Új privát üzeneted érkezett!

Pirus, sok-sok gyógymanó Zsombinak!!!!!!!!!! Szegényke, jól megkínlódik még a nagy meleg mellett.

Lilla, szorítok Bálintnak a csípője miatt. Tudom még messze van augusztus, de ezt jó korán elkezdeni. Mármint a szurkolást.

A csuda, a Fókuszról tegnap lemaradtam. Lehetett látni a babát? Mutatták?

KépKép
kgiulia

Sziasztok :)

Lilla

Tök így éreztem én is amikor néztem a Fókuszt, furcsa érzés volt.
Nekünk van egy gumibugyiszerűségünk amiben van betét, de az most szerintem kinzás lenne a gyereknek, mert belepálana ebben a hőségben. (az a régi gumibugyi fajta)

Pirus

Szegény Zsombi, nem ettetek dinnyét??? Irta Gyöngyusz, hogy gyomirtózták és nem várták meg a hatóidőt.
Smecta, meg a Hipp rizsnyákja elég gyorsan segit, de gondolom ezeken már rég túl vagy.

Csilla

Még nem kaptam emailt :(

Márti

Nagyon király ez a kép a csajszidról:) Remélem a következő talira ti is el tudtok jönni és akkor láthatjuk élőben is őt:)

Ma megyek egy kis buszturára a skacokkal:) kimegyünk Budaörsre csavarogni egyet.

puszi

Ági és a fiúk :)

Ui: nincs valakinek fölös pampers vonalkódja 3as vagy 4es méretű jumbo csomagról?? 3 dbra lenne még szükségünk, hogy beküldhessem.

Ui2: Gyöngyusz: kissapik úton vannak felétek :)

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Piroska!!

Én egy új lány vagyok, pár napja vagyok itt köztetek. Nem tudom, hogy jól emlékszem-e de mintha azt láttam volna, hogy Dr.Mericli volt a dokid!??
Ha nem akkor bocseszka!!

Csak szeretnék kérdezni pár dolgot róla!!
Mi a véleményed róla!? Nekem nagyon szimpi doki, valószínű nála fogok szülni, csak még azért megkérdezek olyan emberkéket akik már ténylegesen megtapasztalták milyen is nála szülni!?

A kérdések:
- Ott volt tényleg a szülésnél!? Odaért időben!?
- Normálisan vezette le a szülést!? Mennyire lelkiismeretes!?
Szóval mindent amit tudsz!!:) Nagyon megköszönném!!:)

Nekem tényleg nagyon szimpi a doki csak körbekérdezgetek!!

Várom a válasodat!!
Köszönöm szia Réka
rékuci25

Sziasztok!

Igen a képen Ayse első önálló csokievése van megörökítve. A végén még a hasa is csupa csoki lett, pedig nem kapott sokat (Anya többet evett belőle) :lol:

Lilla megtaláltam azt a terpeszpelust amiről beszéltem.

http://www.bambino.hu/index.php?m=babaegeszseg

és egy másikat is, ez olyan mint egy napozó

http://babanet.hu/termek/terpeszpelenka ... elenka.htm

Ági és mindenki már én is nagyon kiváncsi vagyok Rátok!
Remélem összejön, mielőtt még kimennénk Törökországba.

Zsombinak gyógyulást!

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Sziasztok!

Én is új vagyok még itt!
Én is a II. klinikán szültem még januárban.

Rékuci
Én 3 hétig nyomtam szülés előtt a patológia egyik ágyát, akkor naponta csináltak nekem 1 UH(áramlás) vizsgálatot. 2X Dr. Mericli csinálta, hát nem volt valami élmény - jött megnézett 1-2 dolgot aztán ment is - nem szólt egy szótsem, nem hogy annyit mondott volna esetleg, hogy jó minden ne izguljak vagy valami, semmi egy hang annyi nem hagyta el a száját. Lehet, hogy épp csak rossz kedve volt, de nemhiszem, hogy 2X is. Nekem nem volt egyáltalán szimpatikus. A többi orvos, vagy UH-os legalább mindig válaszolt a kérdéseimre, de a legtöbb mondta magától, hogy mi a helyzet. De Ő semmi, meg míg másoknál mondjuk tartott 4-5 percig a vizsgálat + a társalgás addig ő max 1 perc alatt lerendezett.
erika13

Erika, januárban mikor szültél?

KépKép
kgiulia

Én mostanában nem sok tévét nézek, de a Fókuszt szívesen láttam volna.
Főleg, hogy hogyan nyilatkozott, hiszen Marsi Anikó az én dokimnál szült.
Egyszer azt mondta (a doki) hogy nagyon meghízott és szólt neki, hogy álljon le. Hi-hi-hi mindenki meghízik, még a tévések is :lol:

Gergő ma nagyon jól alszik :D

Ági
Mi legközelebb már nagyobb pelust veszünk, majd küldöm a kódjait, de addig még elfogyasztjuk a mostaniakat.

Annyira tetszik ez a kép, gondoltam veletek is megosztom:
Kép

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Rékuci
Nekem is jó tapasztalatai voltak a Mericlivel, de csak mint nőgyógyász...még nem szültem...csak tervezem :D

Erika
Gondolom nem ő volt az orvosod?!Mondjuk ahányszor találkoztam vele mindent elmodott rendesen....most már tényleg nem tudom...

Kinga
xzyw

Prücsök

Most olvastam vissza 9 órát alszik a Blanka :shock: azzzzzonnnnnal áruld el, hogy ezt hogy tanítottad meg neki !!!!!! :!:

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Toreau! Hol voltál bababarát kozmetikában??? Ez engem is nagyon érdekelne, de még nem is hallottam ilyenről. Szívesen kipróbálnám... Gondolom legalább kétszer annyiba kerül, mint a normál.

Gabek! Gyönyörű Gergő! És milyen jó kis színe van! Sokat vagytok levegőn? Megoldódott már a tej-tápszer kérdés?

Én is láttam a Fókuszt és nekem is megdobbant a szívem...
Jót vigyorogtam, amikor megláttam, hogy Marsi Anikónak egy rózsaszín kendő van a hajára kötve, úgy látszik ő sem tudott hajat mosni a klinikán :) :) :)

Egyszer az alagsorban a folyosón láttam Liptai Klaudiát, gondolom ő is ott fog szülni hamarosan.

Én is felteszem a kedvenc képemet, a múlt héten készült:
Kép

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Gabek, Huncut,
Gyönyörűek a fiúk!!! :) Még a végén a lányom elcsábul és nemet mond a jó előre lezsírozott frigyre Bálintkával. :roll: Bár ennyi jóképű pasi között talán meg sem lepődnék. :lol:

A csipőszűrést tök hamar megjártuk és minden rendben találtatott. :) Éljen!

Gabek,
A 9 óra sajnos nem általános, de azért néha jól jön. A titkot még nekem sem árulta el Blanka, de amint elárulja megsúgom, hogy legalább a 2. babánál tudd te is hasznosítani.

Pirus,
Jobbulást Zsombinak, szegénykém biztos nagyon szenved tőle ebben a melegben, de remélem hamar túl lesz rajta. Küldöm a gyógymanókat! :wink:

Brik,
Boldog Névnapot Lilinek! :P

Ordítás van, rohanok.
Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Erika!
Azért köszönöm, hogy leírtad a személyes tapasztalatodat, de én nem ismerek ebben a formában rá!! Lehet, hogy tényleg azért lehetett mert nem voltál a betege...vagy nem is tudom...
Mindegy, ezért kell a körbekérdezgetés!!

Azért az megnyugtat, hogy a lányok nagy része jó tapasztalattal van róla:)

HUncut!
Valami fantasztikusan szép és édes kisbabucid van!!:)Olyan szép!!:)

Kinga!
Én is ezen a véleményen vagyok, nekem nagyon szimpi!!Minden kérdésemre készségesen válaszolt, sőt lelkiismeretes embernek tartom, a poci keményedésemet is annyira figyelemmel követi, nehogy baj legyen!!:)Szóval tuti jó!!:)
Ha esetleg írnak neked levelet a lányok akkor megosztanád velem is, mert látom Te is Dr. Mericliről szeretnél többet megtudni!!Én is így vagyok ezzel!!:) Ő lesz a fogadott dokim ezért kérdezgetek utána...:)

Gabek!!

Szép a te kicsi manócskád is!!Miazhogy!! Nagyon is!!:) A kép tényleg szupi!!:)

Sziasztok!!

Réka
rékuci25

Sziasztok!!

Gyöngyusz mindent köszönök!!! Örülök, hogy megismertelek:-))

Huncutka, Gabek gyönyörűűek a picikéitek!!!:-)))

Prücsök köszönöm Lilike nevében!!!!:-))

Pirus: Zsombinak jobbulást kivánunk!!!+++++++

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Üdv mindenkinek!

Kgiulia
Január 26-án délután szültem (császár) a nagy tanács döntésére, egyébként január 5-étől nyomtam a patológia egyik ágyát
(január 5-től - február 1-ig) élveztem a vendégszeretetüket.

Gabek
Ki volt a Te orvosod?

Xzyw
Nem nem Dr. Mericli volt. Én csak e 1-2 alkalommal találkoztam vele.
A eltöltött 3 hét alatt a patológián egyetlenegyszer sem láttam, a többieket meg nap mint nap, a többségét naponta többszőr is.

Liptai Klaudia is ott fog szülni. Ezt onnan tudom, hogy a sógorm középső lánya most volt 1-ső éves szülésznő a főiskolán és a klinikán volt gyakorlaton, és ő mondta.

Rékuci
A többi orvos sem volt az orvosam - kivéve egyet - mégis elmondtak mindent, általában maguktól, de ha nem akkor kérdeztem és szépen bőven mindent elmondtak, de ő nála még esélyemsem volt, mert jött csinálta a dolgát és már ott sem volt. Pedig nekem nagyon fontos lett volna ha legalább annyit mond, hogy jó minden. Mivelhogy az UH-os áramlás vizsgálat miatt fektettek be a kórházba szülés előtt 3 héttel - mert nem volt jó az áramlás és a befektetésem napján még csak 34hetes terhes voltam, és az orvosom azt mondta, hogy jó lenne még 2 hétig húzni, háll istennek még 1 héttel megtoldottuk. A CTG elfogadható volt. Ezért lett volna nekem olyan fontos ha legalább annyit oda szól, hogy jó minden.
erika13

Sziasztok!

Brikancs!

Nagyon szívesen a cuccokat, remélem tudod használni őket. Nem emlékszem pontosan rá, de úgy emlékszem egy terpesz gumibugyit is raktam a tatyóba. Értekezz Lillával, neki most jól jöhet....Nektek meg még egyenlőre úgysem kell és reméljük nem is fog.
Holnap találkozom egy másik fiús barátnőmmel, majd őt is megkérdezem tud-e adni valamit!!!

gyöngyusz
gyöngyusz

Huncut
Ez nektek már az új haj? De jó már milyen hosszú :-) Gergőnek még csak nagyon rövid :-( de nagyon szépen alakul :lol:
Kajailag úgy állunk, hogy 3 alkalommal kap tápszert, 5-ször pedig tejcsit, de ezt még csak ma kezdtük, de rendszert csinálok belőle.

Erika
Bánhidy Ferenc a dokim

Köszönöm a dícséreteket:

Gergő

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Köszi Gyöngyusz!!:-) Igen tettél be a csomagba.

Lilla nagyon szívesen, örömmel oda adom, ha érdekel. Csak irj, hogy hol talizunk.

Megyek mert holnap meló:-))

Puszi!

Jó éjt mindenkinek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket, bókokat, nagyon jólesett :)

Gabek!
Igen, ez már az új haj, de a fényképen jobban látszik, élőben kicsit világosabb, így még nem tűnik soknak, de napról napra sűrűbbödik. :)
Drukkolok, hogy jól kialakuljon a rendszer!

Mi ma kaptuk meg a 3 hónapos védőoltást, kicsit felment a hőmérséklete estére, de még nem volt lázas. Kapott egy kúpot, remélem tényleg nem fog belázasodni.

Sziasztok,
Huncut

Kép
Kép
huncut

Huncut, nagyon jó ez a kép!!! Hogy viselte az éjszakát (az oltás miatt) Sanyi baba?

Erika, január 27-én kerültem a terhespatra, 28-án meg szültem. Ezért kérdeztem, mert akkor lehet, hogy láttuk egymást.

Gabek, honnan sikerült végül tejcsit szerezned? Nagyon ügyes vagy ám!

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Pirus: Zsombinak jobbulást!

Giulia: Köszi a biztatást, reméljük, hogy a drukkok célba érnek, és jövő hónapban nem kell már hordanunk. :)
Azt akartam még Tőled a múltkor kérdezni, hogy az iwiw-en levő kép Rólad esküvői fotó? Mert nagyon szép.

Kinga, Réka: Szerintem várjátok meg mindenképpen egy olyan valaki véleményét, aki a Mericli doktornál szült. Ha jól tudom Dorka és Pirus is Nála szültek. Dorka ugyan most nagyon el van tűnve, de biztos hamarosan jön és segít Nektek.

Márti: Köszi a linkeket, a másodikban levő van nekünk, az a nem kényelmes. Viszont az elsőben levő terpeszbugyi nagyon szimpi, pamutnak is tűnik. Azt hiszem az lesz a megoldás. Tényleg nagyon köszi mégegyszer! :) :)

Brik, Gyöngyusz: Kedvesek vagytok, köszi a gumibugyit, de asszem igaza van Áginak, hogy most ebben a melegben azt inkább nem adnám rá. Szóval most egyelőre lemondanék róla.

Ági: tegnap nálunk currys csirke volt cukkinis rizzsel, ma töltött patiszon lesz. (mostanában mindig elfeljetem elküldeni a menüt :) )

Tegnap voltunk hasi és koponya UH-n. Bálint nagyon ügyes volt, nem sírt, végig bájolta a doktornőt, mosolygott rá, gügyögött. :) Büszke voltam Rá nagyon. Szerencsére semmit nem találtak Nála! :)

Gabek: Mennyit babásodott Gergő, tegnap láttam róla képeket a párod irodájában, már alig hasonlít a csecsemőkori önmagára. Ja, meg láttam az esküvői képeteket, nagyon szép menyasszony voltál.

Huncut: Sanyika nagyon helyes kispasi!

Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló

Sziasztok!!

Lilla: De mindenféleképpen szólj ha kell:-)) Nyugodtan!!!!:-))

Most viszem Lilit a dokihoz, kipöttyösödött a lelkem, megnézetem, remélem csak a melegtől van, bár nagyon furcsa pöttyök:-((

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Kicsit eltüntünk, mert Apának agyára megy, hogy a neten lógok, és a Norbi sem akar mostanában napközben aludni.

Ma sikerül, kop, kop,kop!
Bekapcsoltuk neki a ventillátort.

Tegnap voltunk 4 hónaposak!
És először voltunk babaúszáson!
Tetszett neki, csak izgult kicsit, mint én is.

Köszi mindenkinek a talis képeket!

Remélem a következőre elmegyünk megint.

Ti mikor vittétek először nyaralni a manókat?
Ezen gondolkodunk, hogy nekivágjunk-e, vagy csak egy-egy napra menjünk valahova.
Pl. a 29 fokos Balcsiba nem fázna meg, nem?

Tényleg akik a Balcsi környékén ismerősek, nem tudtok ajánlani valami helyet? Ami nem túl drága.

Puszi!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Brik, mi volt a dokinál? Mik azok a pöttyök? Remélem nem valami fertőző izé.

Dorka, gartula a 4 hónaphoz. Mi már voltunk pár hónapot próbanyaralni, kb. 4 hósak voltak. Most is megyünk a Balcsira. És még szándékozunk is menni valamerre. Igaz, hogy ezek a nyaralások csak pár naposak, de az is jó. Tudod, drága a pelenka. :lol: Majd körbenézünk, hátha van valami kiadó szoba vagy ház, Balatonmáriafürdőn. Persze bababarát helyre gondoltam.

Lillo, igen az iwiw-en az az esküvői fotó. Pont vasárnap lesz egy éve. Hát igen. Egy év és ilyen randa, csüngő hasú kismalac lettem. :lol: :lol: :lol: Nem baj, majd egy év múlva...

Pirus, Zsombi hogy van?
Apropó, van valami kence csecsemőknek a szúnyogcsípésre? Egyszer talán írta valaki a nevét, de nem találom.

KépKép
kgiulia

Most csak kukk és lépek is.

Juli:)

Fenistil gél mehet a testre, az arcra ne, max hintőpor hogy ne viszkessen. Jó pihit a balcsin, tegnap elárulta a párod, hogy mentek pihizni :)

Brik :)

Remélem nincs semmi baj, csak melegkiütés.

Mai menű: saját kezüleg szedett zöldbabból fözelék és csupasziv hozzásütve, gyümitorta

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

sziasztok kismamák,

együtt szültem gabekkel, ő ajánlotta, hogy van itt egy jó társaság :)
köszönöm a meghívást :)
nekem egy 2 hónapos jankám van, aki ma kapott oltást
van róla tapasztalatotok, milyen gyakori, hogy belázasodnak a kicsik az oltások után?
itt figyelgetem, kicsit megijesztettek ezzel.
meg hogy borogatni kell a combját, ha bedagad...de hogyan borogatok egy csecsemőt? rákötözöm a vizes pelenkát? ő nem fekszik nyugton, hogy aludna a borogatással :)
köszi, ha tudtok róla valami bíztatót írni :)

kedves dorka,
nekünk a balatonon évek óta nagyon tetszik tihanyban egy magánház a belső tónál, csendes hely, szimpatikus család, ahol egy szoba-fürdőszobát bérlünk pár napra rendszeresen minden nyáron
a csizmazia családnál
szerintem olcsó, és szép tiszta, rendes a szoba
http://www.tihany.hu/hu_szallas.htm
András nádfedeles apartman
tudok telefonszámot is adni, ha érdekel

köszönöm, ha tudtok oltásügyben segíteni
üdv mindenkinek
pusziljuk gergőt
edit
jankamama

Sziasztok Lanyok!

Csilla, szia! Gratula Viktorhoz! Sok boldogsagot kivanok!

Gabek, Huncut, NAGYON szépek a fiuk!

Lilla, sajnalom, hogy terpesz rugit kell viselnie Balintnak. Drukkolok én is, hogy ledobhassa augusztusban :D !

Üdv az uj lanyoknak!

Gyöngyusz, köszi, amit a dinnyével kapcsolatban irtal, nem tul vidam :(!

Pirus, jobbulast Zsombinak!

Anid, mi ujsag veletek? Remélem hazaengedtek mar. Gyere és mesélj, ha lesz egy kis idöd és magadhoz tértél!

Agi, akkor kell nyuszi?
Ha a melohelyem megszünik mi lesz a gyesemmel??? Tudsz segiteni?? Köszi!

Mindenkinek köszi a talis képeket! Remélem el tudunk menni a következöre! :D

Hazajöttünk Bp-re néhany napra. Apa, vééégre hazajött 2 hét tavollét utan. Ugy vartam mar, mint a messiast, kikészültem ettöl a 2 hét maganytol.... Raadasul az internet sem müködött....
Multhét csütörtökig teljesen elvoltunk aztan aznap nagyon nyügös volt Vince, masnap éjszaka fél 4 kor felébredt és nem akart visszaaludni. Ez a 2 együtt ugy néz ki sok volt nekem.... Besokaltam :(. De teljesen. Elfaradtam. Ugy érzem magam, mintha kimerült volna az aksim, de sajnos nincs meg a töltö :lol: :shock:! Szörnyü ezt mondani, de most legszivesebben lelépnék 1 hétre nyaralni babo nélkül. A kedvem is tök szar lett ettöl. Béna anyanak érzem magam. Nagyon sokat gondoltam azokra a csajokra, akik egyedül nevelik fel a gyerköcüket. Hat le a kalappal elöttük, nem tudom hogy birjak, én tuti bekukulnék.
Apa most ujra dolgozik, vagyis még mindig, nem nyaralni ment, hanem melozni :(.
Remélhetöleg anyukam el tud jönni par hétre segiteni, most ugy érzem szükségem van egy kis szünetre, hogy ne csak rajtam logjon egésznap a kölök. Pedig tök édi, meg jo baba..... és nyilvan érzi, hogy szar kedvem van, ettöl ö is nyügösebb, szoval nyomjuk a mokuskereket :lol:! Ujra a régi mama akarok lenni!!
Jaj, ne haragudjatok, hogy igy kipanaszkodom magam.... :oops:

Erre meg volt ez a Zidane akcio, na ettöl teljesen kiakadtam :cry:! Oda a karrier meg a bajnoksag :cry: :( :cry: :D
Ma fog nyilatkozni, kivancsi vagyok....

Pocakosok, kitartas ebben a nagy melegben!
saara

Sziasztok!

Klassz, hogy igy bovulget a csapat, talan elobb-utobb kerul olyan is, aki egyagyasban volt. Kulonben kenytelen leszek a Marsi Anikot megkerdezni... :wink:

Kerdes: mire jo pontosan es ivott-e valaki eperlevel teat?

Tovabbi szep napot kivanva:
P
panzej

Sziasztok Mindenkinek

Kgiulia
Látni biztos láttuk egymást, ha máskor nem ebédidőben biztos.
Én ha jól emlékszem akkor a 120-as szobában voltam (a terhepatológia felől az első ajtó - ez tuti)
A picurkád fiú vagy lány? Kinél szültél?

A Ti babáitok hány hónapos korától evett mondjuk krumplit, paradicsompürét, gyümölcsöt, banánt?
Mert én hiába próbálkozom a krumplival - sárgarépa stb kiköpi nap mint nap. Egyedül a gyümölcsleveket azokat megissza.
erika13

Sziasztok!

Jankamama!
Üdv a csapatban! Mi tegnap kaptunk védőoltást (a 3 hónaposat), szóval még nálunk is friss az élmény. Azt olvastam valahol, hogy ezektől az új védőoltásoktól csak a babák 10 %-a lázasodik be. Ettől függetlenül én azt mondom, hogy jobb félni, mint megijedni. A dokinénink azt mondta, hogy az oltás után két órával tegyek vizes ruhát a lábára és este mindenféleképpen adjak egy lázcsillapító kúpot. Na én a vizes ruhát kihagytam, de kúpot adtam. Az eredmény: oltás előtt 36,2 volt, este kúp előtt 37,1, reggelre újra 36,2. És éjszaka nagyon jól aludt. Szóval szerintem te is tedd ezt, hogy ne legyen lázatok.

Panzej!
Véletlenül nem a málnalevél teára gondolsz?

Saara!
Kitartás! Én megértelek, én is átmentem már hasonlón. Próbálj meg kimozdulni a babával, menjetek el valahova, vásárolj (ez nekem be szokott jönni :) ) vagy hívj el valakit hozzátok. Esetleg egy barátnő, aki imádja a bébiket?

Gyöngyusz!
Mi pénteken elhúzunk két hétre, utána találkozunk valamikor?

Köszi mindenkinek a bókokat!

Sziasztok,
Móni és Sanyika

Kép
Kép
huncut

Sziasztok :D

Nekem azt mondta a védőnő, hogy a kicsiket még nem szabad kenni szúnyogcsípés esetén.
Amúgy én ecetes vizes borogatás párti vagyok, mert nagyon szeretnek a szúnyogok és az tök jól leviszi - ha bedagad, akkor is.

Blankának elkezdet nőni az új haja! És visszatért az evőkéje is, mind mennyiségileg, mind időzítésben. Már nem akar órákig mellen lenni és nyammogni, de azért a dajkálásra van igény. Mostis egykezezek. :P

Edit,
Üdv köztünk. Végre egy újabb lányos anyuka. :)

Sára,
Tökre megértelek, nem vagy béna vagy rossz anya. A pörgős és nyüzsi munkám és életem után nekem is fura, hogy egész nap itthon vagyok egyedül és senki nem nyitja rám az ajtót, ráadásul tényleg szinte minden nap egyforma. Kár, hogy még a párod is ilyen sokat van távol a munkája miatt, de fel a fejjel. :) A párod mivel foglalkozik amúgy? Remélem anyukád tud menni. Végszükség esetén szervezünk egy lélekfrissítő talit csak neked, csak érted, csak amikor te akarod. :wink:
Nekem amúgy már az is felüdülés néha, ha takaríthatok vagy van időm valamire, ami nem ringatás vagy etetés, pedig én is imádom Blankát. Szóval ne izgulj, ezen is túl leszel és ismét a régi mama formádat fogod hozni Vincusnak. 8)

Giulia,
Én is néztem korábban a képeket az iwiwen, tényleg nagyon szép voltál. :) A régi formád meg majd visszajön, ne aggódj.

Dorka,
Mi 1,5 hét múlva megyünk Blankával a Balcsira - azaz csak én a sógornőmmel, 6 hónapos unokabátyóval és anyósommal, szóval férjek otthon maradnak, női szakasz levonul. :D Már nagyon várom és remélem jó idő lesz.
Én amúgy is szoktatni akarom Blankát a mozgáshoz, nyüzsihez és hogy nem csak én vagyok, mert feltett szándékom majd "leadni" nyaralni a nagyszülőkhöz, vagy a szomszédhoz, ha elmennénk moziba/vacsizni stb.... Persze csak ha már kicsit nagyobb lesz. De jövőre például nélküle fogunk elmenni nyaralni, mert külföldre készülünk és szerintem semmi értelme külföldre vinni egy 1 éves gyereket + úgy gondolom nekem is kell a pihi.
Szerintem bátran vágjatok neki a nyaralásnak.
A 29 fokos Balcsi nem hiszem, hogy hideg. Szerintem a babaúszáson sem lehet sokkal melegebb a víz, ha jól rémlik. És tökjó, hogy az tetszett neki! :lol:

puszi,
Prücsök

prucsok

Megint csak gyors irás :)

Sára

Üdv a kicsit depi anyuk táborában. Nagyon ismerős az érzés, áttudom igazán érezni a dolgokat. Tényleg felfrissülés lenne, akár két három óra is a babó nélkül, ujra több erőd lenne.
Gyere segitsünk egymáson, hozhatod manódat hozzám, vigyázok rá, nekem már oly mindegy hogy kettő vagy három, főleg hogy Pepére egy szavam nem lehet. Kipihened magad egy kicsit és máris szebb lesz a világ :) Kb két hét mulva talán már kész leszünk (koppkoppkopp) és utána szivesen látok bárkit nálam :)
Szal akár egész napos kikapcsolódást is lehet tervezni :) Elég nagy lesz a lakás hogy bőven legyen hely játszani, felnötteknek meg egy jót dumcsizni.

Nyuszik jöhetnek dögivel :) megkaptuk az első kérdőivet, igy gyorsan vissza is küldtem már, most kiváncsi leszek hogy egy hónap mulva küldik vagy sem a tekit....

Erika

Üdv a fedélzeten. Van egy nagyon jó oldal, hogy mikor kezdjünk a hozzátáplálásnál bevezetni dolgokat:
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm

egész jó kis összefoglaló táblázat hogy mely hónapban mit szabad már enni.
Nem kell ám izgulni ha nem eszi meg az adott fogást, hagyni kell, és ugy két hét mulva probálni ujra. A másik hogy egy bizonyost izt több napig is érdemes nekik adni, szal nem kell azon törnöd a fejed hogy mi is legyen aznap, mert tegnap is az volt. Minden baba más, igy máskor fogja elfogadni az adott ételt, ha a gyümilé jön be neki akkor azt ad neki, meg itt a barack is törd neki jól össze, vagy reszeld le és probáld meg adni neki a gyümi husát is.

Panzej

Uccu neki és interjuvoljuk meg Marsi Anikót :) legalább ő is elmondhatná a véleményét a klinikáról. Neki tuti jobb volt az egyágyas szoba, legalább nem "zaklatták" őt, meg gondolom a kiváncsi tömeg is jobban tudott igy látogatni, mert ugyebár az egyágyasba be lehet menni, mig a gyerekágyra nem.

Khm, nem esetleg málnalevél teára gondoltál az eperlevél helyett??? A málnalevél teát a 36. héttől ajánlák inni, mert segiti a tágulást, rugalmassá teszi a szöveteket. 36-38.- héten reggel délben egy csészével, 38. héttől meg naponta háromszor javasolt a fogyasztása.

Edit

Üdv közöttünk :)
gyere mesélj, mekkorák vagytok, hogy növögettek. Tehetnél fel képet is a manócskádról.

Idéntől teljesen ujfajta oltásokat adnak már a babáknak, ebből kifolyólag sokkal kevesebb esetben fordul elő lázasodás vagy egyéb mellékhatás. Lázasodás esetén egy fél germicid C kupot lehet a popsijába dugni és az segiteni szokott. Legtöbbször a kup hatására sokkal többet alukálnak a babók, mert nyugtató van benne.
Borogatásra meg kiválóan alkalmas egy zokni, pl egy jó kis likas zoknit előveszel, levágod a lábfejét és azt bevizezve ráhuzod a kis combjára (felnött zoknira gondoltam, de mondjuk ne apa 46 os méretére :wink: , vagy mondjuk nagyobb gyerek zoknija, ami kényelmesen felhuzható a babó kis combjára, ugy hogy tartson, de ne szoritson). Ez simán rajta marad, ha a kis örögmozgó lendületbe jön.

Dorka

Anno mi elször 8 hósan vittük Danit a Velencei tóra, de mivel elég hideg volt igy csak belelógattuk a kis lábát és vettük is ki, a 29 fokos balcsiban tuti nem fog megfázni, de szerintem a legjobb még ilyen kicsiknél, ha viszel magaddal egy gumimedencét , felfujjátok, tesztek bele vizet és megvárjátok hogy a napocska felmelegitse, biztonságos és imádják igy is a pancsit.

Nah megint jelenésem van... jövök még, mint a svájci néger :P :P :P

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

folyt, köv.

Gabek

Tündéri a kép, nem csodálom, hogy meg akartad osztani velünk, nagyon széppppppppppppppp :)

Oksa, köszönöm előre is a kodokat :)

Remélem beválik a rendszer az etésben és igy is nagyon szépen fog fejlődni minimanód :)

Huncut

Nagyon szép a te kis csimótád is, nagyon csini az alakuló uj hajával.
Jó pihenést nektek és kikapcsolódást :) Aztán élménybeszámolót kérünk ám, ha visszajöttetek :)

Prücsök

Ez jó hir hogy visszatalál Blanka a régi kerékvágásba :)
Akár a jövőhéten is tarthatunk egy kis összeröffenést ha gondoljátok, pl most elmehetnénk a Feneketlen tóhoz. Megnézem mit mondanak a meterológus guruk, hogy melyik nap milyen idő lesz és mehet az ujabb tali :)

Most ujra lépnem kell... folyton kellek valakinek :wink: :wink:

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok

Ágiboszi
Nagyon nagyon szépen köszönöm
erika13

Sziasztok!

Képzeljétek, mi is kaptunk terpeszpelust. :( Reméltem, hogy legalább ezt már megússzuk. Persze tudom, hogy sokan kapnak, meg a doki is mondta, hogy 5% eltérés, nagyon minimális, de "biztos, ami biztos". Patrik viszont extra nyűgös benne, az ébren töltött perceket végigüvölti. Tegnap estére már nem csak ő bőgött... :roll:
Tényleg megszokják hamar? Három hét múlva visszamennünk kontrollra, remélem, tovább nem kell hordania.

Utazni mi Flórával is 4 hónaposan utaztunk először, és Patrik is annyi lesz, mikor most megyünk. Olyan furcsa, hogy kétgyermekesként már nem férünk el normál szállodai szobában, kétszobás apartmant kell kivennünk. Hát, nagycsaládosok lettünk. :lol:

Ha valaki kíváncsi a Marsi Anikós Fókusz riportra, a neten megnézheti: http://www.online.rtlklub.hu/sztarklub/?id=0607226900 Én is megnéztem, bár -tudom, ciki vagyok- fogalmam sincs, ki az a Marsi Anikó (azon kívül, hogy valami "tévés személyiség"), de kiváncsi voltam a Klinikára, meg hogy a dokink is szerepelt-e (nem).

Jövő hét Feneketlen tó nekünk is jó lenne. Hátha végre megismerhetek mindenkit élőben is!

puszi mindenkinek
PP
pöttöm_panna

Sziasztok!

De, arra a malnalevelre gondoltam.. Koszi! :wink:
Ivott valaki kozuletek?

Kicsit aggodom, nagyon hegyes a pocakom, es mindenki hitetlenkedik, hogy lanyom lesz. Itt nem suruek az uh-k, osszesen harom van a terhesseg alatt, es az utolson mondjak meg a baba nemet, ha kivancsi vagyok ra. Hat kislanyt mondtak, en meg bekeszultem, pedig ugy magamban en is fiut gondoltam masodikra is. Na mindegy, azt mondtak biztosan lany, nyugodtan kurtoljem.
Erre tegnap megerkezik edesanyam, es az elso szava az volt: te, ez fiu lesz. Es nem o volt az elso.
Nalatok hogy volt ez a pocak-alak?

A kemenyedesre visszaterve, nekem is van rendszeresen, szerintem a legjobb a pihenes. En magneziumot csak nagyon ritkan veszek be, mert teljesen rosszul vagyok tole.
P
panzej

Sára

Jajj elfelejtettem válaszolni, bocsiiiiiiii.
Nah szóval ha a gyed alatt megszünik a munkaviszonyod akkor is jár továbbra is, de már passzív jogon. A gyes alanyi jogon jár (ha meghagyják és járni fog még... no comment ) szal ahhoz nem kell munkaiszony. Viszont ha terveztek a fiadnak kistesót akkor jó lenne ujra biztositásba kerülnöd, amit egy igazán egyszerű módon megtudod tenni, főleg ha gyedbe vagy gyesbe tervezed esetleg a tesót. Ha megszünik a munkaviszonyod akkor szakitsd meg a gyedet, menj el munkanélkülire, regisztráltasd magad, majd pár nap mulva szüneteltesd, vagyis függeszd fel, (a fenébe nem jut eszembe a megfelelő szó), és újra igényeld meg a gyedet, ezzel simán biztositásban maradsz és ujra jogosult leszel minden ellátásra, persze ha terveztek babót....
De ha tök aktuálisá válik a dolog akkor lehet vele igazán trükközni, vagyis ha már minden részlete világos a helyzetnek...

Panzej

Háááááááááááááát nekem aztán egyáltalán nem volt hegyes a pocakom, inkább kerek mint ha dinnyét nyeltem volna, mindenki lányra tippelt, kétszer is fiam lett, ennyit a pocakforma és a tuti hogy fiu vagy lány tippekről :P :P :P :P
De azt se mondanám hogy nem fordult még elő hogy tuti lányt mondtak valakinek az uhán és időközben kinött neki a fütyije :wink: :P :P

Milyen magnéziumot szedsz?? simát vagy magneb6 ot? vagyis inkább milyet nem szedsz :lol:
A vörösbor is segit, ha már nagyon kényelmetlen a kéményedés.

Én is ittam teát, de nekem csaszi lett más miatt, viszont a sogornőm is ivott és első babát 5 óra alatt megszülte, de mondjuk ebből se lehet konkrét tuti véleményt levonni, mert ugye nincs összehasonlitási alap, hogy mi lett volna ha nem iszik. Szerintem veszteni valód nincs vele :)

Erika

Nagyon szivesen, kérdezz bátran, ha tudunk segitünk, van itt köztünk már több nem első babás anyuka is, akiknek van már tapasztalata hozzátáplálás ügyben. Lassan majd az éppen aktuális fözelékrecepteket fogjuk cserélgetni :)

PP

Jajj szegénykém, bizzunk benne, hogy elég lesz neki 3 hét. Az első pár nap tényleg nyügik tőle a tapasztalat szerint, de utána már észre sem veszik, viszont tényleg sokat segit.

Megnéztem az időjárás jelentést és elég elszomoritot mondtak jövőhétre, esőt, záport, legalábbis a met.hu oldalán csütörtökig ezt regélték... remélem ez változni fog és akkor péntek felé kitüzhetjük az ujabb tali időpontját. A helyszin akkor legyen a Feneketlen tó, a megközelithetőséget majd mindenkinek leirom, legalábbis általánosságban megprobálom felvázolni :)

Sikitson akit kihagytam és kérdezett és nem válaszoltam, ettől a melegtől kicsit zaza vagyok...

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Huncut!
Persze, hogy tudunk talizni, írj ha visszajöttetek!

Brigi!
Barátnőmmel ma beszéltem, összeszed rucikat!!!! :lol:

Anitq!

Ugyan régen nem írtál a fórumba, de ha jól emlékszem, akkor a te kislányod ma egy éves. Gratulálok Nektek és minden jót kívánok!!!!
MI is nagy murit csaptunk, összegyűlt a volt szoba...és a csöppségek. Egyik édesebb volt, mint a másik!
Gyöngyusz
gyöngyusz

PP: Sorstársam! Ne izgulj, én is sírtam a terpeszpelus miatt, mert láttam hogy szenved benne, sőt első éjszaka rá se adtam, de aztán győzött a józanész, és mostmár hordja. Ne izgulj, tényleg megszokja, legalábbis Bálint 2-3 nap alatt hozzászokott. Most kipróbálom a Márti féle terpeszbugyit, az emberségesebb megoldásnak tűnik. Szombaton járunk Budaörs felé, akkor megnézem a címen, ami a linkben volt, mert ha postán rendelem azt néztem, hogy többe kerül a házhozszállítás, mint maga a bugyi.

Én is azt hittem, hogy benne lesz a dokink a Marsis riportban, de nem volt.

Panzej: Én ittam málnalevél teát, de őszintén szólva, nekem nem sokat segített, mert én nem tágultam ki, csak mindössze egy ujjnyira. :roll: De finom volt, és jól oltotta a szomjamat! :wink:

Jankamama: Üdv közöttünk! Jól tetted, hogy csatlakozol. Mi belázasodtunk a két hónapos oltástól nagyon, 39fokos volt a hőmérséklete a kisfiamnak, de aztán a kúptól meg némi vizeslepedőbe csavargatástól reggelre elmúlt, aztán kutya baja se volt. A combiját úgy borogattam, hogy vizes rongyzsepit tettem rá, amit átkötöttem egy szárazzal.

Sára: Szegénykém! Ne szégyelld Magad! Te ettől még nagyon jó anyuka vagy hidd el! Csak nekünk anyukáknak gyökerestől megváltozik az életünk, teljesen más emberek leszünk. Tényleg nagyon nehéz lehet egyedül, én is alig várom minden este haza a páromat, na meg a hétvégéket. Nagyon imádom a kisfiamat, de azért jó ha az ember tud valakihez szólni két szót rajta kívül. Gondolom Te se nagyon töltöttél még Vince nélkül a születése óta hosszabb időt... elképzelhető hogy az ember egyszercsak befordul. Pláne, hogy ott voltatok vidéken, ahol gondolom nem sokmindenkivel tudtál érintkezni. Már várom én is a pillanatot, hogy mikor sokallok be attól, hogy minden napom ugyanolyan, ami a hétköznapokat illeti. Az itt szervezett talikat is úgy várom, mint a Messiást. :)
Ha meg panaszkodni akarsz azt itt bármikor megteheted, nem kell érte elnézést kérned. Sőt, írhatsz mailt is, ha hosszasan akarsz panaszkodni! :wink:

Giulia: Dehogy vagy randa csüngőhasú kismalac. Akkor egy szép menyasszony voltál, most meg egy szép anyuka vagy! :)

Lilla

lilló

Sziasztok

Ágiboszi vagy aki tudja

csak azt szeretném t udni, hogy a bébimkém 26-án lesz6 hónapos, és még most is, mint eddig mindig ha eszik az egy idő után - nagy része - távozik bukásként vissza a száján nem tudom, hogy ez normális e, az orvosnénink azt mondta egyszer mikor mondtam neki, hogy jól hízik kész ennyi volt végülis hízik
születésekor 2670g volt most 6610g
normális, hogy még mindig így jön vissza felé a kaja akár 2-3 óra múlva is

Előre is köszönöm a válaszokat
erika13

megható olvasni, hogy Ágiboszi vigyázna fáradt kismamatárs gyermekére
komolyan meglepett, és még ha sose lenne szükségem hasonló segítségre, szívetmelengető tudni, hogy vannak anyukák, akik így támogatják egymást, komolyan!
le a kalappal!!!
már ezért érdemes volt bekopogtatni hozzátok, és beleolvasni kedves soraitokba

tapasztalt anyukák, mit gondoltok, mondtok, a sok nyekergés, és sírás eltűnik, ahogy letelik a 3 hónap???
mondják...
igaz lehet? bízom benne
az elején sokat sírt
doktornéni szerint hagyni kell ágyában, ha nem akarok sírós gyereket, úgyis megvigasztalódik magától
elején ezt csináltam vele, szigorúan, szívem szakadt érte...de bevált, "jó" gyerek lett, szegénykém beletanult pár nap alatt
aztán rájöttem, nem bírom, hogy ne vegyem magamhoz, hogy csak etessem, pelenkázzam, hát nem ezért szültem, hát szeretném ringatni, ölelgetni
teszem is
de most meg ha kijátszotta magát, nyekereg, karban akar lenni, akkor is ha fáradt, akkor is ha unatkozik, és egyáltalán...ringatni kéne msot már folyton, de ki bírja ezt energiával :))
és most bevetek mindenféle pratkikát, hintaszék, táncolás, éneklés, beszélek lyukat a hasába, játékcumi, séta, kertbenücsörgés, mesélés
de mintha meg már ez sem lenne neki elég
most szerintetek elkényeztettem, és vessek magamra, vagy mit tegyek?

ismeritek szabó lőrinc: ima a gyermekeimhez címűjét?
megoszthatom veletek itt?

Ima a gyermekekért
Fák, csillagok, állatok és kövek,
szeressétek a gyermekeimet.

Ha messze voltak tőlem, azalatt
eddig is rátok bíztam sorsukat.

Énhozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.

Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.

Te, homokos, köves, aszfaltos út,
vezesd okosan a lányt, a fiút.

Csókold helyettem, szél, az arcukat,
fű, kő, légy párna a fejük alatt.

Kináld őket gyümölccsel, almafa,
tanítsd őket, csillagos éjszaka.

Tanítsd, melengesd te is, drága nap,
csempészd zsebükbe titkos aranyad.

S ti mind, élő és halott anyagok,
tanítsátok őket, felhők, sasok,

vad villámok, jó hangyák, kis csigák,
vigyázz reájuk, hatalmas világ.

Az ember gonosz, benne nem bizom.
De tűz, víz, ég s föld igaz rokonom.

Igaz rokon, hozzátok fordulok,
tűz, víz, ég s föld leszek, ha meghalok;

tűz, víz, ég és föld s minden istenek:
szeressétek, akiket szeretek!

ma hallottam ezt a tévében, elérzékenyültem tőle
hátha nektek is örömet szerez
bocsánat, nektek is lyukat beszéltem most a hasatokba, mint jankának :)

Ágiboszi, Lilló

köszönöm szépen a zoknis + zsepis ötletekett, mindenképp használható lehet, akár a későbbiekben is
remélem most nem lesz rá szükség

Huncut,

a kúpot nem mertem beadni neki így, hogy nem lázas
megmondom őszintén, izgulok nagyon a kúpozástól
remélem nem tettem rosszat neki, hogy így hagytam
de nincs láza
az viszont megnyugtatott, hogy a bébik 10%-a produkálja a tünetet!

üdv mindenkinek

edit
jankamama

Edit

Ez nem ér ám :P :oops: elbögtem magam a versen, legközelebb elötte ird ki hogy zsepit előkésziteni :wink: :P Nagyon szépen köszönöm hogy feltetted, jól esett végig olvasni.

Ami a kupot illeti nem tettél vele rosszat, ha nincs láza fölösleges neki adni. Elég akkor beadni neki egy felet, ha emelkedi a testhőmérséklete. (hosszában kell félbevágni, ezt azért irom mert én először lazán keresztben vágtam és a maradék felét nem tudtam már bedugni neki, mert nem volt ugye a bevezetú kup szerűség :))

Lilla :)

Ezt tetszett: győzött a józan ész :) :)
A cukkinis rizst hogy alkotod, elárulod?

Gyöngyusz
Járt a postás felétek? vagy ne higgyem hogy olyan gyorsan kiviszik.

Erika

Hát nem vagyok benne biztos, hogy ez normális lenne, főleg hogy már 6 hós a babád lassan. Bevallom öszintén, hogy én tuti kérném hogy vizsgálják ki , ha ez rendszeres volna, nézzék meg hogy nem refluxos e a baba. De nem megijeszteni akartalak, hanem azt irtam le amit én tennék és kérnék a gyerekdokitól.

szép éjszakát mindenkinek

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Lanyok, nagyon köszönöm a kedves szavakat, olyan aranyosak vagytok :D! De tényleg! Hianyoztatok, örülök, hogy ujra itt lehetek :)!
Agi, Neked külön köszönöm, amit felajanlottal, édes vagy (mint a méz!). Most nem élek vele, de majd lehet igen :D. Lillo, Prücsök: :D :)
Holnap délelött elmegyek egyet csavarogni és pénteken megyünk vissza a telekre Apaval. Kicsit nehezen viseljük a 30 fokot a lakasban...
Prücsök, Zoli (Apa) egy kivetitös cégnél dolgozik, most Németorszagban volt VB-zni a mazlista.

Agi a gyeses magyarazatot is nagyon köszi. Igaz, hogy nem olyan rozsas most a helyzet, de szeretnénk legalabb még 1 kistesot (hahaha :lol:, mondja az, aki egy gyerekkel sem bir :lol:). Szoval igen! Ha munkanélkülire megyek mi alapjan kalkulaljak majd a gyas, stb összegét? hmm, kicsit izgulok, hogy igy még pelusra sem futja....

Edit, üdv itt! Nagyon szép kis verset raktal fel, köszönöm, nagyon jo volt olvasni.
Agi tényleg nem semmi egy csaj. Ilyen csak egy van és itt velünk, milyen mazlistak vagyunk :) :lol:!
Lanykadnak nagyon szép neve van. A fiunk is Janka lett volna, ha nem lett volna fütyköse.
Szerintem abszolut nem rontottad el, söt, jol csinalod. Lehet olyan korszaka van éppen, nagyobb szüksége van rad és fontos, hogy ott legyél neki. A nagy okosok azt mondjak, hogy 6 honapos korig nem lehet elrontani egy gyereket. Biztonsagra van szüksége és az Te vagy. Biztos javulni fog a helyzet ahogy felfedezi a vilagot maga körül. Az is lehet, hogy nem birja a meleget. Na meg a frontok. Nagyon megérzik am a mini babak. A hordozokendö nagyon jo megoldas ilyenkor, ha nincs 35 fok.... Beleteszed és van szabad kezed is, jol jöhet!
A mostani oltoanyagok tényleg sokkal jobbak. Mi a régit is a az ujat is kiprobaltuk. Eg és föld. Az utobbitöl semmi baja nem lett Vincusnak.
Amugy a kuprol, hogy ne bénazz, mint én az elsönél :oops: (ha ugy alakul, hogy adni kell Jankanak). Erdemes jol bekenni a fenekét popsikenöcsel elötte, a hasa felé emelni a labat és igy becsusztatni. Igy nem is érzi (na jo, alig). Ez jo bonyolultra sikerült, remélem érthetö!

Erika, bukassal kapcsolatban sajnos nem tudok segiteni...

Panzej, én ittam malnalevél teat és nekem bevallt. Elég gyors szülésem volt (2 ora). Az egyik baratnöm is ivott és hasonlo lett az eredmény. De ez is biztos alkat kérdése. Aztan az is lehet, hogy a teanak semmi köze nem volt az egészhez, ki tudja...

Na megyek Apanak segiteni ribizlit pucolni.... Nyomjuk tovabb a lekvarüzemet...
saara

Haho lanyok,
most mar csak azt aruljatok el, hogy hol, mennyiert, hogyan teazzak a malnalevellel? Es ugye nem hat ki semmilyen modon a babacskara?

Jo ejszakat mindenkinek:
P
panzej

Sziasztok,

Mit szóltok, hogy beszerveztem Jankamamát? :wink:
Janka ugyanis egy órával született később, mint Gergő, így mi együtt szenvedtük végig az elejétől a végéig a kórházi napokat, de azért jó volt :)

De jó, hogy rákérdeztél erre az oltás dologra, hiszen mi jövő hétfőn megyünk. A zoknival való borogatás nekem nem jutott volna eszembe, köszi a tuti tippet :P

Ági
Mindegy milyen napot nézel ki, múltkor is a kánikula idején sikerült kifognunk az egyetlen esős napot :twisted:
De ott leszünk!!!

Saara
Ne keseredj, mindenkinek vannak rossz napjai :( nekem sem indult jól ez a mai, mert kakilási gondunk volt és nem jött ki semmi a Gergőből, és emiatt szenvedett szegénykém :? . Gondoltam egy kis kimozdulás jót tenne neki, felhívtam a barátnőmet, hogy ne dolgozzon sokáig és kimentünk a Margit szigetre 2 órát sétálni. Azt hiszem mind a hármunknak nagyon jót tett, ja és kakis pelenkát is cseréltem a szigeten :lol:

Panzej
Menj el 4D UH-ra, ott nagy valószínűséggel megmondják, hogy fiú lesz vagy kislány. Én titokban majd következőre kislányt szeretnék :wink:
Ha eljössz a talira odaadom neked szívesen a málnalevél teámat, én csak 2 napig ittam, ezért megmaradt szinte az összes. Én 2 héttel korábban szültem és császárral, úgyhogy a hatását nem tudom igazolni, sem cáfolni. Szóval csak írj, ha kell :wink:

Jóccakát,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Erika, én jobbra voltam az első szobában. Két kislányom született. Nekem Ács doki a dokim. A bukást nézesd meg. Sima hasi uh-val megnézik. Én is megnézettem, mert Dorka sokat bukott, minden rendben volt, csak még nem zárt elég erősen a gyomra. Nektek nem volt koponya és hasi uh? Na én ott nézettem meg.

Sára, depi érzés ismerős! Fel a fejjel, állítólag elmúlik.

Panzej, pocakformáról nem tudok nyilatkozni. Nekem szabályszerűen kocka alakú hasam volt. Ezt hány kismama mondhatja el? :lol: Igaz, hogy csak azért volt kocka hasam, mert a Livi a jobb oldalamon, Dorka meg a balomban volt. És mindig arra csúcsosodott ahol a kölyök kinyomta a popsiját. Reggelre meg többnyire arra csúcsosodott, amelyik oldalamon feküdtem. Merthogy odacsúsztak mindketten. :lol: :lol: Na jó, akkor nem találtam ennyire viccesnek! Nemek kérdése: Nekem Líviánkat pöcsösnek mondták a kórházi uh-n. Aztán a 4D-en már egyértelműen kislány lett ... lába között a megtévesztő köldökzsinórral.

PP, sajnálom a kínlódást. Remélem a kövi dokis randin már fel is fognak titeket szabadítani.

Ági, olyan jó volt olvasni amit a Sárának írtál. Jó hogy velünk vagy! Nyugi egyenlőre nem akarom rádpasszolni az én két örökmozgómat, csak nagyon jó volt olvasni amit írtál.

Jankamama, üdv közöttünk.

A gyermekeim kúsznak. Vagy legalábbis rugdossák magukat. Dorina rájött, hogy ha hasrafordul majd hátra majd megint hasra, milyen jól meg tudja gyepálni a hugát. Livi, meg az orrát letéve kúszik. Tehát nem unatkozom, bokros teendőim közé bejött még a "gyereket szedjük ki az ágy alól, most a takaró alól (na ezt nem tudom, hogyan csinálják), na meg egymásról. Ma megvolt az első közelharcuk is, amit egy csörgőért vívtak. Azt a hisztit amit a nélkülöző gyerek levágott... de utána harcbalendült. Asszem vége a "békés" időknek! Jön a szemkinyomás meg a fogatlanul harapás.
Holnap hajnalban megyünk "nyaralni", ami csak szombatig fog tartani. De addig is legyetek jók és vigyázzatok magatokra és a családra.
Mindenkinek sok puszi és búcsúzóul egy kép a "picikről".

Kép

KépKép
kgiulia

köszönöm a kedves fogadtatást lányok :)

panzej, málnalevéltea nagyon alkati dolog
én ittam, és 15 órát vajúdtam
sőt szedtem homeopátiát is, ha érdekel előkeresem, milyen kúrát csináltam, másoknak az is segített
nekem az sem :)
pedig amúgy homeopátián élek, hiszek benne nagyon!
szóval szerintem igyad a teát, tuti nem árt, max haszál
ha meg nem, legalább megpróbáltad
mondják még, hogy a végén a sok mozgás, az is könnnyű szüléshez vezet
no én gyomláltam, nagytakarítottam :)
hajrá neked :)
jankamama

Jó reggelt :)

Köszönöm lányok a kedves szavakat, de tényleg nem ezért irtam, hanem, hogy valóban tudom milyen érzés és szivesen segítek, mert sokszor akár két-három óra is üditő tud lenni :)

Julika

Ugyan már nem olvasod, de azért jó utat nektek és jó pihenést. 8)
Nagyon édik a csajócák és ugy átéltem amit irtál rólunk a csörgőért folytatott közelharcban :P :P :P A legszebb a dologban, hogy erre azt mondják a "nagyokosok" , hogy ezért kell venni kettőt mindenből, ami pedig nem igaz, mert mindegyiknek éppen az az egy kell amit kinézett :) :lol: :lol: Később viszont nagyon jó dolgod lesz, mert el fognak egymással klasszul játszani.

Jah és hozhatod őket nyugodtan, legalább egy kicsit csajozom, ha már csak fiaim lettek, igy legalább pár órára lesznek "lányaim" is :P :lol:

Gabek

Ügyi vagy, hogy beszervezted Editet :)
Akkor a legjobb megoldást választottad kaki gondra :) :), kár hogy tőlünk elég messze a sziget, szivesen sétálgatnék ott, csak ne kéne annyit bkvézni oda.

Végül is teljesen igazad van, akkor a keddhez mit szólnátok?
Legyen a tali július 18án :) Irok egy köremailt majd :)

Panzej

Gyogynövényboltban kapsz málnalevél teát, ára változó, de a simatasakos, magyar az ugy 250-300 Ft között mozog árilag.
És ahogy irtam már előzöleg a 36. héten kezd: reggel és délben egy egy csészével : 2 dl forró vizet ráöntesz egy kávéskanál levélre és leforrázod vele, kb 5 percig hagyod állni, leszüröd és megiszogatod. 38. héttől napi háromszor mehet, szal este is egy csészével. Babónak nem lesz tőle baja :)

Sára
Ribizli lekvár nyammmm :P :P

Nem vagyok a legpontosabb szakértő benne, de ha jól tudom a munkanélkülihez a tgyás elötti béred éled fel alapnak, és ha gyesbe szülsz nulla bérezett nappal akkor a szerződés szerinti béred lesz majd az alapja a következő ellátásnak. De ha konkréttá válik a dolog akkor az indexen van Szakbarbár, aki vérprofi ebben és csipőből tudja a válaszokat, igaz hogy néha morozus kicsit, de ha az emberlánya türelmes, nem ir kisregényt neki, hanem konkrét adatokkal, rövidrefogva velősen fogalmaz akkor megadja a választ, sőt van neki egy ugymond fizetős szolgáltatása, ami a néha kilátástalannak tünő ellátási összegeket kis rafinériával meg tudja növelni.

Edit

A lányok jó ötletet mondtak a kendővel, sokat tud segiteni neked is meg a picinek is, egyrészt tesközelben lesz a baba, másrészt neked meg lesz két szabad kezed. Egyáltalán nem rontottad el a gyereked, ő ilyen, szüksége van arra hogy veled legyen, érezzen téged. Valóban vannak olyan hónapok amikor a babák látványosan változnak, főleg idegrendszerileg, érettebbé válnak, ilyen a 3 hónap is (a legtöbbször a hasfájást növik ki ilyenkor). A kézben levésre nem tudok konkrét időpontot mondani, mert nálunk egyik fiam se kézben levős.

Többiek merre vagytok, igaz gondolom mindeki nyaral ezerrel, vagy keres egy jó hüvös helyett ahol el lehet viselni ezt az átok meleget.

Nah befejeztem a reggeli szertartásos fejést, ugyan mostanában ettől a hőségtől jóval kevesebb tejem van reggelre, mert Pepe éjjel többször is megébred, mert szomjas, remélem kicsit enyhülünk végre és elviselhető lesz a meleg.
Ma megyek fogorvoshoz, brrr, de remélem elkészülünk ezzel a fogammal végre.

Mindenkinek kellemes napot mára.

puszi

Ági és a fiúk

ui: Mai menű szerintem krumplistészta lesz

Kép

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Még két képet raknék fel a gyerekszigetezésünkről:)

Saolinharcos fiam :wink:

Kép

Őőőő most fotoznak ? :P :P

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok

Kgiulia
Hát akkor a folyosó két végén voltunk, mondjuk én a császár után pár éjszakát a folyosón töltöttem járkálással, hogy belémne kössenek még egy infúziót (elég volt belőlle 3 hét, 3-4 helyere volt) mert azzal riogattak, hogy ha nincs wc akkor megint infúzió, de Te biztos aludtál éjszakánként.
Nektek hol csinálták a koponya és hasi UH-ot, nekünk tudtommal nem volt, a sogórnőm mondta, hogy 4 éve volt a bébiknek 6 hetes vizsgálat, én fel is hívtam őket, de közölték, hogy már nincs. Az én drágámnak csak a csípőjét szűrték UH-al -itthon is és aztán a Heim Pálban is (a HP-ra 3 hónapos várakozás után - időpont miatt) mert az én drágám még 3 hónaposan is úgy tartotta a lábát mint magzatként, de hál istennek elmúlt, mondjuk mind a két helyen ezt is mondták, végülis mire a HP-ba értünk májusban addigra már tényleg csak elvétve tartotta úgy .
És neked mindmondtak UH-után, hogy mikor fog záródni rendesen?

Illetve még egy kérdés: Ti szerintetek is normális hogy a gyerekem két szemgolyója nem egyformán megy egyszerre jobbra meg balra? Azt nem mondanám hogy kancsi, csak az egyik szemecskéje mindig kicsit odébb áll meg, meg néha szopizásnál nekem úgy tűnik mintha középre bebandzsítana. A környezetemben lévő kis és nagy anyúkák szerint ez normális, de az orvosunk azt mondta, hogy ha 6 hónaposan is így lesz megmondja, hogy hova vigyük orvoshoz.

Mégegyszer nagyon szépen köszönök minden felvilágosítást!

sziasztok
erika13

Sziasztok!

Kguila, Ági nagyon szép gyermekeitek vannak, gyönyörűűek!!!!!!:-))

Gyöngyusz köszi előre:-)))

Lilikét megcsípte valami és kapott rá kenőcsöt, most azzal kenjük őt:-))

Indigo nagyon eltűntél, merre vagy? Remélem jól vagytok!!:-)
Puszi nektek!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?