Új privát üzeneted érkezett!

Hello Csajok!
Most úgy néz ki van pár percem, de nem akarom elkiabálni.

Visszaolvasni nem nagyon van időm, pedig próbálkozom.

Melcsi!
Ma lesz eredmény? Nagyon drukkolok!!

Kriszta!
Nálunk az ájszakázásra az volt a megoldás, hogy magam mellé vettem őket. Ők tök jól aludtak, én meg jól elgémberedtem. Most viszont már elész jól tudnak egyedül is aludni.

Sajna van egy kis pocakfájás és küzdelem a kaksival, de remélem hamarosan ezt is kinövik!

Képzeljétek, Olivér hasra fordult! igaz, hogy beszorult a teste alá az egyik keze, de Ő nagyon élvezte. És ezt többször is megcsinálja, hihetetlen egy kölyök!
Ha hasra tesszük, akkor megkapszkodik a lepedőjében és kúszik a kiszemelt cél felé!
Botond totál más. Ő a kiszemelt játékoz megpróbálja megdumálni, hogy jöjjön közelebb!
Szóval nem unatkozunk!

Zsebikém!
Hol vagy??????

Judit!
Csomószor eszembe jutsz! Nagyon erős csajszi vagy!
Az optimizmusotoknak és kitartásotoknak biztosan meglesz az eredménye!
A mütét után arról nem beszéltek, hogy mennyire sikerült megmenteni a petevezetőt?
Nektek extrán drukkolok!

Ébredeznek...

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, internet kávézóból írok. Csak egy rövid helyzetjelentés, nehogy elfelejtsetek minket :oops:

Jól vagyunk, nyomatjuk a strandot ezerrel. Andor gyereknek megvolt a kontroll vizsgálat, nem sok jóval kecsegtet. A tágulat megszűnt a műtétnek köszönhetően, de most a pisi folyik vissza a veséjébe, ami ilyen műtét után szinte lehetetlen, nagyon csodálkoztak a főokosok. Augusztus 29-én hólyagtükrözése lesz (altatásban), talán ott kiderül, hogy mi a bibi. Meg van valami anyag, amit ha befecskendeznek, akkor talán megszünteti a visszafolyást. Ház ez van :(
De a nyarat, a strandot nagyon élvezi és hála az antibiotikumnak, nem vesz észre az egészből semmit.

Remélem az apróságok és a szüleik is nagyon jól vannak, mindenkit nagyon-nagyon sokszor puszilunk.

Amikor csak lehet jövök és bejelentkezem és legközelebb megpróbálok visszaolvasni is. Hiányoztok ám...

Pusz:
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Kedves Lányok, köszi a drukkokat, sajnos most nem hallották meg :cry: :cry: :cry:
Pörike szerencsére minden percben eszembe juttatja, hogy nem szabad sötéten látni a helyzetet, mert minden nap eggyel közelebb visz a babához.
Máté pedig azt mondta, ugy látszik, nekem minden 2. lombik sikerül, tehát a következő lesz a befutó.
Dezső pedig azt mondta, akkor most viszont elmegyünk négyesben 1 igazi nyaralásra, tavaly ugyse voltunk mert nem mertünk utazni.
Szóval a kis családomban mindenki a maga módján vigasztal.
Kriszta!
Remélem tartós sikert értél el a hasra forditással!
Stella!
Ez nem semmi, Ti még 3 hónaposak se vagytok, és már ilyen mozgékonyak!
Ugy szeretnék olvasni bővebben a napjaitokról, persze tudom hogy nincs sok időd, de érdekelne milyenek az ikres hétköznapok.
Unique, nyaraltok?
A privit azóta se tudtam elolvasni. :roll:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Lányok, mi a helyzet, mindenki kitikkadt?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi, szomorúan olvastam, hogy a teszted negatív. Írtam a priviben, remélem, egyszer el tudod olvasni.
A tesztem nekem is negatív, de még a menszeszem sem jött meg.

Zsófi
zsofian
 
 


Kedves Zsófi!
Hátha olvasol, sajnálom nagyon. Remélem az inszemmel nem sokáig fárasztanak, és a lombikkal hamarosan babához juttok.
A privit persze nem tudom elolvasni.
Nem jössz át a 36 éven felüli topicba? Ott nagyon jókat szoktunk beszélgetni, szinte mindenki gyereket akar vagy vár, csupa ilyen öreglány, mint én.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hogy én milyen béna vagyok! Rájöttem hogy lehet kicsalogatni a privit a semmiből! Elolvastam!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kedves Melcsi :)
Nem tikkadtunk ki, vagy mégis... :?:
Kedden benéztem azért, láttam, amit nem szerettem volna... Nagyon sajnálom. Adjon erőt Neked Pörike, csodálatos kislány! Mindig megnzegetem magamnak a kis képét, amit az aláírásod alá tettél! A második már biztosan sikerül. :oops:
Laura mostanság nagyon sok foglalkozást igényel... Napközben sokat kell vele foglalkozi, a nagy melegek miatt meg kevesebbet alszik.
Most tudtam elaltatni, bár ez már rekordnak számít, mert legtöbbször csak éjfélkor alszik el.
A tejcim is kevesebb, nem durran úgy be a cici mint előtte. lehet, hogy fejnem kellene? Nem tudom... Egyelőre még elég volt neki, de félek, mi lesz, ha majd nem lesz elég...
Oltás eredménye: 38,4 hőemelkedés, majd 1/4 kúp, alvás reggelig. Másnap alvás és alvás. Bárcsak mindig kapna oltást!!! :shock:
Amúgy nagyon jó kislány, minden nap fejlődik, most a hátról hasra fordulást tanulja. Az oldal már 80%-ban megy neki. Nagyon édes!
Eszméletlen beszélőkéje van, rengeteget dumál. És minden nap szeretne valahova menni. Ha van program, kibír 3,5-4 órát is cici nélkül. ha nincs, akkor ebben a melegben itthon van, hogy óránként kér cicit, mert szomjas. Nagyon menős csaj! :)
Éjjel jól alszik (lekopogom!), mostanában 7-8 órákat egyhuzamban, majd reggel egy szopi után még 2-3 órát. De kb. ezzel be is fejeztük a napi alvást... nem alszik nappal csak max. 1/2 órákat, max. 3-4x. Emiatt viszont kb. csak annyira van időm, hogy kajáljak olyankor meg esetleg kicsit pihenjek. Meg a munka... A vasalás pedig már jó ideje vár rám.. Egyelőre mindig megkérem a bejárónőt, hogy vasaljon, de hosszú távon ez sem megoldás.. :)
Na megyek, fejek még, hátha attó elindul a tejci... :)

Teszek fel azért képet:
Kép
Kép

És duma közben...:
Kép

Puszi

KépKép
unique
 
 


Kedves Unique!
Laura nagyon figyelmes kislány, olyan nagyon érdekes, figyelő a tekintete. Ilyen rövid idő alatt mennyit fejlődött máris! Sajnálom viszont hogy belázasodott. A következő oltásnál próbáld meg rögtön beadni a kupot. Pöri egyiktől se lett lázas, de álmos igen.
Ti milyen programokat szoktatok csinálni? Nekem az a bajom, hogy kint rémes a hőség, idebent meg légkondi= kellemes idő van, emiatt csak estefelé 1-2 órára megyünk ki, mig nem álmosodik(az este 7). Viszont attól félek, hogy esetleg unhatja a bentlétet(bár nagyon jókat játszik egyedül és velem is), ugy szeretett korábban kint lenni. De én nem birom ezt a hőséget. Nekünk csak 1 fix heti programunk van, szerdánként uszni megyünk.Nagyon szereti.
Néhány kép Pöriről Kép
Kép
Kép
Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kedves topiktársaim!

A Kaális párok fórumán Melcsi felbíztatott hogy írjam meg nektek bár még ezt mind félve teszem és ha ott elovassátok látjátok az előzményt hogy miért is számoltam be a mi boldog napjainkról.

Bemásolom amit ott írtam:

Én vagyok az a szerencsés akinek sikerült a negyedik lombikja a hírt még magam sem tudom felfogni elhinni barátkozom a gondolattal hogy négy éves álom vált valóra.

Leírom az elmúlt hetek eseményeit mert ahogy már azt megszoktuk nekünk lombikosoknak aztán kijut a "jóból".

Először is remélem nem bántottam meg senkit azzal hogy végülis rossz volt a gépem utána meg nem mertem babonából semmit írni így a háttérből olvastalak és durkkoltam nektek. Remélem ezt megértitek, hisz mindig szerettem szeretek itt lenni sok jót kaptam tőletek az elmút nehéz években.

Szóval a történetem úgy kezdötött hogy fogigátló majd jött a supre majd az első uh-n össz vissz 3 petesejtett látott az én Drága orvosom mire én sírva mentem a szobájába hogy eddig mindig több volt most mi van így hogy lesz az egész????? Csak a rosszat láttam majd ő mondta jó sok petesejt kell türeltetlen vagyok emeljük az adatot, az emelés eredményeképpen láttunk 5 petesejtet persze még mindig kevésnek tartottam mert szerettem volna blaszto embirokat visszakapni, de beletörödtem ez van. Majd leszívás előtt pár nappal jött a nátha a torokgyuszi sírtam itthon, hogy ez nem lehet igaz.

Majd közben ismerkedtemmeg Harcimókussal aki innentől fogta a kezem és vitt a boldogság felé vezető úton. Mondta ez még jól is jöhet ez a kis baci a szerezetem ezzel foglalkozik majd nem a babákkal.

Leszívás megvolt 7 petesejt lett, drukk hegyek mentek a manóknak hogy ügyik legyenek majd 5 lett belőle amiből háramt hoztunk haza. Az összes lombikunk alatt ők voltak a legszebbek az orovok szerint. Smile

Aztán jött a kemény időszak itthon, bár most szépen elfoglaltam magam majd megbeszéltük hogy a 11. napon pénteken megyek Harcimókushoz vérvételre mert hétvégén nem volt hétfőig meg én nem bírtam volna ki.

Aztán reggel megyek wc-re 11. nap (23-án) és mit látok jön belőlem vér. Két órás sírás hogy mi milyen szerencsétlenek vagyunk ........

Majd mondja a párom irány vérvétel mondom én nem megyek az biztos, mégegyszer nem akarom hallani azt hogy sajnálom......

Erre mondom neki van itt ez a Káalis teszti igaz mindenki mindig azt mondja hogy nem megbízható, stb. de megcsinálom ha csont negatív nem megyünk ha pozitív vagy van valami megyünk.

pisilés belemártom semmi, pár perc és mintha valami rohanok a páromhoz (utolsó szalmaszálként kapaszkodva abba a halovány csíkomba) hogy ő mit lát erre ő két csíkot akkor ismét sírás zokogáz mi van. Harcimókust hívtam azonnal mondta azonnal menjek vérételre ott is csináltunk még egy tesztet az is csont pozitív.

Levette a vért egy óra györtrelmes várakozás a váróban közben morzsoltam a zsebkendőbe csomagolt két zebrámat és kb. 10 percenként néztem ott van-e még a csík.

Majd Harcimókus közölte a jó hírt sírtam és azt se tudtam hova legyek az örömtől. A práom is annyira boldog volt annyira megkönnyebültünk, de aggasztott a vérzés.

Aztán arra mondták az utro marta ki ott ment a dolgokat ma már jobb a helyeztem is.

Hát ennyi a történetem és kívánom hogy mindenki tudjon erőt meríteni, mert én sem hittem el hogy igenis van ilyen hogy háromszor semmi és negyedikre ott vannak léteznek.

A kedvenc mondatom tegnap óta Harcimókus szava TE NAGYON TERHES VAGY!!!!! 439 a HCG a 11. napon.

Boldogok vagyunk remélem minden rendben lesz végig és étényleg megvalósul az álom.

Köszönöm nektek azt a sok jót amit kaptam tőletek és csak azt kívánom hogy mindenkinek minél előbb jöjjön el ez a csodálatos élmény az életében.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Na Lányok, mit szóltok ehhez a jó hirhez?
Mostmár aztán feléledni, és irjon mindenki Zsebinek szép köszöntő és gratuláló szavakat!
Zsebikém, ez tényleg a legjobb jelmondat az elkövetkező 8 hónapra! Mostmár arra leszünk kiváncsiak, vajon hányan figyelnek Téged odabent?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi!

Eltünés megbocsátva...
Drukkolok nektek nagyon, hogy minden rendben legyen!!!
Tökre feldobott ez a hír!
Remélem a vérzés elmúlt azóta.
Vigyázz nagyon magadra és ha lehet most már tájékoztass minket a fejleményekről!

Unique!
Laura stipp-stopp lefoglalva az egyik pasimnak...
Gyönyörü baba!

Nálunk minden OK, azt leszámítva, hogy Olivér nem igazán tud kakilni. Tök furi látni, hogy mennyire másként müködik két baba. Ugyanazt és ugyanakkor kajálnak és totál másként dolgozzák fel.
És pont Oli a mozgékonyabb (apa elnevezte Motoregérnek), úgyhogy ez nem lehet a gond.
Hamarosan jönnek a gyümik, talán az megoldja a gondokat.

Pusza mindenkinek!!!

Kép
stella9
 
 


Zsebi,

Fantasztikuuuuus !!!!!! Szívből gratulálok !!! Csomószor gondoltam rád, hogy meddig lehet rossz a gépetek, meg hogy emlékszem még télen arról volt szó hogy nyár elején lehet hogy nekifuttok, vajon mi lehet veled, és neked nagyon ide kellene költözni erre a topicra, mert a másikon már csupa új és ismeretlen ember van, a régiek közül senki :)

Tehát üdv a babások között :):):):) HURRRRÁÁÁÁÁÁ !!! Nagyon vigyázz ám magadra, és kicsit maradj otthon, ha tudsz ! A nyaralást pedig szeptemberben, mikor betöltötted a harmadik hónapot, meg lehet tartani :) Emlékszel, erről beszétünk anno....mi is igy csináltuk !

Melcsi,
Sajnálom hogy most nem sikerült, de ahogy Máté fiad is írja, lehet hogy neked minden második sikerül :) Szerencsére ott van a gyönyörű családod, akik szeretnek és támogatnak téged :)

Unique,
Laura nagyon figyelmes tényleg :) És már ilyen ügyes, fordulni próbál ?? Azt hittem az még 1-2 hónap... nálunk persze a kengyel miatt ez szóba sem jöhet egyelőre, de már csak 19 nap :):):)!

Szerencsére a hason alvás tartós sikert hozott, este fél kilenctől reggel 4-5ig egyhuzamban alszik Máté, utána még 2-3 órát....persze ezek után a napközbeni 4 óra már nem fér bele, nálunk is szoptatások utáni fél óra szundik vannak, az is csak ha a kezemben/ölemben/vállamon van, vagy ha autóban vagyunk. Persze a nagy meleg azért néha elnyomja, most Nagymaroson két nap is aludt 3 órákat délután. Máté is rengeteget gagyarászik és mosolyog/nevet, főleg az apjával:):) megzabálni való :)

Lara,
Sajnálom hogy további komplikációk vannak Andorral....szerencse hogy ő olyan stramm kiscsávó hogy észre sem veszi...azért remélem meg tudják oldani a dokik hamarosan a problémákat, mielőtt esetleg komolyabb panaszokat okoznak !
Jó lehet most nektek a velencei tónál, biztos nagyokat pancsiztok !!

Mi meg most a következő héten az őrült hőségben itthon fogunk senyvedni.... remélem túléljük....

Kriszta
kriszta71
 
 


Drága Zsebi! :lol: :lol: :lol:

Itt könnyezem, mióta elolvastam az üzeneted... El sem tudom mondani, hgoy mennyire örülök.

Teljes szívemből kívánom nektek, hogy a következő 9 hónap eddigi életetek legboldogabb hónapjai legyenek :!: :!: :!:

Almodo
almodo
 
 


Kriszta, már csak 19 nap? Hogy repül az idő! Utána már semmi nem kell Máténak?
Örülök hogy az éjszaka legalább békében telik.
Nálunk légkondi van, csak reggel és estefelé megyünk ki, és emiatt minden ugy megy ahogy szokott. Igaz, Bébinek nem gond az alvás, délelőtt és délután is szundikál kb. 1- 1,5 órát, majd a fárasztó mászkák után este kb.8-tól reggel 7-ig egyhuzamban. Már mászik szépen, a térde elkopott :)
Igen, sajnos most nem sikerült, de Zsebi sikere nekem is felvillantotta a pozitiv gondolataimat, melyek sunnyadtak a napokban valami zugban :wink:
Bizony Zsebi, mostmár ide kell költöznöd!
Stella kedves, irj még a fiukról! Na pont erre vagyok kiváncsi, hogy 2 egyformának látszó gyerek hogy fejlődik.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok, na erre a fantasztikus hírre én is előbújtam a csigaházból!

Zsebikém, én pont a napokban gondoltam arra, hogy a hosszadalmas eltűnésed mögött nem lehet, hogy valami más áll...? Én sejtettem azt, hogy lombikoztok. De azt nem gondoltam, hogy máris ilyen fantasztikus hírrel lepsz meg minket!!! :lol: Tiszta szívből gratulálok!! Szerintem ketten figyelnek bent nálad, két erős babóca. Mikor mész UH-ra? Bocs, ha írtad, de kissé szét vagyok esve.
:roll:

Rólunk annyit, hogy Bogi (pár extra nap kivételével, amikor felborul őkelme lelkinyugalma vmi hülyeség miatt) elég jó kislány, képes egy órát csendben elnézgelődni a kiságyában, csak akkor sír, ha konkrétan valami baja van. Mostmár 1,5-2 órákat van fent és 2-4 órákat alszik, naponta 7-szer eszik. Az elalvás kissé nehezen megy, elég érzékeny kisgyerek, de ami gond, az inkább a szopi. A sárgaság előzmények után ugye cumizavaros lett (Kriszta voltál is eszemben sokat, ti ezt hogy oldottátok meg Mátéval?? :shock: ), rászokott a cumiszopási technikára (nyelv hátul felcsapva, nem öblös), emiatt elég kis mennyiségeket szopik még mindig, és érzésem szerint már nem is fog megtanulni rendesen. :( Fejek persze bőszen, és adom a sikertelenebb szopik után a pótlást, de a melleim és az idegeim egyre kevésbé bírják, és Bogi növekvő étvágyát kétharmadrészt arányú lefejéssel nem nagyon lehet biztosítani, tehát a lemaradásom egyre nő, és kezdek kacsingatni a Beba tápszer felé. :( Ez elég nagy megrázkódtatás volt nekem, de még kísérletezünk pár napig (hónaljtartás, szoptanít készülék esetleg), és ha nem jön be semmi, akkor jön a tápszer pluszban, ez van, ez jutott.
(Sokan adták a tanácsot, hogy hagyjam addig lógni mellen, amíg jól nem lakik és vonjam meg végleg a cumit, de a kipróbálás eredménye az lett, hogy kisebb bealvásokkal 7 órát cicizett egyfolytában, közben nyűglődéssel, állandóan éhes maradt, képtelen volt megtölteni a hasát. Ezt a vonalat feladtam.)

pusz Norka
Vendég
 


Melcsi, sajnálom hogy neked most nem jött össze, de elnézve téged, a lelkinyugalmadat, a lelkierődet és a bölcsességed, biztos vagyok benne, hogy a kitartásod meghozza a gyümölcsét! :wink:
Vendég
 


Norka!
Azért próbálkozz még 1 kicsit! Sajnos hajlamosak a könnyü utat választani, Bébi is csak 2 hónapig birta, aztán a kereslet-visszaesés miatt a kinálat is elapadt.
Tehetnél fel képet Bogiról! A lányok már csak ilyenek: kedves, alkalmazkodó, jó természetü, nyugodt és minden jósággal biró egyének (vagyunk), igaz? :lol:
Hát remélem is hogy "lesz még ragyogás"! (Hajrá NOX!).
Unique kedves, Te is ugy eltüntél, Zsebi jó hirét még nem is olvastad? A lánykádnak szeretnék boldog névnapot kivánni, 8 napig érvényes, szóval még belefér.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Norka,

Na ne má feladd !!! Nekünk a kórház után még kb 5 nap kellett hogy rájöjjön hogy kell szopizni(ekkor már majdnem 3 hetes volt), ti hol tartotok időben ? Nekem kicsit rossz az időérzékem mostanában...de különben is azt mondják 40 nap, vagyis az első hat hét alatt még alakulhat a dolog....de persze abszolút megértem a megrázkódtatás részét is, meg azt is ha a tápszer kiegészítést választod.....pedig ha tudsz fejni sajátot, szerintem érdemes lenne még gyűrni magad....nekem sajnos nem volt ilyen opcióm, mert attól a naptól hogy rájött hogy kell szopizni, nem maradt mit fejni.
Te írtad nekem egyszer hogy ismertél valakit akinek a 4. hónapban állt be a kereslet-kínálat arány :):)
A cicin lógásról csak annyit, hogy ebben a melegben Máté is óránként negyed órát lóg.....kivétel ha néha valahogy mégiscsak bealszik....de én már teljesen megszoktam, nekünk ez jutott :):)

Melcsi,
Igen, már csak 18 nap :) Hát nem beszéltünk konkrétan a doktornővel arról hogy mi lesz utána, kell-e még kontroll, vagy valami segédeszköz, de bízom benne hogy semmi nem kell már.....július 13-án megyünk hozzá, remélem utoljára....

Szerintetek ki a harcimókus ??? Doki vagy asszisztens ? Gondolom az utóbbi....

Zsebikém,
Tessék irni naponta hogy milyen csodásan érzed magad !!!
Most láttam odaát a táblát, milyen sok zebra lett hirtelen :):):)


Kriszta
kriszta71
 
 


végre én is csináltam lilypie-t :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi :)
Te nagyon huncut vagy hallod-e :twisted: Direkt felhívlak, mert érzem, hogy mi az oka nagy hallgatásnak, aztán jól letagadod mikor rákérdezek. De lágy szívem van, úgyhogy nem haragszom, hanem nagyon-nagyon örülök. :) :) :)

Melcsi,
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nektek nem sikerült. :(

Nóri,
Egy ilyen szép lánykáért érdemes tejcsárdának lenni. Nagyon aranyos lányod van, gartulálok :)

Az esküvő megvolt, mind a ketten igent mondtunk, lagzi nem volt, csak ebéd és a nászút szuper volt. Mauritius gyönyörű hely, három rosszat tudok csak mondani róla, az egyik, hogy haza kellett jönni, a másik, hogy túl jól főznek, így 1-2 kiló visszamásszott ahelyett, hogy tovább fogytam volna, a harmadik, meg hogy azért ennyit ülni a repülön nem fehér embernek való. De minden más csodálatos volt :) A házunktól 30 méterre volt az óceán és kénytelen voltam folymatosan tudomásul venni, hogy tényleg létezik ilyen giccs, nem csak a képeslapokon. A szállodások, éppen hogy csak a fenekünket nem törölték ki, de ha kérjük, biztos azt is megtették volna. Az emberek folymatosan mosolyognak, barátságosak és persze fingjuk nincs róla, hogy hol van Magyarország (ezúton kérek elnézést attól a kevés kivételtől aki tudta. Az egyik pincér például boldogan közölte, hogy nála otthon Tungsram égő van a lámpában :) ). Magyarral nem sikerült találkoznunk a két hét alatt, bár lehet, hogy csak álcázták magukat.
Ettünk krokodilt, etettem bazi nagy teknősöket, sétáltunk a tenger alatt ahol kézből etettük a halakat, naplementét néztünk, függőágyban feküdtünk és vártuk mikor esik le egy kókuszdió.
Vissza akarok menni :) (Ehelyett holnap vár a munka, ezt a disznóságot! :) )

Egy kis giccs.... Kilátás a teraszról, a házikónk, a tengerpart és egy naplementés kép.
Kép
Kép Kép Kép

wish
 
 


Almodo, Kriszta, Norka!
Köszönöm szépen, de még magam sem merem beleélni magam, de bízom benne ha ily nehezen adta a sors őt, őket akkor vigyáznak ránk az égiek és nem lesz semmi baj.

Wish!
Szánom bánom is mondtam is utána Attilának, hogy annyira sajnálak olyan kedves vagy, de annyira nem akartam erről senkivel témázni remélem tényleg megérted és nincs harag.

Gyönyörű képeket hoztál még az esküvőit is nagyon nagyon várom kíváncsi vagyok rátok.

Örülök hogy minden jól sikeredett. :)

Ti hogyan tovább a folytatássla, vagy ezek után ne kérdezzek mert eldobtam a kalapácsnyelet?

Nori!
12-én megyek uh-ra kedvenc doktorunk nem lesz, így az második örömforrásnál nem lesz jelen de remélem minden rendben lesz.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :)
Persze, hogy nincs harag!

Esküvői képeink még nincsenek, de ha lesznek teszek fel.

wish
 
 


Norka!
Már írták a csajok, de azért én is arra bíztatlak, hogy próbálkozzatok csak a szopival.

Az elején nekünk is kínszanvedés volt, mert meg voltak zvarodva a cumitől (a kezdetektől kapnak tápi pótlást).
Volt, hogy 10 percig szórakoztunk, mire rá tudtak cuppanni a cicire és ez fejenként értendő!

Az elején tényleg tovább tart a szopi, de aztán belejön.
Én kezdetben örültem annak, hogy rácuppantak. Hagytam őket szopizni kb. 10 percig és utána szó szerint a szájukba fejtam a tejcsit.
Egyre ügyesebbek lettek és most már röptükben cuppannak a cicire és 10-15 perc alatt totál kiürítik és utána kapják a cumit.
Most már mindkettőből nagyon ügyesen esznek, sőt néha az az érzésem, hogy a cicizés megzavarja az cumizási technikájukat :lol: !

Wish!
Üdv itthon! Képek gyünyörüek, de kiváncsi vagyok az esküvösökre is! Jó pihit és könnyü melót!

Zsebi!
Szurkolok értetek!
Pusza

Kép
stella9
 
 


Sziasztok,

ZSEBI!!!!!!!!!!!!!!!
De hiszen ez óriási!!!!! Ma jöttem először azóta, hogy itt voltam és látom a hírt. Ez szenzációs!!! Úúúúúúúúúúúúúúúgy örülök Nektek!!!!!!
Végre ott van(nak) a kis zsebibaba(ák) a pocakodban!
Gratulálok és csodálatos, problémamentes 9 hónapot kívánok!

Kedves Melcsi :)
Köszönöm, hogy hiányoltál! Tényleg nem voltam azóta... Csodálatos kislány Pörike! Olyan kis húsos, olyan ennivaló! Te is írj róla, miket csinál, hogyan játszik...
Hát igen... A meleg. Laura 11 körül szokott kelni (este 11-délelőtt 11-ig tart az alvás, 1x szopival közben olyan reggel 7-8 körül), így a delet kell megúszni. Nekünk nincs klímánk (mobilklímán gondolkodunk most), meleg van nagyon. A nappalinkban ráadásul felül ablakok vannak (megemelt mennyezet), így duplán meleg van. Olyan 30-31 fok van a nappalinkban és hát ott van a járóka. Most emiatt kivittem a járókát az előszobába, ott hűvösebb van. ja, és sokat vagyunk a hálószobában napközben, ott is jobb a helyzet. Laura ha hason fekszik, akkor megtámaszkodik a kezeivel és megemeli a kis buksiját. Egész sokáig tudja már így tartani magát.
Visszatérve: mostanában napközben én sem megyek vele sehova. Őrület ez az idő. Állítólag csüt-től jön a jobb idő! (22-27)
Délután, olyan3-4 körül már van ház árnyék a kertben, akkor oda ki tudom vinni. nagyon melege van neki is. Kiülünk, nézelődünk. Megunjuk, bömbi. Játszunk macisat. Megfogjuk maci kezét és közben nagyokat sikongatunk. Beszélgetünk Macival. Majd megint bömbi. Anya megpróbál újabb és újabb agyament játékokat kitalálni, de a vége mindig bömbi. Egy szó mint száz: nyűgösek vagyunk kicsit. Nem akarom állandóan csak cumiztatni a cicin, ezért próbálom legfoglalni. hajlamos lenne unalmában cicizni. Most épp bealudt. Kezd rájönni, milyen jó a délutáni 1-1,5 órás szunya... :)
Végre. :)
Estefele vagy séta, vagy csak kiülünk, tegnap pl. vásárolni voltunk a Corában (ott legalább hűvös van 8) )
Nem könnyű, tudom. És kevesebbet is eszik, ezért nekem is kevesebb a tejem :( Ha meg fejem, akkor neki nem elég. Illetve elég, csak akkor már nagyon a végét járja és nehezbb neki kiszipkázni. Nagyon be vagyok rá állva. Ha több kell neki, akkor több, ha kevesebb, akkor kevesebb.

Norka :)
Csatlakozom minden előttem szólóhoz: sokat kell cicire tenni. Én a kórházban volt, hogy 4-5 órán keresztül éjszaka folyamatosan szoptattam. Megállás nélkül. A végére mosott rongy voltam, az igaz, de legalább megszokta, hogy csak cici van. Én is hallottam, hogy nehéz cumi után visszatérni a cicire, de megéri. ha csak a későbbi betegségekre gondolsz... :)
Ne mindegy, úgyis Te érzed igazán, mi a jó!
Mekkora most Bogi? Súly? Méret?

Kriszta :)
Jó is a hason fekvés! Laura már kis kora óra így fekszik (a csípője miatt kellett kezdetben, aztán megszokta a jót), és nincs is gond az éjszakai alvással. :)
És így, hogy Máté éjjel többet alszik (nincs cici éjjel), így sem elég a tejcid?

Wish :)
Giccs ide vagy oda, naggyon ott van a hely, ahol voltatok! Juj, de visszamennék én is a nászutunkra!!! :)
Gratulálok még egyszer és legyetek nagyon boldogok!

Stella :)
Hááát... lehet róla szó... Feltéve, ha annak a fiúnak kéred, aki rendes, szorgalmas és okos :P Más elvárásom nincs is :twisted:

Lányok :)
Szerintetek ha kevesebbet eszik most a melegek miatt Laura fejjek cicit azért, hogy ne apadjon el a tejcim? Csak az a bej, hogy úgy érzem, ha lefejem, akkor a köv. szopira már nem olyan telt a cici, nincs benne annyi mintha nem fejem le. És az a fixa ideám, hogy akkor neki lesz kevesebb a kajcsi :(
Mit csináljak??? Ja, és nem mellesleg abszolút kiszémíthatatlan, hogy mikor kér enni...

Puszi

KépKép
unique
 
 


Wish,

Wow, ahogy elnézem igen jól sikerült a nászút !! :) Most itt is kb olyan meleg van mint ott volt, csak az óceán hibádzik :( Legalább a melóhelyen van légkondi :)

Unique,
Mi sem sétálunk, bár tegnap 4-6 között voltunk kinn, az egész elviselhető volt....ma csak itthon pihegünk sajnos.....Máté 3 óra óta alszik, spórol az energiákkal :):)
Szóval az éjszaka az úgy van, hogy az első 8 óra alvás után már a lepedő is tejes lett a folyó cicitő, Máté fuldokolt a spriccelő tejtől és nagyokat bukott....aztán a második hajnalban már ügyesen meg-megállt szopi közben és nem is bukott, majd kb az 5. reggelen már szinte kevés is volt neki a tejci.....tehát a cicim ezek szerint beállt, hogy éjjel ne termeljen annyit, vagy Máté alkalmazkodott, hogy reggel dupla adagot eszik.... azóta nem mérem, igy nem tudom mennyi az annyi....
De sajnos a nap végére ugyanúgy elfogy a tejci, igy marad a pótlás....este szokott kapni egy adaggal, meg néha délután-ami ma ugye kimaradt....
Fejés témában nem tudok tanácsot adni, szerintem jobb ha mindig pont annyit termel a cicid, amennyi kell Laurának, ha kevesebbet eszik, attól még nem fog elapadni !! Különben is lehet hogy egyszerre többet eszik, csak neked nem tűnik fel :)

Nagyon várom már a csütörtök/péntekre prognosztizált enyhülést :):):)

Már csak 17 nap ...:)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi :)
GRATULÁLUNK

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Orsi! :lol:
Hogy vagytok :?: Már jó idelye nem beszélgettünk. :(
kagyló
 
 


Kagyló :)
nem láttalak régóta msn-en. egyébként mi épp költözésben és meleg utálatban....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi!

De jó, hogy bekukkantom, és olvashattom erről a csodálatos hírről.
Tiszta szívből gratulálok. :D

Timi
latimi
 
 


Sziasztok!

Gondoltam ide is beköszönök, jó sok lemaradásom van, de lassan majd utolérem magam :wink:

Zsebikének itt is sok szeretettel gratulálok !! Ez a hónap nagy-nagy meglepetése :lol:

Wish : csurog a nyálam a képek láttán... Csodálatos nászutatok volt !!!


huh, nem is tudom hol kezdjem.. Június 15-én kellett mennünk a 10. heti UH-ra, amit nagyon nagyon vártuk. Sajnos egy világ omlott össze bennünk, nem volt már szívhangja a magzatnak. :(
Furcsa volt, de már tudtuk, hogy baj van, mert a doki nem szólt semmit, csak keresett, keresett. Mi meg láttuk, mit keres..
Azonnal elküldött 3D-s UH-ra is, ahol az UH-sdoki megerősítette a korábban láttottakat és csak úgy lazán közölte velem, hogy örüljek Neki, mert ez a baba bizony beteg lett volna, tipikus vastag tarkóredős, Down-kóros baba volt... Amikor elkezdtem zokogni, csak annyit mondott, hogy ennél nagyobb tragédiák vannak az életben, ne sajnáljam. A saját dokim csak annyit fűzött hozzá, hogy 4 év után nem könnyű ezt így felfogni..
Teljesen kiborultunk, nem is tudom hogy telt el az éjszaka.. Reggel kellett bemennem, műszeres befejezésre.
Feltettek méhszájtágítót, ami után nagyon erős görcseim lettek.
Lányok, közel 3 (!) órát vártunk ágyra, addig az ambulancián, a pocakos kismamák között "vajúdtam". Egyszerre hánytam, fostam és majd megőrültem a méhösszehúzódástól. Nem kaphattam fájdalomcsillapítót, viszont felment a lázam 38 fok fölé. Még a műtét előtt elment a baba, láttam a WC-ben.. Persze jól leszúrtak, hogy miért nem szóltam a nővérnek, amikor kijött. Örültem, hogy élek..
A slusszpoén annyi, hogy a műtétet nem altatásban csinálták, mert nappal nincs altatóorvos, csak a nagyműtőben. Helyi érzéstelenítésben (lásd HSG-nél) történt. Arra emlékszem, hogy az első "érintésnél" már üvöltöttem. Nem hiszem, hogy ezt valaha elfelejtem, bár fizikailag már teljesen jól vagyok.

3 hónap múlva újra próbálkozhatunk. Hinni kell abban, hogy újra sikerülhet spontán is, bár jelen pillanatban nem foglalkoztat a kérdés annyira... Nagyon megtörtem, 4 év után még ezt is végig kellett élni, bár valóban úgy próbáljuk felfogni, hogy inkább most, a 3. hónapban, mint később...

Kurva nehéz, de majd lesz valahogy...

Egyszer úgyis én is ide fogok tartozni, a babások közé :wink:
Addig is vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre !!!
Puszi
Niki
mniki
 
 


Orsi :lol:
Sajnos sokat dolgozom, és csak néha megyek fel az msn-re, álltalában este amikor haza érek. Ez a meleg engem is kikészit rendesen. Ha lesz időd küldjél át ,majd a házról, és a fiúkról képeket :!: :D Na és hogy álltok a költözéssel? Pusz
kagyló
 
 


Sziasztok Lányok!
Ma Velencén voltunk pancsolni, teszek pár képet: Kép
Kép
Kép
Kép
Kedves Unique, amint látod, már mászik. Majd holnap irok bővebben, most nincs több időm.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish :lol:
Először is gratulálok!
A képek inkább képeslapok, annyira gyönyörűek, tényleg minden nap egy csoda lehetett ott!
Én is kíváncsian várom az esküvői fotókat!
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Niki!
:cry:
Iszonyatos lehetett mindezt végigélni!
Remélem sikerül majd valahogy feldolgozni és továbblépni!

Unique!
A fiúk megfelelnek az elvárásoknak és még a humoruk is fergeteges :lol: !!!

Mára ennyi!
pusza

Kép
stella9
 
 


Melcsi!

Látom, ez a Tündérke nagyon élvezte a napsütést, a pancsizást.

Wish!

Még egyszer gratulálok. Tátva maradt a szám, hogy milyen gyönyörű helyen voltatok.
Most aztán feltöltődtetek. Remélem, egyszer mi is eljutunk oda.

Puszi
Timi
latimi
 
 


Niki!

Írok neked privit, nézd meg.

puszi: Norka
Vendég
 


Niki,
Igazán sajnálom. Ennyire rohadt nem lehet az élet gondolná az ember, én is csak ezt kérdezem, hogy miért is történik velünk ilyesmi.Nem hinném hogy a következő babáig az ember választ kap erre. Erősek vagyunk ( te + én ) és kérdésekkel telve felállunk és reméljük egyszer meglesz a válasz! Tudom, hogy mennyire nehéz lehet, de talán neked kellett volna később erről dönteni, bele se gondolj ebbe, mert így is szar. Kérlek kérj segítséget, csak az én guru nénimet tudom ajánlani vagy talán Snori tud segíteni, de kérlek állj fel és harcolj olyan nincs hogy nincs! Íme a példánk meg tudjuk csinálni, csak valami kurfli csúszott a rendszerbe, és most legyél egy kicsit dühös, nézz szembe a szomorúsággal és akkor szépen lassan el kell múlnia. Most megengedem, hogy utálj a fenti szavakért!
Milliószor puszillak Farkasok J

ui: kérlek ne tűnj el!

Snori,
Mi van a szopival? Te hogy vagy?

Csajok,
A kölykök tündériek, Kriszta vannak új képek Máté oldalán?Fogynak a napok, csak bírj majd Mátéval!

Timi,
Peca ilyen időben? Nincs még új sorszámotok? Vizsgák?

Lara,
Nem értem én ezt a hólyagos dolgot! Mi az hogy majd augusztus végén? Miért nem most? Agyam dobom el, hogy nincs még vége, még jó hogy Andor ilyen jó gyerek! Velencei tó milyen? Valamikor ígérem leugrunk, csak most a júliusi hétvégék besűrösödtek, egyenlőre a nyaralás augusztus végére tolódik így biztos lesz olyan hétvége amikor mindannyiunknak jó! Írtam sms-t , megkaptad egyáltalán? Postacímet kértem!
Peti mindennap utazik vagy inkább hosszúzik?
farkasok
 
 


Sziasztok,

Judit :)
Jobban vagy már?

Niki :cry:
Ez nem ér... Borzasztóan sajnálom. Annyira szívszorító, amit átéltél, hogy arra nincs szó :( Lelki vígaszt és jobbulást kívánok! Puszillak!

Norka :)
Írjál már magatokról is pár szót! Igenis kíváncsiak vagyunk Rátok! Hogy haladtok a szopival?

Kedves Melcsi :)
Gyönyörű a lányod! Olyan kis huncut arca van! Te is a Coraban vetted a sapiját a Chicco boltban? Én ott vettem Laurának ilyet, rózsaszín széllel. Olyan kis tündéri!
Velencei tó? Hmm... jól hangzik. Én nem merem még kivinni a napra Laurát ebben a kánikulában, pláne nem dél körül. Szerinted mikortól lehet kivinni a napra?
Ja, és mikortól lehet úszni járni vele baba-mama úszásra? Már mennék nagyon... :) Ő is imádja a vizet :)
Ti hova jártok? Itt van a közelben? Tudsz esetleg Tbálinton vagy Budaörsön valami jó helyet ahol a higiénia tökéletes?

Stella :)
:twisted: :twisted: :twisted:

Kriszta :)
Mondasz valamit, megmértem egy kajcsit: 180g-ot evett! És ennél csak többet szokott.. Szóval kezdünk beállni a 3,5-4 órás kajcsikra, de akkor aztán durr bele 8)
Már csak 15 nap :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Niki,

Hááát, ez egy rémtörténet volt, rettenetes, hogy az ember lányának miket kell kiállnia :(:(:( Tudom hogy a sajnálom szó itt nem segít, de nagyon kiborított ami veled történt....
Judit azt hiszem frappánsan összefoglalta amit ilyenkor érdemes mondani, én nem tudok többet hozzátenni, csak annyit, hogy nagyon erősen küldöm a pozitív sugarakat.....és tuti lesz még itt happy end.....ezek után biztos hogy valami nagyon jót is tartogatnak nektek még az égiek:):)

Judit,
Te mindig olyan jól megtalálod a szavakat :):)
Apa azt mondja hogy két hete nem tett fel új képeket, de holnapra igéri....Nagymaroson készült egy pár vigyori kép :)

Unique,
Na ugye !!:):):) Nem kell aggódni....Én sem merem még kivinni ebben a nagy melegben....már 3 napja nem dugtuk ki az orrunkat, de holnap délután muszály lesz :):) Mikor jön már az enyhülés !!

Ma megint takarékra kapcsolt a fiatalúr és egész nap alszik....igy végre csak 3 óránként eszik, de ez nekem is gyanús...lassan már megint meg kellene mérnem mi a pálya nálunk evés témában....bár félek hogy nem fog kijönni ilyen szép eredmény.....igaz, úgy tűnik a súlya rendben gyarapodik, hétfőn 5640 gr volt őfelsége...
és mindjárt nyakunkon a 3. hónapos oltás....azt hiszem jövő csütörtökre fogjuk programozni, mivel a rákövetkező héten megint Marosra megyünk..... remélem nem akkor fog elkezdeni esni :)

Melcsi,

Pöri tényleg tüneményes :) de jó lehetett nektek a vízben ! Mi augusztus végén megyünk Balcsira, akkor már majdnem 5 hónapos lesz Máté, de nem tudom merem-e majd bevinni a vízbe...persze a jó időben sem lehetünk biztosak...de legalább pihenni fogunk(illetve apa vitorlázik, mi meg integetünk)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Judit!

Örülök, hogy bekukkantottál. :lol:

A végén sikerült a vizsgám. Kaptam egy szép kettest. Bár a Kodolányin nehéz mást kapni.

Peca? Jövő héten, keddtől vasárnapig Badacsonylábdihegyen leszünk. Majd minden este próbálkozom a horgászattal. Bízom benne, hogy majd nem csak a botot fogom.

Most nem érdeklődtem az új sorszámról. Vmelyik családhoz vitt a gólya az egyesület segítségével egy kislányt.

Egyébként hogy vagytok? Tudom, hülye kérdés azokután, ami veletek történt.

Timi
latimi
 
 


Sziasztok Lányok!
Pörit ugy viszem a vizbe, hogy hosszuujju body van Rajta és kalózkendő, de a ruha alatt is bekentem nem is 1x. Két napot is lent voltunk, sőt holnap is készülünk, és szerencsére a 2 nap alatt semmi pirulásnak nincs nyoma. Csak 1 baj történt, a napozóban hálistennek van parfüm, Bébi pedig ekcémás, igy sajnos ez is kiütötte 1 kicsit. Ugy döntöttem, holnap a ruha alatt nem fogom bekenni, csak a lábát meg az arcát, azon nem ütött ki csak a törzsén. A vizet nagyon élvezte, hangosan sikongatott, mondta a magáét, kurjongatott, kacagott. Mindenféle bohócságot csináltunk Vele, ugráltunk, feldobtuk, hajósat játszottunk, labdáztunk. De nagyon élvezte, amikor csak feküdt a karomban és nézegette a mindenféle vizi csodát, matracokat, vizibiciklit. Nagyon megnézett mindent. Megkóstoltuk a palacsintát (finom), a lángost (nem finom), és a fagyit. Azt már kapott itthon is, imádja, és hangosan reklamál, mikor elfogy. Persze csak picikét adok Neki még a tejes dolgokból.
A képen is látszik, hogy már mászik, pontosabban térdre huzza Magát, majd a karját ügyesen behuzza és ugrik egyet a hasára, és kezdi előlről a mutatványt. Ez igy megy egész nap, este 8-ra teljesen bele is fárad, a vacsorát többször alva ettük meg. Beszélget, kedvenc szavajárása a babababababa, meg még a dedede, tetete,nenene,dadada. Tud morogni is, mint a kutya (de nem a kutyánktól tanulta). Bejárja az egész lakást, és észrevettem, hogy amikor rászólok valami miatt, megáll, rámnéz és nem nyul oda ahova akart. Pl. a zsinorok roppant érdeklik, és befér mindenhova, és megtalálja a legrövidebb zsinort is. Meg a konyha (biztos konyhatündér lesz :lol: ). Ma sütöttem, odajött persze, felemeltem és megnéztük együtt, hogy milyen forró a gáz. Odatettem a kis kezét(csak meleg volt, nem forró), mondtam Neki, hogy juj, meleg, nem szabad. Ezt még egyszer elismételtük később. Aztán mikor ujból arra járt, szóltam Neki, és megállt, visszafordult. Ugy látom, kezd érteni, érdemes nagyon sokat beszélni Vele. Én igaz, már ujszülött korától mindig mondom Neki, mit csinálunk, viszem magammal mindenhova a lakásban, ahol dolgom van. Szerintem már kivülről tudja az egész háztartást :lol: .
Unique kedves, irod, hogy sirdogál Laurád. Nálunk az vált be, hogy betettem a hordozóba és vittem magammal, még a WC-re is, és beszélgettem Vele, meg énekelünk rengeteget ujszülött korától fogva (szegénynek az anyja megszállott énekkaros, meg még a bátyja is). Igy aztán szép lassan érdekelni kezdte hogy miket csinálok (teregetni pl. imád velem), és befejezte a sirdogálást. Mostmár azért hurcolom, mert nem merem egyedül hagyni, jobb ha szem előtt van. A földön mászkál ugyanis, a járóka szinte csak disznek van már. Ez igy megy már kb 2 hónapja, persze a takaróról csak olyan 3-4 hete tud lemászni.
A bébiuszást 3 hónapos kortól lehet elkezdeni, itt Érden Egerszegi Krisztina uszodájában van (ajánlom). Orvosi igazolás kellett Bébiről, de a felnőttektől nem kérnek. Viszont nem tul leterhelt, pici uszoda, csak kisgyerekek járnak oda, csoportosan. Budakeszin tudok még. Nagyon hasznos, most látom, hogy Velencén mikor betettük a vizbe, a lábával rugdos, mint a gyorsuszásnál kell, és nagyon biztosan mozog a vizben. Persze a tóban nem engedtem a viz alá, de az usziban merülni szoktunk, és ugy látom, azt is élvezi.
Latimi!
mindegy, csak görbüljön, nem? Ugyis a végeredmény a fontos! Jó és eredményes pecát Neked!
Wish, gyönyörü helyen voltatok! Tényleg képeslapra illő! Gratulálok, és hosszu, boldog házasságot kivánok Nektek sok gyerekkel áldva!
Kedves Niki!
A másikra irtam Neked, de itt a helyed, mert igenis, ide fogsz tartozni hamarosan!
Unique, a sapit a Kenguruban vettem, mi sokat vásárolunk ott, mert magyar áru van és szerintem nem is drága, még törzsvásárlói kedvezmény is van.
Ebben a melegben csak estefelé vidd napra, és akkor is adjál rá sapit. azt gondolom, fél éves kor körül már bátrabb lehetsz, szóval pont mire elmulik a nyár, de ne sajnáld, még az ősz is lehet meleg.
Na szóval, nem akarsz Érdre járni uszni majd?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebike
Gratulálunk
:!:
Ha van időd és kedved írj :P

Drága Anyucik, Kismamik :P
Minden nap gondolok Rátok, nagyon hiányoznak a beszélgetések.
Olyan jó lenne minden örömöt megosztani Veletek. Amikor Miklóska ébren van minden percet Vele töltök. A házimunka is nehezen megy, mert segít a mi szívünk csücske. A minap a hajszárítót szerette volna kimosni a mosógépben
Nagyon boldogok vagyunk. Sokszor még mindig felteszem a kérdést-nem álom És nem, itt van Velünk a kisfiúnk,akit olyan sokáig vártunk,Aki miket oly sokáig várt.
Mindenki elcsodálkozik milyen kiegyensúlyozott, életvidám, nyugodt gyerkőc-na jó azért hiszti is van néha Kérdem én miért is kell ezen csodálkozni??? Talán hihetetlen, hogy Miklóska boldog Velünk? Mert az. Vannak nehéz napjai, amikor sirdogál, mint minden kisgyerkőcnek, de sokszor álmában is nevet, kacagva kel reggel. És az a mosoly :wink:
Megvolt a 15 hónapos oltás. Észre sem vette a drága, mert olyan nagyon sírt. A doktorbácsi meghallgatta a tüdejét és az, mint mindannyian tudjuk az rettenetes dolog. Tehát a szurit nem is fogta fel. Amint az ajtót becsuktuk széles mosoly következett Pedig annyira kedves a doktorbácsi.
Egyre több szót mondogat, hamarosan lukat beszéla hasunkba Nagyon tud magyarázni már most. Csak mondja és mondja.....Anya meg igyekszik megérteni.
A minden esti lábtorna meghozza lassan az eredményt. Már egyáltalán nem lábujjhegyezik.Egy kezét fogva biztosan sétál. Előfordul, hogy elengedi a szekrényt, de megriad ettől és inkább lehuppan popsira.
A kutya nagy barátja lett. Mindenét neki akarja adni Pár játék már odalett. A kutya meg mindenkitől meg akarja védeni. Ha sikít, akár örömében is a kutya rohanna hozzá, hogy megmentse.
Sajnos a melegtől csupa pötty a háta és a nyaka. A védőnéni megmérte múlt héten 9,2kg. Nem sokkal több mint 7,5 volt mikor hazajöttünk. Bár a centi lehet, hogy téved, de a kinőtt ruhák valszeg nem kb.3 cm-rel lett magasabb
Van egy kedvenc dala, nem tudom ismeritek-e. Menetelnek a katonák tá-tá-ti-ti-tá..... Sokszor kéri tátá mondja és amikor odaérkezek a szövegbe ő is próbálja velem.
Nagyon szeret pancsolni a medencében, teszek majd fel képet.
Minden érdekli, kíváncsifáncsi.
Minden nap új dolgokat tud, hihetetlen tempót diktál Olyan okos kis buksija van, nem vagyok elfogult, áááááá :lol: , de azt hiszem megengedett :lol:

2oo6.o6.o6-án papíroson is lejegyezték, hogy Miklóska szülei mi vagyunk. ANYA és APA :P
Nagyon boldogok vagyunk :lol:

Ölel mindenkit:
Süni és Miklós

Kép

Kép
renóca
 
 


Sünike-Renóca!
Árad a soraidból a szeretet és a boldogság.
Részemről köszönöm, hogy elolvashattam.
Puszillak Benneteket,
Fanni
fanni73
 
 


Reni!
Nagyon boldogok a soraid és valóban csak úgy ömlik belőle a szeretett, bár ezt mindig tutam rólad, hogy csodálatos anyuka leszel. Írok majd, csak pihenőre vagyok fogva szóval azért a nagy nap részét ágyikón töltöm és vigyázok a lakóimra. :)

A táblázatba betettem Miklóska fényképté mert már csak az ővé hiányzott. :)

Vigyázz magadra.

Kismamik!
Ma talán megjött a várva várt hűvösebb idő remélem mindenkienk jobb így és a babákat sem zavarja.
Várom továbbra is a képeket hogy gyönyörködhessek a lányokba fiúkban.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

jelentkezem...

Renóca, Miklóskának sok puszit küldök a csokis képére!!! :lol: :lol: (Nagy hülyeség, amit írok, de valahol most - jelenlegi idegállapotomban - könnyebbséget is látok abban, hogy nagyobbacska kisbabát kaptatok, mert ezek az első hetek... kinyírják az embert... )

Akkor leírom, mi történt az elmúlt 2 napban.
Az előzmény ugye az, hogy Bogi nem akar rendesen szopni, lefejt tejet kap, este egyszer tápit (mert a tejet inkább éjjelre tartogatom, és már nem elég) a szopi-próbálkozások mellé. Egy szopi még mindig 1 óráig tartott, átlag 40-50 ml-es mennyiségekkel (nagy nehezen). Végig averziók vannak bennem a cumisüveg miatt, egyrészt mert kizárólag szoptatni szeretnék, másrészt mert a cumisüvegből levegőt nyel és utána mindig csuklik, ami felzaklatja Bogit...

Tegnapelőtt ugye rekkenő hőség, pótlásos evés után Bogi 1-től 5-ig aludt délután. Gyengéden keltegetem, hogy igyon kis folyadékot, cicire teszem, nem kell, mert alszik. Meleg a kis feje, gondoltam nem lesz ez így jó, megkínáltam egy kis teával. Szépen beszlopál vagy 20 ml-t, abbahagyom, emelem fel büfire, ekkor szörnyű sikítás, hátrafeszül a teste és elkezd fuldoklani. Sajnos hiába fordítottam meg a gyereket és ütögettem, nem jött vissza semmi, de befulladt és ellillult a feje, már reakciói sem voltak. Egy szál melltartóban sortban, mezítláb rohantam ki vele az utcára, ahol az égiek azonnal gondoskodtak egy hozzáértő nagymamáról meg egy biciklis gyakorló apukáról, akik azonnal segítségemre siettek, 5 perc kínlódás, hánytatás után felsírt Bogi, aztán egy autós elrohant velünk az orvoshoz. Minden rendben, tea nagyrészt kijött, életfunkciók rendben, a gyerek éhes, cumisüveget ne nagyon adjak neki (lecseszés).
Egész este sírtam az idegtől, megátkoztam a cumisüveget és az egész etetési rendszert. Felhívtuk az LLL tanácsadót, szeretnék szoptatni, jöjjenek ki segítsenek, valami nem megy. Ők nem jönnek, minden gyerek tud szopni, csak rajtam múlik, tegyem mindig mellre, jó lesz az, kiszívja amit kell, a cumit dobjam ki.
Elkezdtük a projektet éjfélkor. Bogi csodálkozik, nem érti. Első éjszaka 5 órát töltött mellen megszakításokkal. Tegnap egész nap csak 1 órákat aludt, mert mindig félig éhes volt, és egyre fáradtabb lett, egyre rosszabbul szopott. Én alig jutottam el az evésig, nemhogy aludjak. Tegnap estére odáig fokozódott a helyzet, hogy már tejem sem nagyon volt, 20-30ml jöttek, Bogi sírt, rángatta a cicimet, én meg 11-kor (számoltam... ) a 19. (!!!) aznapi mellretevés után összeestem. A páromnak kellett összekaparnia. Na ennyit az igény szerinti szopiról, jött a tápszer.

Hát most ott tartunk, hogy kijött a védőnő, itt volt majdnem két órát, megnézte a szopizásunkat, és végülis megegyeztünk egy középutas megoldásban, mert nincs más. Nem fejek, csak reggel, ha nagyon meg van duzzadva, mert már ez is kivette belőlem az erőt (napi másfél óra ment el fejéssel). Marad a szopi, mérnem kell Bogit, max. 40 perc szopi után megkínálom Haberman szelepes etetőből (ez speciális, ma vesszük meg) tápival, lakjon jól. A védőnő szerint Bogi ugyan szopizik rendesen, de iszonyat lassú, szemmel láthatóan magától egyelőre nem éri utol magát.
Hát én mindent megpróbáltam, de ... :oops: ennyire futotta tőlünk. Ami nem megy, azt hiszem nem lehet erőltetni... nyilván ha kikészülök, tejem sincs, akkor mi a csudát adjak a gyereknek??

Szóval ez történt velünk.

pusz Norka
Vendég
 


Hűűű Nóri :? , ez tényleg rémesen hangzik! Szegénykém. Mármint mindketten. Remélem, minden helyreáll hamarosan és teljesen megnyugszol!
Gratulálok a lélekjelenlétedhez és ma is tanultam valamit... nem gondoltam volna, hogy a cumi ilyen káros lehet :roll:
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Norka!
Jesszus, még olvasni is rémes!
Örülök, hogy végül is rendbe jött!

Olivérrel is az volt a baj az elején, hogy nagyon lassan szopizott (1,5 órás szintidővel).
Próbáld meg egyszer, hogy 5-10 perc szopi elkezded masszírozni a melledet, mintha fejnél. Persze úgy, hogy Bogi még szopizik.
Nekünk ez bejött. Idővel ügyesedik majd és el lehet hagyni a masszírozást.
Egy próbát megér.
Szerintem menni fog ez, de ha kell póti, hát kell. akkor is kincset ér minden csepp anyatej, amit tőled kap!
Drukkolok

Kép
stella9
 
 


Nóri!
Ez borzalmas.... Nagyon ügyes vagy hogy így feltaláltad magad és volt lélekjelenléted leszaladni segítségért.
Vigyázz nagyon magatokra , evés ügyben tanácsot nem tudok adni, tégy úgy ahogy a legjobb minkettőtöknek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Norka :)
Ez tényleg szörnyű volt, még olvasni is :( Próbáld meg amit Stella írt, mi is szoktunk olyat, hgy a végét (hátsó, zsíros tejci) úgy szippanytúzza le Laura, hogy közben "dolgozom" a cicivel. Így tudja csak leszívni (de még így sem teljesen) az egyik cicit. Nekünk is bevált. Kitartás. És tényleg inkább pihenj, tudom, milyen nehéz az első időszak. Nem mondták, hogy pontosan mitől volt olyan bágyadt/aluszékony Bogi???

Kedves Melcsi :)
Köszönöm a történeteket Pöriről. Olyan jó olvasni! :) Nem tudom, Érd kicsit távol van tőlünk, legalábbis melyik végén van az uszi? Sóskút felé, vagy Diósd felé? (a Diósdi van szerintem közelebb hozzánk...)
Ha kicsit nagyobbak leszünk, megyünk látogatni! :) Olyan uncsi itthon... Te hova viszed Pörit általában? Mik a napi programok (amikor ilyen jó idő van, mint ma?)
Mindenképp szeretném vinni uszizni, imádja a vizet. Még ha nagyon éhes, akkor is elhallgat, ha esti fürdés van :roll:
Kenguruba mi is szoktunk járni, itt, a Budaörsi nagykerbe, van kisker része is. Én is szeretem, de csak bizonyos termékeket. Nem minden jó. De pl. body-ból sok van onnan. :) Mellette van egy Matti, azt is szeretm, ott vettük a babakocsit. :)

Zsebi :)
Jó, hogy itt vagy közöttünk! Érzel valamit? Tünetek? :)
Veszélyeztetett vagy? Mikor mentek UH-ra?
Jobb volt ma az idő, kétségtelen. Ennek örömére annyit aludt Laura, hogy csak na... meglesz ennek a böjtje :)

Renóca :)
Gyere gyakrabban! Olyan jó volt olvasni Rólatok! Gyönyörű ez a fiú! Ha Stella ikreinek nem kell majd Laura, benevezek Miklóskára :P De komolyan. Mesélj, miket csináltok, hova jártok, mit eszik, mindent! Annyira kíváncsi vagyok! teljesen elfogadott már Titeket, kedves Anyuka ? :wink:


Mi jól vagyunk, ma aluszékonyabbak voltunk, mint eddig, szeretjük ezt az időt!!! Mégmégmégmégmégmég csak eső nélkül :oops: (ha szabad kérni...) :P

Puszi

KépKép
unique
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: