Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, én Coccolinot használok, Julcsinak sensitivet, nekünk meg olyat, aminek épp a legjobban tetszik az illata.
Nekem Vanuatu az álomhely, Ausztráliától nem messze lévő pici sziget, és körülötte csupa TENGER! Benszülöttek, gyönyörű növényvilág, az érintetlen természet, az apartman pedig a tengerben egy stégen, na hogy tetszik? :) Öt éves korom óta gyűjtök rá! :lol:
A kontrollnál először még érzékeny volt, de gyakorlat teszi a mestert, (na meg apjuk :) ), így már kijelenthetem, hogy újra nagyon tuti! :oops:

Hello, én hordozókendőt használok, már párszor utaztunk vele.
Eddig bevált. 6000 körül volt, és a Mini Manóban vettük.

Sírni hagyás nálunk sincs! Na de nem is lehetne, idecsődülne az egész emelet, Nyuszókának jó erős orgánuma van, ritkán sír, de akkor nagyon! :) Pl. jön egy front, és világfájdalom van, akkor csak kézben, vállon, cicin, mindegy, csak érezzen...

Klauszka, üdv itt nálunk! Honnan jött az Eliza név? Tetszik! :)

Pil, nagyon kis szorgos vagy ma! :)

Julcsi napi 5-ször eszik, 140-200 között, vegyesen anyatej és táp, reggel több a tejci, estére megfordul az arány. Mindkettőből általában ugyanannyit meg bír enni.

Nyanya, minek írjam meg az oldalt, amikor nem létezik? :roll: Nem hiszel nekem? :)

Katus, akkor majd zabálok zsíros kenyeret, csak ki ne utáljatok! :)

KépKép
KépKép
mézgombi

Ja! És azért írtam a "manipulál"-t, mert érdekes, hogy a csontos karomon (44 kg vagyok :D :P , 1 kg maradt rajtam, mégsem jó egy nacim sem :( és én hízókúrán vagyok, de tényleg, hízni még nehezebb, mint fogyni, már akinek erre lenne szüksége) kényelmetlen pózban tud aludni 3 órát, de ha leteszem, akkor tényleg 10 perc múlva észreveszi. Most is itt van a karomban. De sokszor nem hajlandó aludni sem, így örülök, ha egyáltalán alszi valahol, nemhogy a kiságyban! Hogy fogok így apához visszaköltözni?

A trutyitól az orrszívót, nem a gyerek orrát :D , hogyan tisztítjátok?
mári

hello: én használok kengurut, casualplay márkájú, nagyon tuti, tartja a fejét, van civzáras zseb rajta állítható, de hogy mennyi lehet újonnan nem tudom, mert használtan vettem 2500. Amiket néztem hasonlóakat 12-20 ezer körül voltak. Érdemes bemenni egy használtárú bababoltba, mert fillérekért meg lehet kapni ezeket és ugye ezt jól ki lehet mosni:))

szgoron: Az első kontrol kicsit kellemetlen volt, de a második már abszolút nem fájt.

Kép
Kép
lreta

Köszönjük a 2 hós köszöntéseket! (Kedden mehetünk 2 hós oltásra)

Öblítő: Lenor Summer

Mi most délután egy nagyot aludtunk együtt Petivel. Tök jól esett.

A hasfájás kezd visszatérni nálunk. Egyhétig szedtük a doki által felírt gyógyikat, addig jó volt. Kapott 2 napig homeosat, de kihányta. ( tutira azt hányta ki, mert vizben oldottam fel és víz állagú jött vissza). Szóval most megint küzdünk a kakival ( ami híg). Mint Máriék!

Reni
Kép
prenata

Méz! Mikor viszed Julcsi fodrászhoz? Tréfát félretéve, mindig megcsodálom a sörényét. Gyönyörű!

Reni
Kép
prenata

Mári:azért alszik jót Rajtad mert érez Téged.
Én két hónapig napi 24órából kb.16-ot szoptatással töltöttem.Aztán elmúlt.

Orrszivó:folyó viz alatt,aztán beáztatom,és a fültisztitó pálcika bevált pucoló hozzá. :lol:

Szilvi:nekem most is fáj!! :( :(

megfűztem petit hogy jöjjön haza értünk,és menjünk eggyütt ásárolni.

Hello:névtelen kengur,csak szembe lehet benne,ehhez képest drága volt,5000 ft,de akkor nem gondoltunk ilyenekre.És én gyűlölöm,csak Peti használja.
nem beszélve arról,hogy ha én felveszem akkor a derekamnál a súly miatt bevágódik,és lesz akkora csipőm mint egy tehénnek.látnotok kéne.Illetve jobb ha nem ,mert nem aludnátok jól. :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok,

En sem vagyok annyira szorosszivu, hogy hagyom allandoan masfel orat uvolteni, de nem mindig tudok en sem odaugralni hozza. Nagyon hamar elunja magat, unatkozik, es olyankor bizony ott kell ulni vele, es szorakoztatni. Az sem jo, ha mellette gepezek, vagy mas elfoglaltsagot csinalok, mert azt sem turi. Neha amikor kiviszem a konyhaba magammal amig fozok, ott sem birja sokaig, pedig sokszor mar berekedek, annyit enekelek neki. Az elalvassal is gondok vannak napkozben, egyszeruen nem hajlando, sot, szo szoros ertlemben duhrohamot kap, ha nappal az agyaba teszem. :(

Szgoron: Ciprus valoban nagyon klassz hely, de inkabb tavasszal, mint nyaron. Az ido is sokkal jobb olyankor, es meg minden zold, es viragzik. A szolo isteni!!!!
Egyiptom, hat engem tenyleg meg akartak venni, alig engedtek el a kezemet, egyik oldalrol abaratom, a masik oldalrol egy ara rangatott. Meleg helyzet volt, de itthon vagyok!
Az en kedvenc helyem meg mindig Portugalia,Spanyolorszag.
Egyszer voltunk ugy a ferjemmel egy kis gorog szigeten nyaralni, teljesen ismeretlen, a neten talalt ra. Rodoszrol mentunk at hajoval. Ott is voltak turistak, de mi mindentol tavol, egy hegy tetejen egy szelmalomban laktunk. :)

Oblito: en is coccolino, illetve silan, illetve lenor, attol fugg, hogy melyik van learazva.

Most megyek, mert Andris elunta magat,
udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

kontroll, meg nekem is erzekeny, es masnap is sajog a sebem, de nem erdekel! :)

Kép

Kép
macsek7

Méz:nincs róla kép?arról a helyről?megkuksiznám

Macsek:a tiédet is.ha van kép tedd fel

KépKép

KépKép
pilchard

Csajok!
Én még nem használtam semmilyen orrszivót! Idáig még kihapcizta! Legalábbis remélem, mert én nem vetem észre semmit! :oops:

Nekem konkrét hely nincs. Illetve a két véglet a mediterrán országok, de ugyanakkor nagyon szivesen elmennék Írországba is!

Reni
Kép
prenata

Csajok!
Szedi valaki a Cerazette-t ? Én még nem váltottam ki. A dokim azt mondta, hogy akár több tejcsi termelést is előidézhet. Tapasztalta valaki?

Reni
Kép
prenata

Pil!!!írd be a google-ba a nevet és kidobja a lapokat(Vanuatu)

Én már megnéztem!!!Gyönyörű!

Na megyek Boborjánozni egy picikét!!!!

Puszi

Jó vásárolgatást!!!!

Kép
szgoron

Pil: milyen kepet? A kedvenc helyeimrol, mert sajnos azok regen keszultek, es nincs meg digitalisan. :(
Viszont van egy par nagyon szep, amit Japanban csinaltunk, ja meg Amerikaban, majd megkerem ferjecskemet, hogy szedje elo oket, akkor teszek fel.
Egyebkent, ha van kedvetek marokkoi kepekhez: www.fidelio.hu/album/marokko

Udv: Macsek

Kaja utan volt 15 percem, sikerult kiporszivozni! Hurra!!! :) Holnap vendegek jonek, jo lenne egy kicsit rendbe tenni a lakast!

Kép

Kép
macsek7

én is szeretem Bip sensitivet!
Nekem Olaszország, azon belül az örök város és Assisi!
Én most kezdtem a Cerazettet...
A mi orrszívónkba nem fér a pálcika...
holnap vendégeink lesznek...
Kontroll: mi 4 hét után :oops: , nem volt vészes, doki nem örült, de nem volt gond. Rákérdezett, így bevallottam...másodszorra rosszabb volt, azóta beszereztem egy síkosítót, kíváncsi leszek az "észrevétlen segítség"-re :D

Mári
mári

Most vedégeink vannak (Blanka keresztszülei) úgyhogy majd holnak olvasok vissza, csak egy gyors kérdésre ugrottam be.
Miért nem lehet a padlizsánt fémmel érinteni? Tudja valaki?

Kép

KépKép
nyanya67

prenata: én egy hónapja szedem, nem vettem észre különösebb változást, szerintem nem lett több tejcsi tőle, de kevesebb sem

Kép
Kép
lreta

Nyanya!
A padlizsánt azért nem lehet fémmel érinteni mert befeketedik.

Mári!
44 kg vagy? Utálunk! :D

Gombi!
Hajrá zsíros kenyér!

Pil!
Nekem is mehetnékem van mindíg.Mi egy lakótelepen lakunk és a belváros tőlünk 30 perc gyalog.100-szor meg kell gondolnom, hogy elinduljak-e.
Megértem SZilvit mert én is úgy érzem, hogy be vagyok zárva.
Néha amikor eljutok egy nagyobb üzletbe akkora öröm hogy csak na.

Szilvi!
Én is tenger imádó vagyok.Amikor még népitáncoltam rengeteg helyre eljutottam és mindíg volt idő az adott ország tengerébe megfürödni.
Szerintem 1-2 évig esélyünk sincs arra, hogy külföldre menjünk nyaralni hála Ferinek és csapatának.

Kép

Kép
katus73

Zsu!
nem próbáltad még az Infacolt és/vagy a szélcsövet? nekünk 3 napig tartott a hasfájás, aztán az Infacol megszüntette teljesen. A szélcső pedig egy ismerősömnél vált be. Én is vettem, de nem kellett használnom

K.
Kép
klauszka

Sziasztok Lányok,

alig bírtam visszaolvasni tegnap du. óta a hozzászólásokat, olyan aktív volt a társaság :) .

Nagyjából amire emlékszem reagálok:

Pil: sajnálom, hogy Amelinek terpeszpelust kell használnia. Nálunk ugyan nem volt probléma, de 6 hétig a pelenkázások alkalmával mindig tornáztattam és hatásos volt, pedig Marci csipője is kötött volt egy kicsit.
Most biztos hülyének néztek, de ritmikusan erre a kis összezagyvált versikére ment a tornáztatás:
Egy-kettő-három-négy, ko- pasz ba-rát ho-vá mész.
Cér-nára, ci-ne-gé-re, u-gorj ci-ca az e-gérre fuss.
Uss, muss, fuss, husi-musi fuss... :lol: :lol: :lol: . Minden szótagnál hajlítottam, mozdítottam, nyújtottam stb. a kis lábát és ő imádta :lol: :lol: :lol: .
Attól függetlenül, hogy már nem kell tornáztatni, továbbra is csinálom ált. fürdetés előtt, mert olyan mókás :lol: .

Klauszka: üdv. közöttünk, nagyon szép neve van a kislányodnak :) .

Orrszívó: mi már kezdet kezdetén orrszívós porszívóval készültünk, mert barátnőim mondták, hogy a kézinek semmi értelme. 1-2 alkalommal használtam már, Marcinak nem okozott "traumát".

Nyaralás: sok helyen megfordultunk már férjemmel az együtt töltött 8 év alatt, de ami igazán tetszett nekünk és szerintem elérhető áron az Málta volt :) . Nagyon szép emlékek fűznek oda és sajnáltuk, hogy nem a nászutunkat töltöttük ott :( . Egyébként nekünk nagy vágyunk, hogy Japánba és Kínába eljussunk. Mondtuk is, ha elöbb nem, akkor a nyugdíjas éveinkben... :) .
Jövő nyárral kapcsolatban: mi mindenképpen szeretnénk elmenni a pici babával, hiszen ez egy teljesen más élmény, mint amikor csak ketten voltunk és nem szeretnénk kimaradni. Ha tehetjük, a nagyszülőket is "felpakoljuk" és egy igazi családi nyaralást tervezünk.

Öblítő: én Lenor sensitivet használok, szerintem kellemes az illata :) .

Rizses hús: nem nagyon tudok hozzászólni a témához, mert mint korábban írtam, nem vagyok egy konyhatündér, ráadásul a férjem vegetáriánus, úgyhogy nálunk lightosabb kaják fogynak :lol: . Azért férjecském mindig megdicsér, ha meglepem vmi finom vacsival. Nem sok mindent tudok csinálni, de azért azok finomak :) .

Gombi, Csandy, Szilvi és mindenki: tündériek a babák :) :) :) .

Néhány szó rólunk:
Ma reggel a 6 órás IC-vel felmentem Pestre beiratkozni a fősulira. Reggel még indulás elött megetettem Marcikát :) . Imádom, képes hajnali 5 órakor is hatalmas mosollyal jutalmazni anyuciját :lol: :lol: :lol: . Hát kellett is, mert nagyon nehéz szívvel hagytam otthon :cry: .
Kb. 1/2 11-re végeztem, rohantam, hogy a déli vonatot elérjem. Összejött, de így is csak 16h-kor értem haza :cry: . Nővérem és anyukám vigyázott addig Marcikára és a korábban összegyűjtött fagyasztott anyatejemmel etették. A 16h etetésen már otthon voltam :) .

Ma kellett visszavinni Marcit a kis nyaka miatt az ortopéd szakorvoshoz, úgyhogy ez is anyukámékra hárult. Szerencsére jó híreket hoztak, használ a torna és már nagyon szépen lazulnak az izmok. Meg voltam dicsérve :lol: :lol: :lol: .
Jó sok kérdést összeírtam a tesómnek, hogy mit kérdezzenek meg, és megnyugtató válaszokat kaptam, úgyhogy most nagyon örülünk a férjemmel :) .

Ja erről jut eszembe: Gombi, sajnálom, hogy Téged is ilyen hülye orvosokkal hoz össze a sors. Nekem is van benne részem. Ez az ortopéd szakorvos kivétel. Már múltkor is kellemesen csalódtam benne, amikor soron kívül fogadott. Most pedig nem kért semmit a vizsgálatért, pedig maszek rendelés volt :) . Ritka az ilyen.

Ex: tök jó a link az oltással kapcsolatban :) . Hasznos, legalábbis nekem.

Kontroll: kb. 3 napja volt az első, hááááát.... remélem lesz ez még jobb is. Fájt egy kicsit, úgyhogy nem nagyon eröltettük a dolgot :oops: . Igaz, még csak 7 hete volt a szülés, én remélem, hogy nem lesz semmi probléma.

Pil: éppen egyik nap gondolkodtam rajta, hogy ti milyen szerencsések voltatok, mert ugye mi közel azonos súlyú babát szültünk és a ti kis Ameliteknek igazából a szüléskor nem történt semmi baja :lol . Neked nagy volt a gátmetszésed? Sok öltéssel varrtak össze? Én néha lelkiismeret furdalást érzek, mert mint írtam korábban nekem csak 3 öltésem volt és úgy érzem, szegény Marci járt rosszul. Nem tudom... :cry: . Igaz, eredetileg gátvédelemmel szerettem volna szűlni, de akkor még nem tudtam, hogy ekkora babám lesz.

Egy kicsit hosszúra sikeredett, de most pótoltam az elmulasztott másfél napot :lol: .

Elteszem magam holnapra, már mindenki alszik :) .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Sziasztok!

Rizseshús: én a pörköltet bő lére eresztem és annak a levébe fő bele a rizs, átveszi az ízét.

Kajamennyiség, evés:
Általában 6x eszik egy nap. Anna baba az utóbbi három napban már kihagyta az éjféli szopit is, és csak reggel 5-kor ébredt. Sőt tegnap a vacsi kicsit csúszott, 9 helyett 10kor evett, és így reggel 7-ig aludt. Végül is már nagy lány, ma éppen 7 hetes, remélem most már egyre inkább átaludja az éjszakát. Bár ez nemcsak kor-, hanem súlyfüggő is, hát a súlyára nem lehet panasz, nagyon gyorsan gyarapszik, már 4300 gramm. Már 120-140-et sőt néha 160-at eszik egyszerre ( még leírni is sok ), de azért az ritka. Naponta 650-700 körül, de volt már 770 is.

Ágyba szoktatás:
Már kezdjük „nevelni” is szegényt, kb. egy-két hete vettem észre hogy most már gyakran csak azért sír hogy tovább dajkáljuk. Persze dajkáljuk mert az is kell, játszunk vele, de nem a végtelenségig. Egy kis játék után, ha evett és kézben jól elvan, tehát nincs baja, hozzá kell szoknia hogy leteszem és egyedül elalszik. Ilyenkor van kis sírás, apja az aki előbb megsajnálja – bár elvben egyetért – de nem tudja hallgatni a pici lányát ahogy panaszkodik...de napról napra kevesebb a sírás, 2 napja este 1 órát nézelődött magában, csendben, majd bealudt. Nem akarom hogy mindig kézben aludjon el, mint eleinte, szokja meg hogy egyedül is lehet. Persze ha a hasa fáj, vagy front miatt nyűgös, akkor megesik a szívem a kis Tündéremen. De a hangján hallom hogy csak unalomból sír, vagy valami baja van.

orrtisztítás: nekünk még nem nagyon kellett, legalábbis nem tapasztaltam. Orra nem folyt, nem volt bedugulva. De egyszer láttam benne egy kis száraz anyagot, ami lebegett a légzésnél, hát azt nem szívta ki (Pesztonka, elektromos, szerintem nem sokat ér)

Képzeljétek, egyre több a tejcsi, csak el ne kiabáljam.Pedig 4 hetesen már pár napig pótolni kellett, de aztán valahogy beindult. Amikor kevés volt a tej, nem hittem volna hogy ez hamarosan így megváltozik és rendbe jön. (Sőt, ma hajnalban azért kellett felkelnem, noha Anna aludt, hogy fejjek, mert már csöpögött mind a két cici... na nem panaszképp írom, inkább fejek hajnalban alvás helyett, mint hogy ne legyen elég a tejcsi) Olyan klassz dolog a szoptatás, olyan intim és meghitt, a legszebb pillanatok egyike, és boldog vagyok hogy Anna baba tud szopizni annyit amennyire szüksége van, és emellett naponta 100-120-at tudok fejni is, ez megy a fagyasztóba, vagy néha megeszi estére. Szóval jól alakulnak a dolgok.

Bocs ha hülyeséget kérdezek, de akik együtt fürödtök a babával, meztelenül fürödtök? És ahol a lány apjával fürdik? Mennyi idős korig mehet ez így? Úgyértem a külön nemű szülő a gyerekkel...

Öblítő:
Én nem használok, mert a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy allergizálhat, irritálhatja a baba bőrét, mégiscsak vegyszer.

Nyaralás:
Én is tengerimádó vagyok, nekem a legszebb eddig Paleokastria, ami Korfun található. Korfuban az tetszett hogy egy kis motorral klasszul be lehetett járni, és minden része más-más arculat: nyugodt, vad, romantikus öblök váltják egymást.

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

ma mondta egy doktornő, hogy a szorongó anyukáknak szokott erőlködni a kakivala babája ha híg a széklet. Mert egy hullámhosszon vagyunk és megérzik...logikus, de remélem nem vagyok szorongó, de mindig is aggodalmas tipus voltam...
Szücsi: ma reggel meg a tv-ben pont erről volt szó: ha kialakul az én tudata, hogy ő fiú vagy lány, akkortól jó a szülők intimitásukat megőrizni, nem mutogatni magunkat. Kb 2 éves kortól kezdve...
Mári
mári

teszt
macsek7

sziasztok!

Megint jó sűrű volt a napunk...

Colett: Igen, már két hónapja átalusszuk az éjszakát. Most úgy 9től 7ig alszik.

Öblítő: Lenor sensitive!!! csakis!!!

Szilvi, te tökkelütött, már nyaralni akarsz??? :D:D:D Nekem csak az első kettőről van infóm, Stavrosban voltunk táncturnén, Cipruson meg Ákosom volt konferencián. Persze egyik se nyaralás volt...

Klauszka, üdv itt! :D

Csandy, Gombi, édik a babák! Jó nagy már a te Gergőd is! :)

Mári, nekem pesztonka van, általában nem megy bele a csőbe a trutyi csak a fejbe, azt meg melegvíz alá teszem és kimossa, aztán belelocsolok egy kis Ultrasolt is fertőtlenítésképp.

Hello, nekem van kengurum is meg kendőm is. Kengurut utálom, rosszul oszlik a súly és Bogyesz is sokkal inkább kendőpárti. Amúgy a kenguru Maxi-Gogo márkájú.

Mári: csatlakozom Katushoz, ki vagy utálva! ;) :D Tessék hízni!

Szücsi, na nem, majd ruhában fürdök! :D :D :D persze hogy meztelenül! Nem tudom, meddig, amíg adja magát. Nem vagyok egy prűd fajta, jó eséllyel rendszeresen egymásra fogunk nyitni, mivel egyben van a wc és a fürdi, de Anyuéknál is így volt és soha nem volt belőle baj, így szoktuk meg. Nekem inkább az a fura amikor valaki a saját családtagjai előtt is szégyelli magát.

Na lassan lehúzom magam, mindjárt éjfél, fejésre fel! puszi!

pogacsa

Halihó!

Szopi volt,aztán gondoltam olvasok kicsit.

Marcy:igen ,jó nagy volt a metszés.A kh-ban a 4 nap alatt nem tudtam ülni soha,amikor kivette varratokat a doki akkor egy fokkal jobb lett,de igazából az itthon elkezdett homeós bogyó mentett meg ,1,5 nap alatt elvágat a fájdalmamamat.
Viszont a kontroll most is fáj,egy ponton,mindig ugyanott feszül,szerintem a belső varratnál lehet.
Tök jó hogy minden rendben nyakacska ügyyben,ügyi vagy.de szar lehet otthagyni Marcikát,én eddig 1x hagytam itthon Amelit 2 órára,de már majdmegpusztultam hogy hazaérjek minnél hamarabb.

Szücsi:sztem az átalvás nem csak súly meg korfüggő,mert Ameli még mindig felkel enni.Anna olyan szép!!!

Mári:nem tudom ez mennyire igaz,de nálunk küzdés van a hig kakival is,és én szorongok,meg feszült vagyok szinte mindig.Főleg mostanában,aludni is egyre rosszabbul tudok,azért vagyok most is itt.

Na elmentünk du.vásárolni,bár lehet jobb lett volna ha mégis megirom a listát és Peti megy egyedül,mert akkor a felét vette volna csak-mindig meglátok fontos dolgokat-,hát bakker kurva sokat fizettünk,csak lestünk.Pedig egy tolható kosár alig volt tele.És ez csak kaja,meg üditő.Tök kiakadtam.

Megyek próbálok aludni,mert nemsokára megint kel a csajszi,én meg fel akarom tenni korán a levest!!
Puszi.

Macsek:vonalzót akarsz?arra teszteltél?segitünk szivesen ha nem megy,csak ird meg.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!!!

Apa elment horgászni az öcsémmel, Kende babó másfél órás nyögdösés után alszik az én helyemen (kivi vagyok, meddig… :wink: ), annyira meg nem vagyok álmos, gondoltam, benézek, hátha később már nem tudok… Tegnap nagyon nyűgös volt szegénykém, szerintem érezte a frontot, ilyen rossz napja régen volt.

Pil!
Fúúúúú, még így is megelőztél!!! És ne tessék szorongani, mert Ameli tényleg megérzi (mondom én, aki most épp azon parrant, hogy kevés a tejcsi… :wink: ).
Most drágult minden, és hiába mondja az ember, hogy „csak” tíz forinttal lett több a kenyér ára, de ha kiszámolod, mennyi kenyeret eszel… :roll:

Marcy!
Ügyes anyuka vagy, örülök, hogy Marcinak ennyit javult a nyaka! :)

Hello!
A mi kengurunk babybjörn márkájú, nagyon jó, csak a gond annyi vele, hogy nem lehet kifelé fordítani.

Mári!
Jujjjjj, ezt nem hiszem el!!! Csak ennyi kiló vagy? De jó Neked… adhatok az enyémből egy keveset? Mondjuk hatban kiegyezünk? :lol: Szegény Vencinek már most aranyere van… :(

Gombi!
Nagyon jók a képek!

Prenata!
Jó kis hurkás a Te fiad is!

Csandy!
Jó nagyot nőtt Gergő!!!

Szücsi!
Anna gyönyörű kislány, és nagyon szépen gyarapszik!

Szopi: nem tudom, mennyit eszik egy-egy alkalommal, mert nem mérem, direkt nem akartam mérleget venni… :wink: Nagyon jól gyarapszik, legutóbb hat kiló volt, tehát valszeg eszik eleget. Biztosan van úgy, hogy többet, van úgy, hogy kevesebbet. A múltkor lefejtem a tejcsit, mert már nem volt éhes. Erre fél óra múlva üvölt, hogy enne, de a ciciben kevés volt, nekiadtam a lefejt tejet, 50 volt, azt kb. két perc alatt bekajálta, aztán még evett mindkét ciciből.

Amúgy nem tudom, miért, de most úgy érzem, hogy nem telnek föl a cicik olyan gyorsan, mint pl. egy hete. Pedig Kende nem eszik gyakrabban, tehát lenne idejük arra, hogy fölteljenek. Máskor, ha éjjel 1-kor kelt Kende, akkor már alig vártam, hogy egyen, mert szét akartak durranni, most meg volt ugyan bennük, de nem annyi... Tipp???

Öblítő: én nem használok, bár szerencsére Kendémnek nagyon jó kis bőre van, Ariel Mountain Spring mosóport használok, annak isteni illata van öblítő nélkül is! :)

Kontroll: nekem is feszít még mindig, de állítólag ha gyakrabban csinálja az ember, akkor hozzászokik az igénybevételhez… :roll:

Sírás: nem hagyom én sem sírni, csak ha nagyon muszáj, és öt percnél nem tovább, mert akkor behergeli magát, és alig lehet lecsillapítani. Amúgy csak akkor sír, ha valami baja van.

Pusszancs, és szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Marcy! ez a szorongás kaki összefüggés rám igaz. Én nagyon szorongó anyuka vagyok. Sokszor úgy indulok neki egy napnak ( nagyon helytelenül), hogy apa elment dolgozni, a nagyit sem tudjuk elérni, úristen most mi lesz velünk egész nap!!! Erre rátesz egy lapáttal, hogy ha tükörbe nézek, hányingerem lesz saját magamtól. Mikor jutok el fodrászhoz, mikor mennek le a plusz kilók. Utállom magam a külsőm miatt, de egyúttal szembe is bírnám köpni, hogy hogy lehetek ilyen ÖNZŐ dög!!!

Képzeljétek az éjjel a fiam úgy lefosott, hogy még a lábamon is folyt és csöpögött a lábujjaimra! :lol: Éjjel áztathattam a pizsimet!

Marcy!! Mikor oda voltál Pesten, hogy bírta ki a cicid? Fejtél valahol menetközben?

Reni
Kép
prenata

Szücsi!
Nagyon szépséges Anna baba!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Tegnap Julcsi is kicsit nyűgösebb volt, meg nem is evett túl sokat, ez tuti front, akkor szokott ilyen lenni.
Mióta új tápit kap, azóta többet szopizik, úgy örülök neki! Ezáltal a tejcsitermelés is aktívabb, ma reggel úgy keltem, hogy majd kidurrantak, kőkemények voltak, és a betétek is átáztak. Volt ám nagy zabálás, nem is kellett tápi! :)

Reni, Julcsit tényleg el kéne már vinni fodrászhoz, most már a szemébe lóg a haja. :) Bár először nekem kell elmennem, már nagyon gáz a hajam, csak itt Pesten nem tudok fodrászt, otthon meg most nem tudok elmenni.
Szóval, ha valaki tud jó fodrászt a 14. kerben (mondjuk Örs környéke, vagy még 16.ker, Sashalom, Mátyásföld), aki este (5-6 óra körül) is vállal, akkor írja már meg! Jövő héten el kell mennem, így nem merek a szemetek elé kerülni a talin!
Én már a harmadik adag Cerazettet szedem, semmi változást nem tapasztaltam.

Norwell, ebben egyetértek, minél többször csinálja az ember lánya a kontrollt, annál jobb... :oops:

Nekünk nincs semmilyen orrszívónk... :oops: Majd ha szükség lesz rá, biztosan veszünk. Eddig még csak kihapcizta, ha el volt neki dugulva, vagy én kipiszkálom. Orrfolyás meg még nem volt. Kopp-kopp.

Fürdéskor még jó hogy meztelenül voltam! Apával még nem fürdött, de szerintem jövő hétre majd beiktatjuk azt is. Egyébként 3 hónapos elmúlt, mikor először volt közös pancsi, én előbb még nem akartam.
Nálunk sincs szégyenlősség, szintén egyben van a WC a fürdővel, persze apukám azért nem járkált szabadon a himbi-limbivel, gatyesz, vagy türcsi mindig takarta. Emlékszem, kb. öt éves lehettem, mikor megkértem apát, hogy mutassa meg, mert még én olyat sosem láttam. Épp fürdött, aztán egy pillanatra megfordult, megláttam, aztán megnyugodtam, hogy már ezt is tudom, hogy milyen, többet nem is kérdeztem, nem kíváncsiskodtam. És apa utána sem járt pucéran. Természetesen kell kezelni a meztelenséget, de mondjuk az se legyen rendszeres, hogy ruha nélkül császkál mindenki a lakásban... Csak amennyire épp szükséges, pl. a fürdőből bemenni a szobába. Szerintem így alakul ki az egészséges egyensúly a gyerekben.

Szücsi, Julcsi is általában egyedül alszik el, este lerakjuk az ágyába, és elaltatja magát. Nagyon szép kislány Anna! :)

Marcy, örülök, hogy alakul Marci nyaka! Azért nem semmi ez a sok vonatozás...

Szilvi, ugye milyen tuti hely? Vanuatun belül is Tannát szemeltem ki! Láttam róla egy műsort, és belehaltam! :)

Tegnap vettünk játékokat Julcsána kisasszonynak, az egyik olyan, ami állványos, fölé lehet tenni, és játékok lógnak le róla, nagyon élvezi, püföli őket, néha akkora erővel meglendíti, hogy nagyokat csattan, aztán persze néz nagy szemekkel, hogy mitől volt a zaj... :) Örülök, hogy így leköti magát, bár sokszor együtt lengetjük a kütyüket, azért úgy csak izgibb. :)

Ma megyünk apósomhoz, jön a dédi Zalából unokázni.

Szép napot Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok,

Pil: koszi, csak egy kicsit valtoztattam a vonalzomon, de nagyon keso volt mar, ezert benaztam egy sort. Most mar oke.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Mi ez a pangás?

Az én babám a 9-es kajcsi óta alszik. Mi van vele? Nem éhes? Jobb szeretem, amikor éjszaka alszik. Dehát ez nem kívánságműsor! :lol: A kis szájacskája már szopi pózban van. Annyira édes ilyenkor.

Na, megyek, mintha ébredezne!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Noémi szerencsére meggyógyult, de én olyan beteg vagyok mint állat. Fáj a torkom, köhögök és folyik az orrom. Remélem gyorsan túl leszek rajta, mert ez egyáltalán nem vicces :cry: :cry: :cry:

Anna baba nagyon tündér:)))Igazi hölgy.

A szorongósokhoz én is csatlakozom, mindíg kitalálok valamit amin lehet parázni. a férjem szokta is mondani, hogy zerinte nem is érezném jól magam ha nem lenne mn idegeskednem :lol: :lol:

Na megyek bevedelek egy liter citromos mézes teát hátha jobb lesz.

Pussz mindenkinek

Kép
Kép
lreta

Szilvi!
kontroll: nagyon fáj.

orrszívó: pestronka elektromos van az nagyon jó

Mézgombi!
dehogynem hiszek :) csak gondoltam rákeresek hátha csak egy betuelírás. Vagy hasonló szöveg, de a nőci rosszul emlékezett.

Hello!
Nyaralás nekem csak tavaszi idő mellett jön be. Útálom a nagy meleget, nem szeretek napozni és nem is bírom a napot. Mondjuk a vizet imádom, de gyerekekkel úgysem lehetnék bent egész nap, max a parton a bokáig érő vízben pancsolhatnék. Én a szüleim telkére szeretek lejárni, Örbottyánba, mert ott van kertizuhany és lehet bográcsozni meg sütögetni a kertben és nem kell a wc-ig órákat sétálgatni meg várni stb. Szóval kényelmes otthoni környezet, de mégis nyaralás, mert kert tó friss levegő. És nem kell napokig agyalnom, hogy mit felejtek otthon, mert mindig van ott több váltás ruha a gyerekeknek meg pelenka meg feltöltött háztartás. Nekem ennyi elég. Viszont utazni imádok a városnézések miatt. Rómába pl szívesen elmennék mégegyszer. A városnézős nyaralás nekem kikapcsolódás a telek viszont pihenés.
Én abszolút megértem, hogy ha nem szeretsz nyaralni.

Mári! 44kg? pofátlanság :) Adjak pár kilót? Mondjuk 6 kilótól szívesen megválnék.
trutyitisztítás: meleg vagy forró (ha bírja a kezed) folyó vizet engedek bele addig, míg a nyomás ki nem tólja. Hideg vízzel nehezebben jön ki. Ha 1-1 szárazabb darabb fennakad azt tűvel megpiszkálom.
síkosítót hol vetted és mi a neve?

Katus73: köszi a padlizsános választ. Tényleg, ehetünk mi padlizsánt szoptatás alatt? Mondjuk én ettem és nagyon fincsi volt.

marcy!
Nem hiszem, hogy a gátmetszésnek bármi köze lenne a problémátokhoz. Bocsi de nem emlékszem mi történt Marcival? Szerintem ha gátmetszés nincs akkor repedés van helyette, de a babának nem igazán lehet rossz. Persze nem értek hozzá.

Szücsi!
A kis lebegő száraz darabkákat én csipesszel kiszedem. Persze nagyon óvatosan, nekogy megsértsem az orrocskáját. Balázs ha jól emlékszem már több mint fél éves volt, mikor először kellett orrszívó. Blankának mindig van bent valami. 2-3 naponta tuti kell.
szopi: örülök, hogy jól alakulnak a dolgaid. Én nem élvezem a szoptatást, már a fiamnál is utáltam, de a cél érdekében én is mindent megteszek és Blankát is fél évig akarom kizárólag szoptatni. Még mindig nem megy bimbóvédő nélkül, de időnként még azzal is k..ra fáj. Szóval annyira nem intim. Viszont Tegnap olyan aranyos volt Blanka, mert az apja akarta etetni és nem fogadta el a cumisüveget. Ilyen még nem volt. Az ölembe vettem és magamhoz szorítottam a cumisüveget meg egész a cicimhez nyomtam és így már jóízűen és elégedetten szopizott :)
Én meg végre tényleg meghitten nézhettem ahogy eszik és nem azt vártam, hogy mikor hagyja már abba.
Öblítő: a Lenor sensitive öblítőt nekem még Balázsnál ajánlotta a védőnő, hogy tapasztalatok szerint az nem allergizál. Amúgy a mosópor mennyivel jobb?
Ez a kiscsaj még mindig gyönyörű :)

mári!
Miért nem lehet mutogatni magunkat? Én simán öltözök a 3ésfél éves fiam előtt. Szerintem családon belül ennyi természetesség belefér sőt kell. De ha megmagyarázza valaki, hogy ez árt a gyereknek és miért, akkor leszokom róla. Jó mondjuk az együtt fürdés más, de az amúgy sem szoktuk, csak addig volt amíg picike volt.
Amúgy én is néha megláttam apukám fityegőjét és nem lettem defektes. Vagy igen? :)

Kép

KépKép
nyanya67

Csajok!

HOL VAGYTOK?

Megszűnt a fórum? És én nem tudok erről?

Reni
Kép
prenata

Csajok!

HOL VAGYTOK?

Megszűnt a fórum? És én nem tudok erről?

Reni
Kép
prenata

Itt vagyok!

Én elég negatív vagyok mostanában.A férjem azt mondja, hogy mindenben csak a rosszat látom.( Egyébként nem vagyok depressziós)
Leginkább az zavar, hogy 10 kilóval nehezebb vagyok és amikor belenézek a tükörbe akkor okádni volna kedvem magamtól.
Szerintem még soha nem néztem ki ilyen szarul.
Az biztos, hogy amíg szoptatok bármit csinálhatok nem fogok lefogyni de ahogy abbahagyom csak úgy olvadnak majd le a kilók.
Szerintem a cigire is vissza fogok majd szokni ha már nincs szopi ehhez a munkahelyem is hozzájárul mert elég stresszes a munkaköröm a rendőrségen.
De most mindent megteszek azért, hogy a gyerekem csak anyatejet kapjon és ezért vagyok még mindíg tehén.( 66 kg és 158 cm.) A hasam nagyon nagy és mostmár a hátamon is van háj elvágja a meltartó elég gusztustalan, szerencsére a picsám nem nagy de a combjaim annál inkább.

Bocsi, hogy ilyen negatív voltam de ki kellett adnom magamból.Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!!Tényleg nagy pangás volt ma.

Preni:dehogy szünik meg,nem hagyjuk!!

Ma Szilviékkel és Kisvirágékkal taliztunk,kajáltunk,nasiztunk,dumcsiztunk,röhögtünk,botanikus kerteztünk.SZUPI VOLT!!

Képdömping :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Katus, nem vagy egyedül. Mármint a dagadtságban. Kitartás.

pogacsa

Pil, szupik a képek, irígy-irígy!!! nagyon szép időtök volt, én meg itt rostokoltam a jövő heti előadásomon :(...

pogacsa

Sziasztok Lányok!

Ma még nem volt alkalmam jelentkezni, mert ismét vendégeink voltak.

Preni: amikor Pesten voltam, akkor egyszer volt alkalmam lefejni a tejet a fősuli mosdójában (bevonultam az egyik WC-be :? és ott oldottam meg). Reggel 5-kor etettem meg a babit, 1/2 11-kor fejtem, du. 16h-kor ismét etettem. Mit ne mondjak, régen feszített már így a mellem.

Nyanya: a gátmetszést csak azért kérdeztem Pil-től, mert neki is nagy babája volt és arra voltam kiváncsi, hogy esetleg, ha nekem is nagyobb lett volna a vágás, talán nem törik el a kisfiam kulcscsonja, nem húzódik esetleg meg a kis nyaka. A hematoma valószínű elkerülhetetlen volt, mert állítólag sokat volt a szülőcsatornában...

Preni: szorongás: nem én írtam, valószínű Márival keversz :) . Rám egyáltalán nem jellemző a szorongás, próbálom minden percét élvezni a babával töltött pillanatoknak. Persze könnyen beszélek, mert se hasfájás, se székletproblémák, ha a tejciből egy kicsit több lenne... na de mindegy. Komolyan mondom csajok, nagyon szerencsésnek érzem magam. Marci állítom egész nap nem sír összesen 20 percet (de szerintem akkor sokat mondtam). Átalussza az éjszakát már 3 hetes korától fogva. Az utóbbi napokban már az esti nyügösködés is kezd megszűnni :) . Ma tettem le először úgy, hogy teljesen éber volt és nem volt sírás a kiságyban :) . Most már alszik.

Katus: ha tapasztaltad már, hogy szoptatás után sikerül visszanyerned az alakod, akkor szerintem ne foglalkozz semmivel. Mindenki más, mindenkinek másképp reagál a szervezete. A baba a legfontosabb és a te lelki békéd. Ne légy depressziós, nincs rá okod.
A cigire szerintem ne szokj vissza :( , 2 pici baba mellett szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha hanyagolnád :lol: . Ennél nagyobb motiváló erő, mint a terhesség és a szoptatás szerintem nincs is, ha addig kibírtad ne rontsd el szerintem :) . Szerintem 158 cm-hez a 66 kg 2. szülés után egyáltalán nem borzasztó.

Szücsi: örülök, hogy több a tejcsi és gyönyörű a kislányod. Férjemnek is mutattam a képeket :) .

Pil: én általában naponta járok várásolni és min. 3-4000 Ft-ot elköltök. Én is ki vagyok akadva, ráadásul mindig úgy érzem, hogy igazából semmit nem vettem, éppen csak aznapra egy kis kaját... Nem tudom, mi lesz így. Anyukámnak volt igaza, mindig azt mondta, hogy a legjobban a kaján lehet spórolni és milyen igaz???

Ma 2 pozitív dolog is történt velem :lol: : elmentem vásárolni és amikor a kosaraknál voltam, jön egy jól szituált 65-70 év körüli nő és kérdezi, hogy sportolok-e, mert annyira szép a tartásom :) . Mosolyogtam és mondtam, hogy most már nem, de korábban rendszeresen :lol: :lol: :lol: .
Utána a boltban összefutottam a szülésznőmmel és mondta, hogy hát nem úgy nézek ki, mint aki most szült. Gyorsan el is meséltem a férjemnek :P . Gondoltam magamban, na ma már érdemes volt felkelni :lol: .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Sziasztok Lányok!

Ma még nem volt alkalmam jelentkezni, mert ismét vendégeink voltak.

Preni: amikor Pesten voltam, akkor egyszer volt alkalmam lefejni a tejet a fősuli mosdójában (bevonultam az egyik WC-be :? és ott oldottam meg). Reggel 5-kor etettem meg a babit, 1/2 11-kor fejtem, du. 16h-kor ismét etettem. Mit ne mondjak, régen feszített már így a mellem.

Nyanya: a gátmetszést csak azért kérdeztem Pil-től, mert neki is nagy babája volt és arra voltam kiváncsi, hogy esetleg, ha nekem is nagyobb lett volna a vágás, talán nem törik el a kisfiam kulcscsonja, nem húzódik esetleg meg a kis nyaka. A hematoma valószínű elkerülhetetlen volt, mert állítólag sokat volt a szülőcsatornában...

Preni: szorongás: nem én írtam, valószínű Márival keversz :) . Rám egyáltalán nem jellemző a szorongás, próbálom minden percét élvezni a babával töltött pillanatoknak. Persze könnyen beszélek, mert se hasfájás, se székletproblémák, ha a tejciből egy kicsit több lenne... na de mindegy. Komolyan mondom csajok, nagyon szerencsésnek érzem magam. Marci állítom egész nap nem sír összesen 20 percet (de szerintem akkor sokat mondtam). Átalussza az éjszakát már 3 hetes korától fogva. Az utóbbi napokban már az esti nyügösködés is kezd megszűnni :) . Ma tettem le először úgy, hogy teljesen éber volt és nem volt sírás a kiságyban :) . Most már alszik.

Katus: ha tapasztaltad már, hogy szoptatás után sikerül visszanyerned az alakod, akkor szerintem ne foglalkozz semmivel. Mindenki más, mindenkinek másképp reagál a szervezete. A baba a legfontosabb és a te lelki békéd. Ne légy depressziós, nincs rá okod.
A cigire szerintem ne szokj vissza :( , 2 pici baba mellett szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha hanyagolnád :lol: . Ennél nagyobb motiváló erő, mint a terhesség és a szoptatás szerintem nincs is, ha addig kibírtad ne rontsd el szerintem :) . Szerintem 158 cm-hez a 66 kg 2. szülés után egyáltalán nem borzasztó.

Szücsi: örülök, hogy több a tejcsi és gyönyörű a kislányod. Férjemnek is mutattam a képeket :) .

Pil: én általában naponta járok várásolni és min. 3-4000 Ft-ot elköltök. Én is ki vagyok akadva, ráadásul mindig úgy érzem, hogy igazából semmit nem vettem, éppen csak aznapra egy kis kaját... Nem tudom, mi lesz így. Anyukámnak volt igaza, mindig azt mondta, hogy a legjobban a kaján lehet spórolni és milyen igaz???

Ma 2 pozitív dolog is történt velem :lol: : elmentem vásárolni és amikor a kosaraknál voltam, jön egy jól szituált 65-70 év körüli nő és kérdezi, hogy sportolok-e, mert annyira szép a tartásom :) . Mosolyogtam és mondtam, hogy most már nem, de korábban rendszeresen :lol: :lol: :lol: .
Utána a boltban összefutottam a szülésznőmmel és mondta, hogy hát nem úgy nézek ki, mint aki most szült. Gyorsan el is meséltem a férjemnek :P . Gondoltam magamban, na ma már érdemes volt felkelni :lol: .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Bocsi, 2-szer sikerült elküldeni, a rendszer hibaüzenet írt ki, gondoltam újra elküldöm :? .

Pil, Szilvi, Kisvirág: szuperek a képek :) és folyamatosan irigykedem, hogy össze tudtok járni rendszeresen :lol: .

Pogi: a képek alapján nagyon fitt kismama vagy, úgyhogy nem ér panaszkodni a kilókra :lol: .
marcy

Pogi:köszi

Katus:jajj ne irj ilyeneket!!Én is hájas vagyok,de ez van.majd leszünk még karcsúak!!Aztán megint pocakosok,hájasak.karcsúak,igy tovább :lol: :lol:

Bepótolom hogy nem irtam ma,de képekkel

Védőnőnél mérés
Kép Kép

Igy tudok ülni
Kép

Ma kóstoltunk barackot
Kép

Kép

Kép

Fürdés előtt
Kép

Apa és lánya

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Üdv!

Mindenkitől bocsika, hogy nem jöttem tegnap, de úgy látszik, hogy amint hazaér a férjem, kevesebb időm van. :D
Délután már nekikezdtem volna az olvasásnak, de az utolsó előtti etetésnél fürdettünk, így már a kezdetnél halott dolog volt, hogy én esetleg a hozzászólások végére jutok...majd most!

Mári, remélem, hamarosan rendeződik nálatok a kakihelyzet. Peti kb. két hós koráig volt hasfájós, azóta elmúlt. Igaz, most meg néha nehezen pukizik, és fájdalmasan sír. De lehet, hogy nem ettől van... Még jó, hogy mindentől függetlenül alszik egy éjszakán át. :)
Lehet megkövezni, de szerintem lehet hallani, hogy mikor van baja a gyereknek. Néha én is hagyom sírni, de akkor csak hisztizik, mert ha felelemelem, azonnal elhallgat. De van olyan is, hogy meg kell nyugtatni...akkor biztosan van valami baj, ha más nem az, hogy egy kicsit kényeztetni kell. Egyébként a sírni hagyás relatív dolog, mert azért én nem hagynám 20 percnél tovább...de mondhatnám úgy is, hogy a fiam problémamegoldó képessége ezek szerint egyenlő a nullával, mert ha ő nekikezd bömbizni, nem hagyja abba.
A szopi miatt ne aggódj. A bnőm kislánya kb. 1,5 óránként eszik, ő sem méri, de két hét alatt hízott a kislánya 70 dekát a kiadási súlyához képest, ami nem rossz eredmény. És tegnap az anyukája etette cumisüvegből Bogikát, mert a bnőmnek ügyet kellett intéznie és 60 grammot evett a kicsi lány, szóval nem meglepő a gyakori evés... :)
Mi amit vettünk textilpelust, az mind Tetra volt, de hogy made in Hungary-e azt nem tudom... :o
Az orrszívó szívórészének tisztítása nálam úgy műxik, hogy széthajtottam egy gemkapcsot, és azzal nyúlok bele, majd jól kiöblítem. Az alsó tartályban nálunk soha nincs semmi, így csak azt a "nyúlványt" takarítom. Habár nekem is sok időbe telt, mire rájöttem, hogy mivel tudom kiszedni belőle a trutyit, de ez bevált. :D
Síkosítót mi ezer éve használunk...jó muri, epres, előtte banános volt, most készülök bizsergetős Durexet venni, ráadásul ez utóbbi olcsóbb, mint az előzők. :)
Nekem egyszer sem kérdezte a doki, hogy hogy állunk kontroll-ügyileg. Ja, épp nézzük az IQ-s Vágó műsort, és benne van a nőgyógyászom az orvoscsapatban. :D
Egyébként csatlakozom Norwellhez, súlyátadást én is vállalok!

Macsek, neked is írom, amit Márinak. Habár tény, hogy nem mindegy, mikor sír. De pl. az én 3,5 hós fiam 1,5 hónapja alig alszik napközben. De ha olyanja van, tök jól elvan magával, de olyan is van, hogy oda kell mellé ülni (feküdni) és beszélgetni kell vele.
Én azt gondolom, hogy este mindenkinek jobb, ha megnyugtatják a babát a szülők, be a kiságyba, és alszik tovább. Persze lehet, hogy ez a megnyugtatás sokáig tart, de lehet, hogy érdemesebb ezt csinálni, mint hagyni bömbizni...

Nyanya, na én ezért szoktam megnézni, hogy miért mennyit fizetek, főleg amiről tudom, hogy olcsó volt vagy épp akciós. A múltkor a Tescoban szerintem hülyének nézett a vevőszolgálatos, mert képes voltam visszakérni 10 forintot!!!
A Corában meg mindig a macskakajával szívjuk meg... :D
Én ilyenekért nem írok be a könyvbe, nincs értelme, hiperek, az átverés megmarad, szóval marad az, hogy fizetés, blokkellenőrzés, és ha nem az van, aminek kellett volna lennie, akkor vevőszolgálat, reklamálás, hogy a termék kevesebbe kerül, és akkor telefon a görkorisnak, árellenőrzés, tényleg igazunk van, pénzvisszafizetés. És így megspórolom a postaköltséget. :D
(Megjegyzem, hétfőn voltam kint a Corában, és előttem egy nőci vett valamilyen sonkát, és a vonalkód olvasó a pénztárnál a kb. 300 Ft-ra beárazott felvágottat 8500 Ft-nak vitte. Csak jól megnézte a blokkot, mert sokkalta a 20 rugót, amit fizetett...)
Kajcsi: én Petinek anyatejből is ugyanannyit adok reggelente, ha van, amennyi tápit kapna, ha nem lenne. És tökéletesen elvan vele!
A síkosítót (ha tőlem is jó) a férjem egy helyi szexshopban vette, ez 100 ml és 3200 Ft volt, a Durexet a Rossmannban néztem, a sima 900 alatt volt, a "bizsergetős" kb. 970 volt, a kiszerelése 50 ml.

Lreta, Noéminek jobbulást! Újabban Peti is szipog, de alig jön az orrából valami. Hál' Istennek nálunk nincs a szívással gond, sőt, ha megy a porszívó megnyugszik... Tegnap anyukám takarított, és még ment a porszívó, csendben volt, de amint anyukám kikapcsolta, sírt...visszakapcsolta, megint csend lett...ki érti ezt?
Ma mikor délelőtt felkelt Peti olyan édes volt, próbált a hasáról az oldalára fordulni, de csak emelgette a fenekét, és próbálta tolni magát...egyelőre nem járt sikerrel, és beleunt a próbálkozásba meg a sikertelenségbe, és nekiállt sírni.
Mi lottózunk, de én genetikai hibás egyén nem vágyom külföldre...pedig van útlevelem. Eddig Aradon, Szabadkán jártunk vásárolni és Zeltweg-ben repülős napon.
Nálunk a férjem beteg...szeretném, ha Peti nem kapná el, mert ugye csütörtökön lesz esedékes a három hós oltás.

Pil., Ameli szép súlyban van! Nem tudom, Peti szerintem súlyra több, de Ameli husisabbnak tűnik, milyen hosszú?
Egyébként én is kb. 20-25 percig bírom a sírását, aztán törődök vele, de ha nekiállok valaminek (teregetés, vasalás), azt nem szeretem abbahagyni, mert ha felkapnám, sose jutnék a végére, így meg ha befejezem, akkor tudok Petire koncentrálni.
És ha már a vigasztalásnál tartunk, nekem is laza csípőm volt, először kaptam valamit, amit nagyon-nagyon utáltam, állandóan bömböltem, mert kényelmetlen volt, de aztán a terpeszpelus helyretett. :)
Tábli küldve, képként, de nem kicsinyítettem, így biztosan el tudsz igazodni rajta.
Asszem, én rossz anyuka vagyok...én minden zokszó nélkül otthagyom Petit a mamáméknál, még küldve is vagyok. Nekem nincs rossz érzésem, tudom, hogy jobb kezekben nem is lehetne (még nálam sem).
Nézem a képeket...hát Ameli jól elnézett valamerre...
Az biztos, hogy Ameli a nóziját Petitől örökölte. Nálunk ma a rokonok azt találták mondani, hogy Peti tiszta öcsém. Amiben van igazság, mert én is a Molnár család vonalait vélem felfedezni benne...(a tisztán látás végett, anyukám lánykori vezetékneve Molnár)

Katus, tetszik ez a szöveg, "protokoll"... :) Azt hiszem, nem vagyunk párttagok, miniszterek, stb. Szerintem hülyét kapsz, én ma az ujjamról 3 csepp kézmeleg jégkrémet adtam Törpének...kinézte a kezemből...
Lassan kezdem azt hinni, hogy a gyerekeink attól lesznek betegek, hogy mindentől óvjuk őket...
Egyébként nem baj, ha átalussza az éjszakát. Na látod, ezért nem jó, hogy állandóan méred! Ne aggódj, ha éhes lenne, felkeltené Pannát a pocija (hacsak nem beteg, mert akkor általában aluszékonyak). Inkább örülj, hogy tudsz pihenni, feltéve, hogy a cicid is hagy. :D
A ruhaméret problémáddal nem vagy egyedül, ahogy fentebb írtam, ma muszáj volt venni egy kényelmes melegítőnacit, én nagyon szeretem, de ami kettő van, azok szűkek, ami meg jó és kényelmes, az max. sétáltatós nacinak lesz jó addig, amíg ki nem kopik belőle az a két csík, ami a fenekén van (nem tudom, mi lehet, de eddig nem jött ki, akármit tettem rá).

Szilvi, milyen dolog ez? Jó, velem is megesett, hogy mikor kitoltuk a kocsit, észrevettem, hogy valamit nem fizettünk ki...pedig akkor még a hordozó sem volt a kocsin, sőt még Peti se volt még pocakbébi sem. :D
Öblítőt mindig olyat használok, aminek megtetszik az illata. Most épp Coccolino van itthon, az volt akciós a jómúltkor a Sparban, meg egy Quanto van még. :) De volt már azóta Bip (nekem a zöld a kedvencem, az most olyan, mint a régi rózsaszín) és olcsó Tesco-s is. Petinek még egyik sem csapta ki a bőrét (pedig mosóporból se valami extra van itthon). Szóval én sem sensitivet használok...csak ha épp az akad a kezembe, és az illata is megfelel az orromnak, egyébként az esetek nagy többségében kékmániás vagyok.
Pénz témáról annyit, hogy ma volt a férjem egy helyen a maszekos pénzéért, és kimentünk a piacra (kaptam egy melegítőnacit), mivel hogy a párom közölte, hogy égeti a pénz a zsebét... :D Igaz, hogy a végén 2000 Ft-ot költöttünk, egy ezres volt a naci (1500-ról alkudtuk le, szerintem a kínai pasas elátkozott, de ideadta), és vettünk a férjemnek és apukámnak papucsot.
Ha a Te párod tevével jönne haza, akkor az én férjemnek is púpos párja lenne... :D

Reni, kérhetek valamit? A profilodban az aláírás mezőből kiszednéd ezt a [/url=...hu] részt? Eddig nem jöttem rá, hogy a Te hozzászólásaid miért szélesebbek, de valószínű, hogy ezért.
A képek nagyon édesek! Ahogy nézem, a Ti Petitek is ki tud terülni.
Én már két napja próbálkozok a képtárral, de valamiért nem akarja jót... :(
A kakiról annyit, hogy ma Petinek olyan jól sikerült, hogy felavatta a rugiját, ami ma volt rajta először. Pedig rendesen rajta volt a pelus, de mégis kijött belőle...még a mamám otthonkája is foltos lett... :)
Peti, amikor ébredezik a délelőtti alvásból akkor szokott szopis szájpózokat vágni, szívja a levegőt, mert akkor már a cumija sincs a szájában.

Gombi, szupik a képek, Julcsinak még mindig eszméletlen hajszerkezete van, és Csandy kisfia is gyönyörű.
A sírásról és a házunk hangszigeteléséről annyit, hogy lassan 25 éves panelban lakunk, és még egyszer sem jöttek, hogy bömbölt Peti, pedig aztán néha rá tud zendíteni elég rendesen...
Fodrászügyben nem tudok segíteni. Nekem nagy szerencsém van, mivel az én fodrászomhoz este nyolcig bármikor mehetek, ha épp úgy érek rá, és úgy beszéljük meg.
Tornáztatónk nekünk is van, de egy kicsit rövid rajta a zsinór, de legalább újra fogom hasznosítani a zuhanyfüggöny tartókarikáit...majd arra kötöm a madzagot, és a karikát erősítem a tornáztatóra...+3 centi elég lesz.

Klauszka, üdv köreinkben. Olyan jó, hogy még ilyenkor is jönnek újak. :)
Az orrszívás egyáltalán nem horror! Énszerintem gyors és hatékony, legalábbis a mi fiunknál nincs vele gond, ld. fentebb.

Zsu, tudom, hogy nem nyújt vigaszt, de már csak 1 hónap és talán elmúlik Kata hasfájóssága.

Hello, szerintem a gyerekek érzik, hogy mikor kell sírni. Én rájöttem pl., hogy akármilyen dühös vagyok, Peti mindig megnyugtat. Szerintem anyai örökség, hiszen még hulla fáradtan, mérgesen, stb. is képesek vagyunk kiszolgálni a gyerekeinket, holott altatni a párjaink is képesek lennének.
Nyaralásügyben egyetérünk (ld. fentebb).

Marcy, jó ez a mondóka. Nem tudom, szerintem mumus vagyok ezen a téren, én nem próbálkozom ilyenekkel. Petinek a Szájbergyerek jön be...nem hiába csetszerelem a miénk... :D
Linkért nincs mit! Egyébként ez a babaszobás oldal sok hasznos infot tartalmaz, és ha regisztrálsz, sokmindent lehet beleírni, majdnem olyan, mint egy babanapló, csak interneten.
Nem is volt annyira hosszú a hozzászólásod, majd nézd meg az enyémet, igaz, én 2 napot pótolok.

Szücsi, ha érdekel, Peti hét eleje óta szokott rá arra, hogy vacsi után ráteszem anyukámék ágyára, ott az oldalán tévézik egy kicsit, nyöszimoci, büfizés, visszatesz. Még egy kicsi tv nézés, nyöszi. Ekkor áthozom hozzánk, beteszem az apja helyére (mivel Feri mostanság ugye Pesten dolgozik), és ott cumival és textilpelus gyömöszöléssel bealszik MAGÁTÓL. De eddig altatlni kellett, most meg ugye az van, hogy le kell tenni, mert most kézben nem tetszik neki...
Fürdés: én eddig egyszer voltam a kádban Petivel, de előtte lefürödtem, és volt rajtam egy bugyi, hogy nehogy elkapjon valamit.
A külön nemű szülőről nem tudok nyilatkozni, szerintem nevelésfüggő. Mi anyuéknál lakunk, és a mai napig, ha pl. megyünk fürdeni vagy kijövünk a fürdőből, egy szál törölközőben (vagy a nélkül) vagyunk... És teljesen normálisan fejlődtünk ki szellemileg én is, és az öcsém is. :) Pogi, a rokonlélek.
A szülésfelkészítőn nagyon okosak tudnak lenni, de ne feledd, hogy egyszer fogsz öblítőt használni Anna ruháinál, és szerintem sokkal jobb, ha korábban derül ki, hogy valami nem stimmel, mert ekkor még nem érzik, hogy gond van (viszket, vagy kiütéses lett), hanem csak mi, szülők vesszük észre. Én úgy vagyok vele, hogy amire allergiás, arra kicsinek is az, ha meg nem, akkor később sem lesz...szerintem. :D
Szupik a képek, különösen az utolsó kettő.

Norwell, mi most jól jártunk, nemrég nyílt nálunk a plázában egy CBA, és 5, azaz öt forint volt egy zsemle és 879 Ft-ért vettünk Jacobs őrölt kávét! És hétfőn láttam a Corában 99 Ft-os kenyeret, ami szvsz semmivel se rosszabb a 200 forintosnál.

Na, asszem ennyi, de még ráfrissítek az oldalra, mert vagy egy órája csak olvasok és írok. Látom, mára talán én leszek az utolsó...asszem ki fogtok utálni, mert elfáradtok, mire befejezitek az olvasást.

Na pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Pil! Tök jók a képek! Egyszere aludtak el a babák? Látom finomakat is főztél! Szerintem te pályát tévesztettél és rendezvényszervezőnek kellett volna menned! :lol:
Csak sokadjára tűnt fel, hogy ti Szilvivel az utolsó képen szoptattok! Jól rejtözködtök! Ezt nekem még gyakorolnom kell!
Hogy ízlett a barack Amelinek?

Ex! Megpróbáltam kivenni. Nem tom, hogy sikerült e.

Én éppen főzők. Pulykacombot sütök egész krumplival. + Fasirt majonézes krumplisalival. Leves még maradt péntekről. Nálunk a húsleveses vasárnapok nem jönnek be.
Na, húzok, szopi time!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Pil! Tök jók a képek! Egyszere aludtak el a babák? Látom finomakat is főztél! Szerintem te pályát tévesztettél és rendezvényszervezőnek kellett volna menned! :lol:
Csak sokadjára tűnt fel, hogy ti Szilvivel az utolsó képen szoptattok! Jól rejtözködtök! Ezt nekem még gyakorolnom kell!
Hogy ízlett a barack Amelinek?

Ex! Megpróbáltam kivenni. Nem tom, hogy sikerült e.

Én éppen főzők. Pulykacombot sütök egész krumplival. + Fasirt majonézes krumplisalival. Leves még maradt péntekről. Nálunk a húsleveses vasárnapok nem jönnek be.
Na, húzok, szopi time!

Reni
Kép
prenata

Ex! Ügyi vagyok. Most csinálhatok új vonalzót!

Reni
Kép
prenata

Sikerült!

Reni
Kép
prenata

Szegény gyerekem meg éhezik, amíg én itt szórakozok a vonalzóval! :oops:

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Jó régen nem jelentkeztem már, mostanában minden összejött. Sikerült jó alaposan megáznom, egyfolytában fújom az orromat, és köhögök. Volt pár nap, ami nagyon rossz volt, most már javulóban vagyok. Sajnos Márk is beleesett kicsit, szörcsög az orra. Most ismerkedünk az orrszívóval. A takarításán én is megakadtam kicsit, hiszen a hozzá kapható kefe egyik irányból se fér bele. :(

Evésmennyiség:
Mivel mi mindig üvegből eszünk, de nem tápszert, hanem tejet, én mindig pontosan tudom, mennyit is fogyasztottunk el. Most már kb egy hete 180-at töltök az üvegbe, van hogy ez el is fogy, sokszor csak 160-at eszik meg, de van olyan is, amikor csak kb 100 fogy el belőle. Mivel van bőven tej, inkább kicsit többet adok neki, és kiöntöm a maradékot, mert az nagyon rossz amikor látom rajta hogy még enne kicsit, és hát az is idő, amíg megmelegszik a következő adag. Biztos nagyon jó dolog az igény szerinti szopiztatás, de azt látom, így hogy Manócska mindig teljesen jól lakik, nagyon nyugodt baba, magától 4 óránkénti ritmust tart, és már több mint 1 hete az esti evés után (ami kb 10-kor van) nem is kel fel, csak 6-7 között. Mindennek megvan az előnye és a hátránya is.

Közös fürdés:
Szerintem nincs abban semmi rossz, ha a gyerek látja a szüleit meztelenül. Itt most nem arra gondolok, hogy ok nélkül meztelenkedjünk, de egy fürdés, egy átöltözés teljesen rendben van. Hiszen ha az apukája sem öltözik át a kislány elött, akkor lehet a kicsi is másképp fog viszonyulni a meztelenséghez, és nehezebben fogja visleni ha a papa fürdeti, vagy öltözteti. Mindennek addig van helye, amíg ki nem alakul bennük a nemi identitás, és ők maguk nem kezdenek el szégyenlősebbek lenni. Ekkor tiszteletben kell tartani, hogy már egyedül szeretnének fürdeni stb. Szerintem fontos hogy megtanulja a saját helyén kezelni a meztelenséget, mert így tudja szeretni a saját testét is. Mindez függ azért a szülőktől is, mert egy prűdebb, szégyenlősebb szülő úgysem fog meztelenül mászkálni a gyerek elött sem.

Egyedülhagyás, sírás:
Sírás ügyben (is) szerencsések vagyunk, hiszen szinte alig hallani a hangját. Nagy reklamáció tényleg csak akkor van, amikor éhes. Ha éppen unatkozik, vagy nyűgös, csak kis rekedtes sírása van, alig hallani. Én sem szoktam ilyenkor sírni hagyni, persze ez alól is vannak kivételek, amikor épp nem tudok odamenni hozzá. Ilyen eset az, amikor épp fejek, mert az olyan dolog, amit nem nagyon lehet abbahagyni, és mindenképp meg kell csinálni. Az elalvás nálunk a ritka kivételektől eltekintve szinte mindig gyorsan megy, elég pár dalocska, vagy épp a cumi nyugtatásnak, de olyan is van, hogy épp nem tudok odamenni hozzá, és akkor bealtatja magát.
Mivel mi úgy élünk, hogy a nagy család itt van a közelünkben, Márk megszokta hogy mindig rengeteg ember nyüzsög körülötte. (ahogy múltkor mondtam, nagy személyzetet tart :) ) Ha épp valami dolgom van, vagy nagyon nyűgös, és nekem fejnem kell, akkor csak átadom őt anyóséknak, ahol aztán nagy lelkesedéssel dejkálják. Anyuékhoz is megyünk gyakran, ott is nyugodtan hagyom, ha orvoshoz kell mennem vagy hasonló, hiszen ott sem hagyják egy percre sem unatkozni, és ilyenkor én is pihenhetek kicsit. Biztos, hogy azért is hagyom nyugodtan másnál egy kicsit a babámat, mert ismerem őt. Nagyon nyugodt, mosolygós, nem szokott hisztizni, ráadásul imádja ha új arcokat, új helyzeteket láthat, mert nagyon kiváncsi, érdeklődő. Tudom, hogy neki is jó ez.

Súlyproblémák:
Én inkább le se írom, hogy mekkora vagyok, mert szinte mindenkinél alacsonyabb, és mégis nagyobb súlyú vagyok. Igaz az is, hogy én eredetileg is kis gömbőc voltam, így megtanultam kezelni a dolgot. Lányok! ne utáljátok magatokat amiatt, ahogy kinéztek! Ha a tükörbe néztek, ne a túlsúlyt lássátok, hanem a tündéri kisbabáitokat, és legyetek rájuk büszkék. És gondoljatok bele a megnövekedett, kikerekedett mellek vonzzák a tekinteteket. :lol: Ha szeretitek magatokat, nem izgultok, a nyugalmatok és jókedvetek átszáll a babára is, hiszen ők nagyon érzékeny receptorokkal rendelkeznek. Ráadásul nekem az a tapasztalatom, ha jókedvű az ember, könnyebben mennek le a kilók.

Textilpelus:
Habár én álltalában híve vagyok annak, hogy magyar terméket vegyünk, pelenkából azt javasolták hogy csak a csehet vegyük meg. Állítólag az jobb, és jobban fehéríthető is.

Fodrászat
Én egyet ismerek itt a környéken, a Csömöri úton van, ügyes és sokáig szokott dolgozni. Az Örsről 2 vagy 3 megálló a 31-es busszal. Privben vagy levélben megadom az elérhetőségét, ha érdekel.

Most ennyi voltam, mert felébredtünk és evésidő van.

Andi

amandi

sziasztok!

Ex, jó kis novellát írtál! :D

na én ma nem nagyon leszek, este jön anyósom, úgyhogy takarííítáááás!!!!!!!!

pogacsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?