Új privát üzeneted érkezett!

Kori alvása: mivel már csak egyszer alszik (kivéve ha hajnalba kel), próbálom 12-ig elhúzni az időt, mert a bölcsiben akkor lesz alvás. Ma 11.30-kor tettem le, szóval lassan haladunk a cél felé! :)

Cas, Szilvi nem volt nagy dolog azt az egyet megtalálni, csak szegény Cas a kaják között úgy néz, mint borjú az újkapura. :cry: Na ezt nem rossz szándékkal írom, csak sajnos Cas nem válogathat ezek között semmikor, legfeljebb, ha feladata. Szóval a tejpépek között nem hagytam elveszni, szegényt.
Cas Mikorra várható, hogy Sebi nem lesz ilyen allergiás? Kb. 7 évesen?????

Szilvi
Buli: esetleg?! :lol:
nikcsi
 
 


Szilvi
mi nagyon szívesen mennénk, csak nem biztos, hogy el tudunk szabadulni - melóznom kell. :(

Nikcsi
Hát igen, a borjús-újkapus hasonlat nagyon találó volt! :lol:
Mikorra várható, hogy kinövi? 2-3 éves kora között remélhetőleg sokat javul majd. Aztán 6-7 éves kora körül mégjobban... Ez éltet! :(
cas
 
 


akkor szerdán buli!!!!

Nikcsi köszönöm Saci támogatását, igen ez van, amikor az ember saját magából indul ki, eszébe se jut, hogy másnak esetleg az nem olyan egyértelmű
bocs Saci :?

remélem azért még megpróbálsz jönni szerdán :lol:

hahó többiek!!!
nyaraltok, hogy nem hallani felőletek?
szilvamag
 
 

 
 

Cas
Van remény 2-3 éves kora körül :?: Az tök jó! :P :lol:
DM-ezés után bementünk a sparba és olyan s.dinnyét választottam, hogy még én is ettem belőle, pedig nem szeretem. (Micsoda haszon, hogy diákként zöldséges is voltam :lol: )

Ma volt itt utoljára uszi Óbudán, legközelebb szeptemberben. :cry:
nikcsi
 
 


Szilvi
Jaj, hát nem volt semmi gond, én se gondoltam, mikor megírtad, hogy ennyire el leszek veszve a polcok előtt, bár az édesköményes nyuszit a többiek se tudták hová tenni! :)
Tali: remélek-remélek hátha, de anyu le akarja zárni a negyedévet, mielőtt szétkapják a lakást, szóval nem sok reményünk a talira. :(

Nikcsi
Ma én is vettem Zsomnak a piacon, sajnos én se szeretem (pedig az illatát nagyon, és kevés olyan gyümölcs van, ami nem ízlik, de ez sajna olyan), még nem meózta le, talán majd most.
Jaj, anno én is szerettem volna zöldséges lenni, de persze nem engedtek el nyári munkára sehová - helyette bébiszitterkedhettem. :)

De hogy jó híreket is írjak:
1. Csütörtökön megyünk szerződni a bankkal!!! :)
2. Mostmár pancsoló is van anyóséknál, és ma felajánlotta, hogy oda is szervezhetünk bababulit! Ma ki is próbáltuk a fílinget, óriási családi parti volt, millió kiskölök rohangált fel-alá, Sebi nagy élvezettel utánozta őket sikítozásban, csúszdázásban, mászókázásban, hintázásban, labdázásban, krampuszkodásban! Minden anyukát levett a lábáról, egész délután alig láttuk! :) Szóval megjött a bátorsága a kölöknek végre! Sőt, mostmár azért is balhézott picit, ha a többiek nem úgy viselkedtek, ahogy ő várta. És talán még féltékeny is volt az elején, hogy az ő egyedi birodalmát megszállták a többiek! :)
cas
 
 


Cas
Sebi nem fél a rokon gyerekektől?

Sárga dinnyét én sem szerettem, csak az illatát. De kiképeztek, hogy nem mindegy milyen és tényleg igazuk volt, mert ami repedezett "föld"mintájú, annak olyan az íze, mint az illata.

Szilvi
Mi is megyünk szerdán. Remélem Fannit sikerül majd rávennem, hogy időben aludjon.

Myra
Te is jössz? Mert akkor viszem a második évad DVD-t.
boglarka
 
 


Sziasztok!
Még élünk, de napközben gép közelébe nem nagyon jutok, este meg már nincs erőm hozzá. :?
Ha úgy jön ki a lépés, mi is strandolni járunk, mert Lilla imádja. Ki sem lehet imádkozni a vízből. Igaz ez csak délelöttre korlátozódik, mert mi utáljuk a heringszindrómát, na meg Lilla 1 hónapja reggel 6 és 1/2 7 között kel :cry: , így 11-nél tovább semmiképp nem bírja. Igaz Lillával az a pár óra is iszonyú fárasztó. Folyamatosan a nyomában kell lenni, fogni. Arra esély sincs, hogy legalább 1 percre leüljön a pokrócra. Már előre félek mi lesz a nyaralás alatt, (ha egyáltalán el tudunk menni, mert Gergő Anyukája nagyon rossz állapotban van :cry: ) szerintem pár nap után teljesen kipurcanunk. :shock:

Képzeljétek, tegnap fürdés elött odaadtam Lillának a bilit, hogy szokja egy kicsit, és párszor elmondtuk neki, hogy abba kell majd pisilni. Ő hajtogatta hogy pisi-pisi, föl-le ugrált róla, elrohant a kalapjáért mert abban mégiscsak jobban mutat mint teljesen pucéran :twisted: , de egyszercsak tényleg belepisilt. Gondolom ez még teljesen véletlen volt, de akkor is úgy örültünk neki. :P :P

Szilvi,
Egyenlőre jó nekünk a szerda. :P

Én tudom mi az az édesköményes nyuszi. :twisted: :P

Boglárka,
Köszi előre is. :P

Már nagyon rég raktam fel képet, így most pótlom a továbbra is képregénymódban működők kedvéért. :twisted:

Pancsííííííí
Kép
Amíg Apa összerakja a szekrénysort, én divatbemutatósdit játszok rajta. :P
Kép
Portré
Kép
myra
 
 


Myra: Szóval ti is a rómaira jártok? Azt a fröcskölőt Sebi is nagyon szereti, pedig amúgy a hidegvízért nem rajong. A csúszdát is kipróbáltuk vele (a nagy családi sárgát), én csúszom vele, Zsom meg lent elkap minket. Vagy fordítva. Nagyokat visít meg röhög, amíg csúszunk. :) De akkor 11-re haza is mentek? Odakint esélytelen elaltatni? :shock: A portré nagyon édes Lilláról! Igazi kis porcelánbaba! :)
cas
 
 


Boglárka: hát én is meg voltam döbbenve, hogy mennyire nem félt tőlük! De nagyon örültünk neki Zsomborral!
cas
 
 


Myra
Nagyon csini Lilla a kis ruhácskában és szép a hajacskája is.

Cas
A tapétaboltot nem írtad meg, hogy hol van? Azt hiszem, hogy a Praktikerben is lehet olyan márkát kapni.
Egyébként a plafont nálunk azért kell tapétázni, mert a panelon olyan sok kis lyuk van, hogy azt csak szakember tudná szépen lefesteni, mert még soha nem volt festve. Annak valamilyen símító alapot is kellene adni, de nekünk ez nem sikerült szépre Anyuéknál.
boglarka
 
 


Sziasztok!
örülök, hogy nem olvadt el a társaság ebben a melegben :)

akár bababuli helyett babastrandolást is tarthatunk, a lányaim vízimádók, igaz Kinga egyelőre csak a 10-20 cm-es vízben nagylegény(leány) :twisted:
a délelőttöket én is jobban szeretem, akkor még ki lehet bírni a meleget, de déltől . . .

Lillának jól áll a kifutó, össze ne rakjátok a bútort!!! :wink:
kíváncsi vagyok nagyobb korában is ilyen lesz :?:



Kép Kép
szilvamag
 
 


Na megjöttünk Agárdról, ott elviselhető volt a mai nap. Bár a Velencei tó is pisimeleg már... Viszont legalább sok víz van benne.
Nagyanyóssal összevesztünk, hogy ehet-e csemegeurborkát a gyerek, és be lehet-e kenni a vállát Ftorocorttal, amikor mi nem vagyunk ott, de ezt leszámítva idilli nap volt a mai.

Papával
Kép

Ebéd egyszál partedliben (hogy minek adtam rá, azt ne kérdezzétek, viszont ügyesen belepisilt a tányérjába... :lol:
Kép

Segített mosogatni is ebéd után
Kép

Aztán kidőlt kicsit a sok tennivalóban
Kép
cas
 
 


Boglárka
A bolt a Népszínház utcánál van. A Praktiker (főleg ez a bécsi úti) nem a legolcsóbb helyek egyike... http://www.tapetacentrum.hu

Szilvi
Ne is fájdítsd a szívemet! Sebi annyira szeret pancsolni!
cas
 
 


Saci,
Mázlista vagy, hogy Sebi tud így aludni. Lilla sajnos csak az ágyában, utazóágyában, és autóban alszik el. Talán egy hónapban egyszer fordul elő, hogy nem bírja ki amíg délelött leteszem aludni, és elalszik a sarokülőn. Sajnos ez a programjainkat is eléggé behatárolja, mert hosszabb időre sehová nem tudunk elmenni. :(
Máshol még hamarbb elfárad a sok új ingertől, és attól, hogy egy percre nem áll meg. De hiába hulla fáradt, alvás az nuku. Inkább ordít, esik-kel, fetreng helyette. :(
Azt se igazán értem, hogy lehet reggel, ébredés után 2 órával már hulla fáradt??? És ha ennyire nem bírja miért nem alszik napközben többet? Mert most már csak 1x1-1,5 órát alszik, + nagyon-nagyon ritkán még 30 percet késő délután. Ez édeskevés neki...

Szilvi,
Már összeraktuk. :D De egész nap azon rohangált fel-alá. Volt, hogy elrohant egy sapkájáért és abban illegette magát. Már most nagyon nő. Imád öltözködni és krémezni magát. :shock: Azért remélem nem akar divatcicababa lenni, mert én biztos nem hordom majd ilyen helyekre. Annyira utálom amikor a pár éves gyerekekből modelleket-énekeseket-szépségverseny résztvevőket csinálnak.

Hát igen nagyon hiányzik innen legalább egy erkély. A szobába mégse rakhatok medencét. :shock: Lilla is vízfüggő lett. Ma egész nap ütögette a bejárati ajtót, és hajtogatta, hogy pancsi-pancsi... :? A fürdőkád nem elégíti ki az igényeit. :? Szegény ráadásul nagyon izzad a pelusba, állandóan le akarja rángatni. De ha leveszem akkor meg összepisili a lakást.
myra
 
 


Myra
Nekünk is volt ilyen csak-itthon-alszunk időszakunk, tényleg nehéz úgy bármilyen programot csinálni. :? De szerencsére a babakocsiban elalszik, és utána le lehet tenni a takaróra szunyálni. Olyan alkat, mint az apja, ha egyszer elaludt, ágyút is lehet sütögetni a füle mellett, nem ébred fel.
Viszont neki már csak 1 alvás van egy nap, akkor is, ha az csak 30 (!) perc volt. Képtelenség mégegyszer letenni, mondjuk ilyenkor ki is borul estére. Mert amúgy 2-2,5 órát alszik egyben. Ja és ő is délelőtti alvó inkább, ritkán bírja ki ebéd utánig.
Erkély: nálunk meg egész nap annyira idetűz a Nap, hogy nem tudok neki pancsolót csinálni. Meg nem is biztos, hogy akarok, mert akkor mindig balhét rendezne, hogy ő ott akar pacsálni. :)
Pelus: Sebi tegnap annyira élvezte a meztelenkedést! Oda és akkor pisilt, amikor és ahová jólesett - persze itthon én se tudom vele megcsinálni. De amúgy is teli van melegkiütésekkel az egész hasa-háta, sajna a pelus-mentesség se javított rajta semmit a combhajlatoknál... :( Mondjuk rettentő meleg volt tegnap és ma se lesz jobb. Megyünk is rómaira! Ott elviselhető.
cas
 
 


akkor szerdára iderakom a kismedencét, jó?!
szilvamag
 
 


Cas
Vasárnap visszamentünk sparba, hogy vegyünk még fini sárgadinnyét, de már csak 10-15 db volt. Persze még így is sikerült nem túl összetörtet és finit találnom! 3-at is vettünk! :)
Bank: hihetetlen gyors elbírálásotok volt! :P
Sebi és a családi gyerekek: végre feloldódott! Hurrá! :lol:
Tapéta: ha jól veszem ki a szavaidból nagyon nem szívesen állnátok neki. Egy jó tapétást ismerek, itt fent ő tapétázott, viszont Székesfehérvárrol járt fel, de még így is megérte és a munkájával elégedettek vagyunk! Ha kell megadom a számát!
Nagyon jók a velencei képek, de hogy a tálba pisilt??? Ez a kakilás, pisiléses móka nagyon megy Sebinek! 8)

Myra
Nagyon édi Lilla a képeken.
A képregényes üzemmóduról már ezer éve nem hallunk! Pedig igazán eljöhetnének egy talira, pl.: Szilviékhez, az nincs is olyan messze!
Az alvással nem vagytok egyedül! Balcsin egész nap nem volt hajlandó aludni, még úgysem, hogy 2 órákat sétáltunk a parton vele babakocsival. Este tök fáradt volt, de inkább felpörgött, ráadásul egy szobában is voltunk. :cry: A megoldás az volt, hogy elvonultunk fürdeni, aztán már ment is a szunya. Babakocsiba már Kori sem alszik. :x
Meztelenkedés: Kori is tele van melegkiütésekkel nyaka körbe, és a popójánál volt, de ezt megoldottam és már el is múlt! :) Kori is összepisilné az egész lakást, de én úgy szoktam, hogy van egy kis strech rövidgatyója és azt adom rá ja és zoknit, e kettő felfogja a pisit, ami mennyiségileg nem is sok, mivel inkább izzad. Du. pedig általában 16-kor kimegyünk és 18 - 18.30-kor jövünk fel, csak rövidgatyó, és ilyenkor eddig még egyszer sem pisilt be. :P

Szilvi
Bababuli vagy babastrand, mindkettő szuper nálatok biztos! :P Viszont, ha sok baba lesz, akkor elég kicsi lesz a medence nem? Mi vettünk egy nagyobbat, sőt túl nagyot is. Kár volt megvenni, szóval ha megyünk elvigyem? Ja és Timi jöhet (34 hetes és a Kingája Korival egyidős -1nap)? Ha ő jönne, akkor ráadásul autóval mennénk, szóval tuti tudom vinni a medencét, vagy akár ma, holnap be is ugorhattok érte, hogy felmelegedjen benne a víz. :P
nikcsi
 
 


Nikcsi!
sok víz nem melegedne fel hamar, sokáig meg nem szeretném sanyargatni a füvet. Szerintem elég lesz a mi kicsink is :)
Timi pedig volt már itt, szívesen látom megint.

Myra!
kérlek, hozd vissza a tologatós kiskocsit, Enikő mindent tologat!

Viki!
csak pár szót, ha időnként netközelben vagy!!!
hogy halad az építkezésetek? Gyertek már el egyszer!
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Hazaértünk! Nagyon szuper volt a nagy melegben lubickolni! Viszont Matyi összeszedett valami vírusos kiütést. Most várjuk a dokinénit. Már múlik neki, de jobb, ha látja azért. Ha megengedi, akkor szerdán megyünk, ha nem, akkor: :cry:
aranyhold
 
 


Sziasztok!
Én, egyel arrébb voltam a terhesek között, de ott nem találom a babásokat, benézek ide, hátha itt vannak, van is 1-2 ismerős név.
A kislányom 04.24.-én született 4300 gr-al, 55 cm-el. Azóta is jól fejlődik a drága.
Szeretnék kérdezni tőletek, és beírogatni néha napján.
Úgy néz ki epe műtét előtt állok, állítólag a terhesség is elő hozhatja. Próbáljuk húzni, de ma másodszorra megint rosszul lettem.
Szóval el kellene raknom a hűtőbe sok tejet, hogy a manó a műtét napjai alatt se tápszeren legyen, azt szeretném kérdezni, hogy ajánlották a homeopátiás "tejcsinálót" az UTRICA URENS 5CH, használtátok, nincs rajta semmilyen használati utasítás, nem tudom, hogy szedjem és mit nem szabad közben, mert a többi homeopátiásnál vannak előírások.
A másik kérdésem jártatok esetleg ilyen cipőben (epe baj) és esetleg ismertek valakit (orvost) a Margitban.
tundike
 
 


Sziasztok!
Szoktalak olvasgatni benneteket én is a Margitban szültem,a lánykáim 3 és 4,5 évesek.

Tündike!
Én az első szülésem után két hónappal estem át epeműtéten és jó tanácsként mondom ne nagyon halogasd.Én éjszaka lettem rosszul,de annyira hogy az intenzívre vittek előszőr mert nem tudták mi a bajom,alig kaptam levegőt a fájdalomtól,nem tudtam felegyenesedni és beszélni sem nagyon :cry: Miután túlestem rajta mintha elvágták volna a fájdalmat és azóta sincsen semmi bajom.
Ami viszont rossz volt hogy a tejem sajna elapadt,hiába fejtem a kórházban is folyamatosan :( Az is hozzátartozik az igazsághoz hogy két hétig voltam folyamatosan a kórházban,mert nem sikerült laparoszkóppal,kivenni és ezért nagyműtétet kellett csinálni.Gondolom a szervezetem ezért álította le a tejtermelést,mert kellett az energia az én gyógyulásomhoz.
Engem Dr Nemescsói Ferenc műtött,nagyon kedves volt.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni :)
Szisztok: Anna
nusy
 
 


Nikcsi: igen, tényleg elég gyors volt a bank, remélem a lóvét is ilyen gyorsan utalják. :) A tapétás elérhetőségét szívesen venném!!! Küld át mailben. (Tényleg nem szívesen látnánk neki, nem vagyunk jók az ilyen kézügyességet igénylő dolgokban, no meg Sebit se tudjuk hová tenni addig, anyós dolgozik, anyuék szintén felújítanak...)
cas
 
 


Aranyhold: Gyors gyógyulást Matyinak! (Micsoda vírusok vannak?!)
cas
 
 


Tundike, Nusy
Üdv itt!!!! :)
cas
 
 


Tundike: itt van egy epebetegséges topic: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 9&start=50 Én többeket is ismerek, akiknek sikerült fenntartani a tejet a műtét után is, és békésen szopizott tovább a gyerkőc.
Gyors jobbulást!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Tündike, Nusy!
Sziasztok!
örülök, hogy nem csak olvasgattok, hanem hozzá is szóltok

Tündike!
kóstoltattad már a kislányoddal a mélyhűtött tejet? Az én nagyobb lányom nem volt hajlandó meginni :(
kérdezz még körbe, védőnő stb, hátha van valakinek felesleges teje, a műtét alatti időre
én is így adtam annó egy anyukának, akit műtöttek
a homeós dolgokat nem tudom, de a neten rengeteg oldal van ezzel kapcsolatban és orvost is lehet találni
szilvamag
 
 


Még élünk, de én már nem nagyon. Nem bírom ezt meleget.

Szilvi
Sajna mi nem tudunk menni szerdán, mert vérvételre kell mennem délelőtt. Délután pedig nem szívesen indulnék el a Suzukival (nincs benne klíma). Viszont a pelust már ki szeretném neked fizetni!!!
Peti ezen a héten nem megy Pilisvörösvárra, mert a központban van, de vasárnap megyünk egy babakocsiért a X. kerületbe. Ha otthon lesztek bevinném a pelus árát.

Sajnos ezen a héten nem burkolnak nálunk, mert a burkoló azt mondta, hogy nem jó ebben a kánikulában lerakni a lapokat. Szerintem van benne valami, mert már többen is le akartak beszélni, hogy ezen a héten burkoltassunk. Ezért csúszik a szinezés is, mert állítólag azt sem jó ilyen nagy melegben csinálni.
Ha jövő hét elején lerakják, akkor szerda magasságában lehetne nálunk egy tali. Nos?
hmmc
 
 


Cas
Nem is mondtad, hogy voltatok-e Fóton megnézni a burkolólapokat.
hmmc
 
 


Móni!
én már nagyon várom, hogy mehessünk hozzátok!!!
a melegben való burkolást én is mondtam, rendes a burkolótok, hogy nem csinálja meg, csak azért, hogy már készen legyen
a fizetést, meg kibíroma buliig
:roll:
ha van sagítségem, mi is eltűnünk időnként itthonról pancsolni
szilvamag
 
 


Aranyhold
Dokinéni mit mondott?

Tündike
Gratulálunk a kislányodhoz!
Üdv itt, és tényleg gyertek nyugodtan máskor is, és kéredezz nyugodtan! Szilvinek igaza van, sok gyerek nem fogadja el a fagyasztott tejet. Meg én is azt ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot a védőnővel anyatej ügyben. Iszonyat sok tejem volt, védőnő összehozott egy közelben lakóval, akinek nem volt, így két gyereket tápláltam - annyi volt!

Anna
Te meg csak a bokorból figyeltél minket? Máskor is jöhetnél dumcsizni nyugodtan, nem harapunk!
Kinél szültél? Otthon vagy még, vagy már dolgozol? Hogy hívják a gyerekeket? Na nem rohanlak le!

Cas
Tapétást mindjárt küldöm, remélem nem felejtem el! Ha igen szóljál! :?
nikcsi
 
 


Sziasztok!
Tegnap volt a dokinéni, nem vészesek Matyi kiütései, szerinte szinte már túl is van rajta, de azért elküldte vérvételre, nehogy valami komolyabb dologról legyen szó. Na, ezen ma túl is estünk. Alig tudták eldönteni, honnan vegyenek vért tőle, mert amilyen kis husi, sehol nem látszott a vénája. :oops: Holnap délben lesz eredmény, attól függ, hogy tudunk-e holnap menni, vagy nem. De remélem nem lesz gond! :roll:

Tundike! Én szedtem azt a homeos bogyót, de megmondom őszintén semmi pozitívumot nem tapasztaltam. A laktoherb átmenetileg segített, pontosabban olyankor, amikor valami miatt kevesebb volt, olyankor pár napig ittam 1-2 bögrével, és az adott egy löketet neki. De ha 1 hétnél tovább ittam, akkor már az sem használt. Ilyenkor szünet, és amikor kellett megint ittam pár napig ha kellett. Ami viszont észrevehetően serkentette a rendszeres és elégséges evés. Ha kicsit többet ettem, akkor dőlt a tej, ha meg nem tudtam enni valamiért, akkor apadt.
Nálunk nem volt gond a fagyasztott tejjel, Matyi gondolkodás nélkül lehúzta.
aranyhold
 
 


Nikcsi! Közben írtam pont a választ! :lol:
aranyhold
 
 


Aranyhold
Látom! Remélem nem lesz gond! :wink:

Cas
Bedobtak egy szórólapot, nagyon szép gyerek játékokkal. Na ezek után beugrott, hogy anyudék nem is vettek olyan drága babytaxit. :?
Nézzétek meg, szép szép, de iszonyat drága! www.step2.hu
nikcsi
 
 


Sziasztok!
Nagyon köszönöm!!
A laktoherbet sajna nem ihatom, mert fáj tőle a Laura pocija. Még nem próbáltuk a fagyasztott tejet, de sürgősen kipróbáljuk, csak nincs hozzá anyatejes cumink, most derült ki amiket vettünk, mind tejes és vizes. És persze minden baj ilyenkor jön, a mélyhűtőnk is elromlott, a kukában köt majd ki, de ezt napokon belül póroljuk.
Én is így voltam rosszul, beszélni sem tudtam, levegőt is alig kaptam, de nekem elmúlt az algopirin, no-spa szuritól amit a vénámba kaptam, és tegnap is mire kijött az ügyelet, elmúlt, remélem nekem nem olyan komoly.
A Nemescsói dokit nekem is ajánloták, de a végén holnap reggel a nőgyógyászom által ajánlott Imre Domonkoshoz megyek, telefonba kedves volt, holnap meglátjuk. A Honvédba ajánlottak egy professzort, na minnél nagyobb egy doki, annál lekezelőbb, jó nekem teljesen a Margit.
Topicok mindjárt megnézem.
Köszönöm a kedves fogattatást!!!
tundike
 
 


Tundike,
Urtica Urens CH5: napi 2x5 golyócska max. 1 hétig utána szünetet kell tartani (1-2 hét), majd újra lehet kezdeni.
Mindenféle homeós szer szedése: elötte-utána 1/2 óráig ne moss fogat (a menthol gátolja a felszívódást), illetve ne egyél-igyál.
A golyócskák ne érintkezzenek fémmel, és ha lehet a kezeddel se mert a hatóanyag a felületükön van. Az "üvegcse" kupakjába érdemes kiönteni és onnan bevenni őket. El kell szopogatni, nem lenyelni!! Tárolás: ne legyen elektromos cucc a közelében. Azt hiszem nagyjából ennyit kell tudnod. :P

Hmmc,
Ha szerdán lesz buli, akkor én Lilla állapotától teszem függővé, mert kedden kapja a 18 hós oltását. A doki néni szerint másnap lehet láza tőle. :?

Nikcsi,
Látod, megint más a dokik véleménye. Megkérdeztem mi legyen az oltással, mert így csak 2 hónap lesz a kettő között, és a mi doki nénink azt mondta, teljesen mindegy mert a két oltásnak nincs köze, hatása egymásra.

Saci,
Jó, hogy eljöttünk, Lillával nem lehet bírni. Így is alig aludt, hátha még ott maradunk. :(

Bocsi, ha sok mindenre nem reagálok, de Lilla most is itt nyűglődik, és mindig elfelejtem a felét annak amit írni akarok.
myra
 
 


Tündike
Azt írod van tejes, és vizes cumitok, a tejes miért nem jó? Tudomásom szerint nincs olyan, hogy anyatejes... :shock:
"minnél nagyobb egy doki, annál lekezelőbb" ebben lehet igazság! :roll:
nikcsi
 
 


[quote="myra"]A írta:myrannyira utálom amikor a pár éves gyerekekből modelleket-énekeseket-szépségverseny résztvevőket csinálnak


Na Myra, és a többiek akkor lehet, hogy elítéltek, de nekem pedig egyre jobban érik, hogy Korit elvigyem fotóztatni. Miért? Úton-útfélen mondják, hogy milyen szép, de gyönyörű a szeme, stb. Már két férfi (az egyik apuka) is megállt Korival szembe és szeme, lélegzete is elakadt, aztán amikor meg tudott szólalni, az egyik: aszta mindenit de gyönyörű szeme van. Másik: milyen szép arca van?! Azért is vinném el, hogy a profi fotókban mi is tudjunk gyönyörködni... De aztán a béna netkezelésem miatt szerintem nem lesz ebből semmi! :cry:
Ja amúgy nem hosszútávra tervezném ezt a dolgot, nem egy kifutós modellt akarnék faragni belőle!
nikcsi
 
 


Sziasztok
FAnni beteg. Vasárnap estére 39 fok láza lett. Hétfőn 39,8 fok és nem lehetett szinte semmivel levinni, hidegfürdőt 5-ször :!: kapott szegénykém, még éjjel is félálomba 2-szer, és azzal is csak 38,8 -ra ment le. Doki nem talált semmi különöset, a torka kezdett pirosodni. Ma délelőtt már nem volt láza, de most d.u. megint felment egy kicsit, de már nem vészesen. De tegnap este a szívbaj kerülgetett, mert fülhőmérővel 41,3 fokot :!: mértünk, többször is próbáltuk, az ügyelet meg csak 8 órától volt, itt hívogattam mindenkit, de senki dokit nem lehetett elérni. Közben hidegfürdő megint, kúp, utánna a fenekében mértük higanyossal 39,2 fok. Nagy nehezen a Heim Pál felvette, majd az ügyelet is, de nem jöttek ki, mert már délelőtt doki látta, és ők sem tudnak mit csinálni, mint amit mi csináltunk, :?: De nem voltak annyira megijedve, mert hogy a hőség is rásegít a lázra. :?
EGy valami kicsit megnyugtatott, hogy épp előző nap beszéltem a házban egy anyukával, és mondta, hogy a Dani fiának 1 napig 39 fok felett volt a láza és semmivel nem tudták levinni.
De lángolt Fanni feje, háta, mellkasa. Féltünk, hogy a hidegfürdőben nehogy tüdőgyulladása legyen. Most Fanni teljesen lekvár, sokat alszik, és most már izzad is, mint azelőtt, mert a láznál egyáltalán nem izzadt. Nagyon síros, nyűgös. Remélem már túl vagyunk a lázon és nem lesz megint ilyen éjjelünk. :cry:


Így sajnos mi nem tudunk menni a szerdai bulira, pedig annyira vártam, mert mi kertesházba nem nagyon jutunk el, ahol egy kicsit már pucérkodhatott volna Fanni ebben a melegben. :cry:
boglarka
 
 


Boglarka! Nem lehet, hogy háromnapos láza van Fanninak? Mondjuk az hamarosan kiderül, mert 3-4 nap után elmúlik a láza és tele lesz apró kiütéssel! Mindenesetre jobbulást neki, nektek meg kitartást!
aranyhold
 
 


Boglárka!
mielőbbi gyógyulást Fanninak!!!
nektek nem adta meg a háziorvosotok a mobilját???

bármikor szívesen látlak egy kis pucérkodásra :lol: Titeket is!

akik jönnek:
hozzatok fürdőrucit (bár gyerekeknek lehet nudi is :)) és törülközőt!
szilvamag
 
 


Hmmc Nem hát! :? Anyós el volt úszva a tennivalókkal a délutáni bulira, az összes gyereke lelépett a maga dolgai után, így egyedül volt, hát inkább segítettem neki. Jövő szerdai tali: remélem mi is tudunk menni!
cas
 
 


Szilvi: Jó mulatást mára, sajna mi nem megyünk. :(:(:( Ti hová szoktatok lelépni pancsolni? Ha lesz még ilyen kánikula rendezhetünk strandolós talit is! :)
cas
 
 


Nikcsi
Köszi a tapétást, jövő héten fel is hívom! Nálunk azért valszeg kell majd neki létra... :)
Gyerekfotózás: nyilván minden szülő elfogult, és szeretné minél maradandóbb formában megörökíteni a gyerekét. Nekem azzal van bajom, aki a saját haszonszerzése céljából használja fel gátlástalanul a gyerekét, nem törődve a pici igényeivel, hanem mindenben alárendelni a PÉNZNEK!

Myra
Sebi is rendezett egy nagy hisztit alvás helyett, így csak ebéd után tudtunk nagy ordítások közepette elaltatni. De akkor aztán aludt megint 1,5 órát szerencsére! :) Mondjuk egész nap nyűgi volt, de az éjszakai szél után nem is csodálom.
Nálunk az esti fektetés nehézkes mostanság, annyira meleg van nála, hogy csak vergődik az ágyában. így köztünk alszik el a nagyágyon a nappaliban, ahol 1 fokkal hűvösebb van, és jobban mozog a levegő, csak aztán visszük be - bár ehhez azért nem nagyon akarom hozzászoktatni...

Tundike
Nemtom iszik-e már cumisüvegből a pici, de ha nem, akkor lehet, hogy szerencsésebb lenne inkább csőrös pohárral próbálkozni (cumizavar elkerülése végett...).
Egyébként hogy hívják a kislányodat?

Boglárka
Brrrr... ez szörnyű lehetett!!! Gyors gyógyulást Fanninak!
(Szar dolog, hogy amikor az ember majd megőrül az aggodalomtól, a dokik csak legyintenek... hiszen ők már százszor láttak ilyet.)
cas
 
 


Szilvi,
Az idióta felső szomszédék miatt ma Lilla 4.30-kor kelt. Ilyen még nem volt ezért nem tudom hogyan alakul a napunk, mennyit és mikor alszik, illetve mennyire lesz nyűgi. Szóval lehet hogy nem tudunk majd menni. :cry: :cry: :cry:
myra
 
 


Myra!
azért még reménykedek :)

Cas!
a Generali oktatási kp-jában van egy medence, nem gyerekbarát, mert vagy másfél méter mély a víz, ezért egyedül nem is tudok a két gyerekkel lemenni, de szerencsére anyósom és apósom lelkesek,
igazából ők mennének inkább :) :wink:
szilvamag
 
 


Szilvi,
Hááát nem tudom. Szegénykém már iszonyatosan nyűglődik, hisztizik a fáradtságtól, de még mindig nem tudott elaludni pedig már 45 perce letettem! :? :(
myra
 
 


Boglárka
Jobbulást Fanninak, Korinak is volt ez, de szerencsére csak 2 napig tartott. Akkor nem tudtunk elmenni hosszú 7végére, szerencsére, mert utána sokkal jobb idő volt!

Cas
Tündike lányát Laurának hívják, írta már: kedd 13:55-kor.
Az esti elalvás nálunk is elég húzós, ráadásul tegnap este 7-kor, még a külső hőmérséklet (árnyékos oldalon) is 35 fok volt! :oops: Tegnap pl. 9 - 1/2 10 körül aludt csak el.

Myra
Oltás-orvos: furcsa!

Aranyhold
Eredmény?

Ki jön egyáltalán? Kori most feküdt le.

Szilvi
Köszi a kenyeret!
nikcsi
 
 


Dávid most indul az eredményért a kórházba, Matyi szerencsére már alszik. Szóval mire felébred kiderül, hogy milyen az eredmény. Egyébként jól van, a kiütései szinte teljesen elmúltak, szóval lélekben nagyon készülök menni - remélem gyakorlatban is összejön! :mrgreen:
Sütit így nem mertem bevállani, de üdítővel készültem.
Írok majd Szilvinek, ha nem tudunk menni.
A jövő hetet még nem tudom, anyuéknál zöldség-gyümölcsszezon van és lesz is, sokat fogunk hozzájuk menni.
aranyhold
 
 


én azért sütök egy kis sütit, úgyis elfogy :)
szilvamag
 
 


Remélem jól sikerült a buli.
A betegeknek gyors gyógyulást!
Ma voltam cukorterheléses vérvételen és JÓ LETT A CUKROM!!!
Nem kell mennem kéthetente vérvételre :) :) :) :)
hmmc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?