Új privát üzeneted érkezett!

Piro
Nagyon-nagyon szomorú, amit írsz!!! :( Ez szörnyű lehetett!:( Remélem gyorsan sikerül találnod itt egy klassz dokit, aki kárpótol a történtekért.
Az én dokim lelkiismeretes és beszélgetős, bár a meddőségis-oldaláról nem ismerem, nálunk erre szerencsére nem volt szükség.
Miért pont a Margit Kórházra esett a választásod? Errefelé laksz te is?
cas
 
 


Cas
Békáson laktam, de most Esztergom környékén lakom, de Pesten dolgozom. Mindenképpen Bp-en szeretnék szülni, mert az esztergomi kórház egy "mészárszék"... nagyon sokat hallani a rossz orvosokról ott... szeretnék egy olyan kórházban szülni a velem történtek után, ami jól felszerelt és azért közlekedés szempontjából is elérhető. A SOTE II jó volt, de mivel az ottani dokim klinikai adjunktus, ezért annyira kellemetlen lenne ha onnan választanék orvost. A leleteimen úgyis szerepel, hogy ki volt a dokim... nem akarok rá panaszkodni, mert még most is jó szakembernek tartom, de ahogy mondani szokták, a méhem mögött nem látta meg az embert. Én neki egy rutin voltam... hát nekem nem volt az... ezért szeretnék egy olyan dokit keresni, akitől tudok kérdezni és elmondja, hogy mi miért van. Meg nem mellékes, hogy az anyukám a Margitban önkéntes nővérként is dolgozik a belgyógyászaton, így ő ismeri a kórházat. Kértem őt is, hogy érdeklődjön a nővéreknél, de azért az más, ha egy olyan anyuka írja meg a véleményét, aki ott szült...
Olvastam dr Fábián Sándorról és dr Sztanyik Lászlóról, de nem találtam sok infót, de amit találtam, az jó volt...
Remélem, hogy kapok itt infókat és tényleg találok egy jó dokit.
Vendég
 


Piro, szörnyű, amit írtál! :( :(
Én Fábián dr-ról hallottam, hogy meddőségi problémákkal is foglalkozik. de bővebben én sem tudok segíteni.

Egyébként érdekes, amit írtál az egomi kh.-ról, egy netes bném ott fog szülni 3* is, és ő nagyon meg van vele elégedve. Az pl. bababarát kh., bár azt nem tudom, hogy mamabarát is..?

Kép
verus
 
 

 
 

Piro
sajnálom ami történt, még olvasni is rossz volt:(
Sztem a Margit kh. jó választás.
Ami pedig az orvost illeti a Sztanyik dr.-t teljes lelkinyugalommal merem Neked ajánlani, minden "elvárásnak" megfelel azok közül amiket leírtál. Meddőséggel kapcsolatban nagyon jó, de egyéb szakmai és empatikus hozzá állása is figyelemre méltó!!
mucus
Tm
 
 


Piro!
Nagyon szomorúan olvastam, amit írtál.
Én a dokinénimet nagyon tudnám neked ajánlani. Volt már pár orvsom, de olyan, mint ő, még soha, Ember is. Ha érdekel, akkor priviben szívesen válaszolok mindne kérdésedre. Dr. Magenheim Ritának hívják.
És akárkire is essen a választásod, kívánom, hogy mielöbb egy egészséges bébit tarthassa kezeid közt!!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Piro,
Azért az orvosod védelmében azt is vedd figyelembe, hogy nekik is ugyanannyira rossz megélni egy ilyen helyzetet. Persze nem akarom védeni, mert ettől még emberileg foglalkozhatott volna veled.
De tényleg én is ajánlom akár a saját dokimat dr. Pálffy Imre. Szerintem Anyukád is pontos infókat fog mondani.
Nekem amikor gáz volt a csaszi után is visszamentünk az akkori ügyeletes doki is nagyon szimpi volt. Még később is amikor már a saját dokimhoz mentem odajött, hogy hogy vagyok. Majd megkérdezem a nevét, mert sajna nem emlékszem rá.
És az is nagyon jó doki volt, aki a csaszinál segédkezett. dr. Sárvári. Szóval tényleg mindegyik doki nagyon-nagyon jó.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk 4D-n és a legkisebb trónörökös kislány lesz. :D
Nem kell fiúsra cserélni a ruhatárat. Megnéztem és a pelenkán kívűl semmit sem kell vennünk a kicsinek, ez a jó a kis korkülönbségben. Mostmár csak a név kérdésben kell dűlőre jutni apával is.
hmmc
 
 


Hmmc, gratula a kislánykához! (bocs, de hogy is van nálatok a felállás? Mekkora('k) a tesó(k)? :oops: :oops: )
Képet teszel fel Róla?

Kép
verus
 
 


Verus
A következő nálunk a felállás: Dorina 10 éves, Sára 15 hónapos lesz.
Kép [/img]
hmmc
 
 


Igazán szép Lánykád lesz HMMC.
olyan jó, hogy már ilyenkor is lehet őket látni.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Hmmc!
Gratulálok az újabb kislányhoz!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Hmmc, nekem is tetszik a Pici lányod. :D :D
Te látsz hasonlóságot már most a nagyok és Őközte?
Én Négyeskénket véltem felfedezni a Pocak úrban... :wink: :lol:

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
Köszi, hogy foglalkoztok velem... :)

Verus
Az egomi kh-ról nem tudok saját tapasztalatból semmit mondani, csak a barátnőimtől/rokonaimtól hallottam. A férjem nővére a terhességét az iker keresztgyerekeinkkel Egomban kezdte és a 6. hónapban a dokija csinált egy UH-ot, de csak az egyik gyerekről, aztán elpakolta a gépet. Úgy szóltak neki, hogy 2 van... aztán a 7. hónap közepétől befektette kórházba mivel hogy ikres anyuka, de 1 hétig rá se nézett, és szívhangot is egy hét alatt talán ha 2x néztek nála... utána jöttek fel Pestre...nagyon sok rémtörténetet hallottam a környezetemből és mind más és más dokikkal itt Egomban... Bár tudod amíg nincs baj, addig általában minden doki jó. De ha eddig a barátnőd meg volt elégedve a kórházzal, nehogy riogasd szegény... :) De nem igazán mamabarát...

mucus
Köszönöm, szerintem ha már meglesznek a leleteim, egy beszélgetés erejéig mindenképpen felkeresem Sztanyik doktort!

Szilpa
Nagyon szép a babád, gratulálok hozzá!!! :)
Magenheim dokinő foglalkozik problémás esetekkel is? Úgy értem, hogy olyanokkal is, akiknek nehezebben jön össze a baba?

zseppymano
Az én orvosom maga volt a jégszobor szinte mindenféle érzelem nélkül. Annyit mondott, hogy hát igen, ez előfordulhat. Hétfőn délután mikor vissza kellett mennem befeküdni, már nem is jött megnézni. Majd kedd reggel csak a vizitkor a többi orvossal és csak annyit kérdezett, hogy görcsöl? Majd szerdán reggel a kezembe nyomták a leleteimet és úgy hálóingben a férjem oldalán szépen mehettem le az alagsori rendelőjébe a terhes anyukák előtt, akik UH-ra jöttek be. Majd arra nem volt képes, hogy a receptemet aláírja, így a gyógyszert arra, hogy ne induljon be a tejem, 150 Ft helyett 1500 Ft-ért váltottunk ki. És nem a pénz volt a lényeg... szóval neki tényleg rutin voltam és őt nem viselte meg a dolog... de mint írtam és még mindig jó szakembernek tartom őt, csak már lelkileg nem tud azonosulni azokkal a dolgokkal, amiket mi tragédiaként élünk meg... ezért keresek olyan orvost, aki figyel.

Ne haragudjatok, nem akartam senkit sokkolni a történetemmel, tudom, hogy ez nem az a fórum, csak szükségem van segítségre ahhoz, hogy jó orvost tudjak választani... és hát ugye ki tudna jobb tanácsot adni, mint azok, akik már találkoztak az adott orvosokkal...

Köszi lányok!
Vendég
 


Köszönjük szépen a gratulációkat, mostmár csak az a feladat, hogy szeptemberig a kisasszony ne akarjon kijönni. Remélem sikerülni fog!

Verus
Nem gondolkodunk négyeskében! :) Azt hiszem, ha olyan lesz, mint a nővérei - akik tűz és víz -, de imádják egymást, akkor nem lesz időnk semmire. A kicsi most éppen azon fáradozik, hogy nemcsak előre lehet menni, hanem felfelé is lehet mászni. Néha azt sem tudom, hogy hogyan szedjem le a magaslatokról.

Baba
Szerintem a Margitban bármelyik dokit is választod jól jársz. A barátnőmet meddőségi problémákkal Fábián dr. kezeli több-kevesebb sikerrel, de nála elég komoly problémák vannak.
hmmc
 
 


Baba
Elsősorban a meddőségi (endokrinológiai) problémák miatt említettem Neked a Sztanyik dr-ot, ebben kiemelkedően jó!!! Korábban (máshol) ez volt a fő területe....
mucus
Tm
 
 


mucus
Köszi, mindenképpen felkeresem, mert egyre többet hallok róla jót, de még meg kell várnom, hogy az a dokim akinél eddig voltam odaadja a szövettan eredményét meg az én leleteimet... bár már jövő héten kell mennem vissza hozzá...
Te Sztanyik dr-nál szültél? Tapasztalatok? Odaadja a mobilszámát és lehet őt keresni ha kérdésed van?
Vendég
 


hmmc
A barátnőd mit mesél Fábián dokiról? Meg van vele elégedve?
Vendég
 


Baba
Nem látok mailcímet a profilodban, úgyhogy dobj egy mailt légyszi a calliope@index.hu címemre!
Köszi!
cas
 
 


Baba79!
Köszi. :)
Igen, a Magenheim dr.nő foglalkozik vele. Nekem is csak 1 év próbálkozás után jött össze a bébi, már épp hormonvizsgálatot akart csináltatni. Csak arra vártunk, hogy megjöjjön a mensim. De csak nem jött :D , és baba lett belőle! :D Neked is hasonló élményeket kívánok!
de látom, van olyan doki, akinek ez a szakterülete. esetleg egy beszélgetés erejéig nézd meg a lehetséges jelölteket, és utána könnyebb a döntés!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Baba!
Szerintem elore nem tudhatjuk mit reagal egy orvos. En is hasonlo borzalmakat eltem at es akkor valtottam. Sz. L dokihoz mentem, es benne nem csalodtam, de hangsulyozom, azota nem is volt problemam. Tehat fel a fejjel, en a kudarc utan a masodikat varom.

csengo
30+5
Vendég
 


Sziasztok,

tegnap megjártam a kh.-at, volt ctg, Uh, miegymás.. Kis "csepp" fiúnk van -aki továbbra is faros: 97-es buksi, 77 mm-is combi, közel 3500 g... Szóval kissé átvariálom a kikészített cuccokat :D , amit majd a férjem hoz majd be: azt gondolom, hogy beteszek egy 62-es verziót is, ne má' az legyen, hogy a bekészített 56-os ruhák hótt kicsik lesznek. :wink:

AmAndi..Veled mi van?

Kép
verus
 
 


Verus
Szép méretes baba, főleg a kobakja! Jajjjj... :)
(Mondjuk Sebi becsapós volt, mert neki se volt kicsi a feje (35), de a mellkasa még nagyobb volt (37), és ott volt még mellette a 2 karja is...)
Tényleg, így a 6. babánál tudsz jósolni a szülés menetét illetően? Vagy teljesen reménytelen, mert nincs 2 egyforma szülés?
Ja, és ha nem fordul meg, akkor megpróbálod természetes úton farosan megszülni? Vagy ilyenkor inkább császároznak?
cas
 
 


Cas, nekem ő most mindenképp császár lesz...2004-ben diagnosztizáltak egy kezdődő nyaki gerincsérvet, ami inopreábilis, és bár egy szuper csontkováccsal helyre tetettem magamat, és gyógytorna..stb..de a terhesség alatt újra jelentkeztek a panaszaim: így az ő javaslatára inkább nem lesz hüvelyi szülés.
Szóval tul.képpen mindegy, hogy faros, annyiból nem, hogy nagyon-nagyon kellemetlen, ahogy lefele rugdos.. :roll:
1ébként Kari lányom (Hármaskánk) farosan jött a világra. :wink: Igaz, ő a Péterffyben.
Egy másik fórumról az egyik lányt nem engedték megszülni a faros babáját (sote II), mindenféle szülési sérüléseket felvázolva.., egyébként a baba méretei -és, hogy nem első gyereke volt, - miatt akár meg is próbálhatták volna.

Kép
verus
 
 


Na, én lenni szuper magyaros :lol: : szóval az ortopédusom javaslatára...

Itt miért nem lehet még mindig szerkeszteni a saját hozzászólást??? :?

Kép
verus
 
 


Verus
Az én lánykám faros volt, de megfordult a múlt héten. Most könnyebben éltem át ez a manővert a 23. (24.) héten, mint Sárával (ketteske), aki a 32. héten mutatta be ugyanazt a mutatványt. Azt hittem, hogy kibújik az oldalom, de ügyes volt és sikerült neki. A legkellemesebb az volt, hogy vezetés közben az Árpád-híd közepén vitte véghez ezt a mutatványt.
hmmc
 
 


Hmmc
nekem a 28. hetin lefelé volt már, de azt mondta az uh-os, hogy ez még nem jelent semmit, mert még van helye ki fordulni.
Aztán megnéztem a fiam uh- leleteit, ami szerint Ő a 27.-en le-, a 30.-on ki- és a 33.-on ismét lefelé fordult.

Most pl. két napon keresztül meg állás nélkül mozgott. Mit mozgott!! Pörgött :shock:
mucus
Tm
 
 


Kedves Szilpa!
Olvastam, hogy a Magenheim Rita az orvosd. Nekem is ajánlották már őt. Tudnál róla többet írni, van-e magárendelője (azt tudom, hogy a Margit kórházban van) stb.?

Nagyon köszönöm!!
Kágci
kagci
 
 


Sziasztok,

Beni baba 28. hétig fejvégű volt, akkor igen fájdalmas mozdulatokkal megfordult..Hú, kívülről nézve is elég brutál volt, ahogy mocorgott.

Mucus, és most hogy áll? :wink: (nem írnád oda, hogy épp hányadik héten vagy? arra emléxem, hogy aug.közepére vagy kiírva..33-34?)

Brühühüüü, jól eltűntek (megint) a kismamákok.. Kata, Gabi, gAndi, AmAndi, csengő....

Ide tettem egy pár napja képet, az akkor még félig kész babasarkunkról: így nézve nem egy nagy durranás, de nekem azért az, mert Férjemuram saját keze munkája: a babaágyat totálba lecsiszolta (régi lakkot), felpolírozta majd teak színű lazúrral kente le, és a pelenkázót külön nekem csinálta, rám méretezve. (180 cm vagyok.. :wink: )

Szép napot!

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk mi is a 38. heti ultrahangon, szerencsére minden rendben van. A mi manócskánk tényleg manócska, nem nőtt túl nagyra, a buksija 84-es, súlybecslés alapján is mindössze 2400 gramm. A dokim azt mondta, ő örül neki, hogy nem lesz oriásbébi, tekintve, hogy én is mindössze 152 cm-re nőttem meg :)

Ahhoz képest, hogy már csak 2 hetem van, nem nagyon mutatja jelét, hogy ő hamarosan jönni szeretne, és még mindig nagyon eleven. Lehet, hogy a végén még rá is húz egy kicsit az idejére :)
Most hogy már nagyjából tudjuk a méreteit, voltunk ma ruhákat venni. Mindenből a legkisebb kell, és néha elcsodálkozom, hogy ekkora lesz az egész baba. Olyan hihetetlen. :)

Úgy látszik ebben a nyári melegben aktívabbak a babák, mert nekem is az elmúlt 2-3 napban hihetetlen mutatványokat mutatott be, és szinte pihenőidő sem volt. :)

amandi
 
 


Verus
Nagyon szép a babasarkotok! A legnagyobb bánatom volt, hogy albérletben lakunk, és nem dekorálhattam ki a babaszobát olyanra, amilyenre megálmodtam. De majd most!!! (Ha minden jól megy, éppen lakást veszünk...)
Jól látom, hogy í]y a 6. gyerek környékén sincs még egy darab csík se a pocidon?! :roll: Hát ez pofátlanság! :lol: Irigyellek ám, én egy gyerektől is zebra lettem... :)
A gyerekeid pedig nagyon szépek, klassz kis csapat lehet. Ilyenkor elgondolkodom, hogy lehet, hogy mégis rábólintok majd a párom 4-gyerekes álmaira... :)

Amandi
Örülj neki, hogy nem egy óriásbébi, ráér idekint is megnőni! :)
Ja, és nem feltétlenül lesznek jelek a szülésre, nekem péntek (40+0) reggel a ctg és a vizsgálat alapján sem mondta meg senki, hogy szombat 10:35-re meglesz a kölök. :)

Jaj, pocisok, ma annyit láttam "belőletek" a játszótéren, hogy komolyan elkezdtem vágyódni egy újabb bébire... :) Aztán a hazaérve kapott hiszti után még ezt az egyet is agyon akartam csapni... :lol:
cas
 
 


Cas, mi is -jaj, mennyi ideig- albérleteztünk.. :roll: , de amint saját lakás/házunk lett én is tele pingáltam a gyerekek szobáit. MOst épp szolid fazon van, de eleinte kiéltem az összes ebbéli hajlamomat. :D
És köszi: a sarok dicséretet, a pocakét, meg a gyerkőcökét is. :oops: Jól estek! :)
[quoteJ]aj, pocisok, ma annyit láttam "belőletek" a játszótéren, hogy komolyan elkezdtem vágyódni egy újabb bébire... Smile Aztán a hazaérve kapott hiszti után még ezt az egyet is agyon akartam csapni...[/quote]
Hehe, van ez így.... :wink:

Andi, amit Cas is írt, nem biztos, hogy lesznek jelek..: nekem pl. az első babánál szombaton reggel közölték, hogy másnap amnioszkópiát csinálnak...a szobatársaim elmesélték ez micsoda szörnyűség, és mennyire fájdalmas (nem az!! egyébként)..no, aznap éjjel meg is született Hannus. :D :D Mit tesz az ismeretlentől való félsz..! :wink:
Ja és este 8-kor az ügyeletes orvos közölte, hogy ebből úgy sem lesz aznap gyerek, feküdjek le..juszt is lett, 22.55-kor. :D 8)
Én ma a védőnőnél láttam egy 1 hónapos kisbabát, 5 kilós volt, de olyan picikének láttam. :roll:

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
VErus koszi a hianyolast nem tuntem el, csak vegre nyaraltunk. Persze pocakkal es zuhogo esoben nem eppen a legjobb, de meg mindig jobb mint allandoan otthon ulni.

Elutazas elott voltam a uh-n, akkor 29 hetesen ugyanakkora volt a fiam, mint a nagyobbik anno. Ugyhogy valoszinu most is 3800 korul lesz a fiu. Viszont nem mertem furdeni, nagyon parazok a fertozesektol. Mar nagyon varom hogy kinn legyen a baboca. Most ugy erzem magam, mint agy tohonya hushegy, aki mozdulni sem tud. Pedig ket eve meg a szules elotti heten is rohangaltam a munkahelyemre, most eg szules elott ket honappal mar mozdulni sem tudok, mert akkor faj mindenem. Felek, hogy olyan rossz kondiban leszek szulesre, hogy nem lesz semmi erom a kitolasnal.

Na jol kipanaszkodtam magam.

csengo 31+1
tobbszor olvasok, mint jovok, mert a nagyfiu eleg agresssziv ha nem ovele foglalkozom
Vendég
 


Verus
Sajna nekem sosem volt elég tehetségem magam pingálni a kölöknek... Viszont ma voltam egy tapétaboltban, és gyönyörű gyerektapétákat láttam! Most teljesen beindult a fantáziám!
Ha rajtam múlik, dzsungelt varázsolunk a gyerekszobába! :) (Remélem azért nem lesz Sebiből kismajom... :lol: )
cas
 
 


Csengő, pont a vacak időben nyaralatok..? :? Én is épp ma panaszkodtam, hogy úgy elmennék a Balcsira, de ugye már nem tudnék fürdeni..szóval sok értelme -részemről legalábbis- nem lenne..
Nálunk ma már üti a 34 fokot a hőmérő, a gyerekeim két napja dagonyáznak odakint, én lájtosan ki-kiülök "napozni", a napernyő alá. :wink: Szóval mi a nyaralást aug. végére tervezzük, remélem, hogy akkor már én is fogok tudni úszni, napozni stb.. :D Bár tavaly a 10 napból egyszer tudtunk fürdeni a Balcsiban, így maradt a kirándulás a végvárakhoz, meg a Balaton-felvidéken.
A rossz közérzetedet meg bizonyára erősíti ez a hirtelen jött meleg is, nem? Azért kitartást!!

Cas, :D , csak nem... :D :D :wink:

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Szia Verus! Megláttalak, hogy épp itt vagy :wink:
Megnéztem a gyerekeket is :D
Szerencsés szülést kívánok, már nagyon a finishben jársz! :oops:
Majd jelentkezem ha megszületik a mi lánykánk is :wink:
amica
 
 


Verus
aug. eleje:)
32.-ben járok.
Amit felsoroltam fentebb az az első fiamra vonatkozott. Vele sokat kellett uh-ra járnom, így ezért tudtam pontosan, hogy a 28-32 között szinte kéthetente változtatta a fekvését.
A kistesó a 28.-on fejvégűben volt, és sztem többnyire abban is van, mert így hogy tudom milye hol van, nagyjából ki is tudom tapintani:)
A súlyára én is kíváncsi vagyok, de ezt meg már csak a szülés előtt tudom meg.
Egyébként összehasonlítva az elsővel, az uh alapján és reményeim szerint is kb. akkora lesz. :wink:
mucus
Tm
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Ismét egy kérdésem lenne, elsősorban azokhoz, akiknek van/volt nyári babájuk, tapasztaltak az ügyben.

Szóval, az első pár napban, ill. héten, amíg nem alakul ki valamiféle hőháztartás náluk, mennyire kell beöltöztetni őket? Tudom hogy több ruha kell nekik, de nekem azért ilyen melegben túlzásnak tűnik a hosszú ujjú body+plüss rugdalózó+ kabátka, és akkor még ne beszéljünk az esetleges takarókról... Lehetséges, hogy mindez kell még nekik? Vagy mégis a legkisebb méretből beszerezhetek pár rövid ujjú, vékonyabb rucit is? Sajnos anyukám sem emlékszik már rá, hogy ez hogy volt az elején nálam, pedig én aztán tényleg a nyár közepén születtem, és a környéken meg senki másnak nem volt nyári babája.

Köszönöm, ha tudtok információval vagy legalább ötlettel szolgálni.

A legénykém még mindig nem produkált egyetlen jósló fájást sem, ellenben nagyon aktív :)

amandi
 
 


Mucus,

Verussal mi is épp a 32. heti 3D-s ultrahangképet raktuk ki nemrég. Így összehasonlítva nagyon is látszik, hogy már most minden baba teljesen más, már megvannak az arcvonásaik :)

amandi
 
 


Amandi
Én a fiamat aug. elején szültem. Nagyon meleg volt akkor az egész nyár. Azért vettem 1-1 hosszú ujjú bodyt is meg 2 rugit, de nem plüsst!!
A kh-ba olyan kánikula volt, hogy a kis inget levették a babákról, és az angol pólya is úgy volt megkötve rajtuk, hogy a meztelen lábuk szabadon volt... Így feküdt a fiam a nyitott ablak alatt:)
Haza jövetelkor (30 fok) a bevitt rucik közül, a védőnő aki segített felöltöztetni egyetlen egy rövid ujjú bodyt adott rá meg egy zoknit. Ja meg egy kis sapi. És a nap miatt egy normál textil pelust ajánlott takaróként..
Itthon sem öltöztettem túl, akkor is éjjel pl. egy body és egy vékony frotír hálózsák volt rajta.
Viszont ki tudja, hogy az idei nyár milyen lesz, így érdemes 1-1 melegebb cuccot is beszerezni, de nyugodtan vehetsz rövid ujjú vagy vékonyabb ruhákat is.
mucus
Tm
 
 


Andi, bár nekem is Őurasága lesz az első nyári babám, de én sem akarom túlöltöztetni. (azt mondják, hogy a te öltözeted plusz egy réteg..ha az én öltözetem egy bugyi+melltartó :oops: , akkor az övé gondolom kis zokni, rövid ujjú body, vékony takaró.. :wink: )
Mivel én holnap megyek Bp.-re, így előre összekészítettem a férjemnek, hogy mit hozzon majd be egy kistáskába, ebbe kb. 3-4 féle ruha van, ki tudja, hogy épp milyen időt fogunk ki..10 fokot vagy 35-öt.. :roll:

Mucus, bocsi, úgy emlékeztem, hogy közepe.. :) én is aug. elején születtem (elsején).

Amica, pü-t írtam! És köszi!!

Kép
verus
 
 


Sziasztok,

teljesen új vagyok koztetek, Komáromban lakom, (Szlovákiában), es nagyon örülnék, ha tudnátok tanácsot, segitseget adni.
Első babás vagyok, a 26-dik hetben jarok, szeptember vegere vagyok kiírva es szeretnek PESTEN szulni.
Leginkabb a Szent Margitban, (estetleg a Peterfyben vagy a Szent Imreben.)

A ferjem magyar,(Nagykatai) en szlovak allampolgar vagyok, 100 km- re lakunk Pest-tol.
Tudnatok segiteni, ilyen esteben hol kezdjem az intezkedest, melyik dokihoz fordujak, mi a teendő?
Vagy csak egyszerűen hivjak fel par dokit, hogy melyik válalna el?
Nem tudom, mit tegyek, SEGITSETEK!
Mindenkeppen azt szeretnem, hogy a szules elott megismerjem a dokit, a korhazat, es az ottani korulmenyeket.
Es szeretnek elmenni 1-2 szülésfelkészítő előadásra is, ha van rá mód.

Ha esetleg van koztetek valaki, aki hasonlo cipoben jar(t), vagy ismertek valakit, aki kulfoldi allompolgarkent szult Magyarorszagon, kerlek irjatok, mert egyenlore nagyon tanacstalan vagyok es az ido is mar kezd surgetni.

Szóval, ha tudnátok segiteni, hol is induljak el, nagyon hálás lennék.

Mindenkinek kellemes babavárást és babázást kívanok.

Szilvi.
lola73
 
 


Köszönöm a tanácsokat.
A saját öltözet+1 réteget én is hallottam, csak az nem volt tiszta nekem, hogy az első hetekben mi a helyzet :) Akkor beszerzek pár lazább ruhát is őfelségének. :) Anyukám örülni fog, mert így vásárolhat ő is a meglévő készlethez, eddig ugyanis le volt tiltva nála ez a project :)

Mi augusztus 7-től megyünk le a Balatonra, és eddig jók a kilátásaink, mert az előrejelzés arra az időpontra jó időt mondott. Az is igaz, hogy mostanában azt se tudják megmondani, másnap milyen idő lesz, úgyhogy esély van mindenre. Majd meglátjuk hogy jön össze.

amandi
 
 


Szilvi!
Sajnos en nem tudom mi a teendo, de rendelesi idejeben felhivnek par dokit.

Sok szerencset:

Beatrix
Vendég
 


Szilvi,
szerintem az biztos, hogy be kellene jelentkezned magyar címre. Egyébként www.oep.hu , ha felhívod őket biztosan segítenek. Barátnőmnek volt hasonló szituja, de ő magyar állampolgár, csak kint él Jordániában és szülni jött haza. neki azt mondták kössön szerződést és fizesse a minimálbér 10 vagy 11%-át, ami olyan 7 ezerFt körül van havonta. És így jogosult volt a családi pótlékra, a gyes-re, a születési támogatásra stb. De tényleg nagyon rendesek és segítőkészek voltak még telefonon keresztül is.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Kedves Zsepymano,

koszonom valaszod. Most ahogy olvastam, rajottem, hogy talan a lenyeget nem irtam meg, ugyanis en CSAK SZULNI szeretnek Pesten,
a gyest, gyeded.....stb. Szlovakiabol szeretnem kapni .
De azert koszonom a tanacsod, :D belekukkantok az oldalba, lehet hogy valamit megiscsak kiokoskodok.

Beatrix,
en is erre gondoltam, hogy megprobalok felhivni par orvost, csak meg nem tudom melyiket.

Azert, ha tudtok valami megoldast, legyetek kedvesek,irjatok.

Szep napot mindenkinek.

Szilvi.
lola73
 
 


Sziasztok!

Már ezer éve (pontosabban több, mint egy éve) nem vagyok itt jelen, mert a babásoknál vagyok jelen.
De most benéztem ide. :shock:

Szilvi
Nem lesz könnyű, ezt nem elrettentés képpen írom, hanem inkább felkészítésként. A Margitba jártam terhesgondozásra (akkor még minden ott volt egyhelyen), orvost szerettem volna váltani a 18. héten, mert nem találtam az orvost megfelelőnek, a terhességemmel minden rendben volt. Ennek ellenére a kiválasztott dr Úr nem vett át, mert már a terhességem felénél tartok. 20. héten tudtam személyesen találkozni M.Rita drnővel és szerencsére átvett! :P
Másik dolog, kb. 1,5 évvel ezelőtt volt egy apuka, akinek a felesége külföldi állampolgár volt - nem is tudott magyarul. Még meg van az e-mailcíme, megpróbállak titeket összehozni, és akkor megbeszélhetitek. (Ha nem kapnál e-mailt, akkor nyugodtan írj nekem Te.)

A szüléselőkészítőnek semmi akadálya, bárki elmehet!

Többieknek jó pocakoskodást, bár ebben a hőségben senkit nem irigylek így! Én a nyarat nehezen viselem, nem hogy még pocakkal. :roll:
nikcsi
 
 


Szilvi
Meg van az az apuka, akinek a felesége külföldi állampolgár! Kérdezhetsz tőle nyugodtan - visszajelzett! :lol:

Többiek: ennyire bezavartam, hogy nem is írtom már? Bocs, csak segíteni próbáltam, és remélem sikerült - legalábbis Szilvinek. :roll:

Voltam ma bent a Margit kh.-ba, találkoztam 4-5 pocakossal, olyan jó volt látni őket, imádtam pocakos lenni (de ebben a hőségben azért mégsem irigykedem annyira).
nikcsi
 
 


Nikcsi, lehet, hogy Velem is találkoztál..? :wink: :) Én is pont kedden voltam bent, ctg-n.
Most én is nagyon nyűgös lettem, meleg - dagad a kezem-lábam...

Kép
verus
 
 


Verus
Ha most is úgy nézel ki, mint a képen, akkor nem láttalak! Elég jó az arcmemóriám. Nem csodálom, hogy nyűgos vagy, én pocak nélkül is az vagyok. A dagadás ebben az időben és a Te állapotodban is normális, de mit magyarázok én Neked? Bár ha jól tudom eddig mindig télen szültél. :lol: Én is téli vagyok, ezért gondoltam, hogy jó lesz Korinak is ez... :wink: Nyáron már eheti a sok fincsi gyümit! :P
nikcsi
 
 


Be kell, hogy ismerjem férfiasan: télen sokkal jobb kismamának lenni! Nappal is meleg van, éjszaka is meleg van. Légkondink még nincs, utálom a ventillátor zúgását, nyűgös vagyok . . .
hmmc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?