Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Tényleg, piac nap lesz... figyu legyen 11-kor a Shell kúttal szembeni parkolónál, ott már nincs szerintem a piac - ugye jól tudom?

Csajok, ez a gyerek - mármint a hasamban - meghibbant, voltak nálunk egy megbeszélésen és úgy rakosgatta magát ide-oda, hogy felsőn keresztül jól látszott és mindenki azt bámulta... már most produkálja magát?

Jutta

KépKép
jutta

Zsu
Nem akartalak besz*ratni...látod, még mindig itthon vagyok, bár ma délután megint elkezdtem pakolni :oops: Lehet, hogy azért befejezem, most hogy mondod, hogy milyen idő lesz.... :roll: Különben is, jobb, ha időben befekszik az ember a kórházba, akkor legalább tuti lesz helye :lol: :lol: :lol: Mi az egyik este annyira megteltünk, hogy két csajnak a szülőszobán az ébredőben kellett töltenie az éjszakát két friss császáros társaságában....körülöttük meg éppen négyen szültek...pedig nem is volt front :roll: JAJ Szóval a mai kórházhelyzet mellett, jobb, ha mindenki felveszi a telefont és foglal magának egy ágyat egy hétre.... :lol: :lol: :lol:

Tudom már volt róla szó, de nálatok hány naposnak kell lenni a házassági anyakönyvi kivonatnak??? Mert nálunk 30 napnál nem régebbi :shock: Ez mindenhol így van??? Mi van azokkal, akik véletlen korábban szülnek....duplaplussz szívás??? :? Vagy mi van, ha egy héttel túlhordja az ember? Akkor kérhet újat? 41 hetes terhesen mehet sorbaállni a hivatalba??? :? Nem semmi rendszer!!!

marek

Móni egyébként merre csavarog??? Vagy írta? :?
Timi
Veled mi van??? Ma még alig írtál!!!

marek

Marek!

Szerintem a nehezén túl vagy, nekem a front előtt szokott görcs lenni 1-2 nappal...

Nálunk - ezt azért Ciripke erősítsd meg - 5 évnél nem régebbi anyakönyv kell csak (állítólag ez a törvényi előírás és a kórház ezen szigoríthat)... sehol máshol nem hallottam ezt, de a kórházi szülésfelkészítőn állították! Ha nem így van és letekerem a fejüket!!!

Jutta

KépKép
jutta

Hát az 5 év valamivel barátibb, mint a harminc nap :lol: :lol: :lol: Ott azért nehéz kicsúszni az időből.... :lol: :lol: :lol:

És nálunk nincs privát szoba, van egy kétágyas, nemtom ki kapja meg....meg hát azt szerintem eléggé meg lehet szívni, ha az ember összekerül egy igenigen hülyével.... Én eddig mindig normális emberekkel voltam együtt a hatágyasban, remélem ez szülés után is így lesz, és nem fog nekem mindenki csókolomot köszönni :lol: :lol: :lol: Ja, és nálunk sem lehet bejönni, de szerintem ez nem baj, mert különben nem lehetne pihenni, meg hát a szoptatást sem könnyítené, ha a szomszédnak mindig ott lenne a rokonysága... :lol:

marek

Jutta:
áá, ne legyünk telhetetlenek. :) Wc, zuhanyzó a folyosón van csak. :?

Marek:
elvileg itt is van látogatási idő, a folyósra is csak akkor jöhetnek be, a szobákba nem lehet, de ezt senki nem tartja be. :(
Szval lát. idő alatt bejönnek. :evil: :evil:

Nálunk nem kell házassági, ill. annak nem aki itt kötött házasságot, itt szül és né. :wink:

Na, megyek vacsiztatni. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Tádám
Bibi lak nagyjából kész,már lefóiáztam :-) csak nektek fotóztam le :-)
Kép

a másik képen aki megfejtimi van kap tőlem fél liter csalán teát :-)
Kép

Zsu
tényleg ilyen nagy front lesz?
Én egész nap émelygek,hányingerem van,szédelgek minden bajom van,meg még herpeszem is,a lábam meg úgy bevizesedett hogy fáj ha behajlítom,de a vérnyomim teljesen jó úgyhogy ezen nem parázok,ja meg f@s@k is.

Marek
nagyon jók a képed a wiwen :-)

Nálunk nincs fizetős szoba meg társai,klíma mi?hahahaha
van egy db egy szobás egy két zsobás meg 4 meg 6 szobás asszem.aztán kihogy jön sorra

Gabciék talán holnap hazamehenek,ádi már szopizik,de még sárga.

Andi jól van,megnézték a babákat uhval de valamit elmértek mert Huba alig nőt Petra meg sokat :-)
Vendég

Jutta, ok a 11 óra, akkor a Shell kúttal szemben a parkolóban.
Nekem tegnap volt Panka nagyon aktiv, még éjjel is tombolt, pedig sose szokott, úgyhogy ritka fos éjszakám volt. Éjféltől fél 4-ig 2x voltam pisilni, fél 4-től azt vártam, hogy világos legyen és 6-tól olvastam. Aztán 7 körül elaludtam és még 8-ig aludtam.
Tényleg Jutta, van még hasmenésed? Mert nekem 2 napja az van, pedig eddig a vastól tök székrekedésem volt :roll:

Marek, örülök, hogy beszarattál, legalább kész a motyó :lol:

SOTE-n van egyágyas, kétágyas, négyágyas. Az egyágyas fizetős, de nem működik a rendszer, szóval ha az embernek szerencséje van, akkor abba kerül.

Timi, Bibibébi szobája nagyon édes :lol:
És ha jól látom, ez a te bokád??? :o Na nekem ennyire nem durva, de nekem is fájnak az ujjaim, ha bejahlitom.

Gabcinak megy a drukk, hogy hazaengedjék holnap és minden rendben legyen!!!!

Tényleg, Móni igazoltan van távol? Kért engedélyt? :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi
Mi is ez a képen??? :roll: :? Nemtom kitalálni :roll: :lol: :lol: :lol: Megcsípett valami és bedagadt...? :?

De ti honnan szerzitek ezt a rengeteg vizet??? Vagy én elégedjek meg ezzel a rohadt cukorral? :roll: :? :lol: Nekem eddig kétszer vizesedett a lábam, de én egyszer se vettem észre, úgyhogy nem volt durva...na ami késik ugye... :roll:

marek

Zsu
ez nem a szobája Bibusnak ez a mi szobánkba van :-)
Majd most már tlán rend lesz a szobályába is.

Bingó
tied a csalátea átveheted a konyhádba :-) ha an otthon :-)

Bizonyy
hol van Móni???

Marek
neked már csak 1 deci csalán tea jut :-) habár neked nem is kell?
nekem mostmár napok óta ilyen :-(
Vendég

Timi
Borogatás, amit Móni írt??? Vagy a te lábadon már az se...?

Most beszéltem Andival....annyira pozitív, hogy az valami hihetetlen :shock: Tudja, hogy jó helyen van, tudja, hogy így jobb neki és nem görcsöl azon, hogy jaj de rossz, hogy nem mehet haza.... Én is ilyen szeretnék lenni.... ezt csak így lehet kibírni, nagyon jól csinálja. Tudom magamról, hogy én a második nap kiborulnék és elkezdhetnének nyugtatózni....
Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy Andi nem semmi, de ezt az erőt.... :lol: :lol: :lol: És bírni fogják, nem fog velük se kicseszni a hidegfront....meg velünk se...
Megyek is...bár egész nap aludtam, de olvasok egy kicsit...
Pihenjetek és csukjátok be az ablakokat, hogy ne menjen be a front :lol: :lol: :lol:
Jó éjszakát!!!

marek

Marek
hogy kell borogatni?hideg vagy meleg vagy mindegy?megpróálom holnap :-)

Móni merre vagy???

Bizony Andi nagyon klassz csaj :-)
Vendég

Sziasztok!

Zsu, nekem kb 10 hete szinte folyamatosan hasmenésem van... már megszoktam... asszem a magnéziumtól, azt még a héten szedem ebben a dózisban, utána csökkente, ha igazam volt, akkor elmúlik mire szülök... :lol:
(elvileg a szülés előtt is vkinek van ilyen tünete, de max. 1-2 nap)

Vizesedés: nekem nem jellemző, bár tuti 1-2 l felesleg kóborol bennem, de a sok pihi miatt nem durran be a bokám. Ugyanez igaz a viszerekre is (elvileg család alapján hajlamos vagyok rá, kevés eddig is volt) azok is elkerültek eddig! Van ám előnye is ennek a kényszerpihinek! Mostmár ugye nem kell annyira és megyek is jobbra-balra, de a párom állandóan pihiztetne most is, meghát én se bírom a pocak miatt már annyira... :shock:

Ja a lábam éjszakánként úgy be tud görcsölni... :? Minek szedem én a kálciumot, magnéziumot? Nektek nem szokott?

Timi, te most akkor mikorra vagy kiírva (mármint a vonalzód szerint - tudom, hogy több verzió is van)?

Marek, ne parázz a fronttól! Elvileg az előző napokban van eü. fronthatás, tehát ma már csak a optimizmussal teli zuhogó esőt láthatod!

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!!!
:evil: :evil: :evil: Az uram megfázott és úúúúgy horkolt éjszaka, hogy át kellett költöznöm a nappaliba.... Ott meg nem fértem el :oops: , úgyhogy vissza kellett költöznöm :oops: Most meg megyek fogorvoshoz, remélem nem indítja be a szülést :lol:

Tegnap meséltem Andinak a gondozatlan ikerterhes anyukáról...megbeszéltük, hogy legközelebb egy vizsgálatra se megyünk el, hátha beválik :lol: :lol: :lol:

marek

Jaj, már megint morogtam...Móni mit fog szólni?! :? De hol is van Móni????

marek

Marek! Olyat még nem hallottam, hogy vki a fogorvosi székből menjen szülni! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Pedig akkor az ember egy nap letudja az összes stresszes dolgot...lehet, hogy a lábhosszabbításom is arra a napra tervezem... :lol: :lol: :lol:

Ja, és ma megkeresem a gyerekorvost is....két választás van, egy nyugdíjas és egy béna....én a nyugdíjast választom, gondolom pár hónap múlva jön helyette egy béna... :lol: :lol: :lol: De legalább van választásom... :lol:

marek

Jó reggelt

hova tűnt Móni? :roll:

Marek remélem jól választottál :-)

jó neked a párom alapból horkol mnt állat

Jutta
hát
szal mensi szerint szept. 21
az első uh mutatott okt. 3at azt írattam be,mert Majával is kisebbet mutatott a gép és a végén naponta kórház,2 nst,két naponta magzatvízvétel,plusz befektettek
12 uhán megint mensinek megfelelő volt a mérete
17 hét körül amikor annyit nézték az afp miatt szeptember utolsó hetére dobta ki a gép,4dén is meg most a 30 hetin is.Érzésem szerint a kettő köött fogok szülni ,októbert már nem szeretném megvárni :-) és kíváncsi vagyok nagyon hétfőn mit mutat a gépezet
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Zsu!
Tényleg nincs még semmi sem összeállítva, de hétvégén megyünk vásárolni. :)
Na meg új ágyat és komódot nézzünk a tesónak. Nem rakjuk össze a kombit. FÉrfiak, lusták....Na meg hely hiány van nálunk.

Marek!
Nálunk se lehet 30 napnál régebbi a házassági. :? Most hallottam a dokinál, egy kismaminál volt egy lista, amit a védőnőtől kapott. Csak akkor nem kell, (ahogy Hajni írta), ha ugyan abba a városban szülsz, ahol az esküvő volt. Érdekes a mai elektromos világban, nem tudnak utána nézni.
Én majd anyósomat kérem meg, hogy kérje ki. Egyébként szülés után is elkérheted, hisz minden nap bent van a kórházban az anyakönyvezető (nálunk tuti).

Na még a szobákról: Nálunk az 1, 2, 4, 6 ágyas szobákban is van wc, zuhanyzó, hűtő. 1 ágyasba mikro, klíma???, ülőgarnitúra a családnak, babamérleg, pelenkázó, fürdető. 2 ágyast nem láttam, de gondolom hasonló. 4 ágyasba van külön fürdető és pelenkázó helyiség, amit az iker szoba lakóival közösen használhat az ember. Szobán kívül, megint csak mikro, tv, étkező asztalok, tea... ebből a térből nyílik a csecsemősök osztálya is, és az anyucik nővér pultja is. Az egész nagyon kulturált, igényes, és szép. Ez az egész tér, le van zárva, ide idegenek nem léphetnek be, látogatók sem, csak az alapítványi szobába, de nekik előtte be kell öltözni. Tisztára olyan mikor az intenzívre megy az ember látogatni. Családi szobába szülés után engedik be a látogatókat (nálam a szüleim és a férjem volt)akik megnézhetik, gyönyörködhetnek az új családtagban, addig az anyuka a két órás megőrzésben van. :? Ahhoz képest, hogy "vidéki" kórház, nem is kívánhat az ember jobbat. Ezt csak azért írtam le, mert mindenki azt hiszi, hogy itt a Tiszántúl az árokparton szülnek az emberek. Nem rátok gondoltam :lol: :lol: :lol: De tuti, van a fővárosban "igénytelen" kórház is.

Jutta!
Én is így teszek, ha fáraszt a család, küldöm Őket. Ma már bátrabban megmondom, de amikor Manó született, nem biztos, hogy lettem volna olyan határozott, hogy elküldjem őket. Mindenestre már akkor le voltak állítva az ismerősök és a barátok, hogy kórházba ne látogassanak.

Timi!
Én nem hagytam itthon a cuccainkat, múlt héten, mikor haza mentünk. :) De a fehérneműn kívül minden érintetlen volt:) Jobb volt az öcsém hatalmas pólóiban flangálni, nagyon meleg volt. :? Csak a tükröket kellett kerülni, mert olyan voltam mint egy nagy sátor. :D
Azt nevezem, szépen be van dagadva a lábad. A szép papucsodat fel tudod még venni?

Gabcii!
Ügyesek vagytok, hogy beindult a tejcsi. Sárgaság meg elmúlik. Én is sárgán jöttem ki anno, papa meg is jegyezte, hogy ki ez a cigánygyerek. :)

Andin én sem csodálkozom, nagyon életvidám nőci, őt nem lehet egykönnyen kiborítani.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
nem sietitek el a dolgokat :-)

hát én meg mostam mindennap a bugyimat aztán vettem egy nagy bugyugyógót a kínaiba,ruha meg azért bosszantott ,mert egyetlen nacim van a mi jó is és kényelmes is a többi már szűk.Na mondom ha valami baja lesz megőrülök,trikót kaptam én is,de nálunk én vagyok a legnagyobb darab,anyum elő szedett mindenféle sátrakat de a pocim úgy felvette hogy a seggem alá se értek le,így maradt a naci. :evil: Még jó hogy jó idő volt,túl jó ,mert Maja így egyszál bugyingóba volt.

Áh azt a szépet nem,eddig simán jó volt,de péntektől ilyen forma egész nap a lábam.Poénka ,hogy utána vettem egy schollt fapapucs,állítható pánttal,az az egy ami jó rám,de olyan kemény bőrből van,hogy 10 perc után véresre dörgöli a lábam két oldalt :-(

Figyu gyerekesek és nem gyerekesek ti mit tennétek????????????
Az van,hogy Maja vagy két hétig nem pisilt be se éjjel se nappal,erre mostmár naponta bepisil éjjel.Most mi a fenét csináljak???mossak minden nap vagy adjak rá pelust???de ha pelust adok rá,nem elég neki éljere nappalra is kell neki,és úgy naponta egy fofy a sok huzigálástól,mert nap közbe gyáltalán nem pisil be.De ha meg reggel úgy ébred hogy rajta van tutira kéri nappalra is :( sírt érte mindig amikor a bugyira tértünk át(akkor bezzeg éjjel se pisilt be) azt mondtuk neki elfogyott és mjd apa hoz,pársor kérte,mondta még aztán elvan pelus nélkül,de így az éjszaka katasztrófa.Este megivott 3 deci kakaót meg kb 2 deci teát jó hogy bepisilt,olyan mélyen alszik,hogy nem veszi észre.És mire észreveszem kitudja mióta fekszik a pisibe
Mit csináljak???
Vendég

Én úgy tudom 3 hónapnál nem régebbi anyakönyvi kell, de én nem voltam felkészítőn!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Nálunk is úgy van,hogy nem kel kérni kivpnatot ha helyben házasodtunk.

Nálunk a kórházba egy közös fürdő,wc,hűtő van,tsizta luxus
Vendég

Jolka!

Amit leírtál a kórházról... hát bakker az csúcsszuper!!!
Méghogy pesten is van lepukkant kórház... hát ahogy hallom tele vagyunk ilyenekkel!!

Ja és én se lennék ilyen határozott látogató ügyben, ha nem mondta volna annyiszor és annyi ember, hogy tényleg fontos. És pont az anyósom is, hogy szóljak!! Mondtam márhogy tök jófej, egy dilijük van: 6 hónapos gyerek kezében csirkecomb, mert náluk is ez volt... hááát én ha van tejcsi akkor 6 hóig csak szoptatni szeretnék és nem biztos, hogy rögtön egy egész csirkecombot nyomnék a gyerek kezébe... :shock:

Marek, ez a háziorvos téma nálam is meg van még, mert akit választottam az körzeten kívüli és szülés után derül ki, hogy el tud -e vállalni, de azt ígérte, hogy azért megpróbálja, ha egy mód van rá. (attól függ, hogy a kötelező körzetében mennyi újszülött van) :?
Azért jó, hogy szabad orvosválasztás van, de a körzetesdi mégis megjelenik a rendszerben... aki meg körzetileg illetékes (2 is van) na azokat nem igen dícsérték! :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Zsunak keményedget, most írt, hogy nem tud jönni Ciripkéhez,, mert inkább pihen! :shock: :cry:

Pisi ügyhöz nem tudok hozzászólni...

Csajok! Vigyázzatok ezzel a fronttal!!! Most hívtam a szölésznőmet az anyakönyvi kivonat ügyében és ő mondta, hogy tegnap olyan is szült, aki szept. 26-ra volt kiírva és sok baba jött 2-3 héttel korábban... PIHI ha feszül a pocitok!!!
(most teltház is van lassan, és 3 nap után úgy engednek haza mindenkit, hogy öröm nézni)

Ciripke, én megyek azért, jó?

Jutta

KépKép
jutta

Persze, gyere!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta, jót dumcsiztunk :lol: :lol:
A gyerekorvossal kapcsolatban a védőnő azt mondta nekem, hogy azt még szülés előtt ki kell választani. Te nem igy tudod?
Egyébként nálunk egy alkoholista és egy pszichopata van állitólag, úgyhogy mindenképp körzeten kivülit kell néznünk :?
Nekem is görcsöl a lábam, de nem a lábfejem, hanem a vádlim térd alatt...fura. És egyre többet, pedig én is szedek minden sz@rt.

Marek, lábhosszabitás? Az jól hangzik, megyek én is. Kell beutaló, vagy ambulánsan elvégzik? :lol: Szoritok a fogorvos miatt!

Jolka, ez tök jól hangzik, mint egy szálloda...és ti tényleg nem az árokparton??? Pedig eddig én is azt hittem :lol: :lol:

Timi, mi lenne, ha lefekvés előtt már nem adnál neki annyit inni?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És Móni, mi a franc van már? Jelentkezzél lszives!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
Maja önkiszolgáló :-) el csak nem dughatom előle

Jutta
szerintem a nagyik sem egyből csirkecombot nyomtak a párod kezébe :-) gondolom már előtte is mindenféle földi jóval etették
Anyósom is mondta lesz ám ősszel sütőtök,oké mondom de a baba még csak 2 hónapos lesz akkor maximum,hát jól van csak legyen tejed,ha nemlenne tejem akkor sem kapna két hósan semmit tápin kivül.Kaptam egy karton alkeszmentes sört telciserkentésre :-)
Vendég

Timi, igen ő se csirkecombbal kezdte, de 3-4 hónaposan állítólag akkor mellétápláltak... meg persze cukros tea ezerrel... ez anyám mániája is, bár ő nekem már nem mondta annyiszor, mivel nővérem már leszoktatta róla :-)
Ja és persze kising, rékli és hófehér... mondtam rugi, body és mindenféle színben! :D

Azért elvagyunk, csak neki első unoka, és még új, hogy ennyi minden változott! :wink:

Na el Ciripkéhez! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Egyedül vagyok?????
ne már

Móni
hol vagy,kinek van meg a számod?

Bibike feszíti magát a bordámhoz ,nem kellemes.
Majcinak az új barátja Elmo
Én meg egy béna vagyok,vettem egy gyönyörű sapit Majusnak,erre sikerült úgy kimosnom,hogy összement :roll: Kép
Vendég

Sziasztok!

Lábgörcs, a legjobb ellenszer, ha nem nyújtózkodsz az ágyban. :) Vagy ha még is, akkor egyből visszafeszített lábbal. Nekem ez jött be, na meg a kalcium. Piszok fájdalmas tud lenne, ilyenkor Apa egyből ugrik és segít. :)

Timi!
Pisi ügy. Ne is panaszkodj, Ti már nagyon ügyesek vagytok, mi még mindig pelusban. Manó nem hajlandó bilizni, na jó, nem is erőltettem. De már sok szidást kaptam a családtól. Szerintük, ha így haladunk 20 évesen is pelusban fog járni. :D
Az öregek, ilyenkor textil pelust adnak éjszakára, vagy textil hatásút (most ilyet vettem a realban). Állítólag így jobban bántja a sejhajukat, és kérik a cserét, vagy inkább bili, gyorsabb a leszoktatás. Éjszakára nyugodtan adjál rá pelust, csak a nappalit kell vele megbeszélni, ez a nehezebb. :? Tippem, sajnos nincs rá. Az ismerőseink, már szinte nem is vesznek pelust, éjszakára mindig ugyanazt a pelust adják rá, persze csomag nélkül. Na meg pár naponta tisztát kap, gondolom én, hisz mi is minden nap cseréljük a fehérneműt. :) Gumilepedő? De még nem vagytok késésben, hogy szobatiszta legyen a nagylány. Éjszakai balesetek, meg nagyoknál is előfordul.
Sütőtök, jaj imádom. :) Sokáig eláll, ha hűvös helyen van. Na meg le is lehet fagyasztani. Március környékén már lehet is adni a picurkának. :wink:

Jutta!
Csirkecomb:) Nem emlékeznek már a szülők olyan pontosan, mikor mit adtak. Hisz én sem emlékszem már, hogy mikor mivel kezdtünk Manóval. De, azért félévesen még korai. :) Hisz még a kenyérhéjtól is fúldoklik a gyerek.
Dettó, kising, rékli, hófehér. :D Én be is szereztem anno, tényleg jó mutat a gyereken, de macerás. A hófehérhez azért ragaszkodom. Pelus, pólya...Legyen az, főleg, ha dokihoz megy az ember.
Tea, nálam is adott volna Mutim már az első hetekben. Elleneztem, aztán meggyőzött, persze csak cukor nélkül. Csináltunk egy nagyon gyenge szalmasárga teát, na persze nem kellett a gyereknek. :) Minden sétához csináltam, de sose fogadta el, se a cumit. Most már szereti a teát, de az egyszerű, hagyományos garzon teát iszuk. 1 éves koráig, tejcsi, víz, na meg gyümilével próbálkoztam, de ez nem kellett neki.
Most lehet máshogy csinálom majd... :?
Mindenestre mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és az anyai ösztön mindenél fontosabb, mint a jó akarok tanácsai. :)

Ciripke!
Már lehet, hogy kérdeztem...De a nagyfiad végül leszokott a ciciről? Mert Te is azt írtad, hogy még terhesen is cicizett, mint az én Márkóm. :) Előre félek, mert, ugyan már március óta nem kap, el is fogyott, de még mindig tudja mire való a cici. Félek, hogy mi lesz, ha itt a Tesó. Biztos lesz pár nehéz óráink.

Jutta, Ciripke, jó talit nektek, aztán várjuk az élménybeszámolót. :)

Zsu!
Te pedig tényleg pihenj, én ma kimondotan jól vagyok. Nem zárt lábbal kellett hazajönni a boltból. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát be kell vallanom, éjjel még cicizünk egy keveset.
Jutta nemrég ment el. Pont az éjszakázásról beszéltünk. Szóval nekem nem gond, mert 4 éve nem aludtam át az éjszakát viszont remekül tudok szoptatás közben aludni, vagy alvás közben szoptatni? Nem is tudom!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jolka
én se sürgetem,sürgettem,egyk pillanatról a másikra szokott a bilire,nappal sosem volt baleset,nagyon ügyes és éjjel is két hét alatt egyszer ha bepisilt,most meg minden éjjel.Van alatta nylon,de a lepedó,párna,takaró,minden csupa pisi.meg félek nehogy felfázzon a pisis pelusba.
A huggiesnak van szép leszoktató pelusa és annyira tetszik neki,hogy akkor nappalra is kéri.Most rátaláltam erre a pelusra és megveszem csak még nem tudom melyik méretet és azt mondom neki,hogy ez az éjjeli bugyi,remélem menni fog.
Semmivel se vagytok elkésve :-) nyár elején úgy pattant fel a biliről Maja mint a huzat,alig beszélt,mindenki csesztetett engem is,erre most már mond mindent azt is hogy Bíboka meg ugi :-) és elég jól állunk szerintem a pelus nélküliséggel is :-)
most épp az egész család a cumiról akarja leszoktatni,a végzetem amikor kapkoja ki anyám a száából ki ,hogy köszönjön meg ilyenek.Eddig is úgy gondoltam és most is,hogy mindenre megérnek maguktól,majd elhagyjuk a cumit is.

Én egy csomó tököt lefagyasztottam Majcinak,azt hiszed megette???kuka

Maja megitta a teát is,babyt vagy kamillát de inkább ő is izet vagy gyümilevet kapott,most szereti a teákat,gyümiteákat kap.

Majci is mondta hogy ő is a cicimből fog inni tejcit aztán hogyaz ő cicijéből fog Bibi szopizni.tegnap tök sokat beszélgettem vele,kíváncsi vagyok mi lesz.

Rita nehezen boldogul a két csajjal,az augusztusiakhoz írta.nem egyszerű
Vendég

Ciripke!
Akkor már neked sincs tejcsi, vagy mégis? Nekem már vigaszként használta csak Manó. Nagyon türelmes anyuka vagy. Most, hogy lesz nálatok? Tandem? Én is nagyon jókat aludtam szoptatás közben, csak arra ébredtem, hogy már rég elengedte Manó. :)
De most szigorúbb leszek, nem lesz kétéves korig szopi. Úgysem úgy lesz...:) De majd próbálkozom... :?
Mindig csodálak, hogy ilyen jól birod a gyerekek, munka mellett, és még háztartás is. Az meg, hogy van segítség, ok, de akkor is, ügyes vagy.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!

Hú, egy darab pelus kerül ennyibe? Legalább 5 db kellene, vagy nem?

Cumival tényleg ráértek még. Sőt... Én kisikolás voltam mikor eldobtam. Ennyi vigasz jár a gyereknek, jobb mintha az újjait szopizna felnőtt korában is. :) Egy idő után Maja sem veszi elő nyilvános helyen, legfeljebb alváshoz, vagy vigaszként.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
áh csak egyet veszek estére aztán ha lesz pisi kimosom,nappalra bugyika van.Ez olyan bugyiféleség talán megérti hogy csak éjszakára jár
Vendég

Elolvastam Ritát. Szegényke, teljesen meg tudom érteni. Szinte látom magam előtt Őket. :)Az anyukája és a mamája nem segít neki? Vajon a felújítással tudtak végezni?
Na nekem ezért lesz itt a Mutim 2 hétig. Legalább legfoglalja Manót, míg mi a kicsivel összeszokunk. Utána meg apa lesz itthon 1 hétig, remélhetőleg utána már minden könnyebb lesz, vagy csak álom? :D
Bölcsibe ugyan be vagyunk iratkozva, de nem megyünk...Meglátjuk, hogy jó döntés volt-e. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!
Szerintem sikerülni fog. Főleg, ha Majának is tetszik az új szerzemény.
Nálatok, hogy lesz szülés után a segítség? Vag yne is kérdezem?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

jajj de ég a gyomrom

segítség?khm egy hétig itthon lesz a párom.a háztartás nem érdekel,anyós főz úgyis ha nem vagy nem olyat amit ehetek akkor összütök valamit,szószos tészta,szendvics,fagyi kaják.magába a babázásba nem fog segíteni senki,max apa amíg itthon lesz.az a baj Ritáéknál is,hogy hiába vannak ott a nagyik vagy apa ha egyszer a nagyobb is anyát akarja meg a pici is.
Vendég

Gabciék haza mehetnek :-)
Vendég

Ez jó. hír, azért csak jobb lesz nekik otthon.

Nálam is anyás Manó, de, ha nem lát, bárkivel el van a családból, főleg, ha kint lehet az udvaron. Apu műhelye a kincsesbánya. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Én a szokásos gyomornyugtató kajákat kapom az első kéthétben, vagyis Manóval így volt. Mutim minden nap csinált valami finomat. Jönnek majd a gyenge pipilevesek, köménymag leves és társai...Anyósom tuti megint ellát madártejjel. :)

Többiek merre vagytok?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Voltam fogorvosnál, meg védőnőnél. Fogorvos végzett velem, el se hiszem, hogy nem kell mennem mostanában... :lol: :lol: :lol:

A védőnő meg azt mondta, hogy ezekkel a keményedésekkel nem kell kórházba menni, csak akkor van gáz, ha nem egy-két percig tartanak, hanem nem akarnak megszűnni...mondjuk nekem kb. fél percig tartott a leghosszabb...

Viszont reggel felhúztam egy cipőt, délben alig bírtam levenni... :shock: Ennyit arról, hogy nem vizesedik a lábam... Jóvanna...eddig nem vettem észre, mert mindig papucsban voltam, abba meg belefért :lol:

Ja, és fogorvos után elmentem a kozmetikushoz is...úgyhogy most a szokásosnál is szebb vagyok :lol: :lol: :lol: (az mondjuk nem is nehéz :oops: )

Móninak csak sok dolga van, este már jön...mi meg itt szétaggódjuk az agyunkat... :lol:

Na megyek pihenni, délután nem nagyon leszek....

marek

Pisi témához nem nagyon tudok hozzászólni, majd talán 2 év múlva :lol:

Nálunk megérkezett az eső, jó hűvös van, ami jó, de a hasam olyan kemény, mint a kő! Hogy fél perc? nekem percekig kemény, de görcs nincs mellette. És ilyenkor Panna is ráfeszit.
Most nem parázom, holnap úgyis megyek nst-re és beszélek a dokival, majd megkérdezem mi van :roll:

Igy ma megint nem lesz mosógép, franc se fog elmenni :?
Szóval én is megyek pihenni. Majd este jövök még :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Na most értem haza, Ciripke után beugrottam a Pólusba, meg a Kenguru Goldba Újpesten. Meg itt Veresen egy boltba...

Vettem harisnyákat, hálózsákot (Ciripkénél :-) )DM-ben cuccokat (pl. nedves WC papír felnőtteknek, kórházba jó lesz), meg tejgyűjtő kagylót (bakker ez ekkora :shock: , 16 évesen a cicim volt ekkora, nem kell majd push-up asszem :wink: ), egy sárga kocsikabátot (inkább átmeneti, de a kardigánoknál vastagabb), és magamnak egy melegítőt (tesómmal direkt felpróbáltattam egy kismamagatyót, hogy hordható -e nem terhesen is és tök OK volt, állítólag 2-3 hónapig meg amúgy is a passzés gatyák lesznek még a kényelmesek...)

Még el se nagyon fáradtam, tök jó volt kimozdulni! Ja és nagyon rossz voltam... Mekiben kajáltam... :oops: és még kalácsot is vettem itthonra... :oops:

Látom mindenki megvan, Móni meg szokás szerint dolgozik (gondolom vmi izgi APEH, MÁK, pályázati pénz elszámolás vagy ügyintézés)... vagy most babacuccot néz?

Marek, tök jó, hogy a védőnő megnyugtatott!!

Zsu, priviben megírod a gyerkorvosod és a redőnyösöd számát?

Ciripke, nektek van vmi jó gyerekorvosotok? Még Gödöllő is okés, ha jó a doki... a veresieket nem dicsérik... :?

Jutta

KépKép
jutta

Mi holnap megyünk átjelentkezni az új dokihoz, mert a régi hamarosan nyugdíjba megy és a babával már szeretnék az újnál kezdeni. Fiatal doki, sok kórházi gyakorlattal (Kistarcsa). Ajánlottam az egyik barátnőmnek is, de nem vállalta be mert nem a körzetéből való és tele van így is. Engem azért vállalt mert fiatal koromból ismerem. Szóval ez van.
De van még egy fiatal doktornő a városban, csak nem ugrik be a neve, de majd megkérdezem.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok csajok!!!

Haza értünk végre, bár asztem ez ebben az életben már be sem következik.
Ádámkámmal minden rendben, a sárgasága elmúlt.
A szopi még nehézkes kicsit. Mintha cici undora lenne ennek a gyereknek.
ordít, ha mellre teszem, pedig éhes. Aztán szív párat és akkor nyugi van.
Vissza olvasni még nem tudtam.Remélem jól van mindenki.
Jutta, nagyon bocs, de a papír amire a számod írtam a nagy kapkodásban itthon maradt, apuka meg kellően ideges volt, hogy szülni megyünk, tehát nem zaklattam vele, hogy majd keressemeg az íróasztalon.
Születéstörténet majd érkezik, képeket este teszek fel.

Kép
Kép
gabcii

Bocsi, ha kissé Timi stílusban írok :P :lol:
Elég szokatlan még itthon, meg hogy hárman vagyunk, meg baromira fáradt vagyok.
Köszike, az Sms-eket, arik vagytok nagyon.
Mentem etetni, majd még jelentkezem ha lesz időm

Kép
Kép
gabcii

Szia Gabciii!

No problem! A lényeg, hogy jól vagy! Szerintem az én párom is rosszul lenne, ha babanetes ismerős telefonszámáért zaklatnám a kórházból, amikor neki sűrgős kórházba rohanhatnékja, rengeteg dolga, nomeg a haverokkal bulizhatnlkja van! :wink:

Képet! Képet!

És szerintem a vonalzód se túl aktuális már... :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?