Új privát üzeneted érkezett!

Most hivtam a dokimat. Ugyanazt mondta mint Norka : egy meres meg nem meres. Faxolt a labornak egy receptet, es holnap (de lehet csak holnaputan erek majd ra) megyek egy ujabb csapolasra.
Az IR sajna bizonyitott :( ..Ja, a metformin melett szedek napi 2 premens-t (pontosabban a fr megfelelojet)...Meg iszom a cickafarkot a ciklus elso feleben...bar ebben a nagy hosegben mostanaban hanyagolom...
Csakegy, most jelenkeztem be az endokrinologushoz, ...remelem o majd alaposan kivizsgal...
Hat, a stressz...igen a phd megdobja, de most eppen tok jol haladok vele...pont most a mult heten kuldtem el az egyik fejezet javitott valtozatat......a konzulensem meg is jegyezte, hogy milyen jol haladok..szoval elmeletileg most nem lenne min stresszelnem..elmeletileg...??? Ja, tegnap voltunk a meddosegiben a kotelezo beszelgetesen a pszihologussal...Ez viszont eleg megterhelo volt...egy csomo dologra derult feny. Bar a legtobbet tudtuk, sejtettuk, de igy kimondva, egy harmadik ember altal...ez megis mas...Sokat kell ezekrol a dolgokrol meg beszelnunk, hogy feldolgozzuk...Pl. ez a beszelgetes stresszelt...de nem vagyok stresszesebb mint altalaban...szoval nem ertem.... :?:
Komolyan, mar neha ott tartok, hogy ennyi szevedest egy olyan dologert, aminek ketes a kimenetele...szoval ha evekeig harcolunk, akkor sem biztos, hogy lesz baba...sokszor mar azon vagyok, hogy hagyjuk abba az egeszet, es lenne egy oribabank...Kezdek belefaradni... :cry:
alice27
 
 


Rejoka, az uh-s kep nem veszes...+ bizonyitottan (uh+lh teszt+vervetel), midig volt pé-m....szerintem nalam mashol is gaz lehet...de hol? A spermakep tokeletes, pont tegnap kaptuk meg abbol is a legujabb valtozatot....minden szempontbol jo...egyertelmu, nalam van a baj!!! Mar annyi vizsgalatot csinaltak, hogy nem tudom mit lehetne meg...Talan a lombikot megprobalni, mert az meg nem volt...es azzal kimerult a lehetosegek tara....Persze elott kezelni kellene a prolaktint.
Beebeey, napi 2*850-et szedek metformin-bol...valoszinuleg nem ezzel van a baj, mert pé van...
alice27
 
 


alice: hőmérőzöl esetleg?

Én is most döbbentem rá, hogy PÉ és PÉ között mekkora a különbség... (mármint a hőmérős görbét látva)... mert ha esetleg a minőségével van gond azt még lehetne turbózni (méhpempő stb.)
Vendég
 

 
 

Alice!
Kicsi drága Alice! Annyira együttérzek veled!!!! :(
Az jó, hogy voltatok pszihológusnál. Nem baj, ha a tudatalatt lévő megbeszéletlen dolgokat egy ilyen lélek búvár pszihómókus felszínre hozza és szemtől szembe állsz a problémákkal. Mert lett arca és könnyebb legyőzni.
Minden féle eü technikával van PÉd. Profi a sperma kép. Ez jó.
Volt e átjárhatóságid (bocs, mert erre már nem emlékszem)?
Ez is nagyon fontos!!!
Igazából nem akarok hülyeségeket beszélni, de jó lenne pontosan emlékezni, hogy mi minden történt veled az elmúlt évben.
A prolaktinra van bogyó. Ha kell.
És ahogy a lányok is mondták lehet, hogy még mindig nem túl "jó minőségüek" a petesejtek. Egy kis stimú jöhetne. Csak úgy finoman, orvosi felügyelettel. Aztán repi szuri.

Ilyen szomorú gondolataid, természetes, hogy vannak. Időnként mindannyian (nem babások és azok is akik még anno nem voltak babások) átmegyünk egy hasonló mély ponton. Nem könnyű ezt a tehert elviselni, de megéri! Biztosan össze fog jönni!!!
Rendszeresen van mensid!!! Gondolj erre. A PCOSok körében ez is csak egy álom. Lesz babó is.
Almodonál is több ideig volt PÉ és mégsem esett teherbe. Aztán megstimulálták többször is és összejött.

És az az LH/FSH arány egyáltalán nem rossz. 0,8 as arányt PCOS nő ne akarjon magának. Mert igen nehéz ilyet produkálni! :)

Írd ki magadból nyugodtan az összes problémát, remélhetőleg megkönnyebbülsz :)

Pussz. Kavics
Vendég
 


A, nem, a homerot mar reg eldobtam...Mindig szep gorbeim voltak, es csak feleslegesen remenykedtem...Meg sokszor volt uh-s kovetes is, es akkor is minden ok volt...szoval nem hiszem, hogy ezzel van a baj.
Mi az a mehpempo? (angol nevet nem tudod esetleg?)...en nem ismere.. :?:
alice27
 
 


Csakegy!
Mesélj kicsit erről a méhpempőről, anyukám is alkalmazta C tip. májgyulladására és jobb labor eredményt produkált, mint a gyógyszerektől :shock:

És hogy ez jó PCOra is :shock: Döbbenet.

Priviben is jó!!!!
Hol lehet kapni, hogyían hat, stb stb. Minden hasznos infot.

Előre is köszönöm. :)
Vendég
 



Kavicska, nagyon kedves vagy ( :wink: ), koszi a biztatast... :D
Hat, nekem mar szerintem szinte minden letezo vizsgalatom volt...atjarhatosagi is...allitolag atjarhato vagyok...nem itt a gubanc...
Ja, es ez a prolaktin ertek napi 2 premens melett van...mar legalabb fel eve szedem, ha nem tobb...Allitolag a premens csokkenti a prolaktint....???
Az eredmenyek kozott van egy olyan, hogy "inhibine B"...Ismeri valaki, hogy ez mire valo???
alice27
 
 


royal gelly (ha jól emlékszem) - ezzel etetik a dolgozók a méhkirálynőt hogy jó termékeny legyen :)

Én a DM-ben veszem (a schleckerben olcsóbb!) - 10 ampulla van egy piros dobozban... talán 800 ft (a sch-ben csak 600)... talán Dr. Chen patikája vagy milyen márkájú... (ginseng - méhpempő)

állítólag ezerrel turbózza az immunrendszert... (én a gombák miatt szedtem)....

de ezt már 200* leírtam és mindjárt meglincselnek miatta :) :) :)
Vendég
 


Kavicska, az elso cikk alapjan beazonositottam vegre...itt "la gelée royale"-nak hivjak...A kepen volt rairva a dobozkara...Mar lattam a bioboltokban, csak eppen fogalmam sem volt mire valo...
alice27
 
 


Csakegy, es a gombak ellen hasznalt a mehpempo?
alice27
 
 


http://www.datanet.hu/pharma/phorient/142/142meno.htm

De ha a googleba beírod az inhibine Bt egy rakás francia :shock: cikket bead! No, azt egy cseppet sem értem :?

Csakegy!
Nagyon szépen köszönöm az infokat. Sajnos szenilis vagyok. Ennyi infoból nem minden marad meg :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok, micsoda élet volt itt ma..... :lol: :lol:

Csakegy, egyre jobban érdekelnek az alternativ megoldások ,amiket találtál, ez a méhpempő dolog is nagyon izgalmas....lehet, hogy belevágok én is.

Alice, sajnálom, hogy romlottak az eredmények, de ne add fel !! Biztos, hogy előbb-utóbb összejön a babó, olyan nincs, hogy nem. Főleg, ha van rendszeres mensid, és a párodnál sincs baj.

Megvannak a laboreredmények, legalábbis a terheléses cukor és inzulin, és jó is, meg rossz is. Jó, mert semmi, de semmi bajt nem mutat az égadta világon, tökéletes egészségnek örvendek, ugyanakkor pedig teljesen kétségbe estem: akkor most mégsem PCO ? De akkor mi a fenét keresnek a ciszták a petefészkekben ? És akkor most mi van ?? Hivtam dr Ácsot, de nem veszi megint fel.
Van ilyen szerintetek, hogy nem mutatja ki, illetve nincs is IR, és mégis PCO-s valaki ? És akkor így hogyan lehet gyógyszerhez jutni ? Vagy ne is akarjak gyógyszert szerezni ,amíg nem biztos a PCO ?
MI A VÉLEMÉNYETEK ???
zsizsik
 
 


Kavicska, elolvastam a cikket, meg par cikket franciaul is...Ha jol ertettem, az Inhibine B teszt a petefeszek allomanyat nezi...Jelez pl. petefesek kimerules, vagy elegtelenseg eseten. FSH teszttel osszekotve meg lehet becsulni a petefeszek allomany minoseget es mennyiseget. Van aki 45 pg/ml, mashol 35-ot jelolnek, mint hatarerteket...amely alatt a teherbeeses valoszinusege nagyon lecsokken... :cry: Gondolom, hogy a korom miatt nezte ezt a doki...Az eredmenyt meg nem tudom, mert elkuldtek a egy masik laborba a mintat es majd onnan kuldik meg par nap mulva...na, akkor izgulhatok megint!
alice27
 
 


Alice!

Én is azt gondolom, mint Kavics, egy icipici stimu nem ártana. Már olyan régen szeded a metformint! Egy kis closty, ellenőrzéssel, repiszurival, hátha a petesejtek minőségén kell javítani.

Másrészt, lehet, hogy a pszichológus vonalon kéne továbbmenni. Nem ismerlek elég közelről, hogy ezt meg tudjam ítélni, de amint írtad hasznos és felkavaró volt az első látogatás. Tehát van valami elásva ott. És azt nem lehet egy alkalom alatt megdolgozni.
Lehet, neked egy fél éves pszicho-kezelés kellene.

Ezt neked kell tudnod, érezned. A te tested, a te lelked. De nálad lassan kezdd ismeretlen eredetű meddőségbe átmenni a dolog, amire a pszicho a legjobb megoldás.

Ha nem sértelek meg, és tudsz beszélni róla, a vetélésnél hogy jött össze a baba? Spontán? Hány hetesen ment el? Mikor volt ez?
Mondjuk ez is azt mutatja, tudsz teherbe esni.

Sztem ne most add fel!!!!

Zsizsik!
Metformin állítólag nem IR-s PCO-snőknél is használ. Pajzsmirigyed, cortizolod rendben?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, igen, most olvastam a lombikbaba.hu-n a cikket, miszerint a metformin nem igazolt IR esetén is jó eredménnyel alkalmazható, a pajzsmirigy eredményt még nem tudom, most csak a laboros néni mondta be a főbb -engem érdeklő - értékekeket.
zsizsik
 
 


Piszok gyerek nem hagy írni! :twisted: :twisted: Hogy meri,nem is értem! :D

Alice
Hát nálam is az van,hogy van p.é,néha duplán,hozzá akció,oszt mégse jön a baba! :?
Ne keseredj el!Sikerülni fog!
A hormonok ismétlő vizsgálatához pedig drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nos,ennyit engedett írni a kisfőnök! :roll:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Alice drága!!!
Elmondjam,hogy Nekem mennyi az Lh-m????38,2!-az Fsh-m meg 6,8!
Szóval nem olyan rossz a Tied!Tudom ez nem nyugtat meg,de hidd el,Nati is ilyen értéknél lett...stimuval! :lol: Oksika....nyugika-lesz babócád!!!! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Zsizsik!

Légyszi írd be az eredményeidet. Hadd vessük rá mohó :shock: , kiveséző tekintetünket :lol: 8) :lol: 8)

Alice!
Látod itt vannak azok a példák, akik több hónapja szedik a Metformint, van PÉ de még mindig nem jött össze a babó: Kandi, Kriszta, Gina, talán Andem is, ő már rég nem írt. (lehet, hogy babás lett???) Norka 8 hónap után esett teherbe, stimuval, neki is voltak kósza PÉi.
Én már 5 hónapja szedem, nekem még spontán mensim sincs 8)
Szóval, ha ez esetleg "megnyugtat" nem vagy egyedül!!!

Norkának is segített a piszológus. :D Olyan mély depiben nem vagy, mint Norka volt (gondolom én ), de egy szakember segítsége elkel.
Nekem már az segít ha veletek megosztom a problémáimat. :)

Sok puszika!
Hajrá lányok, babásodásra fel!!!
Vendég
 


Espero, Gabika!!!!

Azonnal jelentkezzetek, mert különben elfenekellek benneteket!!!! :?

Kincsecske!
Most is hideg van???
Erre nagy meleg van. :) Most is :)

Ma elmentünk egy közeli helyiségbe, ahol megnéztük a termálfürdős strandot. Aztán ott volt egy öregek otthona!! az urammal megbeszéltük, hogy majd ide vonulunk el :?: :shock: :?: :shock: (már ha meglérjük :? )
Vendég
 


Lanyok, koszonom mindenkitol a kedves szavakat! :lol: Megnyugodtam vegre....nektek hala!:)
Andika, haaat...most latom, hogy nem szabadna panaszkodnom. En meg 32-es LH ertekrol eddig nem is halottam :shock: ...de ha Nati igy lett, akkor minden ok. :lol:
Azt hiszem a pszihologussal folytatni fogjuk a konzultaciokat...tenyleg nem art egy kis segitseg. Norka, Te hogy latod, sokat segitett annakidejen? Vagy pontosabban, nelkulozheto lett volna?
Meg stimuk is lesznek talan...Okr, neked van most a clostin kivul mas stimulaciod is?
Elotte meg biztosan szitasra szurkaljak a karomat a vervetelektol, de allok elebe, legalabb tudjuk mi az abra....
Kavicska, nekem mindig az az erzesem, hogy Te annyira jokedvu vagy es optimista :lol: mindig mindenkihez van par kedves szavad :lol: ...el sem tudlak kepzelni elkeseredett hangulatban... :shock:
alice27
 
 


Sziasztok!
Ha történt már valakivel köztetek, hogy PCO szindrómát állapitottak meg, majd laparoszkópiás műtétet ajánlottak fel "megoldásnak", és el is végezték, kérlek írjatok. Én is ez eéőtt a műtéti eljárás előtt állok, amire a nőgyógyászom azt mondta, "nem is igazából műtét". "Kiégetik" a petesejt kezdeményeket, hogy a továbbiakban beinduljon a peteérés, legyen menstruácóm és teherbe eshessek.
Kérlek benneteket, jelentkezzen olyan valaki, aki ezen átment. Milyen volt az eljárás, és mi történt utánna. Sikeres volt-e.

Nagyon parázok! Kérlek segítsetek.
Edina
k_dina
 
 


Kavicska!!!!!
Gabikával tegnap msn-eztem,8-18ig dolgozik...fáradt-álmos,amúgy minden okés náluk!
Espero viszont,tényleg régen jelentkezett!

Nati 1x beszolt Nekünk,hogy ha mi öregek leszünk és nem itthon fogunk lakni...majd leromboltatja a házat,mert nem tetszik Neki.....kérdeztük,hogy,de hol leszünk mi???-kiderült,az esti filmben volt öregek otthona...-szóval tervez a gyerek....meg Ti is! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Alice38,2!!!!-de hidd el,2egyforma hónap nincs!-és 2egyforma véreredmény se! :lol:
Dina!Nekem volt hysterom és laparom is.Nem segít semmit!Szedsz metformint?hol laksz-hol a dokid?

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Alice, Petrányi doki szerint a metforminnak néha másfél év is kell, de ha most emellé még stimuláció is bejön, akkor annak KELL hogy hatása legyen! Hogy is mondjam... igaz hogy egy gyerek fogantatása több mint biokémia, de azért ha van érett pete és eljut hozzá a sperma, akkor abból elöbb-utóbb baba kell hogy legyen. És nekem sem tűntek rossznak a leletid, én egyenlőre asszem csak álmodom ilyen FSH-LH arányról...
És ha csak inszemmel vagy lombikkal jön össze? Csak az számít hogy LESZ, nem az hogy hogyan! És tudod... a jó dolgok váratnak magukra! Szerintem lehet az ember ebben egy kicsit fatalista: ha neked úgy érzed hogy az a fő hivatásod az életben hogy ANYA légy, ha neked az a dolgod itt lent, akkor az is leszel! Hogy mikor és hogyan? Mindegy!Akkor leszel babás amikor annak itt az ideje! Lehet hogy most valamiért nem ez az az időpont. de LESZ olyan!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak türelem kell, hogy kivárd.


Amúgy metformin+kivizsgálás ügyben: felhívtam Csakegy belgyogyiját a SOTE 1-en: az asszisztensnője azt mondta hogy szabin van ( Csakegy, te protekciós vagy :D), de tud időpontot nézni nekem. Mondtam hogy nagyszerű, nézzünk: hát, legközelebb szeptember 26-án tud a prof.úr fogadni!!!! :( Azért kértem időpontot, ha megoldódik addig a dolog más úton, akkor sem árt ha egyszer az életben kivizsgálnak alaposan...

Jövő csütörtökön megyek Ács dokihoz, ha ő nem tud felírni, akkor most 2 hónap pauza következik...
Tényleg, akinek eddig ő írta ki, annak sem adhat receptet júli 1-től? Szerintetek hogy van ez most?

És tudtok valamit arról hogy mielött metforminnal kezdett kezelni PCO-t, pontosan miből is állt nála ez a "hormonális ékrezekció"? És milyen hatást ért el vele? Ha nem ír metformint, hanem mondjuk a szokásos clostys kezelést veti fel, van annak egyáltalán értelme? Van akinél ez is elegendő és összejön a baba+meg is tudja tartani? Kicsit ledöbbentem hogy terhesnek nem írt ki azonnal progeszteront ... valahogy nekem ha alaposan nem indokolnak meg egy kezelést és nem támasztják alá hiteles statisztikával, akkor azt hiszem már nem is merném alkalmazni... ugyanígy nem értem hogy ha nem adott progipótlást, akkor MIÉRT NEM???? Mi tudjuk rosszul mindannyian hogy PCO esetén emiatt a legnagyobb a vetélés rizikója, hogy alacsony a progeszteron, és ha valaki lightosan pótlást kap akkor az nem árthat de használhat??? Mert most vagy mi tudjuk rosszul, vagy Ács hanyag... de ilyenkor én kíváncsi vagyok nagyon!!! Lányok, szerintetek???

Én most elmegyek 1 hétre nyaralni, úgyhogy nem azért leszek eltűnve mert leléptem a fórumról, hanem azért, mert a Balcsi partján nem netkávézókban fogok csücsülni...de nem szabadultok meg tőlem, ne reménykedjetek :D Jövő kedden este már itt fogok csücsülni megint :-)

Addig legyetek jók, már előre várom hogy a következő 1 hét alatt hogyan íródik tovább a fórumregény! :-) Megint lesz mit olvasnom!

Amúgy ismeritek a www.kanditv.hu -t? sokáig kerestem a szülőszoba sorozatot, hát itt le lehet az egészet töletni... de szerintem csak erős idegzetűeknek... én ezt nézve kicsit elbizonytalanodtam hogy akarom-e én ezt... aztán megvígasztaltam magamat hogy én úgyis az Istvánban akarok szülni ha odakerülök és nem muszáj valami probléma miatt máshol, mert ott tényleg nem szadiznak feleslegesen sem engem sem a babát...és a fájdalomtól valahogy egyáltalán nem félek, inkább a felesleges maceráktól ,pl. a gyerek légutainak leszívása...nézzétek meg, elég rossz volt látni hogy milyen mélyre ledugnak szegényeknek egy csövet... pedig sokszor nem is kéne ( ha szükséges az mindíg más tészta), vagy az, hogy mindenkit kifektetnek hanyatt, azt hadd szóljon... miért nem volt olyan szülés ahol más helyzetben fejezi be anyuka a lebabázást??? Nem hiszem hogy mindenkinek úgy esett jól... én a gátmetszésre is azt mondom hogy nem vagyok fanatikusan ellene, van hogy szükség van rá. De nem mindíg!!!! Még első szülésnél se! Akkor miért csinálják sokszor érzéstelenítés nélkül, rutinszerűen a legtöbb kórházban??? Van egy szülésznő barátnőm, aki nem különösebben híve az alternatív megoldásoknak, de ő is azt mondta hogy az ember nem tud préselni hanyatt fekve, és szülni sem igazán... és mondta hogy a hanyattfekvésnek egyetlen oka van: a dokinak és a szülésznek úgy a kényelmesebb!!!!! És a gátvédelemmel is az a helyzet, hogy csak akkor alkalmazható ha a nő olyan pózban szül ahogy ő úgy érzi hogy az a legjobb neki, mert akkor jön csak egyenletesen a baba... a vízben szülésről is mesélte hogy ugyi vajúdni szabad vízben,elvileg szülni nem - de akkor már tökmindegy, hiszen a fertőzésveszély a nyitott méhszáj miatt van és a burokrepedés miatt - de az a vajúdás alatt is már úgy van...
tudom hogy ez is kicsit off, de elgondolkozom rajta mindíg, hogy valahol ez is az a kategória hogy az orvosok megszoktak egy bizonyos rendszert, egy szülési - vagy kezelési-protokollt, és attól nem térhetnek el még akkor sem ha ők maguk látják, tudják hogy nem az a legideálisabb ha a főorvos nem engedélyezi ( vagy a gyógyszer nincs törzskönyvezve arra a bizonyos problémára).
Szerintem ez ugyanaz a problémakör! Pl a Szabolcs utcán úgy áll hozzá a fődoki a szüléshez, hogy azért nincsenek alternatív vajúdócuccok, mert náluk van EDA. És nem is érti hogy miért lenne jó ha nem csak így lehetne elviselhetőbbé tenni a szülést. Szerintem a PCO-hoz is van aki így áll hozzá: ott a régi hormonkezeléses módszer,minek kéne is új?
Gondoljatok bele: minden 10. nő PCOS!!! Vagyis egy nődokinak is valsz minden 10. paciense!!! Nem tudom hogy kb mennyien járhatnak egy dokihoz, de gondolom hogy egy befutott nődokinak nem 20 paciense van... akkor számoljatok hogy hány PCO-s nővel találkozhatnak az évek alatt. És mégsem olvasnak utána annak ( tisztelet a kivételnek) hogy milyen újabb kezelési módszerek vannak, mert nekik elég az is amit az egyetemen megtanultak. Tudjátok hogy még most is a petefészek ékrezekciója a hivatalos gyógymódunk a SOTE jelenlegi oktatásában???? Gondoljatok bele!!!! Lehet hogy a doki summa cum laude végzett, de ha nem képezte magát tovább, akkor a legjobb lelkiismerettel teszi tönkre esetleg a nőket a műtéttel... miért nem korszerűsítik a tananyagot??? Ez olyan mintha egy töritanárt az ELTÉn a 89 elötti könyvekből tanítanának a XX. sz történelmére és ő ezt tanítaná utána a gyerekeknek... csak itt emberéletek múlnak rajta!!


Na be is fejezem, mert felhúzom magam és nem fexem le időben aludni és fáradt leszek a nyaralásra.
Bocsika hogy ilyen dühike voltam :oops: Valahogy most belelovalltam magamat a morgásba.
felícia
 
 


Kavics, :lol: :lol: :lol: :lol:
én meg csak itt vihogok a dumáidon, bár inkább sirni volna kedvem..... de olyan jó, hogy veletek inkább vihog az ember a kinján.... :wink: :lol: :lol:
Becsszó, ahogy kézben lesz az eredmény lista, és én is gép közelben leszek, azzzzonnnal begépelek mindent, márcsak olyan piszok önző céllal is, hogy segítsetek nekem értelmezni a különböző kriksz-krakszokat....!!

Talán még egy icipicit elhamarkodott lenne az öregek otthonáról értekezni a pároddal, nem ? :lol: 8) Nem olyan sietős oda, vár még rátok néhány kaland a falon innen is....!

Elgondolkodtató, amit írtál Alicenek, tényleg még hány lány van,aki jó pár hónapja szedi a metformint, van pé-je,mégsem terhes még.... azért nem egyszerű dolog beleavatkozni a testünk folyamataiba.
Néha, kicsit depisebb napokon arra gondolok, hogy talán nem véletlenül történik ez az egész. Lehet, hogy nekem nincs több gyerek megírva a sors könyvében, én meg csak itt erőlködöm oszt lehet, hogy mindhiába......


Nálunk még van egy sietségi faktor is, ami bejátszik, a férjem idén 51 éves lesz (én 33 ) tehát 18 év a köztünk lévő korkülönbség. Nagy szerelemben élünk, ő életem pasija, és amúgy is szerintem jóval fiatalabbnak néz ki, mint amennyi valójában, mégis, a 2. gyermek összerakásáért évekig harcoltam nála. Végül beadta a derekát, mivel belátta, hogy ez nekem mennyire fontos, de tulképpen remekül el lenne így, ahogy vagyunk. Tavaly volt a kisfiunk, akit elvesztettünk, ráadásul még ez is nagyon megviselte őt lelkileg, most meg csak azt látja, hogy én itt gyötrődöm, immár újabb 7 hónap próbálkozás után, még mindig semmi....... és idén már 51 lesz. Jövőre 52. Szép lassan telnek a hónapok, az évek, és van egy határ, amikor azt kell majd mondjam: nem tehetem őt ki annak, hogy 60 évesen pelenkázza a gyerekét. Még 1 max. 1,5 év, és abba kell hagyjam a próbálkozást, mert akkor 60 éves lenne, amikor a 2. gyermeke iskolába megy...... gondolom, másfajta öregkort képzelt szegénykém magának fiatalkorában. :cry: Csak én meg úgy érzem, simán belehalok, ha nem lehet még egyszer gyermekem. Ha erről egyszer le kell mondjak végérvényesen, akkor sok szempontból értelmét veszti az életem. Tudom ott a kislányom, meg annyi más klassz dolog van az életben, de ti pontosan tudjátok, miről beszélek, szerintem ez a fajfenntartás ösztöne, vagy nem is tudom, mi, de mindenesetre egy olyan erős belső késztetés, amire nincs más magyarázat, csak az, hogy AKAROM. Azegyik barátnőm mindig azt mondja, az életben nem szabad akarni, csak kérni. Akkor inkább kérem. csupa kisbetűvel. csak adja meg már végre valaki.

Na ez itt egy jó kis off topic volt. Elnézést, csak kitört belőlem. Kicsit ma telítődtem önmagammal.
zsizsik
 
 


Dina!A műtét csak a petefészkeidben tesz rendet,fenestrálásnak hívják,hogy a megvastagodott burkokat kiégetik....de a késöbbiekben,újra kialakul u.a. !
A PCO-nál hormonok és az inzulinrezisztenia (IR) felelős az egészért!Erre kell a terheléses inzulin vizsgálat és a metformin fokozatos szedése!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Szia Edina!!!
Itt minden kérdésre választ kapsz, remélhetőleg :)

Légyszi mesélj részletesebben, hogy mi történt veled eddig, mi a történeted, hogy jutottatok el a PCO diagnózisához? Hol laksz? (elég a megye) Milyen kezelést javasolt (alternatívát) a laparon kivül a doki??? Hallottál e a Metforminról???

Csak lapart NE!!!!!


Hú Espero, gyere gyorsan nagy szükség van Rád!!!
Itt egy lány, aki hasonló cipőben van, mint te voltál pár hónapja!!!
Vendég
 


Zsizsik, én vezetek: én 31, a párom meg 58!!!!!!
De jó korosztály ez... egyik egykori tanárnőm amúgy negyvenvalahány évesen jött össze az akkor hetvenegynéhány éves mostmár férjéval.... - most 10 éves a gyerekük....
:D:D:D - én optimista vagyok :D:D:D
felícia
 
 


Felicia!
Nagyon jó pihit Nektek!Kapcsolj ki,töltödj fel...melegítsd a vizet,mert jövőhét végén Én is megyek utánad...vagyis oda!
Zsizsik!
Teljes mértékben igazad van...de minden nő,magának szül!Hiába van APA!Az Apa csak kényeztet,hisz Ő kevesebbet van otthon...Te pedig nevelsz,követelsz,tanitassz!Nem????Na és ide 1év-oda....ha jön,tuti nem veteted el!De bizz benne,hogy 1éven belül,megváltozik az életetek! :lol: tutika!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Tök jó....tetszik...a korkülömbségek...Férjem és Énközöttem csak fél év van...és 20éve vagyunk együtt! :lol: Tudom,gombocból is sok....és nem éltünk elötte,de Nálunk eddig bejött! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Ejha csajok!

A Magyar Nábob hány éves is volt??? 70-72??? :shock:
És Fanni??? 17??? :shock:
Ti miről is beszéltek???

Nahát Felicia és Zsizsik :) Hát ez nem semmi!!!
Ilyen pasik. :)
Az én uracskám lassan Krisztusi korba (32) lép: Idén töltötte a 30-at. Prefixet váltott. :lol: :lol: :lol:

Zsizsik érthető amit írsz.
Akarjuk, vagyis kérjük :) Alázattal. És megadja a Fennvaló :) Én nagyon bízom benne!

Felicía!
Gondolkodtam, hogy írjam e?
De leírom: a legutóbbi képzésemen azt hallottam, hogy a legtanultabb dokiknál is 15 év kell elteljen ahoz, hogy egy új módszert, terápiát alkalmazzanak.
És ezek azok a dokik, akik nyitottak az újra, olvasnak, konferenciára járnak, képezik magukat (ez az átlag érték). Hát ez van. !!!
Vendég
 


Sziasztok!

Hulla vagyok! Ma is teljesítettük a 150%-ot bútorlakkozás ügyben!!!! :lol: :lol: :lol:
Most értünk haza! Anyuék szőlőjében csináljuk a teraszon, ott jó a szellőzés! Na meg bababarát lakk ill. lazúr, úgyhogy nem is büdös!!!!!!

Alice!

Ne keseredj el!!!! Nem olyan vészesek az ARÁNYOK!!!!( ne az értéket nézd!)
Prolaktinra meg kérj Bromocriptint, én azt is szedtem a Premenssel együtt!!!
Piciáter tényleg sokat segíthet!!! Ne add fel!!!!

Norka!

Érdekes az oldal!
DE:
-Nem találtam "Rólunk" infót.
-3 havi csomag több, mint 90 000 Ft!!!!!!!!
-Nincs semmi infó arról, h. mi van a dobozban! (legalább hatóanyagnév!!!)
Nem tudom miért, de nekem az ilyen formájú dobozokról vhogy mindig a California Fitness bogyói jutnak eszembe, annó én is szétcsesztem velük a gyomromat mire kiderült, h. nem igazán az van bennük, ami a dobozokra rá van írva (pl. linolsavas zsírégetőben koffein hegyek!!!! Végülis jól fogyaszt, mert kinyomja belőled az összes vizet, csak éppen nem tudod mitől vagy rosszul!!!!!!! :evil: :evil: :evil: )
Szóval azóta bizalmatlan vagyok!!!
De maga az ötlet, h. csináljunk komplex kezelést, nem rossz!!!!!
Csak kissé drága! :evil:
rambóka
 
 


Szép estét!!

Kavics nincs hideg!!MEleg van!! és ez várható...szabin vagyok és nagyon húz az ágy,csomót akartam munkálkodni a ház körül de.. :shock: :( csak lézengek,nagyon rég nem volt hogy csak úgy lődörögjek :lol:
Ma lett két darázscsipésem :cry: , ez teljesen kikészített :) ,du csavarogtunk,most értünk haza...itt ülök egy nagy adag mogyoróízű aranka krémmel(ismeritek??,kedvencem 8) ) szeretlek benneteket olvasni!! :D ez nagyon értelmes lett :lol: :lol:

Dina!! nekem volt laparom sok éve ,nekem SEMMIT nem csinált!!!! még egy nyamvadt mensit se (a doki meg is lepődött) ÉN NEM CSINÁLTATNÁM MEG CSAK NAGYON VÉGSŐ ESETBEN, volt kivizsgálásod,mivel kezeltek eddig???

Csakegy ma megnéztem ezt a csodás méhpempőt,lehet beszerzem :D
Vendég
 


Kincsecske!Vigyázz,hogy idén több darázs ne csípjen meg....viccen kívűl!Tavaly engem csak saját felelőségre engedtek haza a kórházból,vénás kálcium után stb.na jó allergiás is vagyok a csípésekre,főleg a pókra!!!!De a 3.csípésem volt,1hét alatt a 2.!és mérgezést kaptam!Ha van fenistil 24-ed,bevehetnél belőle 2-3 napig/napi 1db! :wink:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Kandi! ez az idén a 3. :cry: eddig soha soha egy sem csipett meg,nincs itthon semmim. Allergiám nincs :)

Annyit írtatok mire bepötyögtem az irományom.....nekünk családi hagyomány az 5 év 26-31 :lol: :lol:
Vendég
 




Rambóka!

nemrég reklámoztál valamilyen vaskészítményt, amitől nincs szorulása az embernek. leírnád nekem még egyszer melyik az? :oops:

Zsizsik!
nagyon megérintett az írásod. Tökéletesen értem mire gondolsz, mit érzel. Én azt mondtam fél éve A Barátnőmnek (tudjátok akivel most az a szörnyűség történt) mikor a harmadik gyerekét várta, én meg nem tudtam hogyan lesz nekem második gyerekem, csak ezt a második gyereket adja meg az ég. Akkor KICSIT megnyugszom. Mert hármat vagy négyet akarok(kérek, csupa kisbetűvel, ez nagyon tetszik) ugyan, de kettővel már nyugodtabban néznék a jövőbe.

De tudom, úgy harcolnék a harmadik gyerekért ha kell majd, mintha még egy se lenne. Ez tényleg nagyon erős késztetés belülről. A gyerek az élet értelme.
és tudod ezért értem meg barátnőmet, akinek van már egy fia és egy lánya (ráadásul ugye vegyespáros), de nagyon szeretne még. és elkezdte nézni a béranyaságot, mikor lesz legális, külföldön hogy lehetne megcsinálni. és én mindenben támogatom. Mondtam neki, ha megszültem a saját harmadikamat ha megadja a sors, szülök neki még egyet. Olyan szívesen megcsinálnám. Mindenki azt mondja neki, ne bonyolítsa az életét ilyennel, ott a két gyereke, de én megértem.
A férjed korával pedig ne törődj, úgy értem ez ne legyen akadály, mert te ott leszel az mellett a gyerek/ek mellett, és ez számít, meg hogy szereted a férjedet, és akkor minél több gyereketek szemében látod majd őt.

Kép

Kép
rejo
 
 


Kavics
Minden irigységem a koncerjegyedé! :oops: :D
Egyszer mehettem volna az urammal ilyen helyre,de pont a nagypocakos 12 órás műszakomat nyögtem :evil: .Azóta meg WC-re sem jtok el a gyerek nélkül! :evil: No persze,lehet élvezné Ő is a koncertet :wink:

Alice
Na,tudom,már,még mit akartam írni!
Felejtsd el a cickafarkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sztem akinek magas a prolaktinja,vagy legalább hajlamos rá,nem jó!Én életemben 2X ittam
1. 50 napos ciklusom lett,melleim majd leszakadtak,és a prolaktinom felugrott/vagy fenntebb ugrott.
2.Ez pár hónapja volt,mikoris mensi előtt 1 hétig pecsételgettem.
A clostyn kívül csak bromot,és metfromint eszek! :D Nincs más stimu,de ennyi elég is mert szép tüszőim szoktak lenni,és jó vastag nyh. :wink:

Felicia,Zsizsik
Tetszik a korkülönbség! :D
Köztünk a férjemmel 3 év van.mondogatom is mindig neki,még 10 év,és lecsrél,vmi fiatalabbra. :wink:
Egyébként piszok dolog a természettől,hogy egy férfi 50-60 évesen is sármos(lásd Alain Delon),a nő meg max azt mondják "jól tartja magát"
Férfi akarok lenni! :twisted: :D

Felícia
Még mindenek előtt kejelentem,nem vagyok az alternatív szülészet ellen,sőtt!

Tudod ez a macera a babával jó,hogy van a szülés után!Meg kell nézni a testnyílások átjárhatóak-e.Én ki nem hagytam volna ,hogy megcsinálják!
A nem fekve szülés is jó dolog lehet,na persze egy sima szülésnél,ahol nincs oxitocy,mert ott kell a CTG folyamatosan.Nekem is volt a fájásgyengeségek miatt,persze a lában lelógathattam az ágyról,de ennyi!
Azért a szülőszéket kipróbálnám!Itt van is,már vagy 15 -20 éve,és képzeld a nők nagyon-nagyon kicsi hányada akart benne szülni! :wink:
A gátmetszés pedig inkább,mint a repedés!Az utóbbi nem irányítható.

Andika
20 év,az nemsemmi!Minden tiszteletem a tiétek!

Mna,szómenés letudva így estére!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Felícia!

Az Ács Nándorral kapcsolatos kérdéseid bennem is felmerültek már párszor!
Nem értem teljesen, nem látok koncepciót a kezeléseiben, több topicon több csajt is ő kezel, teljesen eltérő hozzáállással! Tudom, h. nem vagyunk egyformák, de akkor is furcsa! :?
A progipótlás hiánya azért is zavar, mert végül is nem az ő kockázata, max. azt mondja, h. nem volt életképes????!!!!! :evil:

A szüléssel kapcsolatban: szerencse kell hozzá, h. jó élmény legyen! Meg piszkosul fel kell készülni előre mindenre ( a legrosszabbra, h. csak pozitívan csalódhass!!!)!
Ahol én fogok szülni az a város "rosszabbik hírű" szülészete, de:
-én dokit választottam, nem kórházat!
-ebben az intézetben van újszülöttintenzív, a másikban nincs!
-a tuti császár miatt nem nagyon érdekel az alternatív szülés feltételeinek teljes hiánya (jobban félek attól, h. vmi miatt korábban jön a baba és esetleg a dokim távollétében vmi önjelölt zseni nekiáll levezetni a szülést normál módon, aztán ittmarad a párom egyedül a gyerekkel! :shock: ), az sokkal inkább, h. legyen 24 órás anesztes ellátás!
Az összes sógornőm (3) a Másikban szült, és nem voltak igazán elégedettek!
De azt hiszem az EREDMÉNY a lényeg! :D
rambóka
 
 


Rambóka
Én elégedett szülő nő voltam! :D :D
Sztem egyébként mikor olyan rohadtul fáj,nem nagyon akaródzott volna bordásfalazni!Különben ,bocsi a hülye kérdésért,de mit kell azzal csinálni? :?: Mert a labdára ráülnek,a vízben fürödnek,de a bordásfal mire jó?
Bárki válaszolhat,aki tudja!!
Császár:akkor Te 10 napra pakolsz eleve?
Azt sztem kérdezd majd meg előre,hogy a babának adnak-e ruhát,vagy otthoról kell vinned?Na,meg a pelus.legalább ilyen fontos!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rejo!

Nem tudom mire gondolsz, legutóbb éppen Áfonyának ajánlottam a Családineten, h. a hasmenésére szedjen vasat! :lol:
Elvileg mindegyik okozhat szorulást, de én a Ferrofolgammával egész jól elvagyok!!! Mondjuk nagyon odafigyelek h. mit eszem, nehogy beszoruljak! Most éppen a tej + kajszi kombináció a nyerő! :lol: De igen jól bevált a szilvalekvár + tej is!

Na megyek aludni, mert Mütyűrke átment "kíváncsiságba": kifúrja az oldalamat!!!! :lol: :lol: :lol: Komolyan mondom időnként kilóg a lába !!!!!!! És a tökönrúgásról is kezdenek fogalmaim lenni!!!!!
rambóka
 
 


SZiasztok, most csak gyorsan írok, mert mindjárt utazunk el, csak elköszönni szerettem volna :-)
...hát igen, annyi minden elgondolkoztató... így a szüléssel kapcsolatban is... jó lenne tudni előre hogy az ember hogyan szül, mert akkor arra lehetne felkészülni... más kórházba mennék ha előre tudnám hogy császár, és máshová ha azt hogy nem... de ez még sajna nálam nagyon a jövő zenéje.

Na, megyek pancsolni a Balcsiban, addig legyetek jók :-)

Puszi mindenkinek
felícia
 
 


jaaa... én most elkezdtem vasat szedni... és garantálom, hogy nem okoz szorulást... ha azt okozna tudnék róla:)

Valami spéci vasról van szó amit almában! oldanak ki. Nem emlékszem pontosan a nevére, de az "In-Vitro" nevű cég gyártja... (ők azok akik kobramérges fájdalomcsillapító krémeket is gyártanak)...

Szóval a lényeg az, hogy bazi drága (tényleg az sajna - 20 darab talán 1000 Ft) de semmi mellékhatása nem volt nálam eddig... míg a ferrofolgammától olyan szorulásom lett mint az állat... (meg az elevittől is... remélem nem gond, ha azt nem szedem... csak folsavat)... ha nekem vasat kell majd szednem csak ezt fogom szedni....
Vendég
 


Sziasztok,

én is sak beugrottam elköszönni, mi most csak holnap estig utazunk el, addig is mindenkinek szép napot kivánok !

Rejo, Kandi, igazatok van, a gyerek alapvetően az én életemet változtatja meg, mondhatni : magamnak szülöm, de én még hiszek a házasság intézményében, és naivan azt gondolom, mindketten egyformán fontosak vagyunk ebben a kapcsolatban, most az én érdekeim kerülnek előtérbe azzal, hogy babát gyártunk, de eljön az az idő, amikor az ő korából adódóan az ő érdekei lesznek fontosabbak. Nekem muszáj előre gondolnom, a jövőbe, mivel a 18 évvel előttem való járás előrevetiti azt, hogy talán (és remélem, hogy ez nem így lesz) nála hamarabb kezdődnek majd az öregedés jelei mint nálam, esetleges betegségek, és akkor nekem teljes szivvel mellette kell állnom majd. Ezt vállaltam, mikor igent mondtam neki, mint ahogy ő is vállalta az én fiatalságommal a velem járó "nyűgöket", úgy mint gyerek, bulizás, stb.... Ettől szép ez az egész. És egyben nehéz is.

Felicia, ez tök jó ! Mármint az, hogy hasonló életünk van ! Majd cserélünk tapasztalatokat az "öregekről"....!! :wink: Most ezt úgysem olvasod, de ha visszajössz, nyaggatlak egy kicsit a kérdéseimmel, jó ? :wink:

Na, puszi mindenkinek ! I will be back !!! (mint a terminátor ! :lol: :lol: )
zsizsik
 
 


Sziasztok!
Búcsúzni jöttem!Kép Nagyon örülök,hogy megismerhettelek benneteket,és gyors babásodást kívánok mindenkinek,aki babás annak alvós éjszakákat!
Akit akar a hőmérősben,és priviben továbbra is megtalál!
Andika légyszives vegyél ki a táblából!Köszike!
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kriszta!

Mi ez az egész???????
Hát itthagysz bennünket????? :cry: :cry: :cry:
De miért?
Megbántottunk vmivel?
Nem értem!!!! :shock:

Vagy babonából? (Anyám szerint Csakegy + tesztje után tömeges kiiratkozás várható! :wink: )

Milyen 10 nap????????? :shock: :shock: :shock:
Erről nem volt szó eddig császár ügyben!!!!! :(
Azt tudom, h. amíg nem produkálok kakit addig nem kapom meg a gyereket, de h. 5 nap helyett 10-ig benn kellene rohadnom, arról eddig nem volt szó!!!!!!!!!
rambóka
 
 


Sziasztok!

Okr, mi ez a bucsuzas? :shock: Csak nem sertettunk meg veletlenul valamivel? :?: :?: :?: Egyebkent koszi a tanacsot a cickafarkkal kapcsolatban...be fogom szuntetni, mert lehet tenyleg gubancot okoz.

Zsizsik, Felicia, mennyire hasonlo elethelyzetben vagytok! Nalunk csak negy év korkulombseg van...amit szinte eszre sem veszunk.
Zsizsik, jo nyaralast es pihenjetek ki jol magatokat!
Mindenkinek jo napot!

Alice
alice27
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: