Új privát üzeneted érkezett!

Nusy,
Nekem Anyukám régen nem vattával csinálta, hanem egyszerűen a levét csepegtette a fülembe.
myra
 
 


Aranyhold
Tényleg, mikor van a gyógytorna? Legyen jó a csütörtök talira!!! Lécccccciiiiiii! :)

Nusy
Hát igen, alsóruházatnak én is csak pamutot adok, ha lehet, főleg amíg randa volt a háta.
Nekünk nagyon beválik a Cutivate kenőcs, bár én is csak akkor szoktam bevetni, ha tarthatatlanná válik a helyzet (nem akarom folyton ezzel kenni). De az aztán 24 óra alatt úgy helyreteszi, mintha sose lett volna egy pötty se!
Ez a Lipobase pontosan mire való?
Szép nagy babák voltak a kislányok! :) (Sebi is 4200-vel született, de ő szerencsére jól helyezkedett és ügyesen kibújt...)
cas
 
 


Nusy!
Köszi a tanácsokat. Egyenlőre várunk, a nőgyógyászom ajánlott egy sebészt, szerinte nem olyan vészes, pénteken vérvétel, aztán meglátjuk.

Cory!
Köszi a topicot, érdekeseket olvastam, és írtam is bele.

Szilvamag!
Felírattunk tápot, a biztonság kedvéért. Most jönnek a próbálgatások.
Sajna közben elromlott a mélyhűtőnk, ma sikerült 1 újat venni, az összes tej a kukában végezte, a húsokkal együtt.

Aranyhold!
Sajna az evés nem megy, alig eszem az epém miatt, már 10 kilóval kevesebb vagyok. Ja és hagy dicsekedjek, eleve a terhesség elejei súlyommal jöttem ki a kórházból. Na az már nem dicsekedni való, hogy bőven van miből lemenni.
A védő néni adott egy jó teát, Humana szoptatós tea, ettől beindult egy kicsit.

Nikcsi!
Evvel az anyatejes-tejes cumival vagyok gondba, de volt 1 sejtésem, hogy ez inkább a pénzről szól, hogy minél többet megvegyünk. A MAM-nak van 1,2,3-as cumija és az 1-re teát, vizet, anyatejet ír, a 2-re tejet, nekünk 2-es van, amit amikor vettük az üveget, tea volt írva, és vettünk mellé anyatejes cumit, ami mint kiderült nem jó erre az üvegre. Na ezen igazodjon ki valaki.
Védő nénit faggatom, azt mondja nagyon kevés jó van, most Tefalt látott és az jónak tűnt. Majd próbálgatom, az a lényeg, hogy kicsi legyen a lyuk.

Kinek mi vált be????

Nagyon megy ez a topic, pár napig nem néztem, és most nem győzöm olvasni. :D

Laura nemrég így nézett ki. Napról napra változik.
Csütörtökön volt az első oltás, akkor 62 cm és 6300 gr volt.

Kép Kép
tundike
 
 

 
 

Aranyhold
Gyertek légyszi és akkor el tudnátok hozni Myra-ékat is.
Légyszi, légyszi, légyszi!
Veszek Matyinak törhetetlen poharat is :)
hmmc
 
 


Cas

A Lipobase a vízhiányos bőrre nagyon jó,Katának a kiütések egy idő után átmentek egybefüggő vörös foltba,majd az egész elkezdett hámlani és viszketni.Az esti fürdés után úgy nézett ki mintha leforráztuk vola,lángolt az egész bőre :cry:
Tündike
A nem evés nekem is ismerős,én se ettem inkább semmit csak ne fájjon.Mire az egész véget ért Én 15-kg-ot fogytam.Persze azóta az egész visszajött :? Laura nagyon aranyos kislány!


Megpróbálok a lányokról képet feltenni.Sajna csak tavalyit találtam. Kép Réka Kép
Kata
nusy
 
 


Tundike! Nagyon aranyos a babóca! Jó húsban van, az látszik! :)

Nusi! Tündériek a lányaid! Jó nagy babáknak születtek! :roll:

Lányok, jó lenne menni a talira, de a csütörtök az tényleg nem jó!
A gyógytorna nem egész napos program ugyan, de nagyon lefárasztja Matyit. Hazaérünk, ebéd, és utána elég sokat alszik. Szóval csak fél 4-4 felé tudnánk indulni, de akkor meg már késő van. :cry:
aranyhold
 
 


Tündike!
cumiban a nagyobbik lányom a semmin kívül időnként elfogadta az Aventet, a kisebbik pedig a no-name, kétfilléres cumihoz ragaszkodik (babynova és társai)

Nusy!
nagyon aranyosak a lányok
de hogyhogy csak tavalyi képed van, nálunk a tegnapi lenne a "régebbi" :lol:

Livi!
ugye jöttök?!?!?!?!?!?!?
szilvamag
 
 


Szilvamag

Építkezés előtt állunk és már minden be van dobozolva,ezt is nehezen tudtam előásni :lol:
nusy
 
 


Megoldódni látszik Aranyhold-Myra problémája, mert ma letérdelt a kocsink jobb hátsó fékműve, szerelőnél van, kérdéses, hogy elkészül-e csütörtökre. Szóval ha mindenkinek az jobb, akkor tegyétek vissza a talit szerdára.
Elnézést kérek a kavarásért, de erre az eshetőségre nem készülhettem.
Pedig mekkora pancsolást rendezhettek majd, szerdától megint jön a kánikula állítólag!
:cry: :cry: :cry:
cas
 
 


Nusy
A fürdés utáni lángolás ismerős! Nekünk erre leginkább a csukamájolajos popsikenőcs vált be, de azért megnézem ezt a Lipobase-t is, köszi!

Tundike
Nagyon aranyos a leányzó! :)
Cumi: nekünk Avent volt/van, abból is a tanító-cumi (3 állásban 3 féle folyadéktempó, szóval ki kell próbálni, melyik állásban jön számára kellemesen a tejci).
De azért én próbálkoznék csőrös pohárral első körben, hátha elfogadja (esetleges cumizavart elkerülendő...).
cas
 
 


Aranyhold,
Megnéztem és Lilla az az egyetlen Lilla. :P Végignéztem a névsort. Háát nem semmi. Négy ikerpár is van, és láttad a Junior keresztnevűt?? :shock:
Egyedül azt nem értem, hogy két gyerekhez oda van írva: évközi felvétel. Én is mondtam, hogy Lillát nagy valószínűséggel nem szeptembertől vinném. Akkor most mi van???

Tundike,
Nagyon édes a leányzó. :P De én egyfolytában azon gondolkodom honnan ismerhetlek, mert nagyon ismerős az arcod??? :roll:
Mi is az Aventet használtuk/juk. Ahogy nőtt Lilla én úgy vettem egyre nagyobb számozású cumifejet hozzá. Nullás járt az üveghez és most tartunk a hármasnál. Vízivásra és tápszerevésre is ugyanazt használtuk mindig.
Viszont most hallottam egy speciális cumiról. A Medela forgalmazza és Habermann a neve. Elég drága (6800 Ft), de állítólag egyáltalán nem okoz cumizavart, és nem nyel vele levegőt a baba. Egy barátnőm használja, és nagyon dicséri. Náluk elötte elég nagy szopi-cumizavar-levegőnyelési gondok voltak. Azóta minden rendben.

Nusi,
Milyen nagyok a lányok!! :P Szerintem hasonlítanak, csak ha jól látom az egyik kék, a másik pedig barna szemű. :wink: :P

Lányok, belőlünk ne csináljatok gondot. Úgyis annyi a dolgunk a héten, hogy csak na. Legalább pakolok míg Ti pancsoltok. :wink: 8)
myra
 
 


A lényeget kifelejtettem: ma olyat láttam amire már hónapok óta várunk. Lilla 13. fogacskája áttörte az ínyét!!!!! :P :P :P Most már csak 14-eskének kéne ugynezt végrehajtania. :wink:
myra
 
 


megnéztem Merri Tots a neve a most kedvenc cuminak, 300-400 Ft-ért vettem a 250ml-es a Süba pincéjében a bababoltban

lehet, hogy a csütörtök nekem se jó, de ez ma eldől
szilvamag
 
 


jajj, lemaradt:
Myra kitartás!! már csak 7 van hátra :lol:
legalább van egy kis szusszanásnyi nyugitok
szilvamag
 
 


Látom, alakulnak a dolgok! :) Mi lenne, ha áttennénk a jövő szerdára a talit! Akkor talán mindenki el tudna jönni! :roll:

Cumi ügyileg: nálunk is a noname párszáz forintos cumik váltak be (babynova, baby bruin, stb.).
A cumizavarral meg a frászt tudják hozni a kismamákra - szerintem fölöslegesen! Nincs ugyan nagy tapasztalatom, de ismerek pár babát, és 1-2 volt csak akinél ténylegesen bezavart a cumi. Másrészt úgy gondolom, a csőrös itató is simán okozhat cumizavart, hiszen eleve nem úgy kell használni, mint a cicit! :wink:

Myra! Örülök, hogy Lilla az aki a névsorban van! :) Amúgy nem néztem végig annyira részletesen a névsort, csak kb. Az ikrek meg a Junior fel sem tűnt, az évköziek viszont igen, meg az, hogy 50 gyereket vettek fel, holott nekem azt mondta a vezetőnő, hogy hivatalosan csak 40 helyük van. Lehet, hogy indítanak egy csoporttal többet! :?:
aranyhold
 
 


Alakul a tali úgy látom :(
Nekem jó a jövő hét is, főleg úgy, hogy ma szóltak, hogy szerdán lehet, hogy elkezdik szinezni a házat, az pedig 2-3 nap.
Most éppen fugázzák a teraszt.

Cumi
Nálunk nem csak a cumival, hanem a cumisüveggel is gond volt. Sára csak szelepes cumisüvegből tud inni, arra pedig nálunk csak a baby nova-s cumi jó. Abból azt hiszem van 3 féle méret 1-tea, 2-tej, 3-főzelék. Ez a cumisüveg nagyon jó, ezzel tényleg nem nyel felesleges levegőt és folyamatosan tud inni és könnyű tisztántartani, mert teljesen szét lehet szedni.
hmmc
 
 


Fülgyulladás:szóval alkati kérdés, már 11 hónapja járunk Korival úszni, és merülni. Akkor talán már kijött volna!

Anna
Akkor már az első is prog.császár volt? Nem semmi súlya van a lányaidnak (születési, meg a mostani se semmi). :lol:

Tündike
Ezt a tefalt most láttam életembe először Electrowordbe. Én nuk-ot, és Aventet próbáltam. A nuk szimpibb, viszont a keskeny szája miatt nehezebb elmosogatni, ezért Aventnál maradtunk mind a mai napig. De több baba nem fogadja ezt el. Nekem avent mellszívóm van, ezért lettem aventes.
Igen elég aktívan topicolunk!
Nagyon édik vagytok a képen!

Anna
De jó, hogy raktál fel képeket! Nagyon jók! :)

Myra
Nekem is ismerős Tündike, de én sem jövök rá! :?

Bölcsi lista: tök korrekt, hogy ki van írva: évközi. Sokkal nyugodtabb lennék, ha nálunk ezt csinálták volna, nem pedig bemenni októberbe és majd kiderül... Vajon minden bölcsinél van lista? Lehet, hogy elmegyünk mi is megnézni! Az nem semmi, hogy 50-et vettek fel 40 helyett :?: :!: :shock: Tudom túl pesszimista vagyik, de egyáltalán nem hiszem, hogy még egy csoportot indítanak. A Junior teljesen kiakaszt.

Kori még mindig húzza a lóbőrt! Jön a hideg és téli macika lesz. :wink:
nikcsi
 
 


Minket jövő hét szerdán biztos, hogy nélkülöznötök kell. Ha semmi nem jön közbe, akkor aznap este utazunk el. Addig viszont elég zűrösek a napjaink mert rengeteg elintézni, csomagolni valónk van, mivel én és Lilla 1 hónapig nem leszünk itthon. :P
myra
 
 


Tündike
Olyan gyömöszölni való a picur Laura. Mikor is lesz a műtéted? Nekem nincs tapasztalatom a műtétről, de ti is jöhetnétek talira. Szilviéknél szoktak hasonló korú babák is lenni.

Nusy
Nagyon aranyosak a leányzók, Kata a huncut mosolyával egy kis tündér. Nektek van kedvetek majd talira jönni?

Cas
Örülnék ha el tudnál vinni minket a talira jövő héten. De hány kilóig lehet a bébihordozót használni? Mert nekünk csak az van. Szóval lehet, hogy mégis kimarad a buli. :cry:

Nikcsi
Szerintem a vitát nem érdemes bolygatni. Új topicosok úgy sem tudják konkrétan, hogy mi volt. Abból is tudni, hogy itt vannak. Örüljünk, hogy így vagyunk.
Fanni is 2 napja este fél hétkor lefeküdt és reggelig aludt. Nappal csak keveset aludt, de azért féltünk, hogy éjjel csinálja majd a ramazulit, de megúsztuk. Persze nagy örömére a vacsit is kihagyta.
:?
boglarka
 
 


úgy látom eltűnt a hozzászólásom :(

a most-kedvenc-cumink neve merri tots, 300-400 Ft volt egy 250ml-s a Süba pincéjében a bababoltban

a jövő hét nekem is jobb lenne már
szilvamag
 
 


Myra
Olyan sokáig távol lesztek? Hiányozni fogtok! :(
Persze azért irigykedem is, mekkorát nyaraltok!!! :)

Boglárka
Ha 1 héttel csúszik a tali, szívesen elviszlek, addigra csak kész lesz a kocsi?! Hurciban meg általában 13 kg-ig lehet szállítani, de rá van írva vhol, nézd meg a tiétek milyen.

Alvás
Na Sebit nem zavarja, hogy milyen idő van, mennyire keveset aludt napközben, mennyire keveset aludt éjjel, mennyire későn raktuk le, akkor is felkel legkésőbb 3/4 7-kor! :(
cas
 
 


[quote="cas"] írta:casakkor is felkel legkésőbb 3/4 7-kor! :(


legalább kiszámítható
Enikő csak akkor alszik tovább mint 6, ha valami miatt nekem korán kell kelnem
szilvamag
 
 


Valaki!!!!!
miért nem szabad sárgadinnyét adni 1 év alatt?
szilvamag
 
 


Boglárka
Nem bolygatni akarom, csak kíváncsi lennék más szülésznő véleményére is, nem csak egyére!!!!!!!!!
Hurci, ahogy Cas mondja!

Kori 8-9 körül kel, de régebben ő volt a társaság legkoránkelőbb kiskakasa! ELMÚLT :!: :P

Szilvi
Allergizáló lehet, de én is adtam Korinak csak úgy falta és szerencsére vagy mitom én nem lett semmi baja. Bár az is lehet, hogy később lesz? Ja én ezt bírom megkérdezem, és nem adnak épkézláb választ! :cry: Adjál görögöt akkor!
nikcsi
 
 


Szilvi
A cumis hsz-d nem tűnt el! Ott van 8.17-kor és 12.14-kor. Én látom ám! 8)
nikcsi
 
 


Szilvi! Miért ne lehetne 1 év alatt s.dinnyét adni? Én is adtam, de Matyinak nem nagyon kellett. Most sem szereti! :(
aranyhold
 
 


Nikcsi!
csak én vagyok vak:)
ill. nem gondoltam, hogy ennyi hozzászólás volt azóta és nem olvastam visszább :oops:

van egy listám a kajákról, hogy mikor mit és abban volt
Sacitól tanultam, hogy a tökfélék allergizálhatnak, de a tök, cukkini, ubi simán megy már, remélem akkor ennek se lesz következménye
Enikőnél egyénként szinte minden csúszik és visít, ha nem kap (eleget) :shock:

akkor jövő hét szerda a buli új időpontja?
és már látjuk a szép "színes" házat is???
szilvamag
 
 


Jó, hogy a buli lemondva, mert valószínű mi sem tudnánk menni. Korinak reggel 37,4 volt, most már 38,9. Nem sokára megyünk dokihoz, apát várjuk. De figyeljetek nem úgy van, ha lázas kijön a doki? Felhívom mobilon erre mondja most fog rendelni vigyük le. Nekem kell szépen kérlelnem a dokit, hogy jöjjön ki, vagy mi? Kérdezem kúpot adjak? 38 valaminél még nem kell, adjak csak nurofent. Amúgy alig lehet észrevenni, hogy valami gáz van. Kicsit aluszékonyabb és kész. Eszik, iszik, játszik. Kíváncsi leszek mit mond a doki! :roll:
nikcsi
 
 


Nikcsi
Szerintem csak akkor jönne ki a doki, amikor már befejezte a rendelést, így meg hamarabb látja. És ha időpontra mentek, akkor nem kell sokat várni. (Meg a váróban se szed össze még 3 másik nyavalyát a többitől...)
Gyors gyógyulást a csajszinak!
cas
 
 


Nikcsi!
szerintem is csak rendelési időn kívül él az "azonnal kijön lázas beteghez" lehetőség
én (de én nem vagyok mindent lásson az orvos hívő) nem szoktam azonnal láz esetén orvoshoz vinni a gyereket, a láz nem rossz, csak ha már sokáig nagyon magas
nem kaphatott esetleg napszúrást a hirtelen jött naptól? :roll:
szilvamag
 
 


Nikcsi,
Szerintem is csak rendelési idő után jön ki a doki.

Szilvi,
Én is a Te módszeredet követem, ha más tünete nincs akkor csak másnap viszem orvoshoz. Sokszor van, hogy addigra kutya baja. :D

Szilvi írásáról jut eszembe: honnan lehet tudni ha a gyerek napszúrást kapott? Illetve mi erre a "gyógymód"?
myra
 
 


[quote="myra"]
írta:
myraSzilvi írásáról jut eszembe: honnan lehet tudni ha a gyerek napszúrást kapott? Illetve mi erre a "gyógymód"?

az én tudásom szerint: bágyadt, esetleg lázas, hányós, attól függ mennyire csapta fejbe a nap
sajnos van saját tapasztalatom, szar érzés, de kívülről nem túl sok látszik
gyógyír: sokat inni, hűvösben, árnyékban-szobában-besötétítve, nyugi-fekvés
szilvamag
 
 


Szegény Kori! Jobbulást neki!

A mi dokink megbeszélés alapján szokott kijönni! De szerintem ez dokifüggő! Hallottam már olyanról is, aki semmilyen esetben sem ment ki, inkább vigye be az anyuka, még ha másik doki rendel akkor is!
Amúgy én sem vagyok olyan, aki rögtön rohan, kivárom mire alakul a dolog. Pláne, hogy Matyi rendszerint péntek délutánonként szokott beteg lenni, hétvégén ügyeletre csak akkor viszem, ha valami komoly, hétfőre meg általában rendbe is jön. :wink:

Nekem is volt egyszer napszúrásom! Brrrr! Láz, hidegrázás, gyengeség és rossz közérzet egyszerre.
aranyhold
 
 


Köszönjük a dicséreteket !!
Ugye attól nem lehet baja, hogy ekkora. Nem lesz belőle óriás bébi, vagy ilyesmi.
Azt hiszem most jó hülyeséget kérdeztem.

Nikcsi! Korinak, jobbulást!!!

Nusy! Nagyon szépek a lányaid! Az a kendős kép, nagyon vagány.

Cas! A csőrös pohártól azért tartok, mert így sokat nyel mellé, mármint kaja után és pár óra múlva is feljön a tejci, és félre megy. Hát még akkor egy pohárból.
Mi az a cumi zavar? A cumit és a cumis üveget összetéveszti?

Aranyhold! Rendes cumiban a Baby Nova van, azt nagyon szereti.

Hmmc! Van szelepes MAM üvegünk, csak mint írtam, nem tudom melyik a cumi hozzá.

Boglárka! Még nincs időpont, pénteken megyek vérvételre és ha nem sürgős, én még húznám, inkább diétázok.
Köszönöm az invitálást a Talira. Szívesen találkoznék veletek!! Hol szoktatok? Én egyenlőre még bajlódok a babakocsi levitellel a 3.-ról, de lassan belejövök.

Myra! Merre laksz? Itt egy jobb kép rólam, csak a baba nem túl előnyös, azért nem ezt raktam be.
Az AVENTnek az a nullás cumi, amit a fejőhöz adnak? Mert egy szó nincs a fejőn, hogy milyen az a cumi. Mert akkor olyanom van.

Szilvi-Myra! Irigyellek titeket, hogy nem vinnétek egyből orvoshoz a babát.
:D Mi péntek este kb. 9-10 körül vettük észre, hogy a Laura bal szeme meg van duzzadva vörös és könnyezik, és a kis fején vörös foltok vannak, ami 10perce még nem volt ott. Egyből hívtam a Gyermek Kórházat a Bólyai utcában, azt mondták ha nem lakunk messze, szaladjunk be, mire a beértünk, már semmi nem volt a fején. Kb 20 perc alatt megjártuk, végig aludta, semmit nem vett belőle észre. Utólag, elgondolkodtam, hogy fölösleges volt bemenni, de jót nevettünk, milyenek vagyunk.

Kép
tundike
 
 


Láz: az első 24 órában én se szoktam rohanni vele a dokihoz, ha nincs más tünete. De volt, amikor péntek este mobilon nyaggattam a dokinéninket, hogy jöjjön azonnal, ha lehet, mert sípol a gyerek (lázas nem volt). Kijött, és kiderült, jól tettem, hogy azonnal kihívtam, írt is fel neki hörgőtágítót, annyira gáz volt a tüdeje. :(

Napszúrás: egyszer volt nekem is, szörnyű! Remélem észrevenném, ha lenne ilyen Sebinek! Bár 3 dolgot aggódok túl (Zs. szerint túlságosan is): a kiütéseket, a tüdőgyulladást és a Nap-baleseteket (égés, napszúrás...)
Ja, és mostmár olyan vagyok, mint az ex-alkeszek, pontosan tudom, hogy hány napja kiütésmentes a gyerek! :lol: Pedig sokfélét eszik (végre!), viszont messziről elkerüljük a játszót itt a kertben (a máltain is sűrűn mosom a kezét). Szóval lehet, hogy tényleg a homokozó a ludas (sok a macska errefelé!)...

Tundike
Sebi cumizavaros lett, igaz ő rendszeresen kapott teát cumisüvegből (avent) pici kora óta. A dolog lényege, hogy a cicit és a cumit egészen másképp kell szívni, és nem minden baba tudja megkülönböztetni, épp melyik van a szájában. Általában a cumi megy jobban (az a könnyebb), és utána nem hajlandó szopni.
A csőrös pohárból esetleg érdemes szelepeset próbálni, abból csak annyi jön, amennyit szív, kisebb az esélye a félrenyelésnek-levegőnyelésnek. Aventnek 3 hónapos kortól ajánlott van belőle.
Ezzel nem ijesztgetni akarlak!!! Sok babának kutya baja sincs a cumitól, gyönyörűen szopik mellette! Csak érdemes figyelni rá. Ennyi. És ha amúgy is van játszócumija, és eddig sem volt belőle gond, akkor remélhetőleg eztán se lesz.
Ja, és ne hagyd, hogy elkezdjenek hülyíteni, hogy túl nagy a gyerek, szoptass ritkábban (nekem nyomták)! Szerintem minden gyereknek megvan a maga kajaszükséglete, azt meg kell ennie, és akkor kiegyensúlyozott, jókedvű. Ha állandóan éhes, és folyton bömböl, abba bele lehet őrülni. Agyrém, hogy már pici csecsemőknél az elhízással ijesztgetnek!
cas
 
 


Köszi mindenkinek talán nem komoly!
Tudom, hogy lehet kérni időpontot, de azt csak reggel 8-10 között. Kori akkor még aludt, mint írtam is. Én sem vagyok a láz ellen, így győzi le a bacikat, tudom! Viszont azért mentünk ma dokihoz, mert holnap de. van, és ha komoly, akkor inkább ma menjünk le autóval. :wink: Bár én sem rémültem meg annyira, mivel csak kicsit többet aludt, az étvágya és a kedve OK. Na a diagnozis bizonytalan, kicsit inkább találgatós, fogíny duzzadt (tudom): fogínygyulladás. :? Ne adjak neki semmi szilárdat, mert az fáj neki, és minden csípheti. Előtte és utána is a háztartási kekszet rágcsálta vígan. :lol: Korábban már tényleg volt olyan, hogy evett valami keményet és vérzett is az ínye szegénynek, de most NEM. Kerek egy órát várakoztunk, addig Kori az apjával rohangált kint, ennyire komoly a dolog. :)

Szilvi
Napszúrást nem kapott, mert nem is volt napocska, inkább csak eső.
Napszúrás: Balcsin volt Korinak. Hajnal 5-kor iszonyat forgolódás ágyban, majd felült és tacs, utána olyan hosszan és nyugisan aludt. Reggelinél nem evett egy falatot sem, aztán gyorsan rendbe jött.

Tündike
Jól fel vagy tankolva cumikból, vagy 3 félét is írtál. :o
nikcsi
 
 


Cas! Szuper, hogy Sebi ilyen jól bírja a kajapróbákat! Olyan jó lenne, ha tényleg megehetne mindenféle jót!

Tundike! Totál igaza van Casnak, hogy ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond! Nahogymá anyatejből ne lakhasson jól ha éhes! Majd ha elkezd járni, úgyis lemozogja.

Nikcsi! Örülök, hogy semmi komoly baja nincs Korinak!
aranyhold
 
 


Tundike,
Jelenleg Békáson, de pár hónappal ezelött még Csillaghegyen. A fotód alapján továbbra is nagyon ismerős vagy, de hiába kutatok az emlékeimben. :roll:

Túl vagyunk a 18 hós oltáson. :P És hihetetlen de Lilla az egész tortúrát egy hang nélkül tűrte. Máskor már akkor kezdi az ordítást ha bemegyünk a dokinénihez, most meg.... Engedte magát megvizsgálni, a fülében-szájában túrkálni stb, és a szurinál se volt egy hangja se, pedig nem is én fogtam!!! :P :P
myra
 
 


[quote="myra"] írta:myrapedig nem is én fogtam!!! :P :P


lehet, hogy épp ezért?? :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Tundike!
etetsd csak nyugodtan, ha éhes egyen csak, fogyizzon a dokibácsi :lol:
szilvamag
 
 


Myra!
Én Óbudai vagyok, Békásiakat és Csillaghegyieket nem nagyon ismerek. Mindig a Tímár utca, Amfi környékén laktam, és pár évig a 86,6 végállomásánál.
Korban, nem tudom mennyire vagyunk közel egymáshoz (én 35), én rengeteget jártam szórakozni 10-15 évvel ezelőtt.
Van iwiw-ed, hátha ott találnánk közös ismerőst. Vagy emailben jobban tudnánk beszélni. Már én is kíváncsi vagyok.
tundike
 
 


Lívi
Miért nem piszkáltál a goffri recept miatt :?:

Én ezt szoktam csinálni: 8 dkg vaj, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 tojás, 3/8 liter tej, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja.

Ilyen receptem van még: 5 dkg cukor, 12,5 dkg rama, 3 tojás, 2,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj.
Dr. oetkeres: 375 g búzaliszt, 1 tasak szárított élesztő, 50 g cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 4 tojás, fél liter langyos tej, 125 g olvasztott vaj.
Tejszínes dr. oetkeres: 300 g tejszín, 100 g cukor,fél citrom reszelt héja, , 1 csipet só, 3 tojás, 250 g búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor.
nikcsi
 
 


Tundike,
Írd meg légyszi privibe, hogy az iwiw-en milyen név alatt keresselek! :)
myra
 
 


Nikcsi! Már éppen készültelek letolni, hogy ígértél nekem valamit! :wink:
Köszi a recepteket! :P
aranyhold
 
 


Cas! Boldog névnapot! (Ha nem ma tartod, akkor bocs!)
aranyhold
 
 


Saci BOLDOG NÉVNAPOT! :P

Aranyhold
Akkor előre megéreztem... :lol:
Saci pedig titokzatos, gondoltam iwiw-en megnézem mikor tartja, mert ott van ilyen, be lehet írni mikor van a névnapja! Neked pl. bent van, hogy mikor tartod! :P
nikcsi
 
 


Köszi a köszöntést! :)
Ilyenkor tartom, mert nincs is máskor, az évben ez az egyetlen Sarolta-nap.

Találtam egy bioboltot a Tímár u-i hév-megállónál lévő abc épületében, demeter-termékeket láttam főleg (pl. Holle bébiételek-pépek), de vannak teák, kávé, meg mindenféle más finomság. Kaptunk is bébipép-mintákat, megint megpróbálom, hátha bírja már a kölök...
cas
 
 


Tündike
Ezen a fotón is nagyon aranyos Laura.

Cas
Boldog névnapot. Meg van már a névnapi programotok? :lol:
boglarka
 
 


Cas
Boldog Névnapot kívánok én is![/url]
mucus
Tm
 
 


Cas
Boldog névnapot. Reggel már szólt Dorina, hogy ma van a névnapod el ne felejtsük. :)
hmmc
 
 


Cas!
Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!!

Holnap elsétálunk a bioboltot megnézni a "kis közértnél". Én csak a Lajos 117.-ben tudok egyet. Abban a házban nőttem fel :)

Myra!
Elküldtem, de fogalmamsincs, hogy megkaptad-e?
Nem tudom, hogy lehet megnézni az üzeneteket (kapott-küldött).
tundike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?