Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy :D ezt nem is tudtam, hogy a vizes is PÉ-re utalhat :D . Köszi, na most kicsit megnyugodtam. Amúgy megyek vérvételre a 23. napon, abból biztosan látni fogom. Ha volt PÉ biztosan nem kezdem a Clostylt.
Húúúúú, egész izgatott vagyok, hogy egy hónap pajzsmirigy gyógyszer után ilyet produkáltam :P .
Láttam a hőgörbédet, én is hasonlókat produkáltam eddig, úgyhogy nagyon drukkolok, hogy neked is hasonló legyen előbb-utóbb. Inkább előbb :D

A ciszták mennyi idő alatt szívódnak fel, ha rendeződnek a dolgok? Mikor érdemes megnézettetni?
nóra1
 
 


Ja... így néz ki egy hő által megemelt görbe... a 43. napi esés a viharos éjszaka után volt amikor jól lehült a levegő... Kép
(az FF szerint persze én már a 14. dpo-n vagyok... haha :) ... ki is vettem a csíkokat belőle...)
Vendég
 


mármint hőség által megemelt görbe... nálam ez reggelente úgy 2 tized +-t jelent...
Vendég
 

 
 

nekem meg elegem van... napok óta állandóan émelygek EVÉS UTÁN... nem tudom, hogy ennek van-e köze a cukorhoz, de a metforminhoz tutira van... vagyis ahhoz, hogy mostanában elég össze-vissza vettem be (ld. tegnap pl. du. 4-kor és éjfél után)... ettől lehet émelygés?

Vagy túl sok cukros gyümölcsöt eszek? Ez a másik tippem (ld. jó kis sárgadinnye, barack, meggy... nyami :) )
Vendég
 


Sziasztok:)

Andika:)
Reggel 9-kor jött vissza a netünk,tv is olyan csúnya volt....este felhivtuk őket h mi van...tudnak a próblémáról,dolgoznak rajta! :evil: :)
De jó akkor ma csajozol :) !!

Nóra
Ez tényleg pé-nek tünik,remélem volt akció :wink:

Okrisz
Mikor tesztelsz????

Kincsecske
Köszike jól vagyok,maradt ki egy tesztem,gondoltam h ne járjon le :lol: megcsinálom..péntekinnél is erősebb lett :) !
Émelygés napi 2-3* már van:)Csüt.ön megyekUh-ra már nagyon várom!
Nálad mizújsi????

Norka
Hogy vagytok???

Szyszqo:)
Néha azért irj magadról!!!:)

puszi
Vendég
 


jaaa,az :evil: után ilyet akartam :cry:
Vendég
 


sehol senki? biztos nyaraltok amíg én az irodában senyvedek...

hányingerem va... nem émelygés... hányinger.

Ezeket ettem ma. Mi okozhatta?

8 körül: fél sárgadinnye (pici)
9:30 körül: egy kakaóscsiga (teljes kiörlésű, nádcukros)
utána joghurt
utána folsav, majd egy üvegcse méhpempő-ginzeng (már vagy 2 hete nyomom)... utána metformin... a premenst elfelejtettem...

Most meg... még inni sem merek olyan xar....

nekem így elsőre a ginseng ugrott be, hogy talán attól...

Melyik üthette a metformint? (a joghurt és a dinnye között elég sok idő eltelt így nem hiszem, hogy azok ütötték volna egymást)
Vendég
 


javul a helyzet... úgy tűnik, kezdi felolgozni a szervezetem a kaját...
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi, nagyon biztosak a csíkjaid! :D

Espero, hányigered hogy van? Nekem még sose volt. Nem tudom, én néha már azon aggódok, hogy nem túl jó, ha az ember csak papírról tudja, hogy terhes. Nem tudom, ez normális?????????? :roll:

Inkább csak bazi érzékeny, meg ingerlékeny lettem, ennyi. Ez viszont szar, mert a környezetem eléggé nehezen viseli, én meg nehezen uralkodom rajta. Ez elég gáz. meg estére eléggé elfáradok, de nem alszom többet, mint máskor, nem is tudok, és már nem vagyok annyira fáradt, mint mondjuk a 6. héten. Na meg egy kicsit válogatós lettem.
Ma du pl muszáj lesz bevágnom egy kakaós csigát, esetleg két részletben fogom megtenni, de muszáj!!!!!!!!!!!! :P

Csakegy, én mindig úgy vettem a metformint (édeapám tanácsolta, aki régebbóta szedi, hogy reggelnél (8-fél9 körül) bevettem egyet, nagyjából a kaja 3-4 falatánál. Este a vacsinál (6-7) ua. Mondjuk szerintem a du4-éjfél az nem nagyon jó. Ha a reggelit elfelejtetted, talán jobb ha kimarad, és estétől megy tovább rendesen, nem?
Szerintem az ideális nagyjából 12 óra eltérés lenne, nagyjából azonos időpontokban. :roll:

A ginsenget pedig éhgyomorra kell szedni (az ampulássat egy kis vízzel, vagy teával). Én általában otthon megittam a ginzenget, bejöttem dolgozni, és itt reggelinél metformin. Mondjuk ginzengere a metfomin, szerintem nem a legjobb.
Jobbulgatást Neked! :)
csillagfény
 
 


Halihó lányok!

Sietek és cyak gyorsan benéztem,este remélem leszek és ti is!!!

Ella várom az UH, de jó szuper erős zebracsíkok :wink:

Nóra1 hajrá!! TSH-d mikor nézik???sztem nekem is sokat jelent hogy már jó az érték

CSakegy kell a gyógyihoz a rendszeresség!!!!én pl kaja után veszem be mert ha közben vettem be furi érzésem volt :?

Csudijó napom van!! Voltam diabos dokinőnél és hihetetlenül rendes volt,nem rendelt délelőtt :( csak 2 -től mert a főorvos bekavart neki,de az aszisztens megkereste nekem és tudta hogy én vagyok az a pco-s akit nem vakartak le metform nélkül :D . Diétát javasol ,és mozgást és fogynom kellene 3kg :shock: ,majd próbálkozok(most épp túróspalacsintát sütök :oops: )Felírta a gyógyit 100 szemes 850mg Meforalt DE! a patikában csak 60db-os volt :evil: :evil: ,sztük nem létezik a 100 ???? Ja és azt mondta szedhetek 3*1 ha akarom a múltkor az egyet is alig akarta,lehet hogy volt Tihanyban?? :D És terhesség alatt ne szedjem :( ,de mondom neki hogy kell mert vetélés gyakori és azt monda igaz de M.o-on nem használják de ha aktuális lesz utánnanézünk ...tök rendes!!! :D :D :D :D :D
Ja és Folsavat ti mennyiér veszitek???nekem a 3mg-os 50db 963ft nem sok???

A hőm 36.9 :lol: és szombatttól felfázós érzésem van/volt....a cickóm érzékeny...lehet pé??? ha a hőm így marad lehet ugye??(a napokban 36.6egyenesen voltam)

Szió !
Vendég
 


Csakegy! Remélem jobban vagy :D , sajnos én nem tudok segíteni kajálással kapcsolatban, mert nem szedek Metformint :oops: .

Ella! Köszi a drukkot, sajnos még nem próbálkozhatunk mert most vagyok pajzsmirigy gyógyszer beállításon. Talán már jövő hónapban :? .

Kincs! Ezen a héten pénteken vagy jövő hét hétfőn megyek vérvételre. Izgulok, hogy jó legyen az érték. A PÉ-nek nagyon örülök ez nagy eredmény.
Viszont mostanában hányingerem van a gyógyszertől, vagyis ilyen émelygés szerű. Vagyis naponta változik van, hogy rosszabb egész nap, és van amikor semmit nem érzek és jó a közérzetem. Neked volt valami ilyesmi?
Örülök,hogy ilyen jó dokinőt találtál. Ő legalább rugalmas :D .
nóra1
 
 


Sziasztok lányok,

már egyszer, nem túl régen írtam hozzátok, és azóta is lelkesen olvasom a híreket.... :wink:
Szóval tök véletlenül, egy endokrinológiai kivizsgálás keretein belül kiderült, hogy PCO gyanús vagyok, mindkét petefészkem tele van cisztákkal(7-8 db/petefészek) Mikor kiderült, első rémületemben írtam nektek, és sokat segítettetek, azóta már én is "jól tájékozott" lettem. Sajnos azonban az endokrin doki néni -akihez elkezdtem járni- valamiért kezd hanyagolni, és mivel igen régóta küzdök a teherbeeséssel, a súlyfelesleggel, ami bármilyen dieta mellett sem apad, és alapvetően célorientált tipus vagyok, szeretnék keresni egy másik dokit, aki célirányosan kivizsgálna, hogy ez tényleg PCO-e, avagy sem. (hormon tükröt még mindig nem tudtam kicsikarni a doki néniből, ezért is szeretnék váltani )
Budapesti vagyok, ezért első körben a babanetről megismert - és szimpatikusnak vélt- dr. Ács Nándort gondoltam megkeresni, viszont kiváncsi lennék a véleményetekre is, van közületek olyan, aki hozzá járt ? Illetve ha van más tipp kezelőorvost illetőleg, nagyon megköszönném, ha segítenétek. Az én nődokim sajnos nem vállalja, mert nem ért hozzá.
Előre is köszi, ha segítenétek !
És nagyon gratula a babásoknak ! Hihetetlen, hogy mennyien teherbe estek már közületek, ez annyira szuper !
zsizsik
 
 


Kincsecske!
Igaza volt a patikusnak,csak 60db-os létezik 500 és a 850mg-os kiszerelésű tablettából is!A recepted,így sajna nem jó...íratnod kell újat,mert a Tb-ezt súlyos hibának venné,ha kiadnának mást,mint ami rajta van a cetliden... :?
...de ez nagy előrelépés a dokidtól,hogy felírta...
Zsizsik!
Én nem ismerem Ács dokit,de itt többen hozzá is járnak,jártak!
Csillagfény!Örülj,hogy nem kerülgetnek a rókák...sokkal rosszabbul bírnád a nagy meleget is.....ugye rókás-lányok? :o
Gabika! Okés,akkor délután-este msn....Maradok inkább a saját egy fiamnál...nem is tudtam,milyen ideálisak vagyunk mi ,amúgy ketten.... :lol:
Csakegy!Nem lehet,hogy délelött folyamán elég sok édeset ettél?Én bizti,nem bírnám...
.......többieknek is :D ..........

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Élvezitek a nyarat? Én tegnap kicsit leégtem :D

Amugy ebben a hónapban is szedtem a clostit, ma 12. cn vagyok. 9. cn voltam UH-n, megint látott a doki 1 reményteljes tüsződ, de még kicsikét, 13mmeset. Azt mondja kedden menjek ujra..akkorra talán megnő.
Képzeljétek regisztráltam magam a fertilitifriend.com-on és ebben a hónapban hőmérőzöm. DE ez nekem össze vissza ugrál. Szóval kétségbeejtő. Kép

vélemény??????
Vendég
 


Kincsecske!
Én folsavból...a Huma-Folacid 5mg-osat eszem...receptre van és 50db 249.-! hát régebben Én is a 3mg-osat vettem,recept nélkül...és majd 1000.-volt Nekem is!

Szia Ginuska!
Hát jobban szeretem a nyár elejét és végét...valahogy a közepe szörnyű....csak légkondival elviselhető minden!
Hőgörbéhez nem értek...de a tüsződ,az szép nagyra nőhet,az tuti! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Hello lányok!Rohadt szar napom van!Dolgozok,és az osztályon minden beteg zavart,kb.40 fok meleg vaan ráadásul a kolleganőm ma bejelentette hogy terhes!Nahát innestől végem volt legszívesebben világgá szaladtam volna úgyhogy most megy a depi ezerrel!!!!Csak én vagyok ilyen érzékeny vagy nem tudom mi van de k... szar érzés ilyenkor m9indíg olyan reménytelen minden!!!!Bocs hogy nyavajgok!!!!
niki26
 
 


Sziasztok!

Kincsecske, Neked milyen diétát javasoltak?

Niki, én is érzékeny vagyok, és ismerem az érzést.
Nekem az azért segít, hogy belegondolok, hogy a körzvetlen környezetemben hány ember van, akinek sokkal szarabbb, és kilátástalanabb a helyzete.
Nálunk a munkahelyen szerencsére nincs meleg, és szerencsére nagyon sok munka se.

Zsizsik, én Ácshoz járok. Ha visszaolvasod a topcit, látod a véleményeket. Előtte 7 orvosnál voltam, ő az első aki felírta a metformint, és azt mondta, egyetért azzal, hogy minél kevesebb hormon, annál jobb.
Szóval ez nekem szimpi volt. Eddig összesen 2x voltam nála, és ebben a brancsban sajnos nagyon megjártam az orvosokkal.
De van itt egy csomó lány, akinek nagyon jó orvosa van, és nagyon meg van vele elégedve, és esetleg nem kell magánrendelőbe se menned. Szerintem kérdezgesd őket is. Merre laksz?

A háziorvosom szabin van, max csütörtökön jutok el a helyetteséhez. Este felhívom a védőnőt.

Nja, sziasztok, szép délutánt, estét mindenkinek!
cs :)
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Kandi! köszi a tippeket!! holnap a nőgyóggyal próbálok egyezkedni ,kiíratom ezt a Huma-Folacidot és amit Rambóka javasolt Elevit helyett Ferrofolgamma remélem szerencsém lesz :wink:

A 100-as Meforal helyett simán kiadták a 60 :D :D

Nóra1
nekem is voltak szédelgős napjaim,de nem gondoltam hogy a Letroxtól??... :roll: Sztem nyugodtan akciózzatok az értéked kissebb volt az enyémnél -ha jól emlékszem- már biztosan jó értéken vagy!
Vendég
 


Csillagfény!

Konkrét diétát nem mondott,csak ne egyek zsírosan,kevesebb hús,heti 1süti ,és nuku cukor,mozgás napi 1óra :shock: :shock: :D :D hát nem véletlen hogy nem fogyok,az édességet nagyon nehéz kihagynom,igaz édesítőt használok és csak szárnyasokat főzöm.Ha este nem vacsinék vagy csak keveset sikerülne....de így :shock: :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Jó annak, aki nem kívánja az édeset a metformin mellett. Hát sajna reggelim volt egy porcukros kakaóscsiga, ebédre bevágtam egy táblacsokit, majd szendvics, majd kukoricasaláta...
Viszont én fogytam, mert nagyon sokat kell WC-re járni. Nem hasmenés, de állandóan rajtam van az inger. Pedig csak napi 2*500 mg-ot szedek. Nekem is 100 db-osat írt a házidoki a Merckforminból, majd a patikában közölték, olyan nincs. Helyette adtak kettő 30 db-osat.

Csakegy!

Nekem a természetgyógyász azt mondta a ginsenget felejtsem el. Mindenki nyakra-főre szedi, holott a nőknek nem jó, mert férfi-hormonszintet növeli. Én régen ginseng zöld teát ittam és nagyon pörögtem tőle. Jobban mint a bombától.
Én meg azt nemtom, hogy a vérnyomáscsökkentő és a metformin hogy hat egymásra.

Én már nem hőmérőzök. Nem igazán van nálam értelme egy 80akárhánynapos ciklusnál.
babancs
 
 


Sziasztok!

Itt kinlódok a szabadság beosztással és ezzel járó ügyeletekkel. Fújj, de utálom, most mindent fel kell borítsak, mert teljesen másképpen alakul a nyarunk.
Úúúúútálom ilyenkor magamat.

Csakegy!
Engem a 3x850mg Metformin felhomályosított arról, hogy egyszerre csak keveset egyek, lehetőleg minél "lájtosabb" kajákat. Semmi megterhelő kalória, vagy zsír szempontjából.
Ezt onnan tudom, hogyha többet eszem, vagy nem megfelelőt, nagyon rosszúl leszek. Ezt kb 3 hete észleltem. De tényleg, annyira rosszúl leszek tőle, jön hogy kihánnyjam az egészet. Aztán egyszer csak elmúlik, de addig is fogadkozom, hogy soha többet mégegyszer ennyit. :shock:

Létezik 100 dbos kiszerelés, legalább is a Mercforminból egészen biztos. Én olyat szoktam venni.
De tényleg bele tudnak kötni a patikusok és nem akarnak adni csak 60 dbosat, vagy azért mert nincs 100 dbos a patikában, vagy azért mert azt mondják túl sokat írt fel az orvos, és ők csak egy havi adagot adhatnak ki. :?

Huma Folacid néven 5mgos Folsav. Amit Kandika is említ az az igazi. :)

Én is döglődöm a melegtől. Iszonyú. Igazán szerelhetnének a kórházba is légkondit. De azt mondják a honatyák, hogy a légkondi rontja a városképet. :shock: :shock:
Múljanak ki nyugodtan a betegek és a kórházi dolgozók. :cry: :cry: Pedig pénz lenne rá :!:
Már fáj a fejem a ventillátor okozta forgószéltől. :roll:
Vendég
 


Kavicska!
Meforált néztem meg a Pharmachip.hu-ban,és ott nem létezik 100-as kiszerelés.Merckforminból még jó,hogy tudom....hogy van 100-as...több mint egy éve szedem! :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Adimetből én a 120-ast szoktam feliratni... csak rá kell írni, hogy két havi adag. Vagy több gyógyszertárban is próbálkozni, hátha kiadják valahol....

Megint hólyaghurut:( Asszem nem úszom meg a dokit...
Vendég
 


Köszönöm a gyógyszer infókat :wink: azt is eláruljátok ,hogy mennyi pénzért adják??? :D :lol:

Mert ha nincs nagy különbség nem harcolok a100-as kiszerelésért. Itt a Meforal 850mg 60db 262Ft,A dokinő azt írta a receptre hogy 3*1 és így ki kellett volna adniuk,ha létezne :lol:
Vendég
 


Én vagyok :cry: . Ti pihentek?

Okr meddig vagytok anyósnál???
Vendég
 


Én vagyok... most másztam ki a kádból... telenyomtam sóval... asszem javult a helyzet...

Most egy sárgadinnyét nyomok befelé + 12 majmot nézek :)

Szerintem a majdnem egész napos hányingerem (ami már napok óta kerülget) és ez a hólyaghurutszerűség összefügg... (nem igazi hólyaghurut... addig nem jutott el... ráadásul egyik pillanatról a másikra jött...)

valszeg nem ittam eleget az elmúlt néhány napban és azt bosszúlta meg a metformin ....

legutóbb is egy nem ivós nap után jött a hurut....
Vendég
 


Kincsecske!
Nálunk 432.- a 100db-os,és a 60db-os,azt hiszem 270.-Szóval ne erőlködj :lol: ott vagy,ahol mi.... :lol:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


remélem eltünik a hólyaghurutod! dinnyét ide is dobhatnál
Vendég
 



Andi megnyugodtam :D :wink:
Vendég
 


Szia Kincsecske!
Én is vagyok, néha néha... :)

Nagyon fáj a fejem, iszonyú hányinger kínoz, sajnos ma csak cseresznyét ettem, hát úgy látszik nem szereti a gyomrom.

Nem nyavajgok :lol: :lol:

Én nem tudom az árakat. Az biztos, hogy ha ki van írva sokkal olcsóbb. Érdemes a Folsavat, vagy HumaFolacidot is kiíratni. Ha már az ember gyógyszert írat. :)

Gabika!
Hogy vagy????
Várom a csütörtöki UH jelentést. Addig már fogjátok látni :)

Norka!
Hogy bírjátok Bogival ezt a hőséget???
Szeretnénk képeket is látni :)

Sok puszika Mindenkinek.

Fejfájós Kavics :cry:

n+1-ik cn. :lol:
Vendég
 



Igaz Kavicska,Én emlitésre se méltó vagyok...de ...vegyél be Nos-pa -t,attól tuti elmúlik a fejcsi fájás...

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi! NEEEEEM! :cry: :shock: kapok mailt az üzikről az érkezett de üzenetet sehol sem találom itt izgultan hogy ki küldte!

Kavics jobbulást! egyél! még dolgozol??
Vendég
 


Kincsecske!
Ott fent,nem írja,hogy 1privát üzenete van?????Ott kéne jelőlnie......és az a gáz,hogy pont tegnap töröltem ki minden levelet....még újra se tudom küldeni!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandika!
Ezt nem értettem:
"Igaz Kavicska,Én emlitésre se méltó vagyok...de ."
Megfogadom a tanácsot Megyek kunyizok gyógyszert. Mert ezt nehezen viselem. Asszem a meleg. Vagy valami virus. :(

Megfogok dögleni ettől a melegtől.

De az is lehet, hogy az otthoni légkondi csinált ki.

Megyek, mert dolgom van. Csók

...vagyok...
Vendég
 


Kavicska!

Semmi,csak ,hogy hozzám nem írtál....pedig itt kuksizok :lol: na kicsit megsértődtem :lol:
-de próbáld ki a Nos-pat,mert tuti jó....na meg Coca Cola.... :shock:
:!: -na de már semmi bajom....

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Tök buli,ilyen kicsivel fogok írni,és akkor,nem tünik,olyan soknak az írásom....na vélemény :?:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi: légkondi a melóban:( így jól bírja az ember ivás nélkül is...
Vendég
 


Kandi!

Nem nincs üzim!! :cry: tegnap 21.05 kor kaptam a mailt és 1/2 óráig próbálkoztam hogy háta érkezik,reggel is de semmi.......nem írnád meg mégegyször???
Vendég
 




Kincsecske....de a pü-t itt keresed felül-ugyika?Mert ha kapsz mailt,akkor tuti jelezte,hogy itt van privid.....de ha tuti nincs meg....holnap megírom-jó :?:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rejóról tud valaki??????Hol vagy Rejó??
Vendég
 


Kerestem én mindenhol mindenhogy de nincs,itt felül se!
Vendég
 




Kincs!Holnap újra írok,ma már nem ,mert hosszú....de egy próba szót küldök....kiváncsi leszek,azt meg fogod kapni???
Szép álmokat!Mentem,elteszem magam holnapra!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Na megint vagyok. :)

Kandika!
OK! Megnyugodtam, csak ezért maradtál ki, mert a legutolsó olvasás és a gépelés ideje alatt írtad a hsz-idat és én azokat nem láttam :)

Bennt van a gyógyszer. Várom a hatást. Coca cola nincs. Csak hűtött ásványvíz. Fincsi. :)

Tényleg, hol van Rejóka????

De még van néhány csajszi akik eltüntek: ANDEM!!!!!!!!! RAMBÓKA!!!! MIR!!!!

És voltak ilyen lányink, hogy ALMODO? BANGI? FENYŐKE? SORSTÁRS!! Valyon velük mi lett??? Merre vannak???

Kandika!
Még szerencse, hogy van szemüvegem, így eltudom olvasni az apró betüs irományodat, vagyis inkább kibetűzöm :shock:

Kincsecske!
Nálatok fele is ilyen elviselhetetlen hőség van ???? :shock: Rettenet!

Csakegy!
A sárgadinnye, 2-es update kódos, tehát csak 3 előtt ehető, du. 3 előtt :lol: :lol: :lol: Legalábbis Norbi szerint :)

Megyek egy zuhanyra.

...vagyok... még de már nem sokáig. :)
Vendég
 


Kandi megkaptam!! :wink: én is küldtem ,de a kimenő üzikben van csak,az elküldöttben nincs?? :cry: nem tudom megkapod-e

Kavics itt is meleg van! És én Monyt is hiányolom!!! ÍRJ!!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: