Hahó,
bocs, a párom breteg volt, a doki letiltotta a légkondiról, így itthon dolgozott, és einstandolta a gépet napok óta.
Netty,
nyugi, vsz azért nem akar enni-inni, mert a fülecskéje fáj, ha nyelnie kell. Ha meg folyamatosan kell nyelnie (ivás, szopi), akkor jobban fáj szegénynek. Rémes egy helyzet, de kezelhető, csak nagyon ügyesnek kell lenni.
1. Félálomban kikapcsol a tudatos kontroll, a reflexek átveszik a szerepet. Próbáld akkor etetni-itatni, amikor álmos. Nálunk anno, amikor Zezének mandulagyulája volt, akkor nagyon bejött a dolog. Alváskor-ébredéskor szoptattam, így sikerült megetetnem. Mondjuk amikor alszik, nagyon résen kellett lennem, amikor elkezdett mocorogni, akkor gyorsan kikaptam és cicire tettem, mielőtt még teljesen felébredt volna.
2. A főzeléket tán a kanalas megoldás miatt ette jobban, de kanállal mást is lehet enni, sőt ha nagyon gáz van, inni is lehet kanállal, csak nem könnyű. Ezt is próáltuk, csak Cicó mellett nagyon lassú volt.
Gira,
igen, sajnos a Megyeiben beöntenek. Bár ha kéred, talán nem, ez szülésznőtől függ. Én mondjuk nem bántam, úgyhogy nem is kérdeztem rá, hogy muszáj-e. A kaja katasztrofális, mint mindenütt, viszont ha minden oké, akkor elég hamar kihajítanak. Mi van még? Rooming-in van, viszont ahhoz, hogy a szülés után gyorsan megkapd a babát a szobába, rájuk kell járni. Előfordul, hogy tömeg van a gyermekágyon, és esetleg nem ott van az embernek helye, hanem a terhespatológián, na ott nem lehet veled a baba, akkor az újszülöttosztályon van. A sárga bébik is ott kékfényeződnek, nem a mamájukkal. Gáz, de ez van. A csecsemősök, gyermekágyasok többnyire jóindulatúak, bár nem mindig naprakészek, de igyekeznek
Azért nagyon kell tudnod, hogy mit akarsz, és nagyon határozottnak kell lenned, ha úgy érzed, nem stimmel valami. És hibák persze mindenütt előfordulnak, pl. az én sárga fiacskámat egy délután kétszer cserélték el
Másodszor, mire odaértem, már odaadták egy egynapos baba helyett (ötödnapos volt), annak az anyját szegényt majdnem úgy kellett felmosni... Na mind1, most összeszedtem mindent, amire szerintem vigyázni kell, különben egészen emberiek a dolgok. Ja és van egy bürokrata néni a gyermekágyas gondozók között, vele többször bajuszt akasztottam... mintha valami laktanyából vagy honnan tévedt volna oda - rá fogsz jönni, ki az
Monee,
nagyon szorítunk Hódocskának!!!! lécci adj majd hírt róluk...
Viki,
klassz, hogy Peti ilyen szépen fejlődik. Zeze is most indult el, pár napja, igaz ő már 13 hónapos, de azért nagyon büszkék vagyunk rá
Olyan ügyeskén csinálja: megy két lépést, meginog, gyorsan megáll, kiegyensúlyozza magát, aztán továbbindul. Amikor elesik, mintha mi sem történt volna, megállás nélkül halad tovább négykézláb
Jó fej...
Üdv
Kriszi