Új privát üzeneted érkezett!

Nahát ez a kefíres még durvább...én nem tudom, azért ez meredek.
Szilvi ne feledd, ha rokonok megkérdezik, mit hozzanak, azt kell felelni: csakis pelenkát, abból sosem elég :lol: Ezt ajánlotta a védőnő :)
Köszi az alvási tanácsot, valamit ki kell próbálnom, mert reggelnte már látványosan szenvedek...és hol van még a vége.
Mellesleg gratulálok a 6 kilóhoz, én már többnél tartok, bár szerintem nem látszik rajtam.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Köszi, a tippeket csajok!

Méri: Hátha eszedbe jut a bolt címe :wink: :wink: klassz lenne az nagyon jó ár! :lol:

Hétvégén jó lenne valahol megvenni, hátha nem lesz ilyen meleg... 8) :roll: Lányomnak is kéne valamit nézni.... :x

A ruhám kétrészes, az alja bő, egyszerű, hosszú bordó minta nélküli. A felső ekrü, bordó hímzésféle van benne, vállpánt nélküli. Soha nem volt ilyen felsőm, hova teszem a 'tőgyeimet'? :wink: Kértem ,hogy egy vállpántot /vékonyat/ varrjanak rá. Igazság szerint valami mell alatt szabott ruhára gondoltam volna. De mindegy így is, bálna úgy is bálna. :lol: Hasamat az alja azért 'elrejti'valamennyire, mert nagyon bő. De mivel alacsony is vagyok...hát meglátjuk! Meg még mennyit növök ez is kérdés!Még eddig minusz 2kg-nál tartok, nem híztam semmit. De hát 'addotságom' így is van! Legfeljebb nem kaptok képet, ha nagyon ronda leszek :lol: :oops:
Még a hajamba kéne ilyen aprócska /anyagból/virágdíszek, elszórva, mivel az fel lesz tűzve! Esetleg nem láttatok ilyesmit véletlenül, valahol?
Komolyan ez a pici kis esküvő is szervezést kíván, hiába csak kb.15-en, leszünk. Nekem ez már a második esküvőm ott 250fő volt… belegondolni is szörnyű! Viszont a páromnak ez az első, de Ő utálja a nagy banzájt, nem szeret központba villogni /hála istennek/. Azért legalább a ceremónia legyen emlékezetes…. :lol: :lol:

Nekem annyit mozog ez a bébi, normális ez már? Hülye kérdéseim vannak...állandóan parázok valamin... :roll:

Bocsi, hogy ilyen ruha témával zavarlak benneteket :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Adri, igen a pelusra emlékszem az előadáson. :) Persze nekem szerencsém van, mert a munkahelyem fizet egy egészségpénztárba hozzájárulást, és abból vettem szinte mindenta babának és magamnak a kórházba, ráadásul a férjemnek is kap ilyen támogatást, úgyhogy pelust számlára vesszük majd, amennyit csak a kis kölök igényel... :)
Amúgy a 6 kg az nyilván másnak kevés lenne, de én 53-ról indítottam... Bár most a 7. hónapban semmit nem híztam. Igazából csak az 5. és 6. hónapban szedtem fel ezt a 6 kg-ot. Viszont a baba szépen nő, úgyhogy nem aggódom.

Tündi: nagyon jó lehet azért szervezni az esküvőt. Nekünk is "csak" 30 fős volt, de ugyanannyit kellett szaladgálni mintha 100 főre készültünk volna. Én szívesen csinálnék még egyet, de hát most ez nem aktuális. :P Talán Barnabás keresztelőjén kicsiben újra megszervezhetünk egy családi bulit...
A hajadba a kis rózsát esküvői szalonokban lehet beszerezni, legalább is én ott vettem, viszont piszok drága. Nem tudom, hogy Binder Bijou-ban találsz-e, de érdemes szétnézni, mert lehet, hogy más jó ötletet is meglátsz olcsóbban. :)

Az én babám is sokat ficánkol most a meleg miatt...

Szilvi és
Kép :lol:
szilvij
 
 

 
 

Tünde, nekem megmaradt az esküvőmről sok ilyen fehér kis szatén rózsa, ha gondolod, szívesen neked adom, nem készülök több esküvőre :lol:
Ha be tudok csatolni képet, elküldöm, milyen volt, de szerintem ilyenre gondolsz: hullámcsaton kis rózsa.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!
Frusi: a vizit most is ugyanúgy zajlik, ahogy Persela írta, a szobákban annyi "vizsgálat" történik, hogy az első naposoknak megnyomogatják a hasát, megnézni a méhet. Én nem hordtam Tena bugyit, csak Tena betétet, extra méretűt az első napokban és a fölé tettem be azt a betétet amit adtak.

Tündi: kicsit irigykedem :D Írtó jó érzés szervezni az esküvőt és a választott ruha is gyönyörű lehet "élőben".

Persela: a kis gond az volt, hogy Babóka megszületése után ömlött belőlem a vér (a méhlepény leválása után nem kezdett összehúzódni a méhem, hanem a lepény helyéről ömlött a vér), de a dokinak sikerült még időben megállítania, így nem kellett vért kapnom :) , a hátránya viszont az, hogy most nagyon vérszegény vagyok :( Plusz nagyon fájdalmas volt, ahogy "pumpálták" és kiöblítették a méhem :cry:
Ezért örülök nagyon, hogy tapasztalt dokim volt, nem tudom más meg tudta volna ilyen gyorsan állítani a vérzést.. A doki szuper volt, egy pillanatig sem éreztem, hogy ebből nagy gáz lehet, persze azt sejtettem, hogy nem normális, hogy varrás helyett ilyeneket művelnek velem :lol:
Igazából ez volt a legrosszabb élményem az egész várandósság-szülés-kórház, stb során. De mondta a doki, hogy ez nagyon ritkán fordul elő, több tényező szerencsétlen egybeesése miatt történt. Hát röviden ennyi, bővebben nem részletezném, nem akarok senkit megrémíteni, szóval ilyen miatt senki ne aggódjon!

Kitartás mindenkinek ebben a hőségben, állítólag már úton van valami hidegfront.

Nikikével vajon mi lehet?

Itykó 8)
ityko
 
 


E-mailben küldtem.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri: Nagyon jók a képek, szépek és csinosak vagytok! :lol: :lol: :lol: :lol: Igen, ilyesmire gondoltam én is! Ha neked nincs rá szükséged, átveszem tőled. Vagy vissza is adhatom utánna, hátha a kislányodnak elszeretnéd rakni.....! Meg szép emlékek kötnek hozzá, biztos! :lol:

Szilvi: köszi a tippet, aranyos vagy.

Szegény finiselők, mi lehet velük? :roll: egyszer csak beindulnak és potyogni fognak a babák! :lol: :lol:

Most telefonált a fiam, hogy mekkora vihar van a balcsin, óriási szél, jég eső stb... :o Hátha itt is esne egy kicsi eső, jó volna :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Szerintem minden mindennapos kismamánk a kórházban van, jön a vihar, jönnek a babócák... :)
szilvij
 
 


Sziasztok!

Köszi a drukkolást, végül nem történt beavatkozás..
Az altatós elfelejtette mondani, hogy vizet se adjak neki.
Este 6kor evett 8kor szopi, majd alvás után ivott.
Állítólag 5ig ihatott volna, mert a víz is feljöhet és megfulladhat.
Szóval el lett halasztva, ami megkönnyebbülés volt nekem.

Kiderült Anna híres lesz, csoda gyerek...2 és fél éves volt a legfiatalabb gyerek, akinél csináltak ilyet..Magyarországon.
Lefényképezték és állítólag róla szólnának az előadások, szemináriumok..
A doki 20-ára adott időpontott, megint csütörtökre.
Ő szabin lesz, de megszakítja a szabit, csakhogy ő csinálhassa a műtét. Az ő neve legyen a csoda gyerek mellet. Híresség ilyen áron..
Szóval azt modták meg kell csinálni a porlasztást, mert a veséjére is mehet, ha nőne.
Szóval sok-sok?? van bennem, de a végső döntést a főnővér adta meg. Azt mondta, ha ilyen fontos nekik, akkor biztos nagyon oda fognak figyelni a műtét során és nem vállalták volna el, ha biztos a siker.
Van benne valami. Azt mondta még örülhetek is neki, mert tutti minden tökéletes lesz.
Remélem.
Szóval lányok nagyon köszönöm az izgulást, kérlek 20-án megint tegyétek ezt. Hiszek benne, hogy ez okkal történt, így.
Legközelebb minden jó és tökéletes lesz..nagyon fogok igyekezni!

Párom azt mondta szeretné, ha egy 20 hetes kismama a pici mellett aludna, így valószínűleg ágyat is kérünk.
Most nyugalom van bennem és örülök, hogy, így történt-viszont bosszant, hogy már túl lehetnénk rajta, ha az latatós jól tájékoztat.
Annyira készültünk..
20án is 8ra megyünk, de 8:30 mire altatást elkezdik. Kb.9:30ra leszünk készen. Aztán várjuk a mentőt..:(
Ha ma lett volna a műtét 1re jött csak volna.:( fura és addig mit csináltunk volna?
Annyi mindent megtudtam ma-hihetetlen..okosabb lettem és talán kevésbé is félek már. Már tudom mi fog történni.
Az elmaradt porlasztás után gyalog kellett visszamennünk kezemben a gyerekkel, mert az altatóst elviszi az autó, de minket nem. A hátam a végén már nagyon fájt.:(



Olyan jó ez a is eső!!

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Már nálunk is esik, de én még nem tapasztalom, hogy olyan nagyon lehűlt volna a levegő...

Szilvi, Adri, most kapaszkodjatok meg: én meg joghurtos tamponról hallottam! :o Hát nekem is elég furán hangzik bármelyiket is kipróbálni, na de majd meglátjuk.

Ityko, Persela, köszi az infókat! :D

Még egy kérdés: egy csomó "mit-vigyünk-a-kórházba" listán olvastam olyat, hogy tányér-evőeszköz... Ezek tényleg kellenek? Vagy csak akkor kellenek külön, ha otthoni kajcsit hoznak nekem? :D Tényleg, egy bögrét oda is teszek most a kórházas cuccaimhoz, azért az csak jó, ha van saját.

Kép
frusi
 
 


Sziszike, sajnálom, hogy nem sikerült most túlesnetek rajta, de ahogy látom, Te megkönnyebbültél. :wink: Most, hogy így egy kicsit többet tudtok, talán könnyebb is lesz, persze elképzelem, hogy így sem tud nyugodt maradni az ember, de talán picivel könnyebb lesz. :lol:

Csajszik, valahogy most jött rám az az érzés, hogy szinte örökkévalóságnak tűnik még ez a maradék 1 hónap... (amilyen formám lesz, még túl is hordom a végén a kisasszonyt...) Ugyanakkor hihetetlen is, hiszen 1 hónap olyan hamar el tud repülni, szinte észbe se kap az ember, és már el is szaladt... nagyon várjuk már a kisasszonyt. :D De azért ne MOST szülessen meg, mert ugye biztos tömeg van a kórházban... :wink:

Kép
frusi
 
 


Tündi, ha esetleg Andi hajbizgentyűin kívül még kellene ilyesmi, vagy szalagok, csatok, ez-az-amaz, jó bolt ez is:
(és emlékeim szerint olcsóbban adják a cuccaikat, mint amennyiért a szalonokból tudnád beszerezni ugyanezeket, mi is itt vettük a hajcsatocskákat) :D

Taylor Esküvőikellék, 1074 Bp. Hársfa u. 5 (bejárat a Barát u. felől).
H-P: 9:00-19:00, Sz : 9:00-18:00
342-1114, 321-7838
www.taylor-eskuvoikellek.hu

Kép
frusi
 
 


[quote="kati16"]L írta:kati16ukácsosok, Ti is voltatok már tegnap a dokinál , vagy nem jól emlékszem ??

Nektek mit mondott az úszásról? ( ha megkérdeztétek)


Voltam kedden a dokinál, de őszintén szólva elfelejtettem megkérdezni őt az úszásról.

Kép
katya
 
 


Frusi: bögre, evőeszköz mindenképp legyen nálad, mert azt nem adnak, tányért is tegyél be, ha nem szeretsz ételhordós dobozokból enni! Plusz javaslom, hogy hozass otthonról kaját :lol:
ityko
 
 


Egyébként tegnap voltunk Lukácsnál az Uzsokiban az UH-on, minden rendben van nálunk :D , a kislányunk fejjel lefele fekszik- remélem így is marad. :) Tegnap töltöttem be a 31. hétet és a doki azt mondta, hogy 4 kilo körül lesz ez a baba, mert tegnap már 1832 g volt (kb. 200 grammal több mint az átlagos gyerek). Na, majd meglátjuk... :) Végig kérdeztem a dokit, hogy normális-e hogy ilyen nagy a pocakom, erre ő azt mondta hogy minden rendben van és hogy ne hagyjam, hogy „jóindulatú” szomszédok mindenfele hülyésséget mondjanak nekem és hogy ne is hallgassam rajuk. :)

Az UH vizsgalatom előtt pont egy kismama szült Lukácsnál, nekünk nagyon tetszett ahogy a doki boldogan elmesélt hogy milyen jól ment a szülés, a kismama villámgyorsan megszült a kisbabát, mind ketten jól vannak, a baba tökéletesen egészséges stb. A doki végig mosolygott és látszott rajta hogy teljes szívből szereti a munkáját.
:D

Kép
katya
 
 


Sziszike: ÁÁÁááááá ,pedig úgy drukkoltam, egész délelött. :o :o De ha te úgy érzed, hogy jobb ha még egy kicsit rá tudtok 'készülni' :roll: .Akkor viszont jobb ez így! Csak a várakozás megint....Meglátod minden rendbe lesz :lol:

frusi. látom nálad is előjött a 'türelmetlenség' :wink: ne izgulj mindenki ideje eljön. :lol: Köszi a címet, aranyos vagy :lol: Evőeszköz bizti kell,+pohár, szalvéta...ilyesmik

Katya: gratula az Uh-hoz. Jó nagy baba! :lol: Nagyon jó hirek ezek a dokinkról, megnyugtató :wink: :P

jó volt ez a kis eső :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


[quote="ityko"]F írta:itykorusi: bögre, evőeszköz mindenképp legyen nálad, mert azt nem adnak, tányért is tegyél be, ha nem szeretsz ételhordós dobozokból enni! Plusz javaslom, hogy hozass otthonról kaját :lol:


Köszi, az otthoni kajcsival szerintem nem lesz gond... Apa fincsiket tud főzni nagyon! :D Hát akkor teszek el tányért is. :roll:

Kép
frusi
 
 


[quote="katya"]T írta:katyaegnap töltöttem be a 31. hétet és a doki azt mondta, hogy 4 kilo körül lesz ez a baba, mert tegnap már 1832 g volt (kb. 200 grammal több mint az átlagos gyerek).


Húúúha! Nekünk is nagyobb volt a 29. és a 30. héten, mint az átlag... a 30. heti uh-n volt 1650 gr... (a 29. héten pedig 4D-s uh-n voltunk, és ott mondták, hogy húúú de nagy baba). :D

Hát kíváncsi leszek. Csak ügyesen bújjon majd ki. :wink:

Kép
frusi
 
 


Tündi: gratulalok az esküvőhöz :D

Kép
katya
 
 


Sziasztok !

A 4D-n már nekünk is mondták, hogy szép nagy a combcsontja !!

Na, mi már itt elkezdtük a növést, növögetetést !

Nem baj, ne izguljatok, baba még nem maradt bent !! :lol:

Lányok, hogy nektek, hogy a fityfiritybe sikerül nem hízni !! Nem kívánjátok a kaját ?? Vagy a munkától nem volt rá idő ?
Én már tuti 10kiló+ nál tartok !!! :cry: (a 23.héten)

Tündi , de jó ,csak lesz esküvő !! Jó készülődést ,hozzá és utánna sok sok boldogságot !! :lol:
A pici lányka nekem is izeg- mozg állandóan , nem is tudom mikor alszik , talán amikor Én is .. ??

frusi , a Lillácska név nekem nagyon tetszik , onnan jöttem rá, hogy ha meglátok egy rózsaszín csíkot egyből beugrik, Lillácska !!

A kórházas dolgokat , meg már elmondták a lányok, nem tudok semmi újdonságot hozzá tenni. Az otthoni kaja valószínű jobban fog esni + nem baj ha van tartalék, hátha éhes leszel !

Ha már így a ruháknál tartunk , valami jó kis szoknyát hol kapok , láttatok valamit ?? Mostanra egy szoknya és egy fehér naci jön rám , az Auchanban valami szörnyű a választék (D.keszin ).

Puszka Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziszike ! 20.-án is megy a druk. és örülök, hogy egy kicsit sikerült megnyugodnod !! Így sokkal könnyebb lesz !!

Kátya ! Nem baj , hogy elfelejtetted !! Így is úgy is úszunk !! :lol:



Puszi, kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok,

hű, nekem nem mondták, hogy nagyon bébi lesz, annak ellenére, hogy a 31. héten nekem is 1800 grammra tippelték a bébi súlyát. Bár a védőnő megjegyezte, hogy szép nagy baba. Pedig az Elevitet is csak néha veszek be, mert állítólag attól szép nagyra nőnek és akkor nehezebb a kicsinek is meg nekem is a szülés. De most már inkább újra szedni kezdem, hiszen úgy tűnik nem számít. Azért próbálok még Barnabással beszélni, hogy inkább majd kint növögessen, mert az én súlyomhoz és méreteimhez nem lenne egyszerű 4 kg-os babát szülni. :) Bár a papája szép nagy darab ember, úgyhogy ha rá hasonlít, akkor nem kizárt, hogy ilyen nagyra nő. :lol:

Szóval én azért is veszek be néha Elevitet, mert én nem vagyok valami nagy evő, így nem csoda, ha nem híztam többet mint 6 kg. Alig kívánom a húst, meg a rendes kaját, leginkább a gyümölcsöket eszem és a krumplit minden formában, tésztát, kifit, szóval sajnos sok szén-hidrátot. Talán ezért nem megy fel túl sok kiló rám, bár ennek a nagy melegnek is köszönhető szerintem, hogy nem vagyok éhes.

Már korábban is ki voltam akadva a kismama-ruhákkal kapcsolatosan, úgyhogy én rendes butikokban kerestem magamnak rucit, szerencsére most divatosak a pamutos passzos derekú kis szoknyák és a kismama szabású felsők, érdemes szétnézni. Ráadásul olcsóbbak mint a kismama-boltokban.

A Lillácska név tényleg nagyon cuki, és nekem a Kamilla is nagyon aranyos név. Annyira illenek egy pici kislányhoz. Viszont az én babámnak lánynevet egyszerűen még mindig nem tudunk, pedig mindenki mondja, hogy készüljünk fel arra is, ha mégis kisszoknyás lakna a pocakomban. :)

Szilvi és
Kép
szilvij
 
 


Bocsi, szóval az első mondatom értelmesen így hangzik: nekem nem mondták, hogy nagy bébi lesz. :oops:

Szilvi és Barnabás
Kép
szilvij
 
 


[quote="kati16"]L írta:kati16ányok, hogy nektek, hogy a fityfiritybe sikerül nem hízni !! Nem kívánjátok a kaját ?? Vagy a munkától nem volt rá idő ?
Én már tuti 10kiló+ nál tartok !!! :cry: (a 23.héten)


Hat, én sajnos már +12 kilónál tartok, pedig ugyan annyit eszem mint a terhességem előtt. :cry:

Kép
katya
 
 


Sziszike ! Mi is nagyon fogunk drukkolni nektek 20-an.

Egyébként véglegesen úgy döntöttünk a párommal, hogy a kislányunk Anna lesz. :)

Kép
katya
 
 


:)

Kép
katya
 
 


Kati: hízásilag én +10 killónál tartok - olyan szempontból szerencsém van, hogy nem nagyon kívántam sokkal többet enni, mint egyébként. Szóval nem voltak soha olyan kismamás "kajálási rohamaim". Illetve talán még jobban oda is figyelek. De egyszer sem éheztem, vagy ilyesmi, amit megkívántam, azt megettem... Viszont eléggé elkezdtem a combomra hízni, emiatt vagyok kicsit kétségbeesve.

Nekem még így is mondogatja a védőnéni, hogy oda kell ám figyelni, stb. ... OK, nyilván nem véletlenül mondja, de az az igazság, hogy ennél jobban én már nem tudok odafigyelni....

Jaaa, persze csak most Lillácskázzuk a kislányunkat, értelemszerűen Lilla lesz a becsületes neve :D :D :D és szerintem az felnőtt nőhöz is passzol... dehát most még olyan kis picur, aranyoska, stb... :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Én azért lepődtem meg, hogy mondták, hogy nagy baba lesz, mert se én, se férjem nem vagyunk túl "nagydarabok", csak amolyan átlagosak. :roll:

Bár van egy barátnőm, ő pici babákkal foglalkozik (újszülött-intenzíven ápoló), és ő mondta, hogy az, hogy a baba milyen súllyal születik, az nem attól függ, hogy mi milyen alkatúak vagyunk, hanem hogy nekünk milyen volt a születési súlyunk... (és a születési súly nem feltétlenül utal a későbbi testméretekre).

Kép
frusi
 
 


[quote="kati16"]H írta:kati16a már így a ruháknál tartunk , valami jó kis szoknyát hol kapok , láttatok valamit ?? Mostanra egy szoknya és egy fehér naci jön rám , az Auchanban valami szörnyű a választék (D.keszin ).


Hát ezt én is szeretném tudni... bár már csak 1 hónap van hátra, én is szeretnék vmi. normális szoknyát venni... van egy szuper szoknyám, de azt még régesrég vettem, és olyan az anyaga, hogy most is simán rámjön, egyszerűen sehol nem találok hasonlót!! :( :( :evil:

Kép
frusi
 
 


[quote="szilvij"]S írta:szilvijziasztok,

hű, nekem nem mondták, hogy nagyon bébi lesz, annak ellenére, hogy a 31. héten nekem is 1800 grammra tippelték a bébi súlyát. Bár a védőnő megjegyezte, hogy szép nagy baba. Pedig az Elevitet is csak néha veszek be, mert állítólag attól szép nagyra nőnek és akkor nehezebb a kicsinek is meg nekem is a szülés. De most már inkább újra szedni kezdem, hiszen úgy tűnik nem számít. Azért próbálok még Barnabással beszélni, hogy inkább majd kint növögessen, mert az én súlyomhoz és méreteimhez nem lenne egyszerű 4 kg-os babát szülni. :) Bár a papája szép nagy darab ember, úgyhogy ha rá hasonlít, akkor nem kizárt, hogy ilyen nagyra nő. :lol:


Én csak az első 4 hónapban szedtem Elevitet, azóta abbahagytam. A dokimnak is mondtam hogy nem szedem és ő azt mondta, hogy jó a vérképem, úgyhogy nem muszáj szednem ha nem akarok.
Az én férjem 3,5 kg-val született, én pedig 4 kg-val. Majd meglátjuk hogy mekkora lesz a baba :)

Szilvi, szerintem könnyen megeshet hogy majd találkozunk veled az Uzsokiban a szülészeten augusztus végén. :)

Kép
katya
 
 


[quote="frusi"]V írta:frusiiszont eléggé elkezdtem a combomra hízni, emiatt vagyok kicsit kétségbeesve.

Nekem még így is mondogatja a védőnéni, hogy oda kell ám figyelni, stb. ... OK, nyilván nem véletlenül mondja, de az az igazság, hogy ennél jobban én már nem tudok odafigyelni....



Nekem még a popsim nő inkább (úgyis nem volt kicsi) és ez eléggé idegesít. :x
Pedig nagyon figyelek oda hogy mit eszek, krumplit, tésztát nem, inkább zöldséget, édességeket nem eszem, helyette epret, görögdinnyét, cseresznyét...

Kép
katya
 
 


sziasztok!

Na voltunk ma vizsgálaton, és dokibácsink azt mondta, hogy bizony tartani fogjuk még azt a három hetet ami van hátra, mert még nem szállt le, és minden zárt. Ami kicsit zavaró volt, az az hogy ott ült ctg-n egy lány, engem meg az elhúzott függöny mögött vizsgált az orvos. Igaz nem tartott tovább 10 másodpercnél, de nekem zavaró volt, még jó hogy a kispapát kiküldték. :x
Viszont három másik orvossal konzultált a dokim, és végülis a gyógyszeres kezelés mellett döntöttek a biztonság kedvéért Megnyugtattak hogy nem árt a babának ne izguljak, inkább megelőzés ez. Amikor kiváltottam a gyógyszert dobtam egy hátasat, mivel az egyikben egyetlen szem volt, és az 2000 ft-ba került ! :o
Viszont azt mondta, hogy ő is támogatja a homeopátiás gyógyszereket, és szedjem nyugodtan, ártani nem árt.Úgyhogy vettem ma málnalevélteát, holnap kezdem. :P

Én rákérdeztem a fürdésre, és nekem azt mondta, hogy nyugodtan fürödjek, és nem kell tampon, mivel viz a hüvelybe akkor kerül ha beleerőszakolják, például vizbeugrással, viszont eszembe se jusson esetleg intimzuhanyozni fürdés után! Illetve a tamponnal felsérthetem a hüvelyfalat, mivel most jobban megvan duzzadva.

Szóval szerintem minden orvos mást mond. Ahogy ő szokta mondani a szülészet nem exakt tudomány, tegyem azt ami jólesik az észszerűség határán belül. :P :P :P

Ja és a magne B6-ot is szedhetem

Amúgy nekem is sok ismerősöm használja a kefires verziót, mivel az normális esetben helyre állítja a flórát. De azt ne felejtsétek el, hogy terhesség idején megváltozik az egész, nem biztos hogy jó ötlet.

KépKép
lmarie
 
 


És hogy vannak a finiselők? Nem is jelentkeznek... Vagy már mindenki szülni indult? :)

Kép
katya
 
 


Sziasztok lányok! Szerintem Sziszikenek most nincs ideje foglalkozni a táblázattal, úgy hogy én most beírtam oda egy pár sort, remélem nem gond.
Ityko! Weronica! Hiányzik néhány adat a táblázathoz! Írjatok majd nekem, ha lesz egy pár szabad percetek!

Kép
katya
 
 



Kép
katya
 
 


Sziasztok,

nálam a helyzet változatlan, se az eső, se a vihar nem segített.
Pedig Csapó szerint már minden adott a szüléshez, egy ujjnyira vagyok kitágulva, szépen befordulva fekszik - és semmi.

Halkan jegyzem meg, hogy az ismerősöm ma reggel 8ra ment be és 10 óra 10 perckor megszületett a kisfia Csapónál.
4 kiló és 54 cm - ráadásul első gyerekként is nagyon gyors volt.

Szerintem havazhatna, talán attól beindulna a lányka...:)


Bmszsz
bmszsz
 
 


Sziasztok!

Tünde, akkor jövő hétre előkeresem a csatos rózsákat, és meglátod, elég-e. Amúgy a Frusi által említett Hársfa u. bolt nagyon jó, tánckellékes, de van egy esküvőis részlege is hátul, én pl. a ruhámhoz ott vettem az anyagot és a csipkét - kb. fele annyiba került, mint egy másik boltban, ahol előtte néztem. Meg a húgom táncosruháihoz is ott szoktunk anyagot, boát, minden vicikvackot venni, szerintem jó árral dolgoznak.

Ha már mindenki bevallja, mennyit hízott, én kb. 9 kilónál tartok így a 29. hét legelején, mindent megeszem, amit kívánok, elég sokszor zöldséget, gyümölcsöt szerencsére, de az édesnek nem tudok ellenállni. Mondjuk ha az számít, h mi volt a szülők születési súlya, akkor nekünk kis babánk lesz, de hogy őszinte legyek, nem is bánom, h nem 4 kilosat kell kipréselnem :lol: Aztán majd lehet, h rácáfol a statisztikákra.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Anyukám elmesélése szerint amikor én születtem, havazott... :D :D :D április 21-én.... :lol:

Kép
frusi
 
 


Áprilisban havazott? Remélem amikorra te vagy kiírva, nem fog (mert ha jól emlékszem, az júli vége lesz).

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri, igen, elvileg július 31. ... (ami a táblázatban szerepel, júl. 23, azt a 4D-s uh-n mondták...) Akkor azért csak nem fog havazni!! :D :D :D már nagyon kíváncsi vagyok, mikor szeretne kibújni a kisasszonyka. :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !!

Lányok ! Kátya, frusi ! Sajnos nekem szörnyü a testem, ha csak simán eszem , reggeli,ebéd,vacsi akkor már rajtam marad a kiló!!

De ha minden nap 1 órát tornázom (Biró Icussal , első kazi) úgy nem hízom ,de csak így !!(nem most)
Naponta ,iszonyat !! Ja, és természetesen a kilók csak fenéken és combon maradnak meg !!

Szerintem nektek szülés után nagyon szépen lefognak menni a kilók ! :lol: Ha jól emlékszem nálam is egy hónap után már javult a helyzet, de sajna egy idő után már csak a tornával ! Meg, mivel Én már 34 éves leszek mire megszületik ez a leányzó , gondolom még nehezebben fognak lefele elindulni a kilók. Majd figyeljétek meg 30 év felett + kilók jönnek ránk !!Tisztelet a kivételnek, de általában ez tényleg így van , Én sem hittem először. Talán mert egyre kevesebbet mozgunk, nem úgy mint fiatalon ide-oda rohangál az ember, hétvégén bulik , tánc ...stb.

A szoknyát , próbáltam butikban is nézni , de semmi az Auchanban kint a butikoknál van a FAMILIA ,ott kaptam egy jó kis nalásznacit (szép n.sárga), de szoknya ????

Üdv. további szép estét , holnapr napsütéses időt !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Bocsi, halásznacit !

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

Hú de sokat írtatok, nem is győzőm elolvasni.

Vera, köszi hogy írtál a ruhákról, tényleg nehezen tudom eldönteni miből mennyi is kellene, a védőnőmről meg ugye jobb nem beszélni.

Szilvike nagyon drukkolok én is 20-án.

A kilókról én is 10-nél tartok, így közel a 35. héthez. Nekem a 7. hónapban ugrottak meg a kilóim, addig 6-nál tartottam, aztán volt két hét, amikor hirtelen felugrott 2kg és azóta szépen még 2. Hát ez van, mindenki azt mondja nem is látszik rajtam, csak a pocakom nagy. Szerintem a fenekem is nőtt :? , de máshová tényleg nem híztam.

Hát 31. héten a mi bébink is több volt mint 1,8kg és a dokim is kérdezte, hogy mi mekkora súllyal születtünk. Nálunk ezt nem lehet meghatározni, mert én császárral születtem, időre és kis súllyal, alig 3 kg-val, párom sem volt óriás bébi, de azt számolgattam, hogy a mi kis bébink bizony közel lesz a 4kg-hoz.

Tamponról csak annyit, hogy a Canesten-es szerintem nem hülyeség, de akkor, amikor tudod, hogy érzékeny vagy a különböző fertőzésekre. A többiről is hallottam már, sőt volt aki kefírrel irrigált?! De amit Méri írt én is úgy gondolom, ha zárt a méhszáj akkor ésszerűen bármit lehet. Ami még fontos, hogy ne maradjatok vizes fürdőruhában, mert könnyebb felfázni.

Én nagyon jó kis szoknyát vettem a Ráday utcában egy picike kismama boltban, bár jó sokat válogattam mire kiválasztottam, meg vettem egy kánikulát egy varrónő boltjában (az Oktogon közelében), ami kellően bő szabású és már mindenki halálra dícsérte, ráadásul később is tudom majd hordani.

Tündi van egy varroda az Akácfa utcában (közel a Wesselényi utcához) itt öltönyt, inget stb. varrnak, de vannak kész áruik is. Érdemes megnézni, több barátom is ott vett magának esküvői öltönyt, de az árát sajnos nem tudom, meg a nevére sem emlékszem :( de hátha így könnyebb lesz megtalálni.

Nekem is sokat mozog az utóbbi napokban a bébi, pedig a nagy okos könyvek azt írják ilyenkor már nincs helye és alig mozdul :lol: Hát lehet, hogy helye kevés van, de akkorákat rúg, hogy néha majd leugrom a kanapéról :lol: :lol: :lol: Meg továbbra is szurkál, fájdogál a hasam. Szilvi tényleg nem olyan durva mint a menstruáció, de azért fáj.

Adri ha fáj a hátad, derekad, akkor érdemes úgy tornáznod otthon, hogy lefekszel és megpróbálod a derekadat neki nyomni a földnek és az ágyban is próbáld meg. Figyelj nagyon a tartásodra, kicsit be kell húzni a feneked és hátrább billenteni a derekad. Ezt egy gyógytornász lány mondta a kismama tornán. Gondolom, hogy amiatt is fájhat a hátad, mert sokat ülsz a munkahelyeden. Nekem is ez volt a bajom, de amióta itthon vagyok sokkal jobb :lol:

Bocsánat, egy kicsit én is sokat írtam, de csak próbáltam beérni Titeket :)

Mindenkinek jó hétvégét!
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok !

Bmszsz ! Nikike !! Meg vagytok ?? Itt vagytok még ?? :lol:

Ha tudtok jelentkezzetek !

Ha már nem vagytok , akkor sok szerencsét , kitartást !!

mildikó ! De jó neked is , 10 kiló !! Irígy vagyok !!


További szép napot mindenkinek !

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

A tegnapi napom volt talán ezidáig a legrosszabb.:(

Anna ült egy kisszéken, amíg én zsolti ruháit pakoltam, s egy felsőt rángatott a vállfán, mikor az leugrott róla..Panka legnagyobb meglepetésére, mikor is leesett a székről állal.
Vérezni kezdett a szája, azt gondoltam a fogát üthette meg..
elvittem fürödni, megmostam a száját és látsólag minden rendben is volt..fürdés után elaludt.
Mikor felébredt láttam meg mi is történ valójában vele..elharapta a nyelvét, de elég méllyen is, páromnak megmutattam és mentünk is a Bethesdába. A sebészetnél nem kellett sokat várni és kiderült, a gyanum beigazolódott-ezt varrni kell!:(

Felküldtek az osztályra papírokat tölteni, majd 3 óra múlva kezdődött minden..az altatóssal a megbeszéltek szerint kapott az orrába bódítót, majd 5perc múlva jött a műtős érte, én az ajtóig kísértem. 1órás volt amit végig itzgultunk..életem egyik legnehezebb pillanatai. Imádkoztam a kicsinkért.. :cry:

11 volt, mire kijöttek és elmondták a műtét sikerült, sűrűn varrtak, nagyon mély volt a harapás..
A kicsinket végre kézben tarthattam.:)
Nagyon sírt, a fejében egy cső, infúziót kapott, majd 11:30 fele fájdalaom csillapítót..ami 12 után kezdett el hatni..12:30 volt, mire megnyugodott.
Nagyon nehéz pillanatok voltak.:( A nyelve fel volt dagadva, tiszta láz volt a pici.:(

Ágyat azt mondták nem tudnak adni, de széket természetesen igen..1:30 volt, mire az infuzió lement, ekkor a nővér felajánlott egy ágyat, mert a pici fejét tartanom kell, nehogy a vér visszacsorogjon.
2:30kor felébredt, de 3-tól szerencsére aludt 7ig.
Én semmit nem mertem aludni, s párom igaz 12 fele hazajött, de aludni ő sem tudott.:(
Gonoszság volt, mert nem engedték, hogy 2 szülő legyen bent 1 gyereknél, pedig nagyon jó volt támogatni egymást...

3fele végre énis megnyugodtam, s ittam keveset, mert teljesen görcsben voltam, annyira nehéz volt.:(

A varrás után a nyelve egész jó lett, de nem szoptathatom, csak pépeset ehet és kamillás teát kell innia minden étkezés után.
A fájdalom mostanra, ha ügyesen etetek, itataok-sokat csökkent..egész nap babusgattam. :lol:

Párom is, énis teljesen kivoltunk ma..remélem hamar ágyba bújunk.. :wink:

Hétfőn reggel megyünk vissza kontrollra.
Remélem csak jó mondanak..

A nyelve még 2-3napig lesz feldagadva. S remélem nem piszkálja ki a varratokat-felszívódóak.., de mivel ingerli őt a nyelvével kidörzsölheti.
Kb 1hét mire rendeződik a helyzet.

Ami fura volt az altatós nem fogadott el semmit, viszont a doki nagyonis. De szívessen adtuk, mert a kicsinket nagyon szeretjük.:)

És szegény Pankának hamarosan itt a porlasztás is.. megint altatják, majd..Most mivel ki volt száradva a fejéből vettek vért(4* mellé szúrtak, illetve hiába keresték.)
Mikor le kellett venni a tapaszt, a hajából is vágni kellett, így lett meg az első Anna hajtincs.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok,

Én is azt hallottam, hogy a mi, tehát a szülők születési súlya hasonló lehet a baba súlyához, de még a születés módja is lehet hasonló. Bár itt nehéz átlagolnom, mert én másfél óra alatt megszülettem, anyum szerint kis híján a mentőben, a férjem pedig nagyon nehezen született anyósom szerint... :?

Ez a súlykérdés kg-ban szerintem nem jelent túl sokat. Azt olvastam valahol, hogy azért a szülés előtti súlyunk 20%-át ne nagyon lépjük túl. És bár én most épp 6 kg-nál tartok, az én fenekemre is ment bőven belőle. Mondtam is ezt a férjemnek, és nagyon vicces volt, mert magyaráztam neki, hogy ez a terhes nőknél természetes, a szoptatás miatt alakítja így a természet, és milőtt folytattam volna, megkérdezte viccesen, hogy azért, hogy kényelmesebb legyen olyan sokat ülnünk? :lol: Miután jót nevettünk, folytattam, hogy tápanyagraktározásra van szükségünk a szülés után a baba tejigénye miatt...

katya: valóban van rá esély, hogy egyszerre születnek a babáink... Ráadásul a Te babád épp az én szülinapomra van kiírva. :lol:

Lehetne egy prakikus kérdésem? Nem tudom, hogy az Uzsokiban alkalmaznak beöntést, borotválást, vagy ez az adott helyzetben dől el? És lehet vajúdás közben inni?

Jó hétvégét, jó pihenést a hüvös időben:

Szilvi és Barnabás
Kép
szilvij
 
 


Sziszike: szegény ti, ezt még végigolvasni is szörnyű volt, hát még gondolom végigélni...:-(((((

Szilvi: amikor én szültem, beöntés volt, a borotválást megúsztam, de csak azért mert engem az utolsó percig rendszeresen "rendbetett" a párom szakállnyíróval, és a szülésznő elfogadta az 1-2 mm-es szőrhosszt az intim részeken:-) Vajúdás közben néha ehetsz egy-egy darab szőlőcukrot és ihatsz egy-két korty vizet, de ennyi... Utána én olyan éhes voltam, mint egy farkas!:-) Gondolom, ezek a dolgok nem változtak két év alatt.

Jó hétvégét mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok Lányok,

Sziszike, nagyon sajnálom :cry: , remélem, hamar rendbejön Panka!!!

Szilvi, a tanfolyamon azt mondták, hogy alapesetben rutinszerűen borotválnak, és adnak beöntést, de ha Te mindenképp szeretnéd elkerülni, akkor nem ragaszkodnak hozzá. :wink: (Nem tudom, hogy a borotválásnál is ugyanez a megoldás működik-e, de ott annyivel jobb a helyzet, hogy ugye "házilag" is megoldható).

Én úgy vagyok vele, hogy azért még mindig jobb az a pár perc kellemetlenség, minthogy aztán ott a szülőágyon jöjjenek a dolgok... Dehát mások vagyunk, kinek mi a kellemetlen... Én meg pl. a kórházi hálóingen parázok, hogy márpedig én azt fel nem tudnám venni, még arra a néhány órára se... :( De gondolom azt kénytelen leszek elviselni. :(

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !

Sziszike ! Hát nem semmi ami veletek történik, most már csak jó jöhet !!

Vigyázzatok magatokra és sok sok puszi Annának !! Nektek meg kitartást !!

Szilvi ! Van mind kettő , de a borotválást Te is elintézheted, (ha lesz rá idő indulás előtt ) magadnak . Inni vizet lehet, meg egy kis szőlő cukrot enni, ha jól emlékszem .

Kátya ! Elfelejtettem írni nektek, hogy nagyon szép név az Anna !

Tündi ! Meg vagytok?
Minden rendben ? Rohangálsz mi , ruhák után ?

Üdv. : Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok,

mi még egyben. Voltam délelőtt ctg-n, ahol a nővérke már mondta, hogy csak egy üres ágy van, annyian jöttek éjszaka.
Szóval ha holnap megyek, akkor már lehet, hogy nem is lesz szabad ágy a szülészeten. Ráadásul 34-35-36 hetes kismamák jöttek zömmel.

Az enyém meg már túl a negyvenen meg se moccan...:)

Na mindegy, holnap megint ctg, aztán ha nincs semmi, akkor hétfőn reggel be kell mennem és majd megbeszéljük Csapóval, hogy maradok vagy bejárok.

Amúgy ti hogy vagytok?
Legyetek jók, kellemes további szép napot Nektek!

Bmszsz és Alexa
bmszsz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?