Iboly!
Kisse megkesve Koszonom szepen segitsegedet cuppogos-kattogos szopi ugyeben, szerencsere elmult
Aktualis problemank most epp az, amit valakinel mar olvastam, hogy majd' 3 honapos lanyom ecceruen nem hajlando nagyra tátani a szajat, csak mikor mar sirasba megy at a dolog. De ez a megoldas egyikunknek sem igazan jo hosszu tavon. Ha van ra valakinek otlete, mit lehetne tenni, szivesen fogadom.
Es ezuton szeretnem megkoszonni itteni munkatokat, Nektek, tobbieknek is, kik millioszor kepesek vagytok elismetelni a helyes szoptatas modjat. Jo dolog, hogy nem csak utaltok, hol keresse meg az ember lanya, hisz nem mindenkinek sikerul itt eligazodni valszin. Jo, hogy ezerszer elolvastam en is, olyan, mintha szuggeralna az embert, hogy szoptatni jo, babanak az kell
Szerintem remesesen alulinformaltak a Kismamak szoptatas ugyben, a babaneten kivul mashol nem is talalkoztam kiadvannyal, talan a terhesgondozon kapott konyvben van par sor, aztan kifujt. Az itt olvasottak miatt nem lett tapszeres a babam, tuti.
Hisz O is besargult, mar a 2dik naptol kekfeny alatt volt, szerencsere a gyori korhazban az anya ágya mellett van ejjel-nappalaz inkubator, ha a fenyen kivul mast nem kap a baba. Rendkivul aluszekony volt /Csics ne add fel, az en babam 3 hetig volt sarga, ha rajta mult volna, vegigaludta volna/, a korhazban 2 orankent keltegettem /bar volt, hogy nem sikerult felebresztenem, volt, hogy 1 perc mulva elaludt ujra/, a szokasos aggodas a belovellesig, hogy ehenhal, nem eleg az a par csepp... aztan itthon is, vajon eleget eszik-e, van-e eleg tejem? A gyerekorvos altal mondott "max 20 percig szoptasson Anyuka"-val szemben Reka akar egy oraig is elnyammogott a cicin, ha nincs a babanet, biztos nem hagyom. Bar fejni sose sikerult 10-20 mg-nal tobbet, raadasul masfel honapig 2 mellbol szoptattam, mert a babanak keves volt az egy mennyisege. Szoval aggodas-hegyek, hogy biztos ehezik.. Aztan persze en se kerultem el a mell kisebesedeset, veresre repedt az egyik
Bimbovedot persze en is kiprobaltam, hisz mar szinte feltem a szoptatastol, foleg, hogy mindket mell sorra kerult 2-3 orankent, elkepzelni se birtam, hogy ez a seb meg tud gyogyulni igy valaha is. Bimbovedo 2-dik napon a szemetbe kerult, mert babam nem tudott rendesen szopni tole, inkabb vallaltam a fogösszeszoritva torteno mellretetelt. Hat, nem volt egyszeru, de tuleltuk
Aztan jott a kereslet-kinalat beallasa /igaz, akkor meg csak 2 mellre/, megszuntek a feszulo cicik, amitol biztos megint megremulok, ha nem olvasok rola itt elotte.
Nem tudom, lehet, hogy hulyeseg, de nekem ugy istenigazabol a 6-dik heten indult be a tejem, gondolom, a baba is megerosodott kellokeppen, most mar egy mellbol, 10 perc alatt vegzunk, barhova el tudunk menni, kenyelmesen megszoptatom, ahol epp er minket az "ebedido", imadom hallani a nyeldekleset, a szopi vegen a jolet hangjait, halk "nyoszorgeset", amikor mar csak az erzesert cumizik...
S ezt mind az itt olvasottaknak koszonhetem. Ezert en is szeretnek csatlakozni azokhoz, akik szivesen nepszerusitenek az LLL-es kiadvanyokat. Egy par oldalas, lenyeget osszefoglalo nyomtatvanybol tudnek en is ugy havonta par szazat kinyomatni, terhesgondozoba leadni, ok tovabbadhatnak vedonoknek esetleg, nem igazan tudom, hogy mukodik ez..
Remelem, nem voltam unalmasan hosszu, csak erot szerettem volna adni Sorstarsaknak, es koszonetet mondani a Tanitoknak
Ildiko + lassan 3 honapos Reka
ui: es persze infot a "hogyan_tatassuk-Ki_gyermekunk_szajat_nagyra" kerdesre