Új privát üzeneted érkezett!

Lili behozta az éjjeli bulit. :lol: Fél 10-től fél 1 -ig aludt. Egyszer felkelt, akkor vizet kapott és visszaaludt, utána meg egy kis szopit, de gyakorlatilag lehúzta a 3 órát alvással. Most csupaszon báránykázik a habtapin. 8) Szegény, már megint tiszta nyál, de ő a kedvencek kedvence már hetek óta.
Edit, ne izgulj - nagyon. Vigyél vizet a szülőszobára, én márciusban benyomtam 3 litert, gondolom, most még melegebb lesz, meg nekem nagyon jól esett a szőlőcukor a szülőszobán, és utána is.

KépKép
pedina
 
 


Szőlőcukrot azt raktam el, meg vettünk egy vagon ásványvizet is; bár gondolom ha felmelegednek nem sokat érnek.Kár, hogy ventilátort nem lehet bevinni! :)

Csak elfáradnak egyszer ezez a gyerkőcök,és behozzák alvásból a lemaradást! :D

KépKép
editmaci
 
 


Edit, a legjobbakat nektek holnapra! Ne félj, minden rendben lesz! Igen, fájni fog, igen rossz lesz, de az eredményért megéri! Már Lilivel együtt jösztök haza! :lol: Várjuk a híreket! Nekem 6-kor indították és 13.40-re lett meg Pocok. Állítólag ez hosszú volt. Nekem csak az utolsó 1-1.5 óra volt kegyetlen, de már nem tudom felidézni mennyire fájt! Próbálj meg pihenni, de nem biztos, hogy menni fog! Na, jól megbíztattalak most! :roll:

Ügyesen!

Kép
tokajkincse
 
 

 
 

Az alvás nem ment,enni alíg tudtam. :(
Nemsokára indulunk, ha van valami akkor üzenek,képekkel meg majd jelentkezik Imi. :D
Szorítsatok!

Puszi mindenkinek!

Edit :P

KépKép
editmaci
 
 


Puszi neked, nagyon-nagyon szorítok! :lol:


Csajok! Most már tuti, hogy jön Lili foga! Fél 12-kor arra keltem, hogy nyögdécsel. Meg akartam szoptatni, hátha szomjas, erre elkezdett sírni, de olyan keservesen, hogy a szívem majd megszakadt. Hiába próbáltam, nem kérte a cicit. Végül adtam neki egy kis vizet, meg a cumiját, ölbevettem, ringattam, és így hamar megnyugodott és visszaaludt. 2-kor kelt fel szopizni, akkor már semmi probléma nem volt, viszont mintha alul éreztem volna valami kis rücsköt az ínyén. Meg akartam most nézni, de nem mutatja meg :? :lol: . Amúgy eddig minden okés, nagy erőkkel nézi a Mokkát.
Kép

KépKép
pedina
 
 


Sajnálom, hogy nem tudtam Edittől elköszönni. Szerintem most éppen "várakoznak". EDIT, HA VALAMILYEN OKNÁL FOGVA "VELÜNK" VAGY, AKKOR DRUKKOLUNK NEKTEK!!! Hajrá. Bátyámnak is mondtam, hogy Edit szül... ismerik. :)

Mokka. Meg fene a hormonjaimba. Nem elbőgtem magam Kiszel Tünde és langyi lovagja kibékülésén? Pedig esküszöm, soha nem bírtam egyiket sem, együtt meg pláne nem!!!

Tegnap is megláttam Apit (főnököm) mellettem a hatalmas virággal, körülöttem az alakulat nagy része (meg egy csomó más ember egyéb alakulatból). Ott visongtam, meg sírtam, alig tudtam nekik két szóüt mondani. Nagyon élvezem, hogy itthon lehetünk a pocimmal, de azért mégis ott töltöttem napjaim nagy részét, és voltak kedves emberek...

A nem kedvesek meg távol maradtak. Volt olyan, aki megkérdezte, hogy biztos babát várok-e, nem kirúgtak... és hasonlók. Na mindegy.

Most EDITNEK MEGY A DRUKK!!!!!!!!!!!!!!
vbea
 
 


Szia Barátnő! Már aggódtam érted, hogy mi van.
Na, azért a Kiszel Tünde meg a Csabika...Fogjuk rá a hormonokra, jó? :wink:
Tiszta idegben vagyok Edit miatt. Komolyan. Talán azért mert az eddigiek közül az övé emlékeztet legjobban az én szülésemre. legalábbis eddig.
Most megyünk barackot enni. Dög savanyú volt az őszi, így tettem bele kicsi sárgát is. szerintem utána fürdés lesz.
Ja, az ekcémámat kikezeltem Sudocremmel. Ezennel a Sudocremet is a Vanish mellé helyezem a házioltáromon. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Tudtam, hogy jó lesz a Sudocrem!!!!!!!!!!!!! Hurrá!!! :D
vbea
 
 


Izgulok nagyon én is Editért, de délután már hátha jön Imi!
vbea
 
 


Rákattantam az elmúlt hetekben a Reality Tv-re, pedig mindig rákos emberek, meg pedofil bűnözők és hasonlók vannak benne. De István szerint különleges érzékkel találok rá a babás műsorokra. Na most a reality-n épp egy olyan műsor megy, amiben különleges körülmények között születtek gyerekek. Most épp egy jégviharban, az előbb egy repülőn...
vbea
 
 


A Spektrumon nemrég lett vége a beszédkutatós műsornak
Picibabás :lol:
A múlt hétena járást nézték. Hog ymit hogy tanulnak meg. Lili ezek szerint beszédszinten is olyan 6 hónapos gyerek szintjén van :wink: Tudtam, hogy neki is szófosása lesz, mint az anyjának :lol:

KépKép
pedina
 
 


Én állítólag alig múltam egy éves, és az egész utcát a Kossuth Lajos táborában kezedetű slágerrel szórakoztattam. :roll: Lili meg már annyira rá van kattanva a Falusi hangverseny cimű versre, hogy a Tapolcán eg ykisgyerekkel álltak a tó szélén, és mondta neki az anyja, hogy a kacsák úgy csinálnak, hogy háp-háp, mire az én gyerekem teliszájas vigyorral nézte a nőt, hogy hátha jön a a vers többi része is. (Háp-háp-háp jönnek a kacsák etc.) :wink: Megismerte. :-)

KépKép
pedina
 
 


Szerintem csak késő este lesz meg Lili, ahogy a Megyei hozzáállását ismerem a indított szüléshez. Nekem is vártak vele, pedig elment a magzatvíz. AZt mondta Edit, hogy du. indítják csak, ha nem indul be. Várom az sms-t!

Benő, jó lesz neked otthon, majd meglátod! Most nézz tv-t, utána nem nagyon tudsz majd!

Szerintetek ehetek dinnyét? Mert el vagyok tíltva a gyümölcsöktől, de a dinnye szerintem nem olyan puffasztós, inkább csak víz.

Majd szóljatok már, ha megjelenik a Baba Magazin meg Anyák Lapja. Küldöm érte férjet. :)

Marcit majd fél évesen kell vinni gyereksebészhez a lába miatt, de a doki szerint nem lesz semmi baja, helyreáll, ha majd lábra áll.

Mi is a Sudocremet használjuk. Nem volt jó a Bepanthen, se a gyógyszertári. Ez rögtön eltüntette a popsiról a pöttyöket. Tegnap írt a doki saját keveréket, de nem tudom kísérletezzek-e. Jó, drága, de mi nem az? Annyi, mint egy csomag pelus, ami mondjuk elég most 4-5 napra...

Megyek, mert most fent van. Nézeget. Beszélgetünk kicsit. :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Ehetsz dinnyét nyugodtan. De ki tiltott el a gyümölcsöktől?! Pont most kell minél több vitamint bevinni a szervezetbe. Mondjuk talán sárgabarackot ne egyél meg káposztát, karfiolt, de más mehet. Sőt! Orsi 3 és 4 hónapos kora között úgyis vinni kell majd csípőszűrésre, szerintem ott is megnézik majd a lábát, és az csak egy ortopéd szakorvos.
A Sudocremet én használom, nem Lili. :oops: Nekünk nagyon bejött a sima gyógyszertári krém, sőt most inkább semmit se kenek rá, csak éjszakára. Sose volt piros a feneke szerencsére.Lili a nyakán pöttyös, tegnap minden ellenérzésem ellenére (ó, de szép lett ez) behintőporoztam.
Pelust érdemesebb nagyobb tételben venni, olcsóbbra jön ki. Mi most Libero Midit, Huggiest és DM-es Midit használunk felváltva. Jó a DM-es is, csak akkora csomag van tőle a lába között. Így azt többnyire csak éjszakára adom rá. Tapintásra nekem a Libero jön be, a Huggies olyan kemény, de az a legkisebb, így abban szellőzik a legjobban. Szerintem. :wink:

KépKép
pedina
 
 


A védőnő, mert csikarja Marci hasát. Amikor ittam bent a kórházban baracklevet, az is csikarta és ugye a 100 % almalé is. Így a gyümölcsöket ki kell iktatnom. De megteszem, mert nem fogom nézni, ahogy a gyerek szenved.
Ilyen pici méretben nem láttam óriás csomagos pelust, de nem is vettem volna, mert ugye most derül ki milyen. A Huggies nekem rövidnek tűnik a többihez képest. Anyagában nekem nem olyan rossz. Majd lassan kitapasztaljuk miből mi a jó.
A lábacskája hámlik kicsit. Nem tudom mivel kenjem be. Szerintem popsikrémmel.
Csak fekve tudunk szopizni, mert így tanítottak. A könyököm úgy néz ki, mint valami smirgli. De ha kinyújtom a kezem, akkor nem tudja szívni. Ülve sem megy. Szóval most kenek mindent mindennel....

A védőnő szerint nem kell a terpeszes pelus, doki szerint adjam rá azért néha, bár nem lesz gond a csípőjével. Ebben a melegben? Most is sima pelusban alszik, lerúgja még a pelust is, amivel betakargatom. Akkor azt a szart, ami nem is szellőzik, nem fogom ráadni!

Edit hol tarthat most?

Kép
tokajkincse
 
 


Marci lábát a hydrophyllel kend be. Gondolom azt írták fürdetőkrémnek. Én is azzal kenegettem a Lilijét, hamar elmúlik. (Neki után a hasa hámlott :wink: )

KépKép
pedina
 
 


Egek! Még tiszta kínai nekem minden. Előre is elnézést, mert most nem bírom felfogni, de majd amikor már itt lesz a kisember, akkor biztos aktuális lesz, és újra kérdezni fogok. :shock: Egyelőre nem tudom, milyen pelenkát fogok venni pl. Tudom, lehetetlen annyira leegyszerűsíteni a dolgokat, hogy egy márkát végig tudok használni, mégis naivan gondoltam erre. Szóval csakis kísérletezés, igaz? :roll:
Főztem. Forró levest. De tök leizzadtam, megyek, zuhanyzok kicsit... Hehe. :wink:
vbea
 
 


2 órakor megnézte a kolléganőm a kórházi rendszert, még nem volt benne S. vezetéknevű baba. Edit viszont már igen, úgyhogy haza nem küldték, az tuti.
Szerintem semmiből nincs olyan, ami mindenkinek beválik.
Orsi, én mai napig fekve szoptatok. Nálunk az elején úgy ment, hogy amikor már kiakadt a karom, akkor a másikat Sanyi megfogta, és amin támaszkodtam, azt ki tudtam nyújtani, meg tettem egy párnát a fejem-vállam alá. Most, hogy Lili max. 10 perc alatt végez, már nem vészes a könyöklés sem. Az ülve szopi nekem sem ment, irigylem azokat, akiknek igen, mert ők bárhol, bármikor tudtnak szoptatni, és nem kell úgy időzíteni mindent, hogy szopi idejére haza kelljen érni, hanem mondjuk beülnek az autóba, és elintézik. Nekem Lili mindig kapkodta a fejét, mostanában meg nem próbáltuk. Örültem annak, hogy fekve megy, és nem "kínoztam" magunkat a próbálkozással. Bár, most, ahogy visszaemlékszem, volt olyan, hogy sikerült. Csak nem ez volt az általános.

KépKép
pedina
 
 


Edit most írt, hogy nem indítják be a szülést, mert már 2 ujjnyira nyitva van a méhszáj. Így várnak. Mondtam én, hogy nem sietik el a dolgot.

Kép
tokajkincse
 
 


Még az osztályon van, nem is a szülőszobán. Imit is hazaküldték. :cry:

Kép
tokajkincse
 
 


Két ujjnyi?! Hát az sajnos nem sokat jelent. De lehet, hogy jobb is, ha megvárják még magától beindul. Csak a saját medrében megy akkor a folymat, és nem kell résegíteni. Csak gondolom kicsit csalódott, mert már nagyon rákészült. De hátha Lili kibújik magától is ma.

KépKép
pedina
 
 


Editről továbbra sincsen semmi hír. Majd írok neki vizit után, hátha tud már valamit.

Milyen a szájpenész? Mert anyós szerint az van Marcinak. Fogalmam sincsen milyen és mivel lehet kezelni. Van a szájában fehér folt szerintük, de pont ott, ahol a fogsora lesz és van egy ilyen kis fehér pattanásszerűség is, de csak egy. AZ lenne az? Védőnő szabin van a héten, orvoshoz meg nem akarok mindennel szaladgálni. Mindent fertőtlenítek neki. :?: :?: :?:

Kép
tokajkincse
 
 


A szájpenész ilyesmi. Pici fehér hólyag(ok). Amúgy a candida egyik fajtája. Gondolom szülés közben fertőzödött meg vele tőled. Hüvelyi szülésnél gyakori.
Gyógyszertárban lehet venni rózsamézet (talán borax glicerin a hivatalos neve?). Azzal kend be a száját meg a te mellbimbódat, hogy ne fertőzzétek vissza egymást.

KépKép
pedina
 
 


Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy töröld le neki a fehéret mindig, ne csak kend be. (Szerintem tegyél egy gézdarabot az ujjadra vagy pelenkát, és azzal). És mivel a másik végén fognak távozni a gombácskák így, javasolják a gombaölő popsikrémet, mert akkor a feneke bőre lesz kiütéses. Nem tudom melyik az...Nem hsizem, hogy pl. Canestent mernék újszülöttre kenni. Ezt kérdezd meg a dokitól, akár telefonon is.

KépKép
pedina
 
 


Nagyon izgulok már én is Editért! Orsi, ha megtudsz valamit, ne tartsd magadban. :wink:
Bár nem akarok okoskodni, mert még sehol sincs a babám, de amit írsz, igaza van Edinek, szájpenész lesz. És egy ekkora babánál igenis "rohangálj mindennel" a dokihoz. Engem sosem érdekelt, mit szólnak hozzá, ha akár magamon is gondot éreztem, azonnal szaladtam. Pedig állítólag felnőtt vagyok. Hozzáteszem, hogy van egy enyhe hipochondriám. :oops: :shock: Majdnem minden pici babánál előfordul, ez ellen, amennyire én tudom, nem tehetsz semmit. Nem a fertőtlenítésen múlik... Hajrá Orsi!

HAJRÁ EDIT!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
vbea
 
 


Remélem - Edit miatt - hogy ma már meglesz Lili.
Online vagyok.
Lili egyfolytában sikítozik ma. Tegnap tök csendben volt. :lol: És ma már kétszer is bef*sott. Biztos a barack. :wink:
Szilvi, igyekszem kitapasztalni a hozzátáplálást, mert ahogy a neten olvasgatok utána - hát elég káosz. Mindenhol mást írnak, sokszor egymásnak tökéletességgel ellentmondó dolgokat....A többieknek meg már többünk tapasztala is rendelekezésére áll majd. :roll:
tegnap nézegettem a képeket:
ilyen volt: img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1153899942.14.jpg[/img] Kép
ilyen lett :lol: És ez nem egész 5 hónap alatt. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Jaj, lemaradt. Szóval: ilyen volt:
Kép

KépKép
pedina
 
 


Editék még egyben. Legkésőbb holnapra ígérték neki a babát. Gondolom akkor már megindítják. Nem értem én ezt. Kényelmetlen neki az ágy, lassan telik az idő. Hát vár...

Marci reggeltől alszik. Kint aludt 2,5 órát, most hoztam be. Megyek peluscserére és etetni. Ja, Huggies pelus miatt 2x öltöztünk az éjjel.... :evil:

Kép
tokajkincse
 
 


Edit még egyben van, most olvastam fel neki a "DRUKK" üzeneteiteket, jól esett neki. Köszöni szépen.

Mindenkit üdvözöl! Jól van ő is és a baba is, csak nagyon unatkozik.

Talán holnap szülünk végre. :lol:

Üdv Imi.....

KépKép
editmaci
 
 


Szia Apuka! :lol: Mi neked is nagyon drukkolunk ám, hiszen Te is nagy nap előtt állsz.
Köszönjük a híreket. Nagyon szorítok Editnek és Lilinek holnapra. Szép szülést nektek.

KépKép
pedina
 
 


Na, megírtam "gyorsan".
Még talán Edit is elolvassa Lili előtt így férj által.

Szülés:

21.40-kor folyt el a magzatvíz, szóval romantikus, amerikai filmekbe illő indulás volt. 22.45-re bent voltunk a kórházban, de megálltunk benzinkúton vizet venni, mert azt otthon hagytuk, de még Isteni szerencse volt! Egyébként nem gondoltam volna, hogy ennyi víz van bennem! A kórházban könnyű volt megtalálni, mert húztam magam után a csíkot. A dokim volt az ügyeletes pont. Felvették az adatokat, megvizsgált és felvett a szülőszobára. Robi nem maradhatott, mert nem voltak fájások. Így ő kint a kocsiban volt és várt arra, hogy mikor indulnak be a fájások. Ez annyira nem volt jó, de érthető. Vártuk a fájásokat, azaz a doki, mert mondtam, hogy nekem nem lesznek olyanok. A gép szerint voltak, de nem éreztem. Mondta, ha nem indul magától, akkor reggel 6 körül indítja a szülést. Próbáltam pihenni, de jött a szülésznő és a doki is félóránként. Hol egyik, hol másik. Meg ugye rá voltam kötve a gépre, ami nézte a kicsi szívét és a fájások nagyságát, ami kicsit rossz volt, mert nem tudtam szabadon mozogni. Éjszaka lévén egy csaj vajúdását is végig kellett hallgatnom. Szegénykém. Még ekkor sem fogtam fel, hogy tulajdonképpen én szülök. Reggel 5 körül jött a szülésznő, hogy akkor előkészít. Borotválás, beöntés, zuhanyzás. Egyik sem volt kellemetlen. Mire visszaértem Robi már várt teljes harci díszben. Nagyon jó érzés volt hozzábújni! Bekötötték az infúziót és rátettek ismét a gépre, ami nézi a fájások erősségét és a baba szívét. Infúzió végig bekötve maradt, gép végig rajtam. 6-8-ig a fájások nem voltak olyan erősek. A derekam fájt, utána a pocim is már. Kb. 5-6 percesek voltak a fájások. A doki kérdezte, hogy fáj-e már, mire vigyorogva mondtam, hogy nem! Közölte – vigyorogva-hagy majd fog! A kicsit gázosabb fájások 8 után jöttek. Robi nézte mikor jön és mikor múlik el. Ez segített nekem nagyon. A méhszáj nehezen tágult. 10 körül még nem tartottunk 2 ujjnyinál. Ekkor jöttek vagy hárman és egy másik doki is megvizsgált, aki közölte, hogy jó kis méhszájam van! Mondom Robinak, szerinte ez mit jelent, mert szerintem nem sok jót! Na a fájások sűrűsödtek és erősödtek. Kicsit felültem, mert mondták, hogy lehet. Na, ez nagyon jó volt! Rendszeres 2 perces fájásaim lettek. Dokinak ez már tetszett. De az, hogy nem tágulok, az nem. Így közös megegyezéssel kaptam gázt. Ehhez viszont feküdni kellett, ülve nem lehetett szívni. Hát kicsit nehézkesen jöttem bele a használatába. Nem hánytam tőle, ami azért jó volt! Kaptam két mégtágító szurit is.10-12-ig már mondtam Robinak, hogy na ez nem olyan nagyon jó és a gáz sem használ. Na, igen, mert kifogyott a palack. Na, köszi! 12.10 volt, amikor ránéztem az órára. Onnantól kezdve már beláttam, hogy ez nem olyan egyszerű dolog és bizony a szülés fáj! 13.10-kor mondtam Robinak, hogy kerítse elő a dokit, mert én itt fogok megpusztulni. Doki jött és most ő vigyorgott, hogy na, fáj-e. Mondtam, hogy igen, de nem volt kedvem már nevetgélni. Közöltem, hogy kérek valami erősebbet. De nem adott semmit, mert úgy gondolta fél órán belül meglesz a baba, ugyanis 4 ujjnyira voltam már kitágulva. Ekkor nagyon utáltam és kétségeim voltak. Elmentek, de szerintem ki sem ért a szülőszobáról, mikor mondtam Robinak, hogy nyomnom kell. Bejött a szülésznő és közölte, hogy ezek nem tolófájások. Mire én meg közöltem vele, hogy de igen, azok! Visszajött a doki azért, aki viszont a szülésznővel közölte, hogy látja a gyerek fejét, úgyhogy ezek igencsak tolófájások, úgyhogy hajrá! Elvitték a gázomat, aminek a szívásába már tökre belejöttem. Szétkapták alattam az ágyat és átalakították. Lábaimat kikötözték. Robi megkapta a csini fejvédőjét és szájvédőjét. A második nyomásnál csinálta a gátmetszést a doki, a harmadikra már kint volt Marci. Nálam itt véget is ért a szülés. Nekem senki nem mondta, hogy a tolófájások nem fájnak és tulajdonképpen, ha már azok jönnek, akkor úgy nagyjából a nehezén túl vagyok. Robi elvágta a köldökzsinórt, szülésznő kitisztította a gyereket, majd a pocimra tette a kis lila csúcsfejű gyerekemet, aki ordított. Megkaptuk a karszalagot és elvitték. Ekkor jött a varrás, amit kedvesem végignézett a doki mögött, ugyanis ő tartotta a lámpát, mivel mindenkin steril kesztyű volt. Kaptam hozzá szurit, de nem volt túl kellemes. Kicsit felszisszentem, mire mondták, hogy na 8-10 ilyen és készen vagyunk. Emeltem én a fenekemet, de a doki kedvesen és mosolyogva azt mondta: Orsi, tegye csak szépen vissza, úgyis én nyerek! Közben Robival jól elbeszélgetett. Michael Jackson szám ment a rádióban, arról gagyogtak, meg hogy milyen jó, hogy nem nekik fáj. Nekem meg minden mindegy volt már. Kettő utánra készen lettünk, doki elbúcsúzott. Anyukám meg tesóm odajöttek az ablakhoz és váltottunk pár szót. Visszahozták Marcit. Ekkor már nem volt lila. A szemecskéje is nyitva volt. Elkezdtük nézni egymást, és azon tanakodtunk, hogy mi a francot fogunk vele csinálni? Robi alig merte megfogni. Édesen mosolygott rá kicsi fia. Majd elvitték kicsi Pockomat. Megkértem a szülésznőt, hogy esetleg az infúziót igazán leszedhetné rólam. Még megvárták, hogy pisiljek ( ez akkor és ott nem volt olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik). Kivitték az alattam lévő cuccokat, amik így első látásra rémisztőnek túntek a sok vér miatt. Ezek után bele kellett ülnöm a tolókocsiba. Kemény volt az éppen akkor szétvágott seggemnek. Felvittek a szobába. Robi jöhetett még oda, kipakolta a cuccaimat. Maradhatott volna még, de szegény annyira fáradt volt már és még haza is kellett vezetnie, így 5 körül elváltunk.


Hát ennyi volt. Mindenesetre pozitív élmény maradt a szülés és tudom, hogy nagyon fájt, mert kétszer ordítottam is állítólag, de azért nem vette el a kedvem a következő szüléstől.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Imi, ha olvasol még minket, akkor mondd meg Editnek, hogy tartson ki! Mi is szorítunk értetek! :wink: Ügyesek lesztek! :D
vbea
 
 


Olvastam Orsi. Kis méhszáj... Ezek is olyan beköpések, amikor te képes vagy órákig azon gondolkodni, hogy akkor ezt most miért mondta? És akkor ez most baj? Eszükbe se jut odafigyelni, hogy milyen megjegyzéseket tesznek előtted.
Edit, hajrá!
Lili ma nagyon nyűgös. Ha nem lát, már jön a "mam". Ölben egy kis mosolycsomag. Nem szokott ilyen lenni....

KépKép
pedina
 
 


Imi? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Szétizgulom az agyam. :shock:

KépKép
pedina
 
 


Még semmi. Ma még megvizsgálják és holnap talán indítják. Szegény. Ilyen alapon otthon is lehetne és akkor legalább nyugodtabb és kipihentebb lenne.

Most olvasok szoptatós füzetet. Teljesen mást mond minden csecsemős, írás... Most akkor honnan tudjam mi a jő?

Kép
tokajkincse
 
 


Jaj, ne, már megint csak vár?! Ez olyan szar, tudom. De én legalább itthon tettem....
Orsi, nyugi, csak érzés szerint. Én most a hozzátáplálás témakörében olvasgatok, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy egymásnak teljesen ellentmondó nézetekkel találkozom. Lassan abba kezdek belehülyülni. :shock: És gondolom majd ezzel találkozunk, ha pl. a bilire szoktatásnak nézünk utána...

KépKép
pedina
 
 


HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ EDIT! HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ IMI! Ügyesek legyetek!

Már a terhességgel kapcsolatban is ilyesmit olvasok, bár ez nem mérvadó. Kedvencem, amikor "babakelengyét" akarok összeállítani. Mindenhol más van. Áááááááááááh. Majd segítsetek.

Egyelőre szoptatásról annyit, hogy ki sem merem nyitni a Szoptatás c könyvemet. De ráérek, nem?
vbea
 
 


Ebből a szempontból te vagy a legrosszabb helyzetben, hiszen legalább mi már a te tapasztalataiddal gazdagabbak leszünk. Kérdés: Most akkor fejem a tejet vagy sem? Mert kb. 50-70 ml jön le kb. 45-55 perc alatt. Már kezd Marci ügyesebb lenni. Szerintem ez nem annyi mennyiség, ami ne maradhatna benne. A csomók kezdenek eltünedezni belőle. Csak ha éjjel is eszik , utána alszik. Én meg még 1 órát szórakozom a pumpálással... Néha rossz, mert folyik mindkét mellemből, de akkor is alig jön valami. Marcinak elég kell legyen, mert sokszor folyik a tejcsi a szájából. Köcsög mérleg nem érdekel, szerinte nem hízik. Viszont van kis tokája már, rendesen alszik, a pisis pelus szabályosan nehéz, kakis meg van 3-4 naponta. Szóval szerintem elég a tej. De most akkor nem tudom mikor csinálok jót? Mert azt mondták bent, hogy mindenképpen le kell a maradékot fejni, mert begyullad. A kis füzet pedig azt, hogy ha jól eszik a baba, akkor felesleges a fejés. Végülis nem decikről van szó! Szegény mellem tiszta sebes, fáj a fejéstől. Lehet kipróbálom ma, hogy nem fejek, maximum ágyat mosunk megint. Ja, bent ugye közölték, hogy 20 percig szopjon, könyv szerint 1,5 óra is lehet, mert nyugtatja a babát. Ha csak szomjas, akkor 5-10 percet eszik. Utána rohanjak fejni?????????????

Mondtam Editnek, hogy bemegyek és megverem az orvosát! Nekem reggelig elég volt várni az indításra. Én még azért is mérgelődtem, mert lehetett volna hamarabb is.

Kép
tokajkincse
 
 


A másik a melltartó. kb. 5 poló bánta naponta, hogy nem volt rajtam. Ezért felvettem. Tök király, mert kitart 2 poló is így. Nem olyan nehezek. Viszont viszketnek. Ja és a látogatók képesek ám kopogás nélkül is bjönni, persze szoptatás alatt... Mondtam anyósnak még egy ilyen és ordítok.

Eni, ne vásárolj tényleg 56-os rucikat sokat. Marci csak a bodykat hordta eddig + 3 tipegőt. Mivel hosszú, már 62 body is van rajta. Jó, el tudom adni őket hamar, de tényleg felesleges. Amúgy mindenki 68-as tipegőket hozott eddig. :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi!
Na ne már. Mérleget felejtsd el. Én kb3* mértem meg mennyit eszik a gyerek, eredmények: elsőnél +120, másodiknál +10, harmadiknál -40. Itt hagytam abba és küldtem vissza a kölcsönzőbe. Vagy eleinte ha nagyon akarod, akkor hetente, ha naponta méred az is idegbajba tud kergetni. Fejés: szerintem 45-55 perc alatt 50 ml-t már nem érdemes fejni. Valszeg beállt a termelés és a melled jobban érzi a baba ingereit. Esetleg akkor fejd le ha nagyon feszül, vagy sokat alszik és kihagyna egy szopit, de úgyis rájössz magadtól. A csomók egy idő után maguktól is eltűnnek. Nekem 4-5 hétig csomós volt a mellem, hiába masszíroztam, fejtem, meleg vizes zuhany... Utána maguktól megszüntek.
Bence 5 hetes volt amikor 2 órát :!: szopizott és egy óras múlva megint a cicin lógott, most meg kb 5 perc alatt annyit eszik, hogy visszabüfizi a felét.
Egyébként mindent jól csinálsz. Fő hogy ne legyél ideges. Mindenki összebeszél mindent (lásd én is) te meg úgyis úgy csinálod ahogy neked tetszik :D

Edit!
Nagyon szurkolok :!:

Edina!
Szombaton tali :?: Hozzátáplálást majd ott kibeszéljük. Had örükljenek a fiúk
Hív a kötelesség :)

Marika

marika
 
 


Igen, szombaton talizunk Laciéknál :lol: . Csak szólok előre, hogy Lili nagyon pasizik. :oops: De mindent kibeszélünk!
Orsi! Nekem a védőnő azt mondta, hogy az ujjaik kezdenek először "kipárnásodni" amikor hízni kezdenek, és tényleg! :D Ha sebes a melled, akkor ne fejjél, szerintem. Max tényleg ha nagyon feszít. Egy idő után beáll a kereslet-kínálat.
Amúgy Lili sokéig másfél óráig evett. Majd óra, majd 45 perc...Ma már 5-10 perc alatt végez. :lol: Mérni nem mértem. Ugyanis vagy én vagyok béna, vagy fogyott evés közben. Egy nap után feladtam. Most megyek altatni. Majd még benézek.

KépKép
pedina
 
 


Marci alszik utolsó szopi óta. Most nem tudom keltsem-e fürdeni vagy várjak felkel-e.
Iszonyat hosszú és vékony ujjai vannak a gyermekemnek. Fogalmunk sincsen kitől örökölte. :?: :?: :?: Azon nem veszek észre változást.
Kedden mértem le, mert keddenként fogja a védőnő is mérni és majd szombaton, mert akkor hozta a mérleget, így ahhoz kell néznem a 10 deka plusz megvan-e. Nekem is fogyott evés után a mérleg szerint, azóta nem érdekel. De ha már itt van, megmérem.

Már kezd kicsit feszíteni a mellem, úgyhogy kelhetne ez a kis vámpír kajcsizni! Ez a kis füzet elég értelmesnek tűnt. Összeszedem az infókat, aztán majd kitapasztalom mi a jó mindkettőnknek. Most majd lassan a bimbóvédőt kellene elhagynom valahogy. Bár örülök, hogy van tej és eszik.

Kép
tokajkincse
 
 


Ha bimbóvédővel szoptatsz, és sebes a melled, akkor nem a mellszívód miatt az? Amúgy most megint elolvastam: 3/4 óra alatt 50 milit nem érdemes lefejni. Tényleg csak akkor ha pl. valamiért üvegből kell etetned Marcit, vagy ha szaporítani akarsz. Csak viszonyításképp: amikor én ezerrel fejtem, akkor max. 20 percig, és minimum 100 milli lejött. Szopi után! Aztán amikor ez a vízmizéra volt abbahagytam, pár napig tejbeázva ébredtem, de utána hamar beállt a mennyiség a Lili igényeihez. Most már nem is bánom, hogy abbahagytam, mert lassan elkezdhetem felolvasztagtni a tejeket, de hogy mit csinálok vele, az még a jövő titka. Talán eljött a tejes pürék ideje. Eddig amiko rrépát adtam Lilinek azt friss tejjel pürésítettem. Mert arra azért még most is fussa. :wink: Lili 20 perce fejen áll: feneke az égben, de a karjaival még nem tudja magát kinyomni. :shock: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Hajrá Edit! Hajrá Edit! jaj, szegénykém, tényleg nem sajnálni akarlak, de én a helyedben már a falat martam volna. Bár ezzel lehet, hogy elérik azt, hogy majd már azt mondja: nem érdekel, mennyire fáj, de legalább szülök!!!! :cry: :)
tegnap éjjel Lilinek első ébredéskor vizet adtam: többet aludt vele, mint szopival mostanában. 4 és fél órát. Aztán következő alkalommal már cicit kapott. remélem, hamarosan vége már ennek a vakmelegnek, és visszaállunk az 1 felkeléshez. Azért gáz, hogy Lili 1 hónapos kora óta 1-szer kelt éjjel, most meg van olyan, hogy négyszer is. Persze szomjas szegénykém.
Mai produkció: híd. Hanyatt fekve a feneke és a feje búbja van lent, és lökdösi magát hátrafelé. Tegnap is a habtapin gengszterkedett csupaszon, mire visszajöttem pisilésből kb. másfél méterrel volt odébb, és épp az egyik virágot próbálta felborítani :shock: .

KépKép
pedina
 
 


Boldog szülinapot Bencének!

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Pár napig ellógtunk Miskolcról, ebből a fene meleg bérházból. De tök mindegy hol vagyunk.... ez a meleg állítólag jövő keddig tart. Szobattól csapadékosabb lesz az idő. Szeredától meg nem lesz ez a fene kánikula. Már unom.

Orsi, én nem fejtem szopi után sose, csak esténként/hajnalban amikor már úgy éreztem szét akar durrani a cicim. Így beállt a kereslet-kínálat. Volt olyan hogy szopi előtt fejtem le 50-70ml-ket mert már nem bírtam ki hogy felébredjen. Többet nem mertem, hogy maradjon. Amúgy nekem is probléma volt az állandó pólócsere, így én a mai napig melltartóban vagyok a nap 24 órájában, mert képes volt úgy elönteni a tej...... + jobb is ha tarja vmi a mellet.

Edit, gyerünk, hajrá!!! Szurkolok!
Van vmi híretek róla?

Edina, barátnőm védőnő, majd kérdezek infókat a hozzátáplálásról. Írok mindjárt neki mailt.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Kép

A hason fekvés egyr jobban tetszik neki...

KépKép
sz.szilvia
 
 


Kép

Ilyen volt.....

KépKép
sz.szilvia
 
 


Edit már fájdogált reggel. Este mindenképpen indítják a szülést. Megyünk másik nagyihoz, mert ott vagy 5 fokkal hűvösebb van és jöbban bírjuk!

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Jó nektek Orsi!!!!!
sz.szilvia
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?