Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csinga:meg kell tudni a cégbíróságon a számlaszámát, bemenni a bankba az ítélettel és inkasszóval leemelni a lóvét.

Gabek: Gratula Gergő súlyához!

Szépek nagyon a Babók!

Igen,mintha megálmodnák a dolgokat és tudják!
Tök jó lenne, ha felnőtt korban is menne ez :lol:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Ayse! - Arra a felfújható tetejűre gondoltam, de nálunk már sajna nem lehet kapni, talán még a bricostore-ban van, majd apa megnézi ha jön hazafele munkából.

Hát igen lányok hétvégére meleget mondanak, na de nem baj, mert ugye anciék mennek nyaralni és úgy néz ki, hogy apa is el tud szakadni a munkából 1 egész hétre. El sem hiszem :D . Szóval ott sem lesz nyugodalmuk.

Na megjött anyósom megyek

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Csillah
Szia!
Írom, amit az oltásokról tudok. Nem tudom mi a különbség oka, biztosan ott már újszerűbbek az oltóanyagok, és jobban kombinálják őket, ezért kell kevesebb. Nálunk is próbálkoznak már vele:
- újszülöttosztályon BCG - tuberkulózis ellen
- 2 hónapos korban Act-HIB - Haemophylus influenzae B ellen
- 3 hónapos korban DPT I/a + IMOVAX - torokgyík, szamárköhögés, tetanusz és járványos gyermekbénulás ellen
- 4 hónapos korban DPT I/b + Act-HIB + OPV - torokgyík, szamárköhögés, tetanusz, Haemophylus influenzae B és járványos gyermekbénulás ellen
- 15 hónapos korban MMR- kanyaró, mumpsz, rubeola!
Egyébként pedig gyönyörűek a gyerekeid. A lányoknak valami gyönyörű szemeik vannak. Nagyon sok gondotok lesz még a fiúk elhajtásával, ha ugyan ez már most nincs meg... :D
Na majd az Öcsike megvédi őket, ha megnő!

Csinga
Bár mi biztosan nem leveleztünk soha, mert én nagyon új vagyok, mégsem tudom megállni, hogy meg ne dícsérjem a kislányod. Ő is nagyon szép. De talán itt a Bátyó miatt könnyebb lesz a helyzet, több esély van a fiúktól való "megvédésre"!

Dorka24
Hát, az én Alinám is nagyon sokat alszik az elmúlt 2 napban. Én ezt betudtam az oltásnak, de mostmár nem tudom. Lehet, hogy valami van a "levegőben". Mondjuk addig jó, míg ez az idő ilyen hatással van rájuk, és alszanak. Én ebben a melegben aludni is alig tudok!

Toreau
Köszönöm a tippet, meg fogom próbálni a sétát mindenképpen, és a diétát is gyakorolni fogom. Mondjuk már most is megvan ez csekély módon. A terhesség alatt hány kg-ot szedtél fel, ha ez nem túl személyeskedő kérdés?Az eredeti súlyodhoz képest adtál már le 2 kg-ot?

Na puszilok mindenkit, és kicsit kevésbé meleget kívánok!
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 

 
 

Hellló!
Hát ma nálunk nem vlt alvás, egy perc se. A ygerkőc egyszerűen nem ovlt hajlandó aludni, mmost alszik úgy 1 órája. Szerintem rá meg így hat ez az idióta időjárás.

Tegnep váratlanul megjelent a dokinő és leellenőrzött minket, jól esett.
Az esti mérlegelésen kiderült, hogy Kata a múlt heti 3,34-ről 3,5-re gyarapodott!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérdés: Hogy lehet a tápot szállítani, ha ki akarunk mozdulni úgy 3-4 órára és beleseik egy kajálás?

Kép
anid
 
 


Anid
Lehet kapni direkt cumisüveghez olyan henger alakú tartót, amin belül hungarocell van és így bent tartja a meleget/hideget. Bocs, de nem tudom mi a pontos neve, a Tescoban is lehet kapni, a minap láttam. Kb. 1.000 Ft körül van az ára, pontosan nem emlékszem. De az Aventes cumisüveg nagyon széles, az nem fér bele, így be kell ruháznod egy hagyományos alakú cumisüvegre is. Az Aventnek pedig van thermo anyagból készült kis táskája, ami 4 óráig megtartja a hőt, ez 4-5.000 között van és belefér 2 cumisüveg is, ezt is a Tescoban láttam.

Toreau
Te hol szoktál 2 órákat sétálni?

Csinga
a polcos kép baromi jó :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek köszi!

De úgy döntöttem, hogy marad a jó kis termosz, külön víz, tápszer, majd kotyvasztok! bár nem sok reményem van a kiruccanáshoz, a mai nap után. Szerintem meg sem próbálok bemenni a házasságkötőbe, mert ordítani fog a gyerek! Azt hiszem ez az első út nekem stresszesebb lesz, mint neki!

Csak ne paráznélk ennyit! Gondolom ne csináljak belőle nagy dolgot.
egyáltalán vihetem már magammal?
Szombaton 4 hetes lesz! A lagziban nem maradnánk,csak az esketésen. Nekem már az is nagy probléma, hogy az esti sétához mit adjak rá! Ne nevessetek ki az első alkalommal még pléd is volt a gyereken! :oops:
Erre a sok anyaparára nincs valami csodabogyó? Ági????

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Csinga,
Küldtem privit, mert hosszú.

Chester,
Köszi a bókokat és az infót. Van egy fiatal svéd színésznö, ök 5-en vannak testvérek, ö az egyedüli lány, 3 bátyus, egy öcsi, egy- másfél év korkülönbséggel. Mindegyikük színész lett, nagyon jól néznek ki.

A csajszi mesélte, hogy csak felnöttként értette meg, hogy neki miért is volt annyi barátnöje annak idején, szinte nyüzsögtek náluk a "barátnök". Néhány kivételével mindegyik vmelyik fiútestvérében volt szerelmes és rajta keresztül akarták a srácokat megfogni.

Végülis nincs különbség az oltások között, itt csak oltani kezdik késöbb a gyerekeket. Nincs BCG oltás. A többi oltást 3 hónapos korban kezdik, ami ua. mint Mo-on, de ekkor kapják meg a fertözö agyhártyagyulladás ellen is. Ezt ismétlik 5 hónaposan.

Anid,
Ne öltöztesd túl, ebben a nagy melegben. Nálunk ma is "csak"28 fok volt, ami enyhének számít a mostani mo-i viszonyokhoz és a gyerköcön (nagyjából egyidös a tieddel) csak pelus volt a babakocsiban. Szél is fújdogált, de nagyon hamar átforrósodnak így is. A kajához nem tudok hozzászólni, de biztos lesz vkinek ötlete.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Chester,

Megnéztem a weboldalatokat, nagyon aranyos Alina. Te szerkeszted a lapot?

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Anid
Annyira ismerős amit írtál :wink:
Engem az első közös utunk totál kikészített, mindent úgy akartam csinálni, hogy az a lehető legjobb a legyen a Gergőnek és ne rossz élményekkel térjen haza az első kiruccanásunkról. Ő semmit sem vett észre, én leizzadtam, idegbeteg voltam, estére kikészültem és senki sem érezte át a problémámat, ja és persze este akkor jött még egy rakat vendég is, akiket legszívesebben lemondtam volna, de nem tehettem.
A kocsiban ugyebár ő hátul ül, megfordítva, így én pont nem látok rá. Ha sírt az volt a bajom, ha csöndben volt akkor pedig azért aggódtam :x
De azóta már jól belejöttünk az utazgatásba :-)
Azzal nyugtatom magam, hogy ezen át kell esnie mindenkinek :P

Kép

Kép
gabek
 
 


Chester, igen az oltástól van aki többet alszik. Használd ki, pihenj te is! Oltások, igen ez nehéz kérdés. Én a dokinéninkben bízom nagyon. Ha ő indokoltnak lát valamit elhiszem neki. Van mögötte rengeteg év gyakorlat, sok továbbképzés (állandóan jár ilyenekre) látott sok negaítvot is, és tudom, hogy a gyereket nézi. Feleslegesen nem adna be nekik semmit. Azt meg, hogy ártunk-e vele vagy használunk félek soha senki nem fogja tudni bebizonyítani hogy mi mért történik. Csak bízni tudok benne, hogy nem ártunk hanem használunk.

Márti, durva ez a 35000 ár! Először amikor írtad azt hittem rosszul látok. Akkor nekünk 70000 Ft-ba kerülne? Szép! És ezt miért nem támogatják?

Dorka, gartulálok a szép fejlődéshez! Olyan jó megélni ezeket a dolgokat! Sztem az alvástól nem lehet nyügi, mert akkor nem aludna vagy nem? A fog elindulása is okozhat nyügit (nálam Livi), pedig neki még az ínye sincs ellapulva (vagy hogyan fejezzem ki). Persze a hiszti az hiszti. Na azért ezt a meleget ők sem komálják túlzottan, mellé egy kis ínyfeszítés...

Szia Erikavince, üdv közöttünk.

Anid, anyapara csillapodni fog, elmúlni soha. Öltöztetés, mindig nézd meg a kis testét. Ha forrónak érzed akkor melege van. Ne öltöztesd túl, mert nekik még a hőleadásuk nem olyan jó. Megfázni meg nem fognak akkor se ha fujdogál a szél - legalábbis a mostani időjárásban...

"Régiek" írjatok ám ti is! A hosszú hallgatás nem indok a nem irogatásra. Pár év ide vagy oda. Írjatok! :lol: :lol: :lol:

Csinga, nagyon jó a "minden polcon gyerek" kép!

KépKép
kgiulia
 
 


Szia Csinga!

Hát persze, hogy emlékszem Rád! Örülök, hogy előkerültél! Na nem, mint, ha én olyan sokszor fordulnék meg itt :oops: . Bár mentségemre legyen szólva, nem igazán vagyok idevaló. Sőt... egyáltalán nem vagyok már idevaló!

Örülök, hogy jól vagytok! Gyönyörű lett a pici lányka! Gratulálok!
Csak nem indul újra a kistesóprojekt? :D

Nálunk még mindíg semmi, azóta sem :( . Sőt úgy tűnik, hogy a Jóisten egyetlen ötletem, lépésem sem támogatja mostanában... :cry: . No de sebaj! Csak a fiamét és azuramét támogassa!

Puszi Kriszta

mohácska
 
 


Csillah

Köszönjük szépen a bókot. Az oldalt nem én csináltam, hanem az unokanővérem. Én elmondtam neki, hogy mit hogyan szeretnék, és ő pedig megcsinálta nekem.
Ha bárkinek szüksége lenne ilyen oldalra, akkor 3000 Ft-ért bárkinek megcsinálja. Nem mintha reklámozni szeretném, már egyébként is feltette ezt a hirdetést a babaszobára is, de úgy gondolom, hogy később nagyon jó lesz ezeket visszanézegetni. Arról nem is beszélve, hogy nem kell emailben írogatnom mindenkinek, hogy mi a helyzet, hanem megadom a weblapunk címét, és bárki megnézheti. Egyébként pedig a későbbiekben megmutatja, hogy kell frissíteni az oldalt, és akkor már nem is lesz rá szükségem, ha valamit fel szeretnék tenni.
www.alinababa.atw.hu - ha valakit még érdekelne

Ha érdekel valakit a dolog, csak írjon, én pedig megadom az elérhetőségeit az Unokanővéremnek.

Anid
Mielőtt megszületett Alina, én úgy gondoltam, hogy nagyon aggódós leszek. Aztán kiderült, hogy egyáltalán nem vagyok az. Mondjuk nekem sokkal könnyebb, mivel még a szüleimmel lakunk, és Anyukám nagyon sokat segít. Ezért az én életem egyébként is mozgalmasabb. Mi nagyon sokat megyünk autóval, babakocsival. Mondjuk ő imád utazni, akkor mindig nyugodt, ha meghallja a kocsi zúgását. Én egyébként magam mellé szoktam rakni, mert így ha bármi baja van, akkor látom. A légzsákot kikapcsolom, és az ülés felé fordítom a hordozót.
A parával kapcsolatosan pedig úgy gondolom, hogy valahogy ezek a kis csöppségek gondolatolvasók. Tehát ha te félsz, ő is fog. Én az Alinán vettem észre, hogyha attól tartok, hogy most fel fog ébredni , akkor fel is ébred. Ha pedig azt szeretném, hogy tényleg aludjon, és erre is gondolok, így lesz. Lehet, hogy bemagyarázom, de legalább ez eddig bevált, nekünk legalábbis...

Egy pár kép, ha sikerül:
Kép Gondolkozz, gondolkozz, gondolkozz...
Kép Így tudunk ám mosolyogni, főleg kelés után! Kép Hát, itt morcosak vagyunk!

Kép
KépKép
chester
 
 


Anid

Nem tudom, a kimozdulást autóval értetted-e, de ebben az esetben nagyon jó találmány a szivargyújtóról üzemeltethető bébiétel melegítő. Gondolom ez tápszer esetén is megfelel, bár ezt én nem tudom. Csak egy ötlet!
A babaszobán most találtam is ilyen hirdetést, de több is van, csak rá kell keresni:
NUK melegítő (bár lehet, hogy nem szivargyújtó töltős, de ha érdekel a dolog, írj a feladónak, és biztos válaszol):
www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=10;t=2;p=3;k=
Philips melegítő, ami szivargyújtóról is működtethető:
www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=12;t=2

Remélem tudtam segíteni!

Kép
KépKép
chester
 
 


Sziasztok !

Dorka24: Tényleg, ennyi? Én ismán bemegyek, és kész? Vagy bízzuk végrehajtóra? De gyanítom, hogy lenullázta a számláját, nincs a nbevén se autó se ingatlan se ingóság....Mert nem mint magánembert, hanem mint céget (kft-t) pereltük. Naná, hogy senki nem hallgat rám, én mondtam, hogy külön, mint magánembert is jelöljük be az első bírósági papíron. De lehurrogtak az okosok.....

Chester:Na igen, nagyon jól megvannak, simán rá lehet Petire bízni Annát. Pl: A gyógyszertárba sosem viszem be Őket, kinn megvárnak. Eleinte a babakocsiban őrizte, majd kísérgette amíg motorozott...tudja, hogy a sarokig elmehetnek, meg vissza... pl a gyógyszertárból jött ki egy néni, PAnni másfél évesen még babakocsiba ült, a néni odament gyügyögni Pannihoz, Peti meg elkezdte eltolni a babakocsit, de a néni csak nyomult, erre a Peti elzavarta, hogy :-"most tetszett kijönni a bacilusos gyógyszertárbnól, meg biztosan beteg tetszik lenni, ne tessék a kistestvérem közelébe jönni, mert beteg lesz !!!"
Az ovit már nagyon várják, ha minden jól megy, egymás melletti csoportba kerülnek, egy üvegablak lesz kettőjük között.. Peti már mondta, hogy vigyázni fog rá, az udvaron meg pláne (mert ott találkoznak majd).
Addig élvezd, amíg ekkorákat alszik, pihenj, lustálkodj Te is. Utánna úgyse lesz nyugtod 20 évig:)
A diéta miatt meg ne aggódj. Egy idő után úgysem lesz időd enni, nomeg ha elindul, hajajj !!! Rohanhatsz utánna:) Én van, hogy le se ülök egész nap. Ezért is nem jöttem netezni eddig.

Anid: Csak tápozik a babód? Én úgy csináltam Petinél, hogy kimértem az üvegbe a port, lezártam a cumi nélkül, azzal a kis műanyag karikával. A másik üvegbe annyi forralt vizet, amennyi kell. Nem kell a vizet termoszba rakni, ebben a melegben (Persze ne a tűző napra tedd, mert esetleg felforr) pont langyos lesz. De semmi baja nem lesz akkor sem, ha kevésbé lesz meleg, mint szokott...ebben a melegben. Amikor éhes, a víz felét beleöntöd, összerázod. Majd a maradék vizet, összerázod. Rá a cumi.
Ebből annyi ilyen "adagot (külön táp-külön víz) amennyi etetésnyit vagytok távol.
Engem egyszer attól vert a víz, hogy ilyen melegben a vidámparkban egy anyuka pici babával (pár hetes) a babakocsi aljában 3 üveg kész táp....... biztos jót tett a babának.. Igaz, lehet, hogy csak nekem volt fura, mert régen tápoztattam...de én félnék, hogy megromlik...
Hát, magamra ismerek, én is halálra paráztam magamat amikor Peti ekkorka volt.... Háááát 4 hetesen még nem vinném egy zárt (esetleg légkondis) terembe, mert a légkondi pörgeti a bacikat. Ráadásul most van jó kis hányós-hasmenéses-rota vírusos szezon, és az esküvőkre meg aztán pláne jellemző, hogy betegen, vagy épp meggyógyulva is elmennek az emberek, pláne viszik a beteg gyerekeiket. Félő, ha odamentek, minden rokon-ismerős nekiáll ütyüli-pütyülizni "na, csak egy picit hadd fogjam, nyomorgassam, simogassam, puszilgassam meg..." máris kész a baj.... nálunk is hányszor nem mostak kezet, amikor jöttek a két hetes gyerekhez, és amikor elküldük kezetmosni a rokont, közölte hogy otthon mossott !!! Közben mreg átjött a fél városon, októberben. Itt az esküvőn meg pláne nem jön senki sterilen........
Azt hiszem, 6 hetes kortól lehet "emberek közé" vinni...... De a sétához elég egy rövidujjú body, egy kis nadrág, zokni, és egy vékony takaró, vagy egy tetra fürdőlepedő. Tényleg elég lenne egy pelus aztán csók, de asszem, 4 hetesen még nem alakult ki a hőháztartásuk, ezért valami vékony kell. De nem szabad túlöltöztetni, mert túlmelegedhet könnyen. A kis takaró nem is muszáj. Vagy: body, és kész, akkor a takaró. Ha nadrág is van a takaró nem kell.......
Amikor muszáj vinned valahová, és ordít, legyen egy olyan nagyon színes, zenélő valami, amit máskor nem lát, csak ilywen esetekben veszed elő neki, és amíg ezt nézegeti, és felfedezi, pont végzel a dolgoddal...

Gabek: u.e: volt nálam is. Ha csöndben volt auz a baj, ha ordított az:)

kgiulia: hogy boldogulsz ikrekkel? Szopiznak? vagy tápszeresek? Most már eljátszanak egymással, ugye? Hűűű, majd ha elindulnak, érdekes lesz :lol:

Pusza mindenkinek, mennem kell, de a nagy ló lányom cicit kér...

Hogy hogyan szoktatom le, fogalmam sincs...ötlet????

KépKép
KépKép
csinga
 
 


közben írtatok:)

Mohácska.... lemaradtam valamiről? Úgy tűnik, el vagy kenődve... Ezek szerint, még nem volt sikeres a kistesó project, látom:(

Neeeeeem, nem tervezünk újabb kis maffiózót elég ez a kettő. Panni amúgy is egy kis terrorista, és még mindig szopik, így pláne nem lehetne. Már nagyon szükség lenne rá, hogy dolgozzak, de a drága főnököm pont megy csődbe, így nem vesz vissza.... Na, két gyerekkel így.......nem lesz könnyű.:( sőt

Chester: totál igazad van, sok múlik a lelki köldökzsinóron. Ők is levesznek mindent....tündéri a kisasszony a képeken:)

tényleg menek:)

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Csinga

Hát ez a gyógyszertáras sztori nagyon édes. Hogy ezek a gyerekek milyen okosak, mi meg hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. A panni pedig még most is szopizik?hát nagy szerencséje van, és gondolom később is jó lesz, mert jóval erősebb lesz a szervezete. Az én apukám 3 éves koráig szopizott, és most 50 évesen olyan fitt, mint a mai huszonévesek. Biciklivel megy mindenhová, még a munkahelyére is néha, ami 35 km-re van. Sokat focizik, sétál és nagyon keveset "lazsál". Remélem ilyen sokáig fogom tudni én is szopiztatni a kis Alinát! A fiadra pedig légy nagyon büszke, mert nagyon okos, amit persze csak magatoknak köszönhetsz. Ennél jobb bók nem is kell az embernek, ha látja, akit ő nevelt, az ilyen életrevaló lett.
A pihenéses tanácsot pedig jó lenne megfogadni, de ilyen nagy családban mindig van mit csinálni, és ha csak pihenek, bűntudatom van...

Én már nagyon korán emberek közé vittem az Alinát!Mondjuk nem így terveztem, de muszáj voltam sok dolgot elintézni. Szerencsére semmi baja nem lett, de esküvőre én sem vinném el még most sem. Leginkább tényleg az ügyüli-bügyülizések miatt, ahogy Csinga is írta, na meg a légkondi...
Mondjuk nem mondok igazat, hisz 8 hónapos terhesen volt az esküvőm. Tehát mégis elvittem... :D

Na távozom, mert mindjárt felkel a pici!

Kép
KépKép
chester
 
 


Csinga

Hát ez a gyógyszertáras sztori nagyon édes. Hogy ezek a gyerekek milyen okosak, mi meg hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. A panni pedig még most is szopizik?hát nagy szerencséje van, és gondolom később is jó lesz, mert jóval erősebb lesz a szervezete. Az én apukám 3 éves koráig szopizott, és most 50 évesen olyan fitt, mint a mai huszonévesek. Biciklivel megy mindenhová, még a munkahelyére is néha, ami 35 km-re van. Sokat focizik, sétál és nagyon keveset "lazsál". Remélem ilyen sokáig fogom tudni én is szopiztatni a kis Alinát! A fiadra pedig légy nagyon büszke, mert nagyon okos, amit persze csak magatoknak köszönhetsz. Ennél jobb bók nem is kell az embernek, ha látja, akit ő nevelt, az ilyen életrevaló lett.
A pihenéses tanácsot pedig jó lenne megfogadni, de ilyen nagy családban mindig van mit csinálni, és ha csak pihenek, bűntudatom van...

Én már nagyon korán emberek közé vittem az Alinát!Mondjuk nem így terveztem, de muszáj voltam sok dolgot elintézni. Szerencsére semmi baja nem lett, de esküvőre én sem vinném el még most sem. Leginkább tényleg az ügyüli-bügyülizések miatt, ahogy Csinga is írta, na meg a légkondi...
Mondjuk nem mondok igazat, hisz 8 hónapos terhesen volt az esküvőm. Tehát mégis elvittem... :D

Na távozom, mert mindjárt felkel a pici!

Kép
KépKép
chester
 
 


Sziasztok!

Már olvasom egy ideje ezt az oldalt, mint passzív résztvevő, de gondoltam most már be is köszönök Nektek. Meg volt egy kérdés, amire nem érkezett válasz és én hátha tudok segíteni.

Magamról: 34. hétben vagyok, ha minden igaz, és Dr. Langmár Zoltánnál fogok szülni. Valaki kérdezett felőle.Hát én csak jót mondhatok Róla, mindig készséges volt és aranyos. Hogy milyen Nála szülni, azt még nem tudom, de ha eljutok odáig akkor majd leírom, mert eddig még senki sem nyilatkozott Róla.

Van valaki aki kb. velem egy időben fog szülni? Mert ha jól látom itt mindenki már szült, vagy még messze van a szüléstől... :(
Így egy kicsit egyedül érzem magam.

Hát most röviden ennyi.
Akinek kérdése van Langmár Zoltánról, az kérdezzen nyugodta, megpróbálok válaszolni.

Jah még annyit hogy ilyen "könyvjelzőt" hogy tudok csinálnli? Mert nagyon tetszik.

Tündi
_manó
 
 


Manó!

Küldtem privit!
Nagyon köszönöm, hogy írtál!

Klári
klári_néni
 
 


HELLÓ!
ESKÖVŐRE CSAK TÁVOLRÓL MEGYÜNK, NEM KÍVÁNOM BEVINNI A TEREMBE,sőt a lagziban nem is maradunk. szeritem pont alvásiddőben érünk oda. A gyereket meg nem adom oda senkinek,csak távolról nézegetik, sőt még senki nem is fogta rajtunk kívül, a nagyszüleivel csináltunk egy-két képet, igyaz pólyában volt a gyerek!
Tápos és tejes a gyerek, kevert üzemben megy, a tápit csak biztos, ami niztos alapon visszük, soha nem tudom kiszámolni, hogy van-e tejem vagy nincs épp akkor! De ha odaérünk meglátjuk!

Kép
anid
 
 


Anid !

NAgyon ismerős, amit írtál, léci léci, ne parázz ezen, hogy van e elég tejem...........Petivel ezt csináltam, vége hossza nem volt az etetéseknek, és 7 hónapos koráig szopott csak. Panninál még pocakosan azt mondtam, nem és nem,. nem kap tápot. Hát látod, túl jól sikerült, 2,5 éves, és még mindig szopik !!!
Büszke vagyok rá, hogy vagy 3-4 kismamát itt az egészséges rendelésen sikerült önbizalommal eltöltem, akik vegyesen tápláltak voltak, mindegyik baba 1-1,5 éves koráig csal szopizott !!!

Én se tele önbizalommal szoptattam ám Annát se, minden egyes szopinak úgy álltam neki, hogy:"jajj, vajon ma is lesz elég?" aztán pipáltam a napokat, meg kitűztem magam elé célokat: csak hat hetes koráig, majd amikor sikerült: csak 3 hónapos koráig, majd 4 hónapos (akkor már táp helyett ha muszáj kaphat szilárdat - legalábbis akkor), majd 6 hónapos (akkor már tuti kaphat), majd még mindig nem kért mást, aztán magától 8 hónaposan kezdett el eszegetni, addig csak szopott. Pedig 6 hósan már kínáltam rendületlenül.
Volt úgy, hogy nyűgösebb volt, és este 7-től 11-ig szopott. Akkor elküldem a férjemet tápért, többször is, de mindig túllendültünk. Aztán egy idő után észrevettem, hogy sszinte napra pontosan havi rendszerességgel van kevesebb tejem, noha nem jött meg. Azt biztosan tudod, hogy a menszesz alatt kevesebb a tej, és nem igazán ízlik a babának. Na eleinte, aznap, amikor megjött bepánikoltam, hogy na, ma biztosan nem eszik, mert megjött...aztán felhomályosítottak, hogy mielőtt megjönne, már 2-3 nappal rosszabb ízű a tej, és kevesebb. Tehát amire tényleg megjön, már megszokta.
Szóval, ha nyűgösebb, csak kapjon cicit, ne méregesd folyton, mert téves eredményeket is adhat. Hetente egyszer, ugyanabban az időben, (este fürdetéskor), meztelenül, és ami fontos !!!!!! mindig etesd, vagy ne etesd meg előtte, írd is fel, nem volt -e egy nagy kaka a mérés előtt egyik alkalommal, a másikkor meg nem....mert még infartust kapsz, ha a gyerek fogyott, mert pl: egyik héten megevett 100 ml-t mondjuk mérés előtt, és nem kakilt (150 gr). A következő alkalommal keveset eszik, és kakil mondjuk mérés előtt egy órával. A különbözet máris egy jól evő átlagos gyerek heti növekedése, neked a mérleg mégis azt mutatja, hogy fogyott pár dekát.
Én erre Panninál jöttem rá, meg arra is (noha nagyon szeretem a dokinkat), hogy Ő pelusban méri a kicsiket. kedden és csütörtökön van rendelés. kedden 8-kor, csütörtökön 10-kor. Logikus, ha egyszer így, egyszer úgy mész (de csak ha akár egyik alkalommal 8-ra, másik alkalommal 1/2 10-re, már beesik egy etetés. Plusz a pelus frissessége se mindegy. Mert ha a rendelőben kakil, ugye kicseréled, máris -15 dkg. Aztán elég sűrűn kitalálta a kismamáknak, hogy rögtön tápszer. Na itt jöttem én, mondtam az anyukának, ezt, hogy figyeljen ezekre, vagy etesse meg ott, ha előzőleg is evett, vagy ne cseréljen reggel óta pelenkát......érdekes módon, mindegyik baba gyönyörűen fejlődött, és nem kapott tápszert.
Hidd el (tudom hallottad eleget, de igaz) a szervezeted tudja, hogy mennyi tejre van szüksége a babódnak. Ha hirtelen fejlődési ugrás van, akkor majd tényleg éhesebb lesz, és sokat bőg (6 hetes, 2,3, hónapos - innen havonta) és úgy érzed kevés a tejed, ne a táppal pótold, hanem adj neki megint és megint cicit. Ilyenkor volt, hogy le sa raktam egész nap, de 2-3 nap, és behozta magát a tejci, és volt bőven:) Nem egyszerű, nagyon fárasztó, de megéri, mert pár hónap alatt rutinos leszel, és tudod milyen jó, amikor bárhol bármikor megetetheted, ha éhes, nem kell görcsölni, hogy megromlik, stb......4 hónapos volt, amikor nyaralni mentünk, és semmi gond nem volt, addigra már belejöttünk rendesen, még vizet sem ivott a nagy melegben még a következő évben se nagyon. - Na ettől teljesen kész voltam, hogy kiszárad. De bármit kínáltam: nagyon finom, limonádét, teát, vizet, bármit - később kakaót, olvasztott milkacsokis tejet, banánturmixot......semmi nem kellett. Most 2,5 évesen a kubu amit lelekesebbben megiszik ,de amúgy még mindig cicizne.

OFF: Valaki segítsen, hogy a fenébe szoktassam le, mert ez már túlzás:(
Tegnap megkérdeztem tőle, hogy ha leszokna, bármit kérhetne a játékboltból, ha a gatyánk is rámegy, megvesszük. Mit mondott, mit vegyünk neki??? Cicit !!! Na ez már beteges:( :)

Megyek, mert a másik fő kedvencet nem tudja egyedül enni: a tejfölös tésztát.... reggelire.....ááááááááááááhhhhhhhhh

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Ja, amikor már éreztem, hogy megint kevesebb a tel, a következő tejserkentőket alkalmaztam egyszerre, tuti siker !:

1.) urtica urenc homeopatiás bogyó ch9 ebből reggel, délben este 5-5- bogyó. Fontos: előtte utánna nem szabad enni, inni, fogat mosni, mentolosat enni. Ezt nehéz volt betartani, mert hát mindig szomja voltam.

2.) 1,5 liter FITOLAC szoptatós tea, nem laktoherb, mert attól fáj a pocijuk. 5 filter 1,5 liter vízhez.

3.) A TOP JOY birsalma-alma duo itala : 1 liter. (ettől jó nagyokat fogsz pukizni, de mindent a gyerekért)

4.) Stella Artoains alkoholmentes sör 1-2 üveg. Én reggel este ittam egyet egyet. Nem szeretem a sört, de ilyen melegben hamar megszoktam. Csak a Stella jó, a többi nem serkentett.

5.) lucernacsíra (ezt kaiserben szoktam venni, a zöldséágeknél a hűtőpultban van kis dobozkában) vajas kenyérre isteni, amúgy meg tele van vitaminnal.


Hidd el, érdemes kipróbálni. Amikor szigorúan betartottam, és alkalmaztam ezeket, alig bírtam el a cicimet két nap múlva:)

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Csinga, Panni csak cicizik? Vagy csak este kéri vagy hogyan telik egy napja? Mert volt a Tv-ben egy műsor "viselkedési" gondokkal küzdő gyerekek, szülei, egy doki és megoldották a gondokat (pl. nem alszik éjjel, csak ringatásra alszik, hisztis) és abban volt egy anyuka akinek a 2,5 éves gyereke még mindig cicit kért. Mondjuk ott a doki megfigyelései alapján (majd később anyuka is bevallotta), hogy neki nagyon fontos a szoptatás a közelség-elszakadás miatt. Amikor az anya erre rájött, hog igazából ő nem akarja leszoktatni, erős lett és nemet tudott mondani. Ezzel NEM azt akarom mondani, hogy te direkt akarod még szoptatni, és nem pbóráltad még elutasítani. De az az anya simán nem adott cicit a gyerek még két napig nyavalygott (akkor mondjuk nagyon) aztán elfogadta és nem kért cicit. Volt már ilyen, hogy megtagadtad? És akkor meddig bírta ki? Én sajnos saját tapasztalatból nem tudok ebben segíteni, csak ebből a műsorból, na meg mondjuk tudom mondani könnyű. Ezzel szerintem nem OFF-oltál, mert ez is gond valakinek. Na meg hátha már valaki átélte. De ha nem, gond leírod, miket próbáltál?

KépKép
kgiulia
 
 


Helló!

Túléltük a tegnepi kiruccanást, nagyon jól bírta az autózást és a tortúrát. Senkit nem engedtem a közelébe! Bár a délután vihart itthon nagyon nehezen bírta,sőt az előtte lévő meleget is!
Jóhír tejcsi ügyben: ma arra keltem, hogy annyira fáj a cicim, s megnyomtam és folyt a tejcsi.Ez jó hír? Nem?
A tejcsi úgy ahogy van, a baj most már csak az, hogy a gyerkőc nagyon lusta,állandóan elalszik. Miután megkajál alszik néha 3-4 órát, ezt akkor is tudja produkálni, ha csak tejet iszik. De nemcsak, hogy elalszik, hanem már a cicizés közben is elalszik.Ilyenkor mit kell tenni, hiába csipkedjük, büfiztetjük, ébresztgetjük.

Kép
anid
 
 


Kép proba melléklet

Kép
anid
 
 


Helló!

ő a lányunk! Jól mutatja a rokker jelet!
A kis rajongó! :P :P :P :P :P


Apa, majd rak fel nőcisebb képet is!

Kép
anid
 
 


Hello Mindenkinek!

Mi megjöttünk a nyaralásból és sikerült végigolvasnom a hsz-eket. :) A nyaralás szuper volt, ugyan apa hiányzott, de majd legközelebb visszük őt is (most dolgoztt + edzett). :)
Blanka nagyon jó baba volt, már egyedül is elalszik sírás nélkül (szopja az ujját :lol: ) és 2 etesé között simán elnézeget + focizik a kiságyában, ha elfelejt elaludni. :wink: Szóval újabb nagy lépéseket tettünk és a fejét töksokáig felemelve tartja, közben meg vigyorog. Na persze az evés még mindig mumus :roll: , így most hagyom sírni, ha nem szopizik rendesen és igyekszem húzni a 2 etetés közti időt, de azért szépen tokásodik. Hát ennyit rólunk, azaz róla. Kép Kép Kép

Anid,
A PKU szűrést illetően szerintem a vizsgálati eredményből látszik, hogy a mintavételkor volt-e már elég teje az anyukának avgy sem. Biztos nem a titkosszolgálat figyel, ne izgulj. :D Persze kár, mert ez plusz 1 szúrást jelent (esetleg kettőt, mint Blankánál, mert szinte túl jó a pici véralvadása), de inkább, minthogy ne szűrjenek ki valami bibit.

Gabek,
Gergő olyan, de olyan édes az új képen, hogy azt leírni sem lehet! :) :wink:

Toreau,
Hadd keljek a kutyák védelmére. :) Őket is lehet ugyanúgy szeretni, mint egy gyereket, egy családtagot. Persze nem ugyanaz és azért én sem értem meg azokat a nőket, akik kutyát tartanak és gyereket meg nem akarnak, de azért a kutyák mégis csodás teremtményei a földnek és nagyon okosak. Nem is összehasonlítható egy kutya és egy gyerek, hiszen mindegyiket másért szeretjük.
Ezt csak, mint 2 kutyás 1 gyermekes anyuka írom :) , de értem én, hogy nem a kutyák ellen írtál, hanem a gyereket nem vállaló kutyás nők ellen. Ugye nincs harag!? 8)

Csinga,
A "cicit vegyünk" sztori nagyon aranyos és nagyon szépek a gyerekeid! :D Üdv újra köztünk.

Manó,
"Könyvjelző" ügyben, ha sikerült a Lilypie oldalon megkreálnod akkor 3 féle "kódot" csinál neked. Ekkor belemész a profilodba és az aláíráshoz bemásolod a BBCode-ot (ez a 3-ból a 2. kell legyen) és elmented.
A babához gratulálok! :) Mit vártok? Van már neve?

Giulia,
Az ikrek nagyon édesek a képeken! :P :P :P

prucsok
 
 


Sziasztok!

Csinga!

Válaszoltam, de elszállt.... :( . No de sebaj, kezdem előről.

Igen, nincs még baba, immáron 31. hónapja... Nem vettek fel a főiskolára a 18 éves érettségimmel. Esélyem sincs sajna. Anno rendesen elszúrtam... Most meg már győzködtek egy jóideje, de mindíg valami ürügyet találtam, hogy ne kezdjem el. Most meg késő lett... idén módosították a felvételi szabályzatot... majd 1 év alatt kellene szereznek + pontokat... erre meg nem érzek elég energiát...

No de sebaj, remélem Dani tanul az én hibámból, és nem szúrja el az életét, mint én.

Puszi Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Kgiulia: Neem, nem csak cicizik, bármit megeszik. 8 hónapos koráig cicizett csak.
Igen, már több helyről is megkaptam, hogy én kötöm magamhoz, bár én szerintem ez nem igaz, mert nekem (csúnyán hangzik nagyon) nagyon megterhelő már. Egészen picinek nem maradt meg senkivel, másfél-két éves koráig szinte le se tudtam rakni, fél kézzel csináltam mindent, mert csak a kezemben volt el. Mivel nem első gyerek, nem hinném, hogy én szoktattam erre, mert Petinél semmi gond nem volt, Ő ilyen.
Viszont próbáltam én már mindent, elmentünk kettesben, több napra, visszajöttünk, és már követelte is. Szedtem homeopatias bogyókat, nem segített.... könyörögtem volt, hogy sírva neki, mert már fizikailag rosszul voltam, amikor ebben a negyven fokban már egy órája szopott, és este 11 óra volt, és én már tartani se bírtam, mert annyira fáradt voltam, volt, hogy elaludt, és úgy rá hharapott, és nem engedte el, hogy ráztam, szegénynek kiabáltam a fülébe, hogy engedjen el, de mivel fekve szoptattam, egy kézzel nem tudtam kivenni a szájából, a férjem két kézzel feszítette szét a száját.....
Pedig higyjétek el, mennyire nem jó ez nekem: már szinte a születésétől van valami bajom, sokat hányok, ha este 6 után eszem, egész éjjel rosszul vagyok, ver a víz, ráz a hideg, émelygek....egyik ok lehet epebaj, amit a szoptatás csak felerősít, a másik lehet valami pánikbetegség is akár....
De a legnagyobb bajom: Már 10 éves koromtól fura kinövések voltak a bőrömön, de anyunak is, így nem foglalkoztam vele. Ez a terhességekkel nagyon-nagyon-nagyon csúnya lett. Anyunak már mondták, neurofibromatozis, nem lehet gyógyítani, öröklődő. 50-50% az esély. (most ezen is parázok, hogy örökli ke). Elmentem dokihoz végre, mert már rendkívül kínos volt, hogya játszótéren az anyukák arrébb vitték a gyerekeket. A doki "megnyugtatott": ja, ez nem gyógyítható, és tudom-e hogy halálos, mert ezek amolyan kis daganatok, de amennyit kívül látok, annyi van belül is, és folyamatosan nőnek, aztán a gerincen, az agyban egyszer csak elnyomnak valamit, és kampec....... köszi....ha már ott voltam, talált habnak a tortán egy rosszindulatú anyajegyet a hátam közepén, ami aztán mindennek látszott csak annak nem, ha a karomon van és mindennap látom, el nem megyek vele orvoshoz. Leszedték, szerencsére csa ka felső rétege volt rákos, de azt mondták, ha nem vesszük észre akár fél év alatt áttéteket adhatott volna.
Jó, jó azt mondják ez a neurofibromotozis nem gyógyítható, és egyre rosszabb lesz, de anyu 55 éves, és még náthás se volt, tök egészséges, és egyre kevesebb van neki. Nekem is serdülőkorban kezdődött, és a terhességekkel csúcsosodott. Így laikusként (és a régi nyaralás képeket nézve) megfigyeltem, ha fogamzásgátlót szedtem, negyede volt, sokkal kevesebb.....

Így elhihetitek, már mennyire várom, hogy végre szedhessem a fogamzásgátlót újra..... a cicimról már nem is szólva, mert olyan mint a bantu néger asszonyoké..... komolyan...... a dokim olyan fogigátlót írt fel, amiben mittudomén mi (össztrogén pösztrogén:) ) több, ami a bőrömbnek és a cicimnek tesz jót.

Ha most gyorsan megtalálom, felteszek egy képet amikor Anna született, itt látszik, ilyen az egész bőröm:(

Puszi Kata

Ha nem találom meg, az archívumban 2004. március elején szerintem fennvan. Na nem találtam. Most pár napig nem leszek:)

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sziasztok!

Csinga! Az jutott eszembe, amikor a múltkori cici-baba sztorit írtad, hogy nem ártana egy kis következetesség. Pld ha már megvetted a babát a lánynak, és ki is van csomagolva, és nem lehet visszavinni, azt mondhattad volna, hogy addig nem kapja meg akkor a játékot, amíg le nem szokik a ciciről. De mint a legújabb sztoriból kiderül ez a játékot kapok_ciciről lemondok módszer már dugába dől, mert tudja, hogy ha játékot kap azzal is cicit kap. Abban is lehet valami, hogy te nem mersz lemondani a cicizésről, az elválás miatt. Szerintem hagyni kell ezt a témát pihenni egy időre, mert a gyereknek is vesszőparipájává vált, aztán lehet, hogy egyszercsak magától lemond róla, úgy hogy észre sem veszed. Gondolom nem akarsz te sem olyan lenni, mint a Kiskegyed anyukája, aki 10 évig szoptatott. Lehet neked van jobb ötleted is ennél, én mint tapasztalatlan írtam ezeket.

Prücsök! A kutyákról ez is egy vélemény. De azért nálad is hátha felülmúlja a gyerekszám a kutyaszámot :wink: Nem kerülnek többe mint a gyerek? :wink: :) (Amúgy én sem vagyok kutyagyűlölő.) Blanki megint nagyon édi!

Anid! Gratula a sikeres kimozduláshoz! Látod nem annyira vészes ez, mint ahogy paráztál tőle előtte. Ez a sok aggódás kellemetlenebb tud lenni, mint maga az esemény. Talán ebből sikerül erőt merítened. Nekem sok önbizalmat adtak itt a lányok a bkv közlekedéshez, és most már nagyon rutinosan hordozókendőzünk! Tegnap egy nagybevásárlást is lenyomtunk így a Metróban (bár most is megkaptam a kegyetlen anya-szegény gyerek megjegyzést), de egyet ne feledj, a saját gyerekednek te vagy a legjobb anyukája! Amúgy nekem is mindig bealudt Robika az elején. Én 3 óránként ébresztettem enni, ha nem kelt magától, bár éjszaka érdekes módon ugyanez ment önállóan. ÉN úgy piszkáltam fel álmából, ha szopi közben elaludt, hogy a haját simogattam, és a pofiját birizgáltam. Ez utóbbi nem ajánlott, de Robikában gyenge volt a keresőreflex. Addig nyomtuk így, amíg magától elengedte a cicit. Az első hónapban több mint egy kilót kízott, de a növekedés üteme nagyon egyéni bír lenni, ő nagyra növő fajta! :lol:

Jaj, nagyon bő lére eresztem mindig... És még mindig nem fogytam ki! Csak győzzék olvasni, akik mostanában térnek vissza nyaralásból 8)

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok :)

Van kb két percem, igy gyorsan irok egy két sort, mielött teljesen elveszek :) :P

Kata

Üdv újra köztünk, te elveszett lélek :) :) Gyönyörűek a gyerköcök, és le a kalappal Peti elött, igazi kis úriember lett belőle. A cici nem cici témában most egy épkézláb ötletem sincs hirtelen, nálunk amikor Pepével terhes lettem az vált be, hogy azt mondtam Daninak hogy elfogyott és nincs már a ciciben, kb három napig probálkozott, de kitartó voltam, igy nem volt gond a végén. Kicsit tartottam tőle hgoy ha Pepe megérkezik akkor újra kérni fogja, de hála nem igazán cuppant rá, kétszer kb megkostolta de azt mondta nem finom, meg az igazság az hogy el is fejeltette a szopási technikát és már nem jött neki úgy a tejcsi, mint anno.



ááááhhhhhhhhhh ennyi időm maradt... jött a konténeres és még a tejet is vinnem kell, majd este probálok jönni és mesélni hogy telt a hetem....

puszi

Ági és a fiúk


Ui: ezt még gyorsan, az urticából csak az 5 ös faktort használjátok szaporitásra, a nagyobbak, főleg a 15 ös már apaszt inkább...

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Toreau,
A tervek szerint a minimum cél a kutyák és gyerekek számának kiegyenlítése. :wink: :) De a 3 gyerek sem kizárt, majd meglátjuk mit hoz az élet.
Hogy többe kerül-e a kutya, mint a gyerek azt nem tudom. Alapvetően ez az állatorvostól függ. :? De szerintem ezt ugyanúgy nem szabad számolni, mint a gyerekek költségeit, másként talán egyik sem lenne.
A gyermek egy tünemény, egy csoda, de ezt nem kell egyetlen anyukának sem magyaráznom. :D A kutya pedig egy hihetetlen családtag, amit sosem gondoltam volna korábban.

Na belehúzok, mert mindjárt megyünk az oltásra. :roll: Brrr, remélem jól viseli majd Blanka.

pusza,
prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Újra itthon, 3 hetet töltöttünk a Balcsin. Csuda jól éreztük magunkat. :D

Rengeteget írtatok, nem győzöm visszaolvasni. :(
Üdv az újaknak! :)

Holnap megyünk vissza Lellére, ha minden igaz egész augusztust is ott töltjük. 8)

Rólunk:
Boti mászik és rengeteget beszél. Viszont az alvókája azóta is nagyon gáz. :( Egy éjszaka még mindig 5-6x kel. :(((
Na jó nem panaszkodom tovább. Csak tényleg hulla vagyok miatta. És napközben sem alszik, viszont mióta mászik sokkal jobban elvan egyedül is. Elég ha csak lát.
Pokrócról lemászik, így egy hatalmas nagy sátrat rendeztünk be neki játszónak és ott kedvére mehet jobbra balra, csak a kijáratot kell őrizni. :)
Kutyustól eltanulta a lihegést , majdnem elájultam mikor először produkciózott. :lol:

No, mennem kell mosni ezért jöttünk haza.....:(

További szép nyarat kívánunk Mindekinek!


Kép

Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Lassan egy éve próbálkozunk már babával , ezért szeretnék elmenni a Szabolcs utcába, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Még soha nem jártam ott. Visszaolvastam kicsit a levelekben és a Sziller vagy a Radványi dokira gondoltam, de nektek biztosan több tapasztalatotok van. Tudnátok magánrendelő számot megadni?Vagy csak próbáljak odatelefonálni a kórházba és bejelentkezni valamelyikükhöz?

Előre is köszi.
Blanki
babylon
 
 


Szia BABYLON!
Ragaszkodsz a Szabolcs utcához?
Nekem a Kaáliról jobbak a tapasztalataim! Ha gondolod priviben adok infot!

Toreau
Igen sikerült a kiruccanás, sőt a gyerkőc egész jól viselte az autókázást. ettől tartottam, mert a pocakomban mindig balhzott, ha autózni kelleett.
BKV-zást még nem próbáltuk, ahhoz még kicsi! A kötöző kendő kötözéséről hol találok infot?

Sőt ma voltunk a dokinéninél ellenőrzésen!
Minket enm küldtek semmilyen kontrollra, amit 6 hetesen kell. Azért mert a kórházi zárón rajta van, hogy indent megcsináltak?
Csipőszűrésre se, meg semmiylen UHra.
ez normális?

Prücsök
Mikor kell jelentkezniuk a PKU-soknak?

Képzeljétek a pici nagyon szeret hason aludni!!!!!Anygalka vigyáz rá!

Kép
anid
 
 


Az ígért nőcisebb kép :D Kép

Kép
anid
 
 


kedves Babylon! Én a II.sz.Nőin dolgozom-nem orvosként. nem tudom voltál e már kivizsgáláson babaügyben,kiderült e vmi,hogy mi hibádzik,vagy már tudod,hogy csak mesterségesen lehet babád? A Szabolcs utcát nem ajánlom,menj inkább a Kaáli vagy Forgács intézetbe.A klinikánkon Gimes dr csinál inszeminálást illetve spermavizsgálatot.Sok sikert és szép babákat kivánok! Vandi
varro7@freemail.hu
 
 


Hali!

Joe! Akár hiszed, akár nem, éppen eszembe jutottál, hogy mennyire eltűntél! De mire ezt olvasnád, már megint el vagy tűnve! Jó nagy már a cowboysipkás fiad, és nagyon macsó! Irigylésre méltó ez a "balatoni nyár".

Prücsök! Most nézem, a képek alapján a lyányod jól el lehetett kényeztetve a Balcsin, persze jó értelemben. Ennyi nő, mind őt dajkálta! Remélem jól sikerült a szuri!

Ági! Várjuk a beszámolót! Volt nap, hogy már-már kihalt itt az élet nélküled :wink:

Anid! A legfrissebb kismamában van egy cikk, ami azt írja, hogy a csípőszűrés elvileg kötelező, de nem feltétlenül uh-val, hanem ortopéd vizsgálattal is végezhetik. Meglep, hogy semmilyen beutalót nem adott a gyerekorvos. Az I. sz gyereklinikán ahol mi voltunk csípő, hasi, és koponya uh-ot végeznek, ingyen, de ha most bejelentkezel, egy hónap múlva kapsz időpontot. Ha ez így megfelel, akkor még szerezhetsz beutalót a gy.orvostól. Volt is itt valaki, aki nem 6 hanem 8 hetesen járt ilyen vizsgálaton. A lányod sokat fejlődött! Meglátszik rajta, hogy már van tejcsi!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Több mint két hét lemaradásom volt, beletellett pár napba, mire mindent elolvastam.

Gyönyörűek a babák és úgy látom mindenkinek jót tesz a kikapcsolódás. Mi két hétig anyósoméknál voltunk, erre a hétre hazajöttünk (védőoltást kapunk), de szombaton már megyünk is vissza. Otthon kicsit könnyebb elviselni ezt a hőséget.

Üdv az újaknak és a régi újaknak!

Dorka! Mi is pont ugyanezzel a problémával küzdünk és mi is a fogakra gyanakszunk. A felső és az alsó ínye is nagyon kemény, de sajna fogalmam sincs mikor fog kibújni, mennyit szenved még vele.

Szopizunk még, de ebben a hőségben volt amikor nem volt elég a tejcsi. Próbálkoztunk az almával, zabálta rendesen, de fájt tőle a hasa. Egyszer kipróbáltuk a sütőtököt, azt is szépen ette és nem fájt utána a hasa. Szerintetek lehet a sütőtökkel kezdeni a hozzátápit vagy szigorúan az alma és a banán az első kettő szilárdabb kaja?

Na most megyek, üdv mindenkinek,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Vandi és Anid

Köszi a tanácsotokat!
Megfogadom.

B.
babylon
 
 


Sziasztok!

Mi is hazajöttünk Debrecenből! Nagyon jól szórakoztunk, a sógornőmmel ketten + négy gyerek... :):)

Dorka már szuperül megy, és imádja, közben folyton vigyorog, Bencének pedig talán vége felé közelít a legdurvább dackorszaka, most megint alszik délben, szerintem őt is kiborítja ez a hőség.

Joe, Boti milyen nagyfiú lett ez alatt a 3 hét alatt!! Nagyon aranyos, és tök jó, hogy már félévesen mászik! Ez mindig leköti őket. Elmúltak a kétségeid?

Gabek, nagyon jó a nevetős kép!!!! Irtó aranyos!

Kata, elválasztás ügyben nem próbáltál a lányoddal őszintén beszélni a betegségedről? Szerintem elég nagy már ahhoz, hogy megértse, csak akkor gyógyulhatsz meg, ha beszedheted a gyógyszered. Ezt ő is tudja, biztos volt már beteg. Bocs, ha már ezen is túlvagytok.

Ági, várom a beszámolót a hétről!!! Arra is kíváncsi vagyok, hogy érezte magát a kis lurkó, na meg a felvigyázók... :)

Huncut, nincs szigorú sorrend, kezdheted nyugodtan azzal, amit elfogad, de mindneképpen két szoptatás között kínáld, és semmiképp előtte (helyette). Kicsi még a babó :), nem kell sietni!!

Anid, tényleg nagyon szép a lánykád!!! :):):)

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Halihóóó,

Hát az oltáson túl vagyunk, Blanka csak pár másodpercig sírdogált, aztán mire beraktam a kocsiba, már aludt is. :) Persze mire felébredt nyűgös volt, de szerintem pocaktáji volt a probléma, mert épp a dokihoz indulás előtt kakilt egy akkorát, hogy a fürdőszobában kötöttünk ki, úgyhogy este kapott kúpot is fájdalomcsillapításként + teát pocakgondokra és így tök jól elaludt este és ma hajnalban jót evett (170g!!! :D El sem hiszem, hogy az én lányom tud ennyit enni. :roll: :D ) és most szundi program van.

Toreau,
Tök jók Robika új képei a profilban és a vonalzón. Milyen sokat nőtt már! :wink:
Majd írok mailt, vagy felhívlak, csak még elintézem a tegnapi elmaradásaimat háztartásilag.

Joe,
Boti nagyon édi és még mindig nagyon hasonlít rád! :)
Úgy szeretném, ha nálunk is hasonlítana majd a gyerkőc valamelyikünkre. Ezt ugyan már most is mondják, de ez szerintem még csak belebeszélés.
:P

Tök jó, hogy mindneki hazajött/-ugrott a nyaralásból. Remélem mindenki jól érezte magát.

Jutka,
A debreceni szökőkutas sztori nekem is nagyon tetszett. :lol: Jó, ha az ember tud megint gyerek lenni a saját gyerekével. :)

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy megyünk Tihanyba, amit Ti ajánlottatok, hétfőtől :lol:
Már nagyon vágyom, hogy kiruccanjunk!
Norbi most alábbhagyott a nyüszizéssel, de fogunk még nincs.

Voltunk strandolni és szereti nagyon a vizet!

Mikor lesz tali?

Nyár végén, amikor mindenki itthon van már?

Van valamelyíkőtöknek légzésfigyelője, amit már nem használ?
Egyik ismerősünk venne egyet.

Pampers vonalkódokat nem tudnátok nekem is küldeni?
Tudok érte DM-es kuponokat adni, vagy megegyezünk valamiben cserébe.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Helló!

Toreau
Engem is meglepett, hogy nem kaptunk beutalót! Én azért keresek egy ortopéd orvost az ismeretségi körömben, biztos,ami biztos. A kórházas zárón rajta van, hogy negatív a sípőszűrése, de akkor is.

A kérdések:
Az nem baj, hogy a babónk a legnyugodtabban hason alszik. Igaz, azóta kevesebbet tekeredik puki esetén. Persze este háton alszik! Amióta berisztott a légzisfigyelőnk azóta nem bízom benne annnyira!

Erőszakoljak ki beutalót a dokitól a különböző vizsgálatokra: sípő,hasi, szív Uh? Ez ráér a két hónapos oltásnál megemlítenem?

Meleg kiütéseket mivel lehet kezelni? Vagy majd elmúlik, ha megjött ahideg? Most várjak télig? :wink:

Prücsök!
A PKU -sok mikor jelentkeznek?

Kép
anid
 
 


Anid,
A PKU-sok nekünk a 6. héten küldték ki a levelet + a mintavételes papírt.
A melegkiütésekre nekünk a védőnő azt mondta, hogy a hexachlorofines hintőporral nyugodtan beszórhatom, de szerintem nincs értelme. Alapvetően nem viszket neki vagy ilyesmi, úgyhogy hagyom, aztán majd elmúlik, ha enyhül az idő. Remélhetőleg még a tél előtt. :P
A hason alvás nem baj. Blanka a kórházban aludt utoljára háton, egyébként csak akkor, ha megfordul a kiságyban, mert amúgy hasra teszem le és ha átfordult, nem bolygatom. Így legalább a büfi is kijön, ha még bent maradt kajcsi után. :) Nem lesz tőle semmi baja. Az egyik szobatársam kisfia csak és kizárólag hason tud elaludni, szerencsére ez már a kórházban kiderült náluk az egyik kedves gyermekágyas nővérnek köszönhetően. :)

Dorka,
Örülök, hogy nektek is összejön a nyaralás. :D Tihany nagyon szép hely és a hegyoldalban vannak földbe vájt barát "lakások" (na ezt jól megmondtam), de tök érdekes - mi egyszer voltunk ott megnézni.

Végeztem a takarítással, jöhet a vasalás! :shock: Szerencsére ma nincs 40 fok.

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Mesa, úgy emlékszem én is a Brico-ban láttam, egy jó hónapja. Talán még lesz. Vagy már nem is aktuális?

Kgiulia, nem én írtam a 35000Ft-os oltásról, csak megismételtem és szörnyülködtem. Vissza is olvasok, lehet elnéztem a számot, tudtam hogy fizetni kell, de ennyit?!

Anid, meleg-kiütésre legjobb a Sudocrem és a szellőztetés. Szerintem nagyon beöltözteted azt a gyerkőcöt.

Miért küldözgetik a PKU-s eredményeket? Régen, tavaly májusban :D , még azt mondták csak akkor hallok felőle, ha sz@r az eredmény. Idén már más a szabály???

Szopi, ez nagyon nehéz ügy.
Az elkezdése is, a leszoktatás is. Nekem is mondták, azért nem eszik, mert még szopik. Hagyjam abba a szoptatást, akkor majd éhes lesz és enni fog. Abbahagytam a napközbeni szopikat, 2 hétig azt hallgattam, hogy sír, huzigatja a pólómat "dzidzi, dzidzi", amikor meglátott kezemben a tányérkájával szabályosan sikított, rázta a fejét. Mondta, nem, nem , nem és kirugta a kezemből a tányért, a kanalat. Jól lefogyott, összeesettaz a jó kis husija.
Én meg közben azért sírtam, mert hát milyen anya vagyok, hogy éheztetem a gyerekem. Csak azért mert néhány embernek (köztük az Anyukámnak) tök furcsa egy ekkora gyereket szoptatni.
Úgyhogy visszaálltunk, napközben 1-2 szopira, most már eszik is mellette valamennyire.
Hogy meddig szoptatom azt nem tudom, viszont még mindig ez a legjobb fájdalomcsillapító fogacskákra, beütött kobakra.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Több,mint egy hónapi kihagyás után ismét itt vagyok nálatok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon rossz volt ez a kényszerszünet,de remélem még nem felejtettetek el!!

A gépem remélem mostanában nem lesz rossz!!

Elég rendesen termeltetek,az írásokra gondolok,217.oldalnál tartottunk amikor elromlott a gépem,most kell egy kis idő mire visszaolvasom,de biztosan nem hagyom ki.Legalább tudom mi történt veletek egy hónap alatt!
Láttam a taliról képeket,de még nem jutottam a mailjeim végére,mert 70 db levél vár rám.
Holnap reggel jövök!

Gratula Anid babájához és üdvözlöm az újakat.

Puszi mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Prücs, hogy megnőttetek!

Csinga elég gáz amit írtál. Az LLL-es liga nem tud ebben segíteni? Próbáltad? Hátha ők képzett pszichológusok és tudnak valamit. Ha másféle fogamzásgátlót kapsz, az nem változtatja meg a tej ízét? Hát igen. Arra ezeregy tipp van, hogy mit tegyél ha nincs elég tej végső megoldás a táp. De mi van ha 2,5 éves a gyereked és még mindig szopizni akar? Doki, védőnő mit mondott? Nem tudtak segíteni? És ha elapasztod a tejet? (Habár az nem tudom, hogyan lehet szopizó gyerek mellett.)
Most értem oda amit Jutka írt. Az is jó ötlet. Az a gáz, hogy tökre szeretnék segíteni, de semmi tapasztalatom nincs ebben. Úgyhogy bocsi, de csak olyan "józanparasztiésszel" tudok gondolkodni.

Joe, gartula a lihegésért! Jót nevettem mikor írtad. Nem semmi, jó sokat nyaraltok. Én is, én is!

Jutka, Dorka már megy! Ez tök jó! Tök jó, hogy ennyit csavarogtok! Azért remélem te is kikapcsolodsz ilyenkor, habár tuti. (hú de értelmes mondat lett)

Toreau, tetszik az új kép!

Dorka, ehiszem, hogy várod már a hétfőt. Mi most pénteken megyünk megint pár napra kikapcsolódni, de már attól is be vagyok zsongva.

Anid, melegkiütésre próbáld meg mosdatni, füretni, esetleg vizes rongyal törölgetni. Csípőszűrést nekünk is megcsinálták a kórházban mégis kaptunk beutalót, de negatív lett mindkettő.

Márti, te még mindig tudsz szoptatni? Nem semmi. Ilyenkor kicsit mindig irigykedem, mert én nem tudtam szoptatni. Rossz ha az embernek van egy valamekkora gyereke és le szeretné szoktatni a szopiról de nem megy, meg az is rossz ha szoptatni akar de nem megy.

Ági, de jó, hogy jelenkeztél. Már aggódtam kicsit, bár sejtettem, hogy "csak" millió+egy dolgod van.

Timi, végre!

Nincs tippetek, hogyan lehet a gyerekeket a csőrös pohárra szoktani? Az egyik rágja, a másik öklendezik tőle. Pedig aventes, tehát akkor jön ha szívja.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok:)

Nah ember tervez , isten végez: jönni akartam este hogy irok, erre megdöglött a számitógép egere :( Apa hozott egy újat végre, bár nem tudom meddig fogja birni Dani strapáját :P :P

Msot csak úgy össze vissznya fogok irkálni, mert igen korlátozottak agyi kapacitásaim :oops: :wink: :P

Timi

Jajj de jóóóóóóóóóó végreeeeeeeeee, már nagyon hiányoztál ám, tessék gyorsan visszaolvasni és jönni irni irni rólatok.


Júlia

Nálunk is elég kitartó munka eredménye lett a csörös pohár, egyik probálkozásunk az volt hogy kivette belőle a szelepet és igy rájött hogy jön belőle valami és nem csak játék vagy dísz, utána meg szépen visszacsempésztem pár nap mulva bele . Hátha nálatok is beválik.

Toreau

Nagyon klasz az új képecske :) És gratula a bátor közlekedéshez, csak igy tovább ám :)

Jutka

Bevállalós csajszi vagy nagyon, le a kalappal. Olyan jót mosolyogtam a szőkőkutas jelenetet elképzelve, jó lehetett.

Márti

Szerintem a magad szivére hallgass inkább szopi témában, mint sem hogy a környezetednek akarj megfelelni. A lányod tudja a legjobban mi jó neki, lesz neki elég ideje hogy mást is egyen, de anyatejet csak most tud enni.
Mikor mentek ki Törökországba?

Joe

Igaz ezt már csak később olvasod, de azért további jó nyaralást nektek és nagyon ügyi Boti fiú, édi a képen nagyon.

Prücsök

Azok a képek, istenem ilyenkor olyan "irigy" vagyok hogy kislányod van. Csodálatosak, nagyon szép kislány Blanka.
A PKU s ujra szűrés csak akkor van, ha nem volt igazán értékelhető az eredmény amit a klinikán produkáltatok, amugy ugy van ahogy Csinga irta, hogy az a jó ha nem hallasz felőlük többet.

Csilla

NAgyon jók a képek is amiket feltettél, nagyon szépek a lányok. Maradt a Viktor a fiacskád neve végül? Milyen most felétek az időjárás, itthon vagy husz fokot esett tegnap este óta a hőmérséklet, akkora vihar volt.

Huncut

Adok egy oldalt ahol ott vannak a szilárd ételek bevezetésének javasolt időpontjai, valahol azt mondom jó betartani, mert sok éves tapasztalat van mögötte és gondolom te se szeretnéd ha későbbiekben valamiért allergiás lenne a pici babód. A tejcsi a nagy meleg miatt is tünhetett ugy hogy kevés, ilyenkor sokat kéredzkednek fel rövid időre szopizni a babók, mert csak az előtejet szeretnék meginni, mivel az a szomjoltóbb.

http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm

Anid

Ügyes voltál az esküvős megoldással. A tejcsizéshez meg mennek a drukkok, örülök, hogy egyre több már, de ne parázz, mert az nem használ, menni fog és kész igy állj hozzá, ez jobban segit.


Nah eddig jutottam mert mindkét lurkó éhes és Dani nem hagy élni, mert ő most akar szomjan hallni :P :P

Beszámoló még várat igy magára, csak annyi gyors hir hogy PEpe három napja felnyomja magát térdelésbe és édesen kutyázik :)

puszi

Ági és a fiúk

Ui : akinek most nem irtam az ne hari, nem direkt volt, csak az idő volt kevés

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Helló

Az lll-ligát tudom ajánlani, nekem is nagyon sokat segítettek.Tejcsi ügyben ott tartunk, hogy reggel már átázik a pólóm, iiletve,ha nem kel időben fáj a cicim. Ez jó nem? Egyébként ami bevált,az a Nutella, apa szerint csak a lelkemnek kell. Bár így mi lesz a fogyással. Most olvastam a zárón, hogy túlzott súlygyarapodás miatt (20kg) veszélyeztett terhes voltam, ez érdekes, senki nem mondta. mondjuk egyébként is veszélyeztett terhes voltem. 77kg- val fejeztem be a terhességet, most 65-nél tartok, nos csokikrémmel így mi lesz?

A PKU-s levelet azért várom, mert Prücsök írta, hogyy ő sem tudot még a kórházban szoptatni megfelelően, s nálunk is ez volt a helyzet.

Csipőszűrésre elviszem magánúton a gyereket!

Kaptam hordozó kendőt, csak a gyerkőc nem szereti, szerintem szoktatni fogom szép lassan hozzá!

Kép
anid
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?