Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Egyenlőre még én is itthon, csak gyogyót váltottunk. Szerencsére nem nyíltam tovább, így már remélem kihúzom a decembert.

Sajna nálunk is beütött a hasmarsos vírus. Vikit próbálom felerősíteni belőle.

Momi neked is kitartást, hátha nem tartanak bent!

Én továbbra sem tartok sehol semmivel, de majdcsak lesz valahogy.

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Hééé lányooook! :D Merre vagytok?

katica:Pihenj sokat!Már nem olyan sok van hátra :D
Jobbulást Vikinek!Vigyázz nehogy Te is elkapd!
Nekem is ment ma a hasam :? apa szerint nem is csoda,amiket összeeszek... :lol:

Szép napot mindenkinek!
tünde733

Lányok, jobbulást a hasmenéses kórságból!

Nekem nagyon sűrűek voltak az utóbbi napjaim... ugye a hétfő délelőttöt a cukorrendelésen töltöm, utána dokinál voltam (méhszáj zárt, Saci szépen növöget, most olyan 1800 gramm)
Tegnap Bp-en dolgoztam, meg egy csomó elintéznivalóm volt...
Egyelőre bírom, de a nagy sietségeket azért kerülöm.

Katica: mi sem tartunk sehol... azért alakul a helyzet, de még pár hétig nem is tudom kimosni a ruhácskákat, mert nincs hová tenni.

További szép napot :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre meddig akarsz még dolgozni? :wink:
Ne aggódj!Mire megérkezik Saci,addigra biztos kész leszel(tek) mindennel :D A parafa padlóért irigyellek!Biztos nagyon szép lesz.

Furcsa.Nekem nem nézte meg a doki a méhszájat :? Uh-ra mikor mész?
Kiváltottam a várandós csomagot :) Rózsaszín cumi volt benne :D Jázmin rögtön el is kobozta a játék babának.meg is kis pelust is :D

Szép napot mindenkinek4

Kép
tünde733

Tünde: még pár hétig :) még az utódom sincs meg :) talán a héten eldől, hogy ki lesz helyettem :) December első hetében talán lesz még egy jelenésem, de utána pihi :) meg hangolódás :)
UH: minden alkalommal van, amikor a dokimhoz megyek :) most is volt: BPD: 85 mm, THQ: 76 mm, FL: 61 mm
Méhszájat is minden alkalommal néz az orvosom, és szívhangot is. Így azért nyugodtabb vagyok :) Amennyit pörgök, benne van a pakliban, hogy kinyílik a méhszáj, de szerencsére eddig nem :)
Parafa: tényleg szép, és meleg is, az alsó szinten is az van :) nagyon örülök, hogy kigazdálkodtuk, mert abszolút megéri
Cumi: nem értem, miért nem uniszex cumikat tesznek bele, így annyira esetleges, kinek milyen jut... az enyém jó fiúnak is, lánynak is, de a sárga, zöld ugyanúgy... bezzeg a rózsaszín!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:irigyellek a gyakori UH-ért :wink: meg tényleg rád is fér a gondos figyelem, hogy dolgozol a poci mellett :wink: (az az igazság, hogy amellett, hogy becsülöm a kismamákat, akik dolgoznak, úgy sajnálom is :roll: bár azt is érzem a soraidból, hogy ez számodra nem teher) :wink:

Tünde: de legalább Jázmin jól járt a cumival :lol:

Katica:jobbulást nektek... :? az oviból szedtétek össze?

Nekem legközelebb jövő hétfőn lesz tanácsadásom, akkor fogjuk megbeszélni az orvossal a következő Uh időpontját :wink: már nagyon várom... hátha készül majd súlybecslés is. Meg kíváncsi vagyok a baba fekvésére is, azt gondolom már megfordult... meg a héten megint annyira érezni, hogy megváltozott a mozgása, mostanában oldalirányba tér ki a pocim, ha mocorog :D meg elkezdődött a "könyöklés" is, és a "bordafoci" :)

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

JObbulást minden betegnek!
A 31. heti dokilátogatáson nekem sem nézték meg a méhszájat, aggódtam is máig hogy vajon mi lehet odalent, de szerencsére még zárt teljesen :D

Ez a felicitasos csomit teljesen el is felejtettem :shock: Kedden letámadom a védőnénit hogy adjon még egy könyvet mert nem tudom hova tettem, lehet kilomoltam :roll: Mondjuk ahogy írjátok, a rózsaszínű cumival amúgy sem tudnánk mit kezdeni :lol:

Babarucik: mind kimosva és ahogy lejöttek a szárítóról, egy kosárba belehajtogatva nagyjából a gardróbban landoltak :oops: Tegnap rakta össze apa a szekrénysort a gyerekszobában, ma a felét kitakarítottuk a Ricsivel, de még polcokat kell bele vágni mert szinte az egész akasztósból áll, babaruhát meg nem fogok akaszgatni :shock: :lol: Úgyhogy még mi sem állunk szinte sehogy, viszont a kórházi csomi összerakva nagyjából, most lábtartónak használom akkora cucc lett :oops:
A hordozót még le sem szedtük a padlásról :lol:

Ma voltunk a dokinál, esze ágában sem volt befektetni :D Már megint túlaggódtam :oops: Kaptam semicilint, mert gyorsabban ver a szíve a Petinek mint kéne. Doki szerint valószínű méhen belüli fertőzés lehet :? Jövőhét hétfőn kell visszamennünk, utána egy hétig nem lesz doki, úgyhogy még két hétig nem szülünk :D

Jó éjszakát, sziasztok!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Sziasztok, jó reggelt!

Kriszti: na, azért ez nem annyira hajós munka :D otthon ülök a számítógép mellett, és csak alkalmanként kell bemenni a munkahelyemre :) Igaz mondjuk, hogy a gép mellett tényleg ott ülök napi 8,5 órát... de ne sajnálj, tényleg nem teher, valamivel karban kell tartani az agyam :D így is néha eléggé takarékon vagyok :?
Bordafoci: nekem még nem ér fel odáig Saci... vagy csak békén hagyja - egyelőre...
tényleg, Kriszti, van már nevetek?

Hú, Momi, már tényleg a célegyenesben vagytok :)
Zazának is volt méhen belüli fertőzése (torokgyuszival született), ne aggódj, semmi sem maradt belőle vissza. Igaz, neki azért jobban a végén volt, viszont nem kapott rá semmit. Csak a szülés után derült ki.

További szép napot :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:Az tényleg jó,hogy otthon dolgozol!Na meg az is igaz,hogy így karban tartod a memóriádat.Rám is rámférne néha egy kis agytorna :wink: pláne mikor nem jut eszembe a gyerekeim neve :lol: apát szoktam megkérdezni,hogy hogy is hívják a második gyerekünket :lol: :lol: :lol:
tök jó ,hogy mindig megnézik Saroltádat :D Nekem azt írták az uh-os papíromra,hogy legközelebb 38 hetesen kell mennem.Akkor már szülni szeretnék :D De a kiskönyvembe meg azt írta a dokinő,hogy 2 hét múlva uh kontroll :? Erről egy szót sem szólt. :?

Kriszti:Várjuk az uh-os eredményt! :) Éppen azon gondolkoztam,hogy Bence már fejjel menetirányban fekszik,elég nagy is,de mégsem érzem,hogy a bordámnál rugdosna. :D Mondjuk,jobb is :D

Momi:Tök jó,hogy mégsem kell befeküdnöd! :) Ne aggódj a fertőzés miatt.István fiam is tüdőgyuszival született :? Mondjuk nem jó dolog,de szerencsére hamar rendbe jött.Te meg még jobb helyzetben vagy,mert már most kaptál gyógyszert.

Jelentem Én már összekészítettem Bence ruciját,szoba,szekrény elpakolva. :D Az Én cuccom meg féli-meddig :oops: :wink:

Szép napot mindenkinek!
Kép
tünde733

Tünde: én tegnap elfelejtettem értük menni :oops: ennyit a szuper karbantartott memóriámról :oops:
Örülök a rendszeres UH-nak, mert a diéta miatt aggódom, hogy nem nő Saci rendben... de szerencsére eddig nincs gond. Igaz, hogy most nem hozta a szokásos extra nagy méretét, de még megfelel az átlagnak.
Sacikám is fejjel lefelé lóg :) már min. 3 hete :)
Ne is mondj ilyet, hogy Bence ruhája már össze van készítve... tiszta lelkiismeret-furcim lesz :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hát fekvés kérdésében most nem tudom mit gondoljak (bordafocit vagy kétszer éreztem a hét elején) most pedig inkább a köldököm környékén érzek mozgolódást, meg a combhajlatomban(?!) éreztem a rúgdosást vagy kétszer:shock: úgyhogy bárhogy próbálom elemezgetni, hogy most a kezét a lábát, vagy mit hol érzek..tanácstalan vagyok :roll:

Csöre: a név még mindig nincs lebeszélve :( a legvalószínűbb egyelőre talán a Benedek...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: nekem is köldök magasságban mocorog, és lent matat egészen, de az a pici keze, olyan kis finom motoszkálás, nem rugdosás... kivéve, ha bebokszol, hogy nyújtsam már ki a lábam :D meg szintén köldök magasságban szokott kidudorodni, olyan egészen nagyon :D gondolom a popsi, de nem biztos :roll:
Végülis még van 49 napotok nevet választani :D a Benedek is szép

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:De bizony! :lol: Szépen beraktam a kiságyba a cuccokat amiket majd Apáék behoznak Bencének :D
Jázmin meg is kérdezte,hogy azt mi visszük be?Tök jó mert már rá lehet bízni dolgokat :D Elmondtam neki,hogy figyeljen oda,hogy Apa nehogy összegyűrje,és Ádám ne ugráljon rajta,ha a kórházba hozzátok :lol:

Kriszti:A Benedek nagyon szép név!!

Lányok!Hogy álltok a karácsonyi ajándékokkal? :D Emlékeztek,hogy a terhességünk elején mennyit "beszélgettünk" róla? :D Ki ,hogy fogja megoldani?

Kép
tünde733

Tünde: nem kérdezünk ilyet :roll: Egyelőre azt tervezem, ha már nem dolgozom, de a cukor miatt még be kell járni, akkor a nyakamba veszem a várost, és bevásárolok... de akkora hassal :roll: na jó, nem az a giga méret, de akkor is, 36 hetesen már nem olyan fürge ürge az ember...
Kiságy... na ja, még el sem hoztuk :oops:
Igen, a lányaink már nagyon nagyok, és Mesi is teljesen megbízható, majd én is rábízok dolgokat :wink: meg majd segít kiválogatni a hazahozós cuccot is :) ha végre sikerül kimosni :?

Csöre
csöre74

Csöre:Ne aggódj!Ami késik,nem múlik :wink: Én sokkal könnyebb helyzetben vagyok,mint Te.Neked kötelességet van..dolgoznod kell mindennap.Nekem meg ha volt egy kis unalmas fél órám,pihi helyett pakolásztam a baba rucikat. :wink:

A karácsonyi ajándékokat nem piszkálás képpen kérdeztem :lol: Csak tényleg annyit írogattunk róla... :roll:
tünde733

Tünde :lol: :lol: nem is éreztem piszkálásnak, csak a lelkiismeretem szólalt meg megint :wink:
Pakolászás: addig nem tudok, mint nincsenek nyugodt viszonyok a tetőtérben (leburkolva, kitakarítva), mert akkor tudjuk áttologatni úgy a bútorokat, hogy a kiságy és a pelenkázó helye felszabaduljon :) A burkolás meg családom férfi tagjain múlik, nem rajtam, de alig várom már, hogy meglegyen :)

Csöre
csöre74

Csöre: :wink: biztos vagyok benne, hogy hamarosan te is pakolászhatsz, a fiúkat meg piszkáld, hogy csinálják csak a burkolást 8)

Tünde, Csöre: bizony, nektek a nagylányok már komoly segítséget jelentenek :) könnyebb nekik elmagyarázni, hogy mit honnan vegyenek elő...
(mondjuk a páromra nem panaszkodhatok, már ő is fel van készítve, hogy hol találja a hazahozós holmit :wink: )

Karácsony: hát idén se sikerült jó előre beszerezni mindent... pedig mindig jól eltervezem, hogy nem hagyom az utolsó percre :)
A fiaim már ezerrel készülnek, hogy mi mindent kérnek a Jézuskától: szépen kivágják a reklámújságokból, ami megtetszik, hogy majd a "kívánságlistára" ragasszák :)
Hát mit ne mondjak, ötleteim nekem is vannak :wink: már csak jó sok pénz kellene hozzá :D
Na és Tünde, ti már haladtatok valamire?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Csöre:Tessék noszogatni azokat a pasikat..mondjuk egy kis korbáccsal :lol: :lol: :lol:

Kriszti:A lista már nálunk is kész van.Jázmin leírta,hogy mit szeretne Ő és Ádám. :wink: Mikor 2 hete voltunk uh-on,akkor hoztam neki egy kis meglepit.Nem tudom,hogy ismeritek-e?Ez a picurka állatbolt lakói,vagy mi a szösz :D Annyira megtetszett neki,hogy azt mondta,hogy nem kell neki semmi ,csak ezek a kis bigyó állatkák. :D Na ez eddig oké is,de ezt a játékot a Tescóban vettem,és nem tudom,hogy mikor jutunk be legközelebb.Megnézem még a közelünkben levő városban(Tiszafüred)hátha van valahol.Ádám pókemberes játékokat szeretne.Istvánnak eddig egy foci volt a kérése :D
Gondoltam arra,hogy az interneten is szétnézek,hátha lehet rendelni jó dolgokat elfogadható áron.
Ja!Apának meg vettem egy elektromos borotvát :D
tünde733

Borotva.... egy éve aktuális lenne, de nagyon finnyás őnagysága :? én nem is merek venni neki, nehogy elégedetlen legyen :?
Mesi meglepetést kért :? kösz, ez elég tág
Zalán meg minden létező LEGO konstrukciót, amit meglát
:? hát, azt hiszem, egyikkel sem vagyok beljebb
Úgyhogy egyelőre tanácstalan vagyok :?
Internet: jó ötlet, ha másért nem, ötleteket gyűjteni :)

Tünde, Kriszti: mozgatnám a pasikat, de hétvégén Apus disznót vág, jövő hétvégén felétek (kettőtök között a térképen) jár 10 éves munkaviszonyát ünnepelni... szabit kéne kivenni :( na nem nekem, hanem Apusnak.

Kriszti: Mesi hatalmas segítség, tényleg szinte bármilyen házimunkát elvégez. Nagyon jó fej. Azzal is tisztában van, mi az, amit én nem csinálhatok, de ő igen (portörlés, hajolós munkák).

Csöre
csöre74

Csöre:Szerencsére eddig még egyszer sem volt panasz a karácsonyi ajándékra Apától.Vagy csak nem mert szólni? :lol:
Zalánnal még könnyű dolgod is lesz.?Megnézed,hogy milyen nincs még neki,és azt veszed :D Mesinél már nehezebb dolgod lesz :D

Még 2 hónapod van Saci érkezéséig.Ne izgulj,tuti kész leszel mindennel! :wink:
Házimunka:Sajnos Jázmin mostanában elég lusta lett :roll: Meg úgy megváltozott :cry: Néha visszafelesel....Lehet,hogy féltékeny a babára? :?

Szép hétvégét,és jó pihenést mindenkinek!
tünde733

Sziasztok!

Csöre: nálunk is Bálintnál a Lego a listavezető :D bár egész határozottan tudja, hogy repülőgépet, mert rendőrségi autót szeretne :D azonkívül látott valamelyik újságban Playmobil autót, amit lehet szerelgetni, abba is beleszeretett.... és még HotWheels autópálya is nagyon bejönne neki :wink:
Dávid azt hiszem valamilyen Thomas-os játéknak örülne a legjobban :roll: bár ő még szó szerint mindent megmutogat, hogy neki olyan kell :D
Kislányfejjel nem nagyon tudok gondolkodni, de így hogy jön a kistesó nem lehetséges, hogy Mesi örülne olyan csecsemőbabának mindenféle "igazi" babafelszereléssel? - bár már biztos rendelkezik mindenféle méretű és fajtájú babával :?

Az apukájuk pedig távirányítós helikopterbe van most beleszerelmesedve :lol: bár lehet, hogy szívesen kiegyezne ő is elektromos borotvával, azt nem igazán mutogatja nekem a neten :lol:

Tünde: ma megnéztem magamnak a picurka állatkákat :wink: úgyhogy mostmár képben vagyok :wink:

Tegnap láttunk Bálinttal egy ötletmagazinban gyufásdobozból készített robotokat, úgyhogy annak a mintájára elkészítettük az ő első robotját is, ha sikerül majd rakok fel képet :) Olyan jól elbíbelődtünk vele :)
Meg már rajzolt Télapót is, Apukám emlegette, hogy majd megpróbálja elhívni hozzájuk a Télapót ha lesz ideje látogassa meg őket :wink: úgyhogy most már ezerrel várják a Télapót is :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Itt a kép a kisrobotról :D Kép

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: édes a kisrobot :)
Baba: na igen... van egy pár... meg szerintem Mesi mostmár szívesebben babázna a kistesóval... és szerintem bizonyos dolgokat rá is lehet majd bízni. Mert fizikailag elég erős lesz hozzá, és elég okos is.
Nehéz kérdés, mert igazából mindene megvan, de majdcsak kitalálok valami okosat :)

Tünde: nem a karácsonyi ajándékokkal van baja Apusnak, hanem a borotvákra finnyás :) úgyhogy nem merek helyette választani :) majd ő eljátszik a kérdéssel... még 2 évet, mire teljesen tönkremegy a mostani :wink:
Jázmin nem biztos, hogy féltékeny, én azt veszem észre, hogy vannak ilyen hullámaik :? Mesi tavaly volt ilyen, amikor sokat játszott egy kislánnyal (aki azóta elköltözött), és átvette a flegma és szemtelen stílusát. Na akkor aztán mondhattam neki akármit :evil: Szerencsére azóta helyrebillentek a dolgok, és ugyanaz a kedves kislány, aki előtte is volt :) persze vannak nyafka időszakok, amikor Zazához hasonlítja magát (nem kéne, tűz és víz a két gyerek, ennél különbözőbbek már nem is lehetnének) Lehet, hogy Jázmin is épp egy hullámvölgyben van, és majd kimászik idővel.
Tünde: már nincs 2 hónapom :)

Csöre
csöre74

Csöre:Elnézést!53 napod a kiírás szerint :D
Jázminnal kapcsolatban,pedig lehet igazad van.Tényleg nálunk is van egy kislány a családban aki nem jó hatással lehet rá.Nem is szegény kislány,hanem a szülei. :roll: Ezt már említettem Apának is,de most úgy látszik tényleg nekem lesz igazam.Kösz,hogy felgyitottad a szemem :D

Kriszti:Tök jó a kisrobot!Nagyon kreatív vagy Te is! :D
tünde733

Sziasztok!

Robot nagyon jóó :D Ügyik vagytok Kriszti!

Azért fura, hogy tudnak méhen belül fertőződni a babák és torokgyuszival meg tudőgyuszival születni :shock: :roll: Nekem fura... :oops: Örülök, hogy azért mindkettőtöknél hamar helyrejöttek a bébik és nem lett semi későbbi probléma belőle :D
Nálunk is alakul a dolog, még kell szednem a gyógyit 6 napig, de a ctg-n már 150-160-as volt a szívhang és nem 200 :)

Voltunk ma dokibácsinál, nem lesz egy hétig holnaptól, úgyhogy még tuti nem szülünk! Jövőhét szerdánál hamarabb tilos, mert a helyettese egy pancser, tavaly volt hozzá szerencsénk :?
Olyan izgi, nekünk már csak 28 nap van vissza :shock: :D :D

Na, ez a hogy fekszik a baba érdekes dolog, mert szinte 100%ra vettem hogy faros a múltkor és kiderült hogy nem. Pedig lent dolgozik nagyon, piszkosul fáj. És fent meg van egy nagy kemény púp, arra hittem hogy a feje de hát a popsija :lol: A lábaival meg középtájt, köldökömnél kapar. Aztán lehet visszafordult az elmúlt hetekben, majd jövőhét pénteken kiderül akkor lesz az utcsó uh...

MIndenesetre most császi helyett hüvelyi szülésre készülünk, izgi, nagyon várom remélem sikerül :D Ti tervezitek a málnalevél teát meg a homeos cuccokat szedni? Szerintetek van értelme, használnak? :roll:

Kariajándék: Ricsinek megvan minden, télapós (autó trélerrel amit még egy autó), karácsonyi (szerszámok: fúró, gyalu...), szülinapi (duplo szerű nagy építőkockák, a corában volt 120db/1500 ft abból vettünk 4 csomit) és névnapi ajcsi (mesemondó manó) is. Petinek is lett egy kariajcsi (zenélő forgó), apának és a többieknek viszont semmi, ők kapják Petit :wink: 8) Tavaly szülinapra kapta apa a Ricsit, idén karira kapja a Petit. Mondhatni kezd hagyomány lenni :lol: :o

Olyan kreatívak vagytok, kedvet is kaptam egy faliszőnyeg elkészítéséhez a Ricsi ágyához, bár a varrógépet amióta megkaptam nem használtam de megpróbálom hátha összejön, másnem jó lesz tüzelőnek :lol:

Azt el is felejtettem, hogy méhszáj teljesen zárt, jóslófájások vannak szépen, bár ezek inkább még időjárás függők ahogy figyelgetem. Viszont nem keményedem, ami fura, a Ricsivel végig keményedtem :roll:
Na meg elkezdett vizesedni a lábam, már dagad is a bokám, de a dokibácsit egyenlőre nem zavarja :) Hízással hogy álltok? Én már +9 kilónál tartok és ebből az utcsó 4 hétben jött fel 5 kiló :shock: :? Bár már nem izgat, és ebből kezd elég rendesen víz is lenni :? Na de már mindjárt vége :D HOlnap megyek védőnénihez mérésre, kiakad majd, meg pisinézésre és behajtom rajta a felicitasos könyvet :wink:

Megyek mert ébredezik a Ricsi, jók legyetek!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Tünde :D örülök, hogy ötletet adtam... sajnos ebben a korban hajlamosak arra, hogy befolyásolják őket...

Hú, Momi, jó egy rakáson van minden akkor :)
Én ugyanott érzem a mocorgást, és már egy hónapja fejvégű. A kis térdével és a kezecskéivel kapar lent. Csak nagy ritkán nyújtja ki a lábacskáját bordáig.
Jelenleg + 7 kilónál tartok. De majdnem egy hónappal utánad. Nagy hízásra a diéta miatt már nem számítok, az utóbbi 2 hónapban 1 kilót híztam (most a héten billentem át, nagyon örültem neki :D)
Mi akadna ki a védőnő? a 9 kilón? Az a 35-ik héten teljesen korrekt!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Momi:Rendesen zajlik az élet nálatok is! :D Örülök neki,hogy Peti ctg-je jó lett! :)
Mesélj nekem erről a málna levél teáról!Én nem tudok,vagyis nem hallottam még róla semmit :oops:

Hát lányok úgy néz ki a dolog ,hogy eddig Én viszem a pálmát a + 20 kilómmal! :lol: :lol: =4-ről kezdtem,most 94 vok :oops: Apa tegnap méreckedett,és Ő is 94 kiló :oops: A francba! :twisted: De Ő mégis olyan jól néz ki! :twisted:

Jázminnak sajnos tüszös mandula gyuszija van :cry: De azért délután elmentünk a népdal ének versenyre,és második lett! :D
tünde733

Jobbulást Jázminnak! Gratula a második helyhez, ez szuper :) persze biztos rontott az esélyein a gyulladás... remélem, nem ártott neki az éneklés :roll:

Málnalevél tea állítólag erősíti a méh izomzatát és könnyíti a tágulást. Én nem merem bevetni, félek, hogy nem érek akkor be :oops: ugyanez vonatkozik a homeo-s bogyókra is.
A gátmasszás olajon viszont gondolkodom, lehet, segítene, hogy ne kelljen nyiszatolni :roll: bár Saci mindenképpen kisebb lesz, mint Zaza volt, és ha Zaza is kijött valahogy :D

Tünde: nem hasonlítgatjuk magunkat Apákhoz (meg másokhoz sem)! (Ja, jelzem, köztünk jelenleg 50 kg a különbség :D régen volt ilyen kicsi, talán utoljára amikor Zaza a pocakban volt :D) De Apa hasában nincs baba... és egyébként is, a szoptatás alatt könnyen le fogod adni, biztos vagyok benne :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na megvolt a terhesgondozásom: vérnyomás 120/80 , két hét alatt 1 újabb kilóval gyarapodtunk, így az induláshoz képest +8,5 kg (de én az elején még fogytam is 2 kg-t, úgyhogy azzal együtt összesen + 10,5 kg)
A baba szívhangját is meghallgattuk 140/min van a kiskönyvbe írva.

Az uh-t is gyorsan megcsináltuk: fejvégű fekvésben van a baba
BPD- 83mm
FL-60mm
OFD-100mm
Súlybecslés: 1715 gr
A számítottnak megfelelő terhességi kor (33hét 3 nap)

Hú Momi: bizony nektek már mindjárt itt az időtök :D
Nagyon összejött nektek is év végére a sok ünnep :D Már jól bevásároltatok :lol: igaz, hogy köztünk azt hiszem te vagy a legkorábbra kiírva :roll:

Tünde: jobbulást Jázminnak, és gratulálok az énekversenyen elért helyezéshez :D :D

Ma az óvónéni megdícsérte Bálintot, hogy már milyen szépen pörgeti az "r" hangot :D
(Örülök is, hogy ők is így látják, ki tudja, ha a baba megszületik, mennyire fogjuk tudni elhordani a foglalkozásokra :? )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Csöre:Ma már nem volt láza szegénykémnek.Az énekléstől nem lett semmi baja,csak a haza séta fárasztotta ki nagyon.Ma már Ádám sem ment oviba.Csúnyán köhög :?

Tágulás:Nálam ez nem volt probléma egyik szülésnél sem :D Úgyhogy én is kihagyom a málnalevél teát :D
Hízás:tudod Csöre,én is nőből vagyok :lol: És milyenek a nők??Hasonlítgatunk,megfigyelünk... :lol: :lol: De már megfogadtam,hogy megint tornázni fogok. :D

Kriszti:Örülök,hogy minden rendbe a bébivel,és veled is! :D

Kép
tünde733

Tünde: örülök, hogy Jázminnak már nincs láza, remélem, hamar rendbe jönnek a gyerkőcök. Zalán vasárnap hányt, de 1/2 nap alatt átment rajta, akármi is volt.
Én már inkább nem hasonlítok :wink: egy ideig tiszta para voltam a pocim miatt (kicsi a többiekhez képest), és a súlyom miatt (nem nő), de a doki megnyugtatott, hogy a baba bizony megoldja magának :)
Torna: na, arra képtelen lennék :oops: lusta dög vagyok :oops: úgyhogy le a kalappal :D

Kriszti: szuper hírek a babáról :) de jó, hogy befordult :)
Talán nem kell már Bálintnak járni jövőre, ha belehúz idén a "r" betűbe :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Rég jártam erre, látom, mindenkinél zajlik az élet :)
Hát, nekem ez a harmadik hét, hogy nem dolgozom, és azt hittem, mennyire fogok unatkozni meg minden, de úgy repülnek a napok, hogy még :D Pörgök ezerrel, aztán este meg csak nyögdécselek, mert fáj mindenem.

Hihetetlen, hogy már csak 1 hónapom van.

Kriszti: nálunk a bordafoci és a hólyagfejelgetés vagy -bokszolás a menő :) A Benedek név nagyon szép... és a robot is nagyon jó lett :)

A szoba nagyjából kész van, olyan jó érzés nézegetni, szinte már csak a képeket kell feltenni a falra, meg még egy adag mosnivaló van... Ellenben a kórházi csomaggal sehol nem tartok, megnéztem a neten, hogy minek is kéne benne lenni :oops: , aztán majd egyeztetek a szülésznőmmel, hogy mit ad a kórház...

Karácsony: hát, én fogok kicsit kreatívkodni, és apával beszéltünk róla, hogy kinek mit kéne. Sose visszük túlzásba, csak a szűk családot ajándékozzuk...

Ma megyek dokihoz, kíváncsi leszek, mit mond... a védőnő meg 2 hete közölte, hogy majd csak szülés után akar legközelebb látni :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: na, végre benéztél hozzánk :)
Örülök, hogy minden ok :)
Na, a védőnéni engem még egy alkalomra berendelt :? mindegy, majd beírja az eredményeimet legalább a kiskönyvbe (UH, vérvétel). Eddig nem vittem túlzásba, úgyhogy még belefér :)
Ja, egy kis kreatívkodásra én is gondoltam :wink: majd benézek a hobbiboltokba hétfőn :)

Csöre
csöre74

Gabi:Örülök neki,hogy minden oké veletek!Ha időd engedi,jöhetnél közénk sűrűbben! :D

Csöre:Ez a hányás-hasmenés virus lehetett.Örülj neki,hogy hamar rendbejött!Erős kis hapsi ez a Te Zalánod! :wink:

Tanácsadás:Csütörtökön megint mennem kell.Szerintem doki nénim elküld még egy uh-ra is a jövőhéten.Nem is bánnám,mert kiváncsi vagyok,hogy mekkora. :?

Kép
tünde733

Szánom-bánom, igyekezni fogok :oops: :)

Most jöttünk haza dokitól, Kicsikristóf végigpörögte az odautat és az egész várakozást (szerintem stikában egyszer tuti ki is nézett, mert azt hittem, szétszakadok alul :D).

Szóval a paraméterek így 35+3 hetesen:
zárt méhszáj, kissé megrövidült portio (ez utóbbi mi a fene? :shock: )
BPD: 97 mm
FL: 70 mm
AC: 318 mm
Becsült súly: 3328 gr :shock: :shock: :shock:
Koponya a bemenetre ill. (ez most azt jelenti, hogy beilleszkedett a feje?)

Szóval, nem kicsi a drága, még a +/- 10%-kal is 3 kiló, és papíron van még 1 hónap! Hogy fér bele az én 152 centis kis testembe? :D

Jövő csütörtök délelőtt pedig megyek az első NST-re. Meg most pénteken v. hétfőn az utsó vérvételre...

Most muszáj vízszinteznem kicsit, de holnap majd mutatok képeket a szobáról meg a kreatívkodásomról :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: gratula az eredményekhez :) nem semmi :)

Megrövidült portio, szerintem a megrövidült méhnyak, szülésre előkészülve (ez nem azt jelenti, hogy holnap kijön :wink: )
A koponya meg beilleszkedve, szuper :) akkor már nem forul meg :) nagyon készül Kristófod :wink: Meg ne kérdezd, mikor szokott beilleszkedni :) mert azt már nem tudom :)
És elfér, nyugi :) megcsinálja magának a helyet :wink:

Hű, egy hónap ... izgalmas belegondolni :D

Várjuk a képeket :) (Én még mindig nem haladtam semmit :? szegény gyerek, hová fog születni?)

Tünde: ja, tényleg nagyon erős :) nem hiába szoptattam 2,5 évig :wink:
Milyen gyakran jársz már tanácsadásra :roll: jaj, eljön majd az én időm is :D Bencéd már múltkor is hatalmas volt :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gabi:Hűha ! :D Nagyon a cél felé haladsz :lol:

Csöre:Nekem Ádám szopizott 2 éves koráig. :D Komolyan mondom mikor egyik este nem kellett már neki,szinte rosszul esett :lol:

Kép
tünde733

Halihó!

Igen, tegnap óta nekem is kezd sokkal kézzelfoghatóbb lenni, hogy szülök...

És akkor a beígért képek:

kiságy (a krokodilkígyó azért van, mert ez még az én kiságyam volt ezelőtt .... évvel :D és nem szabvány, hanem 60x128-as, így maradt a végén egy kis hézag)
Kép

szoba (van még mit csiszolni rajta, a másik oldalán egyébként egy kanapé van nekem :))
KépKép Kép

...és egy új kép (3D-s)
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Írtam egy kisregényt, és elszállt az internetünk :(
Gabi: szuper a szoba, nagyon kellemes a narancsos szín :) szuper, hogy ilyen állapotban megmaradt a kiságyad, nagyon vigyázhattatok rá :) nekem csak a bölcsőm darabjai vannak meg, apukám az alapján csinált egyet az unokahugomnak :) Azért hosszabb távon lehet, hogy érdemes méretre csináltatni egy matracot... nem tudom, mennyire drága, de ha élénk lesz a kisfiad, lehet, hogy szükség lesz rá :)
Az új kép is szuper :) azok olyan kidomborodó matricák? valamelyik nap Mesi állított be valami hasonlóval, én meg csak néztem :roll:
Jaj, a képkeretet el ne felejtsem (azóta sem vettem :oops: )
Tünde: azért a 2 éves korig szoptatás szerintem teljesen rendben van: addig még erősíti az immunrendszerét. :) Igazából én is szerettem volna, ha Zaza hamarabb abbahagyja, és nem ciciről megy óvodába. Neki szokás szerint egy lökés kellett: ált. isk. osztálytársamat, és 2 hónapos kislányát látogattuk meg, akinek éppen aktuális volt egy szopi ezalatt. Otthon, utána, Zaza megint kérte volna a cicit, én meg mondtam neki, hogy az olyan pici babák szopiznak, mint a Lili baba :) Zaza vigyorgott egyet, és elfutott. Soha többet nem kérte újra. Azért ez nekem is rosszul esett, hogy ilyen könnyen ment, bárhogy is szerettem volna előtte leszoktatni, de igazából így volt a legjobb :) (ő nem csak este, hanem napközben is szopizott még). Ebben a korban a szopi már csak azért kell, hogy megnyugodjon, a fizikai közelség fontos neki, ahhoz meg nem kell szopizni is :)

Csöre
csöre74

csöre: ezen már én is gondolkodtam, és valószínűleg úgy lesz. Ezt a matracot sógornőmtől kaptuk ajiba, őt nem akartam plusz költségekbe verni...
Hát, igen, a kiságy meg volt becsülve anyukáméknál, annyi hibája volt, hogy a páromnak új matractartó aljat kellett bele csinálni, mert a régi kicsit elvetemedett és meghajlott. Dehát 30 év azért 30 év...

Kép

Kép
gabilany79

Hűűűű Gabi:Le a kalappal!Jöhet Kristóf :D Tényleg nagyon kellemes kis baba szobát csináltatok.A kép pedig tényleg fantasztikus.Gratula :D

Csöre:Tényleg nagyon okos kisfiad van! :) Egyébként Ádám is még szopizott egésznap.Azért is volt furcsam ,hogy reggel és délben még kellett neki a cici,este már nem. :wink:

Jó éjt mindenkinek!
Szép álmokat :wink:
tünde733

Kimostam az utsó adag babás dolgokat, ezek már csak főleg ilyen pólya, takaró, fürdőlepedő holmik meg az én hálóingeim (hű, de furi lesz hordani őket :)), és elkezdtem összepakolni a kórházas cuccot (tegnap nagybevásároltam a szükséges dolgokból).
Asszem, kicsit elkezdtem félni, de emellett már annyira várom, hogy meglegyen Kristóf :oops: :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Na ,voltam tanácsadáson!De mi a francnak :x A vérnyomim negyedik mérés után is magas volt. :shock: 140/80 :shock: Teljesen ki voltak akadva a védőnők.Mondjuk már mikor megláttak,rögtön azzal fogadtak,hogy Tünde Te nemsoká szülni fogsz! :shock: Na mikor jött a doktornő teljesen be volt tojva,hogy mi ez a magas vérnyomás :? Mondtam neki,hogy jól érzem magam,nem fáj semmim.. :? Erre azt mondta,hogy a magas vérnyomi nagyon alattomos dolog,és be kell mennem hétfőn NST-re,vérvételre,stb.
Ja,meg azt is mondta,ha felmegy a vérnyomim 140/90-re azonnal menjek be a kórházba :shock:
tünde733

Sziasztok!

Gabi: egyszerűen szuper a szobácska a babának :D
Tényleg jó súlyban van Kristóf baba :wink: (tudod, 37. héttől már nyugodtan kijöhet, akkor már időben érkezik :wink: )

Tünde: :) minden ok lesz, ne aggódj :D - bár a soraidból úgy olvasom az orvosodat jobban aggasztotta a vérnyomás dolog :wink:
Végülis tényleg mindjárt eltelik nálad is az a minimum másfél-2 hét :wink:

Csöre, Tünde: milyen jó, hogy addig szopiztak nektek a fiúk :)
Én is ideálisnak tartom a szopit kb. 2 éves korig :) - nekünk Bálinttal 1,5 év , Dáviddal 1 év jutott belőle :) és remélem most is gond nélkül menni fog :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Gabi: hát igen, ideje készülnöd :wink: az meg természetes, hogy van benned izgalom :) szerintem mindenki izgul minden szülés előtt, akkor is, ha már többedik baba :wink:

Tünde: sajnálom a magas vérnyomást, remélem, semmi gond nincs, és nem kell kórházba feküdnöd.

Krisztina: Mesi is 2,5 évig szopizott :wink: őt azzal lehetett elválasztani, hogy beírattuk az óvodába, és megmondtuk neki, hogy a nagy óvodások már nem szopiznak... ő meg nagyon nagy lánynak tartotta magát, és leszokott :D nagy dumagép vagyok, mi? Kidumálom a cicit a szájukból :D
Mivel a 2 gyerek között csak 18 hónap van, így 1 évig mindketten szopiztak :)

Ma bent voltam a dolgozóban rendezvényt tartani. Megmondtam, hogy sok más eseménynél már ne számítsanak rám :) de maguktól is tudják :) nagyon rendesek, kímélnek, ahogy lehet :) de az utódlásom kérdése még mindig bizonytalan, úgy néz ki, hogy esélyem sincs betanítani a leendő utódomat :? mindegy, ez már nem az én gondom.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tünde, NE aggódj! A 140-es vérnyomás határérték, semmi baja nem lesz tőle a babának! Adnak rá gyógyszert, és már mehetsz is haza a kórházból, csak emiatt nem szoktak bent tartani. Ha pluszban van vizesedés, egész testre kiterjedően és nem csak lábon, akkor már esélyes hogy végig bent tartanak, a fehérje vizelésnél meg egyértelmű a toxémia.
Nekem hónapok óta magas a vérnyomásom, szedek rá dopegytet, és ha feljebb menne, akkor kapok rá másik gyógyit is pluszban... Amúgy ha 140/90-et mérnél, nehogy berohanj, nyugi és 10 percenként mérni és ha tartósan órákon keresztül magas akkor menjetek csak. Vannak amúgy természetes vérnyomáscsökkentők, nyers foghagyma nagyon büdi de hatásos! :wink:
Amúgy nem értem miért akarnak egyből kórházba küldeni :shock: főleg ha semmi más tünet nincs :x Vérvétel azért kell, mert bizti néznek majd májfunkciókat ami megmutatja egy esetleges kezdődő, alakuló toxémiát. Nekem majdnem havonta volt ilyen vérvétel most :( Nst-n meg majd megnyugszol hogy minden rendben, uh-n meg ha esetleg lesz néznek egy flow-t, áramlást. Tényleg ne aggódj ezen egész hétvégén, felesleges! 140-es vérnyomástól semmi baja nem lesz a babának, a Ricsivel 150-es vérnyomással vígan elvoltam majd 2 hetet itthon, heti többszöri orvosi ctg-s, pisis kontrollal és csak utána császiztak meg. És semmi baja nem lett a Ricsinek! A 180-as vérnyomásomnál jött a baj, akkor már ő is rosszul viselte a dolgot, egész addig tökéletesen elvolt odabent! Úgyhoy ne parázz, pihizz sokat és űzd a vámpírokat :wink:

GAbi, nagyon szép a babaszoba!

Nekem meg baromira dagadnak a lábaim :evil: De érdekes, hogy ha jövök-megyek, fekszek akkor nem dagad, de ha leülök egy székre egyből feldagad mindkettő. Már most is érzem hogy bizsereg, mire elküldöm ezt már tuti bele sem fognak férni a papucsba :( Voltunk védőnéninél, frászt kapott, +6 kiló 5 hét alatt így most összesen +10nél járok. Nem olyan rossz, de sajna én bővel 3 számjegyű súllyal rendelkezem így tök gáááz :oops: :oops: Vérnyomim 140/80 volt (nálam ez alap ha vérnyomit mérnek, fehérköpeny sz. :( ), pisi nega így mondhatni minden ok. Jövőhéten pénteken doki, addig meg megpróbálok már nem hízni :roll:
Na megyek mert megjött apa a melóból :D Jó éjt

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Aranyosak vagytok,hogy mindenki próbál nyugtatni! :oops: :)
Reggel voltam vérnyomimérésen:110/70 :!: Mondtam,én hogy csak azért mehetett föl hirtelen mert siettem,kapkodtam. :x Főztem,gyorsan ebédet adtam a törpöknek,én is ettem,fürcsiztem,és rohanás.Fel kellett hívnom az orvosomat,és mondtam neki ,hogy tök jó lett a vérnyomim.De azért hétfőn mennem kell Nst-re. :?

Momi:Minden úgy igaz ahogy leírtad!Úgyanezeket a dolgokat mondta az orvosom!Látszik,hogy van benne tapasztalatod :) A lábam is dagat,és a kezem is :? gondolom ezért ijedt meg a dokinő :roll: Amúgy nekem is akkor dagad a lábam,ha ülök,lógatom.Már most érzem,hogy viszket,és le kellett húzni a zonim :wink:

Csöre:Meddig dolgozol még?? :D

Kriszti:Nagyon örültem Én is,hogy Ádám 2 éves koráig szopizott! :D Sajnos Jázmin csak 9 hónapos koráig(akkor jött ki az első foga,közben bárányhimlős lett),István a kis mocsok meg csak 6 hetes koráig :D Remélem Bence is sokáig fog szopizni!
Kép
tünde733

Tünde: még kb 2 hétig dolgozom :) december 1-től jön az utódom, azon a héten betanítom, aztán pá, én el :D van még 9 nap szabim, azt kiveszem, utána táppénz.
Örülök, hogy rendben a vérnyomásod :D már izgultam :wink: nekem is 110/70 volt ma :) (voltam dokinál, benyeltem megint valamit :? balos hörgőgyuszi, a hócipőm meg tele ezekkel a vírusokkal és bacikkal :evil:)

Momi: én komolyan nem értem ezt a súlymizériát :? ha nincs semmi probléma, akkor minek a kismamikat paráztatni, meg leszidni a hízásért?! Komolyan, miért szükséges felesleges stressz elé állítani minket?! Engem mindig halálra idegesít, ha a kismamikat indokolatlanul a felszedett + kilóikkal nyaggatják :evil:

Csöre
csöre74

Csöre:Neked nagyon legyengült az immunrendszered a terhesség alatt.Nem?
Ádit is visszakellett vinni a dokihoz.Nagyon magas láza volt reggel :?
Pihenj sokat!Gyógyulj meg mielőbb! :)

Jaaj még nem is mondtam!Képzeljétek el,Apát hétfőtől elakarják küldeni Pestre dolizni,hetelni! :twisted: Egész nyáron itthon volt..és tudtam,hogy az utolsó hetekben találják ki megint ezt a baromságot! :twisted: Szerintem ezért is ment fel a vérnyomim :cry:
tünde733

Tünde: köszönöm. Sajnos az immumrendszerem kb 4 éve ilyen gáz :( meggyőződésem, hogy idegi alapon, egyszerűen kikattantam az életkörülményeink (lakóhelyünk) változása miatt, de sajnos ezen már nem tudok változtatni (egyiken sem). Próbálok minden orvosi javaslatot betartani, minden lehetséges diétát vígan és dalolva lenyelni... elintéztem a távmunkát is (sokkal előbb kellett volna) de ennél többre nem futja.
Igyekszem pihenni, de feküdni egyáltalán nem tudok :( úgy nagyon fájok :(
Jobbulást Ádinak is! Ez most új fertőzés?

Sajnálom a pesti munkát :( elég genya munkahelye van Apusodnak, nem? Nem lehet alkudozni? Bár az sem jobb, ha Bence születése utánra halasztja, akkor is nagy szükséged lesz rá.
Nekem is mindig összejön... Apus mindig akkor tűnik el, amikor szükség lenne rá... most van felétek éppen :( én meg rendezzem egyedül betegen a gyerekeket :( igaz, ezek egy-egy napok, éjszakák.

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?