Új privát üzeneted érkezett!

Hü, mennyien mentek kirádulni, nyaralni. Irigy-irigy :D :P

Ildiko :)
Üdv itt köztünk. Szerintem nagyon jól haladtok! Nándi hipoton, ezért mi Dévényezni jártunk, ill. a korai fejlesztökhöz, de az elsö hozott igazán nagy eredményeket. Ösztöl megint megyünk akorai fejlesztökhöz, de most "ovis" tornára, ha minden igaz, heti 2x vele egykorú és szintén hipoton gyerekekkel együtt lesz közös játék-torna. Nándi pl még nem jár, pedig már 15 hós; feláll, de ha menni kell, inkább négykézláb ereszkedik. Vagyis mult héten tett 3 lépést, de azóta semmi :roll:
Mirtill babát is beteszem a táblinkba, jó?

Tegnap este nagy viar volt nálunk. nagyon dörgött, villámlott, szegény Nándi is nehezen tudott elaludni, mert pont mikor már félálomban volt, mindig a közelben durrant nagyot :cry: :shock: De nagyon jó, hogy ma nem volt olyan dögmeleg.
Tegnap du eljöttek anyósomék és a sógornömék, teszek fel egy képet: Móki és a sógornömék 3 és fél éves Lili lánya épp reklámot néznek a lépcsö tövében. annyira aranyosak voltak :)
Kép

pusz mindenkinek
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szilbee
A klímaellenzésnek igazán konkrét oka nincs, csak egy csomó baromság. Ezért nem akartam leírni, mert totál hülyének fogtok nézni (ami részben igaz is :lol: )
Az első az hogy érzem a szagát, még tisztántartottnak is! Az áram szagához tudnám hasonlítani, de a kocsiban meg megint más a szaga.
A második, hogy 10 perc után migrénem lesz tőle.
A harmadik meg a férjem szerint egyszerűen csak olyan vagyok mint egy dacos kisgyerek, és azért ellenzem mert mostanában mindenkinek van és nekünk akkor csakazértsem kell :roll:
Szóval szerinetem egészségtelen, főleag a szag zavar engem!

Ildikó
Üdv a csapatban!
Szerintem egyáltalán nem lassú a mozgásfejlődése a kislányodnak. És nagyon szép a neve :)
Én nem szedek a pajzsmirigyre gyógyszert, mert a doki szerint nem kóros az eltérés, de ha abbahogyom a szoptatást, kezelni kell majd, egyenlőre igyekszem jódosan táplálkozni. Neked mi a baja a pajzsmirigyednek? Alul vagy túl működik? Nekem alulműködik, ezért is híztam, sajnos. De ha kezelik és rendbejön könnyen lemegy a súly (dokim mondta)

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Ana
Szerintem nem hülyeség, amit mondasz. Én is érzem a szagát, pedig takarítva van és jó az áramos hasonlat... tényleg olyan.

A migrénnel kapcsolatban megértelek. Anyum is szenved minden ilyen dologtól, de ő leginkább a bakelites szagoktól "kap" migrént.

Nekem bedugul tőle az orrom és elkezd fázni a derekam még akkor is ha 26-28 fok van a szobában.

A védőnőm tanácsát is kikértem még szülés előtt a klímával kapcsolatban és mondta, hogy a fertőzések mellett még az is gondot okoz csecsemőknél, hogy áthűlnek tőle a csontjaik még akkor is, ha csak mérsékelten van használva a klíma, így korábban jelentkeznek náluk reumás tünetek. Nem tudom ebben mi az igaz, de tény és való, hogy nekem gyakran még betakarózás mellett is fázik a lábim, ha megy a klíma.
szilbee
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést!

Én is úgy gondolom,hogy elég gyorsan behozza a lemaradását.Az állással is van gondunk mert ha feláll mundig a külső talpélén áll a lábujját bahajlítja és a bokája jár össze-vissza.Kedden a gyógytornász hívott hozzá dokit aki azt állapította meg,hogy laza az ízület és gyenge az izom a bokájában.Állandóan szandiban kell lennie és kap elektromos kezelést ezzel próbűálják erősíteni a boka körüli izmokat.
Egyébként zöld volt a magzatvíz és fokozott volt az izomtónusa.Voltunk neurológián is de nem találtak kóros eltérést.Valószínű a kengyel miatt van.

Minyu!
Nagyon örülnék ha Mirtill is bekerülne a táblázatba köszi szépen!

Gyomerana!
Nekem 2000-ben túlműködött 1 évig szedtem gyógyszert majd 20 hetes terhesen alul működött végig szedtem a hormont majd szülés után túlműködött.Addig nem szedtem a gyógyszert amíg nem éreztem magam nagyon rosszul.Május 20.óta szedem és most már kezd csökkenni de még mindig túlműködik.Majd szept.ben megyek vérvételre.Én sokat fogytam,remegett a kezem,izzadtam.Nekem kerülni kell a jódos dolgokat,hogy ne fokozza a hormontermelést.Neked viszont kell a jód.

Akik mennek nyaralni jó pihenést kívánok!

Sziasztok!

Ildikó

Kép
ildikó74
 
 


Na, itt vagyok elbúcsúzni!

Minyu!
Nándi nagyon helyes kis pasi! Bocs, hogy ezt írom, de örülök, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a problémával. Vanessza is hipoton, és nagyon elkeseredtem, amikor járni kellett gyógytornára. De mivel nagyon gyorsan fejlödött a torna által, így örültem. Már kb. 1 hónapja nem is voltunk. Az asztal mellett kapaszkodva megy elég gyorsan, de egyedül még nem próbálkozik. Viszont azt vettem észre, hogy egyre stabilabban áll, már nem mindig kapaszkodik. Egyszer majd elkezd járni! :lol:

Ana!
Szerintem, nem hülyeség, amit írsz. Nekem egy dolog nem tetszik csak a klímában: igaz, hogy bentre hideg levegöt csinál, de kintre meleget. És ezzel azt érjük el, hogy a Föld egyre forróbb lesz, és lassan oda jutunk, hogy mindenkinek muszály lesz klímát vennie, mert annyira meleg lesz. Mi egyenlöre megvagyunk egy ventillátorral, azt is csak ritkán használjuk. De megfigyeltük, hogy 3 éve, amikor ideköltöztünk 5-7°C-kal hüvösebb volt.

Mindenkinek szép hetet kívánok!

Egy fotó, hogy ne hiányozzunk:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!
Szia Ildikó!

Tegnap értünk haza anyósoméktól és a nagy hír az, hogy Regina elindult! :D Simán megy, hihetetlen, hogy pár napja még csak kettőt lépett, ma meg már megy! Szóval, ez fantasztikus érzés!!!
Megyek lefektetem, aztán visszaolvasok!
Puszi

Kép

Kép
rayo
 
 


Rayo!! :lol:
Gratulálunk!!!! :lol: :lol: Tök nagy érzés lehet!!

Tudsz esetleg videót feltenni róla??

EZ TERMÉSZETESEN MINDEN, MÁR JÁRNI TUDÓ GYERKŐC ANYUKÁJÁNAK SZÓL!! :D
szilbee
 
 


Sziasztok

Szilvi
Akkor nem vagyok annyira bolond a klíma miatt? Sokan nem hiszik el nekem hogy van szaga még a tisztán tartottnak is. Sőt sokan még az áram szagát sem érzik. Én pl nem tudnék olyna nagyfeszültésgű telep (nemtom pontosan hogy hívják) közelében sem, ott mindig nagyon érzem, de érzem a transzformátor ház mellett is. És ha megy a klíma ott is ezt a szagot érzem, nem büdös, de engem zavar.
A migrénről nagyon sokat tudnék mesélni és sok szag van ami kiváltja.

Ildikó
A pajzsmirigyes tüneteim nekem hasonlóak voltak. Nekem a legrosszabb a nehézlégzés és a nyelési nehézség volt. Az első terhesség alatt alakult ki és valószínüleg magától rendbe fog jönni ha már nem szoptatok, azóta persze szültem még egy gyerkőcöt és megint szoptatok, így nem jött rendbe, viszont nem is rosszabodott. A legjobban a hízás zavar még, mert hiába fogyóztam nem nagyon ment le rólam semmi, a torna jót tett ugyan de súlyom nem nagyon változott, most meg nem bírok ebben a melegben tornázni és Oli sem hagyja hogy eljárjak, ha csak hátatfordítok neki, már ordít, sikít, az apja mostanában nem tudja megnyugtatni.

MInyu
Nagyon jó a kép. Nándinak is jó kreol a bőre. Igazi macsó lesz belőle :lol:

Rayo
Gratula az elinduláshoz, nagyon ügyes lány!

Patrisa
Én alapjában imádom a meleget, de való igaz hogy egyre melegebb van, 10 évvel ezelőtt ha 30 foknál nem nagyon vol ttöbb nyaranta.
Szép a kislányod, igazi nőcis :lol:

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Anna kb. 1hónapja megy..mi kamerázztuk és képek is készültek róla..ilyenkor a legaranyosabbak.

Rayo:gratula nektek.:)

Ma talán krek a porlasztásra új időpntot...eddig vmiért nem tettem.

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Hello!

Itt a babanet Rendelőben írták,hogy 1 éves koráig kell forralni a vizet ( a palackos babavizet is!), én kb. 11,5 hónapos koráig forraltam, igaz addig nem is nagyon volt szükség vízre. Másik topicban csúnya esetről olvastam, hogy hasmenéses fertőzése lett a 2 hónapos babának a tápszerhez nem kellőképpen felforralt víztől. 10-15 percig is forralni kell, mert bizonyos bacik igen túlélőek. Bár az anyatejesek jóval védettebbek.

Nekünk nincs klímánk, és túl meleg sincs. Eddig 28 foknál nem ment magasabbra, mi meg azt még jól tűrjük, igaz bugyiban-melltartóban :oops: ha vendégek jönnek és fel kell öltözni, akkor már izzadunk, mint a kutya...

Videót is lehet ide feltenni? Hogyan?

Tehéntejet én sem adok, amíg van anyatej, hisz az ízük jelentősen nem különbözik, addig meg minek adjak rosszabbat, amíg van jobb? De ha nagyon bele akar majd kortyolgatni a mienkbe, akkor engedem. Egyébként egy éves kor szokott lenni az ajánlás, csak a "babatej"gyártók ellenzik 2 éves korig...

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Mint a kép feltételénél, felteszed a videót egy netes albumba és utána ....

[url=Url cím bemásolva]a videó neve[/url]

Itt egy próba a részemről: (klikk a szóra)
videó
szilbee
 
 


Sziasztok!

Gyomberana!

Én is nehezen kaptam levegőt de leginkább a kézremegés és az idegbetegség zavart.Szerencsére már nincsenek tüneteim.
Nekem amikor először észrevették azt mondta a doki,hogy áátmeneti meddőséget okoz a túlműködés.Ekkor már 1 éve nem estem teherbe de amikor rendeződött utána még 4 évig nem sikerült teherbe esnem.De ez már nem pajzsmirigy volt.Volt 6 inszeminációm és 5 lombik majd az utolsó lombik után 1 hónappal spontán megfogant Mirtillke! :lol:

Voltunk ma tanácsadáson és Mirtill 8030gr és 79 cm.Nem kevés 8 kg?Azt tudom,hogy a hossza elég sok mindenki 1,5 évesnek nézi de valószínű azért mert a férjem 184cm magas és örökölhette.

Én azért használom a Humana vizet mert az csíramentes és nem kell forralgatni.Ti milyen gyakran főzitek ki a cumit és a cumisüveget?

Nálunk nagyon meleg van fönn lakunk a 4.emeleten elég nehéz kibírni.

Holnap megyünk tornára és a kezelésre remélem minden rendben lesz.

Minyu!
A táblázathoz:A korom 32 év.

Rayo!
Gratulálok a kislányodhoz!Nagyon ügyes!

Ildikó

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok, alig győztem olvasni, így most csak röviden és név nélkül írok.

Vizet én 7 hós kora óta nem forralom, de mindig Szentkirályi szénsavmenteset kap. Humana babavizet is kell forralni a doboza szerint.

Sütifaló kincsesbödönünk nekünk is van, leányzó rafkósan felfedezte, hogy nem kell bedobni a formát, elég nyomni a gombot alul, akkor is mondja a formák nevét. Egyébként sztem elég nehéz beletenni a formákat, bár Annának ez nem probléma. :P

Nekem Anna már belekortyolt a poharunkba mikor tejet ittunk, de nem nagyon nyerte el a tetszését, így ez nálunk nem lesz probléma.

Klímát személy szerint én is utálom, de az autóban néha használjuk. Nekem az ellenszenvem a munkahelyemről ered, mert ott folyton tekergette mindenki fel-le, így elég sokszor sikerült megfáznom. Legdurvább mégis az volt, mikor túlórába benn maradtam, így kb 12 órát folyamatosan alatta voltam a befúvónak, másnap mentem a dokihoz, mert ínhüvelygyulladásom lett tőle!!
Nekem az a rossz tapasztalatom, hogy ahol klíma van, ott túlzásba esnek (lásd bevásárlóközpontok) és túlságosan hidegre állítják, ami sokkal rosszabb, mintha egyáltalán nem menne.

Most megyek, de még visszaolvasok majd...

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Sziasztok!

Mégis itt vagyok. Sikerült lekésnünk a vonatot. :( Nagyon kiakadtam, mert nem olyan egyszerü oda elmenni, csak ez a vonat lett volna kedvezö nekünk. De mostanra rájöttem, hogy oka volt. Délutánra begyülladt mindkét mellem. Olyan gyenge voltam, járni is alig bírtam. Lázam is volt rendesen. Holnap megpróbálunk újra nekiindulni az útnak. Már sokkal jobban vagyok, de muszály volt fejnem. Annyi tejem van még mindig.
Ha nem jelentkezek holnap, akkor elmentünk. Remélem minden oké lesz! :D
SZURKOLJATOK!

Szilvi!
Nagyon jó a video, ha hazajövünk kipróbálom.

Rayo!
Gratula az elinduláshoz!!! :lol: Bár én még nem tudom, de biztos nagyon jó érzés lehet.

SZIASZTOK!!!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!


Ildikó: Látom egy napon születtek gyermekeink. Olvastam a kálváriádat, nagyon együtt tudok érezni veled. Nekünk is Anna 6 év után sikeredett, töménytelen orvosi vizsgálatok és kezelések után. 2005 januárjában mentünk volna az első inszeminációra és váratlanul elötte spontán teherbe estem. Csodálatos érzés volt de ezt gondolom neked nem kell mondani.
Olvastam, hogy ti is Sinlac-oztok. Miért? Nálunk, Annának 4 hósan diagnosztizálták a tejérzékenységet, mi azóta eszünk Sinlac-ot.
Anna még mindig Sinlac-al alszik el, úgyhogy nem tudom mi lesz jövő hónaptól amikor már nem kapunk.

Rayo: Gratula az elinduláshoz!

Na megyek mert leég az ebéd!
csucsu74
 
 


Rakok Kép A jövő nemzedéke Kép egy-két képet!
csucsu74
 
 


Szia Csucsu!

Nagyon aranyos a kislányod!Már tud járni?

Azért kapja a Sinlacot mert nagyon sokáig ment a hasa.7 hetes volt amikor kezdődött és 6 hós koráig eltartott.Nme volt elég tejem és pótolni kellett tápszerrel.Először a Milumil HA-t kapta akkor nagyon ment a hasa aztán a BEBA HA Startot írták azóta is azt kapja attól nem ment annyit a hasa.Aztán amikor elkezdtük a hozzátáplálást amit evett pár óra múlva át is szaladt rajta.De gyarapodott rendesen,nem fájt a hasa és nem is vlot felfújódva.
Ezért írta a doktornő a Sinlacot,hogy ne jöjjön vissza a hasmenés.
Nem mertem még másféle pépet adni neki.Tejterméket sem kap ill.pár napja adtam túrót és nem volt semmi gond.A hasa sem ment már jó ideje szerencsére.

Nem tudom ki találta ezt ki,hogy csak 1 éves korig jár.Utána már nem tejérzékeny?Én sem tudom mi lesz ha Mirtill nem fog elfogadni más tápit vagy esetleg nem lesz jó neki és visszajön a hasmenés.

Én még néha most sem hiszem el,hogy végre teherbe estem.Én biztos voltam benne,hogy sosem lesz gyerekünk annyi kudarc ért.Ott tartottunk,hogy nem próbálkozunk tovább hanem örökbefogadunk egy babát.De csak sikerült!A dokim csak csoda kismamának hívott Mirtillt pedig csoda kisbabának.

Nme volt ma tornán mert Mirtillnek hőemelkedése van.Tegnap is volt a dokinő azt mondta piros a torka.Ma visszaviszem és ad gyógyszert.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


tábli:
Kép


Öszintén szólva én már nagyon régótanem fözöm ki a cumikat. csak elmosom jó meleg vizben. vagy berakom a mosogatógépbe.

Rayo :)
grat a kis jövö-menönek!

Csucsu :)
Ha rendes a dokitok, akkor felirja ezután is. Nekünk nincs problémánk, a mi dokink nem irta fel, de én szoktam kapni receptet Bkrisztától (nekik még mindig felirják) vagy Annamaritól, vagy a babaszobán kérek/keresek. Ha nem irnák fel nektek, akkor még én is tudok adni most receptet, mert Annamaritól rengeteget kaptunk.

Annamari :)
nem tudom, mikor jöttök haza, de még nem adtam fel a DM-es pontocskákat :oops: , mert a hétvégén megyünk ujra vásárolni és gondoltam, akkor többet is küldök. :P

Ildikó :)
Nándi 11 hósan 8100 gr volt és 74 cm (most néztem meg a babanaplót) Most 9 kilós, igaz, közben volt egy csúnya mandulagyulladásunk, amikor alig evett. Szerintem nem kell aggódnod a testsúlya miatt. Én vékony vagyok, Nándi is valszeg ezt örökölte. :)
Azért nem semmi, hogy mit átéltetek, amig megszületett Mirtill. :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ildikó:
Nem, még nem tud járni csak úgy sétál ha fogjuk a kezét. Igaz, csak az egyik kezét engedi, a másikat mindig kihúzza a kezünkből.
Nagyon ügyes, bár hamar elveszti még az egyensúlyát.
Ti miket esztek már?


Minyu: Sajnos,a mi dokink nem épp a jószivéről híres, úgyhogy nem valószínű, hogy felírná később. Persze azért egy próbát megér!

Körkérdés: Ti gyerköcötök nem szokott félre nyelni? Nálunk sajnos elég sűrűn "fuldoklik" a lányzó etetésnél. Sőt, néha még a nyálát is sikerül félrenyelnie. Annyira szörnyű! Már nem egyszer kellett fejre állítani, hogy ki tudjam szedni a kaját a szájából.Iszonyú!
csucsu74
 
 


Csucsu!
Nálunk elő szokott fordulni sajna, bár csak ritkán. Az a pár ritka alkalom, mindig akkor van, mikor apósom is ott van. Ő mindig azt látja, hogy a gyerek állandóan fuldoklik... :oops: Pedig hát nem ez a jellemző. Mondta is mikor Levente majd 12 hós volt, hogy nem kell annak a gyereknek még tudni rágni... :shock: Akkor már kb. 7 foga volt és nagyon profin kitolta az ínnyéhez, azt amit jobban meg kellett csócsálni.

Nálunk a banán okoz gondot, épp ezért vagy itatom közbe vagy banán falás közben adok egy másik lédús gyömölcsöt is (pl.: ő.barack). Olyankor nincs gond.
szilbee
 
 


Csucsu!
Nálunk elő szokott fordulni sajna, bár csak ritkán. Az a pár ritka alkalom, mindig akkor van, mikor apósom is ott van. Ő mindig azt látja, hogy a gyerek állandóan fuldoklik... :oops: Pedig hát nem ez a jellemző. Mondta is mikor Levente majd 12 hós volt, hogy nem kell annak a gyereknek még tudni rágni... :shock: Akkor már kb. 7 foga volt és nagyon profin kitolta az ínnyéhez, azt amit jobban meg kellett csócsálni.

Nálunk a banán okoz gondot, épp ezért vagy itatom közbe vagy banán falás közben adok egy másik lédús gyömölcsöt is (pl.: ő.barack). Olyankor nincs gond.
szilbee
 
 


Nem tudom megcsinálni a videósat!!!! :cry: :cry: :cry:
Azt írja, túl nagy a kiterjesztés!!! :cry: :cry: :cry:

Majd még próbálkozom!

Kép
rayo
 
 


Rayo!

Én eddig csak a fényképező 10-15 mp-es videóját próbáltam feltenni. Te miről raktad fel és hány mp-s?
szilbee
 
 


Szilbee!
Fényképezőről és 20mp, ha jól tudom!

Kép
rayo
 
 


Rayo
Akkor nem értem, miért írja, hogy túl nagy... :shock: :(

Lehet, hogy a netes albumtól függ??

Én erre az oldalra tettem fel a videót:
http://s101.photobucket.com
szilbee
 
 


Nézzétek el nekem, amiért nincs elfordítva és hogy sötét, de hirtelen kellett cselekedni! Rayo
Klikk ide rá!!!

http://s85.photobucket.com/albums/k78/R ... h=imgAnch1

Kép
rayo
 
 


Rayo! :D

Hát ez tündéri!! :lol: És ráadásul 2x is megcsinálta.. :o :D Milyen könnyedén áll fel... eszméletlen... :o !!
szilbee
 
 


Sziasztok!


Bocsi,hogy most írok de Mirtill beteg lett.Tegnap lázas volt és egyszerűen nem bírtam levinni a lázát.Volt hűtőfürdő,törzs borogatás,Panadol és Gemicid-c kúp és egyiktől sem ment 38,5alá.
Elég rossz éjszakánk volt.Hajnalban megint 39,1 volt a láza adtam kúpot és azóta nem lázas szerencsére!Elég nyűgös.
Kicsit megijedtem mert Ő még sosem volt beteg és lázas sem.
Ti miket csináltok ha lázas a gyerkőc?
Azt mondta a doki,hogy piros a torka.Nem folyik az orra és nem köhög.Remélem hamarosan meggyógyul!

Csucsu!

Én többnyire bébiételt adok neki de minden nap eszeget abból is amit mi eszünk de nem annyit,hogy az egy étkezésnek beérjen.
A brokkolis és paradicsomos dolgokat szereti a legjobban.
Már sok 8 hós bébikajában van sajt,tejszín és tejpor de még egyiktől sem volt baja.Nem hiszem,hogy gondunk lesz a tejes dolgokkal de azért óvatosan adom neki.
A Te kislányodnál milyen tünetek voltak amiből kiderült,hogy tejérzékeny?

Minyu!
Köszi,hogy betettél minket is a táblázatba.
Sokmindenen keresztül mentünk de ha Mirtillre nézek megérte.
Mégegyszer ugyan nem vágnék neki boldog vagyok,hogy Ő van nekünk és akkor sem leszek szomorú ha több gyerekünk nem lesz.

Mirtill nem szokott félrenyelni elég lassan eszik és megrág mindent.
Ha egyedül eszik(keksz,kuki)akkor mindig kicsit harap le.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


:?: Lányok!

Egy év körüli baba ehet már paprikát (sütve és tormixolva a kajába)? Vagy nagyon puffaszt? Mit gondoltok :?:
szilbee
 
 


Körkérdés: Ti adtok a gyereknek fluortablettát? Nekünk Dentocart írt fel a doki.

Jajj de jók a videók! Majd én is teszek fel, de most szakdogát írok! Már 10 oldalam van! Csak sajna elkezdtem tüsszögni a parlagfűtől, és már biztos nem fogok ilyen jól haladni. Október végéig kell leadni. Van közöttetek parlagfű-allergiás? Szedtek szopi alatt gyógyszert? Anélkül elviselhetetlen... Tavaly mellőztem a gyógyszert, és szerencsére csak egy hét volt borzalmas,de lehet hogy most rosszabb lesz.
Az orrspry-k semmit nem használnak.
Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Ildikó! :(

Jobbulást Mirtillnek!!!

Hűtőfürdő, kúp, folyadékpótlás!

Kapott valami gyulladáscsökkentőt is?
szilbee
 
 


Mariann! :)

Mi nem adunk! Egyenlőre...

Jó szakdoli írást!! Igyál közben sok folyadékot!! Allergiára nem jó, de segít a koncentrációban!!! :)
szilbee
 
 


paprika: 1 évestől lehet, de Csongi már rágcsálja úgy 7 hónapos kora óta...a piros kaliforniai paprika ellenállhatatlan volt neki...igaz, nem sok kerül a gyomorba, inkább csak ledarálja...

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Ildikó:
Először is jobbulást nektek!!!!!!
Úgy derült ki, hogy tejérzékeny, hogy a 4. hónapban véres lett a széklete. Nagyon híg és véres. December 23.-án vonultunk be a kórházba és 28.-án jöttünk ki.Gondolhatod, milyen első karácsonyunk volt. De majd most bepótoljuk!

A paprikát én is 1 éves kortól hallottam, bár Annám is megkóstolta.
Az túlzás, hogy izlett neki, de elrágódott rajta. Igaz, még csak egyszer kapott.

Fluortablettát Anna se kap, azt mondta az én fogorvosom, hogy ő igazán óvodás kortól szokta ajánlani azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleinek is problémái voltak ill. vannak.

Na, jó éjt mindenkinek!
csucsu74
 
 


Szilbee!

Köszi remélem hamarosan jobban lesz!

Kap antibiotikumot Suprax a neve.Kicsit mintha menne tőle a hasa de annyira nem vészes 2-szer volt széklete ma kicsit hígabb.Adom a Normaflore-t is.
Pénteken kell visszavinni a dokihoz.Ma még nem volt láza de időnként keservesen elkezd sírni. Nem tudom mi baja lehet mert nem látom a fogát sem jönni.Midenesetre most adtam neki egy Panadolt éjjel tudjon aludni.

Én azt olvastam,hogy 1 éves kor alatt nem lehet paprikát adni.És görögdinnyét lehet?

Kép

Kép
ildikó74
 
 


Mariann :)
Parlagfüre homeopátiás bogyót nem szedtél? Van! Megkeressem a nevét?

Ildiko :)
Csak most jöttem, remélem, már nem kell segiteni.
Nálunk ez vált be: ha 38 fölé megy, akkor hütöfürdö (38-39 fokról 32-re lassan lehüteni), ha még mindig 38 fölött, akkor Germicid, 1 óra mulva ha még mindig magas (közben persze nézegetni, ha nem alszik, hogy megy-e le) hütöfürdö ,Panadol megint nézni, következö alkalommal hütöfürdö + Nurofen szirup. Ekkora már le szokott menni, vagy 38 fokon megáll (ennél lejjebb nem szoktuk huzni) ha mégsem, akkor elvileg ennyi idö alatt letelt a 4 óra és lehet ujból Germicidet adni. +minden alkalommal kap Belladonnát, illetve ha valamiegyéb is van (pl piros a torka, köhög, stb) akkor a megfelelö homeopátiás bogyót.
Nálunk sajna rendszeresek a mandulagyulladások, föleg akkor jelentkezik, ha jön a foga. Most kb 1 hónapja kap immunerösitöt, remélem, ez használni fog.

Egyébként ma tört át a 8. fog és ma ELINDULT végre. Tett néhány bizonytalan lépést, és többször ismételgette :) Persze mindet este, mikor már dög fáradt volt, és egyébként is inogott. :D :D :D

Na, megyek, mert nagyon fáradt vagyok.

Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


ycbncb

Kép
csucsu74
 
 


bocsi, csak bénázok!
csucsu74
 
 


Csajok!

Nem tudjátok a képet miért nem tölti fel?

Kép
csucsu74
 
 


Csucsu :)
Nem tudom, nekem sem tölti fel a babafalva, pedig jó a mérete is :cry: :evil:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Helló!

Félrenyelés: Olit naponta kell fejjel lefelé lógatni, állandóan félrenyel, többször kellett lenyúlnom a torkán is, főleg az alma okoz gondot. Dokink szerint majd kinövi, addig is nagyon kell figyelni + mindent a szájába vesz, és Milán előszerettel játszik már apró katonákkal, állatokkal, nagyon kell figyelnem. De a legrosszabb, hogy szép tudja szedni a távirányítot és az elemeket szopogatja.

Paprika: pont a minap evett először, szerintem ízlett neki, de a vége félrenyelés volt ennek is :(

Ildi
Mirtillnek jobbulást. Rengeteg olyan vírus van ami nem okoz orrfolyást és köhögést. Mi hugyuti fertőzésben vagyunk profik. Olinak már kétszer volt (nem folyt az orra, nem köhögött), 39,4 volt a láza(az 5 már levona). Hűtőfürdő + priznic, lázkúp, panadol.

Minyu
Nem tudod véletlenül mi a neve annak a homeos köptetőnek amit szoptatáskor is lehet szedni? Már egy hónapja köhögök, beszedtem az antibigyót is már, de még minidg érzem hogy le van rakodva és reggeletnte még krahálok (köptaetőt a szopi miatt nem szedhettem)
Gratula Nándinak az elinduláshoz!

Most muszály mennem, mert összevesztek a fiúk már megint.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


gyomberana: hát, látom nem csak mi szenvedünk ezzel a félrenyeléssel, mondjuk azért nekünk nem ilyen sűrűn van
de iszonyú, nem? Teljesen kétsége tudok esni és nagyon megijedek.

Minyu:
Gratulálok az elinduláshoz! Annának is tegnap tört át a hetedik foga, így már 3 van alul és 4 felül. Olyan édes mikor nevet.

Ildikó:
Jobban vagytok már?

Kép
csucsu74
 
 


Ana :)
A Stodal szirup jó szokott lenni.

Nándi nem szokott félrenyelni. 1-2szer elöfordult már, hogy lógatni kellett, jól meg is ijedtem. Hüüü, nem irigyellek titeket, hogy ennyiszer fuldoklik. De legalább azt mondták, hogy kinövi....

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Már 2 napja nem lázas Mirtill de nagyon nyűgös.Időnként felsír de nagyon keservesen.Lehet a foga jönne?Nem láttam sehol jönni de ma megnézem jobban.Holnap megyünk vissza a dokihoz majd szólok neki is.Van valami piros folt a nyelvén lehet az is fájhat.Szerintetek mi lehet az?
Egyébként neki már 8 foga van de 1 hónappal ezelőtt még csak 2 volt.Az is februárban jött ki utána semmi.Aztán nagy hirtelen kijött egyszerre 6.Nagyon megviseli a fogzás.Van aki azt mondja,hogy észre sem veszi,hogy jön a gyerek foga.Mi nem tartozunk ebbe a csoportba sajna.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Ildiko :)
A hirtelen fájdalomra is jó a Belladonna. Biztos nálatok is lehet rendelni a patikában (ha olyan pici helyen, mint Inárcs lehet :P ) Egyébként könnyen lehet, hogy a nyelvén lévö piros folt miatt. Talán valami afta :roll: Mindenesetre doki nézze meg azt is.
Figy, nem ma van Mirtill névnapja? Vagy félrehallottam a tv-ben reggel?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Üdv Ildikó! Ha Milánom kislány lett volna, nekünk is Mirtillünk született volna! Remélem a láz lement.
Nálunk is a hűtőfürdő, kúp, Panadol kúra vált be.

Görögdinnyét én már 1 hónapja adok neki.

Rayo! De aranyos Regina!

Minyu! Nektek is gratula az induláshoz.

Milánnak még mindig csak 4 foga van. És nem akar egyedül menni. Kézenfogva lépeget, ill. ha elfelejtkezik magáról, 2-4 lépést tesz. De ez még nagyon -nagyon próbálkozás! Az etetőszéket, nyuszibuszt, fűnyírót 1000-rel tolja, de ennyi. A boltos néni 2 naponta jegyzi meg: "Na, még mindig nem megy Milán?! Mert az enyémek már 9 hósan mentek!" Erre én mérgesen: "Nem, ő előbb beszélni tanul meg!" Hazáig mérgelődök mindig, és már tényleg kezdek aggódni.
Amúgy tényleg "beszélget", utánozza az állathangokat: cica, kutya, tigris, egér, boci, paci, hal (tátog!), kacsa. Tegnap a tv-ben néztem a műugrást az EB-n. Egyszercsak megszólal: Néni, bummm! Mármint, hogy beleugrottak a nőcik a vízbe. Olyan édes volt.

Milán néha nyel csak félre, az is többnyire folyadék, amikor kajla módon iszikál.

Mariann! Hajrá a szakdolihoz! Én ismét nem megyek suliba, lévén, hogy nem indul az a szak, amit tavaly halasztottam Milán baba szopihiánya miatt.

Puszi mindenkinek!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Az előbb elfelejtettem megköszönni a lázcsillapítással kapcsolatos tanácsokat.Köszönöm!

Minyu!
Nme tudom ma van-e Mirtill nap mert mi február 23-án tartjuk de van vmikor aug.ban is lehet ma.
Majd szólok a dokinak holnap a nyelve miatt.

Most ébredt fel aludt 2 és fél órát.Végre pihen egy kicsit.
Megyünk ebédelni.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!

Végre ithon vagyunk!
Gyerekek alszanak, én it fagyizom.:)
Ideális pillanat.

UH-on: Egy élő magzat, fejvégű fekvésben. A lepény a mellső falon tapad. A magzatvíz mennyisége átlagos.
A szakmai protokol szerint elvégzett vizsgálat során jelenleg dúrva eltérés nem ábrázolódott.

BPD:47mm, OFD:71mm, HC:184mm, AD1:57mm, AD2:46mm, AC:169mm, F1:31mm.
Magzati súly:380gramm(+-10%)

A biometriai adatok 20 hetes és 4napos terhességnek felelnek meg.
A szülés várható ideje: 2006.12.15.

Javaslat_:rendszeres terhesgondozás javasolt.

És mégegy hír.....
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

FÉLRENYELÉS: nálunk nem fordult még elő, bár én biztosan frászt kapnék hirtelen. Én mióta a gyerek eszik szilárd kaját, legalább 5milliószor mondtam el neki: "kicsi harap!" és az is, hogy: "ha nagy, add ki anyának!". És ha nagyobb a falat, kiforgatja a nyelvével és kiköpi! Gondolja, ne hiába koptassa az anyja a száját!!! :D :D ( ha belegondolok, ez az 5millió nem is túlzás :lol: )

Ildikó!
Mi is voltunk ilyen lázasak, iszonyú volt! Semmi nem vitte le neki! És a fogzás Regit is nagyon megviseli! Már 10foga van, de úgy érzem, alul most jön kettő!
Milyen az a folt? Nem lehet afta??

Brigi!
Ne izgulj! Ha a beszéd ilyen jól megy, a mozgástanulás késik! De tényleg, ezt a konduktor mondta! Regi alig beszél mostanában! Szinte csak a "baba" maradt meg!
Boltos néninek meg mondd meg, hogy inkább a kenyeret adja olcsóbban... :wink:

Minyu!
Mi az a Belladonna? És nekem Inárcsot is ki kell keresnem a térképen... :oops: :oops:

Kép
rayo
 
 


PORLASZTÁSRÓL!!!

Felhívtam a porlesztást végző dokit, aki közölte, ő ott volt a műtétkor..illetve 20-án és 12ig várt is...
Ekkor felhívtam a Heim Pál-t, ahol a főnővérrel sikerült beszélnem.
Ő egy nagyon jó indulatú nő.:)

Elmesélte mi volt ez az egész...Az altató orvost a Heim Pál adta volna a műtét viszont a Sote Urológiai kinikán lett volna.
Az altatós viszont elutasította az altatást!!!

Miértis? A körülmények miatt...
-raktár szerű helyiségben lett volna,
-ahol elavult volt az alatós gépük.
-nem volt sterilitás...

Szóval tényleg furcsa körülmények voltak, de nem tudtam, milyennek kell is lennie, de, ami nem tetszett, hogy a műtős doki vágta a bútorlapot Annának méretre, mert nincs semmijük.

2szobával arrébb takarítós cuccok, a folyosón járóbeteg ambulancia és az ajtó előtt is bútorok.
Bent egy gép, és egy pad elől..hátul tele mindennel.
Nem volt műtő helyiség csak egy vmilyen helyiségben egy gép az algsorban.,,,

Azt hiszem nemis bánom..a sors nem véletlen rendelte, így.
Kedden kell felhívnom a dokit, kiderül, mi lesz.
Ha azt mondja, nincs nagy gond, húzhatjuk, akkor várunk vele, amíg nagyobb lesz.


Mi a véleményetek?????

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?