Új privát üzeneted érkezett!

Írtam hat oldalt és elszállt. Fél órája itt seggelek és elszállt. MAjd később megint jövök, de most bepöccentem. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok

Nagyon jó volt a szüleimnél. Igaz anyu dolgozott csak du.-án ért haza.
Persze, hogy ne legyen minden tökéletes alig, hogy odaértünk hívták a Ferkót az egyik cégtől, hogy elromlott a gép. Jöhetett vissza Pestre.
Az apukám meg tündéri volt. Mondta, hogy fürödjek, meg napozzak nyugodtan Ő bent vigyáz a Szandira. Cici ügyben is megvigasztaltak. Szóval nagyon jó napom volt.

Márti: írod a Szoni aranyköpéseit? Haláli miket mond.
(látod most is inkább nektek írok, pedig megy a Helyszínelők. Tuti hogy te nézed!! :lol: :lol: )

Gabek: Szandinak a doboz szerint 5x 150 kellene enni, de még mindig 6x 120 eszik. Mivel szereti a pociját megeszi a többet is, de akkor vissza is bukja.
De szerintem tudni fogjuk, mikor kell emelni az adagon és ritkítani az evést.

Edit: nagyon csini a kiscsaj.
Nem semmi amit az anyósodék csináltak. Hogy volt szívük elnézni, hogy érted sir?! Ráadásul, amikor telefonáltál is azt mondták, hogy minden ok. Olyan szomorú, hogy még álmában is azt ismételgette, hogy haza akar menni. Én se bíznám rájuk többet a gyereket.

Juli: köszönöm a megnyugtató szavakat, próbálom túltenni magamat csak egy kicsit nehéz.

Andi: holnap mentek pihizni? Gondolom már most ideges vagy mi lesz a babákkal.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Na, sziasztok Lányok!

Vége a napnak végre, már teljesen kivagyok. Na nem olyan vészes, csak elfáradtam. A nagy-nagy takarítással nem nagyon haladtam, csak a konyhát sikerült teljesen kialmolnom, de azt úgy, hogy talán újkorában volt ilyen csili-vili. Sokáig tartott, mert közben etettem, altattam, védőnénit, postás bácsit fogadtam. Szóval olyan 3 körül végeztem. 4-kor (nem mostanában volt ilyen) megjött Zsolti, és még elszaladtunk vásárolni. Aztán fürdetés, vacsi, és most itt vagyok.
Most megpróbálok gyorsan reagálni egy-két dologra, amire emlékszem.

Gabek!
Szerintem se változtass a tápszer összetételén, úgy csináld, ahogy a dobozon látod. Vannak olyan gyerekek, akit relatív sokat esznek, és vannak olyanok akik a nagyon kevéskétől is megfelelően gyarapodnak. Gergőd valószínüleg az elsők közé tartozik. Az én gyerekeim is mindig ettek egész nagy adagokat, de nincs ezzel semmi baj. Nem fújja őket a tápszer, én nem vettem legalábbis észre. Az első két hónapban 1-1 kg-ot híztak anyatejen, utána is kb. annyit, vagy valamivel talán még kevesebbet is. És én mindig annyit adok nekik enni, amennyit kérnek. Így már előfordult olyan is, hogy 2 hónaposan Flóra 250-260 ml-ket evett esténként. Akkor olyanja volt, aztán szépen beálltak. Majd maradnak ki idővel kaják, így a napi mennyiség is csökkenni fog. Nyugi! :)

Edit!
Sajnálom, ami Barnival történt. Akkor tényleg nem annyira jó Anyósodra bízni őt. Kár, hogy nem ismeri be, ha nem boldogul, pedig ez még nem is feltétlenül az ő hibája. Mindenesetre szólnia kellett volna. Azóta megnyugodott már a Drága? Mi van az aftáival? Most már jobb?
Kitartás szombatig!
Nagyon-nagyon jók a képek Virágról! Javítsatok ki, ha tévedek, de nem úgy néz ki a kicsi lány, mint aki fogyózik éppen!

Zsuzsófi!
Gratulálok a sikeres felvételidhez!! Nem irigyellek, azért 2 gyerek mellett nem lesz egyszerű, de az érettségin is milyen ügyes voltál!
Nekem is ki kéne találnom valamit, mert úgy tudom, hogy amíg GYES-en vagyok, addig ingyen szerezhetném a másoddiplomát. Vagy legalábbis eddig így volt, most már ki tudja. De hát azt sem tudom, hogy milyen sulit kéne választani, na meg én nem vagyok ilyen bátor, hogy a 2 babóca mellé bevállaljam.
Hogy érezte magát Bence a Balcsin?
Jobban vagytok már?

Márti!
Mi van a szombati bulival? Azért nem marad el, ugye? Nem gondolták meg magukat sógorodék?
Megszámoltad az életeteket? :D Azt hogy kell?

Julcsi!
Azért megírod az élménybeszámolód, ugye?
Én is jártam már így, persze mindig akkor száll el, amikor egy csomót ír az ember. Egy csomószor megfogadtam, hogy Wordben írom, és ha kész, átmásolom. De mindig lusta disznó vagyok.

Zsuzsi!
Milyen volt Anyukádnál?
Csak ismételni tudom a lányokat, ne szomorkodj a szopi miatt. Biztos, hogy mindent megtettél, és az is tök jó, hogy legalább eddig sikerült!!!!!

Holnap már nem biztos, hogy tudok jönni. Délelőtt 10 körül jön Anyósom, akkor tudunk majd indulni. Vasárnap jövünk gondolom délután, este majd megpróbálok benézni.
Kicsit azért aggódom, hogy mi lesz velük. Tudom, hogy jó kezekben lesznek, meg Anyukámékat is beszerveztem, hogy majd nézzenek el erre, csak hát mégsem én leszek velük. Igazából egyikünk szülei sem ismerik őket annyira, mert csak órákat voltak eddig velük, de szerintem nem lesz gond. Egy csomó mindent már elmondtam, meg még holnap is tartok felvilágosítást. :wink: Telefon meg mindig lesz nálam, ha bármi van, hívnak.

Jó hétvégét Mindannyiótoknak!

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Most összevissza írok, ami eszembe jut.

Gabek, ne olvasgasd a tápszeres dobozt, Gergő sem teszi! Az csak irányelv. Ha esetleg még nem próbáltad próbáld ki, hogy az üvegbe többet raksz próbáld meg.(Na ez most nem lett értelmes mondat.) Én az elején mindig többet raktam, mint amit addig ettek. Amikor azt is megették megint emeltem és így szép lassan mindig beálltak egy bizonyos mennyiségre. Most olyan 170-180 ml-t esznek meg. Nem kérnek többet. Írtad, hogy 3 óránként kér enni. Próbáld meg, hogy áttérjen a 3,5 órai evésre. Mindig csak egy pár perccel told ki. Ha ez megvan akkor egy darabig menjen ez, majd lassan becélozhatod a 4 órás kajákat is. Az esti kajálásról azért nem tudok nyilatkozni, mert az enyémek nem is akartak enni éjszakánként. Amíg nagyon picik voltak, mi keltegettük őket (minket meg a vekker) és így ettek. Aztán ahogy nőttek, gyarapodtak elhagytuk az ébresztést és gyakorlatilag azóta este 10-től reggel 6 ig alszanak. Néha tovább is. Viszont ha mahinálsz az időintervallumokkal, növeld a mennyiséget. Ha nem kéri akkor jó, ha mégis az sem baj.

Edit, írtad a mély bölcsességet... meghatódtam, köszönöm. Koromilag 25 leszek, de 8 éves koromban a tesómnak babája született és azóta mindig csak anya akartam lenni, volt időm ráállni a dologra. Nem is csalódtam a dologban, nincs is ennél szebb. Na meg pesze fárasztóbb se! Amúgy tök érdekes ez a bölcsesség, mert én annyira gyereknek érzem magam. Csak azt hiszem az anyaság nagyon megváltoztatja az embert. Majd keresek egy kevésbé gázos képet magamról, nehogy elhányd magad. :) (Tudod a terhesség ill. szülés óta az önképem nem túl jó.)
Nagyon durva amit anyósod csinál. Először ez a gyereknapos dolog, most meg ez! Mégis mit képzel?!? Hogy majd ő milyen jól ért a TE (TI) gyereketekhez? Üvölt szegény az anyukája után és nem is szólnak neki? Ja és még hazudnak is. Én nem vinném oda többet, csak ha már a gyerek megbocsájtott nekik. De még akkor is csak nagyon indokolt esetben. Túltette már magát a dolgon? Szegénykém!!! Téged is sajnállak, mert anyaként ezt marha sz..r lehet megélni (hogy sírni hagyták a gyereked). Legalább kiosztottad őket? Virág baba pedig csudaszép, nagy szemű kislány, megfelelő hurkaszámmal. És látod, hogy ha éhes mert tápanyagra van szüksége akkor kiveri a palávert? Amúgy ez a "Mi a baj gyöngyöm!"... mintha az én anyósomat hallanám! A hideg is kirázott. Ő is mindig ezt mondja és szerinte ha nyekken a gyerek mindig vagy a foga fáj vagy a hasa. Éhes, szomjas, kakis, pisis már nem is lehet! Majd írd meg mit mondott a doki Virágra. Remélem nem kapta el Barnitól. Barni étvágya is hamar visszajön főleg anya főztjén hamar összeszedi magát. Csak hamar gyógyuljon meg az a fránya afta.

Andi, ha még betérsz felénk ÉREZZÉTEK NAGYON JÓL MAGATOKAT, KÍVÁNOM, HOGY NE HIÁNYOZZANAK TÚLZOTTAN A GYEREKEK (ugyis fognak) ÉS PIHENJÉTEK KI MAGATOKAT JÓ ALAPOSAN, ÉS ÉREZZÉTEK JÓL ... EGYMÁST!!! (ezt úgy értem, hogy bujjatok össze és törődjetek csak egymással, őőő, na ezt nem tom kimagyarázni, de nem csak ARRA gondoltam, hanem az összebújásra, beszélgetésre is)

Zsuzsi, örülök, hogy anyudék meg tudtak nyugtatni. Hidd el, az eleje a legrosszabb, aztán ahogy látod, hogy a csemete erősödik és növöget, megnyugszol, hogy nincs is semmi nagy baj. Szandi majd bebizonyítja neked!

Márti, remélem tényleg írod a csajszika aranyköpéseit. Ha máshova nem akkor naplóba. Nekünk van egy blogunk, abba szoktam írni róluk, nekik. Na meg akit érdekel.

Mi még holnap is megyünk anyuékhoz, rengeteget jelent az a 3 fok. Olyan jó nekem, mintha nyaralnék. egyszerre csak egy gyerekkel kell foglalkoznom, mert anyu segít. És így több időt tudok egy gyereknek szánni a szeretgetésből, játékból. Így van "időm" egy gyerekkel foglalkozni, mert a másik nem néz kissé szemrehányóan?, féltékenyen?. Én is beléptem a havonta tartott mikulásimádatba. Már megint. Na ez az egyetlen ami hiányzik, mert terhesség alatt nem volt. De jó is volt! Amúgy egy kérdés, a szégyenlősebbek majd legfeljebb nem válaszolnak. Ti hogyan védekeztek? Illetve mivel?

KépKép
kgiulia
 
 


Edit:szorírok, hogy Virággal tényleg ne legyen semmi gond és csak a fáradtságtól, kimerültségtől és elkeseredettségtől tényleg rémeket látsz!!!!!!! :roll:

Zsuzsi:milyen rendes , aranyos apukád van!!!! :lol: Örülök, hogy tudtál pihengetni és a kis lelked is jobban van!!!!! :lol:
Írom ám a dolgokat:én füzetekben írogatom, vagyis naplót vezetek, mióta a Szoni megfogant!!! :lol: Mostanában ugye nincs időm, de olyan jó visszaolvasgatni, és szerintem nagyon jó ajándék lesz nekik.Én nagyon örültem volna ha anyám vezet ilyet, persze annak még jobban ha "jobb" anya, de ez van! :cry:
Drága szivem, én úgy beájultam este!!!!!Még hogy helyszínelők!!!!Azt csak akkor nézem, ha még kilátok a fejemből!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsandi : a kis életünk számolgatása nálam azt jelenti, hogy megsaccolom, hogy meddig ér jövő hónapban a takarónk!!!! :roll: Most is párom rongyolhat be a bankba az A hitelt kiegyenlíteni:utálok tartozni!!!!Anyóskám kérésünkre odaadta előbb a névnapi "ajándékpénzt"!!!!Imádom érte, hogy nem kérdezősködött!!!!! :oops:
Csatlakoznék a Julcsihoz:érezzétek jól egymást, és élvezzétek a kettesben töltött időt.He te kipihened magad, azt érezni fogják a manók is!!!!!És tudják ám, hogy ti vagytok a szüleik, de nagyon jól meglesznek nélkületek, ők nem fogják számolgatni a perceket!!!!! :lol: Élvezni fogják, hogy a nagyik kényeztetik őket!!!!! :wink:
Ja a Roland öccsééknek annyira nincs pénzük, hogy jövő hét kedd helyett holnap kezdik meg a Balatoni nyaralást!!!!Vagyis most sógórnőm szüleihez mennek és hétfőn visszajönnek és kedden megint elindulnak!!!! :roll: Nem tudom azt az 1 éjszakát már miért nem tudták megszervezni.Jó hát különösképpen nem fognak hiányozni!!!!!! :wink:
Szombat délelőtt megyünk a nagymamámhoz, szegénykém már elég rozoga, felköszöntjük a keresztlányomat(Juditka) és ha minden igaz jönnek le a nővéremék is, már olyan rég láttuk őket, szóval jó lesz!!!!!És délután LESZ SÜTÖGETÉS, arra gondoltam először, hogy miattunk nem kell, de aztán kérdezte anyós, hogy legyen-e EGYBŐL ÖSSZEFUTOTT A NYÁL A SZÁMBAN:nem vagyok és semmi jónak az elrontója!!!! :wink: Meg elhívta a dédipapáékat, úgyhogy nem csak nekünk lesz jó!!!!!!

Tegnap a két babónk alig akart elaludni:még Zsombi is öhögött a járókában!!!!! :lol:

:wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi:én eddig kézzel lábbal védekeztem :lol: , meg is lett az eredménye: a múltkori para.De most vettük azt a kúpot:Pharmatex, azt fogjuk majd letesztelni!!!!! :wink:

Zsombi röhögött és nem a járókában altatjuk, hanem a kiságyban, csak ugye így jár aki ilyenkor írogat!!!! :lol: Bááááár szerintem máskor sem vagyok sokkal normálisabb!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, egy szál virágra nincs pénzük, de a Balatoni útra igen? Ha ingyen +szállnak akkor is le kell jutni és ugye a benzin is pénz! Remélem jól fog sikerülni a szombat. Zsombit miért nem kiságyban altatjátok?

KépKép
kgiulia
 
 


Az előző hozzászólásomnál, exkuzáltam magam!!!!Kiságyban altatjuk!!!!! :lol:

Elvileg após pénzeli őket!!!! :shock: Én mondjuk úgy szoktam csinálni, hogy nem utolsó pillanatban veszem meg az ajándékot!!!Hanem hónap elején, de akkor sem haraptuk volna le a fejüket, ha "csak" adnak 2 puszit és kész!!!!!

Julcsi:BOLDOG HÓFORDULÓT A FÉL ÉVES NAGYLÁNYAIDNAK!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Párom tegnap, hogy járt!!!!Valamit húzott egy dróttal, kicsúszott a kezéből és jól szemen vágta magát!!!!!Jó kis seb lett alatta meg be is lilult, még szerencse, hogy a szemének nem lett baja!!!!Aztán rosszul lépett és kiment a bokája!!!Nekem volt még itthon ilyen boka tartó bizgentyű azt rakta rá tegnap, kiscsaj meg reggel megtalálta és megbeszéltük, hogy mire kellett az apának.Erre ő ESZEM MEGÁLL....és folytatta a mondandóját!!!!! :lol:
Tegnap meg rámutat a járókára és megkérdezi mi az rágóka?????Mondom nem járóka, azt mondja erre hogy ja nem tudtam!!!!Gondolom elfelejtette, csak az jutott eszébe hogy a rágókához hasonló szó!!!! :lol: :lol:
Most reggel a teámban lógó teafűvel szórakozott, rászoltam hogy ne játszon fele, azt mondja:megtaláltam!!!!!! :lol: Nem mintha el lett volna veszve a teafű!!!!!! :roll: :lol:

Edit:na mi a helyzet Virággal???

Zsuzsi:ma nem mentek sehova???? :wink:

Gabek: na mennyit eszik kicsi fiad?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Virág szintén zenész. Piros a torka és van egy afta a garatban. Ja, reggel már lázas is volt. Éreztem én tegnap, hogy nem stimmel valami. Azt hiszem, most megyek a Tiszába. Fa@a egyedül a két gyerekkel. Barni jól van, már eszik. Nem tudom, mi ütött bele, de nem hisztizik, kis mintagyerek.
A bölcsi elköszönést lefújtam, így nem megyünk be. Most kiderült, hogy nem hivatalosan az egyik bölcsis néni néhány gyerekkel még bent lesz a bölcsibe. Ha nagyon szarja a kínt itthon, néha azért még bemehetünk.

Megyek, mert főzni kell valamit.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:az afta fertőző?????Már múltkor kérdeztem, de biztos kissebb gondod is nagyobb ennél, hogy miket eszik(ha ugye eszik) a Virág????Mikor jön meg a párod???Szombaton?????
Lásd a jó oldalát:Barni már jól van és biztos érzi, hogy te meg cefetül érzed magad, ezért húzza meg magát!!!!!! :lol: :wink:

Most csak mi ketten tartjuk a frontot?????? :shock:
Mindenki elment valahova.Ezt jól megmondtam!!!!! :oops:
Kiscsaj szerelte a papával a pórszívót....lassan barkácskészletet is be kell szerezni!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Zsombival meg hintáztunk a hintaágyon, ült az ölemben és kurjongatott nagyokat.Meg mostanában az a heppje, hogy úgy vidámkodik, hogy visszafele szívja a levegőt!!!!! :lol: Ezt Szonó is csinálta anno!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Eddig takarítottam és mostam. Teljesen kipurcantam, folyik rólam a víz.
Szandi ma 9-kor se akart még felkelni. :shock: Jó lenne, ha megtartaná ezt a szokását, végre én is kipihenném magamat. (nem panasz tudom, így is sokáig alszik)

Anyós: az én anyósom szerint, ha a Szandi sir, akkor csak éhes lehet. Ezzel visz a sírba, mióta megszületett ezt hallom. :twisted:

Bocsi, ha már unjátok, de még valami a szopiról. LL Liga- szerint cumizavar. Eddig ok erre én is rájöttem, hogy könnyebb az üvegből.
Megoldás: nem adni neki üvegből kaját (kiskanállal v. pohárból) ez is oké (bár 130 ml-t így megetetni elég hosszadalmas lehet), de akkor üvölt. Ha meg üvölt én is ideges leszek és még inkább nem sikerül. Szóval az ötlet kiváló csak szerintem nem lehet kivitelezni.

Márti: lehet hogy du.-án megyünk Tescoba, megnézem a játékokat. Mai program még nem igazán dőlt el. Anyós főzött hívott, hogy menjünk át kajálni. Aztán meg lehet, hogy átmegyünk a sógornőmékhez fürdeni, elutaztak miénk az egész medence.

Julcsi: mi is kézzel lábbal védekezünk, régebben bevált, remélem most se lesz semmi gond. 25 éves vagy? Az írásaid alapján többnek képzeltelek. Én már 28 múltam, de még mindig nem nőttem fel.


Edit: sajnálom, hogy Virág is beteg. Veled vagyok lélekbe!
Remélem minél hamarabb meggyógyulnak.

Zsu: jobban vagytok?

KépKép
zsuzsi78
 
 


Julcsi: boldog hófordulót!! Szalad az idő. :lol:

KépKép
zsuzsi78
 
 


Nálunk most mindenki alszik. Még a macskák is, olyan csönd van, nem tudok mit kezdeni magammal.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:nálunk meg sosincs csönd!!!!!Kicsit irigyellek!!!!! :lol: Kicsi fiam most bírt aludnu fél órát!!!!! :wink:
Különben ha van kevés tejcsi akkor a szoptanitot szokták javasolni, azzal inger is jut a cicinek és nem üvölt közben hogy éhes!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hát Zsuzsi jó Neked, nekem se éjjelem, se nappalom már 4 napja. Próbálok nem kiakadni, de rettentően parázok a kórháztól. Tudom, csak néhány nap a kétségbeejtő, de nekem volt már ilyenem régen, tudom mennyire fáj. Az egész szája az embernek ég, inni vizet is alig bír. Ilyen kisgyereknél pedig egy nap is folyadék nélkül veszélyes lehet.

Virág rettenet nyűgös.

Márti! Igen, az afta fertőző, Pedig már hámlik a kezem az antibakt. kézmosótól. Csak hát a levegőbe benne van, és ez elég is a bajhoz. Virág eszik almát, banánt, őszibarackot, de mint írtam, felfüggesztettem egy időre. Ezek savasak nagyon, így most azt meg se enné. Bár se tejet, se tápszert nem akar elfogadni, csak félálomban. Laci holnap hajnalban jön haza.

Így visszaolvasva már egy ideje nagyon negatív vagyok. Miért minket talál meg a betegség?


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


ZSUZSI!

Nekem van szoptanítom, szívesen kölcsönzöm.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Anyós most telefonált, hogy nem megyünk enni? Mondtam neki, hogy most mind a ketten alszanak, erre megkérdezte hogyhogy. Nem is értem a kérdést, Ő is tudja, hogy itthon a Szandi sokat alszik. A Ferkó meg évek óta nappal alszik, és éjjel van fent. Nem tudom, min csodálkozik.

Nekem is van szoptanim, de be se veszi a szájába a cicit, nem hogy még szívja is. :( Csak üvölt. Én meg azt nem igazán bírom, nem szeretem a hangos dolgokat. De azért köszönöm.

Edit: minden elismerésem a tiéd. Én valószínűleg, már összeroppantam volna. Te nagyon erős vagy, kitartás már biztos nem tart sokáig!!!

Márti: ne irigyelj, néha már el is felejtem, hogy van gyerekem. Annyira nem igényli a figyelmünket. Berakom a hintába, hogy megcsináljam a kajáját, és síri csöndbe van akkor is, ha nem lát. Szerintem észre se venné, ha nem én lennék vele. Azt hiszem, ezért szeretném annyira szoptatni, hogy legalább abból tudja, én vagyok az anya.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:persze , hogy tudja hogy te vagy az anyukája!!!!!!!! :wink: Ne bolondozz, mikor kibújt a pocakból már akkor tudta, hogy TE vagy az!!!!!Örülj hogy eljátszik egyedül, úgyis eljön majd az ideje mikor nem győzöd majd szórakoztatni!!!!!!Ő ilyen nyugodt babó, őt ilyennek kell szeretned!!!!!Ez nem ellened irányul!!!! :lol:

Zsombi nem igazán tudja, hogy mi az az egyedüllét!!!!Nagyon tud kiabálni ha ott hagyjuk egyedül a járókában vagy az ágyban!!!!Ma Szoni is elindult a másik szobába és mikor nem látta legörbült a szája pedig az ölemben volt!!!! :shock: Nekem ilyen több emberes gyerekek jutottak!!!! :lol: :lol: :lol: De nem bánom, örülök, hogy ŐK jöttek hozzánk!!!!

Edit:naná, hogy negatív vagy, nem hinném hogy bárki ezeket a dolgokat vidáman fogadná!!!!Emiatt ne aggódj,gyere és mond el amit szeretnél!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Méghogy nincs csend, most alszik mindkettő manó, ilyen is régen volt már!!!!! :lol:

Edit:tarts ki holnap már jön haza a párod és legalább Barnit lefoglalja!!!!!!! :wink:

Zsuzsi:anyósod nem ismeri a saját fiát????Merthogy a Szandi napirendjével(bár azt hiszem ilyen még nincs neki :wink: ) nincs tisztában az egy dolog, de hogy azt se tudja, hogy mikor alszik a fia?????Érdekes!!!!!!jó fürdőzést délutánra!!!!! :wink:

Jaj Szoni is már olyan ügyes, eddig beleülős úszógumiban volt leginkább, de most már a simában lubickol.Csapkod a lábával, mint a veszedelem és halad is előre, meg hátra fele is és olyan szép kis barna a bőre!!!!!!Tudom elfogult vagyok, de néha csak gyönyörködöm benne, és hitetlenkedek, hogy ő az én lányom!!!! :shock: :lol: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi:tényleg nem azon múlik, hogy szoptatsz vagy sem, hogy jó anya vagy vagy sem!!!!!Nekem nem valami jó a kapcsolatom anyámmal, és nem azért mert tápszeres voltam!!!!Valahogy sohasem szeretgetett minket, nincs egy olyan szívmelengető emlékem sem amit feltudnék idézni!!!!!De az megmaradt bennem, hogy amikor pici voltam du-i alvásnál azt mondta velem marad, felébredtem és nem volt ott!!!!! :( Én mindíg megmondom a Szoninak az igazat, elringatom és tudja mert megbeszéltük, hogy ha elalszik lerakom az ágyba.Nekik ez a fontos , a biztonság.Szoni kb. 1 hétig szopizott, de nem ezen múlik.Én vagyok az anyukája, én ismerem a legjobban , eddigi életében én voltam vele a legtöbbet, ha nagy bánata van hozzám bújik...és ma félálomba nekem suttogta, hogy szeret!!!!!Lehet, hogy most még nem hiszed el a Szandiról, hogy neki te vagy a minden, de mikor már jobban érted a kommunikációját, sőt amikor dumálni fog majd megértesz mindent!!! :wink:
Na megyek mert értem sír a banya!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Germicid C kúpból felet kell adni Virágnak?

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Az enyémre az van írva, hogy 3-12 hónaposig naponta 3x1 kúp!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


De ha félsz egészet adni, adj felet.Nagyon lázas?????
Most nem tudom hogy minden DM-ben-e de most voltunk és a Kecskeméti bébi gyümilevek 139.-Ft-ba kerülnek!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti nagyon boldog névnapot kivánok!!
Kép

KépKép
zsuzsi78
 
 


Szisaztok!
Tegnap későn értünk haza nem volt időm visszaolvasni. Most is csak azért ugrottam be, hogy megkérdezzem:

ANDI, ma megyünk ikeába vegyünk kettő rácsvédőt abból amit írtál? Küld el a mail címemre a telcsiszámod léci, hogy ha kérdésem lenne felhívhassalak. Pl. ha több méret van vagy az ára miatt. Ha tudsz válaszolj még nem egyből indulunk de azért...
Ha előbb nem estére jövök és olvasok.
Puszika nektek!

KépKép
kgiulia
 
 


Juli: az Andiék szerintem ezen a hétvégén dejóznak

KépKép
zsuzsi78
 
 


Csajok!

Helyzetjelentés:
Csüt. estére Virág egész teste tiszta kiütés lett. Azt hittem ,melegkiütés. Péntek reggelre lázas volt, rohantam a dokihoz. A garatjában vannak az afták, a foga kriminálisan duzzadt. Kaptunk afta ellen gyógyszert ,meg antibiotikumot. Egész pénteken levonás nélkül 38,4 volt a láza végbélben. Nagyon nyűgös volt, a kaját ne is feszegessük. Pokoli éjszakánk volt. Hányt egyszer, egész éjjel nyögdécselt. Reggel telefonáltam a város gyerekgurujának, Ő a kórházban a gyerekosztály vezetője. Ja és a férjem jó ismerőse. Jött is, megállapította, hogy vírusfertőzés, és a leghatásosabb a szuri lenne. Kapott egyet, este még egyet fog. Kiszáradás veszélye nem áll fenn MOST! Holnap újra látni akarja. REGGELRE ÁTTÖRT A FOGA!!! Miért ne akkor, mikor épp beteg. Barninál ugyanez volt. Mindig akkor fogzott, amikor beteg volt. Most alszik, ez a jelenlegi állapot.
Ja és a mája egy kicsit nagyobb az átlagosnál. A doki rögtön azt kérdezte, hogy tápszeres e. Mert náluk elő szokott fordulni. Két hét múlva megnyugtatásul UH és májfunkció vizsgálat vérvétellel.

Lelkemről és kedélyállapotomról inkább nem írnék! :cry:

Márti!

Nagyon boldog névnapot! Köszi az infot a lázkúpról!

Andi! Érezzétek nagyon jól magatokat!

Zsu! Jobban vagytok már? Gyerekek megúszták? Remélem igen.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti, nem semmi ami történt Apával. Úgy látszik most az Apákra nagyon rájár a rúd. A lányod meg még mindig jó fej. Tök jó beszólásai vannak. Mindig írd fel ide, hagy legyen nekünk is pár vidám percünk ebben a melegben. Amúgy meg BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Zsuzsi, nekem anno mondta a védőnöm, hogy ne cumis üvegből, hanem kiskanalas üvegből adjak nekik enni. Azt mondjuk nem mondta hogyan csináljam, két gyerek, kaja kanállal, utána fejés, kaja előtt cicin kínlódtatás. Na mindegy mi nem vettünk. Ez olyan mint egy cumisüveg, de kanál van a végén és asszem te adagolod valami gombbal vagy mivel.
Amikor még a macskák is alszanak le kell pihenni! Én ujjabban mióta anyuéknál vagyunk nappal, mindig leődöl a gyerekekkel. És azóta sokkal de sokkal több a türelmem. Úgyhogy legközelebb amikopr EGYSZER nem kell mosni, főzni vasalni, nyafit +szüntetni, TESSÉK PIHENNI. Most jutottam oda, hogy észre se venné ha nem lennél?! De buggyant vagy! Ha valamije fájna, vagy igaz megértésre vágyna CSAK te lennél neki jó. Miért? Azért a 9 hónap + majdnem 3 hónapért. Nem hiába van az a szó ÉDESANYA. (Ezt csak azokra használom akik valóvan anyák és nem csak szültek egy gyereket.
Én meg szintén tápos voltam, de imádom anyukámat! Látod, nem azért szeretik vagy nem a gyerekek az anyukájukat mert szoptat vagy nem.

Edit, a levegő fertőtlenítésére tegyél ki párolgni citromos vizet. Úgy tudom a citrom fertőtleníti a levegőt is. Én náthás időben szoktam a párologtatóba önteni. Figyu, ha úgy érzed kiborult a bili, írd le nekünk. Vagy csak küld sok ördögöt, vagy akármit. Azzal ha "kibeszéled" magad már egy picit könnyebb. Amúgy azon gondolkoztam, hogy ha nem Kiskunfélegyházán laknál tuti átmennék lelket önteni beléd. Vagy csak, hogy kibőgd magad a vállamon. Remélem ezzel az afta dologgal most már minden bajod el fog múlni. Nem tudom mit írjak a vigasztalásodra a "fel a fejjel" az olyan sablonos. Tarts ki!

KépKép
kgiulia
 
 


Basszus el is felejtettem! Pedig még jó uatat is kívántam. Mindegy azért megnézem van e készleten.

KépKép
kgiulia
 
 


Edit, itasd, itasd! Persze etesd is, de ha nem ezsik legalább igyon. Írj ha van valami! Szorítok, hogy rendeböjjetek már! Az komoly ez a táposoknál nagyobb máj. Ezt felírom és megnézetem a gyerekdokival.

KépKép
kgiulia
 
 


Csajok!!!

Köszi a névnapi üdvözléseket!!!!! :lol:
Megjöttünk a dédimamától, megkönnyezte a dédunokáit, jöttek nővéremék, az unokatesómék úgyhogy annyi gyerek volt hogy csak na!!!!Összeszámolom.....összesen 10!!!!!Dédike már kicsit rozoga meg parkinzon kórja van , azt mondja már nem is tudja néha kit hogy hívanak!!!! :lol: Mondtam nem baj mama ,csak mutass ránk és válaszolunk!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Úgyhogy csak ült kint a verandán és gyönyörködött a gyerekekben!!!!!! :lol: :lol:
Jövő héten a másik dédihez megyünk csak az kicsit messzebb van 160 km!!!!!! :shock: De csak kibírjuk, nekik nagyon fontos és jólesik ha látják a kis maszatokat!!!! :lol: Most jönnek a nővérem gyerekei is, gyors ötlet volt:itt alszanak!!!!Meg apukámat is elhívtam, ő csak holnap akart jönni, de ha itt alszik akkor nem kell holnap jönni:itt lesz majdnem az összes unokája és nem lesz egyedül!!!!(már elváltak a szüleim!!!!) :lol: :lol: :lol: :lol: Úgyhogy buli lesz, imádom a tömeget így a szeretteim körében nagyon szeretek lenni!!!!!!

Edit:MINDÍG NEM ESHET!!!!!!!Tarts ki!!!!!Veled vagyunk!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Edit: remélem Virág már jobban van. Legalább a foga talán már nem fog fájni.
Kitartás!! Most már tényleg csak jobb lehet!!

Juli: köszönöm a biztató szavakat. Tegnap végre én is rájöttem.
Anyóséknál voltunk és kézről kézre adták a Szandit, már kezdet nyüglődni, amikor szóltam hozzá egyből felém fordult és nevetet.

Márti: irigyellek a családi napért. Én is szeretem, ha velük lehetek (persze csak a saját családommal).

Nálunk most hatalmas vihar tombol. A Szandi egész nap alig aludt, de az első dörgésnél bealudt és az óta fel se ébredt, pedig már 30 perce ennie kellene.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Nagyon csuda klassz volt ez a nap!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Hatalmas pancsit rendeztek amíg jó idő volt, kiscsaj úszógumi nélkül nyomta már a végén!!!!! :shock: Mindenki jól érezte magát, jól lakott mindenki anyósomnak hála, igaz egy nagy vihar hozzánk is beköszöntött de megsült minden, isteni finom lett minden.És most olyan vagyunk mint 1 nagy család!!!!!5 gyerek!!!!!! :shock: Nagyon jó én ezért szerettem volna sok gyereket, de ki tudja?????Most úgy túlcsordul bennem a szeretet, így bevallom nektek, hogy örülök, hogy TI jöttetek ebbe a topikba......nagyon jó veletek "beszélgetni"!!!!! :lol: :lol: :lol:
Szép jóéjszakát mindenkinek!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:tudom, hogy csak holnap olvasod, de nagyon boldog névnapot a kicsi lányodnak is!!!!!!!!Puszilgasd meg helyettem is!!!!! :lol: :wink:

Edit:jobb éjszakát kívánok nektek, mint ami mostanában jutott!!!! :lol:

Zsuzsi:na ugye, hogy tudja az okos kicsi lányod, hogy kije vagy!!!!!!!

Julcsi:na mit intéztetek az ikeában?????

Gabek, Zsu: mi van mi van??????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok,

Kicsit eltűntem, mert az uram elutazott péntek-szombaton, meló miatt én meg sok időt a szüleimnél töltöttem. Sőt tegnap voltam úszni is, hogy elkzdjem leadni a felesleges kilókat, ugyanis rájöttem, hogy mozgáshiányom van. :cry:

Gergő adagját azért nem merem növelni, mert mi van, ha a nagyobb adagból is ennyiszer enne? :roll:
Akkor aztán pláne túladagolnám :oops:

Edit
Kitartás, és küldök egy kis pozitív energiát hozzá +++++++++

Zsuzsi
Nekünk is azt mondta mindenki, hogy ne használjunk cumis üveget. Próbálkoztam a szoptanítóval is, de amikor már komolyabb mennyiséget kellett volna ennie, akkor nem jött be. És ugyebár a kiskanals módszer elég macerás, a pohárból való itatásnál pedig sajnáltam volna ha a sok tejcsi kárba megy, ezért mi úgy döntöttünk, hogy a több éve bevált hagyományos módszert, a cumisüveget alkalmazzuk. Mert ugye az elején pl. 60 ml-t ezzel beadsz neki 5 perc alatt, míg a többi iszonyat sok időt vesz igénybe, miközben éhezik a babó.
Nekünk bevált, azóta sem bánom.

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok! Ezer bocs, meg egy anyamedve hogy már megint eltűntem, de ebben a kánikulában a medence körül léteztünk, és hát odáig nem ér ki az internet:):):):)

Meggyógyultunk köcce, gyerekek megúszták, a terhes hugom nem:( De tudtommal ő is csak 1x hányt....

Kérdezte vki, talán Márti?? (Boldog névnapot:)) Mi öten vagyunk testvérek:)
Orsi hugom 20 éves,
Fruzsi 16
Öcsi (Tamás) 14
Panka 3,5

:)

Edit:) Nem lehet hogy nem betegség alatt fogzik, hanem a fogzás miatt beteg???? Én úgy tudom hogy ilyenkor lehet hasmenés, láz, kiütés, szájfertőzés meg amit akarsz...
Spec én sose vettem észre ha jött a foga a Bencének. Katára kiv. leszek:)

Jut eszembe, nagy hír :)

Kata kanálból (is) eszik:):):):):)

Igaz hogy kanálból nem eszi meg a teljes bébiételt, csak a felét, de lehet hogy az is elég neki, vagy elfárad, vagy megunja, vagy mittudomén:) De nem kér sűrűbben enni:) Örülök neki:)

Zsuzsi, enyém lány is ilyen nyugis baba, nem éppen kézbebaba...
Felébred, megetetem, hanyatt leteszem a játszószőnyegre játszani, ha megunja, hordozóba, vagy csak megfordítom hasra, ha azt is unja, akkor veszem kézbe, de olyankor is szinte azonnal keze a szájába, és fekszik rám...ilyenkor leteszem, és azonnal el is alszik... Én még mindig azon aggódok hogy nem alszik túl sokat???

De csak nem:)

Na lépek, álmos vagyok, és most végre jó idő van, jót fogok aludni:)
Ma nálunk árnyékban 38 fok volt!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Bruta
Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Be kell vinenm Virágot a kórházba. Nem eszik, nem iszik, csak sír. Ha hazajöttünk, akkor jelentkezem.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:Úgy sajnálom szegény kis Virágodat!!!!!! :( Remélem jobban lesz gyorsan!!!!!!

Zsuzsi:boldog hófordulót Szandikádnak!!!!!! :lol:

Julcsi:kidőltél estére??????? :shock:

Gabek:ha többet adsz enni egy kajára, akkor lehet hogy tovább bírná és kitolódna a következő etetés, nem??????Azért az nem úgy van hogy amennyit adsz annyit eszik????Egyszer ennyit másszor annyit,nem?????

Zsandi:te is jelentkezz ha hazaértek, csak annyit hogy jó volt-e!!!!(ez csak költői kérdés :lol: :wink: )

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, nagyon sajnálom, ami van!!! Majd ha lesz lelkierőd, írj.

Márti, örülök, hogy ilyen jól telt a nénapod. Irigyellek, hogy nektek van déditek. Bár nekünk is lenne.

Andi, ha majd egyszer visszaolvasol: megnéztem az IKEA-ban a rácsvédőt, van dögivel. Remélem nagyon jól telt a pihitek. És persze a kicsikédnek is Boldog Névnapot!

Zsu, tessék közelebb vinni a medencét!

Zsuzsi, én mondtam... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi meg egész nap csavarogtunk, voltunk az IKEA-ba és az Árkádba is. Vettünk a csajoknak pingvines csőröspoharat (hátha egyszer...) na meg a 6. hónapjukra plüssbigyót. Olyat amivel jót tudnak aludni. Mert eddig csak pici macijuk volt, de most már nagyobb kell amit jól meg tudnak ölelgetni. Livinek tuti tetszik, mert ott sikongatott a boltban amikor mutattam neki. Ma még nem tudom csavargunk e. Ha igen, ha nem SZÉP NAPOT NEKTEK! (Editnek szebbet mint az eddigigek!)

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:):):):):)

A gép az emeleten a medence hátul a kertben:) Sehogysenem jön össze :(

Virágnak gyógysugarak mennek :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ma se leszek gépközelben, nemsoká jönnek a fiam keresztanyjáék pancsizni, meg dumcsizni:) Alig várom, nem láttam őket három hete, mert nyaralni voltak:)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edit:mi történt??????? :shock: Jelentkezz amint tudsz!!!!!!Aggódom miattatok!!!!!!! :(

Mindenki elment csavrogni??????Jól tettétek, töltődjetek fel!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok Csajok!

Hát, nem kellett sokat itt ülnöm, míg visszaolvastam. :( Na de azért megbocsájtok. :wink:

Először is EDIT, nagyon-nagyon szorítok, hogy hamar rendbe jöjjön Virág! Remélem már otthon vagytok. Abszolút át tudom érezni, milyen, amikor a kicsi babád kórházba kerül. Majd jelentkezz!!!!!

Julcsi!
Nagyon köszi, hogy megnézted a rácsvédőt az Ikeában. Még szerencse, hogy a honlapjuk szerint egyikben sincs egy darab sem. Azóta sikerült beszereznem Győrben. A Kikában darabja 7500 Ft volt, gondoltam, azt adják el másnak. Közben rájöttünk, hogy van ott Brendon is, így benéztünk. Ott vettünk 2900 Ft-ért, ráadásul színes, mintás. Bár 70x140-es ágyra való, de fel tudtam rakni, csak a fejrésznél duplán tettem. Marcinak annyira tetszenek rajta a kutyusok, hogy azonnal meg akarta nézni közelebbről. Majdnem le is operálta a helyéről.
Megkésve ugyan, de nagyon boldog FÉL ÉVES "szülinapot" kívánok a lánykáidnak.

Márti!
Szuper, hogy végül jól érzeted magad a névnapodon. Jó kis buli lehetett. Aranyos lehet a dédi, ő kinek a dédije? A tiéd, vagy a gyerekeké?

Zsuzsófi!
Milyen volt a mai pancsolás? Azért tök jó lehet, hogy van medencétek. Bár ezért már Mártira is irigykedtem, most is beállok a sorba. :?

Zsuzsi!
Naná, hogy tudja Szandid, hogy te vagy az ANYUKÁJA! (Így csupa nagy betűvel!!!) Már én is várom, hogy hangot is tudjanak ennek adni, de annak is eljön majd az ideje.

Gabek!
Abszolút megértem, hogy a cumisüveg mellett döntöttetek. Annak idején mi is dilemmáztunk, de mikor át kellett állni, kb. 120-akat ettek, órákig tartott volna kiskanállal, pohárból meg nem ment, és én is sajnáltam a kárba ment tejcit. Így lett a cumisüveg, és fejtem bele a még lévő kevés tejet.

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, átadtam! :wink:

A hétvégénk nagyon jó volt. Igazából nem csináltunk semmit, sétáltunk, punnyadtunk, strandoltunk, fallabdáztunk, meg zabáltunk. Nem néztünk meg semmi nevezetességet, eddig még ilyen soha nem volt. Persze hiányoztak a manók, extra sok babakocsit és babócát láttam az utcákon (amikor terhes voltam, akkor meg csupa terhes nőt láttam magam körül), gondolom csak azért, mert ilyenkor jobban észreveszi az ember. Jövőre már tuti velük együtt megyünk, de azért jó volt pihenni, kettesben lenni kicsit, és 5 hónapja először úgy enni, hogy közben nem kellett felugrálni 80-szor.
Anyósomék szuperul megoldották a dolgot, rendben ment minden, és persze napjában többször beszéltünk telefonon. A babák is jól bírták, ügyesek, jók voltak. És mosolyogtak vadul, mikor hazaértünk, úgyhogy elfelejtve sem lettünk. :) Kaptak játékokat, ruhákat, azért nem tudtuk meghazudtolni magunkat. :wink:

Na megyek, jó éjszakát Nektek!

EDIT, MI ÚJSÁG?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!!! :lol: És hogy a babók is jól viselték magukat!!!!!!!! :wink: Az elfelejtésről csak annyit, hogy nővéremék, mikor fél éves volt a második babájuk elmentek 1 hétre nyaralni3-asban(az elsőszülöttel), és mikor visszajöttek a kiscsaj kissé elfelejtette őket, ez állítólag életkori sajátosság!!!!! :shock: Gondolhatod nővérkémnek milyen rosszul esett!!!!!!! :roll:

Edit:légyszi-légyszi gyere és mond, hogy jobban vagytok!!!!!!! :roll:

Zsuzsi, Julcsi, Gabek:hol jártatok vasárnap??????

Zsu:remélem jól kiáztatok!!! :wink:

Nekem nagyon jó volt az egész 7vége, kicsi lányomat csak akkor láttam, ha valami "szörnyűség" történt és csak én segíthettem rajta!!!!!Anyós ilyenkor kérdezi tőle, hogy anya mit tud veled csinálni amit más nem??????Hát megszeretgetem!!!!!!! :wink: Mikor el van kenődve, szokta mondani, hogy vígasztaljam meg!!!!!! :shock: Zsombi is kézről kézre járt, nagyon élvezte, kúrjongatott nagyokat, nevetett.Már oda vissza forog, a fenekét az égbe tolja, úgyhogy lassan lehet hogy kúszni fog!!!! :shock: Bár igaz, hogy egész nap meg sem álltam, de szakítottam magamnak néha egy kis időt mikor csak bámultam ki magamból!!!!!!!

Dédi:az én nagymamámnál voltunk, a grill partyra eljött Roland Pesti nagypapája és az ő barátnője :lol: , jövő héten pedig a párom Mórágyi nagymamijához megyünk!!!!!Nekem él még a másik nagymamám is, de ő is messze van, meg ő olyan magának való volt mindíg, őt csak apukám szokta látogatni!!!!A kérdésre a válasz:a gyerekek dédije.Nálunk mindíg a legmagasabb " titulust" használjuk!!!!Én is néha azt mondom apukámnak, hogy papa!!!!! :lol:

Jaj csajok és olyan megható volt, kár hogy nem volt a fényképező a kezemben , mikor odaértünk Kókára!!!!!Ugye a dédi egyből pityergett kicsit, mikor meglátta a gyerekeket, Zsombit tartottam a kezemben odamentünk és a kiskrapek a két karját előre nyújtotta és megfogta a mamám arcát!!!!!!Olyan édesek voltak!!!!!!!És ugye mindent megfog a Zsombi, dédi odaragta a kezét és azt is fogta, olyan szívmelengető volt látni ahogy azt az öreg megfáradt kezet egy ilyen puha fiatal kezecske simítja!!!!!!! :lol:
Tudom-tudom szentimentális vagyok vagy mi!!!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi, örülök, hogy ilyen nagyon jól éreztétek magatokat. Nagyon ügyik voltatok, szépen kibírtátok a Manók nélkül.

Márti, elhiszem, hogy meghatódtál. Biztos szép lehetett ahogy el tudom képzelni. Én ahogy olvastam akkor is meghatódtam. Az meg tök jó, hogy ilyen jól sikerült minden. Ehhez képest már megint hajnalig fent kukorékoltál! Ejnye-bejnye!

Mi meg pihiztünk és vártuk a vendégeket. Uncsitesómék jöttek meglátogatni. Jó volt.
Itt vannak a hétköznapok, tessék jönni irogatni.

EDIT, nagyon aggódom!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Nézi a kiscsaj most reggel az egyik mesekönyvét és azt mondja:Anya ennek lejárt a szavatossága , megnéztem!!!!!! :shock: Azt hittem dobok 1 hátast!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Andi: Flór babának utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!
Örülök neki, hogy a hétvége jól sikerült és tudtál egy kicsit pihenni.

Márti: irigyellek a szupi hétvégéért, mi szombaton itthon szenvedtünk tegnap meg anyósnál voltunk, de erről majd később.
Voltunk a Váci úti Tesco-ban. Textilkönyv: kb15x15 cm különböző anyagokból ára: 4600,-
Volt egy kutya meg egy csiga, amin mindenféle érdekességek vannak. Zizegő anyag, tükör stb. 5600,- Ft. Összesen ennyi.

Volt 1 db kockásfülű nyúl, de csak egy szeme volt :(

Edit: én is nagyon aggódom, legalább egy kis jelet küldj, hogy mi a helyzet

Tegnap anyóséknál:
Vittünk egy pihenőszéket, hogy a Szandit legyen miben lerakni. Be lehet kapcsolni és rezeg. Anyós egyből mondta, kapcsoljuk ki, mert összerázza az agyát. Legalább 10 percig győzködtük, hogy nem lesz baj. Utána kitalálta, hogy a játszó hídról le kell szedni a tükröt, mert árt a gyereknek :shock: . Csak azt tudnám mit, mert ezt nem sikerült megmagyaráznia.
Szandival kapcsolatba, szerinte meg van dagadva a mellbimbója. És engem kérdezget, hogy mitől. Én nem látom, de ha úgy is van én nem vagyok orvos gőzöm sincs mitől lehetne. Persze megint szóba jött a hozzátáplálás is. De most már azért se kezdem el. (vagy ha igen nem mondom meg nekik) tuti arra megy ki a dolog, hogy ha már eszik másokat, ott hagyjam náluk a gyereket. Ezt persze most is mondta, hogy menjünk el moziba valamikor, Ő szívesen vigyáz rá. Inkább itthon szenvedek évekig, de ha nagyon nem muszáj én nem hagyom ott a Szandit.
Arról már nem is beszélve, hogy a testvérével azon aggódtak, hogy már egy csepp tejem sincs. És legalább egyszer kellene még szoptatni, de ha én nem tudom kérjek a nővéremtől tejet :twisted: . Nekik soha semmi nem jó.
Elromlott az internetük (2 szomszéddal osztoznak) így a Ferkót szinte nem is láttam, mert szaladgált, hogy megcsinálja.
Azt hiszem, ha ez igy fog folytatódni, nem állok jót magamért és elküldöm melegebb égtájakra (mármint anyóst nem a Ferkót).

Most rajtam a sor, súly parában :oops: :
Szandi 2920 g-al született, most 5640 g. nem sok ez egy kicsit 3 hónap alatt?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Márti, jófej kiscsajod van! Miket ki nem talál. :lol:

Zsuzsi, anyósékon lehet dühüngeni, csak el ne keseredj! A szopi miatt mondom. Le kell tojni. A tükröt valszínű azért mondták, mert régen közhiedelem volt, hogy a gyereket nem szabad tükörbe mutatni magának, tehát ne nézzen tükörbe mert akkor valami lesz. Valami buta babona. Az enyimek imádják a tükröt, bár sztem még nem fogják fel, hogy magukat látják és mégse bolondabbak meg nemtommibbek az átlag babáknál. A mellbimbó lehet attól nagyobb, vagy dagadtabb, mert több anyai hormon van a szervetetébe. Szopisokná gyakoribb. Habár még pár hónappal ezelőtt enkem is mondták, sőt a petefészke is kicsit nagyobb volt az anyai hormonok miatt. Pedig ők aztán tényleg kevés tejet kaptak. De Livinek meg nem volt ilyen. Szóval érdekes. Majd mutasd meg ha gondolod a dokinak, de szetm ő is ezt fogja mondani. Összerázza az agyát. Aha! Amikor valaki ringatja az nem rázza össze? Én tuti nem vettem volna ki! A hozzátápi meg akkor kezd el amikor gondolod. Szerintem megsúgja az ösztönöd, hogy a gyermeked mikor érett rá. Tudod anyósodék (szerintem, habár ugye nm ismerem őket) a leírásaid alapján nem rosszindulatuak Szandival, csak egyszerüek. Megértem, hogy nem hagyod náluk szívesen (nem rábeszélni akarlak), de sztem ők is szeretik a ygereket csak nagyon butuskák. Végülis valahogy csak felnevelték életed párját. (Legalábbis én az elején ezzel győzküödtem magam, mert ettól is rosszul voltam ahogy megfogják a gyereket.) :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


De lökött vagyok! Zsuzsi, rakj fel képet Szandiról, hurkatesztre.

KépKép
kgiulia
 
 


Zsuzsi:sajnálom hogy ilyen mindenttudó anyósod van és hogy nem kezel egyenrangú félként, sőt ebben az esetben TE vagy a dominánsabb fél, mert a te pici lánykádról van szó!!!!!!Zsombi is imádja nézegetni magát a tükörbe, erre anyám:addig nem szabad tükör elé tartani amíg nincs foga!!! :shock: Az meg hogy szoptassad még....... :evil: Őrület!!!!!!
Köszi a tescos infókat!!!!!
Átlagban 900 gr-ot gyarapodott a kicsi lánykád szerintem ez nem sok!!!!!
Zsombi:
első 2 hónapban 1-1 kilót(még anyatejes volt!!!! :lol: )
harmadikban 870 gr-ot
negyedikben 665 gr-ot!
Három hónaposan a gyarapodása(szül.súlyhoz viszonyítva):
2670 gr és 11cm

De megnézem Szonit:
Ő első hónapban 500 gr-ot bár lehet hogy kicsit többet, nem emlékszem mennyire fogyott vissza!
másodikban 1150 gr-ot
harmadikban 750 gr-ot
negyedikben 600 gr-ot.
Három hósan gyarapodás:2400 gr a cm nem tudom ő fél éves korára nőtt 10 cm-et!!!!!

Szerintem normális a Szandi növögetése(2720gr), ez majd hónapról, hónapra úgyis kevesebb lesz, ha meg elkezd mozogni akkor meg pláne nem kell aggódnod!!!!!Szóval NO PARA!!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?