Új privát üzeneted érkezett!

Együttalvás:piciben még nagy élmény,(főleg pár órára) de az én kislányom, olyan pózokat tud!!!! :lol: Majd elküldöm Andinak, hogy rakja fel:apa etette Zsombit én kicsit arrébb fordultam a kiscsaj meg követett:biztos este is működik benne valami érzékelő, mindíg bújik hozzánk , mint 1 kiscica!!!! :lol:
Szonónak 10 hónaposan jött ki a foga, de Zsombi mostanában olyan idegesen rágcsál mindent, remélem neki sem lesz sok gondja vele!!!Szoninál nem vettük észre, hogy kínozná!!!

Edit:várjuk a beszámolót!!!
Zsuzsi:merre vagy???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bmo képei

Együtt alvás:
Kép

Ágyfoglalás:
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Kgiulia!
Igen, mi is Tesco-zni szoktunk, bár tőlünk egyenlőre elég messze van. Most épül Keszthelyen, oda már pillanatok alatt odaérünk majd. Sok rosszat is hallottam róla, de azért ki lehet fogni jó dolgokat. Azt a napocskát pl., amilyen nektek is van, láttam az interneten, ott kb 4000 Ft volt. Azért nem mindegy. :wink:
Tegnap meg levadásztam egy kockásfülü nyulat. :roll: Már olyan régóta szerettem volna venni. Sajna Kisvakondot nem találtam.
Ügyesek vagytok a fogacskával, talán nem viseli meg őket nagyon. Nálunk még nincs jele, bár nekem is, meg Apának is 9 hónapos korunk körül jött az első, úgyhogy gondolom az aprónép sem kapkodja el. :lol:

Bmo!
Jók a képek, mint mindig.
Nálunk is itt figyel egy tál pattogatott kukorica (Apa valamelyik este az kívánta), de én nem szeretem. Majd küldök Nektek fénypostával, nálunk úgyis a kukában végezné. :lol:
Ilyen együttalvósunk nekünk is van, bár már régen készült, és csak a család egyik fele van rajta:

Kép

Edit!
Várjuk ám a beszámolót!

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Bmo képei

Beteg Szonikánk

Kép

Zsombi leharapja az ujjam!!!
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit:még tart az esti műszak?????Jól le lehetsz strapálva!!!! :(

Fáj a fülem, persze csak holnapra volt időpont ebben a vacak SZTK-ban, addig csak kibírom!Nem annyira szörnyű, szerintem "csak" hallójárat gyulladás lehet, de nagyon kellemetlen!A kiscsaj, mikor ott hadonászik, szólok neki, hogy vigyázzon, erre megpuszilja a fülemet!!!! :lol: :lol: Úgyhogy jó dolog is van benne!!! :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Na vége az esti műszaknak!

Márti: Édik a gyerekek. Sajnálom a füledet, szerintem nem úszod meg egy jelenéssel az SZTK-ba. Köszi a meghívást ebédre. Kiskunfélegyháza 100 km-re van Pesttől. Te mikor kezded a hozzátáplálást?

Andi: Nagyon jópofa az együttalvós kép, oldalról tök egyformák. Kengurusak a rugik? Nekem is vennem kell néhányat, kisasszony mindet kinőtte. Adtál almát a babáknak? Mekkorák súlyra az ikrek?

Beszámoló: Kisfiamnál úgy érzem, csődöt mondtam. Állandóan ellenkezik, mindenre a válasza nem. Követelőzik, állandóan játszak vele, de ő nem hajlandó semmire. Ráadásul naponta vagy 20-szor artikulálatlanul, mint egy őrült, úgy ordít. Teljesen tehetetlennek érzem magam. Gondolom, nem tudja feldolgozni, hogy már nem egyedül van. Egyszerűen nem ér neki semmi. Ha szeretgetem, ha kiabálok vele, ha megbüntetem, ha elnéző vagyok, minden hatástalan. A hétvége egy csődtömeg volt. Elmentünk szombaton vadasparkba, ott is csak a kabarézás ment. A jó se jó neki. Azt is kitalálta, hogy egyedül nem alszik el, feküdjünk mellé. Még este 10-kor is csak a fektetési cirkusz megy. A reggel az egy külön műsorszám. Újabban nem tud normálisan beszélni, csak cérnavékony hangon sipákol és nyavalyog. Úgy érzem, hogy 3 év nevelése teljesen felesleges volt. Végtelenül belefáradtam az állandó harcba vele.

Negyed 11 van és Ő még mindig azért ordít, hogy valaki feküdjön mellette. Legszívesebben betenném a tus alá és megráznám, hogy térjen már észre. Na röviden ennyi a kiborulásom oka.

Ma este voltam privát sebésznél, két érzéstelenítő injekció után kivágta a benőtt körmömet. Már algopyrint vettem be, mert nagyon lüktet.

Sikerült még egy anyatejes forrást találnom. Ma adtam is neki az új tejcsiből, szépen el is fogadta Virág. Az egyik foga már kukucskál a kisasszonynak. Nagy szünetben a fogzásban nem bízok, Barninak egyik kijött, rá két napra jött a másik.

Megszületett a kisbaba, akinek a tiszteletére bulizunk. Réka Sára 3500 gr, 53 centi, és császárral jött a világra.

Lassan lefekszem én is.

Jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Néhány kép: Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Nekem ma szuper napom volt. Szandi szinte egész nap aludt. Végre volt időm mindent kivasalni. – kedvet kaptam Anditól :lol:

Délután átmentünk kedvenc anyósomhoz. Most teljesen normálisan viselkedett, viszont nálunk volt az anyukája (Szabolcs megyében lakik, nem is láttam 1 éve) és most ő adott jó tanácsokat és kedves megjegyzéseke.
Pl.: hogy születhetett nektek ilyen szép babátok?
Hú de meghíztál (ami sajnos igaz), fázik a gyerek, stb. – ugye milyen kedves?! :evil:

Na mindegy nem idegesítem magam.

Bmo: én nem akarok több gyereket, ezen az egyen is évekig gondolkoztam.

Azt hiszem még nem meséltem, hogy jártam a védőnővel és a dokival.
Amikor a Szandi megszületett eljöttek megnézni. Utána 3 hétig semmi, a 4. héten felhívtak, hogy mennyek be a rendelőbe. Aztán semmi, én persze hívogattam a dokit, hogy írjon fel tápszert, de egyszer sem mondta, hogy látni szeretne minket. Senkit nem érdekeltünk. A védőnőt nem is tudtam elérni, soha nem vette fel a telefont.
Lehet hogy csúnya dolog, de felhívtam a kerületi vezető védőnőt, hogy szeretnék máshoz tartozni. Na ő aztán hivatalból jól letolta. Persze egyből jött.
Szandi három hete szörcsög, állandóan mondom a dokinak, de mindig azt mondja ez természetes. Ma már nem bírtam magammal és levittem, persze megint azt mondta nincs miért aggódni, a gyerek teljesen egészséges. Én ezt nem értem, igaz hogy nem folyik az orra, de ha orszivozom mindig zöld fikusz jön, amit ráadásul még vissza is nyel (amikor bukik, majdnem mindig van benne).
A másik még soha nem mérték meg sehogy. Igaz hogy van itthon mérleg, és én mérem minden héten, de szerintem nekik is meg kellene nézni. Ja azt majdnem elfelejtettem nekem kellett szólni, hogy elmúlt 2 hónapos nem kellene oltást kapni. Erre azt mondták mennyek le jövő héten.
Szerintetek mit tegyek, lehet orvost váltani?

Zsuzsi
zsuzsi78
 
 


Kép Szandi alszik

a sarokban lévő kutyát anyóséktól kapta, énekel, ugat és mozog. Teljesen odavan érte

Kép
zsuzsi78
 
 


Edit:nagyon sajnálom, de mondanom sem kell, hogy az én kislányom is ki van borulva, bár most már istenes a dolog!!!!A szopi is azért volt nekem nagyon stresszes, mert ugye Zsombi egész nap csak cicizett volna és Szonókám ezt rosszul tolerálte:mindíg mondta hogy tegyem már le és vele foglalkozzak.
Most már azért jobban élvezi Zsombort, dumál hozzá, könyvet olvas neki.Az elejétől segít pelenkázni, cumit lemossa, bedugja a szájába.Van benne valami nagy feszültség, mikor Zsombihoz közeledik vicsorog a szentem, de remélem ez is elmúlik!!!! 8) Zsombi meg imádja, mikor meglátja vigyorog, mint a vadalma és elég jól tűri az ő izgága, hangos, szeleburdi nővérkéjét!!!!!
Zsuzsi:én azonnal váltanék dokit!!!!Persze, hogy lehet szabad orvos választás van,érdeklődj szomszédoktól ismerősöktől!!!!Én is gondolkodom,bár nincs vele gond, de én 1 homeopata dokit szeretnék, csak szerintem az csak magán rendelős van!!!!
Az én védőnőm is 1 nulla, huszonéves, szerintem gyermektelen és ha kérdezem valamiről sosincs konkrét válasza!!! :lol:
Edit:hozzátápi??Én akkor szeretném elkezdeni, ha már betölti a 4 hónapot, bár tegnap bűnöztünk, Szonikám barackot evett, odatartottam 1 kis darabot a manó szájához és gyors nyelvmozgással nyalogatta!!! :lol: Olyan édi volt!!!!
És ha tudtok jó recepteket szívesen fogadom, vagy jó könyvet, mert én a Szonónál bébiételt adtam!!!! :oops:
És szoktál beszélgetni Barnival, hogy megérted őt, de most már ez van és lehet szomorú, meg mérges is ezek természetes érzések, csak most biztos nem tudja, hogy hol a helye...
GYÖNYÖRŰEK A KICSI LÁNYOK:Virág nagyon nőcis, Szandiról szeretnék közelebbit is!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Edit!
Hát tényleg nem lehet könnyű. El tudom képzelni, hogy Barninak nehéz feldolgozni a megváltozott helyzetet, neked pedig kezelni. Mindenesetre ne érzed úgy, hogy csőd az eddigi nevelésed, ez tuti nem így van. Csak most ez egy ilyen időszak, és "természetes".

Látom mégsem úsztad meg a benőtt körmöt. De most már jobb?
Mennyi tejet tudsz szerezni naponta? Az orvos írja fel nektek?

Gratula Réka Sárához, akkor jöhet a nagy buli! :)

A rugik Asti-sak, nekünk meg body-kat kellett venni, majdnem mindet kinőtték. A súlyuk: Marci 6200 g, Flóra 5800 g.
Egyébként a ruhák számozása egy nagy nulla. Simán hordunk 56-os, és 68-as ruhákat is. Akkor most mekkorák is vagyunk? :lol:

Zsuzsi!
Ismerősek ezek a jótanácsok is! :( Nem értem miért hiszi mindenki azt, hogy a gyerek anyja nem tudja megállapítani, ha fázik a kicsi. Nálunk örökös téma, hogy fázik. Mindez 23-24 fokban, nyakig felöltözve. Múltkor Anyósom harcolta ki a sapkát a babakocsiban, miközben kint kb. 30 fok volt.
Nekem még az a kedvencem, hogy kire hasonlítanak ezek a gyerekek? Semelyikőnkre, akkor kié? :shock: Ez nekem olyan jól esik. :evil:

Simán választhatsz orvost, amelyiket csak szeretnéd. A régihez még csak el sem kell menned. Felkeresed az újat, ő meg majd átkéri Szandi kártyáját. Szerintem gyorsan keress másikat, ez a mostani elég gáz. A védőnőt látom már megpróbáltad lecserélni, de ezek szerint az nem megy olyan egyszerűen. Nem baj, mostantól már amúgy is ritkábban jönne, ha jönne. Nagyon nem lennél vele kisegítve. Főleg, ha találsz egy jó, lelkiismeretes orvost.
Nálunk a faluban nincs gyerekorvos, itt a felnőtt orvoshoz viszik a gyerekeket. Nem akartam hozzá járni, mert a mi háziorvosunk az apósom, gondoltam ennyi erővel hozzá is mehetünk. Inkább választottam Keszthelyen egy gyerekorvost, hogy azért hozzáértő is lássa őket néha. Régen én is hozzá jártam. Nem vagyok vele 100 %-ig megelégedve, de azért nyugodtabb vagyok kicsit.
(Mikor megszülettek a gyerekek és hazajöttünk, akkor nem jött ki, hanem közölte, hogy vigyem be a két két hetes gyerekemet tanácsadásra. Kb. fél órát vártunk a hideg váróban, mire sorrakerültünk. És megmondom őszintén, inkább fizetnék, hogy itthon kapják meg az oltást, de mindig be kell mennünk. Eszébe sem jutott eddig megkérdzeni, hogy kijöjjön-e. Pedig sokan ingyen és bérmentve megteszik ezt.)

Nagyon szépségesek a kiscsajok! Tök jó, hogy mindenki képein találok olyan dolgot, ami nekünk is van. :) Editén a body, Zsuzsién a zenélő-forgó, a zsiráfos.

Még nincs üvegreszelőm :oops: , ma talán erőt veszek magamon, és elindulok velük egyedül ( :!: ) vásárolni, és beszerzek egyet. Ha sikerül, akkor holnap meg is kóstoljuk az almát. Milyen almát vegyek?

Úgy látom, Marci elaludt a játszószőnyegen (egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor aludt el egyedül :) ), becsempészem az ágyába.
Egyébként tegnap változtattam a taktikámon, már nem altatom őket külön, hogy inkább ébredjenek egyszerre, mint hogy mindig valaki fent legyen, de abszolút nem érdekli őket, úgyanúgy felváltva kelnek. :lol:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Csajok!!!

Lehet hogy ezt butaságnak fogjátok tartani, de olyan jó lenne 1x összejönni!!!Tudom-tudom Andi és Edit messze laknak, de azért gondoljátok meg!!!Ha nektek jó nálunk nyugodtan lehet az összejövetel nálunk, persze nem most azonnal.... :lol:
Zsombi még véletlenül sem akart hajnalban visszaaludni, 5-kor evett és volt vagy fél 7, mire a hintaszékben megadta magát!!!! :lol:
Edit:én különben a természetgyógyász javaslatára 2 homeós bogyót adok reggelente a kiscsajnak 3 hétig remélem használ , majd meglássuk, ez a mostani kis életére van :azért neki sem lehet egyszerű!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Azt meséltem, hogy a Szoni milyen kis mezítlábas????Tavaly is csattogott már cipő nélkül, de most is nagyon élvezi, egy hangja sincs, hogy szúrná valami!!! 8)
Zsombi kedvenc játéka mostanában(persze szülői felügyelet mellett) a szatyor zörgetés!!!Jól el van vele!!!
úgy várom már a du-ánt a fül-orr-gégészetet!!!! :( :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bmo!

Én nagyon szívesen taliznék veletek, de még nem merjük bevállalni a törpökkel a 220 km-t. Bár most, hogy már kész az autópálya, gyorsabb, de még mindig hosszú. Ha már ülnek, akkor viszont örömmel mennénk. Még akkor is fogunk fórumozni, ugye? :D
Szoninak konkrétan valamire adod a homeós bogyókat, vagy megelőzéskébben a féltékenység miatt?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Egészséges nagyon a mezítlábas mászkálás kint is, tök jó, hogy szereti.
Zsombi és a szatyorzörgetés :lol:
Én meg épp múltkor írtam, hogy nem nagyon nézik a TV-t, max. pár pillanat, és akad más látnivaló. Nos, odaáig fajult a dolog, hogy szerintem ha reggel beraknám őket a Tv elé, akkor estig rájuk sem kéne néznem. :lol: Persze a TV tiltólistás.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ja tiltólistás, de nálunk néha addig ficereg míg nem látja rendesen!!!!De már emberekre is nagyon figyel, múltkor apja kezében volt és ő elfordult, kicsi Zsombi meg annyira akart nézni engem :lol: , hogy ha csak az egyik szemével tudott is (mert annyira elfordultak), de akkor is engem bámult!!!!
Az almát passzolom, mert én valahogy sose tudom hogy melyiket hogy hívják, de valami ÉDES fajtát!!!!
Zsombi megint nagyon nehezen aludt el, 8-kor evett lementünk szatyrotzörgetni :lol: , 10 előtt leakartam rakni, de nagyon kiborult, de 10:15-kor már sikerült :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Lenne 1 kérdésem!Az üvegeket úgy forraltam , ahogy az Edit írta pici ecetet raktam bele és nem is lett vízköves!De amibe forraljátok azt hogy vízkőtlenítitek???Én teéskannába forralom és az ecet nem segített??!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tudom, hogy sok vagyok, de az első hozzázsólásodat csak most látom Zsandi!!!Szóval én mondtam a természetgyógyásznak, hogy Zsombi szerintem kiegyensúlyozott, de Szonókám nem és ő erre mondta ezeket, mert ugye most dackorszak van, önállósodási törekvések, nyúzza az agyunkat, hogy meddig mehet el, meg persze a tesókája, és hát az én depim sem tett jót neki!!!!
Persze az is jó ha már ülnek legyen ez a célkitűzés!!! :lol: Ha már ülnek összejövünk!!!!Zsombi már nagyon szeretne :lol: , na jó csak dől előre még mindíg ha az ölünkben van!!!Jó kis hasizma lehet már!!!!
Na 1 kicsit eldugulok!!!!Ti jöttök!!! :lol: 8) :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Én szívesen olvaslak, úgyhogy írjál csak! Meg a többiek is! Bár úgy látom, csak mi vagyunk. A két dolgasincs anyuka. :lol:
Nem akarom feszíteni a húrt, de nekem már megint van két mosógépadagnyi (de szép szó :D ) vasalnivalóm. Ti hogy csináljátok? Amióta megvannak a törpék, azóta kétnaponta mosok. Vagy csak nekem vannak ilyen öltözőbajnok gyerekeim? A Marci egy nap annyi ruhát használ el, hogy egy kislánynak is sok lenni. De már ki is találtam a megoldást! Fel kell venni egy vasalónőt! :lol: Vagy még jobb, kell még két szekrény, tele ruhákkal. Bár akkor meg hetente mosnék csak, de 6 adagot egyszerre, az sem jobb.

Én is ecetet használok vízkőtelenítésre, vagy ha durva, akkor vízkőoldót. Egy kicsit hagyom az edényben, és kimosom alaposan. Egyébként nekem a cumisüvegek nem vízkövesednek. Rosszul csinálok valamit?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Nagyon belelendültem, dobok egy képet, amin az látszik, ahogy Flóra közelebb és közelebb küzdi magát a TV-hez. Pedig direkt háttal raktam le. Azóta nem megy a TV játszószőnyegezés közben. :lol:
Kép

Marcinak meg ez a technikája:
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jól nyomják a tv-zést!!!!! :lol:
Nekem szerintem azért lett vízköves az üveg, mert a fazék nagyon vízköves volt és ugye nem emlékeztem, hogy a Szonónál mit csináltam vele!Na mindegy megpróbálom több ecettel!!!
És neked ilyen jól el vannak egyedül, vagy csak a tv miatt????
Én nem mindent vasalok!!!!Csak ami gyűrődik, te a manók ruháit is kivasalod??? :shock: Én a Szoninál még csináltam ,de most már nem fárasztom magam, mosóport mindíg jobb fajtát veszek(ariel vagy persil), és sensitiv öblítőt használok.Nem volt egyik babónak sem gondja vele(a bőrüknek)!!!Vagy más miatt kell vasalni????
Új találmányom:ribizlis danett puding!!! :lol: Kiscsaj délelőtt joghurtot szokott enni, de mostanában a pudingra van rákattanva.A ribizlit meg nem mindíg eszi meg=így ötvöztem a kettőt!!!Már a másodikat eszi!!!! :lol: Ide jött királylány kidülleztette a hasát és mondta, hogy tele pocim!!!(mindíg ezt mondja!!! :lol: )

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Megérkeztem a piacról, ordító Virág babával. Ma sem jó neki semmi. De egy örömhír: az egyik alsó foga megérkezett !!!! Mellette a másik még csak púpos.

Barni ma reggel normális volt. Bár közrejátszott, hogy a sok eső miatt a derítőink teleszaladtak, így szippantós kocsit (de csúnya szó) kellett hívni, aki reggel 7-kor érkezett meg. Ez a hisztit elfeledtette vele, csak ámult és bámult. Én meg toporogtam, mikor megy már el, hogy vigyem a kiskölköt bölcsibe és menjek a piacra. Mert ugyebár jönni kell haza, mert Virág meg ha késik a kaja, akkor veri a hoppot. Még jó, hogy nem kell alkalmazkodnom senkihez (férjem szerint). Egyébként éjjel Barni megint kabarézott, háromszor kellett mellé feküdnöm visszaaltatni.

Már nem tudom, ki volt a kérdező, csak a kérdésekre emlékszem.

Köröm: Nagyon fáj, csak állítható fejű szandál és papucs van a lábamon. Ja, és erős A vitamin hiányom van a doki szerint. A körmeim fehérednek és foszlanak, a hajam hullik. Vettem csodaszert, kíváncsi vagyok, mit ér.

Anyatej: Egyik helyről kb. napi 3,5 deci, a másikat még nem tudom, de rengeteg van neki fagyasztott. Ma kipróbáltam, megette a manó azt is. Kinyitotta a csaj a fagyasztót, és tele volt két polc tejjel. Állítólag még anyukájánál is van. A kislánya 6 hetes. Lemérték mennyit eszik a baba alkalmanként: 250-300ml!!! Az én 3 éves fiam nem iszik 3 decit.
Most a két hely megoldja szinte teljesen az evést (remélem), de állati macerás két gyereket húzni két helyre. De megéri!!!!

Alma: Édes almát adj nekik. Csak szerintem nehéz most tartósító nélküli almát venni. A régi már ha nem kezelik tartósítóval, megrohadt, új még nincs. Az őszabarack is adható korán, arra nagyobb esély van vegyszermentest venni.

A nap híre: kijött az egyik alsó foga Virágnak, a másik még csak púpos. Nagyon rosszul alszik, kb. naponta 3-szor fél órát, éjjel pedig vagy 5-ször ébred. Tegnap visszafordult a hasáról a hátára.


Főzés: én anno Barninak mindig főztem, mert nem volt hajlandó bébiételt enni. Szerintem én rontottam el, mert 2-3 hónapig, amikor elkezdett enni, én főztem neki, nem kapott bébiételt, utána pedig szemközt köpött a bolti kajával. Ha mentünk valahová, mindig reggel előre elkészítettem a hamit. Recepteket tudok, bár nem túl bonyolultak. Majd ha aktuális lesz, megírom.

Vízkő: én zománcos edénybe vízkőtelenítem a cumisüvegeket. Az edényt pedig úgy, hogy teszek bele forró vizet plusz ecetet, forralom kb. 5 percig és tuti jó.

Találkozó: én benne vagyok, nekünk autópályán nem túl nagy távolság, de jöhettek hozzánk is, szívesen látunk mindenkit.

Andi: szép nagyok a babák már.

Zsuzsi: én már még Barninál váltottam orvost, és nem bántam meg. Védőnőt nem tudod cserélni sajnos, de egy jó orvos mellett sok szükség nincs is rá. Kérdezz minket, nekünk legalább már van tapasztalatunk. Én a zöld náthát fikit nem hagynál figyelmen kívül. Ha sűrű a váladák és nem átlátszó híg, akkor az vírusfertőzésre utal. Én adnék neki egy kis nyákoldót, de azért keress fel másik dokit is.

Márti: mi az a két homeos bogyó Szoninak? Használ is valamit?


Más témára nem emlékszem. Megyek teregetni, vasalni, főzni.

Edit
Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Eddig azért értem rá ilyen nagyon, mert aludtak. Úgy szokták csinálni, hogy reggel 6, fél 7 körül kelnek, esznek, játszanak, kb. fél 8-kor (mint ma is) elalszanak. Ilyenkor alszanak egy nagyot. (Most ébredtek fel.) Evés, játék egyedül, aztán persze együtt, torna, kb. 2 , 2 és fél óra múlva alvás. Akkor megint egy nagyobb szundi jön, de fél 5, 5 után már nincs szunya. Akkor játék, séta, nyüglődés, fürdés.
Én vasalok majdnem mindent, kivéve a törölköző, meg egy-két olyan ruha. A babák ruháit mindet vasalom, meg van egy csomó textil pelus, azt is.
Ribizlis puding :wink: . Nagyon kis cseles vagy. Tuti finom, én is meg tudnék most egyet enni. :)
Na, megyek is, mert most ugye ébrenlét van.
Azért néha ideszaladok olvasni, úgyhogy írjatok jó sokat!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit:nux vomica 9ch és gelsemium 9ch.Az elsőt szedte a párom is a gyomrára, ez gyomorrontásra is jó azt mondta Ildikó,meg a feszültséget mindenki a gyomrán keresztül vezeti le, a másiknak pedig nyugtató hatása van!!Szerintem hat, bár lehet ,hogy én tudom jobban kezelni a hisztieit, de én hiszem hogy hat!!!! :wink:
Gratulálok a fogacskához!!!Akkor a chamomilla bejött????
MOndom a kiscsajnak, hogy ha apa hazajön én megyek doktorbácsihoz, mert ugye fáj a fülem.Kisbanyám meg kérdezi, hogy minek, hisz ő megpuszilta a fülemet nem gyógyult meg???? :lol: :lol: Édes pofa!!!!
Nagyon Ügyi Virág baba ilyet Zsombi is tud főleg ha nem akar aludni, nézelődik, hogy hol a manóba vagyunk!!!!
Gondolkoztam ám( néha szoktam) És Zsandi csak nekünk vannak fiaink, mármint ilyen picik Edit :lol: !!!Számon tartom ám Barnit is :lol: Női túlerő van!!! :lol:
Nekem mindegy, hogy hol talizunk, de én családos bulira gondoltam, hátha a fiúk is összehaverkodnak!!!!
Ti hány éve vagytok együtt a párotokkal???MI mist 16-án leszünk 7 évesek!!!!
Szonóvakl szoktunk beszélgetni a születésükről, meg a képeket nézzük, és ma amíg csináltam zsombi reggelijét odaraktam egymás mellé őket a nagy ágyba.Mire bemegyek Szoni meséli:hogy mikor Zsombi kibújt a pocakomból ő feljött a mamával és megpuszilta a fejét(be is mutatta, mármint a Zsombi fejét :lol: ), és összekente engem Zsombi, meg amikor ő kibújt ő is összekent!!!! :lol: Nagyon tud sztorizni!!!! 8)
Na jó sokat írtam Zsandi???? :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Nem győzöm visszaolvasni, amit irtatok. Én azért írok ilyen ritkán, mert telefon függő vagyok, ha van kivel szinte egész nap beszélek.
De nagyon jó titeket olvasni. :lol:

Nálam semmi nem vízköves, a cumikat sterilizálóba teszem.
Írtátok, hogy ruhákat kell venni a babáknak. Nekünk hál istennek rengeteg ruhánk van, mindenkitől örököltünk. Nagyon kevés dolgot kellett vennünk a gyerekszobába oda is mindent kaptunk. (még örültek is, hogy megszabadulhattak a dolgoktól) Talán ezért nem is mosok olyan gyakran. Vasalni meg csak a pelenkákat szoktam, Szandi imádja gyömöszölni. A páromnak meg mindig olyan ingeket veszek, amiket nem kell.

Tényleg jó lenne találkozni, én benne vagyok. Mi a párommal 5 és ½ éve vagyunk együtt, de már gyerekkorunk óta ismerjük egymást.

Szandi teljesen bealudt. Pedig most kell ennie. Nálatok mindig ugyanakkor esznek? Nekem nem jön össze. Mindig a reggeli első kajától számítva 3 óránként eszik, nem baj hogy nincs rendszer?

Elkiabáltam ébredezik

Később jövök

Zsuzsi
zsuzsi78
 
 


Mi is örölölt ruhákban mászkálunk, bár Zsombinak kevesebb jutott mert a családban sok a csajszi, de neki is jutott.Másik sógórnőm, a tesóm felesége küldött most pár rucit csak nem értem minek???Levi(a fia)8 hónapos,8kg 20dkg és 67 cm, Zsombi 3 hónaposan volt 7 és fél kiló és 67 cm!!!! :shock: Úgyhogy csomó 68-asat küldött, ami ugye már nem igazán jó, meg persze még vissza kéri, hátha lesz még kistesó!!!!
Zsuzsi:5 és &frac12=ez azt jelenti, hogy öt és fél éve???? :lol: Zsobmbi is a reggelitől (ált,pont 5 óra) eszik 3 óránként, de van amikor csuszik az alvás miatt így ált.este 9 körül eszik utoljára!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, írtatok látom, jól van! :D

Szóval, levonom a következtetést: senki nem olyan hülye, mint én, hogy a napjait vasalással töltse. :roll: Na nem baj, ti majd télen fázni fogtok, én meg melegszem a vasalónál. :lol:

Mi februárban múlt 11 éve, hogy együtt vagyunk Zsolti apuval, és tavaly áprilisban volt az esküvőnk. Régi motorosok vagyunk már. :D

Nem emlékszem, hogy mit akartam még írni. Hiába, öregszem na.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ja, a használt cuccok.
Szóval, mi szinte minden ruhát a szomszédból kaptunk, most is tele van a szekrény olyanokkal, amikbe még nem nőttünk bele. Persze nem igazság, mert ott egy kislány van, Marcinak azért vettünk ezt-azt. És ha már ő kapott, akkor a Flóra is. Néha veszünk új dolgokat, meg a nagyiktól is kapnak, de nem költötttünk eddig nagy összegeket ruhára mi sem. Meg persze nem a bababoltban vásárolom darabját 5000 Ft-ért.
A játékokat vesszük. A szűk családban csak egy kislány van, ő 3 éves. Nagyon jóban vagyunk, sokszor találkozunk, de egy, azaz egy darab semmit sem kaptunk kölcsönbe tőlük. Lehet azt várják, hogy kérjünk, de szerintem nem nekünk kéne. Egyébként ő ott a 3. gyerek, a nagyok már 15 ill. 16 évesek. Szóval nem nagyon lesz több baba, hacsak nem az unokáknak tartogatják.
A gyerekek szobáját pedig használt cuccokból alakítottuk ki, itt vadásztam őket a neten. Szerintem jó lett, és olyan, mintha minden új lenne. Így olcsóbban jöttünk ki, mintha apa csinálta volna, pedig ő asztalos.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:nagyon ne ruházzatok ben szerintem játékokra sem, mert Szoni még csak 2 és fél éves lesz, és ha nem vittünk volna le a pincébe olyan dolgokat,ami nélkül megtud lenni akkor a gyerek szobában lépni sem lehetne!!!Biztos sokat kapnak majd ők is, mert ruhát nem mindenki mer venni!!!!
Kiscsaj meghallgatta a Zsombi pocakját és azt mondta, hogy zörög a hasa! :lol: Meg az uncsi tesóm fiának barátnőjére azt bírta mondani, hogy a lánya!!!! :lol: :lol:
Ha bárki még depis lenne kölcsönadom a kisbanyát, tuti pár óra alatt felrázza a búskomorságból!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Én szerintem azért is nem szívlelem sógórnőmet( a párom tesójáékat), mert neki a fia most 15 hónapos és 1 vacak ruhát nem adott kölcsön, nem tudom miért sajnálta pedig nem ettük volna meg!!!Ezért én sem tartogattam neki a rucikat,( mert ugye nem tervezünk mi sem már babót, de ki tudja???)odaajándékoztam a nagyobb csajszis ruhákat a párom egyik unokatesójának, ők vidéken élnek szerény körülmények közt ott fél éves a kiscsaj, a másik felét a kisebb rucikat meg ami Zsombira már nem jó azt egy ismerősünknek, akinél ugyanúgy 15 hónapos a kiscsaj és most várandos a nő ismét!!!Persze sógórnőm is várandós meséltem????November végére van kiírva!!!
Szoninak egy barátom a keresztapja, mivel az uncsitesóm-aki a keresztanyja-nincs férjnél!!!!És most ugye a Roland öccséék lettek volna soron, de én egyszer jól kiborultam mikor Zsombit ölelgettem, valahogy kijött beleőlem, hogy nem érdekel mi az elvárás, én a fiamnak a legjobbat akarom és így nővéreméket kérjük majd meg, hogy legyenek a keresztszülők!!!Szoninál azért nem akartuk, mert nekik már annyi keresztgyerekük van, de mondta nővérem, hogy Zsombit szívesen bevállalják!!!! :lol: Nekünk nem az a lényeg, hogy sok ajándékot kapjon, hanem hogy szeressék, érdeklődjenek utána..meg ilyenek!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jelentem, én is hülye vagyok, mert szinte mindent vasalok. A mai adag még hátravan.

Márti! Szoninak jó dumája van. Vigyázz, a 7 év a fordulópont a házasságokban. Ha azt túlélitek, akkor állítólag mindent. Én ebben nem hiszek. Mi 6 éve vagyunk együtt. Én 31 vagyok, párom pedig 35 éves. Jó késői szerelem volt.

Hát én kénytelen vagyok venni mindkét gyereknek új ruhákat, mert Barni tipikus fiú, Virág pedig igazi csajos ruhákban jár (bocs, fekszik). A családban pedig egyáltalán nincsenek ilyen korú kisgyerekek. A nyár mivel elég szeszélyes, ezért mindkettőnek kell vennem kánikula és meleg ruhákat is. Főleg Virágnál húzós, mert gyorsan nő.

A kereszteléssel mi is bajban vagyunk, mert Bátyámékra nem szeretném bízni a keresztszülőséget, sógornőmék pedig már Barni keresztszülei is. Gondoltunk még egy baráti házaspárra, lehet, hogy őket kérjük fel.

Ti milyen pelust használtok? Én eddig Liberot vettem, de lehet, hogy kipróbálok mást is. Barninál Pampers volt a nyerő, a többi mind kifolyt.


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Mi most vettünk a DM-ben Babylove-ot nekünk bejött!!! :lol:
Valamivel olcsóbb is mint a libero.
7 éve vagyunk együtt, de még csak 4 éve vagyunk házasok! :lol:
Az miért lenne késői szerelem????Én 28 vagyok a párom pedig 29 éves.Na jó mi előbb kesztük, de ti sem vagytok vén csontok!!!! :lol:
Ja és ez a dilis sógornőm csak kékben járatja a fiát(én rózsaszínen, és barackon kívül mindent ráadok a kistökösre és Szonónak is volt barna melegítője!!), biztos azért nem adta kölcsön nehogy baja essen a ruciknak. Szerintem ezek a családi használt ruhák azért jók, mert sok gyereket kiszolgálnak!!!!!Mi visszakaptunk olyan hálózsákot és overállt, ami még a kerestfiamé volt idén lesz 15 éves!!!!!
Én azokat a rucikat amit imádtam rajtuk(csak pár db), megőrzöm nekik, hátha örülnek majd neki!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!

A késői szerelmet a sajátunkra értettem. 25 voltam, mikor megismerkedtünk, párom majdnem 30. Házasok 3,5 éve vagyunk. Azért 25 és 30 évesen másoknak már gyerekük van, mi akkor még csak bimbóztunk.

edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:én erre értettem, hogy szerintem nem késői!!!!! :lol:

Egyre jobban fáj a fülem :cry: Most már nem panaszkodom sokáig, mindjárt megyek a dokihoz!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Nekünk van olyan ruhánk, ami még az enyém volt!! 28 éves vagyok, de a ruha tökéletes állapotban van (nem úgy, mint amiket most lehet kapni), pedig a nővérem mind a két gyereknél használta. Én senkitől nem kértem, mindenki magától ajánlotta a dolgokat. Amikor a Szandit hazahoztuk egy ruha sem volt jó rá, annyira kicsi volt (50-es ruhák kellettek 1 hónapig). Meséltem a barátnőmnek és egyből felajánlotta a fiaiét (igaz szinte mind kék színű volt, de sebaj). A nővérem meg már nem akar több gyereket, így amit a kislánya kinő, egyből hozza.

Edit én is pont a pelust akartam kérdezni. Mi Pamperst használunk, de amíg kicsi (2-4 kg) volt addig a Liberót. Szerintem mind a kettő jó. De ha a Márti az mondja jó a Babylove akkor kipróbálom én is.

Mi nem vagyunk a párommal összeházasodva. Számunkra nem fontos a papír. Ráadásul hatalmas a család, ha egyszer lesz annyi pénzünk, inkább elutazunk valami szép helyre.


Zsuzsi



Kép

Kép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:köszi a közeli képeket még mindíg tüneményes a kiscsaj!!!! :lol:
Pont ma vettem pelust a Dm-ben 4-9 kg 100 db van benne és 3700.-Ft.Nem tom mennyire olcsó vagy drága, mi most ezt használjuk!!!!
Jelentem megjártam a fülészt:Garasone szem és füllcseppet írt, nem mondott 1 szót sem , csak azt ha nem javul menjek vissza!!!!Rém kedves nőci mi??!! :roll:
Na de sebaj, Szonikámnak nagyon hiányoztam :wink: , egyszer beszéltem útközben jóapjával és akkor ő is átvette és azt búgta bele, hogy HIÁNYZOL!!!!! :wink:
Nekünk sem a papír miatt volt fontos az esküvő, csak mi szerettünk volna jót bulizni a családunkkal és nagyon-nagyon jól sikerült!!!!Itt volt fent a hegyen 1 étteremben és még mindíg emlegetik, hogy volt már pár lagzi azóta, de olyan mint a miénk egy sem!!!! :lol:
Na mi van csajok kidőltetek????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Nem vagyok DM-es reklám ember, de vettem 1 tök jó cumisüvegmosókefét, az is babylove-s, és a nyelében van még 1 pici kefe ami tök jól kimossa a cumit.Nekünk nuk-os latex cumink van!!! :wink: Ja 700 Ft volt, na ennyi, ha kidőltetek akkor dőlök mellétek én is!!!Zsombi alig aludt ma!!!!Már nagyon nyűgi, de a pancsira belelkesedett!!!! :lol:
Joccakát! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Én még nem dőltem ki, csak a két lurkót rendeztem. Ja meg este 9-kor még anyatejcsiért mentem. Normális vagyok? Most meg áztatom a lábujjam kamillás vízben fertőtlenítés céljából.

Délután voltam egyedül a két gyerekkel a Tesco-ban, mindkettő mintagyerek volt. Láttam egy új Pampers pelust, meg kaptam is róla reklámanyagot. Sleep & Play
Ez valami olcsósított Pampers, 1999 Ft, 7-18 kg, 52 db. Hogy más méret van e, azt nem írták. Az akció júl. 12-25-ig tart, csak a Tescoban. Én lehet, hogy megpróbálom, plusz még a 6000 Ft. feletti 1000 ft-os kupont beváltom, így dupla árengedmény.

Barnabás ma extra jó gyerek volt. Mi lelte? Kérte, hogy menjek be aludni vele. Mondtam jó, de akkor nincs Kisvakond mese, hanem kikapcsolom és alszunk. Inkább az egyedüli elalvást választotta, de mese mellett.

Nekünk is DM-es cumisüvegmosó kefénk van, tényleg jó.

Jó éjszakát!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Aszta-pasta! Nem tok jönni kicsit és kapkodom a fejem. Mennyi időtök van! :lol: Mondjuk nálunk a másik szobában van a számcsigép és ezért vagy babázom vagy gépezem. Mondjuk szerencsére ilyenkorra azért már beájulnak.

Edit, reméljük Barninál ez a jógyerekség nem csak átmeneti. Nem lehet könnyű neki megküzdeni a kistesó tudattal, neked csak sok-sok türelmet kívánok. Remélem hamar túllesztek rajta. Ha meg bármikor ki vagy borulva ránk számíthatsz!!! Gratula Virágnak a fogacskákhoz. Na látod ez a szívás. Az egyik csemete küzd a tesódologgal, a másik a fogaival, te meg velük. Kitartás, azt mondják ez is elmúlik. Legalábbis a tesóm mindig ezt mondja nekem.

Bmo, remélem hamar meggyógyul a füled. Nekem egyszer egy "kedves" doktornő jól félrekezelte. Nagyon sokáig szenvedtem vele, na meg ma is hamar megbetegszik (mármint a fülem). Jó fej volt, hogy azt se mondta mi baja. Mármint a dokid. Asszem ma nem vagyok toppon a fogalmazásban, néha már magam sem értem. :lol:

Zsuzsi, olyan szép kicsikéd van!!! Mekkorával született, hogy ilyen apróka volt? A gyerekorvost meg ha tudod váltsd le. A védőnő olyan amilyen, nem zavar sok vizet. De a gyerekorvos fontos. És a zöldes taknyosság sem normális dolog. Igenis kéne vele foglalkoznia, mert bárhova lehúzódhat. Nem tudsz más anyukákkal beszélni, hogy normális gyerekdokit találj?

Andi, tök jó, hogy a ti babáitok is felváltva alszanak. És mégis mennyi időd van írni. Ezt azért bámulom. Hogyan csinálod? Nekem mért nem megy???? :( :( :( :x

Pelus: Mi a Rossmann saját márkását használjuk. Nekem a Pampers nem jött be, itt ott mindig szivárgott. Ebben a márkában is két fajta van a méreteken kívül (mármint a Rossmannosban). Ja és egyszer vettem egy csomag Liberot és egy az egyben megegyezett a Rossmann piroscsomagos pelusával. Anyag, minta méret, minden! Ennyit a márkákról. Mi már a legtöbb NoName márkát kipróbáltuk, mert a két csajszinál egy csomag pelus kb. 3 nap. Pampersből vagy Liberoból egy vagyon lenne. Mondjuk így is az. :lol: :lol: :lol: Na jó, ennyit a reklámból.

Ruházkodás. A legtöbb ruhájuk családon belüli, na meg egy csomót vettünk Babaruhabözén. Pár száz forintért újnak látszó rucikat lehet venni. Na, persze azért van jó pár új rucijuk is, mert van aminek nem lehet ellenállni.

Kapcsolat. A férjemmel már három éve vagyunk együtt. Igen érdekes a történetünk, lehet, hogy most elítéltek. Nekem volt egy előző házasságom. Az exférjemnek a nővérének volt az élettársa a jelenlegi férjem. Plusz poén, hogy a férjem esküvői tanúja is a jelenlegi férjem volt. Az exemmel hamar kiderült, hogy (6 évi járás, egy évi együttlakás után), hogy valami nem az igazi. Hát igen, asszem túl éretlenek voltunk. Ezért elváltunk. A jelenlegi férjem a barátnőjével( az én exsógórnőmmel) szétment a lányzó hűtlensége miatt. A jelenlegi férjemmel amikor még a sógorom volt szinte nem is beszélgettünk négyszemközt. Tiszteltük egymást és ennyi. Majd miután én már egy éve elváltam (ők már régebben szétmentek) egyszer összefutottunk, és megbeszéltünk egy találkát, hogy kibeszéljük mik is történtek velünk mióta nem találkoztunk. Hát jól kibeszéltük. Az első találkán eldőlt, hogy itt lesz valami. Így utólag jobb is, hogy soha nem voltunk kettesben és így tisztán zavar nélkül jutottunk ide. Nem akartam mégegyszer férjhez menni, minek a papír. Aztán mivel a baba váratott magára, úgy gondoltuk akkor házasodjunk össze, mert ha lesz gyerek már nem lesz rá keret. Ki volt tűzve a lagzi, meg minden. Erre lett egy csodaszép pozitív terhességgi tesztem. Az esküvőnk napján senki nem volt nálunk boldogabb. Akkor már tudtuk a duplacsodát, így őket is ünnepeltük egyben. Habár ha előre tudtam volna, hogy babásan házasodunk kihagytam volna. (Rossz volt mert nagyon szenvedtem az első négy hónapban, hányás, ájulás, csak a szokásos.) De szerintem így volt megírvva a Sors Könyvében. Na ennyit az Esti Meséről. :lol: :lol: :lol:
Szép álmokat.

KépKép
kgiulia
 
 


kgiulia:miért kéne elítélnünk?Egy az, hogy nem a mi dolgunk a másik meg, hogy miért????Mert ismertétek egymást már előtte???Nem romboltátok szét senkinek az életét, szerintem még romantikus is!!! :lol: Az már kevésbé, hogy kicsi fiam nem akar visszaaludni!!!! :lol: És ti még szeretnétek babót, mintha múltkor céloztál volna rá???? :wink:
Különben a DM-es pelus is kísértetiesen hasonlít a liberora!!!Popsitörlőt meg múltkor a tescoban vettünk saját márka és az is bevált!!!!
Edit:Azért Barninak is vannak jó napjai :lol: , aztán meglátod, hogy egyre több jó nap lesz és csak kevés balhés!!!! :wink: Kitartás!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tegnap délután nekem is felváltva aludtak a babáim.(általában így szoktak :lol: )Leraktam Szonikát, akkor már ébredezett a kicsifiú, és amikor ő is nagy nehezen elaludt abbab a percben már kelt is a kicsi lány, de rendes volt, mert megengedte hogy elmenjek még pisilni 8) .
Zsombi 6-kor vissza is aludt és még szundizik, érdeklődés hiányában tolódik a 8 órai kaja!!!! :wink:
Tegnap este Szoni elmondta, hogy szeret engem és apát, meg is ölelgetett minket, Zsombi már durmolt!Reggel pedig azt mondta, hogy mind hármunkat szeret!!!
És tegnap olyan édes volt, bent volt a járókában és csak úgy magától, megpuszilgatta Zsombi mindkét lábacskáját!!!! :lol:
Veletek mi történt????Csak én dumálok állandóan!!De tegnap tök jó volt, hogy olyan sokat"dumáltunk"!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Na, tegnap délután leléptem vásárolni. A babócák nagyon ügyesek voltak, pont felébredtek, amikor kellett (nem szívesen ébresztem őket), ettek, és el tudtunk indulni. Kicsit csaltam, mert Anyummal találkoztam az Interspar előtt, így mégsem egyedül voltam, nem kellett két kocsit egyedül ráncigálnom. :D Végre beszereztem azt a bizonyos almareszelőt, ma azt hiszem meg is kóstoljuk az almalevet. Bár most egy kicsit elbizonytalanodtam, mert egy másik fórumon valaki azt írta, hogy bár ők is tápszereznek, több szakember is azt tanácsolta, várják meg a 6 hónapot. Merthogy a felnőttkori allergiák 80 %-a a túl korán kezdett és nem megfelelő hozzátáplálásból ered. Nehéz okosnak lenni. :?

Zsuzsi!
Nagyon szép kislány Szandi, jók ezek a közeli képek!
Többiek, ti is tegyetek képeket, olyan jó nézegetni őket!

Edit!
Örülök, hogy Barninak jó napja volt tegnap. Talán most már egyre több ilyen lesz, és neked is könnyebb lesz. Nem semmi, hogy még 9-kor anyatejért mentél. De hát a gyerekekért mindent, ugye?

Bmo!
Használt a gyógyszer, amit a füledre kaptál? Azért azt megmondhatta volna doki, hogy mi ez. Kicsiként nekem is sok gond volt a fülemmel. Egyszer nem szúrák fel, amikor kellett volna, és átszakította a dobhártyámat a genny magától. Ezért később meg is műtötték a fülem, a lyukat beplasztikázták.

Kgiulia!
Akkor van időm netezni, amikor alszanak a törpék, vagy néha kicsit, amikor játszanak, nézelődnek.
2 hónapos korukig Anyukám minden nap jött segíteni a háztartásban, sokszor Apu, meg a Nagymamám is jöttek vele. Tehát volt, hogy 4-en voltunk a két gyerekre. Ennek az lett a vége, hogy egy nyikkanás után máris kézben voltak. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz, ha egyedül maradok, képtelen leszek megoldani. Az első egy hét katasztrófa volt, rettegtem, hogy nehogy egyszerre ébredjenek, mert nem tudom sem megetetni őket, sem elaltani egyedül. Az evésnél sok mindennel próbálkoztam, így alakult ki a mostani hordozós. Aztán leraktam őket a kanapéra nézelődni, a zenélő forgót nézni, másik helységbe nézelődni, vagy a járókába. Először csak 10-10 percre kötötte le őket, aztán egyre hosszabb időre. Szépen hozzászoktak, hogy nem csak Anya ölében van élet, van egy csomó látnivaló is. Az alvás eleinte gáz volt, de ha egyszerre sirdogáltak, mindig Flórát hagytam egyedül, Marcit pedig altattam. Azért, mert Flóra "csak" sirdogált, Marci viszont képes volt üvölteni, és nem is tudta 5 perc után abbahagyni. Gondolom ezért lett az, hogy Flóra már egyedül elalszik, Marcit még altatni kell. De így már működik a dolog, hiszen csak két kezem van. Régebben még az is előfordult nem egyszer, hogy egyszerre cipeltem a két gyereket. Most már nagyon nehezek, pár percnél nem bírnám tovább.
A játékról most is azt gondolom, hogy először legyenek egyedül, fedezzenek fel dolgokat, forgolódjanak. Ha ott vagyok, akkor csak engem néznek, nem előrelépés az a mozgásfejlődésükben. Egy fél óra, óra múlva úgyis hiányolnak, akkor már ott vagyok, együtt is játszunk. Nem lepasszolni akarom őket azzal, hogy egyedül hagyom őket nézelődni, hanem hiszem, hogy tanulás nekik az is. Nem tudom, hogy mennyire ítéltek el ezért, de nálunk így működik. Ettől függetlenül így is az egész napom az övék, mindig rájuk látok, figyelem őket, még ha itt ülök is, és ha már igény van rám, akkor azonnal ott vagyok. Nekem pedig az internet a kikapcsolódás, és borzasztó, de mióta megszülettek a vasalás is. (Soha nem utáltam semmilyen házimunkát, kivéve ezt. Volt hogy hónapokig állt hegyekben a mosott ruha, csak azt vasaltam le, ami éppen kellett, most meg ugye kétnaponta megteszem)
Ha pedig alszanak, és mondjuk már 2-3 órája, akkor sokszor csak kóválygok (milyen ly-vel írják? :oops: ), várom, hogy valamelyikőjük felébredjen, hiányoznak.
Sokszor bennem is felvetődik, hogy milyen anya vagyok, megadok-e nekik mindent, jól csinálom-e a dolgokat. Mindenesetre próbálkozom.
Na, jó depisre sikeredett, bocs, ha untattalak benneteket!

Pelenka :wink:
Eleinte sokfélét kipróbáltuk, mert nagyon sokat kaptunk, szinte mindenki hozzott egy csomaggal, amikor jött hozzánk. Volt közte Pampers, Libero, Babylove, Huggis. Nekem semelyikkel nem volt gondom, végül maradtunk a Pampers-nél. Most váltottunk a 4-9 kg-osra (Midi), ez most valamiért fura. Úgy érzem, hogy egy pisi után már hatalmas, és furi szaga van. Lehet hülyeség, de most így látom. Pedig már beizzitottam magam, hogy majd most gyűjtjük a vonalkódokat (van eddig 1 db 3 pontot érő :roll: ), és kapunk jó kis játékokat. Viszont van egy nagy csomag Liberonk is ebben a méretben, ezt úgy kaptuk. Most meg látom, hogy abban is lehet ajándékra hajtani. Szóval, nem is tudom, hogy most váltsunk-e, vagy ne. A Rossmanosat és a Tescosat nem ismerem, lehet azt is érdemes lenne kipróbálni.
Törlőkendőből is volt már legalább 5 féle, most a Niveát használjuk, ennek bírom nagyjából a szagát is. A gyerekeknél egyikkel sem volt gond.

Nem tudom, hogy akartam-e még írni valamit, mindenesetre most be is fejezem, mert a végén elhajtatok a francba litániám miatt. 8)

Andi
Kép
zsandi
 
 


Marcika elaludt egyedül :!: Számolom ám, ez már legalább a negyedik eset! :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Bmo!

Tündéri lehet Szoni! Nagyon várom, már hogy nálunk is legyenek ilyen jó beszólások, aranyos megnyilvánulások.
Azért jó nekünk lányok, hogy babócákat nevelhetünk. Csak soha nen nőnének meg túl nagyra! :roll:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:én is rettegtem az elején, jó végülis Szonóval lehet már tárgyalni, de akkor is féltem!!!Mikor még egész nap cicin lógott a manó, hogy fogok ebédet adni a kiscsajnak, vagy hogy altatom el???Lehet hogy ezek banális dolgok, de mindenkinek a saját félelme a legnagyobb!!! :!:
Nálunk Zsombi nem tud nagyon egyedül maradni, mert ha én nem is de a kiscsaj mindíg körülötte lebzsel!!!AZért nagy segítség ám, behozza a tápszert, amit megcsinálok, szól ha felébred a kis töki és én nem hallom, nagyon aranyos!!! :lol:
Zsandi:én nem tudom mi igaz az allergiából, de nekem a természetgyógyász azt mondta, hogy ő nem ért azzal egyet, hogy sokáig nem adnak a babóknak gyümit, főzit, de ha aggódsz megpróbálom este felhívni, hogy ő mit gondol. :!: :?:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Köszönöm, nagyon rendes vagy, hogy megkédeznéd a természetgyógyászod! Most azt gondolom, hogy egy pár kanállal talán nem okozok nagy kárt, és csak almát adok. Most még csak úgyis levezünk, aztán egy kis püré, után esetleg őszibarack, közben mire ezeket megismerjük, már 5 hónaposak leszünk.
Tegnap körülnéztem a boltban, vettem több konzervet. Meg jól bekeverdtem megint. :lol:
Szóval, van bébiital, ezt még értem, mondjuk kaja után ezt ihatják. De van bébiétel és bébidesszert. :shock: Akkor először ételt kell majd adni, és utána desszertet egy kaján belül? A bébidesszertet nem lehet kajaként enni?
Úgy érzem, lesz még gondom ezzel a hozzátápivel, és hülye kérdésem is egy csomó! 8)
Lőjjetek le, ha sok vagyok! :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szóval a sütőtök vagy az alma burgonyával bébidesszert, a zsenge zöldborsőfőzelék meg étel?
Haljak meg, ha értem. :shock:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:nem kell meghalni :lol:
Szóval először gyümilé, kostólgatják.Ha már gyümipépet is esznek és úgy csináltam, hogy az 1 kaja=gyümipép+gyümilé.Aztán főzit kostólgat majd az 1 kaja.Aztán én utoljára adtam a tejpépet, azt egyből 1 kajának, főzihez épéhez pedig teát, vagy vizet inni!!!
A sütőtök is főzi, meg az almakrumlival is szerintem!!!!Csak a krumplihoz adnak almát is hogy a csemete rácuppanjon!!!!Csak nézd meg az összetételt, vannak táblázatok, hogy mikortól mit lehet, és a bébikajákban ugye nem mindíg jól vannak az összetevők!!!Majd még jövök csak kiszellőztetem a kölyköket!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi, jól csinálsz mindent. Én nem negatívan érettem, hogy ennyit írtok. Ez tök jó. Az meg, hogy nem lógsz mindig a látóterükben az jó. Én sem vagyok egész nap a szobában. Mármint abban amelyikben vannak. Én mégse tudok annyit irogatni, nincs rá időm (csak tudnám, hogy akkor mire cseszem el). Amúgy nekem is a net az egyetlen kikapcsolódásom. Szerintem is jó ha a babók felfedezik az Anya nélküli világot. Néha én is elbizonytalanodom, hogy mindent jól csinálok-e. Főleg olyankor ha "okos" emberek "okos" tanácsokat adnak. Aztán mindig rájövök, hogy nincs tökéletes anya. Mert eddig még minden ismerősöm azt mondta, hogy "imádom anyut, jó anyu, de ezt vagy azt én majd másképp csinálok". Szóval szerintem ugyis az anyai, szülői megérzés a jó. Visszaigazolást pedig majd csak akkor fogunk kapni, ha a csemetéink is szülők lesznek és netán jó szülők lesznek. Hiszen tőlünk tanulnak mindent. Amivel meg nem értenek egyet, azt meg majd kitalálják maguknak és mégis jó szülők lesznek. Na ez most elég fura szöveg lett. :lol: ÉÉÉSSS! Nem untatsz!!! Vagy ha mégis úgy érzed, mi akkor se és "untass" még sokáig. :lol:
Ja szerintem a gyümölcsös kaják a desszertek, a többi a "főzelék". A desszerttel lazán kiválthatsz idővel egy evést. Majd ha már megszokták a más hamit. Én tízóraira van, hogy gyümölcsturmixot csinálok (tápszerrel) vagy gyümilét adok nekik. Ők még azzal is jóllaknak, viszont nem puffadnak tőle(nem híznak túlzottan). Na meg a nagy melegben jól is jött a plusz folyadék. A gyümi meg ugye tele vitaminnal.

Bmo, kicsit irigyellek. Mert szono már ki tudja mondani, hogy szeretlek. Mi még "csak" babanyálat kaptunk Apjukkal, na meg némi gőgicsélést (na jó mindkettőből sokat!), de már várom én is az ilyen "felnőttes" megnyilvánulásokat.

KépKép
kgiulia
 
 


kgiulia:ne aggódj, hamar eljön az az idő, mikor le se tudod majd vakarni magadról!!!Szonikám nagyon társaság kedvelő, nővéreméknél, anyóséknál, mindenhol szeret lenni, de tegnap mikor apjával volt pár órát:hiányoztam.És a párom ki volt borulva kicsit, hogy azt mondta neki a csemete, hogy velem jobb lenni! :lol: Bár szerintem jóapjával jobban el van, 1 hullámhosszon vannak, de azért mégis én vagyok a biztonság, nem hiába majdnem 2 és fél éve majdnem mindíg együtt vagyunk!!!! :lol: Én örülök, hogy ilyen a kiscsaj, hogy mással is szeret lenni, jó lenne ha nem érezné azt hogy kizárólag csak velünk lehet, szeretném ha úgy nőne fel, hogy sokan szeretik és ő is sokmindenkit szeret!!!! :lol:
Lehet, hogy én nem jól csinálom, de már 2x aludt nővéreméknélm, anyóséknál meg akkor 1-2 napot mikor a Zsombi jött.Nagyon tud hiányozni és rengeteget gondoltunk rá hogy vajon mit csinálhat, de én úgy gondolom, hogyha mo kipihentek, nyugodtak vagyunk az nekik csak jó lehet!!!Bár az is hozzá tartozik, hogy bárkinek nem "adom oda", mert sajnos a saját anyámban nem bízok annyira , hogy odaadjam neki!!!!Én tuti mindent másképp fogok csinálni, mint az anyám!Én megfogom mondani a gyerekeimnek, hogy bármit is csinálnak az életben, mi itt leszünk nekik és mindíg szeretni fogjuk őket!!!! :lol:
Anyám múltkor itt volt, lent voltak a kertben, és csak úgy a bokorról szedett a Szoninak ribizlit!!!!Nem mosta meg, de ráadásul anyósék 1-2 nappal előtte permeteztek!!!!Úgy csinál mintha nem is lennének gyerekei!!!Az 1 dolog, hogy a nagyszülők, ugye csak élvezik az unokákat nem igazán nevelik, de azért ennyi felelősség érzete legyen már, hogy megmossa azt a nyamvadt gyümölcsöt!!!! :evil: Én így állok az anyámmal....sajna :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?