Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok, csak csenben. Várok és bizakodok. És izgulok mindenkiért!

De Anitának szeretnék segíteni!

Anita!
Ezt nem tudtam szó nékül hagyni! Hát tényleg mondhattad volna hamarabb is ezt a tejszivárgást! már rég meg lenne oldva a problémád! Na de most se késő:) csak akkor már hamarabb elirányítottalak volna a dokidhoz, kimondottan ezzel a problémával.
Ez az egyik leggyakoribb probléméma, ami miatt nem esnek teherbe a nők. magas a prolaktin szinted, ezért a szervezeted úgy reagál, mintha terhes lennél. Tehát nem engedi a normál megtermékenyülést. gyógyszeresen kezelhető, nagyon egyszerű a megoldása. Akár 1 hónap alatt is látványos javulás érhető el. ha csak ez a probléma, akkor ez igazából nem is probléma:)
"A prolaktin az agyfüggelékben termelődik. Magas szintje a visszacsatolásos mechanizmusok miatt gátolhatja a normál ciklust és fogamzóképességet."

"A prolaktin túltermelődésének milyen okai lehetnek, mi okozhatja azt?
A magas prolaktin szint mögött éppúgy lehet az agyalapi mirigy daganata (lmicroadenomának hívják, lszövettanilag jóindulatú, egyetlen jele a túltermelés), mint más működési zavar. Ha a daganat röntgennek, CT-vel, MR-rel (értsd: valamelyikkel) kizárásra került, a működési zavar egyszerű tablettás kezeléssel rendezhető.
A magas prolaktin szint sokszor gátja a teherbe esésnek. Van egy most félidős kismamám, akinél semmi mást nem találtunk, mint a normálérték tízszeresét. Tíz napig szedett gyógyszert. Most rugdal a baba. Adjon ez erőt."


Ezt a daganatot nem kell komolyan venni, általában ritka, de nem is igazi daganat, csak ez a neve.......De rendszerint nem ez van a háttérben! De ha ez is van, akkor is ugyan azt a gyógyszert adják, mint a másik esetben, ha működési zavar miatt magas. Ennek a gyógyszere a bromocriptin tabletta, amit általában kéthetes kúrában szokás adni és utána kontrollálni kell a prolaktin szintet.

Remélem tudtam segíteni!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Anita!

Itt egy kis gyűjtés neked!


Mi a prolaktin?

"A prolaktin ( prolactin, PRL ) az agyalapi mirigy által termelt egyik hormon. Fő feladata az, hogy biztosítsa a tejelválasztást a szoptatás alatt, azonban egyéb folyamatokban is szerepet játszik ( pl. anyagcsere növekedés, szaporodás ), gyakran a nemi hormonokkal együtt. A terhesség alatt több más hormonnal részt vesz az emlőmirigy kiépülésében, illetve szoptatás során serkenti a tejelválasztást. Az anyatej termelődése 2 hormon hatására jön létre, ezek az prolactin és az oxytocin, ez utobbi nyugtató hatással van az anyára a kisded szoptatása közben. Este a prolaktin szintje nagyobb ezért van, hogy a kismama este jobban tud szoptatni, mint nappal. A szülés után gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést. Hat a szervezetben található sárgatestekre."



És ha jól olvasom, neked csak kicsit magas a szint! erre vonatkozóan ez olasam:
"Az agyalapi mirigy daganat gyanújához vérleletből kimutatott abnormális hormonszint adhat okot, diagnosztizálása pedig MRI vizsgálattal történik. A normálistól kicsit magasabb prolaktin szint lehet fogamzásgátlók hatása vagy stressz miatt is. A prolaktin ugyanis stresszhormon. "

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Anita!

Itt a szinteket tudod megnézni:

http://hipofizis.hu/laboratorium.php

Koda

Kép

Kép
koda
 
 

 
 

Koda! Nagyon szépen köszönöm az infót. Sok érdekes dolog van benne. Ezt a szopatásos dolgot, tegnap már mondta az asszisztens nő is, hogy úgy fogja fel a szervezetem, mintha terhes lennék, vagy szoptatnék. Azt monta valami 100-as értékkel magasabb nem sokkal. Gyógyszerrel kezelhető. Jövő héten megbeszéljük. A stresszet beleértve eléggé ilyen a munkahelyem, de most két hétre megyek szabira és nyaralni is talán a gyógyszerrel együtt elérek valamit a cél érdekében.
Különben anyu is ezt mondta tegnap, ha mondom, hogy szivárog elküldött volna már előbb a dokihoz. Na mindegy mindenkitől megkaptam a magamét. Sajnos nem tudtam. Igazad van neked is, a saját hülyeségem miatt tartok még itt és még nem babázhatok. Szídom is magam rendesen.
De nagyon kedves vagy hogy ezeket leírtad nekem, ki is nyomtatom.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Köszi Koda. Azt nem tudom, hogy mérték. Majd jövő héten megtudom. A fogamzásgátlót már Több mint 1 éve abbahagytam, azt ki is zárom, biztos ez az utóbbi az ok. Bízom benne hogy gyógyszerrel kezelhető.

A gyertyázásról nem tudsz semmit? Te hogy csináltad?

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Jó reggelt lányok!

Jelentem, már sokkal jobban vagyok, és pozitívabban látom a világot! Bizakodom! Utánaolvastam, hogy a babák jobban szeretik az édesebb magzatvizet, én meg mivel nem sok édeset eszem meg iszom, lehet, hogy nem is édes az íze? Úgyhogy most próbálok kicsit változtatni ezen, hátha az segít. Remélem, van ebben valami, mindenesetre nem veszíthetek vele semmit.

Lányok, a baba csuklását hogy érzékelitek? Azt meg lehet különböztetni a magzatmozgástól? Alig várom már, hogy érezzem végre! Az úgy megnyugtatna!

Koda, mi újság Veled/Veletek? Minden rendben, ugye? Rosszullétek? De jó, hogy Te is kismama vagy!!! Szépen alakulgat minden.

Ági, Nektek sem lesz semmi gond, majd meglátod. Az, hogy folyton a wc papírt nézegeted, tök normális, én folyton azt tettem, még mind a mai napig megnézem kisdolog után. Az elején valahogy beidegződött. De ne izgulj, csak pihenj, és erősen higgy (így kell ezt leírni egyáltalán?) benne, hogy minden rendben van, hisz így is van!

Sziszi, ahogy Rimar is vélekedik, és is így élem az életem. Nincsenek véletlenek! Tudom, a stressz folyamatosan benned van, jó lenne túl lenni végre mindenen, de ne izgulj, most az a lényeg, hogy ennek így kell lennie. Lehet, hogy valami miatt nem lett volna jó, pont most elvégezni a porlasztást. Így fogd fel, és könnyebben tudod feldolgozni az egészet.

Ancsi, hogy 10 nap??? Atya ég! Megnézem már a táblát, azt sem tudom, hogy állsz most?! Hanyadik héten?! De jó, én is nagyon szeretnék már ott járni!!! Tessék lassan összekészíteni a kis csomagocskát!

Bufo, még mindig várjuk a fotót... :)

Virág, már megint jól elhúzódik ez a menzesz, a fene egye meg! De jó volna tudni, vajon miért ilyen hosszúak a ciklusaid?! Tényleg, intéz végülis a főnököd betegbiztit? De jó volna már végre kivizsgáltatni magad!

Anita, nagyon várom a beszámolód, mi is az eredmény a hormonvizsgálattal?! De lehet, hogy tényleg az a gond, amit Koda is írt. Csak akkor azt nem értem, a dokid ezt miért nem mondta? Vagy mondta volna, csak átolvastam felette?! Jó volna végre rájönni, miért nem marad meg az a babácska! Annyira drukkolok Érted is!
titi_27
 
 


Rimar, ez elég nagy szemétség, amit műveltek veletek! Tényleg, mi van, ha odamentek, és kiderül, hogy ilyen gond van?! Merre mennétek amúgy szívesebben? Keletre, nyugatra?
titi_27
 
 


Óóó, Anita, ne haragudj, nem láttam a reggeli hozzászólásod, valahogy átsiklottam felette. Most olvasom!
titi_27
 
 


Titi!

Nagyon egyszerű, ha csuklik, folyamatosan érzed a összetándulását,úgy ahogy te szoktál csuklani csak ő sűrűbben csinálja és talán még mozgolósik is, mert zavarja. Hidd el azt meg tudod különböztetni a mozgástól. Azt egy adott helyen érzed, és folyamatos.. Egyébként én most csuklok, nem tudom ki emleget.
Egyél édességet, lehet az sem tetszik neki, amit eszel...

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Sziasztok,

Anita, ez jó hír!!! Legalább tudják az okát! :) Tény, hogy sok időt elvesztegettél, de mostmár előtted az út! :lol:

Titi,
a csuklást tényleg nem fogod összetéveszteni semmivel! Olyan, mintha a drága egész testével folyamatosan ütemesen összerándulna. A hasadnak egy pontján fogod kifejezetten érezni! Drukkolok, hogy minél hamarabb!!

Bocsi, hogy én meg folyamatosan aggodalmaskodok!
Szeretném kérdezni, hogy a bevérzés (amit az ultrahangon láttak) vérzéssel is járhat?
Ez mitől van?
Ancsi,
kérdezted, hogy kaptam-e rutascorbint... Nem, nem kaptam semmit! Kellett volna??

Juci itthon van már, csak pihengetett, aztán most meg állnak neki a gyerekszobának!

pusz,
Ági
csné
 
 


Bocsi, doki néninél voltunk:):)

Szóval Anita,
A köldököd alatt 5-10 centivel égeted. teszel alá gézlapot, de van olyan gyertya, aminek az alján van. Párod meggyújtja, és tartja. Készítsetek oda ollót, meg egy edényt vízzel. ha már éget le annyi, hogy úgy látja Párod, hogy le kell vágni, leveszi és levágja, aztán vissza teszi. Addig égessétek, amíg olyan 5-8 centi nem marad a gyertyából.
Utána, vágjátok szét nyugodtan és kellene legyen benne egy csomó szmötyi. Nekem ez egyre kevesebb lett ahogy többet használtuk.
Én a ciklusom elején minden másnap használtam.

Viszont képzeljétek mit hallottam tegnap az egyik főzős műsorban. ÉDESKÖMÉNY, a teája rendbe teszi a ciklust állítólag. Szóval jót tesz a nőknek, ha nem terhesek azért, ha terhesek azért, ha megszültek azért. Még a tejtermelést is serkenti. Az meg köztudott, hogy a baba pocijára az egyik legjobb dolog.

Titi,
csuklás? mi is sokat csuklottunk. Érezhető a különbség. folyamatos időközönként olyan mintha mozogna (persze mozog, csak ez csuklás). Örülök, hogy kezdesz megnyugodni...

Cupi most költözik, és talán mostanában lesz netjük.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


sziasztok!

anita ez a tejszivárgás az őszi vetélésednél volt és azért nem jön össze a baba?csak azért kérdezem mert mikor mi nekiálltunk a babaprojektnek (3.5éve) akkor én még egy évig szoptattam nimrodkát és nagyon nehezen ment el a tejem!már gondolkoztam én is rajta hogy lehet ez a szoptatás zavart be nálam is valamit!hát akkor lehet nálam is ez a gond!de nálad legalább már orvosolni fogják és ne szidd magad mert te sem tudhatsz mindent!a lényeg most kiderült és adnak rá valamit majd!

titi a fönök nem tud adni betegbiztit de azt mondta férjem munkahelye kell hogy adjon!bement férjem a nö azt mondta menjünk el a betegbiztositohoz mert akármilyen melom is van kötelesek adni!ha nem akarnak adni akkor a férjem munkahelyén a nö elintézi!holnap megyünk a betegbiztositoba!

bocs hogy nem irok most annyit de hirtelen végigolvastam mindent és azt se tudom kinek mit kell irnom és most rohanok oviba!de ha hazajöttem irok mindenkinek!

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Kicsijuci!Boldog névnapot a férjednek:)Ha ma ünnepli:)

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Virág! Ez a történet még vetélés előtt volt. A fiam 9 hónapig szopizott, és egyik napról a másikra nem lett elég a tejem és nem tudtam neki adni többet. De teljesen ezek szerint nem apadt el. Vetélés óta nem tudok már préselni belőle. Ugyhogy vetélés óta már nincs.
De lehet a csatornákba még van.
Hát neked is lehet ilyen, ha meglesz a biztosításod, kérj egy hormon vizsgálatot. Legalább te is megnyugszol.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Lányok, meg van a terheléses vércukor eredményem. A 2 óra utáni vérvételen a cukor 6,01 lett, és 5,9 a felső határ. Istenem, bár ez okozná a több magzatvizet.

Anita, nem fogod elhinni, de most ásványvizet iszom bodzaszörppel! Hátha segít valamit!
Amúgy lehetséges, hogy éreztem én már ilyen csuklást, néha nem tudom, ez most micsoda, ugyanott lüktet valami, de nem tart sokáig. Szóval nem tudom, az csuklás-e vagy sem. Mindegy, küzdök a bébikével együtt az ivásért!!!
titi_27
 
 


gyöngyi megnéztem a képeket!hatalmaaaas a hasad!de nagyon jol áll:)rezike meg egyszerüen imádnivalo föleg mikor kacsint!nagyon menőőő

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

Anita
Végre kiderült mi a baj. Ezt nagyon hamar helyre lehet hozni. Szorítok hogy így legyen. Remélem te is megnyugodtál és újra bizakodó vagy. Ne okold magadat, hogy nem beszéltél erről, a dokinak kellett volna minden eshetőséget kikérdezni, ő a szakember ,ha mi is értenénk hozzá akkor nem járkálnánk nőgyógyihoz.

Virág
Ez szuper lesz betegbiztid. Nagyon örülök neki. Remélem így már utánna lehet járni mi okozza ezt a hosszú ciklust.

Rimar
Azért ne hajtsd túl magad tessék pihenni is!

Titi
Látod jól alakulnak a dolgok. Hidd el nem lesz semmi baj. Viszont a cukros eredmény tényleg határon kívül esik, és ez is okozhatja a több magzatvizet. Valószínű a gyors hízás is ezért volt az elején, de te ügyesen kezelted az étkezéssel.
Én a csuklást rendesen összerándulásként érzem, olyan mint amikor hirtelen izomrángás lenne az ember hasában.
Csináltam képet a hasamról, de nincs képkicsinyítő programunk, így nem tudom feltenni. Sajnos betojt a nagy gép és a laptopon Szeretnélek megkérni ahogy már máskor is elküldöm neked mail-ben és ha van időd akkor felrakod? Ha nem megy az sem baj.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Bufo, igen, én is kezdem magam ezzel bíztatni, nem is tehetek mást, csak bizakodom. Lehet, hogy a hízást is lehet ezzel összefüggésbe hozni? Ezt én nem is tudom. Alig várom már, hogy mehessek a dokimhoz!

Persze, küldd csak nyugodtan, nagyon szívesen felteszem!

Virág, de jó, jó volna, ha tényleg lenne már betegbiztit!
titi_27
 
 


Titi
A mailcímed is a másik gépben van és fejből nem tudom, hogy a neved után freemail vagy citromail a vége. Légyszi írd meg újra hová küldjem. Előre is köszi!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


titi_27
 
 


Titi
Köszi! Az első kép már elment a másodikat nem sikerül elküldeni. Biztos betelt a postaládád, mert nagyok a képek.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Ok. a 2. is elment.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Húúú, el sem hiszem, hová fér be az a babácska? De ha jól emlékszem, az első babával is későn kezdtél erőteljesen növögetni, ugye? Nagyon csini vagy Zsuzsa!!!

Kép

Kép
titi_27
 
 


Titi
Nagyon köszönöm , hogy felraktad a képeket.
A dícséret is jól esik. Igazán én sem értem hogy fér el, de eddig úgy tűnik minden tekintetben jól van a baba. Szerintem most fog nagyot nőni a hasam, Dáviddal is így volt. Viszont újra híztam 1 kg így már összesen 6-nál járok.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Bufo, irigykedem a 6 kg-d miatt. Most hétvége óta én is elengedtem magam, muszáj kicsit rendesebben enni, még a végén kiderül, hogy én okozom a problémát a babánál.

Pocakos lányok! Hogy álltok a hasviszketéssel? Én megint megőrülök. Akármit kenhetek én rá, semmi nem segít. Ma már a gyógyszertárban is megkérdeztem, azt mondták, kenjem Fenistillel.
titi_27
 
 


Titi!
Ezt írtad: "ugyanott lüktet valami".EZ AZ!Ez a csuklás!Akkor nincs ott semmi baj!Látod, iszik Ő, csak amikor nézik, szégyenlős :D Ha nem látja senki, akkor meg vedel :) Most az én picim is csuklik:)Kicsit sajnálom, de mondjuk én magamból indulok ki, és én utálok csuklani!Ő meg naponta 3x is szokott.
A hasam még nem viszket, bár már oldalt nagyon húzódik.Néha bekenem testápolóval.Mostanában inkább lent érzem, hogy nyom.

Lányok!
Általában mikor fordulnak be a babák a végső pozícióba?Már ilyenkor -27. hét- lefelé állnak?

rimar
rimar
 
 


Titi!
A terhességi viszketés bizony tipikus terhes tünet. De nem tudod, ismered -e ezt az okot. Inkább bemámosolom ide szó szerint, nem akarom az én szavaimmal leírni!

"A viszketés lehet ártalmatlan terhességi jelenség is: persze az Ön által leírt eset már mindenképp bonyolultabb. Leírása alapján én úgy gondolom, hogy a bőr feszülése (vizenyők?!) miatt keletkezett a kellemetlen érzés, amelyet viszont "sikeresen" elvakart és ezáltal apró helyi gyulladások (pl. szőrtüsző-gyulladások) jöttek létre. Ilyenkor szinte következetesen allergiás komponens is társul hozzá. A megoldás: fertőtlenítő szappanos (safeguard, lifebuoy) mosakodás, hexachlorophenes hintőpor ( patikában recept nélkül kapható). Szóba jön a vattapamacsra öntött sósborszesszel való ledörzsölés is, ez még a melegben hűsít is. Ártalmatlan hidratáló testápolót lehet használni utána, ha a piros pöttyök gyógyultak, hogy a bőr kiszáradását megelőzzük.
Lényeges kérdés, amit szemérmesen elhallgat, hogy nem hízott-e túl sokat az utóbbi időben: ez esetben a terhességi vizenyőt, mint alapbetegséget kell kezelni, ezért orvosához kell fordulnia. Nem ritkán a terhesség vége felé a cukoranyagcserében is keletkezik zavar (un. terhességi cukorbetegség- ezt mi szűrővizsgálatokkal szűrjük). Ez esetben a diéta a követendő eljárás, természetesen szakember részletes útmutatása alapján. (Gyanújel lehet: nem kíván mostanában sokkal többet inni? Sok ivás, sok vizelet...) "

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Rimar:)

Azt mondta az orvos, hogy a baba annyi idő alatt is megfordulhat, amíg a vizsgáló asztaltól eljutsz az ajtóig:) Vagyis bármikor. Van olyan baba, aki első perctől jól fekszik, van aki a 36. héten fordul be, van olyan aki a szülés előtt kevéssel. És van olyan baba, aki inkább a fenekét tolja előre:)

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok lányok:)

Hű, honnan is kezdjem....
...talán a végéről felfelé :lol:

Rimar!
Szerintem a végső behelyezkedés nagyon egyéni, könyvekben úgy írják, hogy a 34. héten lévő elhelyezkedés a végleges.
Persze ez is változhat! Pl. Bálint szinte nem is volt fejvégű, végig csücsült odabenn, császárra készültünk emiatt, be is feküdtem kb. a 38. héten és akkor!! fordult meg!!!
Pedig akkor már igen kevés helyük van ilyen mozdulatokhoz! És mégis sikerült neki :)


Titi!
Háát, ez a Fenistiles kenegetés biztos jó ötlet a gyógyszertárostól??
Szerintem a hasad attól viszket, hogy feszül és nyúlik, a Fenistil nem épp erre való....
Én Nivea testápolóval kenegetem fürdés után, nagyon jó, se csíkok, se viszketés :)

A csuklás: én kb. a 27-28. héttől éreztem, főleg a hasam alján (fejvégű bébiknél gondolom ez általános) és olyan lüktetés, apró rendszeres rángás, mint egy metronóm :lol:
Ha érzed, nem fogod eltéveszteni!!! :lol:

Titi!
A cukor a normál határon belül van, nekem a kórházban is csináltak egy terhelésest, akkor 7,3 volt és azt mondták fogjam vissza az édességet, de még belefér.
Most megint voltam ismétlésen, most az éhgyomri 4,4 volt, 2 ó múlva 5,4.

Zsuzsa!
Köszi a fotókat! Tényleg nagyon csini vékony vagy! :)
Hányadik héten is jársz??

Ági!
Ez a bevérzés, amit láttak, gondolom a petezsák körül lehetett, nekem is volt ilyen (mindegyik terhességnél), hormonális okai is lehetnek (kevés a progeszteron, ami segíti a terhesség fennmaradását) - én erre kaptam a Duphaston-t.
A Rutascorbin a hajszálereket erősíti, valamint segíti a meglévő hematóma (bevérzés) felszívódását. Én ezt is kaptam.
Kérdezted, hogy vérzéssel is járhat-e....
Hát, ha ilyen hematóma van a petezsák körül, az méhen keresztül is távozhat, ami ilyen barnás trutyi (bocsi :D ) formájában ürül, persze rendes vér is távozhat, ha nem túl sok, akkor semmi gond nem lehet!!
Ezért nagyon fontos a pihenés és hogy ne emelj nagyot, mert vetélést is okozhat a megerőltetés.
ÚGYHOGY PIHIZZ SOKAT!!!!!!

pusszantás,
Ancsi
régiancsi
 
 


Sziasztok! Csak egy gyors bekukk!

Koda: megkaptam a csomagocskát, nagyon szépen köszönöm. Nem is mondtad, hogy feladtad. Nagyon örültem neki. A férjem hozta be és kérdezte, ki küldözget neked csomagot Miskolcról?!
Mondtam neki, biztos a gyertya jött meg. Dehát tegnap vettél!
Mindegy mondtam, nem tudtam, hogy nálunk is megy rövid határidőn belül, de biztosan erre is szükségem lesz. Aztán ezt elfogadta. Egy kérdés: Mivel tartozom? Vagy tudnám valahogy viszonozni? Nagyon szeretném valahogy megköszönni. Nagyon kedves vagy!!! :D :D :D

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Ja, és a gyertyát amit tegnap égettem el, abban találtam sárga összefüggő port. Olyan volt mint a fülzsír. Nektek milyen volt, persze, aki ismeri! Nektek is ilyen színe volt?

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita,
igen... Nekem dettó ez a por volt. Aztán egyre kevesebb. Állítólag a gyulladást is "kiszívja":):):) Szóval ez elvileg azt jelenti valami van odabent, de hidd el megoldja. Nekem is megoldotta. csak használd bátran!!!!!!!

Titi,
Te meg csuklást érzel? hát nem semmi ez a Gyerkőc. Már most a szívbajt hozza rád, aztán meg éli világát bent:):):)

Ági,
pihizzél. A bevérzés nem játék, de úgy is tudod.

Sziszi,
ma délelőtt Ti jártatok az eszembe. Remélem már túl vagytok a nehezén.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Jaj, lányok, bár csuklást éreznék! Nem tudom, remélem, nem beszéltem be magamnak. Csak fura, hogy nem így szokott rugdosni. Mikor rugdos, akkor össze-vissza teszi. Reménykedem benne, hogy ilyenkor tényleg csuklik a drága bébike!

Koda, nagyon köszike az infót!!! Vettem ma valamilyen hűsítő krémet, de nem igazán hűsít. De ez a sósborszesz, nagyon jónak hangzik. Muszáj megpróbálni, mert ez nagyon szar. Lehet, hogy tényleg elkapartam volna? Mert nem hiszem, hogy a cukor lenne, ahhoz azért tényleg nem magas. Sőt, tényleg normálisnak mondja a védőnő is.

Rimar, én is úgy hallottam, hogy a baba bármikor képes megfordulni és ezzel meglepetést okozni.

Zseppy, sajnos Szisziéknek megint lemondták a porlasztást!
titi_27
 
 


Jó reggelt!
De jó, péntek van!Itt a hétvége!Ilyenkor a kis férjemmel csak hawaii-ozunk.Fürcsizünk a kis medencében, napozunk, jeges üdítőt iszogatunk, este grillparti...De jó.
Lányok már a 28. hetet töltöm be vasárnap!Milyen fura, el se hiszem, hogy eljutottam idáig :) ez már a betöltött 7. hónap!
Az ember az elején azon izgul, hogy csak a 12. hetet érjem el, aztán arra gondoltam, hogy bár tartanék már a 18. héten, utána meg hogy legalább érjük el azt hogy életképes legyen ha véletlenül megszületne, most meg már...csak 2 hónap! Kép

rimar
rimar
 
 


Jaj, de irigyellek Rimar. Medence??? Éééééééééén is akarooooook!!! :) Bizony, így bírható ki ez a nagy hőség, meg így idebent klímával!

Már a 28. hét? Tyűha, tényleg hogy szalad az idő?! Bár én is kezdem a 25. hetet. Már nem sokára itt a nagy pillanat, végre megtudhatom én is, hogy egészséges lesz-e a pindurka, de egyre jobban hiszek benne!

Lányok, mindenkinek nagyon szép hétvégét, és kitartást ebben a nagy melegben. Én itthon leszek, nem tudom, hogy fogom kibírni ezt a nagy meleget. A lakásban is van kb 28 fok! :(
titi_27
 
 


Lányok, merre vagytok? Vagy mindenki hűsől valahol vízparton? Mindenkire lehetek irigy?! Én meg itthon főzök. Ma van apósom szülinapja, majd megyünk át oda is, de olyan jó volna azért egy kis vizecske is.

További szép hétvégét mindenkinek!
titi_27
 
 


sziasztok!

kicsijuci!de jóóó hogy végre irsz és jössz közénk:)

alvás:ha te oldaladon szeretsz aludni probáld meg ugy hogy ha oldalra fordulsz a felsö lábadat rárakod párodra vagy vegyél egy szoptatos párnát és azt rakd a hasad meg lábad alá és igy aludhatsz kényelmesen az oldaladon!nekem az tök bevált hogy a lábam rádobtam a páromra!

babaaltatás:az orvosok meg tudosok meg nem tudom még kik... mindenki azt mondja a baba 10honapos koráig egy szobába legyen a szülökkel mert igy kisebb a kockázat a bölcsöhalálhoz és igy neked is könnyebb az északai szoptatás!utánna majd ráérsz beköltöztetni az álomszép palotájába a kiskirálylányt:)

jo nagy pangás van a hétvégén!remélem mindenki jo nagyokat pihen meg fürcsizik és élvezi a joidöt:)

pusziii mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

A meleg nagyon rossz, derékig ért a hajam, de levágattam, most csak váll alá, de nagyon melegít még minid, pedig fel is fogom.
Napi 4-5* is lezuhanyzok.:)

Én gyerkőcök előtt nem voltam vmi érzékeny, de utánna...s azóta ez romlott. :wink:

Genetikai UH-ra aug 3-án megyek 12re..remélem mindent rendben találnak és még a nemére is fény derülhet.. :wink:

Tegnap egész nap strandoltunk..annyira jól esett.
Annának vettünk ilyen beülős úszógumit, s tologattam úszva, Zsoli meg úszógumiba..szóval nagyon el voltunk.:)

Bár napkrém pont ott fogyott el, s horror áron volt csak ott, de akkor is volt és jó volt!
Haza felé pakoltunk, s Zsolinak sikerült kipukkasztania Anna úszóját, de ezen se idegeskedtünk, mert jó nap volt!!!

Haza felé megnéztük a házunk alapjait..már elkezdték építeni.:) :)
Olyan jó volt ezt látni!

Ma reggel meg Casting-on voltunk, reklám filmhez kerestek szereplőket...

Annyira jó, aki már a vége felé van..hamarosan a kezében tarthatja a kicsijét..énis szeretnék már itt tartani!!
Anyira várom!!!

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Én is azt hiszem minden okkal történik, s mindenhez pozitívan állok, mert tudom, így a legjobb, mert még lehet nem tudjuk miért, de így kellett történnie.

Nem idegeskedem, de az érzés, rossz, hogy Zsoltit lepasszolom, összepakolok...de nem bánom, azt hiszem megint megkönnyebbültem.

Gyertyáról valaki írjon!!!!
Majd megpróbálok vissza is olvasni. Ez a TÁDÉ gyertya??
Szívessen kipróbálnám énis, aki tud segítsen.:)

Köszi: Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
En a 2007es topikba szoktam irni de olvasok nalatok is es lattom ezt a testgyertyas dolgot utana neztem a neten de erdekelne hogy Budapesten hol tudom beszerezni es hogy hogyan kell alkalmazni, hova helyezzem?

Koszonom!

Kép

Kép
cirkuszka
 
 


Na, csak egy gyors bejelentkezés, mert dolgozom ezerrel. Pótolom az elmúlt két hét lemaradását, amit a saját munkámban hoztam. Lányok, ma olyan rossz a gyomrom! :(

Felteszem a táblát... legközelebb kiegészítem, úgy, ahogy Juci írta, aszerint, ki-kit vár.

Ancsi, Jézusom, tényleg nemsokára szülni fogsz!!! :):):)

Ági, Koda, még nem számoltam ki, mikorra lehettek kiírva, bocsika érte!

Kép

Kép

Kép

Kép
titi_27
 
 


Sziasztok lányok!:)

Én is csak egy gyors beqkk...mert mindjárt ébred Bálint...

Titi!
Csak egy kis belejavítás...
(lehet, már észre is vetted)
A próbálkozóknál Anita képe helyett Kodáé van!

Nekem a hivatalos kiírás augusztus 31. (csak egy nap különbség, az igaz....), ja és a kiegészítéshez: kisfiúcska érkezik, Barnabás:)

Képzeljétek, hétvégén búcsú volt nálunk (mindkét nap jött egy kis zápor, tegnap du. pl jégeső volt!!!), Bálint nagyon élvezte a sergőzést (csak a pénztárcánk bánta a dolgot... :cry: )
Ilyenkor nemzetközi néptáncfesztivál is van, jöttek Olaszországból, Erdélyből, Felvidékről.....és persze hazaiak is voltak:)

Volt egy főzőverseny is, gulyást kellett főzni, és képzeljétek Kovács Lázár jött értékelni az ételeket!! :D :D :D
Nagyon jól érezte magát, be nem állt a szája, tök ari volt :D

Párocskám és kis csapata nyerte meg a főzőversenyt, Aranyfakanál-díjas lett! :D :D
Lázár az övét találta a legjobbnak! Nagyon örültünk!!!
(majd teszek fel képeket :lol: )

addig is pusszantás,
Ancsi
régiancsi
 
 


Sziasztok!

Mi ebben a nagy melegben strandoltunk ezért nem tudtam jelentkezni. Látom nem volt nagy forgalom a hétvégén gondolom mindenki próbállta elviselhetővé tenni ezt a nagy meleget.
Bevallom nekem is nagyon jól esett a pancsolás. Dávid imád beugrálni karúszóval a hűvösebb vízbe úgy hogy én benne vagyok és hozzám ugrik. A hűs viz nekem is jó volt.

Most megyek vacsi van, de később még jövök.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Titi
Hogy bírtad a meleget a hétvégén?
Jobban van a gyomrod?

Ancsi
Gratulálok a férjednek a szép teljesítményhez!
Tényleg nincs már sok hátra neked. Hogy állsz az előkészületekkel, már minden megvan a picurnak és neked ami kell?

Juci
De jó, hogy újra itt vagy, már hiányoztak a hosszú leveleid. :D
Remélem jól haladtok a lakás babaváró szépítésével. Ha tudsz tegyél fel képet kíváncsi vagyok milyen lett.
At alvás nekem sem mindig felhőtlen, vannak jobb és rosszabb éjszakák. Nekem a háton alvás nem megy akkor nagyon szenvedek ha mégis úgy fordulok. Kitartást sajnos lesz még kényelmetlenebb is. A Virág által leírt megoldás nekem bevállt próbáld ki te is, igaz én csak a takarót gyűröm be a lábam közé, de úgy is jó.

Sziszi
Ne legyen lelkiismere tfurdalásod nem te tehetsz arról, hogy elhalasztották a porlasztást, és Zsoltit nem tartottad otthon.
Örülj annak, hogy jól telt a hétvége és pancsoltatok egy nagyot , épül a házatok és így tovább.
Az uh után jelentkezz mi volt!

Virág
Mi a helyzet a betegbiztivel sikerült elintézni?

Mindenkinek jó éjszakát!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


sziasztok lányok!
Most sajna nem érek rá reagálni, megyek a vérellátóba Rh vizsgálatr.Aztán délben indulunk Pestre babacuccokat vásárolni és utána este 6-ra a MOM-parkba ultrahangra.Majd teszek fel a bébiről képeket.Már nagyon kíváncsi vagyok a kis drágámra!:)

rimar
rimar
 
 


Rimar,
szerintem hívd fel a MOM parkot, mert a tegnapi özöneső miatt tegnap este bezárták, hogy milyen állapotok vannak.
jó vásárlást.
milyen a vércsoportod? mert nekem B rh- szóval ha kell készenlétben állok:):):) de ez mindenkire igaz Lányok.

na megyekEncikém felkelt

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Szép jó napot mindenkinek!

Úgy irigykedem mindenkire, aki vízhez közel tud kerülni ebben a nagy melegben. Idebent napközben kényelmes, kellemes, megy a légkondi, de otthon nagyon brutális. Ma az éjszaka kicsit elviselhetőbb volt, hisz a jó sok esőtől lehűlt egy kicsit a levegő, de a tegnapi éjszaka az nagyon sz.r volt. Alig aludtam.

A gyomrom megnyugodott estére, nem tudom, mi lehetett a gond.

Ancsi, köszike a helyreigazítást, nem tudom, hogy maradt ott Koda képe! :( Bizti a folyamatos kapkodásom miatt, mert azért idebent még mindig nehezen megy a netezés. Na, de majd ha otthon leszek már, akkor többet fogok jönni! Most már fix, hogy szeptember 15 az utolsó munkanapom!!! Egyik felem sír emiatt, a másik pedig örül. Hisz közelekünk mi is a cél felé!

Lányok, én annyira, de annyira várom már a szülést! Olyan kíváncsi vagyok a kislányunkra, és nagyon bizakodom benne, hogy makk egészséges lesz. De néha úgy érzem, írtó messze van még a mi időnk. :(

Bufo, képzeld, vettem itt Kispesten a kínaiban egy ruhát az esküvőre. 3.500 Ft volt, és elegáns, tökéletes lesz arra a lagziba. Tényleg, Ti mikor is mentek? Vagy már voltatok? De lukas az agyam.

Képzeljétek, olyan szeleburdi lettem, tegnap a fregoliról levett tiszta ruhákat bedobtam a szennyesbe, ma pedig a párom levetett alsóneműjét majdnem kidobtam a kukába. Talán ez is a picurkával együtt jár?

Rimar, nagyon kíváncsi vagyok a bébitekre!

Tényleg, lányok, kiegészítem akkor a táblákat a babák nemével, de nevekkel együtt kérném szépen! Vagy ezt így is beszéltük? Tyűha, tényleg hülyülök! :(
titi_27
 
 


még mindig csak gyorsan,
Sziszi, Cirkuszka,

mire akarjátok használni a testgyertyát? mármint panaszra

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok,

Most értem haza. Reggel voltam a Margitban ultrahangon. Sajnos semmi jó hirt nem mondtak. :(
Azt mondta a szonográfus nő, hogy "sajnos ez egy elhalt magzat és beszéljek a dokimmal"...
Ugyhogy nekem ennyi! :(

De a dokim szabin van, meg amugy se szeretnék hozzá vissza menni.
A MÁV-os dokit hivtam még tegnap, hogy elvállal-e engem. Csütörtökre délelőttre rendelt be magához.
Addig nem is csinálok ssemmit. Majd ő kimondja rá az áment. Aztán gondolom pénteken meg is csinálja...

Titi, légyszi vegyél ki a táblából.

Koda, még nem is irtam, hogy mennyire örülök, hogy a hétvégén találkoztunk! :) Nagyon örülök a doboznak... El akartam rakni a bébinek :cry:

Juci, jelentkezem, amit összeszedtem magam, igérem.

Majd jövök...

puszi, és mindenki vigyázzon magára!
csné
 
 


Óóóóóóóóóó, Ági!!! :cry: Istenem! Szegénykém!!! Ezt nem hiszem el!!! Elég lesz már a rossz hírekből!!! Miért kell ezt átélni egyáltalán bárkinek is?! :(

Ági, nagyon vigyázz magadra, és nagyon szépen kérlek, ne hagyj itt bennünket, mi nagyon szeretünk! Veled vagyunk!!! A Mávban végül kihez mész? Jaj, csak minél hamarabb légy túl rajta, hogy a lelked is lehessen minél hamarabb ápolgatni. Biztos nem lesz könnyű. :(
titi_27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: