Új privát üzeneted érkezett!

Áfonya, itt nem lincsel senki, az ég szerelmére... a saját keserves tapasztalataimról beszélek, tényleg csak jószándékú féltésről van szó!!! :shock:

A műtét az műtét. Idézném Petrányi véleményét: "Koltseges es veszelyes beavatkozas, csak vegso esetben folyamodjon hozza, semmi esetre sem, mielott kitapasztalja a metformint.
Meg hozzaerto nogyogyaszok szerint is a muteti beavatkozassal elerheto fogamzasi kepesseg-javulas nem eri el azt, amit tablettas kezelessel lehet. Marpedig, a tablettas kezeles olcso es gyakorlatilag veszelytelen, a mutet pedig igen draga es sok veszelye lehet, a vele elert fogamzasi kepesseg javulas elore kiszamithatatlan, es csak atmeneti, valamint esetleg annyira karositja a petefeszkeket, hogy aztan remenye sem lesz terhessegre.
A nogyogyaszati gondolkozas felreertesbol szarmazik, hiszen nem a petefeszek cisztak okozzak a bajt, azok is csak kovetkezmenyei a betegsegnek. Eltavolitasuknak onmagaban nincs jelentosege, de a beavatkozas roncsolja a petefeszket, igy atmenetileg lecsokkenti azok hormontermeleset, es igy hat. De, ismetlem, az eredmeny bizonytalan es atmeneti, meg ha sikerul is (regebben hasi feltarasos mutettel egyszeruen kivagtak egy-egy darabot mindket petefeszekbol. Manapsag lenyegeben ugyanezt erik el laparoszkopos behatolasbol, lezerrel vagy elektromos egetessel). Tovabba, az esetleg letrejovo terhesseget aztan semmi nem vedi meg az alapbaj folytatodasatol, mignem a metformin kezelest a terhesseg alatt IS javasolt folytatni, eppen emiatt."

Nem szajkóznám én is ugyanezt, ha nem a saját bőrömön tapasztaltam volna meg, amit leírt!
Vajon miért mondják haladó nőgyógyászok ezt a beavatkozást elavultnak? A Kaáliban (a pestiben) kifejezetten ellenzik, azt mondják, öregíti a petefészket, mint szervet.

Nem nehéz elképzelni, ha megnézed ezt a videót róla, ha gondolod, nézd meg. Annak idején én fanatikusan hittem, hogy a lapar meghozza a babát, készültem, mindent összeolvasgattam róla, úgy találtam meg ezt a felvételt, és még így sem bántam.
Áfonya, van, akinek a lapar a műtétet követő hónap meghozza a 2 csíkos tesztet. Én ezt nem vitatom, a számok azt mutatják, hogy a laparon túlesetteknek 50%-a 7 cikluson belül babás lesz (de nem kettő). De mi van a másik 50%-kal? Mi van azzal a 30%-kal, akiknek a ciklusa sem rendeződött ettől? :shock: Megérte?

http://www.ivf.com/drilling.html

Itt van egy video, erre kell klikkelni...

A hormonozáson szintén túlvagyok, kezeletlen PCOS-nál (értsd: nincs kezelve az IR, HA az van) szintén nagy veszélyeket hordoz magában (nekem túlstimum is volt, és biokémiai terhességem is, a méhenkívüli az összenövések miatt volt, az más tészta). Ha metformin mellett megy a dolog, akkor elvileg rendben van, ha már nagyon muszáj, de itt meg az a kérdés, hogy vajh nem elég-e a Closty. Minek a hormon, ha anélkül is valószínű a peteérés.

Ezek a gondolatok általánosak, nemcsak neked szólnak, csak most a helyzet hozta megint a filózgatást. :roll:

Csakegy, valszeg mást-mást értünk az alázat alatt, mert nekem az is alázat, amit te tanúsítasz a szervezeted iránt! Türelemmel vársz, nézed, mire a képes a metforminnal való gyógyítással, és csak fokozatosan lépsz tovább külsődleges "erőszak"-eszközök irányába, ha már kelleni fog. Én erre gondoltam...

pusz Norka
Vendég
 


Sziasztok!!! :)

Lányok!!!
Mindenki leírja a véleményét, tapasztalatát, elképzelését. De!!!! Mindenki döntsön a saját teste felöl!!!
Ez az én véleményem!!! :)

Szerintem itt már rengeteg info "elhangzott", Kandika még nem szólt hozzá, talán az Ő története mégcifrább, mint a Norkáé! :(
És tudunk mérlegelni. Bár a gyermek utánni vágy miatt megváltozott tudatáállapotban nehéz helyesen gondolkodni!

Áfonya! :)
Hajrá!!! Nagyon szurkolok neked!!! De a Metformint szedjed, mert az IRedet rendbeteszi. :)
Hormon ide, vagy oda!! De a lapart NE!!!!! Hidd el, hogy tudományos kutatások bizonyítják, hogy a Metformin sokkal hatásosabb, mint a lapar. És az a "drilling" = petefészek megfúrrása, nem egy szövődménymentes beavatkozás. :cry:
Kívánok neked bőséges gyermek áldást. Lesz is :) Csak győzzed őket esténként fürdetni :lol:

Almodo!
De jó, hogy újra vagy :)
Igazán egy pocak sztárfotót tehetnél fel:)
Mikor szülsz???? Rég nem hallunk felőled :(
Asszem nekem is 13 hónap lesz. De állok elibe. 26 éves vagyok. Csak egy éve dolgozom, "ráérek" :)
Van más választás??? :)

Csakegy!!!
Hurrá!!! Végre köztünk. Gratula a PÉhez. :) Olyan jó, örülök neked! :)

Csilla!
Nagyon szép gondolat volt a mai modern párok gyerekvállalásáról. Milyen igazad van. Azt hisszük, hogy ezt lehet irányítnai. .... Hát nem lehet. Csak a véletlen műve lehet, hogy valakinek összejön abban a hónapban, amikor eltervezi.


Én ma felhívtam az endokrinológust. Holnap vár. Aztán észrevettem, hogy áprilisi a hormon leletem :shock: Ez nagyon gáz :oops: Szégyellem magam :oops: Mit fog szólni? :?
De muszáj utánna menni a cortisolnak.

Kíváncsi vagyok, mit fog mondani???

Fincsi kukoricát főzök :) (már megint a hasam )
Vendég
 


Norka!
Mi az a biokémiai terhesség? A videót megnéztem... hááát :( bár egy vakbélműtét is van ilyen sokkoló (gondolom). És 50%nak sikerül 7 hónapon belül? Az nem is rossz arány! De ezennel megígérem: a lapar lesz a legutolsó amit megpróbálok! (a hormonokból nem engedek, a Clostyt már próbáltam, nem használt, igaz akkor még nem szedtem metformint).
Haragudni senkire nem haragszom! Csak olyan lelkes voltam...:(

Kavics!
Számolj majd be a holnapi endokrin kirándulásról!
Vendég
 

 
 

Áfonya, nem ígérem meg neked, de metformin mellett (3-4 hó szedés "alapozás" után, de addigra jópáraknak spontán is van) Clostyval egészen reménytelen PCO-soknál is szokott pé lenni! Sajnos vannak kivételek, de a stimulálhatóság aránya igen nagy (80%). Ezért mondtam, hogy igazából a hormon is tök felesleges.

Biokémiai: nem jut el a terhesség a klinikai igazolhatóság szintjéig, tehát gyakorlatilag az 5.héten elhal a terhesség, csak a teszt pozitív. Sajnos a hormonok melletti kierőszakolt pé-nél ez sokkal gyakoribb (PCO-tól függetlenül is, lombikoknál tömegjelenség), miután a szervezet nem tudja fenntartani és működtetni a terhességet. A PCOS meg önmagában is rizikófaktor, sajnos. De erre meg azt írtam, hogyha kezelve van (metformin), akkor jobbak a ráták. Erre vonatkozóan tanulmányok is vannak.

Na eldugulok, szopi-bömbi van.
Vendég
 


Beebeey!
Gratula a spontán mensihez :) Irigylésre méltó vagy :wink:
Hat ez a gyógyi. :)

Én most várok egy spontán havit :? Ezt eldöntöttem, maximum akkor Norcolutozok, ha holnap az endokrinológus elrendeli. :shock: Jajj, már látom az elképedt arcát, hogy három hós eredménnyel megyek oda :shock: Képtelen vagyok. :shock: :? :? :?

Alice!
Az a hideg innen ment oda, vagy onnan ide??? :shock: Utálom a hidegfrontokat, mert az embereket nagyon megviseli. Olyankor nagyon sok a melo.
Asszem a telihold is így hathat a terhes nőkre :shock:
Zidane miatt szimpatikus nekem a fr. csapat. Ja meg Henry. Ő is édi.
Képzeljétek, annyira pihentek a németek, hogy kiszámolták, hogy Henry feje olyan formájú, hogy képtelen a fejesekre :shock: Ezt nevezem német precizitásnak :!: :shock: :?: :shock:

....vagyok.... csók. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hát nem jobb a helyzet, el kellett kezdenem egy antibiotikus kúrát, mert ma reggel arra ébredtem, hogy be vannak dagadva-gyulladva a szemeim, alig látok, úgy nézek ki, mint egy kinai :cry:

Még ez is. Mikor fogok már kikeveredni ebből a szarságból :?: :?:

Áfonya!
ha nem gond én is leírom a véleményem, bár már többen leírták. Asszem az lehet, hogy nagyon lelkes lettél ettől a pécsi látogatástól, és úgy érzed, itt lelohasztanak, elvették a kedvet.

Mégis értetlenül állok néhány mondatod előtt, és mélységesen felháborít pár dolog, amit írsz.

Miért gondolod, hogy itt csak te akarsz nagy családot? itt mindenki nagy családot akar, többen -én is-3 gyereket. És hidd el, én is meg mindenki MINDENÁRON. Itt minndenkinek mindennél fontosabb a gyerek! Senki nem szórakozásból csinálja ezt a sok hercehurcát.Mindenkinek van sorsa, múltja, én félárvaként nőttem fel, apukám meghalt, nem volt mit ennünk...és??

Az hogy TE TEREMTESZ magadnak családot, nekem kicsit furán hangzik. Noha nem vagyok templomjáró, hiszek istenben, és úgy gondolom, minden baba egy ajándék ilyen szempontból. nem te és az orvos csináljátok meg a babát. Aki nem hívő, az is érzi, hogy a fogamzás egy misztikus, megmagyarázhatatlan dolog, és akkor sem biztos hogy összejön a baba, ha minden együtt van hozzá, PÉ, hormonok stb. Hány egészséges nőnek nem sikerül, nem sikerül éveken át!!

Miért vagy benne olyan biztos, ha lesz Pé-d, abból biztos hogy baba is lesz???
Ezt írod, "ha sikerülne a hormonszurikkal peteérést kicsikarni, biztos összejönne a baba is". meg "nekem csak PÉ kell"
Egyszerűen nem értelek.

Ahogy azt sem értem, ha sikerül "megteremtened" magadnak a nagycsaládot, akkor onnan már semmi nem rombolhatja szét? nem hagyhat el a férjed, nem halhat meg a gyereked, férjed??? (apukám autóbalesetben halt meg)
garanciát akarsz? Az életben az mire van? Ha megvannak a gyerekeid akkor sem. ha már mindenképpen garanciát akarsz, én azt látom, noha soha nem szedtem metformint, %-ban erre van a legnagyobb garancia, nézdd meg a táblázatot és a kismamák számát, meg a lombikos és hormonos statisztikákat PCO-s nők esetén.

Ami még érthetetlen számomra, hogy ennyire aggaszt, hogy 3,5 év lesz a gyerekeid között, ha most rögtön teherbe esnél. Az én gyerekeim között 6,5 év lesz. Én is másképp terveztem, az élet közbeszólt, nem lett kis korkülönbség. De nem hiszem, hogy ezt ennyire tragikusan kellene megélni. Hidd el, látom, így is tudnak majd mit kezdeni egymással. Öcsém és én köztem 2 év van, és iszonyú rossz a viszonyunk, egy idegen előbb segítene rajtam, mint ő. nem a kis korkülönbségtől függ a jó testvéri viszony. Egyszerűen az életet nem csak mi irányítjuk!! nem minden alakul úgy, ahogy elterveztük.

Azt is írod, a PCO hónapról hónapra rosszabb. ha kezelik, már miért lenne??? Én "csak" Dianét szedtem, de az szépen rendben tartotta a petefészkeimet. Én 3 évig voltam kénytelen családi okok miatt várni a második babaprojektre. 30 évesen.

ne haragudj, haragudjatok, ha most negatív voltam, de ki vagyok kicsit készülve, csak eddig nem írtam nektek. Egyrészt ez a betegség, másrészt a legjobb gyerekkori barátnőm, mintha a testvérem lenne, 4 hónapja szülte meg a harmadik gyerekét, és a szülés után majdnem meghalt, ki kellett venni a méhét. gyerekkora óta nagycsaládot akart, Áfonya, minimum 4, de inkább hat gyereket. 3 hete meghalt a kisbabája csecsemőhalálban. Ő már biztos nem szülhet több gyereket.
Minden nap órákon át vigasztalom.
Ne haragudj Áfonya, de ezek után nem értem meg a problémád lényegét. Igenis kell az élethez alázat. Barátnőmnek sem volt. Eddig. Most van.

Csakegy!
nagyon-nagyon örülök hogy visszajöttél!!!!! :lol:
Gratula a PÉ-hez!!!
(csak csedben megjegyzem, itt sokan nem clostyt "erőltettünk" neked, csak Uh-t! :) )

na megyek, nem folytatom magam, később még jövök.
kicsit karbantartom a lelkem a virágaimmal. lefényképezzem nektek a virágos teraszt?

Kép

Kép
rejo
 
 


Kedves Rejo!
Nem állítottam soha hogy az én sorsom a legszomorúbb. Én csak indokokat sorakoztattam, érveltem a véleményem mellet. Azt hiszem tényleg negatív voltál most velem szemben.
NEM ÁLLÍTOTTAM HOGY:
-csak én akarok nagy családot
-csak nekem volt rossz gyerekkorom
-csak én tennék (teszek) meg mindent a gyerekért

Hogy én teremtek magamnak családot nem értem miért olyan felháborító. Hogy nem hiszek az alázatban nem értem miért felháborító. Ki ebben, ki abban hisz. A korkülönbség dolgot had ítéljem már meg én! Van aki akar, én meg nem akartam, ezzel mi a baj?
Sajnálom a barátnőd akinek meghalt a babája! :cry: Ám ezért engem támadni???
Vendég
 


Ja a férjem, gyermekem halálát jósolgatni pedig nagyon ízléstelen dolog volt és fájt!
Vendég
 


Sziasztok!
Rejóka jobbulást Nektek!Pihenj sokat is a gyogyik mellé...
Kavicska!Kedves vagy.....még mindig nem válaszoltál a pü-m re! :lol:

Ami engem illet a témában.....hát 93óta vagyok PCO-s,papirok,Uh-leletek hada vesz körül.Volt laparom,hysterom.....de akkor még nem volt szó metforminról....sőt,át kelett élnem 4(kaparást)befejezést és ami ezzel jár=6gyerek vetélését!Anno a dokik mind arra hajtottak,hogy szüljek végre és törödjek bele,hogy ez van!Az inszem és az elötte lévő hormonsokk,új lehetett a szervezetemnek....-ezért is sikerült...vagyis a 3közül 1!de az legalább megszülethetett!Lassan 8év telik el,de sok sok utolsó próba....amiből a férjemnek elege lett!!!Nati elött majd 7év,majd Nati után (majd 3éves volt) mikor újra próbák sora...ez majdnem 5év!Mindig 3gyereket akartam... :? Nati óta nem voltam stimulálható,százezrek is elmentek a hormonszurikra....semmi!DE mióta szedem a metformint....és csak clostyt szedtem....volt eredmény,igaz nem kézzelfogható....de volt PÉ-m!
Most szünetet tartok,szeptemberben újra rákezdek....a legutolsó próbára....
Igaz,pont eltelt 1év....de a dokim,azt mondta..."Én nagyon összetett eset vagyok,szerinte 1-másfél év kell,mire lesz hatás" na ezt még kivárom...mert ha nem is 3,de jó lenne Natinak egy "tettestárs"!Na meg ,miért Én legyek a kivétel...akinek,nem tesz még egy csodát az élet...mert Natit szó szerint annak tartjuk...nem sok gyerek marad és kapaszkodik annyira,hogy 38.hétig bent tudjon maradni....miközben 2xátéli a vetélést maga melett!
....Szóval,ezért maradoztam el,mert most szünetet tartunk....már fogytam is...ismét!....de ha kérdeztek-hozzám szóltok...tuti írok!...de mivel,nem járok dokihoz,nem tudok ilyen téren napi beszámolót adni!....
pusza Mindenkinek!
.....bocsi,hogy hosszú voltam!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Lányok sajnálom de elég volt. Túl sok itt a rosszindulat. Nagyon megvisel a betegség (Rejo tudom hogy nem csak engem!!!) nem tudok még itt is hadakozni. Elfáradtam, elég volt. Köszönöm az eddigi segítséget nektek, majd egyszer talán még visszajövök.
SZIASZTOK és sok sikert mindenkinek!!!
Vendég
 


Áfonya!

Értetlenül olvaslak..csak ámulok és bámulok :o Rosszindulat??? Tévedsz...itt mindenki csak félt attól a csalódástól amit mi már átéltünk. Segiteni akarunk. DE hidd el, amint belefogsz a stimuba, mi melletted állunk majd, minden nap szoritunk neked és veled fogunk örülni 1-2 hónapon belül a +tesztnek. Én hiszek abban, hogy ha ilyen pozitívan állsz hozzá, sikerülni fog. Mer nem vagyunk egyformák.

És kérlek ne menj el tőlünk

Gina :wink:
Vendég
 


Áfonya!

nem rosszindulatból segített itt neked mindenki, hogy meglegyen a vágyott recepted, dokik számával, nevével...
Sztem ez nem rosszindulat.

Csak ahogy írtad a dolgokat, meg a véleményedet, nekem az nem tetszett. Az teljesen hidegen hagy, hogy milyen gyógyszert szedsz, hormonozol-e vagy sem.

Utolsó két hozzászólásodban rájöttem, nem értetted meg, miket írtam neked. Ahogy a többieket sem, sem Norkát, sem Almodót, sem Csillagfényt se senkit. Egyikük sem volt rosszindulatú.

Nem a férjed és gyereked halálát jósoltam, csak más szemszögből is meg akartam mutatni a dolgok és problémák súlyát. (az nem ízléstelen, hogy az orrunk alá akarod dörgölni, ha két hónap alatt összehozod a a babát?)
A kis korkülönbséget eldöntheted te, de hogy tényleg össze fog-e jönni, abban biztos vagyok azt nem te döntöd el. Én is eldöntöttem anno, hogy kis korkülönbséget akarok...

Pont jó lenne, hogy maradnál, és látnánk mi lesz veled. Senki nem akar itt bántani.

Na, Babancs, folytatva a brazil szappanoperát, nálam a hólyaghurut és gomba akkor szűnt meg TELJESEN:

-mikor terhes lettem (mindkét alkalommal első perctől)
-Cilest fogigátló szedése alatt másfél évig (itt is első perctől)

Ezek az állapotok biztos, hogy nem írtottak ki semmiféle bacit, meg fertőzést, viszont mindegyik a hormonrendszerem rendezte át.
Szóval itt látom a megoldás lényegét, sztem ha rendeződik a hormonrendszer, eltűnik a hurut. Dokim járt a legközelebb a megoldáshoz, azt mondta, nincs elég ösztogénem, mert a nőket az ösztrogénjük tartja rendben.
Kiváncsi vagyok a metformin hat-e erre a dologra is. Majd tudósíts!

Almodó!
Én a medveszőlőt nem próbáltam még szisztematikusan, rendszeresen inni, de jó hogy modtad!! Csakegy állandóan azt issza.

ALMODÓ!LÁNYOK!
Szerintetek lehet terhesen kecskerutát inni?????
A héten megyek újbóli terheléses vércukorra, az előző nagyon jó lett. (4,5 ről 5,4 re ment fel)
Soha nem hypózom, korog a gyomrom ha éhes vagyok, DE
rengeteget híztam. Már most.

Most magamnak ellentmondok, mert írtam pár napja Kavicskának, nem kell a mérleggel fogllakozni terhesség alatt, mert kell a tartalék szülés utánra, de most mégis aggódom...azért ennyi tartalék...14 kilónál tartok...25 hetesen.
Domival 25 hetesen 4 kilónál tartottam, mégis 22 lett a vége. Amúgy nem látszik rajtam, vékony a lábam, nem túl nagy a hasam.

Mit csináljak???????
Mától elkezdtem a szénhidrátmentes diétát. Ihatok kecskerutát???
vagy most kezdjem el a metformint????? :lol: :lol:
Nem lesz a Földön élő orvos, aki ekkora pocakkal felírja nekem! :lol: :lol:

Kandika!
kösz a gyógyenergiákat!
nem is tudtam, hogy beiktattok egy kis szünetet. Azért jó lene, ha írnál néha, nem csak a dokis jelentésekre vagyunk kiváncsiak belőled...

Norka!
Nálunk altatásnál az jött be, amikor már ennyire nyűgös volt, éjjel 11 óra felé, ha kicsit magára hagytuk. Persze kicsit sírt kb. 10 percig, de aztán úgy elaludt, mint akit fejbevertek.
csak rontott a helyzeten, ha ilyenkor dajkáltuk, próbáltuk altatni, magam mellé vettem, vagy egyáltalán látott minket, mert túl fáradt volt már mindenhez.

Most olvasom a cikkedet a Figyelőben!!!
Szuper, hogy már itt tartunk!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!
Gyógyulást neked :)
Vendég
 


:shock: :shock: :shock: :shock:

Sokan vagyunk, sok félék, nem is tudom kinek cibáljam meg a copfját... :?
Olyan szomorú vagyok a fentebb olvasottaktól. :cry:

Mostanság annyi vihar van itt. :cry:

Nem tudok egyetlen békítő sort sem kinyögni magamból.

Én csak arra kérlek benneteket, hogy hagyjuk egymást, ne marakodjunk.
Amíg az embert nem töri meg az élet egy adott területen, nem tud türelmes lenni.
Saját hibánkból tanulni egy életre szól. Nem szabadna erőszakoskodnunk egymással. Időnként roppant feszült idegállapotban vagyunk. Munka, család, GYEREK!!!!!

Mindenki maga dönt, hogy mit szeretne. Aztán legfeljebb rájön, hogy ez jó vagy rossz.
Lehet véleménnyel tanáccsal segíteni, de vigyázni kell. Agressziv formában csak az ellenkezőjét érjük el.

Vannak néhányan a topikban, akiknek pár hó Metformin után összejött a baba. Ők a szerencsések(sebbek). Van aki a türelem útját járja, van aki nem. A cél egy és fogadjuk el egymás döntését. Minden lélek más, másféle "bánásmódra" van szüksége.

Már lassan az az érzésem, hogy egy konfliktus kezelő kommunikációs menedzser, vagy egy meddőségi specialista pszihiáter, vagy pszihológus kellene, hogy ezeket a felfokozott állapotokat megoldja.

Ezzel a hsz-al nagyon utálatos voltam. Abbahagyom...

Jók legyetek!!!

kavics :cry:
Vendég
 


De Kavicska!

Ki volt itt ma agresszív? Már megint én? Pedig esküszöm, én már nagyon vigyázok!!!!
Nem személyeskedek, meg semmi!

Rejo leírta, amit gondol az alázatról. Hát én egyetértek vele (nálam is volt szülői halál, rák, a magam küzdelmei a hallás miatt, soha semmit nem kaptam meg könnyen az élettől a férjemen kívül :oops: ), de igaz itt az is, amit Kavics írt, hogy mindenkinek más az élettapasztalata, az, amit elszenvedett, és ennek függvényében ehhez is másképpen áll, másképp értékel.

Áfonya, rosszindulat...? :shock: Hát ez tényleg visszafelé sült el akkor... :(

Ez egy elég őszinte topik, mindig van hideg-meleg. Valószínűleg akkor mégsem ismersz még minket eléggé, hogy ezt tudd helyesen értelmezni. Erről meg az jut eszembe, hogy van sok barátom. Velük jó beszélgetni, mondjam azt... chatelni! De csak kettő olyan jó barátnőm van, akinek megmondom a frankót úgy a szemébe, hogy elküld engem a fenébe! De pár nap múlva megbocsát... mert szeret, és tudja, hogy azon kevesek között vagyok, akire számíthat és aki megmondja neki, ha valami nem úgy van feltétlenül ahogy ő gondolja. Na, ez a topik is ilyen. Szerintem. A rosszindulatot meg tényleg felejtsd el, ez totális félreértés, félreérzés. Segíteni akarunk egymáson!

pusz Norka
Vendég
 


Sziasztok!

Arra gondoltam, miután végigolvastam a délutáni "termést", hogy szeretném megköszönni nektek, hogy itt vagytok. Nekem nincs energiám, időm a vitruális barátságból "igazit" csinálni (meg úgy érzem, felelőtlenség lenne részemről úgy belevágni, hogy nem tudnám ápolni). Pedig vannak, akiket így is nagyon közel érzek magamhoz, akár mert ők is kisbabát várnak, akár mert hasonlóan vélekedünk dolgokról... De az annyira jó, hogy nem vagyunk életünk hasonló problémáiban és örömeiben egyedül :)

Ma nyugis napom volt, hosszú idő után először nem volt hangulatingadozásom (értsd: nem borultam ki valami olyasmi miatt, amit a terhesség előtt lazán elintézem volna). És ennek nagyon örülök. És szívesen látnám a virágokról is a képet :) (Esténként meg szoktam kérdezni a kisfiamtól, hogy minek örült aznap a legjobban, meg hogy mi fájt... Ti minek örültetek ma a legjobban?)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Áfonya!

Ne legyél már ilyen!!!!!!
Tényleg senki nem akar bántani!!!!!
Olvass csak vissza dec.- jan. környékére, én akkor tartottam ott h. hormon stimu, mindenáron!!!!!!

Az akarásról:
-6 hónapig voltam parkolópályán Diane 35-tel. 6 hónap fogigátló, ahelyett, h. babára gyúrtunk volna! :cry: De tudtam, h. kell, mert csak így tarthatom kordában a szervezetemet, amíg metforminhoz jutok!
-Amikor abbahagytam volt peteérésem és 28 napos ciklusom! :)
7 hónapon keresztül hőmérőztem, LH-teszteltem, időzítettünk, görcsöltünk a dolgon keményen! Hidd el borzalmas!!!!
Látod, h. van PÉ-d, szervezed a szexet, (volt, h. a párom visszakérdezett, h. ez most csak babagyártás lesz, ugye? :cry: ), megteszel mindent és MÉGSE!!!!! :evil:
Hiába AKAROD, nem és nem!!!! :evil: :evil: :evil:
És úgy érzed kezd kicsúszni a lábad alól a talaj!
Minden menstruációval az életedből vesznek el egy darabot! Olyan mintha velehalnál! :cry: :cry: :cry:
Ráadásul többször is nekifutottam a metforminnak, de nem tudtam szedni, pedig mennyit harcoltam érte! DE iszonyúan rosszul voltam tőle!!!! :evil: Aztán a csajok mondták el, h. hogyan kell elkezdeni!
Közben a ciklusom egyre furcsább volt és attól féltem, h. végül a PCO győz, versenyt futottam az idővel!!! :cry:
Decemberre teljesen kikészültem idegileg, ugyanolyan türelmetlen voltam, mint te most: BABÁT AKARTAM, DE RÖGTÖN!!!!! :evil:
(Már elmeséltem, h. a 3 sógornőm 4 gyerekkel nálunk karácsonyozott, én meg menstruáltam éppen!!!!! )
Szilveszterkor felmentem 10 napi UH-ra, PÉ-nek nyoma sem volt.
NA EKKOR KÉRTEM MERIONALT+ CLOSTYT!

Aztán mivel nem volt a ciklusnak tétje megnyugodtam, nem LH-teszteltem, (csak a hőmet mértem h. tudjam, mikor fog megjönni, a szurik leszervezése miatt!), nem időzítettünk, sőt nem is nagyon.... :oops:
Még a késés miatt sem gyanakodtam, mert azthittem, csak a szervezetem szúr ki velem, h. nem akar megjönni, még majd mehetek Norcolutért! :evil:
Aztán végül nem kellett! :lol: :lol: :lol:

Szóval a tanulság:
Az akarás itt sajnos nem elég, ha az lenne akkor a topic címe " Sokgyerekes PCO-sok babaaltatási nehézségei lenne!" :lol:
Akarhatod és drukkolunk, csak sajnos a tapasztalatok ennek ellenkezőjét igazolják és előre féltünk a csalódásoktól!

Hormonozásról meg annyit (te is tapasztalni fogod, de ha a Családineten visszaolvasol, akkor látszik):
A hormonok hatására érésnek indul a petesejt és a méhnyálkahártya is, csak éppen a szinkronitásuk nem jó!!!! :(
Érik a petesejt, de nem vastagszik megfelelően a méhnyálkahártya, kiszabadul, de nincs neki " megágyazva", v. vastagszik a méhnyálkahártya, de nem érik a petesejt, mire megérik elöregszik a méhnyálkahártya!
Sajnos nem olyan egyszerű a dolog, h. legyen PÉ és akkor baba is lesz!!!!!!! :cry:
A túlstimulálásról ( hasüreg megtelik folyadékkal, összenyomja a tüdőt és nem kapsz levegőt, kórházba kell menni, mert életveszélyes!) ill. a kialakuló ciszták miatti kényszerszünetekről nem is beszélve!
Ja, meg a hormonok némileg hízlalnak is!!!!

DE nem terrorizálni akarunk, csak elmondani, h. nekünk milyen szar volt, és hogy tudd, h. mi sem ilyen rohadt türelmesen születtünk!
Csak azért intünk türelemre, mert meg szeretnénk óvni a csalódásoktól, amiken mi már átmentünk!

És ne kezdd újra az ajtócsapkodást, az itt Csakegy reszortja! :wink: :lol: :lol:

UFF, ÉN BESZÉLTEM!
rambóka
 
 


Szép estét!

Rejó na aztán mostmár tényleg legyen vége a betegségnek,jobbulást!! :)

Ella Okr meséljetek ,hogy vagytok?

Kavics,na végre egy jó döntés :lol: :lol: ,várom az eredményt. :wink:

Áfonya
Csak a tapasztalat,jóindulat és segítség jön a lányokból!!!!
itt sokan átmentek a stimukon és laparon....én is,megbántam,elhamarkodtam, így utólag máshogy döntenék.
A dokik szerint ez egyszerű és gyors megoldás,de sajnos a pco-sok nem úgy reagálnak a dolgokra ahogy kellene :( .
20 éves koromtól dokikhoz járok,már a dokim lombikozni akart mikor ismerős tanácsára(lebeszélésére) nem kezdtük el,Hála Isrennek,nagyon örülök neki,még nincs itt az ideje és remélem nem is kell...
Azt érzem ,hogy pont akkor fog érkezni a baba amikor alkalmasak leszünk rá, rendelt időben.
Ha nincs kedved naponta írni nem kell,de ne menj el!!!Szorítunk neked bárhogy döntesz/tök!!! És szeretnénk veled örülni a + tesztnek minél hamarabb :!: :!: :wink: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy
Üdv újra itt is!Gratula a spontán p.é-hez!!

Zsizsik
Nagyon sajnálom,ami a babáddal történt! :cry: Szörnyű lehetett! :(

Kavicska
Nem megyünk most.Apa holnap ügyel,így " csak" egy vasárnapi állatkert van betervezve.

Áfonya
Ne csináld már! Tuti nem bántani akarnak Téged! :!:

Én is kis korkülönbséget akartam( 6 hónapos volt Ada mikor kezdtünk próbálkozni,most 23),nem sikerült.Aztán GYED alatt akartam szülni,az sem jött össze.Utóbb munka helyett táppénzre akartam menni,háát mit is mondjak....szeptember közepe felé megyek dolgozni.Papírok elintézve.
Eleinte én is NAGYON türelmetlen voltam,de most várok.Bár decemberig tényleg jó lenne teherbe esni,mert akkor mehetnénk apával,és a várt baba is kopogtatna végre.Mindenesetre már most töröm a fejem azon is,egyedül mit csinálok-esetleg-a kis gyerekemmel a három műszakommal,és a 250 km-re lévő férjemmel a jövőben.
No,de van p.é-m,igaz clostyval,és igaz már 5 hónapja folyamatosan,de ez is nagy eredmény ám!Remélem neked hamarabb sikerül a tesó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Képzeljétek,megkaptam a bizimet.Hát hogy is mondjam....5-s lett,DE csak 78%.Én 80-82%-ra számítottam.Így most 4 ponttal kevesebb lesz ,mint gondoltam. :evil:
Asszem nem lesz ebből fősuli.a főnöknőm nagy örömére. :twisted:
Na ,persze,hogy ne legyen itt minden tökéletes,a lánykori nevem helyébe IS a férjezett nevemet írták.
Telefon-hát ,ki más,mint én hibáztam :evil: -Gyors fax,hogy helyebítsenek,meg egy zsák ideg!
Apát már azért is l....tam,hogy minek kellett felvennem a vezetéknevét?! :twisted:
A másik nagy esetem,ma ,hogy van kieg.nyugdíjpénztáram(ill. volt),de a régi bankom,átadta egy másiknak.Ezzel jár némi ügyintézés a részemről is.Bank,nagy sor,kivártam.Odalépek az ablakhoz,mire kiderült ROSSZ bankba mentem. :evil: :evil: :shock: :shock: :shock: Kutyagolás,gyerek anyunál már ordít,újabb sor,No itt eldöntöttem,kész,kieg.nyugdíjpénztár ügylet lezárva!Majd kötök a számlavezető fiókomnál-esetleg! :lol:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rejóka!
Imádlak, mondtam már? :)
26 perc!!! 48 másodperc!

Vöcsök!
Ma minek örültem legjobban????
A főorvos aki mellé be vagyok osztva, megveregette a karomat és azt mondta, hogy csak így tovább. Rámenősen, ügyesen!!! (ez nála nagyon ritka)
Mert mellette már lassan sík hülyének érzem magam és tegnap előtt nagyon közel álltam ahoz, hogy elbőgöm magam, mert én nem bírom ezt az egészet. Egyre inkább azt éreztem, hogy nem nekem való ez az egész.
De ma.... :) :)

Áfonya!
Már írtam, hogy a hozzászólásaim legelején, amikor türelemből nálam sem volt sok a tarsolyban, rengeteg hideget meleget kaptam, néha olyan nyers hangnemben, hogy csak néztem :shock: És azon gondolkodtam, hogy soha többet nem írok ide, mert kell ez nekem ???? :? Aztán rájöttem, hogy aki tapasztalatból beszél, arra érdemes odafigyelni.
Én csak más tapasztalatait ismerem és amit a könyvekből, cikkekből olvasok. Szerencsémre!!!
Én nem vagyok egy Metforminos etalon. De leszek :) A pattanástalan böröm hiteti el velem, hogy majd a petefészkem is ciszta nélküli lesz :)

Norka!
Az agressziv szó egy kicsit erős volt, inkább csak kemény :)
És nem rád értettem :) Csak úgy összességében. :)

Annyi minden gondolatom van.... :)

Hormonzavaros tyúk banda :) Van aki PCOs, van aki terhes :lol:
De Rambóka, összejön ez a sokgyerekes topik :lol:
Csak éppen időnk nem lesz írni a sok ordító kölyöktől. :shock:
Vendég
 


Alice!

Az én főnököm is 2-3 széken dolgozik egyszerre, ha teheti!
A fogorvos ideje drágább, mint a felszerelés:
Az egyszeri befektetés, de hogy visszahozza az árát, maximális kihasználtsággal kell működnie!!!!
Rengeteg a holtidő (7-10 percig benn van a tasaktágító fonal, köt a lenyomat, köt az ideiglenes híd anyag, köt a ragasztócement stb. ), ráadásul egy csomó dolgot (pl. antagonista lenyomat, tasaktágító fonal behelyezése, felesleges ragasztó eltávolítása stb.) egy megfelelően betanított asszisztensnő is el tud végezni!
A beteg előkészítése, karton elővétele a számítógépből, rtg-ek előkeresése nem igényel orvost!
Ezalatt a doki akár két másik beteget is el tud látni, ha jó a szervezés!!!!
PL. amíg az egyiket előkészítik a csajok híd beragasztásra, addig csiszol egy másik beteget, amíg annak berakják a tasaktágitó fonalat a lenyomathoz, beragasztja a hidat az elsőnek + megnéz egy kontrollt (3. beteg!), utána lenyomatot vesz a 2. betegről, amíg köt a lenyomat, árajánlatot ad egy 4.-nek, és így tovább!
De persze sajnos ez nem mindig ilyen zökkenőmentes! :D
Olyankor kissé feszült a hangulat!!! :lol:

Én mindenesetre ehhez még kisnyúl vagyok! Meg nem is szeretek ennyire pörögni! Jobban szeretek egyszerre egy betegre koncentrálni, kisebb az esély, h. vmit elfelejt az ember!!!!
Főleg terhesen/és szenilisen!!!! :lol: :lol: :lol:
rambóka
 
 


Rejo
Lemaradt az előbbi hsz-ből:
Nagyon sajnálom a barátnődet!A baba miatt különösen! :( :( :(
amikor Adát vártam,egy ismerős leányzó ikrei haltak meg a pocakjában.Kb egy időre is voltunk kiírva.Azt hittem belehalok.Mintha velem történt volna.Gondolom Te is most vhogy így érezhetsz! :( :(

KépKép

KépKép
okr
 
 


persze, hogy robban a hangulat... itt mindenki hormonbomba... aki terhes azért, aki nem az meg azért...

na meg az is tény, hogy MINDENKI türelmetlen... engem is frusztrál amikor már ott vagyok az 50. napon és semmi... olyankor hülyét kapok a tanácsoktól, amik azt mondják, hogy legyek türelmes... mert én AKKOR ÉS OTT teljesen más cipőben járok... vagyis nem is... ÉN látom úgy, hogy más cipőben...

nálam pl. egyértelmű a különbség PÉ előtt (vagy egy anovul. ciklusban) és PÉ után...

Most pl. nem hiszem, hogy bármi/bárki is fel tudna húzni... (szóval ne reménykedjetek... :) )

(viszont egész délután hányingerem van és ég a hasam... hülye fejjel a BK-ban ettem valami tortilla tekercset... azt hittem nincs benne semmi nagyon durva hozzávaló... de ezek szerint volt... most mandulát rágok hátha attól jobb lesz... holnapra meg kivettem egy nap szabit... és a férjemmel is kivetettem... megyünk a palotajátékokra Visegrádra:) behalok azért a kis lazításért....)
Vendég
 


egyébként tök röhej, hogy kb. 4-5 olyan hét van ami tök nyugis... 2 hét a PÉ után amíg meg nem jön... utána 2 hét a remélt PÉ-ig... utána meg egyre fogy a türelem...

VISZONT:

Nekem ez már a második olyan PÉ-m ami Norcoluttal való riogatástól lett :) (az első a meddőségi látogatásom után amikor megvettem a norcolutot... a mostani meg az 50. napon tutira Norcolutozok kijelentésre...)

Fura egy szerkezetek vagyunk mi...
Vendég
 


Ja igen... nem tudom van-e összefüggés, de a 42. napon elfogyott a D vitaminom így a 43. nap óta NEM SZEDEM... (tehát majdnem 10 napja)

Ha kiderül, hogy azért nem volt PÉ-m mert szedtem, a kardomba dőlök....

(OK, jövő héten folytatom... minden arra utal, hogy a D3 vitamin műxik a PCO-ban... csak fura ez az összefüggés... szóvá is teszem majd a belgyógyászomnál... mondjuk azt fogja mondani, hogy csak véletlen volt, de akkor is szóvá teszem... )
Vendég
 


Jó reggelt, jó szurkolást! :lol: Csajok! :)

PÉNTEK!!!! HURRÁÁÁ!!!

A D vitaminos történet is óriási port kavart. :lol: :lol:

Mi is elutazunk a hétvégén. Anyós pajtásék várnak.

Mellesleg ma töltjük a 6-ik házassági évfordulónkat. :shock: Ezt most 6 napig fogjuk ünnepelni. Tavaly 5 napig ünnepeltünk. :)
És még mindig baba nélkül... :? Na de ami késik nem múlik :)

Áfonya!
Azért néha néha (mondjuk naponta egyszer) várjuk a helyzet jelentésed. :)

Megjegyzem itt a topikban Gabika az igazi 100%-os.
UHval bizonyítottan PÉ, repesztés, pozítiv terhességi teszt és a helyén is van :) (3-4 hónappal a Metformin szedése után Closty stimura).
Áfonya ezt kívánjuk neked is!!!

Mindenkinek kellemes napot, hétvégét kívánok.

Csók kedveskéim :)

Kavics
(jujj, már nem is emlékszem hányadik cn.)
Vendég
 


Sziasztok!

:cry: Ma reggel felhivtam a nővérkét a nőgyógyász mellett, hogy a mult héten levett törleteredmények jók lettek-e. Mindenféle betegségre vettek mintát. A doki akkor azt mondta csak telefonáljak és megmondják mi jó, mi nem.
Na erre a nővérke: "Jöjjön be mihamarabb a doktorurhoz megbeszélni a kezelést ahova el kell küldenünk" Erre én: "Mi nem jó, melyik lelet rossz?" Erre ő: "Nem mondhatom meg, nem vagyok erre felhatalmazva" Faggatom tovább te semmi. Bizti nagy baj lehet, ha csak a doki mondhatja meg :cry: Sik ideg vagyok. 10kor indulok hozzá, de asszem nagy baj van ...

Ne hari hogy ezzel jövök, de valakinek el kellett mondanom. A párom délben jön haza, és most tök egyedül vagyok itthon.

Szép pénteket nektek. Cuppa!

(Nyaralni már tuti nem megyünk) :(

Gina
Vendég
 


ginuska: no para... nálam is eljátszották ezt egyszer.... be voltam xarva 2 napig mert csak akkor tudott fogadni a doki... erre kiderült, hogy semmi gond, csak valami gyulladás ami gomba miatt van és felírt egy adag Mycosistet... csak a hülye nővérek nem mondhattak semmit... és ezzel halálra paráztattak!

Nagy kalappal és próbálj megnyugodni.... (idegeskedni ráérsz később... már ha kell egyáltalán)
Vendég
 


Sziasztok Lanyok!
Ginuska, ne ess ketsegbe rogton...Figyusz, nekem mar volt olyan, hogy a laborban azt mondtak, telefonon nem adnak felvilagositast...egy fiatal aszisztens volt, es igaza is volt. En persze elkepzeltem mindenfelet, es remegve mentem a dokihoz...vegul semmi nem volt. Egyaltalan nem biztos, hogy olyan nagy baj lenne...
Ramboka, en nem is gondoltam volna, hogy ilyan draga egy fogorvos ideje...Csak azt nem ertem, hogy lehet ennyi dolgot egyszerre pontosan es jol csinalni...Jaj, ilyenkor azert aldom az eszem hogy nem fogorvosnak mentem, mert en ezt nem tudnam csinalni...Biztos, hogy hibaznek es akkor megenne a lelkiismeretfordalas...na meg a masik, hogy a stressztol kikeszulnek...
Kavicska, most melyik osztalyon vagy? Mar irtad regebben, emlekszem ra, csak nem emlekszem hogy hol...Tenyleg, a vegleges szortelenites milyen volt?
Rejoka, varjuk a kepeket a viragaidrol...meg a pocidrol is :lol:
Afonyaaa, tenyleg, ne sertodj meg, a joindulat szolt a lanyokbol...Mikor idejottem, nekem is eppen lombikot akart a doki, es jopar embertol megkaptam, hogy varni kell meg...Azota ugyan nem tortent erdemleges dolog, de szerintem igazuk volt, most sokkal nyugodtabbnak erzem magam...
Norka, egyaltalan nem volt a stilusod bicskanyitogato...sot, mondhatnam alig ismertem rad...ketszer is megneztem, hogy Te irtad valoban...szerintem sokat valtozott a stilusod. :lol: ....es erezni lehetett azt a vegtelen joindulatot amivel az egeszet mondtad.
Apropo, figyelos cikk...el tudna valaki kuldeni nekem a profilomban levo cimre? Itt sajnos nem tudom megvenni...es nem vagyok elofizto, ugyhogy a neten sem tudom elolvasni.
Mindenkinek jo napot!!!
Alice
alice27
 
 


Sziasztok!

Áfonya megszólítalak, ha megengeded:

Bizony-bizony félreolvastad ezeket a hozzászólásokat. Elakarsz menni? Menj, hisz szíved-jogod. Elfáradtál? Teljesen megértem.
Hála égnek soraidból már azt olvastam ki, hogy lapart nem szeretnél.
Tudod mekkora kísértés az nekem, hogy nap, mint nap szemezgetek a Clostis bogyókkal, amik a konyhapulton vannak? :lol: De mivel már van egy angyalkám, ezért nem a szívemre, hanem a józan eszemre hallgatok.....
Remélem, ha sikerülnek a terveid, akkor írsz nekünk, és valóban naponta dörgölöd az orrunk alá. :lol:

Csajok! Hogy is van? Ember tervez, Isten végez? Annyira, de annyira igaz. És erre csak pár hónappal ezelőtt jöttem rá.

Ginuska! Szerintem az van, hogy nem adhatják ki az eredményeket, csak személyesen. Most gondold el, hogy bárki odatelózhatna, hogy Ginuska vagyok, halljam az eredményeimet! :)
Nyugi! - nálunk ez a protokoll.

Csakegy! Sárga, sárga, sárga vagyok az irigységtől! - jó kikapcsolódást! :lol:

No megkeresem azt a Figyelőt. :lol:
Ha megtalálom, bescannelem. Ha sikerül.

Szappanopera.... :lol: De oly sokat lehet belőle tanulni!

Bee
beebeey
 
 


Sziasztok,

Rejo, én is szeretném látni a virágba borult teraszt...!! :lol:

Okr, köszi.

Tegnap voltam Ács dokinál.....tündéri egy pasi, az biztos. Kedves, szimpatikus, megértő. Megmutattam neki a pár hetes UH felvételt, és -mivel mostani hormon eredmények nincsenek - a kb 1 évvel ezelőtti hormoneredményeket, azt csak úgy tájékoztatásképpen. Kikérdezett, aztán azt mondta, ez tuti PCO.
CSAK. És itt jön a szívás része. Július 1-től nem tudja felírni az eddig is félillegálisan felírt metformint, ezért per pillanat szedjem a Bromokriptint (a prolaktin magas szintje miatt ) és menjek el terheléses cukor és inzulin szint vizsgálatra. Ha így tudjuk bizonyítani, hogy közön van valamilyen módon a diabéteszhez, azonnal fe lehet iratni a metformint. Hát, ez van. Még arra kért, hogy hivjam fel, ha nagyon magas lenne az inzulin szint, mert akkor azonnal menjek hozzá, egyébként pedig 1 hónap múlva menjek, augusztus elején, és akkor csináltat egy teljes hormon vizsgálatot.
Kicsit el vagyok keseredve. Ezek még akár hónapok is lehetnek, mire minden eredmény összejön, és ha véletlenül nem eléggé magas az inzulin szint, akkor mi van ? Úgy kell majd valahonnan kommandóznom a gyógyszert ? Telik múlik az idő, és én türelmetlen vagyok. Már arra gondoltam, hogy valahonnan szerzek, és elkezdem szedni a saját szakállamra....a férjem azt mondta, meg ne próbáljam. Ne "öngyógyítsak" az interneten olvasottak alapján.
Most mi a fenét csináljak ?? A teheléses cukor eredmények hamar megvannak, szerintetek létezik olyan, hogy az ne mutassa ki a problémát, tehát nem lehetne igazolni a gyógyszer szükségességét ??
Szerintetek a bromokriptin hormon tartalmú ?

Mi a véleményetek ?
zsizsik
 
 



Még egy dolgot szeretnék tőletek kérni, mondjuk nem túl sok értelme van, de kiváncsi vagyok, mit gondoltok.
Azok a bizonyos 1 évvel ezelőtti hormon eredmények számomra nem mondanak semmit, de lehet, hogy nektek igen. Segítenétek nekem értelmezni..??

prolaktin:22,9 ng/ml TSH:2,35 U/l FSH: 6,0 U/l LH: 11,1 U/l Ö2:19 pg/ml

Nagyon köszönöm előre is ! :lol: :lol:
zsizsik
 
 


Ginuska! :)

No para! Nincs semmi, csak nővérke fontoskodik!!
Nálam is volt ilyen túlbuzgó nővérke, tüdőszűrésen, két hétig azt hittem tüdőrákom van, vagy legalábbis TBC-m! mert azt mondta, baj van a lelettel, de hogy mi, azt majd a doki...

Okr!
Hát ezek nem semmi kilátások. De milyen derűs nyugalommal nézel a jövőbe. Azt hittem mindenképpen együtt költöztök Debrecenbe. Miért nem ott kerestél munkát, apa mellett??

Csakegy!
na végre feldobtad a témát. Én magamtól fel nem hoztam volna. nem lehet hogy a D vitamin tényleg bekavar????? Mi van, ha lerontják egymás hatását vagy mittudomén a metformin+ D-vitamin együtt nem jó???? Lehet, hogy csak magában működne a D-vitamin??

Írod, hogy minden arra utal, D vitamin műxik PCO-ban. Mi ez a minden jel? (eddig csak a körmeidet írtad, jó erősek lettek)

kiváncsi vagyok mit mond a dokid.

Tényleg Gabika 100%-os, egyszer volt Pé-je, és abból baba is lett... :lol:

Kavicska, megnéztem az elnevezést, pü-ben leírtam! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

A kecskerutát lehet inni terhesség alatt, legalábbis sehol semmilyen ellenindikációt nem találtam vele kapcsolatban. Szoptatás alatt kifejezetten tejtermelés fokozására is ajánlják...

Én is iszom, mivel a metforminról a 12-ik hét után leálltam... :)

A medveszőlőt viszont amióta terhes vagyok nem ittam, arról ellentétes véleményeket olvastam, de volt köztük jópár olyan, ami egyértelműen ellene szólt. Így azt inkább nem...

Amúgy a medveszőlőt korábban sem folyamatosan ittam, hanem csak ha éreztem a felfázás tüneteit, akkor 4-5 napig, aztán abbahagytam. Azt csak kúraszerűen ajánlják, nem folyamatosan. És elég szar íze van... :(

puszi, Almodo
almodo
 
 


Scanneltem. De nemtom hogy kell ide betölteni.....
Help!

Én úgy elküldeném valakinek mailbe, aki számtech spiller...
beebeey
 
 


Zsizsik!

Hát ez nem semmi!
Itt a topicban sokszor írták a lányok, sokszor a terheléses cukor nem mutat ki eredményt, az teljesen normális, mert az csak akkor romlik el, ha már rendes cukorbeteg vagy, akkor meg már régen rossz.
A terheléses inzulin mutat sokat ilyen stádiumban, ha jó a doki aki értékeli.

Sztem a megoldás az lesz, hogy nem nőgyógyásszal kéne kiíratni a metformint, hanem diabetológussal, mint ahogy Rambóka is, vagy Áfonyát is diabetológushoz küldte Rambóka.

Ebben Norka tudna neked segíteni, ha pesti vagy, ő tud dokicímeket.

Lh szinted majdnem duplája az FSH-nak, ez PCO-t mutat.(ha 3. napi a hormoneredmény)

van még egy ötletem, ne keseredj el!! ha minden kötél szakad, beszéldd meg Áccsal, hogy bár ő nem tudja felírni neked, de te megszerzed máshonnan, felügyeli -e a kezelésedet!! (hogy a férjed is megnyugodjon)
Norka egyszer belinkelt egy amerikai címet, ahonnan meg lehet rendelni neten.
(legrosszabb esetben megkéred a cukros nagymamát, és kiírják az ő nevére :lol: :lol: )

Kép

Kép
rejo
 
 


Almodó!

Köszi! :)

Akkor elkezdem a diéta mellett a kecskerutát. Szóval te is iszod?
mennyit híztál eddig ha szabad kérdeznem?(és hányadik hétnél vagy?)

Medveszőlőre most nincs szükségem, szerencsére ha terhes vagyok messze elkerül a hólyaghurut!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo,

köszi a tippet és a segítséget ! Most közben beszéltem a körzeti rendelőintézettel, és ők nem csinálnak terheléses inzulin vizsgálatot. Azt mondták, hogy egy endrokrinológusnak kell rendelnie a vizsgálatot, mert költséges. Na puff neki. Most kerithetek egy endokrinológus beutalót valahonnan.
Egyébként már nekem is eszembe jutott, hogy szerzek valahonnan, és megkérem dr Ácsot, hogy segítsen az adagolásban.

Most előbb azért megpróbálom ezt az inzulin vizsgálatot valahogy elérni, aztán meglátjuk.

Érdekes volt, hogy Ács tegnap megkérdezte, hogy a terhességem alatti terheléses cukor eredmény milyen volt, én úgy emlékszem, hogy jó, mert a nőgyogyi nem foglalkozott vele érdemben. Ezen nagyon csodálkozott.....vajon miért ?
zsizsik
 
 


Győzelem !! A keresztanyám az egyik kórház diabétesz laborjában dolgozik, sajnos az ő keze is meg van kötve, de felhívtam és elintézte nekem a vizsgálatot ! Hétfő reggel megyek szurira, és 1 hét múlva lesz meg az eredmény. Most kicsit megnyugodtam.
zsizsik
 
 


Sziasztok!
Egy mondatra van időm,bocsánat :oops:

Ginuska
Biztosan semmi komoly,ne izgulj!

Csakegy
"Azok a hülye nővérek" azért nem mondhatnak semmit a telefonban,mert TÖRVÉNY TILTJA!!!!Méghozzá a betegjogi törvény!Ugyan honnan tudhatná,ki van a telefon végén,ill. rajta kívül még ki mindenki hallja a dolgot.
Mellesleg a nővér a gyógykezelés ,ill. diagnózis fellálatásában,közlésében NEM KOMPETENS!!!!!
Most nagyon pipa vagyok ám! :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Mi az, hogy júli 1-től nincs metformin??????????????
Ezek megőrültek? Nekem pl tökéletes a terheléses cukrom, nemrégen csinált a házidoki, IR még nem volt, de el tudom, hinni, hogy az is a határon belül lenne.

HOgy lesz így sok pco baba, meg sok kistesó??????????????,
csillagfény
 
 


Csillagfény,

segíts légyszi. Mi az az IR ??? És mi van, ha határértékeken belül van minden ilyen cukros eredmény ? Akkor mégsem PCO ??
Ne haragudjatok, hogy most ezzel zaklatlak titeket, de ti sokkal többet tudtok erről a betegségről, mint én. Hiába olvasok utána, nem találok meg mindent.

De egyébként tényleg: aki eddig szedte a meformint, az most hogyan jut majd hozzá ? Csak nem kell leállni a szedéssel....??? csak azért mert nem igazoltan cukorbeteg az illető...???
zsizsik
 
 


Csakegy!
"azok a hülye nővérek" nagyon megütötte a "szemem".
Én telefonon, orvos létemre sem adok infot. Nemhogy egy nővér. Nem teheti!!!!!

Csak röviden.
Tudjátok a választási kampányt: dübörög a gazdaság , meg hasonlók....

Ebben az évben a kórházak 95%át kapják a 2003-as költségvetésnek!!! Ezt most közölték júliusban.
Mindent befagyasztanak. Nem lehet "fölösleges" vizsgálatot kérni!!! És ez az inzulinos ügy igen drága mulatság...!!!


Zsizsik ne add fel!!!
Meglesz a laborban a vizsgálat, addig menj, amig felírják. Szerintem mindenképpen csak orvosi felügyelettel!!!
Én nem mertem beszedni,m amíg a doki fel nem írta, pedig recept nélkül is hozzájutottam :oops:

Ma voltam endokrinológusnál. Nem cseszett le az áprilisi eredményért. Aszonta hogy először is:
Nem reggel 7-kor hanem 8-kor kell levenni!!!
2, nem ügyelet után :?
3, nem nagyon magas és egy kis stressz is megemeli.
És megismételjük egy reggel 8-órásat és egy éjjel 2 :shock: órásat. Na majd összehozom.

Most mennem kelll, mert utazunk.
Sok puszika
Mindenkinek!!!
Bocs csak ennyire futja, de az uram veri a készülődőt :lol: :lol:
Vendég
 


Kavicska, köszi !!

Jó, hogy nem cseszett le a doki, épp elég hogy neked volt lelkiismeret furdalásod.... :?

Jó utat nektek és jó pihenést !!

És egyébként is jó hétvégét mindenkinek, én is lépek.
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Kicsit elmaradtam,bevallom kedd óta nem is olvastam :oops: ....csak futva néztem át..
Rejo
Jobbulást!

Csakegy:)
Láttom visszajöttél,jól tetted! :wink:

Ginuska
Nyugi,nyugi nem lesz semmi baj,,csak a nővérke volt zizi!!!

Kavicska
Megkaptam az sms-t....de látom már nem is vagyok..majd akkor oda irok Neked!

rólam:
Jól vagyunk,mondjuk a nap 70%-ban gyötör az émelygés, és olyan hirtelen tör rám az éhség,h ha fél perc múlva nem eszek a torkomba van a gyomrom és tuti h elájulnék...hasimat nagyon ritkán érzem(kopp-kopp)!!!!!!
Ja és az ok amiért nem jöttem....reggeltől estig dolgozok..mikor hazaérek már nincs kedvem semmihez se..kidőlök és alszok..azért próbálok sűrűbben jönni!

Andika:)
Kicsit várok hátha jössz!!!!

Csók
Vendég
 


Szió

:( Nem éppen jó hirrel várt a doki bácsi. Jól sejtettem én, hisz ismerem a nővérkét.

Valami fertőzésem van, a neve ureaplasma....akármi. (Rögtön továbbküldtek egy farmakológushoz - amiről asse tom micsinál) Nemi uton terjed :!: ("nem baktérium és nem is gomba")Ugy néz ki, lassan 9 éve hordozom :o (Mivel azóta csak 1 partnerem van és a páromnak is) Eddig azért nem vette senki észre, mert tünetmentes vagyok, hisz nincs folyás, alhasi fájdalom ill. viszketés. De gonosz kis valami ez, mert meddőséget, petevezető elzáródást okozhat. Kezelni kell. 20 nap antibiotikum, és lehetőleg addig prezervativ és NE ESSEK TEHERBE !!!!

A PCOm tehát gyógyultnak tekinthető, persze a metformin marad. PÉ ugy néz ki van ill. lesz is.

Erre itt az ujabb "jó hir". Szuppi, mi?!

Ja és ha kikezeltek és a leletek is negativak...jön 1 hónap próba spontán babára. Ha nem jönne össze, jöhet a laparoszkópiás vizsgálat, átjárhatósági...meg ilyenek. Mert a doki azt mondja, ki tudja mit muvelt a fertőzés 2 év óta (akkor volt átjárhatóságim) a petevezetékjeimmel. FANTASZTIKUS!!!

Ja és mellékesen kezeltessem a prolaktint is, arra van az endokrinológus.

nah...röviden ennyi.

Holnap reggel elmegyünk nyaralni, szombatig nem törődünk semmivel, elfelejtünk mindent. Utána jöhet a kezelés, az antibiotikumok meg a többi xar Bocsika

Ti addig jók legyetek...és remélem a táblában egyre több + tesztről olvasok majd

Gina

Kép

Andi: Táblácskába:nem 34.cn Ma 24. cn Köszike :)
Vendég
 


Ginuska
Ne keseredj el..nekem is volt olyan fertőzésem, és antibióval kigyógyitottak!!!
Az elzárodás meg nem 100%...4,5 évig volt áll. fertőzésem vagy ez vagy az..Kavucsak+Andika is megmondhtja h rettegtem h el leszek zárodva a sok gyulladástól,,,,már alig vártam h mikor mehetek átjárhatóságira,,mikor derül ki h ott is gáz van....hál' isten nem úgy lett!!!!!!!!
Nyaraláshoz jó pihit nektek és nyugalom!!!
Puszi
Vendég
 


Jah és ez sem utal babára :(

( ez nem az én napom ) :x

Kép
Vendég
 


Kavucsak=Kavicska
Ezer bocsi :oops: :)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: