Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok:)

A klasszikus Ligetre gondoltam ám, vagyis a városra:)


Este leirom az eljutási módokat oda:) Most ezer egy a dolgom, igy csak ennyire futotta.


puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Gyurmanó
Az én férjem is szinte rosszul lett, amilkor adták be az érzéstelenítőt.

Panzej
Én sem féltem az EDA-tól, mert ott abban a pillanatban az a megváltód.

Ha vizet adtok a bébiknek akkor mennyi az adagja? Ezen gondolkodom, mert próbálom Gergőt rászoktatni, de mindig kijön belőle egy csomó :-( Lehet hogy túl sokat adok neki?

Ági
A 150-es szorzót hány kilóig lehet használni, pl. ha már majd 8 kg (fúú de messze van) lesz akkor is ennyivel kell szoroznom, hogy tudjam mennyit kell neki adnom?

Fejlődök :) Tegnap főztem :-) Meggyleves volt és milánói pennével.
Ma lecsó lesz.

Joe
Boti nagyon ügyes srác :lol:

Kellmes napsütéses napot,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Nah visszatértem, és közben összegyűjtöttem a gondolataimat, hogy mit is akartam még írni...

Giulia: Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet eziránt a Westendes dolog iránt. Merre van ez a szoba a West-endben?

Joe: Boti nagyon ügyes. :) Azt akartam kérdezni még a talin, hogy ő hány kiló most? Tudod, mert néztük, hogy hosszra majdnem akkora mint Bálint, csak erősebb.

Brik: Ne izgulj, ilyenkor természetes, hogy érzékenyebb vagy. Meg aztán Neked jól kijutott ám betegeskedésből, kutya fertőzésből, mindenből. Szorítunk érted!

Egy kérdés lányok: Mikor kell majd, hogy megjöjjön először? Nem azért kérdezem, mert hiányzik, elvagyok nélküle, csak mintha azt olvastam volna, hogy amikor elmúlik a gyermekágyi folyás utána már nem sokkal menstruálni kéne.

Gabi: Azon nem csodálkozom, hogy a párod megijedt a tűtől :) A szülőszobalátogatást sem túl jól viselte... :wink:
Gratula a finom ebédekhez!

Rita: Szerintem a legegyszerűbb Neked a Liget két metróval, kékkel a Deákig, aztán kisföldalatti a Ligetig. A Nép amúgy nekem is közelebb van, de a Várost jobban szeretem, mert sokkal szebb. Jó lenne ha tudnátok jönni! Naaaaaaaa, annyira szeretnéééém.

Ági: Tegnap sóska főzelék volt főtt krumplival, tüki tojival, ma pedig gombapöri lesz nokedlivel.

Lilla

lilló
 
 

 
 

Heloka!

Végre szép idö van!

Gabi mar a multkor is akartam irni: Gratula a 4 kilohoz! Szépen belehuzott a fiacskad:)! Kap potlast vagy csak Te szoptatod?
Viz: Poharbol adod, vagy cumisüvegböl? Lehet érdemes kortyonként varni egy kicsit, mig biztosan lenyeli és jo felé megy a folyadék :).

Lilla, teljesen egyéni, kinek mikor jön meg. Altalaban több honap, szoval elvileg még böven van idöd! Vincus 8 hos és nalam még semmi, pedig 5 honapja nem szopizik éjszaka.
Ne mondd mar, hogy gyenge vagy, mert nem birod a fajdalmat!!

Szofec: Részvétem... Apa hogy birja a fekvést?

Kinga, igeeeeen, nagy Ruhagaléria fan vagyok! Te is?? Az a nagy banatom, hogy nem nagyon tudok menni mostmar :(. Nekem a Nagymezö utcai a kedvencem!
Amugy egyik "bio" mososzer sem fogja olyan jol kivinni a foltokat, mint a domestos, az tény. Az nagyon durva szer (fuj)!

Joe, Boti tényleg ügyes kisficko! Az enyém is csücsül csak még. Mondjuk nem banom, addig sem kell utana rohangalni!
Viszont elkezdett kuszva rükvercezni, mokas.

Panzej, no alvas az 5 agyas szobaban ismerös sajnos.... Teljesen kipusztul az ember, mire kijut onnan :(.
A kép tovabbra is nagyon tetszik!

Timi, jol eltüntél, mi van veled?

Mai menü (tadam!): currys cukkini rizzsel.

Bébiört akkor senki nem tud ajanlani???

Jaaaaj, tegnap megint talalkoztunk a retkes kezü nénivel :x. Hosszu sarga 2 centis körme van, alatta.... fuj no comment. Szoval gusztustalan (bocs!). Hamozott alma volt a kezében... és belenyomta Vince szajaba... :x :shock: :x
En hüje meg nem csesztem le, mert nem mertem neki megmondani, hogy VILMA NENI, MENJEN MAR KEZET MOSNI! :oops:
Kikaptam a szajabol és elhuztunk. Legközelebb nem lesz kegyelem. Utaaalom az ilyen szitukat. :oops: :oops:!

Jo talakat Nektek csütörtökön, remélem egyszer mi is el tudunk menni!
saara
 
 


Megérkeztem én is. Kicsit elláttam a kollegákat és a barátokat fotókkal, nehogy elhanyagoltnak érezzék magukat. :)
Kicsi lányom ma csak eszik-alszik, bár mindig ilyen egyszerű lenne. :D
Néha úgy alszik, hogy 10 percenként fél percet sír én meg azt hiszem felébredt, de nem... Valószínűleg félálomban van, mert ezt azért ébredés előtt 1 órával szokta játszani, bár vasárnap éjszaka hajnali 1-től szórakoztatott vele, míg végül csak 1/4 6-kor kelt fel szopizni. De ma majdnem 7 órát aludtunk egyhuzamban! :lol: Olyan friss vagyok ma, hgy csak na!

Lilló,
Igyekszünk megfelelni a fiúk elvárásainak, nehogy meghiúsuljon majdan a frigy. :wink: :wink: :wink:

Ági,
Csak nem elkészült a laminált parketta és őrült takarításba, pakolásba kezdtél? :P

Ma rakott krumpli volt a'la Gastroyal félig főtt krumliból. :cry: Még szerencse, hogy volt itthon némi hazai hétvégéről.

Liget randi: ki az aki biztosan megy?
Én még gondolkodom rajta, mert ott is csak a Felvonulási téren lehet megállni kocsival = no árnyék és megint beköszöntött a 80 fokos hőség.
Nem irigylem a pocakosokat. Tegnap itt volt a kolleganőm is (szeptemberben szül), és már csak este merészkedik ki a lakásból, ha meleg van. A tegnapi idő mondjuk nekem is elviselhetőbb volt, kellemesen langyos.

pá,
Prücsök :)

prucsok
 
 


Gyanús, hogy senki nem ír. Mi történt?

KépKép
kgiulia
 
 


Saara
Van tápszerünk, de csak a polcon. Nekem sajna nincs elég tejem, de eddig még mindig kaptunk, így kap pótlást, de anyatejet csak.
Bébiőrt nem tudok ajánlani :-( mert nekünk ugyan van, de csalódtam benne. :cry: Az a baj ugyanis, hogy minden hangot továbbít pl. ha csak nyöszörög álmában a Gergő azt is iszonyatosan felhangosítja, és nehéz a különböző hangokat megkülönböztetni. Először azt hittem tök jó lesz, de mindig megijedtem, ha megszólalt, rohantam be, és semmi sem volt, csak egy kis nyekergés. Tehát nem is használom, inkább élesítem a fülemet.

Én a Ligetet annyira nem ismerem, parkolást sem tudom hogy megy, ezért nem ígérem, hogy elmegyünk, de még bármi lehet.

Na jóccakát,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Bocsi, az előbb megnéztem, hogy egyáltalán műkszik-e a babanet.

Lilló, a WestEndben a középen lévő szökőkútnál jobbra vannak WC-k, ott van egy lift amivel fel kell menni a legfelső emeletre (tetőkert szintje). Ott ha kiszálsz egyből látni fogod ezt a Baba-Mama szobát. Mondjuk mi is úgy találtuk meg, hogy megkérdeztem egy takarítónőt, mert a kitáblázás elég bonyi. 11 órától van nyitva.

Joe, Boti tök ügyes. Remélem a lányaim is hamar megtanulnak kutyázni.

Ági, hol tart a lakásfelújítás? Lehet, hogy már gőzerővel takarítasz? Ha majd lesz időd írj. Na meg majd képek... :lol:

Saara, nem semmi Vilma néni. Én nem tudom, félek, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék leblokkolnék. Pedig az ilyet ki kell oszatni. Én azokkal szoktam veszekedni akik majdnem fellöknek a buszon, -gyerekkel a kezemben- merthogy ő le akar ülni. De előre félek a "Vilma néniktől".

Gabek, gratula a főzöcskéhez! :lol:

Timi?

Na, szép álmokat mindenkinek.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Mi még ezen a héten is itthon vagyunk anyuéknál, ezért nem tudunk a talira menni, pedig fáj érte a szívem... Na majd legközelebb.

Nálunk még nagyon kellemes az idő (Békés megye), Pesten már beköszöntött a hőség???

Joe! Boti nagyon ügyes! Lassan jön a mászás!

Az Árkádban is van egy egész jó kis pelenkázós helyiség, két pelenkázóval, fonott székkel stb. Ha esetleg valaki arra jár, hasznos lehet.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,

Pénteken lesz Gergő 2 hónapos :) ez jó hír, meg az hogy sikerült behozni a súlybeli lemaradásunkat. :P

Viszont az rossz hír, hogy pont pénteken elfogynak a hűtőből a tejecskék és így fel kell bontanunk a tápszeres dobozt :?

Tápszerezős anyukák kérlek biztassatok valamivel, hogy ne legyek annyira elkenődve, amiatt hogy csak kevés tejem van és kifogytunk az egyéb forrásokból. Pl. arra gondoltam, hogy a tápszeres babák nem alusszák át hamarabb az éjszakát? De mi lesz ha pl. nem ízlik neki?

Esetleg akinek van felesleges teje a mélyhűtőben és nincs rá szüksége az írjon nekem priviben és rohanok érte :oops:

Gabek és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek, először is gratula a szép kis súlygyarapodáshoz! Másodszor meg hátha valaki tud segíteni neked tejcsi ügyben. Hívd fel a védőnőd is hátha ő tud valakit ajánlani vagy segíteni, hogy honnan szerezhetnél tejet. Ha meg mindent metettél és mégse sikerül a tejcsi projekt, ne keseredj el. Láttad az én két kis örökmozgómat mégsincs semmi hátrányuk a táposság miatt. Persze jobb a tejcsi, de felnőnek tápon is. Én is tápos voltam, és semmi betegségem nem volt, szerintem ez is inkább genetika kérdése. Azt nem tom, hogyha a lányok csak tejesek lettek volna mennyire alusszák át az éjszakát. Íyg viszont már nagyon hamar átaludták volna ha hagyom. Mert az elején keltegetni kellett őket a kis súly miatt. A lényeg, hogy egészséges és boldog baba legyen. Az étrend ehhez képest "mellékes". Tápszerből is van több fajta, ha esetleg nem ízlene neki. Akkor majd mást is kipróbáltat veletek a doki. Nyugi!!! Hívd fel a védőnőt, végülis a ti segítésetek a dolga.

Jutka már akartam kérdezni. A tali után nagyon eláztatok? Nem fáztak meg a gyerkőcök? Mi végül felszálltunk az ellenkező irányú buszra. Nem volt mese (na meg türelem) jött a hamiidő. Így is tőlünk zengett a busz.

Huncut, tényleg az Árkádban is szép a szopis szoba. Ott is voltunk egyszer. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok :)

Bocsi, de folytonos fentforgás van nálam. Sajnos még nincs kész, de a takarítást valóban megkezdtem, bár a párom szerint holt fölöslegesen, mert még lesz porolós munka. Főleg azok után, hogy a festők nem tudom mit műveltek igazán, de az ablakot takarítva helyenként simán lemostam a vékonylazurt az ablakról :evil: :evil: :evil:

Holnapi tali akkor 11 kor a Vajda hunyad várnál jó lesz? (anonimus szobor )

Eljutási lehetőség: Deák térig metroval, onnan kisföldalattival a Széchenyi fürdőig, feljönni és jobbra van a vár, odáig séta :)

A 4 es busz is jó, alacsony padlós, a múzeum elött egyel kell, vagyis a Hősök terénél leszállni, onnan szépen komotosan besétálni. Toreau neked is csak át kell sétállni a 4es a Béke utra és onnan eljönni a Hősök teréig .

A Vár mögött van egy nagy rét, oda megyünk át, vannak fák igy tudunk árnyékban lenni.

Autósoknak nem csak a Felvonulási térnél lehet parkolni, hanem ha a Közlekedési múzeumnál bejöttök ott van egy kis út, ami a Pecsa mellet megy el és a Várnál ér végett, azon is lehet simán parkolni, sőt vannak fák, szal nem atom napsütés.



Joe :)

Gratula Botinak, nagyon ügyi. Viszont Neked igy lassan vége a nyugis időknek, jön a felfedező korszak.

Gabek :)

Probáld meg a babaszobán megkérdezni egy forum nyitás erejéig, hogy hátha van valakinek fölös, csak a mélyhütőben álló tejcsije.
De itt is megprobálhatod a 2006os tavaszi babásban is, hiszen korazonosak a babók és hátha van valakinek feleslege.
A 150 szeres szorzó nem tudom meddig érvényes, de amikor már 8 kiló lesz akkor tuti hogy tudni fogod hogy mennyi a szükségélete :)


Móni :)
Majd a következőn már te is ott leszel :)

Lilló :)

szokták mondani, hogy addig örülj, mig nem a betétgyártók maniját szaporitod :P , mindenkinél más és más a megjövetel, Daninál 5 hónaposan jött meg először (mármint mikor Dani 5 hós lett), most még semmi, de a barátnőm 6 hete szült és már megjött neki, másik ismimnek meg akkor mikor másfél éves lett a gyereke, szal egyén függő a dolog.

Szofec :)
Apának jobbulást, neked meg kitartást az "plusz" gyerek mellett :)

Sára :)

Mi az madarastescoban vettünk egyet, nagyon még nem probálgattam ki, mert majd csak most lesz rá szükségem ha felköltözünk, szal tapasztalatom még nulla. Egy két csatornás, elemmel is müködő , jah és ugy kb 6 ezer ft volt. Nekem csak azért kell majd hogy ha lejövök fözni és Pepe elaludt akkor halljam ha felébred.

Nah most mennem kell, mert éhezés esete áll fent, és ezt a hszt is már egy órája irom...
Timi hol vagy???

Prücsök :)

Kérek szépen akkor labdát :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Lilló!
Boti 80-as ruhákat hord és tegnap mértem 7650gramm. :)
A hosszúságát pontosan nem tudom, a ruhaméretek néha csalókák. Boti 57cm-rel és 3510 grammal született.
Szóval a "majdnem akkora" szerintem nagyon csalóka ám kézben összegörnyedve.

Talira mi megyünk, bár én sem tudom még hol fogunk parkolni.

Most rohanok, veszünk egy könnyű babakocsit. :)
Ha minden igaz akkor a talira már abban megyünk.

Köszönjük a bókokat!

Szép napot Mindenkinek!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó doldog, hogy beírjátok, hol vannak kultúrált babaszobák. Az Örsön az Ikeában is van az ebédlőnél, bár meg voltam lepődve mennyire piszkos, egy magára valamit adó áruházban. Tellne nagyobb tisztaságra is az otthagyott milliókból...

Ági! Köszi az infót a busszal kapcsolatban, a városliget valóban bejön, mert akár a rettegett 30-assal, akár 4-essel megyek, csak pár megálló, és nem kell átszállni.

Ki jön a talira???

Van köztetek valaki, aki jár Brendon baba-mama jógára, tornára stb? 10000 ft-os bérletnek a fele levásárolható, és jó lenne valami rendszeres mozgás nekem, meg a babónak. Már nagyon vágyom rá, hogy kipróbáljam, csak a közlekedés borzaszt el. Valamelyikőtök írta a babakocsi sztorit 2 gyerekkel, és azóta fóbiám van. A hordozókendő jó, csak ott meg attól félek, hogy fellöknek. Nyújtsatok nekem terápiát!!!

Rita! Ti hogy mentetek a múltkori talira. Nagyjából egyidősek a gyerkőceink, és úgy érzékelem, te bátran közlekedsz, hogy csinálod?

Gabek! Nekem van a fagyóban tejcsi. (6*2,5dl) Látod a babám milyen idős, és éppen most merült fel, hogy elfogytak a joghortos dobozok, és a hely is. Ha elfogadod, én szívesem odaadom. XIII-kerben lakom.

Grafománkodjatok! Tegnap unatkoztam :wink:

Pussz: T.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Timi azért nem ír, mert szegénykének elromlott a gépe. Amint megjavítják jelentkezik. :(

Joe: megnyugtattál. A tali óta egyfolytában azon agonizáltam, hogy a két hónapos gyerekem egy öt hónapos méreteivel bír... :shock:
Mi tegnap este 6060 grammok voltunk, tehát átléptünk a 6 kilós klubba.

A talira én magammal hurcolnám a hugomat, ha nem gond, mert ők ott laknak a Ligetnél és nagyon szereti a babókat.Mikor mondtam Neki a talit teljesen lázba jött.
Rita! ha ott lesz Nálatok anyukád miért nem csábítod Őt is ki?

Tényleg tök jó, hogy elmondjátok hol van jó babaszoba, így bátrabban indulok majd neki a városnak, ha úgy tartja kedvem.

Köszi az infókat a kérdésemmel kapcsolatban Sára és Ági!

Ági: Nézted tegnap a meccset??? Örültél? Szép kis revans volt Argentínáért az olaszok győzelme :) Utána felhívtak minket az olasz barátaink, és mondták ,hogy ott náluk Milánóban örjöngött a lakótelep, mikor berúgták az olaszok a második gólt is.
A mai kaja: tojásos nokedli (tegnapi nokedlit megtojázom)

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Toreau, már akartam Neked múltkor is mesélni a BKV-s élményeimet, csak mostanában nem volt időm hosszú hsz-ekre. Kicsit bosszant, hogy egy kézzel (mint most is) elég lassan tudok gépelni. De azért próbálkozom. Szóval, nekem csupa kellemes élményem volt a múltkor a BKV-val. Illetve inkább az emberekkel. Mindenhol volt aki átadja a helyet, és nem volt semmi pejoratív megjegyzés. Hordozókendőben vittem Mátét, hátamon meg a hátizsák a túlélő felszereléssel, tehát eléggé megizzadtunk, mire odaértünk, de minden renden volt. Meg is lepődtem, hogy milyen sima ügy volt. Azt hiszem, babakocsival lényegesen nehezebb lett volna a dolog, de azt is meg kell majd tanulnunk. A legaranyosabb volt, amikor leült mellém egy néni, és azt mondta: ”jé, ez egy igazi baba! Azt hittem, játékbaba!” Szerintetek mit gondolt rólam?

Nem tudom, megyünk-e holnap, nagy a kísértés, csak még mindig nem tudom, mikor jön anyukám, meg aztán a Városliget az nekem két átszálllás – látod Toreeu, annyira azért még nem vagyok biztos magamban!

Pelenkázó- szoptató hely: én múltkor a Kikában láttam egy tök jó kis helyiséget, a babcuccoknál van berendezve szoptatós szobának. Nem láttam, hogy valaki használná, de úgy tűnt, hogy nem csak bemutatóterem, hanem tényleg használni is lehet.

Na, ennyi voltam mára, nagy az ordítás. Nincs ma front?
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Gabi, nektek milyen bébiörötök van? Legalabb olyat akkor nem veszünk, az is valami :)!
MAR 2 honapos Gergö!! Hogy repül az idö, hihetetlen! Remélem kaptok tejcsit.

Toreau, para a BKV-tol ismerös! Jutka biztos tud batoritani, ö nagy BKV magus :)!Ez olyan ugorjunk a mélyvizbe féle dolog.... Bele kell vagni és utana egyre jobban megy. Szoval gyerünk, hatarozottan :)! A tali jo alkalom egy kis probara!
A Brendon féle baba-mama torna, joga, stb. nekünk nagyon nem esik utba sajna.

Agi, remélem tudsz segiteni! Most nem tudni mi lesz a melohelyemmel, de az is lehet, hogy megszünik. Ilyenkor mi van? Löttek a manimnak :roll: :roll: vagy ez nem befolyasolja???

Kaja ügyben egyre jobb a helyzet. Mar csuszik az alma meg a banan, az is valami.... Cukkini is, ha nem érezni az izét! Erdekes, azt vettem észre, hogy Vincusnak jobban bejön, ha nincs leturmixolva az egész.

Tegnap pont lemaradtam a 2 golrol :(. A hosszabbitas elején ugy jött ram az alomkor, mintha fejbe vagtak volna. Erre tessék.... Na de este jön a föfö izgalom, a franciak jatszanak....
saara
 
 


Sziasztok!

Latom, hiaba vagyunk nok, azert a foci itt is lazba hozza az embereket! :wink: Hat a tegnapi meccs nem volt semmi. Nem vagyok egy nagy focirajongo, de az olaszok egyszeruen fantasztikusan jatszottak, elvezetes volt. Es azert tegyuk hozza, jokepuek ezek a fiuk.. :wink:

Nekem a BKV-rol szinten jo elmenyeim vannak, szerintem sosem volt olyan, hogy ne segitett volna valaki a felszallasnal a babakocsival; amikor meg meg terhes voltam, akkor olyankor is leultettek, szinte eroszakkal, amikor csak egy megallot mentem, es eszem agaban sem volt leulni. Nem akartam nagyon visszautasito lenni, de vicces, leulni es felallni egy megallora akkor mar nehezebb volt, mint vegigallni azt az idot.

Remelem jol sikerul a tali, en innet csak gondolatban tudnek odarepulni.. :(

Sziasztok,
P
panzej
 
 


hali!

Köszi a bíztatást bkv ügyben! Mire felbátorodom, hogy megyek a talira, a végén kiderül, hogy csak én leszek egyedül :?

Mai menü: paradicsomos káposzta füstölt hússal. Nem tudom mennyire lesz pukigyár, de lényeg hogy már nekünk is van gripe water, és tényleg működik!

Hát sajna én is bealudtam a két gólon. Én a németeknek drukkoltam :cry: :cry: Azért bosszantó, hogy ha annyira jók ezek az olaszok, akkor miért nem lőttek gólt a rendes játékidőben :roll:

Sára! Még mielőtt jön Ági, és elmondja a részleteket, közlöm, hogy a mani nem munkahelyfüggő. Nekem lejár a szerződésem a gyed alatt, de náluk intézem majd a papírdolgokat. Ha megszűnne a hely, akkor bonyolultabb lesz az ügyintézés, de ennyi.

Ennyi voltam mára! Üdv: T.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Latom, hiaba vagyunk nok, azert a foci itt is lazba hozza az embereket! :wink: Hat a tegnapi meccs nem volt semmi. Nem vagyok egy nagy focirajongo, de az olaszok egyszeruen fantasztikusan jatszottak, elvezetes volt. Es azert tegyuk hozza, jokepuek ezek a fiuk.. :wink:

Nekem a BKV-rol szinten jo elmenyeim vannak, szerintem sosem volt olyan, hogy ne segitett volna valaki a felszallasnal a babakocsival; amikor meg meg terhes voltam, akkor olyankor is leultettek, szinte eroszakkal, amikor csak egy megallot mentem, es eszem agaban sem volt leulni. Nem akartam nagyon visszautasito lenni, de vicces, leulni es felallni egy megallora akkor mar nehezebb volt, mint vegigallni azt az idot.

Remelem jol sikerul a tali, en innet csak gondolatban tudnek odarepulni.. :(

Sziasztok,
P
panzej
 
 


Sziasztok,

Bébiőr ügyben engem is érdekelnének a tapasztalatok, mert tervben van a beszerzés, hogy ki tudjak menni napközben hosszabb időre a kertbe rendezgetni.

A talira most készülök, de a térképet még kibogarászom, mert nem tudom hogyan kell a Közlekedési Múzeum felől kerülni... Sosem jártam arrafelé túl gyakran és akkor sem én ültem a volánnál. :D

Ma megkaptuk a beutalókat csípőszűrésre és koponya UH-ra. És megmértük Blanka hosszát is: 58 cm (52-vel született) és 3610g. Számításaim szerint kb heti 250g-ot gyarapszik és ha így folytatja belőle is kisgömböc lesz. :lol:

Rita,
Azt hiszem te kérdezted a múltkor milyen újságokat olvasok és elfelejtettem válaszolni. Kismamát és Csodakertet fizetek elő. Bocsi, de szörnyű feledékeny vagyok mióta megpocakosodtam. :roll:

Na megyek, mert sír az aprónép, kikutatom az okát.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Elővettem a tápszeres dobozt, hogy barátkozzunk. Gondoltam elovasom hogy's mint kell adagolni. Erre képzeljétek rá van írva, hogy 1 hetes babának, 2-8 hetesnek mennyi kell, a következő pedig a 3. hónaptól, 4.től stb. Tehát pont a 2 hónaposnak valót nem is írják le!!!! :x Vagy talán 2 hónaposaknak nem ajánlott?

Azon gondolkodom, hogy ez valami jel, hogy ne is kezdjük el :oops:

Kgiulia
Ti milyen tápit esztek?


Van valaki aki Humána tápszert ad a gyermekének? Megosztaná velem a tapasztalatait?

énis csak fél kézzel írtam ezt :shock:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Úgy tűnik ez egy félkezes nap, ma én is próbálkoztam vele. A kendőbe sehogy sem tudom normálisan beletenni Blankát, tök béna vagyok. :roll: :( Fél órája sikerült letennem, remélem alszik 2 órácskát.

Gabek,
Mi Nestlé tápszert kaptunk, azon rendesen rajta van az etetési útmutató.
De addigis csapj le Toreau felajánlására. :D

Megyek befejezni gyorsan a felmosást. (Az idő pénz. Már értem, miért. ) :lol:

Prücsök

prucsok
 
 


Lilla, lattam a wiw-en, hogy nagyon belehuztal tegnap a szurkolasba :)!
saara
 
 


Sziasztok!

Én tegnap abban a hitben voltam, hogy irtam nektek, de most láttam, hogy csúnya gép nem tette fel a levelemet.
Nem baj, nem ússzátok meg! :) :)

Ági!

Köszi a képeket a taliról, nagyon jókat fotóztatok! Nagyon édesek a gyerekek, kicsik és nagyon egyaránt, s persze anyukáik-apukáik is nagyon helyesek !

Mi igyekszünk holnap eljönni a találkozóra, de nekem reggel dolgom van, attól függ a jövetelünk, hogy érek haza.

Kábé meddig lennétek kint a Ligetben?


BKV-tól én is félek kicsit, mert még soha nem buszoztam egyedül babakocsival és ugye mindig lehet látni anyukákat vért izzadva....
De bizom az emberi jóakaratban és néhány használható, erős kar segitségében :):). Igaza van Sárának, egyszer el kell kezdeni.


KÉpzeljétek, Boti táncol! KApaszkodik a bútorokba, kivigyoritja a kis fogait és rugózgat, meg kell zabálni! Most éptt Bob MArley a kedvence, gondolom a reggae kicsit gügyécske zene, ezért is tetszik neki. Bocsánat, ha valaki nagy reggae rajongó, igazából én nem szeretem, de ezek szerint hallgatni fogjuk :)!

Hú, ordit, futnom kell!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Mi mégsem tudunk sajnos holnap menni, mert szombaton elutazunk, és elég sok mindent kell pakolni még addig. De ha nagyon ügyes leszek és úgy alakul, akkor mindenképpen "elugrunk" egy picit!

Kgiulia, aranyos vagy, csak egy kicsit áztunk el, nem volt vészes... Végülis a hídon szálltunk fel a 4-6osra. :)

Gabek, tényleg ne izgulj a tápszer miatt, nálunk is volt Bencénél, mert 7 hónaposan egyik napról a másikra elutasította az anyatejet (hülye vérzésvisszatérés!!), és utána még muszáj volt neki tápszert adni, mert kicsi volt. Szó nélkül elfogadta, és persze látod, nem lett tőle semmi baja! :):):)

Szofec, kitartás a betegápoláshoz!

Toreau, szerintem mindenképpen elindulhatsz hordozókendővel! Nem olyan könnyű fellökni egy anyatigrist, igaz?!! :):) Hát, mitagadás, mi akkor is BKV-zunk, ha nem muszáj... Bence igazi rajongó :lol:

Remélem azért találkozhatunk holnap!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Jó reggelt,

Ma nagyon elszánt vagyok és megyünk a talira. :)
Esetleg ha valaki jön a 11. kerület környékéről, azt fel tudom venni, mert a Kosztolányin beugrom a bababoltba. Suzuki a mi autónk, de talán van benne hely, a hátsó üléssor szabad. :D

Prücsök

prucsok
 
 


Úúúúgy irigylem akik ma el tudnak menni a talira!!!

Gabek, mi Mildibé 1-est eszünk. Mármint a csajok. Előtte meg Mildibé pre-t ami koraszültteknek való volt (és teljesen ingyenes!) és olyan könnyű volt megemészteni mint az anyatejet. A táblázatot úgy kell érteni hogy pl. a babád megeszik mondjuk 150 ml-t akkor azt úgy kell elkészíteni, hogy 150 ml víz 5 kanál por = 166 ml tápszer. Ne a hónapot nézd hanem a megevendő (van ilyen szó?) mennyiséget. Nekünk pl a dokinéni 6X150 ml ír a receptre holott 5X esznek és 180-at. Az csak olyan iránymutató. Nálunk kissebb babák lazán megyeszik a 200ml tápot. Ehhez a fajtához 30ml vízhez egy kanalat ír. A tiétek nem ilyen? És Toreau ajánlata? A tápot csak akkor kezd el ha már végképp kifogytál a tejcsiből és nem is tudsz szerezni.

Kinga, gartula táncikához. Tök jó, ari lehet. :lol:

Na rohanok, mert csipet csapat kajabál. Jó találkát aki megy, csináljatok sok képet. Aki meg nem tud menni annak szép napot.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Jutka! Gyönyörű nap ez a mai, és megyünk a talira. Így van, nem hagyom magunkat fellökni, és hátha még belőlünk is lesz bkv rajongó :wink:

Mi szerintem dél körül érünk majd oda, ma valszeg nem veri el az eső a társaságot, és szupi lesz!

Prücsök! nem úgy néz ki, mintha a gyerek nem fejlődne eléggé :wink: Gratula, jó belehúzott Blanka!

Akkor viszlát a talin! Toreau

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Lányok, hol találkozunk pontosan? Lehet, hogy lemaradtam róla (akkor bocs), de a Városliget elég nagy.

Prücsök!
Mi is a 11 kerből megyünk, szintén kocsival. :)
Te tudod már hol fogtok parkolni?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe! Ági sorait idézem, nehogy lemaradjatok!

Holnapi tali akkor 11 kor a Vajda hunyad várnál jó lesz? (anonimus szobor )

Eljutási lehetőség: Deák térig metroval, onnan kisföldalattival a Széchenyi fürdőig, feljönni és jobbra van a vár, odáig séta

A 4 es busz is jó, alacsony padlós, a múzeum elött egyel kell, vagyis a Hősök terénél leszállni, onnan szépen komotosan besétálni. Toreau neked is csak át kell sétállni a 4es a Béke utra és onnan eljönni a Hősök teréig .

A Vár mögött van egy nagy rét, oda megyünk át, vannak fák igy tudunk árnyékban lenni.

Autósoknak nem csak a Felvonulási térnél lehet parkolni, hanem ha a Közlekedési múzeumnál bejöttök ott van egy kis út, ami a Pecsa mellet megy el és a Várnál ér végett, azon is lehet simán parkolni, sőt vannak fák, szal nem atom napsütés

Már kíváncsi vagyok rátok! Pussz

KépKép
toreau
 
 


Toreau!

Köszönöm szépen!!
Most kör emailt nem kaptam, babanetet meg csak átfutni van időm.
Biztos kisbetűvel volt írva.......és átsiklottam rajta. :oops:

Köszi! :)

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe,
Még nem tudom hol fogunk parkolni, de az Andrássyról megcélzom a Kós Károly sétányt és keresek valami árnyékot.

Ha egy fehér Suzukit láttok bénázni a párhuzamos parkolással, na akkor az én vagyok. :lol: (A merőleges sokkal jobban megy.)

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Nekem a munkatársaim bejelentkeztek ma gyereknézőbe, és mivel munkaidőben :lol: jönnek, ezért nem tudunk menni a talira. :(

A babyphone-unk H+H márkájú és állítólag a Brendonban vették, nem igazán ajánlom.

Következőre megyünk ám :wink:

Gabi és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!!

Nem tudom hogy ki maradt itthon, csak egy kérdés a hugomnak szeretném ajánlani a málnalevél teát, már csak 3 hét van neki hátra. Hogy kell adagolni, mennyit kell inni belöle?
Köszi a segítséget előre is:)))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Először is gratula az újdonsült anyukának és a babájának!!!

Ági!

Megérkezett hozzátok a levelem a belépőkkel????

Huncut!

Mi is békés megyeiek vagyunk és az Árkád közelében lakunk....Ti is???

Tápszer ügyben csak annyit tudok írni, hogy nekünk Mildibé HA-t írtak fel elsőnek, majd ugyanezt 2-es verzióban. Nem fújta a kislányomat és emésztési gondjai sem voltak. Ennél is 30 mili/kanál az adagolás. 5X60 milivel kezdtük és most 2X150-et kap este és reggel, mert tejet nem kaphat, napközben pedig már eszik minden félét. Szerintem nem kell annyira félni a tápszertől, persze ha van anyatej, akkor az élvezzen mindenképpen elsőbbséget.

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok:)

Gyöngyusz :)

Ma megkaptuk, nagyon szépen köszi, és természetesen a sapikat el fogom küldeni neked.

Brigi :)

Málnalevél tea adagolása: reggel egy csészével, délben egy csészével, és mivel neki már csak három hete van hátra, ezért mehet este is egy csészével. (két deci viz egy kávéskanál tealevél leforrázva). Tudom még javasolni az egyik homeos bogyeszt is, ami segit és természetes oxitocint termel.

Gabek :)

Remélem azért nem hagytak a kollegák cserben és mentek látogatni :) Toreau kérdezte hogy a tejcsi amit felajánlott neked az nem érdekel???


Lányok örülök, hogy azért néhányan kitaláltunk a ligetbe és most végre jó idő is volt. Remélem jól éreztétek magatokat és Dani nem mindenkit amortizált le :oops: :wink: :wink:

Képeket felteszem majd és köremailban elküldöm az elérhetőséget, aki meg nincs a táblicskunkba és meg szeretné lesni őket az dobjon meg egy maillal és küldöm a feltalálhatósági helyet.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!!

Ági köszi:-)) Legalább én is tudom:-)) Jó volt a tali? Lesznek képek?

Rita neked is köszi:-))

A hugom képzeljétek a kórházban fekszik, felment a vérnyomása. Most ctg aztán majd kiderül mi lesz. Izgulok, drukkolok nekik:-)))

Puszi nektek:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Megint tök jól sikerült a tali. :) Örülök, hogy össze tudtunk futni, és hogy most az időjárás is mellettünk volt. Mi ismét jól éreztük magunkat. :) A képeket majd felrakom ugyanoda, ahová az előzőeket, de nem ma, mert hulla vagyok. Majd küldök értesítést, ha fent vannak.
Tényleg jó lenne rendszeresen talizni, ahogy ott beszéltük, legalább az a nap nem ugyanolyan mint a többi...

Ági: Ne viccelj, én továbbra is imádom Danit. :) Jól elvoltak Melivel :) Azért sajnáltalak, biztos én is ki lettem volna, nekünk könnyebb volt "külsősként", mint Neked.

Sára: Hát igen az iwiw, a barátnőimmel "csevegtünk" az üzenőfalon, kár,hogy az ő hozzászólásaik csak nálam jelennek meg, azok is megértek egy misét . :oops:
Most gondolom Nálatok örömünnep volt, hogy nyertek a franciák...

Jó éjszakát Mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok,

Toreau
NAgyon szépen köszönöm a felajánlást, de úgy tudom olyan tejcsit nem jó adni, ami fitalabb gyereknek való :-( Tehát nagyon köszi, de nem élnék vele.
Előbb utóbb így is-úgy is el kell kezdenünk, hát belevágunk. Már kezdtem ráhangolni magam, bár ez nehéz volt.

Ma Gergő aratott, ugyanis megjöttek a munkatársaim, 4-en körbeállták az ágyát, erre ő rájuk mosolygott. A 4 csaj meg egyszerre "jajjjj, de édes" no ettől persze szegénykém megijedt.

A következő talira igyekszünk elmenni, mindjárt nézegetem a képeket,

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!!

A liberonap az állatkertben most vasárnap lesz? Mi is megyünk szerintem, mert Lilikének 11.-én a névnapja és ez volt az egyik kérés:-) Legalábbis eddig oda szeretne menni.

Ha esetleg megyünk, lehet hogy véletlenül összefutunk valakivel a fórumról:-))

Nagyon jók a tali képek. Köszönjük!! Nagyon édesek a babák:-)) És nekem mindenki nagyon szimpatikus:-)))))

Épp azon gondolkoztam, hogy vajon már én vagyok a tábla élén:-)) Igaz még van egy pár hét:-))

Puszi nektek!!!:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Megnéztem a képeket, kár, hogy nem lehettünk ott!!! Na de majd legközelebb...

Most van egyébként igazán szükség a sokszor emlegetett humorérzékre: holnap hajnalban indulunk a két gyerkőccel Olaszországba. Csakhogy tegnap délután a kocsi megadta magát, meg se nyikkant. Ez elég furcsa egy 3ezer kilóméteres, 2hónapos Mazda6-tól... Szóval most nagyon szurkolunk, hogy ma meg tudják javítani. Ha eltűnnék egy hétre, akkor sikarült! :):)

Gabek, szerintem nem olyan sok az a két hét különbség, hogy ne adhatnád oda a tejcsit! Szerintem próbáld meg nyugodtan!!

Ági, annyira ismerem ezt, amikor Bence kiszívja a környezetében lévők agyát. Csak nem ez következett be a talin? :wink:

Prücsök, Blankát eddig még nem láttam, de milyen iszonyúan aranyos a képeken!!! :):)

Brik, jobbulást a hugodnak!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Blanka tegnap este 10 körül az esti etetés nélkül beájult és csak 3/4 7-kor kelt. :) Úgy tűnik a tegnapi kirándulás jót tett neki, ami az alvást illeti. Ma reggel tényleg csak enni kelt fel és megint alszik. :) Legalább házitündérkedhetek, végülis hétvége lesz és főzni kéne vagy mi.
A tegnapi kiruccanás nekem is jót tett, nagyon élveztem és örülök a találkozásnak. :) Sajnos én sem a kocsiban, sem itthon nem alhattam utána :lol: , pedig szopi közben igencsak billegett a fejem.

Ági,
Remélem a kocsiban vagy otthon már Dani is beájult és volt egy kis nyugi. Sajnos van, amikor a fáradtság ellenére sem tudnak elaludni és ilyenkor bizony nehéz velük (ezt már én is tudom a tesóm csemetéi által is), de ettől még senki nem haragszik rátok, csak edzünk a jövőnkre. :wink:

Toreau,
Lehet, hogy ha Gaebeknek nem kell a tejcsi, akkor én vennék át belőle, hogy legyen tartalék, ha netán elmegyek valahova, mert a 20g-jaimból sosem lesz 2,5 deci egy nap. :? :lol:
Valószínűleg reggel/délelőtt a nagy alvások idején kéne fejegetnem és akkor összejönne több... Majd rászánom magam.

Lilló,
Bálintka nagyon édes és szép fejlett baba, ígéretes férj jelölt. :D Szerintem a száját tőled örökölte, hasonlítatok. Én még nem látom Blanka kire hasonlít, de kívülállók igen. Remélem m is beváltottuk a várt reményeket és akkor már csak 18-20 évet kell várnunk a lagziig. :lol:

Rita,
Máté is nagyon szép baba, örülök hogy láttalak titeket. :) És meg is értem apukáját, hogy rejtegeti a világ szeme elől. :wink:

Legyen mindenkinek szép napja!
Prücsök

prucsok
 
 


Szia Jutka!!

Köszi a jókivánságot:-) Nem beteg, csak 3 hét és meg lesz neki a pici:-))
Csak a vérnyomása lett nagyon magas ez miatt ctg-re behívták, ma próbáltam elérni őket, de nem tudtm sajnos:-(( Pedig izgulok ám miatta:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Ági, hallom (ill. látom), hogy Dani elevenke volt? :lol: Tudtál gyerekbútort szerezni? Én is nézegettem neked, de a legtöbben a kiságyat adják el. Gondolom az már nem kell.

Jutka, megy a drukk a kocsijavuláshoz!

Brik, szorítok a hugodnak, hogy minden ok legyen. Azért majd írd meg léci, ha megtudsz valamit.

Prücs, Blanka tényleg nagyon tündéri. Ahogy elaludt az egyik képen... :lol:

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok,
segitene valaki, hogyan kell megnezni a talis kepeket?
P
panzej
 
 


Sziasztok!

Panzej! Kérd meg Ágit, hogy küldje el neked is emailben a webhely címét.

Gyöngyusz! Írok privit!

Ismét jó kis képeket csináltatok, gyönyörűek a babák!

Sziasztok,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Ági, Lilla! Köszönjük a képeket, igazán jók lettek, akárcsak a tali! Öröm volt találkozni mindannyiótokkal, és öröm volt látni a babábat, és Danikát. Tényleg lehet készülni, hogy milyenek lesznek kicsit nagyobbacskán.

Prücsök! Gabek úgy néz ki lemondott a tejcsiről, ha kéred hívj telefonon, és ha erre jársz elviszed. Nekem úgy néz ki, még lesz aranytartalék.

Jutka! Lehet az autó lerobbanása égi jel. Ha nem jön össze a javítás, nem lehet időpontot módosítani? Az történjen ami mindenkinek a legjobb!

Szuper dolog a találkozó! Már várom is az újabb ötleteket, legközelebb hova menjünk! Bár ahogy nézem, az állatkertben szerveződik egy következő happening :) Tegnap úgy felbátorodtam bkv ügyben, hogy ma elmentem baba-mama tornára (a dokesz jóváhagyásával), úgy hogy már egy átszállásunk is volt. Jól elfáradtunk, de nagyon jól esett :D :D :D :D

Puszi mindenkinek, és további szép napot!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Látod Toreau, megmondták a csajok, csak egyszer kell elkezdeni a bkv-zást, aztán belejössz :) :) :)

Sajna mi a vasárnapi állatkertet kihagyjuk, úgy néz ki, hogy Velencére megyünk strandolni a hugomékkal. :) Nagyon vágyom már vízpartra, és mivel apa nagyon nem, ezért ő majd ellesz Bálintkával egy fa alatt, mi meg pancsolhatunk kedvünkre.
De asszem ha kicsit nagyobb lesz a fiam, és értékeli majd, megyünk mi bőven állatkertbe, főleg ha olyan lesz, mint én voltam, és imádni fogja. :)

Prücs: Bálint is úgy aludt, mint a bunda. :) Este fürdésnél is már olyan kis kókadt volt, mondjuk mi későn értünk haza, mert Meliéknél voltunk, oda jött értünk apa este.
De reggel 8-ig aludt egyhuzamban.

Jutka: Jó utat Nektek, és érezzétek jól magatokat, pihenjetek sokat! (Biztos beindul az a kocsi! Majd drukkolok!!)

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 


Többet kell "kirándulni" vinni a manókat, utána jobb az alvókájuk. :D Blanka még ma is K.O., csak enni kell fel, úgyhogy a hétvégi ebéd ismét félig elkészült már, illetve előkészítve várja a holnapi sütést és még sütit is sütöttem. :)

Tegnap ettem ddinnyét először az idén és úgy tűnik nem hasfájós tőle. Persze nem ettem emg egy egészet, csak egy normál szeletet, de nagyon-nagyon jól esett! :P

Ági,
Akkor Etánál nem is kell/szabad próbálkozni pénzzel, inkább valami kedves ajándékkal, ugye? Jövő hét után azt hiszem meglátogatjuk. Jövő héten nem, mert már 2 nap is van városi programom és nem akarok folyton benn kocsikázni ebben a melegben.
Egyébként a Heim Pálba 1 hónapra adtak időpontot a hasi és koponya UH-ra. :wink: Ma hívtam őket és augusztus 4-én megyünk. Remélem kedden a csípőszűrésen is lesz ránk idő és gyorsan lemegy.

Toreau,
Írok privit tejcsi ügyben, meg előkeresem a telefonszámod a táblicskuból. Köszi. :)
Robika olyan édes és nyugodt baba. :) Ma hasonlít rá az én lányom is :D , de ő nem mindig ilyen.

Brik,
Tök jó, hogy a tesóddal együtt vártok babát és hasonló korúak lesznek az unokatesók! :) A nagyszülők majd győznek rohangálni utánuk, amikor majd együtt nyaralnak náluk.
Erről jut eszembe, én bátyusomék is babát várnak. Remélem a 2 fiú után kislányuk lesz és akkor közelítünk a nemek kiegyenlítéséhez a családban + Blankának is lesz kivel játszania otthon. :wink:

Jutka,
Drukkolok, hogy meggyógyuljon az autó. Nekünk is Mazda 6 van, de már 1 éves lesz és kutya baja nem volt még sosem.
Ha sikerül, akkor jó nyaralást! :)
És talán legközelebb bemutathatom nektek is Blankát.

Mindenkinek köszi a bókokat Blanka nevében.
Amúgy a fiús apukák igyekezzenek a majdani kistesókat kislánynak szervezni, mert annyi kisfiú van, hogy a végén agglegények maradnak. :wink: Még jó, hogy Giuliák helybők két kislánnyal bírnak. :wink:

puszi,
Prücsök

prucsok
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?