Új privát üzeneted érkezett!

aranykavics: már írtam de valszeg elveszet...

szóval vagy csonthártyagyulladás (sajna szerintem ez a sanszos) vagy ínygyulladás (ez is van de tutira nem emiatt érzékeny ha ráharapok...)

Szóval ha csonthártya akkor újra gyökérkezelni kell... ami egy rémálomnak tűnik főleg, hogy a régi tömés a doki szerint gyönyörűen a helyén csücsül... ráadásul a doki se tudja, meddig fog tartani az új gyökértömés...

Ja... és aug-ban nyaralni indulunk és előtte nem merek egy 3-4 hetes gyökérkezelésbe belevágni.... inkább szurkolok, hogy ha csonthártya akkor kihúzza szeptemberig...
Vendég
 


(ja... és kötök egy jó ütős biztosítást ami külföldön is fedezi a fogorvost)
Vendég
 


Csajszikák...
Holnap viszem Natit kontrollra,és utána meg le a szüleimhez,csak vasárnap jövök haza!Nagyon jók legyetek.Táblát még dobok hajnalban...de vasárnap este lesz a következő.Ha van változás,légyszi-légyszi dobjatok Pü-t,hogy ne bogarásznom keljen vasárnap este....köszike!
Kavicska,akkor ezek szerint...,nem leszel potyautas nálunk....vagy ha mégis csörizz Rám,mert hazád fele veszem az írányt!
na pusza Mindenkinek! :)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 

 
 


Sziasztok:)

Először is a Nóráknak nagyon sok boldog névnapot..igy utólag is!!

Nagyjából végig olvastam,,de ne haragudjatok h nem reagálok mindenre,,ezen a héten nem csak a munka miatt nem jöttem...hétfőn beparáztam h mi lesz a csüt.-i Uh-n, a keddet végig bőgtem,ma meg családi zűrűk voltak...
Csak irok h még élek.. :)

Andika:)
Jó pihizést Nektek anyukádéknál,,,,ha jöttök véletlen felénk szólj ám!!!!! :wink: :)

Áfonya
elolvastam a családinetet is meg a megjöttet is...mit mondjak...undoritónak találtam!!!!Te kérdezted a lányok véleményét,ők elmondták.....és csak azért kavartál fel most 3 topikot mert nem tetszett a véleményük?????Tudom h fázis késésbe vagyok ,,de azért leirtam a véleményem!

Kavicska:)
Pussz Neked! :lol:
Holnap megyek Uh-ra kérhetek egy kis drukkot?? :)

Jó éjszakát!
Vendég
 


Gabika!
Megy a drukk: +++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++ :) :) :) Olyan Okr féle :)

Nagyon szorítok, hogy minden jó legyen. De csak annyi kellemetlenséged lesz, hogy széz kell tenned a lábad a kengyelben :lol: bugyi nélkül :shock: :lol: Más minden csak pozítiv lesz. :lol: Kérj egy fotót is :)
Aztán mutasd is meg.

Kandika!
Szerintem nekem az nem esik utamba. Vagy mégis?? :roll: Megvettem a jegyet, igaz egyelőre csak oda. De úgy néz ki vonattal kell jönnöm. Majd holnap meglátjuk :) Aranyos vagy!! :)
Vendég
 


Jó éjt csajok :)
Mindenki aludjon jól. Ma nem volt bőbeszédű a társaság. Holnap már én nem leszek az, pénteken meg irány a Balaton !!! Olyan bulis lesz :)

Sok beszédnek sok az alja... vagy ... száz szónak is egy a vége?? :lol:

JÓ ÉJT!!!!
Vendég
 


Ella2!
Annak megítélése hogy mi undorító egyénenként roppant eltérő. Szerintem is az pár dolog, mégsem fogok bele az ecsetelgetésükbe mert be kéne lassan fejezni, sokan unják már. Én is.
Vendég
 



Sziasztok csajszik....
Vasárnap jövök...ha változás lenne privibe légyszi!Jók legyetek!!! :lol:

Áfonyaaaa kivetette magát a táblázatból,kérte éjjel,azért nincs a maiban ,már benne...nem elrontottam!

pusza

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Holnap mi is utazunk, Dobogókőre. Alig várom már, utána jóvő héten csak 3 nap jövök, utána 1,5 hétig megint nem :)

Ahogy látom, itt is elég pangás van.
Csakegy, szerintem a gyökértömés nagyon sokáig jó, ha rendesen meg van csinálva. Nekem már kb 6 éve van egy, semmi probléma, anyukámnak pedig van egy kb 20 éves gyökértömése.

Sziasztok, szép napot!
csillagfény
 
 


Sziasztok Lanyok,
Andika, Kavicska, Csillagfeny...es minden tovabbi nyaralonak jo pihenest kivanok a hetvegere. :lol:
Csakegy, remelem a fogaddal nem lesz gubanc a nyaralas alatt...azert az jo otlet, hogy kotsz egy jo biztositast!!!
Nalunk holnap hosszu hetvege a jul. 14 ugyanis nemzeti unnep :lol: :lol: :lol: ...szoval holnap munkaszunet...ugy szeretem ezt a sok unnepet! :lol: :lol: :lol:...
Mindenkinek jo napot!!!
Alice
alice27
 
 


Sziasztok!
Olvasok ám,mindig,de nem volt időm írni! :oops:

Kavicska
Utólag is nagyon boldog házassági évfordulót,és még 100 boldog évet a pároddal,na meg egy tucat gyereket! Kép
A Balatonra pedig jó időt,és jó szelet! :D

Nóráknak utólag is boldog névnapot!!!! Kép

Andika
Remek fiú a Ti kis Nátánotok!!!!
Jó utat,és kellemes pihenést!

Minden kirándulónak,és nyaralónak:
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!
Olvasok ám,mindig,de nem volt időm írni! :oops:

Kavicska
Utólag is nagyon boldog házassági évfordulót,és még 100 boldog évet a pároddal,na meg egy tucat gyereket! Kép
A Balatonra pedig jó időt,és jó szelet! :D

Nóráknak utólag is boldog névnapot!!!! Kép

Andika
Remek fiú a Ti kis Nátánotok!!!!
Jó utat,és kellemes pihenést!

Minden kirándulónak,és nyaralónak:
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok:)

Kavicska
Köszi szépen a drukkot :) ,hát tényleg csak annyi rossz dolog volt, h úgy remegett a lábam az izgalomtól h alig tudtam felfeküdni az ágyra:lol: .
Dobog a kicsikém szive :) :P ...Crl:9mm,,,,Ys:4mm...sajna képem nincs és még nem is láthatam meg halhattam mert sztk uh volt :cry: ....orvosommal beszéltem ő is csak a 12. heti uh után vár...azért lehet besunyogok hozzá h legyen képem :?
Jaaaaa és kaptam duphastont :wink: :lol:

Szép napot,,Nyaralóknak jó pihit!!!
Vendég
 


Ella, gratulálok!!!!!!!!!!!!!!

Egyébként szerintem nem baj, ha nem jársz olyan sűrűn UHra. Nem árt a babának, de azért nem is biztos, hogy túl gyakran jót tesz neki. Szerrintem biztos nem.
Én jövő héten megyek a 11 hetire, mert a12 szabin leszek, :D
Remélewm minden rendben, nagyonb izgulok! Mi történik, ha látnak valamit, amit nem kéne? Vagy ne foglalkozzak ezzel?

Okr, nagyon kreatív voltál! :)

Anyukák, akiknek vannak kisgyerekeitek! Mennyire lehet dolgozni mellettük otthon? Mikortól?
A gyesből ahogy elnéztem, nem nagoyn lehet megélni. A baba is azért terheli a kasszát, gondolom.
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Én néha egyszerűen nem akarom elhinni, hogy terhes vagyok.
Ti ezzel hogy álltok? Agyilag tudom, de mégsem fogom fel. Kész csoda ez az egész. Főleg azok után, hogy azt mondták, mennyire nehéz lesz. Csak úgy eszembe jutott.
csillagfény
 
 


Szia Csillagfény, sziasztok többiek!

Ami a munkát illeti, éppen azért nem írok már vagy egy hete, mert Álmi már vakációzik, én pedig itthonról dolgozom, azaz dolgoznék, ha hagyná.

Én mindvégig itthonról dolgozom, és a tapasztalatom az, hogy a baba-kisgyerek mellett kizárólag akkor lehet, amikor alszik nappal (1, max. 2 alkalommal egy éves kora után) és este. Illetve amikor a férjem vigyáz rá, de erre nem nagyon lehet alapozni, ő is fáradtan ér haza este 6-kor. Ha vannak nagyik, mértékkel bevethetők (nekünk nincsenek a közelben). Azért mondom, hogy mértékkel, mert tavaly nyáron itt volt a sógornőmnél anyósom, és egyik héten reggeltől délutánig vigyázott Álmosra, hogy én bírjak dolgozni, és bár nappal semmi jelét nem adta, éjjel rendszeresen sírt és nyöszörgött Álmi, egyértelműen azért, mivel keveset volt velem... Le is állítottuk ezt, és csak délelőtt vagy csak délután vigyázott rá ő.

Most, hogy ovis, délelőtt is tudok 4 órát dolgozni, + 2 óra a délutáni alvás és 2-4 óra este... Szóval ki van a munkaidő :)

Amúgy a 3-4 éves mellett már lehet házimunkát végezni, nem is kevesett (főzni, mosni, vasalni, porszívózni), főleg, ha bevonod a gyereket is, igaz, akkor a hatákonyság 25%-ra csökken (poszívózás, alapanyagok előkészítése a főzésnél stb.). De szellemi munka szerintem szinte lehetetlen.

Meg lehet tenni azt is, hogy bébiszitterként alkalmazod a tévét, videót, de én ezt nagyon nem szeretem, mert nem tartom helyesnek, végszükség esetén éltem vele hetente max. 1,5 óráig, vagyis amíg a kedvenc meséiből végignéz néhányat (Kockás fülű nyúl, Gombóc artúr, Magyar népmesék stb.).

Hát körülbelül ez a helyzet. De vannak, akiknek nem ennyire "anyás" a gyerekük. Egyébként a szakirodalom szerint a fiúk inkább anyásak, alányok inkább apásak (ez rám és a fiamra igaz, én apukámért odáig vagyok még most is, Álmos meg mostanában többször is jelezte, hogy ő a királyfi, én a királykisasszony, és feleségül akar venni :)

Ennyit az én munkás tapasztalatomról :)
Amúgy valahogy gyorsan kifáradok, és ha tehetem, délutánonként pihenek Álmossal... Nekem azóta "valós" a terhesség, amióta a múlt héten integetett egyet nekem a karocskájával...

És még egy utolsó intelem - egy éves kora előtt, ha csak teheted, ne dolgozz... A szoptatás is jóval bonyolultabb úgy, és addig nagyon nagy szüksége van rád... Addig gyakorlatilag "csatolt állomány", éppen mint most, csak kívülről.

Most, 4 évesen, már órákat eljátszik kint egyedül is, de ezt sem lehet teljesen hagyni, mert azért örül, ha kivülállóként figyelem a játékát, másrészt mindig akad valami kis konfliktus a többi gyerekkel, és olyankor jó, ha ott az anyuka vagy apuka...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Névnaposoknak boldog névnapot, évfordulósoknak sok boldogságot, fogfájósoknak jobbulást, nyaralósoknak jó időt, kismamáknak sok pihenést, a többieknek babásodást! :D
Ezek az energiatakarékos üzemmódban író és olvasó Espero jókívánságai az elmúlt és elkövetkező hetekre! :wink:

Szombattól én is nyaralok, a Bükkben fogok pihengetni és kirándulgatni egy hetet. A munkahelyi és otthoni előkészületek minden maradék erőmet felemésztik. :(
Nem is emlékszem, hogy írtam-e már, hogy megvan a kiskönyvem. Voltam EKG-n is, és a múlt heti laboreredmények is negatívak. Még az RH-m is negatív :lol: :lol: :lol:
Ma egy kicsit pocifájós vagyok és nem tudom eldönteni, hogy méh vagy gyomor.

Puszi mindenkinek, csupa jó dolgot írjatok ám, hogy öröm legyen visszaolvasni!
espero
 
 


Csillagfény
A gyerkőc 2 éves koráig jár a GYED.Az nem rossz pénz,az átlagkereseted 70%-a max 87 000 FT.No persze adót,és TB-,és nyugdíjjárulékot vonnak belőle. :wink:
Aztán a GYES alatt már 8 órában is dolgozhatsz.Én is ezt fogom most tenni.Gyerek megy bölcsibe,én munkába.Biztosan nem lesz könnyű,de muszály! :?

Ella
Gratula!!!!!Látod,minden O.K! :D

Espero
Kellemes nyaralást! :D

Vöcsök
Mit dolgozol otthon?(persze,ha nem titok?!)

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Hát lányok függő lettem... McCafe mocha frappe függő. Amikor fent voltam Pösten a képzésen, rászoktam. Ma sem tudtam ellenállni. Hát az a "fíling" amint körtyolod a fincsi jégkását :lol: :lol: :lol:

Most lecsobbantam egy táp meggyel a gép elé. A párom a laposférgek párzási szokásait nézi :shock: ja már az anacondakét :shock: Jó munkamegosztás.

Gabika!
Nagyon örülök, hogy jól van az a picipocaklakó. :)

Espero!
Jó Bükközést. :) Jobban fogod érezni magad mint a melóban :lol: Ezt garantálom :lol:

Én amikor nagyon álmos vagyok, akkor elgondolkodom azon, hogy mi lesz, amikor a gyerek (kek) miatt nem bírom kipoihenni magam ÉVEKIG. Meg fogok hülyűlni :shock: Nálunk nincs nagyszülői segítség. Messze laknak :( Részben jó, részben rossz. :)

Csilla!
Nálatok is szabi???
Bulis. Nekünk még két hét. Hú már számolom vissza a napokat :P

Most ennyire futotta :)

Pussz.
Vendég
 


Szia Okr!

Szerkesztőként dolgozom egy vidéki kiadónál, és amikor 7 évvel ezelőtt Budapestre költöztünk, két dolog közül választhattam, vagy megválok a cégtől, vagy megpróbáljuk "távmunkában". A főnököm elég pesszimista volt (le is vette a fizetésemet), de aztán megnyugodott, amikor látta, hogy minden megy simán így is (és visszaemelte a fizut) :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok! :)
Még nem csomagoltunk össze. Majd holnap.

Kavics ma pazar körmöket varázsolt magának. Nem is tudom fényképezzem e le? Mert szokásom megörőkíteni a remekműveimet :)

Lányok, folyik belőlem állandó jelleggel valami nagyon sok, se színű lé- Napok óta. Talán van két hete is. Olyan, hogy amikor felállok elindul. :shock: Szerencsére még a tisztasági betét elbír vele. Nem kérdem, hogy vajon mi lehet ez??? :?
Minden esetre nőgyógyászhoz csak szeptemberben megyek. Addig semmi!!!

Nincs nagy forgalom ma a neten. AKarom mondani ma sincs :(

Pussz Minenkinek!

Aludjatok jól :)

Kavics
Vendég
 


Sziasztok!

Én is csak gyors bekukk. Egész nap letaglóz ez a meleg, nem keményedik a pocak, ez jó, de nem is bírok semmit csinálni, nulla energiám van.
este van csak erőm csinálni egy keveset, amikor nincs olyan meleg.
Hétvégén folytatjuk a festést, nem tudom mi lesz... :roll:


Ella!
gratula a dobogó szivecskéhez!!

Mindenki elmegy nyaralni??? De jó nektek...! :D

na megyek behabarom a gyümilevest holnapra.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Ma megkérdeztem gyógyszerészemet...
És akkora baromságot mondott, h. ketté állt tőle a fülem!

Arról van szó, h. 3 napja lecsaptam egy szúnyogot az alkaromon, miután megcsípett.
Másnap nagyon viszketett, hát vakartam. :D
Mára lett körülötte egy 6cmX4cm-es vörös folt.
Gondoltam ezt már érdemes lenne vmi hozzáértőnek megmutatni, ezért elügettem bőrgyógyászhoz. Közölte - amit már sejtettem -, h. bakteriális felülfertőződés, és szisztémás antibiotikum szükséges. Kiegyeztünk Augmentinben.
Na mindezek után bementem a gyógyszertárba és ártatlan képpel (nem említve a Dr.-t a nevem előtt), megkérdeztem a két gyógyszertárosnőt, h. lehet-e Augmentint terhesség alatt, ill. mit lehetne helyette lokálisan. Válasz:
- Augmentint inkább ne!
- Helyette inkább Oxycort v. Tetran kenőcs!

Nem szoktam elkapkodni a gyógyszervásárlást, megköszöntem a segítséget és hazajöttem, megnéztem a Pharmindexet:
- Augmentin relative ellenjavalt, de előny/kockázat mérlegelés tárgyát képezi.
( Informedes doki szerint simán adható terhességben!)
- A Tetran és az Oxycort viszont abszolút ellenjavallt!!!!!!!

Na így kérdezze meg gyógyszerészét!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Köszi az infokat. Én valószínűleg valami otthon végezhető, vagy részmukát csinálnék, nem tudom. A gyed valóban nem annyira rossz, mondjuk nem is sok. Mondjuk 87-ből még lejön az adó, meg a tb, akkor mi marad? 40000? 50000? A gyes ha jól tudom, 26. Az meg a hideg vízre is kevés. Na meg az ember valószínű a munkaadók álma lesz egy kisgyerkőccel :) , amikor ott a rengeteg fiatal, többdiplomás, soknyelven tudó független fiatal. :? Okr, te erre mit mondasz? :)

Rambóka, egy kolléganőm is szedett antibiotikumot a terhessége alatt, és makkegészséges gyerkőc lett.

Nja, megyek dolgozni csajok, aztán 2-kor elhúzok, és iránya szabadság!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D


Szép hétvégét nektek, puszi,
cs
csillagfény
 
 


Vöcsök
Az jó munka lehet!Szuper,hogy otthonról is sikeres vagy! :D

Csillagfény
Hát,mit mondjak .....nekem sem örültek olyan veszetten először,hogy visszamegyek,de úgy látom megbékéltek a dologgal. :oops: Még kompromisszumot is tudtunk kötni a szabadság terén.
GYED nekem nem a maximum,így kapok kézbe 60 000 Ft körüli összeget.Ami azért ennyi,mert jár 9000 Ft adójóváírás/ nem éri el az évi kereset a másfél milliót./ :wink:
Lassan TB ügyintéző segéd is lehetnék,már annyi infót gyűjtöttem össze,mi jár,mi nem témakörben :roll:

Rambóka
Itt a kórházban a szinte egyedüli antibia az Augmentin,amit terheseknek adnak.sztem nyugodtan szedheted.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok.

Képzeljétek két kézzel tudok gépelni, de a baba mégis az ölemben. Hogy lehet ez? Találós kérdés...

Megoldás: babaerszényben fekszik. Hasonló, mint a megkötős hordozó, de ez vállon átvethető sztreccs "retikül", mint a most divatos táskák, és abban van összesüppedve Bogi. Egyelőre kómázik magzatpózban benne, várom, mikor kezdi újra... :shock: ... a kajabálást.... most nagyon hülye szegényem, nem tudjuk, mitől. Nem is annyira hasfájás, hanem állandóan igényli a szórakoztatást meg a közelséget. Kis háklis. Az előbb végigtáncoltam vele a Vhr-en a Tina Turner top 10-et a 4,7 kg-os kis seggével, ezért mit kapok cserébe? Pár kósza vigyort, utána újra bömbi a végén. Hát a f.sz kivan, most tegyem be neki a Tina Turner összest? Még ha csak az lenne a baj, de lassan elvágtatok Kavicskához hát- meg derékkezelésre, mert totál lerokkanok! :x

És akkor a fogaimról ne is beszéljünk, Rambóka aszonta (és igaza van), hogy röntgen nélkül ne tömessem be a megnyitott gyökércsatornáimat (már nem fáj), de MIKOR intézzem? :shock: Ez az én agyamnak felfoghatatlan, hogy korábban olyan szabad voltam, mint a madár, mentem mint a motolla, még a terhességem végső fázisában is, most meg tiszta rabszolga vagyok és nem tudok elmenni sehova! (A fogdokimnál nincs röntgen, házi magánrendelés itt a közelben...) A párom most kapott egy nagy megbízást a cégével, ez azt jelenti, hogy jövő héttől este későn jön haza, egymásra leszünk utalva a kicsi lánnyal akkor is.

Na mindegy, lehet hogy lassan kitapasztalom azt, hogy a kocsiba hátra betenni a hordozót, utána az utcán babaerszény, ha ezt jobban megszokjuk... nem nagyon bírom már ezt a bezártságot sem.

De azt feltétlenül meg kell osszam veletek, hogy Bogi mostmár MOSOLYOG, sőt, RÖHÖG! :lol: :lol: De nem reflexszerűen, hanem tudatosan jutalmazza szegény anyját! Á, ennél nagyobb csoda nem is kell. :wink:
A szopi pedig megoldódott, kop-kop, tegnap már csak lefejt tej volt pótlásnak (90 ml, ez a napi igény kb. nyolcada).

Ella, nagyon melegen gratulálok a dobogó szívecskéhez! :D

pusz Norka
Vendég
 


Rambóka!

nekem most szemicilint írt fel a nőgyógyi, mikor már mindenem gyulladt volt (szemem, mandulám stb).

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka!

Itt röhögök magamban! Kitartás!!

Az ember ELKÉPZELNI sem tudja, mivel jár egy kisbaba, míg saját bőrén meg nem tapasztalja!! :D :D

Ugye, ugye??

Kitartás, mert lesz ez ennél rosszabb is, amikor már kimerültek az alvásraktáraid. A mélypont kb. a baba 5 hónapos korában! :wink:

ha-ha, ugye meggondolja az ember, milyen hamar jöjjön megint a kistesó?? :wink:

Én már el is felejtettem a kezdeti megpróbáltatásokat, Domival már a feledés jótékony homályába veszett a küszködés, de már előre félek, hogy fogom megint bírni!

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka
Az én lánykám már 23 hós,és még mindig a mikor és hogyan menjek dokihoz helyzet áll fenn.Remélem a bölcsibe menetelellel legalább lesz annyi szabadidőm,hogy a fogaimat rendbeszedessem. :oops:
Nekünk eleinte kenguru volt,de amit te írsz is csudajó szerkentyű lehet. :D Én úgy mostam a padlót,és mosogattam,hogy a gyerek a kenguruban volt.Úgy 6-7 hónapos koráig bírtam :wink:
Egy ötlet:babkocsira rárakod a hordozót,és a lábaddal tologatod a gyermeket,míg veszélyesebb házimunkát végzel(pl. főzés,sütés)
Azt tudom még javasolni,bátran keljetek útra.Nincs rosszabb,mint a bezártság. :x Ha autóval mentek pl. vásárolni,akkor még a szopi sem gond,mert a parkoló autóban az remekül megoldható!
Én folyton egyedül voltam/vagyok a gyerekkel,és mindenhová húzom még most is.Hidd el,belejössz!
Ja,a lányaink roppant hasonló természetűek! :lol:

KépKép

KépKép
okr
 
 


tugggyátokmit ? csakazértisrátokzúdítomagörbém (az ucsó 2 nap csalás mert reggel bazi nagy hőség volt + újra elkezdtem szednia D vitamint... de azért jó poén :) ) 63.cn

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Nincs jó hírem. :(
Hétfőn kell mennem küretre.
Már csak a petezsák látszott.
Anyai részről nem volt baj.
lara26
 
 


Lara
Nagyon sajnálom!!!! :( Kép
Hétfőre pedig sok erőt kívánok!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Lara!

Én is nagyon sajnálom. :cry:
A következő biztos sikerülni fog! Most erősnek kell lenned!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Lara!

Szegénykém!!!! :cry:
Annyira sajnálom, h. nem sikerült!!!!!
Borzasztó lehet ezt átélni! :shock:
Tudom, h. nem vigasztal, de biztosan vmi komoly baja volt, ami miatt nem maradt meg! :cry: :cry: :cry: Nehogy magadat hibáztasd!!!!!!

Kriszta!

Nem tudod véletlenül, h. az apáknak - tudtommal -szülés után járó 5 nap szabi az a rendes éves szabadságon felül jár, v. csak annyiból áll, h. az éves szabiból ilyenkor 5 nappal ő rendelkezik???
Bánatos lennék, ha az utóbbi az igaz!

Norka!

Neked mennyi segítségre volt szükséged, és mennyi ideig, szülés után? Volt, aki veled legyen?

Ez a babaerszény olyan körkötött rugalmas anyag, mint a pulcsi ujjára való passzé??? Valamelyik babahordozós topicon mintha láttam volna ilyet angol honlapcímmel, de nem tudtam megnyitni!
Mindenesetre nincs csomó sehol, és vidám csíkos anyagból volt, ha jól emlékszem, csak át kellett rakni a válladon, a baba meg vízszintesen is tud benne feküdni. Ez van neked?
Hol jutottál hozzá?
Én mindenképpen szeretnék babahordozó kendőt, de a Nandu kissé durvának tűnik, meg nem szimpi a csomó az ember háta közepén!

Csakegy!

Ez nagyon bíztatónak tűnik!!!!!!!! :P
Remélem még sokáig így marad és télen te fogod fűteni a lakást! :lol:

Rejo!

Vigyázz magatokra, hidegfront jön!!!!!!!!


Mi lehet Mir-rel?????? Aggódom!!!!! :shock:
rambóka
 
 


Rambóka
Az éves szabadságon felül jár az 5 nap,és úgy emlékszem a munkáltatónak azt a szülés után ki kell adnia.A párom papszabinak hívta! :D :D

KépKép

KépKép
okr
 
 


138/A. § (1)263 Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.
babancs
 
 


Jó'stét, a lánykám úgy látszik megvárta az alvással a hidegfrontot... most békesség vala.

Csakegy! Ha a 11-12. dpo-ba csöppet sem zavart be a reggeli kánikula, akkor azt kell, hogy mondjam: a hőd több, mint ígéretes!!! :shock: :shock: Kíváncsian várom a folytatást... (ilyenkor bizony már nem fölfelé szokott menni a hő, ha nincs baba)

Lara... nem tudok mit mondani erre... :( legyél túl ezen és várunk vissza magunk közé, hátha tudunk erősítést küldeni a továbbiakhoz...

Rambóka. Még mindig nem hívtam Csabit, sztem ebből semmi se lesz... :( ugyanis azt sem tudom megszervezni, hogy eljussak a jövő heti 6 hetes kontrollra a dokimhoz az esti magánrendelésre!! :shock: Most mégis, vigyem be Bogimat a rendelőbe, miközben a doki turkászik ott bennem? Hát ez abszurd. Esetleg megkérem, pár napra dugja őt vissza. 8) :lol: :lol: :lol:
Kérdésedre válaszolva (emlékszem, felmerült már ez, de aztán elfelejtettem erre is felelni): amikor hazajöttem a kórházból, akkor 4 napig anyu itt volt velünk éjjel-nappal. Hát nagyon elkélt a segítség, ugyanis ekkor még a kondim sem volt olyan, hogy egyáltalán megterítsek vagy elpakoljak ezt-azt, igencsak ingadozott a vérnyomásom, fáradtság stb. Utána váltotta őt anyós 3 napra (nem aludt itt, de itt volt délelőttől estig), az viszont nem volt túl jó döntés, mert bár mindent megcsinált, de idegelte a gyereket. Aztán egyedül voltam napközben 2 napot előre elkészített kajákkal, de esküszöm, ezt csak azért bírtam még jól, mert akkor Bogi még sárga volt és sokat aludt, így tudtam mondjuk vasalni, felmosni. Utána anyu megint jött 2 napra. stb.
Azóta az a rendszer, hogy hétfő-kedd egyedül, szerda-csüt anyu itt van, ő megfőz előre is, takarít, pénteket kibekkelem, hétvégét párosban nyomatjuk. Főzni még csak kétszer tudtam... :shock:
Szóval az első 2 hetet mindenképpen szervezzétek meg úgy, hogy állandóan legyen valaki, akire lehet számítani!
Babaerszény: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm
Én innen rendeltem, postaköltséggel együtt 6250 Ft. Ma bealudt benne a gyerek (mikor írtam), egy hátránya volt, hogy a benti 27 fokban kicsit megizzadt a háta... nem egy szellős viselet.

És akkor ezt a sós zoknis képet (mobilos lesifotó) főként neked küldöm, lányok, kéretik nem röhögni a kínomon! :evil: :evil: :evil:

Kép

pusz Norka
Vendég
 


Norka: Jó a kép :) :) :) :)

Megnéztem a babahordozós oldalt... valami azt súgja, hogy amire oda jutunk, hogy jön a gyerek nem lesz egy árva vasunk sem... de láttam szabásmintát is úgyhogy majd megtanulok varrni :) (egy tuti. Ha nálunk gyerek lesz akkor az ismerősök dobálják majd neki össze a használt bababútorokat... úgy le leszünk gatyásodva.... )

Én hülyét kapnék ha az anyósom minden nap jönne hozzánk... főleg ha nem lennék jó passzban... olyankor nem tudnék védekezni a negatív energiája ellen :) (nem tudom... valahogy nem bírom elviselni... pedig rendes velem, soha nem szekál... de akkor sem bírom elviselni...)

(Ja... és nem vagyok se farkaséhes se hullafáradt... és ez a két tünet amiről eddig az összes pozitívat tesztelő beszámolt... úgyhogy elég szkeptikus vagyok... meghát a hőség keményen bekavar az ember görbéjébe... a tegnapi 2 napba is hótziher, hogy belerakott 1-2 tizedet!)

Ma viszont talán már nem jött ki talán új ragyám... úgy 2-3 napja tele lettem pattanással. Szó szerint tele. A mellkasom, az arcom, a nyakam... iszonyú... szó szerint fájt a bőröm a sok ragyától... meg viszketett... és ragya volt, nem kiütés. Még mindig van belőle.... ezt speciel nem értem :( Nem tűnik túl normális dolognak... cisztám az valszeg nem lehet... PÉ után legalábbis nem hiszem... vagy létezik, hogy nőtt egy időközben???? Most majdnem olyan a pofázmányom, mint a metformin előtt....
Vendég
 


Sziasztok Lanyok!

Lara, szibol sajnalom ami tortent...sok erot kivanok az elkovetkezendo napokban...es varunk vissza mihamarabb.

Norka, halali a kep!!! :lol: :lol: :lol: Viszont elgondolkodtato amit irsz, mert nalunk tuti semmi segitseg nem lesz...hogy fogjuk ezt majd atveszelni ha aktualis lesz?

Csakegy, szep gorbed van...varjuk majd a hireket !!!

Rejo, nalatok zajlik a festes? Nagy lelkierod van, hogy atbumliztad a varost bkv-val ebben a melegben...Nalunk itt olyan meleg volt tegnap, hogy ki sem dugtam az orromat, ha nem volt muszaj....Ket hete jo kis napszurast kaptam..azota meg duplan felek, mert olyan erosen sut a nap.

Mindenkinek jo hetveget!
alice27
 
 


Norka hehe :D

Csakegy!

Szerintem meg fog jönni Neked..én előtte tiszta pattanás voltam.
Na meg nálam a sok csokitól is lehet :oops: Most a karomra és a hátamra jönnek, olyan helyekre amiket el sem érek.

Az anyóskérdésről meg: biztos jó, ha valaki az első 2 hétben ott van mellettünk. Sógornőm bepánikolt 2. héten, mikor a férje visszament dolgozni..nehéz lehet egyedül a kicsivel, mikor az anyuka még nem ismeri a szokásait. Náluk pl. a nagymama adott egy csomó tippet..pl. hogy hason is fürdessék a gyereket (rögtön elkezdett "úszni"..meg altathatják hason is (ott a légzésfigyelő).
Lehet, hogy a kicsit zavarja, mert neki idegenek a nagymamák, de az anyuka szerintem nyugodtabb, ha legalább a főzést megoldják.
Sógornőmék házhoz rendelnek kaját...
babancs
 
 


Nagymama kérdésről,nehezebb egyedül,de boldogabb!Egyébként nekem sincs semmi segítségem.Annyira nincs,hogy ma a szomszédasszony felajánlotta vigyáz a gyerekre ,ha nem tudom hová tenni :shock:
Mégis én nem cserélnénk senkivel,akinél karnyújtásnyira a nagyi.

Norka
Én hüvelyi UH-ra ,és nődokihoz a két éves csemetémmel járok.Meglepően jól tűri!
Jó a kép! :D :D :D :D

KépKép

KépKép
okr
 
 


Szép jó reggelt!

A szombati nagy kialvós éjszaka nem jött össze...a szemközti házban reggel 7 óta fúrtak. Csukott ablaknál meg nem tudok aludni. Egy csomó dolgom lenne, de kómálok, ég a szemem.

Múltkor nálunk aludtak tesóm gyerekei, szegények nem tudtak aludni, mert alattunk megszólalt az iroda riasztója :roll:
Pedig ez egy nyugodt környék elvileg...

Ja és megint fogytam a zabálások mellett..ma reggel 51 kg-ot sem nyomtam. Nemtom, hogy ez a metformin hatása-e. De még most is hipergyors az anyagcserém.

Nagyon behalt a fórum..mindenki nyaral? Jó nekik :wink:
babancs
 
 


Sziasztok!

Köszönöm együttérzéseteket!
Sok erőt ad.
Szerintem biztos kapunk 3 hónap kihagyást utána pedig jön az inszem. Akkor én is kapok metformint, mert az andrológus egyből mondta, hogy az kell a PCO-s nőknek.
Legalább akkor elkapják rendesen a grabancomat és több vizsgálatra megyek.
lara26
 
 


Lara!
Nagyon sajnálom :( :( :(
Vendég
 


Babancs, nekem is mindig a hatamra jottek ki a pattanasok...eleg szornyu :? ...sokaig nem mertem hordani spagettipantos felsot emiatt... :cry: Szerencsere ma mar nincsenek :lol: ...Nekem az a tapasztalatom, hogy a kornyezet is szamit...Amig Bp-en laktunk (belvarosban, bar setaloutcaban, ugyhogy legalabb zaj nem volt) tele voltam pattanassal...Amikor ide kikoltoztunk latvanyos javulas volt...Mostanaban csak egy-ketto van elvetve mensi elott...Valoszinuleg a varosi kosz-por csak ront a helyzeten... :cry:

Lara, nagyon egyutt erzek veled...Fel eve nekem is volt egy vetelesem, igaz az spontan volt, de akkor is nagyon rossz mikor az ember mar beleli magat...Ami nagyon pozitiv a legutolso hozzaszolasodban, hogy a jovo fele nezel, es mar arra helyezed a hangulyt...ez annyira jo...en is probaltam annak idejen pozitiv lenni, de nem ment olyan konnyen...Mostanra ugy dolgoztam fel a dolgot, hogy biztosan megvolt az oka az egesznek...igy sikerult kicsit megnyugodnom...

Mindenkinek jo ejszakat!

Alice
alice27
 
 


Sziasztok lányok!

Már úgy egy hete olvaslak titeket, de amíg mindent nem rágtam végig addig nem akartam írni- egyben jelentem hogy ELEJÉTŐL VÉGÉIG AZ ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁST ELOLVASTAM!!! :)

Hú, de furi, mert nekem már tényleg ismerősök vagyytok- valahol tényleg olyan volt mintha regényt olvasnék, szerintem nem brazil szappan, mert ez tényleg valós emberi sorsokról szól, hol úgy nevettem hogy az oldalamat fogtam, hogy bőgtem mint a záporeső ...

Nna, hogy én is kicsit ismerősebb legyek:32 éves vagyok, szóval itt a topicon már vénnek számítok :D , szerintem tuti tuti hogy PCO-m van, de ezt eddig nem mondta ki egy doki sem- ismerjük a magyar EÜ szinvonalát, természetesen nagy nagy tisztelet a -létező!!!- kivételeknek.
Sztorim a következő: soha nem menstruáltam pontosan, leszámítva 1-1kivételes alkalmat, a ciklusaim úgy 28 nap és 1 év között szóródtak, mellé a tipikus pattanások, szőrök, versenysportolói múltam ( és akkor még jelenem) ellenére husi a hason, én már tizenévesen sejtettem hogy a hormonjaim nem lehetnek valami rózsásak, de a házidoki elintézett azzal hogy " majd kinövöm, biztos nincs semmi gond", aztán huszonévesen jött a " hát versenysportol, a sportolóknak soha nem szabályos a ciklusa" - szöveg, huszonegypár évesen merészkedtem el először nagy remegve nődokihoz, aki közölte velem a vizsgálat után hogy "a méhszáj gyönyörű, a vérzésrendellenesség meg biztosan azért van mert stresszes", de akkor ezt már nem hagytam annyiban és másik orvoshoz mentem, aki végre addig eljutott hogy csináltatott egy hormonvizsgálatot- ezt úgy fél év mensiszünet után:
FSH: 6,5 IU/L
LH (szenzitív): 23,7 IU/L

Ösztraidol: 0,39 NMOL/L
17-OH Progeszt: 4,7 NMOL/L
Tesztoszteron: 4,6 NMOL/L
Androsztendion "M": 5,20 NG/ML
Prolaktin: 16,8 NG/ML

Diagnózist nem mondott - bár én már akkor is a PCO-ra gyanakodtam- csak annyit , hogy mindennek az oka az LH, nem tudni hogy ezt mi okozza, valamiért az agyalapi mirigy nincs a topon, vagy Dianét szedek, vagy norcolutot ( rendszeresen!!!), vagy ha engem nem zavarnak a tünetek, akkor ha nem akarok még gyereket, akkor az sem baj ha nem csinálunk semmit. Mivel amúgy is szükségem volt fogigátlásra, ő a Dianét javasolta. Ezt szedtem 1 évig, utána szünet, ezalatt fél évig nem jött meg egyáltalán, utána újabb fél év múlva Norcoluttal igen, ekkor 1.5 évig szedtem megint DIANE35-öt, ezután megint abbahagytam, ekkor a következő ciklusban pontosan 28 napra megjött, de utána 1 évig semmi, majd visszaállt a régi jó kis kiszámíthatatlan harminc és negyvenvalahány napos rendszerre, nem is akartam megint fogigátlót szedni, akkor már gondolkoztam egy babán, a dokinőm ezért felírt Norcolutot azzal az instrukcióval, hogy "emellett nyugodtan teherbe eshet, pontosan fog megjönni, aztán ha ez nem elég a babához, akkor majd ír még valami mást is késöbb" Fél évig szedtem a Norcolutot a ciklus 2. felétől, de olyan szinten lettem tőle tele pattanásokkal, hogy az már nekem is sok volt, úgyhogy visszaálltam a "jó kis Dianéra", amit most júniusig szedtem. Mivel mostanra alakultak úgy a dolgok az életemben(sokadik suliban is végzős vagyok, van alkalmas apaállat:D, egzisztencia rendben) hogy jöhetne a babaprojekt, kicsit nekiálltam itt a neten utánaolvasni a dolgoknak, és egyik döbbenetből a másikba estem. Most tudtam meg hogy tk a hormonleleteim mit is jelentenek, hogy számomra a teherbeesés nem annyiból fog állni hogy beszedek ezt-azt amit a nődokim felír és próbálkozunk ( hiába vagyok 32, mégis úgy gondolom hogy a tatár nem hajt, persze jó lenne minél hamarabb babásodni, de inkább minél kíméletesebb módszerekre szavaznék...). Először teljesen euforikus állapotba kerültem mikor megtaláltam ezt a fórumot, tetszett hogy jobbára intelligens emberkék beszélgetnek egymással, Norka és a többiek áldozatos "felvilágosító" munkájától teljesen meghatódtam, nem is beszélve az emberi sorsok hol nevettető, hol tragikus történetéről amelyek kibontakoztak elöttem.
Lestem hogy mikor merül fel értelmes doki neve akihez elmehetnék és felírná nekem a Metformint ( Írtam mail-t Dr. Petrányinak is, nagyon kedvesen válaszolt, az ő véleménye is az volt leleteim-tüneteim alapján hogy engem is rég ezzel kéne kezelni), Ács doki elérhetőségét megkerestem itt a neten és jövő csütörtökre kaptam is tőle időpontot. Kiült a vigyor az arcomra, úgy gondoltam, hogy akkor enyimé a világ, dejó, jöhet az én kislányom vagy kisfiam, végülis lehet hogy nem is vagyok olyan bonyolult eset és a gyógyszert is csak most hagytam abba, Yippppiiiiiiii:) - errefel most olvasom hogy már ő sem írhatja ki :(
Pedig ha belegondolok valsz azért az IR-re vagy valami hasonló, vércukorral-inzulinnal összefüggő problémára utaló jeleim legalább 10 éve vannak: ugyan nem vagyok igazán túlsúlyos( 160 cm - csatlakozom hozzátok pici csajok:) 57 kg), de ami plusz van rajtam az a rengeteg sport és nagyjából ésszerű kajálás mellett is a hasamon van ( alatta agyonedzett hasizmokkal), amikor fogyóztam, le is ment rólam mindíg néhány kiló, de olyan áron hogy szédültem, a nem kajálástól volt migrénem nagy rókavadászatokkal, és ahogy belegondoltam mikor írtátok, én sem tudom mikor éreztem utoljára azt az éhséget ami gyomorkorgással és nem kóválygással járt együtt. Az éhgyomri vércukrom 3.6-ra sikeredett, úgyhogy a házidoki ( a tapasztalatlan fiatal kategóriából) szóva sem áll velem további vizsgálatok szempontjából, van SOTÉs végzettségű barátom akiben reménykedtem, de júli 1-től ő sem írhat ki gyógyszert ( nem praktizál).
Namármost: kéretik nekem bármilyen jó tanáccsal, használható infoval segíteni légyszilégyszilégyszi!!!!
Konkrétan kit keressek meg, milyen dokit ( tudom: endokrinológust, de per pillanat nincs kéznél egynek az elérhetősége sem :-) ), mit tegyek, még csak 3 hete hagytam abba a Dianét, de már jönnek a pattanások, úgyhogy parázom hogy nálam nem jön be az sem hogy így közvetlenül utána van a legtöbb esélyem, mert a szervezetem nagyon vissza akar csinálni mindent a gyogyi elötti időkre hogy úgy nézzek ki mint egy tinédzser :roll:
Ez az egész metformin-ügy is valahol az ellátás és a bürokrácia szégyene, de inkább nem vinnyogok mert azzal nem érek el semmit, inkább próbálok másik úton menni ha az nem járható amit annak gondoltam. ( ja, pl ultrahanggal még soha nem néztek meg...pedig 2 nagyon híres és elvileg szakmailag jó kórházban jártam mint privát paciens, jó kis jattokat hagyva ott rendszeresen- söftmérei és szabolcs u).
Szóval a lényeg az lenne, hogy nagyon hálás lennék ha segítenétek hogy konkrétan kit hol hogyan keressek meg annak érdekében hogy a táblázatotok statisztikáján én is javítani tudjak :) Ígérem én nem fogok senkit kiosztogatni meg durcizni ( na jó, majd talán ha lesz egy pocaklakóm és a hormonjaim őrjöngenek, akkor talán :D)
Mindegy hogy itten írtok -e nekem vagy privit, vagy a mailemre ( sheilalai kukac freemail.hu) nagyon hálás leszek ,annyira hogy a végén meg sem szabadultok tőlem :D

És már azért is köszönet, hogy annyi infohoz jutottam eddig itt!
felícia
 
 


Szia Felícia!

Üdv a körünkben!
Szerencséd, h. idetaláltál (meg, h. öreganyádnak szólítottál :lol: ) !

Én ilyenkor mindig dühöngök egy kicsit az ilyen TIPIKUS PCO-S sztorikon és azon gondolkodom, h. a legközelebbi nőgyógyász kongresszuson meg kellene jelenni, és a résztvevők közt kiosztani a gyógyszerismertetőkhöz hasonlóan, nyomtatott formában feldolgozva 1-2 ilyen történetet!!!!!!! :evil:
Kíváncsi lennék az arcokra! A "Jé, ilyen betegem nekem is volt! " felismerésekre. Hátha elgondolkodnának és utánanéznének a dolognak, és legközelebb már nem az elavult rutinnak megfelelően állnának neki a kezelésnek!

Naszóval:
-először is jó lenne, ha megírnád, h. hol laksz, mert akkor tudnánk térben orientálódni doki ügyben (én Baranyában tudok neked ajánlani dokit).
-ha tudod nyomtasd ki a korábbi hozzászólásokban közzétett Petrányi féle cikkeket ill. egyéb fordításokat! Fiatal, nyitott dokiknál ütőkártya lehet a kezedben, ha meg akarod győzni, h. mit szeretnél!!!! ("Rendel a beteg, írja a doktor" :lol: )
-bár nekem még nem ment le gyógytea a torkomon, de ha te meg tudod inni, akkor fordulj Csakegyhez v. Almodohoz ezügyben (ők jelentős tapasztalattal rendelkeznek e téren!), mert a metformin megszerzéséig mindenképpen segítséget jelenthet!!!!
-másrészt próbálj meg minél kevesebb egyszerű cukrot fogyasztani, ebben majd a csajok segítenek (én biztos nem, mert én a Gombóc Artúrok nemzetségéből származom " lyukas csokoládé, kerek csokoládé....! Bár a metformin rengeteget javított a dolgon, de így a 3. trimeszterben kezd beindulni a zabálhatnékom újra! :( )

Sok sikert és erőt az előtted álló küzdelmekhez!
Tudod, minket a célnál nem serleg, hanem baba vár!!!!! :lol:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rég volt ilyen szar éjszakám ( De majd két és fél hónap múlva visszasírom! :lol: :lol: :lol: !)!!!

Tegnap előtt este már éreztem, h. kezd begyulladni a nagylábujjam szélén a körömágy, de a párom már aludt, így elnapoltam a dolgot! (Én már egy ideje nem érem el a lábamat! :lol: )
Reggel az volt az első dolgom, h. ráuszítottam a körömvágásra az én Egyenetlenemet, de estére mégis begyulladt.
Tegnap egész este forró, sós-babaolajos vizben áztattam, már egész jó volt, amikor kiemelvén a vízből megcsúszott a lábam és teljes erőből sikerült belerúgnom a lavór szélébe!
Ettől a már amúgy is gyulladt ujjamon oldalt felszakadt a köröm!
Majdnem bepisiltem! De inkább bőgtem egy sort! :cry:
Párom segítségével leápoltuk:Garasone szemkenőcs (csak ez volt itthon antibiotikum tartalmú :D ) és párakötés segítségével.
Namármost én csak télen alszom zokniban, nyáron soha. Meg olyankor nem lüktet ezerrel az ember lába! :cry:
Ráadásul tegnap kertiparty volt anyuéknál és bezabáltam jó kis sós tarjákokat, meg őzpörit, sok-sok folyadék bevitele mellett, úgyhogy egész éjjel pisilni jártam!
Nem aludtam túl sokat!!!!

Szóval valszeg be fog figyelni egy délutáni szunya! :D
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: