Új privát üzeneted érkezett!

Bmo, mennyi idős volt Szono amikor először aludt nem otthon? Mert én is önállóságra akarom őket nevelni, de nem tom mikortól nem kicsik a máshol alváshoz. Éves kor körül vagy már előbb? Ez most olyan "tapasztalatlananyus" kérdés. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Tudod, a "tökéletes" szülők lelki sérült
gyerekeket nevelnek, hiszen kinek jó az, ha elérhetetlen példákat
állítanak elé?
Ezt az egyik dúlám írta!!!!És szerintem igaza van, bár szerintem sincs olyan , hogy tökéletes szülő, mert az emberek sem tökéletesek!!!! :lol:
Zsandi:a fülem megvan, nem esett le, de még nem az igazi, tegnap este nagyon fájt!!!!Köszi az érdeklődést!!!!
Kgiulia:tavaly januárban aludt először nővéreméknél, mikor egy pótszilveszteri bulin voltunk! :lol: Ő február 24-én született, szóval nem volt még 1 éves sem, nem volt gond vele 1-2x emlegetett minket(asszem akkor már mondta a nevem:AVA :lol: ), de elterelték a figyelmét és kélsz!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Kgiulia: én sem ítéllek el, az én párom az egyik barátnőmmel járt sokáig. Érdekes, de akkor ki nem állhattam olyan nagyképűen viselkedett. Ráadásul a csaj a szomszéd házban lakott így állandóan összefutottunk vele.

Szandi állítólag 51 cm-el született, de szerintem elmérték, most 2 hónaposan 54 cm, de én többnek látom a növekedést, mint 3 cm. A súlya, amikor hazahoztuk 2620 g volt, az egész baba egy pici csomagra hasonlított.

Edit: én is gratulálok a fogakhoz, már előre rettegek mikor indul nálunk és mennyire lesz nyűgős.
A körmöd miatt viszonyt nem irigyellek, egyszer nekem is benőtt és ki kellett vágni, hát nem egyszerűen fájt.

Bmo próbáltad már a fülgyertyát? Hátha segít.
Én is irigyelek hogy Szono ilyen kis dumagép. Ha a Szandi rám fog hasonlítani le sem lehet majd lőni.

Andi, kgiulia minden elismerésem a tietek, én egy babával is néha kész vagyok, nem
tudom mit kezdenék kettővel.

Én mindig megkérdezem anyut mit, hogyan csináljak. Szuper szülök voltak és most is azok, nekem nincsenek nagyszüleim így mindig együtt voltunk. Az apukám meg egyszerűen isteni, lazán megeteti, átpelenkázza a Szandit.

Ez a kajakérdés engem is összezavar. Egyikrészen ott a nővérem aki szoptat (6 hónaposan kezdte), a másik a barátnőm aki tápszerezik (4 hónaposan).
Ráadásul én is azt hallottam, hogy 6 hónapos kor után ajánlott a kezdés. Okos védőnőm szerint, ha akarom már most kezdhetem. Szóval teljes a káosz.
Nővérkém szerint akkor jó, mikor a babát már érdekli, hogy te mit eszel.

Engem nem zavar hogy ennyit irtok, imádom olvasni, csak időm nincs mindig, hogy én is írjak.

Sokkal nyugodtabb vagyok mióta veletek beszélgetek. Már a szoptatás sem aggaszt.

Zsuzsi
Kép Szandi a párommal,
zsuzsi78
 
 

 
 

Zsuzsi:tényleg kis csomag volt Szandi, nekünk Zsombi sosem volt picike!!!! :lol: Már biztos mondtam, de most akkora, mint a tesómék 8 hónapos kisfia!!!! :lol: Ő súlyra majdnem duplája volt Szandinak születésekor!!!!(4900gr) :lol:
Én is szeretem, hogy vagytok!!!! :lol: Jó ez nagyon, hogy tudunk "beszélgetni" egymással!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi, Szandi itt milyen aprócska még!!! Nekem a kissebbem 2170-el született képzelheted mekkora volt. Alig tudtam hogyan fogjam meg, nehogy összetörjön. :lol: Most meg már alig bírom el.

Nekem dokinénink azt mondta kezdjem el a hozzátápit. Mivel én teljesen megbízom benne nekem szerencsém van vele. Mondta, hogy mivel nem anyatejesek nincs értelme sokáig várni (4. hónap után kezdtük el a más kaja próbálkozásokat). Ez meg egy kis okosság: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm Hátha segít eligazodni.

KépKép
kgiulia
 
 


Lenne két kérdésem.

Normális az, hogy amikor bukik az orrán is jön??

A másik (remélem nem vagyok nagyon indiszkrét, ha igen vegyétek költői kérdésnek), szülés után nektek nem fájt a házasélet. :oops:

Körülöttem mindenki császárral szült és az azért nem ugyanaz.

Zsuzsi

ezt a képet muszáj megmutatnom
Safranek az anyós kosarában, belehalna ha látná :lol: Kép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:szerintem normális ha a nóziján is jön, gondolom olyan sok, hogy amikor jön vissza a cucc, akkor azon keresztül is folyik!
Nekem nem fájt, én bevallom szülés óta még nem voltam nőgyógyásznál.A régi dilis volt én nem is mentem be hozzá szülés után, nem is mondtam hogy otthon tervezzük, de mikor párom ment a 4 pecsétről szóló igazolásért őt jól kiosztotta!!!
Másik doki kéne, csak nem tudok a közelben senkit egyenlőre!
Zsuzsi: nem lehet, hogy aggódsz valami miatt a házasélettel kapcs. és nem tudod elengedni magad???Lehet, hogy azért nem jó????Dokinál voltál, nincs semmi gond???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó ebédet!

BARNI végigaludta az éjszakát egy egyedüli elalvás után. Talán rendeződik a helyzet.

Márti: Mi van a füleddel? Én mostanában nem hallom fiamtól a szeretlek szót, bár én gyakran mondom neki. :cry: :cry: :cry: Eleinte én is rettegtem, hogy hogyan fogok ellátni egyszerre két gyereket. Főleg, amikor egyedül vagyok velük. Kénytelen voltam belejönni.

Barnabás 3 évesen akart először mamánál aludni. Sokszor mondtuk neki, de mindig tiltakozott. Három évesen jutott el oda, hogy már tudatosan akarta. Szerintem sem rossz szülő az, aki csinál maguknak egy kis gyerekmentes időszakot. Virágot 1/2 óra alatt este elrendezem, 5 perc múlva alszik, én pedig elnyújtózom a kádban.

Kgiulia: Már többször akartam kérdezni, hogy hogyan hívnak? Legalább a keresztnevedet légyszi. Béna vagyok, de nem tudom megjegyezni a Kgiulia nevet, mindig vissza kell néznem. A pároddal a sztori nem semmi. Család mi szólt? Bár kinek mi köze hozzá?

Andi: tavasziaknál is panaszkodtak a Pampers szagára.
Szerintem a bébidesszert édes, a bébiétel sós. Én bébidesszertet uzsonnára adtam mindig. Tízóraira friss gyümölcsöt kapott. Kezdetben kb. 8 hónapos korra így nézett ki a napi kaja:
reggel: tápszer
délelőtt: friss gyümölcs
ebéd: főzelék
délután: bébidesszert
este: tápszer vagy tejpép
Aztán jöttek a darabosok: kifli, pici falatkák, babapiskóta, túrórudi, tejtermékek. Először túró, majd joghurt, sajt, 1,5 évesen tej.

Zsuzsi: Nutritont nem próbáltad? Patikába lehet kapni, tejfehérje mentes ez is. A kész tápszerbe kell tenni egy picit. Nekünk a bukás teljesen megszűnt tőle. Most van, hogy a tea jön vissza.
Házasélet: nekem is fájt, de Bartoline intim sikosító gél segített.

Tegnap nem kapott csak anyatejet a baba, jó lenne, ha ez így maradna. Én ennek ellenére nem várom meg a 6 hónapot. A foga miatt még mindig kínlódunk az evéssel. Nem reménykedem abban, hogy majd csak kijön ez a kettő (most már csak egy), mert sorra követi majd az összes többi. Talán kanállal nem kínlódunk majd annyira.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Bmo gyerekei

Aznap, mikor megszületett:
Kép

Kibújtam:
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Túl vagyunk az almázáson! :)
Csak almalevet adtam, kb. 5-6 kanállal fejenként. Nem volt pürrögés, meg fintor, simán ették. Flóra a száját nyitogatta következőért. Azért az első kanálnál kicsit meg voltak lepődve. :)
Valószínüleg az is bejátszott, hogy baromi éhesek voltak. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti: Vissza fogom olvasni a szüléstörténetedet. Bátor vagy nagyon!!! Gyönyörűek a gyerekek! Jó széria!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Zsandi:ügyik a manóid!!!

Edit:Barni is megfog nyugodni!!!!!Szoni sem mindíg ilyen bújos, szeretgetős kisangyal ám!!!! :lol: Csak most hiányoztam és így tudta kifejezni!!!! :lol:

Zsombi 220 ml tápit bevágott, ez a rekord eddig, igaz előtte csak 95-öt evett!!! :shock:

Ja, tegnap fent volt anyósom és nem tudom, hogy sikerült, de összefejelt a 2 kölyök.Azért nem tudom , mert mosogattam.Erre Szonókám kezdett el sírni, Zsombi meg csak bámult nagy szemekkel és 1 nagy piros folttal a homlokán!!!!Edzett kiskrapek lesz szerintem!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, Julcsi vagyok. A bébiétel sós? Nekem a védőnőm azt mondta egy éves korukig nem ehetnek sót, mert nem elég érett a veséjük. A dokinéni meg azt mondta, hogy ha én főzök akkor csipet só és cukor. Na itt legyen az ember okos.

Zsuzsi, a házasélet az első alkalommal elég érdekes volt. Mivel mi már egy ideje el voltunk tiltva, gondolhatod... Ennek ellenére tiszta szűzkislány effektus volt. Nem fájt, de a bejárat elég szűkre sikeredett. Ezért hívják a gátmetszés utolsó öltését a férj öltésének (vagy minek). :lol: Nincs benned esetleg valami félsz ezzel kapcsolatban? Mondjuk nekem mindenki mondta (persze akivel ilyenekről is beszélgettem), hogy fájni fog. Én a legrosszabra készültem fel. Mondjuk nekem a szülés is ilyen volt, aztán mégis túléltem.

Andi, gartula az almázáshoz.

Bmo, 220 ml? Nem semmi! Kisgömböc lesz. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


A Zsombiról csak annyit, ugye anyám lekövérezte, a szomszédnéni pedig olyan szeretetteljesen tudja mondani, hogy milyen kis MASSZÍV!!!! :lol: Azért nem mindegy ám!!!! 8)
Én is úgy tudom, hogy nem igazán szabad fűszerezni, na de nem is feketeborsot és pirospaprikát teszünk bele???!!!Nem tudom, talán Edit tud valami okosat???!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok! :)

Nekem már megint kérdeznivalóm van. :oops:
Mennyit "kell" aludni egy 4 hónapos babának? Vagy kié mennyit alszik?
Ugyanis kezdek aggódni.
Egyém gyereke mai napja:
6-kor Flóra felkelt, evett, vissza is aludt. 11-kor kelt, evett, kb. fél 1-kor elaludt, azóta is alszik. Szóval ma úgy néz ki 4-szer fog enni. Igaz, alkalmanként 180-260 ml között eszik.
Marci 7-kor kelt, 8 körül elaludt. 11-kor evett, 1 körül elaludt. Ő 2-kor kelt enni, de abba már belealudt, azóta alszik ő is. Neki meglesz az 5 evés, szintén alkalmanként 180 ml-vel. Szóval gyakorlatilag átalusszák a napot. Bár 5 után már nem szoktak aludni, akkor már játék, fürdés, evés és alvás (fél 10 körül) jön.
Szerintetek ez nem sok alvás? Bár azért nem minden nap ilyen, de elég sokat alszanak.
:?

Andi
Kép
zsandi
 
 


az elmúlt napokban a Szandi is rengeteget alszik, szerintem az idő teszi. most ő is minden kaja után beájul

evés ahogy Anditól tanultuk
Kép

alvás a hintában
Kép

Zsuzsi
zsuzsi78
 
 


Elájulok a hajcsatt-tól!!!! :lol:
Az én Marcim gyakorlatilag tök kopasz, Flórának meg 1 cm-es haja van.

Andi
Kép
zsandi
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁ, túloztam, Flórái kb. fél cm.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jó, hogy mondatonként új hozzászólást kezdek... :oops:
Szóval, én is akarok ilyen hintát. :roll: Na de az ára...... :cry:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi: nálunk meg épp az ellenkezője van!!!Tegnap 5 órától a köv. aludta 2 kaja között, ő még 6x eszik:1.5 óra, 1.5 óra, 30 perc, 45 perc és végül semmit!!!Na erre varrjál gombot!! :lol: És 9 körül feküdt le!!!!Nekem Szoni volt ilyen sokat alvós, ő kevesebbszer, de többet evett, úgyhogy ne aggódj!!!Normálisan működnek!!! :wink:

Zsuzsi: nagyon tuti Szandi ebben a kaja pózban!!!!És nagyon jó fej apukád ha így ellátja a manót!!!!

Csajok!!! Zsombi megfordult!!! :lol: A hátáról a pocijára, először segítettem neki, mert a kezét kinyújtva hagyta!De aztán a pelenkázón tök egyedül, majdnem belefordult a kiságyba!!!! :lol:
Hiába kisgömböc, de azért nincs eltunyulva!!!!! :wink:

Edit:köszi a dícséretet a manókra!!!!Nekem is nagyon tetszenek, de azt hiszem a szériagyártás leáll!!!! :lol: :wink:

kgiulia:ti még szeretnétek babót????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Akkor kicsit megnyugodtam, hogy nem romlottak el. :lol:
Nagyon ügyes Kismanód van, hogy így forgolászik. Egyémek jelszava: aludni és háton lenni jó! :?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Lányok!
Azt hiszi a lábam, hogy amit terhesség alatt nem növesztett meg szőrt, azt most be kell pótolni. Tök gyorsan nő, pedig míg vártam a töréket, addig jól lelassult. Már kezdtem örülni. A hajam meg csomókban hullik, a végén olyan leszek, mint a fiam. Nálatok hogy van ez?

Andi
Kép
zsandi
 
 


töréket=törpéket :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsuzsi, hogy csináltad hogy ekkora a haja Szandinak? Mit adtok neki? :lol: Az én Kissebbem most rendelkezik olyan egy centis tüsis hajjal, fülbevaló nélkül kisfiús lenne. :lol: A Nagyobbom is elkezdhetne már gőzerővel hajat növeszteni.

Bmo, igen szeretnénk egy kisfiút is. A gond csak az, hogy még egy ikerpártól valszeg falra másznék. Tehát ez még meggondolás tárgya. :lol:

Andi, a hajad hullása hormonálisan normális. A fodrászom mondta, hogy ne ijedjek meg ha csomókban fogg hullani a hajam és nem csak a gyerekektől. :lol: De lehet, hogy a te szervezeted összetévesztette a fejed a lábaddal? :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Csajok: nem fogjátok elhinni hol vagyok! A KÁDBA a párom megcsinált, hogy a laptopon bejöjön az internet és mostmár fürdés közben is netezhetek.

Andi: nálam is ugyanez a helyzet, csak a hajam még nem csomókban jön.

a hinta tényleg nem volt olcsó, de azt mondtam, ha már mindent kaptunk ezt igazán megvehetjük.

Edit: én Sanlic-ot (remélem jól irtam) kaptam sűritőnek, kiprobáltam most a kajánál, eddig úgy tünik használ

Márti gratulálok Zsombinak. Nálunk még csak a stabil oldalrafordulás megy a hátáról
Az előbb volt itt az anyukám és azt mondta, hogy egy kéthónapos gyerek nem szokot annyit gagyogni mint a Szandi. Ha beszélünk hozzá folyamatosan hangosan kacag és válaszolgat.
Tényleg nem szokványos?

Zsuzsi
zsuzsi78
 
 


Szandi haj örökség. Apukámtól nem sarokházat hanem hosszú hajú és görbe kisújjú babáka örököltünk. Mind a három unokája ilyen. :lol:
zsuzsi78
 
 


na már irni se tudok
haj=haja
babáka=babákat
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Állati a haja Szandinak. Ilyen a mi cumisüvegünk is. Ő Alexandra egyébként? Sinlacot nem csak 3 hónapos kortól kaphat a babó?

Andi: Alvásnak örülj, az enyém ma kb. 2 órát aludt összesen, azt kb. 3 alkalommal. Fél óra után visítva ébred, és dörgöli a fogát. Mikor lesz már vége ennek?

Bébiétel: a bébiételt általában nem sózzák. A sósat úgy értettem, hogy zöldségek, nem pedig édes gyümölcsök. Én is hallottam, hogy a baba ételeit nem sózzuk, de én egy picit tettem bele, mert naturan nem ette. Egyébként só nélkül tényleg nagyon rossz.

Márti: Gratula Zsombinak forduláshoz. Tegnap az én manóm is visszafordult a hasáról a hátára. Ma is csinálta. Téges hagy Szoni netezni? Én mikor ideülök a géphez, azonnal megjelenik Barni, és elkezd nyavalyogni: menjek játszani, kapcsoljam ki stb. Nagyon magának való kiskrapek.

Andi: Az én hajam is hullik, körmöm repedezik, ráadásul a bőröm sárga. Barni után is ilyen sárgásbarna voltam, akkor csináltattam egy májfunkcióvizsgálatot. Semmi eltérés nem volt. Most nem aggódom, majd elmúlik.

Pénteken a sógornőmre bízom a buli miatt Virágot, egy nyugodt percem nem lesz. Ő alszik nálunk. Legalább a nyugodt körülmények legyenek meg neki. Barni megy a mamához. Szerintetek korai még éjszakára másra bízni a kiscsajt? Az igazság az, hogy nem voltunk sehol kb 1 éve. Veszélyeztetett terhes voltam, buli ki volt zárva.

Holnap lesz férjuram 36 éves. Vettem neki egy bőr aktatáskát, meg kap egy tortát.


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:dehogy hagy a kiscsaj, de egyenlőre én vagyok az okosabb.Ha nagyon nem hagy akkor az egyszervolt.hu-n keresek neki valami dalt és el van!!!! :lol: Nagyon imád énekelni, mondjuk én pici kora óta énekelgetek neki, nagyapjától is tanul, mi szeretjük a mulatóst, meg ilyen népdalokat a következőt is apóstól tanulta:"sötét van, nem látok, gyere babám gyújtsál világot" És ahogy (ugye tört magyarsággal) előadja:megtudnám zabálni.Ma Zsombit a pocimon lovagoltattam és mondtam hozzá a gyí paci paripát erre a Szoni:" Tök jó, még"!!!Aztán ő is a pocimra ült(még szerencse, hogy ilyen nagy!!!!) :lol:
Most voltunk a tescoba kiárusítás volt rucikból vettünk Szonónak 1 szexi pántos felsőt 270 Ft-ért, 1 farmer kertész rövidgatyót 850Ft-ért, persze már ezekben virít lent, nagyon szeret öltözködi, Zsombi pedig 1 foltos térdű vagesz farmert kapott 750-ért!!!Úgy örültem ezeknek a göncöknek!!!
Edit:menj bulizni!!!Biztos nem lesz gond Virág babával!!!Éjjel csak aludni fog a szentem, ha meg nem akkor sógornőd megoldja!!!!Ne aggódj, tudod lazíts kicsit az a gyerekeidnek is jót tesz és gondolom a párodra is ráfér, főleg hogy most van a szülinapja!!!!Boldog születésnapot neki!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok,

Lenne egy csomó kérdésem hozzátok, mert nekem nagyon kevés a tejem, eddig kaptunk plusszba valakitől, de elapadt a forrás, mert elutaznak, így pénteken megpróbáljuk a tápszert.

Eléggé parázok, és nem is tudom Gergő hogyan fogja viselni a váltást, pl. nem fog fájni a hasa, mert a tápszer azért teljesen más összetételű (gondolom) mint a tejcsi.

Ti mit adtok a bébiknek?

Nekünk a doki Humanat írt fel, erről mit gondoltok, szeretni fogja?
Gergő eddig elég sokat evett és sokszor, szigorúan be kell tartani a napi 5-6 étkezést?

Az van a dobozra írva, hogy 50 fokra kell felmelegíteni a vizet, de azt hogy csináljam? Mert a 100 fok, az ugyebár a forrás, a 38 körüli az a testhőmérsékletű, de az 50-et honnét ismerem meg?? vagy talán mérnem kellene azt is? vagy nem baj ha felforr a víz?

Egyszerre keveritek össze az egész napit, vagy mindet külön alkalmanként?

A tápszertől ugye nem lehet hasfájós :roll: , mert eddig szerencsére nem volt az :)

A tápszeres babók jobban alszanak? Lehet, hogy át fogja aludni az éjszakát, vagy oda is tegyek be egy etetést?

Egy kis bíztatás és a tapasztalataitok megosztását nagyon szívesen venném :oops:

Előre is köszi,

Gabek és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Gabek!! :lol:

Üdvözöllek itt köztünk, ne aggódj ennyit vegyél 1 mély levegőt!!!Ha nem lesz tejcsi a tápival is jól fog lakni!Nekünk Zsombi hamar átállt asszem 1 nap volt, amíg furcsán nézett nagy szemekkel, hogy mit etetünk vele és bénázott kicsit, mert ugye ez más állagú(szerintem), mint a tejcsi, de belejött a dologba!!! :lol: Ő 7 hetes koráig szopizott ill. ette a tejcsit.
Szóval én úgy csinálom, de szerintem itt többen is , aki nem azt nem tudom hogyan(huuu nagyon bonyolult vagyok ma :wink: )...tehát forralsz fel szénsavmentes ásványvizet nagyobb mennyiséget, és mikor éhes a babó mikróban meglangyosítod a vizet az üvegben, belerakod az előírt adagolókanál mennyiséget, rátekered a cumit, összerázod és kész a hami!!!! :lol:
Én mindíg frissen csinálom a kaját, de ha nem akarsz a víz melegítésével vacakolni, akkor 1 termoszba is teheted, a meleg-langyi vizet és akkor annyival gyorsabb vagy, ez estére vagyis hajnalban is jó megoldás..
Gondolom a tápi nehezebben emészthető mint a tejcsi, ezért nem fog 2 óránként enni, lesz benne valami rendszer.
Hogy átalussza-e az éjszakát azt passzolom, nem hinném , hogy kaja függő!!
Az a lényeg, hogy TE nyugodtt legyél és azerintem akkor neki is könnyebb lesz az átállás!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Nem is meséltem, hogy tegnap 1 fiatal pár tanácsot kért tőlem a tescoban, igaz csak abban , hogy milyen fültisztítót és milyen textilpelust vegyenek...de nekem ANNYIRA jól esett, hogy tapasztalt anyukának nézek ki, hogy nagyon!!!!! :lol: Épp kisbanyámmal válogattunk az etetőcumik között(amit a kezébe nyomtam, hogy rakja a kocsiba, de nem tudom kijébe rakta, mert ,a miénkbe biztos nem , mert nem lett meg :shock: ,így bízzon az ember lánya valamit a majdnem kétésfélévesére :lol: :lol: ), mikor hallom, hogy a fiú(olyan kis fiatalok voltak :lol: ), mondta, hogy kérdezzék meg a hölgyet, még csodélkoztam is magamban, hogy van itt eladónő erre odaléptek hozzám!!!! :lol: Annyira jó volt.

Na de volt más is!!!Elmentem gyümiért, visszanézek a páromhoz és nem láttam a kiscsajt, levert a víz egyből, odamentem hozzá, erre ez a banya ott volt mögöttem és a halacskákat bámulta!!!!! :roll: Hozzá kell tennem, hogy már 1x eltűnt a Szoni.Nehogy azt higgyétek, hogy nagyon hanyagnak kell lenni hozzá!!!Elég ha 2 percig válogatsz gyümit és úgy gondolod, hogy a pároddal van, ő meg azt hogy veled!!!!Szóval nem találtuk, járkáltunk kiabáltunk, akkor még kissebb volt, a nevét sem tudta volna megmondani!!!!Erre az apja ugye mivel 1 hullámhosszon vannak, kiment a kasszák elé és ott volt a drága a játék autóknál, mivel akkoriban nagyon imádott beleülni.Én már sírtam, attól rettegtem, hogy valaki ellopta az én gyönyörű kislányomat(akkor még nem lehetett ilyen Corás szörnyűségeket hallani), és úgy megkönnyebbültem, mikor a párom az ölében hozta!!!!Erre a kiscsaj megkérdezte, hogy miért sírok.....aztán megpuszilgatott....szörnyű volt az ellenségemenek sem kívánom ezt az érzést!!!!

Tegnap este Zsombi olyan furcsán evett, sírt közben, nyűglődött, vagy fáradt volt bár kicsit nehezen aludt el vagy fájt a pocija, mert apja megreptette és az bejött neki.

Zsandi:hívtam tegnap a természetgyógyászt, de nem ért rá, aztán nem vette fel, nagyon sok vendége van!!!De nem adom fel hívni fogom ma este is !!!!! :wink:

Zsuzsi:szerintem sem dumál sokat 2 hónaposan 1 babó, de ugye nem egyformák, lehet hogy miattad ilyen nagy dumás!!! :lol: Ezt meg tőled örökölte!!! :wink:

Edit:Még 1x Boldog Szülinapot a férjednek!!!!

Na visszabújok még Szonikám mellé, tiétek a pálya!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szia Gabek! Kép

Üdv itt, bár máshol jobb lett volna összefutni!
Először is ne parázz, gondolom mindent megpróbáltál, hogy tejet kapjon a kisbabád (hiszen eddig tudtál is szerezni), de ha nem megy tovább, akkor tényleg ott a tápszer. Mivel azt úgy készítik, hogy a legjobb legyen a babáknak (tej híjján), így nem is lesz semmi gond. Már 2 hónaposak lesztek, azt mondják, ha csak 1 hónapot tud valaki szoptatni, már az is sokat számít!!
Az én gyerekeim 2 hónapos korukig szoptak/ill. lefejt tejet kaptak üvegből. Mivel fogyogatott a mennyiség, eleinte 3-4x tejet ettek cumisüvegből, a többi tápszer volt. Aztán szép lassan felváltotta az összes kaját a tápszer. Simán elfogadták, nem láttam, hogy különbséget tennének a tej és tápszer között. Mi Bebát eszünk.
Nálunk a tápszertől nem aludták végig rögtön az éjszakát, de nagyon hamar igen. De ha este tejet ettek, attól is végigaludták utána, úgyhogy szerintem nincs összefüggés. Ezt talán gyereke válogatja. Én is úgy hallottam, hogy a tápszert tovább tart megemészteni, így nem esznek 2 óránként, de az én gyerekeim simán ettek, ha éhesek voltak.
Én úgy készítem, hogy forralok vizet, lehűtöm, és egy kancsóba öntöm.(a csapvizet forralom, ha elmegyünk itthonról, akkor palackozott babavizet viszek, azt nem kell forralni). Ha evésidő van, akkor az adott mennyiséget cumisüvegbe teszem, azt mikróban meglangyosítom, belelapátolom a megfelelő mennyiségű tápszert, összerázom, és kész. Ez kb. 2 percet vesz igénybe. A hőmérsékletét nem tudom fokban megmondani, mert sosem mértem. Meg szoktam kóstolni, langyosra csinálom. Valószínüleg amit mi langyosnak érzünk, azt kb. 50 fok lehet, mert amikor fejtem, és megkóstoltam a frissen fejt anyatejet, ami ugye elvileg testhőmérsékletű, azt inkább hidegnek éreztem, mint langyosnak.
Minden kajára külön kell bekeverni, mert a magyarországon kapható tápszerek nem állnak el. Szóval a megmaradtat is ki kell önteni.
Na, fel a fejjel, és ha van kérdésed, szerintem mindannyian szívesen válaszolunk! :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit!
Már sokszor akatam írni, de mindig kimaradt: gratula az első fogacskához. Nem semmi gyerekeid vannak, hogy ilyen hamar elkezdik növeszteni, és ráadásul szépen sorban! :D
Nagyon boldog szülinapot a férjednek! Kép
Van összefüggés a májfunkció eredmény és a hajhullás között?
Én annak idején a 33. héten azért kerültem kórházba, mert nagyon rossz lett a májfunkcióm. Terhességi kolesztázis gyanús voltam, a tünet az egész testet érintő állati viszketés volt. Aztán szülés előtt két nappal olyan szintű kiütést kaptam, hogy rossz volt rámnézni. Nem is tudok olyan felületet mondani, ahol nem volt. És csúnya is volt. Ez eltartott 2 :!: hónapig, a szoptatás végével szűnt meg. Senki nem tudta mi a bajom, a bőrgyógyász is találgatott, azt mondta, talán hormonális eredetű. Egyébként a kórházból is azért jöhettünk haza hamar (csütörtökön szültem, szerdán jöttünk), mert lelkileg már nagyon megviselt a viszketés, kiütés, előtte nap ott sirdogáltam az ágyamon, amikor jött a dokim. Másnap reggyel jött, hogy ha tudnak értünk jönni, akkor mehetünk haza, kikönyörögte a gyerekeket.
Na, jól elkanyarodtam a témától. :oops:

Zsuzsi!
Az én manóim később kezdtek gagyarászni, de mostanában kicsit szüneteltetik. Ez is biztos gyerekfüggő. :D Örülj, hogy dumál neked, élvezd ki!

Bmo!
Naná, hogy tapasztalt anyukának néztek, hiszen az is vagy! Méghozzá kétszeresen! :lol:
El tudom képzelni a riadalmat, hogy eltűnt Szonó! Szerintem én majd csak vagy babakocsiba bekötve, vagy bevásárlókocsiba ültetve merek velük menni valahova. Tuti elveszteném őket, egy pillanat elég nekik.
Köszi a természetgyógyászt! Ma is kóstolni fogunk egy kis levet, nem látom, hogy valami fura lenne rajtuk, talán nem sínylették meg a dolgot. :lol:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit, férjednek BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Örült az ajinak? Márha megkapta már.

Szia Gabek!!! Elmondom én hogyan csinálom a tápszert. Bababvizet felforralok, kb. 40 fokra lehűtöm (ehető, langyi hőmérsékletű). Megfelelő tápszert bele, összekuytul. Nekem van kifertőtlenített (és minden használat után kifertőtlenített) 1 L-es üvegem a már teljesen kihűlt kész tápszert beleöntöm és be a hűtőbe. Így egy üveg nálunk ugye két etetés, dehát két gyerekre. Na meg mostanában a gyümiturmixot is ezzel csinálom meg a főzelékeket is néha ezzel higítom. Nekem ezt dokinéni mondta, hogy előre csináljam meg és eddig nem is lett semmi bajuk. Azt mondjuk nem hallottam, hogy a magyar tápszereket nem lehet előre csinálni, de mivel semmi gondot nem okozott a csajoknak én maradok ennél. A már felmelegített és meg nem evett kaját persze kiöntöm. Az éjszakai etetésből se csinálj gondot. Ha éhes lesz Gergő, hidd el tudni fogod. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Andi, most már tudom hogy mi volt a baja annak amit kaptam. Ez a viszketés. Nekem az utsó egy hónap volt ilyen, majd nagyon nehezen elmúlt és a szülés után újra előjött. Én úgy láttam hogy a NAGYON HIRETELEN jött vizesedéssel jött. De borzalmas volt. Nem kívánom az ellenségemnek se!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Zsandi:uhhh szörnyűséges lehetett ez a kiütéses, viszketős "kórság"!!!El sem tudom képzelni, hogy bírtad ki!!! :(
Mi is mindíg beleraktuk a kocsiba, de mióta ilyen kis bolygóhollandi azóta mindíg menni akar!!!!A babákhoz mindíg odamegy, úgyhogy nagyon kell figyelni, mert képes elcsatangolni, nincs félelem érzete, bár múltkor kicsit bepánikolt mikor nem látott minket!!!Elindult a másik irányba, szólongatott minket, én meg figyeltem és rohantam utána ! :lol:

Edit:én is akartam már írni, hogy gratula a fogacskához és a forgolódáshoz!!!!! :lol:

És azt nem is mondtam, hogy tegnap talált a kiscsaj 1 labdát a kaja részen,és ő imádja a "labdikat".El is kezdett vadul játszani vele, mi meg mondtuk, hogy tegye vissza mert már van 1 csomó, nem hallgatott ránk.Még ott válogattunk a mirelite-nél ő meg dobálta, örömködött vele, erre szóltunk neki, hogy indulunk, ő meg ment és visszatette oda a lasztit, ahonnan elvette!!!!Úgy meglepődtünk, hogy ilyen ügyes, meg is dícsérgettük. :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kgiulia!
Akkor lehet, hogy én tudom rosszul? :roll:
Pedig mennyivel könnyebb lenne (na azért nem olyan sokkal :lol: ), ha reggel megcsinálhatnám az egész napra valót, és csak melegíteni kéne az evéseknél.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Kgiulia!
Én ne vizesedtem, de mikor ezzel a gyanúval kórházba kerültem, minden orvos úgy nézett rám, mint egy időzített bomba. Még nyugtatót is kaptam, hogy inkább csak aluszikáljak az ágyamban rohangálás helyett. (Persze azok a kukában végezték, jó megkárosítottam az egészségügyet :lol: ). Szerencsére a dokim nem volt ilyen paragép.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, csajok! Ma jó napom lesz. Zsolti apunk asztalosgépeket vett. Ez még nem lenne hír, de ma szállítják haza. Egyenként 650 kg-ot nyomnak, hát nem lesz egyszerű manőver. Jön hozzánk 4-5 hapsi (szülő, tesó, barát), meg valami darus autó, és indul a nagy pakolás. Mindezt du. 2 körül.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ikres mamik felébredtek??? :lol: Még a babóitok is egyszerre ugrasztanak ki az ágyból???? :lol: Nagyon egyformán működnek!!!! :lol:

Gabek:mi vagyis a Zsombi Beba Ha-t eszik!!!

Mai kérdésem:szerintetek minden kicsi baba szép????Nekem az itteni babók nagyon tetszenek(nem vagyok ám elfogult!!! :wink: ), de két barátnőm kislánya sem tetszik!!!Lehet , hogy velem van a baj????És nem is tudom, mondani, hogy szépek, csak azt, hogy aranyosak vagy azt, hogy jók a képek!!!! :roll: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:és otthon fog dolgozni a párod???
Legalább ma nem unatkozol!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Marci Drága út taktikát eszelt ki, hogy kell Anyát őrületbe kergetni. :shock: Jól berottyank, aztán egyedül :!: elalszik. Újabb dilemma:
1. pelenkázzam át, és jó felébresztem
2. rakjam le nyakig kakisan aludni. :roll:

Na, már eldugulok, mert millió dolgom lenne, ahelyett, hogy itt ülök.
Bmo után szabadon: most ti jöttök! :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, még egy tényleg utsó:
Én nagyon paráztam, hogy nem fognak tetszeni a gyerekeim. Én szégyen, vagy nem, de láttam már ronda babát. Egyébként az itteniek nekem is nagyon tetszenek.
Viszont azt figyeltem meg, hogy szépséges kisbabák nagynak már nem olyan szépek. Most mi lesz, én az enyémeket nagyon szépnek látom. :oops:

Egyenlőre még nem fog itthon dolgozni, mert egy vállalkozás elég lutri, most meg kell a havi fix a két kicsi mellet. Meg engedélyt sem kapna a mostani műhelyre az EU-s szabályok miatt. Az újabb milliókba kerülne, de nem vagyunk annyira eleresztve. :( De legalább maszek munkákat tud már itthon is csinálni, nem kell a munkahelyén, munkaidő után.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Én Szonit pelenkáztam már át úgy, hogy aludt de a kakit kihalásztam és nem ébredt fel!!!!Engem azért zavar mert nem tudom meddig alszik, ne tocsogjon már órákig benne!!!! :lol: De nem mindenki gondolja így!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Csak beköszönök!

Megyünk Kecskemétre, csak délután jövök.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Köszi csajok a megynugatató szavakat.

Szerintetek mi ajobb ha még ma és holnap odaadom neki az össszes tejet és utána csak tápszer, vagy ma már kapjon egy adagot, holnap már többet és holnapután meg csak azt.
Tehát fokozatosan álljunk át vagy ne?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek!
Én a fokozatosságra szavazok, de igazából nem tudom, mi a célravezetőbb. Nálunk ez bevált.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Gabek:nekünk ameddig volt tejcsit kapott, aztán jött a tápi!!! :?: Nem volt gond nálunk sem!!Most legyél okos!!! :cry:

Van 1 Soma kutyánk , vagyis anyóséké, de ugye együtt lakunk.Egy bárány természetű nagy eb, Szoni rajta vezeti le a mostanában felgyülemlett feszültségét, nagyon türelmes jószág.Most itt volt dédipapa cserkót szedni és Szoni kereste a Soma labdáját, hogy majd dobálja neki.Dédi is beszállt a kutatásba!!!Vicces volt:dédi be a hinta mögé, utána Szoni, utána Soma nem lelték, erre Soma ki a hinta mögül, utána Szoni majd a dédipapa!!! :lol: Hiába alkottak kutatócsoportot nem lett meg a laszti!!!!Kiscsajomon meg azért is nevettem,mert a dédi süket mont a nagyágyú ez a kisbanya meg magyarázta neki, hogy szerinte itt van vagy ott van!!!!Úgy beszél mint én:szoktam mondani sűrűn, hogy szerintem, meg azt hogy tudod pl: a babád a kisszobába van tudod a széken!!!!És ő is így magyaráz!!!Haláli :lol: :lol:
Tegnap kicsit összezördült az ebbel, mert az lenyúlta a kenyérsarkot a kezéből amit a mama vágott neki, teljesen ki volt borulva!!!! :lol: Küldök képet az ebről!!!!

Én visszanéztem a képeket amik itt vannak és tényleg tündéri szépek a babók Zsandi!!! a te manóid is!!!! :lol: És ilyen gyönyörűek is maradnak!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bmo képei

Soma
Kép

Kopasz Szoni Somával
Kép


Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?