Új privát üzeneted érkezett!

Csajok! :)
Nézéttek meg majd, amit Andika feltesz!!!!Ezt produkáltam :lol: :lol:
Vendég
 


Én nem értek egyet azzal hogy fizetni kell az SZTKs dokinak. Azért kapja a fizetését hogy engem kezeljen. Tőlem nem kapott egyik sem egy fityinget se! Ha lett volna eredménye biztos adtam volna de így... miért? Mert bejár dolgozni? Azért fizetek TBt.
Egyébként döntöttünk, sajna nem megyünk magándokihoz. Főleg a párom szavazta le, egyszerűen nem telik 7-8000Ft + útiköltség havonta akár többször is...:( Felhívtuk viszont a pécsi meddőségi klinikát, képzeljétek még időpontot sem kell kérni, beutaló sem kell, mehetünk amikor gondoljuk csak érjünk oda 9re. (Hű de korán kell kelnünk!) Úgyhogy most lelkes vagyok, reszkess Rambóka, holnap irány Pécs :lol:
Vendég
 


Kedves Csakegy!

Nem értek veled egyet. Aki szerinted - és itt nem csak Ácsra gondolok - "aki a neten reklámozza magát egypiaci rést meglovagolva", az ingyen közzé teszi, pl. a Babanet orvosi rendelőjébe a tudását, és sokaknak segít, akik pl. a nőgyógyászati szakrendelések "fudószalagján" nem tudják vagy nem merik feltenni a kérdéseiket. A hálapénzben sem értek egyet, mert a világ attól ilyen, hogy ilyenné tesszük. Szerintem - a beteg oldaláról is - sokkal etikusabb kifizetni a pénzt pl. egy magánrendelőben, vagy nem fizetni pénzt az államiban azért, ami jár, mint borítékokat dugdosni... Mert nem igaz, hogy anélkül nem megy… És még ha igaz is lenne, ez számomra sokkal undorítóbb, pontosabban: ez az undorító.

Amúgy meg szabad a választás, te is, én is kiválasztjuk, aki megfelelő számunkra. Ha meg valaki nem elég jó, akkor becsukhatja a magánrendelőjét, akármennyit kér...

Kedves Áfonya!
Örülök, hogy megtaláltad a számodra legjobb megoldást. Majd írd meg, mi minden történik veled :)

Vöcsök
vöcsök
 
 

 
 


Gabika!!!!
HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hanyadik cn?
okr
 
 


Vöcsök: tőlem aztán oda mész ahová akarsz dokihoz...

én tudom, hogy anno Ácsot én is a neten találtam mint "PCO szakértőt" és akkor (ez kb. 3 éve volt) még a hülye gyógyszeres ékrezekciójával akart kezelni... és egy receptért is beszedte tőlem az 5000 Ft-ot... egy Yadine - fogamzásgátló receptért.

Meg se nézett.

Ez van.

A véleményem pedig tartom (közgazdászként másképp kezelem ezt a dolgot...).

ha pedig kérdésem van akkor inkább Petrányihoz fordulok... róla elhiszem, hogy önzetlenül segít.

A hálapénzt pedig én is elítélem... de szerintem nincs olyan szülés aki ingyé dolgozna. A sima nőgyógyász már más kérdés.
Vendég
 


Gabika: ji-jip-jurrá:)
Vendég
 



Okrisz,Csakegy
Köszike :lol:
30 cn vagyok!!!!Szerdán újra tesztelek,remélem erősebb lesz! :) :wink:
Vendég
 


Ella
Ez már most is erős csík! :D
okr
 
 


Vagy 5 percig néztem a képet, nem tudtam mi van rajta :lol: de már rájöttem! GRATULA Gabika!!!
Vendég
 


Ella! Gratulálok :D , mit nem adnék egy ennyire erős csíkért, mint a tiéd! 8) Biztosan erősődni fog, nagyon korai a 30cn.

Lassan 3 hete szedegetem a pajzsmirigy bogyókat. Remélem lesz hatása, 13cn-en vagyok és nagyon várom, hogy legyen peteérésem. Akkor talán nem kellene elkezdenem szedni a Closty-t. Mivel a dokim Closty szerdés közben nem mondta az ultrahangozást csak vérvételt, ezért kicsit megijedtem, hogy esetleg nagy cisztáim lesznek, hiszen már most is tele van tüszőkkel mindkét petefészkem. Jó lenne, ha a természet megoldaná ezt a dolgot és a pajzsmirigy gyógyszer önmagában elegendő lenne.
Sajnálom csajok, hogy ide írogatok, de nem ismerek mást akinek ilyen gondja lenne és nem PCO-s, ezért maradtam nálatok.
nóra1
 
 


Húúú Ellla :!: :wink:

Nagyon örülök! Gratula! hány hónap után jött a zebra??? most repesztőt is kaptál vagy azt csak Okr????


Csakegy te meddig vársz a mensire??? és a többiek?? ha nincs pé attól lehet mensi,én eddig azt tudtam ,hogy nem....de már nem tudom hogy mit tudok :oops: :roll: :D :lol:

A dokis témához, én sem szeretek pénzt adni , nem is szoktam.
Nem érzem reálisnak a dolgot ,hogy minden alkalommal ezreseket adjak.A férjemet is dühíti ez a dolog így ő is lebeszél...De eddig minden doki rendes volt velem.
A mostani dokimnak is van magánredelője de nem akarok oda menni,és nem érzem hogy Ő ezt akarná.Neki igaz már adtam pénzt de csak egyszer,és kevéskét :oops:
A Kaáli azért szimpi mert nem fogadják el a pénzt,és nekem a vérvétel és UH a klinikán volt.
A Kaáliban a doki csak megnézte a papírokat és írta a recepteket, ha Ő csinálta az uh akkor sem kért pénzt,egyszer kérdeztem rá ,hogy mennyivel tartozom és akkor azt mondta ha ennyire akarom ad egy papírkát és a bejáratnál fizessek.
Biztosan vannak dokik akik elvárják és nagyon éreztetik, hogy adnod kell :( :evil:
Vendég
 


Kincs: hát én nem tudom meddig várok... valahol az 50. nap körül majd szerintem leülök és elgondolkozok :)

Félek a Norcoluttól... legutóbb is olyan xarul voltam tőle :( És a mensim sem volt az igazi (mitől lett volna)... inkább várom a csodát és, hogy egyszercsak megjöjjön :)
Vendég
 


Ti hogy bírjátok ezt a hirtelen jött meleget? Nekem fáj a fejem :(
Vendég
 


Nóra1!!

Nekem már jók a pm értékeim(egy hónap után)! neked is bizti hamar rendeződnek :wink: :!: Gyere nyugodtan!
Ezt nem értem sok kicsi tüsződ van és nem vagy pco-s???
Vendég
 


Kincs! :D

De jó,örülök, hogy jók lettek az értékeid. :lol:
Tényleg bízom én is ebben a bogyóban, jobban érzem magam tőle. Ami nem elhanyagolható, hogy van emésztésem :wink: végre és fogytam már összesen 4 kilót(3 hónap alatt diétával). Szóval valami biztos alakul odabent.
LH/FSH arányok jók, inzulin terheléses jó stb, minden leletem kizárja a PCO-t mégis vannak tüszők. Álítólag a pajzsmirigy alulműködés is okoz ilyet. A gondom az, hogy olyat nem ismerek, akinek csak pajzsmirigy gondja van, pedig szívesen átbeszélném vele a kérdéseimet (mint pl ez a Closty-s dolog).
nóra1
 
 


Csakegy pár napja fáj a fejem ,ami nálam ritkaság :( lehet kevés vizet iszom...

Nóra én nem veszek észre véltozást :( talán nem vagyok annyira álmos,és nem is fogytam pedig 3 kilót kellene csak.....
Vendég
 


Kincs, neked mennyi volt a TSH értéked?
Rajtam még mindig van bőven súlyfelesleg. Mondjuk nem a gyógyszertől fogyok,hanem a diétától, de azért segít, ha beindul az emésztése az embernek :wink:
nóra1
 
 


Sziasztok!

Gabi! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!! Mi ez a babaeső? :-)

Háááát, biztos én voltam szerencsétlen a dokikkal. Mondjuk én is ismerek nagyon normálisat, pl édeapám kardiológusát, 3 gyereke van, éjjelekig dolgozik (10-11-kor is fogad betegeket estre 3 állása van) , és sose fogad el semmit.
Mondjuk a családját nem irigylem. :shock:

De, azért én egy pontos vitatkoznék. Tudjátok mennyi egy orovosi fizetés? Egy kolléganőm férje orovs volt, a titkárságon egy alulfizetett munkával többet keresett mint a férje 2 diplomával, szakvizsgával, kórházi gyakorlattal.
:roll:
És 3 műszak, állandó ügyeletezés, hétvége, ünnepek, kötelező továbbképzések, saját zsebből ám, nem is szólva az aktuális szakirodalomról, amire szintén semmi támogatást nem adnak. Na és akkor nem beszéltünk arról a hihetetlen felelősségről is, hogy emberek élete van a kezedben. :roll:
Na és persze ha pl szülész vagy, akkor ott nincs munkaidő, a gyerek akkor jön amikor akar, és neked is menni kell.

Szóval szerintem azért annyira nem lehet elítélni, ha elfogadják, és én adok is szívesen, ha jó kezekben érzem magam.

Egyébként magánrendelőben szerintem tiszta sor, sokkal etikusabb, mint ha az sztkban tartja a markát. Biztos én jártam rossz helyeken, de én sajna sok ilyet láttam.
Az meg a pofátlanság teteje, ha elmész az sztkba, és közlik veled, hogy menj a rendelőbe (anyukám bőrgyógyásza pl.)

A dokimnak egyébként elolvastam a babarendelős megszólalásait, és ált szimpi volt. Biztos, hogy jó PR neki, de mégsem csinálja ezt mindenki, na meg valaki nem is tudná.
A nőgyógyászok többsége szerintem még nem is hallott a metforminról. Legalábbis én vonzom az ilyeneket.

A fogorvosra visszatérve, egyébként nem tudom, hogy egy pár beavatkozást nem-e biztosnág kedvéért végeztetett ám-e el, amiért aztán jól jött neki a mani. Pl az összes tömésemet (a fehéreket is) kicserélték, meg ilyesmik. Azért az ilyenekért plusszban kellt ám fizetni. A végén meg az volt az érzésem, hogy a semmiért fizetek, mert csak 5 percet voltam ott havonta. DE: nagyon jó orvos volt! Jártam már előtte egy pár fogdokinál, és nem lehet összehasonlítani. Adjunktus egyébként, most kiment külföldre.

Én egyébként lehet, hogy nagyon pesszimista vagyok, de azt gondolom, hogy leszámítva egy nagyon kevés kivételt, aki tényleg tiszta hivatásból csinálja, és segíteni akar mindenki, egyre inkább az lesz, hogy a jó orvosok magánrendelésre mennek, sztkban csak úgy mellékesen max, és főállású sztks az marad, akinek nincs lehetőség magánrendelésre (nem elég élelmes, vagy egyszerűen senki nem menne hozzá) Tisztelet a kivételnek, hangsúlyoznám!

De ha már itt tartunk, akkor felteszem így a kérdést: ismer valamelyikőtök egy jó szakmai tudású, emberséges nőgyógyászt Budapesten, aki hivatásból pénz nélkül, vagy kevés pénzért ellát betegeket, és mondjuk terhesgondozást és szülést vállal? Ki az?
Egyébként ha már itt tartunk, én sokkal etikátlanabbnak tartom a szülésért "illendő" 40-80E tarifákat. Egy havi fizetésed majdnem rámegy, ahelyett, hogy a gyerekedre költenéd. És mindez egy éjszakáért? Engem ez sokkal inkább felháborít!
csillagfény
 
 


Nóra TSH: 7.8 és most1.6. (0.3-3.6)A T4 és T3 jók voltak. Neked??
Vendég
 


Kincs, a T4 és T3 nekem is okés volt a TSH 5,5 volt az referencia tartomány ugyanaz. Végül is ezt enyhe elváltozásnak mondták, nem is értem hogy okozhat ilyen galibákat :roll: , minden esete a gyógyszer szedése határozottan jót tett. A Te esetedet figyelebe véve az enyémnek is biztosan jónak kell lennie egy hónap után. Már csak egy hét és megyek vérvételre :D , aztán meglátjuk.
Jódot szedsz valamilyen formában?
nóra1
 
 


Ja!
Én csak 6+3 vagyok. Az Uh alapján. Kandi, írj át lszi!
Köszi szépen.
csillagfény
 
 


Jódot?? nem ,nekem semmit nem mondott a doki :( . Ha nem leszek babás csak 1/2 év múlva kell vérvételre mennem,én ezt is sokallom.....ja és a nődoki nekem is csak pici eltérést mondott a TSH-ra :shock: de ez duplája! nem tudom mennyi a nagy eltérés??? :twisted:

Okr! igen nézem a VB-t :wink:
Vendég
 


Kandika, az Uh papírom szerint szerdán 6 hetes voltam. Talán most lehetek a 7. első napján....
Szóval szombat 7+1
vasárnap 7+2
hétfő 7+3szombaton írtad ezt Nekem Csillagfény!-és ezt javitsam akkor ma?

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Ella, mikor megláttam most gyorsan a teszted, utána üzent is Kandi nekem! Fantasztikus és gratulálok!!! :lol:

Tényleg beindult ez a topik metformin-babaügyileg! :wink:

Nálunk: hát... Bogi sárgasága múlik, már nem olyan aluszékony. Viszont a sárgaság alatti tömés (gyenge és lassú szopás, plusz lefejt tejcsi itatása) azt eredményezte, hogy nem tanult meg rendesen szopni, és nagyon szenvedünk. Cumizavaros lett, nem jól kapja be a mellbimbót, lassan szopik még mindig, 40 perc alatt csak 40 ml-ket. :( Jól elfárad, nem lakik jól. Próbáltuk, hogy szopja ki ő a mennyiséget, ez ma azt eredményezte, hogy fél 6-tól 8-ig lógott mellen kisebb-nagyobb megszakításokkal (70ml). Úgy behergelte magát a fáradtságtól, hogy nem tudott elaludni se. Marad a pótlás, nem tudom már, mit csináljak, egyszerűen nem szopizik ügyesen, hogy félóra alatt végezzünk. Most párom hoz csőrös poharat, hogy ne álljon be a kis nyelve a cumira véglegesen, de attól tartok, már 2 hetesen elkéstünk ezzel. Aztán az elalvás se megy könnyen, sokat nyűglődik, mire sikerül. Szóval nem könnyű, terhes lányok, kössétek fel a gatyát, akik meg nem terhesek még, azok élvezzék a szabad és kötetlen életet!!! :lol:

pusz Norka
Vendég
 


Gabi, hát ez fantasztikus, gratulálok! Már nem én vagyok a legfiatalabb kismama a fórumon :D

Csillagfény
, te meg látom "hozzámfiatalodtál" :lol: . Tetszett a múltkori hozzászólásod, hogy majd közösen ordítunk, Ács meg rohangál kettőnk között. Mit szólsz egy közös szülőszobához? :wink:

Na de álljon meg a menet, ha te most vagy 6+3 és múlt hét szerdán voltál UH-n, akkor neked hogyan láttak szívdobogást, és nekem meg miért nem? :( Csak hogy megint nyavalyogjak egy picinkét :D

Espero
espero
 
 


OKrisztinke!
Most több időm lesz írni,mivel 6hét kötelező szabin vagyok!

A helyzet változatlan,szedtem a clostyt 5napig 3cn-7cn-ig ,na meg az Estrofem-et mellé ,de ma mintha már a jobb oldalam bele-beleszúrogatna!Dokihoz nem jutok el,főleg most,mert Natit nincs kire hagyni,na meg ebben a dög melegben csak nyüglödne a rendelőben is! :roll:
DE attól függetlenül,hogy nem írok -olvasok naponta kivel-mi-hogyan.... :lol:
na pusza

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kavicska! :shock: Nálunk van légkondi....nem jössz inkább hozzánk,így Nati is megoldott lenne.... :lol: ,vagy valami hüvős üzletközpont....játszóházas...na nem Neked,az is Nati miatt! :P

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Lányok:)
Köszönöm szépen a gratulációkat! :lol:
Még számomra is hihetelen...még csak "izlelgettem" h babás lettem...de nagyon tetszik! :lol: :oops: :)

Kincsecske:)
Kaptam repi szurit is!!

Na megyek tusolni,mert már nem birom ezt a meleget elviselni! :)
Puszi
Vendég
 


Kincs
Lemaradt...a 9. hónapot vártunk a + tesztre!!!
Vendég
 


Ella2, gratulálok!!! :P Már csak kapkodom a fejem lányok....Micsoda babaeső van :shock:
Szilvi 8)
szyszqo
 
 


7Kincs biztos hogy van mensi (vagyis lehet) akkor is ha nincs peteérés, nekem nincs halovány jele se érő petének de mensizek.
A Premens nevű szerről ha írna valaki valamit! Miért szeditek? Használ? Kiknek ajánlott szedni? Merthogy a mensi elötti panaszokra ajánlott de ti gondolom nem azért szeditek...
Köszi!
Vendég
 


Áfonya
A prolaktint csökkenti a Premens.Ált. uis az is magasabb a PCO-nálHa pedig magas,akkor se p.é,se mensi! :lol:

Kincs
Jó lehet a férjednek!Egy focirajongó nőci! :shock:

Ella
Mit kaptál repesztőnek?Én Choragont.

Norka
Ne izgulj!Ada sárga sem volt,mégis az első hónapokban folyton a cicin lógott.A védőnő is sokalta! :D :shock:
Amint nagyobb lesz,és erősebb,kevesebbet lesz cicin!
Ha fáj a bimbód(tuti fáj),akkor javaslom az E-vitamin caps-ból kinyomott olajat.Lemosni sem kell,és szuper!
Altatni próbáld hűvösebb szobában,hátha.......esetleg kint a szabadban.Őt már ki lehet vinni.(nyáron 2 hétig tilos csak asszem)

Kandika
Az Estrofen mit csinál?
Én mindig viszem Adát magammal UH-ra,sőtt nőgyógy vizsgálatra is :oops: :oops: No persze ő még kicsi is ,lány is..! :P

KépKép

KépKép
okr
 
 


OKrisztinke!
Az Estro,azért van,hogy a méhnyálkahártyát vastagítsa...mivel a closty nálam vékonyította....ezzel rásegítést kap.... :shock:
Na ha Én Natit elvinném vizsgálatra,,,,és még be is vinném,ne tünjön el....az szép baleset lenne,magyarázkodhatnék Én vagy 2 hétig,hogy mit, miért,hova,mivel stb. :oops:

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Áfonya! http://www.lombikbaba.com/index.php?opt ... &Itemid=77 itt a Premensről olvashatsz!

Okr csak a férjem nem szereti a focit :D ....
Vendég
 


Elolvastam 7kincs, köszönöm! Kipróbálom, veszítenivalóm nemigen van. Remélem hatékony...
Vendég
 


hát én napi 2-t szedek... nem tudom, segít-e... de ha reggel veszem be együtt a kettőt az kiüt... úgyhogy reggel és este veszem mostanában be...
Vendég
 


Sziasztok
Lenne egy kérdésem.Nem rég volt a wc papiron egy kevés rózsaszines akármi.......teljesen kiakadtam! :cry: Biztatom magam h nem lesz ettől még baj,de elég pocsék érzés.Mi lehet ez???
Úgy töntöttem holnap csinálok még egy tesztet és mindenféleképp hivom a dokmit...ha kérek vérvétel Hcg miatt abból már több mindent lehet tudni,nem???
Ha vki tud vmi okosságot,osszátok már velem!
köszi
Vendég
 


Gabi! Ne ess kétségbe! Mikor a lányommal voltam terhes, én véreztem is a legeslegelején egy fél napot, semmi baja nem lett a babának! Én is rohantam orvoshoz, azt mondta hogy akár egy menstruációnyi vér is ürülhet anélkül hogy baja esne a babának! Lehet hogy csak a beágyazódás hormonváltozásai pecsételgetnek. Ha hergeled magad sokkal többet ártasz. Nyugodj meg és holnap menj dokihoz mindenképp biztos ami biztos.
Nem lesz semmi baj!!!
Vendég
 


Ella: bocsi hogy csak igy belekotyogok de nekem is pont ma volt ilyen rozsaszinu "pecsetelesem" es a lanyok megnyugtattak hogy ez nem jelent rosszat, ez mehnyaki nyak.

Amugy az elso terhessegemnel is volt ilyen, sokkal nagyobb mennyisegben es mar 21 honapos a fiam. :D Azert en mindig lepihentem ha ilyen volt, szoval csak pihengessel sokat ez nagyon fontos!

Ramboka:
Koszonom a segitsegedet, ma kifurtak, kiidegeltek es ideiglenes tomessel betomtek a fogamat (vakon) azaz rtg. nelkul igy most csak remenykedhetunk hogy rendesen kitisztitotta es nem kell visszamennem tobbet. Amugy mar most sokkal tompabb a fajdalom. :D

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Gabi!


:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Hatalmas gratula !!! Ez szuppi. Semmi kétség. Ujabb kismami :)

annyira örülök..

Gina
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Veletek is megosztom a nagy hírt, Győrffy szerint a Praxisban 150 % hogy kislányom lesz!!!!!! Annyira örülök!!!! El se tudom hinni!!! :D :D :D

Norka!
Nálunk ugyanez volt Domival, sárgaság, miatta tömés, cumizavar. Semmivel se vagy elkésve két hetesen, ezek a babák nagyon tanulékonyak. megoldás: szoptanit. nem tudom ismered-e, mi csak kulacsnak hívtuk, beleteszed a lefejt tejet, nyakadba akasztod, és két kis csövet a mellbimbódhoz erősítesz. Így kiszopta ciciből Domi is a 40-50-et, és mellette párhuzamosan kiszopta a kulacsból a pótlást, így fél-egy óra alatt megvolt a szopi, és így helyrejön a gyerek technikája, és nem is fárad el. pl. a Medela szakboltban is lehet ilyet venni Zuglóban. ha érdekel, megkeresem a pontos címet.

Az viszont teljesen normális, hogy egy kéthetes gyerek akár egy órán keresztül is szopik!!

Csillag!
Én már írtam, a nőgyógyászom ilyen itt Budapesten. SZTK-ban rendel, tapasztalt 50-60-as doki, jó szakmai tudású, PCO-t NEM HAJLANDÓ műtéttel kezelni, nem tartja a markát.
Tudod mióta adok neki pénzt? Terhesen a fiammal ő kezdett el gondozni, kéthetente hívott a rendelőbe vizsgálatra, alapos volt, soha nem kapott tőlem egy fillért sem. 20 hetesen kórházba kerültem, egy hétig voltam bent, és MINDEN NAP bejött hozzám megkérdezni, hogy hogy vagyok. Addig egy fillért sem adtam neki, ezek után, hogy pénz nélkül is így figyelt rám a kórházban, mindig adtam neki az SZTK-ban zsebbe. Jól esett adni, mert nála ezek után tudom, hogy pénz nélkül is rendes. Szülés áráról egy szót sem beszéltünk a fiamnál, soha egy szóval nem említette, mikor a szülésznőm felhívta, hogy szülünk, szombaton az autópályán fordult vissza hozzám. Ezek után is jó szívvel adtam neki a szülésért, pláne, hogy nagyon rendes volt velem ott is.

Kandika!
hiányoztál a taliról!!!! :) ma megismertem Esperót is, és találkoztam megint Kavicskával. Tök jó volt.

Kép

Kép
rejo
 
 


ja Gabika, hatalmas gratula!!!!! (Én már délután tudtam, mert Kavicska elmondta személyesen!!)

Rózsaszínezés miatt mindenképpen menj el dokihoz, hátha progipótlás kell neked is!!!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kép

Sajnálom a tegnapi tali hiányzást.....ma se tudok menni tuti....viszem Natit strandra :lol: ....mert délután fél 5-re viszem dokihoz ,az arcán lefagyasztják a kis éranyajegyeket....na és az után 2-3 napig ki se mehetünk az utcára..... :cry:
Legyetek jók,hüsöljetek....mert,már most dög meleg van!
pusza

u.i.:Gabika hívjál,vagy írj sms-t!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Feladom Kandika, én bízom benned, már magam sem értem ezt hogy számoljuk. Szóval a 7. hét 4. napja. Bocs. A cnokat és olyan szupcsin számítottad, hogy mindig a táblicáról lestem, hol is tartok :)

Ezért egy topicos különdíjat szavazok Neked! :) Majd kitaláljuk, mi is lesz az! :)

Nati már 8 éves, nem? nem tudna a váróban maradni, amíg téged vizsgál a doki? Tényleg, amikor Nati született még nem nagyon volt elterjedt a metformin. Nati clostylos baba volt? :)

Rejo, ki az orvosod??? Hol rendel?

Espero, ne aggódj!!!! Nem mondták, mikor menj vissza? Szerintem ha egyébként minden rendben van, akkor nem kell idegeskedni. Tüneteid hogy vannak?
Nekem most nem nagyon. Hétvégén aludtam sokat, úgyhogy most nem vagyok annyira fáradt sem, azért egy kicsit, meg érzékenyebb vagyok. De ennyi. Örülök a babának, és félek a szüléstől! Te nem félsz? A 12-ik héttől lehet kismamitornára járni? Nincs kedved jönni? A klinikán biztos van, legalább megnézhetjük a szülőszobákat is.
Te voltál már vérvételen meg ilyesmi, Nekem valamelyik eredmény 3 hét, amíg kész van, úgyhogy szerintem siess Te is, és azokkal kell majd menni a védőnőjöz meg a dokihoz.
Nekem 3 érték nem stimmel a laborban, kicsit kevés a valamilyen limpfo???? vagy másik citák, meg sok az aszkorbinsav.

EZ nem baj ugye? Vagy a legyengült immunrendszer miatt van?
Menjek dokihoz?

Én egy kismamakönyvben egyébként azt olvastam, hogy bármilyen vérzésnél, barna folyásnál értesíteni kell az orvost terhesség alatt. Aztán majd ő eldönti, van-e baj. De sok pihenés, ilyesmi. Esetleg irasd ki magad egy pár napra, és feküdj egy kicsit, az tuti nem árthat.

Nja sziasztok!
csillagfény
 
 


Kincs!
Tegnap el kellett rohannom. Én ezt találtam a pajzsmirigy értékek magyarázatához, ide mellé le van írva az is, hogy milyen mennyiségű gyógyszert kell hozzá szedni:

"A TSH szintet akkor ellenôrizzük, ha a beteg egy bizonyos thyroxin adagot már 4-6 hete szed. A kiindulási TSH értékbôl hozzávetôlegesen megítélhetô, hogy mennyi lesz az ideális substitutiós thyroxin adag. Ha a TSH magas, 20-30 mU/l feletti, valószínűleg 100 µg körüli thyroxin adagra lesz szükség, míg 10 mU/l körüli TSH érték esetén vsz. 50-75 µg-ra, 4-6 mU/l körüli, igen enyhe TSH emelkedésnél pedig általában 25-50 ug-ra. "
Ez alapján tényleg mind a kettőnknek enyhe az emelkedése és 25-50 napi bevitel kell a bogyókból.

Plusz még egy dolgot találtam érdekesnek, azt is ide másolom:

"Kezdodo alulmuködés. Ebben az esetben a pajzsmirigy hormonok termelése még normális, de
ezt a szervezet csak azon az áron tudja fenntartani, hogy a TSH-szint magasabbá válik. Durva
leegyszerusítéssel a TSH érték ilyenkor a normál felso határa (laboratóriumtól függoen 4
mIU/l) felett, de 10-15 mIU/l alatt van. Sok esetben évekig, akár 10 évnél hosszabb ideig is
fennállhat. Ritkán spontán normalizálódhat is az eltérés. A kezdodo alulmuködés stádiumában nem egyértelmu az orvosi gyakorlat. Gyermeket kívánó
nonél, terhesség esetén, a pajzsmirigy megnagyobbodása esetén egyértelmuen szükséges akezelés. Más esetben eltér az orvosok álláspontja. Általában a 6-8 mIU/l-t meghaladó TSHértéket
tekintik a kezelés elkezdés indokának, mások figyelembe veszik a koleszterin-szintet,
azt a tényt, hogy volt-e hízás. Gyermeket kívánó nonél illetve kismamánál a TSH-értéket 2.0
mIU/l alatt célszeru tartani :? . Az teljesen egyértelmu, hogy akinél a TSH a normális értéket
valaha is meghaladta élethosszig tartó ellenorzés szükséges."

Te már 2 alatt vagy, úgyhogy terhesség szempontjából ez már szerintem jó (bár nem vagyok orvos, de igyekeztem utána olvasni).

Jódot nekem valamilyen formában be kell vinnem a szervezetembe, ez is stimulálhatja a pajzsmirigy működést. A jódozott só elegendő, mármint ha ezzel főzöl és sózol otthon. :D
Remélem tudtam segíteni.

Nóra
nóra1
 
 


Sziasztok!

Nóra nagyon köszönöm!! :wink: jódozott sóval főzök már régen,akkor ez elég. Jó munkát mára!

Rejo kislány, hurrá!!!harmadiknak mit szeretnétek :D az már mindegy....

Norka sokat gondolok rátok,én mindíg azt gondolom ,hogy akkora a boldogság ilyenkor, hogy problémák nem is lehetnek :lol: :lol: ,rózsaszín felhő mi ..:D , kitartást nagyon kemény és ügyes anyuka vagy :wink:

Rohanok a konyhába.....Pussz

Ja akik taliztak ,de jó nektek!
Vendég
 


skacok... akkor most volt egy tali Bp-en amire nem voltam meghívva? Vagy csak Pécsett volt? És akkor mi van a bp-i talival????
Vendég
 


Csillag!
Az aszkorbinsav semmi más csak C vitamin, amiatt ne aggódj.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: