Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, megjártuk Anyumékat. Babócák aranyosak volt, és jók. :) El tudtam menni vásárolni, de a DM bezárt, mire odaértem. Talán már sose jutok el oda. :shock:
Látom, nem volt ma valami nagy forgalom itt, mindenkit megvisel a meleg? Engem egyébként nagyon, délután óta szétmegy a fejem.

Zsuzsi!
Nagyon ügyes vagy, hogy meg bírod állni csokievés nélkül. Nekem nem menne. Odaért az eső? Ha igen, küld felénk kicsit. :)
Rácsvédőt még nem vettem, jövő hétvégén megyünk Győrbe, ott van KIKA, majd ott megnézem. De tényleg kell, mert Marci ma is rugdosta magát keresztben a kiságyban, folyton koppog a feje.

Edit!
Mi újság Virággal? Foga?

Márti!
Milyen volt a napotok az unokatesónál?

Tényleg, hol van mindenki?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:lapozz vissza ott a kimerítő napi élménybeszámolóm :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Mindenkinek küldök egy kis hűsítőt! :wink:

Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Most ez egy rejtett t üzenet hogy tépjem fel a mélyhűtőt és egyek jégkrémet????
Jössz msn-re???? :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na jó, lehet kicsit light-osabb is. :roll:
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na szép!
Msn-re irogattok én meg száradjak ki, mert nem ülök a gép előtt??? :lol: :lol: :lol: :lol: (Meg ne kérdezzétek miért írtam a száradjak ki-t) Szal, tessék ide is irogatni, sokat-sokat. Napi élménybeszámolót, ki hány poharat tört el mosogatás közben meg ilyenek. Igaz, hogy csak néha jutok gép elé, de akkor olvasni akarok! Na! Tessék írni.

De, hogy ne csak a szám járjon én is elmondom mi történt ittenfelé ma. Voltunk vásárolni, vettünk 32 db babakaját meg sok-sok pelust és popsitörlőt. Ja és tejpépeket. Merthogy a Rossmannban volt 20 % kedvezményes kártyánk és levásároltuk. Na ez az adag mindenféle csudajó egy hónapig se lesz elég. Na hát ezért is főzök nekik. :? Kiesznek minket a vagyonunkból.
Csajok napi fejlődési produkciói: Livi két napja kutyagol (négykézláb mászni próbál) és csak azért nem halad gyorsan mert még nem jött rá, hogy a kezét emelni kéne. De megoldja mert akkor lerakja az orrát és mint a kismalac túrja a földet. Dorina ugyanezt csinálja csak kicsit másképp. De mindkettő halad az irány felé szépen. A gáz, hogy Livi mindig üldözi a nővérét. Nem győzöm leszedni róla. Az meg csak vihog! én meg félek, hogy mire felnőnek egy-két szemmel kevesebb lesz nekik. Ja és minketten tök önállóan isznak a cumisüvegükből. Lefektetem őket, a kezükbe adom a cuccost és elintézik magukat. Lassan csak a kezükbe adok egy csirkecombot és szépen elszopogatják.

Andi, nagyon bejön az a gyümölcstál szerű valami! Most megkívántam!

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:most aztán megkaptuk!!!!!! :lol:
Hogy milyen ügyi lánykáid vannak!!!

Kicsi Zsombim már a bal oldalára is próbál fordulgatni, még szerencse, mert azt hittem már, hogy csak jobbmenetes! :shock: :lol:
Azért izzadok itt a gépnél, mert:NEM TUDOK ALUDNI!!!! :( Igaz, hogy most rengeteg hely van az ágyunkban, (Szoni ugye nyaral :lol: ), de őrült meleg van és kicsi fiamat is megviseli, állandóan cumikereséseset "játszik"!!!!
Ja kiscsajt tegnap ám nem igazán hatotta meg, hogy eljöttünk, inkább uncsitesójától búcsuzkodott, de azért nekünk is integetett.Mikor felhívtam anyóst , hogy egészben hazaértünk, elmesélte, hogy hattyúkat etetett, sirályokat nem , mert azok kis halakat eszenek.Most jöttek ki a vízből és hogy látja az aranyhidat!!!!

És a szopi-tápszer dolgában még annyit, hogy amikor sírtam, mert márnem tudtam szoptatni Zsombit, az én pici 2 éves lánykám azt mondta nekem:"Anya ne szomorodj :lol: , én is tászert(tápszert :lol: ) ettem!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Most figyelem, hogy nem vagyok ám egyértelmű:ki lenne az ilyenkor!SZóval nem anyóskám mesélte a Balatoni élményeit, hanem a kicsi lánykám!!!!!
És Julcsi:engem miért toltál le????Nem hagyom ám magam :lol: , én 1 csomót írtam a tegnapunkról!!!!Ne tessék általánosítani én most kivétel vagyok!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Mint írtam, strandoltunk. Kemény 2 órát. Barni már menni sem akart nagyon. Ott is minden baja volt, vegyük fel, csúszdázni sem akart, ENNI SEM!!! Meguntuk, hazajöttünk, Itthon mindenki sziesztázott, Virág kidőlt 3 órahosszára. Ő sem igazán csípte a forróságot, bár bevonultunk a strandon az erdő széléhez, de ott meg a szúnyogok akartak megenni. Szieszta után észre tért nagyfiam, evett is. Mosom a kezét, érzem meleg a homloka. Lázmérő elő, hőemelkedése volt. Állítólag nem fáj semmije. Azért sejthettem volna, hogy valami lesz. Melyik gyerek érzi magát rosszul a strandon? Adtam neki kúpot, a hőségben nem kockáztattam az önlázcsillapítást. Lefeküdtünk, majd néztük a Futrinka utcát. Egy óra múlva láztalan volt. Még nem ébredt fel, nem tudom, ma vinenm kell e orvoshoz.

Nyaralni aug. 4-től megyünk 1 hétre.

Andi! Babák hogy bírják a meleget. Marci Márton vagy Marcell, vagy Marci? Én is kérek fagyit.

Márti! Bocsi, tegnap nem nagon voltam, utólag köszöntelek a Névnapodon. Sok Boldogságot!
Hát nem semmi kis tutyi-mutyi srác lesz belőle. Szegény annyi mindenből kimarad anyukája által. A férje nem szól neki, milyen hülyén neveli a gyereket?

Zsuzsi! Hol jársz? Dejó van? A derekam reggelenként nagyon fáj, félek ebből orvos lesz.

Julcsi! Mondom én, hogy szaladhaszt utánuk lassan. Nagyon ügyik! A kaja tényleg egy vagyon, ha csak boltit kapnának. De a hazai szerintem finomabb és egészségesebb is. Adtál már nekik olyan kását, mint amit egyszer Borcsa írt a tavasziaknál? Én egy kicsit később ki fogom próbálni.

Virág foga már majdnem kinn van. Holnap 4 hós oltás lesz. Hány lesz még csajok? 5 hós is van?

Virág a kezemben veri a billentyűt, őrzöm a kiscsajt, mert felébreszti a fiúkat.

Legyen jó napotok!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Jó reggelt a korán kelőknek vagy le sem fekvőknek!

Márti, aszed megelégszem a napi kevcés hozzászólásoddal miután itten hetekig tőled csacsogott a net? :lol: Tessék olyan bőbeszédű lenni mint mindig. És a többiek is. Na jó mentség, hogy most 7vége van és többeknek otthon a párja. De aztán tessék ám megint irogatni. Idejövök néha és semmi új hozzászólás? Na! Megint jólmegaszontam!
Amúgy meg végre üres az ágy ill. csak a felnőtteké te meg a gép előtt izzadsz? Ejnye! Ja amúgy megszámoltam kb. 3X szóltál hozzá tegnap. Ez elég kevés. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Edit, sajnálom, hogy nem volt túl jó a tegnapotok. Barni hogy van? Van mai is hőemelkedése? De az is lehet, hogy tegnap csak a napp/meleg hevítette így fel a testét.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Julcsi!
Itt vagyunk ám, csak mindenki döglődik szerintem. Az MSN csak este pörög, alvás helyett.
Haláliak lehetnek a kiscsajaid, és olyan ügyesek!
32 db babakaja, nem semmi. Nekem is van itthon egy csomó, legalábbis annak tűnik, de kb. 1 hétre lenne elég, ha csak azt kapnának. Úgyhogy én igy gyártom a gyümipürét. Meg azért az csak jobb.

Márti!
A te Zsombid is jobbmenetes volt eddi? És most már balra is próbálkozik? Akkor van remény! Enyém gyerekek is csak jobbra indulnak mindig.
Mennyit alszol? Azért nem vagy semmi ezekkel a hajnali 3-4 órás írásokkal.
Bár én is 4-kor keltem, gyerekeim gyúrnak a ki tud előbb ébredni címre. Mostanában Flóra győz.
Tök jó, hogy Szoni jó érzi magát a Balcsinál. Ügyi, hogy nem is hiányoztok neki. Én kicsit félek, hogy anyámasszony katonái lesznek a törpök, mert most is képesek üvölteni, ha meglátnak valakit. De talán ez csak életkori sajátosság, kinövik majd.

Kicsit félve ugyan, de írok egy mondatot a szopi-anyatej dologban. De előre mondom, ez szigorúan az én véleményem, senkit nem ítélek el, nézek le amiért másképp gondolja, csinálja! Szóval, az én sorrendem: anyatej (mindenek előtt, amíg csak lehet, bár nekem van max. kor is, amit ugye most nem tudok megdönteni), tápszer, más anya teje. Egész egyszerűen az a magyarázat, hogy nem tudom ellenőrizni a hozott/kapott anyatejet. Nem a minőségére gondolok, mert azt remélni lehet, hogy ellenőrzik, de azt nem tudják, hogy mit evett az anya, milyen életet él, azzal én mennyire értek egyet vagy nem.
Na, kicsit több lett, mint egy mondat.

Edit!
Mi újság Barnival? Ugye nem lett beteg?
5 hónapos oltás már nincs (nekünk lesz, mert mi akkor kapjuk a 4 hósat), legközelebb 15 hónaps korban kapnak, azt hiszem.

Marci baba hivatalosan Márton. Mindketten Marcit szerettünk volna, én Marcellként, apa Mártonként. Apa győzött. :lol:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Julcsi! Ma még semmi jele nincs bármi betegségnek. Dehát a láz az a délutáni alvás után vagy esti lefekvés előtt jön nálunk. Apa kiment a kiskrapekkal a piacra, egy kis nyugalom van végre. Reggel 5 óta csitítottam Virágot, hogy ne verje fel a többieket. Szóval kipihent vagyok!
Nem reagáltál semmit a szopi és a tápi vitára.

Márti! Meddig lesz Szoni szabadságon? :lol:

Gabek, Zsuzsófi eltűntetek?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Én ma is egyedül vagyok, Apa lelépett dolgozni. Most megálltam szó nélkül, úgyis falra hányt borsó. Persz ő sem jókedvéből megy.

Úgy látom, mára is elkél a hűsítő! :wink: [
img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1153637207.79.jpg[/img]

Ja, Mártinak nem jövő szombaton lesz a névnapja? Tegnap anyumnak volt. :roll:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jaj, lemaradt a kép! :oops:
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi!

Anyatejgyűjtőből én sem hoznék tejet, de tudom, hogy ahonnan személyesen én hozom el, abban az Anyukában maximálisan megbízok. Olyan aggódós fajta, mint én. A múltkor együtt vizsgáltuk este 9-kor a tejtesó, Lili kakiját. :lol:

Az én fiam most anyámasszonykatonája, állandóan nyarvog, hisztizik, és navalyog. Mintha egy hisztis elkényeztetett kislány lenne. Abszolut nem hasonlít a régi énjére. Félek, hogy ilyen marad. :cry: :cry: :cry:

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti! Ezer bocsi, csak rossz helyen volt a naptár. Nem csak feledékeny, de hülye is vagyok.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Nem hiszem, hogy Barni ilyen marad. Talán csak abban a korban van, meg változások voltak otthon (jött a kistesó), annyi minden lehet. Pár év múlva már ő lesz az okos, ügyes, bátor bátty. Bár már most is az! :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Hű, Marci fiamat megtámadta a Kockásfülű nyúl. A nyuszi van felül, ezek szerint ő áll nyerésre. De a kicsi fiam is küzd hősiesen. :lol:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Julcsi:drága szivem!!!!!! :lol: De nem voltunk itthon tegnap, nem jött le abból a litániából amit írtam????? :wink: :lol: Én szeretek ide írogatni, mert ilyen jófejek vagytok meg minden.Nem akarlak hanyagolni titeket!!!! :roll: :lol:

Edit:tényleg jövő héten lesz a névnapom, de ZSANDI is csak onnan tudja, hogy a kicsi lányának is akkor van és hogy ő akkor megy dejózni!!!!! :lol: :P :wink: Nincs 5 hós oltás most már.Csak 15 ahogy a Zsandi mondta.
Sógórnőm férje papucs, úgyhogy nem szól 1 szót sem.Tegnap is le lett gorombítva, hogy a babakajamelegítőből miért nem öntötte ki még a vizet????? :shock:
SZonikám hétfőn jön haza!!!!De tegnap egész de. azzal nyúzott, hogy vigyük már nyaralni. :lol:
Nem lehet, hogy barni 1 kis napszúrást kapott, a melegtől is lehet, hogy hőemelkedése lett nem????

Zsandi:na ki győzött remélem Marci!!!!

Kicsi Zsombi tényleg vacakul aludt éjjel, mert apja megetette fél 7-kor és még mindíg alszik!!!! :shock: Ilyen se volt még.Na de olyan se, mint amit mi csináltunk.....biztos valami szaftosra gondoltok :lol: , de csak annyi történt, hogy fél 10-ig aludtunk!!!!!Lehet hogy én most bírtam kialudni ezt a 4 hónapot, vagy ezt a 2 és fél évet????? :lol: :lol: :lol: :shock: :roll: :P :P :)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Honnan tudod, hogy nem áll itt a gép mellett egy lista az összes fórumos névnapi dátumával? :lol: Bár igaz ami igaz, némi köze Flóra babának is van az infóimhoz. :lol:

Marci győzött, el is fáradt, most már alszanak. Gondolom a nyuszi is, mert ő sem mozdul. :wink:

Helyes-helyes! Így kell ezt csinálni, szunya fél 10-ig! Néha ez is jár az embernek, főleg, ha megteheti.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok:)

Én se vesztem ám el, csak tegnap korán reggel még a meleg elől elhúztunk Szegedre, aztán benragadtunk:):):):) Haveroknál:) Még jó hogy egy etetésre való kaját vittem csak, így be kellett mennem a Tescóba...nem baj, leg. feltöltöttem az Elli készletünket:) Mert most volt:)

Este meg 1/2 8 körül értünk haza, iszonyatosan fájt a fejem, úgyhogy quarelint be, és eldőltem....Apa meg megetette prüntyit, megfőzte a vacsit, és aztán jött csak oda hozzám, hogy jobban vagyok-e már, jövök-e enni:) Olyan jólesett:)

Viszont tegnap a mikulás is megtalált, pedig még volt 1!!! napom:)
De így leg. tudjuk hogy nem lettem terhes, mert apa elfelejtettt 1x védekezni :o

Jah és este kaja után jöttem volna, de vihar volt nálunk (egész éjjel) és persze hogy nem volt net:( Meg kábeltévé se, még jó hgoy villany volt:) Az csak 2x aludt ki pár pillanatra....
Egyre jobban rühellem a falut:) Úgy mennék már:(

Szóval ez volt tegnap:)
Egyébként lehet irigyelni, most kelltem fel:) Na jó má egyszer voltam fenn, 7 körül, megetettem Katicát, mert apuci felkeltette. De aztán együtt aludtunk:) KAta még mindig alszik:)

Na mennem kell, ma jön haza elvileg a család, rendet akarok tenni. Úgy várom már a fiamat!!! De ezt a nyugit és csöndet is tudnám élvezni:)


ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Azért én is bírnék ám legalább 8-ig aludni. Abban bízok, hogy egyszer Virág elhagyja az éjszakai evést, és kitolódik nekünk kb. 6-ig, így visszaaludna egy kicsit.

Barnival még minden rendben, lehet, hogy túlhevült, bár napszúrást nem kaphatott, csak árnyékban voltunk.
A piacon megevett 1 szál hurkát kenyérrel. :lol: Gondolom, volt higiénia. :cry: Egyébként imádja.

Zsu! Melyik faluban laktok? Nem is vagyunk egymástól messze. Kiskunfélegyházán lakunk. Most már én is megnézem azt az Elli bébiételt, mi fán terem az.
Katicának hogy néz ki a kaja napirendje?

Én kipróbáltam ma a Sinlacot, gyümivel vegyítettem, én jónak éreztem, Virág megette.

Ma visszanéztem Barni 4 hónapos képeit. Hát olyan a két gyerek, mint két tojás. 20 év múlva gondolkodni kell, most akkor melyik gyerek is van a képen.


Menni kellene teríteni.

Jó étvágyat!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Julcsi:ajánlgattad múltkor, hogy megnézed a tescoban azt a játékot, hogy van-e.Légy oly kedves tess meg, mert itt nálunk nincsen(vagy csak nem találom).A soroksáriba jártok?????De meg se kell ám venni, mert nővérkémék is Pestszentlőrinciek(Alacsak ltp.), majd ha arra járunk megvesszük.Előre is köszönöm.

Tegnap kicsi Zsombim a hordozón lógó játékaihoz nyúlkált, ilyet még nem csinált!!!! :shock: És most is leszüretelte ami a játszószőnyegen lógott!!!! :lol: :lol:

Edit: az én babóim is nagyon hasonlítanak egymásra, mikor Szonó ekkora volt!!!!! :lol: :lol:
Hiányzik ez a kisbanya, olyan csönd és nyugalom van!!!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, Zsombón:)

A legjobb haverom ott tanít Félegyházán a gimiben:)

Julcsi, neked köszönöm az e-mailt, nagyon-nagyon jólesett:)

Én most vettem Elli-t a Tescóban, az alma-barack-banán 165 Ft volt, az alma-eper 135, a síma alma meg talán 145?? Nem tom.

Na léptem elrhoanok Boltba, mielőtt bazár:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsófi:de epret csak 2 éves kor után lehet adni nem?????
Már mint ZSombó a neve a helynek ahol laksz????Szoni az elején úgy hívta tesókáját, hogy ZSOMBÓ!!!!!! :lol: :lol:

Julcsi, Zsuzsi:legalább füstjeleket küldjetek!!!Vagy programotok van????? :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Nem tudom, ti hogy bírjátok ezt a nagy meleget, de én kezdek kikészülni. Még jó, hogy a Szandi egy angyal, szinte egész nap alszik.

Már majdnem átfordul hasról hátra!!

Ma úgy volt, hogy megyek a szüleimhez, mert a Ferkó ma is dolgozik. De aztán mégis maradtam. Az anyós meg már reggel hívott, hogy ha kell átjönnek értem, menjünk át. Hát inkább itthon maradtunk. És éhezünk, nincs itthon semmi kaja. Nem baj legalább tartani tudom a fogyókúrát.

Márti: mi is néztük a Tesco-ba (Váci út-i), de én sem találtam ilyen játékokat.
Zsombi megdöntötte már a cumieldobási rekordot?

Edit: valakitől úgy hallottam, hogy a gyerekek számára a testvérke születése olyan,
mintha nekünk azt mondaná a párunk: hogy nagyon szeretlek, és mindig te leszel az első, de hozok még egy feleséget!
Szerintem mi sem viselnénk jobban!!

Andi: gratulálok Marcinak a győzelemhez! Hol vetted a kockásfülűt én is akarok!!!!!

Julcsi: nem semmi amit vásároltatok!
Nagyon ügyesek a lányok, hihetetlen, hogy már egyedül fogják az üveget.

Zsu: én is aludhatnék, de sajna ha egyszer felkelek, nem tudok visszaaludni. De azért irigyellek!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Re,

Márti, igen, te csak 2 éves kor felett adhatsz neki, epret, málnát. DE!!!! A bébiételek készítői hitem szerint tudják it csinálnak, és pont a múltkor olvastam egy cikket, be is másoltam a tavasziakhoz, hogy hiába van a bébiételekben olyan összetevő amit elvileg te még nem adhatsz a babádnak, az úgy van megcsinálva, hogy tényleg adható a ráírt kortól. Ebben is, ugye nincsenek benne az pró magvak amik valójában az eperben allergizálnak.

Márti, igen, Zsombó a falunk neve:) De már nem sokáig:)

Edit, bocs az előbb elsiklottam a kérdésed felett:

Kata napirendje:

1. változat, ha korán ébred:)

6-7 körül tápszer,
utána alvás.
10-kor kel, 11 körül kap gyümölcsöt,
3 körül főzeléket,
6-7 körül gyümit,
9-10 körül tápit

2. változat, ha későn ébred:)

9-10 körül ébred,
10-11-kor tápi,
2-3 körül főzelék,
5-6 óra körül gyümölcs,
este tápi.

Ezen kívül minden kaja között játszik 1-1,5 órát, utána alszik 1,5-2 órát.

Ma elcsúsztunk amúgy, most evett az előbb másodszor, paradicsomos-krumplit.

Majd még írok, de sípol a mikró, hogy kész a kajám....

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsi:ugorj át én sütöttem pipihusiba göngyölt sajtos aszaltszilvát:ezt jól megmondtam!!!! :lol: Én vagyok a menyek gyöngye, holnap anyósék is kapnak belőle!!!!!Ő is sokat főzöget ránk ez a legkevesebb, ha hazaérnek legalább tudjanak enni!!!! :wink:
Zsombim már nem kiköpdösi a cumit, hanem kiveszi a kezével!!!És ma nem csak a baloldalra fordult hátról, hanem a pocijáról is vissza a hátára!!!! :lol:

Zsuzsófi:értem amit mondasz, de én nem mernék ilyet adni.De biztos nem csinálnak rosszat, akkor be is lehetne őket perelni, ha emiatt baja lenne 1 babónak, de hát azt meg ki tudná bizonyítani????

Zsandi:honnan tudom, hogy nincs listád a névnapokról?????Ismerelk mint a rossz pénzt!!!!! :lol: :P :lol: :wink: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, erre szoktam azt mondani, hogy hiszek:)

Ha nem hinnék...ajjjaj, akkor gyorsan elkéne mennem magamnak megtermelni a húst a zöldséget-gyümölcsöt:)

Kár hogy nem fűlik hozzá a fogam:)

De szoktak azzal jönni nekem, amikor azt mondom, hogy a gyerekorvosunk ezt, mondta, meg azt, hogy jah az orvos a hülye. De én hiszek benne. Ha nem hinnék hogy merném rábízni a gyerekem életét, nem igaz?

Jah azt akartam még az előbb elmondani, hogy a zöldségből 1 üveggel eszik meg úgy, hogy kb fél üveg vízzel felhígítom. Ez azért is jó, mert így tudom hogy kap elég folyadékot...főleg ebben a melegben.
Gyümölcsből meg kb 1,5 üveg+ egy kis víz hígításhoz...
Jó lenne ha a kiscsaj lassan hajlandó lenne kanálból is enni, mert az adagjai nem férnek lassan a cumisüvegbe:) De hiába próbálom, a kedvenc kajáit is kiköpi ha kanállal adom...

Szerintetek nem gáz, hogy KAta ennyit alszik? Azért már 4,5 hónapos, de 2 óránál többet nem bír fent maradni... azaz kb napi 8 órát van ébren.

Szerintetek hogyan szoktassam kanálra? Mert oké, hogy most üvegből eszik, nem zavar, meg kevesebb pacsa, meg gyorsabb, nade a 6 hós bébiétlek között már akad darabos is....nem sürgős átszoktatni, de olyan 6-7 hónapos kora körül én adnék már neki darabosat...

Én egyébként nem csak azért nem főzök neki, mert nem tudok, hanem mert autónk nincs, ebben a boltban itt a faluban meg nem lehet kapni semmi:( Örülök ha krumpli répa van, nemhogy cukkini:)

Cukkini....hogy kell megcsinálni a gyereknek??? Az éppen van itthon, kaptuk... Félbevágva megsütni mint a sütőtököt?? Héját bele? Elbánik vele a botmixer? (nekem nagyon pépes kell hogy legyen, a cumisüveg miatt) Előre is köszi, ha elmodnjátok hogy kell, megcsinálom prüntyinek..

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu!

A paradicsomot is csak később lehet adni csalánkiütés miatt. Azt hogyan alakítják át? A magot kiszedik, de attól még az okozhat csalánkiütést.

Egyébként én is egyetértek Mártival, egy csomó olyan bébiételt hanyagolok, ami olyat tartalmaz, ami nem életkornak megfelelő.
Szerintem a bébiételgyártók számára az üzlet is nagyon fontos, nemcsak az egészség. Soha nem adsz neki friss gyümiből pépet vagy saját főzeléket? Én nem akarlak ám piszkálni, csak leírom, hogy miért nem adnék azt neki.

Köszi a napirendet, jó neked, hogy olyan sokat alszik Katica.

Megyek, szieszta idő van.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Zsuzsófi:passzolom a cukkinit, majd ha Julcsi FELÉN JÁR megosztja velünk a receptet.
Én meg a hozzátápi elkezdésében a természetgyógyászomra hallgattam, jó igen Szoninál is 4 hósan kezdtem, de a term,gy. adta meg a kezdő lökést, meg az az őrült gyerekdokink, aki azt mondta, hogy kevesebb tápit adjak a fiamnak, mert túl gyorsan nő!!!!! :twisted:
Én az orvosokban nem bízok alapból, na de az ember kénytelen valamilyen szinten hinni nekik, hacsak nem akar mindenki orvosira járni!!!!Ezért is szültem itthon, és ezért sem adtam be múltkor Szonikámnak az antibiotikumot!!!!Doki megmondta mi a baja és a természetgyógyászom elmondta, hogy mit adjak a lánykámnak.Asszem ennél a stratégiánál maradok!!!!Ja és mikor lázas volt a kiscsaj a doki azt mondja 3x adjak kúpot nem tudom hány napig!!!! :shock: De miért adnék, ha nem lázas!!!!Ha lenyomod a lázat, estére visszaszokott jönni, de végülis a láz jó mert így gyógyítja magát a szervezet!!!!Én 38-ig semmit nem adok, 39-ig hűtőfürdő, priznicelés és 39 fölött gyógyszeres lázcsillapítás=érdekes a term.gyógyász is ezt javasolta!!!!
Hirtelen ennyi jutott eszembe a dokikról, de biztos van normális lelkiismeretes is belőlük!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, vannak orvosok akikben én sem bíznék. Nem véletlen hogy a gyerekekkel is ő a 3- dokink, a nőgyógyászom is szent, a sebészem is, a fülészem is, máshoz be nem teszem a lábam:)

Antibigyót én se adok, pedig Katának már volt felírva. De a dokim tudja is. Szokta is mondani, hogy szíve szerint adna antibigyót, de tudja én nem adnám be, így nem is írja fel. Ha viszont felírja, akkor tudom, hogy na most tényleg kell.

Lázcsillapítás: Napközben nem csillapítom, csak 39 felett, este 37,5-ig nem, 38 felett igen, mert éjjel alattomosan fel tud mászni, és nekem is, a gyereknek is szüksége van az alvásra. így is 4 óránként elek fel hozzá mérni, ált. éjjel kell még egy kúp, hajnalban már nem.

De hogy rendszeresen adjunk kúpot, ez gáz:(

Kb olyan, mint a régi gyerekdokink, aki felírt Panka hugomnak (akkor volt 4 hóűnapos) napi 3x2 puff ventolint! Ekkora adag egy felnőttnek is szívmegállást okozhat, és ezt minden asztmás tudja:(
Én kb ekkor döntöttem el, hogy nem fogom hozzá vinni Bencét...még ha macerás is bejárni Szegedre, akkor se:(

Basszus megint van bent egy darázs:(

Edit, ritkán kap, pl a múltkor is turmixoltam neki répát-krumplit, a levesből, még mielőtt apjuk besózta volna, vagy a múltkor kaptunk meggyet, megfőztem krumplival turmixoltam, most ott figyel a fagyóba. Csak ritkán jutok zöldség-gyümölcshöz. Most is nagyon vágyo krá, de nem tudok bejutni:( Nincs autóm, és 37 fokban nem buszozok a gyerekkel:( Egyébként röhej, hogy itt termelnek a parasztok tőlem egy utcára, de a faluban nem lehet zöldséget, gyümölcsöt kapni:( Próbálkoztunk már a gazdáknál is, nem adtak:(

Ez a bébiétel emgint olyan hiszek vagy nem dolog amit leírtam. abban biztos vagyok, hogy Magyarországon sokkal nagyobbak a követelmények mint nyugaton. De ott is felnőnek a babák, akkor itt pláne:)

A paradicsomot én is félve próbáltam, csak 1 kanállal egy hétig, de nincs tőle semmi baja. Még az arcát se csípi ki, pedig azt eddig minden gyerknek megtette...és imádja:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Adtam Zsombinak banánt kíváncsi leszek, de szerintem nem lesz gond vele ,Szonó is ette ennyi idősen!!! :lol:

Csináltam NORBI féle turmixot:natúr joghurt, fahéj ,túró, édesítő, ő málnát-epret írt hát nekünk most cseresznye és barack került bele!!!!Fincsi lett!!! :lol:

Egész du-án főztem, csináltam még gyümi levest.Aztán apa haját vágtam le,pedikűröztem a lábát...kivagyok!!!!!

Zsuzsi:nem jöttél enni, remélem nem haltál éhen???? :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti: köszönöm a meghívást, de még volt a mélyhűtőbe sóska így azt ettem

Nagyon fáj a fejem. Nincs erőm írni.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Egyik gyerek letudva (Virág), másik még a mamánál Apával. Virág úgy hisztizett, hogy haza kellett hozni.

Barni szájában több aftát látok, valószínűleg tőlem kapta el, a múltkor írtam, hogy nekem is az van. Lehetett tegnap ettől lázas? Ma eszik, iszik, nem látok rajta más egyéb betegséget. Kedve a szokásos!

Zsuzsi! Hogy van a buksid?

Zsu! Miért nem akarja elfogadni, csak az üveges kaját? Később nem lesz gond? Nekem Barni fordítva működött, Ő csak az enyémet ette meg. :cry:

Márti! Rendes meny vagy Te, anyósodéknak biztos jól esik majd a kaja. Élvezzétek még ma a nyugit, holnap kisbanya úgyis bepótolja az elmaradást. Én is hamarosan fogok adni banánt Virágnak, remélem szereti majd. Jó, hogy említetted a gyümiturmixot, holnap én is veszek hozzá joghurtokat. Azért most tejjel én is csinálok egyet!

Na lépek, Barni megjött!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Kép
Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Szegény Zsombim tele van a nyakicája melegkiütéssel!!!!Úgy iszik , mint a kiskacsa, most 7 körül nyügizett gondoltam odaadom a maradék gyümilevet:megitta majd még balhézott gyors üvegcsere és még teát is ivott sokat!!!! :shock:

Julcsi,Zsandi:füstjeleket kérünk hogy még éltek!!!! :lol:

Edit:aftáról nem tudok semmit, passzolom.Kicsi fiadat is altasd el, és pihizz te is!!!!! :wink:

Zsuzsi:megint a frontot érzed????Sajnálom hogy fejfájásod van, nekem ritkán fáj,de akkor én is tudok szenvedni!!!! :roll:

Zsuzsófi:kanálra szoktatás szerintem:mikor már evett valamennyit és nem farkas éhes akkor próbáld neki kanálból aztán majd csak megtanulja, és akkor már nem kell üveg!!!!!Türelem-türelem.
És nem akarta elfogadni kanálból????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit:milyen szépek vagytok így együtt:már csak a párod hiányzik a képről!!!!!És Barnikád milyen kis barna!!! :lol: A pofija!!!!És kis Virágod milyen nőcis ruhában van!!!!ÉÉÉÉÉÉdesek a babóid!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, biztos nem jól főzök:)

szerintem lehet attól lázas:(

Fiam is ilyen volt, bébkaja jöhetett, de enyimből válogatott. De most majd apa fog főzni a csajszinak...meg megcsinálnám azt a cukkini-t ha tudnám hogyan kell:)

Márti, ma próbáltam megint, a kedvenc kajcsiját, alma-banán-barackot adtam kanálból, úgy köpködte ki, hogy még a ruhámon is van. Átöntöttem üvegbe, és seperc alatt lehúzta....

Nem tom mi van vele...

Na mind1, majd kialakul, felnőttként csak nem fog üvegből inni:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziaszok!

Most csak ennyire futja, álmos vagyok nagyon!

Jó éjszakát mindenkinek!
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szép jó reggelt!!!!! :wink:

Kicsi fiam most már nyúl mindenért!!!!Tegnap a párom kezébe volt ,és ő inni akart, megfogta az üveget és mondta Zsombinak, hogy tekerje le a kupakot: 1 másodperc múlva már el is kapta a kupakot a kissrác!!!!! :lol: :P :D :wink:

Na mi van????Mindenki alszókázik?????Kötve hiszem!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!
Tegnap egész nap tesóméknál dekkoltunk, annyira jó volt. Most olvasom vissza a termést, majd írok.
Addig is puszi mindenkinek!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Ma nem bírtam aludni, nem tudom mi van levegőben, Kata se aludt vissza, csak kihányta (több részletben) a reggelit, és játszik az ágyában. Jól felhúzott Tamás is, most kivagyok:(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Rájöttem ez alatt a másfél-2 nap alatt, hogy egyszerűbb 2 gyerekkel, de nem jobb!!!!!! :roll: Nagyon hiányzik a kisbanyám, de tudom hogy nagyon jól érezte magát, tegnap du-i alvásra sem volt ideje :lol: , a Balcsiban majdnem elszunyált, de aztán felébredt!!!!! :lol: És szerintem ezért is nem szabad 1 szülőnek magához láncolnia a gyerekét, mert neki annál jobb minél többen szeretik és foglalkoznak vele!!!!! :P

JULCSI:Na most már tessék élménybeszámolókat írni a tegnapi napról!!!!!Irgum-burgum!!!! :wink:

Zsuzsi:ugye már nem fáj a fejed!!!!!

Edit:Barni jól van?????Virág megint(vagy még mindíg) korán kelt?????És ő még hajnalban is eszik????Szonónél kb.5 hós koráig volt úgy, hogy du-án 5--6 körül evett és utána hajnalban kelt, de aztán volt 1 ugrás a kajákban és az utsó kaja 9 óra körül volt.Ehhez képest Zsombi 1 angyal ilyen téren!!!!! :wink:

Zsandi:kialudtad magad????Lestrapáltak a manóid????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Megint rohanásban vagyok, és még mindig állatira álmos! Tegnap kiakdtam este kicsit, megint a kedvenc nagymama (Zsoltié) szól kedveset, majd elmesélem. Éjjel kétszer keltem a babákhoz, nem buli nekik ez a háton alvás, de hát mindenki olyan okos, reggel meg 5-kor keltek enni, Marci azóta sem hajlandó aludni. Most meg össze kéne kapnom magunkat, mert be kell mennem a Bankba (tőlük is az agybaj kerülget, mármint a Banktól). És már csak csütörtökig van autóm, a Zsoltiénak akkor lejár a műszakija és le lesz adva, így az enyémet viszi majd. Na, majd mesélek részletesebben. Ma olyan jó hangulatom van! :cry:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi, de ha nem szeretnek miért alszanak háton a manóid???
Autó :(

Kata is korán kelt, de ő már alszik, bár amennyit produkálta magát, engem sikerült felkeltenie...én is hótt álmos vagyok, 1-kor feküdtem, fél 6-kor keltem:( Na majd a köv. alvásnál én is hunyok. Addig meg rá kéne vennem magam a mosogatásra amíg Kata alszik...de úgy görcsöl a hasam:( Felállni is alig bírok:(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Na megint én. Itt éppen nagy műsor zajlik! Livikém átment hisztisbe. +őrülök!!! Nem alszik vissza pedig álmos, a kezemben jól elvan. ÁÁÁHHH!!!
Na szal. Tegnap tesóztunk nagyon jó volt. A csajok produkálták magukat, és nagyon élvezték, hogy sokan foglalkoznak velük.
Én még nem írtam véleményt a tápszer kérdésre. Én úgy vagyok vele, hogy először a saját tejem, aztán tápszer és csak utána más anya teje. Mert nem tudhatom mit eszik, hogyan élt vagy él esetleg. Ha tudtam volna szoptatni 5-6 hós korában akkor is elkezdtem volna a hozzátápit, mert több ismerősöm is járt úgy, hogy a gyerek egyik napról a másikra nem fogadta el az anyatejet. És akkor van a ciki ha addig csak cicizett és nem fogadja el a tápot vagy esetleg az üveget és ugye még nem ehet mindent, esetleg el se fogadja. Merthogy nem minden baba áll át könnyen a kanalasra, ugyebár. (Amúgy nem tudom Zsu mi lenne a megoldás, én szemét anya vagyok tuti erőltetném a kanalazást, az elején nekik is nehezen ment sőt voltak némi technikai problémák is Livinél, de aztán ő mára jobban szereti a kanalast, tehát kitartás.) A táplálékallergia is érdekes számomra, mert anyósomat az anyukája szoptatta sokáig (irigylem is, hogy volt miből (itt a tejre gondolok)) és mégis most szinte mindenre allergiás. A csokira, tartósítókra, szinezékekre, illatanyagokra, hú még nem tom mikre de tudom, hogy sok mindenre.
A csajok már kaptak bébis málnát. Dokinénink azt mondta, hogy azt olyan eljárással csinálják, hogy a szőrök meg a magok nem kerülnek bele. Az összetevő között nem is málna van, hanem málnavelő. Persze csak picit kaptak először, de mivel nem lett bajuk azóta is néha kapnak.
Cukkini: meg kell hámozni kivájntam a közepét (mert nem tom végül is aprómag). Simán megfőztem kevés vízben, tehát inkább pároltam. Sima robotgéppel olyan pépesre lehet trutyizni mint az üvegest. Utána én még azért szűrőn át szokatm szűrni. A fővő vizébe icipici só cukor.

Zsnadi, mit mondott okos nagyi?

Márti, gratula a nyúlkálásért!

Jaj, még akartam, de mennem kell. Elveim ellen való de asszem +pr. elaltatni a Livit. Mindjárt jövök és folyt köv.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi, köszi akkor ma megfőzöm. Van 3 nagy cukkini, megcsinálom, arra úgyis hiába várok hogy apjuk nekünk megcsinálja....aztán vagy megeszi a kiscsaj vagy nem:) Majd elteszem a fagyóba:)

Allergia-hozzátápi ügyében egyetértünk, de nálam a sorrend: anyatej, más anya teje, hozzátápi, tápszer. Én nagyo nnem bírom a tápszert, most is azon gondolkodom hgoy megkérdem a dokinénit, nem hagyhatjuk-e el? Kapna helyette szójatejet, és mivel még 3* eszik hozzá rendes kaját, szerintem elég lenne. Nagyon hízik a csaj....Már 6,5 kg.


ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu, vegyél be valami bogyót! Vagy pihenj le, ha tudsz.

Márti, ha egszer eljutok Tescoba becsszó megnézem a játékot. Ugyis szoktuk nézegetni, hátha van ujjabb fajta. De nem tom az mikor lesz. Kocsink nincs apósékéval szoktunk furikázni, de ők most 2 hétre mennek nyaralni. De azért persze, hogy megnézem csak kis idő. :(

Andi, remélem a kedved már jobb valamivel!!!

Edit, nagyon jó a kép rólatok! Szépek vagytok! Ja, olyan kis farmerruci nekünk is van, de sztem mi már kinőttük.

Zsuzsi, irigyellek, hogy Szandi ennyit alszik. Hidd el nem lesz mindig így. Régebben itt sokat aludtak a kicsik még aggódtam is, de mára... Jó ha kétszer többt 20 percnél. Persze azt se egyszerre. Élvezd ki amíg lehet.

Képzeljétek Árpi ínhüvelygyulija van. Egy hét kínlódás után végre elment dokihoz. Kapott volna gipszet, de azt mondták a meleg miatt most megússza. De pénteken +kapja hanem javul. .halálos ez a meleg. Érzem, hogy az agyamra megy. Közben Dorka felsírta az elaltatott Livit. Livi most itt csücsül, Dorka meg bőg. Komolyan úgy érzem megőrülök. És még rohadt meleg is van. Azt sem tom miért sír. Ill. gonolom a meleg. De mit csináljak még vele? Kapott innit, cumit, vizes a feje és van vizesrongya. Ha magam mellé veszem akkor is sír. De ha bemegyek hozzá akkor Livi is sír. Ennyit, hogy miért jó a két csecsemő.
Na megint megyek hátha 3ban is megy a sírás.

KépKép
kgiulia
 
 


Zsu, a fagyóba nyersen tedd. Kissebba adagokba vágva.

KépKép
kgiulia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?