Új privát üzeneted érkezett!

Szó sincs sértődésről!Dehogyis! :D Egyszerűen úgy érzem sokszor elbeszélünk egymás mellett,és nem figyelünk a másikra.Sztem egy topik úgy működik,mint egy barátság!Lehet túl érzékeny vagyok,de lehet ,más is ezt érzi , nemtudom. :oops:
Olvasni azért biztosan fogok,és egy zebrás tesztehez biztos nem állom,meg,hogy ne gratuláljak!:lol:

Rambóka
Császár után általában 10 napig tartanak benn,de van ahol 7.(pl. itt)
A varratszedésig kell kórházi tagnak lenni! :wink:

Alice
Remélem neked is használni fog a cicka-szünet! :D

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Most röhögök magamon. :lol: Szegény Norka! :lol:
A tegnapi hsz-m nem sikerült értelmesre.
Így jár az, akinek mindig van egy telefonkagyló a fülén. :lol:

Szóval Norka ne haragudj! Azt akartam írni: az angolom nem olyan jó.

Bocsi!

Alice ez a lélekbúvár még előnyödre is válhat. Szerintem az a nő, aki eljut erre a topikra (is), nyugodtan mehetne lélek-analizálásra.
Mindenki átesik a kezdeti sokk - akarás - görcsölés- csalódottság fázisokon.
Az egyik ismerős házaspárék most válnak. Az ok: gyermektelenség felőrölte őket. A férjnek tele lett a hócsukája az inszemekből, a hőmérésekből, az időzített eksönökből. Neki biztos szükségük lett volna szakorvosra.

Bocsi, én is offoltam egy kicsit a topikot.

Bee
beebeey
 
 


Csak nagyonnagyon halkan, azt is csak azért nehogy szegény Rambóka bepánikoljon: engem 20-án este vágtak, 24-én reggel hazaküldtek, varratszedésre úgy mentem vissza. Bő 3 napot voltam bent a császártól a hazaküldésig. Persze nem mindenhol ez van, intézménye válogatja. Nem szabad megijedni, korántsem biztos az a 10 nap.
Mégegyszer bocsi hogy beleszóltam.
Vendég
 

 
 

Okr, akkor megnyugodtam! Tudod itt a topic-on eleg szep szammal vagyunk...ha jol saccolom, akkor a rendszeresen irok is min. huszan...Azt hiszem ez magyarazatot ad kicsit az egeszre...Egyszeruen fizikai keptelenseg, hogy mindenki figyeljen mindenkire. En megertem, ha neha az az erzesed van, hogy senki sem figyel arra, amit irsz...de ez nem igy van!!!
Es persze vannak itt a topicon olyan emberek, akiknek mindig van par kedves szava... :lol:
Bonyolult az egesz, de legalabb mostmar megertettem a valaszt a miert kerdesre...Az nagyon rossz lett volna, ha azt irod, hogy megbantottunk...
Sokakkal egyetemben en orultem hogy itt vagy, ugyhogy nagyon sajnalom, hogy igy dontottel. :(
alice27
 
 


Okr!

nagyon szomorú vagyok! :cry:
Szeretném, ha nem mennél el. Amúgy is annyira megritkítottad a jöveteledet a vizsgák miatt, aztán valahogy nem álltál vissza. Mindig vártalak!

Sztem is olyan ez mint egy barátság, de barátságban is vannak félreértések és elbeszélések, nem? Emberek vagyunk, hibázunk. De - főleg egy barátságban - ezeket mindig ki lehet javítani (szerelemben már nem mindig).

Ez nem jó ebben a topicolásban, megszeretek embereket, tudom a legintimebb bajait is, aztán egyszer csak nem jön...gondolom az előtted álló nehézségek is nagyon nyomasztanak mostanában.
:cry: :cry:

Felícia!
Bár már nem olvasod, (majd nyaralás után) én is akartam írni neked erről a szülés dologról.
NEM SZABAD ilyen filmeket nézni!!!!! Szülés alatt teljesen más lelki-és tudatállapotba kerülsz, máshogy élsz meg dolgokat, mint mikor így hideg fejjel, távol a szüléstől megnézel egy ilyen filmet.

Én Bp. egyik legliberálisabb, legalternatívabb kórházában szültem. Szültek itt már vízben, fejen állva, négykézláb stb. :D gyors, könnyű, problémamentes szülésem volt, választott szülésznővel és dokival. SEMMILYEN beavatkozás nem volt, BÁRMIT csinálhattam amit akartam. (egyedül szültem aznap a kórházban, minden üres volt, kád, bordásfal stb) nem volt szívhangmonitorozás, volt bordásfal, labda, kád, ehettem, ihattam VOLNA. De képzeld, semmit nem akartam csinálni, csak feküdni az ágyon, és hogy mindenki hagyjon békén, ne szóljon hozzám, ne nyúljon hozzám.(Ez meg is történt, doki egyszer vizsgált csak meg)

A fájdalomtól még a kisujjamat se tudtam megmozdítani, egyáltalán moccani sem tudtam. Azóta én is röhögök, ha valaki (általában még nem szült nő, bocs most nem bántani akarlak) veri a blattot, hogy ő labdán akar, meg bordásfalon (Okr én sem tudom mira jó az :lol: ) vajúdni... moccani sem fog tudni az igazi fájásoknál, a vajúdás vége felé. (amig meg nem erősek a fájások, addig nincs értelme a bohóckodásnak. Én pl. 10 perces fájásoknál még otthon szőrtelenítettem, hogy kinézzek valahogy a szülőágyon :lol:)
Enni sem kértem, inni sem. Pedig szülésznő kínált. Masszírozni is akart, de mondtam, ha bárki hozzám ér lelövöm. :lol:
A kitolás előtt a szülésznő NYOMATÉKOSAN kérte, többször is, keljek fel az ágyról, álljak lábra, és szüljek úgy, mert az jobb lenne. Még kiröhögni sem volt erőm. Moccani sem tudtam, nemhogy felállni.
A gátmetszésért sírva könyörögtem, (nem éreztem belőle semmit), mert annyira fájt a végén a gátam, utána egy pillanat alatt jobb lett. (pedig ők azon voltak, hogy megcsinálják metszés nélkül)
A doki a vágás előtt engedélyt kért, hogy akkor vághat-e.

Én sem vagyok az alternatív szülés ellen, de én nem tudtam megvalósítani, pedig lett volna rá lehetőségem.

Kiváncsi vagyok ez a szülés ugyanezzel a dokival milyen lesz majd?

Bee!
Én egy csomó olyan házaspárt ismerek, akik meg a gyerekek miatt válnak! :lol: vagy :cry:
Merthogy egyedül vannak segítség nélkül, és egy, pláne több gyerek iszonyúan megterheli a kapcsolatot, energiával alig lehet bírni. (Erről Okr is tudna mesélni. Mi is nehezen bírtuk csak ketten az elejét)
Nehéz dolgok ezek!

Kép

Kép
rejo
 
 



Sziasztok!!!

Okr! Sajnálom,hogy itthagysz bennünket :cry: :cry: de a hőmérősben talizunk :wink: ja és a NAGY TOPIKTALIRA gyere!! :wink: :)

Sokszor én is csak bekukkantok és írok vmit,de nekem képtelenség az elolvasott infókat megjegyezni és reagálni :oops: :roll:
Jó ,hogy vannak regényt író kedves topiktársak!! :lol: :lol:

Norka ugye nem bántottalak meg?? bocsánat :( nem bántás akart lenni!!

Ma szilvát szedtük 9vödörrel :shock: és még 3-4 tuti lesz,nem tudok mit csinálni vele,én nem rakom be és lekvárt sem főzök magam...kinek küldhetek?? :lol:

Szió!!
Vendég
 


7kincs: merrefelé is laksz? Szilvára vevő lennék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (lekvárt akarunk főzni).....
Vendég
 


Csakegy Debrecen előtt ,fényposta :lol: Ti főznétek,nem nagy munka??
Vendég
 


Hmmm.... akkor nem nyert... :(

Ja... 10-12 óra főzés és kész :) de olyan meggylekvárt még nem ettél soha mint amilyet mi főztünk :))))))))
Vendég
 


Csak gyorsan (Bogi fent van), hogy Kincs ne eméssze magát: humorral vert meg minket a jóisten, ilyesmivel nem lehet megbántani!! :lol:

Okr... :( (őszintén bevallom, először nem is fogtam az adást, mi történhetett....)

Bee, értettem én azt! Csak utána már nem tudtam írni, de Rambóka megírta a lényeget: az USA-ban már a PCOS-ra is kész iparág látszik kiépülni, amolyan komplex 6-lépcsős kezelési izét fejlesztettek ki ezekkel a tablettákkal, és valóban k...va drága! Na majd még utánaolvasok ezeknek, ha lesz időm. Kicsit elgondolkoztam rajta. (Az inzulinos dolgot kapásból vágják ők is.)

Rambóka, gyógytömést kaptam mindkét fogamba, meg gyökérkezelés, de sajna még egyszer vissza kell menni 1 hét múlva, és akkor kapok véglegeset... :? én nem bánom, mert profik, meg minden, csak hát nem óccsó mulatság, az tény.
Rejoka, ennek kapcsán írtam neked privit, leszel szíves megnézni! :lol:

puszka mindenkinek
Vendég
 


Most hívott a doki:)

Szép a HCG-m, tuti, hogy terhes vagyok de látszik, hogy még csak az elején, a progeszteronszintem is jó:))))) a többi eredményem is jó, a cukrom is jó :))))) Leszúrt a D vitamin miatt, azt mondja, hogy látszik, hogy nem szedtem úgyhogy szedjem csak tovább.... (hűha... ennyire látszik, ha nem szedem????)

majd ha hazajöttünk a nyaralásból akkor kell mennem hozzá megint....

Úgyhogy nem fogok extra progeszteront szedni :)))))

A lényeg: a metformin mellett tényleg lehet jó az ember progeszteronszintje és nem kell parázni :)))))))))))
Vendég
 


Norka! Vigyázz az evéssel,mert a gyógytömések(gyógyszeres gondolom) morzsolódva kijönnek,ne ijedj meg,csak fura izű.....legalábbis nálam ez volt!Mire vissza mentem szinte semmi nem volt benne!Kitartás hozzá!
Csakegy!Nagyon gratulálok!!!!!Ügyi vagy!Na akkor szedd a D vitamint rendesen!-ha a dokid,azt mondta!
OKriszti...légyszi válaszolj a pü-re!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 




Szió!

Hát nagyon felhuzott ma ez endokrinológusom :(

Elmentem hozzá a kissé magasabb progi szin miatt. Igaz már nem először lett vizsgálva, odáig mindig okés volt, sosem volt magas. Nah első kérdése:

"Tuti nem terhes?" "Biztos benne?"

Magyarázom neki hogy nem. Erre azt mondja, 99% hogy terhes volt de valószinüleg elment a menzivel. Ami akkor télleg gyanusan kevés volt. Mondom neki, ez lehetetlen. Erre ő: "Nagy a valószinűsége" De már mind1.És ezt a progiszintből állapította meg??? :o

Elegem van a dokikból meg mindenből. Ma ujra vért vettek progira, és ha jó, akkor nem kapok rá bogyót.

Én már feladom. Most akkor mi is az én bajom?? Mé nincs még kisbabám??? :o

Bocsi hogy csak panaszkodom :)

Gina
Vendég
 


Norka!

megnéztem, csak a válaszom valami miatt lassan ment el.
Most írtam új Pü-T!

Ginuska!
Már a magasabb progiszint is gond???? Az nem úgy van, hogy az pont segíti a babásodást? :lol:

Most tényleg babás voltál ebben a hónapban? Te lány, csináltál te egyáltalán tesztet?

nem ám elkeseredni!! ha tényleg baba volt, az jó jel, ennél jobb nem is kell, képes vagy teherbe esni, csak lehet a bacid miatt nem maradt meg.

Amúgy én sem értem ezt a progiszint dolgot.

Kép

Kép
rejo
 
 


A fenébe, most mindenki le van törve, Okr, Alice, Ginuska...

Csajok, most senki ne vetessen le vért hormonokat nézni, mert ez nem az az időszak, senkinek nem lesz jó! :)
(kivéve Csakegynek :D )

Kép

Kép
rejo
 
 


Ja, Zsizsik, most néztem a táblázatot, te még el se kezdted szedni a metformint!!!

Szóval nemsokára megkapod amit kérsz!

Kép

Kép
rejo
 
 


(ja... de én eleve protekciós vagyok :) azért még mindig oda vagyok meg vissza, hogy a doki felhívott... úgy beszéltük meg, hogy én hívom holnap... erre felhív.... fúúú... akinek van ideje kivárni az időpontot az feltétlenül menjen hozzá... ilyen lelkiismeretes dokit.... fúúúúh.... pedig azt hittem, hogy tegnap megharagudott rám mert felvetettem, hogy nem akarom abbahagyni a metformint... extra bónusz, hogy hihetetlenül ügyes nővérkék veszik le a vért!!!!)
Vendég
 


Sziasztok!

4 nap szabin voltam, a munkahelyemen minden a feje tetején, és itt is micsoda változások! :roll: :roll: :roll:


Csakegy, nagyon sok szeretettel gratulálok, és köszöntünk a pcos kismama klubban! :-)


Okr, ne menj el! Ha egy kicsit eleged van belőlünk, akkor csak olvasgass, és néha-néha írj (mondjuk, ha valaki zebrát produkál), aztán lehet, hogy egy pár hét múlva kedved lesz visszatértni közénk.

Nekem nagyon rohanós hetem van, UHra is kell mennem pénteken, szombaton ismét eltűnök egy hétre.

Kicsit visszaolvastam, kb 3 oldalt. Csajok, nem tudom, én örülök, hogy nem szedtem progipótlást. És nem tudom, miért lenne Ács következetlen, közülünk senkinek sem adott, és mindenkit eltiltott a metformintól. Nekem nincs vele bajom. Érdekes, amit a szülésről írtál rejo. A bordásfalról láttam egy képet, abba kapaszkodni szoktak. Arra én se vágyom, viszont arra igen, hogy sétálgathassak egy kicsit, amíg tudok persze. Akkor állítólag gyorsabb.
Mi az, hogy más lelkiállapotban vagy közben? Milyenben?

Üdv az újaknak!

Sziasztok, szép délutánt!
csillagfény
 
 


Csillagfény!
A más lelkiállapot? Mintha egy burok venne körül, ami miatt nem úgy érzékeled a külvilágot, mint nem szülés közben. Nem jut el minden hozzád, amit mások mondanak, nem izgat mások jelenléte (vagy esetleg zavarhat még a leközelebbieké is).

Vagy mintha víz alatt lennél néhány méternyire, és a vízen kívüliek meg azok, akik nem szülnek (orvosok, nővérek stb.). Teljesen más a "közeg".

Csak befelé figyelsz, habár beszélsz, ha kérdeznek, kérsz vagy jajgatsz, de lényegében, mintha más térben és időben lennél, mint a többiek.

Utólag elmondta dolgokat a férjemnek - mit hogyan észleletem, mire emlékszem a külvilágból -, és kiderült, hogy részben/egészen máshogy voltak (habár szerintem mindkettőnknek igaza volt, csak másként vettük az érkező jeleket :))

Csak egymondatot akartam írni, de nagyon nehéz ezt megfogalmazni...
Talán a többieknek jobban sikerül.

Vöcsök
vöcsök
 
 


Vöcsök!Érdekes a mit írsz...mért hasonlókat éreztem Én is!
Én még valami olyasmit is éreztem,hogy le vagyok lassulva...inkább becsuktam a szememet és nem válaszoltam....mintha egy másik dimenzióban lennék...meg mintha..."már ,ez megtörtént velem"-érzés!Na meg a furcsa érzés,hogy "mi van,nem állhatok le,ennek a dolognak be kell következnie?!".-és,hogy biztatnak...pedig annyira fáj...,hogy legszivesebben bokán rugnám azt,aki hozzám szól! :lol: Elmondhatatlan élmény egy szülés...de még hetek kellenek,hogy azt feldolgozd! :)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok újra.
Kaptunk 3 hónap türelmi időt.
Nagyon várjuk a novembert!!
Köszönöm mindenkinek, hogy olyan sokat gondoltatok rám.
Most egy kicsit még zavarodott vagyok a történtek miatt.
Azt mondta az orvosom, hogy már simán is összejöhet a baba csak ki kell várni a 3 hónapot.
lara26
 
 


Szia Lara!!!
Örülök,hogy újra itt vagy!Használd ki ezt a 3 hónapot,mert utána indul a "másik élet"!Remélem a kórházban,nem volt semmi kellemetlenséged....leszámítva a műtétet!
-és sajnálom,hogy Nekem lett igazam,sajna Én 4x ezt kaptam a leletemre,ezért tudtam a jelentését!Remélem ,nem harizol Rám!
Erősödést kívánok!
pusza :wink:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

most önzőzök: pontosan 2 percem van írni, és nem tudok reagálni, no még annyit, megvolt most a 6 hetes kontroll és a méhszáj zárt. Na ezen kacagtam egyet, olyan muris volt ezt hallani. :lol: Spirálom lesz egy évig (se), az a biztos, most sok volna bekapni még egy legyecskét. Na milyen optimista vagyok, vagy már-már beképzelt? :roll:

Szóba került itt a szülés alatti extázis. Én nem akarom ismételgetni, amit leírtam a szüléstörimben júniusban, de írtam, hogy extázisban voltam az utolsó másfél órában. Szerintem ez kell ahhoz, hogy ne érdekeljen az, hogy 5 ember előtt vagy anyaszült meztelenül és premier plánban nézik a lyukadat... :shock: sőt, azt, hogy turkálnak benne... annyira befelé figyelsz. Ezt személy szerint ezt soha nem hittem volna magamról, és lám, mégis. Azt is mondták, hogy a végén a fájásszünetekben sem nagyon voltam már magamnál, nehezen lehetett velem kommunikálni.
Rejo, nekem fel kellett állni még a kitolás előtt... :shock: álltam kemény 15 fájáson keresztül, anyám számolta nekem hangosan... tényleg egy pokol, viszont a végére teljesen eltűnt a méhszájam és nyomhattam.

Na ennyi, tudjátok ezt még azért kellett leírni, mert én minden nap még lefekvés előtt is végigpergetem magamban a szülést, annyira csodálatos volt. :lol: Végtelenségig tudnék még róla beszélni.

Képek majd lesznek, képzeljétek már váltunk a Libero Midire (5-8 kg), mert a kisebbik már nagyon szorítja Bogi combocskáját!! :shock:

pusz Norka
Vendég
 


Csillagfény!

Hogy milyen az a más lelkiállapot?

Totál masszívan be vagy kábszerezve olyankor. természetes úton. telenyomja a szervezeted erős kábítószerekkel magát, ezért változik meg a tér és idő és egyéb érzékelésed.
Én végig csukott szemmel delíriumban voltam, érdekes kettős állapotban, mert olyan volt, mintha nagyon mélyen aludtam volna, ugyanakkor teljesen éber voltam, és mindent értettem és hallottam és figyeltem élénken, ami körülöttem történt. De szólni már nehezemre esett.

És azt gondoltam ,én soha többet az életemben még egyszer nem hagyom senkinek, hogy ide jutasson! :) Ezt most már valahogy muszáj kibírni, mert itt már visszacsinálni nem lehet, de így hogy tudom, mennyire fáj, én soha többet még egyszer nem csinálom végig!Nem érdekel, akkor nem lesz több gyerekem.
(A szülésznő később megnyugtatott, hogy mindenki ezt érzi.)

Aztán látod, mégis itt vagyok! :lol:
mert a természet gondoskodik arról, hogy nem tudod utána élénken felidézni a fájdalmat. felejtőanyagot tesz az agyadba!Emlékszel rá, hogy nagyon fájt, de nem tudod felidézni.

Norka, ha már képes voltál felállni, miért nem maradtál úgy???ha már nyomhattál, miért nem maradtál állva, és nyomtál állva???
bennem nem volt ennyi lelkierő.
ha-ha, itt röhögök a spirálodon!
Csak nem nagyon vigyáztok, nehogy most rögtön összehozzatok még egy kisbabát?? :lol: :lol:
vajon miért? :lol:

Lara!
Sok drukk a következőhöz!! :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok csajok!

Annyit írtatok megint! Alig győzöm visszaolvasni.
Teccett, amit a szülés közben átélt extázisról írtatok.
Nekem akkor volt hasonló "élményem", mikor nagyon erős migrénes fejfájásom volt. Minden hangot hallottam tisztán, de nem láttam, csukott szemmel szenvedtem végig, mozdulatlanul 4-5 órán keresztül. Akkor azt gondoltam, ha ezt kibírtam, akkor a szülést is simán kibírnám. Bár tudom, hogy a szülés egyedi, semmihez nem hasonlítható, "ürömben az öröm" érzés.
Szerintem ezt minden nőnek át kell élnie egyszer. (úgy beszélek róla, mintha már szültem volna :lol: )

Sajna minden na este esek haza a melóból...anyunak ma levették a mellét, jajgatva ébredt a műtét után. A férjem is beteg, itthon fexik beájulva...Szóval most minden összejött.

Mérges vagyok magamra, nagyon sokat eszem. Ez így nem lesz jó.
Ráadásul van nálam egy tanuló a munkahelyen, szakmai gyakorlaton. Már szégyellem, hogy egyfolytában előtte zabálok.
A szédülés-remegés még mindig nem múlt el sajna. A szédülést ráfogom a metforminra.
Ja és a férjem hallani sem akar arról, hogy esetleg vitamint szedjen...Csakegy! segíts lécci! Hogy vegyem rá? Úgy tűnik eléggé le van robbanva az immunrendszere. Az egyetlen gyümölcs amit elfogyaszt, az a banán.

Nagyon fáradt vagyok, pussz, jó éjt lányok!
babancs
 
 


Szia Babancs!
Sajnálom Anyukádat!Nem lehet könnyű Neked most!
Múlthéten szerdán írtam pü-t,Te sem kaptad meg????
Gondolom az a "sok evés",nem olyan sok....csak több,mint régen...mert ha jól emlékszem...5xkg vagy! :lol:
Jó pihit!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jó éjt csajszik!
Én már nem várok senkire....gondolom Kavicska most jössz...
na pusza,holnap!
OKriszti...tartozol egy pü-vel! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Norka.....még csak annyit akartam írni...lesz az a pelus még 18kg-os is nem olyan soká!!!! :lol: Képek meg jöhetnek!!! mindenkitől!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Lara, orulok hogy ujra itt vagy...hetfon gondoltam rad!
Lanyok, erdekes ez a szulesi extazis, mar uuugy szeretnem kiprobalni!!! :roll:
Ma voltam a patikaban a ferjem gyogyszereit kivaltani, es vettem mehpempot. Jol meglepdtem, mert mondtam mit kerek, erre a patikus visszakerdez, hogy milyet?....Odavonszolt a polchoz, es lattam legalabb huszfele formaban van...drazsé, ampulla, csepp, oldat...Nahat, micsoda valasztek!!! Rogton fel is tettem magamba a kerdest, hogy mindenki ilyet akar venni? mert annyi fele volt belole...Vegul gellule formatumot vettem...30 db van a dobozban...55 mg van egy bigyonban...Ha abbol napi kettot veszek be az jo? Csakegy, meddig tart egy kura? Igy ugye ket hetre valo keszletem van, az eleg?
Babancs, hat...nem lehet konnyu most a helyzet...Anyukadnak ugye csinalnak majd plasztikat?
Rejoka, a holnapi napot a laborba kezdem csapolassal :cry: ...remelem nem leszek ket nap mulva nagyon letorve az eredmenyek lattan...Azt hiszem, jobban fogom birni, mert a sokk mar megvolt.
Kavicska, hol vagy? Nagyon hianyoltalak!!! :)
Mindenkinek jo ejt!!!
alice27
 
 


Babancs!

Szegény anyud!!! :lol:
Ennyire előrehaladott stádiumban fedezték fel, h. az egész mellét le kellett szedni????? :shock: :shock: :shock:
Jesszusom!!!!!
Mindenképpen keress neki egy jó pszichiátert, mert ezt nagyon nehéz lesz feldolgoznia, meg nézz utána a plasztikai lehetőségeknek, mert ha jól tudom, ilyen esetekben a TB téríti a helyreállító műtétet!!!!!!


Mi van a pajzsmirigy túlműködésed kivizsgálásával???????
Zabálás súlynövekedés nélkül, remegés, szívritmuszavar mind-mind erre utal!!!!!!!! Amíg nincs rendezve nem biztos, h. babásodnod kéne!!!!!!!( Van rá olyan gyógyszer, amit terhesség alatt is lehet szedni, de a kezeletlen betegség károsítja a magzatot!!!!!!!!!)
Beteszek némi szemelvényt a hiperthyreosisról, kíváncsi vagyok mennyi az egyezés( a végén kiderül, h. nincs is pánikbetegséged, csak évek óta nem találják a tüneteid okát!!! :evil: ):

"A betegek által elmondott panaszok különbözőek lehetnek. A legtipikusabb, ha 20-50 év közötti nő panaszolja, hogy az utóbbi időben ( 1-2 hónapja):
- szinte indokolatlanul ingerült, ideges, nyugtalan, érzelmileg labilis,
- néha szapora szívverés tör rá minden előzmény nélkül,
- jó étvágya ellenére mintha fogyna,
- hasmenése, illetve gyakori széklete van, és
- éjszakánként leizzad, pedig nem szokott.

- Általános tünetek: kóros éhségérzet, fogyás, '' fulladás'' , nyelési nehézség, rekedtség

A fokozódott alapanyagcsere miatt fokozódik a hőtermelés(melegségérzet), és a hőleadás( izzad), de nem párhuzamosan( hőemelkedés)

- Kültakaró: melegintolerancia, kipirulás, érzékeny bőr, töredező köröm, hajhullás
- Keringés: tachycardiás paroxizmusok
- Neurológia: idegesség, ingerlékenység, nyugtalanság, feszültség, kézremegés, álmatlanság, szédülés, emocionális labilitás
- Gastrointestinális : gyakori székelés, hasmenés
- Gonádok: oligo/ amenorrea, ffi: gynecomastia, infertilitás
- Váz-izom rdsz.: izomgyengeség, törékenyebb csontok ( a szénhidrátanyagcsere fokozódása miatt a máj glikogénben szegényebb lesz, az izmok glikogénje is csökken)
-Szemtünetek: szemkönnyezés, rosszabb látás, dyskomfort érzés, a szem'' fázása''. "
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka, érdekes amit erről a betegségről írtál. nekem az összes tünetem megvan, de nem 1-2 hónapja, hanem amióta az eszemet tudom, vagy inkább 5-10 éve, az lehet????????
csillagfény
 
 


rambóka
 
 


Csillagfény!

Doki látott már ez ügyben????
Szemed nem dülled????
Családban másnak nincs pajzsmirigy problémája???

Keresztenyámat hónapokig kezelték szívkórházban, mire vkinek eszébe jutott, h. hormonszintet nézzen! :evil: :evil: :evil:
(Bár mindez még a 70-es években történt, de szerintem a helyzet nem sokat változott!!!)

A pajzsmirigy problémák egy része autoimmun folyamat miatt van, ezért lenne fontos, h. idejében észrevegyék! Mert az autoimmun betegségek gyógyszeres kezelése meg a babásodás nem nagyon fér össze!!!!!
rambóka
 
 



Rambóka!!!
A fájl nem volt jó...de rájöttem paint-be raktam stb,na és így már jó!
24hetes jött át...30-as nem érkezett meg!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Rambóka!
Most elszaladok az Auchanba Solymárra,de küldheted a következőt.....vagyis mégsem....töltöm...1 perc...

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rambóka: atyaég... hatalmas... mi lesz itt a végén? :twisted:
Vendég
 



Rambóka!Nem semmi....nagyot csodálkoztam...Én már ennyivel szültem!
Na most indulok akkor vásárolni!
:evil: Nagyon lassú a babanet :evil: ...Nektek is...mert már szarrá vertem a gépet...pedig elég lapos igy is.... :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rambóka!Nem semmi....nagyot csodálkoztam...Én már ennyivel szültem!
Na most indulok akkor vásárolni!
:evil: Nagyon lassú a babanet :evil: ...Nektek is...mert már szarrá vertem a gépet...pedig elég lapos igy is.... :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Sziasztok!

Rambóka, nem tudom. Nincsenek düledező szemeim, anyukámnak volt pajzsmirigy gyulladása, de semmi. Mondjuk a latin szavakt nem értettem, amiket írtál, de egy csomó dolog a pcoval is lehet összefüggésben nem? (pl éhségérzet), és azért sovány nem vagyok, csak nem nagyon híztam, de nem is akartam.
De én nem mondhatom megegy orvosnak, hogy mit csináljon, még azt se nagyon szeretik, ha az ember kérdez valami orvosit. Én meg már egy kicsit belefáradtam, nem tudom.

Jó nagy a pocid, és még csak most indul az igazi növekedés????????
Te jó ég!

Érdekesek ezek a szülésélmények. Mondjuk az a legfurább, hogy valamelyikőtök azt írta, szép volt. Nem tudom, és iszonyú dolognak képzelem, amit valahogy túl kell élni.
Azt én se nagyon csipem, ha öten nézik a fenekem. :twisted:
csillagfény
 
 


Kandika!

Köszi, h. felraktad a képeket!!!

Na szóval ezért kérdezi tőlem mindenki, h. mikor szülök!!! :lol: :lol: :lol:
Meg, h. finom-finom a dinnye, de nem kéne ennyire mohónak lennem, h. egészben..... :lol: :lol: :lol:

Hogy mi lesz később, azt nem tudom! :shock:
Párom javasolta, h. varrjak magamnak a babahordó kendők mintájára egy "pocihordó kendőt", ő a fejemen akarja elhorgonyozni! :lol: :lol: :lol:
Én egyszerűbben: talicskával gondoltam megoldani a dolgot! :lol:

Kíváncsi leszek Csakegy pocijára ennyi idősen! Vajon nála hol fog elférni??? Bár biztosan könnyebb, ha vki nem 10 kiló plusszal indul! :(
rambóka
 
 


Rambóka ne ijesztgess... én is pont erre gondoltam :) Előttem csak az lebeg, hogy anyukámon még a szülés előtt is alig látszott, hogy terhes :) Max. akkora volt a hasa mint neked 24 hetesen... nagyon max. Én meg nagyon olyan típus vagyok mint ő... remélem ebben is...

(anyukádnak mekkora volt a hasa veled???)
Vendég
 


ja... én 46 kilóról indulok... (de azért vannak hurkák sajna a hasamon... de ki nem xarja le :) :) :) )
Vendég
 


Na én 57-59-ről indultam/153 cm!!!!!(47-48 kiló lenne az ideális versenysúlyom! :wink: )
De a terhesség alatt nem híztam vészesen (eddig legalábbis mindig megdícsértek), csak éppen gömbölyödöm erősen!!!!
Mondtam is a páromnak, keresse már meg a szelepet, oszt engedjünk vissza egy kicsit, mielőtt kidurranok! :lol:

Rejo!

Nálad hogy fér el a baba?????
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: