Új privát üzeneted érkezett!

Ildi, még a védőnős témához: hallottam már olyanról, hogy ismerős védőnővel meg lehet esetleg beszélni, hogy "vállaljon" benneteket, de nem tudom, ezt mennyire engedik / szeretik.

Közben utána is kerestem, a lényeg valami olyasmi, hogy az egészségügyi törvény csak a szabad orvosválasztás lehetőségéről rendelkezik, a szabad védőnőválasztásról nem.

Itt van egy rövidke fórum az EÜ minisztérium honlapján erről:

http://www.eum.hu/eum/eum.forum.page?actual=20&f_page=1&f_topic_id=80&f_t_page_num=1&f_a_page_num=1

Ez belőle a tudomány:
"(...) az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény a védőnő szabad választásáról nem rendelkezik, és a területi védőnői ellátásról szóló 49/2004. (V. 21.) ESZCSM rendelet is csak a védőnő ellátási kötelezettségét határozza meg.

Ezen rendelkezéseket összevetve jogilag ugyan nem kizárt a rendelet olyan módosítása, amelynek eredményeként – meghatározott feltételek esetén – a védőnő a nem körzetében tartózkodó gondozott ellátását is vállalhatná, de szakmai szempontok figyelembe vételével a minisztérium álláspontja az, hogy nem tartja támogatandónak a védőnők szabad választását, és erre tekintettel a hatályos jogszabály módosítását sem."

[/url]

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Végre újra az élők sorában vagyok. :?
Sikerült az államvizsgám, úgyhogy most már közgazdász is vagyok!!! :lol: :lol: :lol:
A végén külön kiemelt a vizsgabizottságl csak én kaptam 5-öst. Hát ez egy igazi szülés előtti ajándék, de tény hogy nagyon keményen megdolgoztam érte, azért nem jelentkeztem. Azért 6 emberet meghúztak a 15 ből.
Szóval mostantól koncentrálhatok a babára.
A ház is épül, egész jól haladunk.

Viszont voltunk a dokibácsinál, mert nagyon begörcsölt a hasam, menni nem tudtam a fájdalomtól. Először azt hittük az idegeskedéstől, de kiderült hogy fertőzést szedtem össze. De mivel zárt a méhszáj, így nincs gond, kezelik. Azóta már jobb is lett,( de azért ma a vizsgára taxival mentem, mert nem volt aki elvigyen.) Szóval lányok, csak óvatosan a fürdőzéssel ha a végefelé vagytok.

Én viszonylag szerencsésnek mondhatom magam, mert a nagy meleg ellenére nem vizesedek. Viszont éjszakánként nem nagyon alszok már. (ez kínzás)

Jövőhéten már én is megyek CTG-re! Hűha :P

Zsolkának gratula, vnének kitartás!

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az üdvözlést Kati16 és Ccuncogó67 (ha jól írtam) :D

Frusi,
nem akarok senkit se "besározni" és Téged meg eltántorítani. Mivel én előtte a magánjába jártam, csak véletlenül kerültem hozzá az Örsre, lehet, hogy ezért irányított oda vissza (gondolta ez pénzes csaj :) )... De valamelyik a 2 védőnőm közül mondta, hogy Hajdú milyen rendes és azokat is elvállalja, akiknek nincs pénzük, stb, szóval nem számító.
Ugyanakkor, mikor HSG - petevezető átjárhatóságira mentem hozzá az Uzsokiba (mivel végül lombik babánk lett - van folyamatban) - akkor 1/2 évig toszogatott ide - oda, most nem ér rá mert szabira megy, utána költözött a magán, nem értem el, utána majd Húsvét után jöjjek, akkor meg megkérdezte, miért is jöttem, és mire végre behívott az Uzsokiba, aznap reggel költözött a nőgyógyászat, egy nővérke TV-t tolt, és furán nézték, hogy én "műtétre" jöttem. Drága Hajdú doki megjött, és bekamuzta, hogy levélben értesített, hogy ne jöjjek ..... :)

Viszont tegnap a Mecsérről olvastam 1 nem jó véleményt (a másik topikban), hogy valaki mesélte az írónak, hogy megalázóan viselkedett vele. Erre a páromnak kellett lelket önteni belém, hogy nekünk egész más a tapasztalatunk, és ezt nem valaki mesélte valakinek.

De olyan fura, hogy nincs róla infó? A hálapénzen se volt!

Adri29, ez a fenti neked is szól. Majd nagyon kíváncsi leszek a tapasztalataidra, oké, hogy minden szülés más, de olyasmire, hogy bement-e időben a doki, másnap rádnéz-e, meg ilyesmi. ...Anyagi tapasztalatok is :)

Lényegében, senki nem tökéletes, és biztos, hogy mindenkivel kapcsolatban lehet valakinek egy kissé negatívabb tapasztalata, hiszen ők is csak emberek. Kivéve persze Csapó doktort, aki az itteni infók szerint egy SZENT :D

Üdv. mindenkinek. És kedves munkahelyemnek is, pá.
kavicsgym
 
 

 
 

Sziasztok !

Megint itt vagyok !

Tündi !! De jó lenne !!! Mennék is , már olyan régen voltam a Balaton parton !!

Lányok ! Most, hogy így megint a dokikon van a reflektor, szült már valaki Lukács dr-nál ???


Puszi , Kati
kati16
 
 


Én úgy emlékszem, hogy Persela már szült Lukácsnál.

Ja, és most hétfőn jártunk a férjemmel a védőnőnél a Tábornok u.-ban és ott találkoztunk két anyukával 4 és 5 hónapos babákkal. Ők meséltek, hogy Uzsokiban szültek és hogy nagyon jó volt, bár ő nekik nem volt fogadott orvosuk. Én mondtam, hogy nekem Lukács a dokim, erre az egyik lány azt mondta, hogy szülés után találkozott vele és hogy mennyire szimpatikus volt neki a dokim és milyen figyelmes volt. És a másik lány erre mondta, hogy ő neki bizony negatív tapasztalata volt Lukácsnál, ő éppen ügyeletes volt és nagyon morcos volt. De nem értettem, hogy ez a lány végül is kinél szült... Sajnos nem volt időnk kikérdezni, hogy pontosan mi rosszat csinált Lukacs, mert kijött a védőnő és behívta minket... :(

Kép
katya
 
 


sziasztok!

Sziszike! Kitartas! Minden rendben lesz Annacskaval, ha elvallaltak, akkor tuti jol fogjak megcsinalni. NEm mondom, hogy ne legy ideges, mert biztos ezt nem lehet megkerulni, amikor az embernek a gyerekerol van szo! De majd szepen rendbejon minden.:)

Tundi: Szuper az eredmeny! Mostmar teljes a boldogsag!

Méri: Grtaula a vizsgahoz! Ugyes vagy, nem semmi egy kozgaz diploma!

Kavicsgym: udv koztunk!

Kati: asszem Persela mar szult Lukacsnal, de nem biztos, hogy jol emlekszem!

Vedono: asszem akkor en szerencses vagyok, mert nekem tok normi a vedonom, a Thokoly uti rendelobol. Szerencsere meg azt is megusztuk, hogy kijon mielott megszuletik a baba, mondjuk mindegy, mert johetett volna, csakhat program, meg bajolgas, stb... Igy mar csak akkor jon a gyerekorvossal, ha meg lesz a babuci!

Lanyok: megint ez a ceges tortenetem, kepzeljetek nem tudok elszakadni. Most meg konyvelot kell valtanunk, amit jo lenne, ha valamennyire en tudnek meg koordinalni! Nem tudom mi lesz ezalatt a ket het alatt ami meg hatra van!? Foleg, ha kidolok a sorbol? Mindegy, de legalabb mar nem vagyok hajlando idegeskedni miatta!

Remelem majd gondoltok kicsit ram is bokros teendoitek mellett, ahogy Zsolkara meg Nikire! A masik ket finiselo teljesen eltunt?

Kepzeljetek atmentem obudara, c&a ba, talaltam egy szupi ruhat, amit meg most is pocakosan tudnek hordani, de gondoltam, majd a korhazbol abban jovok haza, nagyon kis csinoska. Fizetni akartam, es kiderult nincs nalam eleg penz egy 1000 es hianyzott! Embertol mar nem mertem kerni, mert mostanaban kicsit sokat koltottunk, de valahogy meg visszamegyek erte szerintem vasarnap! En komolyan bolond vagyok, ha valami nagyon megtetszik "olni" tudnek erte! nemsokara azert ugyis le kell mondjak jo par dologrol!

Nah szep estet, holnap nem leszek, max este. Ketpoi falunapokra megyunk (Szolnok mellett) a fiuk megint tartanak modellrepulo bemutatot! Remelem birom majd az egesz napos meleget???

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nikike, azért vigyázz magatokra, és tényleg ne nagyon idegeskedj! Még a könyvelő miatt se, irgumburgum!!!!! :D :D :D

Előttem járó és / vagy már tapasztalt kismamik: Nektek volt olyan, hogy naponta többször ilyen szúrás-szerű érzés??? Nem rendszeres, meg idővel mindig elmúlik, de meglehetősen kellemetlen. Utánakérdeztem tegnap a védőnőnél, szerinte semmi különös, vagyis szerinte jóslófájások, bár még kicsit koraiak, de ilyen van. (Megkérdeztem netes dokitól is, a válasz ugyanez volt, a "korai" nélkül). Semmi más extra gondom nincs most, csak ez... De meglehetősen kellemetlen, hogy ez ilyen szúrás formájában jelentkezik. Mit tudtok, természetes ez, vagy ugorjak el dokihoz?

Doki-téma: én még nem hallottam egyetlen dokiról sem csak pozitív véleményt (még az ISTENI Csapóról sem :D :D )... szerintem ez is olyan, hogy mindannyian más személyiségek vagyunk, más jön be, kinek-kinek más a fontos, meg egyáltalán, nincs olyan, hogy vki. mindenkinek szimpatikus, vki. meg senkinek sem... Pl. Habermayerről korábban csak rosszakat hallottam, aztán itt a babaneten, talán a másik Uzsokis fórumban ketten-hárman is dícsérték. (Nekem a 20. hetes uh-t ő csinálta, szörnyen türhő volt, de szerencsére nem volt sok dolga velem, mert minden abszolút rendben volt)...

Méri, gratula az államvizsgához!!! :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

En 2 hónapja a Mecsérnél szültem.
Csak jót tudok mondani róla. Nagyon kedves, segítőkész volt. Elmondott mindent, hogy mikor induljak a kórháza és mikor nem.
A szülés is "simán" ment. Kb 1 perccel, hogy kint volt a gyerek már ott viccelődtünk a szülőágyon.
A gátsebemmel sem volt semmi gondom.

Nem is a szülés volt a legnehezebb, hanem utána a szoptatás.
Nekem ezzel nagyon sok gondom volt, van. Sajnos.
Ha bármi kérdésetek van, szívesen segítek.

Kép

Vera
Vendég
 


Sziasztok!

Most mi isbevásároltunk nyárra.:)
Szoknyákat, halásznacit, felsőket. Kelletek a kényelmes ruhák.:)

Arra gondoltam, ha vki megszült és van felesleges rucija írjon..hátha valamelyikünk átvenné.:)

Nikike: köszi.
Ruhákkal énis, így vagyok, ha vmi megtetszik, akkor megpróbálom megvenni, pedig nálunk is sok a kiadás.
Most kelletek rucik, mert csak szűkek voltak..

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lányok!

Orulok, hogy megint/meg itt lehetek!
Nagyon szupi volt a ketpoi falunap, kb. 1 oraja jottunk haza. Sokat nevettunk a haverokkal, jot kajaltunk, fiuk sok sort ittak, apa talan az utolsokat engedheti meg maganak, marmint a kozeljovoben, vagyis ilyen kilengeseket, szoval en vezettem haza, jol elfaradtam, de megerte, mert a fejemnek meg karomnak jo szine lett, meg legalabb nem a budapesti szmogos levegot szivtuk. Isteniek a videki emberek, nagyon vendegszeretoek es kozvetlenek voltak, ugyanis vendegkent hivtak meg minket, vagyis a repulos tarsasgot, csaladdal, potkocsival egyutt! Annyira mas vilag!

Szia weronica! Szerintem mi ismerjuk egymast! En Dudkin felesege vagyok (Kerdezd Bencet, ha nem ismeros a nev)! Hogy vagytok?! Orulok, hogy hallok feloletek, foleg jokat!
Mit jelent, hogy gond van a szoptatassal? Hogy boldogultok a babaval?
Kepek?
Nekem meg kb. 2 hetem van, de lehet mar annyi sem!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Csak egy pillanatom van, de Kati, én Lukács doktornál szültem Márkot 2004. októberében. Érdekel a szüléstörténet, amit utána írtam? Kérdezz bátran!

Sziasztok!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Oké, akkor - bár Kati még nem válaszolt, viszont Nikike bejelentkezett némi infóért:-) -, közkinccsé teszem Márk születésének történetét, ne kelljen ezért visszabogarásznotok az Uzsokis fórumban 2004-ig. Bárkinek további kérdései vannak, csak bátran!

Márk születése

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok !

persela ! Igen , érdekelne a szülésed története + még a piszkos anyagiak is priviben !! Ha lesz majd időd, Én még októberig ráérek csak kiváncsi vagyok !

Előre is köszi !! :lol:

Puszi, Kati
kati16
 
 


BOCSI VAK IS VAGYOK !!

OLVASOM !!

Köcce ! Kati
kati16
 
 


persela !

Jaj, nem voltál kispályás !! Örülök, hogy ilyen hamar elfelejtetted az egész szülést és bele vágtatok a másodikba !! :lol:
Nagyon ügyes vagy, le a kalapot előtted !!!

Nekem sima egyszerű mezei szülésem volt , mégis nagyon-nagyon sokáig azt mondtam , nemkérek belőle mégegyszer !! :roll:
Kb. 4-5 órai vajúdással, ezek után nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz a mostani (remélem nem jön a fekete leves) Viszont talán most sokkal érettebb vagyok hozzá és talán jobban fogok a fájdalmon kívül másra is koncentrálni , hogy mi is történik közben !Bocsi nem fájdalom, összehúzodás !! Igaz ?? Tanultuk !!

frusi! Köszi még egyszer simán ment a Délis menet és még mákom is volt ,pont kiált egy nénni , úgy-hogy hely is volt és hévégén nem kell fizetni , mint megtudtam az újságostól, mert a tábla mást mond. :lol:

Puszi , Kati
kati16
 
 


Hello Nikike!

Igen mi ismerjük egymást. Sőt lehet, hogy másokat is a felkészítőről, bár én eggyel korábbira jártam mint, ami most végződött.
Marci jó gyerek. Eszik, alszik, mosolyog. :)
Sajnos minden étkezése nálunk úgy zajlik, hogy próbálkozunk cicin, aztán utána jön a pótlás (tej vagy tápszer) és végül nekem a fejés. Ez egy 1,5 órás program.
A kórházban sem tudott már rendesen szopni. MIndig csak mondták, hogy 0 grammot evett. Pedig nagyon sokat próbálkoztunk, amikor a 2. napon babás szobába kerültem. Volt olyan, hogy éjjel 1-kor még a csecsemősöknél ültünk és próbáltuk. Csomószor úgy nézett ki, mint aki eszik. De én mondtam, hogy szerintem nem szív. Aztán a mérleg kimutatta, hogy nem szív. :( Nagyon elkeserítő volt.
Az utolsó pillanatban viszont cseréltem bimbóvédőt (azzal is megpróbáltam a végső elkeseredésemben) a szomszéd lánnyal. Ez volt az a pillanat, amikor először evett is Marci belőlem és nem cumisüvegből. Ez baromi jó érzés volt Az öröm nem tartott sokáig, mert a heti mérlegeléseken kiderült, hogy mégsem hízik. Pedig egy-egy etetéssel volt hogy 1,5 órát cicin volt. Végül kaptunk tápszert 4 hetesen, és azóta hozzuk a súlyunkat.
Szóval, hogy konkrétan mi a gond a szoptatással nem derült ki. Sokan (csecsemősök, védőnő, gyerekorvos) sokfélét mondtak. Lehet, hogy szimplán lustább típusú gyerekem van.
Ezen nehézségek ellenére örülök, hogy még mindig kap anyatejet a tápszer mellett. Eléggé riogattak, hogy el fogja utasítani a mellemet. De ezt nem teszi, bár sokszor a mellre tevés nem sok grammot jelent az evésben.
Bocs, ha hosszú lettem. Ez a témát nem tudom rövidebben előadni. :D

Vera

Kép Kép
Vendég
 


Olvastam Persela történetét. Nem semmi.
Egy-két ponton hasonlít az enyémhez.

Mi is bementünk magzatvíz gyanúval, de bent hosszas vizsgálódás után kiderült, hogy mégsem az. Nekem megcsinála az ügyeletes azt a kellemetlen dolgot, amikor megbillentik a gyerek fejét, hogy fent van-e burok megrepedve. De nem volt. Viszont befektettek, nem engedtek haza. Ez volt szombat délután. Majd hétfőn f12-kor szintén zselével megindította a dokim a szülést. 2 ujjnyi voltam, és azt ígérte könnyű és gyors lesz 6-8 óra. Majd 5 órával később megszületett Marci. Gyorsnak gyors volt és ismerve mások szülését könnyű is. De közben baromira fájt, nem sok időm volt lihegni két fájás között. Sőt felállni sem tudtam, csak és kizárólag oldalt feküdni.
De amint kint van a babóca megszűnik minden fájdalom, ez csodás érzés... :D
Vendég
 


Sziasztok!

Persela! Nagyon koszonom, hogy megosztottad velunk a tortenetedet, nagyon meghatott (picit pityeregtem is, de ezt betudom az egyre labilisabb hormonhaztartasomnak). Szoval tenyleg le a kalappal elotted es Lukacs elott is! Nekem nem voltak eddig sem ketelyeim vele kapcsolatban, de nem gondoltam volna, hogy kepes "erzelmeket" (mikor megsimogatta az arcodat) mutatni ilyen helyzetben! Remelem mi egyszerubb esetek leszunk, de ezt ki tudja!

Helo Vera!
Mi is akkor voltunk utoljara eloadason, amikor talalkoztunk! Nem semmi ez a cicizos tortenet! Nem is ertem mi lehet a magyarazat! Nem alszik el eves kozben? Az meg kulon csoda, hogy fejessel van anyatejedet, mert nem lehet konnyu! Nekem ezek a hosszu idok (masfel ora) elkepzelhetetlenek! Hogy fogok egy helyben ulni ennyi ideig? Na, de remenykedem, hogy nem lesz gondunk! Meglatjuk!
Marci nagyon helyes!:)

Kepzeljetek delelott apaval osszeraktuk az agyat, nagyon csinos lett!:) Meg nem huzok ra agynemut, ne koszolodjon, legszivesebben burokba huznam a szobat, bar mar igy is ugy nez ki mint egy kis elvarazsolt sziget!:)

Szep napot! Csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Na sziasztok!

Először is - leírva lehet, hogy nagyon tömény az egész, dehát egy szülés tudjuk, hogy nem fájdalommentes, én utólag úgy látom, hogy a rengeteg lehetőség közül ez még egy viszonylag egyszerűbb volt. Volt barátnőm, akit 2 nap vajudás után császároztak, volt olyan, akinek előbb jött a babája, azért lett császár, volt olyan, akiből 16 óra tömény vajúdás után vákummal szedték ki a gyereket - ehhez képest és olcsón megúsztam. A komoly percek a tágítás és az oxytocin voltak, a többi annyira nem. Mégegyszer mondom, így utólag! :D
Lukács doktor tényleg nagyon rendes volt, én különösen kedvelem benne, hogy bármikor, ha olyat csinált, amiről jeleztem, hogy ez bizony most fájt vagy rosszul esett, bocsánatot kért, nem adta a nagyképűt, hogy ne hisztizzek már, ez nem is fájhatott. Utálom, ha egy férfi nőgyógyász akarja nekem megmondani, mit is érzek. Erre szoktam mondani, hogy előbb csinálják végig, aztán dumáljanak! De Lukács doktor abszolút nem ilyen.
Az is tény, hogy a kitolás közben neki főleg velem kellett foglalkoznia, a dolgok lényegi részét (a láb köztit:-) nagyrészt a szülésznő csinálja, azt a pár másodpercet kivéve, amig a gátmetszést csinálta, végig a fejem mellett állt, egyik oldalról ő, a másikról a párom és tök jól összedolgoztak.
Hozzáteszem azt is, hogy nekem iszonyű mázlim volt, egy hidegfront legelejével szültem, és egy kora délelőtti "villám" császármetszést kivéve egész nap és este egyedül voltunk a szülőszobán, mindenki csak velünk foglalkozott, neki sem kellett, mint ügyeletes dokinak, szülésről szülésre rohangálnia. Másnap bezzeg született vagy 4-5 baba.
Lényeg a lényeg, nekem bevált, nem véletlenül szeretnék most is vele szülni, ha csalódtam volna, villámsebesen mentem volna másik orvoshoz - volt már rá példa. A előző nőgyógyászom például egy nagyképű hólyag volt, na tőle elég határozottan jöttem el. Azóta is áldom az eszem érte...
Nikike, neked nagyon drukkolok, hogy mielőbb boldogan babázhass, Kati, neked meg még tényleg van időd! Az oltóberi babák egyébként tündérek - bár lehet, hogy csak hazabeszélek:-)))))))))) Meg remélem, majd a decemberi is az lesz... Na meg az összes többi!!!:-)))
Mindenkinek jó babavárást!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Marci eleinte el is aludt evés közben. Ez kb addig tartott, amíg az etetésekhez keltettem. Ő már az elején se akart 3 óranként enni, csak ritkábban. Na de ugyebár nem ezt a nagykönyvek, védőnők szerint nem szabad hagyni. Ezért én is keltettem, de így sokszor bealudt. Úgy 1 hete már nem vagyok hajlandó felkelteni, így végre nincs ilyen gond. Ezért most már csak napi 5x eszik. Ő ilyen: ritkábban kér enni, de akkor nagy adagot.
Eleinte én is kérdezgettem a barátnőmet, hogy ő mit csinál szoptatás közben. Majd kiröhögött, hogy abban a negyed órában ő csak gyöngyörködik. Bevallom, én a másfél órában szoktam olvasni, tv-t nézni és néha aludni :) (ha fekve szoptatva elalszom véletlenül).
Most jut eszembe, hogy Lukács nálam is bent volt a kitolásnál. Ő segített felülről.:) Ő is rendes volt, sőt másnap a folyosón is odajött és megkérdezte, hogy minden ok-e. Pedig nekem nem is ő volt az orvosom.
Vendég
 


Sziasztok!

Frusi: nekem is nyilalásokkal kezdődött a hasfájásom, és a végén már néha mozdulni sem tudtam. Most a 36. héten amikor vett a doki kenetet, ő már rögtön mondta, hogy tudja miért van-fertőzés-, és sajnos nem természetes a nyilalás. Ha csak keményedik a hasad fájdalom nélkül akkor ok. De szerintem neked is mostanság fognak vagy kellene kenetet venni, akkor rögtön látja majd a doki.
Nekem is jövőhéten jön meg az eredmény, addig helyi kezelést kapok, és már segített.

Védőnénivel én szerencsés vagyok, mivel a gyerekkori barátnőm a védőnöm, pont az ő körzetébe tartozunk. Viszont én már találkoztam a gyerekorvossal, tök jó volt, megbeszéltünk mindet, és kiirta a recepteket a picihez.
Ja és ami tök érdekes, ő homeopátiával foglalkozik, és felirt nekem valami bogyót, amit a 36. héttől szedni kell, meghatározott ütemben a szülésig. Állítólag abban segít, hogy majd beinduljon a méhtevékenység, és ha beindult, akkor könnyebben táguljak, és a szülés is könnyebben fog menni.
Aztán felirt egy másikat, amit a szülés után kell szedni, hogy lerövidüljön a gyerekágyi folyás, és hamarabb összehúzódjanak a dolgok, illv pótolja a vérveszteségből adódó dolgokat.
Hát nekem ez nagyon szimpi volt. :P

Tök poén, az egyik ismerősömnek aki 6 hónapos, jóval nagyobb hasa van, mint nekem itt a végén. Mindenki azon csodálkozik, hogy hol hordom azt a gyereket. :P :P :P Mondtam, hogy legalább látom a lábfejem még. :lol:

Hétfőn megyünk CTG-re!!!! :lol:

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok !

persela , köszi még egyszer ! De azért a privit még várom a piszkos anyagiakról !Ha gondolod írhatod az e-mail-re is .
mercedes1@invitel.hu. KÖSZI, KÖSZI !

Szóval, Lukács dr. egy nyeremény !!

Szülés után varrat szedésnél adtad oda ?? De ha nem lesz varrat szedés ???

Na mindegy , úgy lesz ahogy lesz !

frusi, sajna Én nem emlékszem ilyen szurkálásokra , de reméljük semmi probléma !!!

weronica ! Még nem is köszöntöttelek köztünk ! Üdv. köztünk !! :lol:

Lányok ! Nono27-ről ki tud valamit ?? NONO27!! Jelentkezz !! Mi van veled ??? :?:


Puszi, Kati
kati16
 
 


Szia Méri!

Nagy-nagy gratula az államvizsgádhoz, gondoltam, hogy tanulsz és azért nem jelentkezel. De most már remélem majd össze is tudunk futni valamikor :lol:

Köszi mindenkinek a védőnőről írtakat. Én is úgy döntöttem, hogy mondjon amit akar, én meg úgy csinálom, ahogy Nekem tetszik. Csak hát azért jobb lenne, ha olyan védőnőm lenne, akit bármikor szívesen felhívnék a kérdéseimmel. De ez most úgy látszik nem így lesz.

Nikike, hogy bírsz még vezetni? Bátor vagy, hogy még itt a vége felé közeledve is utazgatsz. Én már most azon gondolkodom, hogy 36 hetesen útra kelljek-e egy rövid kis nyaralásra. Meg már a vezetés is fáraszt, az öv egy kicsit zavarja a pocakomat.

Tündi, gratulálok az eredményhez, jó, hogy végre minden rendben és vége egy újabb izgalomnak.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok!
Elég rég jártam erre, sajnos a beszámolási időszak engem sem kímélt és időközben megszületett a gyermekünk is :lol: Lukács dokinál. A friss tapasztalatokat szívesen megosztom, ha lesz egy kis időm újból bekukkantok ide.
Remélem az utolsó hetesek jól bírják ezt a meleget!
Kellemes estét mindenkinek,
ityko
ityko
 
 


Sziasztok!
Hááát elég ciki, de jó régen csatlakoztam hozzátok..........:-((((( amióta nem dolgozom, nem igazán netezem, illetve, ha ha mégis, inkább csak átolvasom a hozzászólásokat, de nem írni már nincs energiám.
Csütörtökön töltöttem be a 39. hetet, elvileg 29-re vagyok kiírva. (a táblázatból sajna vhogy kimaradtam, pedig anno megírtam a fontosabb adatokat).

Szóval van pár napom Marcika érkezéséig, de remélem a kis kölök ráhúz, és nem bújik ki időben. Még javában lakástfelújítunk, igaz a gyerekszoba már 90%-an kész van.

Csütörtökönként jároka Hajdúhoz az Örsre, velem mindig teljesen korrekt, gondolom Frusi is osztja a véleményemet. Eddig semmi rosszat nem tudok róla mondani, persze van egy stílusa, amit vki elvisel, vki nem. Én igen. Az 5. ctg-m most lesz, és jó beparáztatott, hogy ha még egyben leszek 29-én, utána mindennap kell menni:-((((, sőt hétvégén az Uzsokiba.
Nem dobodtam fel a hírtől, de ez van, a baba érdekében mindent megteszek.
Sőt, hogy ne kelljen ebben a hőségben beutazni Pomázról, visszaköltözöm erre a pár napra Zuglóba.

k
fkitti
 
 


ityko !

Szia !!! De jó !! Te is előkerültél !! És micsoda hírek !!! Sok sok gratula nektek is !! :lol: :lol:

Kép

Természetesen várjuk a beszámolót !!! És még is mikor ??? Nahát , szóhoz sem jutok !!

Puszi, Kati
kati16
 
 


Sziasztok Lányok!

Ityko, hatalmas gratula! Mesélj nekünk, ha van egy kis időd! :D :D :D

Kitti, örülök, hogy Nálad is eddig minden okés Hajdúval, majd szülés után, ha esetleg be tudsz kukkantani, kíváncsian várom a beszámolódat! :lol: :lol: :lol:

Méri, egy kicsit megijesztettél most, nekem eddig többen mondták, hogy volt ilyen érzésük, és hogy ez OK, hát remélem, nem lesz semmi gond. (illetve a védőnő is azt mondta, hogy ez lehetséges, bár szerinte egy kicsit korai). Nekem nem holnap, hanem utána hétfőn (júl. 3) kell mennem az első ctg-re, és akkor vesznek majd hüvelyváladékot is.

Kati, de jó, hogy nem volt gond a parkolással!! :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Egyben lévő lányok, hogy bírjátok ezt a meleget? :shock:
Ma 40 fokot mutatott a hőmérő. 8)

Kitti, én is pomázi vagyok. :) Ki a védőnőd? Nekem Edit. És hát a végén még autóval se volt kellemes bejárni innét. És a fiam Marci. :D

Én nem vezettem a 37. héttől. Nemcsak a hasam miatt, hanem olyan bizonytalan lettem...

Vera

Kép
Vendég
 


Frusi: Bocsi nem akartalak megijeszteni, csak nekem is mindenki azt mondta, hogy ez normális, meg tuti a melegtől van, meghogy ideges vagyok a vizsga miatt. :cry:Na attól inkább csak aludni nem tudtam. Amúgy nekem egyre erősödni keztek a szurkálások, és fájt. Először azt hittem megint vesekövem van.
Az én dokim szerint a keményedés és a jóslófájások ilyenkor még nem járhatnak fájdalommal, de mondta rögtön, hogy nagy gond nem lehet. Azt tanácsolta hogy szedjek MagneB6-ot vagy magnéziumot ha többször érzem hogy keményedik, az izmoknak jót tesz. Lehet hogy az utóbbi időben kevesebb ásványi anyag jutott a szervezetedbe a nagy melegben, az izzadástól. Igyál sokat, hátha segít.
Nekem amúgy már mennem kellett volna CTG-re hamarabb, csak nem tudtam a tanulás-vizsga miatt.

Ildi, Niki: köszi szépen, tényleg jó túl lenni rajta, és végre felszabadultan érzem magam. :P
Ildi a védőnőt ha akarod lecserélheted van rá mód, csak vállaljon át a másik. Gondold meg, mert még jódarabig kapcsolatban lesztek, mert ő fogja méricskélni, szuritadni stb.
Amúgy tényleg összefuthatnánk valamikor most hogy már nem dolgozol, és nincs ilyen dög meleg, illetve a többieknek is ha van kedvük összeröffenhetnénk valamikor egy dumcsizásra, "kávézásra". Elképzelem, amit egy rakat kismama betódul valahova enni, micsoda látványosság lenne. :lol: :lol:

KépKép
lmarie
 
 


Ityko, nagy-nagy gratula, persze, hogy várjuk a beszámolót, végre nem csak én vagyok itt "Lukácson túli":-))))))))))))))))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Ityko!

Gratula a babahoz! Szemely szerint nagyon varom a beszamolot!

Hogy merek vezetni? Mit csinaljak helyette? Buszra szallok lokdosnek elegen, meg kopkodnek, meg emberszag van, szoval az sem jobb! Igy meg vigyaznom kell magamra mindenkepp, meg azert gyorsabban lehet a-bol b-be eljutni!

Nah mostmar elteszem magam holnapra, ja en is megyek 9-re ctg-re!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok,

elmúlt ez a hétvége is és Alexa nem mozdul. Még csak apró jelzései sincsenek, hogy mi a terve a hétre. Szombat éjjel még egy jó kis múzeumi körsétát is bevállaltam, hátha - aztán nem lett belőle senki...:)

Komolyan, ezek az utolsó napok a legőrjítőbbek! Éjjel már azt álmodtam, hogy így maradok örökre...:)

Bmszsz / Andi
bmszsz
 
 


Sziasztok!

Még mindig vagyok,holnap kell befeküdnöm,ha addig nem történik semmi.
A hétvége izgalmas volt,tegnap voltunk délelőtt ctg-n,és majdnem bennfogtak,mert nem volt túl jó,a mozgásoknál leesett a szívhang,megvizsgált a doki,sajnos semennyire nem vagyok még nyitva.Délután vissza kellett mennem,akkor jó lett a vizsgálat.A szülésznő azt mondta,látszik a vizsgálatból,hogy már túlhordott,nagyon az alapon mozog a szívhang.Végül nem kellett maradnom,ma megyünk délre,majd kiderül,lehet,hogy már nem enged haza Csapó.
Már keveset is mozog a baba,szóval már kezdi nem jól érezni magát,remélem történik már valami végre!!!!

Ha nem kellett bennmaradnoim,majd még írok este,ha eltűntem,akkor majd,ha hazajöttünk.


Kitartás mindenkinek ebben a melegben!


Niki
Vendég
 


Szia Niki!

Nagyon drukkolok, biztos nem lesz semmi baja.
De megértem az aggodalmadat..
Viszont jobb helyed van bent-a baba az első!

Remélem hamarosan jó híreket hozol.
Sok sikert és könnyű szülést!

Sziszike.

Szia Itykó!

Gratulálok a babócádhoz, várjuk a beszámolót!
Mekkora lett, hány kiló, hány centi?
Milyen volt a szülés?

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Niki ma voltál ctg-n 9 kor az uzsokiba? Mi volt rajtad?
Én fél tizkor voltam.

Hát sikerült rámhoznia a szivbajt a kölyöknek ma.
Nekem sajna nem jól sült el az első ctg, mert nagyon rossz lett az első eredmény, dokinak nagyon nem tetszett, ráadásul ájuldoztam, el kellett fektetni, borogatni, támogatni. Gyorsan csináltak egy flowmetriát, aztán még egy ctg, de addigra már mégrosszabbul voltam, odajött az orvosom is, akkor fekve nézték. Még este is vissza kell mennem, és holnap reggel is, és megint néznek áramlást is.
Kismókus nem hajlandó mozogni. :?
Bár megnyugtató hogy a szívhangja jó, az áramlás is jó, magzatviz is ok, de nem tudják rávenni hogy mozogjon, és keveset is mozog szerintem is.
De szerintem ettől a dögmelegtől van az egész, eddig semmi bajom nem volt. Na mindegy. Feküdnöm kell, és sokat inni, pihenni.

Bezzeg most mocorog. :evil:

KépKép
lmarie
 
 


Lmarie! Gratulálok a sikeres államvizsgához!

weronica ! Üdv. köztünk !

ityko !
Hatalmas gratula nektek ! Nagyon várjuk a beszámolót!

Persela! Nagyon köszönöm a történetedet!

Venczkone, bmszsz! Kitartás! Nagyon drukkolok nektek!

Kép
katya
 
 


Sziasztok!

Méri! ne feher nadragban voltam es vilagos, majdnem feher felsoben!
Te voltal annyira rosszul, hogy kicsit le kellett dolnod? Neked van egy kisfiad, ferjed, akik elkisertek? Vagy egy masik ferjjel volt meg ott egy holgy, zold felsoben es barna nadragban!? Az voltal Te? Masra nem emlekszem, mert elottem egy ikres kismama volt!
Dog meleg volt, szoval nem csodalom, ha rosszul lettel! De lehet hogy az izgalomtol? Pedig ez meg a konnyu resze!
Nekem jok az eredmenyeim, de baboca nem akart nagyon mozogni nekem sem, szoval volt rezegtetes, tapsikolas a feje folott, az egesz pocakomat taszigalta a neni, szoval felebresztettek rendesen, meg meg en is lekuldtem Neki elott egy islert! Azert Sztako alairta a papiromat es azt mondta, na ez egy rendes gyerek! Ez csak jelent valamit!:) jo lenne, ha idore jonne, mert ezek a tulhordasos torturak nem szimpik nekem!

Most kicsit pihenek, mert mar nalunk is szauna van az oreg, majd meter vastag falak kozott!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Nikike, milyen összehúzódások vannak?
Nem mondtak semmi biztatót?

Lányok, csütörtökön jön az enyhülés. Lehet, hogy meghoz egy-két babát is. :)

Csak úgy ne járjatok mint én. Front volt náluk és aznap 8-an szültünk, így volt aki a nőgyógyászatra került szülés után, és nem a gyerekágyas osztályra... :(

Vera
Vendég
 


Szia Vera!

MEg semmi kulonos! Legalabbis eddigiekhez kepest nem erzek semmi valtozast. Neha kemenyedik a hasam, de nem kellemetlenul!
Meg vegul is julius 7-ig van par napom, de tovabb huzni nem nagyon szeretnem! Igen en is remenykedem a frontokban!:) Mindenkitol kerdezem, hogy mit mondanak, mikor jon az anyhules!
Bar mondjuk dokim is csak 15-en lesz ugyeletes, gondoltam nem rangatnank be csak ugy! De azert addig nem szeretnem, ha bentmaradna baboca!

szep napot! Este meg jelentkezem!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok !

A finiselőknek kitartást és könnyű szülést !!!

Holnap megyek 4D-re 16 órára !!

Kíváncsi leszek !!

Puszi, Kati
kati16
 
 


Niki: igen tudom ki voltál, ott vártál a dokira a ctg-vel szemben :P
Meg mintha valami olyasmit mondott volna neked, hogy rendes ez a gyerek. :D Ahogy láttam neked szép nagy pocakod van.
Én a barna nadrág, zöld felsős voltam a férjemmel.
Még jó hogy jött velem. De én később lettem rosszul,és mondták hogy az előttem levő is rosszul volt (a gyerekes kismama). A doki viszont rámszólt, hogy mostantól pihenjek, ne hajolgassak, cipekedjek, főleg mivel ájulós vagyok. :?

Hát nekem valamiért az az érzésem hogy nem fogom ezt a gyerkőcöt tulhordani, inkább attól félek, hamarabb jön. Ha jövőhét csütörtökig kihúzza az már teljesen oké, mert az már a 38 hét lesz. A flowmetria szerint elkezdett öregedni a méhlepényem. :x
Viszont ha az esti ctg, és a holnapi vizsgálatok is jók, akkor legközelebb csak hétfőn kell mennem újra. Ha nem minden nap. :cry:
De szerintem minden oké a kicsivel, most sokat mocorog amióta hazajöttem, úgyhogy úgy döntöttem nem aggódok.

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Lmarie:én fél egykor voltam ctg-n,úgy-hogy nem találkozhattunk.Mondta a szüésznő,hogy ketten is rosszul voltak ma.
A mai vizsgálat jó volt,holnap reggel fekszem be,szerdán feltesz a Csapó egy zselét,ha addig nincs semmi.Azt mondta a héten mindenképp lezárjuk a dolgot,csak nem tudom,hogy ezalatt a pénteket vagy a vasárnapot érti,remélem a pénteket,de jó lenne ha szerdán lenne hatása a zselének.

Hát ez a meleg nem semmi,én már nagyon szenvedek,rossz lesz itthon hagyni a kislányoomat is,főleg,így hogy nem 5 mapról van csak szó,hanem akár a duplája is lehet.Remélem,hogy megkönyörül rajtam a kisfiam,és minél hamarabb kijön.

Nektek kitartás,majd jelentkezem,ha hazajöttünk.

Niki
Vendég
 


Sziasztok !

Niki ! A pici lányodnak mit mondasz és ,hogy fogadta a holnap reggeli bevonulást ??

Drukkolok nektek , kitartást !!! És minden finiselősnek !! :lol:


Üdv. Kati
kati16
 
 


Szia Méri!

Akkor tudom ki voltal! Orulok, hogy lattalak!:) Igen rendes gyerek tenyleg!
Nagy pocakom!? Nem csoda ez a gyerek a kovetkezo 9-10 napban barmikor johet! Remelm jon is!
Nekem minden rendben volt!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Na jó izgalmas volt a hétvége és a tegnap, ahogy olvasom. Finiselőknek nagyon drukkolok, én már egyáltalán nem bírom ezt a meleget. Tegnap én is rosszul lettem és éjjel nagyon keveset tudok aludni, olyan mintha duplán fűtenék, egyszerűen szakad rólam a víz, a lakás meg lassan elviselhetetlenül meleg (29 fok van most is itthon :cry: ). Nagyon várom már a csütörtöki enyhülést.

Méri remélem babócád megvárja a 38. hetet :) amúgy az én kis bébim sem nagyon mozog napközben. Inkább reggel, meg este, amikor még hűvösebb az idő. Vasárnap például kifejezetten keveset ugrált, bezzeg ma :lol: reggel óta mocorog, csuklik, rugkapál :lol: :lol: :lol: CTG-re amúgy hol kell bejelentkezni? Nekem is el kell kezdenem 2 hét múlva a heti látogatásokat...

Itykó, gratula a bébihez, majd írd meg az élményeidet, ha lesz egy kis időd!

Nikike igazad van, hogy vezetsz. Én is megpróbáltam a múlt héten BKV-zni és autóval még mindig jobb közlekedni, bár az egész családom ezen aggódik. Alig adják át a helyet és tényleg aggódom, hogy a tömegben megnyomják a pocakom.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok !

Csak próbálgatok , nem tudom , hogy sikerül-e ezt a Lilypie csíkot beraknom .


Kati

Kép


Kép
kati16
 
 


Há-há !!

Sikerült !! Ó, nem írtam rá a Merci nevét ! A fene kezdhetem elörről !

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

már egy ideje nem jelentkeztem, mert semmihez sincs hangulatom, ennek az okát később felfedem.

Üdvözlöm én is az újonnan érkezőket, és Verának külön köszönöm, hogy beszámolt Mecsérről. Jó volt hallani, hogy ilyen rendes. És Marci nagyon tünemény :)

Itykonak gratulálok, így utolsóként is, remélem jól vannak.

Csak egy-két észrevétel: Nikike, mi tavaly voltunk Kétpón, igaz, nem a falunapokon, hanem nászajándékként egy hétvégét töltöttünk a kastélyban, hála egy barátnőmnek :D Érdekes hely ez a kastély, nem is tudom, hogy giccsesnek, vagy elegánsnak nevezzem-e, mindenesetre nagyon jót pihentünk, szaunáztunk, pezsgőfürdőztünk.

Nekem a BKV-val kapcsolatban egyre jobb a tapasztalatom, újabban szinte mindig át akarják adni a helyet. Persze még mindig csak nők, és a középkorúak. Igaz, csak a földalattit használom, meg villamost, és az sem a legzsúfoltabb-verzió, de nincs okom panaszra. Én még rendszeresen vonatozom is, a hétvégén rengeteget utaztunk, és az is elviselhető. Helyet kapok, csak a meleg ne lenne.

Frusi, még mindig vannak szúrások? Vagy javult már a dolog?

Szóval a lehangoltságom oka szerencsére nem az állapotom, dolgozgatok, és sok jó esemény is történt a hétvégén azért: elkészült a gyerekszobába a szekrény, nagyon helyes, meg a hálónkba a könyvespolcok, az is hangulatos lett. Aztán lementünk a Velencei-tóra, és még fürödtem is!!! Kellemes volt a víz és nem találtam piszkosnak, és nem én voltam az egyetlen pocakos nő :lol:
Aztán jött a hidegzuhany: a kutyánk, akiről írtam, h kiskutyái lesznek, mire hazaértem, elpusztult!!! Nem hogy kiskutyák nincsenek (lehet, h érzéketlen vagyok, de ez nem is érdekel), de még a mi kutyánk is meghalt. Hihetetlen, teljesen jól volt, a szülés megindult ugyan, csak nem nagyon haladt előre a dolog. Éjszaka kijött egy állatorvos, azt mondta, minden rendben, még élnek benne a kicsik, csak adott neki vmit, h gyorsuljon a folyamat. Sajnos a mi állatorvosunk épp nyaralt...Reggelre annyira rosszul nézett ki a kutyuskánk, hogy a húgom folyton próbálta anyát elérni, h megint szóljon az orvosnak, aki (az orvos) azt mondta, hogy ő nem tudja császározni, csak fájdalomcsillapítót adhat neki. De mire kijött, már késő volt. Időközben sok halott kiskutyát megszült, de maradhatott benne még, vagy elzáródott vmi, vagy fertőzést kapott...El sem hiszem, hisz nem is volt semmi baja, aztán meg már nincs is. Mivel nagyon közel állt hozzánk, így nagyon nehéz túllépni ezen, 2 napig sírtam, most már talán nem bőgöm el magam, ha kutyát látok.

Bocs, h ezt leírtam, de szörnyen érzem magam. Nem akartam elrontani a kedveteket.

A finiselőknek nagy hajrá, olyan jó lesz nektek, ha már babázhattok is. Én még hosszú hetekig - hónapokig nem, és mire megszületik a kislányunk, Ti már rég tapasztalt anyukák lesztek :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!


Adri !! Nagyon sajnálom a kutyust !! :cry:

Remélem hamarosan enyhülni fog a fájdalmad !

Addig is kitartást ebben a hőségben !


Puszi, Kati

Kép


Kép
kati16
 
 


Kati, majd mesélj, milyen volt a 4D! Hová is mentek?

Adri és

Kép
adri29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?