Vio
Megrendüléssel olvasom soraidat. Mit csináltak veled???? Hogy lehetett az, hogy fent voltál és mindent éreztél?
Nagyon-nagyon sajnállak. Ez már túl sok a rosszból. És különben is: nem elég egy kismamának elviselnie azt, hogy elveszik a babáját, nemhogy még élje is át altatás nélkül!!!!???? Borzasztó!
Látom tele vagy kérdésekkel, ami most természetes. De ne félj, segítünk.
Nekem a műtét után 4 hétre jött meg, és jó 1 hétig el is tartott. De a 6 hét is belefér. Ne izgulj amiatt, hogy a dokid a korábban érkező babát nem fogadja el, és téged nem vállalna el. Biztos nem ilyen beállítottságú, egy baba mindenek felett!!! Pláne egy nőgyőgyásznak!
A KONTROLL egyébként 3 hét volt nekem. De inkább hívd fel a dokidat, ő biztosan megérti a történteket. Bizonyára tudja, hogy mivel jár, ha őt megvárod. Ha emberségből és szakmaiságból "jeles", akkor tuti ezután mindenben segíteni fog. Ő megmondja, mikor menj, mit csinálj, mit szedjél, stb. Egyébként azért nem kell hívnod a műtős dokit, hogy mi lett a szövettani eredménye? Ilyenkor el kell küldeniük a "maradványt"! Ha a doki (aki műtött) azt mondta, hogy 1 vérzést elég megvárni a kontroll után, biztos igaza van, mert tényleg pici magzat volt. Viszont azt te fogod érezni, hogy mikor mehet a dolog.
Az viszont befolyásoló tényező lehet, hogy mi volt a vetélés oka. Mert ha bakteriális, akkor -feltételezem- hogy további vizsgálatokat végeznek rajtad, és "kigyógyítják" belőled, hogy ne legyen ez a következőnél újabb okozó. Nálunk is ilyen baj volt, ezért mindjárt a köv. hónapokban nem szabadott vállalnunk újabb babát. (De ez csak az egyik lehetőség!!!) Ez nem jelenti azt, hogy nálad is ez lesz. Remélem, te hamarosan újra babás vonalzóval jelentkezel.
Az házasélettel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy nekünk a műtét után a köv. menziig nem lehetett. Utána pedig vigyázva. Azért az első mens-ig, mert addig nyitott a méhszáj (részben). Miután megtörténik a vérzés, bezárul. És azért nem szabad együtt lenni, mert fennáll a sérülékenység (nyilván még nem gyógyult meg), és fertőzésveszélyes lehet. Ja, még azt is mondták nekem, hogy nem szabad az első vérzésig ülőfürdőzni, emelni nehezet. És a legfontosabb: az 1. menzinél tilos volt a tamponhasználat!!!
Fertőzés miatt. Ezeket is vedd figyelembe!
A hormonos-folsavas kérdésedre sokat nem tudok írni, nincs tapasztalatom. Én ilyeneket nem szedtem, és nem is kellett. Őzi és Cic biztos tud segíteni, ők tapasztaltabbak.
Az altató adagja valóban a testsúlytól függ. De nem biztos, hogy az befolyásolta az ébrenmaradásodat. Közrejátszhatott a "nem akarás" is, tudom hülyén hangzik, de olvastam ilyet is. És az is lehet, hogy korán megkezték, vagy nem jó helyre ment az altató..... vagy nemtudom. Meg mindenkinek más a szervezete, lehet, hogy neked nagyobb adat kellett volna. (Bocs, ha hülyeségnek tartod ezt.) Igazából ilyet még nem hallottam, nem is értem hogy történhetett. Ez az orvosok részéről is felelőtlenség és embertelenség volt!!!!!!!!
Tudom, ez már nem is segít, mert már túl vagy rajta, de én a helyedben megkérdezném az igazi dokimat is, hogy mi történhetett.
Sok puszi: Benita