Pogi!
Remélem, Gergőcske jobban van már!

Macsek!
Tudod: ha a kicsi jól gyarapszik stb… Persze nem mondom, hogy én nem parázok, hogy elég-e a tejcsi, pedig tudom, hogy nem tesz jót… iszom a teát, szedem a homeós bogyót, már belőlem él a gyógyszertár… :wink:

Vízkő: nekem is marad rajta, én áttörlöm egy tiszta konyharuhával és kész.

Szücsi!
Nem próbáltál forró vizes borogatást tenni a cicidre? Nekem éjjel szokott bedurranni, mikor Kendém 4-5 órát is alszik egyben, és szokatlan a mellemnek, hogy nem 2-3 óránként üríti ki.

Ex!
Nem attól lesz vki jó anya, hogy szoptat-e vagy sem, az anya-gyerek kapcsolat ennél jóval összetettebb. Te mindent megteszel, ami van, odaadod Petinek, ennél többet nem tehetsz. A szeretet sokkal fontosabb, ami nem szoptatásfüggő! :)

Teszek néhány képet közkívánatra. :) Bocs a minőségért, videóról készültek. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
hello
 
 


Prenata!
Szerintem nem fájhat a pocija a gyakori cicizéstől.

Macsek!
Hát elgondolkodtattál a 63 kilós cumival, de nagynehezen leesett :)
Én össze-vissza fejek, nem mindig szopi után, van hogy csak úgy két szopi közben, de én napi 1x vagy 2x akkor viszont rengeteget. Igen attól több lesz a tej, mert utánatermelődik. Ez a kereslet-kínálat elmélet. Amennyi a babának kell annyi termelődik és hát a szervezet nem mérlegeli, hogy azt a baba vagy a fejőgép szívta le ezért utánatermel.
Fejés előtt jól masszírozd ki a cicid és közben is lehet. Kicsit megállsz a fejéssel maszírozod és fejsz tovább. És alul támaszd meg a kezeddel, akkor is jobban jön, ne csak a mellszívót nyomd oda. Lehet, hogy így is csinálod, de azért leírtam :)
És most nemrég olvastam ebben a topikban, hogy akkor is tátognak, ha a hasuk fáj, nem csak akkor ha éhesek. Na ezt nem tudtam. Csak azért írom le mégegyszer, hátha átsiklottál felette. Próbáld ki még a madárfogást, azt a hasfájós babák, de a többiek is szeretik. Hason fekteted az alkarodon, feje a könyököd fele néz a hasa alatt a fenekét fogod a kezeddel. Valami ilyesmi. Ezt nagyon szeretik. Fiam még azt is szerette, ha közben a fenekét ütögettem. Attól mindig olyan nyugodt és elégedett volt.
És nyugi, ne idegeskedj, lesz ez még rosszabb is :) mikor majd a második babával csinálod ugyan ezt és közben szaladgálsz Andris után. :lol:

Szilvi!
Én Avent kézi mellszívót használok és úgy jön mint a zuhanyrózsából. Látom az öt tejsugarat. Én kézzel nem is tudok fejni, pedig sokat próbáltam még 3,5 éve, de nem sikerült. Elméletben tudom hogy kell és mégsem. Na mindegy lényeg, hogy mellszívóval viszont sikerül.

Pilchard!
Ebben a melegben nem is csodálom ezt a kis félreértést, de azért ne szállj magadba. Amúgy abszolút érthető volt így is.

Pogi!
Pont ma vettük meg az Auchanban a Gőgös Gúnár Gedeont és a moso masas mosodáját. űúgy megörültem nekik :)
A cumifejet ha megnyomod cseppenként jön belőle a tejecske, ha be tudod célozni, de lehet, hogy hülyeség, egy próbát megér.

Amandi!
Ha tudsz kézzel spriccelni tejet a ciciből, akkor a szájába spriccelj egy kicsit, hogy felismerje.

EX!
Az LLL-el ne is foglalkozz, kissé már fanatikusak a szopitémában.

Icus!
Zöldbabot nyugodtan ehetsz. Pont ezt beszéltük múlthéten a védőnővel :) Én se mertem volna. Amúgy minden babának mástól fáj a hasa, ezért egy próbát mindenképp megér. Védőnőm szerint nem is a puffasztó étel a gáz inkább az allergizálóval (eper, paradicsom, tehéntej stb) kell vigyázni.
Nekem a kórházban volt hasonló élményem, de talán még rosszabb. Amit már írtam is, Valószínű már nálad is el voltak záródva a tejcsatornák. Érdemes masszírozás előtt kicsit felmelegíteni. Infralámpával, melegzuhannyal, dunsztolással vagy ami rendelkezésre áll. Bár ebben a melegben elég ha kiállsz a napra :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

 
 

Sziasztok!

Túl vagyunk a szurin. Nagyon ügyes volt a nagyfiú. Attól ordított, hogy lefogtam. :) Aztán szuri után felvettem, és már nem is sírt. Nagyon ügyes volt a dokibácsi. Nem is keményedett be a kis lába. Mértem a hőjét, egyenlőre nem lázas :)

Felirtam a szaporító fejést. Mikor kell csinálni? Közvetlen szopi után, vagy várjak egy kicsit?

Hasfájás. Tényleg minden babának mástól fáj a hasa. Az enyémnek pl. semmi baja nincs az aprómagvasoktól. Viszont két napja ordít, mert fáj a pocakja, csak akkor nyugszik meg, ha kakil. Az Infacol sem használ. Pedig semmi extrát nem ettem, csak amit eddig is szoktam. :shock:

Nowell, tündéri a babód!

Pil, azt hiszem te írtad, hogy 60cm Ameli, ha nem, akkor bocs. Máté is 60cm, és 5,54kg. :)

Na, megyek, mert még takarítanom kell, és Máténak is lassan enni kell.

Encusról van valami hír?

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

A tegnapi napunk ismét rossz volt. Kende annyira sírt, sikított, hogy az már fülsértő volt. Ma délelőtt voltunk doktor néninél, és kiderült, hogy a pocija tele van levegővel. :(
Kapott görcsoldót. Nincs mese muszáj adnunk neki + minden kaja után szigorú büfizés. Plussz sok maszírozás. Szegénykémen egy úgynevezett szélcsővel segített a doktornéni. Persze ő üvöltött, én meg majdnem sírtam annyira rossz volt látni, hogy szenved. Most kicsit jobb neki és pillanatnyilag békésen alszik.

Kilók: na ez miatt most nem kell aggódnom. Kendét ma lemérték és 4150 gramm. Elvileg 3800-nak kéne lennie, így most 30 dkg-val vagyunk többek. :)

Encus: drukk nektek ezerrel. De lehet, hogy már gratula???
Amúgy még Adi pocakos itt, bár rég nem írt.

Adi: mi van veled???

Honeyy: üdv itt. Az éjszakák miatt irigy vagyok. :wink:
Nekem is sokat égett a gyomrom és lásd Kende is hajasbaba :)

Nyanya: ezer köszi, hogy feltetted a masszírozást. Ez nagyon kell most nekünk.

Szücsi, Pil. és Melinda: kipróbálom a büfiztetés minden formáját. Az egyik csak bejön.

Melcsi. Nagyon ügyes Máté, hogy így forog már. :)
A szülésed nem volt semmi. Jól megszenvedtél, de megérte ugye?

Pil: én is többet eszek, mint pocakosan. De a kicsi le is szívja.
Gyógypuszi Ameli fülecskéjére.
Tényleg jó lenne talizni hétvégén. Egyenlőre nem terveztünk semmit, úgyhogy eddig szabadok vagyunk. Bár egyik nap a tesóm szülinapjára megyünk, de még nem tudom mikor.
Jégrém: a múlt héten egyik este voltunk lent a Dparon sétálni és a fagyi helyett jégrémet akartam enni. Azt hiszed lehet kapni? Sehol se volt egy nyamvadt jégrém. :evil:

Kanyin: mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk. Szerintem nem olyan vészes.

Pogi és Colett: jobbulást a babóknak.

Reni: szerintem is fölösleges egyenlőre a tápszer. Szépen eszik a babód.
Nem akarok okoskodni, de szerintem hasfájós a babád. Ugyanezeket csinálta Kende már napok óta. Lényeg, hogy a hasfájást is úgy mutatják, mintha éhesek lennének. Én is mindig beleestem a csapdába és megetettem. Utána persze rosszabb lett. Erre ma jöttem rá, ahogy a doktornőnél voltunk. Tele volt szegénykém pocija levegővel.
Próbáld meg, hogy etetés helyett megmasszírozod a pocakját. És szerintem adj neki görcsoldót! Cicire csak végső esetbe tedd. Mivel én is sokszor tettem cicire, így annyira tele volt a hasa, hogy azért volt nyügi és a fél kaja meg visszajött. :(
Nagyon édesek a feltett képek.
Csuklás: én teát adok neki, ha nem segít akkor 1 csepp citromlét.

Mézgombi: de jó, hogy nektek már van produkció. Nálunk semmi, illetve csak bambulás :)

Macsek: én ha tehetem minden szopi után fejek. Így már több tejem van, mint az elején. Nekem szerencsém volt 3 hétig itthon volt velem anyukám, aztán 1 hétig egyedül voltam, és most 3 hétig itthon lesz a férjem szabin, így sok segítségem van :)

Szilvi: Reni egy igazi kis hős és már szép nagy :)

Norwell: jó hogy írtál. Örülök, hogy jól vagytok. Jók a képek.

Lehet, hogy hülye vagyok, de mi az a konfort szopi???

Most lépek, mert szopi következik!

Pusszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Norwell:nagyon cuki,!!!fa 2.kép a legtutibb!!!!

Reni:44 deka?Szupi! :D :D
Babafalvás vagy lilipes a nonalzód?
Ha babafalva akkor emailban kellett kapnod egy kódot.
A PHPBB kódot másold be az aláirásodhoz,ami a profilodban van.Oldal teteje:segédletek,ott hivd elő a profilt.
Én ciciztetem ha csuklik,de már nem mindig fogadja el.

Szücsi:és Mindenki.A vonalzóm felett van hogy 2006 nyári kisbabák
Ott vannak a képek.de jó hogy nem csak én nem olvasok el dolgokat :D :D :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Nyanya, köszönöm, de az az igazság, azzal nincs gond, hogy nem folyna a tejcsi. Ahogy rángatja a pici fejét tiszta tej lesz az egész gyerkőc, és olyankor úgy sajnálom. Jut mindenhova, neki ez mégsem az igazi.

amandi
 
 


csajok!!!!!!irtam Encusnak sms-t,és irta a férje hogy most van a műtőben,császározzák.DRUKK NEKIK!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Encusnak nagy-nagy drukk!!!

Ex
Az anyaság nem a szoptatástól függ... a szeretet a lényeges...

Kisvirág
Komfort-szopi: mikor nem az éhség miatt, hanem megnyugtatás miatt igényli a baba a szopit.

Macsek
Bízz Andrisban! Van neki magához való esze, jelzi majd, hogy nem elég neki a tej!

Betegeknek jobbulást!
Vendég
 


Szücsi
Peti Kaális-baba (Debrecen)...

Zöldbab
Egyéni, hogy melyik babánál okoz hasfájást...
Vendég
 


Pilchard!
Én meg csak néztem, hogy mindenki dícséri a képeket és nem tudtam honnan látják. Na ennyit az olvasásról, végig kiszúrta a szemem és nem vettem észre.
Nálunk monszun van. Életemben nem láttam ilyen vihart

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Hahóó! Végre itt a front, juhééé! :D Mondjuk itt is szakadt rendesen. Most telefonált egy ismerős babás, hogy nem tudtak kiszállni az esőtől és amíg ültek a kocsiban, rádőlt a hintaágy a motorháztetőre, jól be is horpadt...

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Vacakol a gépünk, nem tudtam írni... :(
Ma iszonyat napunk volt. Nálunk vegyes táplálás van, szopik is, meg pótolom tápival, ha nem elég neki. Na, tegnap felbuzdultam az LLL-en, és úgy döntöttem, hogy ma tartunk egy tápmentes napot, van nekem elég tejem, max. majd többször eszik. Így is volt egy ideig, reggel indítottunk 140 szopival, aztán a köv. kaja 100 szopi, plusz a tegnap lefejt 40. Na de azután nem bírt visszaaludni, egy ideig elvoltunk, vigyorgott, beszélgettünk, aztán rájött, hogy még éhes. Rátettem újra cicire, akkor már csak 40 jött. Egy kicsit elvolt, majd ismét cici, de már csak 30. Végül már nem mértem, néha cicizett, de legtöbbször üvöltött, túlpörögte magát, már semmi nem volt jó. 6-kor mondtam a férjemnek, hogy csináljon tápit, és be is nyomott 180-at. De még mindig kivan, nem bír aludni, csak a kezemben van meg. Most letettem az ágyába, de csak nyekereg. Szóval kikészültünk mindketten. Azt hiszem nem szeretnék több ilyen napot. És igenis pótolom, ha éhes, most már végleg beletörődtem, nincs annyi tejem, ő meg nagyon étkes. Pedig ittam egész nap, szopiteát is, de neki még több kaja kellene. Már majdnem 6 kiló...

Ex, tehát én egyetértek veled...
Az öcsédnek igaza van, lassan tényleg zselézhetnénk a sérót! :)

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek személyesen, de gyorsan kellett olvasnom, meg most is sietek az írással, kihasználom, hogy nem ordít... :(

Kanyin, én sem annyira bírom a fürdetőt, tökre csúszik, és a haja egyáltalán nem lesz tőle tiszta. Pedig nekünk fontos lenne, mert nagy a séró, mindenki azt tapperolja, és hiába mosom, olyan, mintha zsíros lenne. Néha így bevetek egy kis babasampont. :)

Üdv az újonnan csatlakozóknak, én is örülök, hogy gyarapodunk!

Tőlem is sokan kérdezik, hogy égett-e gyomrom, mivel nagy haja van Julcsinak. De annyira vészes gyomorégésre nem emlékszem, talán az elején, mondjuk akkor iszonyatosan hánytam is, meg az utolsó hetekben lángolt néha a torkom. :)

A grízsmarni magyarul császármorzsa. Ma is csinált a férjem, ez az ő specialitása. Itt illatozik, mindjárt ehetőre hűl. :) Ez az én vaníliáskarikám. :lol:

A sterilizálás terén azt hiszem én fogok kilógni a sorból. Én minden használat után kiforrázok mindent, külön mosom a ruháit, és mindenét vasalom. A forrázás egyébként azért kell ilyen sűrűn, mert itt annyira meleg van, hogy minden 2 perc alatt megsavanyodik. Ha majd hűvösebb lesz, már lazulok.

A beteg babóknak jobbulást kívánok! Remélem mire ezt írom, már jobban vannak! :)

Mennem kell, még mindig nagyon nyűgi...

puszi

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


szia, Gombi! Hát, sajnálom, h nem jött össze :(. Lehet, h több nap kéne neki, dehát kinek van szíve addig éheztetni. :( Mindegy, ennyivel is okosabbak lettetek. Fő, h egészséges! :)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Leírtam végre a szüléstörténetet:

Ott kezdem, hogy 20-án, csütörtökön végre megvettük a kiságyat. Este a férjem összerakta, én meg elkezdtem kiszabni hozzá az íves fejvéghez igazodó fejvédőt, és tervezgettem a díszítését. Másnapra terveztem a megvarrását, és a korábban már megvarrt baldachin felrakását. Anna baba azonban azt már nem várta meg: éjjel 3 kor pukk: elfolyt a magzatvíz. Első gondolatom az volt, legalább egy napot várhatott volna, most nem lesz kész a fejvédője szegénynek. Ebből kiindulva előkaptam a vasalót, és hajnali ¼ 4 kor kivasaltam a baldachint, hogy legalább az meglegyen mire hazajövünk. Jön ki a férjem álmosan, meglát a vasalóval, a döbbenet az arcán: mit csinálsz? Nem megyünk szülni? Férfi, ő ezt nem értheti...
Hajnali 3 kor elfolyt a magzatvíz. fél 5 körül értünk be a szülőszobára, rendszertelen fájásokkal, nem is voltak túl erősek, de tudtam hogy ezzel nem úszom meg. Az ügyeletes megvizsgált, egy ujjnyira voltam nyitva.
A dokim épp azon a héten szabadságon volt, csak szombaton jött haza. Így hát maradt a helyettese, Szűcs doktor akinek átadott szabadsága előtt, őt értesítették a szülésznők, fél 8 felé bejött, még mindig egy ujjnyi, de már erősebb 6-7 perces fájásokkal. Felraktak valami gyorsító tablettát a méhszájra, ettől 5 perces fájások lettek, de nem tágultam.
Az egyágyasban vajúdtam, mikor egyszer csak jött a szülésznő, hogy kérése és problémája van. Költözzek át a háromágyasba, mert hoztak egy kismamát, akiben meghalt a baba, és őt el akarják különíteni a többi vajúdótól, legalább ne hallja hogy másoknak felsír a babójuk... Rossz ómen volt induláshoz, összeszorult a torkom...
1 óra múlva bekötötték az oxitocint, hogy rásegítsen. Na akkor jött a java. 3 perces fájások, és nagyon erősek. A szülésznő szerint jó fájások, hatékonyak. Ennek legalább lehet örülni. Gondoltam, 3 perces fájásokkal már nem fog túl sokáig tartani. Tévedtem.
Az újabb vizsgálatkor hidegzuhanyként jött a felismerés, hogy a tágulás nem halad. Akkor már nagyon erős és hosszan tartó fájásaim voltak, alig tudtam pihenni közte. A férjem jelenléte fantasztikusan sokat segített, masszírozott, itatott, nyugtatott, tartotta bennem a lelket. 10 óra körül előkerült egy se azelőtt, se azóta nem látott doki, aki megállapította hogy a buroksapka még meg van, repeszteni kell. Nem nagyon értettük, hisz a magzatvíz már elfolyt, de hát ő tudja. Nagyon fájt. A férjem mondta utólag, hogy a baba szívfrekvenciája is az egekben volt, míg a repesztés tartott.
Éreztem, hogy az erőm kezd elhagyni. Túl erős, túl hosszan tartó fájások órákon át, eredmény nélkül, mert még mindig csak bő egy ujjnyi a tágulás... Meddig fog ez még tartani? Éreztem hogy így nem lesz erőm a kitoláshoz, és ettől nagyon elkeseredtem. Akkor a szülésznő azt mondta: miért nem kér EDÁ-t? Tényleg, az EDA... Eredetileg nem terveztem, hogy kérek, majd ahogy érzem. Hát 11 óra körül csak azt éreztem, most rögtön szeretném. Az anesztes team-ra azonban várni kellett, mert más dolguk volt. Egy örökkévalóságnak éreztem míg megjöttek és bekötötték. Mondták hogy maradjak mozdulatlan, hallottam de erőm nem volt válaszolni. A férjem aggódott, hogy talán el sem jut hozzám amit mondanak, csak duruzsolt a fülembe hogy ne mozogj, ne mozogj, ne mozogj...
A dokim közben felvilágosított, hogy az EDA miatt el fog húzódni a kitolás, tudom-e. Nem tudtam, de akkor már mindegy volt, szükségem volt rá.
Hihetetlen megkönnyebbülés volt az EDA hatása. Akkor is érezetem fájásokat, de nem erősebbet mint egy jó mensis fájdalom. Tudtam pihenni kb. 1 órát, erőt gyüjtöttem. Mindeközben a dokim jött ment, vissza kellett mennie a Meddőségibe, mert közben ott munkaideje volt, ráadásul a szabadságon lévő orvost is helyettesítette. A szülésznő időnként megvizsgált, fél 2-re babát ígért. Néztem az órát, mikor érünk már oda. Fél 1 körül kiment az EDA hatása, jöttek vissza a fájások, egypercesek, szünet nélkül, szinte egymásba értek. Aztán szólt a szülésznő, hogy ki vagyok tágulva teljesen, csak a tolófájásokra várunk, nyomni lehetne. Az EDA miatt azonban nem éreztem tolófájásokat. Nem baj, próbáljak nyomni. Próbáltam. Egyszer csak a baba szívhangja eltűnt, a szülésznő kapkodni kezdett, a doki épp a Meddőségiben volt... Meg is ijedtünk, mert ha a szülésznő kapkod, az nem jelent jót. Oldalra fektettek, akkor visszajött a szívhang. Lassan beindultak a tolófájások, nyomtam amikor kellett. Megdícsértek, hogy nagyon jól csinálom. Nagyon kedbves volt a szülésznő, sokat bíztatott, a dokira sem lehet egy rossz szavam sem. Na még egyet, és kint lesz a feje... Ezt a mondatot hallottam számtalanszor, a férjem is mondogatta hogy csak még egyet, csak még egyet, de már nem hittem nekik... A doki a mellkasom felöl nyomta a hasamat, valamikor gátmetszést is csináltak de nem éreztem. Aztán egyszer tényleg kibújt a feje, következő nyomásra kicsúszott a kis drága, sírt is rögtön, annyira jó volt... Már semmi sem fájt, hihetetlen boldog és megkönnyebbült voltam. Hány óra? Kérdi az orvos? fél 2 vágták rá többen és nevettek. Valójában negyed 4 múlt.
A férjem elvágta a köldökzsinórt. Mindene megvan? Kérdeztem a férjem és ő megnyugtatott hogy igen, és nagyon szép baba. És nem turcsi az orra? Nem, pont jó ( ehhez tudni kell, hogy a második 4D-s UH képen nagyon furcsa formájú volt a nózija, ezen aggódtunk is kicsit)
Rögtön a mellemre tették a kis csúszós testét, kicsit sírt aztán megnyugodott. Alig bírtam felfogni: anya lettem, én, aki évek óta hiába vártam a gyarmekáldásra, megjártuk a Meddőségit háromszori lombikkal, de nem hiába. Éreztem hogy folyik a könnyem a mghatottságtól, hihetetlen pillanat volt.
Próbáltunk szopizni, bekapta a cicit. Nemsokára elvitték fürdetni, mérni, ezalatt megszületett a lepény, majd összavarrtak, ezalatt a férjem babázott. Olyan jól állt a kezében a babus, öröm volt nézni, beszélt hozzá és megnyugodott.
Varrás után a szülésznőt kérdeztem, nagy-e a gátseb. Nem túl nagy, mondta, de sajnos repedtem is, hamarabb mint várható volt. Ha kicsit nagyobb lett volna, nem fért volna ki, mondta, elég szűk volt a hely neki.
Sokszor eszembe jut, hogy a saját dokim talán császározott volna, legalábbis ezt helyezte kilátásba fájásgyengeség esetére. A fájásgyengeség nem azt jelenti hogy nem fáj, hanem hogy nem hatékony a tágulás, ami idősebb korban (40 év) gyakori. Most így utólag nem bánom hogy nincs nagy seb a hasamon, bár a gátseb is nagyon megkínozott, szilva nagyságú hematóma nőtt rajta.
Összességében azt mondanám, nagyon nehéznek éltem meg. Nem számítottam könnyű szülésre, de a fájások erősebbek voltak mint amit vártam, illetve rosszabbul bírtam mint szerettem volna. De szerencsére minden jól végződött, s bár a baba nyakán volt a köldökzsinór és elment egyszer a szívhang, Anna Dóra gond nélkül megszületett, 9/10-es Aphgart kapott.
szücsi_66
 
 


Fú ezt még olvasni is fájt... le a kalappal, ügyes voltál!!! (Vasalás: nem vagy semmi :shock: ... lehet, h férfi vagyok? :D)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Sietek, mert a férjemnek melózni kell a gépen. Szerencsére Máté már nem lázas, de tök nyűgös még. Szerintem sok volt neki a nyaralás, és attól ilyen. Ma épphogy felértünk a vihar előtt, úgy kellett könyörögnöm, pedig már tökre esett.

Encusnak már meglehet a babája...Tudósítsatok.

Fürdető: Én sem szeretem, akárhogy higítom, mindig úszkálnak a darabkák, én vagyok béna?
Hasfájás: Nekem már a görögdinnye is tabu, attól szenved. Viszont eddig nem mertem enni jégkrémet, tegnap megkockáztattam, és semmi nem volt.

Más: Szerintetek nem gáz, hogy minden kaja után a hintaszékben kell elringatnom? Le kéne állnom, de ha leteszem csak úgy, kiabál. Félek mi lesz később.
colett77
 
 


Na megyek aludni, mert látom h kezd velem lenni tele a bnet...
PUSZI és JÓÉJT!

pogacsa
 
 


No már sokak unszolására neki állok a feladatnak… mert azért valóban tényleg égő, hogy Adél már 2 hónapos és még erre sem jutott időm.
Szóval kezdem az elején. 8-án hétfőn a hajnali busszal felutaztunk Bp-re, már útközben rendes kis jósló fájásaim voltak, de mint utóbb kiderült ez semmit sem jelentett, de akkor persze nem így hittük. Mindent be is vetettünk, hogy beinduljon jobban, meleg fürdő, összebújás.
Aztán másnap részvettem egy előadáson, - hiszen azon a héten volt a Születés hete is- a vízben szülésről beszélt az István Kórház vezető szülésznője, Csűrösné Erzsike. No én ekkor úgy döntöttem, ha egy mód van rá, akkor vízben szeretnék szülni. Szerda, csütörtök pedig dúla beszegetéseken vettem részt a dúlámmal, Ritával. Pénteken meg egy előadáson végül is valamiféle szülés felkészítő jellegű volt, hiszen a légzés technikákról is szó esett (aminek nagy hasznát tudtam venni később), meg arról hogy szülés után, hogyan mint lehet minél hamarabban regenerálódni (ennek köszönhetően már csak egy picike pocim van csak).
Aztán hétvégén semmi ilyen jellegű program nem volt így totál kiborultam, hogy mi van mááááár. Persze közben keményedtem össze- vissza meg voltam CTG-n, de semmi, de semmi nem utalt arra, hogy itt szülés lesz egyhamar. Persze mi apával mindent bevetettünk de nem sok eredménnyel (ricinus koktél, meleg víz, hatalmas séták, ugrálás)
Persze a dokim ezen a héten külföldön volt, így lehet ez a tudat is gátlón hatott. Hiszen ügyeletesnél nem nagyon akaródzott szülni, és mint utóbb kiderült ott is van egy pár mákvirág, aki megalázza, és nem a legjobb doki. Kedden kiderült a megbeszélttel ellentétben a doktornő nem is bízott rá egyik kollégájára sem, aztán amikor telefonon beszéltünk csak annyit mondott hogy kérjük meg Erzsikét, hogy ha mégis megindulna a szülésem, akkor az ügyeletes mellé ő jöjjön be.(ezt azt mondta vele is megbeszéli, és vissza hív .) Aztán mivel egy CTG is esedékessé vált csütörtökre Rita megbeszélte Erzsivel(akinél amúgy ő mind 3 leánykáját szülte),hogy bemegyünk és megcsinálja, ekkor derült ki hogy ő nem tud semmit arról, amit a dokimmal megbeszéltünk, és hogy sajnos ő péntek, szombat, vasárnap nem is lesz a fővárosban. Így aztán kicsit szorongva vártam a 15-ét amikorra ki voltam írva addigra hívtak vissza CTG-re mert hogy az a terminus napja, meg hogy a dokinéni is akkor már lesz állítólag.

Kép 40/a

Kép 40/b

A CTG továbbra se mutatott semmi bíztatót így arra jutottunk, hogy felhívom a doktornőt mikor is ér be, és hogy megvizsgál-e. Ekkor hívtam a dokit, hogy mikor ér be, s hogy megvizsgál-e mint megtudtam, ő még mindig nem lesz, majd csak másnap vagy harmad nap. Ez egy kicsit elkeserített, de már eddigre csak röhögni tudtam az egészen, nem is mi lennénk, ha minden simán menne.
Jósló fájásaim továbbra is voltak, de már úgy voltam vele, hogy lekaki mi lesz, már nem is érdekelt, hogy ott lesz-e az orvosom vagy sem, hiszen kicsit átverve éreztem magam. Aztán aznap este nyolc, kilenc fele már igencsak erősek voltak és a szokásos 10-15 percenkéntről, 4-5 percesre sűrűsödtek, még a lélegzetem is el-elakadt. Így abban állapodtunk meg Ritával, hogy Julcsit (a két éves kislányát) kiviszi ahhoz a hölgyhöz, aki vigyázni szokott rá, a nagyokkal meg csak elboldogul a férje. És ha valami van, akkor jön és megyünk be. No hát a fájások egyre erősödtek, és már 2-3 percenként jöttek. Közben megérkezett a házigazdánk is-pont mikor Ritának írtam két fájás közt SMS-t hogy jöjjön- így ő is velünk izgult. No 11 óra felé megérkezett a Rita ezzel valamiféle olyan nyugalom szállt rám, amitől a fájásaim elcsitultak így aztán négyesben várakoztunk mi is lesz. Jól elviccelődtünk, de a fájások nem erősödtek újra be így olyan egy óra magasságában arra jutottunk, hogy aludni kéne, aztán majd kiderül mi lesz.
No én amint lefeküdtem, nyomban elkezdtem megint fájni, egyre jobban, de egy kicsit elszundítottam, és arra ébredtem, hogy marhára húz, meg fáj, és hogy hánynom kell, és hogy hasmenek. Felkeltem és kimentem a mellékhelységbe, cefetül éreztem magam. Rita persze megébredt a csöszmörgésemre, és kérdezte, mi van, mondtam iszonyatosan húz (tényleg alig bírtam állni), meg hogy a róka koma kerülget. Ez már olyan fél négy, 4 óra magasságában lehetett, mert már éppen pitymallott. Arra jutottunk, hogy hát irányozzuk meg a kórházat, hogy hát nézzék meg meddig jutottunk. Útközben Rita beugrott egy benzinkútra filmért a fotómasinába, szegényt a boltos jó hülyének nézte, minek kell neki hajnalba film, de mikor mondta, hogy szülni indultunk akkor már csak mosolyogtak. Útközben jókat mosolyogtunk, hogy milyen érdekes, hogy az utolsó 1-1, 5 hónapban minden reggel 6.23 kor ébredtem és hogy milyen vicces lenne, ha pont akkor születne meg Csiribiri (Adél „gyártási neve”). Meg hogy akkor pont egy hónap lenne a két csemete szülinapja között. Persze Adus szokásához híven marhára élvezte a kocsikázást rugdosott rendesen.
Fél öt körül beértünk a kórházba, rám tették a CTG-t na nekem onnantól a visszatért fájásaim szépen elillantak. Egy óra hosszat rajtam volt a gép persze Adél szunyálni kezdett így többször rá kellett berrenteni. Aztán mivel a vizsgálat nem mutatott különösebb aktivitást a méhem részéről, így az éppen szolgálatban levő Erzsike megvizsgált és megállapította, hogy kb. 2 ujjnyira ki van nyílva a méhszáj, de még semmi. Bevettük hát magunkat az alternatív szülőszobába, és várakoztunk próbáltam rá ülni a labdára, de nem nagyon jött be. Így jobbára csak az ágyon feküdtem, amit akkor marha keménynek éreztem.
Aztán olyan 7 óra körül jött egy szülésznő hogy akkor megnézik változott-e valami, meg hogy az ügyeletes orvos (Petik Dóra) megnézné a magzatvizet, hogy tiszta-e. Hát a méhszáj továbbra is 2 ujjnyi és az amnioszkópia szerint a magzatvíz is tiszta volt, így azt javasolták, hogy menjünk haza, és ha valami van, jöjjünk vissza, mert nem úgy festett a dolog, hogy ebből gyerek lesz aznapra. Éppen cuccoltunk már, és vártuk hogy megírja a Petik doktornő a papírt, és hogy megyünk, amikor megérkezett az orvosom.(nagy-nagy meglepetésünkre, mert akár mennyire is durvi, de ebben a helyzetben ő volt az egyetlen, akire nem számítottunk, hogy betoppan).
Aztán vele is megállapodtunk, abban hogy akkor hazamegyünk, és ha megint fájnék vagy beindulna a szülés, akkor bemegyünk újra, meg hogy „ők se haragszanak rám, de én se haragudjak”… ezt persze nem értem miért mondta, hiszen miért kéne nekem vagy akár nekik haragudniuk, azért mert így történt, hogy leállt a folyamat. Megállapodtunk abban, hogy akkor 18-án kell legközelebb CTG-re járulnom, meg hogy mivel már a 40. héten vagyunk. Akkor csinálnak áramlás vizsgálatot is. Aztán szépen visszamentünk a szállásra kicsit el voltam kenődve, mert már igencsak szerettem volna túl lenni a dolgon. Aztán bú felejtésnek előirányoztunk egy mozizást magunknak. Persze ehhez meg is kellett találni a megfelelő mozit így szinte egész nap gyalogoltunk. Mondanom sem kell hogy eztán, fájás-fájást követett. Meg valószínű, hogy a bekukucskálástól, de a nyákdugesz is szépen angolosan távozott a nap során. Meg kajáltunk és olyan egy óra felé elindultunk Meredek utca, Hegyalja úton le a MOM parkig, ahol este fél 10 kor játszották az Underworld 2-t, aztán átmentünk a Mamutba, hátha ott előbb lesz, de ott 10kor lett volna, így aztán bánatunkban visszagyalogoltunk ugyanazon az útvonalon a lakásba, kicsit leültünk, kajáltunk, meg persze a szokásos esti beszélgetést megejtettük a Tomasszal. Aztán indultunk vissza, hogy 9 re a MOM-ba legyünk. Az amúgy fél órás utat is csak egy óra alatt tudtam megtenni, mert 3 lépés után mindig meg kellett állni, kiszuszogni az összehúzódást. És mire a moziba beültünk már igen csak sóhajtoznom kellett, és elég erőteljesen nyomta a pici lány lefele magát. Aztán ahogy elkezdődött a film úgy mintha elvágták volna a dolgot egy kósza fájás se volt, 2 napig aztán semmi. Mozi után persze szintén gyalog mentünk haza, így aztán éjjel egy felé nem nagyon kellett semmi féle altató beájultam, de legalább kialudtam magam.
Így hát 17-én szépen fájásmentesen elbattyogtunk Ritáékhoz, akik mint az a nagy túránk kapcsán kiderült nem is laknak olyan messze tőlünk. Náluk ebédeltünk, meg jót játszottunk Julcsival, és nem utcsó sorban neteztünk egy picit, így egy kicsit megnyugtathattam mindenkit, akit az előző napi SMS-emmel felcsigáztam, hogy mééég egyben vagyunk. Erőt adott, hogy nem csak én vagyok még mindig 2 in 1, és hogy a velem egyszerre kiírt kismamák sem kapkodják el az osztódást.

Kép pakolás

Másnap a szokásos időpontban, azaz reggel 7 re mentünk CTG-re. Amit szokás szerint egy szülésznő tanonc tett fel. És persze Adus most se elevenedett, így volt berregtetés. Továbbra is minden OK volt kivéve, hogy fájásnak nyoma sem volt. Aztán felhívtam a doktornőt, aki olyat mondott, hogy előjegyzett erre a napra áramlásvizsgálatra és UH-ra. Mint kiderül megint félre értettük egymást, mert le kellett aztán mennünk az alagsorba és kérni időpontot. Az már csak részletkérdés volt, hogy 3/4 11 re kaptunk… és ez reggel fél 8 kor volt. Így első körben úgy volt, hogy haza megyünk ,Rita kimegy Julcsiért a dadushoz, és visszajön értünk és bevisz a vizsgálatra, de aztán mikor elmondtam az aggodalmamat, hogy attól félek, nem-e amiatt állt le a dolog hogy valami baja van Adusnak, mert volt hogy fél napig meg se moccant, és hogy persze jó munkásemberek ott az Istvánba, de nagyon azt érzem, hogy Erzsi kivételével ott tojnak nagyívben a fejemre. Így aztán felhívta a Praxisban Győrfi Mátyást, és megkérte nézzen meg ő is. Így gyorsan kimentünk Julcsiért a legnagyobb dugóba és vissza. 3/4 10 helyett 10re értünk be persze már mi előbb kiszálltunk és futottunk a Balázzsal, két huncut némber (Rita&Julcsa) meg a kocsiból rötyögte, milyen brutálisan futok a nagy hasammal, és az asszisztens rosszalló tekintete mellett vonultunk be a vizsgálatra. Persze a doki nagyon aranyos volt és megnyugtatott, hogy semmi gáz és hogy szerinte a kisasszony akár még egy hétig benn maradhat. Gondoltam magamba remek!(szerencsére nem így lett) Ő ekkor 3516grammra becsülte a súlyát. Mutatott róla 4D képet is és valóban másnap egy ilyen pofika fordult felém. Tök jó volt. És majd 10 percig tartott a vizsgálat.
Innen átvágtattunk az Istvánba itt jó 20 perc várakozás után, behívtak 3-t húzott az UH fejjel a doki és ő is megállapította, hogy nincs gond odabenn. És hogy Adél 3100 gramm. No ekkor már kétszeresen is megnyugodva mentünk haza. Ahol is aztán délután 4-5 óra magasságában megint jöttek fájásféleségek. De már nem is nagyon vettem komolyan, mert már totál úgy voltam vele lesz, ami lesz, akár úgy is maradhatok, nem görcsölök rá.
Apával megbeszéltük hogy pancsizunk egyet, aztán együtt leszünk, kihasználjuk, amíg lehet. No a meleg víz kicsit mintha még jobban fel erősítette volna a fájásokat, de nem volt még az igazi, meg hát rendszertelenek is voltak. Aztán amikor apával együtt voltunk az már egy kicsit furi volt. És lehet, hogy hülyék vagyunk, de megbeszéltük, -én elmagyarázom mit is kell érezni, meg hogy hogyan csinálja-, hogy apa megvizsgálja miként áll a méhszájam. Meg is történt: apa elmondása szerinti eredmény: „hát simán befért a két ujjam a harmadik is lehet, de mivel az nem volt benn így az nem, de hogy ott éreztem valami keményet annak a csőnek (méhnyak) a végébe és hogy ott mintha lüktetett volna valami olyan pulzus jelleggel (vagyis valszeg megérintette Adus fejecskéjét, ami ezek szerint már beállt a medencémbe). Amúgy is vicces szitu így hatalmas röhögésbe torkollott, meg hát jó adag elérzékenyülésbe. Aztán este már nem nagyon kívántam a vacsorát és korán el is mentem aludni, de aztán olyan 1 óra felé már fenn voltam, mert 2-3 percenkét követték egymást a fájások, először nem voltak olyan egetverően fájósak, csak éppen hogy szuszogtam tőlük, de valahogy nem tudtam már visszaaludni. Így jó hasznát vettem annak, hogy a szülőszobára összeállított CD-m zenéi a laptopomon is meg voltak. Kezdetben pasziánszoztam, de idővel, ahogy erősödtek a fájások (jelezem továbbra is 2-3 percesek) már nem volt hozzá igazándiból türelmem, így totálisan begubóztam, és átadtam a figyelmem a zenének, néztem a Media Player equalaser-jét és szinte révületbe kerültem. De, jó volt, hiszen egyre jobban erősödtek az összehúzódások és egyre kitartóbak voltak. Közben persze olyan fél 3 felé felébredt a lányom is, és maximálisan összedolgoztunk. Vagyis egy hullámhosszra keveredtük, és mikor jött a fájás előtte pár másodperccel rúgott én bólintottam, és lehunytam a szemem és átadtam magam a fájás hullámainak(mert mint kiderült olyanok voltak, hogy volt egy nagyon erős hullám ami félig lecsillapodott és erre jött aztán 2 perc múlva a következő ami szintén lecsökkent valameddig, de nem ment még le nullára hanem onnan ment megint fel és úgy le nullára vagyis már benn a kórházban ilyen szép 3 csúcsos görbéket produkáltam). Ezt játszottuk úgy 4ig, amikor is apa megébredt, és megbeszéltük, hogy akkor szólunk Ritának, hogy jöjjön, mert ez talán már nem múlik el. Rita jött is, fél ötkor már ott is volt és megállapította, hogy úgy abban az állapotomban tetszős vagyok. Vagyis hogy ez már az lesz. Persze én továbbra sem voltam kommunikatív állapotomban, azon kuncogtak az ülőgarnitúra másik végében húzódva, hogy bámulom a monitort, mint aki el van varázsolva. Persze 2 fájás közt én meg azt állapítottam meg, hogy ők meg olyanok, mint a 3 nyulak (Lásd. Zelk Zoltán vers) csak ők ketten vannak.
Aztán úgy negyed hat felé miután megbeszéltük, hogy mégse otthon szülünk, neki álltunk készülődni: felöltöztünk, összeszedtük, ami nem volt még benn Rita kocsijába keddről és kellett. beültünk a kocsiba és iránya kórház, mert ugyan kicsi para volt bennem, hogy megint lukra futunk, de nem is mertünk tovább maradni, mert azért elég sűrűk voltak a fájások, meg hát erősek is már. Mikor beértünk olyan 6 óra lehetett, mondtam a kíséretemnek, hogy semmit ne vigyünk fel csak a tényleg legfontosabbakat, nehogy úgy járjunk, mint legutóbb, mert akkor felvittük a cuccot és potyára. Persze jól ki lettem cikizve, hogy babonás vagyok, mert előtte a kapunál is inkább fizettem a behajtási díjat (mert ha szülni megy az emberlánya, akkor a kiskönyvvel be lehet ingyé menni).
Aztán mikor felmentünk akkor megint CTG-vel indult a történet, ismét meg kellett ébreszteni a kisasszonyt, persze én közbe is zenét hallgattam, mert nem akartam kizökkeni abból a gubó állapotomból, mert úgy éreztem magam jól. No mivel szépen produkáltunk eztán mocorgást meg fájást is így nem tartott tovább fél óránál a vizsgálat. Aztán mielőtt bevettük volna magunkat a szerencsére ismét üres alternatív szülőszobába az ügyeletes szülésznő megvizsgált, ekkor kb. 4-5 cm volt a méhszáj. Aztán bementem én is a többiek után Rita közben felhozta, és kipakolta, amikre szükség lehetett (gyertya, vízforraló, olajok, homeos bogyók, borogatós ruhák, takaró stb.). Aztán átöltöztem a szülésre előirányozott hálóingembe.

Kép 40+4 szülőszoba

És kicsit próbáltam sétálni de nem nagyon ment így inkább a bordásfalba kapaszkodva álltam, meg leguggoltam és közben ment a zene (vagyis a discman-ről, mert én gyagya MP3-as CDt írtam meg és nem csináltam audiot) discmant belecsempésztem a bordás fal mellé akasztott kincstári fürdőköpeny zsebébe.

Kép kád

Közbe megjött Erzsike is (aki annak ellenére, hogy a dokim megjött továbbra is istápolt minket), Rita megnyitotta a vizet, hogy fincsi legyen a kádba (mert csak lassan melegszik) de rozsdás volt egy kicsit a cső így az első adag vizet le kellett engedni, mert valamiért nem azzal voltunk elfoglalva, hogy a víz színét kémleljük, mert eddigre már rendesen fájdogáltam. Balázs közben elfutott a büfébe tejért, hogy tudjunk muskotályzsályás borogatást csinálni, Rita meg vizet forralt, meg masszírozott, amikor fájtam. Közben többször is ki kellett mennem WC-re gondolom a hólyagomat nyomhatta Adélka. Igaz nincs messze de útközben is meg-megálltam, hisz 2 percenként menetrendszerűek voltak a fájások. Aztán Erzsi megvizsgált vízbe szállás előtt, ekkor derült ki, hogy kb.6 cm méhszáj mellett, hogy a burok kicsit fentebb megrepedt és hogy csordogál a magzatvíz így közös megegyezésre Erzsi lentebb is kipukkasztotta, hogy ha már így is, úgy is folyik, akkor lássa tiszta-e. Hát nem volt az. Adél tisztességgel belerottyantott (utólag visszagondolva rá jellemző módon, hisz az óta is fergetegeseket rotyogtat) mikor leszálltam a vizsgáló székről, jól meg is néztem, mi jött ki, mert EÜ suli ide vagy oda ilyet még nem láttam. No persze a ránk jellemző szerencse széria okán pont akkor nem működött a vízben használatos CTG gép így lőttek a kádazásomnak, hiszen innentől kezdve monitorozni kellett a csibém szívműködését. Ez kicsinyt elszomorított, de aztán Rita lelket öntött belém, hogy nem lesz gond, és hogy minden úgy lesz jól, ahogy lesz. Így aztán a tappancsokkal a pocimon igyekeztem sétálni, meg a bordás falba csimpaszkodva fogadni a fájásokat, a „fődúla” pedig közben rendületlenül cserélgette a borogatásokat, Balázs ekkor nem tudom mit csinált (de tuti csak a magamba fordulás miatt nem vágom) Ekkor ért be a dokim (fél 10) kérdezte, hogy vagyok, meg a fájásjelző tappancsot levette rólam és megvizsgált. Aztán már nehezemre esett az állás így leültem az ágyra,

Kép ágy

ami most érdekes módon tök jó volt, hogy olyan kemény, mert nem süppedtem bele. Rita mögém csücsült hogy fájásközben neki dőlhessek, Balázs meg időről időre hozta a friss meleg borogatást a keresztcsontomra, mert az összes húzódás, fájás abba sugárzott bele. Aztán próbáltuk, hogy a pocim aljára tesszük, de az igen csak nem esett jól, meg a tappancsok miatt nehézkes is volt. Persze még otthon próbálkoztunk azzal a taktikával, ami a Kriston intim tornában van, hogy lifteztessek, hát ez ebben a pillanatban kissé mazoista megmozdulás volt, hiszen így sokkal jobban fájt, de magam tudtam szabályozni, hogy milyen nyomást engedek rá a keresztcsontomra. Aztán hogy Ritus egy kicsinyt pihenjen (hiszen azért nem lehetett könnyű tartani) mondtam, hogy cseréljenek helyet Balival, igaz aztán ő nem tudott olyan profin tartani de jó volt, hogy átölelt. Közben továbbra is ment a zene… ja és olyan huzatot csináltunk a szobába, hogy volt hogy kivágódott a kád fölötti ablak, és a dekoráció bánta. Aztán már az ülés sem volt megfelelő pozitúra (persze már „a sehogy sem jó” stádiumban voltam) így négykézláb helyezkedtem el az ágyon így ideig, óráig jobb volt, mert kicsit tehermentesült a keresztcsontom. Rita próbálta, hogy fájásközben megtartja a medencémet, meg hogy oldalról összenyomja, de ez sem jött be. Ekkor eszébe jutott, hogy vegyek be homeosbogyeszt. Aztán ismét jött az orvos, megnézett megállapította hogy szépen haladunk. Kérdeztem nem-e lehetne, hogy egy kicsit lezuhanyozzak, kérdezte, hogy felfrissülés miatt, vagy fájdalomcsillapítás végett. Mondtam az utóbbi. Erre sajnos nem volt mód, hiszen abból a gyors verzió nem elég, így kérdeztem, hogy akkor valami fájdalomcsillapítást nem lehetne, mert annyira intenzívek voltak a fájások már, hogy az erőm végét járta (úgy éreztem). Kicsit lekapcsoltam volna a fájásokat, mint a villanyt, hogy magamhoz térjek, de persze ilyet nem nagyon lehet. Így megbeszéltük, hogy milyen szuri lehetne. Mondta, szól Erzsinek. pár perc múlva jött is. Addigra már be-bejátszott egy kis kakilási ingerféle dolog, meg hát, ahogy kezdődött úgy végződjön alapon hánytálért kiáltottam, mert a róka koma itt is rám talált.(hisz a hányás hányinger az kb.8-9 cm-es méhszájnál lehet) Így mielőtt bármit felszívott volna megvizsgált mondván van-e még értelme, meg hogy mennyire valós, amit érzek és nyomban így szólt: „Cicuska nincs bökés! Kitolunk!” Mert valszószínűleg a Caulophylum kicsit rásegített a témára, hiszen már csak ippen nem tűnt el a méhszáj. Ez 11. 15 kor volt, Rita neki állt kuncogni, mert hogy ő, akit, Adélt ismer az mind délben született (hisz A Dél) és hogy az én lányom is így lesz. Mondtam neki én azért remélem addig nem tart már. Közben Erzsike előkészített mindent.
Maradtam négykézláb,

Kép négykézláb

így egy darabig jó is volt de nem haladt igazán a dolog így megpróbáltuk azt, hogy felállok, és amikor nyomnom kell, akkor megkapaszkodok Ritába és apába, és ők tartanak, de ezt Erzsi 2 fájás után lefújta, mert a gravitáció nem segítette a babuskát, semmit nem mozdult, majdhogy nem visszább ment. Visszamentem az ágyra és mivel hamar jött a következő fájás így az hanyatt fekve ért, és mivel ebben a testhelyzetben Adél megindult kifele, így ebben maradtam. Ekkorra ha jól emlékszem előkerült a dokinénim is, meg megérkezett a csecsemős, meg a gyerekorvos is mivel a vízbe kaki miatt le kellett szívni a csibike tüdejét.
Így hát a következő képet mutatta a szülőszoba. Én fekszem az ágy jobb oldalán, jobbomon Boros doktornő, aki fogta a lábamat, amikor fájás jött, és igazgatta a CTG tappancsot, mert folyton elszállt a vétel. Balról mellettem az ágyon Rita dúla, aki fájás közben tartotta a fejem, meg a bal lábikóm, lenn az ágy végében Erzsi csücsült és teljes erőbedobással védte a gátam, meg bíztatott. Mögötte api a kamerával (szóval fájás szünetben csak a vigyorgó képét láttam, hogy „veszem ám”) mellette az újszülött osztályos különítmény. Ja és néha becikázott a takarító. Tuti az nap az én szülésemen volt a legnagyobb összdrukker szám.  Ja és azt ki ne hagyjam a sorból, hogy a szomszéd szülőszobában egy vietnámi csajszi vajudott és gondolom sétálgatott, mert egyszer csak egy vigyorgó keleti női arcot láttam a szülőszoba ajtó kerek ablakán bekukucskálni. Ezen persze csak utólag tudtam hatalmasat röhögni.Meg azon is, hogy stílszerűen a huzat ismét bejátszott, mert aztán a mellettem lévő ablakot vágta ki, de ekkor már a magnó bánta, akkorát csattant, hogy csak na. Persze mi közben éppen nyomtunk így mindenki összerezzent.
Ekkor már percenként jöttek a fájások, és majdnem annyi ideig tartottak is, egy egy fájásba kb 3 nyomás fért bele kettő között persze erőteljes szuszogással próbáltam át”szellőztetni a vérem”utólag ez tök viccesnek tűnik, de akkor ezt éreztem jónak. Végülis mindent úgy csinálhattam ahogy én jónak éreztem, nyomás közben meg szemecske becsuk és szájacska ellazít de levegő benn tart. Ez is így leírva érdekes de éreztem,hogy ha nem lazítottam ki akkor nem is haladt annyit meg sokkal jobban belefáradtam. Viszont amikor összejött akkor éreztem, hogy centről centire halad előre a gyerek, és hogy van értelme annak amit csinálok. Így aztán olyan ügyesen haladtunk, hogy kb. a 5-6 fájás után már igencsak éreztem hogy feszít a gátam. Ami persze nem volt a legkellemesebb, de Erzsike rendre, tette rá a borogatás így könnyebb volt, mert ugyibár Tomi gátmetszéssel született szóval ő ilyenkor már kinn volt. Az volt a legkellemetlenebb az egészben, hogy minden fájással jobban neki nyomódott a buksi, és jobban feszítette.Ettől persze én elbátortalanodtam, de sikerült túllendíteni a drága bába asszonyunknak ezen, hiszen mondta, fájás szünetben, hogy ha gondolom tapizzam ki, mennyit haladtunk előre, így persze szinte percenként simizgettem Adél fejecskéjét ahogy egyre jobban puposodott kifelé.
DE mivel a kitolás kicsit elhúzódónak tűnt a gyerekszekcó szerint így közös megegyezéssel( meg lehet azért is hogy ne repedjek)a doktornő ejtett egy kicsi gátmetszés szerű vágást, azért csak szerű hiszen az elsőhöz képest nulla volt hisz csak alig egy cm vágás,az első meg vagy 4 cm volt( ugyan ott vágott).Persze mivel nem volt a tervben a gát metszés így nem is érzéstelenítettek előtte így kicsiny felsziszentem, de annyi. Meg csak annyit jelentett hogy akkor egy pillantra csökkent a nyomás, és neki tudtam durálni magam az utolsó két fájásnak aminek során Adél kidugta a buksiját. No ekkor persze neki álltak leszívni, így egy fájást inkább csak elkellett szuszognom, hogy meglegyen a leszívás, aztán a következőt meg azért hogy a kis teste is kibújjon. Azaz 11.50-kor világra jöjjön Bayer Adél Anemona.  Nyomban felsírt volna a csibém, -de a doki meg a nővérke ahogy szívták le a magzat vizet a tüdejéből,- így csak nyöszörögni tudott. Ami nagyon rossz(szinte az egyetlen rossz élmény) volt hogy laringoszkópot is dugdostak le a torkán, iszonyú élmény volt( bele gondolva, hogy Tomi sokkal ramatyabb állapotban bújt ki ezek után bele sem gondolok vele miket csináltak), aztán mikor Erzsike látta, hogy bele fehéredtem, meg hát nekik is kellett volna a hely, hogy a lepényt megszülesszék így szépen api kezébe nyomták az ollót , aki aztán diadalmas mosollyal elvágta azt.(Tominál ez is elmaradt) És Adéllal elsuhantak, Rita persze ahogy megbeszéltük utánuk.
Nem sokkal később minden külső segítség nélkül( szóval a szervezetem továbbra is jól csinált mindent) megszületett a lepény is, megvizsgálták, aztán kérésemre Erzsi nekem is megmutatta, a lepényt, hiszen Tominál azt sem láttam.
Aztán a doktornő ideje következett vagyis hogy felmérje a helyzetet és hogy össze varrjon.
A gátvágáson kívül volt még egy pár repedésem így elég érdekesre sikeredett a varrás. Nem mernék rá megesküdni, hogy a metszéshez aztán kaptam-e lidocaint, de a repedésekrez tuti nem, mert ezt meg is mondta a dokinéni, hogy azért kérte hogy sóhajtozzak közbe, mert olyan egy öltéses kicsi repedések voltak, aminél ugyan ott volt bökés számban mintha érzéstelenített volna.
Mert a csiklóm és a hugycsövem között volt egy picike(egy öltés), meg a végbél nyílásom mellett(egy öltés) meg a vágás ez 2 öltés. Belső varrat az nem tudom mennyi volt, de mivel szépen csillapodott a vérzés(persze mert minden rendben ment) így nem is kellett semmi más beavatkozás.

Kép varrás

A varrás kb. 20-25 percig tartott közben Adél már visszaérkezett és a mellkasomra fektették.

Kép 30 percesen

Rita megbeszámolt arról mik történtek kinn, hogy Adél bosszúból a cső dugdosásért, meg a kínzásért jóóóóól lefosikálta a két nőszemélyt(ezen jót röhögtünk), meg Balázs elmondta, hogy Erzsinek segített beírni a nagy könyvbe Adélt(hiszen a Anemona még többször fennakadást keltett) és hogy csak megtörtölték és nem mosdatták, de persze lemérni még nem mérték le. Olyan jó volt, és tök békésen szuszogott rajtam. És végre szemtől szembe láthattuk egymást.Varázslatos volt.

Folyt. Köv. a szülés utáni dolgokról, meg a kórházi napokról.

Összegzés képpen: az első fájástól számítottan kb. 11 óra alatt meg lett Adél, oxitocin nélkül, igaz csak a szerencsén múlott, de fájdalom csillapítás nélkül, csak egy éppen hogy gátmetszéssel, és persze a leszívást leszámítva szinte háborítatlanul született meg. Szóval majdnem minden meg lett ami a szülési tervemben leírtam.
Hogy milyen érzés volt, akkor marha fáradt voltam, de ennek ellenére úgy éreztem és érzem, most is, hogy így bármikor még egyet(persze apával megállapodtunk,hogy nem lesz még egy), mert fájt persze, vagyis inkább sokkal intenzívebb volt mint Tomival, de nem aláztak, meg nem dirigáltak, nem eröltettek rám semmit, hanem hagyták, hogy én magam szüljem meg a gyermekem.Így most helyére kerültek bennem a dolgok, és túl tudtam lépni a korábbi rossz élményeimen.
És persze nem utolsó sorban, mert hiszek benne, hogy nagy köze van hozzá, hogy a lányommal éltem át mindezt. Neki , aki egyszer majd szintén anyuka lesz és életet ad egy kis lénynek egy ilyen csodás élményt tudok átadni, hogy: Így születtél kicsi Szellőrózsám!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!
Na látom, csaszi lett Encusnál...(ha hiszitek, ha nem, valamiért éreztem), én még reggel írtam neki SMS-t, arra nem válaszolt. És még most se írt. Pil, Te tudsz vmit? Nem akarom szegényt zaklatni...
Reni, én nem hiszem, hogy a szopitól fájna a hasija. Az, hogy megnyugszik rajta, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy szív is valamit. Ezt hívják komfortszopinak. :) Egyébként édes a gyerkőcöd! Szép nagy haja van...
Csuklás: én hagyom. Volt olyan, hogy kapott cicit, vagy teát, de nem ért semmit, sőt a csuklástól vissza is jött. Így hagyom (igaz, majd kiugrik a bőréből szegény), de elmúlik. Igaz, Peti már a kezdetektől fogva csuklik, míg bent volt a kórházban, volt olyan, hogy belenyekkent az ágya a csuklásába. :D A férjemnek először nem tetszett (mármint, hogy csuklik a gyerek, mert biztosan fáj neki), de mostmár kezdi megszokni ő is.
Macsek, tényleg NE aggodalmaskodj! Én mit nem adnék azért a fél kávéscsészényi anyatejért... ÁÁÁÁ, leesett a 63 kg-s cumi nekem is...ebben a pillanatban...én, szőke nő! :D
Honeyy, mi kb. 2 hete átalusszuk az éjszakát, kb. 9-től fél hatig. De a kajcsi után elaltatom, és akkor kb. 9-10-ig bírja, ahogy már írtam. :D
A képeket felrakás előtt le kell kicsinyíteni, úgy, hogy max. 600*600 pixeles legyen. És akkor fel tudod tenni.
Amandi, szopi miatt :(. Van egy ilyen ismerősöm, akinek a kisfia nem szopizott. Én azt mondom, hogy lényeg, hogy egyáltalán van tejed!
Emelés: Peti is már legalább 3,5 kg volt, mikor hazahoztuk, és én is csaszis voltam... Én azt mondom, hogy Te érzed, hogy mit bírsz. Nálunk pl. már két hét után megvolt a "kontroll". :D
Pogi, én vettem a bogyótárban cseppentőt, ha hiszed, ha nem, kemény 8 Ft volt!!! Én is szoktam anyatejet cseppenteni az orrába, és néha számomra hihetetlen mennyiségű szutyi jön ki a nózijából...
Pil, mi holnap megyünk méreckedni...szerintem Peti is van már vagy 60-61 centi (iszonyatosan nyúlánk). Ma ráadtam egy 68-as napozót, és jó volt rá, igaz, a vállán kicsit lógott...hiába, a fiam se egy konfekcióméretes bébi... :D
Hasfájás: Petinek néha még mindig van...de hogy napi 2-3X kakil, már nem annyira!
Fairy, tényleg, ma Bogi névnap van! Isten éltesse a lánykádat. Igaz, ha Pil. nem írja, nem jutott volna eszembe. Szégyen...főleg, hogy a barátnőm kislányát is Boginak fogják hívni.
Potter, nekem is két másodunokatesóm (testvérek) tápszeresek voltak, és teljesen normálisak. A dolog pikantériája, hogy az anyukájuk gyógyszerész...
Szücsi, ezt a citromsavas dolgot majd kipróbálom a legközelebbi kifőzésnél. Aztán hátha...
A büfiztetés olyan, hogy egy 3-4 kg-s gyereknél még cipeled a fenekét, hogy böfizzen, aztán egy kicsit nehézzé kezd válni. Én már néha érzem, hogy fáj a térdem. Egyébként én úgy szoktam, hogy ha nagyon nem akar, akkor leteszem az ágyra a hasán, mocizik, és jön a büff.
Tejcsi, még a tiednél is minibb. Igaz, nem tudom, hogy Peti mennyit szopizik ki belőle nyugtatásként, de fejésről nálam szó sincs, és Peti kajcsinak tápszert kap.
Szüléstörténet nagyon megható. Egyébként nekem pont azért volt csaszim, mert 5 ujjnyinál megállt a tágulás...de ugye ez természetanyánk jól is csinálta, mivel Peti a tarkójával jött. És nem is olyan nagy az a csaszis seb. :)
Kanyin, vasalás :) én is utálom. Peti napközben? Hát változó. De leginkább törődni kell vele. Néha kézben kell, hogy legyen (mert ő még öt perc bömbi után is bömbizik, sőt tovább is), de van olyan is, hogy jól elgagyarászik magában a kiságyban a zenélő forgójának. Igaz, a legtöbb idő az az, hogy fekszik a nagyágyon, és beszélgetünk. :) De pl. napközben, ha a nagymamáknál vagyunk, ott a tatám és a mamám jól elbeszélgetnek vele, aztán a mamám körbe-körbe jár vele a lakásban, és be is altatja... Lehet, hogy elkényeztetjük, de szerintem nem. És már írtam, nekem az a lényeg, hogy este alszik. :)
Norwell, nagyon ari Kende, és milyen kis morcos a második képen!
Kisvirág, a sok levegő a sírástól is lehet. Anyukám ezért is haragszik, ha Peti bömböl...mert ugye csöbörből vödör. Esetleg visít, mert fáj a hasa, teleszívja magát levegővel, attól meg megint fáj...ördögi kör.
Erről jut eszembe, szegényt úgy sajnáltam, mert reggel felébredt, és már visított a kajáért szegény...még nem is volt ilyen. De aztán kb. 1 óra múlva visszaaludt, és az sem zavarta, hogy csörögtek a munkagépek (bicikliutat csinálnak a házunk előtt).
Szabiról jut eszembe: írtam már párszor, de akinek még aktuális és dolgozik a férje: a baba két hónapos koráig vegyék ki az apasági szabijukat. Egy hét, és semmibe se kerül a munkahelynek, mert a TB megtéríti nekik!
Gombi, ti rákenitek a fürdetőt??? Mi nem szoktuk, mi beletesszük a vízbe, és felhabosítjuk.Nálunk úgy van, hogy behozzuk a kiskádat, és egy lavórban készítjük el a vizet, amibe tussal engedjük bele, és közben a kezünkről lemossuk a fürdetőt, így nem is marad darabos! (Colett, ezt neked is írtam.) Nekem azt mondta a védőnő, hogy elvileg rá kéne kenni, de ő nem javasolja, mert nem biztonságos, és igaza is van!
Császármorzsa nyami. Én olyan félkészet szoktam venni (lustaság fél egészség), de már rég nem volt...
Colett, szerintem ne aggódj! Ahogy látod, ha bömböl, az se jó. (Ld. Kisvirág és babája)
Na most ennyi.
Még vmi: Peti ma először szó szerint összeszarta magát. Még a rucija is olyan volt...ilyen még nem fordult elő...de mindent el kell egyszer kezdeni. :D
Ma hívott a férjem du., hogy Pesten nagyon esik, itt még egy csepp se hullott. De felkészültem, már elhúztam a sötétítőt, hogy ha elkezd szakadni, csak az ablakot kelljen becsukni.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szia Blackrose!
Látom, megint "szófosásod" volt. :D
Ezek szerint Petinek is leszívták a tüdejét, habár a férjem ilyenre nem emlékszik, szóval, ha csinálták, akkor azt még a műtőben...
Na tényleg megyek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


[quote="exdeus"]S írta:exdeuszia Blackrose!
Látom, megint "szófosásod" volt. :D
Ezek szerint Petinek is leszívták a tüdejét, habár a férjem ilyenre nem emlékszik, szóval, ha csinálták, akkor azt még a műtőben...
Na tényleg megyek.


:) Jaja !!
DE Ex azt is vedd hozzá, hogy ezt 2 hét alatt altatási idők alatt hozam össze. :)

Amúgy asszem lemondok arról, hogy visszaolvassak és reagáljak, inkább a friss hsz-eket olvasog és reagálok.

DE nem most majd hajnalba!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok, most csak egy par hozzaszolas, nem tudtam vegigi olvasni a napi termest :(

Pogi: nekem nem jo a baba-mama torna egyenlore :( eleg messze van, es meg kicsi a kisfiam, de mar nagyon varom az oszt, hogy ujra elkezdjek tornazni. a tornaterem, ahova jartam pont az anyosomek szomszedsagaban van! :)
Pil: napi 5-6 liter vizet megiszom, +, ha van leves ebedre+ tea.... pihenessel rosszul allok, mert mindig van valami, ami miatt kimarad, reggel, ebed, furdes, seta.... :( Merlegunk van itthon, meg kb. 3 hetig, mert csak bereljuk. A vedonohoz egyebkent se szivesen mennek. Szerencsere o se nagyon tori kezet-labat, hogy jojjon hozzank. Ketszer volt eddig, abbol csak eloszor ranezett a babara, es annyi... Nem nagyon szimpi, nem nagyon fogadnek el tanacsot tole.
A bufi tipp nagyon jo, de sajnos csak akkor mukodik, amikor eppen ebren van, de ez ritka, mert mindig bekomazik a cicimen, vallamon...
Katus: 270, 230, 370, 170, 270, a szuletesi sulya 3,55 volt, 3,34 amikor hazajottunk, es most 4,7 korul van.
Nyanya, en kezzel fejek, ez jobban bejott nekem, es nem keszul ugy ki a mellbimbom, mint a fejogeppel. A goos gunar, es a Moso Masa nekem meg az enyem megvan gyerekkorombol! :)

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Babafürdető:
Mi vízzel kicsit felhigítottuk és mint egy kenőccsel bekenem Anna testét, utána tesszük a kádba. Szerintem nagyon jó, a dokinéni is mondta hogy jót tesz a bőrüknek és igaz. Amíg ez nem volt, Johnson babfürdetővel pancsiztunk de attól kiszáradt a bőre, ez meg rendbe hozta gyorsan.
Lehet nagyobb adagot felhigítani egy üres flakonba, így a legegyszerűbb, próbáljátok ki.

Nálatok mennyi idő alatt szokta meg a baba a fürdést? Mi egy hete jöttünk haza a kórházból, de még szinte minden nap ordít fürcsikor. Valószínűleg éhes már addigra, próbáltuk korábban ébreszteni de így is sír, nem tudom mit kéne csinálni. Amikor hasra fordítjuk kicsit megnyugszik, de háton fél. Lehet veszek egy fürdetőfotelt, hátha abban nem félne. Akinek van ilyen, bevált?
szücsi_66
 
 


Üdv!
Blackrose, JA! Én ezt este...uncsiztam. :D
Szücsi, nem lebeszélni akarlak, DE, ha Anna fél a fürdéstől, a fürdetőfotelben is fog! Nekünk van, Peti először félt benne, pedig én is, és a férjem is ott voltunk mellette, de az első hétben fogni kellett a kezét, vagyis Peti szorította a férjem ujját. :lol: Aztán megszokta, és mostanság a fürdetőfotelt se használjuk, mert így jobban tud kalimpálni.
Egyébként Peti a fürdésnél sosem ordított, az jobban megviseli néha, amikor kivesszük. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Üdv!
De. velem lesz tele a fórum. :oops: Aztán csak este fogtok látni. :lol: Most ráérek, gyerek alszik, nem tudom meddig...én meg nem feküdtem vissza aludni a fél hatos etetés után...
Ahhoz képest, hogy Pesten özönvíz volt, itt alig esett, és nem is sokáig... :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok,

a furdetot en egy cseszebe teszem, felhigitom vizzel, es be a mikroba, ezt ontom a furdovizbe...

nincs idom vegigolvasni mindent, nagyon termekenyek voltatok :)

nalunk szopi sztrajk van, tegnap alig evett, pedig "kinoztam" a cicimet. jollakott sokkal kevesebbel, nem volt hajlando folytatni, leraktam, es csak vigyorgott ram. ha vigyorog, csak nem ehezik!
napkozben is egesz sokat aludt, teljesen meg voltam lepodve, azt hittem ejjel nem fog aludni, de birta reggel 5-ig.

most megyek fejni, macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Szücsi, Blackrose!

Mindkettőtök születéstörténete végén potyogtak a könnyeim.Olyan jó volt olvasni.

Gombi!
Katánál én is pótoltam a szopizást tápszerrel és semmi baja nem lett tőle.
Szerencsére Pannánál eddig nem kell de ha sor kerül esetleg rá akkor sem fogok szívbajt kapni.(Egyenlőre nincs rá szükség)

fürdető: már írtam egyszer hogy hogyan kell csinálni: egy bögrébe szépen apránként adagolva hozzá a vizet közben folyton keverni ( mint a házi majonézt) fel kell hígitani tusfürdő sűrűségűre. Ezt bele kell tenni egy nagyobb flakonba és máris kész a tuti babafürdető.
nem véleletlenül találták ki ezt a fürdetőt, mert hiába van ráírva a boltban kapható illatos fürdetőkre, hogy ilyen meg olyan szerintem az első 1/2 évben nem kellene ezeket használni.
De végül is mindenki eldönti, hogy mivel fürdeti a babát.

Macsek!
Nem értem, hogy mi a problémád a szoptatással kapcsolatban hiszem Andriska fejlődése áltagon felüli. A heti gyarapodás minimuma 150 g. A te babád ezt elég szépen túl teljesíti.
Az sem gond ha nem eszik minden nap egyformán mert ugye nekünk is van olyan nap amikor nincs annyira étvágyunk.
megnyugtatásul leírom Pannus fejlődését ( tudod egyidősek a gyerekeink) : 210, 210, 270, 310, 190, 170,. 3900 g-al született 3630-al jöttünk haza, a tegnapi napon pedig 5050 g volt.

Kép

Kép
katus73
 
 


Macsek!

Azt elfelejtettem, hogy 700 gr-ot egyszer evett, általában 600 és 670 között szokott szopizni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

nálunk éjjel ömlött az eső , de szó szerint. Legalább mostmár nem kell meghalni a hőségtől!

Pil: ha belépsz a kep.tar.hu lapra van egy képkereső, oda kell beírnod azt, hogy somogyiga

fürdető: mi mindig rákenjük Misókára mint egy krémet, és úgy tesszük be a kádba. Én nem is fogok mást használni csak ezt, mert én is allergiás vagyok egy csomó kozmetikumra. Ha belegondoltok mennyi minden van pl. egy babafürdetőben...
Szóval nekünk semmi bajunk ezzel a fürdetővel, én a haját is ezzel mosom, úgy mint egy samponnal
.
Szücsi: az első két-három hétben Misó is ordított fürdésnél, aztán megszerette. Próbálom úgy időzíteni, hogy 6-körül szopizik, aztán negyed nyolctól 8-ig játék és fürdés, utána álomszopi és kész, vége a napnak berakom a kiságyba és alszik.
Ja próbálj meg valami nyugis zenét fürdés közben, hátha az segít. Nekünk bevált.
Minden baba más, de ha kicsit nagyobb lesz, biztos abbamarad majd a sírás. Addig próbáljátok minnél gyorsabban letudni a fürdést. A kis 1-2 hetes picurok még nem is szeretnek meztelenül lenni, mert védtelennek érzik magukat...úgyhogy türelem

Melinda: köszi a tanácsot, megvolt nekünk is az oltás, de Misónak estére volt kis hőemelkedése, így csak adtam neki kúpot, nehogy éjjel belázasodjon. nem volt nyügi, utána aludt szépen.

szép napot mindenkinek

Gabci

honeyy
 
 


Sziasztok!

A szüléstörténeteket még nem olvastam,majdmindjárt nekiülök.

Macsek:Andris annyit hizik egy hét alatt mint két másik baba,mi a fenéért stresszeled magad ezen??????????????????????????????????Még hogy nem elég a tejed? :D :D :D Meg pláne ha vigyorog is.
Te mindig ugyanannyit és ugyanakkor eszel?Na látod :D :D
Szóval már csak egy kis pihenést kellene beiktatnod vhogy.Mellesleg ha ennyit hizik nem is értem miért akarsz fejni,ahogy látom a kereslet-kinálat beállt.
Ez a védőnős dolog érdekes,itt nálunk az első pár hétben ő jön,aztán nekünk kell menni két hetente.mondjuk ez egy falu.
Mindenesetre a gyerekorvos tuti hogy meg tudja mérni,ott kell lenni mérlegnek.

babafürdető:próbáltam flakonba is,mikróba is,rákenve is,egyik sem vált be :(
Most veszek a tégelyből ki egy kicsit,a tenyeremmel elkenem és úgy fürdetem.Nekem volt tubusos is,na az nagyon kemény,az nagyon szar,ha vkinek olyan van akkor tégelyeset kérjen,az puhább,jobban csúszik ,oldódik.

Szücsi:mi fogtuk a kezét eleinte amig félt,de úgy soha sem sirt.A fürdetőfotelt imádja.most hogy a füle miatt nem érheti viz a fülét a kiskádba fürdettem,de orditott,igy visszatértünka fotelhoz.Csak most már annyira ugrál benne,rendesen csapja a vizet. :D

Mézgombi:hát nem semmi étvágy van Julcsinak,az biztos. :)

Most beszéltem Encussal!!!Tegnap 16.07-kor született meg Maya Viktória 3820 gr-al,58 cm-el!!!!Nagy Gratula Nekik!!!!
reggel 7-kor inditották Neki,de nem tágult szinte semmit,igy 16-kor bevitték a műtőbe.Még az örzőben van,este talán átviszik és Maya is vele lehet.Encus jól van,egész nap alszik.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Csajok, ez az esti hasfájás Petinél kiborító! Tegnap már együtt sírtam vele. Annyira sajnálom. Felváltva massziroztuk az apjával a pociját! Napközben 6-7 pelust telekakil, de este van egy 4-5 órás szünet, amikor csak tekergeti a hasát.
Fürdető: van benne valami. Először én is azt gondoltam, hogy nem használom, de száradt a bőre másfajtától. Szóval nem hülyeség, bár nem túl guszta ez a gyógyszertári.
Eddig nekünk is ordított a babó a fürdésnél. Kb. egy hete megy hang nélkül a művelet. De szerintem éhesen fürdethettük, azért ordított. Amikor nem sírt, akkor cuppogott. Mivel még mindig össze-vissza szopizik (1,5-2-2,5-3 óránként), így nehéz belőni a fürdetés pontos idejét.

Pil! Köszi a babafalvás infokat!

Reni
Kép
prenata
 
 


Gratula Encusnak! Jó egészséget mindkettejüknek!

Reni
Kép
prenata
 
 


Encus!
Gratulálok és üdvözöllek a császárnők körében!

Szép nagy babád született.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Nem tudom lesz-e időm mindenkinek válaszolni, de megpróbálom. Lassan ébred a babó.

Először is Encusnak nagy gratula!

Szücsi, a szüléstörténetünk egészen hasonló, csak nálam a végén befigyelt a vákum is.

Blackrose, én is szemeztem az alternatív szobával, de sajnos most nem jött össze. Talán majd a következőnél.

Honeyy nekünk szerencsére sikerült elkerülni a lázat.

Macsek! No para! A gyereked jobban hízik mint az átlag :)

Ex, vicces lehetett! :D

Fürdetés: Nálunk Máté nagyon élvezi. Igazi vizi baba. Már gondolkozom a strandra menésen. :) A fürdető krémet mi is a vízbe tesszük, de úgy turtymósan. :) A munkahelyemen mi is azzal fürdettük az érzékeny bőrü kölyköket. Már akkor is gusztustalannak tartottam. Ez a ronda és finom esete. :)

A tegnapi nagy zuhét sajnos mi sem úsztuk meg, nagyon nem. :( Én voltam itthon a gyerekkel egyedül. Már talán írtam ,hogy még mindíg nincs tető a fejünk felett. A hátsó két szobába folyt le a falon a víz. Nem csöpögött, mintha kinyitották volna a csapot. Szerencsére nem ott lakunk, viszont ott voltak a párom hangszerei, hangosítása, csocsóasztal, dartsgép. Szóval drága, és nem bírja a vizet. A gyerek persze ordított a dörgés miatt, a víz meg ömlött be a lakásba a cuccainkra. Egy darabig a gyereket hagytam ordítani, aztán a cuccokat ázni. Szerencsére a babakocsiba 2 perc alatt elaludt, így sikerült kimenteni a cuccokat a lakás száraz részébe. Miután apósomék haza jöttek, és anyós vigyázott a gyerekre felmentem a tetőre és söpörtem le a vizet, hogy ne ázzunk teljesen szét. Kb. 1-1,5 órát küzdöttünk a zuhogó esőben. Utána meg 1 órát feküdtem a forró vízbe mire felengedtem.
És persze a kivitelező ma ügyesen elkerült, pedig jól le akartam tolni, hogy hogy engedhette el az ácsot 3 hétre szabadságra, mi meg itt ülünk és ázunk. :evil: :evil: :evil:
Na, jól kimérgelődtem magam. :roll:

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Katus! Jó ez a császárnők! Tetszik :D

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Pilchard!
Boldog 3. hónapot Amelitának!!! :D :D :D

Reni
Kép
prenata
 
 


Prenata:köszönjük!!!
irtam Neked pü-t.

Melinda:azért ez nagyon durva.Miket meg nem engednek maguknak egyesek??? :twisted: :twisted:
reméljük nem leszel beteg a sok vizeskedéstől!

éjszak a a fél kettes kajálás után már megint nagyon nem akart Ameli aludni,3-ig kellett szórakozni mire megint elfáradt.addig séta,kiságy mellett ülés,és 3 szopi mire végül elaludt.Remélem az eheti adag ezzel megvolt. :!:

elhatároztam hogy este csak norbis nasit eszek,vettem is pudingot végszükség esetére,na már most a puding a hűtőben ,a féldoboz raffaello amit este megbontottam :!: meg a pulton. :oops: :oops: :oops: peti 2-őt evett belőle,a többit én :oops: :oops:

mindjárt megyünk megint a fülészetre,megnézik ma is hogy alakul.
puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
Raffaelo :roll: .
Remélem, hogy minden rendben lesz Ameli fülecskéjével.

Mi is megyünk délután a Tescoba és már most azon gondolkozom, hogy milyen tejszaporító édességet vegyek majd magamnak és persze Pannusnak.

Melinda!
Ez a tető nagyon gáz!!!

Kép

Kép
katus73
 
 


Macsek,
csatlakozom Katushoz és Pilhez...teljesen feleslegesen aggódsz...tényleg 2 gyereknyit hízik Andris.

Szücsi,
azt hiszem te írtad, hogy fáj a melled a szopi elején. Nekem is így volt, meg kell szoknia a mellbimbónak azokat a kis smirgli-ingereket. Nekem 2-2 napig tartott, nem hagytam abba a szoptatást, a végén hagytam rászáradni a tejet (amikor bekentem Bepanten kenőccsel, az sárgásan rászáradt, és a bimbóm mégjobban berepedt, így az nem jött be), nem hordtam akkor melltartót, és gyorsan elmúlt. Addig is amikor Peti "ráhaapott" sok csúnya szó fordult meg a fejemben... :wink:
Ha rosszul tennéd mellre, akkor egész szopi alatt fájna...ezt mondják az okosok. Ha csak az elején, akkor a melled még nem szokott hozzá a szopihoz, de fog, ne aggódj. :wink:
Lombikos baba...gratulálok!!!! Meddig vártatok rá? Tényleg nagyon szép, és megható volt, amint azt írtad, hogy örülsz, hogy megadhattad a párodnak, hogy pap legyen :)
potter_76
 
 


sziasztok!

Blackrose, na megint kitettél magadért! :D Amúgy miért nem akartok már több babát? Sztem az ilyet felesleges előre kitalálni, mert úgyis úgy lesz ahogy lesz, nem? ;)

Amúgy babamamatorna megvolt, csak erősítettünk, és a babát használtuk súlyzónak. Jó volt, asszem még megyek, bár tulképp itthon is tudnám csinálni. Persze jobb, ha többen vagyunk :). Sztem lesz jókis izomlázam a popómban meg a hasamban.

pogacsa
 
 


Encus, nagyon gratulálok és én is köszöntelek a klubban!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Melinda, remélem, levertek valami kártérítést a kivitelezőn! Mi is áztunk, de csak egy kicsit, mert egy helyen rossz a szigetelés. Szerencsére még garanciális a lakás.

Pil, mi volt a fülészeten? Javulgattok már? Bogyeszka még alaposan hátházik sajna. :(

Potter: PAP??? :D:D:D:D (bocsi)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Úgy örülök, hogy végre hűvösebb van! Már nem is emlékszem, mikor volt ilyen nap, hogy nem szakadt rólam a víz a lakásban.

Encus! Gratulálok a szép nagy babóhoz!!! :)

Katus, tényleg jó ez császárnők! Majd mondom anyukámnak, hisz ő is kétszeresen az. :)

Ex, úgy látom nem vagyok egyedül azzal, hogy rákenjük a fürdetőt! :) Nálunk a fürdés rituáléja úgy zajlik, hogy a férjem fürdeti, én a fejét fogom, nehogy igyon, így nagyrészt kimaradok a csúszós kencézésből. Mi vizes tenyérbe teszünk egy picit, szétkenjük a bőrén, és leöblítjük.

Gabci, én a hajára nem nagyon teszek a fürdetőből, mert beleragadnak csimbókokban a darabkái a nagy bozontjába, és még csak tiszta sem lesz tőle a haja. Így csak leöblítem azzal a vízzel, amiben fürdik, hiszen abban már feloldódik némi krém. Sampont még csak kb. kétszer próbáltam, nem is akarom túl gyakran, tudom, hogy jobb neki a tiszta vegyszermentes fürdőkrém. De olyan jó illatú, selymes és még sűrűbb sérója lesz a sampipitől, nehéz ellenállni! :)

Jók a szüléstörténetek, nagyon át tudtam élni! És megint rájöttem, hogy egész jó szülésem volt, szerencsém volt.

Nem akar aludni Julcsika, pedig lenne mit csinálnom. Nagyon igényelné a társaságomat, ha odamegyek hozzá, mindig vigyorog, most meg beszélget, hallom a másik szobából a nagy őőő-ket, meg hááá-kat. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
megjöttünk,fülecske már szép,még 3 napig kell cseppenteni bele.

Katus:én is azt mondom :roll: (már nem csak a fele figyel a pulton :oops: )
ird majd meg mit vettél.


Vettem most hazafelé egy k...nagy dinnyét,remélem finom,most hűl.

Olyan jó mikor elirunk vmiket,tök vicces,itt röhögök,pap,meg hátházik.Jó hog nemcsak én nem tudok se olvasni,se irni, :D :D :D

Szücsi,Blackrose:mind a kettőtök olvasása után pottyogtak a könnyeim.nem változtam semmit,bőgőmasina maradok.

Ehhez képest nekem gyors és könnyű szülésem volt.

Az elején nekem is fájt a szpoi,de csak pár percig,és én itthon akkor sokat voltam félmeztelenül,vagy pólóban,és csak tejcsivel,vagy levegővel gyógyitottam,de igazából olyan szerencsém volt,mert több órás cicizés után sem repedt ki soha,nem ázott fel soha a mellbimbóm,pedig ugye Ameli hetekig órákat lógott a cicimen.

Pogi:irigy-irigy a torna miatt.
gergőnek jobbulást,küldök sok gyógypuszit.

Én 1x próbáltam fürdetővel hajat mosni Amelinek,de olyan büdösnek éreztem tőle a buksiját,hogy soha többet,vmi bübchen márkájú vagy mi a fene sampont vettem rá.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil! Reagáltam a privire. Köszi.

Reni
Kép
prenata
 
 


Preni:olvastam, :D nagyikád szuperül gondolkodik,csókoltatom!!!!!

csajok:hullik még vkinek a haja rajtam kivül?????Tudom hogy a szopitól van de ez rémes,mindenhol kismillió hajszál :( :( :( :( :( :( :( :(

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Mindig kimarad vmi!! :oops:

Honeyy:megnéztem a képeket,szépek vagytok.Az a kép tetszik nagyon amikor bele van Misó csavarva a törcsibe,vagy vmi kék vmibe.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Nekem egyelőre még nem hullik a hajam. Sőt, a terhesség alatt nőtt egy rakás kis hajam. Olyan mintha frufrum (nem tudom jól írom e) lenne, ami sosem volt. Nagyon idegesít, pláne ebben a nagy melegben.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon szoktam ide írni, csak olvasgatlak titeket.

Pil, a mi gyerekeink majdnem egyidősek, így Ti már nagyon a szívünkhöz nőttetek. :D
Nekem pár napja kezdett el hullani a hajam, de rettenetesen. Elkezdtem szedni újra az elevitet, hátha segít. Persze lehet, hogy nem. :(

Jó babázást Minenkinek!
Vendég
 


Üdv!
Ez nem igazság! Én már két sms-t írtam Encusnak... De mindegy, lényeg, hogy megszületett Maya!!! Nagy gratula az immáron nagycsaládnak. :lol:
Most csak azért tudtam ideülni, mert Petit bealtattam, nem tudom mennyi időre...még jó, hogy tudok gépírni. :) Azt már le se merem írni, hogy az öcsém szobájában (a mi szobánk mellett van, én most itt gépelek), bömböl a zene, szándékosan...és azon aludt el. És tücc-tücc szól...
Gombi, mi nem kenjük rá, ahogy írtam, mi tussal felhabosítjuk, és van egy külön fürdetőkesztyűje, azzal szoktam áttörölni fürcsi közben. A hajmosásra nincs ötletem, nekünk nincs rá szükségünk. :D
Ma Peti nagyon jó kisfiú volt, egész nap gagyarászott nekem meg a dédszüleinek! És ahogy írtam, most alszik, remélem, még kibír fél órát.
Akkor pancsi, kajcsi, és kb. nyolc táján reményeim szerint el is fog alukálni...
Ági
Ja, kaki tényleg vicces volt, főleg, hogy még az apukám szeme is belekönnyezett, pedig volt vagy 1 méter légvonalban a távolság köztünk és közte, de szaglott rendesen az én kisfiam termése...a csap alatt kellett lemosni, mert még a kukaca is olyan lett. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?