Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata! Tényleg igazi kis férfi Jencike ebben a vőfély ruhában, és a fürcsi is édi!

Juli! Hát nem semmi lehet ikrekkel! A spektrumon mikor néztem azt a sorozatot, mindig azzal nyugtattam magam, ha elfogott a kétség, hogy boldogulok majd 1 gyerekkel, hogy nyugi, nekem csak egy lesz egyszerre! Ti úgy látom már rutinosan nyomjátok :lol:

Chester! Majdnem egy napon születtek a gyerekeink, de én nem emlékszem rátok. Simán szültél vagy császárral? Ezt azért kérdezem, hogy hány napig voltatok benn? Én is pont olyan cipőben járok mint te. Pont annyi a tejem, mint amennyit a gyerek megeszik, és anyós/anyukám folyton azt kérdezgeti, hogy fejek-e, mert akkor nem lesz elég. Én nem vagyok egy stresszes típus, valahogy nem parázok emiatt, mert a gyerek valóban jobban kieszi, mint ahogy a fejéssel kiszedhető, meg szerintem anno, ők a sok fejéssel szaporították fel a mennyiséget, aztán meg szinte kárba veszett az egész, pedig a szervezetükből kiszedte a tápanyagot, vitamint stb. Ha esetleg nem lenne elég, akkor ráérek akkor szembesülni a problémával, amikor jelentkezik. Ti voltataok 2 hós oltáson? Mi ma megyünk. Méretkezés is lesz, és Robikát is kb. 5 kilósra saccolom. Én is nagyon sokat beszélgetek a kisfiammal, verselek neki, és baromira élvezem. Ma kb.2 hét szünet után újra elmondtam neki a kedvenc versünket, és rávigyorgott+ gőgicsélt, mintha mondani akart volna valamit! Csodálatos, hogy mennyit tanulnak, és egy emberke 2 hónaposan többet tud mint egy kutya. Ezt az életérzést úgy átadnám minden gyereket nem vállaló kutyás nőnek :? :shock: Szóval én is nagyon fontosnak tartom azt az időt, amit a vele való foglalkozással töltök.

Anid! Próbáljátok megszervezni a napotokat, talán az segít. Ahogy írtad, reggel, és este van nagyobb mennyiségű tejed, erre lehet építeni. A többi időszakot tápival megoldjátok. A Mildibé tápszerről én is sok jót hallottam, és azt, hogy megnyugtatja a babucikat. Felháborító, hogy ennyire nemtörődöm a védőnőd+gyerekorvosod, de ha zaklatni kell őket, akkor is kérj tőlük segítséget a tápszer mennyiség+rendszer kialakításában! Fáradt lehesz, ahogy a soraidból kitűnik. Talán jól ötlet, ha csak egy kis időre is, de kikapcsolni a gyerekből. Pld. kizárólag férjed fürdeti, míg te zuhanyzol. stb.

Hétvégén tesómék itt voltak, kimentünk a strandra 1ütt, és ketten vigyáztak a picire, míg én elmentem úszni a férjemmel. Az egész nem volt több fél óránál, de mégis olyan jó volt, és Robika akkorákat kakált, evett, aludt utána, hogy csak na!

Lakásban nálunk 30 fok! Kitartás mindenkinek!

KépKép
toreau
 
 


Tegnap nagyon jó napunk volt, mert megnéztük egy ismerős vidéki házát és nem akartuk sokat autóztatni Gergőt, ezért életében először "leadtuk" a szüleimhez, és így érezte magát:
Kép

Kép

Kép
gabek
 
 


Elmentünk az outletbe is, megnézni az Iana boltot, azt hiszem Chester ajánlotta, hogy jó leértékelések vannak. Saja ilyen kisbabákra való cucc szinte nem is volt, csak nagyobbakra való.
Azért nem mentünk hiába, mert nekem vettünk egy sortot megbegy szoknyát :D

Én nagyon bírom a meleget de ez már nekem is kezd sok lenni, főleg mikor rám izzad szegény Gergő :roll:

Kép

Kép
gabek
 
 

 
 

Elmentünk az outletbe is, megnézni az Iana boltot, azt hiszem Chester ajánlotta, hogy jó leértékelések vannak. Saja ilyen kisbabákra való cucc szinte nem is volt, csak nagyobbakra való.
Azért nem mentünk hiába, mert nekem vettünk egy sortot megbegy szoknyát :D

Én nagyon bírom a meleget de ez már nekem is kezd sok lenni, főleg mikor rám izzad szegény Gergő :roll:

Kép

Kép
gabek
 
 


Helló!
Ma nagyon rossz napunk van! pfúj, úúúútálom a meleget!

Írjátok a fürdetést, hát mi valamit naygon rosszul csinálunk, a gyerek a vízben nyugodt csak, előtte és utána üvölt! próbáltuk kajával kaja nélkül, egyzserűen nem megy!
Elvileg eddig volt rendszerünk, a kaja időpontotkat figyelembe véve, ma borult minden!
Szerintem ő sem bírja a meleget!

Szopitémában van segítségem, LLL, haladunk is valamerre, már néha összejön 80-90ml! igaz két ciciből és csak naponta kétszer! Ez van ,a többi tápszer!

Kép
anid
 
 


Anid! Tök jó, hogy haladtok, és hogy van LLL tanácsadód. Sajna a melegtől kiborul a bili, és még mi mindentől borulhat ki! Ma nekünk felélénkült a hasfájás. (Lehet nem kellett volna zöldbablevest ennem?) Hasfájásra a gripe water mintha kezdené bemondani az unalmast :o Most a pocimasszázs a nyerő :)
Elnéztem az előjegyzési naptárat, holnap megyünk szurira :roll: Mostanában olyan szétszórt vagyok, remélem a pihenés hiánya, és nem a hormonok :x

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok csajok!!

Én a Credit Suisse egészségpénztárnál vagyok ami most azt hiszem már megint a Winterthur-hoz tartozik!!
Tehát a www.winterthur.hu-n találtok rá a jó kis infókra, pelus ügyben!!Ott írják le, hogy még légzésfigyelőt, babamérleget is lehet venni, ha jól emlékszem, még párásító készüléket és víztisztitót is el lehet számolni rá!!:)


Köszönöm mindenkinek aki
írt nekem a klinikáról és a szülőszobáról!!:))
Örültem neki nagyon, jó kis infokkal lettem gazdagabb!!

Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok vele, de ez a meleg annyira kikészít!!:(
Képzeljétek, szombat óta megint van egy kicsi nyűgöm, a drága kicsi baba ráfekszik szerintem egy idegre, vagy én nem tudom mire, de az egész lábam zsibbad, valamikor meg nem is tudok ránehezdeni a jobb lábamra, olyasvalami érzés lehet, mintha lumbágós lennék!!:)
Ma már egész tűrhető, de szombat éjszakát nem élném át mégegyszer!!:)

Visszatérve az egészségpénztárhoz, nem tudom, hogy minden egészségpénztárnál el lehet-e számolni ilyen babucis dolgokat, de én azt tudom, hogy a gyógyszertárba ha bemegyek, olyan termékeket lehet vásárolni ami el van látva OGYI számmal, tehát azt minden egészségpénztár elszámolja,szerintem!!
De ha esetleg felhívjátok a saját egészségpénztárotokat és rákérdeztek konkrétan akkor biztosan segítenek!
De a gyógyszertárba megerősítik ezt a dolgot, ha rákérdeztek!!Csak OGYI szám kell rá!!
Most vettem pl. egy deréktartó haspántot, mert fájt a derekam, még nem tudom pontosan, hogy ezt elszámolják-e ,de még nem kaptam semmi jelzést affelől, hogy nem lehetne...:) És ez jót jelent!!

Képzeljétek el, hétfőn megyünk párocskámmal és megnézzük a nunisunkat 4D-s UH-n! Istenhegyi Klinikán lesz megcsinálva, ott csináltatta valaki!?
Jól sikerültek!!???Én már annyira izgatott vagyok!!Úgy várjuk már!!:)
Majd felteszem a babut jövőhéten!:)

Ma beújított a melóhelyem, és kaptam egy saját nekem címzett térdeplőt, az állapotomra való tekintettel, hogy míg ott dolgozom, addig úgymond kényelmesen üljek!!Hááááááát, nem is tudom, a kényelem nálam egy kicsit mást jelent... Mondjuk a régi székemhez viszonyitva isteni, mert azt az előző kolleganőm kifeküdte, és szó szerint dobtam egy hátast mikor hátradőltem.... élmény volt!!
De hááát ez!??? Még szoknom kell, pedig egészséges, mert leveszi a derekadról a terhelést, megszokás kérdése, de most a lezsibbadós lábammal nem ezt kívánom a legjobban!!:)
Na de ne legyek telhetetlen!!:)

Irjatok sokat!!:)

Pusssz sziasztok Réka
rékuci25
 
 


Szia Réka,

Én is voltam az Istenhegyi Klinikán, a Lillóval már litániákat zengtünk erről egy időben, mert nem csak rendesek, felkészültek, jó gépeik vannak, mindent elmondanak, kapsz DVD-t, képet hanem nekünk még egy tök jó pasi is csinálta a Lintner doki.

De valakinek valami gondja volt a fizetéssel, mert valamit még megnéztek rajta, és többet kellett fizetnie. Talán a genetikai szűrést is csináltak neki.

Nekem nagyon bejött, egy életre szóló élmény ahogy a gyermeked látod aki még meg sem született, nekünk még szinte integetett is, szóval tudom neked ajánlani :)

Én nem vagyok egészségpénztár tagja, de ha az anyukám az, akkor ő is igényelhet ilyeneket?

Ma Gergő nappali alvás rekordot döntött, meleg ide-meleg oda, dörgött az ég, elkezdett szakadni az eső, ő pedig 5 órán át aludt :D
Ennek köszönhetően főztem is, lecsót és a férjem szerint nagyon jó lett. Megéri ritkán főzni, mert így jobban megdícsérnek :)

Kezd visszafogott lenni a társaság, ne tegyétek :x

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Hali!

Hát úgy tűnik elment mindenki nyaralni, Ági pedig megfogadta a jótanácsot, és most hogy van egy Dani mentes hete, nem netezik. Ezt megértem.

Réka! Sajna nem vagyok ept tag, pedig jó lehet valóban elszámolni babucis dolgokat.

Gabek! Mi ma megyünk szurira (ez már biztos), úgyhogy szurkolj nekünk, hogy Robika is olyan jól túlélje mint a te fiad. Aludt utána nagyot? Az nem ártana az én gyerekemnél, mert jó lenne nekem is egy kiadós délutáni alvás.

A tegnapi eső majdnem eláztatott minket, de még szerencsére nem indultunk vissza a Brendonból, így ott megvártuk a végét. Mikor mentünk azon izgultam, hogy az utca melyik oldalán menjünk, hogy a gyerek ne kapjon napszúrást, visszafelé meg az volt a baj, hogy nincs nálunk esernyő. Most szembesültem először, milyen az időjárás viszontagságait megélni gyerekkel.

Ilyen érdekes voltam ma reggel. Írjatok, hátha feldobjátok a fórumot!

KépKép
toreau
 
 


Toreau
Hát, az a helyzet, hogy én császárral születem egy keddi napon éjszaka ugye, és már szombaton haza is engedtek. Azt mondják ez nagyon ritka, mivel még a varratokat sem szedték ki. De mivel az én dokibácsim itt lakik tőlünk nem messze, itt van magánrendelője, így a szülés után 1 héttel hozzá mentem kivetetni a varratokat. Egyébként pedig nem "húztam a belem" szerencsére a műtét után, gondolom ezért engedtek el ilyen hamar. Én az utolsó szobában voltam egyébként (a számára már nem emlékszem). Teszem hozzá nem is akartak kiengedni, mivel a dokim nem volt benn, és nem akarták elhinni, hogy kiengedett. A kartonomat pedig nem olvasták el...
Mi ma megyünk a 2 hónapos oltásra. Remélem jól fogja viselni.
A szoptatással kapcsolatosan pedig örülök, hogy osztod a véleményem. Remélem bejön majd ez mindkettőnknek.
Ahogy nézem a te kisfiad képeit, látom Ő is nagyon hosszú hajjal született. Nem égett a gyomrod?
Alinának is hosszú haja volt, de engem már a pocakban sem kínzott a kis drága. Nekünk sajna még nincs versikénk és dalocskánk, amit sajnálok, de majd igyekszem találni valamit. A Micimackón és a Boci, boci tarkán kívül valahogy semmi nem akar az eszembe jutni...
Jó, hogy valaki ilyen hosszú levélkét írt nekem :D


Gabek
Én is voltam tegnap az outletben Anyukámék után szabadon, és sajna igazad van. Nagyon pici babucikra csak pár dolog van, viszont a kicsit nagyobbakra már nagyon édesek vannak. Mondjuk van direkt ilyen picikre való anatómiai bugyika, ami ilyen melegben nagyon bevált nekünk, és a lábát sem nyomja meg. Ami viszont nagyon jó benne, hogy jó minőségű rucik vannak, és némelyik olyan aranyos. Még lehet az is, hogy előre betárazok belőlük. Remélem azért tényleg nem érzed azt, hogy potyára mentetek el.
Ugye azt nem mondod komolyan, hogy olyan jó adottságokkal rendelkezel, hogy azok a kicsi rucik rádmennek?Vagy félreértettelek?
Hát irigyellek...
Nekem kicsit más problémákkal kell küzdenem... a kilókkal.
Hát, kinek mi jutott!

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Toreau
Szorítok nektek az oltással :-) Tegyél rá utána egy kis vizes anyagot, azrra pedig egy levágott zoknit. A combjába fogja kapni, ezt én nem tudtam előtte.
Ez az időjárás dolog nekem is fura. De én már akkor szembesültem vele, mikor anno elhagytuk a kórházat. Autós hordozóba ültettük, amint kiléptünk a bejáraton iszonyatos napsütés volt és addig még nem volt a kocsi ablakán napellenzőnk, na azóta vettünk. :lol:
Szombaton pedig elmentünk először hármasban a piacra, apa vitte kenguruban a Gergőt én meg a többi cuccot. Bepakoltam neki mindent pelust, vizet, sapkát stb. de persze a naptejet elfelejtettem, és hát a kenguruból ugye kilóg keze-lába.... :roll:

Chester
Gondolhatod, hogy nem az Ianaban vettem magamnak ruhákat 8)
És persze a sort is azért kellett, mert a régiek még nem jönnek rám, sajnos ez a kiló fölösleg közös probléma itt szinte mindenkinek.

Nekem most már elégé kimozdulhatnékom van, szerintetek mi az az első közösségi hely ahová járhatnánk? babaúszásra csak az oltások megkapása után lehet menni, tücsökzene 6 hónaptól, mi van ilyen cseppségeknek való? Ti nem gondolkodtok ilyesmin?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


chester
Dehogy haragszom, hogy mondtad ezt a tippet, bárhová ha kimozdulok az mindig jó :lol:
Az meg, hogy nem volt olyan gyerekruha, amit én szerettem volna, na puff és akkor mi van. Jó oldalát kell nézni: nem költöttem el egy rakat pénzt, Gergőnek amúgy is sok ruhája van, viszont magamnak jót vásároltam.

Kívánom, hogy ti is vieljétek jól az oltást :)

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Végre meg tudtam venni a homeós bogyeszt, amit Ági ajánlott a fogjövetekre.
Csak azt nem tudom, hogyan kell használni?!

Tegnap voltunk strandolni, majdnem elmosott az eső, de szerencsére megúsztuk.
Norbi nagyon élvezi a vizet.

Ma voltunk úszáson és már merültünk is!
Meg is lett dícsérve, hogy milyen ügyesen veszi a levegőt. Nem sírt, nem nyelt vizet, mintha mi sem történt volna.

Ági, ha már nagyon unatkozol és erre jársz: Apa eltudja intézni a Gyed igénylést?
Megküldte a könyvelő a papírokat, csak be kell vinni az OEP-be.

Szép napot!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hellóka!

Most van egy pillanatnyi időm, apa felváltott.
A babónk borzasztüóan frontérzékeny, ami számomra igen meglepő, bár már a pocimban is úgy éreztem néha, hogy nagy a balhé egy-egy felhő, front érkezésére. Két napja szörnyű állapotban van agyerkőc!
Lehetséges ez, hogy egy 4 hetes gyerkőc ennyire érzékeny legyen? vagy ilyenkor még inkább érzékenyek?

A másik nagy bajunk, hogy hasfájósak vagyunk ,de nagyon. Az infakol szerintem nem használ, illetve keveset. Van valakinek jobb ötlete? Masszírozáson már túl vagyunk!
Tejcsi ügyben van előre lépés, néha már csak tejcsit kap, összejön a 80-90ml, igaz két ciciből! Most meg fáj tőle a hasa! ez egyáltalán nem igazság!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk egy mai síráson.

Bocsi Jutka!
Igen biztos a meleg is kiborítja, de ez most valami más!
Van járókánk, leterítettem a földre is takarót.
Ha rájön az "ötperc" teljesen mindegy neki, hogy mit csinálunk vele.
Általában csak akkor marad csendbe, ha Apa felveszi és elkezd vele sétálgatni.
Csak ez azért rossz, mert igényli, hogy minél többet kézben legyen.
Először azt hittük, hogy a pocakja és adtuk neki a gripe watert, utána csönd volt.Aztán ugyan olyan sírásnál csak mászkált vele Apa és ugyan úgy csönd lett.De amint leül, vagy elpilled és lerakjuk, kipattan a szeme és megy tovább a bömbi.

Szóval nem tudom, hogy fáj valamije, vagy csak a közelünkben akar lenni.
Ez most kb. 2 hete megy.És közben könyékig a szájában, néha a róka is jön.
És mostanában az elalvással is küszködik.
Eddig elaludt általában a szopi alatt, most valamikor a cicit sem kéri csak ordít.

Tényleg tanácstalan vagyok.
Az elmúlt 3 napban egész jó volt, aztán ma megint.

Most bedörzsöltem az ínyét Panadollal és elaludt.
Előtte a kezemet gyömködte a szájába és rágta.

Az is lehet, hogy most minden összejött.
Az idő, a foga és a nyügi miatt a bújás.

Anid: Lehet, hogy tényleg ilyen érzékeny. Szerintem a picik érzékenyebbek, de ez alkati dolog is lehet.
Próbáld ki a Gripe Water-t, vagy a Sab Simplex-et.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Tavaly augusztusban szültem a kislányomat császárral. Sajnálatos okok miatt orvost kell váltanom. Jó néhány éve voltam a II. sz. női ambulanciáján, ahol egy egész szimpi doki vizsgált meg. A neve dr. Langmár Zoltán. Hozzá szeretnék visszamenni. Ismeri valaki? Nem szeretnék magánrendelésre járni, csak ha nagyon muszáj. Jó lenne tudni, hogy itt hogy mennek a dolgok. Rendelési idő, bejelentkezés, stb.

Köszönöm, ha válaszoltok.

Klári
klári_néni
 
 


Helló!

Volna még egy kérdésem!
Figyelgetem a gyereket (szerintem túl sok hülyeség jut az eszembe)és néha álmában vagy csak mikor alszik élesen felsír,de szinte sikít! Ilyenkor mi van vele?
Mi történik?
Beteg?

Kép
anid
 
 


Gabek

Most lehet, hogy teljesen lükének nézel, de azért gondoltam, hogy ott vettél ruhát, mivel az én Anyósomra azok a ruhák jók, ami a 12 éves gyerekekre. És jelentem 4 gyereket szült már, a legidősebb 25 éves, a legfiatalabb pedig csak 5. Ő pedig már 47 fölött van. Tehát van ilyen, ezért gondoltam hátha te is ilyen vagy.
Például az 5 éves testvére a férjemnek elég dundika, és akkora bugyit hord, mint az Anyukája( Anyósom).
Hát, erről ennyit.

Anid
Jelentem, nekem is csinálja ezt a babuci. Úgy felsikít, hogy el sem tudom képzelni, ilyenkor mi a baja. Pedig ő nagyon keveset sír, és sokat alszik, tehát még azt sem lehet mondani, hogy ez sűrűn előfordulna. Ilyenkor fel szoktam venni kézbe, és megnyugtatom. Jó esetben vissza is alszik 5 perc múlva, de nagyon nehéz ilyenkor megnyugtatni. Én úgy gondolom, hogy ilyenkor rosszat álmodhatnak. Mert ha mosolyogni is tudnak álmukban, akkor miért ne lehetnének ilyenkor rossz élményeik is. Bár lehet, hogy ez teljesen idegi alapon van csak. Én sem tudom biztosan...


Jelentem 1 hónap alatt híztunk 1 kg-ot, és nőttünk 5 cm-t. Legutóbb 4,5 kg-osak és 56 cm-esek voltunk, most pedig 5,5 kg és 61 cm. Meg is voltak lepődve ám a Védőnénik.
Ma megkaptuk a 2 hónapos oltást. Hát... nagyon sírt akkor is, utána pedig úgy sírt 10 percig, hogy még a kocsival is félre kellett állnom, mivel már annyira nem tudtam megnyugtatni, hogy már szinte levegőt sem kapott.
És úgy tűnik ma minden összejött nekünk is, mivel nem elég, hogy reggel az alvásból felébresztettem az oltás miatt, aztán alig bírtam megnyugtatni, utána meg menni kellett a Heim Pálba ultrahangra, és 2 napja nem is kakilt, bár nem nyűgösködött.
De a láz elleni kúp beadása után minden "megindult", aminek meg kell
:lol:
Ti mit csináltok, hogy ezt elkerüljétek?Előre beadjátok a láz elleni kúpot, és akkor nem is kakilja ki, és a lázat is megelőzi talán?

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Dorka, a homeos bogyót így kell adagolni: Chaomilla 15 CH: 5 golyócska egy adag és azt írja hogy többször akár félóránként. Ha te mégse ezt a nevűt vetted írd meg és megnézem neked a füzetben. Én akkor szoktam adni amikor látom, hogy dühösen rág, nyavalyog. A tünetek amiket leírtál ellégé a fognak tudható be. Mintha Dorinámról beszéltél volna.

Chester, szegény Alina! Szúrkálják, bökdösik. Nyugi kiheveri! Holnapra elfelejti. Én oltáskor csak este szoktam kúpot adni, ez inkább csak megelőzés, nálunk nem volt gond. Viszont az elős kettő oltásnál (2.3 hó) az oltás után közvetlenül is adtam be nekik. Illetve a dokinénink.

Anid, örülök, hogy a tejcsi ügy szépen halad. Csak így tovább!!! Álmában felsírás: szetm ha csak felsír akkor valszínű álmodik, esetleg egy kis puki bántja. Nekem Livi szokott álmában zokogni, olyankor hüppög is. De mivel közben alszik tuti, hogy csak álmodik. Ha beteg lenne más jele is lenne. Az ébren töltött közérzete rossz, sírós, esetleg lázas vagy hőemelkedéses. Olyan vagy mint én voltam. Én is minden nyekkre paráztam, de mára azért sokkal lazább vagyok. Mondjuk engem dokinéni "tanítgatott" nyugisabb anyának lenni. Amikor jött mindig letámadtam a hosszú listás kérdéseimmel.
Van az infacol-on kívűl az Espumisan, ez nekünk nem vált be de ismerősnek igen. Ez is lehetőség. Mondták még a kiskanálnyi kamillateát is.

Klári néni, sajnos nem tudok segíteni, nem ismerem ezt a dokit. Hátha valaki más. :(

KépKép
kgiulia
 
 


:twisted: :evil:

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!!

Remélem mindenki jól van.

Tudtok nekem segíteni? Kb 3 napja nagyon fáj a köldököm fölött a bőr, olyan mintha szét akarna szakadni. Remélem nincsen gond.
A kis drága nagyon aktív manó:-)

Chester nagyon édes a pici babád:-)

Gabek de drága a gyermeked:-)) Nagyon szép a kis drága:-))

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Aysegül, ez most mit jelent? Rosszat írtam?

Brik, szerintem nincs gond. Már tuti szép nagy a manód és biztos kicsi neki a hely. Persze nem nagyon tudok tutit, mert nekem ez már sokkal hamarabb előjött, én is azt hittem szétrepedek. Kenegesd valamivel ami jó zsíros (persze ha bírod a krémeket, én a végén már azt se bírtam). De azért meg kéne kérdezned a dokidat. Nem tudod felhívni? Esetleg nem repedt be ott a bőr vagy nem lehet, hogy be fog és az fáj?

Gabek, azt már akartam írni, de mindig elfelejtettem. Tök jó a kép. Ááá tuti nem kényeztették el Gergőt a nagyiék! Egész napra albérletbe adtátok? És ti hogy viseltétek? Valószínű ti rosszabbul mint ő. :lol: :lol: :lol:

Mi ma voltunk a klinikán. Találkoztam Etával mindenkit puszil. Nagyon jó volt látni őt, meg szinte átéltem a családdá válást megint. Mondtam neki, hogy remélem sokáig fog dolgozni, mert ha lesz még egy!!! babánk szeretném ha megint vele szülnék. Na meg persze Dokibával! És láttam az egyik csecsemőst. Jött velünk szemben az utcán, nézte a csajokat. Én meg vigyorogva jó hangosan ráköszöntem. Biztos gondolta, "Na ez is nálunk szült!". Ő aranyos volt. Azt hittem negatív lesz bemenni ennyi idő múlva, de inkább nosztalgikus volt. Majdnem sírtam a meghatódottságtól.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok :)
Sajnos nem igen van időm írni, de azlrt nézegetni szoktalak titeket.
Most viszont nem bírom ki, hogy ne szóljak.

Gabek :)
Gergőke haláli :D Majd ki csattan a boldogságtól :D

Puszi

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Sziasztok!

Nagyon jól célba találtak a drukkjaitok, mert Robika tegnap az oltáson csak nyekkent egyet, az ölembe vettem, és egyáltalán nem sírt. Szinte meg se kottyant neki a szuri, talán picit többet aludt. Nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy két kúpot adjak be, amit 10 perccel utána kikakált. A betegtájékoztatón az áll, hogy nem szabad egymás után kettőt beadni, úgyhogy szerintem így is hatott. Biztos a keletkezett gázok produlálták ezt a mellékhatást. Jól saccoltam az 5 kilót, (4970 gr), és itthoni mérés szerint most 65 cm. A kisebb 62-es bodyk már neccesen mennek fel.

Gabek, használtam a zoknis ötletet, és a popsikenőcsös kúpbeadást, beváltak! Én is írni akartam, hogy nagyon élvezhette a fiad a nagyiékat, és jó, hogy kikapcsolódtatok.

Chester! Nem semmi, hogy ilyen hamar kiengedtek a kózházból. Nekem szerda estére lett meg a fiam, és keddig voltam bent, úgy éreztem akkor engedtek haza, amikor már minden rendbe jött velem is, és a gyerekkel is. Idelinkelek két címet, ahonnan verseket, és dalokat lehet bányászni: http://zenearuhaz.t-online.hu/index.php ... =36&sty=44
http://marci.co-net.hu/versek.htm
Nekünk Nemes Nagy Ágnes: Láttam, láttam a kedvencünk. Még pici a gyerek ahhoz, hogy felfogja, vagy megtanulja ezeket, viszont nagyon jó a ritmusa mindnek. Szép hosszú mássalhangzók vannak benne, és úgy csinálom, hogy az autós hordozóban ringatom, miközben ezeket mondom neki, amire többnyire jól bealszik. A dalok még jobban megnyugtatják. (Tavaszi szél, Hej Vargáné).

Anid! Érdekes, amit írtok, az álmából felsikítással kapcsolatban. Robi max. nyöszörögni szokott, tényleg nagyon nyugis. Van 2 nagyon jó könyv, (Dr Richard C. Wolfson: Elmélet és gyakorlat a születéstől 15 hós korig+Kismamák és kisbabák új egészségkönyve) ajánlom mindenki figyelmébe. Itt azt írják, hogy vannak túlérzékeny csecsemők. A leírás illik a lányodra, és azt írják, hogy semmi vész, ugyanolyan kiegyensúlyozott gyerekeket lehet belőlük nevelni az alkati adottságuk ellenére. Újabb szép feladat :) :D Gratula a szoptatási sikerekhez! Hát igen, az anyatej, az ilyen pukigyár bír lenni! De szerintem evvel is a kis bélrendszerük fejlődik!

Most megyek etetni, még jövök!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Chester, Toreau! - Én is császárral szültem és nem tudom, hogy meddig kell papíron bennt lenni, de a babó nekem szerda éjjel lett meg és engem hétfő reggel hazaengedtek, ja és ezt már akkor közölték velem mikor meglett a baba és már "észnél" voltam.

Anid - Szerintem ilyenkor csak rosszat álmodhat. Nekem is szokott ilyen lenni, olyankor felveszem megnyugszik és mire újra lerakom már alszik is tovább.

Igen jelentjük, hogy a fogunk az jön és már nagyon szépen látszik és érezni is a tetejét. Szerencsére nem nagyon viseli meg. kopp kopp kopp.

Csípőszűréssel kapcsolatban! - mi még nem voltunk, ugyanis én rákérdeztem és azt mondta a dokinő, hogy nálunk csak indokolt esetben végzik el, tehát ha valami látszódna a babán. A hurkákat nézi a lábán és állítólag abból megállapítható, hogy ha valami gáz van, merthogy akkor nem egyformák vagy valami ilyesmit mondott.
Hát nem tudom. Itt minden ilyen érdekes módon történik.


Klári néni- ebben sajnos én nem tok segíteni.

Lányok! Az új oltási rendszer szerint mi mikor kapjuk a kovetkező oltást, a 4-iket?

Tök jó anyuék most mennek nyaralni a hétvégén és mit mond az időjárás? - esőt. Eddig minden évben kifogták a rossz időt és mindig máskor mennek. Na de végül is azért nem lesz olyan hideg.

Na nem untatlak tovább titeket. Szép napot mindenkinek!!!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Jaj ez kimaradt! Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet még venni azt a 12000-es medencét? - mert nálunk már nem lehet kapni és azt mondták, hogy nem is fognak hozni. A réginek a teteje kilyukadt és kidobtuk, de ezek szerint nem kellett volna.
Most meg itt főlünk meg a melegben, kinnt a kertben meg csak a gyereknek a pancsoló. Na mindegy ha valaki tudja kérem jelezze.
Előre is köszi és bocsi az off-ért.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Toreau
Hát, köszönöm szépen a versekre való tippeket. Mindenképpen meg fogom nézni. Elvileg nem foghatnak ki rajtam dalok sem, mivel nagyon sokat énekeltem kicsinek. Talán ez a picurinál is öröklődik, és akkor ő is úgy fogja szeretni a zenét, mint én. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de akármilyen rossz kedvem legyen, ha hallok egy jó számot, rögtön megjön az életkedvem. Ilyen hatást érnek el még nálam az állatok és mostmár a kislányom is!
Az élet apró örömei...

Mesa
Hát, ezek szerint kiengedés tekintetében teljesen máshogy járnak el mindenkinél. Azt mondják, hogy normál szülésnél 4 napot szoktak benn tartani, császárral pedig 6-7 nap. Egy biztos, nekem nagyon jó volt, hogy ilyen korán kiengedtek, mert már alig vártam, hogy itthon lehessünk csak ketten, és nyugodtan "dumcsizhassunk". Nekem nem mondták meg előre, hogy mikor engednek ki, de attól féltem, hogy mivel közbeesik majd a hétvége, ezért fog csúszni a dolog. Ezért ez nagyon kellemes meglepetés volt. Meg nagy szerencsém volt a Dokibácsinkkal is.
Az oltásnál pedig nem tudom, hogy a kórházit beleszámolva gondolod a negyediket, vagy azt nem számolva, azért leírom neked hogy nekünk mit mondtak:
1. Kórházban BCG
2. 2 hónapos korban
3. 3 hónapos korban
4. 4 hónapos korban
5. 15 hnapos korban
6. 18 hónapos korban
Ami kimarad a régiekhez képest, az az 5 hónapos korban, amit kaptak, és 1 éves korban, mert ezeket összevonták másik oltással!
Legalábbis én így tudom.

Brikancs
nagyon szépen köszönjük a bókot. Bár tudom, hogy "sok" köze van ahhoz, hogy milyen lesz a babuci a szülők adottságaihoz, de ha lehetek ilyen elfogult, Ő mindenből a jót kapta meg, bár ez nem rajtam múlt. Kegyesen bánt velünk a természet. Remélem ez így is marad, amit tudok mindent megteszek, hogy emellett kiegyensúlyozott és boldog baba legyen és persze felnőtt is.

Kgulia
Köszönöm szépen az oltásra vonatkozó tippet, megfogadom a tanácsot. Ezt már mástól is hallottam, úgyhogy biztos nem butaság. Nekem nem mondták, hogy ezt csináljam. Egyébként tegnap este 9 óra óta 2 szopizásos megszakítással még most is alszik a kis drága, úgyhogy mára biztos minden rendben lesz.

Hát, elég hosszú lére eresztettem a dolgot. Remélem senkit nem fárasztottam. További szép napot, és lehetőleg kicsit kevésbé meleget kívánok mindenkinek!

Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Annácska
De jó, hogy bejelentkeztél és főként hogy láthattam 2 képet is Petiről, nagyon édes és jó fejnek tűnik :lol:

Chester
Hát próbálkozom a fogyással, mint előbb-utób itt mindenki, de azért olyan vékony nem szeretnék lenni, mint az anyósod, hogy gyerek boltba járjak magamnak ruhát venni

Toreau
örülök, hogy ti is jól bírtátok a szurit, végül beadtad mind a 2 kúpot, vagy nem?

Anid
Ha az ágyban sír fel akkor próbáld nem felvenni, hanem csak megsimogatni. Így is hátha meg tudod nyugtatni, és nem ébred fel arra, hogy kiveszed.
Biztos csak rosszat álmodik, vagy egyszerűen szokja ezt az új világot, tudod, ő még nagyon kicsi és inkább csak ismerkedik az új helyzettel. :shock:

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Anid: nyugi, csak rosszat álmodik!
A Pampers oldalán írnak erről.
A babók alvás közben dolgozzák fel mindazt, amivel ébren találkoznak.És lehet valami nem jön be nekik.

Szombat reggel szültem csaszival és csütin "már" haza is engedtek.
De egy évszázadnak tűnt a bentlét.

Ági:Apa elintézte a Gyed-et ma.

Kguilia: azt használom. Kis vízben kell feloldani?
És,ha nagyon gázos fél óránként lehet adni neki?

Tegnap bedörzsöltem az ínyét Panadollal és adtam neki CH15-öt is, utána már nem volt sírás.
Éjszaka most elég rosszul aludt(eddig éjszaka nem nyüszizett), reggel fél 7-kor kelt nyűgösen.Végül visszaaludtunk másfél óra szenvedés után és most kelt fel fél 1-kor.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Jó Titeket újra olvasni. Anyósoméknál voltunk egy hétig, azért nem láttatok. Tök jót pihentünk! Jelentem, mi is átléptünk az 5 kilósok táborába.

Chester!
Üdv köztünk! Szerintem mi kb egy időben szülhettünk, mi is mostanában voltunk két hós oltáson. Mátém május 17-én született. Én a 123-as szobában voltam. (A „társalkodó” mellett rögtön balra.)

Pöttöm Panna köszönöm az ötleteket a nyaraláshoz! Valóban, ezek kicsit húzós árban vannak... Most két helyet foglaltunk le, mindkettőben adnak kiságyat – csak még nem tudjuk eldönteni hova menjünk. A zalakarosi Belenus Hotel szimpatikusabb, de ott nincs hely abban az időpontban, amikor nekünk jó lenne. (A másik a hajdúszoboszlói Hotel Béke. Ott van hely – de pont ez teszi gyanússá. :))

Toreu!
Én is felhasználom a dalos ötleted, ha nem bánod! Nagyon tetszik!
Sőt, erősen gondolkodom, hogy a nagykádban fürdetést (apával) is kipróbáljuk, mert újabban a kiskádban nagyon sír Máté. Nem tudom, miért, régebben szerette a fürdést.

Oltás: nekem a gyerekorvos direkt a lelkemre kötötte, hogy ne adjak megelőzésképpen kúpot. Állítólag ezeknél az újfajta oltásoknál nem olyan gyakori a belázasodás. És valóban nem lázasodott be.

Edit!
Persze, hogy tudom, melyik a videotékás ház! Most egy ideig megint nem leszek netközelben, de utána feltétlenül vegyük fel a kapcsolatot! (Én a Kós K. téren lakom.)

Jutka!
Írok majd Neked is mailt, nagyon örültem a hosszú levelednek, csak eddig, ahogy írtam, nem volt rá időm.

Pusza!
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Kgiulia, még véletlenül sem Rád haragszom!!
Csak ez a fránya babanet megtréfált. Írtam jó sokat, erre nem tudtam elküldeni, sőt utána már meg sem találtam a hozzászólásom. Nagyon mérges lettem, fujtattam, mint ők :evil: :twisted:
és lássatok csodát, azt az üzit persze sikeresen elküldtem.

Egyébként pedig, gyönyörűek a babák! Örülök, hogy szépen növögetnek, remélem látom őket személyesen még érettségi előtt. :)
A talikra gondolok most, persze előre tervezni nem tudok, az én férjem mellett nem lehet. Így azt sem tudom mikor indulunk Törökországba, csak akkor lehetek biztos a dologban, ha már elindultunk. :lol:

Császár, szerda délután volt, köv. hét szerdán engedtek haza. Szerintem ez orvos függő, mert akiket velem egynapon műtöttek, hétfőn és kedden elengedték. Ja, és nekem is előre megmondta a doki, hogy 1 hét múlva mehetek csak haza. Uccsó napon már nagyon sírós voltam.

Dorka, nem mondod, hogy Norbinak jön a foga! Szegényke, de a Chamomilla tényleg nagyon jó. Egy kortynyi vízben szoktam feloldani a bogyókat.

Mesa, melyik medencére gondolsz?

Chester, gyönyörű a kislányod és a neve is nagyon-nagyon.
Üdv közöttünk.

Lányok, mi a véleményetek a kullancs elleni oltásról. A tv-s dokinéni azt mondta, hogy amitől egy gyerek meghalhat, vagy meghülyülhet és van rá oltás, azt be kell adatni. Szeriintetek?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Rita! A Bellenus tényleg nagyon jó, a kolléganőm járt ott, és azt mondta bejött neki. A Béke hotelnek is olyan ismerős a neve, rémlik, mintha hallottam volna arról is, és úgy rémlik, hogy az se rossz, de most nem ugrik be konkrétum. Talán ez egy régi komcsi hotel, de van felújított része, vagy ilyesmi. A nagykádas fürdést, mi még élmény szinten csináljuk, pld. most, hogy ilyen marha meleg van. Robikát nagyon megnyugtatja első alkalomtól fogva, még a pezsegtetőt is bírja. Van is egy képünk, amit imádok, és szívesen feltenném ide, de a férjem bájai is majdnem kirajzolódnak rajta, úgyhogy inkább mégse :wink:

Ayse! Engem is izgat most a védőoltás téma. Feldobta tegnap a dokinő, hogy vannak fakultatív oltások. Az egyik gennyes agyhártyagyuszi ellen (talán erről beszélsz), 2 részből áll az oltás, nekünk úgy néz ki szept, és nov lenne a beadási idő. Felírja az orvos, patikában kiváltod, és tanácsadáson beadják. kb 2500 Ft. Viszont van egy másik oltóanyag is, az ára 35000 (nem írtam el a nullákat!), a dokinő szerint agresszív ez a betegség (aminek a nevére már nem emlékszem), és drága, de megéri. Nem tudja valaki mi lehet ez? A férjem szerint be kéne adatni a gyereknek.

CH-15: pocifájásra is ajánlották ezt a bogyót. Én még mindig nem hiszek ezekben a dilibogyókban. Nincs itt Ági, az igaz, de győzzetek már meg, hogy jók ezek. Én úgy vagyok vele, hogy ha ez egy "gyógy-szer", akkor, minek terheljem feleslegesen a gyerek szervezetét vele. Almás kekszet nem kaphat 5 hósan, mert lisztérzékeny lesz, de mindenféle bogyeszokkal teletömhetjük őket? Hát hogy van ez? Ebben nincs E betű? És mitől lesz golyó alakú? Hogy oldódik ez fel vízben? Stb?

KépKép
toreau
 
 


szerintetek ez igaz? http://brain.plk.hu/?Wazgedarn
köszi :roll:
abcd
 
 


Kedves abcd

Ezt betudjuk neked a nagyon meleg időjárás kategóriának...... no comment...

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

ABCD "barátunk" hozzászólásait megnézve, valószínűleg egy vírusgyárossal állunk szemben, aki hajnalban 7 különböző topicba tett fel hasonló szöveggel üzenetét, ja és a honlapjának a címét....
Reménykedjünk benne, hogy akik rákattintottak, annak a gépe nem krepál be..... :cry:

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Gabek, tényleg nagyon jó a kép Gergőről. Nem úgy néz ki, mint aki hiányolja a szüleit. Jó hogy egy kicsit ki tudtatok mozdulni.

Klárimama, sajnos én se tudok segíteni.

Toreau, ügyes Robika, hogy így bírta az oltást. Mi is a héten voltunk, de a Jencikét ahogy leraktam a pultra üvőltött mint a sakál. Erre csak azt mondta a doki, hogy Te már emlékszel valamire. Sajnos nem valami kedves, és a gyerek érzi, de jó doki, úgyhogy ez van.
Köszönjük a dalokat, jó hogy beraktad, de amúgy tényleg hihetetlen, hogyha megszületik a gyereket akkor mennyi dalt, mondokát meg bír tanulni a gyerek.
Nem semmi az a drága oltás, nem is tudom, hogy mi lehet az. Mondjuk nekünk a doki az agyhártyagyulladás ellenit se ajánlotta, csak a kullancs ellenit jövőre.
Köszönjük a bókokat.

Chester, én csüt. éjszakat szültem, és kedden engedtek haza. Szerintem is dokifüggő, hogy kit mikor engednek el.
Jó hogy Te is énekelgetsz a gyerkőcnek. Én is míg a pocakomban volt, állandóan a Micimackót énekeltem neki, mert csak azt tudtam. De mostanra már szépen felfejlődtem., és a Jencike is nagyon szereti az énekekeket.

Rita, jó hogy újra itt vagy. Nem felejtettem ám el a levelet, még pótolom. Gratula az 5 kilóhoz. Jó hogy kipihentétek magatokat. Szerintem is fölösleges előzőleg kúpot adni, igaz az első oltásoknál, én is volt hogy adtam, mert a dokim nekem is azt mondta, de most is mondta, de én nem adtam, mert szerintem hagyni kell hogy a szervezet legyőzze. Mikor szeretnétek nyaralni menni?

Réka, a férjem is most kapott egészségkártyát, és én is fizethetek vele, de én is gondoltam rá, hogy ezeket a dolgokat a gyerkőcnek meg lehetne venni vele. Jó hogy írtad. A zsibbadás biztos nem lehet kellemes, de sajnos ez ezzel jár.
Mi nem az Istenhegyi Klinikán voltunk, de biztos nagy élményben lesz részetek. A munkahelyedtől meg szerintem nagyon rendes hogy gondoltak rád, ezt szerintem lehet értékelni.

Jutka, remélem minden rendben veletek, mert láttam a tv-ben, hogy egy kamionos belement egy buszba a főtéren.
Jó ez a döbbenet dolog, biztos lesz még 20 évesen is ilyen. :D De szerintem tök jó, hogy így tudtok hülyéskedni, mert így nemcsak anyát, de barátot is kap. Nemsokára szerintem Dorka is megy utánatok.
Pihenjetek sokat, a nagyik most gondolom lekötik őket.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Dorka, igen kis vízben is fel lehet oldani, de én simán a szájába adom a golyócskákat és elszopogatja. Nekünk nagyon bevált egyből lenyugtatja. Már látszik a kis fehér fogacska és nagyon fáj neki néha. Olyankor olyan keservesen sír (tegnap este vele sírtam, úgy sajnálom!). Aztán adtam neki homeóst és végül elaludt.

Márti, én beszéltem a gyerekorvossal és nekem is ezt mondta. Én majd ha aktuális lesz be fogom adatni neki. Egyet már kaptunk az egy ilyen agyvelőgyulladásra (arra ami fertőző) való, az a verziója ami pár éve fertőzött.

Toreau, nem akarlak meggyőzni a homeos bogyókról. Én csak azt tudom, hogy amikor babás lettem, borzasztóan rosszul voltam (már már kiszáradtam) a védőnőm beszélt először a homeopátiáról. Azzal "túléltem" az első 4 hónapot igaz, hogy csak párszor "ájultam" el egy nap, de én a bogyesz nélkül nem tudtam munkába indulni. (terhességi hányásra szedtem) Aztán van olyan is ami a megfázásra jó, na ezt is ki kellett próbálni mert "magamtól" nem tudtam terhesen meggyógyulni, mindig visszaestem. 3 hét szenvedés után kipróbáltam egy megfázásra/influenzára valót és nem estem vissza. Azóta is ha érzem, hogy "bújkál bennem valami" beveszem +előzésként. Először én sem hittem benne de nekünk bejött. Azóta az egész család alkamazza, ha kell kissebb bajokra. Úgy tudom a homeos gyógyszer nem gyógyszer így nem lehet túladagolni. A szervezet öngyógyító tevékenységét serkenti tehát nem a bogyó gyógyít, hanem a szerveztet kényszeríti a gyógyulásra. Amúgy összetevői gyógynövények és gyógyhat. szerek. Nekem ezeket mondták és én is így tudom de tévedhetek. Sztem ez is olyan, hogy akinek egyszer segít az hisz benne, akinek meg nem az nem. Én hiszek, mert pl a napokban is a lánykám fogzásán csak ez segít. Az ecsetelő nem sokat számított neki, erre meg minig megnyugszik (és ami a fura hogy szinte egyből ezt nem is értem). Hát velünk ezek vannak e téren. :lol:

Szia Ági!!! Hogy telik a félpihid? Használd ki!!!

Rita boldog 5 kilót!!! :lol: :lol: :lol:

Mesa, 7végére még nagyon meleget mondanak.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Ez valami őrület. Annyi levelet írtok, hogy miközben olvasom, hogy majd erre is írni fogok valamit, a végére teljesen kimegy a fejemből. És már visszaolvasni sem túl könnyű.
Na nem baj, ez legyen a legnagyobb problémám.

A keddi oltás után ahogy írtam belázasodott a kis drága, és miután beadtam neki a kúpot, egész éjszaka aludt. 21-től reggel 5-ig, aztán ettünk, utána 8:30-ig aludt, aztán újra ettünk, ezután pedig 14 órakor már én keltettem fel, mert gondoltam már éhes lehet. Aztán 17 órakor újra visszaaludt, és 19-ig fel sem kelt. Fürödtünk, ettünk, dumcsiztunk, kúpoztunk mivel belázasodott, azt kikakiltuk, aztán újra kúpoztunk... és aztán 21:30- kor újra aludtunk egészen ma hajnali 6-ig. És képzeljétek, már megint alszunk.

Hát röviden ennyi az elmúlt két nap. Hát a kúptól meg a láztól és az oltástól tényleg ennyit alszanak ezek a kis picurkák?Nem mintha panaszkodnék, de azért ez kicsit furi...

Annyian vagyunk itt ebben a csevegőben, hogy tényleg nem is tudom kinek mit írjak. Viszont egy kérdésem lenne az oltásokkal kapcsolatosan, amit írtatok. Nem lehet baj, ha ennyi féle oltást kap egy picuri?Vagy épp akkor lesz jó neki?Mostanában annyi mindent hallani, hogy már azt sem tudom mikor-kinek-mit kell elhinni.Ez olyan, mint amikor a kórházban voltunk, 2 ember soha nem mondta ugyanazt. És ez itthon sem változott... :)

Rita81
Hát, én május 23-án éjszaka szültem, és az utolsó szobában voltam. Talán futólag találkozhattunk. De még biztos fogunk egyébként is, mivel annyi talit szerveztek. Olyan jó, hogy ennyi velünk egyidős babuci van. És persze idősebbek is, akiktől tanulhatunk!!!

Gabek
Hát, igazad van, ő sem élvezi, hogy ilyen vékony. Bár szerinte most hízott, és ez sem jó. Hogy nekünk semmi nem jó? :D
Egyébként ha megkérdezhetem hogy próbálkozol a fogyással?Csak mert én már a szülés előtt sem tartoztam a "könnyű" esetek kategóriában, és habár terhesség alatt híztam 20 kg-ot, márcsak 3 kg van meg belőle, de az eredeti súlyomból kéne legalább 15 kg-ot leadni. A probléma pedig az, hogy eléggé nehezen bírom a fizikai dolgokat egészségügyi okok miatt, így a futás-erős torna meg ilyesmi nem jön be, és a fogyókúra sem, mivel elájulok olyankor. Meg most egyébként sem lehetne!
Van ötletetek?És a terhesség alatt összeszedett "csíkokra"?Nekem rengeteg van, mert nagyon nagy volt a pocim!

Na, ez megint hosszú lett. Remélem nem untatok senkit!
További szép napot!
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Sziasztok!


Kgiulia, Toreau, igen a vírusos agyhártya-gyuszi ellenit már beadattam, a kerületben 1 éves kor alatt ingyenes. Akkor csak egy oltás, ha szülinap után jössz rá mégis kellene, akkor 2db oltás, pénzért. Tetszik!
Amiről beszéltem az a Lime-kór és még valami elleni fizetős oltás. De hogy 35000 Ft, az nagyon durva, persze rájöttek, nemcsak az autósokon lehet jól keresni, a babások is fizetnek, mint a katonatiszt.

abcd, Kép

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Aysegül: Nem tudom, hogy a foga jön-e, de nagyon nyügi már több, mint 2 hete.
Nem a melegnek akarom betudni, mert előtte is meleg volt.
Viszont fogat még nem látok.
Adom most ezeket a bogyikat, és talán egy fokkal jobb, de szerintem hiszti is van a dologban.

Oltások:ez disznóság nálunk az agyhártya elleniért is fizetni kellett :cry:
Ha nem is mindent, de be szeretném adatni neki.
Kullancs ellen szerintem érdemes, főleg, ha kertesházban laktok, de azt 1 év felett lehet, úgy tudom.

Képzeljétek tegnap a Norbinak áttörő napja volt:
Hangosan elkezdett veszekedni, eddig csak szemérmesen gagyarászott,
Négykézlábra állt,
Hátrafelé kezd tolatni, annyit ficánkol,
Megduplázta a születési súllyát,
És beverte a fejét.

Hajnalban kelt, utána visszaaludt fél 1-ig, és már este 8-kor kidőlt.
Lehet azért nyügi, mert sokat alszik?
A végletek embere:egyszer alig alszik, egyszer meg átalussza a napot.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!!!
Új vagyok a színen :lol:
Van itt valaki, aki 2005. december végén szűlt a klinikán???
Én dec.29.-én éjjel szűltem, Vince-babámat.
Üdv mindenkinek!!!!
erikavince
 
 


Sziasztok !

Nem tudom, emlékeztek e még rám, rég jártam erre. Próbáltam a lilypie.com-ra felrakni a kölyköket, hogy könnyebben beazonosítsatok, azt hiszem, sikerült is, de nem kért se regisztrációt, se semmit, nem tudom, hogy találom meg újra a "mérőszalagokat" ha kiléptem egyszer...... Na meg, hogy hogyan jelenik itt meg?

Szóval Ladányikata néven futottam itt 2001 végétől (amikor a fiam (Peti) a SOTE-n született) egészen 2004.02.23-ig, amikor is ha visszaolvastok, lett abból egy "kis" problémám abból, hogy ezen a néven futok, így Maszatra változtattam a nevemet. Majd a lányom (Panni) születése után már nem igazán jutottam el ide......... A jelszókat sikeresen elfelejtettem, és valahogy nem küldték el újra..... még tavasszal egy játszószőnyeges hirdetést sikerült Maszatkata néven feltennem, de annyit változtattam a jelszavaimat, hogy sikeresen elfelejtettem azt is:)

Így most jövök újra:)

Először várom a visszajelzést, van-e valaki egyáltalán a régiek közül, vagy emlékszik-e rám valaki, és ha igen, akkor mesélek:) Addig nem érdemes, ha esetleg senki nem ismer...:)

Sziasztok ! KAta

addig is egy - egy friss kép az ifjakról: Kép Panni nem akar a tengerbe menni....
csinga
 
 


Szegény Peti lemaradt: Kép Peti bezzeg ki se jött......
csinga
 
 


Szia Kata,

De jó, hogy újra felbukkantál Te is. Persze, hogy emlékszem rátok. Te emlékszel rám? Én is tavaly voltam itt utoljára, de ha visszakeresel ebben a hónapban, leírtam, hogy mi van velünk. Szép kis hölgy lett Panniból. Mesélj!

puszi
Csilla

Próbálok képeket feltenni.
Kriszta
Kép

Viktor és a szülésznönk
Kép

Daniella
Kép

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok,

Chester,

Leírnád részletesebben, hogy melyik hónapban mi ellen oltják a gyerekeket?

Nálunk csak 3 és 5 hónapos korban, 1 éves korban, másfél éves korban, 6 éves korban és 12 éves korban oltják a gyerekeket.

Nem is gondoltam, hogy ennyire változó EU-n belül.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok,

Dorka
Gratulálok Norbinak a sok új tudományához!!!

Rita
Olyan jó, hogy már elértük az 5 kg-ot, így már nagyfiúnak számíthatnak. Azt hiszem innét már nem lehet komoly súlyproblémánk, legalább is remélem :) :D

Beújítottam az aláírásomon, odatettem a közeli nevetős képet is :-)

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Csillah !

Nahát, ezt a meglepetést ! Garatulálok a fiatalemberhez ! Na és a lányok, hát micsoda nők lettek !!!!!!

Velünk mi is van? Hát nem költöztöünk el, mert azt még talán írtam, egy ingatlanközvetítő átvágott minket. Most jött meg a papír, másfél év után megynyertük a pert. Na az még külön kéréd, hogy hajtják be rajta............

Aztán: Peti nagyon okos, kedves udvarias, figyelmes fiatalember lett, nagyon szeretik az ovistársai, az ovónénik. Már rég nem az a hebrencs, aki picinek volt. Bár még mindig nagyon vakmerő-bátor, de simán rá lehet bízni komolyabb feladatokat, simán vigyáz a húgára, és gardírozza, tanítgatja.

Panni egy kis színésznő, már profin ugráltatja az egész családot, Petit is, szegényem simán meghajlik az akarata mellett, csak ne üvöltsön:)
Képzeld, hát még mindig szopik, 2,5 éves létére, nem tudom leszoktatni. Mivel már 10 szavas mondatokban is teljesen folyékonyan, tisztán beszél, nagy szélhámos ezzel kapcsolatban. A Bratz baby baba a kedvence, talán ismered. Nagyon szeretett volna egyet, és mindig csak az arasznyi méretűt láttuk. Egyszer a tescoban meglátott egy jó nagyot, levette a polcról, magához ölelte, odament apához: -Apuci, nem cicizek többet, vegyük meg a naaagy braatz babááát !!!!!!! Megvettük, hazahoztuk, kicsimagoltuk. Panni: este van, kérek cicit, mert álmos vagyok. Mondjuk, de hát ezért kaptad a bratz babát, visszavigye apa? Erre Panni: - Úgyse veszik vissza, mert már kicsomagoltuk........."

Szóval jól vagyunk. Imádják egymást, keveset veszekszenek, nagyon jól eljátszanak egymással:) Most jöttünk meg Pesaroból Olaszországból, életünk első közös külföldi nyaralása volt, autóval.....

nagyon jó volt:)


Mesélj te is, hol született Viktor? hogyon? lányok örültek?

mesélj,mesélj:)

Kata
ui: segítenél, hogyan kell ezt a korjelző izét ide feltenni? angolból csont hülye vagyok angolból...
na de közben megjött az uram, hátha Ő ügyesebb lesz:)
csinga
 
 


Sziasztok!

Dorka! Gratula Norbi mozgalmas napjához! Érdekes ez, hogy napról-napra mennyit fejlődnek, és egy kiadós alvás után úgy tűnik, mintha mindent megtanultak volna, amit előtte még hírből sem ismertek.

Gabi! Tuti Gergő-Bergő új centije. Én is keresni fogok már Robikáról valami frissebbet a centibe, nem akarom beteríteni a teljes társalgófdelületet a képeinkkel.

Chester! 90 napos diétát nem próbáltad még? Norbi update? A séta is hatásos, ha jó hosszú, és rendszeresen csinálod. Én eddig 2 kilót adtam le szülés után, de nem adom fel!

Jaj, mennem kell, nyűgi-bűgi van

KépKép
toreau
 
 


megpróbálom, sikerült-e

KépKép
KépKép
csinga
 
 


Sikerült, hurrá :lol:

KépKép
KépKép
csinga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?