Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Anid

Először is gratula mégegyszer a babódhoz. A tej miatt meg ne parázz mert az nem használ neki, csak ront a helyzeten.

Most irom neked ahogy eszembejut a tejszaporitási technikákat, lehet többet is egyszerre alkalmazni.

urtica urens CH5!!!!! homeos bogyó, csak ez a higitás jó a többi apaszt, erre figyelj. Alkalmazás: első két nap napi 3*5 bogyó, második két nap napi 2*5 bogyó, 5. nap 1*5 bogyó, a szabály ugyan az mint a többi homeos bogyónál: elötte utána fél órával nem enni és nem inni, valamint minden mentolos dolgot kerülni.

alfa alfa D 12 ez is homeos bogyó, ebből szopi elött egy órával 5 bogyót kell bevenni, napi két három alkalommal, ez alapjából lucerna csira

szaporitó fejés : ez azt jelenti hogy szoptatás után fejni kell a cicit a következő módszerrel 7-7-5-5-3-3-1-1 percig, mind két cicit felváltva.

laktoherb tea ivása kura szerűen, szal nem egyfolytában mert megszokja a szervezet és nem használ, valamint nagyon figyelni kell, mert hasfájást okozhat a babónak.

őszibaracklé ivása, lehetőleg ne csak a cukortól csöpögőt, hanem legyen benne gyümiszázalék is

kalcium fogyasztása is segit

lucernacsira fogyasztás, például vajaskenyérre szórva elfogyasztani, lehet kapni kész csirát a multiknál, kis dobozkában, de akár magad is csiráztathatsz, ugy mint anno az ált. suliban talnultuk, az 5. napos csira már ehető

Az is sokat segit, ha fogod magad és beköltözöl az ágyikóba a babával, viszel magaddal enni és inni valót és egész nap együtt vagytok, amikor megnyekken a baba akkor rögtön cicire teszed, a sok szopi is serkenti a tejnövelést.

Mérőszalag beszurása ugy történik hogy a lilypie.com oldalán elkészited a szalagot: kiválasztod a babafigurát és maga a szalag mintáját, tölhetsz fel hozzá képet is, érdemes lekicsinyiteni , pl egy képből vágd ki progi segitségével a pici arcocskáját és azt szurd be, ha elkészültél akkor a program ad neked három kódsorozatot , ezekből a középsőt kell kiválasztani, kimásolni és beilleszteni a profilodban lévő aláirás ablakba és elmeneteni, a következő hozzászólásodnál már megjelenik a vonalzó.
Magadról kisképet, vagy éppen a piciről is tehetsz fel és akkor a neved mellett bal oldal az is megjelenik, ezt ugy éred el, hogy a profilodba az avatar kép feltöltése menűt használod.

Gyöngyusz

Jajj de jó hogy megkaptátok, direkt ajánlva adtam fel, hgoy legyen nyoma és ha valami baj történt volna vele, akkor legyen mivel reklamálni. Én köszönöm a belépőket ám. Nyuszik jöhetnek még, ha nektek nincs rá szükségetek, nálunk mindig jól jön :) :)
Rossmanba nem nagyon járok, mert tőlünk messze van csak, de amit kaptunk a klinikán csomagot abban volt egy utalvány amit 6 hósan lehet beváltani, nah azt majd beváltom, csak még meg kell keresnem hova tettem :) :P :P

Keresztszemesben miben tudnék segiteni?? minták kellenének?? vagy???

Kinga
NAgyon kellemes pihenést kivánunk nektek és jó időt is hozzá.


Lányok, aki szeretne még bekerülni a privát táblánkba az irjon az adataival mailt nekem és elküldöm neki a többiek elérhetőségét (név , cim, telcsiszám, emailcim) Igy minden taliról vagy fotófellelhetőségről kaptok mindig értesitést, és fel tudjátok egymással venni a kapcsolatot, ha valamire szükségetek van.

Indigó nagyon eltünt, biztos a költözés miatt...

Ahh letelt az időm, mert indulunk a nagyihoz... jajj majdnem elfelejtettem mondani nektek, képzeljétek kibujt a jobb alsó egyes fogunk, vagyis kint a hegye , jó éles, sőt a bal egyesnél is látszik már egy apró pontocska, jó korán kezdi a fogak növesztését Pepe, megnéztem, hgoy a bátyuskája csak 6 hónaposan mutatta meg az elsőt :) Sőt vége az aranyéletemnek, mert már ugy forgunk körbe mint egy ringlispir, sőt közlekedünk is az ágyon körbe körbe, igy már egy pillanatra sem lehet őt csak ugy ott hagyni, még jó hogy lassan felköltözünk és ott már simán lerakhatom majd a parkettára a játszószönyegére, és nem kell félnem hogy lepotyog.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Csíkpróba 1,2,3

Kép
anid
 
 


ellestem a tudományt
vajon sikerült?
jankamama
 
 

 
 

nem :)
jankamama
 
 


Sziasztok!

Anid, üdv ujra itt! Remélem megoldodnak a tejcsi problémak! Szoval még egyszer SOK SOK SOK TEJCSIT KIVANOK!
Dokibaval rendben volt minden? Hazajött a nyaralasbol, mikor beindult a szülés?

Kinga, sajnalom, hogy Te is depizel :( Tovabb birtad, mint én, Boti lassan 1 éves! A nyaralas biztos nagyon jot tesz, biztos teljesen fel leszel töltve energiaval, jo kedvvel mikor hazajössz!
Szerintem ez az egyik legjobb antidepresszans, barmint az utazas, a kimozdulas. Na meg a ruhavasarlas :D! Szoval teljesen benne vagyok egy közös Ruhagaléria turnéban! Hajra!
Pénteken én is elutazom 2 hétre, beszéljünk, ha Ti is hazajöttetek!

Agi, gratula Pepének az elsö fogacskahoz! Kedden viszem a nyuszikat!

Amugy ki jön el a talira kedden??

Angyalka tényleg jol eltüntél, mi van veletek?

PP, azt hiszem Te irtad, hogy a lanyod 1 éves koratol tapszert kapott. Ez azért volt, mert elapadt a tejed, vagy Te szoktattad le a szoptatasrol?
saara
 
 


Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés! :) Szombat este hazajöttünk és szuper volt a nyaralás!! A kölkök imádták a tengert, Dorka tapsikolt örömében, amikor meglátta, Bencét ki sem lehetett rángatni... Az utazást is jól bírták, bár visszafelé bekaptunk egymás után 3 balesetet az autópályán, így egy 30 km-es szakaszt több mint 3 óra alatt sikerült megtenni, gyakorlatilag álltunk egy helyben... Itt jegyezném meg, hogy tündéri és iszonyú türelmes gyerekeim vannak!! :):):) A többit majd élőben holnap! :)

Majd igyekszem visszaolvasni, mindenesetre láttam, hogy Anid már a babócával tért vissza, úgyhogy nagyon gratulálok nekik!!!

Sziasztok!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Halihó!

Üdv. a nyaralásból hazatérőknek! Ne meg nagy-nagy irigység! :)

Állítólag szerdától jön a kánikula újra, szóval holnap még elvileg csak kellemes meleg lesz a talihoz...
Remélem neki merek majd vágni full bkv-val Bálinttal, mert ilyen hosszú útra még nem mentünk csak kettesben.

Tüneményes a gyermek, most éppen nézi a csillárt, és hangosan sikongat meg szövegel neki.

Örülök, hogy ennyien ettetek egy jó cukkinis rizst :) Ági, a tejfölös ötlet nem rossz ám, mondjuk én is tejföllel eszem, de utólag rakom rá, na majd megpróbálom így is.

Anid: Üdv a II. női klinikás mamák között! :)
Tejcsi ügyben én a saját tapasztalatomat meg tudom Veled osztani, konkrétan, hogy nekem attól lett bazi sok tejem, hogy folyton fejtem az első hat hétben. Minden szopi után szigorúan lefejtem a maradék tejet a mellemből full üresre, akkor is ha úgy éreztem, hogy már nincs benne (mindig volt még, csak dolgozni kellett érte). A végén persze már annyira utáltam a dolgot, hogy majdnem a földhöz vágtam a mellszívót. De megérte, utólag azt mondtam.
Na meg ittam, ha kellett- ha nem. Megcsináltam 1,5l kancsó limonádét kétszer, és akkor tudtam, hogy min. 3 liter már megvan aznapra, vagy két 1,5 literes ásványvizet raktam be a hűtőbe, hogy tudjam mennyit iszom.
Pihiztem sokat, mondjuk megtehettem, mert ott volt anyukám, aki még a kaját is elém rakta, szigorúan naponta 5x hozta tálcán.
Mostmár csak élvezem a munkám gyümölcsét, már csak reggel-este fejek, de akkor is azért, hogy oda tudjam adni a tejet, van fejés nélkül is. Mondjuk reggel muszáj is fejni, mert majd szétdurranok.

Na megyek, mert meguntuk a csillárt és ennek hangot is adunk...
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Látom, kezd összeverődni a talicsapat. Mi most kihagyjuk, mert délelőtt jön a védőnéni, délután pedig a kolléganőmmel nézünk meg egy bomba turkálót a Lehel téren. Majd tudósítok a turkáló fan-oknak, hogy milyen volt.

Jutka! Örülök, hogy ilyen szuperül sikerült a nyaralás! Ezek szerint a kocsi is jól szuperált :D Biztos tele vagy energiával! És sok boldogságot a a lányod első szülinapjához!

Anid! Aranyos Kata! Jó, hogy van centi, így már nem tévesztem el a korát. :oops: Remélem napról-napra több a tejcsid! Biztos ki fog alakulni a kereslet-kínálat. Egyik barátnőm, aki maga 50 kilós, a fiacskája pedig 4 kiló körül született, és farkas étvágya volt, azt csinálta, hogy reggel-este (!) óránként szoptatott az elején, így működtek 8 hónapos korig. Remélem nálatok nem ilyen húzós a helyzet. A lányok étvágya állítólag amúgy is mérsékeltebb, és türelmesebben kivárja, hogy a tejcsi felszaporodjon, de nem lesz semmi baja egy kis tápitól sem.

Ági! Gratula Pepe fogacskájához!

Sziasztok: Toreau

KépKép
toreau
 
 


Saara,
igen, Flóra 1 éves kora óta reggel-este tápszert kap anyatej helyett. Nem apadt el a tejem, én döntöttem úgy, hogy elválasztom. Elsősorban azért, mert belevágtunk a kistesó projektbe és nem akartam szoptatás alatt teherbe esni. Másodsorban azért, mert már úgy éreztem, elég volt. Vissza akartam kapni végre a testemet. :D Addigra Flóra már mindent evett, és eleve úgy terveztem, hogy 1 éves koráig szoptatom, ha sikerül. Nekem fura a szaladgáló, beszélő gyerek, aki szopik.

Jutka,
örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok! Üdv újra itt. :)

Ági,
gratula a fogacskához! A Libero mikor küldi ki az első levelet? Mi azóta sem kaptunk. Hány Libero baba kell a teknőshöz?

Akkor holnap tali, ugye? De jó! Mi tervezzük, hogy megyünk!

puszi mindenkinek
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok

Remélem mindenki jól van csak 1 gyors bejelentkezésre van időm.

Pöttöm Panna

Lenne 1 kérdésem. Én kisfiam most múlt 1 éves és én is szeretném lassacskán elválasztani. Ő leginkább alváshoz szopizik még. Te hogy vezetted be a tápszert és hogy választottad el Flórát?Nagyon megköszönném ha adnál pár jó tippet :D

Lini
lini
 
 


Sziasztok

Remélem mindenki jól van csak 1 gyors bejelentkezésre van időm.

Pöttöm Panna

Lenne 1 kérdésem. Én kisfiam most múlt 1 éves és én is szeretném lassacskán elválasztani. Ő leginkább alváshoz szopizik még. Te hogy vezetted be a tápszert és hogy választottad el Flórát?Nagyon megköszönném ha adnál pár jó tippet :D

Lini
lini
 
 


Sziasztok kis garfomán társaságom! Ma még csak titeket olvastalak, na meg persze etettem és gyerekeket szedtem ki az ágy alól.

Zsebi, gartula az ikrekhez, hányadik hétben vagy? Nemeket tudjátok már? Nekem is ikreim vannak. Nekem Ács doki volt a dokim, imádom, egy tünemény.

Ági, gratula a fogacskához ill. fogacskákhoz. Megszenvedett érte Pepe? Vagy csak észrevétlen kibújt? Téynleg jó hamar elkezdte.

Jutka, örülök, hogy a csemeték ilyen jól viselték az utat. És persze Boldog szülinapot a kis-nagylánynak!

Tök jó szüléstörténeteket írtatok. Olyan jó nosztalgiázni.

Talira valószínű most sem tudunk menni. Apukám hazajött a kórházból csípőprotézis műtétje volt és még nem akarom anyut elránagtni mellőle.
Hát mi is tök jót pihentünk a Balcsin. Rövid volt mert csütin mentünk és szomaton jöttünk, de jó volt. Azt hittem semmit nem fogok majd pihenni, de tévedtem. Sőt még a Balcsiba is fürödtünk gyerekestűl. Igaz először csak a lábujjaikat mertük belerakni a vízbe de tetszett nekik és már a pocikujig benne voltak a vízben. Én meg féltem, hogy megfáznak! ezért hamar kihoztuk őket csak gyors le-fel emelés volt pociig. Nem is nyivákoltak, hogy a víz "csak" 26 fokos volt és nem fürdővíz meleg. Tetszett nekik, pancsoltak. Jól megkapta a nap őket árnyékban, olyan jó színük lett! A fű meg újdonság volt, nem győztük kiszedni az ujjaik közül. Lehet, hogy ez a korai vegetáriánusság jele?

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

PP, remélem el tudsz jönni holnap, engem is érdekelne, amit Lini kérdezett... Vincus még nincs 1 éves, azt én is megvarnam, mielött elvalasztom.
Néha most is unom az élö cumi szerepet :oops: Na most kövezzetek meg.. Mondjuk eléggé raérös tipus a fiam, van amikor egy oraig is eltart egy szopizas...

Jutka üdv ujra itt! Tengerpart, aaaah, tiszta irigy vagyok :wink:! Szuper, hogy az utat is ilyen jol birtak a gyerköcök!
Mi pénteken repülöre szallunk Vincével, van valakinek ebben tapasztalata? Mar tervezem, hogy beszerzek néhany uj jatékot, ami lefoglalja a figyelmét, ha nagyon unna a dolgot, de minden tipp érdekel!

Toreau, akkor varjuk a turkalos beszamolot! Ugy latom belejöttél a BKVzasba, ügyes vagy!

Na akkor holnap :) ! Kicsit izgulok am!
saara
 
 


Sziasztok,

Ági, Dorka,
Megvan a labda és viszem, ha jöttök. :)

Off-topicként teszek fel képeket a porcelánokról, amit fest gyerekeknek, bocsi a kitérőért. Kép Kép

Ági,
A tejnövelő praktika később is segít? Néha azt hiszem, azért lusta a lányom, mert kevés van, de igazából azt hiszem ez nem igaz. Ma újta szopizott 100-at, szinte el sem hiszem. :shock: :)
És gratula a fogacskához! Remélem Pepe sem harap. :D

Edit,
Ne add fel a csíktudományt! :wink: Kíváncsiak vagyunk rátok.
A talihoz a termoszos meleg vizes tipp valóban tökéletes (már nem találom ki írta), a sógornőm is így csinálta a kisfiával. És fő az önbizalom!

Jutka,
Tök jó, hogy ilyen jól bírták a gyerekek (és végül a kocsi is) a nyaralást. Mindneki átment a teszten :lol: és még jól is sikerült a pihenés.
Ti jártok amúgy babaúszásra, hogy ilyen víz-imádók a gyerekek?

Mi holnap megyünk talira. Remélem sokakkal talákozunk. :lol:
Prücsök

prucsok
 
 


Köszönöm a tejcsidrukkot!

Lassan haladunk! Már csak napi egy-két tápit kap, de csak minimális mennyiségben! A baj csak az, hogy bealszik állandóan a cicin, csipkedni meg men magyon van szivem. Fejni nem tudok egy - egy kör után, alkalmanként elhasználja mind a két cicit!
Tejbelövést hogy lehet elérni?
Mennyit kell ennie egy alkaklomra?
Nap végére?
A 10 grammok gondolom kevesek egy ciciből? Legalábbis ennnyit mértem!

ja és még enm esett le köldökcsonk! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ez normális?
Mitől lettem én ennyire béna anya? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
anid
 
 


anid,
jankámnak a 4.hét végre esett le a csonkja
teljesen normális, ne aggódj
sőt még akkor is maradt egy kis bigyó, var, vagy mi rajta, amit a doktornénink lekezelt, és aztán hamar begyógyult
csak alkoholozd, és hintőporozd minden pelenkázásnál, és el fog tűnni

Kép
jankamama
 
 


Sziasztok!

Újra itthon. Mi egy kicsit leugrottunk a Balcsira. Jó meleg volt, csak azt sajnálom, hogy nem mehettem bele. :(
Végig a 10 nap alatt vendégjárás volt nálunk, jöttek a barátok rokonok úgyhogy nem nagyon volt időm pihenni. Sajnos a férjemmel is csak 1,5 napot töltöttünk kettesben, mert egyébként mindig volt valaki körülöttünk. Most itthon pihenem a nyaralást. :wink:

Üdv az újaknak és a régi újaknak meg mindenkinek!

Jó sokat írtatok, alig győzöm olvasni, de azért próbálom. Tényleg grafomán társaság. :D

Elég sokat keményedek, pedig szedem a Magne B6-ot (2x2). :?
Vagy ilyenkor ez már normális?

Nagyon tetszenek a festett tányérok. :D

Egyenlőre ennyi, még olvaslak titeket.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, csak nem nagyon voltam gépközelben. Még nem tudtam visszaolvasni a rengetek hsz.-t de igyekszem. Csak bejelentkeztem, hogy még élünk. Majd olvasgatok, és jövök újra

Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Pöttöm Panna
De egy 1 éves gyerek még ha szopizik is már eszik hozzá más kaját is ugye? :roll:
Mikorra kell átállni, hogy szinte sz összes kajálása valami étel legyen (nem tejcsi és nem is tápszer??)

Ági
Gratula a fogakhoz, ez jó korán jött gondolom még nem számítottál rá :shock:

jutka, kgiulia, ranpo
Nagyon irígylem a nyaralókat. :lol: Én nagyon szeretek utazni, sok helyen jártam már a világban, de azt hiszem ebben az évben már nem megyünk sehová :cry: , itthon hármasban nyugisabb :)

Mi ma délután kaptuk meg a 2 hónapos oltást. Beborogattam, de nagyon nyűgös szegénykém, és a doki azt mondta, hogyy 3 napig bármikor belázasodhat, ezért mi nagy valószínűséggel, sajnos kihagyjuk a találkát. :(
Pedig az autókázásba már egészen jól belejöttünk, ma elmentünk tápszerért is mert kaptunk újat. Remélem az beválik és valóban könnyebben emészthető lesz :)

Edit
Én vettema Lidlben olyan hungarocellből készült izét, ami megtartja a hőt, és pont belefér a cumisüveg így bárhova elmehetek 4-5 órára is, mert a helyszínen meg tudom etetni üvegből. Volt nektek való rózsaszín is, az sokkal szebb volt, mint a fiús változat, tudom neked javasolni :lol:

Prücsök
A tesód a tányért is adja, vagy azt nekünk kellene vinni? Ez tök jó ajándék, megjegyzem és majd később biztosan kérni fogok.

Na megyek, mert nyöszörög,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Most én is próbálom a vonalzót bemásolni.

Ági,

Ahogy idöm engedi írok.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Gabek,
A tesóm a tányért is adja, a megbízónak csak a mintát kell kiválasztani. :)

Mmi mára kikapcsolunk, remélem elalszik.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudtam mindent elolvasni...tényleg nagyon belendült a társaság!!!

Ági!

Én most elsősorban "téli" /karácsony stb/ mintákat keresek. Tegnap strandoltunk....egész nap Zoét kenegettem, magamról viszont teljesen megfeledkeztem. Ennek az lett a következménye, hogy mivel én jól megégtem, ma itthon maradtunk és egy pulcsi már el is készült. A család összeadott egy csomó maradék fonalat, úgyhogy most köthetek. A párom meg is kérdezte, hogy ez a "hullám" meddig fog tartani, mire számítson. Most ugyanis az egész kötöde ki van pakolva.
Gratula az új fogacskához! Azt hiszem hamarosan nálunk is újabb fog fog előbújni, mert Babus szájából csak úgy csorog a nyál és állandóan a szájába kotorászik. Ez lesz a 9.


Prücsök

Nagyon szépek a tányérok, amiket feltettél! Ezek milyen festékkel készülnek, hány fokon égetitek???? Van saját égetőkemencétek??? Azért érdeklődöm ennyire lelkesen, mert van egy pár tányérom, vázám, amik megvannak festve, de még nem találtam olyan helyet, ahol ki tudnám égettetni őket.

Anid

Nálunk is csak a 4. hét körül esett le a kislányom köldökcsonkja, szóval nem vagytok lemaradva semmiről.....!!!

Pöttöm Panna

A teknőchöz is 10 képecske kell. Nem akarlak elkeseríteni, de általában a Libero gondosan azután küldi a kérdőívet, miután erről az ajándékról már lemarad az ember gyereke.....Pedig ez a legaranyosabb, én is ezt szerettem volna megszerezni. Valószínűleg nagyon kapós, vagy drága.....és csak mézesmadzagként van hirdetve. Én legalábbis még nem találkoztam olyannal, aki kapott volna.

Toreau

Mi újság a turkáló fronton??? Sikerült hozzájutnotok valami szépséges holmihoz???


Jó talizást és mindenkinek jó pihenést kívánok!

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Lini, Saara,
az elválasztáskor Flóra még reggel és este szopizott. Én az esti szoptatás kiváltásától féltem, mert nagyjából még akkor is mindig mellen aludt el. Úgyhogy azt csináltam, hogy mindent ugyanúgy tettünk: félhomály, beültünk a fotelba, ölembe vettem ... csak éppen a tápszeres cumisüveget adtam neki oda. Nálunk így működött, egyáltalán nem volt semmi probléma. Lehet, hogy csak szerencsénk volt. A reggeli szoptatás meg egyszerűen csak elmaradt: mikor felkelt, felöltöztettem, stb. Ez meg szerintem azért nem volt gond, mert reggel, amikor felkelt, mindig volt valami Érdekes és Fontos Tennivalója, Megnéznivalója, Elolvasnivalója és így nem volt hiányérzete.
Egyébként én azt olvastam -és az ismerősi körben több családnál láttam bizonyítani-, hogy 1 éves kor körül könnyű elválasztani a babákat, utána megint sokkal nehezebb. Van barátnőm, aki a 2 éves gyerekét nem tudja elválasztani. :shock:
De megyek holnap a talira, Saara, szívesen segítek, ha tudok ebben a témában.

Gabek,
peeersze, hogy eszik, 1 éves korára már mindent eszik, épp ezért nem is éreztem, hogy szüksége lenne még a szoptatásra, ha amúgy már boldogan zabálja a csípőskolbászt kétpofára. :lol:
Elméletileg 1 éves kor után már nem kell, hogy tápszert kapjon. Én azért adom még mindig, mert tejet nem szívesen itatok vele, a tápszerben meg van egy csomó kalória, és nem utolsósorban jó sok vas, ami a vérszegény gyerekemnél nem hátrány. :) Flóra most már csak este kap tápszert, a reggeli tápszerezés már teljesen elmaradt, velünk együtt reggelizik.

Saara,
mi tavaly nyáron többször repültünk Flórával, holnap a talin szívesen elmondom, hogy mi volt, akkor nem kell itt kisregényt írnom. :)

Anid,
nyugi, nem vagy béna anya! Teljesen jól csinálsz mindent, nyugi!!! :) Fejni viszont akkor is érdemes, ha nem jön már semmi, így megy az üzenet az agyba, hogy kevés a tej és termeljen még több olyan hormont. Az aluszékonyság meg majd lassan elmúlik a babánál és ő is hatékonyabban fogja serkenteni a tejtermelődést. :lol:
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

PP,
köszi az infokat, akkor holnap remélem folytatod :)!

Anid,
miért lennél béna mama??? Nem vagy az!! Szoptasd meg sokszor és egyre élénkebb lesz + neked is egyre több lesz a tejed. Tényleg fontos, hogy ne stresszelj a dolgon, az nem segit csak artani tud!
Majd jokat nevetsz, néhany honap mulva mikor alig birod felemelni a 8 kilos lanykadad :)!

Prücsök,
ha van még labda raktaron mi lehet kérnénk egyet :)

Ma csavarogtunk egy jot, vasarolgattunk és a Millenarison is logtunk. Jo kis hely, normalis mosdo van, lehet ott lehetne a következö talit tartani...

Jo éjt!
saara
 
 


Sziasztok!

De jó! Holnap találkozunk! :):)

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, azt el is felejtettem írni, hogy Dorka megtette első lépéseit....Majd meglátjátok, milyen lelkes! :)

Anid, na ne viccelj! Hogy lennél rossz anya? Hát nem itt aggódod Magad agyon a babád miatt?! Azon izgulsz, hogy neki a legjobb legyen. Hát nem ez a normális?!! Te is ugyanolyan szuper anya vagy, mint mindenki, aki a gyerekével foglalkozik!! Akkor lennél rossz anya, ha ezek a gondolatok eszedbe sem jutnának... Fel a fejjel, senkinek nem könnyű megbírkózni az új helyzettel és az iszonyatos felelősséggel, de hidd el, sikerülni fog, és nem lesz semmi baj!!! :)

Most láttam, hogy milyen sok új mamink van, üdv Nektek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki nagyon jó idő lesz a talira! Mi várjuk a védőnőt hűségesen, és aztán jön a nagy turkáló kaland, feltéve, ha a védőnéni délelőtt ideért.

Gabek! Mi jövő héten kapjuk a 2 hós oltást. Majd írd le, hogy bírta a picur a kiképzést, belázasodott-e. Én csak kúpot szándékozom adni neki erre az esetre, a homeós bogyókban nem nagyon hiszek. :?

Gyöngyusz! Nem semmi ez a kötögető mánia! Én úgy néz ki a varrogatásba fogok belelendülni, most kaptam egy varrógépet :P Mintákkal sajna nem szolgálhatok :cry:

Csilla! Szép sorban jönnek a gyerekek, mint az orgonasípok.

Anid! A "béna anya" sürgősen kéretik töröltetni a szótáradból! Tejcsiellenes! Kioltja a sok energiát, amit küldtünk neked :evil:
Mindenki jó anya, aki gondoskodik a gyerekéről.Érdekes módon a gyerekágyon mellettem feküdt egy nő, aki még mielőtt megindult volna a teje ezt mondta magáról. Ugye nem árulok el titkot, gondjai adódtak a tejcsivel! Csak arra szabad gondolni, hogy milyen aranyos a kisbabád, és hogy mennyire jó, hogy Ő adatott neked. Ha erre gondolsz, mindig, amikor cicire pakolod, bizti lesz sok tej. A 10 gramm egy ciciből szerintem nem kevés. Pld nálunk kezdettől 3 óránként volt evés, kb 40 gr egy ciciből egyszerre. Ha mindkét mellből megeteted, és 3 óra helyett óránként, kétóránként lehet nem is kell neki tápi! Ezt csak mint laikus mondom, nem árt kikérdezni egy szoptatási tanácsadó segítségét. Említették itt a lányok már a La leche Liga elérhetőségeit, talán ők eligazítanak, hogyan lehet ezt szoptatóbarát módon megoldani.

KépKép
toreau
 
 


Gyöngyusz,
Otthon a volt ált. iskolánkban van égetőkemence, ahol a tesóm kiégeti a porcelánokat. Ha gondolod, augusztusban haza tudom vinni kiégettetni a tieidet is. Az'szem ingyenes, de tesómnak van kapcsolata, majd megkérdem. :)
Keresztszemes ügyben van 1,5 dossziényim a lépésről lépésre sorozatból, amit anno lefűzős formában lehetett kapni az újságosoknál.

Sára,
Ma lesz nálam +1 labda, mert Dorka nem jön, így neki még nem tudom odaadni. :)

Anid,
Ne parázz. Blanka is rossz evő és jó alvó volt az elején. Tesómmal, aki itt volt segíteni, sírva nevettünk minden egyes etetésnél, aztán 2-3 hét alatt helyreállt a rend. Én eleinte fejni is csak 10 ml-t tudtam cicinként, aztán most már sokkal többet és enni is van elég. :wink: Fel a fejjel, nagyon jó anya vagy és egyre jobb leszel.

Most megyek, mert még Etát meglátogatjuk a tali előtt a kórházban.
prücsök

prucsok
 
 


Anid, miért lennél rossz anya? Először is tényleg ne idegeskedj, mert az csak elűzi a tejcsit, sajnos tapasztalat. Az én csemetéim nagyon kevés anyatejet kaptak, mégis boldog kiegyensúlyozott babáknak látszanak. Én sajnos nem tudtam szoptatni, mégse érzem magam rossz anyának. Mindent megtettem az ügy érdekében amit a begyűjtött szakirodalomból tudtam, mégse ment. Viszont mindig is a boldogságukért küzdöttem és ezért vagyok jó anya. Azt meg, hogy mennyire nevelem őket helyesen... hát az majd 20 év múlva kiderül. Aki törődik a gyermekével/gyermekeivel NEM lehet rossz anya. Kezdő anya az igen. De nem rossz. Szerintem az anyaságot tanulni kell, mint mindent. Legalábbis nekem. Az elején minden göncöt rájuk adtam, nehogy megfázzanak. Senkit nem engedtem a közelükbe. Ma meg... Megtanultam, hogy nem annyira törékenyek és kevésbé féltem őket. Ami persze hülyeség, mert a féltés maximálisan megvan, de igyekszem teret engedni nekik. Mert ezt is megtanultam. Ma csukott szemmel is tudok pelenkázni, félálomban, az elején meg... hát jó béna voltam. Szóval felejtds el a rossz anya kifejezést!!!!!!!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Talisok, majd küldjetek képeket.

KépKép
kgiulia
 
 


Halihó!

Mi volt a helyzet tali fronton? Beszámolót kérünk! No és képeket!

Turi túra: a Lehel tértől kb. 50 méterre a Váci úton van a turkáló, ahol jártunk. 1800/kg a cucc. Nem olyan színvonalas, mint a ruhagaléria, de ki lehet fogni ugyanolyan jó darabokat is, csak kicsit jobban meg kell "dolgozni" érte. 4000 forintért kb 10-10 darab gyerek, és felnőttruhát vettem, illetve Robikának túrtam 2 db játékot, mert az is van. Aki teheti, nézzen be, szerintem érdemes.
Sziasztok: T.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Csajok olyan jo volt veletek talalkozni! Lillatol elbucsuztam és olyan hianyérzetem lett hirtelen :D!
Agi, sajnalom, hogy nem tudtal tovabb maradni!
Utolag bocsanatot kérek a lanytol, aki veled volt, Eszter talan? Be sem mutatkoztam neki, tök paraszt vagyok, ez utolag jutott eszembe... :(

Pénteken elutazunk és 4-én jövünk haza, lehetne a 7-i héten a következö tali? vagy ne legyek mar ilyen :lol:...?

Pirus irtam mailt!
Vincus jol összenyalazta Szabi jatékat, bocs, észre sem vettem, hogy lenyulta!

Giulia, Toreau, többiek, remélem talalkozunk a következö talin!

Toreau, ezek szerint voltal ruhagalériazni? Bejött? A Vaci uti tippet köszönöm. Holnap szivesen elmennék, de allitolag kanikula lesz megint, igy marad a szobafogsag :(.

Jutka, ha nincs még udvarloja Dorkanak Vince szivesen randizna vele.... 8)
saara
 
 


Sára, Jutka,
Nem sok alkalmam volt beszélgetni veletek, de örülök, hogy találkoztunk. A fiúk nagyon hasonlítanak rátok, le sem tagadhatnátok őket. :D Remélem Blanka is hasonlítani fog kicsit valamelyikünkre.

Tök gyorsan hazaértünk és jót ettünk itthon. :)
Jaj, most mennem kell, mert sírás van. Eddig tartott az esti séta alatti alvás, hát fürdetek. :)

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!
Én is nagyon jól éreztem magam a talin, mindenki nagyon kedves és szimpatikus volt. :) A gyerkőceitek pedig mind hihetetlenül nyugisak, vajon én mit csinálok rosszul? :? :lol:
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok :)


Én is nagyon örülök, hogy megint talizhattunk egy jót, az viszont sajnálom, hogy korán le kellett lépnünk, de hát ember tervez , isten végez, szokták mondani. Majd a következőre megint sokáig maradunk :) (pedig most arany dolgom is volt, hogy Dani otthon maradt....)

PP

Semmit sem csinálsz rosszul, ne parázz. Nem volt ott Dani, szerintem akkor eszedbe se jutott volna ilyen gondolat, ha láttad volna miket művel néha :oops: :P :P :P , elég szegény Bencét megkérdezni, hogy multkor a szigeten hogy leharcolta őt :)

Patrik nagyon édi és szépen behozta a lemaradását. Flóra meg egy igazi kisasszony lett, nagyon irigykedem ám :) :) Tudod a csajokra vagyok igazán rákattanva, de azért a fiaim nem adnám már :) :)

Sára
Tuti nem sértődött meg Eszter, nem olyan fajta :) :) Ő is mondta hogy mindenki szimpi volt neki, csak hát mivel még nem ismer minket igy nehezebb volt neki bekapcsolódni, de igérte hogy jön topicozni is és ha nem zavar akkor a talikra is ellátogana :)

Vince nagyon ari kiskölök, és tényleg áll a felajánlás, szivesen vigyázom rá :) Köszönöm szépen mégegyszer a nyuszikat is :)

Jutka

Lányod meddig birta az alvást? Irigykedem a tengerpartozásotok miatt, biztos nagyon jó volt. Ábrándozom, hogy talán jövőre mi is belevágunk, mert én még soha nem fürödtem a tengerbe, valahogy ugy jött össze mindig hogy télen jártam tengernél.

Prücsök

Blanka nagyon bejött Pepének, szal ha Bálint hűtlenkedik, akkor mi szivesen udvarlunk ám Neki :) :)
Köszönjük szépen a labdát, Pepe azóta is rágja és nyul érte rendületlenül.
A kendőkötés képeit elküldtem neked emailban, remélem a postaládád elbirja :)

Pirus

Szabi továbbra is nagyon édi, és hogy rohan az idő, hogy már hozzátápláltok, még most izgultam értetek hogy minden rendben legyen....
Kár hogy nem tudtuk többet beszélgetni, de majd a következő talin potoljuk, meg visszahozom már az aventos dobozokat, mert most is itthonfelejtettem, pedig össze van készitve. (jó magyarosan megmondva :wink: )


Toreau

Gratula a sikeres turihoz, bevallom én a Thököly utiba szeretnék már egyszer eljutni, mert azt nagyon dicsérték a lányok, de majd összeszedem magam a jövőhéten és az egyik napi programnak beiktatom .


Gabek

Oltáson után hogy vagytok? Ugye semmi baja nem lett manócskádnak?

Hát tényleg nem számitottam ilyen korán fogakra, Dani anno csak 6 hósan növesztette az elsőt, de ha ez van akkor ezt kell szeretni :) Másban meg Dani volt gyorsabb, nincs két egyforma kölök :)


Gyöngyusz

Átnézem a dolgaimat és ha találok jót akkor szólok és lebotoljuk emailban :) Bár ha ebben a tempoban kötögetsz, lehet hogy mire találok neked valami jót addigra nem aktuális már :P :oops: , ahogy szegény Hoffink mondta anno....


Julia

Akkor a lányok is élvezték a Balcsizást nem csak ti :) Képek nem készültek???


Lilla

Köszi a felajánlást, ha találnátok fotót róla annak nagyon örülnék. Másik kérdés hogy hogy jutna fel Bpre a cuccos, ha tetszik.
Évi mesélte hogy mesélted a talit neki, sőt még azt is elárultad hogy Dani nélküli volt :wink: :P :P :P


Képeket felraktam és az elérhetőségét elküldtem a táblicskuban szereplőknek, aki megszeretné nézni, az szóljon és elküldöm neki a linket.

Évi

Emeld meg a magnéziumot 3x2 re ha továbbra is keményedsz, és szedj mellé egy kis kalciumot is, az is sokat segit. Nah meg néha megengedett egy fél pohár jobb vörösborocska is :)


Ma este csináltam nagyon fini pogit, a neten találtam a receptet és majdnem olyan lett mint a fornettis sajtos pogi, sőt 5 virslit betekertem a tésztájával és isteni fini lett. Ha valakit érdekel megadom a receptjét :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Mi is rendben hazaértünk, és nagyon örülök az újonan megismert két Lánynak (Sára, PP) illetve a régebben megismert és újra látottaknak is (a többiek). Na ezt kacifántosabban ki sem tudtam volna fejezni.
Bálint tök jól viselte a hazautat, hamar hazaértünk, szinte végig aludt. Aztán itthon fél óra mosolygás, majd elkezdődött valami hihetetlen üvöltés, ami tartott a fél kilences fürdetésig (hát PP... ennyit a hihetetlen nyugisságról...). Nem tudom mi történt vele, soha nem csinált még ilyet, remélem nem okoztam benne kárt, nem kapott napszúrást a kenguruban, bár volt rajta sapi. Most aggódom, hogy mi lehet vele. Bár most rendben elaludt, nem volt lázas, és igazából nem sírt, hanem rezzenéstelen arccal üvöltözött megállás nélkül. Remélem "csak" kimerült és fáradt volt.

Itthon jutott eszembe, hogy elfelejtettem fényképezni, pedig vittem gépet. :(
Elvarázsoltak a babák. :) Olyan édes mindenki babája. Na meg a nagybabák is, mint Bence "nemszia". :) :) :)

Sára, Nektek nagyon jó utat! Nagyon vigyázzatok Magatokra a hosszú úton!
Prücsök, Nektek is jó nyaralást!
Holnaptól mi is nagymamázunk, bizonytalan ideig nem vagyunk!

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a talin!!! Mind nagyon aranyosak vagytok és ez tök jó! Prücsök, én is remélem, hogy legközelebb többet tudunk beszélni! :):)

Sára, bár már van egy pár jelentkező, azért Dorka elég nyitott még ebben a kérdésben... :lol: főleg ha egy ilyen rendkívül aranyos férfiról van szó, mint Vince!! :):)

Csináltam Dorkának új mércét, a betöltött első évre való tekintettel, remélem sikerült felrakni.

Ági, nagyon jók a képek! Várjuk ám a barátnődet, nagyon szimpi ő is!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Ági: most látom egyszerre írtunk...
Rákérdezek anyósoméknál, hogy van-e valami régi családi kép a cuccosról. Ha igen, akkor elküldöm.
Az eljuttatásról... szerintem megoldjuk. Apósom jár fel nagybanira meg Metróba vásárolni Pestre, mert boltjuk van, és ilyenkor teherautóval jön, ha befér a ládák mellé szerintem simán fel tudná hozni.
Utánakérdezek a dolognak. Oksa? Aztán értesítelek.

Igen, mondtam Évinek a talit :)
Én tényleg hiányoltam Danit, mert tök szeretem a kis :twisted: -öt! :) :) :)

lilló
 
 


Közben írtatok Ti is, úgyhogy még egy pár dolog...

Ági, nekem mindenképpen kellene a recept, pont ma elmélkedtem, hogy megsütöm életem első pogácsáját (hát igen, a nagy szakácstudományom...) Előre is köszi! A tenger tényleg szuper volt, és teljesen sikerült túllépnem a fürdőruhára vetkőzés problematikáján is... :) Szurkolok, hogy nyíljon az a bizonyos alkalom!!! :) Dorka tényleg sokat aludt, de aztán belelendült, és evett, meg nevetgélt a lányokkal (mindig ezeket csinálja... :):)), főleg Lillát szemelte ki magának :)

Minden utazónak sok szerencsét és kitartást!! És nagyon szuper kikapcsolódást természetesen!!!

Jaj, azt még elfelejtettem írni PP Neked a nyugodtságról, hogy azért a lányok a végén már látták a Bencéből előbújó fáradt kisördögöt (ez az a bizonyos "nemszia" köszönésképpen), ami olyan tomboló üvöltésig fokozódott a hazafelé úton, hogy kénytelen voltam szegényre ráönteni egy palack hidegvizet az utca közepén (szélén). Ezt amúgy szoktam néha alkalmazni, ilyen kivételes esetekben, amikor már teljes kontrollt veszt, ettől szépen lenyugszik, és megint lehet az eszére hatni. Ezt már ő is belátta. :) Lehet, hogy ez brutálisan hangzik, de működik; most lányok jöhet a megkövezés... :)


Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Jutka, tényleg, boldog szülinapot Dorkanak! Volt ünneplés?
A hidegvizes trükköt barataim is alkalmazzak (naluk zuhany), én kis naiv tudatlan szülö nem tartom olyan rossz mondszernek az extrém esetekre.
A nemszia nekem is nagyon tetszett, eszembe sem jutott, hogy igy lehet fokozni a dacoskodast :lol:! Azt hittem ilyenkor csak valaszként jön a NEM.

PP, Patrik tök nyugodtan feküdt mig Floraval hintaztatok (vagy csacsiztatok :)??), szépen elnézelödött, egy "szava" sem volt!! Flora meg hat almos volt, nem? Melyik gyerek nem nyügös, mikor almos :?: :wink:
A repüléssel kapcsolatban végül meg sem kérdeztem, hogyan viselte Flora az utakat?

Prücsök, legközelebb remélem többet tudunk dumalni! Blanka nagyon nagyon édes. Most nem azért, de szerintem teljesen rad hasonlit.

Lilla, én is elfelejtettem fényképzeni :)! Akkor jo nyaralast nektek is, érezzétek jol magatok és pihenjetek sokat!

Akarok majd csinalni én is vonalzot, majd holnap talan...
saara
 
 


Sziasztok!

Ági Eta puszil benneteket!! :-)

Prücsök te mikor voltál Etánál, hány óra felé. Én 9 és fél 10 között :-)
A szülőszoba nagyon tetszett egyre jobban erősödött a vágy bennem hogy Ákost megszüljem:-) Tudom még van időm ez még csak vagy már a 32. hét :-)

Köszönöm a talis képeket! Nagyon szépek vagytok és a gyerekek mind nagyon kis drágák :-)

Puszilok mindenkit!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Kép

Hoztam nektek egy képet, tegnap készült az UH-on:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Na még egy utolsót írok elindulás előtt (hiába, így ragaszkodom Hozzátok...) :)

Ági: Tegnap nem írtam, hogy természetesen Eszternek és Alinának is örültem, hogy megismerhettem Őket, és várom Őket szeretettel a fórumon.
Köszi a képeket! Legalább Te nem felejtetted el :)

Jutka: Most, hogy írod, hogy hazafelé Bence kikattant, szerintem este Bálintnak is ez volt a baja, csak ő a fáradtságtól verte ki a biztit, mert ma reggel fél 8-ig aludt, és semmi baja nem lett reggelre.
Amúgy Dorka engem úgy elbájolt, hogy mondtam apának este, hogy mégiscsak lehet lány az a második baba, mert eddig inkább fiút szerettem volna, még egyet (nem mintha tudnánk befolyásolni, és nem mintha számítana, hogy mi a neme...) :)
Klassz az új vonalzótok! :)

Na mostmár tényleg lépek!
Puszi Mindenkinek!

lilló
 
 


Sziasztok!

Brik! Már teljesen lefelejtettem, milyen is egy uh-kép! de jó is lesz, amikor már kinn lesz a babó!

Sára! Ági!Igen, jártam már a Ruhagalériában is, és a Thököly úti az milyen? Az az, amelyiket a 30-as busz abalkából látni lehet, a Dózsa Gy út sarokhoz nem messze?

Lilla! (Ha még olvasod) Az én fiam is ugyanezt szokta csinálni egy-egy nagy városjárás után. Ugye a hordozóban jól érzi magát, amikor kiveszed, még egy negyed óráig odavan a boldogságtól, úgy vigyorog, utána meg eszébe jut, hogy milyen kimerült. Ilyenkor iszonyú szomjas szokott lenni az enyém, de a megnyugtatási praktikák általában beválnak. Hiába, nekik hosszú még az a fél-egyórás út, ami neünk szinte semmi.

Megyek megnézem, kaptam-e tőletek talis képeket! Jaj, olyan sokan mentek most nyaralni, hogy szinte kihal a fórum. Ne má' :roll:
Üdv: T.

KépKép
toreau
 
 


Gyors reggeli kukk fejés közben, mert mára megigértem Daninak hogy csak az ővé leszek (kivétel mikor Pepe eszik ) :)



Lilla

Oké, ez nagyon jó hír, a részleteket meg majd megdumcsizzuk.
Dani meg nem kisördög, hanem hétördög :):) De azért nem cserélném el, még ha kikészit is sokszor. Tegnap láttam apán, mikor hazamentem hogy megkönnyebbült nagyon, bár nem is olyan sokat voltam távol, mint amit elsőre terveztem :P :P :wink:

Az üvöltésről annyit, hogy este nálunk is ez volt, olyan hangszinben hogy már fájt tőle a fejem és nem akarta abbahagyni, még cici se kellett neki, aztán bealudt és csönd lett, nem tudom mi volt a fő baj, de adtam neki 5 bogyo chamomillát biztos ami biztos a fogacskájára.


Jutka

Kövezés nem lesz, én is alkalmazom ezt a módszert itthon, zuhany kiséretében, főleg hogy utál hajatmosni és amikor már nagyon gázosan viselkedik, akkor ez hatni szokott, szipog utána egy nagyot és megigér mindent, amit tudok hogy kb két percig gondolja komolyan, de azért nem adom fel :)

Tényleg kérdés: Bencénél volt nálad hogy füllentett? értem ezalatt hogy megkérdezed hogy kicsinálta és mást mond hogy ki volt, holott egyértelmű hogy ő volt? Nálunk mostanában csinálja ezt Dani csak nemtudom hogy kezeljem le igazán, hogy ne válljon egyrészt szokásává, másrészt érezze, hogy tudom a választ.

Tündéri a kép a vonalzón. JAjj és elfelejtettem mondani, hogy nagyon sok boldog szülinapot a lánykának:)


Brigi

Köszi szépen az üzenetet :) Az már fél siker, hogy tetszett a szülőszoba és már olyan feelinged van hogy úgy szülnél :) de azért ne siettesd még, ráértek :)



Pogi recept

40 dkg liszt
25 dkg margarin (egy kocka rama)
1 gyerek kanál só (kávéskanál)
3 dkg élesztő
3-4 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 db tojás

A lisztet a margarinnal, sóval, egy egész tojással és a második tojás fehérjéjével, a sajt két harmadával és amennyi tejfölt felvesz alapon jól kidolgozod. (nekem másfél doboz tejföl kellett csak, elsőre tegyél bele egyet, és amikor elkezded gyurni ugy is látod mennyi kell még) Ha szép homogén a tészta akkor egy lisztezett gyurolapon kinyujtod ugy kisujjnyi vastagra, majd fogod magad és jobbról kezdve harmadolva összehajtod a tésztát: szal a téglalapnak kinézed a jobb oldali egyharmadát, fogod és behajtod addig a tésztát, majd még egyszer ráhajtod, utána ezt a csikot összehatod ugy hogy felülről harmadolsz. Beteszed a hütőbe és vársz 10 percet. Kinyujtod és megismétled ugyanugy a hajtogatást: jobbról és felülről. Ezt a módszert 3 szor csináld meg.

Utána kinyujtod, megkened tojássárgájával, megszórod a maradék reszelt sajttal, kiszaggatod és közepes hőmérsékleten szépen kisütöd, hamar sül, szép piros ropogos lesz a teteje.

A hajtogatás ellenére, ami leirva tuti riasztó, nagyon könnyű elkésziteni és baromi finom puha. Sőt én csináltam egy olyan flikkflakkot is, hogy fogtam egy virslit és a tésztából kinyujtás után levágtam egy csikot és azzal betekertem szépen , kicsit sréen és ugy sütöttem ki. (ugy nézett ki mint a sajtos roló, csak virslis lett :) ) a tetejét megkentem tojással szintés és nagyon fini lett. Érdemes kiprobálni.

A tésztánál mondanám, hogy ha véletlen lágyabb lett akkor nyugodtan lehet hozzászórni egy kis plusz lisztet, főleg a gyurásnál a tálba alászórni nem árt hogy ne tapadjon.

Jó étvágyat hozzá :)


puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem de idő közben elköltöztünk és minden a feje tetején állt, áll.
Mi jól vagyunk. Még mindig csak szopizunk. Jelenleg 5400 g Áron. A 2 hónapos oltásunk úgy néz ki csúszik, mert itt a védőnőnek meg kell rendelni az oltóanyagot. Ez egy kicsit meglepett.Na de talán nem lesz gond belőle, hogy a 10. hlten kapjuk meg. Nálatok is meg kell rendelni az oltóanyagot?
Fanni naggon élvezi az új otthonunkat. Egyszer sem mondta, hogy menjünk haza. :D

Valamelyikőtök kérdezte, hogy mikor kell megjönnie szülés után. Hát jelentem engem a 7. héten meglepett. :x Pedig szoptatok. Jó azért Áron éjjel van, hogy 6,7 órát alszik. Úgyhogy én ennek tudom be. Pedig úgy örültem, hogy szoptatok és így vagy 1 évig nem jön meg. Erre tessék. Na mindegy nem puffogok.

Bocsi, hogy nincs időm visszaolvasni. Csak egy kérdést még. Ismeri valaki a Peg Perego Aria babakocsit? Ezt a fajtát teljesen le lehet dönteni vízszintesig? És mekkora az ülőfelülete? Köszi a választ.

Most rohanok, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigó

Jajj de jó hogy irtál, már aggódtunk egy kicsit.
Nálunk semmit nem kellett rendelnie a védőnőnek, főleg hogy nem is ő foglalkozik az oltással, hanem a doktornőnk, nála meg eddig volt és nem kellett rá várni.

A babakocsiról egy angol leirást találtam:
http://www.specialtybaby.com/pegpe20armts1.html

Ebben ha jól bogoztam ki azt irja hogy 6 tól 36 hónapig ajánlja, szal valszinű hogy nem dönthető totál visszintesig.
A méretéről ezt találtam :
Open product Dimension: Height - 39 3/4", Width - 30", Length - 25 3/4". Closed Dimensions - 32 1/4", Width - 30", Length 9 3/4".


Mostmár tényleg léptem ám....

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hát Blankára nagyon jó hatással volt a tegnapi kiruccanás, mert éjjel végre megint csak 15 percig tartott a szopiés már aludt is vissza. :D Most végre kialudtam magam kicsit a tegnapi éjszaka után, úgyhogy mikor talizunk legközelebb? :D :D

Jutka,
A hideg vizezésért senki nem fog megkövezni. :) Én is hallottam már többektől, hogy az egyik leghatásosabb trükk. És nem brutális, nyári hőségben talán duplán is hat. Ordítani meg rángatni a gyereket, na az brutális lenne, utálom is látni az ilyen anyukákat.
A pogácsa sütögetéshez sok sikert!

PP,
A gyerekekkel semmi baj nincs, szerintem egyáltalán nem rosszak és nem rosszabbak, mint bármelyik ilyen idős gyerkőc. Tényleg nem csinálsz semmit sem rosszul, ne hergeld magad. :P Ráadásul tüneményesek, Flóra igazi kislány, tündéri volt a kalapjában és Patrik is nagyon édes baba. :wink:

Ági,
Pepét is felveszem a vőjelöltek közé és természetesen számítunk rá, ha valaki a csapatból hűtlenkedne.
És örülök, hogy már így érdekli a labda a kis vasgyúrót. :)

Eszter,
Örülök hogy veletek Alina révén újabb kislánnyal bővül a kör. Így nem kell félni, hogy a fiúk agglegény sorsra lesznek kárhoztatva a csapatban. :lol:

Brik,
Mi fél 11 felé érhettünk Etához, mert kicsit későn sikerült elindulnunk itthonról.
Jó hogy tetszett a szülőszoba. :) Remélem legközelebb nekem is lesz hozzá szerencsém. Az az 56 nap pedig már pikk-pakk lepörög és máris itt lesz a picur. :)

Na elkezdek pakolászni, amíg alszik a kis prücsök.

prucsok
 
 


Helló!
Köszi a biztatást! A taliról még lemaradtunk, de köszönöm a képeket, nagyon helyesek a gyerkőcök!
Tejcsi ügyben a változás annyi, hogy 2 ciciből összejön 70 ml, igaz délutánra már nem vagyok biztos benne, hogy elég. A tápszert elhagytuk,csak egyszer kap estére.
Jönnek a kérdéseim:
Mennnyit kell ennyie?
Mennyit kell híznia? Kevés pelust termelünk (3-4), baj?

Kép
anid
 
 


Sziasztok lányok!

Kicsit eltűntem, de azért olvastalak titeket.

Üdv. minden újonnan illetve újra társulónak.

Anid - hatalmas gratula a kislányodhoz. A tejcsi biztos be fog indulni, csak kitartás- (na ezt pont én írom, aki csak 3 hónapig tudott szoptatni).

Képzeljétek tegnap voltunk 6 hónaposak, tök hihetetlen még csak most született. Soha nem gondoltam volna, hogy így fog rohanni az idő.

Nagyon sajnálom, hogy a talikra nem tudunk elmenni, dehát nekünk ez majdnem egy egész napos elfoglaltság lenne.
Ezért is szeretném ha az illetékes elküldené nekem a képek fellelhetőségét. Ági- azt hiszem te vagy az. Cím a profilomban.

Luca imád pancsolni:

Kép

Na most egyenlőre ennyi.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok :)

Nah két felmosás és ruha ki be pakolás között a mosogépből, gondoltam mégis beugrom....

Mesa

Képek fellelhetőségét elküldtem neked. Gratula a félévességhez, tényleg rohan az idő rendesen.
Ami meg a talit illeti szerintem vágj bele a következőbe. Főleg most hogy a Feneketlen tónál voltunk. Vonattal Kelenföldig eljöhettél volna és onnan 7es busz:) Kis kirándulás:)


Anid

A babóknak elméletileg a súlyát 150 ml vel kell szorozni és annyi a napi szükségletük kajcsiban: pl: 3,5 kg nál 525 ml kéne elvileg, de ez az elvileg csak, a babák különbözőek.

Haladtok akkor és ez a lényeg. Minél több pisis és kakis pelus annál jobban fejlődik:)

Prücsök

Ok, akkor vettük az adást, és pályázunk a tünemény kezére.


puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?