Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Móni!!!

de jó,7 óra :-) naná ,hogy normális,örülj neki mint majom a farkának vagy még jobban :-) nekem ez megint olyan évszázados tervnek tűnik,épp éjjel gondolkodtam miután aludtam 3*1,5 órát kb. hogy már csak kb egy évet másfelet kell kibírnom és akkor talán megközelítek egy 5-6 órás alvást.

én sem iszom a teát tegnap óta és nincs hasfájás ,legalább is nem olyan
sikítós

nagyon ügyes vagy,én pont mértem most egy szopit,mert este lekellmérnem meztelenül és áthoztuk a mérleget és 80 gramm lett a vége,hát nem sok,de Bibi kifeküdt tőle.

Ciripke
bizony
anya tervez baba végez
Vendég

Ciripke! Janka alszik a gondosan kiválasztott bölcsőben is! :wink:
Ja és csuklásra nálunk a néhány korty cici vagy víz jött be! Citromlé? Jutta! Ne! Nekem a dokinéni asszondta, h nem szabad!

Kép
ermoni

Nem vagyok vega, csak unom a hús, krumpli verziót. Ja, répa, bocs!

Marci is nagyon jól alszik, a lenti szobájában. Vannak "jó" babák is!

Az jó, ha átalussza az éjszakát, de fejsz közben, mert a cicidnek nem biztos, hogy jó!

Marcinak is tiszta kiütés az arcocskája, valamit jól beettem.

Timi! ha sürgős akkor küldök a netről megkötési módot amit használok. Csak gyorsan lenyirom a fiúk haját, mig alszik a kicsi

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke
nem sürgős :-)
Vendég

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Citromlé, nekünk a dokinéni mondta pont! :shock:
Ez is olyan mint a terhesgondozás: mindenhol máshogy csinálják és próbálj kiigazodni...

Hát én szopiteát nem iszok, enni husit, krumplit, rizs, kefírt, joghurtot,moderált mennyiségben tejet (ettől amúgy is ha jól tudom csak alergiás kiütései lehetnének és nem pocifájása) de az én hasam is ramatyul van... már a szülés óta... most én is Espumisant szedek - mensi előtt mindig puffadtam és az hatott - hátha ha jobb lesz az én pocim, az övé is rendeződik...

Infolacból Ti mennyit adtok?? Mi 2-3x egy adagnyit. Ti többet?

Ja és Gabcii, Dorka Dórának van anyakönyvezve, csak hangsúlosan akartunk neki egy becenevet, hogy ne össze-vissza becézzék! A Dórika pl. nekem nagyon nem jön be...

Móni, Dorka is kibír 6 órát kajcsi nélkül éjszaka csak etetés után van egy 1-2 órás pocifájás, és csak utána jön a beájulás... :?
Olyan szempontból jó jel, hogy ha valamitől elmúlik a pocifájás, vagy kinövi, akkor ezek alapján az éjszakai alvással nem lesz baj, de ez még nagyon távolinak tűnik.

Kipisilés, kikakilás:hát mi ma produkáltunk hosszas sírás után 2 trotyival egy olyat... konkrétan nem a háta közepéig, hanem a hónaaljáig kakis volt... ez a bodyján is jól látszik... az mivel jön ki? :?

Jolka, még nem árultad el mikorra lett napirendetek! Nagyon érdekelne!

Hajni, tőled mindig azt akartam kérdezni, hogy amikor dolgool kire hagyod a gyerek(ek)et? Tudom most még nem mentél vissza.

Ciripke, jól van... igazad lett... mi és a nagy elveink... sírni hagyás...
Nagyokos Jutta gondolta a 1,5 hetes Dorka alkalmas a Suttogó módszerére és megtanítja egyedül elaludni... kiságyban...
Ez a nagyönyv szerint úgy néz ki, hogy berakod a kiságyba és ugyan nem mész el mellőle, de nem kapkodod ki hanem csak az ágyban simogatod...
Eredmény... éjszaka bejött, gondolom marha fáradt volt a gyerek és éppen nem fájt a pocija... nappal... jött az álmosság -3. ásítás után irány az ágy... gyerek szeme kipattant... simogatom... nyekereg... jön a pocifájás ordít... utána már szerintem azért ordított, hogy miért nem vettem fel, simizés... megnyugvás... előről az egész... délutánig bírtam... feladtam... lejöttem a nappaliba a gyerekkel együtt 3 óra "altatás" után... párom akkor jött haza, kérdi mi van... mondom... erre jön a következetességgel... no felkaptam a vizet, meg a gyereket... kezébe nyomtam (a vizet nem, csak a gyerket :oops: ): "Most evett, tehát "csak" altatni kell!"...
Felvonult duzzogva altatni... azóta nem vitatkozunk ezen, ő is lelkesen hurcibálja a kiscsajt és kézben altatja!! :lol:
Amúgy nagy segítség a párom, rengeteget segít, főz, mos, takarít(gat), pesztrál, boltba -gyógyszertárba jár, és éjjel is pattan az ágyból...

na jó hosszú lettem... megyek enni míg alszik (ja nálunk a kiságyban, igaz, becsempésszük, de legalább szokja) :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Hazaértünk, visszaolvastam, most reaglok amire emlékszem. :)

Móni:
Örülök, h jobban van a cicid. És igen, én is hiányoltalak.
Most jól bebuktál, h felületesen olvasol. :lol: :lol: 8)

Elvek:
nekem máá nem volt. :)
Marcinál millió és egy, de sorra megdőltek.
1 maradt meg azt tartom Lillánál is. Gyerek a hálóba nem jön.
Azaz nem alszik velünk. :wink:
Kezdetektől külön szobában és ágyban vannak.
Eddig elveim voltak most gyerekem van. :)

Jutta:
Marci anyummal volt míg dolgoztam, néha anyósommal.
Most is ez lesz. :)

Citromlé:
a citrusfélek nagyon allergizálnak. :(
Allergia: nekem a tejallergiám 11 :!: évesen jött elő, szval ha most nincs tünete, az sajna nem jelenti azt, h nem allergiás. :evil: :evil:

Zsu:
nagyon édike Panka. Örülök, h írtál. :)
sajnálom a hasfájást. Ahogy olvasom a soraidat, mintha én írtam volna 2.5 éve Marciról. :oops:

Timi:
jó a macis kép. Édik a lányok. :)

Jolka:
gratula a napirendhez. Nekünk nem volt, sztem most se lesz. :? :lol:

Gabcii:
még Neked akartam valamit, de mit??
Visszaolvasok és remélem eszembe jut. :)

Kép
Kép
h@jni

Megvan....

Szval Gabcii:
nem marad el egyedül..
Hát.. ezt leírtam amott is.. :?
szval őszintén... Te elmaradnál?
Mert ha engem valaki letenne egy ágyba és néznék ki a fejemből, hát én is ordítanék az tuti. 8)
Szval sztem ők még kicist ahhoz, h ellegyenek. :roll:
Nekem sincs el Lilla, de nem bánom. :)

Timi:
nekem sem jött még ki asszem. Elvileg felszívódó.
Az kijön vajon?? Mert nekem szülés után senki nem nézte meg. Nem vágtak el semmit. Most akko mi van??? Elkellett volna??

Kép
Kép
h@jni

nekem sem vágták el a cérnámat!!!!!!!! de kijött!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Amugy a gátammal valami nem stimmel. :(
Tegnap vettem észre, h a vágásnál egy borsó nagyságú darab lóg ki. :( És 3 kissebb dudor is van belül és annak a közepéből lóg. :(
Remélem nem kell majd levágni. :x
Sztetek ez normális? Nem fáj, csak olyan , mint egy húscafat. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Na sziasztok!

Háááát most mindenki jól meg fog vetni, de leírom...

Imádom a kiscsajt és imádom szoptatni.... DE

MARHÁRA frusztrál, hogy FOLYIK a tejem, és átáztatok MINDENT, ha éppen a megelőző 3 órás szopihoz képest ritkábban eszik a gyerek... nekem nem feszül a cicim, hanem elkezdi kiengedni a felesleget... és melltartóbetét, melltartó, felső: annyi...

OK itthon nem gond, de ki se merek mozduni és amíg ez meg nem oldódik, addig hogy hagyjam el a házat??? Ráadásul télen... még jól meg is fáznék... (konkrétan olyan mintha leöntenék a pólódat és abban kellene flangálnod)

Ja és rájöttem, hogy szorosabb melltartó kellene... DE rajtam a 75 B is inkább laza... hol lehet kisebb szopis melltartót kapni?
És mondja meg nekem őszintén vki, hogy egy 75B-s cicihez minek 6 cm-s pánt? Mert OK, aki 80D-t hord, annak kell hogy támasszon, meg hátul vastag legyen a pánt, de nekem?????

NA most jól meg lehet vetni, hogy miért nem örülök ennek az ősanyai adománynak szívből, de ez van, ilyen önző dög vagyok...
páromnak is mondtam, kiakadt... nem akartam neki mondani, hogy neki könnyű... terhes se volt, szülni se szült, a sebe se fáj, és ha kibukik, nem megy el a teje tőle...

No megyek!

(mindenkitől akinek ennél fajsúlyosabb bajai vannak - mellgyuszi, pocifájás, beteg nagytesó stb. elnézést, hogy így kifakadtam...
Jolka! Minden tiszteletem, hogy ezt már egyszer 1 évig csináltad)

Jutta

KépKép
jutta

Hajni, ez a dudor nem hangzik jól! kitapintottad vagy láttad tükörből? Nekem még az egész vona dudorodik, de az még a duzzanat. Szerintem nézze meg a férjed, vagy Te egy kistükörrel... Én sokkal vészesebnek gondoltam tapntással mint amilyen látványilag volt és ez megnyugtatott... Ha "szemre" is gáz akkor is lehet, hogy a duzzanat nm egyenletesen megy vissza... vagy hülyeséget írok?

Csajok, nekem fogalmam sincs mit vágtak - mit nem...
Éppen a nagyikkal beszélgettem telefonon - hatott a helyi érzéstelenítés - és még viccelődtem is, hogy most készül a matyóhímzés :shock: :shock:
Hát azóta a matyóhímzésen nem nevetek annyit, mert még mindig fáj, bár mostmár talána a fáj és az érzékeny között van csak...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Jutta:
megnéztem! :shock: :shock: :shock:
És akkor láttam. A vágásom szép, de ez a vágás elején vagyis a "bejáratnál" van és hol előjön hol nem. :roll:
Szval ott lóg na, mintha kimaradt volna a varrásból egy darab vagy nem is tom. Meg belül az a 3 dudor se szép, de ez a "cafat"ez gázzz. :?

És nem vagy önző, engem is zavarna. De igazából nem értem..
Most miért is kellene megvetni? :oops:

Kép
Kép
h@jni

Halihó!
Kistükörrel a lábatok között... :lol: Ha valakit vigasztal, én a hasamat nézegetem... (meg a gyerek köldökét, nem a sajátomat :lol: )...és nekem még van varr rajta! És nagyon keskeny (ami elől is csak egy "madzag") tangát, hát, hmmm, nem biztos, h fel tudok még nagyközönség előtt venni! :lol: :lol: :lol:
Szal ha gogonak állok, akkor előtte irány a plasztikai sebész! :lol: :lol: :lol:
Jutta! Én nem értek hozzá, de előbb-utóbb beáll ez a tejhozam dolog! Nem?
Hajni! Ebben az allergia dologban mélységesen egyetértünk! Annyi minden káros hatás érheti még őket sajnos! Én sztem mindig igyekezni fogok, h legalább én ne tegyem ki ilyeneknek! És hát nálunk a férjem tejcukor-érzékeny (neki kamaszkorában jött elő), a húgomnak elég durva allergiája van (négy keresztes egy csomó mindenre!), nekem a bőröm érzékeny...szal szegény Janka genetikailag nem túl felfegyverzett, védeni kell. És én meg is próbálok mindent, ami tőlem telhető!
Timi! A zenék okésak, nagyjából beindult minden (egy-két kivétellel!) amit próbáltam! Lóvét utaltuk... Szólj, ha nem ment át! Meg, h ennyi volt, ugye? Jól értettem?!
És mostanában tényleg csak felületes olvasásra van időm, ez tény!
De igyekszem!
Ja, Ciripke! Az éjféli etetés után az én cicijeimnek megváltás az a 6 óra pihi! Legalább megtelnek! Estére egyre kevesebb van benne, de én rendíthetetlenül nyomatom a szopit a kiscsajnak még éjfélkor is! Reggelre megtelik, és jól be tud zabálgatni belőle! Szal, nálunk ez a helyzet!
Na megyek! Nyugis, alvásos (kinek hol!) éjszakát!

Kép
ermoni

Móni:
Hát, allergia nálunk is van sajna. :(
Nekem ugye fém, nap, tej. Apának a bőre iszonyat száraz.
Marcinak is atópiás, ami egy tünete az ételallergiának.
Vele voltunk is 14 hósan allergiavizsgálaton emiatt, de szerencsére mindenre negatív lett neki. :)
De ennek ellenére én mindennel kivártam, sőt kicsit tovább is az időt.
Én azt vallom, h ha 1 % esély is van arra, h ezzel kivédjük akkor azt az 1 %-ot adjuk meg a babának. :wink:
És egész életében ehet anyatejet/tápit meg csak most. :wink:

Na én is lefekszem, azt hittem Lilla kell enni, bizti megvárja míg elalszom. :? :lol:

Jocaaakkka. :arrow:

ui:
Timi én is utalom ám, csak a netbankom valamiért nem működött akkor este és hát bevallom azóta meg nem volt eszembe. :oops: Bocsesz. De holnap reggel első dolgom lesz.

Kép
Kép
h@jni

sziasztok!
újra itt/hon! köszi a kérdést, nagyon jól telt a hosszú hétvége. a gyerekeket szedáltuk rendesen az oxigéndús levegővel: akkorákat aludtak a babakocsiban bundazsákban szélvédett helyen, h volt, amikor alig tudtam őket felkeletni 4! órával az utolsó evést követően ;)

látom, itt is, az utcákon is zajlott az élet az ünnep alatt.
reagálok is gyorsan mindenre míg alszanak a kis ökrök.

elvek: én eddig kb tarom, amit elképzeltem, bár a pólyát ki sem vettük a szekrényből. de a gyerekek az ágyukban alszanak (Apuka néha a hasán altatja el őket, de az csak nagy hasfájáskor engedélyezett :D ), nem veszem ki őket minden kis nyüszire, de van tutujgatás, vigasztalás. komfortcicizés csak nagyon ritkán. együttalvás? így is azt álmodom, h nem etettem meg Petrát vagy Hubát, vagy kihagytam egy kajálást, mert elaludtam (mintha ez lehetséges lenne :? ), vagy h ott fekszem büfizés után rajtam valaki, és nem tudok rá figyelni... nekem nem való (sajnos).
ja, és persze rohadt nagy mázlim, h ugye ők nincsenek egyedül...

Hajni, irtóra sajnálom a macsekot!!! :(

Móni, nem is értem, hogyan fajulhatott idáig a tejprobléma. a sok okostojás eddig nem azt mondta, h nincs elég tejed? mégis begyulladt a melled? :shock: :shock: :shock: a szoptatós ligás sztorit meg jól elteszem magamnak. amúgy sem bírom a lll-seket (így ismeretlenül sem) 8)

hasfájás: Petra az infacolt kapja, Huba a espusimant vagymit... mintha működne (bár most Petra sikít... hihetetlen, mennyire hisztis a nő... van egy spéci sikítása csak arra, h vegyem fel. és ha begorombul, képes Hubát is felébreszteni... megyek, meg is nézem). még jövök

Kép
an°°di

na, tessék. kinyomtam Petrából vagy 10 pukit... most nyugi van. de hogy milyen hisztit lenyomott, asszem, szombat hajnalban a fél 4es evés után. és nem fájt a hasa. a végén az apja is azt mondta, h hagyjuk. 3X5 perc sikítás, de nagyon komolyan nyomta, aztán elaludt. de már tudja, h ha nagyon éhes fürdéskor, h utána kaja jön (ki is írta ezt? Ciripke?) és- bár nem mindig- de van, mikor elhallgat és nagy szemekkel vár... olyan cuki!

tejhozam: Jutta, igazából én amiatt fejek, amit írtál. nem bírom elviselni, ha csöpög belőlem a tej. még szopi közben is zavar, ha ragad a tejtől a gyerek, a ruhája, de főként a kezem/hasam/stb! a lefejt tejet lefagyasztom, meg azt használom, h bekeverjem a skacoknak a kalciumot napi 2szer, és akkor már abba dobom bele a D vitamint meg a Kt is (ma sikeresen lekaszaboltam a hüvelykujjam az ampullával... :evil: :evil: :evil: ).

tényleg, K vitamint meddig kell adni? elég az 5 ampulla? :roll: :roll: :roll:

citromlé: én eddig egyszer próbáltam meg, erre Petra úgy nyalogatta a száját, mint vmi kiscica. és csuklott tovább! ;) asszem, hagyom az egészet! nem jön be a cicizés sem... ez van. kicsi tej néha feljön miatta, de nem vészes... bár mostanában már volt olyan, konkrétan tegnap, h Huba túrós tejet bukott evés előtt. :shock: :roll: :?

kérdés: tüsszögés? megfázítottam a gyerekeket vagy ez még mindig nyálkahártya tisztítás lehet? (ezt vmi szakkönyvben olvastam)

:shock: :shock: :shock: 6 óra kaja nélkül? ááááá!!! irigykedem, mint állat! nekünk a max 4 volt (ugye kaja elejétől számítjuk?)

kiütések: Ciripke, bekented tejjel a kiütéseket? én azt hittem, Huba érzékeny vmire (mire, kérdem én, a vajaskenyérre?), de este bekentem tejjel a fél fejét kb, és a szopi végére már halványodtak a kis pörsenések, reggelre meg nyomuk veszett... nem tejkiütés?

allergia: én azt tartom, amit kigondoltam az elején: mindenből egy keveset. mondjuk a gombás pizza utáni reakció miatt gomba nuku, de a töltött káposztából sem ettem hétvégén (még szép!), de iszom tejet (egy bögrével egy nap), ettem paprikát is.. és adom a cuccokat és nyomjuk a pukikat.

ma ortopédia.

Kép
an°°di

Andi:
Örülök, h jól telt a hétvégétek. :)
Ügyi vagy, h tartod az elveid :) Nekem Marcinál nem jöttek össze. :)
Pl. nem adunk cumit a gyereknek-no, 3 hósan gyömöszöltem a szájába, ő nem akarta, de én győztem. :lol: -most meg 3 cumival alszik. :x
Aztán ott volt az igény szerinti szopi. -na ugye mivel nem szopott hanem fejtem sokáig, így ez sem jött össze.
Nem vesszük fel ha sír. -max 2 percig bírtam. :oops:
Nem altatjuk. -hát 20 óra üvöltés után én már fejen is álltam volna csak aludjon, meg én is. :lol:
Meg még volt pár apróság, de azok sem jöttek össze. :)
Lillánál már nem is áltattam magam ezekkel, a kórházba vittem be a cumit. :lol: :lol:
De a gyerek nem jön a hálóba mindkettőnél tartható. :wink:
Én sem bírnék úgy aludni, h ott van. Meg nem tom más is e, de Lilla kaja után álmában morog vagy nem tom mit csinál, nem sír,csukva a szeme, de morog, nyöszörög, nyújtózik, felnyikkan, szval hangokat ad ki, ami úgy is zavar, h másik szobában van, mi lenne ha ezt mellettem csinálná... :shock:

Na én délelött nem leszek, megyek fodrászhoz,h a csibesárga fejemből legyen máá végre valami. :twisted: :twisted:
Bár ahogy elkezdett hullani lehet nem is marad hajam. :? :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Zsu!
De jó, hogy végre jelentkeztél. :) Nagyon aranyos az ásítós Panka. :)

Hasfájós babák anyukái, lehet, hogy mi is csatlakozunk...:( Egyelőre csak tekergeti, nem sír, csak panaszkodik... Pedig semmi olyat nem eszek amit nem lehetne, legfeljebb a tej. Ugyan a reggeli kakaó már lement, de holnaptól a tejterméket is megvonom magamtól. :( Ami érdekes, hogy pontban hajnali 4 -kor kezd el a poci fájni. Piszok pontos a gyerkőc.
Apa már nem is alszik velünk, pedig nem is hangos a gyerkőc, csak nem bírja, hogy 4-5-ig altatom a gyereket.
Zsu dettó, hajnali szopi után Ákos mellettem landol. :) Most is az ágyunkba nézelődik, meg sem nyikan, bezzeg a járókában. Állítóm az anyuci illat nyugatja meg az ágyban. :wink:
Hajni tudom, hogy ellenzed, :) én is, de ezt az 1 évet kibírjuk, ha véletlenül 4-en alszunk 1 ágyban. :shock: :lol:
Mint Ciripke! Kihasználom míg bujnak mellém, mert nem sokáig fognak.
Manó simán alszik a kiságyában, de ha rosszat álmodik, miért ne jöhetne hozzánk. Ákost mi is a kiságyba csepésszük. :) Ezért jó a pólya, mert nem egyből a "hideg" kiságyba kerül, így nem kel fel.
Remélhetőleg 1 év múlva a fiúk külön szobában lesznek.

Jutta!
Ákosnál még nem alakult ki a napirend, csak a Manóét írtam le, hogy nézett ki anno. Nála akkor kezdett kialakulni, mikor elkezdtünk sétálni, mindig ua mentünk le. A többi így hozzá rendeződött. Elvileg minden gyerek el van a babakocsiba. De én az első sétáknál nem mertem messzire menni, nehogy féluton kérjen enni, mert ha nem kapott azonnal, akkor volt üvőltés. Ilyenkor se a cumi, se a víz nem segített. :? Sétálni mindig teli pocakkal indultunk, és megvártam míg beájul és így vittem le.
Ákosnál, ami napi rend, hogy minden nap kb. 10 órakor felöltöztetem, és kinyitom rá az ablakot. Alszik, majd kaja, közben Manó is megkapja az ebédet, aztán közös szunya. DÉlután kaja (néha előtte is. :)), játék, és már várja a 7 órás fürdést. Ez valahogy magától beállt. Még ha eszik is előtte, vagy elalszik, 6 után már türelmetlen. Imád fürödni.
Tejcsi!
Hát, ha tényleg ennyire zavar, akkor éredemes fejni egy kicsit, csak annyit, hogy ne csöppögjön, ezzel nem lesz több, gondolom. Én nem bírom a cicitartót. Nyom, és jobban jön a tejcsi, hisz nyomás alatt van. Nem próbáltad még otthon nélküle? Én atlétába és pelusba mászkálok, hát nem egy nőis látvány, olyan vagyok mint egy díjbírkózó, de míg nem lát senki, nem zavar. :)
Utcára én sokszor ugyanígy mentem, + pulcsi. :) Nam látszott semmi, remélem. Találj ki valamit, ha közösségbe akarsz menni. Ha egyszer nálam beindult a tejcsi, akkor a melltartó betét nagyon sokáig nem segített, ilyenkor szabályosan menekültem a mellékhelyiségbe és össze kellett nyomni a bimbókat, hogy megálljon. Elég volt a gyerekre gondolni, és beindult. Pl. 1 éve mikor osztálytalim volt, egyszerűen elkezdett folyni... :? Akkor én voltam a hibás, mert pont arra gondoltam vajon mit csinál Manó Mutiék. :)

Gabcii!
Nyáladzás... Most már ez lesz, míg jön a fogai. :) Ha nem a bukás miatt és a kakik miatt kell öltöztetni a gyereket, akkor emiatt. :) Még tuti nem a fogai, de lehet, hogy a fogcsirák kezdtek "mozgolódni", nem tudom.

Még akartam írni, de majd később.

Jutta!
Csak írj minél többet!

Timi!
nagyon cukik a lányok, igazi kishölgyek.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi, az allergia:
Te ehetsz, a gyerek attól nem lesz allergiás, h Te tejet eszel. 8)
Mi azt arra írtuk, h mikor adjuk neki... Szval elvileg 6 hó elött semmit, de van aki 8 hóig nem ad van aki már 2 hósan elkezdi.
Én erre írtam, h inkébb 6 hó vagy több, mint, h baja legyen a 2 hónap miatt.
Szval Te egyél csak nyugodtan mindent, ha sír tőle, fáj a pocija, vagy kiütés lesz akkor egy időre storno, de azéé nem lehet csak vajaskenyeret enni. :wink:

Kép
Kép
h@jni

(telenyomom az oldalt, de akit nem érdekel, átugorhatja ;) )

Jutta, a szoptatós melltartóval nekem pont az ellenkezője volt a gond: a women'secretben kb spagettipántos 100as melltartót adott a csaj. :shock: lestem rendesen, mert nekem nehéz a mellem, kell a széles pánt. szóval próbáld meg ott ;)
tejügyben nem értelek: egyszer azt írod, h lehet, h kevés lesz, utána kiakadsz, h sok... döntsd el, mi a baj :wink:

császárseb: Móni, de nem fáj már, ugye? az enyém sem vmi gogo-kompatibilis, de asszem, egyéb testrészeim sem azok :D pl a striás hasam. még mindig elég plöttyedt a bőr rajta, de türelmesen várok, és már gondolkodtam tornán is. csak mikor? :roll: (pl babanetezés helyett...)

Tontica, egyedül is, segítséggel is. orvoshoz ma pl anyóssal megyünk. de alszunk éjszaka. van kaja éjfélkor meg fél 4kor, de utána fél 8ig pihi (ma Huba fél 7kor próbálkozott, de álnokul benyomtam neki a cumit, és visszaaludtunk... 2 perc múlva cumi kiköp...visszarak... kiköp... visszarak...kiköp... mondtam Apukának, rakja vissza ő... cumi bennmarad.. aludtunk fél 8ig). és gyönyörű Anna is és Alex is!!!!!!!!!! :D

Timi, mizújs??????

Jolka, kérünk képeket!!!

és én mindenkit hiányolok, aki nem jön, még ha nem is írom...

Petra a "vegyél már fel, mert unatkozom" kis sikításait kezdi. szerintem, babusgatom egy kicsit...
bocs, h ilyen sokat! :oops:
:arrow:

Kép
an°°di

Jolka:
nem ellenzem. :lol:
Csak engem zavarna, meg apukát is, meg meg meg...
szval ebben amondó vagyok, h mindenki azt teszi ami neki jó.
Na a 2 hós hozzátáplálást ellenzem, mert abból kára lesz a gyereknek, de attól, h Veled alszik attól nem.
Szval hajrááá. :)

Kép
Kép
h@jni

Na tényleg lépek, mert még bekell mennem plázába is.
:arrow:

Kép
Kép
h@jni

ja, értem már Hajni. bocs... én is felületesen olvasok :oops: és tésztaagyam van

Kép
an°°di

sziasztok!

Andi, tejcsi sok.... egyszer volt kevés, amikor a kishölgy zabálni kezdett ezerrel, nyűgös volt én meg vagy fél napig nem ittam/ettem...
És neked ikrek mellett is sok tejed van? :shock: :shock:
És nálad egyik gyerkőc Infacol, másik Espumisan? így vált be?

Ja védőnő most volt itt, ő azt mondta, hogy ha nem fáj/csomós ne fejjem, mert csak tetézem a bajtom... úgyhogy most egy hétig nem fejek...

Hajni, 2 hósan hozzátápi és nem tápszer? Mert 4 hósról már hallottam... főleg tápis és hasfájós esetben... de 2 hósan?

Jolka, a Manó napirendjére gondoltam... hát szerintem nálunk bármilyen napirendet a pocifájás húzna át...

Móni, ciciddel mizu? Lázad van még?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok,
Megint nagyon sokat írtatok mióta nem olvastam, elnézést, de nem fogok tudni mindenre reagálni :-(
Andi, nappal is szopitól szopiig alszanak még Hubáék? Ha nem, akkor mivel töltik az időt?
Hajni, nálunk is csak az az egy elv maradt eddig, hogy a hálószobába nem jön a gyerek. Igazából abban a helyiségben még nem is járt, mióta nálunk lakik :) Csak az a baj, hogy én is nagyon ritkán :cry: A többi dolog (cumi, állandó ölben ringatás, ölben alvás, komfortszopi) nálunk is megdőlt, bár én nem is nagyon gondoltam ki előre, hogy mi lesz és mi nem.
Jolka, sztem attól hogy Te tejet iszol nem fájhat a hasa, legfeljebb kiütéses lesz. Nadin most nagyon kiütéses lett, pedig én max sajtot és joghurtot ettem eddig, de most nem fogok, még margarint sem, meg lehet, hogy kipróbálom a tejbekenős módszert, ill. ma jön dokinéni, őt megkérdezem.
Andi, miért különbőző hasfájás elleni cuccot kap a két baba?!
Járókát már ilyen kicsinek lehet használni? Azt hiszem vennünk kellene egyet, én mindig a kanapéra raktam eddig, most majd megpróbálkozom a földdel is, takaróra jó vastagra, fölé trapézt.
Ciripke, szted 3 hetes babát már hordozhatok kendőben úgy, ahogy a belinkelt oldalon van? Ehhez mekkora kendő kell szerinted? Én elég "nagy" vagyok, 80 kg és 168 cm. Szted milyen méretű kendőt kellene vennem?
Timi, aranyosak a képek.
Ásítós Panka is nagyon édes.
Meg a másik ikrek is :-)
Andi képein meg csak ámulok, olyan jól sikerült fotók :-)
Rakok én is egy alvó Nadint. Kép
kertikiri

sziasztok

újra egyedül vagyok a két lánnyal,Maja egyfolytába lóg rajtam

no voltunk dokinál,hogy a picnél nem múlik a kis nátha meg a pöttyei,megnézettem Maját is.Neki írt fel fulladás elleni kúpot,sprayt ,így nyugodtabb vagyok.
Bibus kapott antiobiot meg köptetőt,valószínű Majcustól kapta el,csak rajta náthával jön ki.lehet a pöttyei is ettől vannak.vagy hogy valami olyat ette,sznte vízen meg kenyéren élek úgyhogy nem hinném.vagy a túlzott súlygyarapodás,hát ennyi közül valami.
mindenesetre azt mondta inkább kapja a gyógyszert mintogy ráhúzodjon a tüdejére.

rájöttünk Bibivel közösen,hogy szeret hason aludni :-) most is úgy alszik,meg éjjel is.

hozzátápi:anno Maja azért kapott tejpépet 4 hósan hátha jobban alszik éjjel,hát nem ludt jobban :-)
nem lehet általánosítani szerintem,ha tép lenne 4 hósan elkezdeném bevezetni a gyümiket,ha tejes marad és nem igényel pótlást akkor kivárjuk a 6 hót

együttalvás:mi is eggyütt audnánk ha elférnénk.most én alszok a szobába Bibivel,kiságyba kezd majd jönmellém.Majci itt alszik el majd étvisszük az ágyába,apa meg az ő szobályába alszik szivacson.amikor megy dolgozni 6kor áthozza vissza hoozzám és próbálunk 8ig aludni.elég macerás,mert akkor Bibus már nem akar aludni.Én nem tudnák a horkolása miatt aludni,ő meg az éjjeli műsorunk miatt.Bibit tavasszal átrakjuk a szobályába aztán mienk a hitesi ágy,egészen a kölkök ébredéséig.

napirend:8 körül kelünk,rendbe rakom magunkat,ha jó idő lenne 10-11felé mehetnénk sétálni,ehelyett punnyadunk,dél evés Majcinak,alvás kimaradt neki két napja,jól bírja most hogy uncsi minden,nincs játszótárs nem tudom hogy bírja majd,délután is mennénk sétálni ha jó idő lenne.ami fix fél 8-8 fürcsi aztán altatás,szóval nincs napirend :-)

madzagok alfélen:szerintem nálunk nem felszívódóval varrnak csak gondolom kikéne már neki esni én nem akarok szadit már.este én is megtükrözöm magam,én is érzek néha dolgokat

Andi
örülök,hogy jól telt a hétvége :-)

jön is az orrukból valami?

K vitamin felán addig kell amíg csak anyatej van,tehát szerintem nálatok nem lesz elég

Móni
köszi

Jutta
engem is zavar a folyó tej,tejszag,hálistennek csöpögni nem csöpög,ha emberek közé mész én még mindig a chicco betétet ajánlom neked
azért nem vagy nagyokos,mert elsőre nem sikerült alvásra tanítani Dorkát,majd ha múlik a hasfájjósság lehet bejön majd :wink:

infacolt minden szopi elött kéne,én akkor adom amikor eszembe jut 2-3 szor
Vendég

Kertikiri!
Nagoyn szép baba Nadin! Nagoyn jó dolga van, ha még álmában is mosolyog, biztos szépet ámodik. :) Kiütéseink nekünk is vannak...:( hol halványodik, hol erősödik, de nekünk a melegtől is kijön a pofiján.

Andi!
K vitamint nekünk csak egy dobozzal kell enni. De elvileg a gyerek (védőnő szerint) féléves koráig, addig míg nem kezdi meg az ember a hozzátáplálást.

D vitamint, pedig ,nem tudom. Manónál 2 naponta kellett egy csep.
Most is beszéltük a dokinénivel, hogy mit szertnénk. Görbe lábú okos gyereket, vagy egynes lábú buta gyereket. Mivel a vitamintól megindul a csontosodás, így a kutacsa is hamarabb zár, így nem nő annyira az agya sem. Nem mintha az agy méretétől függne, hogy ki az okosabb, de akkor is. Manónak nagyon hamar zárt, 7 hósan teljesen zárt volt, Ákosnak meg nagyon nagy kutacsa van, meg is ilyedtem tőle, de állítólag az a jó. Tehát mi a görbe lábú gyereket választottuk, :D de azért hetetne 2-3 X adok neki vigantolt. Elvileg két éves korára a lába is egyenes lesz. :) Most sem görbe. :D :D

Timi!
Bibi, hogy van és Maja? Bibin vannak még kiütések? Rájöttél mitől lehet?

Jonhsons, én alapból nem adok neki "kenceficét", ráadásul erre sokan is allergiásak, az én bőröm sem bírja. :( Pl. Angliába azért allergiás sok gyerek a mogyoróra, mert a kozmetikai szerekben mogyoroolaj van, és a csecsemőket is ezzel kenegetik. Én inkább maradok 1 éves koráig legalább a gyógyszertári szereknél.

Ákos alszik, Megyek Manót is ágyba dugni, remélem sikerül.

Jók legyetek.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Közeben olvastalak Timi: :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
mi Majcival is ezzel fürdettünk végig,de mindenbő csak icipicit használtunk-unk,most asszem sima víz lesz fürcsihez.nekünk olyan gygyszertári van,hogy nem lehet vele fogni,mármint kb. a disznózsír.nem tom mitől lehetnek a kiütések,alig eszek valamit ,most ütné ki az öblítő,mosószer,fürdető?szerintem a qrva vírus miatt van :-( jajj nincs annál rosszabb ha beteg az ember gyereke,hát még hamindketőő.

te most egyedül vagy a fiúkkal?

kicsit irigyellek ám,me mindenkit akinek van sefítsége,olyan jó ha itthon van még valaki vagy anyuék itt vannak.

Maja bealudt ennyit az alvás kigagyásról,most a pici lóg rajtam relaxálna leraktam nem tutujgatom :-) bealukált ,kíváncsi vagyok meddig alszik.

hm érdekes eza ti adagolásotok is már mint vitamin,nálunk d vitamin 3 éves korig egy csepp.ill egy éves korig napnta utána r betűs hónapokba egy csepp.k vitamin amíg csak szopik.

úgy sajnálom Bibikét,hogy már antiboót kap,de inkább mint hogy beteg legyen még jobban
Vendég

Nadine tündéri :-)

kérek szépenminden babáról új képet :-)
Vendég

Szia Timi!
Igen mától én is egyedül vagyok a fiúkkal. Ma minden tökéletes volt. MÁ csak vasalni kell és felmosni. Azért nem minden napunk lesz ilyen ideális. Még egy forró fürdőt is tudtam venni. :)

Bumm neki, Ákos felkelt hasprésre, fáj a poci, nem jön a puki. Most ölbe baba közben a lábait felhúztam, jönnek a duranások.:D

Azt hiszem elég is volt, már alszik is:)

Megyek is. Úgy ennék valamit, körte jól jönne, de merek, se csokit, így marad a lekváros kenyér...

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

No akkor ez is más... nálunk K vitamin hetente, de csak 5 hétig :shock: , D-vitamin naponta 1.5 éves koráig, mert min 1 évig, de nyáron kell abbahagyni... és akkor most pici lesz a buksija, mert hamar benő a kutacsa? Megkérdezem nővéremet ők hogy szedték, mindkét lánykája nagyon okos, és normális méretű fejük van egyenes lábbal! (a nagy már sulis és országos versenyekre járt elsősen :shock: , van verseny elsősöknek is :shock: )

Timi, jobb lesz meglásd, ha meggyógyulnak a gyerkőcök!! Johnsosról én is azt hallottam, hogy sokszor alergizál, de ha nagyon nem gyógyszertári akkor Neogranormon vagy Gabi (állítólag ezek jobbak). Kitartas egyedül!

Ja és marhára frusztrált vagyok... ha nekem nem megy az altatás, odaadom a páromnak a gyereket és 5 perc alatt elaltatja... :shock: :oops:
Hát ennyit a gyermeki háláról, én szültem és tessék, olyan apás már 2 hetesen is... :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Andi: örülök, hogy jól telt a hétvégétek. Nagyszülők gondolom odáig voltak teljesen.
Én kb 3 óránként etetek. A kaja befejeztétől számolom, nem a kezdetétől.
Jutta: dehogy vetünk meg érte, nemááá. Megértem,hogy zavar a dolog. Jolka javaslata egész jónak tűnik. És a Cicco melltartó betét is elég arra a pár órára, ha elmész otthonról.
Gátseb: ez a legsz@rabb dolog ami szülés utánról marad sztem.
Hajni, sztem nézesd meg a dokiddal, bár ha nem fáj csak esztétikailag nem vmi felemelő, a 6 hetes kontrollon úgyis ránéz.
És az érzékenység meg is fog maradni. Én érzem ha időváltozás jön, pedig teljesen gyógyult az enyém. Semmi nem is látszik, de ha megtapizom, ki tudom tapintani azt a csíkot, ahol vágtak.
És Jutta, sajnálom, hogy még mindig fáj. Anno, az 1 hetes gátsebem annyira fájt egyik éjjel, hogy sírtam. Jobb lesz, már csak kis türelem kell hidd el.
csuklás: Ádi is sokat csuklik. Citromlevet semmiképp nem adnék neki. Vagy meg szoktam itatni, vagy cici, de ha kicsit csuklik csak, hagyom.
2 Hósan hozzátáplálás: nagyon korainak tartom. Fejletlenek még a belei. A tejcit is nehezen emészti, nemhogy a gyümölcsöt és tejpépeket!!!
Napirend: megközelítőleg van csak. Ami fix, a kaja elötti peluscsere, a kb 3 óránkénti etetés és a 20 óra körüli fürdés, utánna kaja.
Lányok! Hogy álltok a terhességi csíkokkal és a köldök körüli pigmentációval ? Csíkjaim talán halványodnak, de még mindig brutálisak :roll:
Együttalvás: Na, igen. Az ölben cipelgetéssel elrontottuk rendesen a gyereket, hát akkor már tegyük fel az i-re a pontot :lol: .
Együtt alszom mostanában Ádival! Eddig azért, mert beteg volt és ha nózizni kellett, így egyszerűbb volt... Mostmeg azért, mert sokkal nyugodtabban alszik, ha velem van... és hát, szeretünk együtt aludni :oops:
Jolka: nekünk naponta kell adni a Vigantolt... akkor buta, egyenes lábú lesz? :)
Kertikiri: nyugodtan kenegesd a tejpöttyöket anyatejjel. Olyan szép sima lesz tőle a pofija!
Annyira drága az egy párnányi Nadin!
Timi: remélem akkor már megnyugodtál, hogy kapott sprayt Majci.
Nálatok aztán van igazodás alvás terén is. Nem mondhatja senki, hogy nem a gyerekek a főnökök :wink: !
Móni: le a kalappal elötted, hogy ilyen kitartó vagy szopi ügyben!
Ma éjjel akkorát aludtunk! Éjféltől 5.30-ig, aztán 7- kb 12-ig.
Mondjuk, este 9- éjfélig altattuk Ádit, mert 10 percenként felébresztette magát és sírt.
Reggeli, vagyis inkább ebédkor meg megszivatott. Cicizés, aztán 100ml pótlás után, csak nézett rám, és tátogott. Jóvan, hát kevés volt az anyatej, csináltam neki még pótlást, ne éhezzen. Cumi bele a szájába, erre kiköpi és képenvigyorog :lol: Annyira drága volt. Mostmeg csak néz ki a kobakjából, annyira nyomja az idő.

Kép
Kép
gabcii

Timi: a gyógyszertáti fürdetőkrémet felmelegíted mikróban elötte?
Én így csinálom és nem darabos, nem csúszik, nekünk bevált.

Kép
Kép
gabcii

Dobok képet Ádiról. Hol alszik, hol csak bambul. Ez épp az alvós verzió :lol:

És nő a feje tetején az új haja :lol:

Kép

Kép
Kép
gabcii

Gabci
naja a gyerek a főnök :-) határokon belül :-)

mikróba?nem is gondoltam rá?de ami gáz,hogy szerintem kidobtam a recptet annyira utaáltam Majával,na megnézem meg van e,de lehet veszünk neogranormont ezeket meg elhasználják apáék

nekem csíkjaim lettek és olyan kocsonya a hasam,bláá,na már most ésn aavonos,oriflames vagyok ahol van stíra elleni krém és hasfeszesítő zselé is csak én mint tanácsadó nő nem tudom,hogy szopi alatt lehet-e?szerintetek?

Jolka
fürödtél???lehet??? és is már úgy fürcsiznék ,de nem merek

a mai napra én sem panaszkodhatok,eddig kopkopkop

Jutta
érzi rajtad panka az ideget és apánál meg sittysutty elalszik,ismerős.sőt amikro Maja kórházba volt nyugtatni kellett volna Bibit és csaksírt ,sírt leraktam abbahagyta,no comment :-)
Vendég

Jolka:
nálunk is 3 éves korig kell napi 1 csepp D vitamin, szeptembertől-májusig.
Marcinak és Lillának is nagyon nagy a kutacsa, Marcinak 2 évesen is volt még pici.

Timi:
jobbulást Bibinek.

Most ment el a drnő. Lilla 4000 g és 51 cm. :)

Kép
Kép
h@jni

Na közben írtatok. Mert a hsz-t 2 után kezdtem ám. :)

Gabccii:
nem fáj csak olyan izéé, h ott lóg. De 2 hetet már kibírok. :)

Jolka:
már fürcsiztél??? Én is, én is úgy szeretnék, de aszongyák, h nem lehet 6 hétig. :(
Pedig már nem vérzek...

Timi:
én sem szeretem a gyógyszertárit, de nekünk a bőr miatt az kell. Marcinál is, még mindig. :(

És igen, van aki 2-3 hósan kezdi a hozzátápit. :?

Tényleg csajok, Ti milyen védőoltást adattok be?
Én most ebszéltem a dokival erről, de levagyok döbbenve.
Van a róta elleni 2 db kell 6 hó alatt 17 ezer/db.
Van valami p-betűs 3 kell 6 hó alatt 16ezer/db.
Van a meniizé 3 db kell 6 hó alatt vagy 2 1 év alatt. ez is asszem 8000/db ( ezt Marcinak beadattuk anno)
Akkor van a neis-va vagy mi az 4000 /db és abból is 2-3 kell.
Első kettő nem volt még Marcinál.
Ez kész rablás, de az ember a gyerekért bármit. De nem tom.... Szval agyalok, h ez mind kell e. :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
jó kis dundus lehet Lilla ,Bibi 55-56 cm és 3650

oltások:Maja nem kapott semmi esxtrát,mivel a acsajaim ezekre a légúti carokra érzékenyek én azon gondolkodom,de elis felejtettem megkérdezni a doki nőt.tud ról avalki valmit?ez a p betűs oltás,nem tom a nevét
Vendég

Ezt találtam:
Ezen kívül még léteznek nem kötelező, de bizonyos betegeknek kifejezetten ajánlott oltások. Ilyen oltás meningococcus, a járványos agyhártyagyulladás kórokozója elleni védőoltás. A tüdőgyulladás leggyakoribb kórokozója, a pneumococcus elleni védőoltás bizonyos betegcsoportok esetén kötelező (pl. lépkivétel előtt), ép immunitású betegek oltása a súlyos szövődmények megelőzése szempontjából lehet előnyös. Influenza elleni védőoltással az őszi időszakban a veszélyeztetett populáció (kisgyermekek, idősek) oltása lehet indokolt. A kullancs által terjesztett vírusos agyvelőgyulladás elleni védőoltás az életmódjuk miatt nagyobb veszélynek kitett gyermekek esetében indokolt. Ez a védőoltás azonban nem véd meg a Lyme- kórtól, amely bakteriális eredetű megbetegedés. A bárányhimlő elleni védőoltást is egyre szélesebb ajánlják. Ma már elérhető a Rota-vírus elleni védőoltás, amely a gyermekkori heveny bélfertőzések és így a hasmenések és a kiszáradás, és így a kórházi kezelések leggyakoribb kórokozója.

Kép
Kép
h@jni

Szval a meniizé az a meningococcus. ( ezt adattam be Marcinak. )
És az új P betűs pedig a pneumococcus .

Kép
Kép
h@jni

Jolka, nekünk is napi egy csepp vigantolt kell szednünk. Nem értem én ezeket a dokikat, ahány annyiféle utasítás.... K-vitamint meg 3 hós korig kell hetente. Ilyen verziót sem olvastam senkinél :cry:
Gabci, mennyit eszik Ádi :shock: Nem csodálom, hogy ezt nem bírod anyatejjel :) Úgy irigykedem azokra, akikre már mosolyog a babájuk. Nadin még csak álmában mosolyodik el időnként, rám csak csodálkozni szokott, úgy csinál a szájával, mintha azt akarná mondani, hogy "húúú anyu" :lol:
Lekopogom, de ma többet volt letéve,mint kézbe. Kipróbáltuk a tornaszőnyeget, meg a mózeskosarat, meg a kanapét. Járókánk sajnos még nincsen. És most alszik, így bízom benne, hogy ha felkel, akkor kicsit még ellesz kaja után, aztán fürdés, újból kaja, és hamar le tudom tenni éjszakára. Így tulképp csak két hosszabb alvása lesz nappal, mert már aludt 4 (!) órát délelőtt, amikor lementünk sétálni (szerencsére nem ébredt fel mikor feljöttünk, így jött össze a négy óra).
Timi, sajnálom, hogy Bibi elkapta Majci nyavalyáját. De inkább a gyógyszer, és gyógyuljon meg hamar.
Hajni, Lilla tényleg jó súlyban van. Én is tegnap mértem, 4290 gr volt Nadin, a centit nem tudom. 200-at hízott egy hét alatt, pedig nem tűnik úgy, hogy sokat eszik, legalábbis sztem a tskg/150 nincs meg, bár nem mérek minden szopit.
Mindenkinek részvétem aki szenved a gátseb miatt. Nekem has-sebem van, de szerencsére valami hihetetlen gyorsan regenerálódtam, és mintha sose lett volna műtét - igaz az első két nap a kórházban valami iszonyat volt.
Móni, javult a cicid?
Jutta, próbáltad a fejést? Nekem nem csöpög egyáltalán a tejem, de időnként próbálok fejni, mellszívóval egyáltalán nem megy, tiszta pénzkidobás volt megvenni. Kézzel meg csak az egyikből sikerül, de az sem egy rettentő mennyiség :cry: Nem tudom hogy lesz elég később a tejci, de bízom benne, hogy a kereslet-kínálat törvénye azért rám is érvényes, és amennyi éppen kell annyi mindig lesz, legfeljebb nem rakom tele vele a mélyhűtőt...
kertikiri

Sziasztok!
Délelőtt dokinál voltunk, hasi meg feji uh! Szerencsére minden okés, viszont vékonyka a lányka!
Már meghaladta a születési súlyát, de nem egy "hurkagyurkáné". Na, majd behozzuk!
És megvolt az első nyilvános szoptatásom! Na, nem kell megijedni! A tesco parkolójában! Sztem senki se vette észre, és foglalkozott velünk! Mondjuk nem is a bejáratnál parkoltunk! :lol:
Ezeken az oltásokon én is gondolkodom! De előbb utánajárok! Hajni! Ha érdekel, utána elmondom én mire jutottam!
És képzeljétek, ma beszabadultam egy c&a-ba. Vettem Jankának és magamnak is egy pár holmit! Fú de rég vásároltam! Olyan jó volt! (Ne röhögjetek!)
Cici kérdés, köszönöm, gyulladás eltűnőben, de a csomó mozdulatlan! Hát, úgyis mindjárt itt a hathetes kontroll, majd megnézetem!
Képzeljétek! Janka egyik szeme sír...és váladékozik! Kiscsipásnak kamillázni kell, ha nem javul holnap kap rá szemcseppet!
Na, megyek, mert ordít, éhes!
Még bekukkantok!

Kép
ermoni

Sziasztok.

2 kép aztán majd jövök. :D

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Móni:
persze, h érdekel majd. :)
Én akkor Marcinak a meningococcus.-t ( 3-t kapott) meg a neis-va-t( 2-t) adattam be. Ja és a kullancs ellenit. + majd a bárányhimlő ellenit fogom ovi előtt.

Én is mennék már venni új göncöket, de még várok, mert még nem az igazi....

Kép
Kép
h@jni

Rita: édes nagyon mindkét lánykád és a fogatlan fiúcska.
Móni:szorítok a cici rendbejöveteléért.Grat a nyilvános szopiért, én nem merném :oops:
Hajni: a védőoltások engem is érdekelnek. Ki fogom kérni a doktornő tanácsát. Nem tudom még melyiket /ket adassam be.
Kertikiri:látom próbálkoztok Nadin ölbevételének mérséklésével :wink:

És, Ádi mindig is sokat evett. Most még nem is eszi meg a korának megfelelő mennyiséget. mOndjuk, sztem ami a tápis dobozra van írva 2 hós kortól, az rengeteg. Aztán, lehet hogy tévedek...
Mindenesetre megszivatott megint. Elaludt a cicin, most horpaszt ezerrel.
Tegnap elpakoltam az öszes 56-s rucit. Kinőtte :lol:
5kiló körül van és 60cm.
Dobok megint 2 képet. Az egyik homályos kicsit, de nagyon édes rajta, meg akartam mutatni nektek.
Annyira érdeklődő. Figyel a játékokra és mosolyog, meg gügyög nekik :lol:
Kép

Kép

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
ti milyet tápit is esztek? És mi van rajta adagolásnak?
Mi Humana HA Startot.
Azon:
1. hét: orvosi utasítás szerint
2-8. hét: 90 ml víz + 3 kanál por= 100 ml kész tápszer napi 6x
3. hónap: 120 ml víz +4 kanál por= 130 ml kész tápszer napi 5-6x
4. hónap: 150 ml víz + 5 kanál por =170 ml kész tápszer napi 4-5x

Lilla most 120-125 ml-t eszik 6-7x. :oops:

Nagyon édes Ádi. :)

Kép
Kép
h@jni

Hali!

Hajni: Milupa Milumil HA Startot eszik Ádi.
Az adagolás: 2hét: 90ml víz+3kanál por kész tápszer 100 5-6 étkezés
1hónap: 120ml víz 4kanál por kész tápszer 135 étkezés 5
2hónap: 150ml víz 5kanál por 165 a kész tápszer étkezések száma 5
3-4hónap: 180ml víz 6 kanál por kész tápszer 200 étkezések száma 4-5
4hónap: 210ml víz 7kanál por a kész tápszer 235 étkezések száma 4

Érted már mért sokallom a mennyiséget?
Ádi ha cicit is kap 60-100ml pótlást kap, álltalában meg is eszi. Kb 40ml tej van neki csak étkezésenként.
Ha csak tápit, akkor a 135-s dózist nyomja be. Kb 5x eszik egy nap.

Csajok! Egy kérdés:
Jolka ugyan válaszolt már a nyáladzásra, de most még hozzá jött, hogy Ádi bekapja az öklét és azon cuppog egész nap, közben meg folyik a nyála :roll:
Biztos nem éhes, mert próbáltam neki kaját adni, vizet, teát, egyik sem kellett. Rendületlenül próbálom a cumit, de kiköpi, fintorog is hozzá.
Hát mér eszi a kezét ez a gyerek??? :twisted:

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?