Új privát üzeneted érkezett!

Hú, de élvezem a vidéki életet! Nagymami, nagypapi ugrál a gyerek után és ahogy Eszti fogalmazott és csak a cicit adom. És azt is egyre kevedebbet, mert a nagy játékban nem igényli. Probálkozik kanállal enni egyedül. Elég ügyes, beletalál, csak megy ám mellé is bőven. Egyébként csak Danon Aktiviát hajlandó enni. Én nem tudom mi lehet benne? Folyamatosan ismételi a szavakat, amit mondunk, és csip-csip csókázik a kezével és közben dúdolja. Rengeteget fejlődött az utóbbi időben.

Eszti, nálunk 7 hónapos korában kezdett el többször felébredni éjszaka. Azóta várom a javulást, de nem jött el, pedig már 13 hónapos. Én még nem hagytam sírni, mert vhogy nem fér össze az elveimmel, de néha már nagyon ki voltam tőle. Aztán idővel ehhez is hozzászoktam. Bár Julcsi 10 óráig is elalszik reggel. Itt Szolnokon 11-ig is.

Kata, gyönyörű szép a kislányod! Örülök, h. Peti is jól van. Hogy fogadja a kistesót?

Orsi, szerintem nagyon sokat számít a vezetéknév. Például a mi nevünk (Linkowski), és ehhez egy egyszerű nevet szerettem volnaa lányomnak és ami dallamos is. Meg aztán ismertem is tündéri Julcsikat. Szóval így lett. Szerintem az utónevet a vezetéknévvel együtt mondogasd, és rálelsz az igazira.

Dia, valamit vmiért. Vagy alszol éjszaka és korán kelsz, v. többször kelsz és ezért ajándékba kapsz plusz 1 pihi órát. Nem lesz egyszerű majd Panna és Zsombi után egyszerre rohanni, meg ha kezdik az "önálló" evést.

Orsi, én még csak nem is csodálkozom a pelusos akción. Ad 1: AZ úszópelusokat szinte csak feszítővassal lehet a gyerekre adni, legalábbis Julcsira. Ad2: Nyilván Hanci sem vigyázállásban várja amíg bepelusozod. Én már annak is örülük, ha nem lesz semmi kakis egy peluscserénél. Ő fut elöl és meg utána a pelussal, és így futás közben próbálom ráadni.
agianyu
 
 


Orsi, én is Piroskánál akartam szülni. Máj. 31-re voltam kiírva. Ő azt mondta nekem, hogy ő jun. 1-től szabadságon lesz. Ha nem szülöm meg addig a gyereket, akkor szüljek ott ahol akarok. Durván és nyersen! Úgyhogy másnap kerestem egy új nőgyógyászt. Egyébként előtte sem hozzá jártam, csak én is jókat hallottam róla, akihez meg én jártam ő nem szüleszt. Úgyhogy így kerültem oda.
agianyu
 
 


Kata! Örülök hogy Peti meggyógyult! Tényleg a második gyerkőcnél is ilyen sok kérdés lesz???? Azt hittem rutinosabbak leszünk! :? :shock:

Ági! Egy ilyen beszólás után én is másik dokit kerestem volna. Klassz lehet a vidéki élet, én már nagyon várom.

Eszti! Majd csak visszáll a rend.

Nekem másodszorra sikerültek a békák!! :lol:

Kép
edó75
 
 

 
 

Hali csajok!

Fersike, küldjed csak el nekem is azokat a békákat, ránéznék megint!
Na, ma nem volt valami fényes napunk, egész nap összeizzadva lógtunk egymáson a gepárdokkal. Építettünk tornyot, fogócsáztunk, stb. Ja, 3/4 6-kor keltünk. Percekkel haladunk a bevállt fél 7 felé, nem??? Nekem már az tökéletes lenne. Az is igaz, hogy viszont egész éjszaka csend van.

Ági!! 11!!!!-ig aludni???? Te jó ég! Ezt hogy csináljátok??? Ennyire kifárad napközben, vagy későn fekszik, alszik egyáltalán nappal? Mert az kizárt, hogy az az 1-2 kelés tovább tart 10 percnél, nem? És az ő anyakönyvezett neve Julcsi? Vagy Júlia?.... Mert nálunk Panna, Panna. :lol: Egyedül evés??? Már most rettegek hogy fog kinézni a lakás. Most sétánál találkoztam két ördökfióka iker kisfiúval. 1 évvel idősebbek nálunk, legalább látom mi vár ránk...jajjjj!!! Na az anyával dumcsiztunk egy jót, adott egy bébiszitter számot, itt lakik 1 percre - jó tudni, mert asszem jövőre a játszóterezésekhez mindenképp kelleni fog valaki. Az húzós lesz. Csúszdák, homokózó, hinta, ki merre lár, hát erről majd körbeérdeklődöm, hogy kell ezt csinálni.

Esztikém akkor egyeztessünk! Jó volt a tali?

Mi jövő 7en leugrunk Szolnokra 1-2 napot, meg talán Vászolyba.

Katám, örülök, hogy Peti OK!!! Szuper. Mesélj majd mi van veletek, Petivel, pici lánnyal??? Új képek, stb...

Orsi! Tök jó, hogy nem izgultál még a héten, tartsd is meg a jószokásod!!! Nem is emlékeztem erre a Boglárkára :lol: , pedig dvd-n is megvan. Van most egy csomó új filmem, nincs időm rájuk. Nem kérsz kölcsön, most még van időd!!!?? :lol: Szóval én vezetéknevet nem ismerek, úgyhogy passz.

na ezt most elküldöm

Kép
diane
 
 


Hi, óh hát milyen régen vártam erre! Ébredés 1kor és 2kor, na gondoltam, szevasz ma is szuper éjjel lesz, de azóta csak most 10 perce ébredt fel Hanna, azóta meg a lufijával és a labdájával játszik. Kár, h a férj pont ilyenkor kel 6kor....

Egyedülevéstől rettegek, néha bepróbálkozik , de akkor aztán minden csupa kaja....Áhhhhhhh :shock: :roll: :shock:

De egy durva ez a szülészes story, ráadásul nő létére....

Ági, az activia nálunk is nyerő volt, most a nestlé banános joghurt,és a vanilia puding megy a legjobban....

A háziorvosomat Bp-re vitték, mert 27hetes terhesen elfolyt a mzív, ma hajnalra ígérték a szülést, aggódom. :(

Kép
seriff
 
 


Érdekes, már más is mondta, hogy nagyon keményen beszélt vele, meg távolságtartóan. Velem eddig kedves volt, sőt. Mikor télen először nála jártam, eléggé ki voltam borulva, mert az egész váró tele volt terhes nővel. Jó sokat kellett várni, úgyhogy nézhettem eleget és egyre szerencsétlenebbül éreztem magam amiatt, hogy csak nekem nem jön össze. Na mire sorra kerültem eltörött a mécses, de ő nagyon jó érzékkel állt hozzám.
Nem akarom védeni, hiszen én kérdeztelek pro és kontra. Azért ezt megjegyzem.

Serfi ti most hol laktok? Nem Bp-en?
Köszi a békákat, megkaptam. Én ügyes voltam, bibi. :P

Tegnap voltunk egyébként a MÁV-ban körülnézni. Nem olyan szuperszónikus, mint elképzeltem a beharangozók után, de teljesen emberközeli. Ádi annyira belelkesült, hogy valami kiscsoportos foglalkozásra is el akar menni, amit ott szerveznek. Hát jó. Bár este, mikor mikor kiejtettem a számon azt a szót, hogy magzatmáz, kategórikusan kijelentette, hogy ilyen szavakat még csak ne is mondjak, mert ez őt borzasztja.
Egyszer úgy tűnik a világ legtermészetesebb dolga számára szülés és a bábát odébblökdösve fog résztvenni benne, másszor meg úgy, mint aki elfehéredve fog vacogni a sarokban, ha nem távozhat időben.
Szerintetek bírják ezt az apák? Férfi szemnek való az, ami ott lesz? Szeretném nagyon hogy benn legyen, csakhát hallok olyan sztorikat is, hogy a pasiban eltört valami a látványtól, azt meg nem szeretném.

Na,megyek a dolgomra, puszi

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Hát Orsikám, igen, ez két esélyes.
Nekem nagyon sokat segített Peti, nem csak lelkileg, de fizikailag is. És utólag nagyon tisztelem érte, mert nem egy könnyű látvány semmilyen szinten, ami ott van. Kb. mint egy hentesüzemben. De nem tudom, hogy egy csomó dolgot hogy oldottam volna, ha ő nincs ott. Én elég sokat vajúdtam bent a szülőszobán, és legtöbbször csak mi ketten voltunk ott, kb. 2 óránként nézett be valaki, hogy mi újság.
Aztán persze sok nő megszül férj nélkül is, és bizony sok férfit elriaszt egy szülés élménye.

Minket talán jobban összehozott, így utólag sok-sok dolgon nevetünk, hogy miket csináltunk, hogy kellett csinálni, stb.

Peti pl. attól félt, hogy amikor effektíve kibújik Bence, majd nagyon csúnya lesz a sok magzatmáztól (előtte néztünk ilyen frissen született babákat), meg lila lesz, meg deformálódott, stb.

Aztán nem is volt rajta sok magazatmáz, csak pici, nem is volt lila, és csak az orra volt lapika, amúgy egészen jól nézett ki. :wink:
Inkább, mintha megfürdették volna. :)

Kép

Amúgy meg a lényeg a lényeg, ha Ádám úgy gondolja, bármikor kimehet, ha úgy látja, hogy ez nem neki való. Nálunk is így volt, aztán bent maradt....
Vendég
 


Hali!

A témához nekem is írnom kell!! :P :P
Én is nagyon örültem, h Józsi bent volt velem, nagyon-nagyon sokat segített a jelenléte. Mi is sokat voltunk kettesben. Volt egy olyan nagyon kemény félóra, amikor szinte a nyakába csimpazkodva tudtam csak meglenni. Én szülés óta még szerelmesebb vagyok belé. Minket is csak jobban összehozott a dolog. De ha választanom kellene, h szüljek vagy véignézzem, szerintem a szülést választanám :D
A szomszéd szülőszobában az apuka már annyira nem élvezte a dolgot, wc-ről visszajövet Józsi nevetve mondja, h a srác kint feszik az előtérben, 3-an próbálják élesztgetni. Lemaradt szegény pont a lényegről, a kisfia kibújásáról. :( Ilyen is van néha.
A másik dolog pedig, h az apukák általában nem a nők lábaközött állnak, hanem a fejüknél, azt segítik tartani, és nem látnak semmit olyat ami később zavarhatná őket :) . És szerintem már ők is annyira várják akkorra a gyerek előbújását, h nem fogja őket zavarni ha mázas, gyűrött v lila az a baba. A miénk mázas volt, gyűrött volt, lila volt, de a MiÉNK és nekünk gyönyörű volt. Szerintem soha nem fogom elfelejteni, amikor így odatették a hasamra :) :oops:

Kép

Kép
tikata
 
 


Na hi!

Én is hozzátennék vmit, az én férjem ugyi az egyetem alatt látott szülést, ott viszont láb felől állnak a hallgatók.Nos emiatt nem épp pozitívan állt hozzá az én drágám a kérésemhez, h legyen bent.De nem erőltettem, ha nem nem, ezt Neki kell eldöntenie. Aztán bentmaradt, mert szerine a "kutya nem nézett volna rám különben", nem tom, azt hitte, h a dokim ott ugrál majd mellettem?És Ő vágta el a köldökzsinórt, és végig szoríthattam a kezét, amikor nagyon fájt, és én nem is vágytam többre, nem akartam,h enyhítse a fájdalmamat, stb. De ezt Ő úgy élte meg, h nagyon-nagyon rossz érzés volt látni a szememet,amikor annyira fájt,és nem tudott segíteni rajtam.Elfogadja, h nem is kellet volna, és ezért is maradt bent, de azt hiszem ha Tőle kérdeznétek,nem javasolná....
Úgyhogy én azt gondolom, h ez is pasifüggő---most lehet,h hülyeség ezt mondani, de ha tudtam volna, h ez lesz a véleménye, nem kérem(pedig egyáltalán nem erőltettem).

Orsi, Kecskeméten lakunk, ahogy egyenlőre még Katáék is :) !

Kép
seriff
 
 


Hú csajok, mindjárt bőgök, olyan szépeket írtok!

Úgy szeretnék szülni mégegyszer, hogy nekem is a hasamra tehessék a magzatmázas, lila, gyűrött kisbabámat.

Szerintetek valóra válhat???

Kép
diane
 
 


Dia, miért ne? :wink:
Vendég
 


Ezt én is megkönnyeztem.

Asszem ez valami olyasmi lehet, amiben nem lehet semlegesnek maradni. Nem mintha akarnék.
Tényleg nagyon szépeket írtatok csajok. Köszi.

Esztike nagyon édi a Bencéd, tényleg guszta. Ez egyperces korában készült? Egyébként engem nem zavarna ha lila, vagy mázas. Csak meglepődtem, hogy valakinek (Ádinak) ez olyan rosszul hangzik.
Meg azt is hallottam, hogy hal szaguk van. Igaz ez?
Az lehet hogy kevésbé zavarná, úgyis rajong a tenger gyümölcseiért. :D

És milyen az élet Kecskeméten? (Tényleg, ezt már tudtam Diától, csak elfelejtettem.) Van ott társaságotok?

Esztike, Dia jövő héten szerda de ráérek. (Inkább a falatkanyomozo@freemail.hu-ra küldd el a számod)

Na, próbálom a katartikus élményeimet egy kis porszívózással levezetni. Puszi nektek.

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Orsi, engem sem zavart volna, ha ennél nyomibb Bence, nehogy félre érts, mert ez úgy van, ahogy Kata mondta, ha a tiéd, akkor tök mindegy milyen, te úgyis a legszebbnek látod. :)
Kata, mesélhetnél, mi van Petivel? Milyen neki, hogy ott van veletek Blanka is?
Orsi, Dia, nekem jó a szerda. Gondolom Diának az a jó, ha mi megyünk, mert én azért könnyebben mozgok egy gyerekkel, mint ő kettővel, ráadásul nekem még a kaja is könnyen kezelhető ugye. :)
Dia, jó neked??? :)
Serfike, mi újság veletek? Megy a pancsi?
Ági?
Bogikáék jól vannak, sokat strandolnak, mondjuk megértem. :)
Vendég
 


Jó reggelt!

kis csomaggal a vállamon írok :P Olvasom a suttogót, de sajnos még nem sikerült megfejtenem pont most miért sír ez a gyerkőc?! :? Bár sose volt jó a nyelvérzékem, és attól is tartok ez egy kis szeszélyes nőci lesz, és lehet maga se tudja miért sír. :)
Éjszakát nem írom, de szerintem mindenkit verünk nem alvásban :( :lol: Úgyhogy ilyen is van, és a legnehezebb, h nem merem sírni hagyni, mert akkor még Peti is felébred, és akkor aztán teljes az élvezet! Ennyi előnye legalább neki is van, kis másodiknak :D

Petivel tömören az van, h nagyon szófogadatlan. De ahogy dumál levesz mindenkit a lábáról. Ez a baj. Látom, h nem vagyunk vele igazán következetesek, ami nagyon nem jó. De igyekszünk majd változtatni a dolgon, de pont most annyira nem szerencsés, ezért kicsit várunk még, h jobban hozzászokjon a pici jelenlétéhez a családban.

Lassan elalszik a vállamon. :) Egyébként nagyon jó baba. Csak van egy-két evés után amikor nehezen alszik vissza. Csak nyűglődik, sehogy sem jó. Most pont mosolyog :)

Kép

Kép
tikata
 
 


Dia, drágám, miért ne lehetne?!!! Csak igyekezzetek, nehogy megint kettő legyen :P Nem egy embert ismerek, aki császár után hüvelyin szült. És te a kettő miatt szültél császárral, nem azért mert nem tágultál. úgyhogy hajrá!!! :)

És én ma elsétáltam reggel a boltba, és olyan jó volt, hiányzott már. Azt tervezzük ma v holnap kivisszük sétálni. Lehet már szerintetek?

Kép

Kép
tikata
 
 


Kata, ilyen jó időben simán lehet vinni, és holnap meg amúgy is emberi 25 fok lesz. Hajrá. Mi Benyóval 3 hetesen mentünk, de akkor még 0-5 fokok voltak.

Olyan hihetetlen, hogy az én kis csomagom is még csak most született, de már akkora zsivány, hogy pillanatok alatt elkúszik bárhová, hihetetlen kukac technikával.

De azért tudsz pihenni? Pizzarendelés játszik? :wink: Dióstészta?
Vendég
 


Kata, eddig még nem érte levegő Blancit? Sztem simán lehet már vinni, mi amikor hazahoztuk azt mondta a doki, h séta mehet másnaptól-jó eleinte a terasz játszott, de ha nem lett volna, bizti séta...Úgyhogy hajrá! nyár van, séta indul!
Suttogó sztem....na mindegy.

Orsi, én nem éreztem halszagot. :lol:

Dia, hát persze, hogy lehet!

Kép
seriff
 
 


Helló Csajok, jó reggelt!

Mi az a suttogó?

Akkor milyen szaga volt Serfi? Mások szerint curry...

Gondoltam rátok a hétvégén, úgyhogy jó nagyokat aludtam. Megpróbálom már előre kialudni magam, hogy jól bírjam majd az alvásböjtöt. :)
Van a társaságunkban egy pár, akinek 5 hónapos a babája. Képzeljétek el, hogy végigalussza az éjszakát. Állítólag azért, mert még a kórházban elszúrták a cumiztatással. Valahogy nem tudta megtanulni utána hogyan kell szopni és ezeknek a tápszereknek akkora a tápanyagtartalma, hogy kitart reggelig. Ez nem tudom mennyire igaz, de az biztos, hogy alszik a baba.

Nem is tudtam Dia, hogy ilyen vállalkozókedv dúl még benned! Azt hittem, te ezt már kipipáltad a két puttóval!
:)
Dehát miért is ne lehetne?

puszkó: Orsi

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Orsi, én nem tudom, h milyen szaga volt, nem emlékszem, vagyis nem tudom, h mihez hasonlított.
Alvásböjt:előre nem tudsz sajna pihenni, de azt mindenképp jó, ha eléred, h nem lesz alvásminuszod, nem fáradtan kezdesz neki, mert akkor tovább bírod :wink: .
Átalvás: ez meg teljesen gyerekfüggő, a tápszernek nem a tápanyagtartalma nagyobb, hanem lassabban emésztik meg a babák, de nem mindenkinél válik be, h ettől vévgigaludná az éjt, más szoptatott babák meg simán végig, ld Kata Petije.
Nem vagyok szoptatási tanácsadó, de sztem az egészszoptatás az agyban dől el.
Suttogó, egy amerikai könyv, hogyan legyen a baba is és a mama is elégedett-én is megvettem, de igazából nem használtam, vhogy nekem nem működött a 4É-éhség, ébrenlét, édes álom, én. Eléggé a rendszerességet preferálja, de sztem egy pár napos, hetes babánál nem kivitelezhető, de másnak meg bitos más a véleménye, meg bizti van,akinél bevált.

Eszti, KukacBenyó hogy van? Mikor is mentek Ausztriába?

Bogo, ha olvasol néha, akkor jó pihit!

Kép
seriff
 
 


Sziasztok lánykák,

hááát, Orsi, én nem emlékszem, hogy lettek volna szagok, olyankor amúgy is eléggé fátyolon keresztül lát az ember, legalább is nekem ilyen részletek nincsenek meg.

Szerintem sem tápszer függő, ismerek tápis babákat, akik simán nem alusszák át az éjszakát :( Szóval ez sem recept. Mert szerintem nincs is recept.

Én Benyóm most megint jól alszik nagyon, reggel kel. :) Szóval én most jól vagyok. :)

Orsi, a Mávban vannak jó szopis csecsemősök? Mert nekem ez a kórház választásnál fontos volt, és ilyen szempontból az Istvánnal nagyon-nagyon-nagyon meg voltam elégedve. Ott nem cumiztatnak, nem pótolnak, viszont bármikor (és ez tényleg) segítenek a szopiban, ráadásul értenek is hozzá, ami nem hátrány. Nekem pl. nagyon későn indult be a tejcsi, aznap, mikor hazajöttünk, hááát, megszenvedtem vele, de ha nincsenek ilyen profi csecsemősök, akkor tuti feladom. Aztán azóta is tök jól megy a szopi, kár lett volna érte.

Serfi, végül nem Ausztria, hanem Sopron, de Ausztriába is átruccanunk. :wink:

Na, menek, pussz
Vendég
 


Télleg, Sopron, hülye vagyok, bocs! Lővér, igaz?

Kép
seriff
 
 


Ahan, az bizony. :) Aztán meg átruccanás a Bécs melletti élményfürdőbe, ami baba is, szóval Benyó is talán pancsikázhat majd. Áradoznak róla, remélem tényleg ilyen jó. :)
Vendég
 


Sziasztok!
Megjöttem a hosszú hétvégéről, wellness-eztünk egy kicsit. Ami a legjobb volt, hogy aludtunk egy csomót, mert így baba nélkül is igen mínuszban voltunk mindnketten.
Gyerekek, én arra jöttem rá, hogy nem szeretek már napozni. Idegesít a nap, melegem van, leégek, unalmas... vagy már így öregszem? Régebben reggeltől estig képes voltam árnyék nélkül napozni, most meg fél óra D-vitamin gyűjtés is szenvedés. Most mi lesz? :?

A szülésről szóló történetek és élmények engem is magával ragadtak.
Ezek szerint Dia még nem pipálta ki a dolgot, és igaza van! :D
És szerintem lesz ittt még kis csoportunkban gyermekáldás :lol:
Mindegy hogy halszagú vagy curry, lila-e vagy sem. Édi mindegyik picur!

Eszti, mikor jöttök haza? Mert úgy néz ki, a héten sem vagyok képes megnézni titeket. :? :oops:

Megyek, dolgozom egy kicsit.
Puszi!
ui: Megint jön a kánikula.... azért csak sétáljatok, amikor lehet!
anniecoe
 
 


Ancsa, augusztus második hetében jövünk vissza. De akkor nem menekülsz! :)

Tornászfiam meg ezeket műveli mostanában velem. Fel akar ülni, de elborul, meg mászni is akar...... :roll: Nem korai ez még??

És a frászt hozza rám, amikor a fotel alól húzom ki.

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Eszti, korai-korai, dehát tornász a drága! :wink: :lol: Hanna is így kezdte :D !

Kép
seriff
 
 


Jó reggelt!

Eszti, hihetelen ez a gyerek!!! :P Nagyon-nagyon ügyes! Úgy látom játszó szőnyeg igencsak kicsi már :wink: Lassan lakásnyi méretűt varrhatsz. Pucérkodás nagyon cuki. Így hűsöltök? Vagy ez fürdés előtt van?

Az én kicsilányom meg szépen eszik-alszik szinte egész nap. Szerintem már nem sokáig tart ez a jóvilág. :) Lassan ő is igényelni fog engem is, nem csak a melleimet :wink: Olyan édesen tud nézni amikor jóllakott és magyarázunk neki. Fürdést még elég hamar megunja, pedig az apukája nagyon szívesen kényeztetné még a kádban. Járunk már sétálni. Ami nekem már nagyon hiányzott.
Peti lassan kezd megszelidülni. :) És be kell látnom, h kicsit nagyok az elvárásaim is vele szemben, és talán a türelmem is kisebb. Meg hát el kell fogadnom, hogy egy kis skorpió, ezzel a természettel :D
tikata
 
 


Kata, képeket, sokat!!!!! :) Picilányról, és Petiről is!
Ja, fürdés előtt volt, de amúgy szoktunk így hűsölni is, meg szellőztetni....popót. :)
Vendég
 


Itt a gyors torokfájós bejelentkező! De így neten keresztül csak nem kapjátok el .... :(
Biztos a légkondi, mert azé ilyen kánikulában megfázni ?! :?

Benyó arany pofa, élvezi a meztizést! Megértem. A pelenka után isteni lehet szabadon! Az ágy alatti kép tényleg durva! Pont befér. És csak ellenőrzi, hogy van-e por. :wink:
Eszti, aug-t megbeszéltük. Mi 11-én lelépünk 2 teljes hétre, de összehozzuk!

Kata, a skorpiókról alkotott véleményedet meg sem hallottam! :wink:
És mi van, ha Blanka mintababa? Ti kényeztetitek, és hálából ő sem zavar titeket. Rendes csajszi. :)

Most pussz, mennem kelllllll!
anniecoe
 
 


Ancsa, Peti (a kis skorpió :wink: ) mintababa volt. Ebből lett ez a csibész gyerek. Képzeld el, ha már babaként is előjön belőle a csibészség! Szerintem akkor most Blanka nem lenne itt :P

Nyaralásokat írigykedve hallgatom :roll: Én még mindig a téli színemben pompázom :(

Kép

Kép
tikata
 
 


képek:

fürdés után
Kép

Kép

mérlegen a valóság
Kép

még a szeme se áll jól :P
Kép

büfiztetés Kép

Kép

Kép
tikata
 
 


Kata, ez a büfiztetős kép haláli! :)
Blanka picilány pedig igazán nagyon édeske. Milyen pici... :)
Azért én olvasnék a szülésedről szívesen, ha van erőd újra leírni. :)
Vendég
 


Én is én is! Írd már le újra Kata! :)

Én is skorpió vagyok, csak azért mondtam :lol:
anniecoe
 
 


Ancsa, gondoltam, ám... :P

Kép

Kép
tikata
 
 


Szülés:

Csütörtök este felé elkezdtem vérezgetni. Tényleg csak kis mennyiségben. Telefonon egyeztettem a szülésznőmmel, majd Sz. Boglárkával (30), ez még nem az, talán kicsit tágulgatok. Hát jó. Este fürdés után lefeküdtünk, de nem tudtunk aludni, valami hihetetlen hülye búváros filmet néztünk a hbo-n. Én 15 percenként közben wc-re jártam, és csak vérezgettem, majd feltűnt, h valami mintha folyna is belőlem. Aztán elég határozottan elkezdett folyni a magzatvíz. Na akkor viszont mennünk kell. Ez fél1 körül volt. Telefon anyuéknak, h induljanak. Mi már össze voltunk pakolva. Hívtuk a szomszéd srácot is, h amíg anyuék megérkeznek, legyen kedves nálunk tv-t nézni, mégse aludjon a Peti üres lakásban. Útközben hívtuk a szülésznőt, mi bizony megyünk, mert ez meg ez van. Fél3-ra felértünk, lábamközött egy hatalmas törülközővel, fel a 3.emeletre (még jó, h éjjel volt, sehol senki). Felvették az adataimat, 3-ra megjött a szülésznő is, megvizsgált az ügy, doki. 1újnyi. (ekkor kicsit csalódott voltam, h óh még csak itt tartunk) Bár nekem ekkor még elég lightos 5-6 perces fájásaim voltak csak. 4körül bekerültem a szülőszobára, megtörtént az előkészítés is. Ezután kaptam oxitocint, 5-6 körül megint megvizsgáltak. Fájások 3percesek lettek, de még mindig elég lightosak. És a vizsgálat szerint se nagyon haladtunk. Szülésznő átkötötte az infúziót, mert nem tetszett neki (nekem se, mert fájt is), növelték az oxitocint, és járkálnom kellett. Na ekkor kezdődtek a brutál fájások. Olyan falkaparósak. Amit csak apába csimpaszkodva tudtam valahogy túlélni. Ekkor kezdtem el tágulni rendesen. 7után megérkezett a doki, ott a szülőágyon bemutatkoztunk, két fájás között. Nagyon szimpatikus volt, és tényleg kedvesen bánt velem. Ő is megvizsgált, majd ránézett az órára, és közölte (7körül) ebből 10-re baba lesz! A szülésznővel nem igen hittük, tapasztalva az eddigi tempót, de én azért bíztam benne, annyira magabiztosan mondta. Na de én ekkor már könyörögtem az érzéstelenítőért, amit a doki be is adott. (csajok, le a kalappal az előtt aki e nélkül szül!!! de aki teheti annak én ajánlani tudom csak) Lassan elkezdtek enyhülni a fájások, mármint amit én éreztem belőle. Fél 10 körül visszajött a doki, megvizsgált, és mondta, eltűnt a méhszáj, lehetne nyomni ha jön egy fájás. Nos nekem az érzéstelenítő még mindig elég jól hatott, így tényleg csak kicsit éreztem, ha jött a fájás. Beöltözködtek, (a baba kitolásakor, a szülésznő, mindig sterilbe öltözik, úgy fogadja a gyereket). Meglepően könnyen, szerintem 5-6 nyomásra kint is volt a baba. Volt, h nem is kellett nyomnom, nem engedte, mert jött szépen magától is. Most az is elmaradt, h a doki préseli ki belőlem. (Petit igen komolyan nyomta ő is ki a hasamból). 10.10-re megszületett Blanka. Sírt egyet, majd a pocakomra tették. De elég hamar el kellett venni, nehogy baj legyen, mert aztán meg nem sírt. Apuka elvágta a köldökzsinórt és elvitték rendbe tenni. Pár perc múlva hozták vissza és kaptam meg. :D
Igen jó emlékként maradt meg ez a szülés. A Peti születése ennél sokkal nehezebb, fájdalmasabb és hosszabb volt. Nagyon jó volt, h volt fogadott szülésznőm. A kórházban eltöltött napok alatt is sokat segített, kicsit anyáskodott felettem. Ami nekem jól esett.

Kép

Kép
tikata
 
 


Kata, jó volt olvasni, köszi, hogy leírtad. :) Egy kicsit újra éltem ezen keresztül a sajátomat. :)
Én is kaptam EDA-t, és én is ajánlom mindenkinek, aki teheti. Orsi, úgy tudom, te nem kaptál, mert Kecsón tán nincs is ilyen lehetőség, háááát, le a kalappal tényleg.
Én örülök, hogy akkor a friss élményekkel én is leírtam a szülésemet, mert most már sokmindenre máshogyan emlékszem, szóval ezeket érdemes megtartani, nem sokszor van ilyen az ember életében. :D
Vendég
 


Tényleg de jó, hogy leírtad. Azért ez 1-től tízig egy kicsit hosszúnak tűnik. Edzettél rá, Kata?
És kicsi lányod mennyi hajjal született, eszméletlen! Mondjuk neked se volt kevés soha, de ez egy kész bozont!
És hogy tudsz úgy nyomni, hogy közben nem érzed?

A skorpió téma engem is érint. Úgy néz ki Boglárka skorpió akar lenni. Szóval, Kata, a hír igaz? (Anikó,te fogd be a szemed.) 8)

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Hú, Kata, én már nem bírom, h ne lássam élőben a kiscsajt!Úgyhogy a hétvége valamelyik napján egy közös séta? Annyira szép ez a csajszi, hogy csuda, amúgy meg tiszta Apája-de ugye ez így szokás, h hát Ő is tudja, h az Övé :wink: ! Petya meg nagyon jófej a böfiztetéssel :D !

Benyó meg begurult az ágy alá, talált is valamit? Nálunk ott hever egy labda,meg miegymás,ha esetleg erre gurulna,kiszedhetné :wink: ! Vegyél Neki bukósisakot, h a fejecskéjét ne üsse be :wink: !Bocs,azé suttogtam, mert még alszik H.

Fájdalom: vsz itt is meg lehetne/lehetett volna beszélni anesztessel az EDA-t, mert bár nincs állandó anesztese a szülészeknek, azé vki csak van ott a császárokhoz, nőgyógy.műtétekhez, hétvégi ügyeletben mondjuk a másik telephelyről kéne átjönni, de sztem amúgy tényleg megbeszélés kérdése.Sok rosszat leírnak/tak erről a kórházról, de mindent meg lehet beszélni, csak kérni kell, na mindegy ez egy ilyen hely. Szóval nincs összehasonlítási alapm, nem tudom,milyen úgy szülni. Fájt-fájt. Az elején,amikor megvolt a burokrepesztés,és elment a doki, 1óra múlva jött vissza,és közölte, h vmi nem stimmel,mert nem szoktak így vigyorogni ilyenkor, na újabb szurkapiszka-merthogy 2rétegű a drága burok,és elsőre csak egyet sikerült :oops: -akkor kezdődtek igazán, akkor már azt mondta a doki, h"na ez az, így szoktak nézni, a következő pedig a császárért könyörgés", mondtam én nem könyörgök. Aztán egyszercsak vsz nagyon eltorzult a fejem,mert aszonta, tud adni fájdalomcsillapítót, de csak elnyújtjuk az egészet...(és ez kb fél-1órával a születés előtt volt)Úgyhogy nem kértem. Úgyhogy fájt-k...ra, nem is tudom,mihez hasonlítani a fájdalmat,na ilyenkor szorítottam úgy a Győző kezét, h az Ő ujjai is fehérek voltak,és asszem ezeket a szemeket nem szerette volna látni.

Orsi, jobb ha Ti el kezdesz edzeni, én 3/4 1kor ébredtem olyan 15-20 perces fájásokra, 7kor mentünk be,és 12.50kor lett meg Hanna. De ne úgy képzeld, h közben végig egy merő fájdalom vagy! Jönnek-mennek a fájások van a falkaparó,meg van az egy lábon álló másikkal azon az egyen támaszkodó :shock: .

Kép
seriff
 
 


Hát, Orsi, azért akkor is le a kalappal.
Mondjuk nekem kb. 12 óra volt 5-10 percesekkel, aztán még 4 olyan brutális, aztán még 4 falkaparós. És ebből a falkaparósból volt kb. 2 óra EDA-val, de akkor már mögöttem volt egy átalvatlan éjszaka, brrrrrrr.
Kata, nekem is a tolófájásaim még EDA hatása alatt voltak, szóval én pl. olyan igazi tolófájást nem is éreztem szerintem, csak tompán.
Orsi, így is lehet tolni, bár nem tudom, csak nehezebb, mert nem jön annyira az inger, vagy legalább is nekem nem volt valami átütő.

Azért bármilyen hihetetlen, bennem csak az van meg, hogy marhára fájt, de már nem emlékszem, hogyan. Valószínű ez a természet csodája, hogy lehessen még kistesó. :)
Vendég
 


Ez már nem lehet véletlen.... :)

Kép
Vendég
 


Komolyan igazi tornászbajnok!

Na jól van, nem kell itt kalapolni! :wink: :lol: :D

Kép
seriff
 
 


Hali!

Orsi, látom sikerült a ámláló, végre! Lehet követni, és tudni mennyi van még hátra!:)
Következő gyerekemet azért úgy időzíteném, h a skorpió jegy közelébe se kerüljön :shock: Nálunk reggel is volt olyan műsor, h szegény gyereket már hideg zuhany alá tettük, és még ezután is kellett vagy 20 perc mire megnyugodott, és meg tudott szólalni :( :?

Leírva tényleg hosszú a hajnal 1-től tízig, de ebből nóra volt csak ami nagyon durva, és ebből több, mint kettőt fájdalom csillapítással. Szerintem ennél kevesebbel nem nagyon lehet megúszni egy szülést. :? :)

Serfi, hétvégén a fiúk mennek krk-re, úgyhogy nálunk nyugi lesz. Anyu lesz itt velem. Biztos megyünk majd sétálni, és takozhatunk is. Már akartalak is hívni, mikor sétálni voltunk, nem vagytok-e erre. De most hétvégén majd összehozzuk! :D

Olyan édes ez a Bence gyerek! :P

Kép

Kép
tikata
 
 


szóval a számláló

...és 4 óra volt csak....

Serfikém, mi meg találkozhatunk :wink:

egyszerűen néha kihagy a billentyűzet, ha rossz napja van :evil:
tikata
 
 


Értettem én :lol: , oks, amúgy is akarok majd kérdezni Krk-ről...De ez a hideg zuhany...durván hangzik!(1xmár nálunk is volt)

Kép
seriff
 
 


Eszem a fini rakott cukkinit,amiből a zuram tegnap alig evett-a kannibál... :roll:

Kép
seriff
 
 


amíg nem találkozunk, további képek, a tegnap esti fürcsiről:

Kép

Kép

Kép

Kép
tikata
 
 


Kata! Blanka nagyon szép! Anyum is mondta, mikor mutattam neki a képeket :D Peti meg nagyon ari, ahogy büfiztet! Klassz hogy leírtad a szülést.

Eszti! eszméletlen ügyes Bence!!

Csajok! Én is fájdalomcsillapítás nélkül szültem. :oops: Mondjuk nem panaszkodom, mert nekem este 9-kor kezdődtek az 5 perces fájások és hajnal 1-re megszületett Peti. Tény hogy nem egy leányálom és mire én eljutottam addig hogy kéne fájdalomcsillapító, akkor közölte a doki, hogy mire hatna addigra meglesz a baba. Mondjuk Peti elég nagy volt és utána nekem napokig fájt a hasam attól hogy a doki kinyomta Petit. Nekem az utána következő varrás szarabb élményként maradt meg a fájásokat valahogy elfelejtettem. Nálunk is Lacinak azt volt rossz látni ahogy szenvedek. Nálunk ugyanis nem volt járkálás végig feküdtem :?

Orsi! Most akkor a Boglárkánál maradtatok ?

Ancsa! Remélem meggyógyultál és nagyon élvezed a koncertet!

No megyek mert Laci megjött a fotózásból én meg még nem választottam ki a falszíneket.

Puszi

Kép
edó75
 
 


Csajok!!!!

Most már tuti, hogy akarok megint szülni :lol: :lol: :lol: , EDA-val, vagy anélkül.... De jó lenne. Persze egyelőre semmiképp, pár év múlva talán, elég most ez a két rosszcsont is. Persze néha tovább is gondolok és akkor racionálisabb a kettő, akiket fel kell nevelni, elindítani az életben, stb. Hát nem tudom, ahogy az élet hozza :) Meg mondjuk rettegek a megint császártól és ez is visszatart.

Lemaradtam a szerdai (mai) taliról!!! Úgy sajnálom, de most Szolnokon vagyunk a héten. Élvezem, a gyerekek is, bár ugyanannyi munka van velük, sőt. Teraszon mászklnak, hót mocskosak, hangyákat kergetnek, csintalanok, de édesek!!!

Katám!!! Ez a baba egyszerűen gyönyörűséges!!!!!! De tényleg!!! És milyen szép ruhái vannak :D :D . Peti rendbe jön, hidd el!!! Jó, hogy lemennek Krk-re, kicsit pihensz te is. Képzeld a Guszti lánya megint terhes. A 4. Na ő egy igazi ősanya!!! A két nagyobbik most anyát boldogítja a héten. Ja, ezt már mondtam! Büfizős kép, fantasztikus!

Orsikám, sikerült a vonalzód, hurrá!!!

Eszti, most jól veszem ki az írásokat, Ti már nem vagytok a jövő héten? Pedig épp írni akartam, hogy tegyük át az elmaradt talit akkorra. Te jó ég, miket csinál Benyó!!! Szuper ügyi! A Panci is egy tornászlány, de ilyet még ő sem csinált. Szerintem aranyérem!!! Nagyon édi!!! Az ágy alatti, csúcs!!!

Még képeket!!!

Ancsa, jó tombolást mára!!! Már javában tart mondjuk....

pussz

Kép
diane
 
 


Dius, gondoltam, hogy most nem aktuális neked, mert nem láttalak már napok óta a topikon. Úgyhogy azért én tegnap elmentem Esztikét meg Benyust megnézni, mert ők nemsokára elutaznak, aztán meg én megyek el, úgyhogy legközelebb csak aug végén tudunk csapatostul összefutni. De már alig várom. Szolnokon voltatok?
Számlálóm is csak azért lett, mert Eszti csinált nekem egyet. Rajtam ez fogott ki. :)

Boglárka csak addig lesz Boglárka amíg el nem dől, hogy Luca vagy Kamilla legyen. Egyébként itthon most mindenki Boglárka, aki egy kicsit is cuki. Tehát Ádám, én és Boglárka.

Esztike, nagyon édes a kisfiad (tisztára boglárka ő is). Szerintem, Csajok, én erre tegnap rájöttem, Esztike az édes-gyerek kölcsönzőből hozta, vagy a Mateltől. (Ugye, van valami ilyesmi játékgyártó cég?)

Kata, emlékszem egy régi fotódra, amit mutattál bébikorodból. Szerintem Blanka nagyon hasonlít arra. Nem raknál fel az emberről is egy képet?
De egyébként úgy megnézném Győzőt, Balázst és titeket is akiket már régen láttalak családostul: Ancsa-Ivánt, Ági-Marcit, és akit még nem ismerek Edó-Lacit. Lehet?

Most szaladok, csók

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 



Kép
edó75
 
 


Egy kép a kis családomról, Orsi, csak neked :P :

Kép

Ancsa, milyen volt a koncert?

Dia, hívlak ám majd még! :roll: :wink: Nem lepett meg, h a Jutka terhes :lol: Gomdolom, h kisfiúra hajtanak, de szerintem ez is lány lesz, ő olyan lányos anyuka, és szerintem jól el lehet a lányaival, tényleg olyan ősanya. A 4 gyerekre meg írigy vagyok, olyan jó lehet, de szerintem én már nem bírok többet, :(

Kép

Kép
tikata
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: