Új privát üzeneted érkezett!


Sziasztok!

Én teljesen új lennék ebben a topicban, meg úgy egyáltalán a babanetet sem ismerem még, de ha minden igaz kedden a Feneketlen-tónál találkoztam már pár Anyukával és a babucikkal. Bár be kell vallanom, a neveket még egyáltalán nem tudom :?
De igyekszem...
Egyébként egy pár szót azért írnék magunkról:
Én is a II. Női Klinikán szültem 2006.05.23-án a kislányomat Vér Alina Karolinát, aki 4040 grammal és 57 cm-rel jött erre a zajos világra 13 óra vajúdás után éjszaka 23:45-kor végülis császármetszéssel.
Nem tudom erről mennyire szoktatok írni, de a dokibácsink Dr. Ruscsák Mihály volt, a szülésznőnk pedig Eta, aki valószínűleg már sokak által ismert!

Hát röviden ennyi egyelőre!
Remélem megtanulom hamar hogy mi itt a "rendszer", és én is értékes és érdekes tagja lehetek a csapatotoknak.
Puszilunk mindenkit:
Alina és Eszter :D[/img]

Kép
KépKép
chester
 
 


Eszter

Üdv a csapatban, gratula a sikeres regisztrációhoz. Ha elakadsz akkor nyugodtan sikits :)

Legalább nőtt a lányok száma a sok sok fiú között.

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok,

Szuperek Ági képei!!! :) mi meg csak itthon a 4 fal között kicsit nyűgösen, de nem lázasan!!! :D

Toreau
Az oltás után egyből borogasd, állítólag ez a tuti recept. Én szétvágtam a legkisebb zoknimat és azt adtam rá, egész jól bevált.
Amikor jöttünk haza oltás után, gyorsan adtam neki enni, hogy le tudja győzni a kis szervezete a bacikat és a szokásos 140ml után még éhes volt és evett még 60-at, tehát az oltás fogyaszt :lol:
Ugyanezt az oltást kapja 3 ill. 4 hónaposan is, és ha most nem lázasodik be akkor valószínű a többinél sem fog :D Csak készenlétbe volt állítva a kúp, de ezért nem adtam neki be előre, hogy lássam hogyan viseli.

Indigo
A Peg Peregok közül csak a Venezia és a Pramette (vagy mi) dönthető le teljesen, már ha ez nem egy új modell, amit kérdeztél.

Jutka
A leöntős dolgot mennyi idős kortól lehet alkalmazni? Nem mintha már kéne 8) de szerintem ez ilyen melegben tök jó. No kövezés :lol:

Köszi a képeket,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 

 
 

Ági!

A tejszaporításnál írtad, hogy 7-7-5-5-3-3-1-1!
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de az mit jelent?
Ha naponta ötször szoptatok, akkor először 7-7 percet kell fejni mindkét ciciből, a következő szoptatásnál már csak 5-5 percet és így tovább?
Vagy nagy hülyeséget kérdeztem :?:
Pusza[/img]

Kép
KépKép
chester
 
 


Ma tripla csúcs van nálunk. :D
1) Blanka kerek 4 kg-mal kezdte élete 8. hetét
2) 5 órát alud napközben
3) 150g-ot szopizott a nagy alvás után
Olyan büszke vagyok rá! :) :) :)

Anid,
A lefejt tejci mennyiség teljesen rendben van és tök jó, hogy tudod csökkenteni a tápszert. Én is aligtudtam fejni az elején, aztán most már egész szépen van - már önmagamhoz képest. :) Szóval csak így tovább és beáll majd szépen! :wink:
Annyit elárulok, hogy ha az elején kevés volt a tejcid, akkor fognak küldeni levelet, hogy megint le kell venni egy kis vért a picurtól PKU szűréshez. Aggodalomra semmi ok, immunbetegségeket vizsgálnak és a sarkát szúrják meg újra. Mi is a héten estünk át rajta. :? Egész jól viselte Blanka.

Gabek,
Tök jó, hogy Gergő ilyen ügyesen viselte a szurit! :P Mi majd akkor kapjuk, amikor hazajöttünk a nyaralásból. :roll:

Eszter,
Az Alina Karolina nagyon nyelvtörősre sikerült, jól kitaláltátok. :lol: De nagyon kedves név, tetszik így együtt. :P

Képzeljétek, Süsüt olvastam Blankának és tökre elérzékenyültem. Az egyik kedvenc mesém volt kiskoromban, az összes megvolt lemezen is. 8)

Na megyek babusgatni, mert sírás van. Megint éhes lesz a szentem, amit nem is csodálok 5 óra alvás után. :P

Gyöngyusz,
Ha érdekel az égetés, kérlek írj majd mailt, mert nem tudom 1,5 hét után vissza tudom-e majd olvasni a grafomán társaságot. :roll: :wink:

üdv,
prücsök

prucsok
 
 


Kedves Prücsök!

Hát, a névvel kapcsolatosan az a helyzet, hogy én nem akartam két nevet, mert úgy gondoltam, hogy ez az egy is elég, mert nagyon tetszik. De Apukám azt mondta, hogy legyen két neve, hátha később inkább a másikat választja. Az eredeti választás a Karina volt, tehát Vér Alina Karina lett volna, pont azért, hogy ne mind a két név vége Lina legyen, viszont a férjem mikor megkérdezték a nevet, nem emlékezett pontosan, és véletlenül Karolinát mondott!
Aztán kiderült, hogy ez mindenkinek amúgy is jobban tetszik, tehát az elszólásból szerencse lett, mert így "linásabb".
Egyébként a névválasztásnál az volt a szempont, hogy a név komoly hangzású legyen,
1. ne nagyon lehessen -ke ragocskával illetni (bár a Lincsikét egyszer megejtette Anyukám, mondtam is neki, hogy mégegyszer ezt mondja, kifutok a világból)
2. mély hangzású legyen inkább
3. és ne legyen minden második baba neve az Ő neve is.

Ilyen nevű babát egyébként én nem is ismerek.
Na ennyit rólunk!

A Blankának gratulálok, ahogy a szavaidból kivettem ez már nagy haladás, úgyhogy remélem még sok ilyen jóról tudsz majd beszámolni!

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Eszter

A fejésnek eme tejszaporitós modjának a titka hogy egy fejésnél kell ezt csinálni, vagyis javitok, minden fejés után igy kell csinálni, vagyis megszoptat az emberlánya utána fogja magát és egy cici 7 perc, másik cici7, első cici 5 perc, második cici 5 perc, első cici 3 perc és igy tovább az egy percig.

Prücsök

Nektek ugy látszik nagyon bejön ez a talis dolog, minden tali után megörvendeztett Téged Blanka valami új dologgal :)


Gabek

Az nagyon jó hogy nem letetetk lázasak, és ahogy irtad, valószinű a többinél se lesztek ezek után.
A lefröcskölös módszer szelid változatát mi is alkalmazzuk Pepénél, vettem egy virágspriclit és azzal szoktam néha lespriclizni, márha nem éppen Dani kaparintja meg és használja. Édes ilyenkor, mert meglepődik hogy mi esett rá, utána meg tök hálás hogy kicsit hült a teste.


Angyalka

Mi jót csináltok mostanában? Olyan régen irtál már magatokról, tali óta jól eltüntél.


Timi is hiányzik, reméljük hogy hamar megjavul már a gépük.

Nah megyek mert, reklamálják a cicit a nagyágyból....

Valami ötletetek túróra nincs véletlen? van egy fél kiló a hütőben, de túrós tésztát nem akar enni apa, és most nincs kedvem Rita féle sütit sütni se, szal valami újdonság????

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági,
Túró ügyben a javaslat: kikevered kis mustárral, apróra vágott hagymával, metélőhagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal ízlés szerint. Beletöltöd hússzeletekbe, összetűzöd vagy kötözöd és megsütöd. Grillezve isteni, de csináltam már sütőben is. :) Mondjuk ehhet 25 dkg is bőven elég, persze étvágytól függ. :)
Esetleg túrókrémnek kis gyümölccsel, tejföllel, citromhéjjal kikeverve nasinak?

Chester,
Nagymamámat Karolinnak hívták és Lincsizték, ezért is kedves nekem ez a név. De a Lincsi tényleg inkább nagymamakorban lesz aranyos, megértelek. :wink:

prucsok
 
 


Sziasztok,

Ági,

Én is "túrós" dolgot uzsiztattam a lányokkal ma. A recept:

250 gr túró
két tojás
két evökanál cukor
másfél evökanál liszt
2 dl tej

Összekeverni, kis tepsibe önteni (sütés közben kicsit feljön). Sütöben 175 fokon 45 percig sütni. Földieperlekvárral (vagy bármely mással) tálalni.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Köszönöm a túrós recepteket :)

Azt hiszem a husisat fogom kiprobálni, mert nasinak már sütöttem ebben a kétszáz fokban palacsintát :)

Nah megyek mert fürdetés és társai jönnek és ahogy hallom apjuk kevés hozzá :) :)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Na, nemhogy nem köveztetek meg, még én lettem a leöntésguru... :lol: Gabek, szerintem pontosan tudni fogod, hogy mikor következett el a pillanat a lelocsolásra, de szerencsédre a dackorszak még arrébb van. Addig élvezd az életet!! :):)

Ági, köszi a pogácsa receptet; nem mondom, hogy holnap, de előbb-utóbb megcsinálom... :)
Az igazság meg nem mondásával kapcsolatban nálunk az van (volt), hogy először is, minden alkalommal világosan tudattuk Bencével, hogy mi állandóan tudatában vagyunk az igazságnak :D Másrészt nagyon fontosnak tartom, hogy ha csinál valamit, akkor arról kell biztosítani, hogy nem leszidást kap, hanem együtt megoldjuk a dolgot (azaz feltöröljük, megragasztjuk, stb.). De akkor tényleg együtt kell megoldani, mert csak úgy látja az eredményt. Persze más a helyzet, ha mondjuk Dorkára vagy magára veszélyes dolgot művel, akkor pici leszidás, és rövid magyarázó beszélgetés a menetrend, finoman megspékelve az életkorának megfelelően megdöbbentő kifejezésekkel (úgymint "összetörhet a feje" stb.) :):) Ez a módszer nálunk annyira bejött Bencénél, hogy ha megkérdezzük, miért sír Dorka, pontosan elmondja, hogy hol fáj neki, és az hogyan történt... :):) Viccesek a gyerekek. És persze a sokszor emlegetett türelem. Na az a legfontosabb. Bocs, hogy ennyit okoskodtam!
Ja, és köszönjük a köszöntést Neked is, meg mindenkinek Dorka nevében!!

Anid, örülök, hogy jobb kedved van ma, és hogy haladtok a babával! Szuper!!

Prücsök, hát nálunk Süsü-őrület van, Bence teljesen be van zsongva érte. Majd a következő talin énekelhettek együtt egyet!!! :D

Chester, üdv a csapatban; mi már találkoztunk, bár nem sokat beszéltünk, de majd legközelebb bepótoljuk!

Márti, mikor mentek Törökországba?


Üdv mindenkinek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok lanyok!

Eszter üdv itt is! Bocs, hogy tegnap nem mutatkoztam be, a nagy izgalom, tudod :D!

Gabek, de jooo, hogy Gergö ilyen hösiesen türte az oltast!

Prücsök gratula a tripla csucshoz! Ha jol értettem ti is elutaztok. Jo utat és jo pihenést!

Indigo, gyere gyakrabban, ha idöd engedi! Jo, hogy mar tul vagytok a költözésen.... uuuu utalom a pakolast, ami a költözéssel jar :oops: Mondjuk ezzel valoszinüleg nem vagyok egyedül!

Jöttem bucsuzni, péntek reggel elutazunk és holnap ezer dolgom lesz.... Mindenki lelép nyaralni :)!
Remélem azért lesz mit olvasni majd. Mondjuk nem izgulok, bizom bennetek :lol:!
Remélem Timi is visszatér a csapatba hamarosan.

Drukkoljatok, hogy minden rendben menjen a repcsin és ne kelljen füldugot osztogatnom a többi utasnak :) (viszek, hatha... :))

Puszi: Sara
saara
 
 


Saara,
ja, a lényeg: Flóra teljesen jól viselte a repülőzéseket. Volt, hogy elaludt az ölemben, volt, hogy végig szórakoztatni kellett. Nálunk akkoriban a saját fényképeiból összeállított kis album volt a kedvenc, azt nézegette nagyjából az egész úton. :lol: Ami még fontos, és elfelejtettem mondani, hogy ha maguktól nem mondanák, akkor is menjetek oda a kapuhoz és kérjétek, hogy a babával ti szálhassatok be a gépbe először. Így elfoglalhatjátok az első sort - ott van a legtöbb hely a székek előtt.

Chester,
üdv itt. :)

Tjutka,
jó, hogy írod a fürdőruha-problémát, én is most azon aggódom, hogy mennyire fogom magam hülyén érezni fürdőruhában a nyaraláson. Az első gyerek után ennyivel már rég visszanyertem az alakomat, most meg... :roll:

Prücsök,
Blankának nagy gratula! :)
pöttöm_panna
 
 


Jutka, nemcsak leöntés guru, de türelem és nyugalom guru is vagy! Nagyon tetszik, amit leirtal. Kicsit igy :shock: :shock: érzem magam, mikor belegondolok mi var rank... :lol:!

Marti, elfelejtettem megköszönni a multkori mobiltelefon trükköt, tetszett :)!
saara
 
 


PP, köszönöm a nagyon jo ötleteket, nagy segitség - a fele eszembe se jutott volna :oops:
saara
 
 


Még valami aztan eltünök mostmar tényleg:

Mesa, jo, hogy jelentkeztél, jol megnött a kiscsajod, édes!

PP, Jutka, fürdöruha-probléma hmm... :oops: Hat igen...
(Egyetlen 1 gatya jo ram :( ami a talin rajtam volt, szoval ne csodalkozzatok, ha legközelebb is abba megyek, azért ki szoktam mosni néha :)!)
saara
 
 


Jutka

Hát igen igen az a bizonyos titkos szó: türelem... mostanában sajna elég kevés van belőle itthon nálam :oops: :oops: :oops: , de remélem javulni fog a helyzet, ha végre befejezzük ezt az épitkezést... Köszönöm az ötletet, alkalmazni fogom, igaz eddig is mindig probáltam tudatositani benne, hogy mi (mármint szülők) tudjuk,hogy mi történt és ki tette, szal a nagytestvérfigyel :P :P Amikor feltörlős dolgok történnek akkor még ő hozza a hozzávalókat, akkor szokott probléma akadni amikor olyat csinált amit nem kéne : pl egy időben folyton kiöntötte az öblitőmet ha bejutott valami módon a fürdőbe, esküszöm hogy célirányosan már odafutott, ha sikerült a bejutás... Azóta megoldottuk két módon is a dolgot: minden olyan veszélyforrás, ami kiönthető szétszorható felkerült az ablakba (hála az égnek soha nem probált beleinni, vagy megkostolni ilyen dolgot) valamint kulcsra zártuk, bár ez az utóbbi rásegités már nem éppen hatásos, mert el tudja már forditani igy, ki kell venni a kulcsot belőle.
Ami gázosabb az az öccséhez való viszony, vagyis ha rájön az 5 perc akkor megharapja, vagy éppen megprobálja ponilónak nézni... és ilyenkor persze nem ő volt, pedig ugyebár ott a harapás nyom....Bocsi a hosszu szövegelésért... remélem lassan visszatérek a régi kerékvágásomba és akkor jobban kiegyensúlyozott leszek, több türelemmel és tuti megoldódik majd szépen a maga ütemében.

Sára
Ha még bekukkantasz és látod akkor: jó utat nektek, kellemes repülést. Ne izgulj, mert az a fiad is megérzi rajtad, nyugi és hidd el minden simán menni fog, élvezni fogjátok az utat.

A fürdőruhaproblémát illeti khm, khm, bár ez ugy se nyugtat meg senkit...
Az egy szál naci jó rám szindróma előnye: tuti megismerünk a következő talin is :wink: :wink: :P :P :P :P

PP

Azért még mindig ott vagy a csini anyucik táborában rendesen :) Egy ilyen helyes kisapsi és egy csúcs leányzó mellett szerintem nagyon is jól nézel ki :)

Nah menek és varázsolok valamit a mélyhütőből amiből lehet majd este vacsi:) a köret ötlet már megvan, vettem cukkinit :wink: :wink:

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági, hát igen, ez tipikusan olyan helyzet, amiben csak és kizárólag az ezerszer nyugodtan elismétlés használ. Semmi más. Ez szomorú tény. :) Sajnos a türelmetlenségünkről általában kevésbé tehetünk, mivel a fáradtsággal egyenes arányban növekszik. Ha ez segít, együttérzek Veled nagyon, én karácsony óta nem aludtam ki magam, és mostanra totál kifogytak az energia-vésztartalékaim. Bár itt a fórumon már kineveztetek a türelem mintaképévé, de ez azért nem tükrözi a valóságot teljesen. Én is ugyanolyan vagyok, mint mindenki, vannak jobb és rosszabb napok. Ezt természetesen a gyerkőcök is megérzik, és aszerint viselkednek. Fáradtabb napokon Bence égetnivaló rosszcsont tud lenni. Ez ilyen, szóval kitartás!!! :)
Pepe nyúzásával kapcsolatban is csak az ismétlés használ. Én is éreztem már iszonyú késztetést arra, hogy Bencét mondjuk megharapjam, hogy érezze milyen, dehát ezzel csak ártanék a dolognak, ugye...

Most megyek, mert összeomlik a reggeli napindíti mechanizmus nélkülem... :):)

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

INDIGO,
Nekem olyan babakocsim van, mint amiről érdeklődtél. Valóban nem lehet teljesen hátradönteni (160-170 fok), de nálunk ettől függetlenül nincs gond a benne való alvásnak. Babus jól elfér benne (pedig nem kicsi), csak egy fránya lábtartót rakhattak volna bele, nem szeretem nézni, hogy lógó lábbal alszik. Viszont nagyon könnyű, jól kezelhető.....Az általam eddig használt kocsikhoz képest a jobb kategóriába tartozik mindenképpen. Én nem olyan rég vettem a Brumi-Maciban. Interneten megrendeltem és kb. 3 hét múlva lett meg, mert épp nem volt raktáron nekik. Akkor akcióztak vele, most nem tudom mennyiért adják. :)

PRÜCSÖK,
Jelentkezem égetés ügyben!!!

Már nem tudom melyikőtök írta, hogy van kezdő keresztszemes sorozata.....ha össze tudnánk hozni egy talit, akkor megnézném!!!!! Légyszi írj egy privát levelet!!!! :)

Azt szeretném kérdezni még gyorsan tőletek, hogy mostanában nem láttatok-e valahol MILUPA 7 gabonás pelyhet. Nem találok égen se földön, pedig már kerestem nagyon sok helyen. A segítséget előre is köszönöm!!!! :lol:

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

A talin ígértem (annak aki hallotta), hogy megmondom annak a bababoltnak a címét, ahol most 25%-os áron vannak a babaruhák. Nem tudom minden ruhát leértékeltek-e, mert nem én voltam ott, hanem a Szüleim, de egy nyári együttest például 3300.- helyett 800 Ft-ért vettek meg. És nagyon jól is néz ki.
A bolt a törökbálinti Corával szemben lévő GL Outletben van a Calzedonia-Intimissimi bolttal szemben, és ha minden igaz IANA-nak hívják.
De valószínűleg én is elmegyek oda a héten, és ha biztosabbakat tudok, akkor írok még.
Júliusban biztosan van még ez az akció, de azt mondták a Szüleimnek, hogy valószínűleg augusztusban is meghosszabbítják!

Na ennyi... egyelőre

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem voltam már itt. Most 31+4 vagyok.

A segítségeteket szeretném kérni. Ha valaki tud nekem jó állapotú Peg Perego primo viaggio hordozót 0-13kg-ig. Az írjon nekem emailt. Ilyet vadászok a netről, sajnos vadi újan olyan drága, hogy úgy nem tudom megvenni. :( Kislányt várok, szóval akár rózsaszín is lehet. :D
Talán van valaki ismerősötök aki épp árulja. 15e körül jó lenne.

Előre is köszi: Dóri

maitrenageur80@hotmail.com
dóri80
 
 


Jutka, nagyon tetszik ez a leöntős dolog. :lol: Én meg már előre félek, ha lesz ilyen " nem én voltam" eset. Remélem mi megússzuk ezt, habár ekkora szerencsém azért nincs. És jó, hogy beírjátok ezeket a történeteket, mert így legalább vannak megoldási tippjeim.

Sára, jó pihit! Remélem gyerekhiszti mentes repülésetek lesz!

Chester, üdv. közöttünk. Jó lenne elnézni abba a boltba.

Hmm, fürdőruha gond... Igen sajna ismerős. Én leginkább jó nagy zsákokban járnék, mert az jól takar.

Rakok fel Balcsis képet. Mivel a Balatonban nem volt szabaad kezünk így ott nem fényképeztünk, csak olyan kis heverészős-eszegetős képek vannak.


Kép Livi éhes, Dorka meg finom


Kép
A szájuk be nem állt!

Kép Livi azért van mózesben, mert így nem érte el a füvet és végre elaludt mindkettő

KépKép
kgiulia
 
 


Kgiulia
Nagyon cukik a lányok!!!
Ha a Te képeidet nézem mindig az jut eszembe, hogy lehet, hogy mégis egyszerre jobb letudni a két gyereket? Mert sugárzik róluk a boldogság és, hogy oda vannak egymásért, sőt szó szerint fel is falják egymást. :lol:
És még mi lesz később!!!!

Szóval tündériek :P

Kép

Kép
gabek
 
 


Az oda vannak egymásért az igaz, ahogy szerintem a legtöbb tesónál. De nyugi már ők is "veszekedtek" játékon és akkor nagyon tudnak visítani, pedig még csak 6 hónaposak. Imádják egymást valóban, de gyepálni is tudnak. :lol: :lol: Tudod, előny is meg hátrány is.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Kgiulia, nagyon aranyosak a csajok!!! Vicces, hogy egymást eszik... Ezek szerint a vizet is szerették!

Dóri, jó, hogy megint jelentkeztél! És hogy vagy? Elég gyorsan telik az idő, jól előre kerültél a táblában!!! :) Sajna a hordózóban nem tudok segíteni.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm szépen, hogy írtatok nekem tippeket a babaszoba berendezésével kapcsolatosan!!:) Örültem ám neki és el is mentem megnézni ezeket.A Minimanó tényleg jó a Bébiexpress-t pedig meg kérdeztem mert igazán gyönyörű bútorok vannak a honlapjukon, de sajna az árak elég húzósak, mégha a használt bútor részlegüket is nézem!!

Sokat pihizek, ebben a melegben nem sok mindent tehet az ember:(
Sajnos viszont megint rossz hetem van!! Visszaáll a keményedéses időszak:( egyik nap ilyen a másik meg olyan... valamikor jobb valamikor rosszabb!!Pedig olyan jó lenne könnyedén viselni az utolsó harmadot...de úgy látom csak álom lesz.:)

Jó hogy a kórházról is írtatok nekem, jó tudni ezeket!!A kórház nem is olyan rossz, ha ilyen lehetőségek vannak ott.:)
Az különösen tetszik, hogy nem viszik el a picit miután megszültél, de ezért vajon fizetni is kell!? Gondolom igen, mert ilyenkor Te vagy meg a babád egy szobában ugye!?

Vettem tegnap egy deréktartó pántot, mert hallottam róla, hogy jó hatással van a hátfájásra, és még úgy érzem, hogy a pocikeményedésben is segít egy picit.
Az a jó, hogy egészségpénztári számlára el lehetett számolni!!:)
Felnéztem az egészségpénztáram honlapjára és ott fedeztem fel, hogy el lehet számolni pelusokat, kenőcsöket....:)
Szóval ajánlom mindenki figyelmébe akinek van egészségpénztári kártyája vagy számlája!!Egy csomó manit meg lehet vele spórolni, mert abból tudod fedezni a pelusokat...:) Ami nem kevés pénz, sőőőt ha a párodnak van arra is igényelheted..
Bár gondolom nem mondok újdonságot a tapasztalt anyucik között..:)
De hátha sikeredik mégis.... Majd még próbálkozom:)

Mennem kell... még ma benézek hozzátok... sziasztok, kitartás a melegben!!

Réka
rékuci25
 
 


Sziasztok!

Először is mindenkinek! --- Nagyon jók a talis képek, most bánom csak igazán, hogy ilyen "messze" vagyok tőletek.

Kgiulia - tényleg nagyon édik a lányok és biztos van előnye is meg hátránya is, hogy egyszerre két gyerek pici. Le a kalappal előtted, hogy még így is jut időd mindenre, nekem néha ez az 1 mellett is gondot okoz az időmet beosztani.

Réka! - Hát én pl. erről az egészségpénztári számláról nem tudtam, de most majd utánnanézek (persze ha találok róla valamit), mert nekem is és a páromnak is van ilyen kártyája.

Hát lányok most még elviselhető az idő, de azt mondták, hogy ma kell a legmelegebbre számítani. Együttérzek minden várandóssal. Tavaly azért talán nem volt ilyen meleg, vagy csak nekem nem él az emlékeimben, mert még légkondis helyen dolgoztam.

Sára- Jó utazást- bár már csak akkor olvasod ha hazaértek.

Fürdőruha téma - Ó én arra gondolni se merek, pedig anyukámék a jövő héten mennek nyaralni és mi leszünk a látogatók, mert apa sajnos szezonban nem mindig tud elszakadni a munkából.

Na most megyek, gyorsan még elintézem amit tudok, hogy ne a nagy melegben kelljen.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Kgiulia,
Gyönyörűek a lányok!!!!!

Tjutka,
Azt szeretném kérdezni, hogy te melyik szobában voltál a gyerekágyon, mert mi egyidőben voltunk ott. Én, ha szemben állunk a nővérszobával, akkor az első baloldaliban voltam. 12-én vagy 13-án szültél?? Én a képek alapján rád nem emlékszem, viszont a mongol anyuka kis "díjbírkózó" kb. 6 kilós nagyhajú babáját, míg élek nem felejtem el....és volt egy mozgássérült anyuka is velünk.

Réka,
Én megnéztem a saját eüpénztárunk oldalát, de ott szó nincs arról, hogy a pelenkát el lehetne számolni, sőt a gyógyhatású készítményekről is csak a listán szereplőket. Te melyiknek vagy tagja????

Indigo,
Babakocsi ügyben annyi kiegészítés, hogy a babakocsi.uw.hu oldalon rengeteg leírást találsz...Van Peg Perego Aria-juk is.
gyöngyusz
 
 


Kedves Rékuci!

Én is új vagyok itt az oldalon, de olvastam a hozzászólásodat a kórházról. Én május 23-án születem ott a kislányomat, és egy olyan szobában voltam, ahol 5-en voltunk együtt. Nem kellett azért semmit fizetni, hogy ott mellettem lehessen a pici. Sőt... Még akkor néznek rád "csúnyán", ha éjszakára be akarod vinni a picit. Jobban szeretik, ha nem kell nekik rá figyelni. Viszont ez azért nem jó, mert én például egész éjszaka attól féltem, hogy mi lesz, ha éjszaka sírni fog, és ezzel felkelt minden kismamát, aki aludni szeretne. De szerencsére Alina nagyon nyugodt baba, és nem volt ilyen gondom. A többi Anyukát pedig nem érdekelte, hogy mit gondolnak, betolták estére a babákat.
Egyébként van olyan szoba, ahol csak ketten lehettek, viszont nem jó, mivel egy emelettel feljebb van, soha senki nem néz rád, még a csecsemősök sem, tehát ha bármi gondod van, akkor le kell jönnötök. Nincs kivel beszélgetni sem. Nekem például a szoptatásban egy másik anyuka segített, mert nem tudtam mit hogy kell csinálni, mivel Alina az első kislányom, és így 24 évesen még nem vagyok túl tapasztalt egyébként sem. Ha ő nem lett volna, talán még most sem menne.
Ennek a 2 ágyas szobának egyébként úgy hallottam van külön díja, amit nem zsebbe kell adni, de én tényleg nem javaslom. Egyébként az orvosok sem, mert állítólag a szobák nincsenek felújítva sem, tehát még az sem szól mellette. Bár én látni nem láttam, csak egy Doktorbácsi beszélt róla le egy Anyukát.

Hát, nem túl röviden, de ennyi. Ha még van kérdésed, akkor megpróbálok segíteni, ha tudok. Remélem nem voltam túl okoskodó.

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Kedves Rékuci!

Teljesen bolond vagyok. Elolvastam újra, amit írtál, és én nem arra válaszoltam.
Biztos a meleg :oops:
Mivel én császárral szültem, így erről nem tudok nyilatkozni sajna. Pedig segíteni akartam, de hátha valakinek lett volna ilyen kérdése is.
Mégegyszer bocsi...

Chester :?

Kép
KépKép
chester
 
 


Réka

Azért, hogy veled van a pici a szülőszobán a szülés után, meg hogy ott látják el azért nem kell fizetni semmit, sőt a szülőszoba bármely "szolgáltatása" után sem számolnak fel semmi dijat.

Persze a doki hálapénze az más tészta :wink: :wink:


Eszter

Azért te is vajudtál a szülőszobán a csaszi elött :shock:
Nah a sátrat kiprobáltad?? vagy időd annyi volt mint tenger, tenger meg egy szem se :wink:


Julika

Mindig olyan irigy leszek mikor látom a csajokat :) tündériek, és az a mózeses kép meg szerintem haláli : egy szatyor gyerek :wink: :wink:
Mi lesz majd még később, mikor az lesz a fő téma hogy mit vegyünk fel, meg melyik sminkkészlet az enyém, ki a baba és társai :):):)


Mesa

Páromnak is van egészségbiztositási pénztári tagsága, én minden gyógyszerről kérek mindig számlát, akár a piciknek veszem akár magunknak és eddig még egyszer sem dobtak vissza számlát hogy nem fizetnék, sőt már szemüveget is csináltattunk igy.
Nem szeretnél bekerülni a nem publikus táblába?, tudod igy látjuk egymás privát elérhetőségeit és könnyebben tudunk üzeni , kapcsolatot felvenni, ha igen akkor küldj egy emailt az adataiddal nekem.


Márti

Mikor mentek Törökországba? Tényleg multkor akartam már kérdezni, hogy mind két nyelven beszéltek a lányodhoz, vagy csak magyarul?


Szofec merre vagy? rég jelentkeztél, nah meg a többiek is akik bujkálnak :wink: :wink:

Megyek mert össze kell pakolnom még Dani holmiait, mivel ma levisszük nagyinak és talán lesz egy hét pihim csak Pepével.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Helló!
eygik nap ilyen, másik nap olyan! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A babaóm ma elhatározta, hogy nem alszik, sőt 8- tól 11-ig eszik, nyámnyog. Pedig a reggeli evésnél már egy cicire 70 ml-t mértem, ez két cicvel már elégnek kellenne lennie nem? Errre a csajszi órákig eszik ,elalszik a cicin. Utána jön a folyamatos nyüglődés, az apja csak most tudta elaltatni, igaz a déli kajálásra nem maradt a ciciben semmi, jött a sírás (üvöltés) a kaja miatt. Aztán jött a kaki, nyakig (ezért is üvöltött, mire észrevettük már egy fél órája).
Hát mire mindent végigzongorázunk, hogy mi a baja néha elmegy az életkedvem.
Most megint üres a cicim, most fejtem a semmit!
Szerintem el kell fogadnom, hogy táposak leszünk. de még gyötröm a cicit! Mit tegyek????? :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
anid
 
 


Prücsök:

Ezt a szűrést nem végezték el a kórházban, vagy ez most egy ismétlés?
honnan trudják, hogy kevés a tejem?

A K vitamint a 2.héttől kell adni, de mi kevert üzemmódban vagyunk, adjam vagy ne adjam? Már egy ampullát kapott. De a tápszerben an, akkor most mit tegyek?

Kép
anid
 
 


Anid!

Mikor mi elkezdtük a tápszert adni a picinek, nekünk azt mondta a védőnő, hogy addig kell adni a K - vitamint, amíg az anyatej a több, amint átbillen a mérleg a tápszer javára abba kell hagyni, mert ugyebár ha jól tudom a K - vitamin a véralvadásért felelős, és ha sokat kap akkor az sem jó.

Ági- Küldtem neked privátot!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Anid

Saját tapasztalatból mondom, ne aggódj a tápszer miatt. Én is sokat gyötrődtem rajta mire rávettem magam, de hát a gyerek a legfontosabb és ha tele a hasa akkor nincsen semmi baja :P
Én is adok neki tejet is és tápot is. Próbáld úgy felfogni, hogy így tuti megkap minden vitamint ami neki kell, mert a tápszerben csupa hasznos dolog van.
Gergő szinte észre sem veszi a különbséget, kaja-kaja, legalább is nem látszik rajta, egyáltalán nem finnyog vagy ilyesmi :D

na de most sííííííír

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok :)

Gyors pár sor :)

Mesa

Köszi megkaptam és már el is küldtem a táblicskut neked is, igaz házszámot nem irtál, de ha pótlod akkor beirom azt is és ujra küldöm mindenkinek.


Anid

Ne izgulj, attól hogy egy milit sem tudsz lefejni,még simán tud szopizni a kicsi. A tej a szoptatás alatt termelődik a legjobban, mert a baba szopómozgása inditja be a tejleadóreflexet, amit nem biztos hogy a fejő be tud inditani. Nekem is van hogy simán lefejek 200 milit a sogornőmnek, és van amikor még 50 mili sem jön le, pedig érzem hogy van tejcsi a cicimben, amit persze Pepe vigan ki is szopizik.
Fel a fejjel, ne idegeskedj, egy hónap és szépen belerázódtok a dolgokba és a sirásából már nagyjából tudni fogod hogy éppen mi a bibi, de idő kell hozzá. Pepe már lassan 5 hónapos de az elmult napokban este mindig hisztis volt és nem jöttem rá mi a baj, kellett vagy 3 nap mire leesett hogy a foga a bűnös, pedig ugye már nem az első babám és már nem is újszülött.

Az elején mindig hasonló a zongora: pelus, kajcsi, unalom :)

Viszont ha ugy látod hogy gázosan kevés a tej, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy tápszert kell adni, a baba az első, a többivel meg nem kell foglalkozni, már az is elöny ha nem minden etetés tápszer, hanem azért van tejcsi is.

Ha nagyon kézben levős lenne a dolog akkor tudom javasolni a hordozókendőt, azzal magadra tudod őt kötni és veled van, viszont te meg tudsz mozogni és bármit megcsinálni.

Nah jön egy hét pihi Dani nélkül, remélem anyukám birni fogja a gazfickómat, most egy csomo mindent el tudok majd intézni, leadni a gyed igénylésem, regisztrálni magam az ügyfélkapun és tervben van egy kis turi túra is :)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Anid, fel a fejjel! Az elején még mi is minden nyekkenésre végigzongoráztuk a problémaköröket. Meg kell ismerni a hangokat, rezzenéseket. Csak nekünk minden duplába. Néha már a hajunkat téptük. :lol: Szerintem ezt is meg kell tanulni. Aztán rájössz mikor van valami és mikor van hiszti.

Ági, de irigyellek! Na jó nyagon irigyellek, de asszem még nem tudnék egy hetet nélkülük lenni. Mondjuk így se fogsz unatkozni, hiszen ott van Pepe. Akivel mondjuk nincs sok gondod, legalábbis a talis ismeretség után ezt mondom. Oké, a fog az más.

Rékuci, melyik eü pénztárhoz tartozol?

Hogy bírjátok ezt a nyamvadt meleget? Pocakosok nagy kitartás nektek, igyatok és pihizzetek sokat -ha tudtok.
Mindenkinek szép álmokat!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok, újra itt!

Elöször is üdv. az új tagoknak. Gyarapodunk szépen.

Ági, köszönöm a talis képeket, nagyon jók lettek. Talán majd a köv-re mi is megyünk. Nekem is vannak képeim az elsőről, ha lesz egy kis időm megcsinálom. Élvezd csak ki ezt az egy hetet, pihenj sokat. De két nap múlva már minden bajod lesz, hogy mikor jön már a Dani. Vagy nem? :D

Anid, gratula mégegyszer a kis Katához. Tejcsi ügyben ne aggódj, szerintem ez a legfontosabb. De tudom milyen ez, a Jencike is csak 3 hónapig szopott, úgy hogy kapott mellette tápszert. Osztom Gabek véleményét, a lényeg, hogy a gyerkőc ne éhezzen, ettől Te nem leszel rosszabb, sőt, megadsz mindent a gyermekednek. Én sok fajta homeos bogyót kipróbáltam, de egyik se használt, de hallottam hogy valakinek igen. Meg csináltam valamilyen búzás golyócskákat is, ha érdekel előkeresem a receptet. Meg ittam sört is (fúúúúj), meg fejtem, és fejtem, és fejtem. Sajnos mindenkinek más a szervezete, nekem nem jött be semmi, de ne add fel, valami biztos segíteni fog.

Jutka, ezt a vizes dolgot én is sokmindenkitől hallottam. Pl. a barátnőmnek a kislánya sose akarta mondani, hogy kérek, mindig csak annyit, hogy inni, vagy adjál. Egy idő után megelégelte a barátnőm, és az egyik ilyen esetnél, többszöri unszolásra se mondta hogy kérek, és hát a pohár víz nem a szájába, hanem a fejére került. Na azóta mindig mondja, hogy kérek.
Ez a türelem dolog teljesen igaz, nagyon sok kell belőle. Csak néha elég nehéz. A talin se tüntél valami ideges embernek, meg a gyerkőcök se, Bence is édes volt, ahogy fürdött. De szerintem ez benne van a pakliban, és tényleg egyszerűbb volt, hogy mosolyogtál rajta, mintha el kezdtél voltna üvöltözni vele, hiszen gyerek, ez a dolga.

Mivel már két órája olvasom vissza a hsz-eket, fogalmam sincs miket olvastam, úgyhogy bocsi, hogy nem reagálok a többiekre. De végre utól értem magam, és remélem most már megint tudok jönni naponta.
Mi jól vagyunk, gondolkodunk egy pár napos pihin Gyulán, csak még nincs lefixálva a dolog. Mert ugye a házat is kéne csinálni. Szóval nem egyszerű. A Jencike meg mostanában olyan mintha süket lenne, mondom neki hogy gyere ide, semmi. Ezzel úgy fel tud idegesíteni. Ez normális ilyen korban? Vagy még ne kérjek ilyet tőle? Az ijedősséggel már elég jól állunk, tegnap itt voltak a keresztfiamék, üvöltött mint a sakál, de a Jencike fel se vette. Haladás. A szókincse is nagyon gyarapszik, már mondatokat alkot az egytagú szavaiból. Nagyon édes. Pl. mami bú do, vagyis a mami bússzal jár dolgozni. :D Na jó mára elég volt, már leragadnak a szemeim.
Még egy képet rakok fel

Jó éjt, pusz
Kata

Kép esküvőn voltunk

Kép pancsi

Kép ébredés után első az olvasás

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Ági! - a házszám : 11, a táblát köszi.

Ja és képzeljétek elkezdett jönni a fogunk!!! :D

Na most csak gyorsan ennyi voltam.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Helló!

Ha tápi és anyatej is van a gyerek étrendjében nem készül ki a gyerkőc hasa?
Reggel van tejem, illetve estére megint lesz,a köztest akkor oldjam meg tápszerrel?
De a mennyiséggel mi lesz?
Hogy számolom ki hogy mennyit kell adni neki?
Jövő hét után megyük hónapos ellenőrzésre, és szerintem leszídnak minket,mert keveset hízunk. Még mindig csak a születési súlya körül van. Már mondta a dokinő a telefonba, hogy kevés a súlya! Szerdán is csak 3342g volt. Elvileg 3400g-mal születet.

Kép
anid
 
 


Sziasztok:)

Anid

nem készül ki a poci, amig van tejed addig add neki, hogy erősődhessen az immunrendszere. Nem értem a dokidat, mért nem segit neked, mért csak lecsesz hogy kevés a súly :( A pici súlyát tekintve kb fél liter lenne a napi adagja. Hányszor eszik egy nap? Egy étkezésre kb mennyit?

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Olvasgatom amiket írtok, és azt kell hogy mondjam, hogy én nagyon szerencsés vagyok. Nekem sem a pocakban, sem most nincs semmi bajom Alinával. Bár még csak 2 hónapos, és azt mondják ez változhat, mégis úgy gondolom, ő már csak ilyen jó baba marad.
Éjszakánként átalszik 7 órát, utána eszik, és újra visszaalszik. Majd az újabb etetés után ébren van, de a következő után újra alszik. Maximum annyi lehet vele a "gond", hogy este 10 körül alszik el, és akkor többször is felkel, mire végre rendesen elalszik ... kézben.

De hát ennyinek bele kell férnie. Szopizni is csak 10 percet szopizik, és ennyi. És úgy tűnik a kaja is elég lehet neki, mivel nem sír. Nagyon sokat mosolyog, és úgy is kel fel. Egész nap, mikor ébren van beszélgetünk.
Bár, azt még én sem tudom eldönteni, hogy hisztizik-e, mivel nem sokat sír, és amilyen elfogult vagyok, úgy gondolom annak is megvan az oka. De nagyon sokat foglalkozom vele, ha ébren van.

De megmondom őszintén, attól félek, hogy mi lesz, ha nem lesz esetleg elég tejem. Még van, de fejni nem nagyon tudok belőle. Mondjuk kézzel fejek, nem gondoltam, hogy érdemes lenne készülékeket venni. Vagy szerintetek igen?

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Kedves Anid!

Igazából teljesen meg tudlak érteni, hogy aggódsz. Megmondom őszintén, én is ettől félek, hogy mi lesz, ha nem lesz elég tejem, mivel nem nagyon tudok fejni, és nincs rá időm sok, mivel ha ébren van az Alina, akkor vele kell foglalkoznom. (és a kézi fejés fárasztó is ám eléggé, legalábbis nekem). Erre pedig mindenki azt mondja, hogyha félek tőle, akkor szorongok emiatt, és be fog következni, amitől tartok. De csak az idegeskedés miatt. Ezért tudatosan megpróbálok másra gondolni, bár nem mindig megy. Az elején nagyon keveset ittam, mivel eszembe sem jutott, egyfolytában csak a babucira figyeltem, magamra pedig nem. Ezért kevesebb is lett a tejem. Aztán mostmár napi 4 litert megiszom, és úgy tűnik ez be is válik. Nem kell fejnem, és a babának is elég, mivel alszik, mint a bunda akár 5 órát is.

Sokat nem tudtam segíteni, de remélem legalább az segít, hogy megértelek.
Kitartás és ne idegeskedj emiatt. A tápszertől te nem leszel rosszabb Anya!

Üdv
Chester

Kép
KépKép
chester
 
 


Anid, megértelek a félelmeiddel. Én is átestem rajta. A pocinak nem lesz tőle semmi baja. Ezek a tápok főleg ami már újszülöttkortól adható szinte olyan könnyű megemészteni mint az anyatejet. Mondjuk mi az elején a koraszülötteknek valót kaptuk és utána az első verziót. De ezzel sincs azóta se semmi gond. Nem lettek tőle hasfájósabbak. Azt hiszem itt írták a szopis anyukák, hogy minden hami előtt (persze ha éppen türelmes a babád) rakd cicire, mert az is ingereli a termelést. És ha kell utána adj neki tápot. Azért mérd le cicizés után sose lehet tudni... szerintem a baba ügyesebb mint a mellszívó. Szerintem hamar beáll a kerselet-kínálat. Ha pedig így se lenne elég tejcsi, akkor se ess kétségbe. Az a lényeg, hogy a baba szépen fejlődjön. A dokinőd meg marha rendes, ha telefonon lecseszeget, ahelyett, hogy kimenne hozzátok és segítene nektek. Igyál sokat, (egyél dinnyét az is lötyi-ha azt lehet szopisoknak, na ezt nem tudom) és próbálj meg pihenni. Öleld át a gyermeked, titeket meg apa és pihizzetek! Na jó néhány jégkockát is dobjatok magatokra ebben a melegben.

Chester, gartula a szép és okos kis-nagylányodhoz. Tedd össze a két kezed, hogy ilyen jó babád van. Hidd el elmúlik, amikor már közlekedni kezd. :lol: Én most éppen ezt élem át, hát nem unatkozom. Persze ketten háromfelé. :lol: Nem baj, lassan itt az első dackorszak is... Jaj!

Kata, az esküvős kép Jencikéről nagyon jó. Olyan mint egy mini férfi! Sármos! Nyugi nem vagyok perverz, de tényleg szép gyerek.

Mesa, jön a fog, vagy már látszik is? Gartula hozzá, remélem nem szenvedtek nagyon tőle.

Ági, még mindig iregyellek az egy heti félszabadságért. De hogy fogod kibírni? Mondjuk lehet, hogy mire a csajok annyi idősek lesznek mint Dani én is örülni fogok a szabadságnak és eszembe se fognak jutni. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Ági!

Dani fiadat Isten éltesse sokáig, millió puszit küldök Neki és sok boldogságot kívánok!



Minden Daninak boldog névnapot kívánok!


Hurrá, SZÜNET!!

mohácska
 
 


Szia Anid,

Én aztán teljesen átérzem a helyzeted, velünk is ez volt, hogy Gergő 3 hetes korára még nem nyerte vissza a születési súlyát. Én akkor nagyon pánikoltam, szereztem még plusszban tejet és iszonyatosan elkezdtem tömni, amikor csak felébredt adtam neki enni.
A tej azóta fogyóban, most már tápszerezzük is. A dobozon rajta van, hogy hány hónapos babának milyen adagot kell készíteni. Mi először Humanat kaptunk, az nem jött be, mert 3 napig nem kakilt tőle és ezért elkezdett fájni is a hasa. Ezért kértem az orvost, hogy másikat írjon fel, mert nekünk az nem vált be és most Mildibét eszik, ettől pedig kutya baja, sőt talán ízlik is neki, mert nagyon jókat alszik tőle.

És tegnap elértük az 5 kg-ot, tádáám!!! (múltkor valaki ezt írta és annyira megtetszett :-) )

Most mosolygós babám van, nem fáj a tápszertől a hasa, jól kakil és ez a lényeg :lol:

Hamarosan nektek is megoldódik :wink:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Elöször is a Daniknak nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Mozgalmas hetünk volt, de mára már megnyugodtam.

Hétfön volt Viktor két hetes, pont 4 kg-ot nyomott. Szépen fejlödik. Még aznap felhívtam a szülészetet és találkoztam a szülésznövel, aki levezette a szülést. "Tiszta" fejjel (kéjgáz nélkül), akartam átbeszélni a szülést. Nem gondoltam volna, hogy szinte minden mozdulatot dokumentálnak szülés alatt. Kértem is belöle 1-1 példányt. Benne van pl, hogy mikor zuhanyoztam, mikor változtattam testhelyzetet, mikor kértem gázt stb. Jó volt újraélni az eseményeket, most már fájdalmak nélkül.

Másnap észrevettem, hogy Viktor jobb ágyéka egy kicsit duzzadt. Vártam egy napot és másnap este bevittem a kórházba az ügyeletre. Gyerekorvos megvizsgálta, de bizonytalan volt, nem tudta eldönteni, hogy sérv-e. Hívott egy sebészt, ö sem volt biztos benne. Egy röntgenorvos is megnézte uh-al, de már elöre megmondta, hogy a kollegája, aki jóval tapasztaltabb nála a gyerekek terén, most nem dolgozik. Ö sem tudta eldönteni, hogy sérv-e vagy sem.

Viktor nem mutatott fájdalmat, nyugisan türte a vizsgálatokat. Telefonáltak a lundi gyerekklinikára tanácsot kérni. Jövö hét csüt-re adtak idöt, de mondták, ha Viktornak fájdalmai lennének, akkor azonnal vigyük be az itteni kórházba és majd ök mentövel leviszik Lundba.

Hazamentünk. Éjjel mintha nyugtalan lett volna, nem volt széklete se, pedig eddig minden rendesen müködött nála. Vártam egy napot és pénteken felhívtam a lundi klinikát, elmondtam, hogy Viktor nyugtalannak tünik, mindig kézben akar lenni. Várjunk így csütörtökig? Mondták, hogy nem, vigyem be az itteni kórházba és majd az itteni orvosok megnézik újra és mondjam meg, hogy ha bármi kérdésük van telefonáljanak nekik. Így is volt.

Egy dokinéni újra megnézte, persze Viktor nyugis volt, de mivel magától nem kakilt már egy napja, mondta, hogy beszél Lunddal. Mondták, hogy vigyem le hozzájuk, mert ma egy gyereksebész ügyel éppen, aki e téren ügyes.

A sebészre egy órát kellett várnunk, mert közbejött egy nem tervezett mütét. Kaptunk egy szobát, ahol nyugisan pihenhettünk addig is. Jött a dokinéni, elöször elbeszélgettünk, hagyta, hogy Viktor aludjon, mert nemrég aludt el. Olyan jó érzés tölt el ilyenkor mindig, mert nagyon normálisan viszonyulnak az emberhez.

Fél óra múlva felébresztettük, megvizsgálta, de ö sem tudta eldönteni, hogy mi lehet. Behívott egy másik orvost is, az ö véleménye is ua volt. Mondták, hogy megröntgenezik és átnézik uh-al is.

Az uh-os orvos majd egy órán keresztül vizsgálta tetötöl talpig, Viktor nyugisan türte, el is aludt. Majdnem én is, 25 fok meleg volt a szobában, a kisgyerekekre való tekintettel, mert vizsgálat alatt teljesen meztelennek kell lenniük és telemaszatolják öket zselével, kellemesen szólt a zene, félhomály.

Utána visszamentünk az osztályra, vártuk, hogy kitárgyalják a képeket. Kiderült, hogy a jobb ágyékban az a vmi egy ér, ami nem úgy kanyarodik ahogy kellene, de ez nem baj. Most már tudjuk, hogy ott van. Majd összel ismét megnézik, hogy Viktort esetleg zavarja-e. Mondták, hogy röntgenszemeim vannak, hogy ilyet felfedezek. A férjemnek sem tünt fel. Jövö csütörtökön nem is kell bemennünk. Szóval végigidegeskedtem ezt a hetet. Jó, hogy túlvagyunk rajta.

puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Lassan utolérem magamat
Már csak két oldalt kell visszaolvasnom.

Apa dolgozik! :lol:
Talán most már több időm lesz babanetezni.
Bár jövő hét végétől meg szabin van.
Remélem eljutunk valahova.
Utána vissza áll a kerékvágás.

Norbi kb. 2 hete elkezdett nyügösködni. Állandóan a szájában van, nem alszik, fáradt és hisztis.
De fogat nem látunk.

Tegnap elött délután 4-től aludt reggel 7-ig, tegnap este 7-től reggel 6-ig és ma 2 óránként aludt.
Most nem tudom, hogy hisztis lett a fiam, vagy csak nő a foga.

A nagyi és apája eléggé elkapatták az elmúlt hónapban és most én leszek a gonosz anya, aki nem tartja egész nap a fenekét.
Nem szeretem, ha sír, de valahogyan le kell szoktatni.
Tudtok tippeket?
Nem tud elaludni sem.Megy a hiszti.

Mostanában elég sokat szokott bukni is.
A szopit meg nem viszi túlzásba.
Természetes ez?
A súllya nem csökken.

Pampers-es kódokat tudnátok nekem is küldeni?

Tudok cserébe küldeni DM-es kuponokat.

Megyek, mert kezdődik a cirkusz.
Még, hogy nem lehet 6 hónapos kor elött elrontani egy gyerkőcöt?!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Na most értem a hsz-ek végére.

Mindenkinek jó pihenést!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap óta megint Debrecenben fővünk, bár most nem toltam ki annyira magammal, hogy vonattal jöjjek... :)

Ági, egy hét egy gyerekkel?! Azta! Én is, én is!!! :):) Aztán meg ne lássalak itt a fórumon ezalatt, tessék Pihenni!!!!!! :lol: Ja, és boldog névnapot a hiányzónak!!!

Gyöngyusz, hát igen, ki felejthetné el azt a bizonyos 6 kilós bébit...:) én komolyan azt hittem, hogy valami miatt már ott vannak egy ideje, ezért van olyan hatalmas gyereke, de nem. :) Én 13-án szültem, és nem a baloldali elsőben, hanem a jobboldalon voltam, a 123-ban. Ha jól emlékszem. Neked ki is az orvosod?

Angyalka, na ma is kijutott a csak magamra erőltetett nyugalomból... Bence hihetetlenül tud viselkedni néha. Olyankor csak nézem, és komolyan meg vagyok döbbenve, hogy 4 éve minden nap egész nap ezen dolgozom, és mégis ez van. :? De abszolut igaz a türelem dolog és azt hiszem létfontosságú különválasztani a valóban fontos dolgokat a pl. locsoló alatt fürdés típusúaktól. Muszáj kitombolni magát. Különben megőrjíteném szegényt és persze magamat is az állandó fegyelmezéssel, arról nem is beszélve, hogy egy idő után hatástalan... Sőt, sokszor szuper vele együtt belemenni a hülyeségbe, pl. ma úgy összevizeztük egymást a db-i főtér szökőkútjánál (másra sem jó amúgy, amellett, hogy csúnya), hogy teljesen eláztunk mindaketten...:):):) Szuper volt, anyukám fogta is a fejét!! :):)
Ja, és Jencike igazi belevaló kölyök, ez látszik nagyon a képeken!

Dorka, simán lehet, hogy a foga nő, attól, hogy még nem látszik! És hidd el, ez a meleg is kiborítja őket. Én is nyűgös és fáradt vagyok, nem hogy ők!! :wink: Nincs olyan alkalmatosságod, amibe kiteheted nézelődni, ahonnan láthat Téged, és mégsem kell cipelni Magaddal?

Gabek, gratula az 5 kilóhoz!! Nagyon ügyesek vagytok!

Anid, kitartás!! Én nem igazán tudok mást hozzátenni, mint a többiek, de szerintem nyugodtan felhívhatsz egy szoptatási tanácsadót is, ha úgy érzed segítségre van szükséged. Irtó aranyosak mind és nagyon értik a dolgukat! Az LLL honlapján megtalálod a számukat.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?