Sziasztok!
Bár már hallok némi ébresztgetős-nyújtózkodós nyöszmörgést a másik szobából, még megpróbálok írni.
Nagyon jó volt Félegyházán, szinte végig kint voltunk a telken, ott viselhető a kánikula. Szombaton flekkeneztünk, hatalmasat kajáltam, de most lazulhatok, ugyanis pont annyi a súlyom, mint a terhesség előtt.
Na persze ez nem azt jelenti, hogy nincs mit leadnom...
Kedden el kellett mennem a dokimhoz, ugyanis képzeljétek, már több, mint egy hete vérzek. Nem tudtam, hogy most ez mestruáció-e, még nem számítottam rá, szoptatok, a tejem mennyisége sem csökkent. Megvizsgált alaposan a doki, azt mondta, hogy minden rendben, valszeg megjött, és írt fel vérzéscsillapító gyógyszert meg Ergam cseppet, amit nem fogok szedni, mert rá van írva, tejapasztó... Remélem elég lesz a gyógyszer is, és végre elmúlik, mert már nagyon kontrolloznánk...
Nagyon aranyosak a babás képek, Pil és Pogi babóik édik együtt, és Doren Virágjának nagyon dögös a szerkója!
Pil, és láttam bekerült Nyuszókám is az albumba, köszi!
Az új babókhoz gratulálok, sok boldogságot kívánok mindenkinek!
Az újonnan érkezőknek üdv itt a csapatban, örülök, hogy még mindig bővülünk. Így remélhetőleg Pilnek is lesz majd mindig olvasnivalója, mikor Ameli alszik...
Mellszívó: én Avent kézit használok, az elején az enyém is majdnem a kukában landolt, de aztán rájöttem a trükkjére! Le kell venni azt a gumis részt, ami a tölcsérnél van, ami eredetileg a mell védelmére szolgál. De csak arra jó, hogy nincs tőle vákum, viszont nélküle úgy szív, hogy csak na! Türelem persze kell hozzá, én csak esténként fejek, de mindig előhozza a tejleadó reflexet.
Mellvédő krém: én Babylove-t használok, szerintem tök olyan, mint az aventes, csak jóval olcsóbb. Nekem bevállt.
Izzadás és hintőpor: akartam feliratni hintőport tesómmal, de ő nem ajánlja hajlatokra, mert csak becsomósodik, "bekövesedik" ott a hintőpor, és még pirosabb lesz a baba bőre, mert kidörzsöli. Így marad a vizes pelussal áttörlés, meg minél kevesebb ruci, hogy ne izzadjon.
D és K vitamin: K vitamin csak szopis babáknak kell, ha már hetente csak egyszer is kap tápit, akkor nem kell. D vitamin két hetes kortól egy évesig naponta egy csepp, és ajánlatos kiskanálba öntött anyatejbe, vagy tápiba cseppenteni, nem pedig az egész üveg kajcsiba, vagy egyéb folyadékba, ugyanis az olaj nagyon tapad, és ott maradhat az üveg falán. Ha kanálból kapja, akkor úgyis lehet látni, hogy begurul-e az olajcsepp. Én a folyadék közepébe cseppentem, így a kanálra sem tapad, és tuti a szájába megy.
Szilvi, jó lehetett a pelenka-reptetés!
Ha jól emlékszem, Amandi írta, hogy csak lefejve, üvegből eszik a baba. Ne add fel a szoptatást, mert én is így voltam, de két hét után kidőltem a sok fejéstől! Hidd el fog ő szopizni is, mindig próbáld rátenni cicire, egyszer úgyis annyira éhes lesz, hogy rá fog kapni. Én így voltam vele, igaz, hogy visított, de megharcoltuk, tömtem a szájába, és végül elkapta, ráérzett, és azóta sincs gond, szopizik szépen, és nagyon is szereti, sokszor még most is csak azon nyugszik meg, ha nagyon nyűgös.
Egyik nap jót nevettem a saját hülyeségemet, kezdek már baba-szinten beszélni. Julcsi egyik este nagyon nyűgös volt már, odamentem hozzá, és kezdtem a mondatot, amin jót nevettek a szüleim: Nyuszi-muszi, ne legyél már ilyen harci-morci, tudod, mindjárt jön a fürcsi-pancsi, aztán kajcsi-majcsi cici-miciből meg cickó-mickóból, majd büfi-möfi és kaka-maki, végül szundi-bundi. Na, hát ilyen értelmes lettem, duplázva beszélek, és mégcsak fel sem tűnik, csak akkor, amikor a szüleim pukkadoznak a röhögéstől.
Na lépek, mert lassan kajcsi-majcsi, és még addig rengeteg elpakolni valóm van, valahogy megérkezés után sosincs hozzá lelkierőm, így mindig másnapra marad.
Itt kánikula, egy szál bugyiban és melltartóban leledzek, és csorog a víz a hátamon...
Andi és Julcsinyuszi